Χριστοφορε ολα καλα ή να στειλω τον πιτσιρικα για αλλαγη φλατζας???
Printable View
Χριστοφορε ολα καλα ή να στειλω τον πιτσιρικα για αλλαγη φλατζας???
Ολα καλα Σπυρο, μεχρι στιγμης. Το Σαββατοκυριακο επεσε μεγαλο ξεσκισμα και δεν ειχα κανενα θεμα. Σημερα μπορει να αλλαξω και το ψυγειο να δουμε τι γινετε και αμα ειναι να στειλεις τον πιτσιρικά να σκουπισει τα κολάρα.
Θα προσπαθήσω να βρω τον χρονο και την διαθεση να βαλω μια τετραδα ημισλικ και να πάω στον τόπο του εγκλήματος για τεστ θερμοκρασιας και αναρτησης.
υγ. Υπαρχει περιπτωση να ειναι φλατζα και να μην ανεβαζει θερμοκρασια λόγο του οτι οι καιρικες συνθηκες ειναι διαφορετικες τωρα απ οτι ηταν την περασμενη εβδομαδα ??
υγ2. Η Nitron ειναι σε αλλο επιπεδο μεχρι στιγμης !!!
Χριστοφορε απο οτι φαινεται μαλλον δεν εχει δημιουργηθει καποιο προβλημα με την φλαντζα. Το πιθανοτερο ειναι, οτι λογω τρομπας, το ψυκτικο υγρο δεν εκανε σωστη κυκλοφορια με αποτελεσμα τις ζεστες μερες να σηκωσει θερμοκρασια.
Αν ειχες καψει φλαντζα, πιστευω οτι θα ειχες και εσυ σαν συμπτωμα το ασταθες ρελαντι.
Μια καμμενη φλατζα στα S54, επειδη ακριβως καιγεται μεταξυ των κυλινδρων, μπορει να προκαλεσει και ζημια στα τοιχωματα των κυλινδρων απο τοπικα αυξημενες θερμοκρασιες λογω του συνεχους blow-by καυσαεριων απο τον ενα κυλινδρο στον αλλο.
Ασταθες ρελαντι εχει οταν την καψει τελειως.
οταν ειναι αρχη δεν το κανει.
Και εγώ πιστεύω ότι αν είχε τσιμπήσει λίγο η φλαντζούλα, σε τόσο χρονικό διάστημα και με το ξύλο που τρώει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (γιατί ο Σεφ ειναι άντρας και όχι λουγκρα) θα είχε ανοίξει σαν γαρύφαλλο το μπλοκ ανάμεσα στους κυλινδρους
στο υψηλό και συνεχόμενο φορτίο που είμαι σίγουρος ότι έτσι το δοκίμασες συμπέ, δεν κάνει και πολύ μεγάλη διαφορά η εξωτερική θερμοκρασία αν η φλάντζα είναι καμμένη.
πάλι θα ανέβαζε θερμοκρασία. μπορεί λίγο πιο αργά σε σχέση με πρίν, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το σκίζεις και να μην ανεβάσει στα κόκκινα.
Χριστόφορε ετσι από περιέργεια μπορείς να ανεβάσεις μία φωτό με την φτερωτή της αντλίας που έβαλες ;(laso) φαίνεται η διάφορα απο φωτογραφία ;
Δεν νομίζω να φαινετε κατι απ τις φωτογραφίες. Η διαφορα ειναι οτι η φτερωτή στην Laso ειναι με 6 πτερυγια ενω στην εργοστασιακη ειναι με 4 ή 5 .
https://i1200.photobucket.com/albums...csl/laso31.jpg
https://i1200.photobucket.com/albums...csl/laso32.jpg
https://i1200.photobucket.com/albums...fcsl/laso3.jpg
Παντως σημερα ενας φιλος μου ελεγε οτι η οεμ αντλια των Μ3 εχει πλαστικη φτερωτη που ειναι ελαφρυτερη και γυρναει πιο γρηγορα (με κοστος την αξιοπιστια) ενω η Laso εχει μεταλικη φτερωτη με αποτελεσμα να ειναι πιο αργη στην παροχη νερου.
Τωρα δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτα. Δεν προσεξα την οεμ αν ειναι με πλαστικη φτερωτη.
Αυτες τις μερες αλλαξα ψυγειο, θερμοστατη, αντλια και σημερα που εκανα τεστ το αμαξι μετα απο πιεση αρχισε να ανεβαζει θερμοκρασια.
Παμε για φλατζα.
Πω ρε πστ μου...
Μεγαλυτερη μλκια απο το πλανιαρισμενο καπακι στο μοτερ μας δε εχει γμτ.
Δυστυχως, δυσαρεστα νεα. Παρε καμια φωτο αν μπορεις, ωστε να δουμε καλυτερα το τι ακριβως εχει συμβει.
Μαλκιες...
Καλυτερα που ηρθε ετσι το πραγμα να ασχολουμαι μου εστω και λιγο με το αμαξι γιατι τωρα τελευταια εχει κολλησει το μυαλό μου σε πιο δυσαρεστα θεματα...
Σιδερα ειναι.
Θα το φτιαξω και τελος.:original:
Καλή ανάρρωση Χριστόφορε
Το εβαλα στο συνεργειο σημερα και θα το αφησω λιγες μερες να το φτιαξει ο μηχανικος μου με την ησυχια του .
Τα εξαρτηματα όλα που θα χρειαστει ειναι δωρο απο εκεινον και μαλλον θα μου κανει και καλη τιμη στα εργατικα "υπο την προύπόθεση να μην του τα κανω μπαλόνια", οπως ειπε...
Ειπα να βαλω και το εργοστασιακό βολαν γιατι με την αλλαγη του δισκου σε καθε αλλαγη το αμαξι κλοτσάει πάρα πολύ.
Αν και δεν έχω κανενα θεμα με λάδια κλπ, σκεφτομαι να αλλαξω προληπτικά και μεταλλα των μπιελών οπως εκανε και ο Θωμας μιας και το αμαξι θα ειναι μεσα. Δεν αποφασησα ακομη για αυτο...
Το αυτοκινητο έχει σχεδόν 80 χιλιαδες χιλιόμετρα.
Θα κρατάω το θρεντ ενημερο οσον αφορά την φλάτζα και θα προσπαθησω να βαλω και φωτογραφίες όταν έρθει η ωρα. :original:
λογοι για τη ζημια τι μπορει να ειναι?
σου ειπε?
Δεν νομιζω να μπορει να πει κανεις με σιγουρια αυτο Γιαννη.
Εγω στην πιστα το επαθα απο υπερθερμανση.
Οταν εχεις το αμαξι στα ορια με 43+ βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια, μια δυσλειτουργεια ειτε απο την αντλία, ή τον θερμοστατη, ή απο fan clutch μπορει να φερει υπερθερμανση. Ισως να μην ειναι αρκετό και το εργοστασιακό συστημα ψυξης για θερμοκρασιες οπως ειναι οι κυπριακές, που ειναι πολύ ψηλές σε συνδιασμο με ενα μοτερ που δουλευει στην πιστα για αρκετα λεπτα και σε ψηλες στροφες.
Μαλακια δικια μου ομως ηταν, γιατι το προσεξα στα ελευθερα δοκιμαστικά οτι εκανε να ανεβασει θερμοκρασια και εκανα το λαθος αντι να φυγω, να μπω αλλες τρεις φορες μεσα με σκοπο να κερδισω τον αγωνα.
συμπέθερε, με το καλό να βγεί και να είναι όλα οκ...αν μπείς στην διαδικασία να ανοίξεις και απο κάτω, μετά θα έχεις την καλύτερη εικόνα για την κατάσταση του μοτέρ σου. για μένα κάντο, είναι ένα κόστος που μόλις δείς το αμάξι ανοιγμένο θα πείς χαλάλι του.
για κανέναν λόγο δεν βάζεις τις ίδιες μπιελόβιδες. πέταμα και βάλε καινούριες...επίσεις κάνε και ένα καλό πλύσιμο να φύγει όλη η μάκα απο τα καθησμένα λάδια στα τοιχώματα.
απλά μην τρομάξεις αν στα πρώτα 50 χιλιόμετρα συμπληρώσεις κάνα ενάμιση λίτρο λάδια. ακούγεται τραγικό, αλλά μέχρι να κάτσει παντού το λάδι, περίπου τόσο θα σου ζητήσει.
Η αληθεια να λέγεται δεν θελω να το κανω αφου δεν ειχα προβλημα, αλλα απ την αλλη ξερω ότι θα ερθει η στιγμη που ισως μετανιωσω που δεν θα το κανω.
Οποτε, μαλλον θα αλλαξω και τα μεταλλα με καινουργια. Για τις βιδες δεν το συζητω συμπε οτι θα μπουν καινουργιες . Μην σου πω οτι μαλλον ARP θα μπουν σε περιπτωση που αλλαξω μεταλλα.
θα προτιμούσα να έβαζα της κεφαλής, παρά των μπιελών συμπέ...άσχετα που το μοτέρ σου είναι μαμά και είναι υπερβολή να βάλεις τέτοιες βίδες, αν ήταν να αντικαταστήσω με πιο ενισχυμένες, θα έβαζα εκεί.
μην ξεχνάς άλωστε ότι το αμάξι σου τρώει αρκετά τρακντέι.
ρε κουφάλα, πλάκ πλάκα το έχεις λιώσει με την πίστα. ευθειοπιστάκιας είσαι ρε.
Μαλλον και για την κεφαλη ARP πηρε ο μηχανικός μου συμπεθερε.
Το εχω λιωσει Θωμα, αλλα μην ξεχναμε οτι λιγοι κανουν την συντηρηση που κανω εγω στο αμαξι.
Για μενα δεν υπάρχει καποιο όριο χιλιομετρων για να αλλαχθουν λαδια, βαβολινες, μπουζι, φιλτρα, φρενα, σινεμπλοκ κλπ.
Αλλαζονται τα πάντα πολύ τακτικά .
Κρητικέ, αν αποφασησω να γινω ο Fred ή o Barney απ τους "The Flintstones" και το φτιαξω ποδοκινητο χωρις μοτερ, παλι θα σου ρίξω !!
https://i1200.photobucket.com/albums...l/IMG_1559.jpg
Χριστοφορε μόνωση στο καπω δεν έχει;
Οχι, δεν εχει Γιαννη.
Έτσι είναι τα csl?
Είχα σκεφτεί κ εγω πολλές φορές να τη βγάλω.
Ετσι ειναι νομιζω.
Γιατι δεν την βγαζεις ? Επιπλεον βαρος ειναι :)
Για μόνωση του ήχου δεν τη βάζουν αυτη ;
Θα τη βγάλω , καλα λες.
Είχε αρπάξει τελικά η φλατζα χριστοφορε;
Ακομη δεν φτασαμε εκει.
Θα δουμε φιλε και ελπιζω να ειναι η φλατζα. Μεσα στις επόμενες 1-2 μερες που θα βγαλει ο μηχανικός μου την κυλινδροκεφαλή θα δειξει.
Αργεί η μου φαίνεται;
Αργει και θα αργησει.
Το μαγαζι εχει πολυ δουλεια. Ειναι τρεις μηχανικοι και δουλευουν καθημερινα και ασταματητα εκει.
Δεν γινεται να σταματησουν τα σερβις ,τις μικροζημιες, να διωξουν δουλεια και να ασχολουνται με ανοιγμα - κλεισιμο S54.
Ειναι και μια δουλεια που θελει αρκετη λεπτομερια, προσοχή σε πολλα σημεια και ηρεμία απ την μηχανικό.
Νομιζω ομως σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο το μοτερ.
Με το καλο
απο πάνω τουλάχιστο συμπέ, το μοτέρ δείχνει να είναι σε αρίστη κατάσταση.
Συμπε, ξερεις οτι ουτε κομπλάρω ουτε και κρυβω πραγματα. Ομως και απο πανω και απο κατω, και δεξια και αριστερα το μοτερ και το αμαξι αριστο ειναι και ειμαι πολυ κολοφαρδος που το εχω. Αν ειχα και αλλου ειδους προβληματα θα τα εγραφα για ξεστραβωθει λιγος κόσμος.
Υπαρχουν αλλοι που ουτε παρουσιαση του αυτοκινητου τους δεν κανουν. Πιθανον να φοβουνται ...το κακό ματι και αναλώνονται σε αλλου ειδους συζητησεις. ;)
Εγω δεν ειμαι ετσι. Και να το ανατιναζα παλι φωτογραφιες θα το εβγαζα και να εκανα ποστ. Δεν ειμαι της νοοτροποιας οτι αμα παθει ενα αμαξι ζημια ή τρακαρει πρεπει να το κρυβουμε λές και ειναι καμια κολλητικη αρρωστια. Ουτε της νοοτροποιας οτι "το αμαξι ειναι τζαμι γιατι το βολταρω μια φορα το εξαμηνο και δεν το βλεπει ουτε ηλιος ουτε και βροχη"
Παρ' όλα τα track days που του είχα κάνει δεν μου είχε παρουσιασει το παραμικρό προβλημα οσον αφορά το μοτερ και δεν μου είχε καψει ποτε ουτε σταγονα λάδι . Οσο εβαζα, τόσο εβγαζα. Ουτε σταγονα λιγοτερη.
Οταν πριν 3-4 μηνες πηγα για ρυθμιση βαλβιδων, ακομη και εκει ηταν μια χαρα χωρις να χρειάζονται ρυθμιση.
Εγω ειλικρινα δεν ξερω τι ειναι το inspection 1-2-3 και ουτε θελω να μαθω. Αυτο που ξερω ειναι οτι στο αυτοκινητο μου τα πάντα αλλαζονταν σε πολυ τακτικα διαστηματα και λογο πιστας η συντηριση του αυτοκινητου ηταν προτεραιότητα και πανω απ όλα.
Δεν νομιζω να εχουν κανει πολλοι μεσα σε ενα χρονο 10-12 αλλαγες λαδιου-φιλτρου. Για βαβολινες, μπουζι, φρενα, φιλτρα, ξυδια κλπ εννοειτε οτι γινονταν και θα γινονται τις περισσοτερες φορες πριν απο την ωρα τους.
Δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε, περα απο την υπερθερμανση τον Ιουλιο στην πιστα και αυτο εγινε απο μαλακία δικιά μου.
Αριστη ηταν Συμπεθερε η κατασταση οχι μονο του μοτερ αλλα και ολου του αυτοκινητου, και αριστη θα ειναι παλι σε λιγες μερες.
Γι αυτο μου αρέσουν οι αμερικάνοι .
Τα γράφουν όλα για όλα.
Μου έχουν λύσει ουκ ολίγες απορίες παρα πολλές φορές.
Η φλατζα ΔΕΝ ειναι κομμενη σε κανενα σημειο !!!
Αυτο που παρατηρησε ο μηχανικός αρχικα ειναι οτι (α) μεταξυ 5ου-6ου η φλατζα ηταν πιο λεπτη και (β) οτι οι βιδες που κρατανε το καπάκι δεν ηταν τοσο σφικτες οταν ξεβίδωνε.
Θα περιμενουμε αυριο τον υπευθυνο του ρεκτιφιε να ερθει επι τόπου να μελετησει τα σημαδια και τα "πατηματα" που εχει κανει η φλατζα στο καπακι και στο μπλοκ .
Οι κυλινδροι μεσα ηταν σε αριστη κατασταση χωρίς κανενα γδαρσιμο.
Καμια ιδεα ρε παιδια ? Αλεξ ? Τουρμποντογκ? ΝικΜ3?(που χαθηκες μαμημενε αντρα!), Σπυροι Λουγκρες ?
https://i1200.photobucket.com/albums...l/IMG_1567.jpg
https://i1200.photobucket.com/albums...l/IMG_1566.jpg