alex εννοεις δικες της? με μαγιο κλπ?
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Printable View
Σασα μας υπενθυμιζεις λιγο τι αυτοκινητο εχεις? Ζ4 νομιζω, αν κανω λαθος διορθωσε με!
δεν εβγαλα γιατι και νυχτα ηταν και καμερα δεν εχω αλλα δεν μπορω να το βλεπω. Ενας φιλος το εβγαλε με το κινητο του αλλα τις εχει αυτος. Αυριο αν καλεσω γερανο να το παει στο συνεργειο ουτε θα πατησω στη μεταφορα....
εντιτ: ναι Ζ4
Σάσα τον παππού τον εβγαλες φωτο; Να προσέξετε στη μεταφορά ειδικά αν θες να το φτιαξεις γιατί μπορει να σου κάνουν μεγαλύτερη ζημια απ ότι έχει
Ένα audi λιγότερο δεν θα ήταν μικρό πράγμα όντως! :hystericalbs1:
Αλλά μεταξύ μας, κι αυτό δεν έπαθε και τίποτα το ιδιαίτερο. Η πόρτα μάλιστα φτιαχνόταν απλά ο ιδιοκτήτης το είχε μόλις λίγους μήνες κι έλεγε πως θα έβαζε οπωσδήποτε καινούρια.
Με λίγα λόγια, peugeot-audi ισοπαλία!
Δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενη με οσα συμβαινουν γυρω μου...μαλλον αηδιασμενη ειμαι.
Εκει που κινεισαι αμεριμνη στο δρομο σου και πας στη δουλεια σου ξαφνικα πεταγεται ενα παλιοτομαρο απο το στοπ αφου θα επρεπε να ειχε πεθανει, σου διαλυει το αυτοκινητο,σε στελνει στο νοσοκομειο και τωρα καθεται σπιτι και πινει τον καφε του αφου τα κανονιζει ολα η ασφαλεια και γω που δε φταιω σε τιποτα τρεχω και περιμενω. Αφου εβγαλα το κολαρο μετα μια βδομαδα (ποναω ακομα στο στηθος) μπηκα σε διαδικασια αναμονης:
Ποτε θα παρουν το αμαξι,ποτε θα ερθει ο εμπειρογνωμονας,ποτε θα βγει το πορισμα της ασφαλιστικης,ποιο θα ειναι το ποσο σε περιπτωση ολικης,το αυτοκινητο τι θα το κανω,που να το δωσω,ποτε θα παρω τα χρηματα μου και δε φτανουν ολα αυτα οταν ρωτησα καποιους δικηγορους αν μπορω να το κινησω νομικα μου ειπαν πως σε περιπτωση που παω για πολλα (20-30χιλιαδες) πρεπει να μαζεψω ενα ντοσιε χαρτια με ψευτικες εισαγωγες σε νοσοκομεια, με ψευτικες βεβαιωσεις γιατρων, με ψευτικους μαρτυρες και θα παρει και καμια 4ετια να επιδικαστουν τα χρηματα. Οταν εγω απαντησα οτι θελω τα απολυτως νομιμα,δηλαδη μια βδομαδα κολαρο,νοσοκομειο,ψυχικη οδυνη κτλ. μου ειπαν πως τα χρηματα ειναι λιγα και δε με αναλαμβανουν αφου πρεπει και τα εξοδα παραστασης να τα πληρωσω εγω....Συμπερασμα:
Στην ελλαδα αν τρακαρεις ειναι καλυτερα να φταις....
οκ σασα εχεις δικιοσχεδον σε ολα απλα στον καθενα μπορει να συμβει ενα ατυχημα και να ειναι υπαιτιος,σωστα?Γιαυτο υπαρχουν και οι ασφαλιστικες που αναλαμβανουν τον κινδυνο αυτο.σκεψου να μην ηταν ουτε αυτες(που υπαρχει και σε αυτες πολυ συψη) και π.χ.να τρακαρες εσυ τον παππου και να χτυπαγε ελαφρως και να ερχοταν ο γιος του και να σε χτυπαγε με ενα ροπαλο απλα γιατι μπορει...τι να το κανεις...απλα υπομονη και ολα θα πανε καλυτερα και η ζετα σου θα ξαναβγει οπως ηταν πριν και εσυ να την χαιρεσαι!
Κωνσταντίνε μου, νομίζω οτι αυτό που θέλει να πεί η Σάσα (και συμφωνώ απολύτως) είναι οτι οι νόμοι αυτής της χώρας δεν βοηθούν στο να αποζημειωθεί το θύμα μιας κατάστασης ανάλογα με τη ζημιά που υπέστη και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ακόμα κι αν δέν λάβουμε υπόψη μας την ψυχική οδύνη που σου προκαλεί το να βλέπεις το αμάξι σου διαλυμένο, για ποιο λόγο η αποζημείωση για αυχενική κάκωση να είναι τόσο μικρή ώστε να μην αξίζει να ασχοληθεί ένας δικηγόρος;
Γιατί πρέπει το θύμα να τρέχει απο συνεργείο σε λαμαρινά και να τσακώνεται και με τον εμπειρογνώμονα.
Και το κυριότερο για εμένα ερώτημα: Γιατί η πολιτεία δεν αφαιρεί ΑΜΕΣΑ το δίπλωμα του γέρου; Η παραβίαση ΣΤΟΠ ή κόκκινου σηματοδότη κατά την άποψή μου είναι εγκληματική απροσεξία. Τι θα γινόταν άν μέσα στο αμάξι της Σασας υπήρχε ενα παιδί;
Αν μου επιτρεπετε να πω οτι ..
Την Δευτερα εγινε σχεδον αντιστοιχο τρακαρισμα με γνωστο μου (τα στοιχεια στην διαθεση σας) και ηλικιωμενη 80 !!!!! ετων η οποια αφου ξεπαρκαρε απο δεξια επιχειρησε να διασχισει καθετα το αντιθετο ρευμα ,υπηρχε νησιδα,δεν ειδε το επερχομενο κανονικα και αργα κινουμενο αυτοκινητο και τον χτυπησε απο την μερια του οδηγου...
Το αυτοκινητο σμπαραλια και ευτυχως ο γνωστος την γλυτωσε με θλαση στα πλευρα και σοκ...
Το οποιο σοκ μεγαλωσε με τους ισχυρισμους της γιαγιας ΜΠΡΟΣΤΑ στην αστυνομια,οτι
-ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑ
-ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕΥΜΑ
-ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΠΑΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΜΗΝΑ-
-ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΡΑΚΑΡΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ
Με τα πολλα η αστυνομια ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ το διπλωμα κατεγραψε το συμβαν και θα ακολουθησει μαλλον μακροχρονη δικαστικη διαμαχη επειδη στον ασφαλιστη του παιδιου ειπε πως δεν σκοπευει να κανει δηλωση ευθυνης..
Θα επρεπε κατα την γνωμη μου να καταθεσει επιτοπου μηνυση και με το χαρτι του νοσοκομειου να την ξεσκισει ακομα πιο πολυ..
Αυτα τα ολιγα ετσι για να ξερουμε τι γινεται..
Ετσι ειναι...αλλα εδω μας μαθανε αντι να διεκδικουμε τα δικαιωματα μας να λεμε και ευχαριστω που δε μας βρηκανε χειροτερα...''παλι καλα που δε σκοτωθηκαμε'' ΤΗ ΜΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...
Άσχετα με το αν μπορείς ή όχι να διεκδικήσεις τα αυτονόητα, το ''ευτυχώς που δε μας βρήκανε χειρότερα'',είναι το μόνο που πρέπει να λες σε τέτοια περίπτωση.
Τα σίδερα είναι σίδερα και θα αποκατασταθούν όπως και να χει, ενώ η ταλαιπωρία για το διαδικαστικό είναι μέσα στο πρόγραμμα.
Περαστικά και μη χειρότερα.
και είναι αυτό αρκετό ρε Κώστα;
Πως και από που θα αποκατασταθούν; Από την ζημΝιά που θα είναι 15Κ και η ασφαλιστική θα σου πει το αμάξι σου άξιζε για 10Κ; Οπότε τρέχα μετά να βρεις να αγοράζεις άλλο αμάξι.
Το αυτό και από εμένα.
Παράθεση:
μια μικρή επισήμανση: Ο όρος ''ψυχική οδύνη'' αφορά μόνο σε θάνατο
Κρατάνε τους γέρους φυτά απλά να είναι στη ζωή, τους χαπακώνουν κανονικά με φάρμακα που φέρνουν υπνηλία κλπ κλπ (αυτό βολεύει πολλές φορές και την υπόλοιπη οικογένεια αφού τρώει από τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς και παρακαλάνε να μην πεθάνουν και μετά δεν έχουν να τα τρώνε).... πληρώνουν από πάνω και για μια ανανέωση διπλώματος και μετά βγαίνουν στον δρόμο και σκοτώνουν και τραυματίζουν νέους ανθρώπους.....
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣΑ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ - κάνε έξυπνες κινήσεις, συμβουλέψου κάποιον που ξέρει και όταν δεις τι χρηματα θα πάρεις για αποζημίωση (υπάρχουν φαναρτζηδικα που σου φτιαχνουν τη ζημια και πληρώνονται απευθείας από την ασφαλιστική) τότε πάρε ότι μπορείς από το αδίστακτο κτήνος που μια ζωή έκανε τα ίδια και μόλις είδε ότι πεθαίνει πηγαίνει και στην εκκλησία για να μην τον πάρει ο διάολος.....
Πάνο, ίσως να μη κατάλαβες πως το εννοούσα. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που έχασαν άδικα τη ζωή τους από την απροσεξία / ανευθυνότητα κάποιου άλλου. Αυτό είναι το χειρότερο.
Το ότι είναι μπάχαλο η κατάσταση δε διαφώνησε κανείς.
Μία συμβουλή προς τη κοπέλα: Αν η αξία του αυτοκινήτου σου είναι παραπλήσια ή μικρότερη από τη ζημιά, όπως ξέρεις πας για ολική. Αν όμως ο λογαριασμός είναι 'φουσκωμένος' λόγω εξουσιοδοτημένου συνεργείου, ίσως να σε συνέφερε να πάρεις και μια 2η ή και 3η προσφορά (χαμηλότερη) από άλλο συνεργείο, ώστε να μη χάσεις το αυτοκίνητό σου και μπλέξεις. Πολλοί την έχουνε πατήσει έτσι, συμβιβάζονται δλδ όπως όπως με μια χαμηλότερη τιμή (στην ολική) για να πάρουν το χρήμα και να μη μπλέξουν δικαστικά και ο μόνος που βγαίνει κερδισμένος είναι η ασφάλεια. Σκέψου το.
Τα ξερω ολα αυτα παιδια κι ευχαριστω για το ενδιαφερον...απλα περιμενω τι θα πει η ασφαλιστικη μου(ειναι ''φιλικη'' και θα αποζημιωθω απο τη δικη μου ασφαλεια) απο μερα σε μερα...Βλεποντας και κανοντας
ελπιζω σε αυτα που ποσταρα παραπανω να μην παρεξηγηθηκα...εννοειται πως ο κυριος φταιει και η σασα πρεπει να αποζημιωθει για την απωλεια της...
Τελικά τι έγινε?
Θα το φτιάξεις?
Καμιά φωτό έχεις? Σε ποιο συνεργείο το πήγες?
Αν δεν βρεις φωτό Σάσα πες μου να σου στείλω απο ένα slk που έχω τρακαρισμενο!!! Χαχαχα
^ χαχχαχχαααα εγραψες !
Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον.
Το αυτοκινητο ειναι στο φανοποιειο απο το τρακαρισμα. Η ασφαλεια εβγαλε 6οοοε αποζημιωση. Δηλαδη ή το πεταω και παιρνω 6οοο η το φτιαχνω και βαζω τα υπολοιπα.
Οι διαπραγματευσεις με την ασφαλεια συνεχιζονται επειδη το ποσο ειναι μικρο γι'αυτο δε σας εχω ενημερωσει ακομα.
Πόσο παραπάνω έχει εκτιμήσει τη ζημιά σου το συγκεκριμένο φανοποιείο ?
^ ακριβώς! αυτό δεν μας είπες!
(και γιατί η ζημιά δεν καλύπτεται συνολικά από την ασφαλιστική? πως "δικαιολογείται" να μην καλύπτεται η ζημιά του ατυχήματος από την ασφαλιστική?)
Φωτογραφίες έχουμε ή όχι ?
Aκουστε πως εχουν τα πραγματα να καταλαβετε και να ξερετε αν σας συμβει κατι, ο μη γενοιτο φυσικα, γιατι κι εγω δεν ηξερα και με το τροχαιο τα εμαθα.
Οταν λοιπον τρακαρεις πας το αμαξι σε ενα φανοποιειο για να προχωρησει η διαδικασια. Μιλας με την ασφαλιστικη για ραντεβου με τον εμπειρογνωμονα(τρομαρα του). Στην περιπτωση μου υποτιθεται οτι εγινε φιλικη και μ' αποζημιωνει η ασφαλεια μου. Ο εμπειρογνωμονας εβγαλε ενα ποσο και ΑΣΧΕΤΑ αν συμφωνει ο φανοποιος με το ποσο, το ποσο ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ. Ο φανοποιος ισχυριζεται οτι το ποσο αυτο δεν φτανει ουτε για τα ανταλλακτικα αλλα ο εμπειρ. κρινει οτι το ποσο ειναι αρκετο για να επισκευαστει ή να αποζημιωθει το αυτοκινητο. Οταν φυγει ο εμπειρ. συντασεται ενα αιτημα και στελνεται στην ασφαλεια του υπαιτιου για να εγκριθει το κονδυλι. Μπορει δηλαδη και να μην εγκριθει!!!
Η διαδικασια αυτη παιρνει κανενα 20ημερο. Σε τηλ. επικοινωνια που ειχα με την κοπελα στις αποζημιωσεις οταν της ειπα οτι τα χρηματα ειναι λιγα, μου απαντησε πως η ασφαλεια συνυπολογιζει οτι σε περιπτωση ολικης σου δινει καποια χρηματα και τα υπολοιπα τα συμπληρωνεις με την πωληση του αυτοκινητου ως ανταλλακτικα!!! Το αυτοκινητο ομως για να πουληθει ως ανταλλακτικα πρεπει να γινει μεταβιβαση, να φυγει δηλαδη απο πανω μου, μα κανενας παλιατζης δεν το παιρνει στ'ονομα του. Η ασφαλεια ομως για να αποζημιωσει απαιτει χαρτι καταστροφης(ανακυκλωσης) ή πωληση.. Ειμαστε σε διαδικασια πιεσης και απειλων για προσφυγη στα δικαστηρια αν δεν ανεβει το ποσο για επισκευη πια. Το αυτοκινητο θα επισκευαστει και μαλλον θα πουληθει....
1. Έχει αναφερθεί δημόσια το όνομα της ασφαλιστικής που ΔΕΝ σε αποζημιώνει για ολόκληρη τη ζημιά?
πες μου αν είναι η Μινέττα σε παρακαλώ Σάσα....
2. Έχεις ψάξει άλλο φανοποιό μήπως και γλιτώσεις κάποια χρήματα?
οχι, δε θα ηθελα να αναφερθω δημοσια στην ασφαλιστικη, δεν υπαρχει και λογος αλλωστε.
Δεν ειναι η Μινεττα, αλλα ειναι το ιδιο γνωστη κι αυτη...και η δικια μου και του γερου ειναι μεγαλες εταιριες.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνεις 6 και δεν το δίνεις 2 για ανταλλακτικά με κατεστραμμένες πινακίδες !!!
Σάσα περαστικά πρώτα απ΄όλα και προσπάθησε με κάποιο δικηγόρο που ασχολείτε με ασφάλειες για να βγάλεις κάποια άκρη... thumb
Mε 9 παίρνεις ζ4 ατρακαριστο που θα το προτιμούσα απο ένα ζ4 που έχει φάει καλιμπρα!! Δλδ απο 8 και πολλά ερωτηματικά αν βγει ισιο και σωστό
Λυπάμαι που θα στο πω αλλά κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους!
Η διαδικασία δεν είναι ακριβώς έτσι όπως την περιγράφεις.
Ο φανοποιός υποδεικνύει στον πραγματογνώμονα τις ζημιές και την εργασία που πρέπει να κάνει. Όχι σαν κόστος αλλά ονομαστικά. Ο πραγματογνώμονας κάνει τον λογαριασμό με τις ΦΙΞ τιμές που έχουν θεσπίσει οι ασφαλιστικές. Άντε να κάνει καμιά επέμβαση του στυλ πόρτα δεν θα αλλάξεις ,δεν στην δικαιολογώ ,θα την φτιάξεις!
Αυτή είναι η διαδικασία.
Να σου πω τώρα τι γίνεται στην πράξη... Ο φανοποιός ξέρει όλους τους πραγματογνωμονες!
Με άλλους τα πάει καλά, και του κάνουν όλα τα χατιρια και με αυτούς που δεν τα παει καλά τους δαγκώνει. Οι τρόποι για ευνόητους λόγους δεν γράφονται...
Επίσης να έχεις υπόψιν σου, ότι για ζημιές οι οποίες απαιτούν καλιμπρά και μηχανικά όπως ψαλιδια κρεμαγιερα κλπ , ο φανοποιός λέει να μείνει ανοιχτός ο λογαριασμός. Ώστε όταν φέρει το σασι, να παει ευθυγραμμιση να δει αν θέλει τίποτα άλλο πχ
Για αυτό προσοχή σε ποιους εμπιστευστε να σας κάνουν την δουλεια σας. Δεν σας κάνουν μόνο επισκευή , αλλά αναλαμβάνουν να διαπραγματευτούν και με την ασφαλιστική λοιπόν. Για να μην πούμε ότι μερικοί αναλαμβάνουν να το φτιάξουν με δικα τους λεφτα και τρέχουν έπειτα να τα πάρουν απο τις ασφάλειες
O M-Power01 εχει δικιο Σασα.Ειτε κατι δεν καταλαβες καλα,ειτε επεσες σε ******-ες....Επισης αν τελικα δεχτεις καποια λεφτα για ολικη,μην στειλεις τ'αμαξακι σου κατευθειαν για ανακυκλωση!Αν εχει ανταλλακτικα που μπορουν να πουληθουν,μεταβιβασε το σ'ενα ξαδερφο/φιλο σου(δεν σου επιτρεπουν να το μεταβιβασεις σε Α' βαθμο συγγενικο προσωπο) ωστε να παρεις τα χρηματα της ασφαλιστικης και μετα πουλα το,κομματι κομματι...
Πάντως και στην δική μου περίπτωση το ίδιο είχε συμβεί. Η ασφαλιστική μου έδινε για το αμάξι 1.300¤, η ζημΝιά ξεπερνούσε τα 2.500¤, οπότε το στειλα για ανακύκλωση κ πήρα πενφέ - και έτσι σας γνώρισα..
Εαν η ζημια του αυτοκινητου ξεπερνα το ποσο που δινει η ασφαλιστική για την επισκευη του... "Εχει βγει ολικη" που λεμε...
Οποτε παιρνεις τα χρηματα(σαφως ποτε δεν ειναι αρκετα αλλα ειναι κατι), τους δινεις το αμαξι(εδω εχω κενα. Δεν το χω κανει ποτε και δεν ξερω τι ακριβως ισχυει) και βγαινεις για ψωνια.
Θυμαμαι καποια στιγμη που ειχα σωβρακο ενα 214, η ασφαλιστικη δε δικαιολογουσε αντικατασταση πισω φτερων. Μου ελεγε επισκευη φτερων, η ασε το αμαξι παρε 3.000 (τοτε) και τελος. Μπορει να εφταιγε κ ο φαναρτζης που εβγαζε οτι ηθελε εναμιση χιλιαρικο για να παρει και να βαλει πανω το καθε φτερο(κ εννοειτε οτι ηθελε κ αλλα οπως πισω προφυλακτηρας, πισω τραβερσα, πισω καπο κλπ. Χρυσο θα εβγαινε το ροβερακι). Αλλα πρεπει να ηταν τοσο και η μεγιστη ταριφα των ασφαλιστικων(τωρα καπως την εχουν δει ολοι και δουλευουν με την μεγιστη ταριφα οταν πληρωνει ασφαλεια. Απο τον μαστρο Μητσο μεχρι την αντιπροσωπεια. Γι αυτο οταν πληρωνει ασφαλεια καλο ειναι το αμαξι να πηγαινει αντιπροσωπεια).
Τελικα επισκευασα τα φτερα. Χιλιες φορες να τα μην το ειχα κανει.
Αλλη ιστορια ομως αυτο...
Το αυτοκινητο το εχει αναλαβει ο θειος μου-φανοποιος και εμπειρογνωμονας στην εθνικη- και θα το φτιαξει οπως ηταν χωρις εγω να πληρωσω. Επρεπε εξ'αρχης να το παω στο θειο το αμαξι αφου επεσα σ'ενα βλακα φανοποιο στη γειτονια μου....Τωρα μιλαει ο θειος. Το αυτοκινητο σκεφτομαι να το κρατησω.