Δλδ αν πάω τη Δευτέρα δεν θα βγάλω άκρη ?? :( Μόνο λάδια με βλέπω να αλλάζω.... :Ρρ On road to Larissa City ;)
Printable View
Δεν νομιζω να σου πουν ψεματα, εαν οντως το οχημα σου ειναι στη λιστα με τις ανακλησεις..... απλα μην περιμενεις να στο πουνε αυτοι,μαλλον να το αποφυγουν θελουν λογο ελειψης ανταλλακτικων....αλλο λογο δεν καταλαβαινω για να μην το κανουνε,αφου ετσι κι αλλιως πληρωνονται απο την BMW για την εργασια τους!!!!
...μακαρι να μου στελνανε και εμενα 1,000-2,000 πελατες να τους παρω απο 80-100ευρω!!!...για 30λεπτα δουλειας!!!
γιατι μπορει να τα βαζουν μετα τον αποδεκτο χρονο της ανακλησης και εφοσον τεκμηριωθει οτι αλλαχτηκαν χωρις να φανε μιση ωρα!!!! καποια μαγκια θα εχει δεν μπορει!
Αρη, όταν βγεί ανάκληση ανταλακτικού, τα εξουσιοδοτημενα συνεργεία δεν έχουν λόγο να αποκρύψουν το γεγονός απο τον πελάτη τους.
Στην περίπτωση μάλιστα που δεν έχουν διαθέσιμο ανταλακτικό, σημειώνουν την ημέρα που ο πελάτης έφερε το αυτοκίνητο για επισκευή και τον ειδοποιούν μόλις παραλάβουν νέο ανταλακτικό.
Ομως τα προς αντικατάσταση (λόγω ανάκλησης )ανταλακτικά, είναι συνήθως απο το στοκ εμπόρευμα του συνεργείου.
Ετσι, όταν το συνεργείο τοποθετήσει το δικό του ανταλλακτικό στον πελάτη, ενημερώνει τη μαμά εταιρία για την εγγύηση και εκείνη τον πληρώνει :
α) Για το ανταλλακτικό με την τιμή αγοράς + ΦΠΑ (κόστος)που του το είχε πουλήσει.
β) Για την εργασία, με την συμφωνημένη εργατοώρα που έιναι αρκετά χαμηλότερη βέβαια αυτής που χρεώνεται στους πελάτες λιανικής !
Απο τα πιο πάνω προκύπτουν τα εξής :
- Οταν το συνεργείο δεν έχει επαρκές απόθεμα ανταλλακτικών,(πχ έχει ένα, δύο) τα κρατάει για να τα δώσει με κέρδος σε πελάτη εκτός εγγύησης.
- Το αυτοκίνητο του πελάτη σε εγγύηση, επισκευάζεται σε νεκρό χρόνο,(οταν οι μηχανικοί δεν θα έχουν δουλειά) επειδή η αξία εργατοώρας εγγύησης είναι μικρότερη !
:original:
Υπάρχουν και μ@κ@κες !!
Αύριο θα φανεί που θα πάω πρωί πρωί στην αντιπροσωπεία και ελπίζω ο ηλεκτρολόγος που είπες(τυχαίνει να το ξέρω) να βοηθήσει την κατάσταση αν όντως ισχύει ανάκληση και για μένα αν και είδα πριν ότι αναφέρεται μέχρι 2/09 ενώ το e92 μου είναι 4/09 ...θα δείξει...αλλιώς λαδάκια μόνο και έτοιμος μέχρι να μου ανάψουν τα λαμπάκια και να τρέχω να πληρώνω (πάλι σαν τον άσσο)
Μόνο πολ/στες θέλουν αλλαγή? Είδα και κάτι για μπεκ..Για ποια μοντέλα ισχύει?
Μόλις γύρισα από την αλλαγή λαδιών-φίλτρου, μου είπαν πως δεν έχει έρθει ακόμα ανάκληση για το δικό μου αλλά λογικά θα έρθει με την επόμενη που θα τους έρθει...Μου φάνηκε πως δεν πήγε να μου κρύψουν κάτι (τον έναν τον γνωρίζω κάπως) ...Θα δείξει με το αν χτυπήσει το τηλ μου και μου πούνε έλα για αλλαγή...
...ισως εισαι τυχερος και εχεις ηδη τους νεους πολλαπλασιαστες πανω στο οχημα σου λογο της νεοτερης ημερ.παραγωγης,οποτε δεν χρειζεις αλλαγης τους.thumb
....και ακομα καλυτερα ισως εχεις και τα νεα μπεκ .....δυστυχως και αυτα σε καποιες σειρες παραγωγης,βρεθηκαν ακαταλληλα και πρεπει να αντικαταστασθουν!!!:thumbsdown:
Θα ηταν ευχης εργο να μαθαιναμε ακριβως τι λεει η "μαμα" εταιρεια απο Γερμανια στην εδω επισημη BMW Hellas.........αφου δεν υπαρχει επισημη ενημερωση για τους πελατες της, παρα μονο η καμπανια που εσταλει στους επισημους επισκευαστες....
....αλλα μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστουμε με το ασχημο συναισθημα και την ταλαιπωρια να μενεις απο μοτερ στην μεση του δρομου!!!:thumbsdown:
4ος του 09 είναι οπότε δεν νομίζω να φοράω τους 777 για να μην μου βγάλει πρόβλημα...
όσο για τα μπεκ ρώτησα και για τον άσσο (2ος του 09) (έβγαλε ήδη πρόβλημα στους πολ/πλες αλλά το πλήρωσα από την τσέπη μου-δεν είχε έρθει ανάκληση τότε) Αλλά δεν μου είπαν κάτι...
ΑΝ χρειάζονται αλλαγή(και πάνε να το κρύψουν-ή δεν ενημερώθηκε ο υπολογιστής τους(λίγο απίθανο βέβαια) ) πως το ελέγχω για να μην πάθω κάτι στη μέση του πουθενά είτε εγώ με το 3αρι είτε ο αδερφός μου με τον άσσο?
....ΑΓΝΩΣΤΟ!!!!
....εαν καποιος απο το φορουμ ειναι επισημος επισκευαστης, θα μπορουσε, εαν ηθελε, να μας πει τι ακριβως ισχυει ........
....εγω οτι εμαθα, οπως το εχω γραψει και αρχικα,το εμαθα απο τον Αλεξη(alexm) απο Πατρα και εκεινος φυσικα με τη σειρα του απο επισημο ντηλερ/επισκευαστη.....και η αληθεια ειναι οτι μου ειπε αρκετα πραγματα που αφορουν το δικο μου οχημα,οποτε δεν μπορω να πω τι ισχυει για ολους......
.....ειπα να τα κανω με τη σειρα που πρεπει και ετσι περιμενω τηλ/μα(απο εχτες Δευτερα μου ειπαν οτι θα επικοινωνουσαν....σημερα Τριτη τιποτα!!!... και ακομη περιμενω.....) απο την εδω αντιπροσωπεια ,για το ραντεβου της αντικαταστασης και να μαθω επιπλεον οτι μπορω για το θεμα.....
Εαν ο Αλεξης, που εχει καποια "προσβαση" ,μπορει να μας πει περισσοτερα, θα ηταν πολυ χρησιμο.thumb
To σάββατο, και σημερα, μου εμφανιστηκαν τα συμπτώματα στον άσσο.
https://bmwfans.info/parts/catalog/E...il_spark_plug/
https://www.realoem.com/bmw/showpart...17&hg=12&fg=05
Εδώ όμως δείχνει τον -935 σαν τελευταιο μοντέλο. Τον 777 τον εχει κανενας πουθενά τυπωμένο;
Μου είπε ο αδερφός μου που τους άλλαξε και τους 4 εκτός εγγύησης και προ ανάκλησης δλδ τα πλήρωσε από την τσέπη του πως πάλι ουσιαστικά 935 βάλανε πάλι αλλά αντι για 1 κάπου έγραφε 2 σαν σειρά κάτι τέτοιο...Δεν ξέρω αν ούτε αυτή η αλλαγή απέδωσε καρπούς στην εταιρία και έβγαλε μετά τους 777 και υπάρχει σαν καθαρό code...Ελπίζω να μην ισχύει το 2το και πληρώνει πάλι....
Σήμερα το πρωι πήγα στο Σπανό και τους ειπα οτι το αμαξι τις τελευταιες τρεις μέρες ρεταρει/αναβοσβήνει η ένδειξη κινητήρα, και οτι λογικά είναι πολλαπλασιαστές.
Μου λένε ότι υπάρχει καμπάνια για συγκεκριμενες χρονολογιες. Ειδαν οτι και το δικο μου είναι σε αυτά, τους λέω ότι ενημερώθηκα ότι οι παλιοί -935 αλλάζουν με καινούργιους -777, -477 μου ανταπαντά ο τεχνικός, τον ρώτησα εάν εχει στοκ καινούργιους, μου είπε ότι εχει, άλλαξα και μπουζί επί τη ευκαιρία, σε μία ώρα είχα φύγει.
Είδωμεν.
....τελικα πηρα εγω τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια και εκλεισα ραντεβου για την επομενη Τεταρτη, για την αλλαγη στους πολλαπλασιαστες και τον πολο....
....προφανως τοσο καιρο "ερχονται-φευγουν" οι νεοι πολλαπλασιαστες....η λιστα για αντικατασταση ειναι τεραστια και οποιος παει για σερβις, του γινεται η αντικατασταση.....οι υπολοιποι σε αναμονη...
Ο υπευθυνος του συνεργειου (Κωστας) μου ειπε οτι ξερει οτι γραφω στο φορουμ μας(πιθανον να τα διαβαζει η του να του τα λενε....)και ειδικα για το συγκεκριμενο θεμα,......αλλα τι να κανουμε φιλε Κωστα???.....ειναι δυναμη το να επικοινωνουμε τοσοι ανθρωποι εδω μεσα, που περα απο την διασκεδαση μας ,καταληγει να εχει αποτελεσματα για το καλο μας.thumb
ΥΣ....τελικα ο Κωστας συμφωνησε οτι θα κανουμε καποια εργασια αξιας 80ευρω(αντικατασταση υγρα φρενων/ σωληνακια φρενων&εξαερωση με GT1) Δωρεαν για να πατσισουμε τα 80 ευρω που πληρωσα για εργασια που δεν επρεπε να πληρωσω την προηγουμενη φορα,.....ιδωμεν λοιπον την Τεταρτη!!!!:thumbsup:
Άρη έχουμε κανένα νεότερο για τις χρονολογίες των Ν43 που ήρθε η ανάκληση?
Περιμένω και τη δική μου κάποια στιγμή...
Σήμερα το μεσημέρι με πήραν κι εμένα. Μπαίνω Δευτέρα για πολλαπλασιαστες και καλώδιο ρεύματος. Και λαδια-φίλτρο λαδιου-μπουζι. Να δούμε πόσο θα τσούζει, αυτή τη φορά δεν πρόλαβα να πάρω και λάδια απ' έξω.
Θα σου στείλω μόλις πάω στο γραφείο, σε μισή ωρίτσα. Γράφω από κινητό.
https://www.ebay.de/itm/Castrol-EDGE...#ht_3917wt_932
Έχουν διαφορά τα formula rs με τα edge sport?
Ορίστε το link για τα δικά μου:
https://www.ebay.de/itm/Original-BMW...item2a0ac35c1b
Από τον ίδιο βλέπω αγοράζετε !
Εντυπώσεις? Βλέπω πως έχουν σχεδόν μισή τιμή τα λάδια !
Στα 0-40 ξέρει κανείς διαφορά σε edge και formula rs? (τα edge ήξερα μόνο -και βάζω)
Η Castrol τα 'χει κάνει σκατά με τις ονομασίες, αλλά μόνο αν έχεις //Μ αξίζει ν' ασχοληθείς.
Για την ιστορία:
1. Υπήρχε το castrol RS που ήταν εγκεκριμένο από τη BMW για τα μοτέρ Μ.
2. H castrol άλλαξε τη σύσταση του RS κι έπαψε να έχει την έγκριση της BMW (χαμηλότερος δείκτης αντοχής HTHS).
3. H CASTROL μετονόμασε το παλαιό RS σε TWS και η BMW ενέκρινε το TWS, εξακολουθώντας να μη συνιστά το νέο RS.
4. Με τον καιρό η CASTROL μετονόμασε το TWS σε EDGE και το νέο RS σε FORMULA RS.
5. Με τον καιρό η CASTROL μετονόμασε το FORMULA RS σε EDGE SPORT.
Σήμερα έκανα κι εγώ την αλλαγή δωρεάν. Να ενημερώσω για όποιον ενδιαφέρεται για χρονολογίες εμένα είναι: 09/2007 E92 316i Coupé N43 Ευρώπη Αριστεροτίμονο N
....αν και το εγραψα στο θρεντ για τα μπαξιματα,σημερα εκανα και εγω την αλλαγη των πολλαπλασιαστων και τον ελεγχο για τον πολο....ενα πλαστικο καλυμα ηταν που δεν εχριζε αλλαγης συμφωνα με τον Κωστα τον υπευθυνο του συνεργειου.
....οπως μου ειχε υποσχεθει ο Κωστας, δεν με χρεωσε για την εργασια αλλαγης σε υγρα φρενων και σωληνακια αλλα μονο την εργασια για αλλαγη σε πισω τακακια (54ευρω με φπα)για να πατσισουμε την χρεωση της προηγουμενης φορας που εγινε αλλαγη πολλαπλασιαστη με χρεωση εργασιας χωρις να εκτελεστει η καμπανια με δωρεαν εργασια και αντικατασταση με τους νεους.....
τα καλα ομως να λεγονται και ευχαριστω τον Κωστα που ηταν ΟΚ τελικα.
:thnx:
Εγώ μπήκα μέσα τη Δευτέρα. Μου αντικατέστησαν το πλαστικό του πόλου και τους πολλαπλασιαστες. Με δική μου χρέωση έγινε το σέρβις αλλαγης λαδιών, φίλτρου λαδιού, φίλτρου αέρα και μικροφιλτρων ενώ ζήτησα να αντικατασταθούν και τα μπουζι. Εκαναν κι έναν δωρεάν τεχνικό έλεγχο σε όλο το αυτοκίνητο, κατά τον οποίο ανακαλυψαν και μια καμμένη ασφάλεια. Κατά τα αλλα, το βρήκαν λένε σε εξαιρετικη κατάσταση. Μου έλεγαν και μου επαναλάμβαναν για την ανάρτηση (ψαλιδια, σινεμπλοκ), ότι δεν παρουσιάζει καμία φθορά η τζόγο. Εντύπωση μου έκανε, τόσο ευαίσθητη είναι; Η έχουν δει πολλά τα μάτια τους;
Ξέχασα να αναφέρω πως το παλαιό καπάκι του καλωδίου του πόλου είναι μαύρο, ενω το νέο λευκό.
Αρη ποσα χιλιομετρα εχει το αυτοκινητο? Εμενα μου εκανε εντυπωση ενα 520 Ε60 2,2 με 104.000 χιλιομετρα ενος φιλου που αναρτηση και γενικα ολο το μπροστινο συστημα ηταν διαλυμενα.
θεωρητικα ναι.....στην πραξη οχι....... εγινε απλα ενας οπτικος ελεγχος και δεν εχω προβλημα φθορας ,οποτε(συμφωνα με τον υπευθυνο....) δεν χρειζω αντικατασταση....
... ενα απλο πλαστικο καλυμμα ειναι.... εχει ενα τετοιο στο συρταρι του ο υπευθυνος και το δειχνει σε οποιον παει για την ανακληση....αλλα μεχρι στιγμης συμφωνα παντα μ'αυτα που μου ειπε,περασανε σχεδον 70 οχηματα και κανενα δεν εχρηζε αντικαταστασης....
Ποιος σ'ακουει τωρα.......:th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :thumbsup:
θα ξαναπαω ετσι κι αλλιως γιατι δεν ειχαν αισθητηρα για τα πισω φρενα...οποτε οτι οδηγιες δωσεις θα κανω!!!:thumbsup:
καλα, πως "ανακαλυψαν" καμμενη ασφαλεια και εσυ δεν ειχες παρει ειδηση???.....και αντε εσυ δεν προσεξες κατι,δεν σου εβγαζε κανενα μηνυμα?