Αν και είναι αρκετά παλιό το θέμα,μόλις πρόσφατα έπεσα πάνω του.Τα κιτάκια που κουβεντιάζατε της Noelle motors,ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν ακόμα;
Printable View
Αν και είναι αρκετά παλιό το θέμα,μόλις πρόσφατα έπεσα πάνω του.Τα κιτάκια που κουβεντιάζατε της Noelle motors,ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν ακόμα;
Για τι μοτέρ σε ενδιαφέρει?
Εγω εφαγα κολημα τωρα με αυτο τελικα τι ισχυει? Τοσο καιρο πιστευα οτι ο Ν46 ειναι valvetronic το ιδιο ισχυριζονται και καποιοι μηχανικοι. Το φουσκωμα στο καπακι δεν ειναι απο το μηχανισμο του valvetronic???Και αν δεν ειναι valvetronic τι ειναι τελικα εχει καποιο συστημα?
και ο Ν46 με valvetronic είναι..
https://www.bmwheaven.com/database/e...hp?type=N46#/3
Να το πω απλά είναι βελτιωμένη έκδοση του Ν42
Έχει λίγο παραπάνω συμπίεση και καλύτερη διαχείριση στο vvt...
οπως τα λεει ο τασος.
Ν40, Ν45 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
Ν42, Ν46 ΕΧΟΥΝ
στο παραπανω ποστ μπερδευτηκα μεχρι και εγω που το γραψα
Αυτός ο Ν40, τι ξευτίλα είναι, τα ξένα φόρα ούτε τον αναφέρουν. :th_Laie_67-1:
τον ειχε τουρμπισει ο καρρας στο αργος, τον Ν40
το θυμαμαι που το ειχαν παρουσιασει στο power techniques.αν θυμαμαι καλα ηταν το προσωπικο αυτοκινητο του εκδοτη.καπου στο σπιτι εχω το τευχος που κανουν αναλυτικη παρουσιαση
Αν λες για το ασήμι κουπέ που ηταν του εκδότη , ηταν προ φεις λιφτ με Μ43
το θυμαμαι ότι ηταν προφεις(με ζαντες σνιτζερ) αλλα θυμαμαι που ανεφερε για Ν40,θα το ψαξω
εβγαλα ολα τα περιοδικα που ειχα και αρχισα να ψαχνω.
σπυρο εχεις δικιο στο τευχος του 8/2001 δοκιμαζουν το αυτοκινητο του εκδοτη με τουρμπισμενο Μ43 που αποδιδει 205 αλογα.
ομως στο ΕΒΟ 8/2003 δοκιμαζουν 316 ci turbo N40 με διπλο βανος.το εχει σχεδιασει ο καρρας στο αργος το κιτ και φοραει τ25 (στη δοκιμη 0,65 σταθερο-0,7 overboost),χαμηλωμενη συμπιεση στο 9,2, μπεκ μπος 270 cc/min, ιντερκουλερ από 320 ντιζελ και το πρόγραμμα εχει εξελιχθεί από τον ιδιο και τα περιφερειακα για τη λειτουργια του τούρμπο(σωληνώσεις κτλ).
στη δοκιμη απεδωσε 184/5750 και 22,8κιλα ροπη.επιδοσεις 0-100 8,33 ,400 μετρα 15,95 ,1000 μετρα29,09/182.18.επισης ο καρρας αναφερει ότι το κιτ που θα διεθετε στην αγορα θα ειχε σταθερη 0,7και οβερμπουστ 0,75 με ελαφρως καλυτερες επιδοσεις.κοστος μετατροπης τοτε 5.300 ευρω.λογικα με λιγο μακρυτερο διαφορικο και μικρότερες ζαντες και ελαστικα να πετυχαινε λιγο καλυτερες επιδοσεις.το αυτοκινητο της δοκιμης φοραει 225/18 και 255/18 με το διαφορικο του 316 και κοφτη τελικης στα 207
Ο καζάκος εδώ προτείμει λύση υπερκυβισμού στα 2000κ.ε, κάτι αντίστοιχο του Noele, με τελικό κόστος, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος κάπου στα 2000-2200ε.
Απόδοση κάπου 155 άλογα, καλύτερης δηλαδή του 318, λόγω έλειψης του βλαβοτρόνικ. :whistle::whistle::whistle:
Κατι σχετικο-ασχετο,ο Μ54Β22 μεχρι ποσα κυβικα μπορει να υπερκυβιστει?
Επισης μεχρι τι μοτερ μπαινει χωρις να αλλαχτουν περιφερειακα?
μεχρι 2500 μπορει να υπερκυβιστει.και μαπινει μεχρι τριλιτρο χωρις αλλαγη περιφερειακων
συμφωνα με το ψαξιμο που εχω κανει εχουμε στην ουσια να κανουμε με 2 κινητήρες της ιδιας οικογενειας Μ54 και οι 2.αλλαζουν εκτος από μοτερ μπλοκ, μπεκ,πεταλουδα,πολλαπλη εισαγωγης,μαφ,φιλτροκουτι, ισκο πλατω και τελικο εξάτμισης.το πρόγραμμα του 330 φορτωνεται στον υπαρχον εγκεφαλο
νομιζω μπες-βγες (κυριολεκτικα) σε αντικατασταση διλιτρου μπαινει μονο ο 2.5. (και ο 2.2 που εχεις ήδη)
με ολα τα περιφερειακα και σασμαν δικο μας.
Μητσο, το ειχε μελετησει και ο Σταυρος (stavr) καποια στιγμη,
και για να μπει ο 2.8 και ο τριλιτρος θελανε παραπανω δουλεια.
απλα δεν ανεφερα κιβωτιο διαφορικο γιατι είναι ιδια με του 2,5 και αντεχουν την παραπανω δυναμη και ροπη του τριλιτρου. ο 2.8 δεν μπαινει τοσο ευκολα σε 2,2 δεδομενου ότι προκειται για Μ52
μ54 2.8 νομιζω δεν υπηρχε μονο 2.5 και3.0
προσωπικη μου γνωμη είναι ότι ο Μ54β22 δεν αξιζει υπερκυβισμο από αποψη κερδους ισχυος -κοστους.θα φτασει στα επίπεδα ενός 2.5 με αρκετα χρηματα παραπανω όταν μπορεις να βρεις ένα 3 τριλιτρο με εγγυηση και μεχρι 110.000 χλμ και να το βαλεις.
γινεται αραγε, υπερκυβισμος τριλιτρου.προσφατα διαβαζα για τον αμερικανικο S52B32(μονοπεταλουδο)που φορεθηκε στο αμερικανικο Μ3ε36, αποδοσης 240 ιππων.
δεδομενου ότι φοραει ιδιες μπιελες, στροφαλο με τον Μ54Β30 αλλα διαφορετικα πιστονια με διαμετρο 86,4 αντι 84 του τρλιτρου. θα μπορουσε να υπερκυβιστει ο Μ54β30, χρησιμοποιώντας τα πιστονια του S52 με ρεκτιφιέ, φτανοντας τα 3.150 κυβικα?
θα αντεξουν τα χιτωνια το ρεκτιφιέ?
Τράβα βρες πιστόνια από Αμερικάνικο S52 και φέρε μου κι εμένα...
(Πρόσεχε μη τα πληρώσεις και τα 2 νεφρά!!)
χαχα δεν μπαινουν σε εμενα.2.2 γαρ με μικρη διαμετρο πιστονιού. σε εσενα ισως μπαινουν.ο S52 αντεχει πολλα πραγματα,δεν εχει αλουμινενιο μπλοκ. δεν κανουν μια περιουσια
Οπότε ο Μπέμπης ο Μικρός ο 316 με 300.000+χλμ Μ43 μάλλον τη μόνη Noelle που μπορεί να έχει είμαι ΕΓΏ και θα πρέπει να ξεχάσει υπερκυβισμό...
Παιδιά καλησπέρα! Θέλω λίγο τα φώτα σας να μου λύσετε κάποιες απορίες! Έχω τον κινητήρα n45b16 ( http://mywikimotors.com/n45b16/ ) σε e46 4πορτο facelift! Γίνεται να αντικατασταθεί ο κινητήρας και να βάλω τον n45b20 ( http://mywikimotors.com/n45b20s/ ) οποίος ήταν σε e90si? Διακρίνω πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο κινητήρων. Αν γίνεται η μετατροπή τι παραπάνω θα χρειάζεται? Ο εγκέφαλος γράφει το σάιτ ότι είναι ο ίδιος. Διαφωτίστε με γιατί δν γνωρίζω! Σας ευχαριστώ πολύ!!