και απαισια κινηση .... δεν μπορεις να πας πουθενα χωρις αυτοκινητο.... η χωρις αρκετη ωρα στο δρομο....
Printable View
Ελένη μου, ισοδύναμο σε επίπεδο
Μετρια κατάσταση σε μέτρια κατάσταση.
Δεν λέω να φύγει κανείς απο το Ανω Γιδοτόπι Ραιδεστού και να πάει στη Νέα Υόρκη, προσπαθώ να βρώ τις μέτριες ισοδύναμες συνθηκες.
Μην κοιτάς που ο Κώστας κοιτάει μεσίτρες στο ιντερνετ και μας έχει σκοτώσει την κουβέντα.
Αναλογως σε ποια Πολιτεια ζεις... και σε ποια συνοικια μενεις....
Στη περιοχη της Νεας Υορκης, τα ενοικια ειναι ακριβα, το καλο φαγητο ακριβο.... αλλα δεν ειναι η ποσοτητα που σου σερβιρουν στην Ελλαδα.... με μια μεριδα τρωνε δυο....
το σουπερμαρκετ φτηνο... και φυσικα οι συσκευασιες μεγαλες........
Πολυ ωραιο τοπικ νομιζω, εκτος απο την "Καβλερ" εχουμε να μαθουμε πολλα!
Κωστα, Ελενη πειτε μας για τη ζωη εκει, οσο πιο αναλυτικα τοσο καλυτερα :thumbsup:
:thumbsdown:ναί, μπορεί να βρεθεί κάποιος να πει:
οχι, εγώ θα το παλέψω, θα μείνω και θα κάνω την αλλαγή που θέλω να γίνει.
https://i265.photobucket.com/albums/...wiperswhat.gif
Αυτό το θρεντ πριν 5 χρόνια θα είχε παει απατο στον καλαθο των αχρήστων σήμερα κάνει θραύση είναι πιο επίκαιρο από οτιδήποτε και κανένας δεν τόλμησε να ποσταρει μια μ@λ@κια η ένα βίντεο με τον Καζαντζίδη με άσπρο κουστούμι να ανεβαίνει στο καράβι για Αμερική ( για άλλο λόγο βέβαια) η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου πλέον στη χώρα και στο μυαλό των κατοίκων αυτής
Εγω παντως για Αμερικη δεν θα'φευγα...Δεν νομιζω οτι θ'αντεχα να'μαι τοσο μακρια απ'την Ελλαδιτσα μας....Κι αν και ειχα στο παρελθον πολλες ευκαιριες να φυγω για Ευρωπαικες χωρες,εντουτοις ποτε δεν περναγα τοσο ασχημα εδω ωστε να το παρω αποφαση....Οικογενειαρχης ομως πλεον και με σπιτι ιδιοκτητο,θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να μεταναστευσω πλεον....εκτος κι αν φτασω στο αμην κι αναγκαστω να ξεκινησω επαγγελματικα απ'την αρχη....Οπως ειπε κι ενας συναδελφος εδω,η οικογενεια μου ειναι κυριως η γυναικα μου και το παιδι....οι αλλοι ερχονται δευτεροι...
οι μεχρι στιγμης .....προορισμοι!!!:thumbsup:
https://www.homgroup.com/agents/1172...ammcalvert.jpg
https://profile.ak.fbcdn.net/hprofil...059_6858_n.jpg
Για ποιο θρεντ το κρατας?
Δεν εχω κολλημα με το να βγαινω για καφε, δεν θα μου λειψει. Μ'αρεσει περισσοτερο να βρω ενα καλο μαγαζι να φαω το βραδυ. Ουτε καθε π/σ/κ ειμαι εξω για νυχτερινη διασκεδαση οποτε αφηνω ερωτηματικο για το αν θα μου λειψει αυτη, δεν ξερω.
στην ηλικια του Φανη αυτα ειναι τα ενδιαφεροντα στο 90% στην Ελλαδα.
αν δεν τα βλεπετε μαλλον δεν βγαινετε εξω.
για τα υπολοιπα δεν δινουν φραγκο οι πιο πολλοι.
προσθετω και το σινεμα για αμερικλανικες μπουρδες.
αλλα αν μιλαμε για εργασια ποσες ωρες και με τι ασφαλιση θα ειναι καποιος νομιμα στην αμερικη??
Ασε που ερχονται απο Ελλαδα ολοι οι καλλιτεχνες.... απο αξιολογους, μεχρι οτι "σκυλι" θες....... (μολις ξεμενουν, ερχονται κ κανουν συναυλιες κ περιοδιες)
Αλλα ειδικα στην Νεα Υορκη και την Καλιφορνια, γινονται πολλες αξιολογες πολιτιστικες εκδηλωσεις , με χρηματα ομογενων απο εδω... (τα αφαιρουν απο την εφορεια)........
Δεν ειναι το ιδιο και εδω... εδω τα παιδια δουλευουν, και ας εχουν οι γονεις τους.... διαφορετικη νοοτροπια
για εργασια, αναλογα την δουλεια που κανεις, οι νομιμες ωρες εργασιας ειναι 80 με ασφαλιση.
και φυσικα υπαρχουν πολλοι που δουλευουν και δευτερη δουλεια.
Στην δικη μου υπηρεσια, οι νομιμες ωρες ειναι 75....
Ευχαριστω Γιωργο :original:
Εχω αλλαξει νοοτροπια και πραγματα που εκανα παλαιοτερα δεν τα κανω πια. Τα βρισκω βαρετα, χασιμο χρονου και χρηματων. Πλεον τη βρισκω με το να καθομαι σπιτι, να μαζευομαι με φιλους/ες, να βρω ενα καλο μαγαζι να φαω με τη γυναικα, μια νυχτα για σινεμα και φαγητο, και οποτε κατσει να βγω εξω.. καλως να βγω. Αυτα που εκανα πριν 2-3 χρονια που σε ενα βραδυ αλλαζα 4-5 μαγαζια απο τη μια ακρη της πολης στην αλλη ή πηγαινα για καφε μεχρι να κλεισει το μαγαζι εχουν περασει..
Τωρα που βαλα στο προγραμμα τρεξιμο στο γηπεδο και ποδηλατο στο βουνο, δεν με νοιαζει καθολου !! Οταν και αν βρω χρονο και δεν εχω κατι καλυτερο να κανω, θα παω.
Φετος στις διακοπες ηπια, περασα καλα και διασκεδασα για ολο το χειμωνα. Γεμισαν οι μπαταριες για πιο χρησιμα πραγματα :thumbsup:
Για το Ζ κουραστηκα να σκεφτομαι το αν το βαλαν στο ματι.. λεω να το αφησω και ο,τι θελει ας γινει.
Και η παρεα μου καπως ετσι ειναι, τελευταια το συζηταμε πιο συχνα το να παμε εξω. Τωρα δεν εχουμε πολλες υποχρεωσεις και δεν φαινεται το προβλημα, αργοτερα ομως τι γινεται? Θα πληρωνουμε την καυλα του ΓΑΠ? και να φυγει ο ΓΑΠ, και η οικονομια να ανθισει.. τα μετρα θα μεινουν γιατι συμφερουν πολυ "κοσμο". Μακαρι να παμε, να ζησουμε μια καλη ζωη και να γυρισουμε Ελλαδα μονο για να μας θαψουν. Εκτος αν με καποιο μαγικο τροπο αλλαξουν ολα και δεν μεινουν τα μετρα για τα επομενα 100 χρονια. Τοτε ευχαριστως να μεινουμε εδω. Εχουμε τη ζωη μπροστα μας, δεν θελουμε να μας τη γ******ν.
Οσα και να βγαζεις εδω, μ@λακας δεν εισαι να δινεις 1¤ πετρελαιο, 1.7¤ βενζινη, 1000¤ τελη, χαρατσοενοικιο στο ιδιοκτητο σπιτι σου και να βλεπεις δωρεες/εξαιρεση στο αγιο ορος και εξαιρεση ξενοδοχειων, να σου μπαινουν με 2 πιστολια 2 στενα απο το Α.Τ και να ερχονται μετα απο 1 ωρα, και οποτε γουσταρουν τα κομματοσκυλα να κατεβαζουν το κεντρικο της ΔΕΗ.
ακριβως εντελως διαφορετικη νοοτροπια.
αλλα μια στιγμη μην τρελαθουμε,εδω δεν δουλευουν τα παιδια οσα ειναι τυχερα να εχουν μια δουλεια και μενουν με γονεις???
καπου δεν βγαινουν ολα ομορφα ....
χαχααχαχ 80 ωρες δλδ 13.5 ωρες την μερα χ 6 μερες....και μετα πανε σινεμα,γκαλερι,μουσεια.....
σουπερμαν μενω αφωνος .....
μας παιδευεις Ελενη,στην Ελλαδα εννοουμε την εβδομαδα οχι το 15νθημερο.
Το 'μόνιμο' ρε Τζόρτζ δε σημαίνει ότι είναι και το κανονικό ωράριο ....
Εγώ δε θυμάμαι να δούλεψα ποτέ 13.5 ώρες. Η Ελένη είναι ειδική σε εργασιακά θέματα και μπορεί να μας πει.
edit: απάντησε η Ελένη!