κινιτηρας που θα ρουφαει ατμοσφαιρικο αερα και θα δινει κινηση?
Ισως η απαντηση στον Ηλεκτρισμο????:shok:
Printable View
Χωρις να'χω διαβασει ακομα τις υπολοιπες αποψεις, θα πω τα εξης
1) (μαλλον) δεν εξαρταται απο εμας τους μικρους ποια πορεια θα ακολουθησει η αυτοκινητοβιομηχανια.
πιθανον να ειχε προχωρησει η τεχνολογια των ηλεκτρικων πολυ παραπερα εαν δεν τη φρεναρανε αλλα συμφεροντα (πετρελαϊκα και αλλα).
2) αναγκαστικα θα παρω καποια στιγμη (ή πιθανον τα παιδια μου), αλλα μονο για εργαλειο μετακινησης :thumbsdown:
...και ετσι ψηφισα 'Ναι'.
:(
edit:
και θα συμπληρωσω οτι θα προσπαθησω να εχω παντα στο γκαραζ ΚΑΙ βενζινοκινητο.
εστω με μια καβατζα κανα τεποζιτο 1-2 τόνων με βενζινη για τις 'βροχερες μερες'...
Εγώ θ' αγόραζα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο θ' αγόραζα και βενζινοκίνητο δονητή. Τώρα γιατί πάτησα ΝΑΙ? Γιατί έκανα λάθος. Shoot me.
Φυσικα και θα αγοραζα....αλλα για αμαξι πολης μονο.....
για κυριο αυτοκινητο σιγουρα οχι.δεν νομιζω ομως οτι στην Ελλαδα θα συμφερει περισσοτερο στο μελλον ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο που απαιτει φορτιση των μπαταριων με ηλεκτρικο ρευμα καθως το ρευμα στην Ελλαδα δεν ειναι φθηνο και δεν αναμενεται να μειωθει η τιμη του.μια παραλλαγη του που θα εκμεταλευοταν την ηλιακη ενεργεια και παραγει χωρις φορτιση την ενεργεια που θα χρειαζοταν χωρις φορτιση θα ειχε περισσοτερες πιθανοτητες
με 800 χιλ αυτονομια και καθισμα "καρδιογραφο"....
https://www.autotriti.gr/data/news/p...ews/100984.asp
ας το παρουμε απο την αρχη...
οτιδηποτε συμφερει οικονομικα αυτη τη στιγμη ειναι καλοδεχουμενο,με τις εξης προυποθεσεις ομως.
η τιμη κτησης του προιοντοςνα ειναι σε λογικα πλαισια και οχι τσεκουρωμενη...τι να το κανεις το ηλεκτροκινητο αν κοστιζει 30.000.(και κοβεις βολτες για 60 χιλιομετρα αυτονομιας!!)
2)να μην επιβληθουν φοροι επιπροσθετη στον ηλεκτρισμο!!!!!!!!!!!!!!!!1111(βλεπ πετρελαιο,βλεπε αεριο...
3)το ηλεκτρικο δικτυο της ελλαδας δεν ειναι και απο υπερσυγχρονα...
μεταξυ σοβαρου και αστειου,θυμαστε τι γινοντας με τις απεργειες των βενζιναδων...φανταζεστε τωρα τι θα γινει αν οι δεητζηδες κατεβασουν τους γενικους?????
και συμπληρωνω..
οσκοπος ειναι να βρεθει εναλλακτικη πηγη ενεργειας και οχι ξανα ο ηλεκτρισμος,που παραγεται μεσω καυσης η κινητικης ενεργειας...
πχ...ενα φωτοβολταικο πλαισιο ωστε να εξασφαλιζει συνεχη κινηση,ασχετα αν δεν υπαρχουν επιδοσεις.
Οτι γινεται σε καθε απεργια τους, τρεχουν τα γεροντακια στα νοσοκομεια μη πεθανουν απο το μηχανημα υποστηριξης που δεν εχει ρευμα σπιτι τους. Μολις παει στα χερια ιδιωτων θα βρουμε την υγεια μας γιατι το ρευμα ειναι αγαθο ολων και οχι καποιων βολεμενων λαμογιων.
Και για να ειμαι και εντος θεματος, θα επαιρνα ηλεκτρικο αυτοκινητο για χρηση πολης αρκει να ειχε μια νορμαλ τιμη και σχετικα καλη αυτονομια (οχι φορτισμα καθε 100χλμ) το βρισκω ιδανικο για δουλεια, ψωνια κ.α, για ταξιδια και καφροβολτες θα'θελα βενζινοκινητο.