Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Χρειάζεται κότσια για να βγει κάποιος δημοσίως και να γράψει για την οικονομική του κατάσταση, να ζητήσει δουλειά ή έστω και βοήθεια.
Κι αυτό γιατί τις τελευταίες δεκαετίες έγινε κανόνας η βιτρίνα, το πούλημα μούρης, η πρόκληση και η επίδειξη. Μάθαμε ως λαός να μετράμε τους άλλους από τα λεφτά που έχουν, ασχέτως αν ήταν κλεμμένα, δανεικά ή δουλεμένα. Μάλιστα, αν ήταν κλεμμένα ή δανεικά, κάποιοι τους θεωρούσαν και μάγκες από πάνω, λες και οι υπόλοιποι που δουλεύουν για το μεροκάματο είναι λεπροί.
Κάπου διάβασα πως τα λίγα χρήματα θέλουν κόπο ενώ τα πολλά χρήματα θέλουν κόλπο. Με τόσα τρανταχτά παραδείγματα γύρω μας, νομίζω ότι η αλήθεια της φράσης θεωρείται δεδομένη, αν και πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
Δεν είναι εντούτοις μόνο ο Γιώργος, ο GEO ή ο Δημήτρης αλλά και πολλοί άλλοι στην ίδια κατάσταση. Όλοι έχουμε από έναν άνεργο στην οικογένειά μας (εγώ έχω τη γυναίκα μου), όλοι έχουμε απίστευτα έξοδα αλλά μηδαμινά έσοδα, κανείς δε μπορεί ν' αποταμιεύσει, κάποιοι δεν έχουμε τίποτα στην άκρη, κάποιοι έχουν φέσια, άλλοι δε μπορούν ν' ανταποκριθούν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους. Απλώς, μερικοί το φωνάζουν ενώ οι υπόλοιποι σιωπούν.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έχει σημασία αν είμαστε σε bmw ή σε dacia forum ή αν ο ένας έχει 116 και ο άλλος Μ6. Το κακό είναι γενικό. Ας μη μένουμε όμως στα λόγια και στα μπράβο. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Κι όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, βγείτε και φωνάξτε το. Προτιμώ να κυκλοφορήσω μια εβδομάδα με συγκοινωνία, δίνοντας τα χρήματα της βενζίνης σε κάποιον που κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα ή δεν έχει να πάει supermarket. Σίγουρα σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα, κάνοντας όμως όλοι από μια μικρή θυσία μπορούμε να βοηθήσουμε κάποια μέλη που έχουν φτάσει σε απόγνωση. Δεν είναι ελεημοσύνη, εξάλλου αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι σε λίγο στη θέση αυτή θα είμαστε εγώ κι εσύ.