Ευχαριστώ άπαντες
Μπουλι, πάω να βάλω pizbuin :D
Printable View
Ευχαριστώ άπαντες
Μπουλι, πάω να βάλω pizbuin :D
Είσαι μερακΛής & γνώστης._
Ό,τι και να γράφει το obc πάντως, 25.000+ χλμ που δίνει συνήθως για αλλαγή λαδιών είναι αδιανόητο ποσό.
Άντε να ρισκάρει κανείς μέχρι 14-15.000χλμ αν κάνει χλμ κυρίως σε εθνική (που καταπονείται λιγότερο ο κινητήρας, όχι βέβαια τελικές, κόφτες κλπ) και κανα 2-3 μήνες μετά το χρόνο, αλλά παραπάνω είναι σίγουρο ότι θα κάνει ζημιά μακροπρόθεσμα.
Για έναν μέσο οδηγό όμως που κινείται αρκετά στην πόλη, 10-12.000 κι 1 χρόνος είναι αρκετά για να πάει για αλλαγή.
Κάτι επίσης που έχω ακούσει από γκουρού του είδους είναι πως πιο σωστό είναι να μετρώνται οι ώρες λειτουργίας του μοτέρ κι όχι τα χλμ.
Ένας μέσος οδηγός μπορεί να κρατήσει τα λάδια του γύρω στις 300 ώρες, κάποιος κάφτης όμως γύρω στις 200.
Για να δει κάποιος πόσες ώρες λειτουργίας έχουν τα λάδια του, αρκεί να διαιρέσει τα χλμ που έκανε μετά την αλλαγή τους με τον Μ.Ο. της ταχύτητάς του.
Απαραίτητη προϋπόθεση να μηδενίζονται και οι 2 αυτοί δείκτες με κάθε αλλαγή λαδιών.
Δηλαδή ο κατασκευαστής που έχει φτιάξει το σύστημα των μεταβαλλόμενων χιλιομετρικών διαστημάτων service κ σε ενημερώνει γι αυτο πρέπει να είναι άσχετος στο είδος .Θα πρέπει να στείλουμε στη BMW έναν Ελληνα μηχανικό για να τους πεί ότι τα λάδια πρέπει να αλλάζονται συχνότερα ή με τις ώρες λειτουργίας....
o κατασκευαστης εχει φτιαξει το συστημα αυτο, με καποιες παραμετρους που οχι μονο δεν ενδιαφερουν τον ιδιοκτητη αλλα ειναι και εισβαρος του(ειδικοτερα του Ελληνα ιδιοκτητη).
α) το αυτοκινητο στα 100.000κμ θα εχει πεταχτει (Γερμανια γαρ)
β) θεματα πωλησεων (δεν μπορει η audi να λεει καθε 25κ λαδια και η bmw να λεει 10κ)
γ) διαφορετικες συνθηκες λειτουργιας και χρησης (Γερμανια)
το πιο σωστο ειναι με τις ωρες λειτουργιας! και με την χρηση που κανει ο καθε οδηγος!
οσο πιο συχνες αλλαγες λαδιων τοσο προστατευεται τον κινητηρα σας!
η Σασα ειμαι ο Σπυρος μου πουλησε το username και το password για 30 αργυρια!
απο αυριο θα ανοιξω θρεντ να σας παρουσιασω τα βιβλια μου, τωρα τελειωνω ενα πολυ καλο με Ρωσσους και νεφελιμ που θα ξεσηκωσει μεγαλες αντιδρασεις και θα αναταραξει τα νερα στην πισινα που πλατσουριζω...
O ιδιος κατασκευαστης δεν αναφερεται ουτε στον ιδιο οδηγο,ουτε στις ιδιες συνθηκες,αναφερεται σε ενα μεσο ορο.Αν εχεις παρει καινουριο αυτοκινητο και ανηκεις στο μεσο ορο(ποσο μ.ο. ειναι οταν επι ενα μηνα φετος το θερμομετρο δεν επεσε κατω απ τους 40)τοτε πιστευω οτι μπορεις να τηρησεις τα νουμερα,αν ομς αντι για castrol edge,βαζεις οτι βρεις και αντι για το φιλτρο της πενβε...κ.ο.κ. τοτε τα νουμερα θα ειναι εις βαρος του αυτοκινητου και της τσεπης.Γνωστος μου πουλησε 630 με 85Κ χλμ. ευκαιρια!!!!!ναιιιι και σε χαμηλη τιμη ναιιιι!!!!Το αμαξι τελευταια φορα που ειδε την αντιπροσωπεια ηταν την μερα που αγοραστηκε.....τα συμπερασματα δικα σου.