Εγώ το είχα δυναμομετρήσει όταν το πήρα αλλά δεν θυμάμαι, νομίζω μέσω διαγνωστικού πρέπει να το είχε βάλει σε dyno mode.
εδώ και ένα διάγραμμα:
https://img854.imageshack.us/img854/5041/p2070003.jpg
Printable View
Εγώ το είχα δυναμομετρήσει όταν το πήρα αλλά δεν θυμάμαι, νομίζω μέσω διαγνωστικού πρέπει να το είχε βάλει σε dyno mode.
εδώ και ένα διάγραμμα:
https://img854.imageshack.us/img854/5041/p2070003.jpg
ωραία αποτελέσματα, σε τι δυναμόμετρο είναι?
μαμά?
318 ΦΩΤΕΙΝΕΛΗ
326 ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ
350 DYNO DYNAMIC
οι δυναμομετρησεις ειναι ενδειξεις αλλαγων +/- αναλογα με τις εκαστοτε μετατροπες.
τιποτα παραπανω.
441 Δημητριαδη. Εχω και αλλες απο 415 μεχρι 441 που ειναι και η καλυτερη που ειχα μεχρι τωρα. Το δυναμομετρο μετραει τροχο
Έχει διόρθωση κατά SAE ή άλλο πρώτυπο???
Εγω αυτους τους υπολογισμους με τα αλογα μοτερ δεν τους καταλαβα ποτε.
Γνωμη μου ειναι οτι τα δυναμομετρα πρεπει να μετρανε τροχό.
Τα υπολοιπα γαι δυναμη μοτερ, βολαν κλπ, ειναι υπολογισμοι που ο καθενας τους υπολογιζει οπως θελει.
κατι παει λαθος νομιζω.
Χωρις να θελω να προσβαλω τον Στελιο ή το αμαξι του.
Εγω ξερω οτι τα μαμα Μ3 Ε46 βγαζουν την μεγιστη υποδυναμη τους μεταξυ 7200 - 7600. Τα περισσοτερα στις 7200-7300.
Μ3 χωρις χταποδια ή εξατμιση δεν κανει σταθερη καμπυλη μεχρι κοφτη.
Γι αυτο και εγω δεν ασχολουμαι με δυναμομετρησεις. Σε 10 δυναμομετρα να παω θα δω 15 διαφορετικες τιμες.
Όχι
7900 τη βγάζουν τα νορμαλ.
Και το δικό μου που βγάζει τη δύναμη στον κοφτη είναι που έκανε εντύπωση στα δυναμομετρα.
Και δεν φοραω καν εκκεντροφορους.
Sal γαρ
Οι στροφές μέγιστης ιπποδυαναμης δεν αλλάζουν στα δυναμομετρα πολυ.
Η ιπποδυναμη ναι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
7900 λεει η BMW...
καταρχας
αν θελουμε να δουμε διαφορες πρεπει να παμε πρωτα να μετρησουμε σαν στοκ το αμαξι
κ μετα στο ιδιο παντα δυναμομετρο να παμε για ελεγχο μετα την καθε αλλαγη μασ.
τα δικα μου νουμερα ειναι με τα ιδια ακριβως πραγματα την ιδια περιπου εποχη.
απλα του γιαννη τα 318 ειναι πολυ καλα για το συγκεκριμενο δυναμομετρο που εκει ολα δικαζονται.
ο αγγλος που εχει dyno dynamic σαν του ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ μου ειπε οτι γενικα τα maha ειναι οντως πιο αυστηρα,αλλα και παλι να μην λαβω υποψη καμμια δυναμομετρηση αφου δεν το μετρησα σαν στοκ.
το προγραμμα του βγαζει παγκοσμιως απο 11-20 αλογα σε ολα τα Ε46 που εχουν μετρηθει.
κ ενα τελευταιο ειναι οπως μου ειπε κ ο φωτεινελης κ οι υπολοιποι τετοιο peak κ διαρκεια δεν εχουν ξαναδει σε Μ μονο με προγραμμα.
Μιας και σε λίγο καιρό θα πάμε για δυναμομέτρηση, και μιας που τα Μ3 δεν δυναμομετρούνται χωρίς gt1 και dyno mode, παρακάτω είναι η διαδικασία /τρικ που χρησιμοποιούν τα αμερικανάκια για να δυναμομετρούν τα αμάξια τους:
(With car strapped to dyno)
1) Start Car (Hood did NOT need to be closed on 6MT, will need to be closed on SMG or sensors bypassed)
2) Shut off DSC (nothing special, we did just a 2 second push)
3) Drive car thru first few gears up to ~4k RPMs (we went all the way to 4th)
4) Put car in neutral, shut car off, ONLY TURN KEY ONE POSITION BACK TO ACC NOT ALL THE WAY OFF
5) Immediately restart car while rear wheels still spinning
6) Release clutch, shift to preferred gear for dyno pull (we used both 4th and 5th)
7) Let motor spin down to preferred run start RPM
8) Perform pull
9) Profit!
A few notes we ran into.
Note 1: This technique WILL throw the front wheel speed sensor codes triggering the christmas tree of lights (ABS, BRAKE, ETC). We did NOT have an issue making another run even with the lights on.
Note 2: IMPORTANT After each dyno pull the technique MUST BE REPEATED unless you do not allow the rear wheels to stop spinning between pulls, AKA immediately perform pulls one after another. Every time the rear wheels stop spinning the system resets and once again the 6100 rpm rev limited is activated.
πηγή όπως και διάφορα σχόλια ότι η διαδικασία δουλεύει (προς το τέλος του thread):
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=312710
αν δεν μπορει να βρεθει gt1 δεν δουλευει σιγουρα αυτη η διαδιακασια.
εγω δεν θα δοκιμαζα.
πηγαινε στο μηχανικο σου ,βαλτο σε dyno mode και μεχρι να γινει η δυναμομετρηση μην το σβυσεις φυσικα.
νασο
για να εισαι σιγουρος πρεπει να το δοκιμασεις πανω στο δυναμομετρο.
αν δεν δουλεψει θα πας τζαμπα.
Δεν ξέρω Νάσο αυτή η διαδικασία για SMG ...release clutch...Xmas tree...etc
δεν μου αρέσει καθόλου !
οι μηχανικοι σας δεν ειναι ανοιχτα σαββατο?
Βασίλη λέει δουλεύει και σε SMG. Άλλωστε είτε SMG ή manual με τον ίδιο τρόπο δυναμομετρούνται....με τη διαφορά πως το SMG πρέπει να έχει κλειστό καπό.
Αυτό με το Christmas tree απ ότι ξέρω όλα τα Μ3 κατά τη δυναμομέτρηση πετάνε διάφορα λαμπάκια γιατί τρελαινονται οι σένσορες του abs/dsc αλλά μετά τα σφάλματα αυτά αναιρούνται μόνα τους δεν χρειάζεσαι διαγνωστικό να τα σβήσεις...thumb
Ένα θέμα που συζητάται συχνά για τα Μ3 Ε46 αλλά στο φόρουμ δεν το έχουμε αναλύσει.
Όπως όλοι γνωρίζουμε το Μ3 Ε46 έχει δίπλα σε κάθε προβολέα ομίχλης στον εμπρός προφυλακτήρα μία τρύπα/αεραγωγό. Κάθε τρύπα καταλήγει σε εναν αεραγωγό στο θόλο ο οποίος παρέχει αέρα στα φρένα. Μάλιστα από την πλευρά του οδηγού ο αεραγωγός, όπως βλέπεται από τη φωτογραφία, έχει μία έξοδο προς τα επάνω που οδηγεί στο φιλτροκούτι παρέχοντας αέρα στην εισαγωγή, μία έξοδο ευθεία που οδηγεί αέρα για την ψύξη των φρένων, και μία οβάλ τρύπα αριστερά η οποία είναι τυφλή και δεν οδηγεί πουθενά...
Το θέμα είναι ότι τα Μ3 από τη μάνα τους, την έξοδο (στο θόλο) που παρέχει στα φρένα αέρα την έχουν ταπωμένη με αφαιρούμενη τάπα.
Πολλοί ισχυρίζονται πως είχαν πολύ έντονο πρόβλημα υπερθέρμανσης των φρένων, και αφαιρώντας τις τάπες το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά.
Άλλοι ισχυρίζονται πως όταν αφιαρείς τις τάπες, η ταχύτητα του αέρα που εισέρχεται στην έξοδο προς το φιλτροκούτι μειώνεται και το αμάξι χάνει στα πολλά χιλιόμετρα.
Τελικά ανοιχτές ή κλειστές τάπες? Χάνει το αμάξι από την απόδοσή του όταν ανοίξουν οι τάπες για καλύτερη ψύξη φρένων? Η τυφλή οβάλ τρύπα σε τι χρειάζεται?
https://img204.imageshack.us/img204/...ownloadkwr.jpg
Σίγουρα είναι καλύτερα για τα φρένα.
Δεν χάνει τίποτα .
Ο αερασ εισοδου απο την κάτω τρύπα δεν επηρεάζεται απο την ταπα.
Όσο είναι να τραβάει τραβάει.
Το ramair γίνεται απο την πάνω είσοδο της Μετωπης.
και εγω ανοιχτες τις εχω.
Το Μ3 εχει δυο ταπες στους αεραγωγους, που αν αφαιρεθουν, εχουν ως κυριο σκοπο την ψυξη των φρενων. Το περιεργο ειναι οτι αυτες οι ταπες ειναι διαφορετικες και συγκεκριμενα η ταπα του οδηγου δεν ειναι ακριβως ταπα αλλα εχει δυο επιπλεον ανοιγματα. Οι τρυπες αυτες στην ταπα εξυπηρετουν στην αποχετευση βροχινου νερου σε περιπτωσεις δυνατης βροχοπτωσης. Ενα Μ3 που κινειται με πολλα χιλιομετρα σε δυνατη βροχη, μπορει να μαζεψει απο τον αεραγωγο μεγαλες ποσοτητες νερου που αν δεν εχουν που να διαφυγουν υπαρχει κινδυνος και με την ταχυτητα που κινειται το αυτοκινητο καθως και με την αναρροφηση εισερχομενου αερα που γινεται απο εκει, να ανεβει ποσοτητα νερου πανω στο φιλτροκουτι αφου ο αεραγωγος θα γεμισει νερα που δεν θα εχουν που να πανε. Οι τρυπες βοηθουν στο να περιοριστει αυτη η πιθανοτητα στο ελαχιστο.
Η συγκεκριμενη ταπα απο την πλευρα του οδηγου ειτε υπαρχει ειτε οχι, δεν περιοριζει την εισοδο φρεσκου αερα στο φιλτροκουτι. Τωρα αν στα πολλα χιλιομετρα δημιουργει συνθηκες πιεσης με ταπα ON θα μπορουσε να σταθει σαν σκεψη αν η ταπα στην πλευρα του οδηγου δεν ειχε τρυπες (αλλα εχει) οποτε δεν μπορει να δημιουργηθει πιεση που (θεωρητικα παντα) θα βοηθουσε σε αυξημενη εισοδο ποσοτητας αερα στο φιλτροκουτι.
Προσωπικα εγω και Ν/Α που ημουν τις ειχα αφαιρεσει. Ο φρεσκος αερας στα φρενα ιδιαιτερα τις ζεστες μερες ειναι καλοδεχουμενος. Εχε υποψιν οτι ο αεραγωγος εκτος απο αερα στα φρενα μπορει να φερει και νερα κατι που θα πρεπει να το λαβαινουμε υποψιν οταν τα φρενα μας ειναι πολυ ζεστα και αποτομα τους ριξουμε πανω νερα απο πχ μια ξαφνικη νεροποντη thumb
https://c1552172.r72.cf0.rackcdn.com/22716_x600.jpg
Ακριβώς όπως τα λέει ο turbodog. Στη φωτογραφία βλέπεται του λόγου το αληθές. Ο θόλος από την πλευρά του οδηγού και η τάπα η οποία έχει δύο ανοίγματα λειτουργώντας ως αποχέτευση νερού.
Σήμερα που το έβαλα μπρος για κανά 20 λεπτό κ το έκανα λίγες μανούβρες μέσα στο γκαρΑζ άκουσα κάτι κρακ μικρά απο το τιμόνι.
Παίζει ρόλο η ακινησία στη κρεμαγιερα ε;
https://forum.e46fanatics.com/attach...7&d=1150966067
https://www.rebmw.com/mm5/graphics/0...brace_1500.jpg
Έχω μία απορία: Μία μπάρα θόλων όπως αυτή της schnitzer ή της rogue engineering, η οποία δεν είναι ένα απλό σίδερο από θόλο σε θόλο αλλά μία κατασκευή με μεγαλύτερη επιφάνεια, προσφέρει κάτι από άποψη ακαμψίας ή είναι μόνο θέμα εντυπώσεων????
Aυτή πάντως της rogue παίζει να προσφέρει κάτι παραπάνω μιας και έχει σιδερένιες βάσεις για τους θόλους και δεν είναι διαιρούμενη...και ως γνωστόν το σίδερο είναι πιο άκαμπτο και σκληρό από το αλουμίνιο. Η μαμά μπάρα θόλων ενώ το μεσαίο της κομμάτι είναι σιδερένιο, οι βάσεις της είναι από χυτό αλουμίνιο.
Στο site της rogue αναφέρεται επίσης το εξης σχετικά με το design της:
The multiple bar configuration, with center support bars, resist twisting and bending of the front chassis. Although it does not bolt to the firewall, the bar's multiple tubes resist bending and twisting in multiple planes (when compared to strut braces' that use only flat bars).
εμένα που έχει την καβούκα... τι μπάρα θόλων παίρνει ;;;
Πάρε τον Νίκο speed & style γιατι νομίζω του είχε βρει του Κωστή να βάλει..
ΤΗΛ. 210 9850450
ΚΙΝ. 697 9962302
Email: info@speedandstyle.gr
Εξαρτατε η καβουκα.
Υπαρχουν διαφορες εταιρειες που βγαζουν εισαγωγες και καποιες βγαζουν αρκετα μεγαλες.
Ο Κωστας νομιζω ειχε ΜΚ Motorsport που ειναι μεγαλη και δεν μπαινει η ΟΕΜ μπαρα θολων.
Απορία
Κάθε Κυριακή το βάζω μπρος κανά 20λεπτό κ το κάνω λίγες μανούβρες μέσα στο γκαρΑζ
Σήμερα παρατήρησα κάτι σταγόνες καθαρού νερού λες κ είχα ανάψει το αιρκοντισιον.
Απο τι να είναι; Υγρασία;
υγρασία απο κάπου που υγροποιείτε όταν παίρνει μπροστά θα είναι γιάννη.