και μιλάμε για μικρό σχετικά χωριό που είναι αρκετά ελεγχόμενη η κατάσταση.
Printable View
και μιλάμε για μικρό σχετικά χωριό που είναι αρκετά ελεγχόμενη η κατάσταση.
https://www.tellingstories.gr/storie...46-23&Itemid=4Παράθεση:
Να τελειώνουμε
Χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης όχι για τον επόμενο μήνα, αλλά για την επόμενη μέρα, η Ελλάδα, από τον Μάιο του 2010, βρίσκεται σε μια πρωτοφανή περιδίνηση. Μέσα από αλλεπάλληλα κύματα πανικού έρχονταν αντίστοιχα κύματα ανακούφισης. “Καταστραφήκαμε” και “σωθήκαμε” αρκετές φορές, λύσεις όμως δεν βρέθηκαν.
Των πολεμικών αναμετρήσεων εξαιρουμένων, ο τόπος βιώνει την πιο βαριά, την πιο δυσάρεστη εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πραγματικότητα που οι προσβολές οι οποίες δέχεται και η επαιτεία στην οποία αναγκάζεται να προσφύγει είναι ένα, σχεδόν, καθημερινό φαινόμενο. Ο τόπος και οι πολίτες του έχουν στοχοποιηθεί ως οι υπαίτιοι των δεινών του πλανήτη. Τα τελεσίγραφα, η επιθετικότητα, οι εκβιασμοί καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων εταίρων, του Δ.Ν.Τ, αλλά και των «αγορών» στην οικονομική και πολιτική αυτή σκακιέρα όπου τα σενάρια είναι ασαφή αν όχι χαώδη.
Τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς είναι ήδη ορατά. Όλα, όλοι χωρίζονται, με τη σχετική έχθρα, προκατάληψη, δυσπιστία. Ηγεσία και βάση, ασθενέστεροι και εύρωστοι, απασχολούμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, κάτοικοι αστικών κέντρων και επαρχιώτες, νεότεροι και γηραιότεροι. Παντού αναδεικνύεται ένας διαχωρισμός, μια αντίθεση, μια διάσπαση, με περισσότερα πρόσωπα από τον εμφύλιο και εφΆ όσον το διεκδικούμενο είναι η επιβίωση η αντιπαλότητα μπορεί να μην έχει όρια. Κάθε έννοια πολιτισμού, αλληλεγγύης, θα χαθεί και αυτό θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.
https://www.tellingstories.gr/storie....01/europe.jpg
Αν το έγκλημα αυτού του τόπου και των ηγετών του ήταν να δανειστεί ώστε να καταναλώσει τα προϊόντα που κατασκεύασαν οι δανειστές του, ας τιμωρηθεί. Στην περίπτωση που το έγκλημα αυτού του λαού ήταν να νομίσει ότι ανήκε στην Ε.Ε., αν και ποτέ δεν ενημερώθηκε, δεν ερωτήθηκε για αυτήν την επιλογή, ας του επιβάλουν την ποινή. Εφ' όσον είμαστε μια φυλή τεμπέληδων δημοσίων υπάλληλων, διεφθαρμένων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων πολιτών και ψευτών πολιτικών, αφού έτσι μας θέλουν, έτσι μας έχουν καταχωρήσει στο σύνολό μας, ας αντιμετωπίσουμε τις αντίστοιχες συνέπειες.
Ας γίνει ότι πρέπει, φτάνει να σταματήσει η καθημερινή απειλή, ο φόβος, το άγχος, οι εκβιασμοί και η επαιτεία. Ας κρατήσουμε μόνον ένα τμήμα της αξιοπρέπειας μας και να βρούμε τη δύναμη να ξαναξεκινήσουμε από εκεί που ξεκίνησαν οι γονείς μας. Πτωχοί ναι, νεόπτωχοι ναι, ταπεινοί ναι, ταπεινωμένοι όχι.
Κι' αν οφείλουμε μια μοναχά Συγνώμη, την χρωστάμε κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά μας. Πουθενά αλλού.
Να τελειώνουμε λοιπόν...
Το παιρνεις Σταματη, και αφου πεθανουν τους ξαναριχνεις.. :ranting2:
Ναι Πανο ετσι ειναι, οσοι Αλβανοι ειναι στο χωριο ηταν απο πιτσιρικια και τωρα εχουν οικογενειες. Μερικοι απο αυτους τα λεφτα τους τα αφηναν στον παππου μου για να μη τους κανουν ντου αλλοι Αλβανοι στα ανασφαλιστα σπιτια τους.
Τωρα τελευταια εχει ξεφυγει η κατασταση, πριν κανα μηνα μπηκαν στο χανι των θειων μου και πηραν μεχρι και κουτες Marlboro, τους ακουσε η θεια βγηκαν εξω και φυγαν. Καπακι κλεψαν το χανι στο πανω χωριο. Ενας συγχωριανος ειχε ετοιμασει τσαντες για ταξιδι Αθηνα, μπηκαν και του πηραν 4000¤ απο το τραπεζι.
Στο Γαλατα βαλαν ολοι ρεφενε να προσλαβουν security περιπολια τα βραδια.
Και με ολα αυτα, εχουμε τους συριζαιους να μας ζαλιζουν τον ερωτα με τις ασχημες συνθηκες διαβιωσης τον παρανομων μεταναστων και να βαλουμε ολοι πλατη να ζησουν καλυτερα. Αφου πεινανε και ειναι τεμπεληδες ρε ζωα τι περιμενετε, να'ναι αγιοι?
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Λυκουρέζου για το σκάνδαλο της Αιξωνής
https://www.kentrinews.gr/wp-content...252&zc=1&q=100
Την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που κατηγορείται για το «σκάνδαλο Αιξωνή», πρότεινε ο εισαγγελέας Κακουργημάτων Αθήνας, Π. Αθανασίου.
Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο καταπάτησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από δύο Κύπριους επιχειρηματίες – οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 ετών ο καθένας – στην περιοχή Αιξωνή στη νοτιοανατολική Αττική.
Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί παράνομα το 2002 με απόφαση της γνωστής από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, στους Κύπριους αγοραστές, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, αφού η έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 25 άτομα, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες), ενώ ο ίδιος στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του.
https://www.kentrinews.gr/?p=53930
Ακόμα δυστυχώς είμαστε στην αρχή !
Η ανεργεία, η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση, που φαίνεται να έρχεται μέρα με τη μέρα, θα μετατρέψει την κοινωνία μας σε πραγματική ζούγκλα !
Είτε μιλάμε για αλλοδαπούς είτε για ντόπιους !
Είναι φοβερό να το σκεπτόμαστε, αλλά ίσως σε λίγο καιρό, οι κλέφτες να μην έχουν πιά στόχο τα χρήματα μας αλλά τα τρόφιμα του ψυγείου !!
Σήμερα το μεσημέρι πήγαμε Κηφισιά με κάτι φίλους για φαγητό & ψώνια.
Πέρα από ορισμένα μαγαζιά που έχουν κλείσει (& το Meat Square!!!!) δεν είδα πουθενά καμία κρίση.
Σε λιγότερο από δύο ώρες βόλτας, μέτρησα συνολικά τέσσερις Φερράρι (1 λευκή & μία κόκκινη Καλιφόρνια, 2 κόκκινες F430, η μία Stradale), 2 Λάμπο, πολλές 997 / Boxster και βέβαια αμέτρητες bmw υψηλού κυβισμού & νέα μοντέλα.
Μια χαρούλα τα πάμε. :thumbsup:
Κατσαραίος ακούει ? Όβερ ?
Καλά ... χιούμορ κάνεις προφανώς Κώστα. Ασφαλώς η Κηφισιά Σάββατο παραμονές Χριστουγέννων με τέτοια λιακάδα πρέπει να ήτανε παρελαση από καμπριο χιλιάδων κυβικών ... και τα μαγαζιά φίσκα στον κόσμο.
Προφανώς υπάρχει κόσμος με πολυ υψηλό βιοτικό επίπεδο και το οποίο ούτε επηρρεάστηκε από την κρίση, ούτε και πρόκειται να επηρρεαστεί, ότι και να συμβεί. Να τά χουνε και να τα χαίρονται λέω εγω.
Πάντως η μέση γειτονιά της Αθηνας βιώνει μιά εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και δε μιλάω γιά τις παραδοσιακά φτωχικές γειτονιές, αλλά γιά άλλες που μέχρι πριν 1 με ενάμισυ χρόνο είχαν ακόμα πολλή ζωντάνια. Αν δεις την Πατησίων, λέω ένα παράδειγμα, θυμίζει πλέον Πολωνία επί Γιαροζέλσκι, χωρίς υπερβολή.
Τα λέω αυτά, έτσι, κουβέντα να γίνεται ... όλοι τα ξέρουμε.
Βγειτε για ποτο/φαγητο Γλυφαδα Σαββατο βραδυ, ειναι σαν να πηγαινεις χαραματα Τεταρτης.. τοσο αδεια.
Αυτα τα ειδα και εγω με τον Αλεξη που ειμασταν μια μερα στην Κηφισια....που να καθομασταν περισσοτερο!!!!thumb
Αλλα ενταξη,δεν ειναι και δειγμα οτι ολα πανε καλα για ολους στην Κηφισια,γενικως μιλαω,απλα οι "φραγκατοι" δεν εχουν επηρεαστει απο την κριση....
Πανε στην Κηφισια το Σαββατο αυτοι!!!...τι να κανουν στη γειτονια???:thumbsup:
εν μερει ναι ετσι ειναι αλλα οπως ειδες η οπου προλαβες στην βολτα ναδεις το λουκετο ειδικα στα εμπορικα ενδυματων-υποδηματων εχει βαρεσει συννεφο και στην Κηφισια,εγω βλεπω πτωση παντου σε τζιρους...
Φυσικα τα "τερατα" κυκλοφορουν ακομα ανετα αφου το μπακραουντ αρκετων αντεχει :whistle:
Ενδεικτικα παντως Σαββατοβραδο αποψε ειχε θεσεις παρκινκγ η Κυριαζη που ποτε δεν εβρισκες ,Κεφαλαρι-Πολιτεια κρατανε καλυτερα...
οποιος εχει βιωσει την αθηναικη νυχτα τις δεκαετιες του 90 και τις αρχες του 00 εως 2005 εχει το μετρο συγκρισης και μπορει να καταλαβει για το τι γινεται σημερα στη νυχτερινη ζωη της Αθηνας απλα δεν υπαρχει.οσο για καποια σκορπια χλιδαμαξα που κυκλοφορουν ειναι καταλοιπα leasing που γραφουν 10 χλμ την εβδομαδα αφου δε μπορουν επ ουδενι να πουληθουν κιολας .τα ιδια ισχυουν και για την ημερα βεβαια
Η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ σκέφτεται τρόπους αξιοποίησης της
μεγάλης ακίνητης περιουσίας του οργανισμού που εξαγόρασε σε συντριπτικό ποσοστό από το ελληνικό Δημόσιο.
Μία από αυτές είναι και η ουσιαστική αξιοποίηση του Μεγάρου στο Μαρούσι. Με δεδομένη την άψογη αρχιτεκτονική αισθητική του αλλά και την θέση του (πάνω στην Αττική οδό, κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα μεγάλα εμπορικά, μακριά από το προβληματικό κέντρο) στελέχη του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού “Deutsche Telecom” θεωρούν ότι το κτίριο χαραμίζεται ως γραφεία υπαλλήλων.
https://www.mauve.gr/pictures/ote02.jpg
Ειδικά στην δεδομένη συγκυρία υπάρχει υπερπροσφορά για ενοικίαση εγκαταστάσεων σε πολύ χαμηλές τιμές για μετεγκατάσταση με το ακριβώς απέναντι κτίριο, τον ουρανοξύστη ATRINA να είναι μέσα στο σενάριο για την πιθανή μετακόμιση
https://www.blog.gr/content/data/mul...D-F/atrina.jpg
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος σε αυτά τα ενδεχόμενα.
https://www.mauve.gr/pictures/ote01.jpg
πηγη
πιτμπουλη σε βλεπω να γινεσαι εσυ γκρουμ και ο τζορνταν ρεσεψιονιστας...
:hystericalbs1:
https://www.blog.gr/content/data/mul...D-F/atrina.jpg
Τι σχέση έχει το Ατρίνα με το μέγαρο του ΟΤΕ?
τι σχεση εχουν οι υπαλληλοι που χρειαζεται ο οτε, με αυτους που εχει τωρα?
και τι σχέση έχει πλέον το Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του;
Μια ερώτηση έχω όμως.
Ο ΟΤΕ δεν ήταν μια απο τις 3 κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου μαζί με τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ?
τι ρωτάω τώρα;
ωπ, τι εγινε?
δωσανε οι πολιτικοι την πιο κερδοφορα επιχειρηση?
και οι πελατες-δημοσιοι υπαλληλοι που τους ψηφιζαν τοσα χρονια για να διατηρησουν τη θεσουλα τι θα γινουνε?
τους πουλησανε ε?
τι κριμα...
εσεις που τους ψηφισατε, λουστειτε τους...
δυστηχώς άλλοι τους ψηφίζουν - υποστηρίζουν και βολεύονται, και στο τέλος τους λουζόμαστε όλοι μας...
και αυτούς, αλλά και άλλους πολούς μαζί τους...
δεν εχει καμια σχεση ο οτε με τον δημοσιο τομεα ουτε οι υπαλληλοι του ειναι δημοσιοι υπαλληλοι.
Τα μέτρα της επόμενης τριετίας 2012 - 2014 μπαίνουν από σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς ξεκινούν οι συζητήσεις για το πρόγραμμα που θα συνοδεύει την νέα δανειακή σύμβαση. Η τρόικα βάζει στο στόχαστρο κοινωνικά επιδόματα, ειδικά μισθολόγια, δαπάνες της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, φαρμακευτικές δαπάνες και αυτές των νοσοκομείων, ενώ θα επεξεργαστεί το πολυσέλιδο πόρισμα της επιτροπής Σοφών του υπουργείου Υγείας, που περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές για τον χάρτη του ΕΣΥ.
Ταυτόχρονα, η τρόικα απαιτεί να προχωρήσει άμεσα το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ αναμένεται να θέσει και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και την ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2010. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012.
Η τρόικα θα ζητήσει επίσης την περιστολή του μη μισθολογικού κόστους, με δραστική περικοπή της εργοδοτικής συμμετοχής στην χρηματοδότηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας.
Στα θέματα των εργασιακών σχέσεων οι ελεγκτές αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις για την ενίσχυση των επιχειρησιακών και των ατομικών συμβάσεων, της εκ περιτροπής εργασίας και των διαθεσιμοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αποκλείεται να θέσουν στο τραπέζι και την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και τα επιδόματα αδείας.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο ανεπίσημες επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους, οι οριστικές αποφάσεις όμως αναμένεται να ληφθούν κατά την συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τον πρωθυπουργό.
Τα συνδικάτα εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετα στις περικοπές ή την κατάργηση των δώρων, ενώ είναι διατεθειμένα να συζητήσουν την συγχώνευση τους στο σύνολο των αποδοχών. Επίσης αρνούνται κάθε συζήτηση για ακύρωση της αύξησης των αποδοχών που προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση καθώς και σε ενδεχόμενη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την οποία εκτιμούν ότι θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση των Ταμείων.
Το φορολογικό νομοσχέδιο
Στο μικροσκόπιο της τρόικας και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.
Αλλαγές σχεδιάζονται και για τους αγρότες, που θα αντιμετωπίζονται πλέον ως επιτηδευματίες, ενώ καταργείται το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους.
https://www.skai.gr/news/finance/art...ias-2012-2014/
Αντε βρε......Καλα Χριστουγεννα
Και καλά θα μας "μπεί" απ'οτι φαίνεται το νεο ετος !!
Εχω χασει την μπαλα......
Ανάπτυξη με αυτα τα μετρα....:thumbsdown::thumbsdown:
ήδη έχουν αρχίσει η ερωτήσεις στο γραφείο για το αν θα κοπούν τα δώρα......ε ρε γλέντια.....:shok:
αντε...η ολη πολιτικη ηγεσια ειναι πουλημενοι.
επισης να δεχτω οτι λαδωθηκαν ωστε να "πουλησουν" τη χωρα.ακομα δεχομαι οτι καποιοι μπορει να ειχαν καλη προθεση αλλα καπου χαθηκε και αναγκαστηκαν να υπογραψουν ενα μηνμονιο και τωρα βρεθηκαν στριμωγμενοι.
η λυση σε αυτα ολοι ξερουμε οτι ειναι στα χερια πολιτων.οπως παλια...
οσο αφορα τον οτε...δικα τους ειναι.οτι θελουν κανουν!!!
Κλασικο παραδειγμα του "σε Ηγαμησα και τωρα σε αφηνω στην τυχη σου"Παράθεση:
Λ.Χ, 20 ετών: Γεια σας. Εδώ και 4 μήνες βρισκόμουν με κάποιον και είχαμε ολοκληρωμένη σχέση, στο ερωτικό κομμάτι εννοώ. Πάντα βρισκόμασταν σπίτι του, δεν ήθελε να βγούμε έξω. Μου έδειχνε το ενδιαφέρον του στην αρχή και μετά από λίγο καιρό όταν του είπα τι ζητάει από εμένα, μου είπε ότι θέλει να μου προσφέρει πολλά, ότι είμαι φοβερή γυναίκα, πανέμορφη και τα σχετικά, και ότι δεν πρέπει να βιάζομαι, για κάτι. Εγώ του είπα τι αισθάνομαι την επόμενη φορά που βρεθήκαμε και εκείνος μου είπε ότι δεν θέλει τώρα σχέση. Μετά από εκείνη την ημέρα του έστελνα κάθε μέρα να βρεθούμε και αυτός μου έλεγε μωρό μου θα βγω με τα παιδιά... Τι να κάνω για να με θέλει και να τρελαίνεται όταν είναι μακριά μου; Θέλω να κάνω σχέση μαζί του, πώς θα το καταφέρω αυτό; Εγώ είμαι 20 και αυτός 28 και είναι επιχειρηματίας. Πως να τον κάνω να με καψουρευτεί; Χρειάζομαι βοήθεια.....
13 μισθος; Τσεκ
Αδεια; Τσεκ
Τα @ρχιδια μου; Τσεκ
Τα μισθουλακια ομως απο τη βουλη να τα παρουνε οι 150.
Κορακια.
Ου στο διαολο.