Τι λες βρε Κωνσταντίνε, εδώ 3 εκ. Έλληνες πείστηκαν ότι 'λεφτά υπάρχουν'.
Printable View
Τι λες βρε Κωνσταντίνε, εδώ 3 εκ. Έλληνες πείστηκαν ότι 'λεφτά υπάρχουν'.
μαρκάριζε τα πακετάκια, να'σαι σίγουρος τουλάχιστον ότι το σακουλάκι που βλέπεις, είναι το ίδιο με αυτό που σου έδειξε όταν το αγόρασε...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
φλάσα...ο άλλος λέει τον σούταρε η αραβωνιαστηκιά του επειδή βρήκε στο ντουλαπάκι τις καπότες. αυτουνού του φαίνεται και υπερβολή. ρε μπίλ, με την κριστίνα έβαζες καπέλο...όχι ρε μλκς είσαι???:th_Laie_67-1:
να θυμισω λιγο στους παλαιοτερους ειδικα η pizza hut οταν ειχε τη μοναδικη πιτσαρια αλλα με τουπε μεγαλου ρεστωραντ στη κηφισια.
Βεβαια σαν χωρος ηταν ωραιος ειδικα το καλοκαιρι (για να δω ποιος το θυμαται?) δεδομενης και της εποχης 90s περιμενες ουρα γαι να κατσεις.
Αυτο που θελω ναπω ειναι οτι καπου τα εκαναν σκατα αυτοι και ας ξεκιναγαν απο το να διευρυνουν το κυκλο πωλησεων με ντελιβερι που πολυ σωστα λεει ο Θωμας και να διαπραγματευθουν τα ενοικια που τωρα πια εχουν πεσει κατακορυφα...
δεν εχω αποψη για το προιον που λέγεται pizza hut.
αυτό που ξέρω είναι τη βασική αρχή της ελευθερης οικονομίας. Πρωτα πρέπει να παίρνει το αφεντικό μεροκάματο από το μαγαζί του και μετά οι υπαλληλοι.
btw, οι αθηναίοι συναδελφοί τους τις υπεγραψαν τις σχετικές συμβασεις εργασίας και συνεχίζουν. Αν εκαναν καλώς ή κακώς, είναι ατομικό θεμα του καθενός, εγω δεν το κρίνω. Ούτε ειρωνευτηκα νωρίτερα όταν εγραψα ότι κάποιοι προτιμησαν την περηφανη ανεργία, υπόθεση εκανα ότι ετσι μάλλον αισθανθηκαν.
άστο πάνο...
ειδικά για τα καταστήματα της θεσσαλονίκης, και ώντας απο τους καλούς πελάτες της πιτσαρίας σε όλα τα καταστήματα, η εταιρεία ήταν ότι να'ναι απο το 2009 περίπου.
η αλλαγή ήταν τραγικά εμφανής, λες και άλλαξε διοίκηση. το αν έκαναν καλά οι υπάλληλοι που υπέγραψαν το ξέρουν αυτοί και μόνο. όσων αφορά όμως για τα καταστήματα της θεσσαλονίκης, είναι 1 εκ% σίγουρο ότι μπορούσαν να τα κάνουν βιώσιμα χωρίς μπαίναν σε τέτοιες διαδικασίες.
φυσικά να συμπληρώσω και το γεγονός ότι αν ο υπάλληλος δεν εργάζεται με ευχαρίστηση, τότε και η δουλειά σου δεν πρόκειτε να γίνει και σωστή.
ΠΟΤΕ....
εγώ υμφωνώ ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε το λούκι, με λιγότερα, πιο φτωχά, αλλά όταν ακούω κάποια πράγματα του στυλ 150 και 300 ευρώ το μήνα για υπαλλήλους που δεν πρέπει να έχουν ωράριο, ειλικρινά βγαίνω απ'τα ρούχα μου.
πρέπει να υπάρχει παντού και πάντα μια ισσοροπεία, έτσι ώστε να μπορούν να τσουλάν τα πράγματα.
Περιστατικό προσωπικού φίλου που μου διηγήθηκε προ 4-μήνου και ενώ παραμένει άνεργος για πάνω από ένα έτος. Η προηγούμενη εργασία του ήταν στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία με 15 χρόνια προϋπηρεσία.
Καλεί για αγγελία που είχαν βάλει για ντελιβερά η Pizza Hut Κεφαλαρίου και αφού τα λένε για κάνα 5-λεπτο, κλείνουν ραντεβού για συνέντευξη. Συστήνονται, λένε τα τυπικά και η κουβέντα συνεχίζει ως εξής:
-HR: δε χρειάζεστε μηχανάκι, θα χρησιμοποιείτε τα δικά μας
(Εδώ χαίρεται ο φίλος που δε θα φορτώνει με χλμ το δικό του)
-HR (συν.): θα σας δίνουμε για τα καύσιμα, θα έχετε ένα γεύμα κ τα τιπς....-
-Φίλος: ωραία να μιλήσουμε και για το μισθό μου;
-HR: μα σας είπα κύριε, καύσιμα, τιπς + ένα γεύμα.
Φίλος μένει παγωτό, σηκώνεται και αποχωρεί
Sad, but true story.
Διαβαζω τοσο εκτος τοπου και χρονου αποψεις που πραγματικα απογοητευμαι.
Γιατι προερχονται απο ανθρωπους που συμπαθω και κολυωμαι να απαντησω οπως πρεπει.
Δυστυχως τους μισθους δεν τους φερνει ο πελαργος, ουτε υπαρχει καποιο οριο κατω απο το οποιο δεν μπορει να κατεβει.
Ουτε καν το μηδεν, αφου πολλες φορες μια δουλεια φερνει ζημια και οχι κερδος, εστω μικρο, ελαχιστο, τοσο που καποιος θα θεωρουσε οτι δεν αξιζει να δουλευει η αποτελει δουλεια κλπ.
Ο μισθος καθοριζεται απο πολλους παραγοντες, μεταξυ των οποιων η κερδοφορια της επιχειρησης και η κατασταση της αγορας.
Αν δηλαδη ειχαμε μια πιτσαρια οπως αυτη που συζητατε και ξαφνικα ανακαλυπταμε οτι ο κοσμος δεν θελει να φαει πλεον πιτσα, τι θα καναμε?
Προφανως καποιοι φιλοι μας απο εδω, οι οποιοι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα πως βγαινουν τα λεφτα αφου καθε μηνα βρεξει χιονισει τους περιμενει ο μισθος στην τραπεζα, θα πουνε να κατεβει κατω στο υπογειο το αφεντικο και να κοψει χρημα να πληρωσει, να πουλησει το αμαξι, σπιτι, χωραφι του και να κοψει το λαιμο του και να βρει να δωσει εναν αξιοπρεπη μισθο, αλλιως να το κλεισει το μαγαζι αν δεν μπορει, τι μας νοιαζει εμας...
Γινονται και υποδειξεις τι να κανει με τα νοικια κλπ, λες και ο επιχειρηματιας δεν τα εχει σκεφτει αυτα, δεν ειναι ανθρωπος, ειναι σαδιστης και του ειναι ευχαριστο να εξευτελιζει κοσμο, να ερχεται σε ασχημες αντιπαραθεσεις με εργαζομενους που παλευουν για την επιβιωση και τελικα ειναι και χαζος για να κλεινει τη δουλεια του τελικα αντι να παει να μειωσει το νοικι...
Παιδια ζειτε σε αλλο συμπαν, προσπαθω να το γραψω οσο πιο απαλα μπορω και πολυ φιλικα.
Αν αυτα που λετε τα πιστευετε στ αληθεια και δεν το κανετε απλα για να γινετε αρεστοι προς καποιους που τους αρεσει να τους χαιδεουν τ αυτια, δεν θα αργησετε να δυστυχησετε και το χειροτερο θα κανετε και αλλους να δυστυχησουν.
το συγκεκριμένο θέμα με την συγκεκριμένη εταιρεία φίλε είναι φάουλ απο παντού...
καταρχήν, έχει περάσει προ πολλού η εποχή που το να πάει η οικογένεια στην πιτσαρία για να φάει ήταν έξοδος φαγητού σε εστιατόριου.
οι πιτσαρίες πλέον είναι εστιατόρια ντελιβεράδικα στο πολύ μεγάλο τους ποσοστό. αν τώρα η χατ δεν το κατάλαβε, ή δεν ήθελε να το δεχτεί και ήθελε να κρατάει καταστήματα με νοίκια φέυγα, φταίει αυτή και όχι οι υπάλληλοι.
το μένεις σε μια περιοχή η οποία είναι ο μεγαλύτερος δήμος της θεσσαλονίκης με κατάστημα μέσα στην καρδιά του και το κατάστημα να μην κάνει παραδόσεις, είναι πάλι θέμα διοίκησης και όχι των υπαλληλων.
το να πουλάς πανάκριβα με χάλια προιόν, εν χρειάζεται να το σχολιάσουμε παραπάνω. δεν θα ήθελα να πληρώνω 700 ευρώ το μήνα και να μην έχω σήμα πουθενά, ούτε εσύ θα ήθελες να πάρεις έπιπλα δεκάδων χιλιάδων ευρώ και στον πρώτο χρόνο να είναι όλα για πέταμα.
μπορούσαν να κάνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν, αλλά προφανώς άργησαν πολύ, και δεν μπορούσαν να μπαίνουν άλλο μέσα μέχρι να δούν αν οι καινούριες κινήσεις έπιαναν τόπο, που θα έπιαναν, γιατί πίτσα ντελίβερι τουλάχιστον στη θεσσαλονίκη βλέπεις μηχανάκια όλη την ώρα.
τέλος, το ότι ένας είναι επιχειρηματίας, δεν σημαίνει ότι και όλες του οι επιλογές είναι σωστές, άνθρωποι είναι όλοι, κάνουν και σφάλματα. άλλοι μεγάλα, άλλοι μικρά.
Nice facepalm. thumb
Πάνω σε αυτό που είπε ο Στάθης:
Σε ...άλλες χώρες, όχι βέβαια εδω και κάτω από παρόμοιες συνθήκες εύρεσης εργασίας (κράτος & ιδιωτικός τομέας υπό πλήρη κατάρρευση), ο ενδιαφερόμενος θα έπαιρνε τη Χ part-time εργασία για πχ 200¤, ενώ θα προσπαθούσε να βρει και μία δεύτερη να συμπληρώσει εισόδημα. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, θα το πάλευε και θα είχε τα μάτια του ανοιχτά για κάτι καλύτερο.
Στο εξωτερικό πάντως έτσι κάνουν, ειδικά οι φοιτητές που έχουν μεγάλη ανάγκη να καλύψουν τα ατομικά τους έξοδα κ δίδακτρα.
Θωμα, ακόμα και αν ειναι 100% ακριβη οσα λες για την πιτσα χατ (το δεχομαι) δεν αναιρούν τη λογική της ελευθερης αγορας. Ο.κ. εστω ο επιχειρηματίας εκανε λαθος εκτιμήσεις. Τι θα γίνει τωρα ? Θα πληρωνει ζημιογονα επιχείρηση από την περιουσία του ? Υπαρχει λογική σε αυτό ? Εχει ξαναγινει πουθενά στον δυτικό κοσμο ?
ο υπαλληλος ειναι ενας συντελεστης της παραγωγής, ο επιχειρηματιας (οπως ξερεις) εχει αλλους 50 συντελεστες στο κεφαλι του ... κοβει εδω, κοβει εκεί, κοβει παρα κει, δεν βγαίνει. Game over. Υπαρχει κάτι άλλο να γίνει ? Γιατί δεν αντιπρότειναν οι εργαζόμενοι κάτι για να ζησει η δουλειά ? Το ντελιβερυ π.χ. ... το να δουλεψουν με τα μισά λεφτά για 6 μηνες π.χ. και να ξανακατσουν στο τραπεζι μετά τους 6 μηνες ... Δεν ξερω ... παντως προσωπικά θα εκανα τα αδυνατα, δυνατα να μη χασω τη δουλειά μου, στο βαθμό που θα περνούσε από το χερι μου.
Μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που αναφερεις θωμα επειδη στην αθηνα εχουν ολα κανονικα delivery.
Επειδη αυτα ειναι με φραντσαιζ να υποθεσω, ισως ο επιχειρηματιας της θεσσαλονικης ειχε αλλη στρατηγικη.
Που επαναλαμβανω μου κανει εντυπωση διοτι η οικογενεια σταματησε να πηγαινει στην πιτσαρια εδω και χρονια.
Εγω αλλο ηθελα να πω, οχι ειδικα για την περιπτωση της πιτσα χατ θεσσαλονικης.
και εγώ μαγαζί έχω, και ξέρω πολύ καλά τι παίζει. κανείς δεν είπε ότι έπρεπε να κάτσουν και να μπαίνουν μέσα. δεν ανοίγουν γι'αυτό το λόγο τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις.
το τι έγινε εν τέλη μεταξύ αφεντικών και υπαλλήλων, κανείς μας δεν έχει ιδέα, περα απο τους ίδιους, αν και μας έδωσε ο κώστας μια εικόνα με το παράδειγμα του φίλου του.
εγώ σε όλο αυτό το θέμα, στέκομαι στο ότι το βάρος πέφτει στους υπαλλήλους που δεν δέχτηκαν τις καινούριες συμβάσεις, ενώ τα αφεντικά πρέπει να την περάσουν λάδι για την κακή τους διαχείρηση να το πώ, στρατηγική να το πώ, δεν ξέρω, επειδή είναι αφεντικά?
η εταιρεία λειτουργούσε λάθος. και δεν το λέω για τα ντελίβερυ, το εξήγησα πιο πάνω γιατί. όλοι ξέρουμε ότι ο όρος πιτσαρία δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν κπαποτε και αποτελούσε οικογενειακή έξοδο.
αν η συγκεκριμένη τώρα θεωρούσε ότι αποτελούσε εξαίρεση, τι να πώ.
αλλά δεν μπορεί βρέξει χιονίσει να φταίνε μια ζωή οι υπάλληλοι. τις απόψεις μου τις ξέρετε σε αυτά τα θέματα, αλλά εδώ η κατάσταση είναι διαφορετική.
Προφανώς ρε Θωμά ούτε το αφεντικό τη πέρναγε "λάδι" αφού ήταν στο χείλος του γκρεμού, βαράγανε τα καμπανάκια - οι σειρήνες και τελικά έκλεισε.
ε ναι...δικά του τα γένια, δικά του και τα χτένια. ζήτησε απο το προσωπικό να κάνουν ντελίβερυ με ένα γεύμα την ημέρα και για μισθό τα τιπς, λόγο του ότι έβλεπε - ήξερε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν έκανε και τπτ για να αλλάξει την κατάσταση, και το προσωπικό του είπε πάρε τα @@ μας.
να μιλήσουμε για κάποιον ο οποίος κάνει τα πάντα, τρέχει όλη μέρα, προσπαθεί να μείνει όρθιος, γενικότερα να κάνει τον αγώνα του, να πώ οκ, μπορούσαν οι υπάλληλοι να κάνουν πίσω.
αν και εδώ που τα λέμε, ο κυριοτερος λόγος αποτυχίας της πιτσαρίας, ήταν η κατακόρυφη πτώση της ποιότητας.
Ο μισθος καθοριζεται απο πολλους παραγοντες, μεταξυ των οποιων η κερδοφορια της επιχειρησης και η κατασταση της αγορας.
Ισχύει και αντίστροφα ; Αν η κερδοφορία ειναι υπαρκτή και μεγαλώνει ο υπάλληλος μπορει να διεκδικήσει παραπάνω ;
τα σχόλια στο capital έχουν πολύ γέλιο.
Οι μισοί λένε στα τσακίδια, επειδή λέει ήταν ακριβή και κακής ποιότητας.
Γι αυτό μάλλον δε δέχτηκαν κ οι εργαζόμενοι τους νέους όρους, θα βρήκαν αλλού δουλειά με περισσότερα λεφτά κ καλύτερη πίτσα χαχαχαχαχα.
έδιτ: άντε τώρα για φραπεδούμπα αμισθι.
οταν μια επιχειρηση πλεον δεν ειναι κερδοφορα και φυσικα δεν μπορει το αφεντικο επάπειρον να τη χρηματοδοτει, τοτε δυστυχως η επιχειρηση κλεινει.
Τιμια και ομορφα, αν η επιχειρηση δηλωνει αδυναμια λογω μειωμενων κερδων τοτε μειωνει τα εξοδα της και ενας τροπος ειναι και οι απολυσεις παλι τιμια και ομορφα.
Σε πολες επιχειρησεις απο κοινου εργαζομενοι και ιδιοκτητες εβαλαν πλατη μαζι μεχρι να περασουν αυτη τη μπορα και καλα εκαναν.
Οποια επιχειρηση ομως νομιζει οτι θα βρει δουλικα που θα της δουλευουν για 150 ευρω και 200 ευρω τοτε δεν θα της περασει.
Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαω οι αποψεις μας ειναι εκ διαμετρου αντιθετες αυτο δεν χρειαζεται να μας κανει να τσακωθουμε...
Περα απ' αυτο που λεει ο Θωμας, οποιος εργαζεται πρεπει να αμοιβεται αναλογως της αποδοσης του. Το να προσφερεις ενα γευμα την ημερα αντι αμοιβης δειχνει ελλειψη σεβασμου. Δουλεια ψαχνει ο ανθρωπος, οχι συσσιτιο. Ενας λογικος υπαλληλος απ' την αλλη, βλεποντας τις θυσιες που κανει το αφεντικο του, πιθανοτατα θα συναινεσει σε μειωση μισθων. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα. Οι συγκεκριμενοι δε νομιζω οτι ειχαν ονειρο να σταδιοδρομησουν εκει, ουτε εκστασιαζονταν ψηνοντας πιτσες οπως ο μπομπ ο σφουγγαρακης φτιαχνοντας καβουροπατι. Νεαρα παιδια ηταν με μισθους της πλακας. Θα μπορουσαν να τα βροντηξουν και να παιρνουν τα ιδια απο το ταμειο ανεργιας. Καπου πρεπει να οφειλονται λοιπον οι αντιδρασεις τους. Κατι πηγαινε στραβα. Ποιος ξερει, ενδεχομενως να ενδιαφερονταν περισσοτερο για τη βιωσιμοτητα της επιχειρησης απ' οτι τα αφεντικα.
Δεν εχω δουλεψει ποτε ως υπαλληλος, ο πατερας μου ομως μου εμαθε να εκτιμω τη δουλεια μου και να χρεωνω αναλογως. Οταν δουλευεις τζαμπα, δινεις την εντυπωση πως κανεις κατι ευκολο κι ασημαντο. Αυτο δεν ισχυει μονο για ενα επιστημονα που βαζει την υπογραφη του και φερει ευθυνη εφ' ορου ζωης, ισχυει και για τον υπαλληλο, και για τον εργατη, για ολους. Δεν εχω σκοπο ουτε να χαιδεψω αυτια ουτε να λαικισω, ειμαι σκληρος με τα συνεργεια μου και γνωριζουν οτι στο εργοταξιο Θεος ειμαι εγω, η μηχανη ομως δουλευει πιο αποτελεσματικα οταν τους δωσεις να καταλαβουν οτι στην ουσια ειμαστε συνεργατες γιατι ο ενας δινει ψωμι στον αλλο. 15 χρονια μηχανικος σκεπτομενος ετσι δε δυστυχησα, ουτε εφερα δυστυχια ακομα κι αυτες τις δυσκολες ωρες.
Λογικο ειναι αυτος που βαζει το κεφαλαιο και ρισκαρει να εχει και το κερδος. Το θεμα ειναι οτι συνηθως οι επιχειρηματιες διακρινονται απο απληστια ενω οι υπαλληλοι απο αδιαφορια. Το να εχεις μεγαλοπνοα σχεδια δεν ειναι κακο, αντιθετως θα ελεγα, αρκει να εισαι σε θεση να τα φερεις εις περας.
Αρη, εννοώ πως, πάρα πολλοί επιχειρηματίες, όχι μόνον δεν βάζουν δικά τους κεφάλαια αλλά υπερχρεώνουν τις επιχειρήσεις τους και τις αφαιμάζουν οικονομικά ενώ παράλληλα δημιουργούν προσωπικές περιουσίες.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν δικαιολογία για την οικονομική κατάσταση της επιχ/σής τους την σημερινή γενική οικονομική κρίση της αγοράς
όταν κάποιος κάνει μια δουλειά, την κάνει για να κονομήσει αυτός και κανένας άλλος.
αν αυτή η δουλειά δεν τραβάει άλλο και αποφασίζει να την κλείσει με τον νόμιμο τρόπο χωρίς να αφήσει εκκρεμότητες πουθενά, είναι ελεύθερος να την κάνει και να συνεχίσει να πλουτίζει αλλιώς, αν φυσικά έχει αυτή την δυνατότητα.
150 ευρω μισθό. και γιατί δεν πήγαν στην επιθεώρηση εργασίας να δούν αν στέκει αυτό που λέει το αφεντικό???γιατί αν θυμάμαι καλά, ο κατώτατος μισθός είναι άλλος. ακόμα και για την ημιαπασχόληση, τα λεφτά είναι λίγο παραπάνω απο τα 150.
ας σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν κατά κανόνα και ας μην πιανόμαστε απο υποθέσεις οι οποίες δεν είναι η πραγματική εικόνα της σημερινής αγοράς εργασίας.
όποιος έχει φίλους μικροεπιχειρηματίες, θα δεί ότι ανα καιρούς το προσωπικό φεύγει με περισσότερα απ'οτι τα ίδια τα αφεντικά, τα οποία καταχρεώνονται σε δημόσια ταμεία, επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή για να επιβιώσουν.
μιλατε συνεχως για 150 και 200 ευρω αμοιβη χωρις να εχετε ιδεα τι εργασια αφορα αυτο το ποσο.
αν ας πουμε αφορα μια 4ωρη εργασια delivery καποιες μερες της εβδομαδας ειναι φυσιολογικη.
διοτι αυτην την αναγκη εχει το μαγαζι, αυτο ζηταει.
τι να κανει να πληρωνει καποιον για να καθεται οταν δεν εχει δουλεια?
ξεχνατε οτι υπαρχει νομος που κατω απο ενα οριο δεν επιτρεπεται να δινει ο εργοδοτης.
ξεχνατε επισης εργοδοτικες εισφορες και ενσημα τα οποια στην πραξη διπλασιαζουν σαν κοστος τα χρηματα που παιρνει ο εργαζομενος.
και λογικο να τα ξεχνατε αφου δεν τα δωσατε ποτε.
αν η εργασια αυτη αφορα 150-200 μαυρα χωρις τιποτε αλλο για φουλ ταϊμ, δεν χρειαζεται να το συζητησουμε και να βγαλουμε κορωνες.
ειναι απαραδεκτο και καταδικαστεο.
οπως και το παραδειγμα που ειπε ο αρης που πληρωνουν με ενα γευμα, φυσικα και ειναι ελλειψη σεβασμου και τραγικα ηλιθια προταση εργασιας.
κατα τα αλλα γιατι να βαλουμε πλερεζες αν μια επειχειρηση κλεισει?
να πεφτει μεσα ο μισθος ή η συνταξη και οι αλλοι να πανε να...
οταν ομως θα πανε ολοι να..., θα διαπιστωσετε οτι κανενας δεν θα μεινει να σας πληρωνει τη σιγουρια σας.
διοτι αναμεσα σε αυτους που σας πληρωναν ηταν οι συγκεκριμενοι εργαζομενοι και ο συγκεκριμενος επιχειρηματιας.
ο οποιος αν εκανε λαθος επιλογες και εκτιμησεις ας το πληρωσει με την απωλεια της επιχειρησης του, οι εργαζομενοι ετσι κι αλλιως θα μπουν ταμειο ανεργειας και θα παιρνουν για να καθονται οσα θα επαιρναν δουλεοντας.
αρα γιατι να δουλεψουν, γιατι να προσπαθησουν να κρατηθουν οι θεσεις εργασιας?
το προβλημα αυτο το αντιμετωπισα προσφατα.
ναι, υπαρχει σε μεγαλο μερος των εργαζομενων αυτη η λογικη.
δεν μπορω να πω οτι κι εγω δεν θα το σκεφτομουνα, αλλα αποτελει μια σκεψη πολυ βραχυπροθεσμη.
οταν θα τελειωσουν τα χρηματα της αποζημιωσης και το ταμειο, τι θα γινει?
εχει ο Θεος θα πουνε πολλοι...
Για κατι που ακουσα αν ο εργαζομενος παιρνει περισσοτερα οταν ανεβαινει η δουλεια, φυσικα και αυτο γινεται, πως αυξαθηκαν οι μισθοι την τελευταια δεκαετια δηλαδη ως δια μαγειας?
φυσικα και παιρνει παραπανω γιατι ετσι πρεπει, για να ειναι ευχαριστημενος, γιατι ειναι δικαιο για ενα σωρο λογους.
ο εργαζομενος ειναι βασικο και αναποσπαστο μερος μιας δουλειας και δεν πρεπει να αισθανεται αντιπαλος με τον επιχειρηματια.
πρεπει να αισθανεται συμμετοχος, οπου βλεπει οτι παει καλα να διεκδικει περισσοτερα και αν δεν του τα δινουν να φευγει, αν βλεπει οτι παει ασχημα να καταλαβαινει οτι ηρθε η ωρα να βοηθησει.
εγω ετσι το βλεπω και τωρα και παλιοτερα.
Εάν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν μέλος στο φόρουμ αυτό θα σου απαντούσε το εξής:
"Σιγά μή βάλουμε και εμείς πλερέζες για τη μειωμένη σου σύνταξη. 400 ευρώ το μήνα σου έκοψαν; Σιγά τα αυγά. Έχεις δεί τις συσσωρευμένες ζημιές της εταιρείας μου τα τελευταία χρόνια; Ως πότε θα τη συντηρώ; Εγώ θέλω να την κλείσω και η εργατική νομοθεσία με εμποδίζει."
Εάν τις δείτε, θα ζαλιστείτε.
Καμία επιχείρηση δεν είναι κοινωφελής οργανισμός. Όσοι δεν έχετε ρισκάρει χρήματα επενδυτικά μπορεί απλά να έχετε άγνοια.
Προσωπικά, οχι μόνον τα ακούω, αλλά τα βλέπω ιδίοις ώμασιν.
Με αφορμή την κατάσταση που ζούμε, ορισμένα καθίκια για μένα, να το πώ ξεκάθαρα, και δεν είναι τίποτα λιγότερο απ αυτό, θέλουν να οικονομήσουν περισσότερα εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη η και την εξαθλίωση.
Δεν σου ζήτησα να βάλεις καμμιά πλερέζα για την κομμένη μου σύνταξη.
Όσο για τις συσσωρευμένες ζημιές τις εταιρείας σου, λυπάμαι ειλικρινά, αλλά το χω ξαναγράψει το επιχειρείν ενέχει και τους κινδύνους του. Πως να το κάνουμε, μακάρι να ταν συνέχεια κονόμα, αλλά δεν είναι.
Διάλειμμα για διαφημίσεις τώρα.
Είσαι πωλητής;
Δουλεύεις περίεργες ώρες.
- Σαν τις πουτάνες.
- Πληρώνεσαι για να κάνεις τον πελάτη ευτυχισμένο.
- Σαν τις πουτάνες.
- Ο πελάτης πληρώνει πολλά, αλλά το αφεντικό τα παίρνει.
- Σαν τις πουτάνες.
- Πληρώνεσαι με την ώρα, αλλά το ωράριό σου είναι μέχρι να τελειώσει η δουλειά.
- Σαν τις πουτάνες.
- Ακόμα και εάν είναι καλό, δεν είσαι ποτέ περήφανος γι'αυτό που κάνεις.
- Σαν τις πουτάνες.
- Αμείβεσαι για να ικανοποιείς τις φαντασιώσεις των πελατών σου.
- Σαν τις πουτάνες.
- Είναι δύσκολο να έχεις και να συντηρείς οικογένεια.
- Σαν τις πουτάνες.
- Όταν σε ρωτάνε ποια είναι ακριβώς η δουλειά σου δεν μπορείς να απαντήσεις.
- Σαν τις πουτάνες.
- Οι φίλοι σου απομακρύνονται από εσένα και μένεις μόνο με τύπους σαν κι εσένα.
- Σαν τις πουτάνες.
- Ο πελάτης συνήθως πληρώνει το ξενοδοχείο σου και τις ώρες που δούλεψες.
- Σαν τις πουτάνες.
- Το αφεντικό σου έχει πολύ ωραίο αυτοκίνητα.
- Σαν τις πουτάνες.
- Όταν κάνει μία 'αποστολή' στον πελάτη, χαμογελάς.
- Σαν τις πουτάνες.
- Όταν τελειώσεις κάνεις μούτρα.
- Σαν τις πουτάνες.
- Για να αποδείξεις τις ικανότητές σου πρέπει να περάσεις περίεργα τεστ.
- Σαν τις πουτάνες.
- Ο πελάτης θέλει πάντα να πληρώσει λιγότερα και εσύ πρέπει να κάνεις θαύματα.
- Σαν τις πουτάνες.
- Όταν σηκώνεσαι το πρωί λες 'Δε θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά για όλη μου τη ζωή'.
- Σαν τις πουτάνες.
- Εάν κάτι δεν πάει καλά, είναι πάντα δικό σου λάθος.
- Σαν τις πουτάνες.
- Πρέπει να προσφέρεις δωρεάν τις υπηρεσίες σου στο αφεντικό σου και τους φίλους σου.
- Σαν τις πουτάνες.
Είστε σίγουροι ότι δεν δουλεύετε σε Μπουρδέλο;... :hystericalbs1:
ps: Σβήστε το ή ας πάει στα ανέκδοτα.
Προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Θωμά, λίγες αράδες πριν, In other words, οι εργοδότες κάνουν ότι πληρώνουν και οι εργαζόμενοι κάνουν οτι δουλεύουν.
οι σπουδες -μεταπτυχιακα δεν ειναι χρηματικο επενδυτικο ρισκο?
αν ενας μηχανικος -οικονομολογος μετα εργαστει ως υπαλληλος τι τον κανει λιγοτερο "μαγκα" απο εναν που πηρε ενα τυροπιταδικο φραντσαιζ?
Τεσπα οι ανθρωποι δεν χωριζονται σε εργοδοτες και εργαζομενους και φυσικα στο συνολο τους και οι δυο πλευρες πορευονται ομαλα και στα πλαισια της νομιμοτητας!! με εξαιρεσεις βεβαια
ουτε οι μεν ουτε οι δε ειναι το παν και χωρις αυτους δεν θα συνεχισει η ζωη!!!
ευτυχως βεβαια που καποιοι στο παρελθον προεβλεψαν και δημιουργησαν τις προυποθεσεις για να μην υπαρχει ασυδοσια απο τη μια ή απο την αλλη πλευρα.
Οσο το χρημα φευγει απο την αγορα με οποιοδηποτε τροπο τοσο μονο καταστροφικες συνεπειες εχει.
Τα υπολοιπα περι η αγορα βαζει τους κανονες εναι... ας το βουλωσω καλυτερα...
Λεμε συνεχεια για την καταντια με τις μειωσεις μισθων, συνταξεων και απολυσεων.
Την ιδια στιγμη, αγοραζουμε πριζες, ηχεια και ζαντολαστιχα απο το εξωτερικο.
Ναι σε εσενα το λεω που αγορασες την φωτογραφικη σου μηχανη απο το ebay και βλαστημας που μπορει να απολυσουν την γυναικα σου απο την ηλεκτρονετ.
Συνεχισε ακαθεκτος, ο σκοπος σου ειναι να μην πλουτισει το αφεντικο...
Γιώργο, η κομμένη σου σύνταξη δεν προήλθε ούτε απο τους χαμηλούς μισθούς ούτε απο τη ζημιά των επιχειρηματιών.
Κατα την αποψή μου προκλήθηκε απο την κακοδιαχείριση των ταμείων με τοποθετήσεις σε ομόλογα και δομημένα και κυρίως απο τη φοροδιαφυγή η οποία αποτελει το κύριότερο πρόβλημα ακόμη και σήμερα.
Αλλωστε αυτό αναφέρεται και στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας στην οποία μάλιστα σαφώς αναφέρεται ότι αυτοί που πληρώνουν το μάρμαρο είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Απόσπασμα της έκθεσης γράφει:
Απο κει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.Παράθεση:
Πιο αναλυτικά, ο κ. Τόμσεν ανέδειξε τα προβλήματα που διαπιστώνει η τρόικα.
Εκανε λόγο για «αδικίες», οι οποίες χαρακτηρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία, όπως η επιμονή της φοροδιαφυγής, η οποία πλήττει σε τελική ανάλυση μέσω επιπλέον επιβαρύνσεων τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, η επιμονή των υψηλών τιμών προϊόντων και υπηρεσιών σε αντίθεση με τη μείωση των εισοδημάτων και η προστασία θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα σε αντίθεση με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα.
Μάλιστα ανέφερε πως μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών και πλούσιων πολιτών εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει.
«Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και η τελευταία συμφωνία μας εστιάζεται ακριβώς σε αυτούς τους τομείς», επισήμανε ο κ. Τόμσεν, ο οποίος στάθηκε στην εν εξελίξει αυτονόμηση της φορολογικής αρχής, αλλά και στην αντικατάσταση υπαλλήλων στο Δημόσιο με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εργατικού δυναμικού.
https://www.ethnos.gr/article.asp?ca...pubid=63813537
Και προσοχή ! Μην παρεξηγηθώ για τις πολιτικές μου τοποθετήσεις. "Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται" :original:
νομιζω οτι πρεπει να τοποθετησουμε χρονικα την σχεση επιχειρηματια εργαζομενου, για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Για παραδειγμα, οταν πριν 10 χρονια με την νομοθεσια της εποχης εκεινης, που περιελαμβανε αρκετα μεγαλο κατωτατο μισθο και εξωφρενικα μεγαλη αποζημιωση για εναν εργαζομενο που δουλευε αρκετα χρονια στην ιδια επιχειρηση, και για καποιους λογους επρεπε πλεον να σταματησει να εργαζεται η γιατι πλεον δεν μπορουσε να τον πληρωνει ο εργοδοτης, γιατι μειωθηκε ο τζιρος πολυ η απλα γιατι ο υπαλληλος επαψε να ειναι παραγωγικος η αδιαφορουσε, ηταν αδυνατο πρακτικα να απωληθει.
αποτελεσμα αυτου, ο μικροεπιχειρηματιας ηταν δεσμιος του υπαλληλου και δεν μπορουσε ουτε να τον κρατησει και να τον πληρωνει, αλλα ουτε να βρει τα χρηματα για να τον απολυσει, με δυο τρεις κακες σαιζον και 2-3 υπαλληλους απασχολουμενους πολλες επιχειρησεις οδηγηθηκαν στον μαρασμο και τελικα στο λουκετο.
παραδειγμα να αναφερω οτι το 2002 μια υπαλληλος που ειχα εκανε μεγαλυτερη δηλωση απο εμενα στην εφορια και, εγω πραγματικα δεν ειχα αποκρυψει κανενα εσοδο οχι γιατι δεν ηθελα αλλα γιατι ηταν συνεταιρικη η επιχειρηση.
παμε στο τωρα, τα πραγματα πλεον ειναι ποιο απλα για τον επιχειρηματια, νομοθετικα υπαρχει χαμηλος κατωτατος μισθος και, ακομα μεγαλυτερη εθελουσια προσφορα εργασιας για κατω απο αυτον, συναμα το να απολυσεις πλεον καποιον ειναι πανευκολο και ανεξοδο.
τι να το κανεις ομως που σημερα απλα δεν υπαρχει κυκλος εργασιων οι τζιροι ειναι για γελια στις περισσοτερες επιχειρησεις.
εν κατακλειδι σημερα οποιος θελησει να γινει επιχειρηματιας ειναι ιδανικος αυτοχειρας και οσοι ειναι ηδη ειναι στην γκυλοτινα κυριολεκτικα.
απο την αλλη παμε στον εργαζομενο του ιδιοτικου τομεα σημερα δουλευει τις ιδιες ωρες παραγει το ιδιο εργο αλλα ο μισθος του ειναι για γελια ,εχει την σπαθα της απολυσης συνεχως πανω απο το κεφαλι του, αναγκαζεται να μην εχει εργασιακα δικαιωματα σκυβει διαρκως το κεφαλι ακομα και σε προσβολες απο τον εργοδοτη που εχει γινει σατραπης, φοβουμενος την απολυση αφου χιλιαδες καραδοκουν να παρουν την θεση των τριων και εξηντα.
καταληγω εστειλα μια κοπελα που ειχε μεινει απο δουλεια σε μια εταιρια προσλυφθηκε με μισθο 850 ευρω(!) και μου ειπε αυτολεξι, θα σε ευγνομονω ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ, ποιον εμενα λες και της γνωριζα τον σειχη του Μπρουνει, για τοση καταντια μιλαμε η απελπησια να την πω.
Αυτο το σεντονι ηταν ενα προιον της πειραικης πατραικης και, γραφτηκε σε ενα δειαλειμα κοπιαστικης εργασιας συνεχως διακοπτομενο απο πληθως πελατων, αμετρητων θα ελεγα οπως οι μυγες γειροφερνουν το κρεας....
οχι, οι σπουδες δεν ειναι επενδυτικο ρισκο. προς Θεου!
οι σπουδες ειναι εφοδιο που πρεπει να αποκτα καθε ανθρωπος που θελει να παλεψει και να καλυτερευσει τη ζωη του.
οι σπουδες ανοιγουν οριζοντες δεν αποτελουν χρηματικες παρακαταθηκες.
ο καθενας συμφωνα με τις δυνατοτητες του μπορει να εχει καλες ή κακες επιδοσεις στις σπουδες, υπαρχουν καλοι και κακοι μαθητες γενικα μιλωντας.
ειδικα, υπαρχουν ανθρωποι που ευνοει το συστημα των παπαγαλων που εχουμε εδω και χρονια, αλλα το πτυχιο που απεκτησαν δεν αντικατοπτριζει ουσιαστικα τιποτα, ετσι αυτοι θα παραμεινουν παπαγαλοι και στην υπολοιπη ζωη τους.
υπαρχει και το αντιθετο.
τωρα αυτο που κανει περισσοτερο μαγκα εναν αγραμματο που πηρε ενα τυροπιταδικο και ορθοποδησε, ειναι οτι με μηδεν ουσιαστικα εφοδια καταφερε ρισκαροντας, επιχειροντας και προσπαθωντας να βρεθει σε καλυτερη θεση απο εναν με περισσοτερα εφοδια που επελεξε ενα πιο σιγουρο και λιγοτερο ανασφαλη δρομο.
ειναι τι ζηταει ο καθενας απο τη ζωη του και με τι ειναι ευχαριστημενος.
τους κανονες τους βαζει η προσφορα και η ζητηση.
ο σοσιαλισμος με δανεικα μας τελειωσε.
ασχετα αν θα το βουλωσεις ή οχι φιλε γιαννη, η πραγματικοτητα δεν επιδεχεται πολλες ερμνηνιες.
φιλικα παντα... thumb