δεν θα κοπει τιποτα....βασεις μηχανης θα μπουνε απο β6 alpina...νικολα μην ξεχνας το ψυγειο νερου το εχω μεσα στην μετωπη (εκει που ειναι τα φαναρια δηλαδη)!!
Printable View
Μπραβο ρε Νικο αντε επιτελους!
Θα σε παρω αυριο να παμε για καφε στο γνωστο στεκι να τα πουμε απο κοντα αγαπουλα!
γλυκοκοιταζα τις βασεις του e30.de για την πιο "πισω" θεση του μοτερ,
στην περιπτωση που εβρισκα ετοιμο 3.5 ή και αν εβαζα πανω Μ30 μετα την αγορα του Ε30.
θελει (λεει) λιιιιγο χτυπημα στον καθρεφτη για να μπει αλλα εχει την πιο καλη κατανομη βαρους, να μην ειναι πολυ μπροστοβαρο.
ειναι βεβαια ενα 200+ ευρω αυτα...
γινονται και φτιαχτες βεβαια, αν υπαρχει μαστορας.
Αντε ρε να κανουμε την πρωτη εμφανιση πιστουλα,μαζι!! ;)
Υ.γ Μην χασεις το 4.27 ρε!!
νίκο το μόνο πιο σύγχρονο που έχει είναι η μονάδα διαχείρισης
όλα τα περιφερειακά είναι ίδια
αποδίδει 500 στροφές πιό ψηλά την ελαφρώς μειωμένη ιπποδύναμη (211 έναντι 218) και την ροπή λόγω προσθήκης καταλύτη
από την εμπειρία μου και στα δύο μοτέρ, το παλιό έμοιαζε πιο δυνατό
καλοφόρετο!
νικολα, καλυτερα μην χτυπηθει ο καθρεφτης καθολου, καθως με αυτο το μοτερ εκει ακριβως κοβεται..λογω φυσικα του βαρους του μοτερ...αν προκειται να το ενισχυσεις κανε οτι θες στο καθρεφτη...αλλα χωρις ενισχυση μην πειραζεις τιποτα καθως το πρωτο που θα την ακουσει ειναι αυτο!
πραγματικα useful post..να σαι καλα φιλε stef..thumb
εγω ουτως η αλλως θα το δουλεψω χωρις καταλυτη:whistle:..οποτε θα κερδιζει απο εκει..ας μην ξεχναμε οτι τα παλια μοτερ ηταν φιμωμενα ελαχιστα..οποτε μολις τους εβγαζες τον καταλυτη πηγαιναν τα ιδια με πριν!:thumbsup:
υπήρχε μια έκδοση του νέου κινητήρα από το 1988 και μετά, πάλι χωρίς καταλύτη, με απόδοση 220 ίππους
είχα ξετρυπώσει μια Ε32 7άρα στον οδδυ με τρακάρισμα στο πίσω μέρος και είχε αυτό το μοτέρ.
το πήρα και το έβαλα στο Ε28 του πατέρα μου και πραγματικά ήταν ο καλύτερος Μ30
Oπως αναφερθηκε πιο πανω και απο μενα και απο τον Νικο,επειδη βλεπω πολλους να την ''ψαχνετε'' στα Ε30 με μεγαλα μοτερ κτλ αν το αμαξι που εχετε ειναι αξιολογο και οχι σαπακι-ερειπιο,μην ξεκινησετε να βαλετε μοτερ αν το αμαξι δεν περασει απο φανοποιο να ενισχυθει και να ελεγχθει η συγκλιση των θολων και η κατασταση του τροπετου (καθρεφτης κτλ).
Θεωρω σχεδον αδυνατο να υπαρχει Ε30 με αναρτηση καποια χρονια στη ζωη του και να μην εχει θεμα μπροστα.Η μονη περιπτωση ειναι να ητανε ολα αυτα τα χρονια με εργοστασιακα αμορτισερ και ελατηρια (sedan πιθανο,coupe χλωμο αλλα οχι αδυνατο).
Δοκιμαστε να βαλετε μπαρα θολων σε ενα (με αναρτησεις πολλα χρονια) και θα με θυμηθειτε και αν καποιο φοραει μπαρα θολων και εχει αναρτησεις ολα αυτα τα χρονια δοκιμαστε να περασετε το χερι σας απο πισω απο την μπαρα θολων (μεταξυ μπαρας και πλαστικου καλυμματος) και θα δειτε οτι απο την μια μερια το χερι περναει πιο ευκολα και απο την αλλη δυσκολοτερα ή χειροτερα η μπαρα εχει γινει μπανανα (το εμπειρο ματι το βλεπει),θελω να πω οτι ακομα και με μπαρα θολων ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΡΟΣ η συγκλιση του τροπετου και των θολων λυγιζει και την μπαρα.
Μια πληροφορια κατα 90% αληθινη που εχω καταληξει μετα απο ψαξιμο (ας το επιβεβαιωσει αν το ξερει καποιος αλλος επισης) ειναι το γεγονος οτι σε Μ3 Ε30 (ισχυει και σε απλα Ε30) η διαφορα μεταξυ κεντρου θολων απο ακρη σε ακρη σε αμαξι με 0 χλμ (το ειχανε μετρησει σε ενα SPORT EVO με 0χλμ κατι Γερμανοι) ειναι στα 1,001 εκ και αν δεν απατωμαι στις μητρες μιας καλιμπρας για το Ε30 σε αντιγραφο που εχω και εκει ειχα διαβασει το ιδιο νουμερο.
Με πασα επιφυλαξη το τελεταιο,θα ανοιξω το αρχειο μου το σου-κου και θα το επιβεβαιωσω.
Μη βγειτε εξω με τη ζεστη και αρχιζετε να μετρατε,υπαρχουνε ειδικα εργαλεια μετρησης για ακριβεια αν και μια ιδεα μπορειτε να παρετε με ενα απλο μετρο.Επισης μην πανικοβληθει κανεις αν δει καμια διαφορα 2εκ....προφανως μοιραζεται σε ισο μηκος σε καθε πλευρα εκτος και αν εχει χτυπησει και δεν εχει επισκευαστει σωστα.Επισης αν υπαρχει καποια διαφορα σημαντικη ας πουμε θα δειτε μικροσχισμες γυρω απο τους θολους-ριγματακια και δεν κολλανε σωστα διαφορες περιφερειακες κολλησεις,βασουλες κτλ.
Κατι αλλο βασικο,το στραβο (απο σασι) δεν σημαινει οτι το αμαξι παει στραβα στο δρομο,αυτο εναι θεμα ευθυγραμμισης και ενα στραβο καροτσι Ε30 μπορει να πηγαινει ευθυβολα.Η ευθυγραμμιση μετραει τα παντα (αναρτησεις,ψαλιδια,γεφυρε κτλ) εκτος σασι και η φανοποιια μετραει τα παντα (σταθερα σημεια του σασι) ως προς την συμμετρια τους.
Αν καποιος εχει γνωσεις επι των παραπανω θα χαρω να διαβασω και αλλες πληροφοριες ή αν εχω αναφερει κατι λαθος ας το διορθωσει καποιος.
Υπαρχουνε και καποιες αναφορες για 1,002 εκ και για 0,998εκ αλλα πολυ λενε οτι εξερταται απο τη χρονολογια του Ε30 (μαλλον στο facelift μπορει να αλλαξε ελαφρως).Αν δεν κανω λαθος παλι το 1,001εκ πρεπει να ειναι για Μ3 Ε30 για αυτο το θυμομουνα.Μην ξεχναμε οταν σχεδιαστηκε το Ε30 (1983 και πισω) δεν υπηρχε CAD/CAM νομιζω.
Παντως ακομα και οι ξενοι με τους εκπληκτικους δρομους αναφερουνε οτι ακομα και μετα απο σαμαρακι ή μεγαλη λακουβα εχουνε δει διαφορες ζημιες.Γενικως οποιος ασχοληθει με Ε30 να ετοιμαζεται να γνωρισει το νεο του κολλητο......τον προσωπικο του,καταδικο του.......φανοποιο του!