Ετσι !! Και προφανώς αφορά στα περσινά τεκμήρια , με τις παλαιότητες που υπήρχαν.
Λέγεται ότι μπήκαν για να ισοσκελίσουν την χασούρα απο το περσινό φιάσκο των αποδείξεων !!!
Printable View
Τα εξηγεί όλα η Ντόρα στο 09.49-09.52:
https://www.youtube.com/watch?v=dHFR...?v=dHFRSg8b_x0
Οριστε και αναλυτικοτατα τα τεκμηρια του 2012 με την εκτακτη εισφορα του 2011.......
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=111485254
Δηλαδή εμείς που το πήραμε τέλος του 2010 θα την πληρώσουμε την εισφορά?γιατί είναι σαν να μη το είχες καθόλου μου είπε ο λογιστής,23 δεκεβρίου μου είπε δεν πιάνετε ούτε καν μήνα έχει κλείσει,ούτε στην φορολογική δεν το έβαλε απλα το σημείωσε να το βάλει του χρόνου δηλαδή το 2012 για το 2011..
3 και σήμερα και απο τετάρτη ///Μless :original:
Θωμά από Τετάρτη θα σαι μάλλον έτσι :(
Η ικανοποίηση θα είναι στιγμιαία την ώρα που καταθέτεις. Κρίμα που οι ίδιοι μας αναγκάζουν να καταφύγουμε σε τέτοιες ακραίες λύσεις.
Δεν είσαι και του detailing ρε γμτ, να ξεκινούσες σιγά σιγά τη Τετάρτη αρχές Ιουλίου και να τελείωνες γύρω στα μέσα του χειμώνα. :D
Αληθευει οτι αν καποιος καταθεσει τις πινακιδες του για μεγαλο διαστημα-ανω του ενος χρονου-,οταν παει να τις παραλαβει(αυτες η αλλες,αν εχουν καταστραφει),θα κληθει να πληρωσει τελη και για τον χρονο που ηταν κατατεθημενες? Παρακαλω οποιος φιλος γνωριζει να με διαφωτισει..
Οχι φιλε δεν αληθευει,τελη πληρωνεις μονο για τον χρονο που θα χρησιμοποιησεις το αυτοκινητο.
Αν καταθεσεις τελος του 2011 και τις παρεις αρχες του 2013 θα πληρωσεις για το 2013.
Μετα απο ενα χρονο η εφορια στελνει τις πινακιδες για καταστροφη και νομιζω οτι οταν θα πας να ξαναβγαλεις το αμαξι στην κυκλοφορια πρεπει να πας στο Υπουργειο και να σου βγαλουν νεο νουμερο.
Αυτο δεν το ξερω με σιγουρια,αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας μας πει.
Προφανώς ο Θωμάς (όπως και πολύς άλλος κόσμος) θέλει να γλυτώσει από τα παράλογα τεκμήρια διαβίωσης που έβαλαν από φέτος.
κατάλαβα..άρα γλιτώνεις έτσι τους υπόλοιπους μήνες του 2011 έτσι δεν είναι?
να ρωτήσω και κάτι άλλο ρε παιδιά..εμένα το δικό μου είναι μοντέλο 2003 αλλα έχει πρώτη άδεια 4/2007 είναι Γερμανίας..
Στην άδεια πάνω γράφει μόνο την ημερ πρώτης άδειας στην Ελλάδα..δηλάδή τον 4/2007...άρα απο ότι καταλαβαίνω στην 5ετία θα μπεί τον 4/2012 έτσι δεν είναι?
άρα λοιπόν το 2011 θα έχω όλο το τεκμήριο που για το Μ3 θα είναι 20200?
πω ρε γμτ και εγώ έλεγα προς το τέλος του χρόνου να παραδώσω να το χαρώ λίγο,αλλά μάλλον και εγώ απο τώρα αμα είναι να πάω να παραδώσω έστω σε κανα μήνα να περάσει λίγο το καλοκαιράκι..
Δεν ξέρω εαν πάω στο συγκινωνιών δεν μπορώ να τους πω για την άδεια,οτι ρε παιδιά το αμάξι είναι 2003 μοντέλο όχι απλά πενταετίας πιάνετε αλλα κοντεύει 10ετίας..
Τις προάλλες ένας γνωστός έφερε ένα μερσεντές βίτο απο γερμανία και είδα την άδεια του..αυτή που έβγαλε εδώ δηλαδή..Του γράφει μέσα κανονικά στο πεδίο που λέει ημερ κατασκευής 2003 και πρώτης άδειας τώρα το 2011 στο αντίστοιχο πεδίο..
Μήπως τελικά πρέπει να το δούμε αυτό?Γιατί αυτοί τώρα κοιτάνε μια ημερμηνία
δεν πειράζει ρε κώστα...η αλήθεια είναι ότι θα μου λείψει, αλλά και τι να κάνουμε.
να με πιάσουν κότσο απ'την κ@υλα μου δεν το δέχομαι. το θεωρώ σα να έχεις μια γκόμενα
που της τα χώνεις χοντρά, για να της τον ακουμπήσεις (να με συγχωρούν οι κυρίες
του φόρουμ).
όσο για το detailing κτλ του αυτοκινήτου, άστο...περιμένω τις διακοπές, να πάω να
ηρεμήσω και λίγο. δύσκολη χρονιά η φετινή!!!
σωστός...ακόμα και αν καταστραφούν δεν παίζει πρόβλημα...τα δίνεις σε μια σχολή οδηγών,
και σου τελειώνει την δουλειά!!!
η απάντηση σου στο ποστ του κώστα ακριβώς απο κάτω.
έτσι...στα καλά καθούμενα, απο νομιμότατο και με το παραπάνω, με όλες τις αγορές
με καλλυμένα πόθεν έσχες και με το παραπάνω, κτλ κτλ, απο το πουθενά και στα
καλά καθούμενα, θέλουν να με βγάλουν σαν αυτούς που βρίζω. δλδ αυτούς που δηλώνουν
το αφορολόγητο, και κάνουν ζωή που θα ζήλευαν οι περισσότεροι απο μας.
21400, χωρίς την φοροελάφρυνση του 30%...θα κληθείς δλδ να πληρώσεις 2100+
δλδ, + την μεγάλη @@ του τεκμηρίου αν δεν σε παίρνει βέβαια...
το εισόδημα που πρέπει να δηλώνεις, ΜΟΝΟ για να έχεις αυτό το αμάξι...
αν η δήλωση σου δλδ είναι πιο χαμηλή απο αυτά, ή έχεις και άλλα πράγματα στο όνομα σου
και όλα μαζί υπερβαίνουν αυτά που πρέπει να δηλώνεις, τότε θα έχεις πρόβλημα...
τα τέλη κυκλοφορίας ενός Ε46 Μ3 για το 2012.
Το οποιο ειναι.......10%η 15% φορο στο επιπλεον εισοδημα που δεν καλυπτεις απο την δηλωση εισοδηματος σου.....Αν δηλαδη εχες τεκμηρια 50000ε και η δηλωση σου ειναι 30000ε, για τα επιπλεον 20000ε θα δωσεις 10η 15% επιπλεον φορο, εκτος αυτος που ουτος η αλλος θα πληρωνεςthumb
και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό!!!μπαίνεις και στην black list, η οποία σε κυνηγά για μια ζωή...
χώρια που άμα είσαι και επαγγελματίας έχεις πρόβλημα με ενημερώτητες κτλ κτλ...
τες πα. δεν αξίζουν όλα αυτά για ένα αμάξι...εμένα πχ, δεν με παίρνει. και δεν έχω σκοπό να
σηκώσω την δήλωση μου, μιάς και είδη παίρνω λιγότερα απο αυτά που δηλώνω τον τελευταίο
χρόνο, και πληρώνω και ανάλογο φόρο εισοδήματος...να πα να γ@μηθούν!!!
Εγώ σκέφτομαι από την άλλη, εκείνοι που θα καταθέσουνε μήπως μπούνε στο στόχαστρο?
Σου λέει ....είχες αυτοκίνητο/α πολλών κυβικών και τώρα που ανεβάσαμε τα τεκμήρια πας και καταθέτεις για να 'ξεφύγεις' ? Για έλα να σε ελέγξουμε...
Τι να ελέγξουν τα μπάχαλα βρε Κώστα !! Μπορούν ;;;
Εδώ δεν έχουν πιάσει ακόμα κότερα, πισίνες , φοροφυγάδες γιατρούς και δικηγόρους κλπ.
ας με ελέγξουν...δεν έχω πρόβλημα. το πράγμα είναι φώς φανάρι, και φυσικά θα τους το πώ και εγώ
ο ίδιος. μέχρι τώρα είμαι νόμιμος. με τα καινούρια δεδομένα, θα γίνω παράνομος. προτιμώ λοιπόν να
είμαι νόμιμος με το αμάξι κλειδωμένο, παρά παράνομος με το αμάξι στον δρόμο. στο κάτω κάτω, λίγο πολύ
και οι εφοριακοί τα ίδια με όλους είναι. ξέρουν τι γίνεται. είναι και η δήλωση μια χαρά, άρα όλα οκ...
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΡΕ Γ@ΜΙΟΛΕΣΣΣΣΣΣΣΣ...
Αντωνη αυτο εχει συγγεκριμενη φορολογιση...ειναι στανταρ ποσο για το υπερβαλλον....ετσι και αλλιως αν μπεις στην κλιμακα 45% αφου εχεις υπερβει ας πουμε το ποσο...θα σε φορολογισει και με 45% και με 10 η 15% για το υπερβαλλον απο το δηλωθεν και πανω...με λιγα λογια για το υπερβαλλον σε φορολογει 2 φορες.......
ώπα λάθος...τα 2100 είναι σήμα και έκτακτη εισφορά.
μπορεί και 2200, γιατί δεν ξέρω αν τα τέλη έφαγαν 10, ή 20% αύξηση...
η έκτακτη εισφορά, είναι το 5% του εισοδήματος που πρέπει να δηλώσεις
για το αμάξι, το οποίο είναι 21400 για το Μ3. 1000 και κάτι δλδ στην
περίπτωση σου που δεν έχει κλείσει 5ετία η άδεια του στην ελλάδα.
η φετινη εκτακτη εισφορα ειναι με τα τεκμηρια του 2010......
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=111485254
https://www.imerisia.gr/article.asp?...ubid=111477167
Γιατί 21400 και όχι 20200? Το Μ3 είναι 3246 έτσι δεν είναι? κάπου διάβασα οτι πάει στην πλησιέστερη 50άδα μέχρι 50κυβικά διαφορά.. Δηλάδή στογγυλοποιείτε και αναλόγως προς τα πάνω ή προς τα κάτω..Το 3246 πάει στο 3200 που είναι 20200 τεκμήριο....
Εάν ήταν 3251 για παράγειγμα θα πήγαινε στο 3300 που έχει 21400...
Τέλος πάντων μας έχουνε κάνει το μαυλό σκατά οι πούστηδες!!!Δες εδώ με τι ασχολούμαστε τώρα!!