Αρχικό μήνυμα απο
GEORGE316
stef σημαντικη διορθωση!!!
οχι δεν ειμαι καθολου κατα του κερδους.ισα ισα..καποια στιγμη εστρωσα τα πλανα μου ωστε να γινω και εγω επιχειρηματιας..
εχω ομως τεραστι μενος ως προς τη διοικηση της ελλαδας.
απο εκει ξεκιναν και σταματουν ολα.
και εξηγω μια απλη θεωρια.
μια μεγαλη εταιρια εχει εργατικο δυναμικο 1.000 ατομων.εχει γραμμη παραγωγης,αποθηκη,διανομες και διοικητικο προσωπικο.
υπαρχει ενα θεσμικο πλαισιο που πρεπει να τηρηθει απο το εργοστασιο.πχ δεν μπορει να πει ο εργοδοτης θα δουλευεται και κυριακες γιατι ετσι το θελω εγω.
οι κυριακες αμοιβονται με διπλασιο ημεριμισθιο κλπ.
ειμαι καθετα αντιθετος με το συνδικαλισμο ετσι οπως εκπροσωπειται σημερα.
ειμαι ομως διπλα στο συνδικαλισμο που λεει...
"εγω ο εργατης για να ζησω την οικογενεια μου χρειαζομαι 1.000 το λιγοτερο.
θελω λοιπον μισθο 1.200,να εργαζομαι 8ωρο,να εχω τα επιδοματα και τις αδειες μου".
δεν ειναι δουλεια του εργατη να πωληθει το προιον.ειναι ομως δουλεια του εργατη να βγει απο τη γραμμη παραγωγης ακεραιο και σε σωστη ποιοτητα(η τουλαχιστον τη ποιοτητα των προδιαγραφων του προιοντος...
ομως οταν ο εργοδοτης μπορει και εκμεταλευεται μια οικονομικη κριση που με πλαστα ισοζυγια(μη γελατε οι λογιστες...)δειχνουν ελλειμα και ο εργοδοτης κοβει μισθους με τις ευλογιες της κυβερνησης,δεν πληρωνει υπερωριες παλι με τις ευλογιες της κυβεργνησης ,απολυει χωρις αποζημιωση παλι με τις ευλογιες της κυβερνησης και στο τελος φοροδιαφευγει χωρις τις ευλογιες της κυβερνησης,αλλα τη φοροδιαφυγη του τη μοιραζονται οι εργατες του μεσω της κυβενρησης,τοτε καταλαβαινεις οτι αλλου ειναι το παιχνιδι.
οχι μονο δεν φθονω τους βαρδινογιαννηδες,αλλα τους "ζηλευω-μελετάω" αν θελετε προκειμενου να γινω και εγω ετσι.
αυτοι οι ανθρωποι ειναι σχολειο για μενα και οχι αντικειμενο φθονου.
αντικειμενο φθονου ομως γινεται ο οποιος συνδικαλιστης ΔΕΝ δουλευει και καλα για να υπερασπιστει τα συμφεροντα μου,ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικα ΧΩΡΙΣ να παραγει και στο τελος γινεται ΥΠΟΥΡΓΟΣ και εκει που φωναζε στον εργοδοτη του ,τωρα παιρνει ΜΙΖΕΣ οικονομικες η ηθικες απο τον ιδιο εργοδοτη για να περασει νομοσχεδια που ευνοουν τον εργοδοτη.