Αρχικό μήνυμα απο
jaws
Την προηγουμενη εβδομαδα, αλλαξα θερμοστατη και γνησιο αντιψυκτικο στο si μου. Πλεον η θερμοκρασια κυμαινεται απο τους 84 εως 90°C και επιτελους μπορεσα να κανω μερικα "ανοιγματα" καθως και τα σχετικα μου παντηλικια και δηλωνω απολυτα ικανοποιημενος απο την οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου!!! Το μπλοκε δινει ρεστα, ενω η αναρτηση διαβαζει απιστευτα το δρομο! Βεβαια η φιλοσοφια του πισωκινητου, απεχει κατα πολυ απο το πως εχω μαθει ολα αυτα τα χρονια με το προσθιοκινητο, αλλα θα το μαθω σιγα σιγα, γιατι ετουτο θελει αποφασιστικη τιμονιά για να μπουκαρεις στο apex και να μην υποστρεψει, ενω το 106 gti που εχω, θελει απαλους χειρισμους στην εισοδο της στροφης και εντελως διαφορετιχο χειρισμο στο γκαζι...οπως και να 'χει, δε ξερω αν επι της ουσιας υπαρχει σημαντικη διαφορα μεταξυ του si και ενος 320i m pack, το θεμα ειναι οτι προκειται για ενα απιστευτα καλοζυγισμενο αυτοκινητο με φοβερη αισθηση στο τιμονι και πολυ καλη αποκριση, δεδομενης της ηλεκτρικης πεταλουδας, στριβει με οσα ερχεται και απαιτει συνεση γιατι σε ξεγελαει για χαβαλε οσον αφορα στα ορια του!
Εδω να σημειωσω, πως το 106 μου, δεν ειναι μια απλη περιπτωση σαξοραλλου φ.π.ε τεζα χαμηλωμενο, αλλα ενα track-day car, με "φορεσια" καθημερινου, με καμπερ μπροστα, καστερ, αναρτηση leda με εξωτερικα δοχεια αζωτου, τετραπεταλουδα κλπ... γιατι τα αναφερω αυτα; Γιατι, απο ενα τοσο "ζορικο" προσθιοκινητο, με τη μεταπηδηση στο si δε μου εχει λειψει τιποτα απο οδικη συμπεριφορα και ευχαριστηση!
Αυτα τα ολιγα!