Καλώς τον και καλή Χρονιά!
Το βασικό θέμα που παρουσίασε αυτό το αυτοκίνητο - όπως γνωρίζουμε - είναι ότι τα αλουμινένια χιτώνια των κυλίνδρων μαζί με τα πολύ λεπτά τοιχώματά του μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στο μπλοκ του κινητήρα.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι (είχα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες) δύο τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν θεωρώ ότι είμαι ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες που μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί (σχεδόν) το παραμικρό, καθώς πιστεύω πως η πρόληψη είναι το φάρμακο για κάθε ασθένεια.
Αλλαγή λαδιών κάθε 10Κ km
Ρύθμιση βαλβίδων κάθε 50Κ Km
Βενζίνη 98 οκτανίων (κάποιες φορές βάζω και 95άρα αλλά και 100άρα)
και κυρίως ομαλή οδήγηση μέχρι να ζεσταθεί
είναι πιστεύω μερικά από αυτά που με έχουν ''σώσει''.
Και τις κωλιές μου κάνω (αν και 45..) και στην εθνική θα χώσω και στα στροφιλίκια θα πάω όσο τάπα μπορώ, αλλά έχω πρόγραμμα 
Πιστεύω ένα τσεκ στην συμπίεση του κινητήρα θα δείξει αν υπάρχουν προβλήματα.
Κατά τα λοιπά και τηρουμένων των αναλογιών (να ξέρεις τι ζητάς δηλ. από την αγορά σου) είναι ένα αμάξι που σε αίσθηση μου φέρνει στις παλιές καλές Bmw, με αμεσότητα στο γκάζι, όμορφο διακριτικά άγριο ήχο, σωστή κατανομή βάρους και γενικά είναι μελετημένο το αμάξι σε ό,τι αφορά στο στήσιμό του (και ας μην του έβαλαν μπλοκέ - άγνωστο γιατί) και πολύ απολαυστικό σε καλή άσφαλτο.
Στην πόλη κουράζει λίγο με το κοπάνημά του, τα λάστιχά του είναι ακριβούτσικα (ειδικά αν βάλεις ραν φλατ) ένεκα της 18 άρας ζάντας, ρουφάει σταθερά πάνω από 10lt/100km, ενώ με τα σέρβις του - πάντα στην ώρα τους - θα ήταν ψέμα να πω ότι έχω ματώσει.
Εμένα το μόνο θέμα που μου έχει βγάλει σχεδόν από την αρχή ήταν ο καταλύτης. 1.500€ ήθελε ο Σπανός θυμάμαι και δεν τον άλλαξα ποτέ.
Έβαλα κάποτε έναν μτχ από άλλο si αλλά το λαμπάκι παρέμεινε. Έκτοτε, κοντεύω 100Κ Km χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (με κτεο και καυσαέρια πχ).
Μπήκα 2-3 φορές στον πειρασμό να το δώσω (βασικά η γυναίκα πιέζει κατά καιρούς) αλλά πάντα κάνω πίσω (μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η απουσία προβλημάτων).
Θεωρώ ότι δεν θα ξανα πάρω/βρω τέτοιο αμάξι (πλην Μ) σε αίσθηση. Έχω πάρει καινούριο μηχανάκι (το '19) που το λατρεύω, έχω αμάξι πόλης, αλλά πάντα το πενφέ θα πάρω για να πάω στη δουλειά.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω αν θυμηθώ κάτι άλλο.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.