https://imageshack.us/a/img835/4219/imag0455h.jpg
https://imageshack.us/a/img687/3830/imag0453u.jpg
https://imageshack.us/a/img688/7840/imag0451p.jpg
https://imageshack.us/a/img6/7477/imag0458z.jpg
https://imageshack.us/a/img687/6489/imag0435at.jpg
Printable View
Παιδια καλησπερα.. εχω τεραστιο προβλημα με το m3... στο αμαξι ειναι αλλαγμενα τα παντα απο συνεμπλοκ πισω , μπαλακια ,λαστιχα καινουργια και μετα τα 100 η σε εναν αποτομο ελιγμο νιωθω το πισω τμημα του αυτοκινητου οτι επιπλεει λες και παταει σε βουτυρο...εχω απελπιστει... helpppp
Αχιλλεα καλως ηρθες !!!
Αρχικα πες μας μερικα πραγματα για σενα για να γνωριστουμε εδω
Θα σε παρακαλουσα να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες ειναι κανονας του φορουμ μας !!!
Ευχομαι καλη διαμονη και καλα ποσταρισματα .
Ελπιζω να σε γνωρισουσουμε και απο κοντα σε καποια απο τις συναντησεις του φορουμ μας !!!
μήπως έχει ανοίξει το πάτωμα? το κοίταξες?
λιπαντικό.
Γράσσο σα να λέμε.
προσοχή μην πέσει στους δίσκους
μπαίνει ΕΔΩ
https://www.ebcbrakes.com/Assets/caliper-pins2.jpg
επισης το γρασσο αυτο μπαινει στα τακακια απ το μερος που εφαπτεται με το εμβολο, αναμεσα στο τακακι και στο λαμακι που θα κοψεις για να βαλεις!
προσοχη οπως ειπε και ο Σταματης να μην παει στην μερια του δισκου και στο "ενεργο" μερος απ το τακακι... αυτο που εφαρμοζει πανω στο δισκο!
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά..τα έχω βάλει τα τακάκια το γράσσο αυτό δεν χρειάζεται σε μένα δεν φοράω τις μαμά δαγκάνες μπροστά αλλα τις D2 και δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο..απλά επειδή το είχε μέσα το κιτ απ τα τακάκια είπα να ρωτήσω τι είναι..και εγώ απο κεκτημένη ταχύτητα δεν το έδωσα σημασία οτι είναι γράσο..
Ευχαριστώ πάντως..thumb
γενικά πάντως, να ξέρετε ότι ο δίσκος έχει αποροφητικότητα, και μπορεί να τραβήξει κάθε είδος λυπαντικού που μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του...
εννοώ ότι πρέπει αν πέσει γράσο ή οτιδήποτε άλλο λΙπαντικό στην επιφάνεια του δίσκου, πρέπει να καθαριστεί επιτόπου με βενζίνη, ή οτιδήποτε άλλο ισχυρό υγρό ΚΑΛΑ...
ο δίσκος το απορροφάει, και δεν θα μπορεί να έχει την ίδια τριβή με τις προδιαγραφές του ποτέ.
συνήθως τα λερωμένα χέρια του μηχανικού αν δεν φοράει γάντια είναι αυτά που κάνουν την ζημιά, όπως την είχα πάθει μια φορά στον εμπρός δεξί μαμά τότε δίσκο.
τα αποτελέσματα είναι πέρα για πέρα ορατά, με τραβήγματα στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα.
η πλάκα είναι ότι εμφανίζεται μετά απο κάποια χιλιόμετρα το φαινόμενο, ενώ ο δίσκος αλλάζει χρώμα (κιτρινίζει όπως όταν είναι φρεσκοπλυμένος)...
Ο δισκος δεν εχει απορροφητικοτητα. Ομως απο την στιγμη που αρχιζουν να λειτουργουν οι δισκοι σαν φρενα πανω στο αυτοκινητο, δημιουργηται στην επιφανεια τους ενα λεπτο φιλμ επικαθησης απο τα υλικα τριβης με το τακακι, το λεγομενο brake bedding του δισκου που ειναι απαραιτητο οταν αλλαζουμε καινουργιες δισκοπλακες (οπως και τακακια).
Οπως λοιπον και το τακακι μας εχει την ικανοτητα να απορροφησει λιπαντικες ουσιες, ετσι και ο 'στρωμενος' δισκος εχει αυτην την ιδιοτητα, επειδη ακριβως η επιφανεια του λειτουργει οπως και το υλικο τριβης απο το τακακι. Γιαυτο λοιπον οπως ανεφερε και ο θωμας, προσεχτικο και αμεσο καθαρισμα των δισκων απο καθε ειδους λιπαντικες ουσιες που θα μπορουσαν να προκαλεσουν 'μολυνση' του δισκου thumb
kalispera paidia...exw sobaro problhma me to m3 kai egw aganaktisei...ta exw psaksei ola...to amaksi meta ta 100 xlm otan piasei to niwtheis astathes poly to pisw tmima toy... akoma kai se apotomo eligmo niotheis tin karotsa na min ypakouh olo mazi to pisw tmima... egw alaksei ta panta apo synemplok kai mpalakia, kainoyrgia lastixa, kai tipota....exw trelathei...bohthiste ama kserete kati...eyxaristw...
καλησπέρα παιδιά...έχω σοβαρό πρόβλημα με το μξ και εγώ αγανακτήσει...τα έχω ψάξει όλα...το αμάξι μετά τα 100 χλμ όταν πιάσει το νιώθεις ασταθές πολύ το πίσω τμήμα του... ακόμα και σε απότομο ελιγμό νιώθεις την καρότσα να μην υπάκουη όλο μαζί το πίσω τμήμα... εγώ αλλάξει τα πάντα από "συνεμπλοκ" και μπαλάκια, καινούργια λάστιχα, και τίποτα....έχω τρελαθεί...βοηθήστε άμα ξέρετε κάτι...ευχαριστώ...
ειδικό προγραμματάκι που κάνει τα greeklish Ελληνικά.
Το βάζεις στον browser και καθάρισες.
σιμπλισιτι ατ ιτς μπεστ.
:original:
Eχει πάει να δει κάποιος αυτό απο κοντά?https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2863137/
Είναι όντως γνήσιο???Γιατί δεν βλέπω να έχει μπροστά την μπάρα θόλων που έχουν τα Μ3...:think:Δεν την έχουν όλα υποτίθεται?
To μόνο σιγουρο είναι πως κάποτε ήταν μαύρο...
τα τελευταία ποστ περί μετατροπών ήταν πολύ ενδαφέροντα και απέκτησαν δικό τους ξεχωριστό θέμα.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15917
Οποτε παμε ξανα :thumbsup:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2905814/
Καποιος που να ξερει - να εχει ακουσει κατι?
Αν ξερει πχ πρωην ιδιοκτητες, τι σοι μετατροπη ειναι κλπ:thanks:
Οχι το αμαξι ειναι 316 ci (τουλαχιστον το πλαισιο του) γιατι το ειδα απο κοντα.
Απλα ρωταω αν ξερει καποιος παραπανω λεπτομερειες για τη μετατροπη κλπ!
τις τελευταιες μερες κανα δυο τρεις φορες σε φρεναρισματα σε φαναρι με πολλα χλμ αρχισε παλι το βουητο των φρενων κ το ψιλοτρεμουλο.
εχω το κακο βεβαια οτι το κανω αυτο χωρις να τα εχω ζεστανει πριν.
θα το αφησω να δω πως θα συνεχισει.
να εχουν στραβωσει δεν νομιζω ,δεν φρεναρα σε νερα,
αλλα μου κανει εντυπωση να εχει συμβει απο φρεναρισμα με πολλα χλμ με κρυα φρενα.
Μπορούν να μπουν οι παρακάτω διαστάσεις στο αυτοκίνητο ;;;
235/35/19 εμπρός
265/35/19 πίσω;
ρψτάω μήπως καταφέρω και έρθω Σέρρες, και χρησιμοποιήσω τα παλιά λάστιχα της boxster.
Ναι αμέ βάλ'τα.
Θα ψηλώσει λίγο πίσω αλλά δεν έχει πρόβλημα.
ναι βαγγέλη, άνετα.
απλά όπως είπε και ο άλεξ θα μεγαλώσει λίγο ο κύκλος πίσω αλλά κλάιν...θα μακραίνεις και το βήμα.
235/35/19 25.5 in Diam.
265/35/19 26.3 in Diam
Difference : 3.2 %
Απο οτι θυμαμαι μπορουμε να εχουμε μια διαφορα της ταξεως μεχρι το πολυ 3%. Απο εκει και πανω επειδη υπαρχει μεγαλη διαφορα στην σχετικη ταχυτητα περιστροφης του εμπρος τροχου σε σχεση με πισω, φοβαμαι οτι το DSC θα λειτουργει λιγο περιεργα και ισως να εχει και καποια αλλη δυσλειτουργια το αυτοκινητο ακομη και στο off mode.
SMG εχεις? Εγω εχω πανω στο αυτοκινητο Μ3 Ε92 διαστασεις δηλ. 245/35/19 και 265/35/19 και δεν εχω καποιο προβλημα (ειμαι ομως κατω απο 3% διαφορα εμπρος-πισω). Βαλτα πανω στο αυτοκινητο μερικες μερες πριν, μην τα αφησεις για την τελευταια μερα, μηδενισε το νεο set up απο την κονσολα και κανε μερικα χιλιομετρα να δεις αν ολα ειναι οκ thumb
α ρε πστ μήτσο...πυρηνική επιστήμη το έχεις κάνει το άθλημα εσύ αγόρι μου...
να σου πώ...έστω και για βολτίτσα δεν έρχεσαι και εσύ σέρρες? κατέβα παρέα με την λούγκρα. όχι τπτ άλλο να'χει και αυτός λίγη παρέα.
μην φοβάσαι, σε όλη την διαδρομή αυτός θα ονειρεύεται πως θα σκίζει το κατσαρόλι του, οπότε δεν έχεις φόβο να στην πέσει.
τιποτα δεν θα γινει.
ουτε διαφορα στο βημα θα καταλάβει.
Χειροκίνητο έχω.... δεν ξέρω αν μηδενίζει κάτι ή αν χρήζει μηδενίσματος.
Θα αλλάξει το βήμα ναι... Ε τι να κάνουμε ;
Ας μπορέσω να έρθω... περιμένουμε να γεννήσουμε και δεν κανονίζω τίποτα μέχρι τότε. Ίσως καταφέρω τελευταία στιγμή.
τώρα φοράω 225/40/19 και 255/35/19 οπότε η διαφορά μάλλον είναι αμελητέα... στο 235/35/19 και 265/35/19
δεν θα έχεις πρόβλημα Βάγγο..
Ρε παιδιά, είχε τέτοιες διαστάσεις ένα γνωστός με CSL.
Κανένα πρόβλημα δεν έχει.
ε ναι...γιατί να έχει πρόβλημα. σιγά την διαφορά πια. πιστεύω ότι μεγαλύτερη διαφορά κάνει ένας αποστάτης στον τροχό, παρά μια σκάλα πάνω η κάτω στο προφίλ του ελαστικού.
παίδες προβληματάκι εν όψη και του track day σε λίγες μέρες..
Προχθές στην βραδυνή μου έξοδο και λίγο πρίν παρκάρω νιώθω το αμάξι λίγο σαν να κομπιάζει λέω μπά ιδέα μου θα είναι αλλα μετά στο επόμενο φανάρι και λίγο πριν μπώ θεσσαλονίκη καταλαβαίνω οτι το αμάξι πάει λίγο σαν να ζορίζεται μόλις πατάω το γκάζι στο πάτωμα απότομα..
τέλος πάντων παρκάρω, φεύγω , γυρνάω μετά και ανοίγω λίγο το καπώ να δώ τι συμβαίνει..βάζω μπροστά δουλεύει, μαρσάρω καλά να δω και κάνει παραπάνω απ το κανονικό θόρυβο και συγκεκριμένα σαν να έχω βάλει φιλτροχοάνη ή airbox ..(το αυτοκίνητο είναι μαμά)
Στην συνέχεια σβήνω και βγάζω το φυσάκι απ το μάφ και το ξανακουμπώνω..
το ξαναβάζω μπρός και δουλεύει στρωτά..
έχω ξεκινήσει λοιπόν να φύγω και μου ανάβει και το check το λαμπάκι την μηχανής..
πηγαίνω σιγά σιγά ρολαριστά χωρίς να πιέζω το γκάζι, αλλά καταλαβαίνω οτι λίγο κομπιάζει-σκορτσάρει και μόλις πατάς γκάζι να φύγει σαν να μην έχει δύναμη να φύγει σαν κάτι απο καύσιμο..Τέλος όταν φτάνω σπίτι και σταματάω το αμάξι δουλεύει ρελαντί σαν να δουλεύει με 4-5 κυλίνδρους..Τρέμει ολόκληρο..
Την άλλη μέρα το βάζουμε κατευθείαν διαγνωστικό και βγάζει:
ρελέ αντλία καυσίμου.
Vanos βαλβίδα εισαγωγής
Vanos Βαλβίδα αδρανείας
Βγάζουμε ντουλαπάκι βγάζω το ρελέ το μετρήσαμε και έδειχνε να είναι καλό να δουλεύει σωστά..Anyway το αλλάζω
Άλλαξα με καινούργιους και όλους τους πολλαπλασιαστές.
Εχουμε κάνει και reset βάζουμε μποστά και δουλεύει πάλι σαν με 4 κυλίνδρους..
Το διαγνωστικό βγάζει
Αισθητήρας μάζας αέρα
Ρελέ αντλίας καυσίμου
και κάτι ακόμα δεν θυμάμαι άλλη ξεκάρφωτη βλαβη όπως έβγαλε στην αρχή για το vanos που νομίζω οτι το έβγαλε λόγο άλλης δυσλειτουργείας
Στην λειτουργία του ο μαφ που είδαμε το βολτάζ του στο ρελαντί ήταν περίπου στο 1.07
Επίσης έχω ακόμη ένα μαφ τον παλιό που τον είχα στην άκρη..Τον είχα αλλάξει προληπτικά τον μαφ οπότε βγάζω και κουμπώνω τον παλιό που είχα..
Το βολτάζ του πάλι στο ρελαντί περίπου 1.04-1.05-1.06
Επίσης μετρήσαμε συμπίεση κυλίνδρων και είναι περίπου στο 12 όλοι..11.8 κάπου εκεί..
Μετράμε και την αντλία βενζίνης και έχει περίπου στα 3 bar στο ρελαντί του αυτοκινήτου..
Την αλλάζω με καινούργια αντλία και η καινούργια έχει περίπου 5 bar
Θα πετάξω και αύριο και το φίλτρο βενζίνης με καινούργιο.΄.
Και επίσης θέλω να αλλάξω και τον διακόπτη της πεταλούδας γκαζιού προληπτικά ,το συγκεκριμένο ανταλακτικό δηλαδή( 13637840383) (άσχετο απλά το αναφέρω επιδή ξέρω οτι είναι επιρρεπής)
Τώρα το αμάξι μέχρι στιγμής δουλεύει στρωτά τώρα..Και δεν παρουσιάζει καμιά βλάβη..
και κάτι ακόμη..μιας και είπαμε ρελέ θυμάμαι οτι κάπου είχε αναφερθεί κάποιο ρελέ που είναι και αυτό επιρρεπές σε βλάβη το οποίο είναι στο χώρο του μηχανοστασίου δεξιά πάνω..ανοίξα το καπάκι και έχει κάποια ρελέ..
Ένα καφέ στο βάθος κάποια πράσινα και ένα κόκκινο..
Anyway παρείγγειλα και 2 ρελέ ένα το κόκκινο και το πράσινο δίπλα του να τα αλλάξω έτσι προληπτικά..δεν θυμάμαι όμως που είχε αναφερθεί και τι κάνει..
Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.. thumb
μάλλον για το ρελέ του SMG λες..το άλλαξα το καλοκαίρι.