Srp ναι σορυ, μου εχογν προτεινει να την περναω με το χερι και αυτο κανω.
Printable View
Srp ναι σορυ, μου εχογν προτεινει να την περναω με το χερι και αυτο κανω.
Οι Menzerna που αναφέρεις πάντως, γενικά είναι για αλοιφαδόρο
Τις menzerna τις περναω με αλοιφαδορο προσφατα εκανα το Υαρις που εχω αν και δεν ειχε ιδιαιτερη αναγκη απο αλοιφη. Μολις παρω την 400 και κατι σφουγγαρια που παρηγγειλα θα πιασω το A class της γυναικας, εχει αρκετη αραχνη και πιστευω στο κοκκινο θα φανει καλη διαφορα.
Εαν έχει πολύ αράχνη θες πρώτα χοντρή & μετά ψιλή αλοιφή!
Να υποθέσω την διαδικασία την γνωρίζεις μέχρι να φτάσεις στον αλοιφαδόρο...
Μετα την menzerna 400 σε ενα site της menzerna εδινε την 3500 super finish για το τελειωμα. Πως το βλεπεις καλος συνδιασμος? Πριν τον αλοιφαδορο εκτος απο καλο πλυσιμο με ενα σαμπουαν της sonax που εχω θα το περασω και πηλο.
για οποιον ενδιαφερεται τα μαμα προιοντα περιποιησης μετα απο απουσια λιγων χρονων επανηλθαν...υπαρχει και οικολογικη σειρα για οποιον θελει με παραγγελια.ξεχωριζω τον αφρο για πλαστικα μερη εσωτερικου που δεν εχει σιλικονη.για καποιον που δεν θελει να ψαχνεται.αλλιως μετα zaino η' autoglym.
Εφόσον πας για κόψιμο αράχνης θα σου πρότεινα να πλύνεις αυτή τη φορά (και μόνο) με Palmolive με ουδέτερο ph ώστε να φύγουν όλα τα προηγούμενα κεριά/αλοιφές.
Μετά πηλό με πολύ καλό λιπαντικό.
Όπου βλέπεις ότι δεν "κόβει", ξαναπέρνα το.
Και μην ξεχνάς: πάντα μικρές επιφάνειες 40Χ40 ώστε να χεις αποτελεσμα.
Τι αλοιφαδόρο δουλεύεις;
Εχω εναν δανεικο τωρα einhel rotary με ρυθμιστη στροφων, τον κλασικο απο τα πρακτικερ.
Πρόσεχε τον τρόπο που θα τον χειριστείς μην κάνεις ζημιά στο αμάξι!!
τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτά;
https://www.g3pro.com/product/g3-resin-superwax/
https://www.autoglym.com/rapid-aqua-wax-complete-kit
Μια ερώτηση, ξέρει κανείς πως μπορώ να βγάλω το κερί από διάφορα μαύρα πλαστικά που ακούμπησε καταλάθος?Με είχε πάρει η νύχτα και δεν έβλεπα πολύ καλά.
Ευχαριστώ!
Μην γελάσεις αλλά σε πολλές περιπτώσεις φεύγει με γόμα.
Κάναμε παραγγελία αυτό
Συνημμένο Αρχείο 40658
Εντυπώσεις μόλις το χρησιμοποιήσω
Ένα μόνο προιόν παρηγγειλες;
Συμφέρει από άποψης μεταφορικών;
Υπάρχει Θεσσαλονίκη αντιπρόσωπος ας πούμε που έχει κάποιους κωδικούς
Α οκ, δεν διευκρίνησες ότι είναι από Ελλάδα & υπέθεσα εξωτερικό παραγγελία
Παραλάβαμε
Συνημμένο Αρχείο 40679
Συνημμένο Αρχείο 40680
Δεν ξέρω αν είναι θέμα μάρκετινκ αλλά σαν υφή φαίνεται κάπως, δεν έχει καμία σχέση με ότι άλλο σαμπουάν έχω δοκιμάσει.
Από πάνω μετά θα μπει αυτό
Συνημμένο Αρχείο 40681
Τα αποτελέσματα το Σάββατο που θα γίνει η εργασία, το αμάξι είναι εντελώς χάλια! 3+ μήνες άπλυτο και έχει έχτρα φλούδα λάσπης στο χρώμα.
Μετά από ΣΚ στο χωριό για κυνήγι έπρεπε να καθαριστεί.
Όλα έγιναν με το χέρι. Σαμπουάν Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, κερί τελικά ξανά έβαλα το G3 SuperGloss Paste Wax.
Για 10 χρονών αμάξι όλα τα χρόνια στον ήλιο καλά κρατεί.
Συνημμένο Αρχείο 40749
Συνημμένο Αρχείο 40750
Συνημμένο Αρχείο 40751
Συνημμένο Αρχείο 40752
Συνημμένο Αρχείο 40753
Συνημμένο Αρχείο 40754
Η κάμερα μου είναι χάλια το ξέρω :ranting2:
Ή βγάζε σωστές φώτο με προβολέα ή μην βγάζεις καθόλου.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τπτ.
Τσάμπα το upload!
Στεφανε,εχεις καλομαθει απο το detailing world ε???:thumbsup:
Μην τον ακους φιλε,ανεβαζε εσυ φωτο!!!.....προσωπικα χαιρομαι με την χαρα που σου δινει η περιποιηση του οχηματος σου.thumb
.....παρεπιπτοντως ωραιο χρωμα το Χιουνταϊ.....και φυσικα γυαλιζει,αλλα λεπτομερειες τυπου πριν και μετα, θελουν πιο κοντινες φωτο, με αλλον φωτισμο (προβολεας πχ.) και φυσικα καλυτερη καμερα!!!:original:
l
Μα τι με προβολέα να βάλει;προϊόντα για να πάρει γυαλαδα έβαλε.
Όχι αλλοιφαδορο και όλη την διαδικασία απο την αρχή
Τότε προς τι οι φωτογραφίες δεν καταλαβαίνω. Δεν φαίνεται κάποια γυαλάδα...
Δεν πήγα να κάνω επαναφορά χρώματος stef, εδώ δεν έχω αλοιφαδόρο μου θες και προβολέα για να δεις λεπτομέρειες :shok:
Ένα καλό πλύσιμο έγινε, μπήκε κεράκι να γυαλίσει λίγο και να το προστατέψει όσο γίνεται.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι με το Chemical Guys στα τζάμια που δεν τα πέρασα καλά με πανάκι μετά στο στέγνωμα είχε αφήσει στάμπες λες και το είχα πλύνει με άβα.
Το κερί έδωσε γυαλάδα μείωσε αισθητά τις αράχνες, υπάρχουν ακόμα αλλά πολύ πιο λίγο.
ξερει κανεις τα νεα προιοντα περιποίησης της μαμας από ποια εταιρεια είναι? τα παλια ηταν από σοναξ
Εγώ αυτό που πρόσεξα μετά από μακροχρόνια χρήση καθαριστικού ταμπλό με προιόν της μαμας, διακρίνω κάτι λευκές πανάδες στο 46αρι. :ranting2:
Απο το 2010 που το χρησιμοποιώ,δεν τις έχω ξαναδεί.....
Συνημμένο Αρχείο 41767
Για τα πλαστικά του αυτοκινήτου το προϊόν είναι ένα... thumb
https://www.goldeagle.com/product/30...ace-protectant
https://www.sonshineproducts.com/303_protectant.cfm
Συνημμένο Αρχείο 41768
Chemical guys inner clean εδώ και χρόνια και μέσα νομίζεις πως το πήρες τώρα. Πριν χρησιμοποιούσα auto glym και αργότερα Meguairs. https://www.bmwfans.gr/forum/images/...83ebf322-1.jpg
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
λενε οτι δεν πρεπει να βαζουμε προιοντα απο σιλικονη στο εσωτερικο.ειναι σωστο? και αν ειναι μηπως ενοουν τα φθηνα χαλια προιοντα και οχι λαποια πολυ καλα οπως το vinyl & rubber autoglym που ποσταρε ο φιλος πιο πανω?
δεν ξερω ενω ειμαι φαν της autoglym το vinyl & rubber οσες φορες και αν το σκουπισω αφηνει μια λιγδα ενοχλητικη οταν το ακουμπαω.ειναι η σιλικονη που καθεται σαν φιλμ απο πανω .ετσι δουλευει το προιον.θελω κατι που να αποροφιεται.νεναια κοιταζοντας τα αρχεια ασφαλειας οπου αναγραφονται τα προιοντα ολα εχουν σαν βαση καθαριστικους παραγοντες και σιλικονες ειτε με σαη το πετρελαιο οπως το vinyl & rubber ειτε με βαση το νερο.αλλα ολα εχουν σιλικονουχες ουσιες οπως και αλλες γιατι χρειαζονται πολυμερη τα βινυλλια.επισης πολλα καθαριστικα πλαστικων και δερματων εχουν παρομοια συστατικα .απλα για τα δερματα ειναι πιο ηπια.αρα μπορουμε να βαλουμε στα πλαστικα και καθαριστικα για δερματα.καινομιζω οτι μονο αυτο χρειαζονται τα πλαστικα για να συντηρηθουν.
οσον αφορα τα δερματα αν ειναι κανονικα χρειαζονται σιγουρα καθαρισμο και αν τα θες ματ τιποτα αλλο ,ενω αν θες γυαλαδα λιγη κρεμα για δερματα.
για δερματα σαν το δικο μου δεν χρειαζεται κρεμα ειναι ανωφελο.ειναι σφραγισμενα και δεν αποροφουν τιποτα.χρειαζονται μονο καθαρισμο ειτε με πρασινο σαπουνι και απιονισμενο νερο ειτε ενα ειδικο καθαριστικο 3 φορες τον χρονο.
σαυτα κατεληξα μετα απο σκοτωμα χρονου και ερευνας !
Το καθαριστικο δερμάτων δεν είναι για τις πλαστικές επιφάνειες. Αν θες κάποια σοβαρή εταιρεία ρίξε μια μάτια στα Chemical guys. Τα χρησιμοποιώ εδώ και δέκα χρόνια έχοντας περάσει από Autoglym, Meguairs και κάτι τελευταίες όπως Sonax και Armorall
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για το δερμάτινο λεβιέ και το τιμόνι Μ, τι προτείνετε για τον καθαρισμό και την συντήρηση τους;
Κάποιο προτεινόμενο υγρό;
Redmi Note 5 via Tapatalk
σοβαρες ειναι και οι αλλες τοσα χρονια που υπαρχουν και τις προτιμουν αλλα καλυτερες αμα θες εχει πολλες και τις ξερω...poorboys,carpro,blit hamber,zaino,zymol...
εγω αλλο ειπα οτι μερικες ετσιρειες πουλανε το ιδιο πραγμα με διαφορετικα ονοματα.π.χ παραθετω 2 πληροφοριες για συστατικα απο τα αρχεια τους οπου φαινεται αν ψαξεις οτι κυριως μεσα στα προιοντα τους ειτε ειναι κοντισιονες ειτε καθαριστικα περιεχουν καποια κοινα χημικα ,κυριως καθαριστικα που αυτα κανουν την δουλεια και ενα μερος πολυμερη,ειτε σιλικονες με βαση νερο η' πετρελαιο η αλλου ειδους πολυμεη ενωση.
στα 2 παραδειγματα υπαρχουν απο 2 καθαριστικα και ενα πολυμερες στο καθενα.γιατι λοιπον να μην μπορω αφου ειναι ιδια σχεδον χημικα να μην τα χρησιμοποιησω και για πλαστικο αυτα που ειναι για δερματα? μηπως ειναι και θεμα μαρκετινγκ να υπαρχουν τοσα προιοντα για μην χανουν το ενδιαφερον τους οι πελατες?
https://cdn.karfa.is/files/1210/Leather_cleaner_EU2.pdf
https://www.autoglym.com/pub/media/p...-detergent.pdf
καποιο προιον να προτεινετε για κουκουλα roadster???
θρεψη, σωστη ενυδατωση κ συντηρηση.