Την έχει κοπανήσει απο κάτω.
Αφου είναι ένα με την άσφαλτο με τα χαμηλώματος.Γι αυτό ψάχνω τα μαμά ελατήρια ή όλο το σύστημα ανάρτησης και φρένα CSL.Το λυπάμαι έτσι όπως είναι.
Printable View
πάνε καλύτερα σε ένα αμορτισερόμετρο να στα μετρήσουν να δείς και σε τι κατάσταση είναι οι μπουκάλες σου. έτσι όπως το περιγράφεις, παίζει να είναι για πέταμα...
πάντως, αν έχει κοπανήσει τη συγκεκριμένη σε σημείο να την διαλύσει, μπορεί να έχει κάνει και αλλού ζημιά. μόνο που σκέφτομαι το αμάξι να χτυπάει απο κάτω και να διαλύει αυτή τη μεταλική ποδιά έτσι όπως είναι βιδωμένη με πιάνει ανατριχίλα...
με την ποδιά οκ. εφόσων είναι πάνω, δεν τρέχει κάτι και ας εχει σημάδι. τζάμπα λεφτά νομίζω θα δώσεις.
όσων αφορά την ανάρτηση, το μέτρησες και είσαι σίγουρος ότ είναι μια χαρά? με τόσο χαμηλά ελατήρια, η ανάρτηση δεν δουλεύει σωστά, πολλές φορές σε σημείο να τερματίζει κιόλα.
αν πάντως ψάχνεσαι για σι ες ελ ανάρτηση, κάνε μια ερώτηση στον τσιφ. νομίζω πρέπει να την έχει ακόμα. ρώτα αν την πουλά. δεν την έχει κάνει χρήση καθόλου αν δεν κάνω λάθος.
Αν καποια στιγμη σου περισεψουν χρηματα, βαλε και ενα καινουργιο MAF. Οι επιδοσεις του αυτοκινητου βασιζονται παρα πολυ στην σωστη λειτουργια του. Με το καιρο φθειρεται και παρολο που δεν το βγαζει βλαβη οι μετρησεις που δινει δεν ειναι τοσο σωστες οσο θα επρεπε
Σε μετρησεις που εγιναν στο δικο μου αυτοκινητο οταν ηταν ΝΑ, πηρε πανω απο δυο αυτοκινητα. Οι μετρησεις εγιναν με ενα αλλο Μ3 στο ιδιο σημειο με απο ρολλ 2ες μεχρι 250.
Προσοχη στα aftermarket φιλτρα αερα γιατι λαδωνουν το MAF. Το χαρτινο ΟΕΜ αλλα με συχνη αλλαγη (δεν ειναι ακριβο) ειναι μια καλη λυση. Αν πας για aftermarket προτιμησε ξηρου τυπου χωρις λαδι. Αν εκει που κινειται το αυτοκινητο εχει πολυ σκονη, μεινε στο ΟΕΜ, εχουν καλυτερο φιλτραρισμα
Τα τελικα εξατμισεων δινουν 0 αλογα (αλλα παιρνεις θορυβο και χανεις καποια κιλα). Με αλλαγη καταλυτων με πιο ελευθερους θα κερδισεις περιπου 7-10 αλογα. Απο εισαγωγες δεν παιρνεις τιποτα οσο υπαρχει το MAF. Αν πας σε APLHA N (mafless) τοτε θα δεις επιπλεον αλογα(αλλα και ηχο). Η CSL εισαγωγη μακραν η καλυτερη (αλλα και μακραν η ακριβοτερη). H evolve εχει φταξει μια πολυ καλη αντιγραφη του airbox του CSL. Ειναι μια καλη εταιρεια με γνωσεις πανω στα Μ3 και μια απο τις λιγες εταιρειες που συνιστω για προγραμμα αν θελησεις να βαλεις.
Μhν ασχοληθεις καθολου με Mastromitsos Tuning Development που το μονο που κανουν ειναι fuel trimming μαζι με λιγο παραπανω αβανς
τυπε τι θες να πεις κατι τυποι που πουλανε μιτριακια και λενε οτι ειναι στα 380 αλογα με τσιπς ραφλες τιουνινγκ μας πουλανε φουμαρα?:hystericalbs1:
Αιμίλιε τσίμπα την εισαγωγή του Σωκράτη που είναι γνήσια CSL και όλα τα άλλα με τον καιρό thumb
O Αιμίλιος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. Μόνο ένα πολύ καλό σέρβις ώστε το αμάξι να είναι τέλεια συντηρημένο σε όλα του (και όχι μόνο στα βασικά...) και είναι κομπλέ. Μοναδικό μπάξιμο που είναι πολύ must είναι οι ζάντες csl / cs μιας και το αμάξι χαντακώνεται εμφανισιακά με τα 18άρια. Σε επιδόσεις οι 19άρες δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο μιας και οι 19άρες CS είναι ελάχιστα ελαφρύτερες από τις 18άρες.
Όσον αφορά τα τελικά, εγώ είχα βάλει την eisenmann για λόγους εμφάνισης / ήχου αν και η δυναμομέτρηση έδειξε πως πρέπει να δίνει κάτι λίγο πάνω από τις 7600rpm...φυσικά η διαφορά αυτή είναι πολύ δύσκολα αισθητή στο δρόμο.
Αιμίλιε κοίτα να χαρείς το όμορφο αμάξι σου και τα μπαξίματα όταν το συνηθίσεις και θες το κάτι παραπάνω....μην ακούς τις σειρήνες :original:
Αιμιλιε οσο αφορα καποια αναλωσιμα απο τα παρακατω που αλλαζονται και προληπτικα στα Μ3 εαν χρειαστεις εχω τα παρακατω.
Μαφ καινουργιο γνησιο.
Ποτενσιομετρα
Ελατηρια ΟΕΜ
Περα απ την τυπικη συντηρηση λαδια-φιλτρα κλπ ειναι και αυτα ενα μερος της συντηρησης.
επιπλεον κανε και το έλεγχο 76 σημείων που εχει ο σφακιανακης ... το εκανα και εγω προσφτα πριν απο μερικεσ εβδομαδες .... ειναι πολυ χρησιμο για να δεις τα παντα και αν χρειαζεται κατι επιπλεον το αμαξι!!! :original: :original:
Καλοτάξιδο το Μ3 σου Αιμίλιε!
Μετά απο 456+ ποστς στο thread σου απαιτείται Παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!!!
ΥΣ Είχα χρόόόόόνια δω Μ3 με ΟΕΜ 18'' και μπορώ να πώ ότι μου αρέσει περισσότερο απο 19" evo,csl etc
Προτείνω να σκεφτείς να τις κρατήσεις!!!!
Οι 18άρες το βοηθούν στο καλύτερο στρίψιμο και επιδόσεις...
Αλλά μακράν ομορφότερες ζάντες είναι του CSL!!!thumb
Εχετε δικιο για τη παρουσιαση...αλλα ρε παιδια ουτε βολτα δεν εχω προλαβει να κάνω.Ασε που στη δουλεια μ εχει παρει μπαλα για το μωρο μου.Σε δυο μερες τι να πρωτοπρολαβω να κανω...βολτα,service,ασφαλειες κλπ.Για την ωρα μονο απ εξω εχω κανει καμποσα τσιγαρα χαζευοντας...:tt1::tt1::tt1:
Τις ζαντες θα τις κρατησω σίγουρα για οποιαδηποτε χρηση...δε νομιζω οτι εχουν και αγοραστικο ενδιαφερον.
Ελπιζω σημερα να το παρω απ το συνεργειο...δε κρατιεμαι:original:
πολλά λεφτά για το τπτ αιμίλιε. χώρια το ότι δεν πρόκειτε να γίνει ποτέ σι ες ελ.
καλύτερα να αφαιρέσεις βάρος με εξατμίσεις, κάνα κάθισμα, ζάντες σι ες ελ που λές ότι θέλεις να πάρεις.
μπορεί να πηγαίνει και καλύτερα μη σου πω απο το να βάλεις μια εισαγωγή.
Καλά ναι σίγουρα εγώ για πλάκα το είπα.Αν και απο την μια δεν το βρίσκεις σε τέτοια τιμή ΓΝΗΣΙΟ airbox..αν είχα τα λεφτά θα το έπερνα και θα το φύλαγα.
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το Μ3..!!! :thumbsup:
Hθελα να στο γραψω χθες αλλα με την δουλεια που χρονος....
Το πρωτο πραγμα που θα κανεις μαζι με ενα τεραστιο γενικο σερβις (αστα τα CSL ζαντακια,εξατμισακια κτλ...εχεις χρονο για αργοτερα αυτα),θα πας να βαλεις αν δεν εχει ηδη εναν αριστο,τον καλυτερο συναγερμο που υπαρχει και επισης κατι επιπλεον για την ακινητοποιηση του αυτοκινητου σου.
Τα ελατηρια με μαμα αμορτισερ=χαλια μαυρα (αν δεν εχουνε τελειωσει και τα αμορτισερ οπως συμβαινει συνηθως) οποτε βαζεις μαμα ελατηρια.-
Ο προηγουμενος ητανε πολυ low profile και το εχει χωρις Μ3 σηματακι πισω,μπορει και να ητανε και παραγγελια ετσι απο το εργοστασιο (υπαρχει κωδικος χωρις χρεωση οταν το αγοραζεις καινουργιο).
Συναγερμό; Πεταμένα λεφτά κρυφοί διακόπτες πεταμένα λεφτά , ρίξε τα λεφτά σου φίλε μου σε μια μικτή καλή ασφάλεια κι ότι ειναι να γίνει θα γίνει
Και καλορίζικο να το χαρείς
Ασφαλιστικη εννοειται,δεν το ανεφερα καν αλλα μην το εχει και ξεβρακωτο.
Αιμιλιε, καλοταξιδο να το χαιρεσαι και να το προσεχεις οπως το Ε21 !
:thumbsup:
εμένα πάντως παίζει να'κλασε η αντλία...αν ναι και δεν είναι κάτι άλλο, το πετάω και βάζω γουδοχέρι...2,5κ εν όψη τελών και φόρου επιπλέον δεν τα δίνω. κοροιδία εντελώς νομίζω για ένα αμάξι που το'χω 6 χρόνια.
Ψηλέ, δυόμισι χιλιάρικα επιπλέον, τι αντλία είναι αυτή;
To CSL είναι κατά πάσα πιθανότητα EURO3. Τελωνείο 334%.
αντλία ες εμ τζι ρε πουλόπομ...
Έχουν μαζί πακέτο και όλες τις ηλεκτροβαλβίδες τα ζώα και γι' αυτό πάει χρυσάφι….
Θωμα δες και το pressure accumulator (part No. 21532229716). Αυτο πωλειται και ξεχωριστα απο την τρομπα SMG (21532229715 που οντως εχει κανα 2,5αρι).
Το accumulator ειναι αυτο που ουσιαστικα χτιζει την πιεση στο κυκλωμα και καποιες φορες υπευθυνο για την πτωση πιεσης, χωρις να εχει 'κλασει' το υδραυλικο της κομματι.
Τα Μ3 πλεον οσο αρχιζουν και παλιωνουν θα εμφανιζουν τετοιου ειδους ζημιες συχνοτερα. Η ζεστη και η κακη ψυξη απο την κινηση με λιγα χιλιομετρα μεσα στην πολη ειναι ενα απο τα προβληματα που προκαλουν την προωρη αστοχια της τρομπας.
Μακαρι να μην ειναι ειναι τιποτα απο αυτa και να ειναι μονο το γνωστο προβλημα του Salmon relay στο fuse box.
Good luck thumb
ΥΓ H μετατροπη σε manual δεν ειναι τοσο ευκολη, γιατι ενω το μηχανικο κομματι της θα ειναι ευκολο, το ηλεκτρονικο με τοσους αισθητηρες που θα καταργηθουν και μια DME που ειναι αμεσα συνδεδεμενη με την ECU του SMG και που αποτελει αναποσπατο κομματι της, δεν θα ειναι και τοσο ευκολο εγχειρημα
τράμπα ecu και κοντέρ και πα να γαμηθεί μήτσο...αν είναι τέτοια ζημιά, δεν δίνω τόσα λεφτά.
αισθητήρα έχω ξαναλλάξει. όπως και να'χει, αύριο θα πάω να δώ τι θα βγάλει και στο διαγνωστικό...
Μαζι με ECU πιθανον να χρειαστεις και immobilizer+κλειδια/αφαλους γιατι απο οτι νομιζω αυτα πανε πακετο. Εκτος αν το υπαρχον immobilizer του αυτοκινητου σου μπορει να συνδεθει με την καινουργια ECU, αυτο δεν το γνωριζω. Η καλωδιωση της ECU πιθανολογω να ειναι η ιδια αλλιως δεν αξιζει ουτε να το σκεφτεσαι αν ειναι να πας και για πλεξουδα.
νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλοι που ψάχνουν για Μ3 Ε46, οπότε ανακινώ το θέμα γιατί κι εγώ ψάχνομαι. Ξέρει κανείς κάτι για αυτό;
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/4579468/
Είναι τσιμπημένο για τα χιλιόμετρά του αλλά αν είναι όπως τα λέει, μπορεί να αξίζει.
Μην κοιτας χιλιομετρα, αλλα να ειναι συντηρημένο σωστά...
εξαλλου τα χιλιομετρα για την χρονολογια του θα ελεγα πως ειναι νορμαλ.
Το θέμα είναι αν ξέρει κανείς την ιστορία του για να βοηθήσει τον φίλο μας