Α, καλα νταξει.
Αρχισαμε τα τουρμπο λαγκ και τα "δεν παει οπως θελω" κτλ.
Με αουντι θα καταληξεις. Γραφτο οπως το λεω. Αουντι.
Printable View
Α, καλα νταξει.
Αρχισαμε τα τουρμπο λαγκ και τα "δεν παει οπως θελω" κτλ.
Με αουντι θα καταληξεις. Γραφτο οπως το λεω. Αουντι.
Εαν είναι γαργαλημενο ε λίγο lag θα το έχει...
Καλή βόλτα!!!!
...απο κει και πανω θελουμε να μας πεις τι κανει!!!!!
enjoy your ride!!!
Αφηστε τον να λεει. Με ενα full throttle στις 4500 θα του φυγουν κι οι ρυτιδες. Απο Δευτερα που θα γυρισει στη δουλεια θα χαμογελαει και θα σηκωνονται τα ποδια του.
Απο το Μ5 σε αυτο, λογικο να σου φαινεται ετσι αλεξη...
Βεβαια η αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο μοτερ λογο μεγαλου τουρμοο σε σχετικα μικρο μοτερ για το μεγεθος του, τα εχει αυτα τα θεματα, οπως σιγουρα γνωριζεις.
Φοραει τπτ το αργαλειο, η ειναι εντελως στοκαδουρα???
Τι ειδα.....
Το εβο εχει 84000 χλμ, πριν απο 10000 χλμ εχουν αλλαχτει το αμορτισερ με μπιλταιν χοντρομπουκαλα, εχει εξατμιση μιλτεκ και προγραμμα.
Η εξατμιση εξω δεν κανει πολυ θορυβο (καμια σχεση με eisenmann), μεσα ομως στην καμπινα δεν στεκεσε απο την βαβουρα.
Το τιμονι εχει ψιλο στεφανι, ειναι πολυ κοντο απο τερμα σε τερμα, η παραμικρη κινηση αλλαζει κατευθυνση στο αυτοκινητο, στους επιτοπου ελειγμους ομως θελει πολλες μανουβρες.
Η αναρτηση διαβαζει την παραμικρη ανωμαλια του δρομου και την περναει αυτουσια στην καμπινα.
Το μοτερ μετα 2900-3000 rpm εχει πολυυυυυυ δυναμη, με απιστευτο θορυβο οταν φουσκωνει η τουρμπινα, εξω ομως απο την περιοχη του τουρμπο δεν σου δινει την αισθηση διλιτρου.
Ο επιλογεας κοντος με joystick αισθηση, δεν χανεις αλλαγη με την καμια...., θελει ομως εξικοιωση για την αλλαγη τεταρτης σε πεμπτη, η οποια πεμπτη ειναι μονο για να οικονομια καυσιμου, αφου με 2000 rpm πατας τερμα το πεταλ του γκαζιου και απλα μουγκριζει χωρις να ανεβαζει!!!
Τα φρενα εξαιρετικα, με πολυ καλη προοδευτικοτατα, αλλα πολυ σφυριγμα στα χαμηλα.
Το εσωτερικο λιτο, οχι ομως ασχημο, τα recaro καταπληκτικα, αρκετους τριγμους και την λεξη ηχομονωση να φανταζει αγνωστη!!!
Η καταναλωση ειναι αυξημενη, αυτα που γραφονται ομως οτι καει και σταματημενο τα θεωρω υπερβολες, καιει σαφως λιγοτερο απο το Μ5, με 40 ευρω πηγα-ηρθα Καλαβρυτα με τα 3/4 της διαδρομης βαθεια τουρπισμενος.
Ο δρομος Πατρα-Καλβρυτα εχει συνεχεις κλειστες στοφες και το εβο εκει στα δικα μου χερια ειχε θεμα...., οταν φουσκωνε η τουρμπινα εγω ειδει ειχα φυγει απο την στροφη!!!
Μετα απο καποια διαδρομη αλλαξα τον τροπο οδηγησης και στην εισοδο της στροφης ειχα μια ταχυτητα κατω βελτιωνοντας την κατασταση, αλλα και παλι οχι απολυτα.
Οταν αρχιζεις να καταλαβαινεις την λειτουργια της κοντης κρεμαργιερας το εβο στριβει απιστευτα, οτι στροφη να ειναι, με οσα να πηγαινεις, αυτο το αυτοκινητο σε συνεπαιρνει με τον τροπο του και σε καθε στροφη προσπαθεις να αλλαξεις τον τροπο στριψιματος επιδιωκοντας να παρεις ακομα περισσοτερη ευχαριστηση!!!
Την διαδρομη αυτη την εχω κανει αρκετες φορες με το Μ5 και την εχω κατα ευχαριστηθει, στο Μ5 και με λιγα χλμ τρελαινεσαι στο αναποδο..... για πλακα, με το εβο για να το ευχαριστηθεις πρεπει να εισαι μονιμα τουρμπισμενος με την ταυτοτητα στο στομα και για εμενα αυτο δεν ειναι το ζητουμενο.
Δεν με εντυπωσιασε το εβο και μαλιστα γυρισα με ενα κεφαλι καζανι....., προς θεου δεν ισχυριζομαι οτι το εβο δεν ειναι καλο αυτοκινητο, για να μην παρεξηγηθω το εβο μαλλον ειναι το απολυτο αυτοκινητο στα συγκεκριμενα χερια και σε συγκεκριμενη χρηση (πιστα), εγω ομως ουτε τα χερια διαθετω, ουτε η συκγεκριμενη χρηση ειναι στις πρωτες προτεραιοτητες της σκεψης μου.
Ψαχνω κατι που να αντικαταστησει το Μ5 σε Σαββατο-Κυριακες βολτες και εκδρομες, με σκοπο την οδηγική ευχαριστηση, αλλα πανω απο ολα με ασφαλεια!!!
Το εβο για να το ευχαριστηθεις, πρεπει να πηγαινεις αερα-πατερα....
Ολα τα παραπανω ισχυουν για το συγκεκριμενο εβο8, το 9αρι που ειχα οδηγησει στην Καλαματα, σε διαφορετικου ομως τυπου διαδρομη και για λιγοτερη αποσταση, μου ειχε αφησει τελειως διαφορετικη εντυπωση.
Η συνεχεια εχει οδηγηση evo9 και subaru sti.
Υ.Γ: μονο ετσι μπορεις να καταλαβεις ποσο απιστευτο αυτοκινητο ειναι το Μ5!!!
Για τρομπετο 46αρι εισαι, δηλωμενο 18αρι...μονο αυτο θα αντικαταστησει το Μ5.
Παρατηρησεις...
1) η αναρτηση παιζει να ειναι αλλα ντ'αλλων και να θελει ρυθμιση. Το πιο πιθανο το κοβω αυτο σχετικα με το στριψιμο.
2) ο τροπος οδηγησης, ασχετα της κοντης κρεμαριερας η οποια μονο ευχαριστηση προσφερει, ειναι τελειως δοαφορετικος απο οποιοδηποτε πεμβε. Με το εβο δεν μπαινεις με μια τιμονια διορθωμενη οπου το αυτοκινητο θα πλασαριστει, αλλα θα μπεις με τιμονια καλη που θα την κρατησεις. Επισεις θελει γκαζι και οχι τοσο παιξιμο οσο στο πεμβε. Ακομα και αν το στριψεις περισσοτερο οταν καταλαβεις οτι παει να γλυστρισει, αυτο θα στριψει πιο πολυ. Κοινος, εχε στο νου σου οτι τη στροφη θα τη σημαδεψεις στην κυριολεξια...Το εχω δει στην πραξη αυτο με το εβο που ανεφερα καποιες σελιδες πισω.
Τα της βαβουρας - ανεσης κτλ δεν μπορω να πω κατι, μιας και εμενα μου φαινονται λεπτομερειες.
Για τα φρενα δεν περιμενα καποια αλλη παρατηρηση μιας και ειναι υπεραρκετα, το σαζμαν εμενα δεν με πολυενθουσιασε, οπως επισεις και ο συμπλεκτης και ο τροπος που απομονωνει. Βεβαια δεν θυμαμαι αν τον ειχε αλλαγμενο η οχι, αλλα στα ξεκινηματα επρεπε να εχεις και λιγο το νου σου για να μη σου σβησει τοσο μικρη διαδρομη που ειχε. Στις αλλαγες βεβαια σε δικαιωνει απιστευτα.
Η κυρια διαφορα που θα βρεις στο σουμπαρου, ειναι αν φοραει καμμια καλη εξατμιση και αρωστησεις...επισεις, το κρατημα του ειναι υποδιαιστερο κατ'εμε εναντι του εβο, λογο διαφορικων. Οχι οτι η διαφορα ειναι μεγαλη, αλλα σιγουρα υπαρχει και ειναι ελαφρως αισθητη.
Έτσι είναι και το συνειδητοποίησες μόνος σου. :original:
Το ίδιο θα είναι νομίζω και το 9άρι και το sti γιατί είναι ίδιας φιλοσοφίας αυτοκίνητα.
Πιστεύω δηλαδή ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ψάχνεις για αυτοκίνητο GT ενώ κοιτάς αυτοκίνητα άλλη φιλοσοφίας, καθόλου GT μεγάλων αποστάσεων. thumb
Προσωπικά θα κρατούσα το Μ5 και τα 15.000 θα τα "έριχνα" εκεί σε βενζίνες, τέλη, εισφορές και βόλτες. thumb :drive:
Βρε Αλεξ τωρα συγκρινεις την π@υτσα με την βουρτσα,καλο το εβο αλλα ποτε δεν θα φτασει σε επιπεδα Μ,τι να κανουμε τωρα και ιδιως Μ5....Πιστευω οτι με λιγα χρηματα αγοραζεις ενα 320si και σου κανει ολα τα χατηρια με το παραπανω,δοκιμασε να οδηγησεις ενα 320si στην ιδια διαδρομη με μαμα χαρακτηριστικα αλλα σε αριστη κατασταση και θα γραφεις τις εντυπωσεις εδω με ενα χαμογελο στα χειλη...εχω οδηγησει si σε επαρχιακο δικτυο και το καταευχαριστηθηκα thumb
Με εβο εκανες την ιδια διαδρομη?
Κατω απο τις 3000 rpm σερνετε στην κυριολεξια, πανω απο τις 3000 που τουρμπιζει εχεις 80+ χλμ, σε δημοσιο ανοικτο δρομο με κλειστες στροφες δεν μπορεις να πηγαινεις με 100 κοντα χλμ, τουλαχιστον οχι εγω....thumb
Αυτο ηταν το βασικο μου προβλημα μαζι με την βαβουρα...., δεν περιμενα ανεση, αλλα οχι και να γυρισω με πονοκεφαλο!!!
Εαν δεν ειχα παρει το Μ5 και ειχα εβο μπορει να μου φαινοταν θεος....., ο φιλος μου που το εχει 10 χρονια λεει οτι ολα τα αλλα μπροστα στο εβο ειναι απλα αυτοκινητα!!!
Ελευθερος ειναι ο καθενας μας να ζει το ονειρο του!!!
Οχι Θωμα αλλα δεν μου λεει κατι,οκ μπορει να ηταν παντου πιο γρηγορο και με εκρηκτικη συμπεριφορα αλλα μεχρι εκει...για τα δικα μου τα θελω το βρισκω ανουσιο να παρω ενα αμαξι που πινει τον αμπακο εχει μεγαλο λαγκ ακομα και μαμα και μετρια ποιοτητα κατασκευης,καθως και χαλια σχεδιαση.Ενταξει,γουστα ειναι αυτα...Προτιμω το si και ας με περασει το καγκουρο εβο,πιστευω ο Αλεξης πιο ανετα θα ακουμπησει τα ορια της μπεμπας παρα του εβο thumb
Μην συγκρινουμε τα bmw με τα εβο οσο γρηγορα και να ειναι τα πρωτα.
Ειναι τελειως διαφορετικης φιλοσοφιας και οδηγικης απολαυσης αυτοκινητα.
Ο καθε αγοραστης βαζει κατω τα συν και τα πλην του καθενος και συμφωνα με τις προσωπικες του οδηγικες ανησυχιες πρατει αναλογα.....thumb
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, το si έχει έναν δικό του χαρακτήρα ο οποίος θα σε εκπλήξει, ευχάριστα. Δηλαδή συνεχώς ανακαλύπτεις ότι το όριό του είναι πιο πάνω και πιο πάνω και ούτω καθεξής.
Δεν είναι γρήγορο, αλλά όλα τ'άλλα τα κάνει τέλεια. Και εννοώ BMW-τέλεια...τελεία. :original:
Αλλά μιλάμε για διαφορετικής φιλοσοφίας οχήματα. Το μεν (BMW) είναι όχημα μεγάλων αποστάσεων και το δε (evo/subaru κλπ) είναι παιχνίδι για εντελώς διαφορετική χρήση.
Οπότε ο αγοραστής, όπως σωστά λέει ο Αλέξης, τα βάζει όλα κάτω, ζυγίζει τι θέλει κι αποφασίζει.
Μπράβο Αλέξη που το ψάχνεις ενδελεχώς, κρίμα που είσαι μακριά αλλιώς μετά χαράς θα σου έδινα βόλτα το si. thumb
Μηπως το SI ειναι πολυ αργο για τον Αλεξη?
!70 αλογα ειναι αυτα σε τοσα κιλα,οσο καλο στησιμο κι αν εχει
γιατι πρεπει να κολλαμε παντου ετικετες τυπου "καγκουρο" εβο, συγκριση με καγκουρο saxo, κουβαδοραλλυ κλπ?
εχω γνωρισει τους χειροτερους καγκουρες που οδηγουν ελικα και αστερι, και εχω γνωρισει και φοβερους οδηγους και Ανθρωπους με 106, evo και sti...
το καθε αυτοκινητο εχει το αναλογο κοινο...και ο καθε οδηγος εχει διαφορετικα γουστα...
αυτο που ειπα στον Αλεξη απ το πρωτο τηλεφωνο ηταν να οδηγησει τι θελει να παρει...για να δει πως ειναι...
οπως και να διαλεξει εργοστασιακο αυτοκινητο οχι μονο για ενδεχομενες βλαβες και κακη χρηση, αλλα για να το φερει στα μετρα του ή να δει που ποναει...
το 70% ολων των αυτοκινητων που κυκλοφορουν και ειναι βελτιωμενα ακομα και τα bmw ειναι χειροτερα απο εργοστασιακα σε πολλα σημεια...
Δεν παιζει ουτε στο ενα εκατομυριο ενα ες αι να κανει κατι καλυτερο απο ενα εβολουσιον οσων αφορα το στριψιμο και τις επιδοσεις. Μην το αναφερεται καν, ειναι ατοπο.
Δεν υπαρχει πουθενα, ουτε για πλακα συγκριση των δυο.
Θα πω τη λεξη που στριβογυριζει στο μυαλο ολων αλλα κανεις δε την ξεστομιζει:
Audi.
Καλά εννοείται.
Άλλο αυτοκίνητο το ένα, άλλο το άλλο. Διαφορετικός χαρακτήρας και φιλοσοφία. Το evo ακόμα και Μ3 θα κολλούσε στο τοίχο σε στρίψιμο.
Αλλά εντάξει, από το να αναγκαζόμουν να ανεχτώ τα αρνητικά του evo τη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται ως GT θα συμβιβαζόμουν με τα χαμηλότερα επίπεδα πρόσφυσης και επιδόσεων των GT BMW (τα οποία όμως είναι επίσης πολύ υψηλά για τη κατηγορία) από το να μπλέξω με το "αποκομμένο" με τον δρόμο audi (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν στρίβει τόσο καλά όσο το BMW).
But that's me...
ας οδηγησει και ενα αουντι 2λιτρο...δεν ειναι κακο αυτοκινητο!
Απο τη στιγμη που ο ανθρωπος δεν κυνηγαει τα χρονομετρα, τι νοημα εχει να συζηταμε γυρους πιστας; Ιδιως οταν το αουντι με ενα προγραμματακι και μια αναρτηση γινεται οπλο μαζικης καταστροφης. Μηδενικο λαγκ, ρεπριζ αστραπες, τετρακινηση με τρια διαφορικα εκ των οποιων το μεσαιο τορσεν, πρεστιζ, πολυτελεια. Το αουντι ειναι το πιο ολοκληρωμενο εκ των τριων για τη δουλεια που θελει ο Αλεξης. Η ολη φαση μου θυμιζει τοτε που εψαχνα για τηλεοραση πριν 5 χρονια και πηγα και αγορασα μια πανακριβη Kuro γοατι ηταν εκεινη με το καλυτερο μαυρο και την πιο ρεαλιστικη απεικονιση, λες και ημουν κανενας χαι εντας. Τελικα πιο πολυ εχω χαρει μια Panasonic της πετσας που ουτε απο burn in κινδυνευει, ουτε καιει μισο κιλοβατ την ωρα.
Ρε φιλαρα Άρη να ουμε...τον κόβεις τον Αλέξη για τύπο που θα οδηγούσε αμάξι με 4 κ@λ@τρυπιδια για σημα?
Με ενα 2ο σταδιο να δεις ποσες κωλοτρυπιδες θ' ανοιξει...
Αυτο που λεω ειναι να μην αφησει το παθος μιας στιγμης να γινει το λαθος μιας ζωης. Το κλιματιστικο ειναι σουπερ αλλα δε νομιζω οτι κανει για κεινον.
Ν'αφησει το κλιματιστικό για να πάρει λαμπτήρα και ασφάλεια ρε μαν??? Ε μη με ξενερώνεις τώρα να ουμ!!!
Εγώ πάντως θεωρώ ότι το εβο είναι αμάξι που πρέπει να το κροταλιασεις μετά από κάνα 10ημερο για να καταλάβεις τι κρυβει...
Να το συνηθίσεις λίγο πρώτα, να μάθεις που δουλεύει, που τουρμπιζει, πως τουρμπιζει, πως φρενάρει, πως κλειδώνει το τιμόνι, και μετά να πας και να δεις τι λεει.
Αρη γιατι προτεινεις αουντι με 2ο σταδιο τι σου εκανε ο Αλεξης?
ομως με αυτη τη ζαντα:
https://s22.car.gr/1966/1966673_7_b.jpg
εγω θελω αυτο
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3999370/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3765637/
καπου εδω εχω τον Αλεξη... 1ο σταδιο.... με αναρτηση και αντιστρεπτικες απο ντιζελ....
ζαντες μπραμπους...
πραγματικα πολυ καλυτερη επιλογη απο αουντι!
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/3897703/
καπου εδω, το απολυτο τεμπελικι...
αυτοματο, με κρουιζ, ηλιοροφη, να κατεβαινεις κατσαβραχα και να τραβας και μια 240αρα στην εθνικη...
με καλα φρενα (sti) γιατι πασχει το αυτοματο και τελος...
το 2.5 εργοστασιακο στο σανιδα γκαζι σηκωνεται σουζα...
Πριν λιγο μιλησα με δυο παιδια που εχουν 9αρια, ενας μαλιστα ειχε για τεσσερα χρονια 8 και την τελευταια 3ετια εχει 9.
Μια απο τα ιδια...., στο 9αρι λογο μιβεκ λιγο καλυτερα, αλλα εχει μεγαλυτερη τουρμπινα σε σχεση με το 8 οποτε σε κατασταση μαμα πανω-κατω τα ιδια.
Μαμα τα εβο εχουν πολυ λαγκαρισμα και θελουν αρκετα επιθετικη οδηγηση για να παρεις αυτα που μπορουν να κανουν.
Ο Βασιλης που ειχε 8 και τωρα 9 ηταν απολυτος, εβο σε κατασταση μαμα δεν λεει....., ή κοιτας κατι αλλο ή χωνεις 3000 ευρωπουλα περιπου για ενα Evo 9 πρωτο σταδιο, φιλτρο-εξατμιση (downpipe και πισω)-προγραμμα και εχεις τουρμπισμα στις 2300 rpm με overboost στις 2700 μεχρι τις 6500.
Τελικα ρωτωντας πας στην Πολη.....thumb