μυλος η κατασταση.
αλλα αμα ειναι να αρχισουμε να καιμε (και) τα αστυνομικα τμηματα...
:thumbsdown:
Printable View
αντε να τελειωνουμε με τους πελατες, δεν παει αλλο αυτο θεμα.Παράθεση:
Εκπροσωπείτε τον λαό ή τον εαυτό σας κ. Μανιτάκη;
Του Γιώργου Κράλογλου
Φαντάζεστε ότι υπάρχει έστω και ένας φορολογούμενος που συμφωνεί μαζί σας, κ. Μανιτάκη, ότι μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει με τους φόρους, τα χαράτσια, τις συντάξεις του και τις περικοπές του τους 140.000 κρατικούς υπαλλήλους που περισσεύουν; Δεν είστε σοβιετικός εργοδότης κ. Μανιτάκη. Είστε διορισμένος για τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων.
Μπορεί ο κ. Μανιτάκης να διεκδικήσει ανδριάντα, ως ο σύγχρονος προστάτης των κρατικών υπαλλήλων, στην πλατεία Κλαυθμώνος που πήρε το όνομά της σε παρόμοια συμβάντα , τον προηγούμενο αιώνα, αλλά οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν είναι ούτε προσωπάρχης του κράτους, ούτε διορισμένος εργοδότης του Σοβιέτ, ούτε τριτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο… για να προσδιορίζει τις οριστικές αποφάσεις.
Οι έλληνες εργοδότες-φορολογούμενοι δεν αντέχουν πια και αναγκαστικά θα «θεοποιήσουν» την Τρόικα ως μοναδικό μέσον για να τους ξαλαφρώσει…
Οι έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν πια να πληρώνουν την εκλογική πελατεία των κομμάτων.
Οι έλληνες φορολογούμενοι-εργοδότες έχουν απολυμένους στην οικογένεια τους και δεν μπορούν να τους θρέψουν, γιατί πληρώνουν χαράτσια για τους κρατικούς υπαλλήλους που λυσσαλέα υποστηρίζει ο κ. Μανιτάκης.
Δεν είναι περισσότερο δίκαια και περισσότερο ευαίσθητα τα κόμματα από τους υπόλοιπους πολίτες κ. Μανιτάκη.
Γνωρίζουμε το πρόβλημα που θα προκύψει στην κοινωνία από την κάθαρση και το νοικοκύρεμα του κρατικού τομέα.
Αλλά όταν μόνο μια φορά κάθε αιώνα γίνεται συζήτηση για την συρρίκνωση του κράτους, πρέπει πράγματι να ολοκληρώνεται. Γιατί μετά θα περιμένουμε άλλον ένα αιώνα να γίνει κάτι.
Είναι εντελώς… αφρικανική η λύση να βάλουμε σε ένα δωμάτιο τον κ. Μανιτάκη, και να μην ανοίξουμε την πόρτα αν δεν υπογράψει την μείωση του κρατικού τομέα, όπως προτείνει μια από τις άριστες σχολιάστριες και της στήλης αυτής.
«Αφρικανική», αλλά τελικά αποτελεσματική λύση για να αποφύγουμε το παραπέρα ρεζιλίκι αυτής της χώρας που συζητάει εδώ και πέντε χρόνια (από τότε που το ψέλλιζε και ο κ. Κ. Καραμανλής) ότι δεν μπορούν οι φορολογούμενοι να σηκώσουν άλλα βάρη.
Δεν μπορούμε άλλο να χρηματοδοτούμε την κομματική σας πελατεία με τους βουλευτές να παίρνουν από τα κόμματα τα σημειώματα με την κατανομή των προσλήψεων ανά βουλευτή ανάλογα με την εκλογική του δύναμη και την συνολική εκλογική δύναμη της περιφέρειάς του...
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει αντίλογος αν οι κρατικοί υπάλληλοι που πρέπει να φύγουν είναι 140.000 ή περισσότεροι ή λιγότεροι.
Στέκομαι όμως στο νούμερο αυτό που έχει συζητηθεί αρχικά από τον κ. Γ. Παπανδρέου το 2010, μετά από τις πιέσεις των δανειστών, και στη συνέχεια από όσους εντός και εκτός κυβέρνησης καταπιάστηκαν με το θέμα.
Υπάρχει βέβαια και ο συντεχνιακός αντίλογος των συγκρίσεων των κρατικών υπαλλήλων της χώρας μας με τους κρατικούς υπαλλήλους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Πρώτον, η παραγωγικότητα στην Ελλάδα και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Μεσογειακής Ιταλίας και Ισπανίας, είναι χωρίς σύγκριση. Δεύτερον, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κρατικοί υπάλληλοι σκέπτονται ως επαγγελματίες και όχι σαν ψηφοφόροι-υπάλληλοι με εξασφαλισμένη την μονιμότητα.
Η μονιμότητα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνδέεται και με την αξία του υπαλλήλου και με την προσφορά του.
Δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα ακόμη και για τον απατεώνα κρατικό υπάλληλο όπως είναι μόνο στην Ελλάδα.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις συγκρίσεις με την Ευρώπη, γιατί πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι η δουλειά στο κράτος δεν είναι βόλεμα, αλλά υπηρεσία προς τους εργοδότες φορολογούμενους, και μετά να συγκριθούμε με άλλους.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αρχή τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σταμάτησε η μονιμότητα. Οι ύποπτες περιπτώσεις καταδικάζονται από την ίδια την υπηρεσία και αυτό είναι όλο. Ο υπάλληλος πάει σπίτι του.
Στην Ιταλία, που η πολιτική της και οι πολιτικοί της την καταντούν αστεία, υπάρχει πράγματι δημόσια διοίκηση με πρόσωπα που εργάζονται στην ίδια θέση για πολλά χρόνια, ώστε οι υποθέσεις να έχουν συνέχεια από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Εκεί είναι πράγματι δημόσιο.
Δεν είναι το ελληνικό κράτος στο οποίο βολεύονται τα τσιράκια του Μαυρογιαλούρου...
Όσο ευαίσθητοι και ξεροκέφαλοι και αν είναι οι φορολογούμενοι, δεν τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν τα καραγκιοζιλίκια με τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Είναι ντροπή κ. Μανιτάκη να παίρνουν τον μισθό τους οι καταδικασμένοι κρατικοί υπάλληλοι που είναι ήδη στην φυλακή, επειδή η μαφία των συντεχνιών έχει βρει το κόλπο της εξέτασης των υποθέσεων από τα δοτά Πειθαρχικά Συμβούλια. Γιατί πρόκειται πράγματι για συντεχνιακό κόλπο. Μελετείστε τα πεπραγμένα των αποφάσεων των Πειθαρχικών Συμβουλίων τα τελευταία 40 χρόνια και θα καταλάβετε πολύ καλά τι σας λέω.
Είναι ντροπή κ. Μανιτάκη να νομίζετε ότι οι εργοδότες-φορολογούμενοι (ακόμη και του δικού σας μισθού) δεν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην Ελλάδα αν θέλεις να θάψεις μια πρόταση, μια διαμαρτυρία ή ακόμη και μια απατεωνιά, συστήνεις Επιτροπή, ή Ομάδα Εργασίας, ή Συμβούλιο κρατικών υπαλλήλων και παραπέμπεις το θέμα προς διαιώνιση...
Δεν θα άλλάξει ποτέ και τίποτα μέχρι να πάμε κάτω από τον πάτο. Πόσες φορές θα τα πούμε;
Ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στην μέση. Το σάββατο μου φάγανε 1 σακούλα με γάλατα του μικρού που είχα από το s. market και είχα κρεμάσει στον γάντζο όταν μπήκα στον φούρνο για 2'.
τυπε μας δουλευεις μην τα γραφεις αυτα προκαλεις το κοινο αισθημα εχεις φραγκα για γαλα και μιλας? εδω μιλαμε οτι οι γονεις σε λιγο θα πηγαινουν στον μπακαλη και θα του λενε δωσε μου 3 "φιξακια" γαλα σε σκονη να πουμε ετσι θα αγοραζει ο κοσμος
https://cdn.imerazante.gr/wp-content...8030640-12.jpg
....τραγικο να σου κλεβουν το γαλα,ποσο πιο τραγικο ειναι ομως,στον πατερα μου,καρδιοπαθη εγχειρισμενο 2 φορες,56χρονων μετα απο 13μηνες αναμονης,να τον εξεταζουν και να τον κρινουν υγιη και να του κοβουν την συνταξη!!!!!!Αντε ο δικος μου εχει οικογενεια με δουλεια,ποσοι ειναι αυτοι που δεν εχουν ουτε ενα μισθο στο σπιτι?ποιος θα αγορασει φαρμακα,γιατρους????
Του κολλητου μου η γιαγια,σπιτι με κατακητη γρια 80 χρονων και 51χρονων αντρα με συνδρομο down ,επισης κατακητο,τους εκοψαν 50ευρω απο του καθενος την συνταξη!!!
Τραγικες καταστασεις,να πανε να πνιγουν και οι τραπεζες και τα κεφαλαια τους!
έτσι είναι μπίλυ...αλλά άσε κάποιους να ονειρεύονται ότι το δημόσιο δεν φταίει πουθενά...ούτε οι παχυλοί μισθοί που παίρνει η πλειοψηφία, ούτε ο υπεράριθμος όγκος υπαλλήλων εκ του οποίου το 50% δεν έχει γνώσεις καν γυμνασίου...
μας έχουν κρεμάσει ανάποδα και μας γδέρνουν για να πληρώνονται οι εκλεκτοί και εμείς μείναμε να μαλώνουμε για θεωρίες συνομωσίας και ότι θέλουν να μας βάλουν να μαλώνουμε αναμεταξύ μας.
λές και είμαστε μωρά παιδάκια και δεν ξέρουμε που πάει το χρήμα, λές και δεν ξέρουμε ότι κάθε 600άρι που πάει υποτίθεται για ασφάλεια και περίθαλψη πάει για μισθούς των δυ, όταν αυτά τα λεφτά δεν έχουν πουθενά μα πουθενά αντίκρυσμα.
σήμερα άκουσα ένα ακόμα ωραίο...απο το περασμένο τρίμηνο λέει ο άλλος, δεν πληρώνει ΦΠΑ, γιατί περιμένει το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα η ρύθμιση των 40 δόσεων...μέχρι τότε δεν θα πληρώνει είπε, και μόλις ανακοινωθεί θα ξεκινήσει να πληρώνει τα τρέχοντα, ενώ θα βάλει σε ρύθμιση τα παλιά.
επίσεις ο ίδιος αφήνει το ΙΚΑ και περιμένει να πάει να κάνει διαιτησία μόλις μαζευτεί κάποιο ποσό...τελικά αυτά τα κόλπα μόνο εμείς δεν τα γνωρίζαμε φαίνεται.
βλέπετε μάγκες, ο επαγγελματίας βρήκε καινούρια τράπεζα να πιστώνεται εφόσων οι πραγματικές τράπεζες δεν του δίνουν σάλιο.
μαθηματικά το δημόσιο είναι νεκρό. απλά επαληθεύεται αυτό που λέγαν όλοι. το ότι το δημόσιο θα πέσει τελευταίο...ε είρθε η ώρα λοιπόν, και ας τα βλέπουν τώρα κάτι μ@λ@κισμέν@ όπως ο τυπάς στον δήμο που δεν άφηνε τις άλλες να δουλέψουν, οι υπάλληλοι της βουλής, και 1002 άλλοι που πατούσαν πόδι ενώ είχαν χεσμένη την φωλιά τους.
Λίγο πριν τις 11.00 μίλησα με τον Θωμά. Εν συνεχεία, έφυγα για την Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής. Εξυπηρετήθηκα σαν άνθρωπος, οι υπάλληλοι ευγενέστατοι και με κατανόηση. Όπως πρέπει δηλαδή.
Προχθές είχα πάει για ένα σοβαρό θέμα κάποιου κακομοίρη στην Πολεοδομία Αχαρνών. Το ίδιο σκηνικό: Ευγένεια, εξυπηρέτηση, κατανόηση.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πεταχτεί και στο Ειρηνοδικείο της Λ. Αλεξάνδρας για ένα θέμα με την προσφάτως αποθανούσα γιαγιά μου. 4 υπάλληλοι μόνοι σε ένα γραφείο μιλούσαν για το πως μαγειρεύεται σωστά ο κιμάς.
Το θέμα δεν είναι να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά να απολυθούν οι άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από αξιολόγηση.
Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να οργανωθεί σωστά το κράτος. Με τόση γραφειοκρατία χρειαζόμαστε 4 εκατομμύρια υπαλλήλους να διεκπεραιώνουν απλές υποθέσεις. Έλεος πια.
Πάντως, τα πράγματα είναι πολύ οξυμένα. Δεν το είχα γράψει, αλλά πριν ένα μήνα σταμάτησε αντιθέτως διερχόμενος οδηγός σ' ένα φανάρι στη Γαλατσίου, άρχισε να με βρίζει και μου πέταξε άδειο μπουκάλι με νερό. Πριν το πετάξει μου είπε: "Έχεις πληρώσει την εφορία σου, ΡΕ @?" Προφανώς του τη βάρεσε η BMW. Και να πω ότι είχε και Audi... Ένα Mazda 3 οδηγούσε που μάλλον πιάνει και πιο πολλά από το έπιπλο.
Τύπε, κομπλέ, δουλεύαν όλα αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης:
https://www.youtube.com/watch?v=e_jyNYMzcQE
ο Δαλιανίδης δεν θα τα γραφε έτσι :hystericalbs1:
https://www.zougla.gr/politiki/artic...ikia-sti-vouliΠαράθεση:
Oι διάλογοι
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Θέλω όταν μιλάω να μην κάνει απαξιωτικές χειρονομίες η κ. Κωνσταντοπούλου. Εντάξει;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σας κατάλαβα.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Να με καταλάβετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Αδύνατον! Κύριε Πρόεδρε, αδύνατον!
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Όταν μιλάω, δε θα κάνετε έτσι…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς έτσι δηλαδή;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Έτσι, «του πεταματού» με το χέρι. Εντάξει;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα απευθύνεστε την ώρα που μιλάτε στον κ. Οικονόμου;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Σε εσάς απευθύνομαι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Παρακαλώ.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έκανα εγώ χειρονομία;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Ναι.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Ναι» λέτε;
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Χειρονομήσατε ασεβώς σε βάρος μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ακούστε, τα περί ασέβειας μετά, όταν θα σας εξετάσω.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Όταν θα με εξετάσετε. Όταν θα υποβάλετε ερωτήσεις ως μέλος της Επιτροπής.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν θα σας εξετάσω ως μάρτυρα, κύριε Βενιζέλο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Όταν θα υποβάλλετε ερωτήσεις ως μέλος της Επιτροπής.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Και να συμπεριφέρεστε ως μάρτυρας εδώ. Διότι συμπεριφέρεστε ως κάτι άλλο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Σας παρακαλώ, ηρεμήστε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Πρόεδρε, σας είπα από την αρχή ότι υπάρχουν κάποιες ιδιορρυθμίες, τις οποίες είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε.
ΜΑΡΤΥΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ): Ναι, αλλά η Βουλή ξέρετε δεν είναι «ιδιόρρυθμη μονή» είναι «κοινοβιακή». Έχει κανόνες. Τι να κάνουμε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Στον ένδοξο δρόμο του κ. Νεράντζη. Και αναπαράγετε, κύριε Μαρκογιαννάκη, με τον κ. Βενιζέλο την ίδια ακριβώς ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια! Θα κάνουμε και μια αντιπαραβολή.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είναι αυτά μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Εσείς, ως Πρόεδρος Κόμματος, κύριε Βενιζέλο, δυόμιση μήνες τώρα έχετε καταλάβει τι περνάω εδώ μέσα;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε εσείς μάρτυρας που θα μιλήσετε για νηπιαγωγείο; ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είστε μικρή θεωρείτε;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε διαλύσει τη νέα γενιά. Αυτές σας οι αναφορές δείχνουν ακριβώς πόσο αντιδραστική είναι η νοοτροπία σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν είστε νέα, κυρία μου.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι λέτε, κύριε;
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν είστε νέα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε μένα αναφέρεστε προσωπικά;
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Ναι, δεν είστε νέα. Πολιτικά δε, ιδεολογικά και αισθητικά είστε πολύ παλιά.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είστε βαθύτατα αντιδραστικό υποκείμενο πολιτικά.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Με συγχωρείτε, κύριε Πρόεδρε. Εδώ πέρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Εδώ δεν μπορεί να προσβάλλεται ο οποιοσδήποτε έχει κληθεί από την Επιτροπή να καταθέσει. Θα ανακαλέσετε την κυρία συνάδελφο στην τάξη, διότι δεν μπορεί να υβρίζει τον μάρτυρα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Την αρχή την έκανε ο κ. Βενιζέλος. Το επεσήμανα και επιμείνατε. Τι να κάνουμε; Έκανε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν ερωτάται γι’ αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν τελείωσα. Δεν έχω αρχίσει καλά-καλά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κύριε Βαρβιτσιώτη, συμπεριφέρεστε σαν να πέσατε από το φεγγάρι αυτήν τη στιγμή μέσα σ’ αυτήν την Επιτροπή. Δυο-δυόμιση μήνες δεν έχετε εθιστεί ακόμη; Εγώ εθίστηκα.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Κύριε Πρόεδρε, χθες κυκλοφορεί η έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» και στη σελίδα 16, την τελευταία σελίδα, δηλαδή, της κεντρικής έκδοσης, υπάρχει ένα –θα έλεγα- ποικίλης ύλης άρθρο της κυρίας Λίνας Γιάνναρου με τίτλο: «Τα τουίτ που έσβησαν οι Έλληνες πολιτικοί». Και βλέπω στα παραδείγματα –υπάρχει και ο κ. Γεωργιάδης και άλλοι- «Α. Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσίευση της λίστας έγινε χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ». Και μετά από κάτω: «Αυτό σβήστηκε πριν από δύο μήνες μετά από πενήντα εννέα δευτερόλεπτα ανάρτησης». Ανατρέχω στην ιστοσελίδα που έχει μαζέψει τα εξαφανισμένα των πολιτικών.
Βλέπω ότι –πράγματι- υπάρχει αυτό το tweet του κ. Τσίπρα –τώρα αυτό έχει δημοσιευθεί τρεις μήνες πριν, γιατί τότε είχαν βγάλει φωτογραφία- το οποίο λέει αυτό. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Διώτη εφάπτεται και με τον κ. Βαξεβάνη εφάπτεται για τη δημοσίευση της λίστας και τη σκευωρία εις βάρος μου έχει στήσει και έχασε παταγωδώς στην Ολομέλεια και παραβιάζει την εντολή και το δικονομικό πλαίσιο της Επιτροπής.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα κάνετε κάτι;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Μα, τώρα σοβαρολογούμε;
Κύριε Πρόεδρε, δεν έχετε να πείτε τίποτα σε αυτά;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αυτά θα τα συζητήσουμε στην Ολομέλεια. Θα τα συζητήσουμε σε ερωτήσεις.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Τα καταθέτω αυτά, για να τα πάρετε και να τα έχετε.
Ιδού οι εκρηκτικοί διάλογοι της σύγκρουσης Κασιδιάρη – Βενιζέλου στην αίθουσα της Προανακριτικής, με αφορμή την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στους διαδρόμους της Βουλής, στην πρώτη διακοπή της συνεδρίασης.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ακούω ανοησίες εδώ μέσα! Ο μάρτυρας επιχειρεί να ρίξει το επίπεδο της Επιτροπής τόσο χαμηλά, ώστε να διαφύγει.
Και όσον αφορά τα περί τεστοστερόνης, κύριε μάρτυς, τα είδαμε όταν βγαίνετε στο Βήμα της Βουλής και λέτε «άντε καλέ», με ένα ύφος που δείχνει ασφαλώς ότι σας λείπει αυτή η συγκεκριμένη ορμόνη…
Αφήστε, λοιπόν, το φθηνό χιούμορ σε μένα. Το φθηνό χιούμορ σε μένα ποτέ! Δεν περνάει.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Είστε γνωστός.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαι γνωστός, αλλά όχι ως απατεώνας και εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα. Είμαι γνωστός, αλλά με καθαρό μέτωπο, κύριε Πρόεδρε.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτό το φαινόμενο της κοινοβουλευτικής αλητείας, να το αποσύρετε από μπροστά μου.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Και κατεβάστε το χέρι! Δεν σου επιτρέπω να μου κουνάς το χέρι!
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Άντε από εδώ!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε; Άντε βρε χοντρέ τελείωνε.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Φασίστα!
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Εξευτελίζεις το Κοινοβούλιο.
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έτσι να μιλάς στους χαφιέδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γελοίε! Χοντρέ! Να μιλάς έτσι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όχι σε εμένα!
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν ντρέπεσαι;
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Να μιλάς έτσι στο συνέδριο με τους χαχόλους και τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ!
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Βρε, άντε από δω πέρα!
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έτσι να μιλάς στους χαχόλους και τους κλέφτες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, γελοίε! Απατεώνα! Κλέφτη!
Στον καβγά «μπήκε σφήνα» και ο Αδωνις Γεωργιάδης και ιδού το αποτέλεσμα:
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τι κάνεις, παιδί μου; Τι κάνεις εκεί πέρα; Είσαι τρελός;
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Την τιμή μου δεν επιτρέπω σε κανέναν να την προσβάλλει. Αν συνεχίσει ο συγκεκριμένος Εσύ, Γεωργιάδη, μη μιλάς! Γεωργιάδη, μη με απειλείς!
Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Μη μου κουνάς το χέρι και μη με απειλείς.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Ηρέμησε!
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Κάτσε κάτω, ρε γελοίε κι εσύ!
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να αποβληθεί από την αίθουσα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας ανακαλώ το λόγο! Σας στερώ το λόγο μέχρι πέρατος της συνεδρίασης.
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έχω, λοιπόν, να δηλώσω και δημοσίως ότι είστε απατεώνες κι έχετε σκοπό τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Γι’ αυτό το κάνετε αυτό.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Φοβόμαστε τον Κασιδιάρη επειδή βαράει μπουνιές;
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εδώ υπάρχει ένα θέμα για τη Βουλή. Νομίζουν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής ότι επειδή βαράει μπουνιές ο κ. Κασιδιάρης και χτυπάει, εμείς θα τους φοβηθούμε; Τι είναι η δημοκρατία; Δειλά ανθρωπάκια που φοβόμαστε πέντε φασίστες;
Κύριε Πρόεδρε, να τεθεί θέμα στο Προεδρείο και να αποβληθεί αυτό το κόμμα από το Κοινοβούλιο αν τολμήσουν να ξαναβαρέσουν μικρόφωνα και να μας απειλήσουν με βία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας παρακαλώ!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα κάνετε τώρα χειρονομίες.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η δημοκρατία σας!
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε εμένα κάνετε τώρα χειρονομίες.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Αφού τα έχουν βρει με τη Χρυσή Αυγή.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η δημοκρατία σας! Η άψογη στάση σας, της Βουλής των Λόρδων. Κάθεστε απαθείς…
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Χαϊδεύουν τη Χρυσή Αυγή!
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Αυτή είναι η Δημοκρατία που πεθαίνει.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Συμβολίζετε τη δημοκρατία που πεθαίνει.
Αυτοί μας κυβερνούν.
Εξω στο δρομο να τους δερνουνε με βρεγμενη σανιδα...
Τα ζωα. Ολοι.
:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
πιο βαρια "ποινη" απο τιν εξεφτελισμο δεν εχει!!!
καλο το ξυλο αλλα η ξεφτυλα καλυτερη!
μπορεις να δεις ενα αγωνα πολεμικης τεχνης για παραδειγμα,ειτε να λαβεις μερος σε καποιο,
να τις δωσεις ,να τις φας να ηρεμησεις!και στο τελος και ο ενας καλα και ο αλλος καλυτερα!
αν μπορουσα να ΤΟΥΣ τιμωρησω για ολα αυτα που μου εχουν κανει,για ολα αυτα που με και μας κανουν τωρα,θα εκανα το εξης:θα εκανα την περισυλλογη μου με κλουβες,θα τους εδενα τα ματια εν συνεχεια γδυσιμο ΟΛΙΚΟ ,και αφου θα ειχα καλεσει την μιση Ελλαδα στο Συνταγμα με καποιο marketing-τρικ ,με καποιο κολπο ,με καποιο ψεμα τελοσπαντων......θα βαζα τις κλουβες μεσα στον κοσμο και θα τους αμολουσα εκει......
:hyper: :hyper: :hyper:
ετσι, κατεβασμα τα σωβρακα και στον κωλο με τη σανιδα μεχρι να γινει μωβ/μαυρος.
μετα στα καταναγκαστικα εργα, να δουνε και τι πα να πει δουλεια...
να φτιαξουνε και κανα δρομο.
δεν συμμεριζομαι ούτε το μίσος, ούτε τη δίψα για εκδίκηση, δεν προσφέρουν καμμια λύση στο πρόβλημα, παρά μόνο επιπλέον ένταση στα άτομα και στο κοινωνικό σύνολο.
υπαρχει αναγκη για καινούργιες ιδέες, ο καθένας στον κλάδο του, υπάρχει ανάγκη για να πέισουμε ο καθένας στον περίγυρό του κι άλλους ανθρωπους ότι ένας κύκλος οικονομικής πορείας έκλεισε και ανοίγει ένας καινούργιος. Η στείρα άρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Σύμφωνοι πολλοί αισθάνονται εξαπατημένοι, και για κάποιες κοινωνικές ομάδες το δέχομαι (οχι για όλες). Παντως όσες κρεμάλες και αν στηθούν, όσες δημεύσεις περιουσιών και αν γίνουν σε πολιτικούς και οικονομικούς παραγοντες που τους ταιζαν, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται.
η χωρα ειναι πτωχευμένη και αυτό αλλάζει μόνο με έναν τρόπο, άλλες χωρες υπήρξαν εδω που είμαστε εμείς τωρα, κατα το παρελθόν και ξέρουν να μας πουν τον τρόπο. Δεν εχουμε παρα να ρωτησουμε. Ξηλώθηκαν τα παντα και ξεκίνησαν από τη αρχή. Εμείς ακόμα αντιδρούμε, βρίζουμε και αντιδρούμε.
αναρωτεμαι, τον περασμένο Ιούνιο δεν ξέραμε τι μας περίμενε ? Γιατί άραγε ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε ? Παλι μας κορόιδεψαν ... Δηλαδή μετά από 3 χρονια κρίσης, εμείς ξαναεξαπατηθηκαμε από τους γνωστούς πολιτικούς μας ... Ε τι να πω ? Προφανώς δεν πρόκειται ποτε να μάθουμε με ποιούς εχουμε να κάνουμε ... Υπομονή λοιπόν.
η τελευταία σου παράγραφος πάνο, τα λέει όλα. είχαμε την ευκαιρία, εμείς βγάλαμε πάλι τους ίδιους.
όσων αφορά το κοινωνικό σύνολο, αυτό μια ζωή ήταν χωρισμένο σε δυο κατηγορίες. απλά αυτό που συνέβαινε, ήταν ότι όλα ήταν σε μια ρέγουλα και έλεγες δεν γαμείς...
όταν όμως έχουμε φτάσει στο σημείο ο ένας κοινωνικό τομέας να συντηρείται με την καταστροφή του άλλου επειδή έτυχε να έχουν μπάρμπα, το πράγμα αλλάζει.
λογικό και επόμενο είναι να ζητάμε μια λυση, γιατί πολύ απλά δεν αντέχουμε άλλο. 4 χρόνια πληρώνουμε και μόνο πληρώνουμε, για το απόλυτο μηδέν. απο που να αρχίσω και που να τελειώσω.
1)έχω 13κ επιστροφή φπα, το οποίο δεν μου δίνεται, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνεται συμψηφισμός.
2)πληρώνω 800 ευρώ δημοτικά τέλη το μήνα.
3)με τα καινούρια δεδομένα, η εφορία μας έφαγε 30κ επιπλέον μέσα στο 12
4)πληρώνουμε 4κ ασφάλειες το μήνα για να μην υπάρχει ουδεμία ασφαλιστική παροχή απο πουθενά.
5)κάποτε με 25 άτομα απο τις 7 το πρωί με φουλ υπερωρία μέχρι τις 8 με σαββάτο και καμμιά φορά και κυριακή σε φουλ φορτίο, η δεη ερχόταν μάξιμουμ στα 1800 - 1900 ευρώ. σήμερα με στανταρ 8ωρο και το μισό εργοστάσιο νεκρό, δεν πληρώνουμε κάτω απο 2700 - 2800.
ΟΛΑ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΑ, για να ακούω να μιλάνε ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ...έλεος ρε μλκς πια(πολιτικοί). ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, αφού δεν πάνε στην δημοσιονομικη τρυπάρα???
και άντε πες τα δίνεις μια μούτζα ολ'αυτά.
μισό χαρτί σκασμένες επιταγές, ο εκδότης δεν πληρώνει, ο δεύτερος που την έδωσε δεν φταίει, η τράπεζα δεν φταίει, φταίει ο μλκς που έχει βάλει την τελευταία υπογραφή. που είναι η δικαιοσύνη?
άλλα 2,5κατοστάρικα παγωμένα υπόλοιπα απο άτομα που εξαφανίστηκαν, απο άλλους που δεν έχουν πλέον μαντήλι για να κλάψουν, και δεν μπορείς σε εισαγωγικά να κυνηγήσεις και κανέναν γιατί ακούς απο το στόμα δικαστού ότι τζάμπα λεφτά θα δώσεις σε δικηγόρους...την γλυτώνουν πάντα αυτοί που χρωστάνε.
και αυτά είναι τα δικά μου προβλήματα, ενώ η δουλειά είναι πεσμένη στο 90%. και όμως, αφού μας έχουνε στραγγίξει μέχρι το κόκαλο, ανοίξαμε 5 καινούριες τρύπες στα ζωνάρια, πάλι ακούμε ότι υπάρχει τρύπα σα έσοδα, ενώ οι της βουλής παιρνουν ότι παίρνουν, οι βουλευτές παίρνουν ότι παίρνουν, οι φωτόπουλοι δικάζονται επειδή έκαναν ντόλτσε βίτα με τα δικά μας τα λεφτά, ενώ ταυτόχρονα ακούμε εδώ και 2 βδομάδες για το αν θα φύγουν 25.000 άτομα.
λυπάμαι παιδιά, πρέπει να σταματήσει πλέον αυτό. δεν είναι ηθικό όλο αυτό που γίνεται.
Ολα οσα λες είναι σωστα Θωμα, όλα μα όλα. Εγω έκανα ενα σχόλιο για το μίσος και την εκδίκηση, τιποτα παραπάνω από αυτό. thumb
ενταξει, δε λεμε για κρεμαλες (πια :D). για ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τιμωρια μιλαμε.
για λιγη (&^@!*!) δικαιοσυνη σε αυτο τον τοπο. γιατι η πλειοψηφια πλεον εχει στο κεφαλι ολα αυτα που ειπε ο Θωμας μολις τωρα, ο καθενας στα δικα του "δεδομενα" και "κλιμακα".
περιμενουμε μηπως απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εκει μεσα στη βουλη κατι καινουριο ???!!
δε χρειαζεται να "ανακαλυψουν" την αμερικη.
υπαρχουν συστηματα σε διαφορες χωρες στον κοσμο σε παιδεια, υγεια, δημοσια ταξη,
που δουλευουν...
μονο να αντιγραψουν χρειαζεται.
αλλα ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ.
και ο κοσμος ο αμορφωτος και ανενημερωτος (εγω πρωτος) εκει, τα ιδια...
Πανο δεν ειμαι ουτε αιμοδιψης,ουτε εκδικητικος τυπος,ειμαι απελπισμενος με το παρον και το αβεβαιο μελλον!
Πως να παμε μπροστα οταν μας μαζεψαν οτι ειχαμε,μας βαλανε και φεσι!!!
Βγαινουν τωρα με το καινουριο ΕΣΠΑ και μας κορο'ι'δευουν στα μουτρα.Πρεπει,λεει,να χεις κατατεθημενο το ποσο,για να στο χορηγησουν!
Ωραια παλι τα λεφτα στα λεφτα θα πανε!!!
Χτες συναντησα τον πρωην διευθηντη της Αγροτικης που συνεργαζομαι και δουλευει εδω και 3 μηνες σε αλλο καταστημα.Πες μου ρε Θοδωρε κανα καλο νεο,του λεω,και τι μου απανταει?
Τον Ιουνιου θα τελειωσουν οι ανακεφαλεωσεις στις τραπεζες!
Και?????
Θα μπορεις να παρεις δανειο !!!:shok: ,μου απανταει!
Και ???
Θα παρεις δανειο απο μενα,θα το καταθεσεις στον αλλο,για να παρεις το ΕΣΠΑ!!! :ranting2::ranting2:
......και καπως ετσι μια καινουρια τσιχλοφουσκα θ'αρχισει να φουσκωνει!
:facepalm:
no fcuking comment...
τελικα αυτο που λεγαμε στο στρατο ητανε λαθος.
η Λογικη εχει πεθανει παρα πολλα χρονια τωρα...
να παμε λίγο πιό πίσω ?
πότε βγηκαμε να φωνάξουμε (εστω από το ιντερνετ) " τερμα οι διορισμοί ανικάνων" ? Πότε φωνάξαμε να απελευθερωθεί η αγορά, να γκερεμιστούν τα αυθαίρετα, να σταματησουν οι μεταχρονολογημένες επιταγές, να μειωθούν οι φόροι των επιχειρησεων, να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο, να κοπούν τα μονοπώλια στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, να αποδίδεται γρήγορα δικαιοσύνη, να κοπούν τα προν'ομια των συνδικαλιστών, να δοθούν κίνητρα για ξενες επενδύσεις κλπ κλ κλπ ? Πότε ????
ποτε ειναι η απαντηση παιδιά ... μας βόλευε η κατασταση τους περισσότερους. Τωρα βριζουμε το σαμαρα και την τροικα ... Κάτι γραφικοί δεξιοί, από την εποχή του Γιαννη Μαρίνου τα λέγανε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, αλλά οι περισσότεροι διαβάζανε Αυριανή τότε ... και τωρα ζητανε τα ρεστα ... Ασε καλύτερα ...
Απο τα 18 ψηφιζεις, αρα εχεις δικαιωματα και υποχρεωσεις.
Εδω και 17 χρονια λοιπον δεν ειχες στομα να μιλησεις, τωρα το απεκτησες?
Και ειδικα εδω και μια δεκαετια που η κατασταση εκτροχιαστηκε.
Αλλα σας βολευε να εχετε bmw στα 20 και στα 25.
Εμεις (μιας και ειμαστε κοντα με τον πανο που ανεφερες), στην ηλικια αυτη (των 20-25) θεωρουσαμε τυχερο οποιον ειχε εστω και παπακι δε μιλαμε καν για αυτοκινητο, οι πιο πολλοι πηγαιναν με το λεωφορειο.
Και δεν εχουμε και καμια τραγικη διαφορα, μιλαμε για 10 χρονια οχι για 50.
Εκει λοιπον που δεν ειχαμε ουτε πεντε δεκα χιλιαρικα δρχ να βαλουμε ενα κυλινδρο και μια εξατμιση στο μηχανακι για να παιρνει τα ποδαρια του, πηγαμε μεσα σε ελαχιστο χρονο ο καθε εικοσαχρονος να πραγματοποιει μετατροπες χιλιαδων ευρω.
Να τα λεμε ολα λοιπον και στο συνολο, οχι παντα να μεταθετουμε ευθυνες σε αλλους.thumb
ετσι ειναι φιλε οπως τα λες σε νιωθω απολυτα. αλλα εχουμε και μεις μια ευθυνη σα γενια γιατι ειμασταν εντελως απολιτικοποιημενοι και στις εκλογες ειτε δε ψηφιζαμε ειτε συνεχιζαμε την οικογενειακη παραδοση. ζησαμε τη χρυση δεκαετια στα καλυτερα μας χρονια και πιστευσαμε πως τα πραγματα θα συνεχιζαν ετσι για πολλα χρονια ακομα
Δεν ειμαστας,μας κατεστησαν.
Οχι δεν ειμαι ευθυνοφοβος,οπως επισης δεν ειμαι και ο νεαρος με την BMW,αλλα με το μεταχειρ. Polo 1.4 .
Κοντα στο βασιλικο ποτιζεται και η γλαστρα,λενε,και μεις ειμασταν η γλαστρα ,ο βασιλικος ηταν μια γενια πισω μας που το δημιουργησαν ολο αυτο και το απολαυσαν κι ολας!
Ο βασιλικος,εκανε και λιγη καβατζα ,για να χει να βγαλει τις λυψιδριες,η γλαστρα στεγνη ηταν στεγνη εμεινε!
το βασικότερο πρόβλημα του έλληνα είναι το ότι ήταν είναι και θα είναι αμόρφωτος.
δεν μπορεί ακόμα και εν έτη 2013 να καταλάβει ότι τα καλά κόποις κτώνται, και ακόμα περιμένουμε πολιτικά ανδρείκελα να μας χαρίσουν το μέλον.
σιγουρα δεν ειμασταν και μας κατεντησαν αλλα συμβιβαστηκαμε και αυτο ειναι οτι χειροτερο. εγω θυμαμαι το εαυτον μου αρχες 2002 που αγορασα κουτα το 46 αρι και μετρητα κοντα 30κ και εσκασα κομοτηνη οπου διεμενα σα φοιτητης ηταν σαν να ειχα κατακτησει ολο το κοσμο. μετα θεωρουσα οτι ολα θα ρχονταν φυσιολογικα και χωρις κοπο. μετα το στρατο βρηκα δουλεια σχετικα γρηγορα και με καλες αποδοχες οι οποιες αυξανονταν σταδιακα και αραξα. τιποτα δεν προμηνυε την καταιγιδα ζουσα στο δικο μου ωραιο κοσμο μεχρι που αρχισαν τα πρωτα συνεφα. εντωμεταξυ ειχα χτυπησει και ενα στεγαστικο οπως καναν οι περισσοτεροι αλλωστε. τωρα που οι αποδοχες εχουν αρχισει και πεφτουν ραγδαια και ηα ανσφαλεια για το αν θα εχουμε και αυριο δουλεια ειναι διαχυτη μετανιωνω για ενα μονο πραγμα. ακολουθησα την πεπατημενη της γενιας μου συμβιβαστικα με τα ετοιμα και δεν εκανα καμια προσπαθεια οχι για να αλλαξω τον κοσμο αλλα για να αλλαξω την δικια μου μοιρα
να σου πώ και εγώ μια ιστορία απο την άλλη?
όταν το 2007 πείρα το αμάξι μου που επί 5 χρόνια έκανα το σκατό μου παξιμάδι για να πάρω, είμουν σαν το φτωχό συγγενή, επειδή μόλις είχε βγεί το 92άρι...
μλκ με ανέβαζαν, μλκ με κατέβαζανπου δεν έδωσα τα λεφτά για προκαταβολή και τα υπόλοιπα δόσεις...