για πείτε ρε συνάδελφοι γνωρίζετε κάποιον σοβαρό επαγγελματία που κάνει ροϊκή εξέλιξη σε καπάκια;
αφορά κεφαλή από Μ54Β30
Printable View
για πείτε ρε συνάδελφοι γνωρίζετε κάποιον σοβαρό επαγγελματία που κάνει ροϊκή εξέλιξη σε καπάκια;
αφορά κεφαλή από Μ54Β30
Δεν είναι εύκολη η ερωτησή σου ....
Τεσπα ,στον Ηρακλή στην Αμφιθέας εχεις πάει ;
Και ο
Γιάννης Μάττης στην Καλλιθέα που δουλεύει με Σπανό Φλασκή και οχι μόνο.
φυσικά δεν είναι εύκολη...γι αυτό την έριξα εδώ.
άλλος ένας τομέας που στην ελλάδα είναι ψιλοανύπαρκτος.
απλά δεν με συμφέρει να στείλω το καπάκι σουηδία.
δώσε περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτούς που μου λες γιατι δεν έχω ιδέα.
ψάχνωντας στο ιντερνετ βρήκα αυτόν: SUPERFLOW CENTER SEVNTALIS στο γαλάτσι
ξέρουμε κάτι;
Εχεις πμ.
Ελα τη Παρασκευή στη συναντηση να τα πούμε και απο κοντα ,σε χάσαμε ;)
χωρίς έξοδα αποστολής τουλάχιστον ένα διχίλιαρο για σουηδία.
εδώ ακόμη το ψάχνω, αλλά αποκλείεται το παραπάνω ποσό.
Δεν υπαρχει λογος για να παει ταξιδι το καπακι.
Υπαρχουν και εδω καλα μηχανουργεια.
Τοσα αυτοκινητα βελτιωνονται ολοι εξω τρεχουν ?
Το αμάξι φοράει και κομπρέσσορα;
Γιατί θες να κάνεις ροϊκή σε ένα καπάκι που πιστεύω κανένας μάστορας δεν έχει αγγίξει στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν είναι καλός στην δουλειά του ή όχι;
Πιστεύω το κοστολόγιο θα είναι άνετα στο 2χίλιαρο.
Ο sevdalis και ο Δράκος είναι καλοί μάστορες για ρεκτιφιέ.
ένας καλός μάστορας θα κάνει και σε αυτό το καπάκι ροική γιατί πολύ απλά δεν είναι εξάρτημα πυραύλου.
αν είχα χρόνο και υπομονή θα το έκανα μόνος μου αφού έχω συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται αλλά δεν έχω flow bench.
για δύο χιλιάδες φίλε χάρη το στέλνω στον σουηδό. δύο αυλούς παραπάνω από σαξόραλο έχει, μην τρελαθούμε.
Ρεκτιφιέ Κουρνούτης Λάρισα, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να ρωτήσεις, και μόνο που μπαίνεις στο μαγαζί νομίζεις ότι είναι χειρουργείο...
https://www.facebook.com/basilhs.kournoutis/photos_all
update
μίλησα με τον κύριο σεβνταλή γεώργιο της SUPERFLOW CENTER.
τον ρώτησα αν υπάρχει η δυνατότητα ροικής στο Μ54 καπάκι και γέλασε. μου λέει 'νόμιζα ότι θα μου ζητήσεις κάτι πολύ σπάνιο. φυσικά και γίνεται και έχω κάνει αρκετά καπάκια bmw'.
μάλιστα ήξερε και ποια εταιρία βγάζει oversize βαλβίδες για το καπάκι. επίσης είπε ότι το συγκεκριμένο καπάκι ανεβαίνει πολύ σε αναπνοή.
μέση τιμή 100 ευρώ ο κύλινδρος. λογικότατη.
είναι αρκετά.
με δεδομένη τροχαλία, θα υπάρξει πτώση της πίεσης και κατά συνέπεια των θερμοκρασιών στο χώρο καύσης. αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για περισσότερο αβάνς.
δυνατότητα για μικρότερη τροχαλία.
αυξημένη volumetric efficiency της κεφαλής, κοινώς περισσότερος αέρας.
καλύτερο ταίριαγμα του μεγάλου κομπρέσσορα στο δικό μου μοτέρ, αφού θα λειτουργεί σε πιό efficient island.
Διαβασμένος ο Στεφ. thumb
κάποιος Γίαννης είχε κάνει τετοια πετυχημένη δουλεια στο bmwmotorsport. Το αυτοκινητο ηταν ενα 330 με καρμπον πορτ μπαγαζ
Shido.
πράγματι είχα ακούσει κι εγώ για το πόσο γρήγορο ήταν το 330 του shido.
αν ισχύει ίσως έτσι να εξηγείται.
Δακης Σκαλμπετζης στον Νεο Κοσμο...Πολλα δυνατα προτζεκτ εχουν βγει απο τα χερακια του.Και ο Σεβνταλης παντως ειναι πολυ καλος.
shido κατά 99%. Νομίζω ασημί, δυσκολα να ήταν μαύρο. Το αμάξι ήταν προς πώληση. Ξέμπαξε πράγματα για να το πουλήσει ποιο εύκολα.
Ηταν το πιο δυνατό -ατμοσφαιρικά βελτιωμένο- Μ54Β30 που γνώριζα αλλά απ΄οτι προκύπτει, είχε τα "μυστικά" του. Βέβαια ουδέν κρυπτόν...
Πάντως ο Γιάννης είχε φτιάξει ενα εκπληκτικό 46άρι και μέχρι ένα σημείο μοίρασε πολύ γνώση. Προφανώς κράτησε κάποια "κόλπα" για πάρτυ του αλλά αυτό ήταν δικαίωμά του.
Καταλήγοντας, ο Μ54Β30 είναι μοτέρ αστέρι, ταπεινό αλλά με πολλά υποσχόμενες προοπτικές και με "αντοχές-ανοχές" σοβαρές.
Είσαι σίγουρος για το Σουηδό; Πες ποιο πολλές πληροφορίες να τον τσεκάρω
Ωραια πηγαινε του shido.
60-200 ηταν καμια κολωνα μπροστα απο μαμα
Η ροικη εξελιξη κατα την ταπεινη μου αποψη εχει νοημα κυριως στα Ατμο καθως δεν εχουμε αλλη δυνατοτητα (περαν των εκκεντροφορων) να βελτιωσουμε σε μεγαλο βαθμο την παροχη αερα στους κυλινδρους. Σε υπερσυμπιεζομενα σεταπ ασχολουμαστε με αλλα καθως η ροικη ειναι το τελευταιο και αφου εχουμε εξαντλησει ολα τα αλλα, οπως τροχαλιες στα κομπρεσσορατα, καλυτερης παροχης/αποδοτικοτητας intercooler, μεθανολες που μπορει να μας δωσουν τα ιδια η και περισσοτερα αλογα αλλα με πολυ λιγοτερο χρονο τοποθετησης/εργασιας/και χωρις τα αλλα παρελκομενα οπως πχ λυσε-δεσε καπακι βιδες-φλαντζες πλανισμα κτλ.
Και φυσικα χωρις να θελω να αμφισβητησω τους εδω επαγγελματιες βελτιωτες δειτε παρακατω πως βελτιωνουν ροικα ενα καπακι αμα υπαρχουν τα μηχανηματα. Ετσι το κανουν και εδω?
https://www.youtube.com/watch?v=kcERvWYUNUw
Σωστα. Αλλωστε εδω στην Ελλαδα αντι για την 5 axis CNC κατεργασια εχουμε την 2 hand mesa-ekso kai opoion parei o haros method . Racing καταστασεις λεμε :D:D
https://www.youtube.com/watch?v=Fbdv4MqHr5A
Δεν μπορεις..γι αυτο 2 φορες που εκανα ροικη( πεζο 106 και 206, ουσιαστικα παρομοια κεφαλη), το εκανα μονος μου, χωρις να διεκδικω το αλαθητο.(στο δρομο ομως ηταν θετικα τα αποτελεσματα)
θελει υπομονη, βασικες γνωσεις, αυτοσχεδιασμο, μετρησεις και πολυ σταθερο χερι...ειναι χειρουργειο και τα λαθη δεν διορθωνονται.
ουτε εγω συμπαθω τα μαστορια, αλλα δεν ειναι αναγκη να εχεις εξοπλισμο εκατομμυριων και να ανοιξεις-γυαλισεις μια κεφαλη.
η ροική εξέλικη ΔΕΝ είναι μόνο για τα ατμοσφαιρικά μοτέρ. ειδικά στα υπερτροφοδοτούμενα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα όταν δοθεί βάρος στην εξαγωγή.
συνήθως μπουκώνουμε ένα μοτέρ με τεράστιο όγκο αέρα και δεν μας απασχολεί πως θα φύγει. συνέπεια υψηλές πιέσεις στο χώρο καύσης, υψηλές θερμοκρασίες και αναγκαστικά προγραμματισμός με αργοπορία.
ένα καπάκι που αναπνέει καλύτερα, αναπνέει σε όλες τις εφαρμογές.
το cnc μηχάνημα απλώς αντιγράφει σε όλους τους κυλίνδρους το σχέδιο που κάνει κάποιος στον ένα κύλινδρο. ο μάστορας δεν αντικαθίσταται. μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις ο ειδικός προσθέτει υλικό στις θυρίδες.
ο σουηδός λέγεται erland cox.
το σχέδιο προχωράει κανονικά. στο ροόμετρο θα μπει το καπάκι μαζί με την εισαγωγή και τα χταπόδια. μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε τις oversize βαλβίδες supertech 34mm/31,5mm.
Η ροικη εξελιξη ειναι κυριως για τους Ν/Α κινητηρες καθως ειναι ο μονος τροπος να βγαλουν αλογα. Οι περισσοτεροι υπερτροφοδοτουμενοι κινητηρες, με τα σωστα πραγματα μπορουν πολυ ευκολα να υπερδιπλασιασουν την ισχυ τους χωρις καν να πειραχτει το καπακι. Παραδειγματα απειρα βλεπε EVO, VAG group, Subaru , Supra κτλ.
Μιας και που αναφερεσαι στα υπερτροφοδοτουμενα, ενα setup με μικρο turbo (δηλ. με μικρο μαντεμι και φτερωτη εξαγωγης) θα πνιγει τα καυσαερια στην εισοδο του μαντεμιου οταν θα παμε για μεγαλες πιεσεις και πολλα αλογα μιας και που εκει θα ειναι αρκετα στενο εκ κατασκευης για να διαχειριστει την αυξημενη ποσοτητα καυσαεριων. Οτι ροικη και να κανεις στο καπακι, παλι το ιδιο στουμπωμα θα εχεις. Αλλωστε το back pressure στα turbo ειναι παντα ενας παραγοντας που εξαρταται ΚΥΡΙΩΣ απο το turbo που χρησιμοποιειται και μετα απο τα υπολοιπα.
Intercooler. Αν δεν ειναι σωστα σχεδιασμενο να εχει την παροχη/ικανοτητα να διαχειριστει τον αυξημενο αερα θα εχεις αυξημενες θερμοκρασιες εισαγωγης. Δεν πανα ναχεις κανει τερμα ροικες, το μοτερ θα κοβει αβανς λογω αυξημενων θερμοκρασιων.
Μεθανολες. Στα FI κανουν φοβερη δουλεια. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα εχουν και καλυτερα αποτελεσμα απο μονες τους σε σχεση με μια ροικη.
Αν νομιζεις οτι η ροικη ειναι το καλυτερο value for money για τον κινητηρα σου, τοτε καλη επιτυχια με το project σου. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι οτι καλυτερο για τα FI και ειναι κατι που ακολουθουμε αφου εχουμε τερματισει τα υπολοιπα. Φυσικα και η διαφορετικη αποψη σου ειναι σεβαστη.
Το CNC στα σωστα χερια ειναι οτι καλυτερο. Η ακριβεια που μπορει να πετυχει στον σχεδιασμο δεν την πιανει κανενα χερι. Φυσικα και το CNC αν το προγραμματισει χασαπης και οχι μαστορας, σφαγμενο θα βγει το καπακι. Οπως και φυσικα μπορει να γινει και εξισου καλη δουλεια και με το χερι. Οχι ομως οτι ειναι καλυτερο απο ενα 5 axis CNC.
δεν έχω παραθέσει τί έχω κάνει στο μοτέρ μου.
ειδικός δεν είμαι για αμφισβητήσω αυτούς που είναι.
ο γερμανός προγραμματιστής μου ήταν απόλυτα θετικός, όπως είναι και μεγάλα φόρα του εξωτερικού. ο κ. σεβδαλής το ίδιο. όλοι άσχετοι;
μια φορά, έτσι για την αλλαγή, ας περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.
επίσης για την ιστορία, δεν έχω τούρμπο για να μου περιορίζει το μέγεθός του την εξαγωγή. έχω κομπρέσσορα.