[E46] Πρόβλημα στην εκκίνηση
Καλησπέρα σας.Είμαι καινούριος στο φόρουμ μιας και εδω και μισό χρόνο που είμαι μέλος,ανακάλυπτα την μπέμπα μου και γενικά τον κόσμο της οδήγησης γιατι είμαι 23 και αυτό ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Αρα όπως καταλαβαίνετε,πρώτα ασχολείσαι με κάτι και μετά απο κάποιο διάστημα αρχίζουν οι απορίες.
Ξεκινόντας θέλω να σας πω πως έχω ένα 316ι e46 1895cc sedan του 1999 (Το πρώτο δηλαδή που βγήκε μετά το 36άρι).Το αμάξι έγινε εισαγωγή απο γερμανία το 2005 και η κυρία που μου το πούλησε το είχε σε πολύ καλή κατάσταση πέρα των βασικών(Λαστιχα,λάδια,φιλτ α κτλπ κτλπ)
Λόγω του οτι ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο με έκανε πλέον να μην μπορώ να οδηγήσω άλλο μικρότερο σε μέγεθος και κυβικά καθώς μου αφήνουν όλα μια αίσθηση "ψεύτικου" και παιχνιδιού ενώ με το που μπαίνω στο αμάξι μου νιώθω οτι οδηγώ πάλι αμάξι.
Λοιπόν.Το πρόβλημα μου τώρα.
Το αμάξι το γουστάρω πάρα πολύ.
Μου αρέσει που είναι βαρύ,μου αρέσει που είναι πισοκίνητο,μου αρέσει που έχει 6 αερόσακους απο το 99 στανταρ,μου αρέσει που είναι BMW (κακά τα ψέματα)
Εχω ωστόσο 2 παράπονα.
1. Η κατανάλωση.
Δεν λέω οτι δεν μπορώ να το μετακινώ όσο θα ήθελα ή οτι δεν έχω να το γεμίσω.Το θέμα είναι όμως πως δεν είναι και ότι πιο βολικό το να έχεις κατανάλωση εντός πόλης 11,3.
2.Και βασικότερο πρόβλημα μου είναι η ροπή στην 1η και στην 2η ταχύτητα.
Καταλαβαίνω απο την μικρή μου εμπειρία πως έχει ένα υψηλόστροφο μοτέρ που πρέπει να κρατάς ψηλά για να βγάλει τις ικανότητες του και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο σε ταξίδια και γενικά υψηλές ταχύτητες.
Ομως μέσα στην πόλη που καλείσαι να ξεκινάς και να σταματάς συνέχεια νιώθω οτι το μοτέρ του στις 2 πρώτες ταχύτητες κάνει μια "κοιλιά" και ζορίζεται πολύ,πράγμα εκνευριστικό μετά απο ένα σημείο,ανούσιο δε,αν σκεφτεί κανείς πως είναι ένα αμάξι που για εμένα δεν πάσχει πουθενά αλλου.
Αρα σε αυτό το σημείο σας ζητάω να ξεχάσετε πιο πολύ το 1ο μου πρόβλημα και να με βοηθήσετε στο δεύτερο.
Θέλω να ακούσω γνώμες και λύσεις αν υπάρχουν και απο σεπτέμβρη να κάνω κάτι.
(Αλλαγή μοτέρ δεν με ενδιαφέρει διότι θα δυσκολευτώ αρκετά για να δικαιολογήσω ένα μεγαλύτερου κυβισμού κινητηρα στην εφορία)
Ευχαριστώ πολύ.