Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ειναι το μελλον της αυτοκινησης ηλεκτρικο?

Nino
03-09-11, 12:16
:original:
δεν ξερω αν το 2012 θα καταφθασουν τα διαστημοπλοια απο την ανδρομεδα με τις αμφιβολες διαθεσεις τους:th_Laie_67-1:ή αν θα "αλιευσουν τα μηλοφωνα απο το βυθο της κασπιας..thumb Ωχ Παναγια μου!!!
Ενα παντως ειναι σιγουρο οτι τα παντα αλλαζουν σε ολους τους τομεις.
Μεγαλες αλλαγες και στην αυτοκινηση η οποια αλλαζει τροπο σκεψης, ολες οι εταιρειες αρχιζουν να προσανατολιζουν ενα μεγαλο κοματι της παραγωγης τους (και οικογενειακα) στα ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Αρκετα απο αυτα θα "εισχωρησουν" και στην Ελληνικη αγορα, πως λετε οτι θα αντιδρασει? θα δεχτει η αγορα της Ελλαδας το ηλεκτρικο αυτοκινητο?
τα ερωτηματα ειναι πολλα,απο το ειδος της νομοθεσιας , την πρασινη αναπτυξη μεχρι και απο την αυξημενη αρχικη τιμη αγορας τους , με το χαμηλοτερο κοστος χρησης τους.
Το θεμα ομως ειναι αν εμεις θα τα "υποδεχτουμε"?
Εσεις τι θα κανατε θα υπηρχε περιπτωση οταν αντικαταστησετε το αυτοκινητο σας να το κανετε με ενα ηλεκτρικο?

μερικα ηλεκτρικα...
https://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=13409

https://www.apn.gr/news/nea/citroen-c-zero/

https://www.protothema.gr/car-and-speed/test/article/?aid=142648

Kostas_1
03-09-11, 12:23
Ενα μικρο σαν 3ο ναι.

Αλλα οχι απαραιτητηα ηλεκτρικο. Θα περιμενα να δω ποια τεχνολογια θα επικρατησει.

SoNiC_77Gr
03-09-11, 12:35
Επειδη στην Ελλαδα δν υπαρχει υποδομη ωστε να "δωσει" κανεις τροφοδοσια σε αυτο το πραγμα κ επειδη ως γνωστων ειμαστε πολλα χρονια πισω απο αλλες χωρες θα αργησει παααρα πολυ να παρει τα πανω της αυτη η κατηγορια οχηματων! Ασε που με το ζορι καποιοι πληρωνουν την ΔΕΗ τωρα με τους φορους να εχουν φτασει στον Θεο, φαντασου να βαζεις στην πριζα κ το αμαξι.. εκει να δεις γλεντια κ χαρες!
Περα απο το σκεπτικο του να το παρεις κανεις σαν 2ο αυτοκινητο καθαρα για λογους οικονομιας πιστευω δυσκολα ο Ελληνας θα το αντικαταστησει με το 1ο του αμαξι.. Εκτος κ αν βγαλουν Μ3 ηλεκτροκινητο, εκει αλλαζει το πραγμα.. αλλα κ παλι στα ηλετροκινητα θα χαθει το θεμα της βελτιωσης, ηχου κ γενικοτερα της αισθησης του οτι εχεις ενα μηχανημα δυνατο στα χερια σου κ οχι ενα "παιχνιδι" που το φορτιζεις.. (ετσι το βλεπω εγω δλδ..)
Κατα τα αλλα σαν 2ο αμαξι μπορει να επαιρνα ενα ηλεκτροκινητο.. (θα εχω το Βimmer βελτιωμενο για τα ΣΚ κ οτι εχω εξοικονομησει σε βενζινες με το ηλεκτροκινητο θα τα χαλαω σε 2 μερες.. :-P ..)

850CSI
03-09-11, 13:10
:original:
δεν ξερω αν το 2012 θα καταφθασουν τα διαστημοπλοια απο την ανδρομεδα με τις αμφιβολες διαθεσεις τους:th_Laie_67-1:ή αν θα "αλιευσουν τα μηλοφωνα απο το βυθο της κασπιας..thumb Ωχ Παναγια μου!!!
Ενα παντως ειναι σιγουρο οτι τα παντα αλλαζουν σε ολους τους τομεις.
Μεγαλες αλλαγες και στην αυτοκινηση η οποια αλλαζει τροπο σκεψης, ολες οι εταιρειες αρχιζουν να προσανατολιζουν ενα μεγαλο κοματι της παραγωγης τους (και οικογενειακα) στα ηλεκτρικα αυτοκινητα.
Αρκετα απο αυτα θα "εισχωρησουν" και στην Ελληνικη αγορα, πως λετε οτι θα αντιδρασει? θα δεχτει η αγορα της Ελλαδας το ηλεκτρικο αυτοκινητο?
τα ερωτηματα ειναι πολλα,απο το ειδος της νομοθεσιας , την πρασινη αναπτυξη μεχρι και απο την αυξημενη αρχικη τιμη αγορας τους , με το χαμηλοτερο κοστος χρησης τους.
Το θεμα ομως ειναι αν εμεις θα τα "υποδεχτουμε"?
Εσεις τι θα κανατε θα υπηρχε περιπτωση οταν αντικαταστησετε το αυτοκινητο σας να το κανετε με ενα ηλεκτρικο?

μερικα ηλεκτρικα...
https://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=13409

https://www.apn.gr/news/nea/citroen-c-zero/

https://www.protothema.gr/car-and-speed/test/article/?aid=142648

δε θα δεχτει την αγορα ηλεκτρικου η ελλαδα με 2ευρο το λιτρο????? καλα πλακα κανεις???

850CSI
03-09-11, 13:18
Επειδη στην Ελλαδα δν υπαρχει υποδομη ωστε να "δωσει" κανεις τροφοδοσια σε αυτο το πραγμα κ επειδη ως γνωστων ειμαστε πολλα χρονια πισω απο αλλες χωρες θα αργησει παααρα πολυ να παρει τα πανω της αυτη η κατηγορια οχηματων! Ασε που με το ζορι καποιοι πληρωνουν την ΔΕΗ τωρα με τους φορους να εχουν φτασει στον Θεο, φαντασου να βαζεις στην πριζα κ το αμαξι.. εκει να δεις γλεντια κ χαρες!
Περα απο το σκεπτικο του να το παρεις κανεις σαν 2ο αυτοκινητο καθαρα για λογους οικονομιας πιστευω δυσκολα ο Ελληνας θα το αντικαταστησει με το 1ο του αμαξι.. Εκτος κ αν βγαλουν Μ3 ηλεκτροκινητο, εκει αλλαζει το πραγμα.. αλλα κ παλι στα ηλετροκινητα θα χαθει το θεμα της βελτιωσης, ηχου κ γενικοτερα της αισθησης του οτι εχεις ενα μηχανημα δυνατο στα χερια σου κ οχι ενα "παιχνιδι" που το φορτιζεις.. (ετσι το βλεπω εγω δλδ..)
Κατα τα αλλα σαν 2ο αμαξι μπορει να επαιρνα ενα ηλεκτροκινητο.. (θα εχω το Βimmer βελτιωμενο για τα ΣΚ κ οτι εχω εξοικονομησει σε βενζινες με το ηλεκτροκινητο θα τα χαλαω σε 2 μερες.. :-P ..)

τι σχεση εχει η δεη και πιος τι γ@μ@ει Εγω βαζω φοτοβολταικα μονο με 2,5 χιλιαρικα εχω 3 Κιλοβατωρες το 24ωρο και φτανη και για αμαξι και ολο το σπιτι
Τωρα το θεμα ειναι πως πρεπει να βρω το ΗΛ.μοτερ για το CSI:original::th_Laie_67-1:

Nino
03-09-11, 13:18
Δεν ειναι τοσο απλο george το θεμα...
Ο ελληνας εχει παραξενη σχεση με το αυτοκινητο και αυτο που αγοραζει προσπαθει να του καλυπτει οσες περισσοτερες "αναγκες".
Δεν ειναι τυχαιο που η ευρωπη ειναι γεματη απο station ή sport wagon οπως θελεις πεστα ενω εδω στην Ελλαδα ειναι ελαχιστα.
Σιγουρα το ηλεκτρικο αυτοκινητο εχει χαμηλοτερο κοστος χρησης, εχει ομως ακομα,αρκετα υψηλο κοστος αποκτησης , υπαρχει και αυτη η αμφιβολια που εδω στη χωρα μας αλλαζουν οι νομοι τρεις την ωρα...
Προσωπικα και εγω ενα μικρο για city car θα το εβλεπα με καλο ματι, και το βραδυ μαζι με το κινητο θα το εβαζα και αυτο στη πριζα χαχαχαχαχα

850CSI
03-09-11, 13:44
Δεν ειναι τοσο απλο george το θεμα...
Ο ελληνας εχει παραξενη σχεση με το αυτοκινητο και αυτο που αγοραζει προσπαθει να του καλυπτει οσες περισσοτερες "αναγκες".
Δεν ειναι τυχαιο που η ευρωπη ειναι γεματη απο station ή sport wagon οπως θελεις πεστα ενω εδω στην Ελλαδα ειναι ελαχιστα.
Σιγουρα το ηλεκτρικο αυτοκινητο εχει χαμηλοτερο κοστος χρησης, εχει ομως ακομα,αρκετα υψηλο κοστος αποκτησης , υπαρχει και αυτη η αμφιβολια που εδω στη χωρα μας αλλαζουν οι νομοι τρεις την ωρα...
Προσωπικα και εγω ενα μικρο για city car θα το εβλεπα με καλο ματι, και το βραδυ μαζι με το κινητο θα το εβαζα και αυτο στη πριζα χαχαχαχαχα

ενα Ηλεκτρικο σημερα εχει 30.000 δεν υπαρχει προβλημα οποτε στη χωρα μας που γενναει τους πιο επιτηδιους σιγουρα καπιοι θα ασχοληθουν για μετατροπες απο βενζινη σε Ηλ. αφου λογικα ακομα και σε ευρωπη να πρωτοκυκλοφορησουν θα υπαρχουν στη γυρα ενα σωρο ανταλακτικα κομματια τρακαρισμενα κ.α. λογικο δεν ειναι?? Εγω δεν ειμαι το της ιδεας π.χ. να χω ενα αμαξι βενζινη για ταξιδια ξερω γω και ενα Ηλ. για την πολη .
Θελλω να πεθανω στο CSI πηγαινοντας Παντου Δε στο κρυβω και δε κανω πλακα πως ΑΝ ερθουν ετσι τα πραγματα τεχνολογικα θελλω να κανω μετατροπη σε Ηλ. το CSI.
ΥΣ. Το προβλημα ειναι ΠΟΥ θα βρω τετιο προτερημα σαν να λεμε Ηλεκτρικο 12Κιλλινδρο ///Μ Μοτερ:th_Laie_67-1::hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

katsaraios
03-09-11, 13:48
αναγωγη=
το μελλον και τα φραγκα ειναι στις μετατροπες σε ηλεκτρικα:helpsmilie::helpsmilie:

120ie87
03-09-11, 13:58
να πάρουν τα ηλεκτρικά και να τα βάλουν στον ... τους....

έχουν αποψιλωθεί εκατομμύρια στρέμματα στον πλανήτη, η μισή ελλάδα κάηκε τα προηγούμενα χρόνια, ο πληθυσμός έγινε 7 δις (και πεθαίνουν παιδάκια από την πείνα επειδή δεν χρησιμοποιουν αντισυλληψη, άνθρωποι δίχως παιδεία εγκληματιες γονεις), πόλεμοι και εισβολές στο όνομα της δημοκρατίας, και το πρόβλημα είναι τα υπέροχα μοτέρ...

m-power_01
03-09-11, 14:00
ενα Ηλεκτρικο σημερα εχει 30.000 δεν υπαρχει προβλημα οποτε στη χωρα μας που γενναει τους πιο επιτηδιους σιγουρα καπιοι θα ασχοληθουν για μετατροπες απο βενζινη σε Ηλ. αφου λογικα ακομα και σε ευρωπη να πρωτοκυκλοφορησουν θα υπαρχουν στη γυρα ενα σωρο ανταλακτικα κομματια τρακαρισμενα κ.α. λογικο δεν ειναι?? Εγω δεν ειμαι το της ιδεας π.χ. να χω ενα αμαξι βενζινη για ταξιδια ξερω γω και ενα Ηλ. για την πολη .
Θελλω να πεθανω στο CSI πηγαινοντας Παντου Δε στο κρυβω και δε κανω πλακα πως ΑΝ ερθουν ετσι τα πραγματα τεχνολογικα θελλω να κανω μετατροπη σε Ηλ. το CSI.
ΥΣ. Το προβλημα ειναι ΠΟΥ θα βρω τετιο προτερημα σαν να λεμε Ηλεκτρικο 12Κιλλινδρο ///Μ Μοτερ:th_Laie_67-1::hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Γιωργάρα βασίσου πάνω μου! Δεν θα σε αφήσω έτσι!thumb

850CSI
03-09-11, 14:37
Γιωργάρα βασίσου πάνω μου! Δεν θα σε αφήσω έτσι!thumb

κινιτηρας που θα ρουφαει ατμοσφαιρικο αερα και θα δινει κινηση?
Ισως η απαντηση στον Ηλεκτρισμο????:shok:

nikos1400
03-09-11, 14:40
Χωρις να'χω διαβασει ακομα τις υπολοιπες αποψεις, θα πω τα εξης

1) (μαλλον) δεν εξαρταται απο εμας τους μικρους ποια πορεια θα ακολουθησει η αυτοκινητοβιομηχανια.
πιθανον να ειχε προχωρησει η τεχνολογια των ηλεκτρικων πολυ παραπερα εαν δεν τη φρεναρανε αλλα συμφεροντα (πετρελαϊκα και αλλα).

2) αναγκαστικα θα παρω καποια στιγμη (ή πιθανον τα παιδια μου), αλλα μονο για εργαλειο μετακινησης :thumbsdown:

...και ετσι ψηφισα 'Ναι'.
:(

edit:
και θα συμπληρωσω οτι θα προσπαθησω να εχω παντα στο γκαραζ ΚΑΙ βενζινοκινητο.
εστω με μια καβατζα κανα τεποζιτο 1-2 τόνων με βενζινη για τις 'βροχερες μερες'...

S8N
03-09-11, 14:58
Εγώ θ' αγόραζα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο θ' αγόραζα και βενζινοκίνητο δονητή. Τώρα γιατί πάτησα ΝΑΙ? Γιατί έκανα λάθος. Shoot me.

Nino
03-09-11, 16:03
Εγώ θ' αγόραζα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όσο θ' αγόραζα και βενζινοκίνητο δονητή. Τώρα γιατί πάτησα ΝΑΙ? Γιατί έκανα λάθος. Shoot me.

thumb
Το poll ειναι πολλαπλης επιλογης και μπορεις να ξαναψηφισεις στο οχι!!!

Z4 DCT
03-09-11, 16:42
Φυσικα και θα αγοραζα....αλλα για αμαξι πολης μονο.....

dark knight
03-09-11, 17:55
για κυριο αυτοκινητο σιγουρα οχι.δεν νομιζω ομως οτι στην Ελλαδα θα συμφερει περισσοτερο στο μελλον ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο που απαιτει φορτιση των μπαταριων με ηλεκτρικο ρευμα καθως το ρευμα στην Ελλαδα δεν ειναι φθηνο και δεν αναμενεται να μειωθει η τιμη του.μια παραλλαγη του που θα εκμεταλευοταν την ηλιακη ενεργεια και παραγει χωρις φορτιση την ενεργεια που θα χρειαζοταν χωρις φορτιση θα ειχε περισσοτερες πιθανοτητες

Nino
05-09-11, 13:33
με 800 χιλ αυτονομια και καθισμα "καρδιογραφο"....

https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/100984.asp

GEORGE316
05-09-11, 15:30
ας το παρουμε απο την αρχη...
οτιδηποτε συμφερει οικονομικα αυτη τη στιγμη ειναι καλοδεχουμενο,με τις εξης προυποθεσεις ομως.
η τιμη κτησης του προιοντοςνα ειναι σε λογικα πλαισια και οχι τσεκουρωμενη...τι να το κανεις το ηλεκτροκινητο αν κοστιζει 30.000.(και κοβεις βολτες για 60 χιλιομετρα αυτονομιας!!)
2)να μην επιβληθουν φοροι επιπροσθετη στον ηλεκτρισμο!!!!!!!!!!!!!!!!1111(βλεπ πετρελαιο,βλεπε αεριο...
3)το ηλεκτρικο δικτυο της ελλαδας δεν ειναι και απο υπερσυγχρονα...
μεταξυ σοβαρου και αστειου,θυμαστε τι γινοντας με τις απεργειες των βενζιναδων...φανταζεστε τωρα τι θα γινει αν οι δεητζηδες κατεβασουν τους γενικους?????

GEORGE316
05-09-11, 15:32
και συμπληρωνω..
οσκοπος ειναι να βρεθει εναλλακτικη πηγη ενεργειας και οχι ξανα ο ηλεκτρισμος,που παραγεται μεσω καυσης η κινητικης ενεργειας...
πχ...ενα φωτοβολταικο πλαισιο ωστε να εξασφαλιζει συνεχη κινηση,ασχετα αν δεν υπαρχουν επιδοσεις.

fanisk
05-09-11, 16:28
ας το παρουμε απο την αρχη...
οτιδηποτε συμφερει οικονομικα αυτη τη στιγμη ειναι καλοδεχουμενο,με τις εξης προυποθεσεις ομως.
η τιμη κτησης του προιοντοςνα ειναι σε λογικα πλαισια και οχι τσεκουρωμενη...τι να το κανεις το ηλεκτροκινητο αν κοστιζει 30.000.(και κοβεις βολτες για 60 χιλιομετρα αυτονομιας!!)
2)να μην επιβληθουν φοροι επιπροσθετη στον ηλεκτρισμο!!!!!!!!!!!!!!!!1111(βλεπ πετρελαιο,βλεπε αεριο...
3)το ηλεκτρικο δικτυο της ελλαδας δεν ειναι και απο υπερσυγχρονα...
μεταξυ σοβαρου και αστειου,θυμαστε τι γινοντας με τις απεργειες των βενζιναδων...φανταζεστε τωρα τι θα γινει αν οι δεητζηδες κατεβασουν τους γενικους?????

Οτι γινεται σε καθε απεργια τους, τρεχουν τα γεροντακια στα νοσοκομεια μη πεθανουν απο το μηχανημα υποστηριξης που δεν εχει ρευμα σπιτι τους. Μολις παει στα χερια ιδιωτων θα βρουμε την υγεια μας γιατι το ρευμα ειναι αγαθο ολων και οχι καποιων βολεμενων λαμογιων.

Και για να ειμαι και εντος θεματος, θα επαιρνα ηλεκτρικο αυτοκινητο για χρηση πολης αρκει να ειχε μια νορμαλ τιμη και σχετικα καλη αυτονομια (οχι φορτισμα καθε 100χλμ) το βρισκω ιδανικο για δουλεια, ψωνια κ.α, για ταξιδια και καφροβολτες θα'θελα βενζινοκινητο.

kplc16
05-09-11, 16:42

lol

κλαιω!!!!
:hystericalbs1:

Jimmakos
06-09-11, 18:34
Βενζίνη και πάλι βενζίνη..... Δεν είμαι καθόλου οικολόγος :D

aggelosmk2
14-09-11, 17:40
Να πάρουν τα αμάξια "μετρό" και να τα βάλουν στο πάτο τους.

Ακούς εκεί ηλεκτροκίνητα .....

Μαζί κ τους συσσωρεύτες.....

steliose36
14-09-11, 17:50
Εμενα παντως η γνωμη μου ειναι οτι τα ηλεκτροκινητα για μεσα στην πολυ πιστευω ειναι μια πααρα πολυ καλη λυση..ομως μεχρι εκει.Ειδα προσφατα ενα επεισοδιο στο Fifth Gear οπου ο τιφ ειχε στοχο να κανει 400+ χλμ με ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο.Αποτελεσμα?εφτα σε μεχρι και να του μεινει στο δρομο επειδη δεν ειχε αλλη ενεργεια καθως ειδικα το βραδυ οπου εχεις τα φωτα αναμενα κλπ καταναλωνεται η διπλασια ενεργεια και επειδη δεν εχει σταθμους φορτισης αρκετα κοντα στην αγγλια(φαντασου δηλαδη εδω τι θα γινοταν) του τελειωνε η ενεργεια!Επιπλεον οποτε εβρισκε για να επαναφορτιστει το αμαξι ηθελε 6-8 ωρες!!!Οποτε για μενα με την τωρινη τεχνολογια που εχει δωθει στον καταναλωτη και αυτα τα δεδομενα το ηλεκτροκινητο αμαξι ειναι μια πολυ οικονομικη λυση για μεσα στην πολη συν οτι δεν μολυνουμε και τα επιπεδα ηχορυπανσης ειναι μηδεν αλλα για ποιο μακρια βενζινη και μονο βενζινη η κανα υβριδικο αν καποιος ειναι οικολογος.