Επιστροφή στο Forum : Τα πάντα για το 320si
Απο που τους αγοράζω και ποιος τους τοποθετεί?
Sent from a mobile device
Ψαξε για HR ή τους - ακομα καλυτερους - Rogue.
Το κανεις και μονος σου σπιτι σου. Βγαζεις τροχο, βαζεις αποστατη, βαζεις τροχο.
Πειραζω το μπροστα ή μονο πισω;
Πειταζω το μπροστα ή μονο πισω;
Δεν εχεις προβλημα, κανε ο,τι θες.
Ειχα φτιαχτους μπρος-πισω, οταν εβαλα τις OZ εβαλα τους πισω που δινει η ΟΖ, μπροστα δεν εχω πλεον. Δεν βλεπω τρελη διαφορα. Χωρις αποστατες (καθολου) εχει διαφορα.
Οκ.
Επειδη μπροστα φαινεται ανοιχτο θα πειραξω το πισω.
Ευχαριστω. :original:
Οκ.
Επειδη μπροστα φαινεται ανοιχτο θα πειραξω το πισω.
Ευχαριστω. :original:
Βαλε 5¤ στο donate να αγορασει μισο κοτοπουλο ο Σταματης. :th_Laie_67-1:
Μπουλονια κανουν τα ιδια;
Μπουλονια κανουν τα ιδια;
Καλο ειναι να τα αλλαξεις, τα ΟΕΜ θα πιανουν 15mm πιο εξω..
Αυτη ήταν η επόμενη μου ερώτηση.
Λέει για bolts μέσα, προφανώς εννοεί μπουλωνια.
Με τα ασφαλείας τι γίνεται?
Αυτη ήταν η επόμενη μου ερώτηση.
Λέει για bolts μέσα, προφανώς εννοεί μπουλωνια.
Με τα ασφαλείας τι γίνεται?
Υπαρχουν μακρυτερα.
Ασε τα bolts και ψαξε για studs, η επομενη αλλαγη μου thumb
για όσους έχουν το αυτοκίνητο αλλά για κάποιο λόγο δεν έχουν το supplement του owners book βρήκα τον κωδικό για το αποκτήσουν απο τις αντιπροσωπείες όσοι επιθμούν...
01490012045
Suppl. Owner's Handbook multilingual
https://img43.imageshack.us/img43/9245/cxir.jpg
https://img703.imageshack.us/img703/5999/0g54.jpg
https://img27.imageshack.us/img27/427/nlmu.jpg
Βόλτα μετά από δυο βδομάδες ακινησία. :tt1:
για τους κατόχους...
σπάνιο έντυπο...
Είναι λογικό το μοτέρ να δουλεύει με τα νερά να βρίσκονται στους 80-84C ?
Είναι λογικό το μοτέρ να δουλεύει με τα νερά να βρίσκονται στους 80-84C ?
ναι...
μην δεις πιο κάτω όμως...
στα φανάρια θα πρέπει να βλέπεις και μέχρι 87 αυτή την εποχή.
το καλοκαίρι στα φανάρια πάει και μέχρι 91
85 oC θερμοστάτη έχουμε μηχανικό
ναι...
μην δεις πιο κάτω όμως...
στα φανάρια θα πρέπει να βλέπεις και μέχρι 87 αυτή την εποχή.
το καλοκαίρι στα φανάρια πάει και μέχρι 91
85 oC θερμοστάτη έχουμε μηχανικό
87 δε βλέπω...αλλά 2-3 βαθμούς κάτω ναι.
Όταν γύρισα και μπήκα στο γκαράζ βεβαίως έφτασε στιγμιαία και 90.
87 δε βλέπω...αλλά 2-3 βαθμούς κάτω ναι.
Όταν γύρισα και μπήκα στο γκαράζ βεβαίως έφτασε στιγμιαία και 90.
θεωρώ οτι δεν έχεις κάποιο θέμα...
Την θερμοκρασία Νίκο από που την βλέπεις; Έχεις τιμόνι περφόρμανς;
Την θερμοκρασία Νίκο από που την βλέπεις; Έχεις τιμόνι περφόρμανς;
κρυφό μενού Πάνο...
Guys...σε ένα σημείο στο ταμπλό (δεξιά στην άκρη) έχει ασπρίσει πολύ ελαφριά το πλαστικό πιθανόν από τον ήλιο που δε το έπιανε η ηλιοπροστασία.
Πως το φτιάχνουμε?
Πέρασέ το με ένα γαλάκτωμα περιποίησης πλαστικών!
Πέρασέ το με ένα γαλάκτωμα περιποίησης πλαστικών!
Δε θέλω να γυαλίζει το ταμπλό σαν κάτι ταρίφες. :hystericalbs1:
Υπάρχει κάποιο που προτείνεις?
Στείλε με ΡΜ αν πιστεύεις ότι μπορεί να είναι διαφήμιση. thumb
Για εμένα δοκίμασε αυτό https://www.autoglym.com/products/products/vinyl-and-rubber-care
Για εμένα δοκίμασε αυτό https://www.autoglym.com/products/products/vinyl-and-rubber-care
Το έχεις δοκιμάσει?
Δε θέλω να αφήνει γυαλάδα...αφήνει?
Από που μπορώ να το προμηθευτώ? :original:
Το χρησιμοποιώ εδώ και κάτι χρόνια απροβλημάτιστα και γι'αυτό το προτείνω κιόλας thumbΗ autoglym άλλωστε είναι απο τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο της φροντίδας του αυτοκινήτου και τα προιόντα τους απίστευτα.
Τώρα αυτό που λες περι γυαλάδας δεν μπορώ να το καταλάβω και ούτε να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι θεωρείς γυαλάδα. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με φτηνιάρικα γυαλιστικά ταμπλό που γυαλίζουν άσχημα/ψεύτικα και μακροπρόθεσμα περισσότερο καταστρέφουν (π.χ ασπρίλες στα πλαστικά / ξέραμα) παρά κάνουν κάτι καλό.
Οσο ήμουν στην Ελλάδα αγόραζα απο εδώ https://www.ketselidis.gr/categories.asp?catid=1386 χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω(π.χ καλύτερη τιμή στην αγορά κτλπ) . Απλά με βόλευε επειδή ήταν κοντά στο κέντρο και είχε πάντα ετοιμοπαράδοτα τα προιόντα που εγω έψαχνα.
p.s εδώ είναι η σελίδα του προιόντος απο το παραπάνω κατάστημα https://www.ketselidis.gr/view_product.asp?partid=599318
Έχω κάνει μια σκέψη να πουλήσω το si γιατί εδώ και 1,5 χρόνο έχω εταιρικό αυτοκίνητο και δε το πολυχρησιμοποιώ. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα το αλλάξω για μεγαλύτερο.
Όλο αυτό τον καιρό, ζήτημα αν του έχω κάνει 2.000κμ. Τώρα έχει μόνο 48.000.
Είναι αμαρτία να κάθεται.
Πριν το βάλω αγγελία, υπάρχει ενδιαφέρον από το φόρουμ?
Αν ναι, στείλτε ΡΜ.
Θα περιμένω λίγο καιρό πριν το ανεβάσω.
Για πες stef :original:
Τώρα το είδα και ζητώ συγγνώμη
Υπάρχει της Chemical Guys, της Autofinesse κλπ πολυ καλά προιόντα
Έχω κάνει μια σκέψη να πουλήσω το si γιατί εδώ και 1,5 χρόνο έχω εταιρικό αυτοκίνητο και δε το πολυχρησιμοποιώ. Μάλιστα σε λίγο καιρό θα το αλλάξω για μεγαλύτερο.
Όλο αυτό τον καιρό, ζήτημα αν του έχω κάνει 2.000κμ. Τώρα έχει μόνο 48.000.
Είναι αμαρτία να κάθεται.
Πριν το βάλω αγγελία, υπάρχει ενδιαφέρον από το φόρουμ?
Αν ναι, στείλτε ΡΜ.
Θα περιμένω λίγο καιρό πριν το ανεβάσω.
Άτιμη κρίση....
Νίκο το αμάξι σου είναι μπιμπελό! κρίμα αλλά απο την άλλη σε καταλαβαίνω...
το αμάξι σου αν πουληθεί θα το πάρει μόνο άνθρωπος που θα είναι ψαγμένος και θα ξέρει τι αγοράζει
απλά μην το σκοτώσεις... τα συλλεκτικά δεν είναι κοινά αμάξια
Άτιμη κρίση....
Νίκο το αμάξι σου είναι μπιμπελό! κρίμα αλλά απο την άλλη σε καταλαβαίνω...
το αμάξι σου αν πουληθεί θα το πάρει μόνο άνθρωπος που θα είναι ψαγμένος και θα ξέρει τι αγοράζει
απλά μην το σκοτώσεις... τα συλλεκτικά δεν είναι κοινά αμάξια
Είναι...καινούριο βασικά. Ακόμα μυρίζει καινούριο.
Το απόλυτο όριο είναι τα 13Κ. Το λέω ανοιχτά. Δε σκοπεύω να πέσω κάτω από αυτό.
Κάποιος που ψάχνει, θα το εκτιμήσει αλλά καλύτερα θα το εκτιμήσουν οι φίλοι της φίρμας που γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.
Δε βλέπω ενδιαφέρον :sad:
Εγώ Νικολιό μου το χάριζα επί 2 χρόνια και δεν είδα ενδαιφέρον.
2λιτρο με μεγαλη καταναλωση ειναι. μαυρο προβατο δηλαδη για μεταχειρισμενο, δεδομενης της εποχης.
δεν υπαρχει εμπορικοτητα σε τετοια μοντελα. Μονο τυχη υπαρχει οταν καταφερεις να τα δωσεις.
Θα το κρατήσω για τον μικρό όταν θα έχει γίνει περιζήτητο σε 85 χρόνια.
Δυστυχώς τα δίλιτρα έχουν ξεφτυλιστεί... αν βρεις να το δώσεις με 10 κάνε το σταυρό σου. Εμένα πάντως μου φαίνεται πως γενικά τα bmw σε σχέση κυρίως με τα merc και δευτερευόντως με τα audi έχουν μεγαλύτερη απαξίωση, κάνω λάθος;
E60_Arkadia
16-12-14, 12:09
Αφου θεωρει το Ελληνικο κρατος αυτους που εχουν μερσεντες Ε200 1,8 των 50000 ευρω φτωχους με μολις 300 ευρω τελη ενω εμας με το 520 με 660 τελη και 440 φορο πολυτελειας πλουσιους, λογικο ειναι να μην απαξιωνονται ευκολα.
Παιδιά, εντελώς φιλικά το λέω:
Αντισταθείτε και μην ξεφτιλίζετε τα αυτοκίνητά σας.
Αν δεν την παλεύετε με τα τέλη, καταθέστε πινακίδες.
Η 3αρα και ειδικά η σειρά Ε90 (ανεξαρτήτως έκδοσης) είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Μάλιστα, επειδή για δικούς μου λόγους, έχω βάλει και το δικό μου αυτοκίνητο αγγελία στο car.gr, καταλήγω στο ότι όλοι θέλουν να πάρουν BMW τσάμπα.
Επειδή μπορούν να διακρίνουν το καλό και το ιδιαίτερο, δεν ασχολούνται καν με τα αυτοκίνητα της σειράς, αλλά σε παίρνουν τηλέφωνο και σε διαπραγματεύονται, επικαλούμενοι τις τιμές που πουλάει το κάθε "χάρχαλο" ο κάθε πικραμένος.
Δεν είναι έτσι, φίλε. Αν θες το καλό, θα το πληρώσεις.Δεν είναι όλα ίσια και όμοια.Μερικοί τα έχουμε χρυσοπληρωμένα, σε εξοπλισμό, αξεσουάρ, περιποίηση, συντήρηση κλπ. Είναι κρίμα να τα σκοτώνουμε.
Σίγουρα, εάν θέλει κάποιος να πουλήσει πρέπει να πέσει, αλλά υπάρχουν και όρια...
Φιλικά πάντα.
dionisisM3
16-12-14, 12:23
το θεμα με τα δυλιτρα πιστευω οτι ειναι "το οριο της ζυγαριας" γι αυτο ειναι αντιεμπορικα . δηλαδη ο αποφασισμενος που θελει και μπορει να εκμεταλευτει την κριση θα φυγεο στα μεγαλα κυβικα , δεν θα ασχοληθει καν με διλυτρο , αυτος που πραγματικα το θελει το διλυτρο θα συμβιβαστει με κατι μικροτερο 316 μπακ ας πουμε . και μην ξεχνατε οτι οι 2 τελευταιοι μηνες του χρονου ειναι οι πιο αντιεμπορικοι για αγορα αυτοκινητου μιας και τρεχει και το σημα .
Προσωπικά, το ανατινάζω, αλλά τσάμπα δεν το δίνω, φτάσαμε να πουλιούνται τα Ε90 λιγότερο από τα Octavia. Θα το ευχαριστηθώ όσο με παίρνει, το κλείνω και σε γκαράζ και παίρνω ότι μπορώ για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά όχι να το δώσω πχ 7χιλ. Κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη κωλιά παρά σαράντα χρόνια στρίψιμο με κουβά...:drive:
Κάλλιο μιας ώρας ελεύθερη κωλιά παρά σαράντα χρόνια στρίψιμο με κουβά...:drive:
:hystericalbs1: :hystericalbs1:
Σωστοοοοοος...........!!! :drive:
Παιδιά, εντελώς φιλικά το λέω:
Αντισταθείτε και μην ξεφτιλίζετε τα αυτοκίνητά σας.
Αν δεν την παλεύετε με τα τέλη, καταθέστε πινακίδες.
Η 3αρα και ειδικά η σειρά Ε90 (ανεξαρτήτως έκδοσης) είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο.
Μάλιστα, επειδή για δικούς μου λόγους, έχω βάλει και το δικό μου αυτοκίνητο αγγελία στο car.gr, καταλήγω στο ότι όλοι θέλουν να πάρουν BMW τσάμπα.
Επειδή μπορούν να διακρίνουν το καλό και το ιδιαίτερο, δεν ασχολούνται καν με τα αυτοκίνητα της σειράς, αλλά σε παίρνουν τηλέφωνο και σε διαπραγματεύονται, επικαλούμενοι τις τιμές που πουλάει το κάθε "χάρχαλο" ο κάθε πικραμένος.
Δεν είναι έτσι, φίλε. Αν θες το καλό, θα το πληρώσεις.Δεν είναι όλα ίσια και όμοια.Μερικοί τα έχουμε χρυσοπληρωμένα, σε εξοπλισμό, αξεσουάρ, περιποίηση, συντήρηση κλπ. Είναι κρίμα να τα σκοτώνουμε.
Σίγουρα, εάν θέλει κάποιος να πουλήσει πρέπει να πέσει, αλλά υπάρχουν και όρια...
Φιλικά πάντα.
Δεν είναι το πρόβλημά μου οικονομικής φύσεως, αλλά πρακτικής.
Απλά δε το χρησιμοποιώ. Γιαυτό θέλω να το δώσω.
εχεις σκεφτει να το πουλησεις εξω. επειδη εξωτερικο δεν εχουν ξεφτιλιστει τοσο οι τιμες οσο εδω λόγω της κρίσης και πλεον υπαρχει η ταση καποιος που θελει να πουλησει να το δωσει εξωτερικο γιατι εκει θα πιασει πολυ περισσοτερα χρηματα! δεν γνωριζω το process αλλα αν βρεις καποιον που συνεργαζεται με εξωτερικο σιγουρα θα εχεις καλυτερη τυχη! :original:
Δυστυχώς και στην Γερμανία ξεφτιλιστηκαν.
Δεν είναι το πρόβλημά μου οικονομικής φύσεως, αλλά πρακτικής.
Απλά δε το χρησιμοποιώ. Γιαυτό θέλω να το δώσω.
Παρομοίως...Γι'αυτό και δεν πρόκειται να το "χαρίσω" σε κανέναν.
εχεις σκεφτει να το πουλησεις εξω. επειδη εξωτερικο δεν εχουν ξεφτιλιστει τοσο οι τιμες οσο εδω λόγω της κρίσης και πλεον υπαρχει η ταση καποιος που θελει να πουλησει να το δωσει εξωτερικο γιατι εκει θα πιασει πολυ περισσοτερα χρηματα! δεν γνωριζω το process αλλα αν βρεις καποιον που συνεργαζεται με εξωτερικο σιγουρα θα εχεις καλυτερη τυχη! :original:
To έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.
Ούτε καν ξέρω πως γίνεται.
Το δοκιμασα κ αυτό. Μια από τα ίδια.
Τα δίλιτρα δεν εχουν κανενα ιδιαιτερο ενδιαφερον για να γινουν εξαγωγη γιατι δεν εχουν μεγαλη διαφορα τιμης σε σχέση με το εξωτερικο (π.χ. Γερμανια).
Ενδιαφερον εχουν τα πανω απο 2.000cc τα οποια στην Ελλάδα αν θελουν να πουληθουν πρεπει να ''σκοτωθούν''.Αυτοι που δεν τα σκοτώνουν περιμενουν ακομα να χτυπήσει το τηλεφωνο απο κανεναν ενδιαφερομενο.
Δυστυχως για να πουλήσεις σημερα κατι πρέπει να το τιμολογησεις στο κατω ακρο της αγορας εαν γινεται και στην αχαμηλοτερη τιμη της αγορας.Αν αποφασίσεις να το πουλήσεις σε ''υψηλή'' τιμή γιατι ''ειναι συλλεκτικο'' ,''ειναι προσεγμενο'' ''είναι BMW'' κτλ ,τότε θα πρέπει να περιμενεις να σου κληρώσει το λαχείο.
Μπορεί να σου τύχει , μπορεί και όχι.....
Λοιπόν, το σφάζω...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5725501/
Λοιπόν, το σφάζω...
Νίκο και 10.000 να το βάλεις δεν θα το πάρουν.
κυκλοφορούν και με 9.500
μερικοί δεν το θέλουν και να τους το χάριζαν.... οχι σαν αμάξι, σαν κυβικά.
ρε σεις μη πουλατε τοσο χαμηλα αν δεν εχετε αμεση αναγκη
Νικ γιατι να το δωσεις πχ 10-11,τι θα τα κανεις τα χρηματα(αν δεν εχεις αναγκη λεμε)
η τι θα παρεις σαν αντικαταστατη(αν παρεις λεμε)?
αυτοκινητα 50 000 στα 11?
η τιμη μπορει να επεσε αλλα η ποιοτητα κ η απολαυση Bmw και ειδικα του si μενει
εγω μονο σε περιπτωση εκτος κρισης που θα πιανα 20 χηνες(οσο κανονικα ειναι η αξια κατεμε) θα το δινα να παρω μτχ ενα f30 να το εκανα 220 μουλαρια με το πολυ +6-7 χιλιαρικα ουτε ευρω παραπανω
το σεναριο δινω 11-12 κ βαζω αλλα 15 για f30 μτχ λιγο πιο γρηγορο κ λιγο πιο μεγαλο
ειναι βλακεια για μενα τετοια εποχη
τα αυτοκινητα μας ειναι κ προσεγμενα κ χαριζουν απλοχερα απολαυση κ ειναι και
bmw που και 10ετιας φαινονται καινουργια
ανετα μενουμε ακομα 4-5 χρονια.κ μετα οταν θα εχει αλλαξει παλι η 3αρα και αν εχουνε φτιαξει τα πραγματα ,παιρνουμε ενα μτχ f30 σε τιμη βεσπας
αυτα..
Λοιπόν, το σφάζω...
Μακάρι να το δώσεις φίλε.
Ανταλλαγή πόσα πιάνει ? έχεις ρωτήσει ?
Οχι για να το δώσεις απλά να πάρεις μια ιδέα.
Ιδέα θα πάρει, μαζί με κρυαδα όμως...
ρε σεις μη πουλατε τοσο χαμηλα αν δεν εχετε αμεση αναγκη
Νικ γιατι να το δωσεις πχ 10-11,τι θα τα κανεις τα χρηματα(αν δεν εχεις αναγκη λεμε)
η τι θα παρεις σαν αντικαταστατη(αν παρεις λεμε)?
αυτοκινητα 50 000 στα 11?
η τιμη μπορει να επεσε αλλα η ποιοτητα κ η απολαυση Bmw και ειδικα του si μενει
εγω μονο σε περιπτωση εκτος κρισης που θα πιανα 20 χηνες(οσο κανονικα ειναι η αξια κατεμε) θα το δινα να παρω μτχ ενα f30 να το εκανα 220 μουλαρια με το πολυ +6-7 χιλιαρικα ουτε ευρω παραπανω
το σεναριο δινω 11-12 κ βαζω αλλα 15 για f30 μτχ λιγο πιο γρηγορο κ λιγο πιο μεγαλο
ειναι βλακεια για μενα τετοια εποχη
τα αυτοκινητα μας ειναι κ προσεγμενα κ χαριζουν απλοχερα απολαυση κ ειναι και
bmw που και 10ετιας φαινονται καινουργια
ανετα μενουμε ακομα 4-5 χρονια.κ μετα οταν θα εχει αλλαξει παλι η 3αρα και αν εχουνε φτιαξει τα πραγματα ,παιρνουμε ενα μτχ f30 σε τιμη βεσπας
αυτα..
10-11, τόσο χαμηλά όχι δε σκοπεύω να το δώσω.
Δεν έχει νόημα αυτό ρε συ γιατί αφενός δε σκοπεύω να το κάνω ανταλλαγή, αφεδύο εξαρτάται από τι αγοράζεις.
Όταν κοίταγα για Μ3 μου είχαν δώσει 11.
Τη Δευτέρα το αποχωρίζομαι. :sad: :crying:
I'm gutted... :sad:
Τη Δευτέρα το αποχωρίζομαι. :sad: :crying:
I'm gutted... :sad:
Τουλάχιστον έπιασες καλή τιμή;
Δεν πειράζει φεύγει αυτό θα έρθει άλλο, εσύ να είσαι καλά.
Τουλάχιστον έπιασες καλή τιμή;
Δεν πειράζει φεύγει αυτό θα έρθει άλλο, εσύ να είσαι καλά.
Ναι, είμαι ΟΚ.
Προς το παρόν θα μείνω με το εταιρικό και αργότερα βλέπουμε.
Ας είμαστε εμείς καλά, δεν υπάρχει λόγος να το κοιτάω και να γυαλίζω.
ιδιώτης το πηρε Νίκο τελικά ή ανταλλαγή σε μάντρα?
ιδιώτης το πηρε Νίκο τελικά ή ανταλλαγή σε μάντρα?
Ιδιώτης. :original:
Δε με ενδιέφερε ανταλλαγή, έχω το εταιρικό.
Και κάπως έτσι σήμερα το πρωί ξεκίνησα για να τη παραδώσω στον επόμενο της ιδιοκτήτη.
Μόνο θετικές εντυπώσεις έχω, σε κάθε επίπεδο. Σίγουρα θα μου λείψει.
https://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/676ee2e6830649e964f5878bb6eab2e8.jpg
https://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/05/26068ae0ea7ab43e7bf47d8232cd1aa4.jpg
Νιώθω οτι εχω πιο έντονα κοπανήματα σε λακούβες πλέον. Δεν μπορώ να ειμαι απολύτως σίγουρος καθώς έκανα πάλι μετάβαση απο συμβατικά ελαατικά σε RFT. επίσης μου φαίνεται το αμάξι στον πίσω άξονα πιο χαμηλό. υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται αντικατάσταση ελατήρια? το ύψος δεν καθορίζεται απο το αν τα αμορτισέρ ειναι πεσμένα σε απόδοση, ετσι δεν ειναι? το τελικό ύψος καθορίζεται μόνο απο το ελατήριο ή κάνω λάθος?
H BMW δίνει συνολικό ύψος 1409mm που όμως είναι δύσκολο να το μετρήσεις σωστά και απο ποιά σημεία της οροφής μέχρι το έδαφος....
σε κάθε περίπτωση στα 80.000 ΚΜ κοιτάζω και για αμορτισέρ και προσανατολίζομαι σε Bilstein B8 performance. το ερώτημα είναι μήπως πρέπει να γίνει αλλαγή και ελατηρίων???? οπότε να πάω σε ΚΙΤ Β12
θα βοηθούσε αν μπορούσε κανείς να στείλει φωτό όπου να μετράει απόσταση απο το χείλος της ζάντας στο κάτω μέρος μέχρι το φτερό στον πίσω άξονα.
Ξεθάβω για μια μίνι ενημέρωση - to whom it may concern κι έτς.
Σε ένα τελευταίο ταξίδι το αμάξι άρχισε να κάνει ακριβώς όπως τα ikarus (http://4.bp.blogspot.com/-Ncm3n8CvuWI/UzrtUptiLiI/AAAAAAAACB0/TjpwKdXRIqs/s1600/IKARUS.JPG) . Δεν μπορούσες να σταθείς μέσα στο αμάξι.
Λέω την κάτσαμε, κανένα διαφορικό θα είναι (με μόλις 90Κ + km..).
Ευτυχώς ήταν ρουλεμάν του πίσω αριστερού τροχού. Έβαλα ίδιο προμηθευτή (δε μπορώ να θυμηθώ μάρκα :facepalm: ) με της πεμφέ - κόστος 50€ και όλα καλά.
Χαιρετω ολη την παρεα! Καλη χρονια σε ολους με υγεια πανω απ'ολα και ασφαλη χιλιομετρα!
Ειμαι στην αναζητηση ενος 320si το τελευταιο διαστημα και ψαχνοντας σε γνωστη μηχανη αναζητησης "επεσα" στο φορουμ σας!
Εχω διαβασει ολο το θεμα σχετικα με το si και σε αυτο το φορουμ αλλα και στου εξωτερικου και η αληθεια ειναι πως εχω φοβηθει με τα οσα γραφονται για το συγκεκριμενο μοντελο απο ορισμενους παθοντες... παρ'ολα αυτα δε πτοουμαι με τιποτα στο να συνεχιζω να θελω το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Λιγα λογια για το που ειμαι και γιατι θελω το συγκεκριμενο αυτοκινητο:
Αρχικα να αναφερω πως βρισκομαι σε νησι και πιο συγκεκριμενα στη Σαμο. Ενα νησι γεματο στροφιλικια σε ιδιαιτερα μαγευτικες διαδρομες, οποτε ενα "οδηγοκεντρικο" αυτοκινητο ταιριαζει γαντι εδω. Γιατι το si; Η οικονομικη μου κατασταση δε μου επιτρεπει να παρω m3 e92, και σιγουρα ενα απλο e90 320 δε θα μου εκανε τα κεφια απο αποψη αναρτησης (προερχομαι απο ιδιαιτερα σκληροπυρηνικο αυτοκινητο), επισης θελω 4 πορτο απαραιτητα γιατι ειμαι σε ηλικια που σταδιακα σχεδιαζω οικογενεια, οποτε οι 4 πορτες, σε συνδιασμο με το καλυτερα στημενο και ολοκληρωμενο εμφανισιακα si αποτελουν το καλυτερο αλοθι για την αποκτηση του...
Θελω λοιπον εσεις που ηδη εχετε την εμπειρια με το συγκεκριμενο αυτοκινητο, να μου πειτε τι να προσεξω πριν την αγορα του, τι ερωτησεις πρεπει να κανω στον προηγουμενο ιδιοκτητη και γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ελεγξω τα χιτωνια του ωστε να ειμαι σιγουρος οτι μολις το παρω δε θα με ξηλωσει με το "καλημερα" ασχετα που καποια στιγμη μαλλον θα συμβει.......
Σας ευχαριστω εκ των προτερων και ελπιζω να μη κουρασα!
Γιωργος.
Καλώς τον και καλή Χρονιά!
Το βασικό θέμα που παρουσίασε αυτό το αυτοκίνητο - όπως γνωρίζουμε - είναι ότι τα αλουμινένια χιτώνια των κυλίνδρων μαζί με τα πολύ λεπτά τοιχώματά του μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στο μπλοκ του κινητήρα.
Γνωρίζω από πρώτο χέρι (είχα μιλήσει με τους ιδιοκτήτες) δύο τέτοιες περιπτώσεις.
Δεν θεωρώ ότι είμαι ένας από τους τυχερούς ιδιοκτήτες που μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί (σχεδόν) το παραμικρό, καθώς πιστεύω πως η πρόληψη είναι το φάρμακο για κάθε ασθένεια.
Αλλαγή λαδιών κάθε 10Κ km
Ρύθμιση βαλβίδων κάθε 50Κ Km
Βενζίνη 98 οκτανίων (κάποιες φορές βάζω και 95άρα αλλά και 100άρα)
και κυρίως ομαλή οδήγηση μέχρι να ζεσταθεί
είναι πιστεύω μερικά από αυτά που με έχουν ''σώσει''.
Και τις κωλιές μου κάνω (αν και 45..) και στην εθνική θα χώσω και στα στροφιλίκια θα πάω όσο τάπα μπορώ, αλλά έχω πρόγραμμα :laughing:
Πιστεύω ένα τσεκ στην συμπίεση του κινητήρα θα δείξει αν υπάρχουν προβλήματα.
Κατά τα λοιπά και τηρουμένων των αναλογιών (να ξέρεις τι ζητάς δηλ. από την αγορά σου) είναι ένα αμάξι που σε αίσθηση μου φέρνει στις παλιές καλές Bmw, με αμεσότητα στο γκάζι, όμορφο διακριτικά άγριο ήχο, σωστή κατανομή βάρους και γενικά είναι μελετημένο το αμάξι σε ό,τι αφορά στο στήσιμό του (και ας μην του έβαλαν μπλοκέ - άγνωστο γιατί) και πολύ απολαυστικό σε καλή άσφαλτο.
Στην πόλη κουράζει λίγο με το κοπάνημά του, τα λάστιχά του είναι ακριβούτσικα (ειδικά αν βάλεις ραν φλατ) ένεκα της 18 άρας ζάντας, ρουφάει σταθερά πάνω από 10lt/100km, ενώ με τα σέρβις του - πάντα στην ώρα τους - θα ήταν ψέμα να πω ότι έχω ματώσει.
Εμένα το μόνο θέμα που μου έχει βγάλει σχεδόν από την αρχή ήταν ο καταλύτης. 1.500€ ήθελε ο Σπανός θυμάμαι και δεν τον άλλαξα ποτέ.
Έβαλα κάποτε έναν μτχ από άλλο si αλλά το λαμπάκι παρέμεινε. Έκτοτε, κοντεύω 100Κ Km χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (με κτεο και καυσαέρια πχ).
Μπήκα 2-3 φορές στον πειρασμό να το δώσω (βασικά η γυναίκα πιέζει κατά καιρούς) αλλά πάντα κάνω πίσω (μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η απουσία προβλημάτων).
Θεωρώ ότι δεν θα ξανα πάρω/βρω τέτοιο αμάξι (πλην Μ) σε αίσθηση. Έχω πάρει καινούριο μηχανάκι (το '19) που το λατρεύω, έχω αμάξι πόλης, αλλά πάντα το πενφέ θα πάρω για να πάω στη δουλειά.
Αυτά για την ώρα και θα επανέλθω αν θυμηθώ κάτι άλλο.
GiannisRob
11-01-22, 11:48
Για εγκυκλοπαιδικούς, καθαρά, λόγους, παραθέτω και το παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=tfaIwHD_RW0
Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις!
Διαβαζοντας στο διαδικτυο, παρατηρησα πως οι αποψεις διχαζονται, αλλοι δεν αντιμετωπισαν κανενα προβλημα ενω αλλοι αναγκαστηκαν να τις πουλησουν λογω των πολλων προβληματων που αντιμετωπισαν.
Σιγουρα ο κινητηρας απο μονος του, ειναι ενα ξεχωριστο κομματι και πιστευω Πανο, πως ο τροπος που περιγραφεις πως την χρησιμοποιεις, ειναι ισως και ενα απο τα μυστικα της μακροζωιας του. Οσον αφορα στο κομματι ζεσταμα και ομαλη λειτουργια μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας, ειμαι πολυ τυπικος και το τηρω και στο αυτοκινητο αλλα και στη μοτοσυκλετα μου και ποτε δεν εχω αντιμετωπισει προβληματα. Βεβαια εδω μιλαμε για μια πολυ ιδιαιτερη περιπτωση κινητηρα.... Αυτο που ειναι θετικο για εμενα, ειναι το γεγονος πως γραφω πολυ λιγα χιλιομετρα ετησιως με το αυτοκινητο ~8000 και αυτο λογω της υπαρξης της μοτοσυκλετας, οποτε δε φοβαμαι και τοσο για το ποσο θα κρατησει ο κινητηρας σε βαθος χρονου.
Προς το παρον, ειμαι στο ψαξιμο ενος αξιολογου αυτοκινητου, αλλα παραλληλα και ενος αντιστοιχα αξιολογου πρωτου ιδιοκτητη (οσοι εχω μιλησει μεχρι στιγμης τουλαχιστον, μου μιλησαν πολυ ειλικρινα) ο οποιος κακα τα ψεματα, θα καθορισει και το ποσο θα χαρω αυτο που θα αγορασω απο αυτον. Γνωριζω οτι παιρνω ενα αυτοκινητο που κακα τα ψεματα εχει κλεισει τα 15 ετη στο δρομο και σιγουρα δε περιμενω να ειναι σε κατασταση βιτρινας και ουτε ειναι και το ζητουμενο.
Αν εχετε υποψη σας καποιο si να πωλειται στον κυκλο σας θα χαρω να μιλησω με τον ιδιοκτητη και αν τα "βρουμε" να προχωρησουμε στην παντρεια!
Καλώς ήρθες Γιώργο ελπίζω να βρεις αυτό που ψάχνεις και μου αρέσει και εμένα η λογική του Si αλλά σε κουβέντα με φίλο δεν μπορούσαμε να πούμε ναι στο Si όταν παίζει στην ίδια τιμή με ένα 325 . Δεν το έχω τσεκάρει πρόσφατα αν είναι στην ίδια τιμή αλλά αν είναι θα ήθελα και από τον Pt που έχει Si να μου πει γιατί Si και όχι 325
Καλως σας βρηκα!!
Τελικα βρεθηκε αυτοκινητο! Το εχω κλεισει και τον Φεβρουαριο πρωτα ο Θεος θα το εχω στα χερια μου!
Τωρα σχετικα με το si, χωρις να το εχω οδηγησει παρα μονον ενα 320i του 2009 καταλαβαινω οτι απλα αναγεννηθηκε μερικως η παραδοση των καλων τετρακυλινδρων bmw που απο τη δυση του 318is e36 ειχε χαθει... προσωπικα, εψαχνα ενα οχημα που θα συνδιαζει την ανεση με τις σπορ καταβολες και νομιζω οτι το καλυπτει σε πολυ μεγαλο βαθμο το συγκεκριμενο μοντελο! Ωστοσο και φορολογικα με βολευε το 2λιτρο οποτε τα 6κυλινδρα ειχαν εξ αρχης απορριφθει, οχι πως θα με χαλαγε ενα 325!
Καλως σας βρηκα!!
Τελικα βρεθηκε αυτοκινητο! Το εχω κλεισει και τον Φεβρουαριο πρωτα ο Θεος θα το εχω στα χερια μου!
Τωρα σχετικα με το si, χωρις να το εχω οδηγησει παρα μονον ενα 320i του 2009 καταλαβαινω οτι απλα αναγεννηθηκε μερικως η παραδοση των καλων τετρακυλινδρων bmw που απο τη δυση του 318is e36 ειχε χαθει... προσωπικα, εψαχνα ενα οχημα που θα συνδιαζει την ανεση με τις σπορ καταβολες και νομιζω οτι το καλυπτει σε πολυ μεγαλο βαθμο το συγκεκριμενο μοντελο! Ωστοσο και φορολογικα με βολευε το 2λιτρο οποτε τα 6κυλινδρα ειχαν εξ αρχης απορριφθει, οχι πως θα με χαλαγε ενα 325!
Με το καλό να το πάρεις και να το χαρείς!! :original:
Δεν το έχω τσεκάρει πρόσφατα αν είναι στην ίδια τιμή αλλά αν είναι θα ήθελα και από τον Pt που έχει Si να μου πει γιατί Si και όχι 325
To si το πρωτοείδα ένα πρωί - το μακρινό πλέον 2007 - στο δαχτυλίδι στην κηφισίας.
Ήμουν με το μηχανάκι και ένοιωσα μια ανοιξιάτικη αύρα να με διαπερνάει όταν είδα ένα όμορφο οπίσθιο τροφαντό να απομακρύνεται με έναν περίεργο ήχο που δεν είχα ξανα ακούσει σε m pack 320i. Κάνω να δω καλύτερα και βλέπω 320Si. Αφού το έψαξα μετά για λίγο το πήρα απόφαση να αποκτήσω ένα από τα 2.600 τεμάχια του m division.
To si είναι αίσθημα και συναίσθημα, δεν το παίρνεις βάσει λογικής και αριθμών. Διότι τότε μπορούμε εύλογα να αναρωτηθούμε, γιατί si και όχι 320i m pack, γιατί 320 και όχι 325, γιατί 325 και όχι 330 κ.ο.κ.
Είτε το επιλέγεις για αυτό που είναι, είτε όχι. Είναι πως σου τα σκάει δηλ.
Καλορίζικο στον φίλο jaws και απροβλημάτιστο να είναι!
Είμαι μαζί σου στον τρόπο σκέψης αλλά επειδή είχα 6 κύλινδρο 2λιτρο είναι δεδομένο πως για τις καρότσες της bmw τα 170 άλογα είναι λίγα .η σκέψη είναι ότι με ένα 2,5λιτρο με τα 218 το παιχνίδι πάει σε άλλο επίπεδο από το Si . Φορολογικά οι διάφορες είναι μικρές και στα τέλη και στα τεκμήρια , αν πας απο 2λιτρο σε 3λιτρο διπλασιάζονται όλα όποτε είναι εκτός συζήτησης .
Ευχαριστω πολυ παιδια!
Μολις το παρω στα χερια μου, θα ανεβασω και φωτο! Ειναι ασημενιο και το κερασακι στην τουρτα, εχει και μπλοκε quaife!
nikos valvetronic
17-01-22, 20:39
To si το πρωτοείδα ένα πρωί - το μακρινό πλέον 2007 - στο δαχτυλίδι στην κηφισίας.
Ήμουν με το μηχανάκι και ένοιωσα μια ανοιξιάτικη αύρα να με διαπερνάει όταν είδα ένα όμορφο οπίσθιο τροφαντό να απομακρύνεται με έναν περίεργο ήχο που δεν είχα ξανα ακούσει σε m pack 320i. Κάνω να δω καλύτερα και βλέπω 320Si. Αφού το έψαξα μετά για λίγο το πήρα απόφαση να αποκτήσω ένα από τα 2.600 τεμάχια του m division.
To si είναι αίσθημα και συναίσθημα, δεν το παίρνεις βάσει λογικής και αριθμών. Διότι τότε μπορούμε εύλογα να αναρωτηθούμε, γιατί si και όχι 320i m pack, γιατί 320 και όχι 325, γιατί 325 και όχι 330 κ.ο.κ.
Είτε το επιλέγεις για αυτό που είναι, είτε όχι. Είναι πως σου τα σκάει δηλ.
Καλορίζικο στον φίλο jaws και απροβλημάτιστο να είναι!
Ωραίος ο Πάνος! Λιτή και ξεκάθαρη η απάντηση !
Είμαι μαζί σου στον τρόπο σκέψης αλλά επειδή είχα 6 κύλινδρο 2λιτρο είναι δεδομένο πως για τις καρότσες της bmw τα 170 άλογα είναι λίγα .η σκέψη είναι ότι με ένα 2,5λιτρο με τα 218 το παιχνίδι πάει σε άλλο επίπεδο από το Si . Φορολογικά οι διάφορες είναι μικρές και στα τέλη και στα τεκμήρια , αν πας απο 2λιτρο σε 3λιτρο διπλασιάζονται όλα όποτε είναι εκτός συζήτησης .
Σε απόλυτους αριθμούς εννοείται πως το 325 είναι ανώτερο (έχουν και 1,22kg/hp διαφορά) αλλά όπως έγραψα και πριν, είναι η αίσθηση που κάνει τη διαφορά - είτε ψυχολογική είτε πραγματική - για την τελική επιλογή και πως αυτή ορίζεται για τον καθένα.
Σε κάθε περίπτωση, το σκαρί του Ε90 είναι ποιοτικό και η κύλισή του, είτε μιλάμε για 316 είτε για κάτι μεγαλύτερο, συμπαγής με υπέροχη αίσθηση που η μπογιά του περνάει ακόμα θεωρώ (εδώ στα μάτια μου δεν έχει παλιώσει ούτε το 46άρι :p ).
Υπάρχει πάντα η λύση του αερίου!
Vassilis ///M
19-01-22, 20:01
Ευχαριστω πολυ παιδια!
Μολις το παρω στα χερια μου, θα ανεβασω και φωτο! Ειναι ασημενιο και το κερασακι στην τουρτα, εχει και μπλοκε quaife!
Κατάλαβα απο τη λέξη quaife ποιο αυτοκίνητο είναι....
Ο πρώην ιδιοκτήτης του έγραφε εδώ μέσα είναι μέλος δλδ...
Όπως και ο τωρινός δλδ εσύ...
Ήταν απ'τα αξιόλογα αυτοκίνητα που χάζευα στο car.gr. . .
Καλά και ασφαλή χλμ να έχεις !!!!
Κατάλαβα απο τη λέξη quaife ποιο αυτοκίνητο είναι....
Ο πρώην ιδιοκτήτης του έγραφε εδώ μέσα είναι μέλος δλδ...
Όπως και ο τωρινός δλδ εσύ...
Ήταν απ'τα αξιόλογα αυτοκίνητα που χάζευα στο car.gr. . .
Καλά και ασφαλή χλμ να έχεις !!!!
Σ'ευχαριστω πολυ Βασιλη!!!
Αν μιλαμε για τον συνονοματο μου (Γιωργο) τοτε πολυ σωστα καταλαβες!
Η αληθεια ειναι οτι φαινοταν απο τις φωτογραφιες πολυ καλο, αλλα απο κοντα ειναι ακομη καλυτερο, οπως με διαβεβαιωσε ο φιλος μου (πρωην τεχνικος bmw)!
Τωρα ανυπομονω να περασει ο καιρος να ανεβω τον Φεβρουαριο στην Αθηνα να το παραλαβω και να γνωρισω και τον ιδιο τον Γιωργο!
Καλησπερα σε ολους!
Τις προσεχείς ημερες καλως εχοντων των πραγματων, θα ανεβω στην Αθηνα να παραλαβω επιτελους το αυτοκινητο! Ολο αυτο το διαστημα λοιπον, ειμαι στο ψαξιμο για να βρω πως θα παρακολουθω τη θερμοκρασια του λαδιου του κινητηρα και βρηκα πως μεσω του ediabas, μπορει να μετατραπει το οργανο της στιγμιαιας καταναλωσης σε οργανο θερμοκρασιας λαδιου! Οποτε σκεφτομαστε με εναν φιλο που εχει το ediabas να κανουμε μια αποπειρα. Εχει κανει κανεις κατι αναλογο; Θεωρω πως ειναι ζωτικης σημασιας για τον ευαισθητο n45 και ειλικρινα απορω πως η bmw δε το εκανε...
Επισης, ψαχνοντας βρηκα και το παρακατω πολυοργανο, το οποιο ναι μεν εχει τσιμπημενη τιμη αλλα πιστευω αξιζει τα χρηματα του...
https://www.p3cars.com/bmw/bmw-3-series/p3-obd2-multi-gauge-v2-bmw-e9x-2006-2007/
Καλησπερα σε ολους!
Τις προσεχείς ημερες καλως εχοντων των πραγματων, θα ανεβω στην Αθηνα να παραλαβω επιτελους το αυτοκινητο! Ολο αυτο το διαστημα λοιπον, ειμαι στο ψαξιμο για να βρω πως θα παρακολουθω τη θερμοκρασια του λαδιου του κινητηρα και βρηκα πως μεσω του ediabas, μπορει να μετατραπει το οργανο της στιγμιαιας καταναλωσης σε οργανο θερμοκρασιας λαδιου! Οποτε σκεφτομαστε με εναν φιλο που εχει το ediabas να κανουμε μια αποπειρα. Εχει κανει κανεις κατι αναλογο; Θεωρω πως ειναι ζωτικης σημασιας για τον ευαισθητο n45 και ειλικρινα απορω πως η bmw δε το εκανε...
Επισης, ψαχνοντας βρηκα και το παρακατω πολυοργανο, το οποιο ναι μεν εχει τσιμπημενη τιμη αλλα πιστευω αξιζει τα χρηματα του...
https://www.p3cars.com/bmw/bmw-3-series/p3-obd2-multi-gauge-v2-bmw-e9x-2006-2007/
Εδώ είχαν πάει να καταργήσουν και τη βέργα του λαδιού...Τι να λέμε?!?
michaelp900
12-02-22, 23:50
Καλησπερα σε ολους!
Εγώ έτσι βλέπω τα πάντα με αυτό το κοντέρ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2022/02/21a74900296871fc66ca257a1347ab70-1.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ειναι αραγε τοσο σιγουροι για το μηχανισμο της σταθμης που εχουν φτιαξει, ωστε να καταστησουν μη αναγκαια τη βεργα; Δε νομιζω...
Μιχαλη, τι πινακας οργανων ειναι αυτος;;;
ελα ντε! τον εχω ρωτησει και εγω πριιιιν καιρο γιατι ξερω τι αυτοκινητο εχει:original:
εμενα παντως μερχι στιγμης που δεν εχει χειροκινητη μετρηση,η ηλεκτρονικη μια χαρα δουλευει αν και σπανια χανει λαδι αφου τα αλλαζω μεχρι 10.000..
ελα ντε! τον εχω ρωτησει και εγω πριιιιν καιρο γιατι ξερω τι αυτοκινητο εχει:original:
εμενα παντως μερχι στιγμης που δεν εχει χειροκινητη μετρηση,η ηλεκτρονικη μια χαρα δουλευει αν και σπανια χανει λαδι αφου τα αλλαζω μεχρι 10.000..
Φαινεται πως το βρηκα: https://id4motion.shop/products/bmw-3-series-e9x-digital-cluster
Καλη ειναι και η ψηφιακη μετρηση, αλλα και μια βεργα δε πιστευω πως θα τους εβγαζε εκτος προϋπολογισμου...
αυτο και αν ειναι τσιμπημενο!
Χθες παρελαβα επιτελους τη μπουμπου! Η κατασταση της ειναι απιστευτη, παρα τα 15 της χρονια, δειγμα αριστου και επιμελους πρωην ιδιοκτητη! Το μονο που θα χρειαστει, ειναι ενας καινουριος θερμοστατης γιατι μπαινοντας στο κρυφο μενου του πινακα οργανων, παρατηρησα πως η θερμοκρασια του αντιψυκτικου δε περναει ποτε τους 70°C! Οποτε μολις φθασω στο νησι, θα τον αντικαταστησω παραυτα! Επισης, μηπως εχει καποιος το μανιουαλ σε pdf;
Οριστε και δυο φωτο:
45595
45596
nikos valvetronic
17-02-22, 21:02
Καλοτάξιδη να είναι να την χαρείς φίλε.
Καλοτάξιδη να είναι να την χαρείς φίλε.
Ευχαριστω πολυ Νικο!!
Καλοτάξιδο!!! Καλά χιλιόμετρα!!! :) :) :)
GiannisRob
18-02-22, 23:56
Καλοτάξιδο θα είναι σίγουρα. Θα το ευχαριστηθείς, είναι βέβαιο.
Απροβλημάτιστο θα ευχηθώ εγώ!
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
VW Tiguan Allspace 2.0 BiTDi Stage 1 300HP DSG7 R-Line
Την προηγουμενη εβδομαδα, αλλαξα θερμοστατη και γνησιο αντιψυκτικο στο si μου. Πλεον η θερμοκρασια κυμαινεται απο τους 84 εως 90°C και επιτελους μπορεσα να κανω μερικα "ανοιγματα" καθως και τα σχετικα μου παντηλικια και δηλωνω απολυτα ικανοποιημενος απο την οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου!!! Το μπλοκε δινει ρεστα, ενω η αναρτηση διαβαζει απιστευτα το δρομο! Βεβαια η φιλοσοφια του πισωκινητου, απεχει κατα πολυ απο το πως εχω μαθει ολα αυτα τα χρονια με το προσθιοκινητο, αλλα θα το μαθω σιγα σιγα, γιατι ετουτο θελει αποφασιστικη τιμονιά για να μπουκαρεις στο apex και να μην υποστρεψει, ενω το 106 gti που εχω, θελει απαλους χειρισμους στην εισοδο της στροφης και εντελως διαφορετιχο χειρισμο στο γκαζι...οπως και να 'χει, δε ξερω αν επι της ουσιας υπαρχει σημαντικη διαφορα μεταξυ του si και ενος 320i m pack, το θεμα ειναι οτι προκειται για ενα απιστευτα καλοζυγισμενο αυτοκινητο με φοβερη αισθηση στο τιμονι και πολυ καλη αποκριση, δεδομενης της ηλεκτρικης πεταλουδας, στριβει με οσα ερχεται και απαιτει συνεση γιατι σε ξεγελαει για χαβαλε οσον αφορα στα ορια του!
Εδω να σημειωσω, πως το 106 μου, δεν ειναι μια απλη περιπτωση σαξοραλλου φ.π.ε τεζα χαμηλωμενο, αλλα ενα track-day car, με "φορεσια" καθημερινου, με καμπερ μπροστα, καστερ, αναρτηση leda με εξωτερικα δοχεια αζωτου, τετραπεταλουδα κλπ... γιατι τα αναφερω αυτα; Γιατι, απο ενα τοσο "ζορικο" προσθιοκινητο, με τη μεταπηδηση στο si δε μου εχει λειψει τιποτα απο οδικη συμπεριφορα και ευχαριστηση!
Αυτα τα ολιγα!
Την προηγουμενη εβδομαδα, αλλαξα θερμοστατη και γνησιο αντιψυκτικο στο si μου. Πλεον η θερμοκρασια κυμαινεται απο τους 84 εως 90°C και επιτελους μπορεσα να κανω μερικα "ανοιγματα" καθως και τα σχετικα μου παντηλικια και δηλωνω απολυτα ικανοποιημενος απο την οδικη συμπεριφορα του αυτοκινητου!!! Το μπλοκε δινει ρεστα, ενω η αναρτηση διαβαζει απιστευτα το δρομο! Βεβαια η φιλοσοφια του πισωκινητου, απεχει κατα πολυ απο το πως εχω μαθει ολα αυτα τα χρονια με το προσθιοκινητο, αλλα θα το μαθω σιγα σιγα, γιατι ετουτο θελει αποφασιστικη τιμονιά για να μπουκαρεις στο apex και να μην υποστρεψει, ενω το 106 gti που εχω, θελει απαλους χειρισμους στην εισοδο της στροφης και εντελως διαφορετιχο χειρισμο στο γκαζι...οπως και να 'χει, δε ξερω αν επι της ουσιας υπαρχει σημαντικη διαφορα μεταξυ του si και ενος 320i m pack, το θεμα ειναι οτι προκειται για ενα απιστευτα καλοζυγισμενο αυτοκινητο με φοβερη αισθηση στο τιμονι και πολυ καλη αποκριση, δεδομενης της ηλεκτρικης πεταλουδας, στριβει με οσα ερχεται και απαιτει συνεση γιατι σε ξεγελαει για χαβαλε οσον αφορα στα ορια του!
Εδω να σημειωσω, πως το 106 μου, δεν ειναι μια απλη περιπτωση σαξοραλλου φ.π.ε τεζα χαμηλωμενο, αλλα ενα track-day car, με "φορεσια" καθημερινου, με καμπερ μπροστα, καστερ, αναρτηση leda με εξωτερικα δοχεια αζωτου, τετραπεταλουδα κλπ... γιατι τα αναφερω αυτα; Γιατι, απο ενα τοσο "ζορικο" προσθιοκινητο, με τη μεταπηδηση στο si δε μου εχει λειψει τιποτα απο οδικη συμπεριφορα και ευχαριστηση!
Αυτα τα ολιγα!
αν διαβάσεις τα όσα έχω γράψει για το αμάξι θα καταλάβεις πως το αμάξι έχει πρόβλημα με τον θερμοστάτη και όταν τον αλλάζεις πρέπει να αλλάζεις ΚΑΙ το κέλυφος θερμοστάτη καθώς η BMW εχει δώσει αντικατάσταση του με νέο κωδικό ανταλλακτικού. το αμαξι που ειχα το πούλησα για τον λογο αυτό καθώς φοβόμουν να πάρω τον κινητήρα στα χέρια απο χαμηλές θερμοκρασίες. είχα παρατηρήσει πως έπειτα απο αλλαγή θερμοστάτη η θερμοκρασία ήταν κανονική για πολύ 8-12 μήνες. μετά ήθελε πάλι αλλαγή. είχα αλλάξει 3 θερμοστάτες και όλους μέσα στην BMW. να προσέχεις το αμάξι και μνα κοιτάζεις στον χώρο του κινητήρα για τυχόν δείγματα νερού κυρίως απο εκει που συμπληρώνουμε νερό στον κινητήρα. Πριν 10 χρόνια ήταν μια καλή αγορά , πλέον ΄τώρα δεν θα το αγόραζα ως ασύμφορο και υπερβολικά απαράδεκτο στην κατανάλωση καυσίμου του που μέσα στην πόλη έφτανε τα 15λ/100. να το χαρείς αν και νομίζω πως μια 320 m-pack efficiend dynamic θα ηταν πιο σοφή αγορά. βέβαια το συγκεκριμένο αμάξι είχε πάντοτε το κοινό που έψαχνε συγκεκριμένα για αυτό, ΄'όπως και εγώ!
το αμάξι το είχα απο 13.000 ΚΜ μέχρι και σχεδόν 100.000 ΚΜ και το πρόσεχα πολύ. είναι πάλι αγγελία όπως βλέπω....
Που είσαι ρε Πετράν;;
Έχω περάσει πολλές περιόδους και φάσεις ''το δίνω'' - ''δεν το δίνω''.
Άνεξάρτητα από μάρκα, including bmw, ξενερώνω τόσο πολύ με ό,τι νέο βγαίνει στην αγορά! Τόσο που λέω έχω θέμα.
Ίσως δεν μπορώ να ακολουθήσω το ρεύμα ψυχολογικά και μένω πίσω, δεν ξέρω, ίσως έχω άγνοια, αλλά πραγματικά χαίρομαι όταν πχ. βλέπω το 39άρι του Άρη, το Μι τρίο του Γιώργη (Gnx), για να μην πω τον Ιαγουάρο του Νικ., κλπ, δηλ. κανονικά, αληθινά αμάξια που ξέρουμε.
Αλλά για να γυρίσω σε εμένα, σε ότι νέο έχω μπει (Υιαρις cross, yiaris απλό, πεζώ, ρενώ, κλπ) λέω γ@μισέ το, θα μείνω με το Si.
Πως βλέπεις ή έβλεπες κάτι παππούδια με αμάξια 50 ετών; Ε, κάτι τέτοιο θα συμβεί και με εμένα. :laughing:
Που είσαι ρε Πετράν;;
Έχω περάσει πολλές περιόδους και φάσεις ''το δίνω'' - ''δεν το δίνω''.
Άνεξάρτητα από μάρκα, including bmw, ξενερώνω τόσο πολύ με ό,τι νέο βγαίνει στην αγορά! Τόσο που λέω έχω θέμα.
Ίσως δεν μπορώ να ακολουθήσω το ρεύμα ψυχολογικά και μένω πίσω, δεν ξέρω, ίσως έχω άγνοια, αλλά πραγματικά χαίρομαι όταν πχ. βλέπω το 39άρι του Άρη, το Μι τρίο του Γιώργη (Gnx), για να μην πω τον Ιαγουάρο του Νικ., κλπ, δηλ. κανονικά, αληθινά αμάξια που ξέρουμε.
Αλλά για να γυρίσω σε εμένα, σε ότι νέο έχω μπει (Υιαρις cross, yiaris απλό, πεζώ, ρενώ, κλπ) λέω γ@μισέ το, θα μείνω με το Si.
Πως βλέπεις ή έβλεπες κάτι παππούδια με αμάξια 50 ετών; Ε, κάτι τέτοιο θα συμβεί και με εμένα. :laughing:
όσο μπορείς και το έχεις καλώς...
για καθημερινό αμάξι δεν κάνει που το χρειαζόμουνα εγώ... μονο τα τέλη κυκλοφορίας και η απαράδεκτη κατανάλωση και με 2+ ευρώ η βενζίνη ....ευχαριστώ δεν θα πάρω.
το σκότωσα βέβαια στην τιμή αλλά ήθελα να φύγει.
έκανε τον κύκλο του μαζί μου, το ευχαριστήθηκα αλλά ηρθε η ώρα του όσο ακόμα πουλιότανε γιατι δύσκολα πλέον θα πάρει κάποιος δίλιτρο και μάλιστα παλιό
Πετρο, περιττο να σου πω, πως αλλαξα θερμοστατη με επωνυμο ιμιτασιον, και πριν 4 ημερες αρχισε κι αυτος να κανει τρελες και να ανοιγει στους 78°C. Ο λογος που δε πηρα γνησιο, ηταν πως δεν ηταν διαθεσιμος και ειχε αναμονη 2 εβδομαδες, οποτε εβαλα αυτον σκεπτομενος "τι σκατα, ενα χρονο δε θα αντεξει; " τελικα βρεθηκα να παραγγελνω γνησιο μπας και γλιτωσω παλι το μαραζι των θερμοκρασιων. Ειναι απο τα πραγματα που με εχουν ξενερωσει απιστευτα οφειλω να ομολογησω και τετοια πραγματα δε τα περιμενα απο ενα bmw! Οσον αφορα στο κελυφος, ειναι αλλαγμενο με τον νεο κωδικο ανταλλακτικου.
Ελπιζω ο γνησιος θερμοστατης να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, αν και δε το παραπιστευω...
Πετρο, περιττο να σου πω, πως αλλαξα θερμοστατη με επωνυμο ιμιτασιον, και πριν 4 ημερες αρχισε κι αυτος να κανει τρελες και να ανοιγει στους 78°C. Ο λογος που δε πηρα γνησιο, ηταν πως δεν ηταν διαθεσιμος και ειχε αναμονη 2 εβδομαδες, οποτε εβαλα αυτον σκεπτομενος "τι σκατα, ενα χρονο δε θα αντεξει; " τελικα βρεθηκα να παραγγελνω γνησιο μπας και γλιτωσω παλι το μαραζι των θερμοκρασιων. Ειναι απο τα πραγματα που με εχουν ξενερωσει απιστευτα οφειλω να ομολογησω και τετοια πραγματα δε τα περιμενα απο ενα bmw! Οσον αφορα στο κελυφος, ειναι αλλαγμενο με τον νεο κωδικο ανταλλακτικου.
Ελπιζω ο γνησιος θερμοστατης να εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης, αν και δε το παραπιστευω...
εχεις δίκιο, ο κωδικός ανταλλακτικού επειδή δεν έχει κίνηση καθόλου μιας και ΜΟΝΟ το 320si φοράει αυτόν τον θερμοστάτη μηχανικό καθαρά απο όλα τα Ε90 ερχεται μονο με παραγγελία. εγω ειχα παραγγείλει 2 να ερθουν την δεύτερη φορά γιατι ήξερα το story...
εβλεπα θερμοκρασίες το χειμωνα με το ζόρι 70-75 και σε κατηφόρες και 65....
φαντάσου έβλεπα να ανεβαίνει η θερμοκρασία λαδιού πιο γρήγορα απο τα νερά!!!!
θα σου έλεγα σε κάθε σερβις να τον αλλάζεις
εχεις δίκιο, ο κωδικός ανταλλακτικού επειδή δεν έχει κίνηση καθόλου μιας και ΜΟΝΟ το 320si φοράει αυτόν τον θερμοστάτη μηχανικό καθαρά απο όλα τα Ε90 ερχεται μονο με παραγγελία. εγω ειχα παραγγείλει 2 να ερθουν την δεύτερη φορά γιατι ήξερα το story...
εβλεπα θερμοκρασίες το χειμωνα με το ζόρι 70-75 και σε κατηφόρες και 65....
φαντάσου έβλεπα να ανεβαίνει η θερμοκρασία λαδιού πιο γρήγορα απο τα νερά!!!!
θα σου έλεγα σε κάθε σερβις να τον αλλάζεις
Οπως παει, αυτο θα κανω, θα τον αλλαζω σε καθε δευτερη αλλαγη λαδιου... και ολα αυτα γιατι δεν εχω καμια διαθεση να πληρωνω κινητηρα!
Περίεργο, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον θερμοστάτη, ούτε έχω αλλάξει ποτέ.
Παρακολουθεις τη θερμοκρασια απο το κρυφο μενου;
Παρακολουθεις τη θερμοκρασια απο το κρυφο μενου;
Δεν ξέρω καν να μπαίνω. Μια φορά μου είχε δείξει - πριν καμια 10αριά χρόνια ο Κώστας (Σάρκυ) και ούτε που θυμάμαι πως το κάνω.
Τόσα χρόνια φαντάζομαι θα μου άναβε κάποιο λαμπάκι αν είχε θέμα με θερμοκρασία. :wassat:
Δεν ξέρω καν να μπαίνω. Μια φορά μου είχε δείξει - πριν καμια 10αριά χρόνια ο Κώστας (Σάρκυ) και ούτε που θυμάμαι πως το κάνω.
Τόσα χρόνια φαντάζομαι θα μου άναβε κάποιο λαμπάκι αν είχε θέμα με θερμοκρασία. :wassat:
Δυστυχως, ενδειξη για χαμηλη θερμοκρασια δεν υπαρχει, αν και θα επρεπε ή ακομη καλυτερα θα επρεπε να υπηρχε οργανο.
Εδω η διαδικασια:
https://youtu.be/7exeRgWtkt4
Παρακολουθησε την και πες μας αν θες τα αποτελεσματα!
το είχα γράψει πολλές φορές.... οτι το αμάξι έχει θέμα με τον θερμοστάτη και είχα ανεβάσει και φωτογραφίες με μετρήσεις
Δυστυχως, ενδειξη για χαμηλη θερμοκρασια δεν υπαρχει, αν και θα επρεπε ή ακομη καλυτερα θα επρεπε να υπηρχε οργανο.
Εδω η διαδικασια:
https://youtu.be/7exeRgWtkt4
Ευχαριστώ! Θα το κάνω οπωσδήποτε!
το είχα γράψει πολλές φορές.... οτι το αμάξι έχει θέμα με τον θερμοστάτη και είχα ανεβάσει και φωτογραφίες με μετρήσεις
Τώρα μου τα θυμήσατε πάλι, παλιότερα - δεν ξέρω γιατί - δεν είχα ασχοληθεί, ίσως γιατί δεν είχε τις ενδείξεις για να με προβληματίσει.
Αν θυμάσαι εγώ είχα τον ''πόνο'' μου με το check μόνιμα αναμμένο για καταλύτη..
Μπούλη μου είσαι ο top expert για το carbon που έλεγε και ο τεράστιος Γιώργης!
Το προσπάθησα 2-3 φορές αλλά δεν τα κατάφερα. Βγάζει και τα γράμματα στο βιντεάκι και μου έκρυβε τις ενδείξεις. Θα ξαναδοκιμάσω όταν θα έχω περισσότερο χρόνο και υπομονή..
Ναι, οποτε μπορεσεις, κανε μια προσπαθεια ακομη! Θα 'χει ενδιαφερον να δουμε κατα ποσο ο θερμοστατης σου κραταει σωστη θερμοκρασια!
Ναι, οποτε μπορεσεις, κανε μια προσπαθεια ακομη! Θα 'χει ενδιαφερον να δουμε κατα ποσο ο θερμοστατης σου κραταει σωστη θερμοκρασια!
να ξέρετε οτι όσο ζεσταίνει ο καιρός το πρόβλημα "κρύβεται"
Θυμάσαι βλεπω... ωραιες εποχες!
Δεν υπαρχει κανενα app να στο δειχνει στο κινητο real time? Σε συνδυασμο με ενα OBD reader...
Αλλα τι σου λεω? Αλλαζε τον που κ που και εισαι οκ! :) :th_Laie_67-1:
GiannisRob
28-03-22, 15:02
Δεν υπαρχει κανενα app να στο δειχνει στο κινητο real time? Σε συνδυασμο με ενα OBD reader...
Υπάρχει το carly. Λίγο ακριβό, αλλά αν δεν ακριβύνει με τους ρυθμούς που ακριβαίνει το υγραέριο και το ηλιέλαιο, ίσως αξίζει τα λεφτά του.
Υπάρχει το carly. Λίγο ακριβό, αλλά αν δεν ακριβύνει με τους ρυθμούς που ακριβαίνει το υγραέριο και το ηλιέλαιο, ίσως αξίζει τα λεφτά του.
Γιαννη εγω εχω αυτό (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torquefree&hl=el&gl=US) με ενα κινεζικο adapter και δουλευει μια χαρα...
φωτο (https://play-lh.googleusercontent.com/fjkR6HyCRfcwJTUBPCnMtXv2F8KPa6rvnN0hER3VQU-iY9MT3VAnqTutPQ_uvrvgGGo=w1920-h937-rw)
45638
Θυμάσαι βλεπω... ωραιες εποχες!
Αλλα τι σου λεω? Αλλαζε τον που κ που και εισαι οκ! :) :th_Laie_67-1:
To προσπάθησα πάλι αλλά το πΛί. Δε το χω λέμε, αυτά είναι για εσάς τους νέους.
Δε βαριέσαι, 15 χρόνια τώρα καλά πάει, γιατί να το σκαλίσω; :laughing:
Κι εγω εχω παρει ενα κινεζικο obd reader και το παρακολουθω, αλλα τις περισσοτερες φορες λειτουργω ανωμαλα, οποτε κανω αυτη την απιστευτα αβολη διαδικασια με το κρυφο μενου του πινακα οργανων.
Προ ημερων εν τω μεταξυ, "δανειστηκα" το facebook συγγενικου μου προσωπου για να δω στο 320si owners τι επικρατει με το μοντελο και ειδα καποια δημοσιευση οπου ανεφεραν πως οι μη γνησιοι θερμοστατες παθαινουν αυτο που επαθε και ο δικος μου, δηλαδη λειτουργουν σωστα για ενα διαστημα και μετα παλαβωνουν! Βεβαια ειμαι εν αναμονη της αφιξης του γνησιου οποτε ελπιζω αυτο να αποτελεσει παρελθον και ο γνησιος να λειτουργησει οπως πρεπει να λειτουργει ο θερμοστατης ενος φυσιολογικου αυτοκινητου.... Στο καημενο το 106, μια φορα αλλαξα θερμοστατη και αυτον προληπτικα, μιας και ο παλιος ειχε αρκετα χρονια στην πλατη του και παρ'ολα αυτα δεν ειχε παρουσιασει ποτε το παραμικρο....
GiannisRob
30-03-22, 00:28
Εγκυκλοπαιδικά, πόσο έχει ένας εργοστασιακός θερμοστάτης για το 320si αγορασμένος από τη μαμά BMW? Ρωτάω γιατί πρόσφατα πλήρωσα 125€ για ένα θερμοστάτη για το S60 και ακόμα βρίζω...
Κάπου τόσο, 45€+65€ (housing+thermostat). Αν σας χαλάει το 120αρι, ξέρετε πόσο κάνει ο θερμοστάτης στον Prince/THP (πάει όλο μαζί, βάση-housing-θερμοστάτης) ? 250€
Αν η τιμη, ηταν αναλογη της διαρκειας ζωης, χαλαλι...
Εγκυκλοπαιδικά, πόσο έχει ένας εργοστασιακός θερμοστάτης για το 320si αγορασμένος από τη μαμά BMW? Ρωτάω γιατί πρόσφατα πλήρωσα 125€ για ένα θερμοστάτη για το S60 και ακόμα βρίζω...
κανα 30αρι... το εχω ξαναπει.. ο θερμοστάτης του si δεν εχει καμια σχέση με οσους φοράνε τα υπολοιπα Ε90 που ειναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι και δουλεύουν σε θερμοκρασίες 110 βαθμούς περίπου.
Κι εγω εχω παρει ενα κινεζικο obd reader και το παρακολουθω, αλλα τις περισσοτερες φορες λειτουργω ανωμαλα, οποτε κανω αυτη την απιστευτα αβολη διαδικασια με το κρυφο μενου του πινακα οργανων.
Προ ημερων εν τω μεταξυ, "δανειστηκα" το facebook συγγενικου μου προσωπου για να δω στο 320si owners τι επικρατει με το μοντελο και ειδα καποια δημοσιευση οπου ανεφεραν πως οι μη γνησιοι θερμοστατες παθαινουν αυτο που επαθε και ο δικος μου, δηλαδη λειτουργουν σωστα για ενα διαστημα και μετα παλαβωνουν! Βεβαια ειμαι εν αναμονη της αφιξης του γνησιου οποτε ελπιζω αυτο να αποτελεσει παρελθον και ο γνησιος να λειτουργησει οπως πρεπει να λειτουργει ο θερμοστατης ενος φυσιολογικου αυτοκινητου.... Στο καημενο το 106, μια φορα αλλαξα θερμοστατη και αυτον προληπτικα, μιας και ο παλιος ειχε αρκετα χρονια στην πλατη του και παρ'ολα αυτα δεν ειχε παρουσιασει ποτε το παραμικρο....
εμενα και ο νγησιος τα ίδια έκανε... απλά ίσως να κράταγε κανα χρόνο...
κανα 30αρι... το εχω ξαναπει.. ο θερμοστάτης του si δεν εχει καμια σχέση με οσους φοράνε τα υπολοιπα Ε90 που ειναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι και δουλεύουν σε θερμοκρασίες 110 βαθμούς περίπου.
30 ευρω; Απο Ελλαδα τον βρισκω κοντα στα 120 γιουρος!
Τελικα τον βρηκα 80 ευρω απο Λετονια και τον πηρα χωρις δευτερη σκεψη! Ακομη βεβαια δεν εχω προλαβει να τον αλλαξω...ελπιζω να βρω χρονο μετα τις γιορτες μπας και...αλλιως απο Νοεμβρη που θα γκαραζωσω τη μηχανη...
http://www.original-genuine-spare-parts.com/a/bmw/11517_/11517552079-thermostat_(bmw).htm
https://www.ebay.com/itm/323980849000
τόσο είχε. προφανως εχουν εκτοξεύσει τις τιμές ανταλλακτικών
τόσο είχε. προφανως εχουν εκτοξεύσει τις τιμές ανταλλακτικών
και δεν ειναι οι μόνοι! :(
Παίδες άλλαξα προχθές λάστιχα (premium contact 6) και λέω ας κάνω και μια ευθυγράμμιση (20€) μαζί με μία μέτρηση στα αμορτισέρ.
Το αμάξι έχει 107Κ km και τα πίσω μου τα έβγαλε 50 & 54%! Είναι δυνατόν;; Πίστευα ότι βγάζουν τουλ. 200Κ km.
Γνωρίζουμε κόστος αλλαγής; (χωρίς ελατήρια - μόνο αμορτισέρ)
GiannisRob
12-12-22, 14:24
δεν ξερω κατά πόσο είναι αξιόπιστη αυτή η μέτρηση. τελευταία φορά που έβαλα αμαξι σε αμορτισερομετρο ήταν πριν κάνα 4αρι χρόνια, όταν άλλαξα αμορτισέρ το S60. έβαλα κάτι ΚΥΒ, όχι τα φθηνότερα και επί τόπου το αμάξι μετρήθηκε. με μηδέν χιλιόμετρα στα αμορτισέρ, η ένδειξη ήταν 75%.
Δίκιο έχει ο Γιάννης μωρμ@λ@κ@, που σου πέταξαν ένα νούμερο τυπωμένο σε κάποιο κωλόχαρτο και το φέρνεις βαρέως...
Μόλις είχα βάλει τα Sprint στο Ε60, μου έβγαλε 40% γιατί ήταν θεόσκληρα. Εις την φούτσαν μας, που θα έλεγε κι ο Καραϊσκάκης.
Σημασία έχει να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο αμορτισέρ του ιδίου άξονα.
Κράτα τα λεφτά σου για όταν ανοίξει το καλάθι του βουλκανιζατερά.
50% σε σχεση με το… τι;
Τι ειναι 100% ;
Εχουν την προηγουμενη μετρηση και συγκρινουν με εκεινη;
Σε σχεση με τα αντιστοιχα που εχουν μετρησει;
Ποιο ειναι το μετρο συγκρισης;
Βαλε στα λαατιχα σου αερα 40 και πηγαινε να στα μετρησουν ξανα και να σου πουν τι εβγαλαν
Σταματηστε να αντιμετωπιζετε τον καθε λαδοποντικα που φοραει μια λερωμενη φορμα και εχει μαυρα νυχια σαν γνωστη της μηχανολογιας.
Οι Κτεατζηδες εχουν τοση βαρυτητα σαν μηχανολογοι οσο το να σου πει ο τυπος στα αλλαντικα στο σουπερ μαρκετ πως εχει μαστερ ζαμπονοκοπτικης.
τα ιδια σκατα ειχαν πει 2 και σε εμενα,σημασια δεν εδωσα και μπηκαν αυτοματα στο καρνε των λαμογιων μηχανικων και φυσικα δεν με ξαναειδαν..καλα αν ειχα ακουσει το κτεο και μερικες λαμογιο αντιπροσωπειες που βαζουν ενα παιδαρελι να κανει μπουλινγκ σε ανηξερους ιδιοκτητες,επρεπε καθε χρονο να τα αλλαζω...135.000 μια χαρα πανε..να εμπιστευεσαι λιγο και την διαισθηση σου,πως τα ακους και νιωθεις να δουλευουν και φυσικα αυτο που ειπε ο φιλος να μην εχουν μεγαλη αποκλιση μεταξυ τους.
GiannisRob
12-12-22, 17:50
Βαλε στα λαατιχα σου αερα 40 και πηγαινε να στα μετρησουν ξανα και να σου πουν τι εβγαλαν
Σταματηστε να αντιμετωπιζετε τον καθε λαδοποντικα που φοραει μια λερωμενη φορμα και εχει μαυρα νυχια σαν γνωστη της μηχανολογιας.
Οι Κτεατζηδες εχουν τοση βαρυτητα σαν μηχανολογοι οσο το να σου πει ο τυπος στα αλλαντικα στο σουπερ μαρκετ πως εχει μαστερ ζαμπονοκοπτικης.
Η πλάκα είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα πέρασα ΚΤΕΟ το S60, και το αμορτίσερόμετρο τους έδινε και βάρος άξονα. 635 χγρ. τον μπροστά και 565 χγρ. τον πίσω, δηλαδή σύνολο 1200 χγρ. σε ένα αυτοκίνητο που ο κατασκευαστής το δίνει >1500 και εγώ το έχω μετρήσει με μένα μέσα και άδειο ντεπόζιτο στα 1620 χγρ.
Τώρα θα μου πεις τι κάθομαι και ψάχνω, από τη στιγμή που στο ΚΤΕΟ περνάει ρύπους το Κλιό, με καταλύτη 30 χρονών και 450.000 χλμ...
nikos valvetronic
12-12-22, 21:18
Το αμορτισορόμετρο είσαι εσύ ο οδηγός που λέει ο dreamer. Όταν τελειώσουν το αμορτισέρ στο δείχνουν καθαρά. Η ανομοιομορφία στον ίδιο άξονα είναι πρόβλημα
συμφωνώ με Αρη και υπάρχουν τρόποι να το καταλάβεις. Ο πιο αλάνθαστος και εύκολος για μένα είναι τα σαμαράκια που βάζει στο δρόμο ο δήμος (ή η τροχαία δεν ξέρω).
Πέρνα το σαμαράκι όχι σαν κότα αλλά λίγο πιο σβέλτα από οτι θα έπρεπε και δες πως θα σκάσει ο κάθε άξονας. Την μούρη την βλέπεις μπροστά σου καθαρά,
τον κώλο εστίασε στον εσωτερικό καθρέπτη και δες την ταλάντωση σε σχέση με τον ορίζοντα πίσω. Δουλεύει. Κάποτε φίλος βουλκανιζατεράς με αμορτισερόμετρο μου εξήγησε ότι
αυτή η μ@λ@κία μετράει το βάρος του κάθε τροχού και όσο λιγότερο βάρος "φέυγει" με την ταλάντωση τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό απόδοσης. Κλαιν μαιν
δηλαδή..επηρεάζεται από την πίεση του ελαστικού, το προφιλ του το βάρος του ίδιου του τροχού, την κατάσταση του ίδιου του μηχανήματος κ.α.
Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο θέμα, για αυτό μου κάνει εντύπωση. Φορτωμένος όταν είμαι επίσης σε ταξίδι δεν έχω κάποια ταλάντωση ή κάτι που να με προβληματίζει.
Σε 10 μέρες περνάω και ΚΤΕΟ. Είμαι περίεργος να δω και εκεί τι θα πουν (η τρέχουσα μέτρηση έγινε σε βουλκανιζατέρ, όταν άλλαξα ελαστικά).
Με m pack αμορτισέρ, 18 άρα και 225/40 - 255/35 νομίζω λογικό είναι να κοπανάει.
Δηλαδή τι φάση? Να κόψουν στα ΚΤΕΟ το si σου?
Παίζει. Όπως στην ταινία Airplane II, όπου στην ασφάλεια αεροδρομίου περνούσαν ανεμπόδιστα τρομοκράτες με οπλοπολυβόλα, αντιαρματικά και μπαζούκας και οι φύλακες την έπεσαν στη γριούλα για σωματικό έλεγχο.
Όλα (τον) παίζουν στην Ελλάδα, μπροκολόκο μου.
Οτι θεμα εχετε με ΚΤΕΟ δωστε το αμαξι στη γυναικα μου. Ειδικα στον Κομβο, την τρεμουνε και της δινουν το χαρτι drive through οπως στα McDonalds. Μια φορα πηγαν να την κοψουν για φαρμακειο και πυροσβεσρηρα (το φαρμακειο κατω απο το καθισμα και ο πυροσβεστηρας μεσα στη φωλια της ρεζερβας) και δυστυχως για αυτους, ΗΞΕΡΕ που βρισκονται….
nikos valvetronic
13-12-22, 16:52
:worthy:
Respect στη σύντροφο!
Ptboul
εδω και 10 χρονια απο τοτε που πηρα το μπεμπε παω σε αλλο κτεο απο συμπτωση,ανοιξε ενα autoteco πιο κοντα απο εκει που πηγαινα και ακριβως διπλα σε εμπορικο.εκει μου γραφουν μια αναφορα για την διαφορα που εχουν στην αποκλιση αλλα προφορικα μου λενε οτι δεν τρεχει τιποτα.
παω μετα στον αμορτισερα να δω ελαστικα και αρχιζει το παραμυθι, οτι εκει δεν εχουν τα καταλληλα συστηματα απο τον πλανητη αρη που εχει αυτος,οτι το δικο του ειναι μεγαλυτερο γιατι εχει σπουδασει μηχανικος κ.λ.π.
υ.γ . στο κτεο που παω δεν ελεγχουν καν για φαρμακεια και πυροσβεστηρα αλλα και να ελεγξουν μια παρατηρηση για την αλλη φορα ,δεν σε κοβουν,δεν λενε κατι,,χαλαρα λεμε..
Αγαπητοι, συζητω κατα καιρους με διαφορους σχετικους και ασχετους σχετικα με την αξιοπιστια του n45b20 και μου περναει πολλες φορες απο το μυαλο, αν θα μπορουσα να μαθω με καποιο τροπο, αν το si μου εχει αλλαξει κινητηρα ή εχει κανει ρεκτιφιε ή τελοσπαντων αν ο κινητηρας ειναι 100% ο εργοστασιακος του. Να σημειωσω πως στο διαστημα που βρισκεται στην κατοχη μου, δεν εχει καψει σταγονα λαδι δεν εχει κανει ποτε κομπιασματα και ειδικα απο τοτε που καθαρισα πεταλουδα και βαλβιδες vanos η βελονα του στροφομετρου ακομη και με 9°C ειναι καρφωμενη χωρις ιχνος σκαμπανεβασματος... παρεπιπτοντως, το τρωει το "ξυλο" της κατα καιρους και ψιλοφοβαμαι μη τα παρω στο χερι...
Υ.Γ Οταν λεω τρωει ξυλο, δεν ενννοω κυκλακια, εκκινησεις και καγκουριες...μιλαμε για γρηγορη οδηγηση με το στροφομετρο να παιζει απο τις 5k rpm και πανω σε στροφιλικια.
Α! Εχει 137k χλμ!
GiannisRob
01-01-23, 23:51
Σχετικά με τον κινητήρα, θα πρέπει να δεις την άδεια κυκλοφορίας σου, αν ο αριθμός κινητήρα είναι ο ίδιος. Σε περίπτωση αντικατάστασης κινητήρα με ίδιο δεν αλλάζει στην άδεια. Αυτό στο λέω με σχετική σιγουριά, καθώς πριν 3 χρόνια άλλαξα κινητήρα στην Κλιώ.
Τώρα για το άνοιγμα κινητήρα, εικάζω πως κάποιες βίδες της κεφαλής θα έχουν σημάδια παραμόρφωσης από αν τις έχει ακουμπήσει κάποιος μετά τη συναρμολόγηση. Αυτό όμως, δεν το λέω με σιγουριά.
Σχετικά με τον κινητήρα, θα πρέπει να δεις την άδεια κυκλοφορίας σου, αν ο αριθμός κινητήρα είναι ο ίδιος. Σε περίπτωση αντικατάστασης κινητήρα με ίδιο δεν αλλάζει στην άδεια. Αυτό στο λέω με σχετική σιγουριά, καθώς πριν 3 χρόνια άλλαξα κινητήρα στην Κλιώ.
Τώρα για το άνοιγμα κινητήρα, εικάζω πως κάποιες βίδες της κεφαλής θα έχουν σημάδια παραμόρφωσης από αν τις έχει ακουμπήσει κάποιος μετά τη συναρμολόγηση. Αυτό όμως, δεν το λέω με σιγουριά.
Γιαννη, δυστυχως στην αδεια δε φαινεται κατι... στον κινητηρα υπαρχουν σημαδια σε διαφορες βιδες, αλλα δε μπορω να πω με σιγουρια αν εχει λυθει ο κινητηρας στα εξ ων συνετεθη....
Στα φορα του εξωτερικου βγαζουν ενα μπουζι και βαζουν μεσα μαγνητη για να δουν αν εχουν αλλαχθει τα χιτωνια, αλλοι παλι βαζουν ενδοσκοπικη καμερα, εγω επειδη ξερω κατι παραπανω απ'αυτους αγορασα 16αρι πολυσφηνο για τα μπουζι καθως και μαγνητη και δε κανω τιποτα... το πολυσφηνο για τα μπουζι του si, ειναι 14αρι:doh:
Χθες βραδυ, αφου πλεον πηρα 14αρι μπουζοκλειδο εβαλα ενδοσκοπικη καμερα στους δυο μπροστινους κυλινδρους για να δω την κατασταση των χιτωνιων και απο οσα ειδα φαινονται σε αψογη κατασταση...μου εφυγε ενα βαρος ειναι η αληθεια γιατι ενα φοβο με τα χιτωνια τον εχω.