PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα πάντα για το 320si

Σελίδες : 1 [2] 3

Nikos!
20-08-12, 09:21
Μου έδωσαν μια ιδέα να αλλάξω μόνο την απόληξη με αυτό:

https://www.horsepowerfreaks.com/images/products/hpf/135iexhaust/135iTipsFlag2_16.jpg

Επειδή είναι οβάλ η απόληξη του si, θα έχει πρόβλημα να κουμπώσει αυτό?

Ωραίο είναι.

tzanis320si
20-08-12, 14:59
Ωραιο θα ειναι και δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα απο θεμα χωρου.
για 2 διπλες πως θα σου φαινοταν η ιδεα????θελει αλαγη η προσαρμογη βεβαια το πισω πλαστικο του προφυλακτιρα.

Nikos!
20-08-12, 15:21
Ωραιο θα ειναι και δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα απο θεμα χωρου.
για 2 διπλες πως θα σου φαινοταν η ιδεα????θελει αλαγη η προσαρμογη βεβαια το πισω πλαστικο του προφυλακτιρα.

Λίγο υπερβολικές οι 2 διπλές νομίζω.

Μάλλον δε θα αλλάξω εξάτμιση...δεν αξίζει. Θα αλλάξω απόληξη.

Έχετε τίποτα να προτείνετε?

Nikos!
20-08-12, 16:19
Μάλλον σε κάτι τέτοιο θα πάω:

https://img534.imageshack.us/img534/7308/straightcut.jpg

Οι διαστάσεις είναι: inlet 57mm, outlet 76mm, width 170mm, length 205mm ...αλλά μπορεί να τις κόψει και μια ίντσα πιο κοντές.

$90 (73¤) σπίτι μου.

Θέλει κανείς άλλος, τώρα που γυρίζει? thumb

alexk
20-08-12, 23:51
Δεν το αφήνεις εργοστασιακό λέω εγώ ?
Ή βάλε ένα τελικό καζανάκι είτε άσ'το εργοστασιακό.
Οι πατέντες με τις απολήξεις φαίνονται λίγο κάπως.

...

Πάντως, βρήκα το εξής που αποδεικνύει αυτό που έγραφα πριν περί κοντού διαφορικού:

320si 80-120 (4η): 7,7
325i 80-120 (4η): 7,3
...

Τι αποδεικνύει αυτό ?
Ότι υπό συνθήκες και επειδή έχει κοντό διαφορικό είναι πιο αργό από το 325 που έχει 27 κιλά ροπή και 48 άλογα παραπάνω ?

Κάτι άλλο, ανέφερε ο φίλος cobalt ότι οι ιδιοκτήτες ξέρουν γιατί τα πήρανε.
Επειδή και εμένα ο φίλος μου ο Ανδρέας με έχει φάει ότι είναι τέλειο, το γιατί δεν μου το λέει βέβαια.
Εσάς τι σας ενθουσίασε παιδιά ?
Σοβαρά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι.

Nikos!
21-08-12, 09:11
Περιμένω να μου στείλει τις διαστάσεις και τελικά θα πάρω αυτές:

https://img441.imageshack.us/img441/8910/doublelayerpolishquads.jpg

Αυτές όμως έρχονται ζευγάρι και αναγκαστικά θα μου μείνει μια που δε θα μπαίνει πουθενά. Δε πειράζει, γιατί και πάλι η τιμή αξίζει.

Δεν το αφήνεις εργοστασιακό λέω εγώ ?
Ή βάλε ένα τελικό καζανάκι είτε άσ'το εργοστασιακό.
Οι πατέντες με τις απολήξεις φαίνονται λίγο κάπως.

Μπα...το καζανάκι με το ηλίθιο όνομα είναι αρκετά ακριβό...οπότε θα προτιμήσω τις απολήξεις. Άλλωστε ο εργοστασιακός ήχος του είναι πολύ καλός και δε θέλω να τον αλλάξω!!

Πάντως, βρήκα το εξής που αποδεικνύει αυτό που έγραφα πριν περί κοντού διαφορικού:

320si 80-120 (4η): 7,7
325i 80-120 (4η): 7,3
...

Τι αποδεικνύει αυτό ?
Ότι υπό συνθήκες και επειδή έχει κοντό διαφορικό είναι πιο αργό από το 325 που έχει 27 κιλά ροπή και 48 άλογα παραπάνω ?

Τι αποδεικνύει? Ότι όλος αυτός ο ντόρος και η μεγάλη διαφορά των 6 κιλών παραπάνω ροπής και 48 αλόγων...στο κρίσιμο 80-120 με 4η της δίνει ΜΟΝΟ 4 δέκατα του δευτερολέπτου. :original:

Μη μου πεις ότι υπάρχει άνθρωπος που θα καταλάβει τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου!

Αποδεικνύει λοιπόν αυτό που σου γράφω και πριν. ΜΗΝ κοιτάς τα νούμερα της ιπποδύναμης και της ροπής! Τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια. Πως βγαίνουν έχει σημασία. Βλέπεις λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ κοντά τα δυο αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη μέτρηση κι ας έχουν κοντά 50 άλογα διαφορά!

Κάτι άλλο, ανέφερε ο φίλος cobalt ότι οι ιδιοκτήτες ξέρουν γιατί τα πήρανε.
Επειδή και εμένα ο φίλος μου ο Ανδρέας με έχει φάει ότι είναι τέλειο, το γιατί δεν μου το λέει βέβαια.
Εσάς τι σας ενθουσίασε παιδιά ?
Σοβαρά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι.

Τι ψάχνεις να βρεις τώρα? Για να στο λένε όλοι...κάτι δε θα ξέρουν? :thumbsup:

Θα σου πω τι αρέσει σε μένα και θα το λήξω εδώ γιατί αυτό που κάνεις δεν έχει νόημα νομίζω και δε ξέρω αν θα σου απαντήσουν κι οι υπόλοιποι.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Καταρχάς είναι ένα ιδιαίτερο, μοναδικό και συλλεκτικό αυτοκίνητο με 100% σπορ χαρακτήρα και προσανατολισμό. Εμφανισιακά με το M-Pack φαίνεται πανέμορφο, οι 18άρες είναι κόσμημα και όταν κάθεσαι στο μπάκετ από αλκαντάρα και πιάνεις το χοντρό Μ τιμόνι, τότε απλά "κουμπώνεις". Στο δρόμο τώρα, με ενθουσιάζει η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις από το αυτοκίνητο. Το βαρύ, ακριβέστατο τιμόνι, η άμεση απόκριση γκαζιού λόγω έλλειψης valvetronic και χρήσης συμβατικής πεταλούδας, το εξαιρετικά ουδέτερο στήσιμο, τα άμεσα και δυνατά 300mm φρένα, ο εξαιρετικός ήχος, το στροφάρισμα στις 7.500 (κι ο ήχος εκεί) και το σβέλτο δούλεμα του μοτέρ που έχει πραγματικά ΤΟΝ ΑΓΕΜΙΣΤΟ...δε σταματάει να δίνει!!!

Όλα αυτά λοιπόν μου επιτρέπουν να φρενάρω όσο πιο αργά μπορώ εκμεταλλευόμενος τα εξαιρετικά φρένα, γνωρίζοντας ότι στο turn-in δε θα με προδώσει με "μούτρα" και όντως στρίβοντας το εμπρός μέρος ακούει...κολλάει κάτω, βιδώνει και δε κουνιέται και χρησιμοποιώ την άμεση απόκριση του γκαζιού σε συνεργασία με τη σωστή κλιμάκωση να το πατήσω εκεί που το θέλω να ανοίξει (όχι 5 λεπτά μετά) για να βγω γρήγορα από το Κάπα. Το σασί απλά ακούει και στρίβει χωρίς ίχνος γλιστρίματος.

Αυτό. :original:

Κι επειδή το συγκρίνεις συνεχώς με το 325i, έχοντας οδηγήσει το 325i λοιπόν, ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα από τον 6κυλ κι αν ήταν να έτρωγα το αγγούρι του 3λτ (τέλη, ασφάλειες, έκτακτες εισφορές, αγελάδα του κράτους κλπ) θα διάλεγα ένα 335i. Πολύ πιο διασκεδαστικό βρήκα το si λοιπόν από το 325i, στο οποίο si το ελαφρύ και άμεσο εμπρός μέρος του, μου επιτρέπει να το "πετάω" από στροφή σε στροφή...βιδωμένο στο δρόμο.

strof
21-08-12, 09:18
Ενα offtopic αλλα επειδη δεν ειχα κοιταξει ποτε αυτα που αναφερει ο Αλεξης παραπανω και επειδη βρηκα αυτο: https://www.bmwheaven.com/database/compare.php?brand1=BMW&enumber1=E90_3&type1=23&brand2=BMW&enumber2=E90_3&type2=603&submit=Compare
το 320d εχει μολις 0,2 s χειροτερο 0-100 απο το si και 1,2 s καλυτερο 80-120;; Περιεργο μου φαινεται.

Cobalt
21-08-12, 09:36
Φιλε μου να εισαι σιγουρος πως αν δεν υπηρχε το θεμα με το μοτερ ολοι θα το θυμομασταν σαν κατι συλλεκτικο π βγηκε καποτε με ενα αδυναμο μοτερ και καλο στησιμο και τιποτα παραπανω.....γιατι δεν νομιζω να εχει πραγματικα και το ιδιατερο...οπως και να εχει συμφωμω απολυτα σε οσα λεει ο αλεξκ

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

το θέμα είναι οτι αν ρωτήσεις τους κατόχους του αυτοκινήτου θα διαφωνησουν. αυτό είναι που δεν καταλαβαίνετε. δεν προσπαθεί κανείς να θεοποιήσει το si αλλά δεν καταλαβαίνετε οτι όσοι το αγόρασαν το πήραν για συγκεκριμένο σκοπό.

όσο για το μοτέρ... αστοχία ή όχι δεν ειναι κανόνας το σπάσιμο...
όπως αναφέρθηκε το ποσοστό είναι πολύ μικρό αλλά υπαρκτό.

Cobalt
21-08-12, 09:39

Αυτές όμως έρχονται ζευγάρι και αναγκαστικά θα μου μείνει μια που δε θα μπαίνει πουθενά. Δε πειράζει, γιατί και πάλι η τιμή αξίζει.

Μπα...το καζανάκι με το ηλίθιο όνομα είναι αρκετά ακριβό...οπότε θα προτιμήσω τις απολήξεις. Άλλωστε ο εργοστασιακός ήχος του είναι πολύ καλός και δε θέλω να τον αλλάξω!!

Τι αποδεικνύει? Ότι όλος αυτός ο ντόρος και η μεγάλη διαφορά των 6 κιλών παραπάνω ροπής και 48 αλόγων...στο κρίσιμο 80-120 με 4η της δίνει ΜΟΝΟ 4 δέκατα του δευτερολέπτου. :original:

Μη μου πεις ότι υπάρχει άνθρωπος που θα καταλάβει τη διαφορά του μισού δευτερολέπτου!

Αποδεικνύει λοιπόν αυτό που σου γράφω και πριν. ΜΗΝ κοιτάς τα νούμερα της ιπποδύναμης και της ροπής! Τα νούμερα δε λένε πάντα την αλήθεια. Πως βγαίνουν έχει σημασία. Βλέπεις λοιπόν ότι είναι πάρα πολύ κοντά τα δυο αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη μέτρηση κι ας έχουν κοντά 50 άλογα διαφορά!

Θα σου πω τι αρέσει σε μένα και θα το λήξω εδώ γιατί αυτό που κάνεις δεν έχει νόημα νομίζω και δε ξέρω αν θα σου απαντήσουν κι οι υπόλοιποι.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Καταρχάς είναι ένα ιδιαίτερο, μοναδικό και συλλεκτικό αυτοκίνητο με 100% σπορ χαρακτήρα και προσανατολισμό. Εμφανισιακά με το M-Pack φαίνεται πανέμορφο, οι 18άρες είναι κόσμημα και όταν κάθεσαι στο μπάκετ από αλκαντάρα και πιάνεις το χοντρό Μ τιμόνι, τότε απλά "κουμπώνεις". Στο δρόμο τώρα, με ενθουσιάζει η συνολική αίσθηση που αποκομίζεις από το αυτοκίνητο. Το βαρύ, ακριβέστατο τιμόνι, η άμεση απόκριση γκαζιού λόγω έλλειψης valvetronic και χρήσης συμβατικής πεταλούδας, το εξαιρετικά ουδέτερο στήσιμο, τα άμεσα και δυνατά 300mm φρένα, ο εξαιρετικός ήχος, το στροφάρισμα στις 7.500 (κι ο ήχος εκεί) και το σβέλτο δούλεμα του μοτέρ που έχει πραγματικά ΤΟΝ ΑΓΕΜΙΣΤΟ...δε σταματάει να δίνει!!!

Όλα αυτά λοιπόν μου επιτρέπουν να φρενάρω όσο πιο αργά μπορώ εκμεταλλευόμενος τα εξαιρετικά φρένα, γνωρίζοντας ότι στο turn-in δε θα με προδώσει με "μούτρα" και όντως στρίβοντας το εμπρός μέρος ακούει...κολλάει κάτω, βιδώνει και δε κουνιέται και χρησιμοποιώ την άμεση απόκριση του γκαζιού σε συνεργασία με τη σωστή κλιμάκωση να το πατήσω εκεί που το θέλω να ανοίξει (όχι 5 λεπτά μετά) για να βγω γρήγορα από το Κάπα. Το σασί απλά ακούει και στρίβει χωρίς ίχνος γλιστρίματος.

Κι επειδή το συγκρίνεις συνεχώς με το 325i, έχοντας οδηγήσει το 325i λοιπόν, ομολογώ ότι περίμενα περισσότερα από τον 6κυλ κι αν ήταν να έτρωγα το αγγούρι του 3λτ (τέλη, ασφάλειες, έκτακτες εισφορές, αγελάδα του κράτους κλπ) θα διάλεγα ένα 335i. Πολύ πιο διασκεδαστικό βρήκα το si λοιπόν από το 325i, στο οποίο si το ελαφρύ και άμεσο εμπρός μέρος του, μου επιτρέπει να το "πετάω" από στροφή σε στροφή...βιδωμένο στο δρόμο.

μπάξε το σποιλεράκι που θα βάλω κ γω... όσοι γνωρίζουν ξέρουν για τι μιλάμε...

Cobalt
21-08-12, 09:43

στις ιδιαιτερότητες να προσθέσω και την πολύ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία που κρατάει... σε σχεση με ένα νορμαλ 320 της γενιάς του. Ουσιαστικά τιμολογιακά παίζει μαζί με το 320 με Μ πακέτο με τον νέο κινητήρα Ed

Nikos!
21-08-12, 10:25
στις ιδιαιτερότητες να προσθέσω και την πολύ μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία που κρατάει... σε σχεση με ένα νορμαλ 320 της γενιάς του. Ουσιαστικά τιμολογιακά παίζει μαζί με το 320 με Μ πακέτο με τον νέο κινητήρα Ed

Πολύ σωστό!

Όντως κρατάει καλή αξία.

Ένα καλοσυντηρημένο si με 40Κ κμ παίζει στα 14-15. :original:

Στη ποδιά σκέφτομαι να βάλω κάτι carbon μικρά σποιλεράκια, αλλά φοβάμαι μη σπάσουν. Μάλλον θα το αφήσω όπως είναι. :original:

Ενα offtopic αλλα επειδη δεν ειχα κοιταξει ποτε αυτα που αναφερει ο Αλεξης παραπανω και επειδη βρηκα αυτο: https://www.bmwheaven.com/database/compare.php?brand1=BMW&enumber1=E90_3&type1=23&brand2=BMW&enumber2=E90_3&type2=603&submit=Compare
το 320d εχει μολις 0,2 s χειροτερο 0-100 απο το si και 1,2 s καλυτερο 80-120;; Περιεργο μου φαινεται.

Λογικό δεν είναι ρε συ με 34 κιλά ροπή? :hystericalbs1: :original:

Το diesel ως γνωστόν έχει εξαιρετικές επιταχύνσεις εν κινήσει. :thumbsup:

Αυτό που σου λέει η σύγκριση που κάνεις είναι ότι στις ενδιάμεσες στροφές το diesel ΠΕΤΑΕΙ λόγω ροπής, αλλά επειδή η χαρά κρατάει λίγο...το ατμοσφαιρικό μοτέρ που έχει άλλο τόσο καλύπτει τη διαφορά στο 0-100.

Πάντως γενικώς το 0-100 είναι μια μπούρδα και μισή ως μέτρηση. Δε λέει απολύτως τίποτα και πρακτικά ο οδηγός δε θα το χρειαστεί πουθενά.

Οι επιταχύνσεις εν κινήσει έχουν μεγαλύτερη σημασία. thumb

mitsos_chania
21-08-12, 11:16
Νικο ποσο σου βγηκαν αγορα οι μπουκες?

Nikos!
21-08-12, 12:02
Επηρεασμένος από αυτό:

https://img2.netcarshow.com/BMW-320si_E90_WTCC_2006_1024x768_wallpaper_04.jpg

Νικο ποσο σου βγηκαν αγορα οι μπουκες?

Τελικά μάλλον θα πάρω αυτές:

https://img534.imageshack.us/img534/7308/straightcut.jpg

Άλλαξα άποψη...είμαι λίγο αναποφάσιστος βλέπεις :th_Laie_67-1:

Όπως έγραψα και στη προηγούμενη σελίδα για όποιον ενδιαφέρεται, οι διαστάσεις είναι: inlet 57mm, outlet 76mm, width 170mm, length 205mm ...αλλά μπορεί να τις κόψει και μια ίντσα πιο κοντές.

$90 (73¤) σπίτι μου. :original:

Λέτε να μπλέξω με κανένα τελωνείο εδώ ρε σεις? :shok:

mitsos_chania
21-08-12, 12:14
Νομιζω Νικο οτι σε συμφερει καλυτερα να πας σε ενα εξατμισα να σου κολλησει δυο ανοξειδωτες μπουκες.Το εχεις σκεφτει?
Επισης 73¤ οι 4?

Nikos!
21-08-12, 12:31
Νομιζω Νικο οτι σε συμφερει καλυτερα να πας σε ενα εξατμισα να σου κολλησει δυο ανοξειδωτες μπουκες.Το εχεις σκεφτει?
Επισης 73¤ οι 4?

73 οι δυο.

Πως ρε συ να το κάνει αυτό? Θέλει Υ διακλάδωση που θα βγάζει από μονή σε διπλή απόληξη.

Σκέφτηκα να πάρω σβάρνα τα εξατμισάδικα να ψάχνω, αλλά δεν έχω χρόνο ρε γμτ κι αυτό που βλέπω στη φωτό μου αρέσει. Ένα φίλο που ρώτησα που έχει κάνει κάτι παρόμοιο, ένα 60άρι του στοίχισε...οπότε μόνο οι βενζίνες που θα φάω στο ψάξιμο παραπάνω ένα 10-15 ¤ είναι. :original:

Driver M
21-08-12, 13:56

Εγώ πάλι Νίκο πιστεύω ότι διαφορά ουσιαστική στο στήσιμο ανάμεσα σ'ένα si και ένα απλό προφλ 320 με αναρτηση Μ, δεν υπάρχει.
Μ ανάρτηση φορούν και τα 2, ίσως η διαφορά 50 κιλών που έχουν να παίζει κάποιο μικρό ρόλο, αλλά αν φορά πχ ηλιοροφή το si και το i όχι, τότε και η διαφορά αυτή, που έτσι κι αλλιώς είναι απειροελάχιστη σε 1,5 τόνο αμάξι, πάει περίπατο.

Στην εμφάνιση πάλι δεν υπάρχει καμια διαφορά με μια οποιαδήποτε 3αρα με Μ πακ.
Ακόμα και οι 18αρες bbs ζάντες είχαν φορεθεί σε μια υποτίθεται special edition της 3άρας που ηταν ουσιαστικά ξεστοκάρισμα της προφλ όταν βγήκε η φλ.
Έχω δει μέχρι και 316 με τέτοιες ζάντες και όχι aftermarket αλλά απ'το εργοστάσιο.

Μόνο στον κινητήρα υπάρχει ουσιαστική διαφορά, κυρίως στο στροφάρισμα μιας και πιάνει 800 στροφές παραπάνω και σε κάποιες ρεπριζ που έχουν γύρω στο 1 δευτερόλεπτο διαφορά. Πάντα συγκρινόμενο με προφλ γιατί με 320 ed, το si στα χαμηλά παίζει και να είναι πίσω και η διαφορά στις ρεπρίζ είναι πολύ λιγότερη, οπότε αν κάποιος θέλει επιδόσεις πάει απευθείας σε 325 τουλάχιστον.
Α, και ο ήχος της si είναι φοβερός, αν και μια απλή 320 με τελικό από 6κύλινδρο έχει κι αυτή πολύ ωραίο ήχο.
Αλλά εδώ μιλάμε για εργοστασιακές εκδόσεις οπότε η si υπερτερεί χαλαρά.

Από εκεί και πέρα, διαλέγεις και παίρνεις.
Αν θες καλύτερο στροφάρισμα, ήχο και την (ψευδ)αίσθηση μιας ειδικής κατασκευής (και με όλα τα θέματα που συνεπάγεται αυτή όμως, ιδίως στον κινητήρα) πας στο si.
Aν θες τουλάχιστον 2 λίτρα λιγότερη κατανάλωση παντού και κινητήρα με πολύ καλύτερη αξιοπιστία και χωρίς να χρειάζεται ειδική "περιποίηση" (ρύθμισμα βαλβίδων κλπ.) πας σε Ν46Β20.

Αν θες επιδόσεις, τότε απλά δεν πας σε 4κύλινδρο και διαλέγεις 330 που συνδυάζει φοβερές επιδόσεις και κινητήρα διαμάντι.

Υπόψιν, όταν αγόρασα την 320 μου το 2007, είχα βρει φουλ έξτρα 320si με 3.500 χλμ στα 2 χιλιάρικα λιγότερα απ'ότι το δικό μου καινούριο (με πολύ λιγότερο εξοπλισμό το δικό μου όμως).
Ήμουν σε μεγάλο δίλημμα μιας κι εμένα με είχε συνεπάρει η ιδέα της "ειδικής κατασκευής" και γούσταρα που ήταν τίγκα σε εξοπλισμό το si, αλλά τελικά προτίμησα το καινούριο αυτοκίνητο έναντι του μεταχειρισμένου.
Τότε φυσικά δεν ήξερα ούτε περι ρύθμισης βαλβίδων, ούτε περι ευπάθειας κινητήρα, ούτε φυσικά περί της τραγικής κατανάλωσης για δίλιτρο αυτοκίνητο, όπως είμαι σίγουρος ότι δεν τα ήξεραν και οι περισσότεροι κάτοχοι.
Σήμερα λοιπόν ξέρω ότι έκανα τη σωστή επιλογή.
Αν δεν με ένοιαζαν βενζίνες κλπ, τότε ίσως και η si να ήταν προτιμότερη.
Αλλά και πάλι, μάλλον μια 330 θα άξιζε περισσότερο όπου η παραπανίσια βενζίνη θα έπιανε πραγματικά τόπο.

Nikos!
21-08-12, 14:24
:original:

https://images.sodahead.com/polls/001159515/haters_xlarge.jpeg

Stathis
21-08-12, 14:32
δεν ειναι ετσι νικο, απλα αλλα γουστα και αλλες προτεραιότητες.

Nikos!
21-08-12, 14:50
δεν ειναι ετσι νικο, απλα αλλα γουστα και αλλες προτεραιότητες.

Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα. :original:

Ένα 320d πχ είναι πολύ οικονομικότερο και με καλύτερη ελαστικότητα κινητήρα.

Έχει την ίδια αίσθηση όμως?

Nope... thumb

Χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι ότι αρέσει σε μερικούς είτε όχι, έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη κατασκευή περιορισμένης παραγωγής με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Το 320si θα παραμείνει 320si με αυτό το μοτέρ, τις ζάντες και το bodykit όπως βγήκε από το εργοστάσιο και όλα τ'αλλα θα είναι αντιγραφές. Προφανώς και δεν είναι το τέλειο αυτοκίνητο (δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα κιόλας), αλλά θεωρώ περιττό αυτό που γίνεται. Αυτή η υπερανάλυση και υπεραπλούστευση κάποιων χαρακτηριστικών δηλαδή.

Και μιλάω γενικότερα...όχι ειδικότερα. thumb

Εντελώς φιλικά, πάμε παρακάτω... :original:

Cobalt
21-08-12, 15:04
Για μένα αρκεί που έχει τον κινητήρα με το πιο άγριο και υψηλό στροφάρισμα, την απόκριση,τα μεγαλύτερα φρένα και το πιο κοντό διαφορικό.

(άσε που έχει και το ανάγυφο Limited edition στο start stop) thumb

αυτά και μόνο τόσο σε αίσθηση αλλά και σε επιδόσεις την κάνουν να διαφέρει κατα πολύ απο την τότε 320 αλλά και απο την 320 με τα 170.

ο εξοπλισμός είναι θέμα ιδιοκτήτη και δεν τον υπολογίζω... παρόλο που στην δικία μου περίπτωση ο επιπλεόν εξοπλισμός αγγίζει τις 10.000 Ευρώ

Stathis
21-08-12, 15:12
νικο εχω παρατηρησει οτι αρκετοι ιδιοκτητες si και εσυ προσωπικα σε παλιοτερες συζητησεις που εχεις κανει σε αλλο φορουμ, ειστε καπως υπερβολικοι θα ελεγα.
οπως και οσοι εκφραζονται κατα του si.

σαφως και το si ειναι ενα μοναδικο αυτοκινητο, πως θα μπορουσε να μην ειναι αλλωστε αφου πανω του εγινε η ομολογκασιον για το αγωνιστικο, αλλα ολη αυτη η παραφιλολογια που εχει αναπτυχθει κατα τη γνωμη μου προερχεται απο το οτι κανεις δεν το τοποθετει εκει που πραγματικα βρισκεται.

αυτοι που το εχουν του δινουν συχνα περισσοτερη αξια απ΄οτι εχει, ενω αυτοι που δεν το εχουν, το υποβαθμιζουν και παλι περισσοτερο απ΄οσο πρεπει.
ετσι η διαφορα που υπαρχει μεγαλωνει ακομα πιο πολυ με αποτελεσμα να βλεπουμε ενθουσιωδεις συζητησεις στα φορουμς.

συμφωνω οτι το si ειναι ενα ειδικοτερο αυτοκινητο απο το απλο 320, πιο σπορ, απευθυνεται στον οικογενειαρχη που θελει περισσοτερη ευχρηστια απο το κουπε, αλλα δεν τον πειραζει να θυσιασει αλλες παραμετρους οπως η καταναλωση κλπ, προκειμενου να εχει αυτο το παραπανω στην αισθηση και την αποδοση.

δεν ειναι ομως ολοι οι αγοραστες 320 ετσι, οι περισσοτεροι μαλλον θα εκτιμησουν αρετες αλλων εκδοσεων οπως ο εξοπλισμος, η ανεση, η ηχομονωση, η οικονομια και δεν θα ενδιαφερθουν καθολου για την αισθηση, το στροφαρισμα, τον ηχο κλπ του si.

επιπροσθετα οσο καλυτερο και να ηταν το si οταν βγηκε, ο κοσμος προχωρησε απο τοτε κι ετσι τα επομενα μοντελα θεωρω βελτιωθηκαν.
παντα ετσι συμβαινει αλλωστε.

το γεγονος ειναι πως το si δεν ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει το μοναχο, οπως πιστευουν αρκετοι κατοχοι του, εχουν υπαρξει καλυτερα και πολυ καλυτερα BMW και πριν και μετα, απλα εχει καποια καλα στοιχεια που του δινουν ενα exclusivity, πραγμα που οποιος τα θεωρει επιθυμητα τα πληρωνει αναλογα και οποιος δεν ενδιαφερεται παει σε καποια αλλη εκδοση.

Cobalt
21-08-12, 15:18
νικο εχω παρατηρησει οτι αρκετοι ιδιοκτητες si και εσυ προσωπικα σε παλιοτερες συζητησεις που εχεις κανει σε αλλο φορουμ, ειστε καπως υπερβολικοι θα ελεγα.

σαφως και το si ειναι ενα μοναδικο αυτοκινητο, πως θα μπορουσε να μην ειναι αλλωστε αφου πανω του εγινε η ομολογκασιον για το αγωνιστικο, αλλα ολη αυτη η παραφιλολογια που εχει αναπτυχθει κατα τη γνωμη μου προερχεται απο το οτι κανεις δεν το τοποθετει εκει που πραγματικα βρισκεται.

αυτοι που το εχουν του δινουν συχνα περισσοτερη αξια απ΄οτι εχει, ενω αυτοι που δεν το εχουν, το υποβαθμιζουν και παλι περισσοτερο απ΄οσο πρεπει.
ετσι η διαφορα που υπαρχει μεγαλωνει ακομα πιο πολυ με αποτελεσμα να βλεπουμε ενθουσιωδεις συζητησεις στα φορουμς.

συμφωνω οτι το si ειναι ενα ειδικοτερο αυτοκινητο απο το απλο 320, πιο σπορ, απευθυνεται στον οικογενειαρχη που θελει περισσοτερη ευχρηστια απο το κουπε, αλλα δεν τον πειραζει να θυσιασει αλλες παραμετρους οπως η καταναλωση κλπ, προκειμενου να εχει αυτο το παραπανω στην αισθηση και την αποδοση.

δεν ειναι ομως ολοι οι αγοραστες 320 ετσι, οι περισσοτεροι μαλλον θα εκτιμησουν αρετες αλλων εκδοσεων οπως ο εξοπλισμος, η ανεση, η ηχομονωση, η οικονομια και δεν θα ενδιαφερθουν καθολου για την αισθηση, το στροφαρισμα, τον ηχο κλπ του si.

επιπροσθετα οσο καλυτερο και να ηταν το si οταν βγηκε, ο κοσμος προχωρησε απο τοτε κι ετσι τα επομενα μοντελα θεωρω βελτιωθηκαν.

το γεγονος ειναι πως το si δεν ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει το μοναχο, οπως πιστευουν αρκετοι κατοχοι του, εχουν υπαρξει καλυτερα και πολυ καλυτερα BMW και πριν και μετα, απλα εχει καποια καλα στοιχεια που του δινουν ενα exclusivity, πραγμα που οποιος τα θεωρει επιθυμητα τα πληρωνει αναλογα και οποιος δεν ενδιαφερεται παει σε καποια αλλη εκδοση.

έτσι ακριβώς! Συμφωνώ σε όλα...

Nikos!
21-08-12, 15:30

Δε διαφωνώ πουθενά. Συμφωνώ σε όλα. :original:

Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και οι δυο πλευρές και πολύ σωστά κάνεις και τις παραθέτεις.

Στο υπογραμμισμένο θα σταθώ μόνο. Δε νομίζω ότι οι κάτοχοι του έχουν τέτοια αντίληψη κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς είναι λανθασμένο. :original:

Μόνο σήμα Μ θα μπορούσε να έχει στο πορτ-μπαγάζ το καλύτερο που βγήκε ποτέ από το Μόναχο και για μένα (για τους δικούς μου λόγους και προτιμήσεις δηλαδή) είναι η Μ5 (E60).

alexk
21-08-12, 16:06
Δεν ξέρω γιατί μου γράφεις κάθε φορά ότι δεν θέλεις να συζητήσεις και αυτό που κάνω δεν έχει νόημα.

Αυτό είναι υπό προϋποθέσεις, και το μισό δευτερόλεπτο είναι διαφορά.
Άλλωστε η 4η στο 325 βγάζει κοντά 200χλμ και με 120 ο κινητήρας δουλεύει πολύ χαμηλά.

Ο φίλος μου ο Ανδρέας δεν έχει μπει ποτέ σε si, απλά λέει ότι είναι τέλειο επειδή είναι συλλεκτικό και στροφάρει και έχει τέλειο στήσιμο.
Ο άλλος ο φίλος μου που πήρε, το έχει πουλήσει ήδη γιατί φρίκαρε.
Είχε Μ3 Ε92 και πλέον CSL, και πήρε το si σαν πιο ειδικό σε σχέση με ένα 325/330.

Σεβαστοί οι λόγοι σου και τους καταλαβαίνω.
Φυσικά είναι καλό που εσύ είσαι ευχαριστημένος.

Για να κλείσω, το πλεονέκτηματα βάρους εμπρός δεν υφίσταται, εκτός αν εσύ καταλαβαίνεις 25 κιλά διαφορά στα 800 του εμπρός άξονα.

Nikos!
21-08-12, 18:07
Δεν ξέρω γιατί μου γράφεις κάθε φορά ότι δεν θέλεις να συζητήσεις και αυτό που κάνω δεν έχει νόημα.

Γιατί κατά την άποψή μου αυτό που κάνεις δεν έχει κανένα νόημα. :original:

Τι προσπαθείς να αποδείξεις ακόμα δεν έχω καταλάβει.

Το point σου, ποιο ακριβώς είναι? Που προσπαθείς να καταλήξεις? :original:

Αυτό είναι υπό προϋποθέσεις, και το μισό δευτερόλεπτο είναι διαφορά.
Άλλωστε η 4η στο 325 βγάζει κοντά 200χλμ και με 120 ο κινητήρας δουλεύει πολύ χαμηλά.

Υπό ποιές προϋποθέσεις είναι? Πιο πολλές φορές έχω κάνει 80-120 πχ σε μια προσπέραση με 4η, παρά 0-100. Τα τέσσερα δέκατα (όχι μισό δευτερόλεπτο) με 50 άλογα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ μικρή διαφορά που ούτε και θα τη καταλάβεις όταν μιλάμε για ένα 3λτ, ροπάτο μοτέρ. Τόσο δηλαδή σου δίνουν 50 άλογα και 7 κιλά ροπή (δηλαδή 35% περισσότερη ροπή) παραπάνω? Τέσσερα δέκατα?

Ο φίλος μου ο Ανδρέας δεν έχει μπει ποτέ σε si, απλά λέει ότι είναι τέλειο επειδή είναι συλλεκτικό και στροφάρει και έχει τέλειο στήσιμο.
Ο άλλος ο φίλος μου που πήρε, το έχει πουλήσει ήδη γιατί φρίκαρε.
Είχε Μ3 Ε92 και πλέον CSL, και πήρε το si σαν πιο ειδικό σε σχέση με ένα 325/330.

Εγώ αναφερόμουν στους ιδιοκτήτες εδώ, στο φόρουμ.

Ο φίλος σου που είχε si και το πούλησε που λες, μου γράφεις ότι είχε M3 E92 και τώρα πήρε CSL. Κι αυτό το παραθέτεις ως επιχείρημα? Ο άνθρωπος βγήκε από το Μ3 και μπήκε στο si...250 άλογα λιγότερα δηλαδή. Είναι δυνατόν να μη φρικάρει? :th_Laie_67-1:

alexk
21-08-12, 19:13
Μάλιστα, δεν είσαι σε θέση να συζητήσεις βλέπω.

Δεν προσπαθώ να αποδείξω κάτι.
Είπα την άποψή μου για το αυτοκίνητο αυτό (γι'αυτό είναι το θρεντ) την οποία τεκμηρίωσα με στοιχεία. Εσύ διαφωνείς καθέτως και γι'αυτό συζητώ.
Φυσικά ανέφερα αυτά που ανέφερα έχοντας οδηγήσει πάρα πολλά BMW και έχοντας προσωπική άποψη για το καθένα από αυτά.
Άν θεωρείς πάντως κορυφαία την απόκριση του κινητήρα του 320si υποψιάζομαι ότι έχεις οδηγήσει πολύ λίγα BMW, γι'αυτό και το λες αυτό.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο λοιπόν.
Ας γράψουν αυτοί που έχουν 320si πόσο απίστευτο όχημα είναι.
:thanks:

MiSSLiTTleDeVil
21-08-12, 20:25
$90 (73¤) σπίτι μου. :original:

Λέτε να μπλέξω με κανένα τελωνείο εδώ ρε σεις? :shok:

Επέλεξε να σου έρθει με τα ΕΛΤΑ, μήπως και το γλιτώσεις. :whistle:

Nikos!
21-08-12, 20:42
@alexk 5 σελίδες τώρα λέμε τα ίδια και τα ίδια.

Δε συμφωνούμε, δε πειράζει. Καλή καρδιά!

Επέλεξε να σου έρθει με τα ΕΛΤΑ, μήπως και το γλιτώσεις. :whistle:

Ναι, το σκέφτηκα. Έτσι θα το κάνω, αλλά μου είπαν ότι ανοίγουν και από ΕΛΤΑ γιατί ψάχνονται γενικότερα.

Τι αξία να του πω να δηλώσει μήπως και τη γλιτώσουμε κι έτσι?

ntinos
21-08-12, 21:00
To si όταν βγήκε έκανε 41.700
Το 320 (με τους 150, δεν υπήρχε τοτε με τους 170) έκανε καπου στα 5000 λιγότερο.

Με 5000 παραπάνω μπορούσες να έχεις ένα δυνατότερο μοτέρ, ένα καλύτερο κιβώτιο, ένα Mpacket, πιο σπορ αναρτήσεις, πιο δυνατά φρένα, σπορ καθίσματα απο αλκαντραρα και ωραίο ύφασμα, σκούρο όμορφο σαλόνι, πιο ωραίες ζάντες με πιο φαρδιά λάστιχα, γενικώς ένα διαφορετικό "πακέτο" απο τα υπόλοιπα 320.

Τον Απριλη του 2006 πηγα με την γυναίκα μου να δει το 116.

Δεν ήξερα τίποτε άλλο απο την 320, η οποία μου ήταν αδιάφορη για τους 150 ίππους απο τα 2000 κυβικά, σε συνδυασμό με τυπικές 16αρες ζάντες και ένα απλά συμπαθητικο σαλόνι.

Φυσικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω αυτοκίνητο, πήγαμε όπως έγραψα να δούμε τον ασσο.

Ακριβως πίσω απο το 116 ήταν ένα si.
Ήταν το πιο όμορφο E90 που είχα δει/προσέξει μέχρι εκείνη την στιγμη.
Ρώτησα τι είναι αυτο, δεν το είχα ξαναδεί. Ο πωλητής μου είπε μερικά πράγματα.
Σε 5 λεπτά καθομασταν και φτιαχναμε την παραγγελία, η γυναίκα μου ακόμη περιεργαζοταν το 116.

Το παρέλαβα όπως ακριβως το ηθελα, στις 15 Ιουλιου του 2006.

Αυτη είναι η δική μου ιστορία...

Αν ξαναγυριζα τον χρόνο πίσω στο 2006 πάλι το ίδιο θα εκανα.

Cobalt
22-08-12, 08:10
Μάλιστα, δεν είσαι σε θέση να συζητήσεις βλέπω.

Δεν προσπαθώ να αποδείξω κάτι.
Είπα την άποψή μου για το αυτοκίνητο αυτό (γι'αυτό είναι το θρεντ) την οποία τεκμηρίωσα με στοιχεία. Εσύ διαφωνείς καθέτως και γι'αυτό συζητώ.
Φυσικά ανέφερα αυτά που ανέφερα έχοντας οδηγήσει πάρα πολλά BMW και έχοντας προσωπική άποψη για το καθένα από αυτά.
Άν θεωρείς πάντως κορυφαία την απόκριση του κινητήρα του 320si υποψιάζομαι ότι έχεις οδηγήσει πολύ λίγα BMW, γι'αυτό και το λες αυτό.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο λοιπόν.
Ας γράψουν αυτοί που έχουν 320si πόσο απίστευτο όχημα είναι.

Τώρα ποιός ειρωνεύεται και για ποιό λόγο? Κρίμα είναι...
όσο καλό θεωρείς το δικό σου αυτοκίνητο άσε να θεωρούν και οι υπόλοιποι το δικό τους...

Πραγματικά μερικές φορές δίνεται η εντύπωση ΄΄ζήλειας΄΄ απέναντι στα si

Cobalt
22-08-12, 08:19
To si όταν βγήκε έκανε 41.700
Το 320 (με τους 150, δεν υπήρχε τοτε με τους 170) έκανε καπου στα 5000 λιγότερο.

Με 5000 παραπάνω μπορούσες να έχεις ένα δυνατότερο μοτέρ, ένα καλύτερο κιβώτιο, ένα Mpacket, πιο σπορ αναρτήσεις, πιο δυνατά φρένα, σπορ καθίσματα απο αλκαντραρα και ωραίο ύφασμα, σκούρο όμορφο σαλόνι, πιο ωραίες ζάντες με πιο φαρδιά λάστιχα, γενικώς ένα διαφορετικό "πακέτο" απο τα υπόλοιπα 320.

Τον Απριλη του 2006 πηγα με την γυναίκα μου να δει το 116.

Δεν ήξερα τίποτε άλλο απο την 320, η οποία μου ήταν αδιάφορη για τους 150 ίππους απο τα 2000 κυβικά, σε συνδυασμό με τυπικές 16αρες ζάντες και ένα απλά συμπαθητικο σαλόνι.

Φυσικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω αυτοκίνητο, πήγαμε όπως έγραψα να δούμε τον ασσο.

Ακριβως πίσω απο το 116 ήταν ένα si.
Ήταν το πιο όμορφο E90 που είχα δει/προσέξει μέχρι εκείνη την στιγμη.
Ρώτησα τι είναι αυτο, δεν το είχα ξαναδεί. Ο πωλητής μου είπε μερικά πράγματα.
Σε 5 λεπτά καθομασταν και φτιαχναμε την παραγγελία, η γυναίκα μου ακόμη περιεργαζοταν το 116.

Το παρέλαβα όπως ακριβως το ηθελα, στις 15 Ιουλιου του 2006.

Αυτη είναι η δική μου ιστορία...

Αν ξαναγυριζα τον χρόνο πίσω στο 2006 πάλι το ίδιο θα εκανα.

Αγόρασα 316 με τα 122 άλογα το Δεκέμβρη του 2008 καινούργιο (είχε βγει μια ειδική έκδοση και τότε για τα προ fl με αρκετό εξοπλισμό).
είχα φαγωθεί από τότε να πάρω 320 με τα 170 αλλά δεν είχα τα χρήματα.
το 2010 έψαχνα αγγελίες για να βρω συγκεκριμένα και μόνο si.
έδωσα το δικό μου και 5.000 τότε και πήρα si με λιγότερα ΚΜ απο το δικό μου σε κατάσταση βιτρίνας. Ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο με τη διαφορά οτι ουσιαστικά τα 5 χιλιάρικα επιπλεόν ήταν ο εξοπλισμός που είχε το si και δεν είχε το δικό μου + οτι πήρα και ένα αμάξι με 173 ίππους και ''συλλεκτικό''.

Βασικά πήρα ένα αμάξι που ΓΟΥΣΤΑΡΩ και αυτό τα λέει όλα νομίζω.

nikos1400
22-08-12, 13:37
η δικη μου αποψη για την αποληξη εξατμισης Νικο, μην τη βαλεις. φαινεται πολυ ψευτικη...
θα φαινεται σιγουρα απο πισω οτι ειναι ψευτικη.

sent from pain-in-the-ass 3.5in. screen samsung "smartphone" using fat fingers...

Nikos!
22-08-12, 13:56
η δικη μου αποψη για την αποληξη εξατμισης Νικο, μην τη βαλεις. φαινεται πολυ ψευτικη...
θα φαινεται σιγουρα απο πισω οτι ειναι ψευτικη.

sent from pain-in-the-ass 3.5in. screen samsung "smartphone" using fat fingers...

Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

https://img248.imageshack.us/img248/2040/copyofimg1369.jpg

https://img441.imageshack.us/img441/3572/ssquads.jpg

Νομίζω ότι φαίνεται πάρα πολύ ωραία και καθόλου ψεύτικη. Άλλωστε είναι ανοξείδωτη. thumb

Τη παρήγγειλα. :original:

Cobalt
22-08-12, 15:59
Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

https://img248.imageshack.us/img248/2040/copyofimg1369.jpg

https://img441.imageshack.us/img441/3572/ssquads.jpg

Νομίζω ότι φαίνεται πάρα πολύ ωραία και καθόλου ψεύτικη. Άλλωστε είναι ανοξείδωτη. thumb

δεν πεταγες μια performance ή innside performance?

Nikos!
22-08-12, 16:04
Φίλε το σκέφτηκα...αλλά νομίζω βγαίνει μόνο για τα 6κυλ και ξεφεύγει σε κόστος.

Πιο φθηνή ήταν η bastuck.

Κι επειδή έχω άλλα έξοδα τώρα, είπα να μη μου φύγει το 600άρι εκεί.

MiSSLiTTleDeVil
22-08-12, 22:10
Ναι, το σκέφτηκα. Έτσι θα το κάνω, αλλά μου είπαν ότι ανοίγουν και από ΕΛΤΑ γιατί ψάχνονται γενικότερα.

Τι αξία να του πω να δηλώσει μήπως και τη γλιτώσουμε κι έτσι?

......

Από ποια χώρα έρχεται?
Αν είναι εκτός ΕΕ, φρόντισε να μην έχει μέσα τιμολόγιο μήπως και την γλιτώσεις.

Nikos!
22-08-12, 22:57
ΟΚ, θα του το πω.

Απο Αμερική έρχεται.

Sent from my iPad 2 using Tapatalk

ntinos
22-08-12, 23:14
Αφού ερχεται απο Αμερική πες του να στο στείλει μόνο με USPS.
ΜΟΝΟ !!!

Nikos!
23-08-12, 07:18
Αφού ερχεται απο Αμερική πες του να στο στείλει μόνο με USPS.
ΜΟΝΟ !!!

Ναι, αυτό του είπα καθώς και να το δηλώσει κάτω από $50.

Για να δούμε τι θα δούμε...

Ptboul
27-08-12, 10:52
Από ποια χώρα έρχεται?
Αν είναι εκτός ΕΕ, φρόντισε να μην έχει μέσα τιμολόγιο μήπως και την γλιτώσεις.

Που χάθηκες εσύ μικρούλα;

Καρμπόν φορμουΛίΣο και glx και τα μυαλά στο

https://gifrific.com/wp-content/uploads/2012/07/blender-explode-home-improvement.gif

λέμε, τέλος._

Εγώ επέλεξα si για να ρίχνω κιάΛι στον ΓιαΝΝ όταν είχε το κουπέ με ή χωρίς πρόγραμμα.

ntinos
27-08-12, 11:10
Εχτες διάβασα σε παραδιπλανο φόρουμ, κάποιον με ενα si που έπαθα την ζημια. Στα 150.000 χλμ

Nikos!
27-08-12, 13:34
Εχτες διάβασα σε παραδιπλανο φόρουμ, κάποιον με ενα si που έπαθα την ζημια. Στα 150.000 χλμ

True story...από φλάτζα πήγε.

Έκαψε φλάτζα.

Η συντήρηση που λέγαμε... thumb

Εμένα όταν άνοιξε το καπάκι, είδε θέμα στη φλάτζα γιατί δάκρυζε λίγο στο πλάι, οπότε την αλλάξαμε.

Φλάτζα καις από υπερθέρμανση, άρα ελλιπή λίπανση ή δεν είχε νερά στο ψυγείο.

Όπως σε κάθε μοτέρ, προσοχή στο λαδάκι και το νεράκι του. :thumbsup:

Cobalt
27-08-12, 16:07
True story...από φλάτζα πήγε.

Έκαψε φλάτζα.

Η συντήρηση που λέγαμε... thumb

Εμένα όταν άνοιξε το καπάκι, είδε θέμα στη φλάτζα γιατί δάκρυζε λίγο στο πλάι, οπότε την αλλάξαμε.

Φλάτζα καις από υπερθέρμανση, άρα ελλιπή λίπανση ή δεν είχε νερά στο ψυγείο.

Όπως σε κάθε μοτέρ, προσοχή στο λαδάκι και το νεράκι του. :thumbsup:

εσύ μάλλον εννοείς τη φλάντζα στο καπάκι των βαλβίδων που δεν έχει καμία σχέση με τη φλάντζα κςφαλής η οποία συνήθως δεν δακρύζει αλλά καταστρέφεται μεταξύ των κυλίνδρων εσωτερικά και έτσι περνάνε λάδια σε νερά, ανεβάινουν θερμοκρασίες κλπ.

Nikos!
27-08-12, 16:31
εσύ μάλλον εννοείς τη φλάντζα στο καπάκι των βαλβίδων που δεν έχει καμία σχέση με τη φλάντζα κςφαλής η οποία συνήθως δεν δακρύζει αλλά καταστρέφεται μεταξύ των κυλίνδρων εσωτερικά και έτσι περνάνε λάδια σε νερά, ανεβάινουν θερμοκρασίες κλπ.

Αχα!

Αυτή εννοούσα...σωστά. :thumbsup:

MiSSLiTTleDeVil
27-08-12, 22:29
Που χάθηκες εσύ μικρούλα;

Εδώ γύρω. Σας παρακολουθώ απο την γωνία. :devil:

:oops::offtopic:

Thomelef
28-08-12, 14:26
μαστα...
30 σελίδες για 320 με 170 άλογα και κατανάλωση Μ-τρίου, με λίγο κοντύτερο διαφορικό, με μηχανικά ωστήρια, καλύτερο στήσιμο, και μεγαλύτερα φρένα...
i still don't get it...

Ptboul
28-08-12, 14:37
Είναι συναισθηματικό το ζήτημα Θωμά. Είναι κόλλημα.

EVERGET
28-08-12, 14:48
μαστα...
30 σελίδες για 320 με 170 άλογα και κατανάλωση Μ-τρίου, με λίγο κοντύτερο διαφορικό, με μηχανικά ωστήρια, καλύτερο στήσιμο, και μεγαλύτερα φρένα...
i still don't get it...

Γνωστό και ως "η 4θυρη Μ3 Ε30 του '06"...:whistle:

Nikos!
28-08-12, 15:08
Ε ρε χολή για το si... :hystericalbs1::hystericalbs1:

Cobalt
28-08-12, 15:19
Ε ρε χολή για το si... :hystericalbs1::hystericalbs1:

:hystericalbs1:

ξύδι...

Cobalt
28-08-12, 15:21
μαστα...
i still don't get it...

δεν το συγκρίνουμε με άλλα μοντέλα... ούτε λέμε οτι είναι καλύτερο απλά μιλαμε για το αυτοκίνητο. πολλοί το ζηλεύουν και είναι γεγονός, αυτό αποδεικνύεται

pilot
28-08-12, 15:23
αυτοί που το ζηλεύουν τι οδηγούν?

Nino
28-08-12, 16:07
και τι ακριβως ζηλευουνε?

Thomelef
28-08-12, 16:10
Ναι ρε παιδια...
Δεν μπορω να καταλαβω δλδ τι το ειδικο εχει αυτο το αμαξι...

gnx
28-08-12, 16:19
Είναι ένα αμάξι πολύ πιό ενδιαφέρον και πιό ιδιαίτερο απο τριαείκοσι, με παραπάνω κόστος όσο το ναβι και το μπλου τουθ του τρίαείκοσι.

Εαν είχα να διαλέξω μεταξύ των δύο, αποκλείεται να ΜΗ διάλεγα το κάρμπον-φορμουλίσιο.

Thomelef
28-08-12, 16:43
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι γιατι καποιος να παρει ενα 320 με 170 αλογα, το οποιο καιει οσο και το Μ-τριο.
Και που λεει ο λογος, γιατι να μην παρεις ενα Μ-τριο με 15, να πληρωσεις και ενα καπελο στην εφορια αν δεν το.σηκωνει η δηλωση της ταξεως των 3000 ας πουμε.
Οκ...θα δινεις πεντε κατοσταρικα επιπλεον στο σημα, και αλλα δυο στην ασφαλεια με κανα καλο προγραμμα.
Κερδισμενος απο παντου εισαι. Η συντηρηση του Μ3, ειναι τεραστιος μυθος. Οικονομικοτατο ειναι για αυτα που προσφερει. 350¤ για λαδια, φιλτρο βενζινης, φιλτρο λαδιου, μπουζι, βαλβολινες.

Nikos!
28-08-12, 16:43
Ναι ρε παιδια...
Δεν μπορω να καταλαβω δλδ τι το ειδικο εχει αυτο το αμαξι...

Μα είναι homologation special.

Σε κάλυψα? thumb

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί βγάζουν τέτοια χολή γιαυτό το αυτοκίνητο ρε γμτ. Έξι χρόνια έχουν περάσει κι έχουν γραφτεί τα άπειρα. Εν τω μεταξύ σε άλλα φόρουμ (εκτός BMW) το έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη. Επίσης το αυτοκίνητο είναι respect και στο εξωτερικό.

Όσον για τη παραπάνω ερώτηση...βλέπω (δε ξέρω αν είναι τυχαίο και δεν υπονοώ κάτι, μη παρεξηγηθώ) ότι οι περισσότεροι που προσπαθούν να εκμηδενίσουν το si οδηγούν Μ3.

Γιατί τόση χολή ρε παίδες? Τι σας πείραξε?

Δε το αφήνετε στην ησυχία του λέω εγώ? :original:

Thomelef
28-08-12, 16:46
Ποιος.βγαζει χολη ρε αδερφε? Να καταλαβουμε προσπαθουμε...
Ποιο πανω, γραφω και τον προβληματισμο μου. Γιατι απο αυτα που διαβαζω, πιο πολλα μειον βρισκω στο αμαξι, παρα συν.
Αλωστε ποιος ειμαι εγω για να κρινω την αγορα σου, και αλλων τοσων ανθρωπων.
Δλδ αυτο που γραφω λιγο πιο πανω σου φαινεται παραλογο για προβληματισμος?

Nikos!
28-08-12, 16:54
Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω, ειναι γιατι καποιος να παρει ενα 320 με 170 αλογα, το οποιο καιει οσο και το Μ-τριο.
Και που λεει ο λογος, γιατι να μην παρεις ενα Μ-τριο με 15, να πληρωσεις και ενα καπελο στην εφορια αν δεν το.σηκωνει η δηλωση της ταξεως των 3000 ας πουμε.
Οκ...θα δινεις πεντε κατοσταρικα επιπλεον στο σημα, και αλλα δυο στην ασφαλεια με κανα καλο προγραμμα.
Κερδισμενος απο παντου εισαι. Η συντηρηση του Μ3, ειναι τεραστιος μυθος. Οικονομικοτατο ειναι για αυτα που προσφερει. 350¤ για λαδια, φιλτρο βενζινης, φιλτρο λαδιου, μπουζι, βαλβολινες.

Σοβαρά τώρα θες να κάνεις σύγκριση Μ3 με 320si?

Αφού ρωτάς λοιπόν, θα σου απαντήσω (αν και το βλέπω εντελώς ανούσιο).

Πέρασε από το μυαλό μου να το δώσω να πάρω Μ3 Ε46...αλλά το ξεχνάω κατευθείαν γιατί μπορεί το Μ3 να είναι Μ3 (με όλα τα θετικά) αλλά βρίσκω τα εξής αρνητικά:
-Δε παύει να είναι ένα πιο παλιό και λιγότερο σύγχρονο αυτοκίνητο
-ΠΟΛΥ μικρότερους χώρους για τη χρήση που του κάνω και κυρίως coupe
-Από διπλάσια έως τριπλάσια χιλιόμετρα από αυτά που έχω, άρα ανεβαίνουν τα κόστη συντήρησης
-Άγνωστο ιστορικό
-Πρόβλημα με τα μέταλλα
-Πρόβλημα με τους θόλους
-ΠΟΛΥ λίγα καλά μεταχειρισμένα
-Κατανάλωση. Δε παύει το Μ3 να είναι ένα 3,2 μοτέρ. Στο σκίσιμο ΔΕΝ θα κάψει όσο το si, θα κάψει πολύ περισσότερο. Στη πόλη καίω 11,5 με το si. Πόσο καίει το M3 E46?
-Υψηλότερη ασφάλεια
-Τέλη κυκλοφορίας (3λτ = 99% θα σε σκίσει το κράτος)

Με το μόνο που θα σκεφτόμουν να δώσω το si είναι:
-Ανταλλαγή M3 E46 CS (αλλά ΚΑΛΟ!)
-Διαφορά με Μ3 Ε92 (αλλά εδώ τα έξοδα συντήρησης ανεβαίνουν τρελά...)

Αυτά.

Προβλέπω άλλες 5 σελίδες τσακωμών και let the games begin όπως είπε κι ο Bane... :hystericalbs1:

Thomelef
28-08-12, 16:57
Χαχα...αντε αλεξη δωστο.δρομο το πρεονιε. It's a bargain m8...

Nikos!
28-08-12, 17:03
Χαχα...αντε αλεξη δωστο.δρομο το πρεονιε. It's a bargain m8...

CS έγραψα, όχι CSL.

Κι επειδή μου βάλατε φωτιές...ακούω απόψεις:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2713759/

alexk
28-08-12, 17:09
-Κατανάλωση. Δε παύει το Μ3 να είναι ένα 3,2 μοτέρ. Στο σκίσιμο ΔΕΝ θα κάψει όσο το si, θα κάψει πολύ περισσότερο. Στη πόλη καίω 11,5 με το si. Πόσο καίει το M3 E46?

Γιατί θεωρείτε ότι όλοι ζηλεύουν ?
Χολή και λοιπές ιστορίες. Απόψεις ανταλλάσουμε.

Το Μ3 Ε46 καίει λιγότερο από si, διαπιστωμένο :)
Εμένα στην πόλη (όταν λέω πόλη, όχι πάνω από 60) καίει 11.
Εθνική με 150 καίει 8.5.
Εθνική με 220-280 καίει 12.5.
Σε γρήγορη πίστα (π.χ. Μόντσα) καίει 22.

Παρεπιπτόντως, ποιο είναι το πρόβλημα με τους θόλους στα Μ3 ?

Να πάρεις το Μ3 αν μπορείς. Θα σου αρέσει πολύ.

gnx
28-08-12, 17:15
Ρε παιδιά, εμένα το Ζ4 γράφει 15.1 και δεν εχει γίνει reset απο καινούργιο ποτέ.

Καίει τόσο το κάρμπον;

alexk
28-08-12, 17:19
Ρε παιδιά, εμένα το Ζ4 γράφει 15.1 και δεν εχει γίνει reset απο καινούργιο ποτέ.

Καίει τόσο το κάρμπον;

Έχεις τρύπα στο ρεζερβουάρ εσύ !
Με τον φίλο όταν είχε Μ3 Ε92, σε ίδια διαδρομή με ίδια ταχύτητα εγώ έκαιγα 8.5 και αυτός 11.
Μετά πήρε και αυτός CSL και καίμε τα ίδια.
Φυσικά σύγκρινε ίδιες διαδρομές και ταχύτητες με το CSL και το si και διαπίστωσε ότι το CSL καίει πολύ λιγότερο από το si.

alexk
28-08-12, 17:22
Πάντως αυτό που είναι γαμάτο στο si είναι το κάρμπον καπάκι κυλινδροκεφαλής.
Για να χαμηλώσει το κέντρο βάρους και να ομολογκάρει το καπάκι στο αγωνιστικό.
Άντε να είχε τετραπετάλουδο αυτό, 200 άλογα και μπλοκέ.
ΑΧ....

alexk
28-08-12, 17:26
Ερώτηση στα παιδιά.

Ο κινητήρας αυτός παίρνει βελτιώσεις ?
Με εξάτμιση εκκεντροφόρους κτλ ?

Το έχει γδύσει κανένας να βάλει rollcage κτλ ?
Θα ήταν ενδιαφέρον πρότζεκτ με 200+ άλογα, γυμνό με κλουβί κτλ.

ΥΓ : Ξέρω έναν που έχει E46 320 WTCC

MiSSLiTTleDeVil
28-08-12, 19:54
Η δική μου 320si μου έχει βγάλει την πίστη.
Καίει τα άντερά της.
Μου κοστίζει πολύ στα σέρβις, στα λάστιχα, στις ασφάλειες, στα τέλη, σε όλα.
Γενικότερα είναι πολυσπάταλο κορίτσι, μαζί με κάτι μικροπροβληματάκια που έχει παρουσιάσει από τότε που την έχω, τα οποία δεν θέλω καν να σκέφτομαι γιατί με πιάνει κρίση με το πόσο κόστισαν :sm-scared5:, αλλά είναι πράγματα τα οποία βγάζει ένα αυτοκίνητο όταν αυτό κυκλοφορεί.

Μ3 Ε46 έχει και η κουτσή Μαρία.
320si πόσες Μαρίες (δεν θα πω για κουτσές) έχουν άραγε?
Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν θα την άλλαζα. Μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο, και όποιος βγάζει χολή... σκασίλα μου, στο τι λέει. Ο οποιοσδήποτε. :devil:

:rally:

Thomelef
28-08-12, 19:59
Τελικα απ'οτι διχνει το πραμα, μαλον οι κατοχοι του αυτοκινητου βγαζουν χολη σε ολους οσους εχουν αμφιβολιες για το αν αξιζει η συγκεκριμενη αγορα.
Τες πα. Καλα να ειστε ρε παιδια, και εγω χαιρομαι που ειστε τοσο ευχαριστημενοι απο το αμαξι σας.

alexk
28-08-12, 21:27
Μ3 Ε46 έχει και η κουτσή Μαρία.

Πολύ σωστή παρατήρηση !
Το Μ3 Ε46 είναι σειριακό και δεν χρειάζεται να πατάς το συμπλέκτη !
Σώθηκαν όλες οι κουτσές, μαζί και εγώ :thumbsup:

Nikos!
28-08-12, 21:43
Θελω βοηθεια για το Μ3...ψαχνω τοπικ να ποσταρω.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Ptboul
29-08-12, 08:50
Η δική μου 320si μου έχει βγάλει την πίστη.
Καίει τα άντερά της.

Λογικό γιατί το δουλεύεις πόΛη.

Εγώ που το χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε ταξίδι κ ψιλοσβέλτα δε βλέπω κατανάλωση πάνω από 10, κάτι. Αν το πας κ νορμάλ είσαι στο 9.

Μου κοστίζει πολύ στα σέρβις, στα λάστιχα, στις ασφάλειες, στα τέλη, σε όλα.

True αλλά το γνωρίζαμε από την αρχή ότι έχει ακριβότερα ανταλλακτικά από την i.

Γενικότερα είναι πολυσπάταλο κορίτσι, μαζί με κάτι μικροπροβληματάκια που έχει παρουσιάσει από τότε που την έχω, τα οποία δεν θέλω καν να σκέφτομαι γιατί με πιάνει κρίση με το πόσο κόστισαν

Για παρέθεσε κ εσύ Μαρία τα προβλήματα που σου έβγαλε. (μη μου πεις καταλύτη.. )

Cobalt
29-08-12, 13:49
Λογικό γιατί το δουλεύεις πόΛη.

Εγώ που το χρησιμοποιώ αποκλειστικά σε ταξίδι κ ψιλοσβέλτα δε βλέπω κατανάλωση πάνω από 10, κάτι. Αν το πας κ νορμάλ είσαι στο 9.

True αλλά το γνωρίζαμε από την αρχή ότι έχει ακριβότερα ανταλλακτικά από την i.

Για παρέθεσε κ εσύ Μαρία τα προβλήματα που σου έβγαλε. (μη μου πεις καταλύτη.. )

ρε Ψεύτη... :thumbsup: χαχαχα

Cobalt
29-08-12, 13:53
Γιατί θεωρείτε ότι όλοι ζηλεύουν ?
Χολή και λοιπές ιστορίες. Απόψεις ανταλλάσουμε.

Το Μ3 Ε46 καίει λιγότερο από si, διαπιστωμένο :)
Εμένα στην πόλη (όταν λέω πόλη, όχι πάνω από 60) καίει 11.
Εθνική με 150 καίει 8.5.
Εθνική με 220-280 καίει 12.5.
Σε γρήγορη πίστα (π.χ. Μόντσα) καίει 22.

Παρεπιπτόντως, ποιο είναι το πρόβλημα με τους θόλους στα Μ3 ?

Να πάρεις το Μ3 αν μπορείς. Θα σου αρέσει πολύ.

αφού καίει λιγότυερο και απο 316 Ed και από suzuki Ignis τι να πω...
συγνώμη αλλά προσωπικά αυτά τα νούμερα εγώ δεν μπορώ να τα πιστέψω!
ειδικά για καταναλώσεις στην πόλη και με κίνηση για 3λιτρο μοτέρ
φιλικά πάντα...

alexk
29-08-12, 14:08
αφού καίει λιγότυερο και απο 316 Ed και από suzuki Ignis τι να πω...
συγνώμη αλλά προσωπικά αυτά τα νούμερα εγώ δεν μπορώ να τα πιστέψω!
ειδικά για καταναλώσεις στην πόλη και με κίνηση για 3λιτρο μοτέρ
φιλικά πάντα...

Τι να σου πω, έλα να σε πάω βόλτα :original:

EVERGET
29-08-12, 14:08
To δικό μου πάντως έχει μέση κατανάλωση (εάν αφήσεις το computer για αρκετό καιρό χωρίς να μηδενίσεις) γύρω στα 15,5. Και εντός πόλης ούτε κατά διάνoια 11lt...βέβαια αυτό εξαρτάται με το πόσο νευρικός είσαι στην οδήγηση εντός πόλης.

Ptboul
29-08-12, 14:24
ρε Ψεύτη... :thumbsup: χαχαχα

χαχαχα, ναι ρε, άλλο όταν το πάω στη χάση και στη φέξη μια βολτούλα ΠαιαΝία ή Γέρακα για να τσουΛήσει ή τότε που τα δοκιμάζαμε να δούμε τι θα γράψουν. Μέσα στα στενά μπορεί να γράψει και 12-13 (αν κ δεν προλαβαίνει αφού δεν το κινώ εδώ μέσα).

ps: Για να μη μιλήσουμε για τον Ντίνο που σπάει κάθε ρεκόρ οικονομίας.

Cobalt
29-08-12, 15:00
Τι να σου πω, έλα να σε πάω βόλτα :original:

δεν έχω μπει και σε Μ3!!!

:thumbsup:

Cobalt
29-08-12, 15:01
χαχαχα, ναι ρε, άλλο όταν το πάω στη χάση και στη φέξη μια βολτούλα ΠαιαΝία ή Γέρακα για να τσουΛήσει ή τότε που τα δοκιμάζαμε να δούμε τι θα γράψουν. Μέσα στα στενά μπορεί να γράψει και 12-13 (αν κ δεν προλαβαίνει αφού δεν το κινώ εδώ μέσα).

ps: Για να μη μιλήσουμε για τον Ντίνο που σπάει κάθε ρεκόρ οικονομίας.

γιαυτό σπάνε τα μοτέρ, απο φτωχό μείγμα.... χαχαχχα

Ptboul
29-08-12, 15:17
δεν έχω μπει και σε Μ3!!!

Έλα να σε πάω με μ5, με το καλημέρα είσαι στο 19-20!

γιαυτό σπάνε τα μοτέρ, απο φτωχό μείγμα.... χαχαχχα

Ξύνεσαι στου βλάχου την αγκΛίτσα :hystericalbs1:

Cobalt
06-09-12, 15:58
τις βρήκα σε μια αγγελία στο car
φαίνεται σαν να είναι απο το προσπεκτάκι της si το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ?

καμιά ιδέα που μπορούμε να το βρούμε ίσως και σε PDF?

ntinos
06-09-12, 16:04
Ισως ειναι μπροσουρα της E90 της εποχης εκεινης...

Driver M
06-09-12, 20:07
Ισως ειναι μπροσουρα της E90 της εποχης εκεινης...
Αυτό ακριβώς είναι.

Το έχω κι εγώ, μόνο 1 σελίδα (αυτή που δείχνει η φώτο) είναι αφιερωμένη στην si (στην ακριβώς αριστερά σελίδα έχει το πακέτο Μ) και στις τελευταίες σελίδες υπάρχουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων τον Ε90, συμπεριλαμβανομένης και της si που παραγόταν ακόμα τότε.

Cobalt
07-09-12, 08:29
πάντως μου κάνει εντύπωση οτι αναφέρει οτι το αμάξι έχει ειδική ρύθμιση στην πίσω ανάρτηση!
δεν το ήξερα... thumb

Ptboul
07-09-12, 08:41
Ξανα βάλτα Πέτρο λίγο πιο ευανάγνωστα αν μπορείς.

ps: Έχω την εντύπωση πως η Μ pack ανάρτηση του si έχει διαφορές από την Μ pack που τοποθετείτε στην i.

Cobalt
07-09-12, 08:57
Ξανα βάλτα Πέτρο λίγο πιο ευανάγνωστα αν μπορείς.

ps: Έχω την εντύπωση πως η Μ pack ανάρτηση του si έχει διαφορές από την Μ pack που τοποθετείτε στην i.

έχει σίγουρα πιο μεγάλη αντιστρεπτική. αλλά δεν ήξερα και για διαφορετικό set up

Nikos!
11-09-12, 21:01
Μια μικρή ανανέωση. Ήρθε η απόληξη:

https://img546.imageshack.us/img546/5466/img2628v.jpg

https://img255.imageshack.us/img255/3510/img2631b.jpg

https://img259.imageshack.us/img259/1382/img2633pv.jpg

https://img843.imageshack.us/img843/5497/img2634n.jpg

Bellof-3
11-09-12, 22:39
πολυ ομορφη...

Cobalt
21-09-12, 13:20
Η κίνηση επανήλθε στην πόλη μετα τις διακοπές και η κατανάλωση με το σταμάτα ξεκίνα πήγε στα ΄΄φυσιολογικά΄΄ της επίπεδα πάλι...

:whistle:

ntinos
21-09-12, 13:45
Αν αφαιρεσεις 10,6 λιτρα στα 100 θα βρεις ποσα καει ο ασσος (116ed) της κυριας μου :D
(Διαδρομη Πειραια - Ηλιουπολη)

Cobalt
21-09-12, 13:47
Αν αφαιρεσεις 10,6 λιτρα στα 100 θα βρεις ποσα καει ο ασσος (116ed) της κυριας μου :D
(Διαδρομη Πειραια - Ηλιουπολη)

είχα 316ed και ξέρω...

ntinos
21-09-12, 13:50
Και εγω si :D

Cobalt
21-09-12, 13:53
Και εγω si :D

το ξέρω

Ptboul
21-09-12, 13:56
κανονίστε να ξανα αρχίσετε :sm-angry05:

Cobalt
21-09-12, 13:58
κανονίστε να ξανα αρχίσετε :sm-angry05:

ποιό? :hystericalbs1:

Nikos!
24-09-12, 20:07
Δεν ακούγεται κι άσχημα για 4κυλ :thumbsup:

https://www.youtube.com/watch?v=fXSxj2EKdA4

Nikos!
28-09-12, 08:30
Ανακάλυψα κάτι πρόσφατα κι έχω την απορία αν υπάρχει και στα άλλα M-Pack.

Ανακάλυψα λοιπόν ότι έχω ανοιχτούς εμπρός αεραγωγούς φρένων για καλύτερη ψύξη λογικά. Παίζει και στα υπόλοιπα αυτό ή εγώ είμαι ο τυχερός?

https://imageshack.us/a/img687/8156/duct1.jpg

https://imageshack.us/a/img528/473/duct2.jpg

Cobalt
28-09-12, 12:57
θα το τσεκάρω...... thumb

Ptboul
28-09-12, 13:16
θα το τσεκάρω...... thumb

Εγώ δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες :(

Ε91
28-09-12, 13:36
Στο δικό μου (Ε91 LCI) στους θόλους,στο ύψος του δισκόφρενου,έχει κουμπωτά καπάκια,που αν θες τα βγάζεις. Βέβαια,λόγω Efficient Dynamics,για αεροδυναμικούς λόγους και μείωση της κατανάλωσης, έχει ενεργά πτερύγια στη μάσκα πίσω από τα νεφρά και στην κεντρική κάτω μάσκα,τα οποία ενδεχομένως να αφήνουν να περνάει αέρας και προς τα δισκόφρενα,εάν έχεις βγάλει τα καπάκια των θόλων.

Nikos!
28-09-12, 13:51
Στο δικό μου (Ε91 LCI) στους θόλους,στο ύψος του δισκόφρενου,έχει κουμπωτά καπάκια,που αν θες τα βγάζεις. Βέβαια,λόγω Efficient Dynamics,για αεροδυναμικούς λόγους και μείωση της κατανάλωσης, έχει ενεργά πτερύγια στη μάσκα πίσω από τα νεφρά και στην κεντρική κάτω μάσκα,τα οποία ενδεχομένως να αφήνουν να περνάει αέρας και προς τα δισκόφρενα,εάν έχεις βγάλει τα καπάκια των θόλων.

H μάσκα είναι μακριά από τα δισκόφρενα.

Τσέκαρε στο πλάι των αεραγωγών, δίπλα στα προβολάκια αν έχει άνοιγμα από μπροστά. :original:

Ε91
28-09-12, 14:14
Στους (fake) αεραγωγούς των προβολέων ομίχλης του LCI δεν έχει άνοιγμα, μόνο μέσα στο θόλο.
Δες εδώ: https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=US91&mospid=51063&btnr=51_5862&hg=51&fg=75 (Καπάκι #10).
Ο αντίστοιχος θόλος του si: https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=US91&mospid=51063&btnr=51_5862&hg=51&fg=75 .
Αλλάζουν τα part numbers του κομματιού του θόλου προς τον προφυλακτήρα, ενδεχομένως λόγω του M pack προφυλακτήρα που φοράει το si, δεν ξέρω.
Πάντως ο θόλος του απλού (χωρίς M-pack) LCI είναι φαινομενικά ίδιος με τη φωτό σου, οπότε δύο τινά συμβαίνουν:
είτε τσιγκουνεύτηκαν να φτιάξουν καινούριο θόλο για τα LCI Εfficient Dynamics, είτε εισέρχεται αέρας από τα ενεργά πτερύγια της κάτω μάσκας όταν αυτά ανοίγουν (ενδεικτικά αναφέρω, ότι από την κάτω κεντρική μάσκα περνάει ο αέρας για τα φρένα και στα ΜΙΝΙ R56 που φοράνε Aerokit II), .
Πάντως αν θυμάμαι καλά, και στο παλιό E46 της οικογένειας, είχε αεραγωγούς για τα φρένα μέσα στο θόλο και μάλιστα σταθερούς χωρίς καπάκι.

Cobalt
29-09-12, 19:40
Νίκο και σε μένα που το κοίταξα σήμερα έτσι είναι...

thumb

ntinos
30-09-12, 10:36
Και στο δικο μου το ιδιο

Nikos!
30-09-12, 10:59
Τα δικά μας έτσι είναι, δε ρωτώ αυτό βασικά.

Ρωτώ αν όλα τα M-Pack είναι έτσι.

Υποθέτω πως ναι.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Nikos!
10-10-12, 08:35
Παίδες, ξέρετε κανένα online μαγαζί με μπουζί?

Ψάχνω συγκεκριμένα μπουζί, καθώς το si φοράει τα δικά του που δεν τα φοράει άλλο BMW απ'ότι φαίνεται:

https://bmwfans.info/parts/catalog/12120033910/

Είναι τα BOSCH ZGR6STPE0.

Ξέρει κανείς που μπορώ να τα βρω?

(πέρα από τη BMW προφανώς)

Ptboul
10-10-12, 08:40
Νίκο εγώ ψώνιζα για χρόνια μπουζί (όχι όμως οn line) από Bosch Service συνεργείο κοντά στην περιοχή που μένω.

Βάλε την περιοχή που σε βολεύει να δεις αν υπάρχει κοντά συνεργείο της bosch

https://www.bosch.gr/content/language1/pw/pw_CaSe_972.htm

Οι τιμές είναι καλές.

Nikos!
11-10-12, 14:51
Με την ευκαιρία αλλαγής μπουζί, τσεκάραμε και συμπίεση γιατί έχω φοβηθεί με όσα έχω διαβάσει.

Όλα καλά, αστέρι βγήκε. :thumbsup:

Ακριβά τα μπουζί, 86 ευρώ και τα 4.

Μαζί με το φίλτρο αέρα κι εργασία, 148¤.

Cobalt
11-10-12, 19:45
Με την ευκαιρία αλλαγής μπουζί, τσεκάραμε και συμπίεση γιατί έχω φοβηθεί με όσα έχω διαβάσει.

Όλα καλά, αστέρι βγήκε. :thumbsup:

Ακριβά τα μπουζί, 86 ευρώ και τα 4.

Μαζί με το φίλτρο αέρα κι εργασία, 148¤.

που έκανες την τοποθέτηση και τσέκαρες και συμπίεση?

Nikos!
11-10-12, 21:25
που έκανες την τοποθέτηση και τσέκαρες και συμπίεση?

Στον Σίτττα, Γέρακα.

Cobalt
14-10-12, 17:45
Αθήνα - Καρπενήσι και επιστροφή με ταχύτητες 140-160 μέχρι Λαμία όπου επιτρέπει ο δρόμος και μερικές μετακινήσεις εκεί, το BC γράφει 11,3/100

stef
14-10-12, 19:54
Αθήνα - Καρπενήσι και επιστροφή με ταχύτητες 140-160 μέχρι Λαμία όπου επιτρέπει ο δρόμος και μερικές μετακινήσεις εκεί, το BC γράφει 11,3/100

Καίει υπερβολικά πολύ!!!

gyiama
14-10-12, 20:33
οχι ρε Στεφανε αν πας με τοσα χλμ και εισαι και λιγο φορτωμενος τοσα καιει το αμαξι. εδω το δικο μου που ειναι 2λιτρο τοσα καιει σε αυτα τα χλμ με 18αρες και λιγο φορτωμενο

gnx
14-10-12, 20:35
Εμένα λίγο μου φαίνεται...

alexk
14-10-12, 20:40
Καίει υπερβολικά πολύ!!!

Φυσικά είναι πολύ.
Τα έχουμε ξαναγράψει αλλά μας πήραν με τις πέτρες thumb

PANOS-E60
14-10-12, 20:49
sorry για το off topic
https://imageshack.us/a/img27/9292/001mwf.jpg
Μ.Ω.Τ. περίπου 150

stef
14-10-12, 21:05
Φυσικά είναι πολύ.

Eγώ 2500 μέσα στην Αθήνα καίω 10,4-10,6
Και φυσικά Ε.Ο με 140-160 κάτω από 10...

alexk
14-10-12, 21:25
Eγώ 2500 μέσα στην Αθήνα καίω 10,4-10,6
Και φυσικά Ε.Ο με 140-160 κάτω από 10...

Εγώ με το 2.8 (Ζ3) εθνική με 140 καίω 7.5-8.0 και είναι 5τάχυτο και κοντό σχετικά (τελική 230).

Nikos!
14-10-12, 22:37

Αθήνα - Πάτρα με δυο άτομα, κλιματισμό και αποσκευές για διήμερο έκαψα 10,1 με σβέλτη οδήγηση όπου μπορούσα, προσπερασεις κλπ.

Sent from my iPad 2 using Tapatalk

Bellof-3
15-10-12, 04:08
μετα τη λαμια ειναι που μπορει να εκτιναχθει η καταναλωση... απιστευτη διαδρομη... οποτε δε μου φαινεται παραλογο...
το πατρα αθηνα μου φαινεται πολυ... εισαι πανω απο 2 λιτρα διαφορα με καποιο αλλο ιδιας κατηγοριας και ιδιων αλογων...

το 5.5 που εχω δει με c200k κρινεται ως απανθρωπο...

Nikos!
15-10-12, 07:12
μετα τη λαμια ειναι που μπορει να εκτιναχθει η καταναλωση... απιστευτη διαδρομη... οποτε δε μου φαινεται παραλογο...
το πατρα αθηνα μου φαινεται πολυ... εισαι πανω απο 2 λιτρα διαφορα με καποιο αλλο ιδιας κατηγοριας και ιδιων αλογων...

το 5.5 που εχω δει με c200k κρινεται ως απανθρωπο...

Εμένα μου φαίνεται ΟΚ γιατί μέχρι τη Κόρινθο ήμουν στα 170-180 και μετά είχα συνεχώς προσπεράσεις. Το άσε/πάτα είναι που καίει περισσότερο. Το ίδιο και στην επιστροφή. :original:

Cobalt
15-10-12, 08:28
αν υπολογίσουμε οτι έχουμε πιο κοντό διαφορικό ( 160ΚΜ έχω με 4.500 rpm) είναι και λογικό να κάψει περισσότερο απότι άλλα 2λιτρα. δεν πόσταρα για να κάνουμε σύγκριση με τα υπόλοιπα. (είναι γνωστό οτι το si κάει παραπανω)
αλλά για δίλιτρο με 18άρες, με πουσαρισμένο κινητήρα και με κοντό διαφορικό και τις ταχύτητες πάνω απο 140 ε, δεν μου φαίνεται και παράλογη η κατανάλωση...

θα ήμουν υπερευχαριστημένος αν έβλεπα 10/100 με αυτές τις ταχύτητες και διαδρομές.

Cobalt
15-10-12, 08:29
Φυσικά είναι πολύ.

εγώ δεν κράταγα ποτέ μου καμία πέτρα...
:whistle:

μην αρχίσουμε πάλι...
ευχαριστώ

Bellof-3
15-10-12, 15:17
Νταξει ναι... δεν ειναι παραλογο νουμερο με τετοιες στροφες και τετοια οδηγηση...

Nikos!
27-01-13, 11:51
Νταξ...Pirelli PZERO :thumbsup:

Πραγματικά έχω πάθει πλάκα με το λάστιχο! Σε στεγνό είναι λες κι έχω ημισλίκ και στη βροχή είναι λες και οδηγώ σε στεγνό! :shok:

Βάλτε τα και θα με θυμηθείτε!

Χθες με το βράδυ με τη βροχή ή εγώ πήγαινα πολύ γρήγορα ή οι άλλοι πολύ αργά :hystericalbs1:

Andri
27-01-13, 12:02
Τόσο καλό είναι? τα πέρασε και ο αδερφός μου σε rft. στον άσσο.
Να το πάω για test drive?

Nikos!
27-01-13, 12:15
Τόσο καλό είναι? τα πέρασε και ο αδερφός μου σε rft. στον άσσο.
Να το πάω για test drive?

Τα "σκέτα" PZERO λέω, έτσι? thumb

https://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/PZERO.jpg

Ναι...είναι τόσο καλά. Να το πας βόλτα. :original:

Andri
27-01-13, 12:30
Τόση διαφορά να έχουν σε rft? τα καλύτερα έχω ακούσει μέχρι στιγμής και για αυτά..

Nikos!
27-01-13, 12:38
Τόση διαφορά να έχουν σε rft? τα καλύτερα έχω ακούσει μέχρι στιγμής και για αυτά..

Σε rft τα έχω κι εγώ και έχουν ΤΟΟΟΟΣΗ διαφορά σε σχέση με τα Bridge RE050A ( :thumbsdown: ).

thumb

Andri
27-01-13, 12:48
Τα "σκέτα" PZERO λέω, έτσι? thumb

Ναι...είναι τόσο καλά. Να το πας βόλτα. :original:

Σε rft τα έχω κι εγώ και έχουν ΤΟΟΟΟΣΗ διαφορά σε σχέση με τα Bridge RE050A ( :thumbsdown: ).

thumb

Τι εννοούσες με το "σκέτα" εκεί μπερδεύτηκα !
Τόσο καλύτερα από τα Bridge? εγώ και με τα bridge είμαι υπερικανοποιημένος...φαντά ου να βάλω αυτά :thumbsup:

Nikos!
27-01-13, 15:33
Με κάθε ειλικρίνεια είναι δυο φορές καλύτερο. Πιο άνετο απο το bridge, πιο μαλακό, ζεσταίνεται πιο γρήγορα και κρατάει καλύτερα.

Εννοώ pzero σκέτα. Όχι rosso, nero κλπ.

Sent via mobile device

Harisp
28-01-13, 21:55
Το ότι φθείρεται εύκολα ισχύει όμως;

Nikos!
29-01-13, 07:19
Το ότι φθείρεται εύκολα ισχύει όμως;

Υποθέτω πως ναι, δε μπορείς να τα έχεις όλα. thumb

Μέχρι τώρα είναι ΟΚ όμως. :thumbsup:

STREETRACING
29-01-13, 07:41
Νίκο,
Ποσό τελική έχεις δει σε ευθεία;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nikos!
29-01-13, 10:15
Νίκο,
Ποσό τελική έχεις δει σε ευθεία;

Κοίτα, τελική λέει ότι έχει 225 και για να είμαι ειλικρινής πάνω από 220 δεν έχει τύχει να πάω.

Αλλά το κοντό διαφορικό που έχει (4,10) το βοηθάει σε επιταχύνσεις εν κινήσει, αλλά από την άλλη ανεβάζει κατανάλωση και ίσως σε κάποιους θα τους ενοχλούσε ο ήχος. Πχ στα 200κμ/ω είμαι στις 5.500 στροφές.

Sent via mobile device

Ptboul
29-01-13, 10:20
Κοίτα, τελική λέει ότι έχει 225 και για να είμαι ειλικρινής πάνω από 220 δεν έχει τύχει να πάω.

Εγώ σε mega katifora (ΜεγαλόποΛη - Παραδείσια) έχω δει 240 κοντέρ!

Τα 225 που υπόσχεται είναι αληθινά και τα έχω δει πολλές φορές σε ευθεία.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν με ενοχλεί ή με φτιάχνει η υπερβολικά κοντή μετάδοση. Ίσως αυτή να του δίνει χαρακτήρα. :think:

Αν είσαι πιλοτάκι μπορείς να το χαρείς στο έπακρο αυτό το αμάξι.

STREETRACING
29-01-13, 10:27
λογικα αφου φοραει κοντο κ δουλευει ψηλα πρεπει τα 225 να τα εχει ανετο-γρηγορα σε ευθεια.
μου αρεσε παντα το μπλε του σαν συνολο.

Nikos!
29-01-13, 10:29
Αν μου λέγανε να διαλέξω ένα πράγμα που μου αρέσει σε αυτό το αυτοκίνητο, αυτό είναι το κοντό διαφορικό!

Πραγματικά το χαίρεσαι! Έχει πολύ καλά "μπαμ" εν κινήσει, ακούς το μοτεράκι και σε στροφές σε ανταμοίβει γιατί μπορείς να ορμάς όπου και όποτε θέλεις χωρίς να περιμένεις να "χτίσει" ροπή (build up torque).

Φρενάρεις, στοχεύεις, γκάζι ένα κλικ πριν το apex, ακούει αμέσως και χαμογελάς ως τα αυτιά.

Γιαυτό δε το δίνω με τη καμία...

Έδιτ: ναι, τα 225-230 τα έχει όντως άνετα κ γρήγορα. Βγαίνω Α.Ο, ξεχνιέμαι με τη μουσική, κοιτάω και είμαι 210!

Sent via mobile device

ntinos
29-01-13, 10:45
Εγώ σε mega katifora (ΜεγαλόποΛη - Παραδείσια) έχω δει 240 κοντέρ!

Τα 225 που υπόσχεται είναι αληθινά και τα έχω δει πολλές φορές σε ευθεία.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν με ενοχλεί ή με φτιάχνει η υπερβολικά κοντή μετάδοση. Ίσως αυτή να του δίνει χαρακτήρα. :think:

Αν είσαι πιλοτάκι μπορείς να το χαρείς στο έπακρο αυτό το αμάξι.

Εγω μια φορα ειχα δει 225 στην ΑΟ (ελαφρως κατηφορα) και το στροφομετρο στις 6.250

Ptboul
29-01-13, 11:10
Εδώ με 140 πας και το στροφόμετρο (αν θυμάμαι καλά) πάει στις 4.000 +

ntinos
29-01-13, 11:18
Εννοω οτι ειχε ακομα 1000 στροφες μεχρι να τερματισει. Καποια παραπανω km/h θα τα εβγαζε.
Υστερα ηρθε το μπλε καρουμπαλο :p

Cobalt
03-02-13, 09:50
θεωρώ πως πρέπει να αναρτηθεί και εδώ το αποτέλεσμα της δυναμομέτρησης...

STREETRACING
03-02-13, 11:37
Παρα πολυ καλο διάγραμμα δύναμης κ ροπης.

Nikos!
06-03-13, 08:31
Παίδες...πάμε για δίσκο/πλατό/ρουλεμάν.

Για πείτε τι να περιμένω από κόστος ή/και κανένα site online να ψάξω. thumb

Ptboul
06-03-13, 08:44
Παίδες...πάμε για δίσκο/πλατό/ρουλεμάν.

Για πείτε τι να περιμένω από κόστος ή/και κανένα site online να ψάξω. thumb

:shok: Πόσα Km έχεις Νίκ? Το αγριεύεις το εργαΛίδι μου φαίνεται..

Εντελώς υποθετικά πιστεύω είσαι πάνω από 500ρικο.

Ξεκίνα να ρωτάς τιμές στα συνεργεία εδώ μέσα, Τσεβά κλπ.

Nikos!
06-03-13, 09:12
:shok: Πόσα Km έχεις Νίκ? Το αγριεύεις το εργαΛίδι μου φαίνεται..

Εντελώς υποθετικά πιστεύω είσαι πάνω από 500ρικο.

Ξεκίνα να ρωτάς τιμές στα συνεργεία εδώ μέσα, Τσεβά κλπ.

Ξέρεις τι ρε συ...δεν έχω πολλά χλμ, 44.000 μόνο αλλά μου είπαν σήμερα το πρωί που το πήγα να τσεκάρουν το θερμοστάτη (όλα ΟΚ, ευτυχώς) ότι επειδή σκορτσάρει λίγο στην εκκίνηση (ειδικά όταν είναι λίγο εν κινήσει, πχ 3-4κμ/ω), θέλει αλλαγή.

Δεν πατινάρει δηλαδή, αλλά σκορτσάρει.

Γενικώς ναι...του δίνω και καταλαβαίjνει :hystericalbs1:

Τι να κάνω? Να τον αλλάξω ή να το αφήσω ακόμα?

Ptboul
06-03-13, 09:54
Tι να σου πω ρε Νικ. Είναι λίγο σύνθετο το θέμα. Μπορείς να το αφήσεις αλλά να ελλοχεύει ο κίνδυνος να σπάσει τίποτα μέσα κ να έχουμε άλλα.

Από την άλλη, μπορείς να δίνεις λίγες στροφές παραπάνω και να παρατηρήσεις συμπεριφορά.

Τέλος είναι απαραίτητο να αλλαχτούν όλα;

Aλήθεια αυτό το κάνει κρύο ή ζεστό;

Nikos!
06-03-13, 10:20
Κρυο, ζεστο δεν εχει σημασια.

Παω να το αλλαξω μωρε να τελειωνω. 410 μου ειπαν, ασε μη βγαλει τιποτα χειροτερο.

Καλά ειναι σαν τιμη;

Sent via mobile device

Ptboul
06-03-13, 10:23
Σούπερ ακούγεται. ΟΕΜ;;

Εδώ 2-3 κατοστάρικα έχει σε μικρα, και 600+ πάει σε γκρουπ βαγκ. (όλο το σετ με εργασία)

ntinos
06-03-13, 10:28
44.ooo km δεν ξερω κατα ποσο "δικαιολογειται" αλλαγη δισκο/πλατω.

Μηπως υπαρχει (και) καποιο αλλο θεμα ?

(στα 138.οοο το δικό μου δεν ειχε κανει κιχ)

Konstantinos E60
06-03-13, 10:41
44.ooo km δεν ξερω κατα ποσο "δικαιολογειται" αλλαγη δισκο/πλατω.

Μηπως υπαρχει (και) καποιο αλλο θεμα ?

(στα 138.οοο το δικό μου δεν ειχε κανει κιχ)

Εγώ είχα αλλάξει στο 46αρι στις 20.000 και χωρίς καφριλικια.Αστοχία υλικού είχαν πει.
Παιζει και αυτό ,δεν φταίει πάντα ο τρόπος οδήγησης.

Ptboul
06-03-13, 10:42
Αν κάνει απότομες εκκινήσεις, κακή χρήση αμπραγιάζ, κλπ είναι αρκετά πιθανό να συμβεί.

Συνήθως η αλλαγή σε συμβατικό αμάξι με συνετό οδηγό έρχεται μετά τις 150-200Κ km.

ntinos
Εγώ είχα αλλάξει στο 46αρι στις 20.000 και χωρίς καφριλικια.Αστοχία υλικού είχαν πει.
Παιζει και αυτό ,δεν φταίει πάντα ο τρόπος οδήγησης.

Πασο οταν προκειται για αστοχια υλικου

steliosm46
Νίκο πάντως εμένα η γνώμη μου είναι να το αφήσεις..οχι τιποτα αλλο τσαμπα τα 410 ευρω σου φιλε..με τοσο λιγα χιλμτρα δεν υπαρχει περιπτωση να θελεις δισκο πλατο..Το σκορτσαρισμα προερχεται απο αλλου..Οχι απο δισκο πλατο..

Κανε ενα ελεγχο τον κεντρικο αξονα δες λιγο τα συνεμλοκ σου σε τι κατασταση ειναι..το σκορτσαρισμα ειναι συνηθως απο την μεσσαια τριβη και τα κενα που δημιουργουνται με την παροδο του χρονου..

Αν αλλαξεις ενα flex dick στο κεντρικο πχ θα δεις πως θα σταματησει αυτο..

απ την αλλη αν εχεις ειδη προχωρησει στην αλλαγη δισκου-πλατο οκ..thumb

Nikos!
06-03-13, 11:51
Μ´εβαλες σε σκεψεις τωρα στελιο.

Γενικως ειμαι προσεκτικος στις εκκινησεις μου.

Θα'χει πλακα να το αλλαξει κ να σκορτσαρει ακομα. Θα τον σφαξω... :-D

Sent via mobile device

PANOS-E60
06-03-13, 11:56
Μ´εβαλες σε σκεψεις τωρα στελιο.

Sent via mobile device

την ίδια γνώμη με το Στέλιο έχω και εγώ.
Αλλαξα δισκόπλατο στις 100κ χλμ γιατί είχα βαρύ πετάλι, δεν πατινάριζε. Οταν είδα το δίσκο βγαλμένο, ήταν φανερό ότι είχε ζωή ακόμα ... Τες πα, το λίγο σκορτσάρισμα προσπερνιέται με λίγο πατινάρισμα.

Μην κατεβάσεις σαζμάν στις 44.000 χλμ, ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ.

steliosm46
06-03-13, 13:26
Μ΄εβαλες σε σκεψεις τωρα στελιο.

Sent via mobile device

Κοίτα εάν έκλεισες τελικά να τον αλλάξεις και δεν γυρνάει πίσω τι να πω..Άλλαξε τον..Αν δεν γίνεται να το ακυρώσεις κλπ..

Παντως αν σου ειπαν να σου αλλαξουν δισκο-πλατο επειδη σκορτσαρει λιγο καλα ειναι να το πας καπου αλλου να το δουν το αυτοκινητο..Αλλαγη δισκο πλατο στις 44.000 μονο εαν ειχε αστοχια το υλικο θα αλλαζες και παλι θα στο εβγαζε ποιο πριν και επισης θα πατιναριζε..

Και στο κατω κατω εαν θες να το χειριστεις σωστά, πες φιλε εισαι σιγουρος οτι το λιγο σκορτσαρισμα οφειλεται σε δισκο-πλατο? εαν τον αλλαξουμε και παλι κανει θα μου εγγυηθεις οτι θα μου δωσεις τα χρηματα μου πισω?

Ptboul
06-03-13, 13:42
Και στο κατω κατω εαν θες να το χειριστεις σωστά, πες φιλε εισαι σιγουρος οτι το λιγο σκορτσαρισμα οφειλεται σε δισκο-πλατο? εαν τον αλλαξουμε και παλι κανει θα μου εγγυηθεις οτι θα μου δωσεις τα χρηματα μου πισω?

Έτσι ακριβώς._ Γιατί στην ευθεία όλοι καλοί είναι..

Nikos!
06-03-13, 15:15
Κοίτα εάν έκλεισες τελικά να τον αλλάξεις και δεν γυρνάει πίσω τι να πω..Άλλαξε τον..Αν δεν γίνεται να το ακυρώσεις κλπ..

Παντως αν σου ειπαν να σου αλλαξουν δισκο-πλατο επειδη σκορτσαρει λιγο καλα ειναι να το πας καπου αλλου να το δουν το αυτοκινητο..Αλλαγη δισκο πλατο στις 44.000 μονο εαν ειχε αστοχια το υλικο θα αλλαζες και παλι θα στο εβγαζε ποιο πριν και επισης θα πατιναριζε..

Απλά το παρήγγειλε το ανταλλακτικό και αύριο θα το έχει στο μαγαζί να πάω να το βάλω.

Μπορεί να είναι αστοχία υλικού, αλλά τώρα είναι αργά γιατί έχει κλείσει 7ετία σχεδόν το αυτοκίνητο.

Θα του πω αυτό για τα χρήματα που λες, σωστός. :thumbsup:

Γενικώς ο μάστορας είναι καλός, δεν έχω παράπονο. Πάντως το σκορτσάρισμα δεν είναι λίγο, τραντάζεται το αυτοκίνητο μερικές φορές και μου το κάνει καιρό τώρα.

ntinos
06-03-13, 15:21
Νικο, μπορεις να περιγραψεις λιγο περισσοτερο αυτο το σκορτζαρισμα?

Nikos!
06-03-13, 16:02
Νικο, μπορεις να περιγραψεις λιγο περισσοτερο αυτο το σκορτζαρισμα?

Ναι βεβαίως.

Σκορτάρισμα εννοώ ότι το αυτοκίνητο τραντάζεται όταν αφήνω το συμπλέκτη και πατάω το γκάζι σαν να περνάω από σκαμμένο δρόμο έτοιμο για ασφαλτόστρωση.

Το αυτοκίνητο από στάση ξεκινάει χωρίς κάποιο σκορτσάρισμα, αν και το σημείο αποσύμπλεξης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Όμως όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα (2/3κμ/ω) και πάω να αποσυμπλέξω τη 1η, σκορτσάρει.

Μερικές φορές μου έχει σκορτσάρει κι από στάση, αλλά όχι πάντα.

Andri
06-03-13, 16:05
Μήπως φταίει η βενζίνη, τα μπεκ ή τα μπουζί? Εντύπωση μεγάλη μου κάνει αυτό που λες...

Dimzan
06-03-13, 16:26
Ναι βεβαίως.

Σκορτάρισμα εννοώ ότι το αυτοκίνητο τραντάζεται όταν αφήνω το συμπλέκτη και πατάω το γκάζι σαν να περνάω από σκαμμένο δρόμο έτοιμο για ασφαλτόστρωση.

Το αυτοκίνητο από στάση ξεκινάει χωρίς κάποιο σκορτσάρισμα, αν και το σημείο αποσύμπλεξης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Όμως όταν το αυτοκίνητο κινείται με χαμηλή ταχύτητα (2/3κμ/ω) και πάω να αποσυμπλέξω τη 1η, σκορτσάρει.

Μερικές φορές μου έχει σκορτσάρει κι από στάση, αλλά όχι πάντα.

αν ηταν ο δισκος ή το πλατω του συμπλεκτη στραβο θα επρεπε να σου σκορτσαρει στην εκκινηση, και στην ημισυμπλεξη να δημιουργει τρεμουλο μεχρι να ζεσταθουν ο δισκος και το πλατω και να μειωθει η τριβη.

απο αυτα που περιγραφεις κεντρικο μυριζομαι εγω ή το σταυρο. Μικρη πιθανοτητα δινω και σε κομμενο συνεμπλοκ

Nikos!
06-03-13, 16:51
Μήπως φταίει η βενζίνη, τα μπεκ ή τα μπουζί? Εντύπωση μεγάλη μου κάνει αυτό που λες...

Όχι, όχι. Καμία σχέση. Δεν είναι τρέμουλο που προέρχεται από το κινητήρα, αλλά τράνταγμα από το σασμάν/μετάδοση στην ουσία.

αν ηταν ο δισκος ή το πλατω του συμπλεκτη στραβο θα επρεπε να σου σκορτσαρει στην εκκινηση, και στην ημισυμπλεξη να δημιουργει τρεμουλο μεχρι να ζεσταθουν ο δισκος και το πλατω και να μειωθει η τριβη.

απο αυτα που περιγραφεις κεντρικο μυριζομαι εγω ή το σταυρο. Μικρη πιθανοτητα δινω και σε κομμενο συνεμπλοκ

Μάλιστα. :original:

Λοιπόν, αύριο το πρωί που θα το πάω θα του πω να το τσεκάρει εξονυχιστικά να δούμε τι ακριβώς το προκαλεί κι αν είναι σίγουρος, ας το αλλάξει.

Σημαντική πληροφορία, σιγά σιγά τα θυμάμαι σόρι. Αν του κάνω 1-2 άσε-πάτα στο γκάζι (χαμηλές στροφές) και τον πατινάρω δεν σκορτσάρει.

Επίσης, στις αλλαγές με ψηλές στροφές τρώω κλωτσιά (σαν σκορτάρισμα).

Nikos!
06-03-13, 18:42
Επίσης είδα ότι σκορτσάρει κ οταν ξεκιναω με 0κμ/ω οταν ειναι κρυο.

Sent via mobile device

Dimzan
06-03-13, 19:02
Όχι, όχι. Καμία σχέση. Δεν είναι τρέμουλο που προέρχεται από το κινητήρα, αλλά τράνταγμα από το σασμάν/μετάδοση στην ουσία.

Μάλιστα. :original:

Λοιπόν, αύριο το πρωί που θα το πάω θα του πω να το τσεκάρει εξονυχιστικά να δούμε τι ακριβώς το προκαλεί κι αν είναι σίγουρος, ας το αλλάξει.

Σημαντική πληροφορία, σιγά σιγά τα θυμάμαι σόρι. Αν του κάνω 1-2 άσε-πάτα στο γκάζι (χαμηλές στροφές) και τον πατινάρω δεν σκορτσάρει.

Επίσης, στις αλλαγές με ψηλές στροφές τρώω κλωτσιά (σαν σκορτάρισμα).

Για να προκληθει σκορτσαρισμα και εντονο τρεμουλο απο το συμπλεκτη πρεπει να ειναι στραβος ειτε ο δισκος, ειτε το πλατω, και το τρεμουλο ειναι εντονο οταν δισκςο και πλατω ειναι κρυα, οποτε και η στατικη τριβη μεταξυ τους ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι οταν ειναι θερμα. Επισης το τρεμουλο ειναι εντονοτερο οταν η ταχυτητα περιστροφης του δισκου ειναι παραπλησια με την ταχυτητα περιστροφης του πλατω, κοινως οταν δεν το φορτωνεις στην ημισυμπλεξη.

κατι αλλο πρεπει να ειναι στη μεταδοση

giannis_compact
06-03-13, 19:08
Εγω ρε Νικο εχω 244.000 χιλιομετρα και ακομη ειναι μια χαρα ο συμπλεκτης. Δες μηπως φταει κατι αλλο, οπως ειπαν τα παιδια.

steliosm46
06-03-13, 19:19
Μάλιστα..

Νικο ειχα την εντυπωση οτι ενοουσες κατι σαν "κενο" το σκορτσαρισμα στην εκκινηση του αυτοκινητου..κατι το οποιο ειναι και φυσιολογικο σε λογικα πλαισια..

τωρα εφοσον λες "τρανταζεται" οντως μπορει να εχεις θεμα..

Πιθανολογω οτι μαλλον μπορει να τα εχει παιξει το ρουλεμαν και να μην κανει σωστη συμπλεξη-αποσυμπλεξη οταν ειναι ωρα ακινητοποιημενο και μολις κανεις 2-3 πατημασιες καλες τον συμπλεκτη στρωνει..

Αντε με το καλο να βγαλεις ακρη.thumb

Dimzan
06-03-13, 22:06
το ρουλεμαν του συμπλεκτη κανει χαρακτηριστικο ηχο ο οποιος με τον καιρο επιδεινωνεται. λογικα δεν ειναι ρουλεμαν

Nikos!
06-03-13, 22:38
Όντως ρουλεμάν δεν είναι.

Sent via mobile device

Cobalt
07-03-13, 07:49
Για να προκληθει σκορτσαρισμα και εντονο τρεμουλο απο το συμπλεκτη πρεπει να ειναι στραβος ειτε ο δισκος, ειτε το πλατω, και το τρεμουλο ειναι εντονο οταν δισκςο και πλατω ειναι κρυα, οποτε και η στατικη τριβη μεταξυ τους ειναι πολυ μεγαλυτερη απο οτι οταν ειναι θερμα. Επισης το τρεμουλο ειναι εντονοτερο οταν η ταχυτητα περιστροφης του δισκου ειναι παραπλησια με την ταχυτητα περιστροφης του πλατω, κοινως οταν δεν το φορτωνεις στην ημισυμπλεξη.

κατι αλλο πρεπει να ειναι στη μεταδοση

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

προφανώς έχει στραβώσει απο υπερθέρμανση (ίσως από υπερβολικό πατινάρισμα) ο δισκος ή το πλατώ.

Nikos!
07-03-13, 08:57
Ευχαριστώ παίδες. :original:

Λοιπόν το πήγα το αυτοκίνητο το πρωί, του κάναμε ένα test drive και είδε ο μηχανικός ότι το σκορτσάρισμα το κάνει όταν είναι κρύο, μετά φτιάχνει.

Συμφωνήσαμε ότι πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή να είναι σίγουρος για το πρόβλημα, οπότε θα κατεβάσει το δίσκο/πλατό να το μετρήσει κι αναλόγως θα πράξουμε.

Nikos!
07-03-13, 11:13
Λοιπόν, νέα από το μέτωπο.

Επιβεβαιώθηκε η υποψία μου, ο δίσκος έχει φαγωθεί μονόπαντα, γιαυτό και δε μου το έκανε συνέχεια. Θα μπορούσαμε να το αφήναμε λίγο ακόμα, αλλά φοβάμαι μη προκαλέσει άλλη ζημιά όπως πχ βολάν, βάσεις μοτέρ, οτιδήποτε στη μετάδοση κλπ οπότε και τον αλλάζω.

Τσεκάραμε και όλη τη μεταδοση μέχρι πίσω, όλα καλά.

Ο μηχανικός πάντως που το άνοιξε μου είπε ότι φοράει άλλο, διαφορετικό βολάν από άλλα Ε90 που έχει δει. Συγκεκριμένα μου είπε ότι του "λείπει ψωμί" γιαυτό μάλλον στο "άσε" βουτάει η μούρη.

Sent via mobile device

StratosZ4
07-03-13, 11:49
Ερωτηση:

Το 320si ειναι πιο γρηγορο απο το 320 με τα 170?

Ptboul
07-03-13, 11:54
ΝΑΙ._

PANOS-E60
07-03-13, 11:55
ΝΑΙ._

πλην τελικής ... :D

ntinos
07-03-13, 12:00

Ποσο παραπανω βγαζει των 170hp, αλλα και ποσο χρονο αργοτερα πιανει την τελικη του si?

Ptboul
07-03-13, 12:00

https://izismile.com/engine/data/emoticons/fuck.gif :hystericalbs1:

Άσχετο, θυμάμαι κάποτε ο ΓιάΝΝς όταν είχε το κουπέ μου έλεγε ότι είχε πετύχει ένα και δεν μπορούσε να το πιάσει με τίποτα.

Μετά που έβαλε το πρόγραμμα μου είχε πει οτι θα τον έραβε αν το έβρισκε.

Αμ πάλι τα @ @ μου θα παιρνες του λέω :hystericalbs1:

PANOS-E60
07-03-13, 12:10
Ποσο παραπανω βγαζει των 170hp, αλλα και ποσο χρονο αργοτερα πιανει την τελικη του si?

https://izismile.com/engine/data/emoticons/fuck.gif :hystericalbs1:

Άσχετο, θυμάμαι κάποτε ο ΓιάΝΝς όταν είχε το κουπέ μου έλεγε ότι είχε πετύχει ένα και δεν μπορούσε να το πιάσει με τίποτα.

Μετά που έβαλε το πρόγραμμα μου είχε πει οτι θα τον έραβε αν το έβρισκε.

Αμ πάλι τα @ @ μου θα παιρνες του λέω :hystericalbs1:

δεν έχει κοντύτερη σχέση τελικής μεταδοσης το καρμπόν ρε αγόρια ?

ntinos
07-03-13, 12:13
Εχει.

Ptboul
07-03-13, 12:18
Θα με βάλετε να ψάχνω σπεκς τώρα και έχω δουλειά. Άσε που το σωστό είναι να συγκρίνουμε την παλια με τα 150.

Αν θυμάμαι καλά 225 έχει το si και 230 αυτή με τα 170.

StratosZ4
07-03-13, 12:19
τι τελικη βγαζει το καρμπον και τι το απλο με τα 170?

απο οσα εχετε γραψει ομως, το καρμπον γουσταρει να πινει βενζινα:original::original:

ntinos
07-03-13, 12:20
Θα με βάλετε να ψάχνω σπεκς τώρα και έχω δουλειά. Άσε που το σωστό είναι να συγκρίνουμε την παλια με τα 150.

Αν θυμάμαι καλά 225 έχει το si και 230 αυτή με τα 170.

Και αυτο που λεω παραπανω ειναι να ξεραμε ποσο περισσοτερο χρονο θελει η των 170, να πιασει τα 225 (την οποια τελικη του καρμπον τελος παντων)

Ptboul
07-03-13, 12:25
τι τελικη βγαζει το καρμπον και τι το απλο με τα 170?

απο οσα εχετε γραψει ομως, το καρμπον γουσταρει να πινει βενζινα:original::original:

Έτσι είναι οι μν@ρες, πρέπει να τους τα ρίΝεις, τζάμπα θα στο δίνουν;

Και αυτο που λεω παραπανω ειναι να ξεραμε ποσο περισσοτερο χρονο θελει η των 170, να πιασει τα 225 (την οποια τελικη του καρμπον τελος παντων)

Αυτό είναι το καλύτερο αλλά θέλει ψάξιμο, ο Πετράν που είναι ψείρας θα τα ξέρει.

Andri
07-03-13, 12:50
Αυτό είναι το καλύτερο αλλά θέλει ψάξιμο,

Μία μεγάλη ευθεία θέλει και βρίσκεται εύκολα thumb

Andri
07-03-13, 12:51
Έτσι είναι οι μν@ρες, πρέπει να τους τα ρίΝεις, τζάμπα θα στο δίνουν;

Έχεις δει ποτέ κάτω από 10λτ κατανάλωση?

Nikos!
07-03-13, 12:57
Είναι αισθητά πιο γρήγορη η si από την i όχι μόνο λόγω κοντύτερης τελικής σχέσης αλλά και διαγράμματος ροπής/δύναμης. Το μοτέρ του si φαίνεται πολύ πιο πρόθυμο από του i.

Η διαφορά στη τελική είναι μικρή, 225 η si και 228 η i.

ntinos
07-03-13, 12:58

Ο Μπουλι οδηγει με τσοκαρο, οποτε δεν μπορει

Ptboul
07-03-13, 13:10

Μόνο μηδενισμένος και για λίγα λεπτά, ξεκίνησε από 7lt πήγε 8, 9, και μετά μένει για πάντα στο 10,1 10,2 μέχρι 10,4 με σύνεση.

Ειδάλλως αν θες να το ευχαριστηθείς ή αν είσαι πιλοτάκι και ξέρεις να το πας, παίζεις από 11 μέχρι 16lt/km.

Nikos!
07-03-13, 13:16
Κάτω από 12,5 δεν έχω δει ΠΟΤΕ.

Πάνω στο βουνό γράφει 15+ :thumbsup:

Konstantinos E60
07-03-13, 13:19
Πω πω πω μπιτζινα !!! Ρουφάει πράμα το εξειδικευμένο!

ntinos
07-03-13, 13:27

Σπανια να ειχα δει πανω απο 10 εγω... :whistle:

https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=214656&postcount=81

Andri
07-03-13, 13:37
και μετά μένει για πάντα στο 10,1 10,2 μέχρι 10,4 με σύνεση.

Ειδάλλως αν θες να το ευχαριστηθείς ή αν είσαι πιλοτάκι και ξέρεις να το πας, παίζεις από 11 μέχρι 16lt/km.

Κάτω από 12,5 δεν έχω δει ΠΟΤΕ.

Πάνω στο βουνό γράφει 15+ :thumbsup:

Σπανια να ειχα δει πανω απο 10 εγω... :whistle:
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=214656&postcount=81

Πως εξηγείται τόση διαφορά??!!

Και μετά μου λένε ότι καίω εγώ..... 320 Ν43...:whistle:

Ptboul
07-03-13, 13:43
Ναι, ξεχάσαμε να σου πούμε οτι ο Ντίνος δεν μετράει.

Ακόμα στο Μόναχο ψάχνουν να δουν τι έχουν κάνει λάθος.

Εγώ παίζω χαμηλότερα από τους άλλους Πετράν και Νίκο γιατί δεν το τσινάω. Τα παιδιά παίζουν στα ίδια νούμερα.

Γενικά σαν παραδοχή τα si είναι πάντα και σταθερά πάνω από 11lt/km.

Cobalt
07-03-13, 14:01
14-15 παίζω εγώ μην τα ξαναλέμε για τις καταναλώσεις... ο καθένας καίει ανάλογα με το ΠΟΥ και ΠΩΣ το οδηγάει.

όσο για τις τελικές το si έχει ναι ΜΕΝ πιο κοντό διαφορικό που θα του έκοβε τελική ναι ΑΛΛΑ έχει και μετατοπισμένο κόφτη στροφών, οπότε.... στα ίδια είναι περίπου. Γενικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές με την 170. το si όμως δεν αποτελεί εξέλιξη της 170 αλλά της πιο παλιάς 150. :whistle:

η μεγάλη διαφορά είναι στα μπαμ λόγω διαφορικού και λόγω διαγράμματος.

μπορείτε να δείτε αυτό που έχω ανεβάσει απο τη δυναμομέτρηση...

Ptboul
07-03-13, 14:05
Αυτά λες και μουρλαίΝεις και όλο λέω να το κρατήσω εν τέΛη. :wub:

Cobalt
07-03-13, 14:20

xaxaxaxaxaxaxxaaxaxaxa :hystericalbs1:

ntinos
07-03-13, 14:28
Ο κυριος λογος που το εδωσα ηταν τα 2500-3000 χλμ τον μηνα σε συνδιασμο με την τιμη της βενζινας.

Τα 135.οοο km δευτερευοντως (απο αποψης ενδεχομενων ζημιων που θα μπορουσαν να προκυψουν)

----------------------

Να μην πω καταναλωση που εχω με την κορσαρα μαλλον ετσι ? :D

Nikos!
07-03-13, 14:45

Εννοείται ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως λόγος να το πουλήσεις, εκτός αν ζορίζεσαι οικονομικά. :crying:

Το αυτοκίνητο είναι φοβερό... :original:

Loukas
07-03-13, 18:00
απο περιεργια το si εχει μπλοκε διαφορικο ή ελευθερο?

Nikos!
07-03-13, 18:38
Ελεύθερο, ελεύθερο.

Cobalt
27-03-13, 12:02
Αναχώρηση απο Αθήνα μέσω Αττικής οδού με προορισμό ορεινή Αρκαδία.
τοπικά αρκετά χιλιόμετρα βυτίνα, δημητσάνα, μέχρι και Ελληνικό καθώς επίσης πολύ στροφιλίκι και ανέβα κατέβα βουνό μέχρι αρχαία Ολυμπία και φυσικά επιστροφή.
ταχύτητες εθνική οδό στα 140 περίπου

μέση κατανάλωση 10l/100

πάλι καλά θα έλεγα.... :th_Laie_67-1:

ntinos
27-03-13, 12:13
Μια χαρα !!

E60_Arkadia
27-03-13, 14:40
Αναχώρηση απο Αθήνα μέσω Αττικής οδού με προορισμό ορεινή Αρκαδία.
τοπικά αρκετά χιλιόμετρα βυτίνα, δημητσάνα, μέχρι και Ελληνικό καθώς επίσης πολύ στροφιλίκι και ανέβα κατέβα βουνό μέχρι αρχαία Ολυμπία και φυσικά επιστροφή.
ταχύτητες εθνική οδό στα 140 περίπου

μέση κατανάλωση 10l/100

πάλι καλά θα έλεγα.... :th_Laie_67-1:

Ειδα το 320 οταν περναγες απο Λεβιδι και το χαζεψα γτ ηταν πολυ περιποιημενο,επινα καφε στην καφετερια Λιθος και ειχα το Ε60αρι μπροστα στου Κουμπουρη παρκαρισμενο.Κριμα να μην ξερω οτι εισαι εσυ να πιναμε καφε

Ptboul
27-03-13, 14:49
Ειδα το 320 οταν περναγες απο Λεβιδι και το χαζεψα γτ ηταν πολυ περιποιημενο,επινα καφε στην καφετερια Λιθος και ειχα το Ε60αρι μπροστα στου Κουμπουρη παρκαρισμενο.Κριμα να μην ξερω οτι εισαι εσυ να πιναμε καφε

ε όχι και 320! :ranting2: :hystericalbs1:

Cobalt
27-03-13, 15:08

δεν σφύραγες μια στα κλέφτικα???

Cobalt
27-03-13, 15:08
ε όχι και 320! :ranting2: :hystericalbs1:

έεεεεεετσι......

ntinos
27-03-13, 15:18
Ειδα ενα μαυρο με μαυρα φιμε την περασμενη Κυριακη στην Παλαια Φωκαια.

"Δικο" μας ειναι ?

Nikos!
10-04-13, 18:02
Είδα σήμερα ένα Μ-Pack E90 (όχι si), προ facelift το οποίο είχε το εξής απίστευτο στα πίσω φώτα και με έβαλε σε σκέψεις.

Είχε βάλει φώτα από E90 LCI (μπορεί και aftermarket) αλλά δεν έκαναν το "L". Δηλαδή ήταν ακριβώς όπως του pro-FL σε σχήμα με φανάρια LCI.

Που μπορώ να τα βρω αυτά ρε παίδες? Ξέρει κανείς?

Μιλάμε ήταν απίστευτα όμορφο το πίσω μέρος! To κοιτούσα ξανά και ξανά γιατί δε μπορούσα να το πιστέψω.

Nikos!
10-04-13, 18:13
Άκυρο...τα βρήκα:

https://marsperformance.com.au/M3-LCI-Style-LED-Tail-Lights-BMW-3-Series-E90-Sedan-05-08-KS

https://i300.photobucket.com/albums/nn15/Iceburg604/DSC_0202.jpg

https://marsperformance.com.au/attachments/images/TAILLIGHT/BMW/E90-05-LCI-LT-R-S.jpg

Ωραία, ε?

Πως σας φαίνονται?

Ptboul
11-04-13, 08:23
και εδώ περίπου τα ίδια με τα παραπάνω σε Black line ή κάνω λάθος;

https://www.m3post.com/forums/attachment.php?attachmentid=270568&stc=1&d=1242955832

BabisStinson
11-04-13, 17:10
Αυτά είναι και τα πιο ωραία πιστεύω. thumb

Bazil Van Sinner
11-04-13, 17:17
Είδα σήμερα ένα Μ-Pack E90 (όχι si), προ facelift το οποίο είχε το εξής απίστευτο στα πίσω φώτα και με έβαλε σε σκέψεις.

Είχε βάλει φώτα από E90 LCI (μπορεί και aftermarket) αλλά δεν έκαναν το "L". Δηλαδή ήταν ακριβώς όπως του pro-FL σε σχήμα με φανάρια LCI.

Που μπορώ να τα βρω αυτά ρε παίδες? Ξέρει κανείς?

Μιλάμε ήταν απίστευτα όμορφο το πίσω μέρος! To κοιτούσα ξανά και ξανά γιατί δε μπορούσα να το πιστέψω.

επειδη δεν το χω το L,

λες οτι σου αρεσαν που ηταν ολο κοκκινα?:think:

αν ναι,ειναι πιο ευκολο απ'οτι φανταζεσαιthumb

Nikos!
11-04-13, 17:50
επειδη δεν το χω το L,

λες οτι σου αρεσαν που ηταν ολο κοκκινα?:think:

αν ναι,ειναι πιο ευκολο απ'οτι φανταζεσαιthumb

To "L" που κάνει πίσω το facelift είναι πιο ωραίο, αλλά τα κόκκινα που μοιάζουν με του FL τα βρήκα. :thumbsup:

Bazil Van Sinner
11-04-13, 17:55
δεν με καταλαβες ,οτι δεν εχω καταλαβει την "εικονα" και την διαφορα τον φαναριων,αλλα δεν πειραζει!
Ηθελα να σου πω απλα,πως βαφονται τα κρυσταλλα με μικρο κοστος και με αναλογη επιτυχια!
Το εκανα εγω.

Nikos!
11-04-13, 18:10
δεν με καταλαβες ,οτι δεν εχω καταλαβει την "εικονα" και την διαφορα τον φαναριων,αλλα δεν πειραζει!
Ηθελα να σου πω απλα,πως βαφονται τα κρυσταλλα με μικρο κοστος και με αναλογη επιτυχια!
Το εκανα εγω.

Έχεις δίκιο, δε στο εξήγησα σωστά.

Αυτό είναι το "L" στο σχήμα των πίσω φώτων του FL:

https://www.syed.at/e90-exhaust/IMG_1059_3.JPG

Κι αυτά είναι τα aftermarket φανάρια που μοιάζουν με του facelift αλλά δεν έχουν σχήμα "L":

https://marsperformance.com.au/attachments/images/TAILLIGHT/BMW/E90-05-LCI-LT-R-S.jpg

thumb

Cobalt
14-04-13, 11:13
άσε τα blackline που έχεις...
μην αλλάζεις το χαρακτήρα του αυτοκινήτου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ του si

:thumbsdown:

Nikos!
14-04-13, 11:19
άσε τα blackline που έχεις...
μην αλλάζεις το χαρακτήρα του αυτοκινήτου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ του si

:thumbsdown:

Ναι ρε, δεν πειράζω τίποτα.

Δε σκόπευα. :original:

Andri
14-04-13, 11:23
Εμένα πάντως τα look Fl σε blackline θα μου άρεσαν πολύ Νίκο...

Cobalt
15-04-13, 15:24
Εμένα πάντως τα look Fl σε blackline θα μου άρεσαν πολύ Νίκο...

μόνο που δεν μπαίνουν λόγω σχήματος...
εκτός αν εννοείς τα κανονικά φανάρια απλά με LED μέσα (αυτή είναι η διαφορά ουσιαστικά) στα φρένα και φλας. τα φώτα θέσης και όπισθεν παραμένουν λάμπες αλογόνου

θεωρώ οτι τα γνήσια blackline είναι ΤΟΠ. τα aftermarket LED (τουλάχιστον όσα έχω δει) δείχνουν άσχημα τελικά στο φρενάρισμα, μερικά τραιμοπαίζουν κ όλας

Andri
15-04-13, 15:32
Προφανώς και εννοώ τα aftermarket που πόσταρε ο Νίκος ...πιστεύω σε blackline Θα είναι ωραία...μπορεί να είναι όπως λες πολύ άσχημα φορεμένα...τα OEM blackline είναι όντως πανέμορφα...

Nikos!
15-04-13, 16:39
Τα blackline μου δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Είναι πανέμορφα και του πάνε πάρα μα πάρα πολύ. :tt1:

Nikos!
03-05-13, 20:41
Αφού μετακινήσαμε κάποιες ταμπέλες:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704226203_7970d8cfa5-1.jpg

Και καθαρίσαμε τα ΜΟΤΟΡΙΑ:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705324630_244d5f8a90-1.jpg

Ο ταλαντούχος φίλος και επαγγελματίας φωτογράφος Θάνος ξεκίνησε τη δημιουργία του άλμπουμ BMW 320 Si² και λέω να το μοιραστούμε (εγώ κι ο Cobalt) μαζί σας.

Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται ποστ/σεντόνι με φωτό...

Nikos!
03-05-13, 20:45
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705435586_6cce003418-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705439262_97d3a33180-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704320885_25bfc7f89a-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705415080_526b0b9fd5-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704298419_f13fea2a4b-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705425044_3f2993fe27-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704308839_6f47e363e9-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704234913_22740b8105-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704246869_c381764824-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704249581_61fdb41ef2-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704212933_1e4f8ec7bd-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704329633_a81eda7649-1.jpg

Nikos!
03-05-13, 20:47
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704228653_61915d62df-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704210555_6d76d928fd-1.jpg

https://img829.imageshack.us/img829/2052/870427175135e8a4d759c.jpg

https://img35.imageshack.us/img35/3141/8704220901b4467ea531c.jpg

https://img819.imageshack.us/img819/1443/8705451026c82b388845c.jpg

https://img59.imageshack.us/img59/9938/8704260259b6ffd17a52c.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705321222_0fd40e3951-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8704358735_fba31e5081-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/05/8705475084_a2dd2cace9-1.jpg

Σε υπέρ ευχαριστούμε Θάνε!!! Όπως πάντα, εκπληκτική δουλειά!

(όποιος θέλει πληροφορίες για τη φωτογράφιση κλπ, με ΡΜ)

frezas
04-05-13, 01:17
Κουκλες και οι δυο.......με μια προτίμηση λογω χρωματος στη μπλε!

Να τα χαίρεστε παιδες! thumb

Dimimav
04-05-13, 09:16
βαλτε καμια φωτογραφια απο ολες αυτες κ στην photo του μηνα να γουσταρουμε

Cobalt
04-05-13, 15:41
βαλτε καμια φωτογραφια απο ολες αυτες κ στην photo του μηνα να γουσταρουμε

Σωστός... Νίκο το αναλαμβανεις; στείλε μου με pm ποιες προτιμάς να σου πω κ εγώ να αποφασίσουμε

Nikos!
04-05-13, 15:56
Σωστός... Νίκο το αναλαμβανεις; στείλε μου με pm ποιες προτιμάς να σου πω κ εγώ να αποφασίσουμε

Done. :original:

engelo
04-05-13, 16:07
Πανέμορφα !!!

Cobalt
04-05-13, 17:11
ξέχασες αυτές....

https://img59.imageshack.us/img59/1575/870434361584963d4d27b.jpg

https://img94.imageshack.us/img94/6572/870535479272e16b2ee9b.jpg

https://img801.imageshack.us/img801/1287/87054451684b0c4a9c41b.jpg

Ptboul
04-05-13, 17:24
φιλαρακια εχω ακουσει οτι ειναι μουφα τα αμαξια αυτα. Καινε πολυ κ δε πανε βημα. Καλυτερα 320 ντηζελ μου λενε, τι να κανω;

Cobalt
04-05-13, 17:27
φιλαρακια εχω ακουσει οτι ειναι μουφα τα αμαξια αυτα. Καινε πολυ κ δε πανε βημα. Καλυτερα 320 ντηζελ μου λενε, τι να κανω;

Τοτε τι το πήρες; χαχαχαχαχα
Σχολίασε τις φωτο ρε και άσε τις μπούρδες...

aristent
04-05-13, 17:31

Καλυτερα το παπακι....το παπακι!!!!

Ptboul
04-05-13, 17:39
Χαχα! Τι να σχολιασω ρε Πετραν; Ζηλευω μονο που δεν με φωναξατε :ρ

Bazil Van Sinner
04-05-13, 17:51
Η Ε90 ειναι η πρωτη 4πορτη 3αρα που συμπαθησα

η si ειναι τουμπανο!!!

Πολυ ωραια η φωτογραφιση παιδες να τις χαιρεστε!!!!!

Cobalt
04-05-13, 18:37
Χαχα! Τι να σχολιασω ρε Πετραν; Ζηλευω μονο που δεν με φωναξατε :ρ

Οπότε θες μου λες....

Nikos!
04-05-13, 20:34
Χμ...την επόμενη φορά θα μαζέψουμε κι άλλες να κάνουμε τη φωτογράφιση! :thumbsup:

Nikos!
09-08-13, 15:24
Αλλαξα λαδακια πριν μια βδομαδα γιατι εκλεισε χρονο παρολο που ειχα κανει καμια 8αρα χιλιαδες χλμ και εβαλα τα 0-40 fst.

Για λαδια/φιλτρο μου πηρε 104 ευρω.

Καλα ε;

19 ευρω μου ειπε ειχε το λιτρο, 5 πηραμε (4 και κατι εβαλε).

Sent from a mobile device

fanisk
09-08-13, 15:27
Αλλαξα λαδακια πριν μια βδομαδα γιατι εκλεισε χρονο παρολο που ειχα κανει καμια 8αρα χιλιαδες χλμ και εβαλα τα 0-40 fst.

Για λαδια/φιλτρο μου πηρε 104 ευρω.

Καλα ε;

19 ευρω μου ειπε ειχε το λιτρο, 5 πηραμε (4 και κατι εβαλε).

Πολλα.
7.2 το λιτρο στη πορτα σου.

https://www.ebay.com/itm/180569201691?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Nikos!
09-08-13, 15:41
Καλα αλλο ειναι αυτο βασικα.

Αφενος ειναι 5-30 και αφεδυο δεν ειναι ουτε castrol, ουτε edge, ουτε fst. :-)

Νταξει, θα μου πειτε ξεκολα με το castrol...εγω εχω ενα κολλημα να βαζω αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης και το καλο του (fst).

Το συγκεκριμενο, το 0-40 fst, ποσο το βρισκω για να το ξερω την επομενη φορα να παω με το λαδακι μου;

fanisk
09-08-13, 15:43
Καλα αλλο ειναι αυτο βασικα.

Αφενος ειναι 5-30 και αφεδυο δεν ειναι ουτε castrol, ουτε edge, ουτε fst. :-)

Νταξει, θα μου πειτε ξεκολα με το castrol...εγω εχω ενα κολλημα να βαζω αυτο που προτεινει ο κατασκευαστης και το καλο του (fst).

Το συγκεκριμενο, το 0-40 fst, ποσο το βρισκω για να το ξερω την επομενη φορα να παω με το λαδακι μου.

Δεν ξερω πηρα το link ετοιμο απο το ff history. Μπες στο other items να δεις τι λαδια εχει. Υποθετω πανω-κατω ιδιες τιμες θα ναι και τα μη 5-30.

Nikos!
09-08-13, 19:21
Πωλείται (το si) όπως είναι επιπλωμένο...

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=425547#post425547

Πάμε για το επόμενο... thumb

Nikos!
10-08-13, 11:52
Ένα παλιό βιντεάκι μου που ανέβασε ο aristent με έκανε να βγω σήμερα να φτιάξω ένα καινούριο, με το φρέσκο λαστιχάκι, με φρέσκο λαδάκι...αλλά τελικά απ'οτι φαίνεται επέλεξα λάθος ώρα και μέρα. :hystericalbs1:

Εντάξει, έχει λίγο κινησούλα, θα τη κόψω...εντάξει έχει τον ήλιο σε περίεργο σημείο και ψηλοκαίγεται :hystericalbs1: αλλά το καταχάρηκα και θα το δείτε :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ξεκινάω editing να δω τι μπορώ να φτιάξω, όσπου να ανέβει κλπ...υπομονή κάνα 3-4ώρο... thumb

:cheers:

Nikos!
10-08-13, 20:45
Έκανα ότι μπορούσα να σώσω το "κάψιμο" σε κάποια σημεία από τον ήλιο καθώς η κάμερα δεν εστίαζε σωστά, αλλά νομίζω ότι δεν τα κατάφερα.

Ελπίζω να σας αρέσει παρ'όλα αυτά το βίντεο...

www.youtube.com/watch?v=XPbu19XbiyA

aristent
11-08-13, 11:05
Ωραιο ειναι το βιντεο,αλλα οντως χανει απο την αντιλια στο μεγαλυτερο μερος του.thumb

Μου αρεσει που δινει αισθηση υψηλης ποιοτητας το οχημα σου,ταυτοχρονα ομως εχει σπορ χαρακτηριστικα και σπορ ηχο μοτερ!!!

....ευχομαι βεβαια να το πουλησεις ευκολα, για να παρεις κατι αλλο που θα ειναι εξισου καλο, αλλα πιο δυνατο.....αυτο ισως σου λειπει....λιγη ακομη δυναμη.....αν και ποτε δεν θα ειναι αρκετη!!!:thumbsup:

Nikos!
11-08-13, 11:17
Ωραιο ειναι το βιντεο,αλλα οντως χανει απο την αντιλια στο μεγαλυτερο μερος του.thumb

Μου αρεσει που δινει αισθηση υψηλης ποιοτητας το οχημα σου,ταυτοχρονα ομως εχει σπορ χαρακτηριστικα και σπορ ηχο μοτερ!!!

....ευχομαι βεβαια να το πουλησεις ευκολα, για να παρεις κατι αλλο που θα ειναι εξισου καλο, αλλα πιο δυνατο.....αυτο ισως σου λειπει....λιγη ακομη δυναμη.....αν και ποτε δεν θα ειναι αρκετη!!!:thumbsup:

Ναι ρε γμτ και προσπάθησα να το φτιάξω στο iMovie αλλά δε τα κατάφερα. Ίσως αν είχα το final cut θα είχα καταφέρει κάτι.

Την επόμενη φορά θα τη κάνω τη βόλτα απόγευμα. Θα δω μήπως το επαναλάβω.

Η αλήθεια είναι ότι αν δε βρω άξιο αντικαταστάτη ή δε πάρω τα λεφτά που θέλω δε θα το δώσω.

Για 335i ή 46άρι Μ κοιτάω. Αν κάτσει χρονικά η πώληση με ένα καλό Μ, καλώς. Αν και πλέον δύσκολα βρίσκεις καλό Μ3. :thumbsdown:

Αλλιώς με βλέπω να τη βγάζω για ένα μεγάλο διάστημα με το εταιρικό γολφ... :thumbsdown:

mark e92
11-08-13, 13:43
Σε αυτό το video δείχνει και την μηχανή (με το carbon καπάκι).
https://www.youtube.com/watch?v=bTdlmbK95u8#at=262

Nikos!
14-08-13, 17:29
Λέω να βάλω πισω αποστάτες.

Είδα ενα και φαινόταν υπερτουμπανο.

Βοηθάνε σε κατι?

Ποσά mm λέτε?

fanisk
14-08-13, 17:39
Λέω να βάλω πισω αποστάτες.

Είδα ενα και φαινόταν υπερτουμπανο.

Βοηθάνε σε κατι?

Ποσά mm λέτε?

Ναι πατας καλυτερα, λιγοτερη υπερστροφη. 12-15 ειναι καλα.

Nikos!
14-08-13, 17:48
Απο που τους αγοράζω και ποιος τους τοποθετεί?