PDA

Επιστροφή στο Forum : BMW E90 DTC LIGHT

michaelp900
07-12-19, 08:24
Καλημέρα,

Έχει εδώ και μια εβδομάδα περίπου που όταν πατάω το start stop engine μου βγάζει την ένδειξη με το τρίγωνο και το θαυμαστικό του DTC. Αν κλείσω την μίζα και την ανοίξω ξανά εξαφανίζεται. Το αμάξι δεν κινείται καθημερινά και εδω να πω ότι το βάζω μπρος αν δεν το κινώ κάθε εβδομάδα. Διάβασα κάποια ξένα forums αλλά ο καθένας γράφει και καποια διαφορετικη δικαιολογια. Έχεις κανεις ιδέα η παρόμοιο περιστατικό;

Ευχαριστώ

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/12/maxresdefault-3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

michaelp900
07-12-19, 17:16
Κανεις;;;;

merbeind
07-12-19, 22:53
Ίσως αισθητήρας γωνίας τροχών

michaelp900
07-12-19, 22:54

Μήπως ειναι από μπαταρία; Μου το είπε ο μηχανικός γιατί βλέπω ένα ζόρι τελευταία και η αλήθεια είναι ότι ποτε δεν άλλαξα μπαταρία

panos320
08-12-19, 10:00
Καλημέρα.
Σε ένα ξενόγλωσσο φόρουμ,δεν θυμάμαι ποιο για να είμαι ειλικρινής, είχα διαβάσει πως το άναμμα της λυχνίας του DTC σε συνδιασμό με την λυχνία του ABS ,είναι συνήθως σε πολύ μεγάλο ποσοστό σύμπτωμα εξασθενημενης ή ακόμα και προς αντικατάσταση μπαταρίας.Δες το αυτό.Στα καλά καθούμενα δεν ανάβει το DTC. Εκτός και αν κόλλησες κάπου σε λάσπη και έχει γεμίσει με χώμα το σημείο που ελέγχει ο αισθητήρας, πράγμα το οποίο δεν αναφέρεις.

michaelp900
08-12-19, 10:03
Καλημέρα.
Σε ένα ξενόγλωσσο φόρουμ,δεν θυμάμαι ποιο για να είμαι ειλικρινής, είχα διαβάσει πως το άναμμα της λυχνίας του DTC σε συνδιασμό με την λυχνία του ABS ,είναι συνήθως σε πολύ μεγάλο ποσοστό σύμπτωμα εξασθενημενης ή ακόμα και προς αντικατάσταση μπαταρίας.Δες το αυτό.Στα καλά καθούμενα δεν ανάβει το DTC. Εκτός και αν κόλλησες κάπου σε λάσπη και έχει γεμίσει με χώμα το σημείο που ελέγχει ο αισθητήρας, πράγμα το οποίο δεν αναφέρεις.

Δεν ανάβει το λαμπάκι του ABS και όπως προείπα το κάνει την πρώτη φορά. Αν βγάλω το κλειδί και το ξανά βάλω σβήνει. Το αμάξι όχι μόνο δεν πάει σε λάσπες αλλά ούτε σε βροχή δεν βγαινει και η περιποίηση που γίνεται από κάτω εδώ και χρόνια για να μένει καθαρό είναι δεν είναι αμελητέα. Άρα να είναι από θέμα βρωμιας αποκλείεται.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/12/cbe6c3030fff70766e8a2af6cb88889f-1.jpg

nikos valvetronic
08-12-19, 20:49
Για μπαταρία σε βλέπω εγώ.

topmar
08-12-19, 21:40
Πάνε να μετρήσεις την μπαταρία σου για να βεβαιωθείς. Υπάρχει και στην αντιπροσωπεία BMW δωρεάν έλεγχος τάσης μπαταρίας και διάγνωση κατάστασης.

Εάν την έχεις πάνω από 7-8 χρόνια ίσως θέλει αλλαγή. Κόστος εργοστασιακής γύρω στα 300€, μπορείς να βάλεις Banner ή Exide αντίστοιχες με 30% λιγότερο κόστος.

Sent from my Redmi Note 6 Pro via Tapatalk

michaelp900
08-12-19, 22:55
Πάνε να μετρήσεις την μπαταρία σου για να βεβαιωθείς. Υπάρχει και στην αντιπροσωπεία BMW δωρεάν έλεγχος τάσης μπαταρίας και διάγνωση κατάστασης.

Εάν την έχεις πάνω από 7-8 χρόνια ίσως θέλει αλλαγή. Κόστος εργοστασιακής γύρω στα 300€, μπορείς να βάλεις Banner ή Exide αντίστοιχες με 30% λιγότερο κόστος.

Την έχω από Ιανουάριο 2008 που το πήρα καινούριο. Αντιπροσωπεία θα πάω ούτως η άλλως για μια Καινουρια ανάκληση. Σε παρακολουθώ και στο vwclub. Είμαι μέλος και εκεί.

michaelp900
08-12-19, 22:56
Για μπαταρία σε βλέπω εγώ.

Όπως φαίνεται.....γιατί είδα και ένα ζόρισμα στην αρχή αλλά δεν ξέρω αν είναι επειδή το βάζω μπρος κάθε εβδομάδα

Ptboul
09-12-19, 12:59

Μου είχε ανάψει και εμένα το λαμπάκι του DTC πριν 2-3 χρόνια και νομίζω πως η διάγνωση ήταν το άνωθεν.

Για να μην τα πολυλογώ, ανοίχτηκε η κολώνα ( ; ) του τιμονιού και αντικαταστάθηκαν κάτι δισκάκια ή κάτι τέλος πάντων εκεί μέσα και από τότε όλα κομπλέ.

Ξέρω σας διαφώτισα πλήρως αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Η αιτία για την εμφάνιση του προβλήματος ήταν η ακινησία.

dreamer
09-12-19, 18:30
εγω παλι πρωτη φορα ακουω γιαυτον τον αισθητηρα...ποσους εχουν πια?

topmar
09-12-19, 18:36
Καλησπέρα, εάν είναι αυτό που γράφει ο Ptboul, είναι πρόβλημα του αισθητήρα γωνιακής ρύθμισης τιμονιού, το λεγόμενο "κολώνα τιμονιού".

Υπάρχει κιτ επισκευής στην BMW, το δικό μου είχε τέτοιο θέμα και επισκευάστηκε έτσι με κόστος 136€ από όσο θυμάμαι.

Ptboul
10-12-19, 07:56
Καλησπέρα, εάν είναι αυτό που γράφει ο Ptboul, είναι πρόβλημα του αισθητήρα γωνιακής ρύθμισης τιμονιού, το λεγόμενο "κολώνα τιμονιού".

Υπάρχει κιτ επισκευής στην BMW, το δικό μου είχε τέτοιο θέμα και επισκευάστηκε έτσι με κόστος 136€ από όσο θυμάμαι.

Αυτό είναι κατά 99%, και εμένα 140-150€ μου είχε πάει.

michaelp900
10-12-19, 07:58
Αυτό είναι κατά 99%, και εμένα 140-150€ μου είχε πάει.

Τελικά μπαταρία όπως φάνηκε στην αντιπροσωπεία και για να μην ανοίγω άλλο thread μας προέκυψε και το θέμα του Nox ο οποίος Nox αλλάχτηκε το 2011 με τον τελευταίο κωδικό που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα ( 117 87587 130). Για αυτό τι προτείνετε; Έχουν γραφτεί άπειρα threads και εδώ και σε αλλά forums αλλά ειλικρινά δεν ξέρω.....

Ptboul
10-12-19, 08:36
Αν είναι μόνο το λαμπάκι και δεν σου κάνει τίποτα περίεργα, εγώ θα το άφηνα όπως είναι.

michaelp900
10-12-19, 08:38
Αν είναι μόνο το λαμπάκι και δεν σου κάνει τίποτα περίεργα, εγώ θα το άφηνα όπως είναι.

Δεν κάνει κάτι. Το αμάξι έχει 102.000 τώρα και να κάτσω να δώσω τόσα χρήματα για γνησιο δεν πρόκειται. Η ιμιτασιόν η αλλιώς πρόγραμμα για κατάργηση

dreamer
10-12-19, 09:02

Υπάρχει κιτ επισκευής στην BMW, το δικό μου είχε τέτοιο θέμα και επισκευάστηκε έτσι με κόστος 136€ από όσο θυμάμαι

οκ,ετσι το ξερω σαν κολωνα τιμονιου,ηξερα οτι καποιο ανταλλακτικο εκει χαλαει αλλα δεν ηξερα οτι ειναι αισθητηρας..

Δεν κάνει κάτι. Το αμάξι έχει 102.000 τώρα και να κάτσω να δώσω τόσα χρήματα για γνησιο δεν πρόκειται. Η ιμιτασιόν η αλλιώς πρόγραμμα για κατάργηση

επειδη ειπες οτι το εχεις κλεισμενο και το προσεχεις και βγαινει μονο για βολτες και οχι για καθημερινη χρηση,αν σκεφτεσαι να το κρατησεις για αλλα τοσα χιλ. τοτε βαλε γνησιο.αν οχι τοτε προσπαθησε να σου σβησουν το λαμπακι στην αντιπροσωπεια και μην αλλαζεις τιποτα.αν δεν γινεται αστο ετσι.αν το κρατησεις πολλα χρονια οπως ειπαμε κανεις και το προγραμμα αφου ο τεχνικος ειναι και θεσσαλονικη.
παντως ιμιτασιον δεν θα εβαζα εκει με τιποτα,τζαμπα χρηματα.
βαλε ομως πρωτα την μπαταρια και δες τι θα βγαζει μετα σαν λαμπακια γιατι καμμια φορα αυτα ειναι του διαολου τα ηλεκτρονικα.
μπαταρια θα βαλεις αντιπροσωπεια η' μπανερ εξω?

michaelp900
10-12-19, 09:17
οκ,ετσι το ξερω σαν κολωνα τιμονιου,ηξερα οτι καποιο ανταλλακτικο εκει χαλαει αλλα δεν ηξερα οτι ειναι αισθητηρας..

επειδη ειπες οτι το εχεις κλεισμενο και το προσεχεις και βγαινει μονο για βολτες και οχι για καθημερινη χρηση,αν σκεφτεσαι να το κρατησεις για αλλα τοσα χιλ. τοτε βαλε γνησιο.αν οχι τοτε προσπαθησε να σου σβησουν το λαμπακι στην αντιπροσωπεια και μην αλλαζεις τιποτα.αν δεν γινεται αστο ετσι.αν το κρατησεις πολλα χρονια οπως ειπαμε κανεις και το προγραμμα αφου ο τεχνικος ειναι και θεσσαλονικη.
παντως ιμιτασιον δεν θα εβαζα εκει με τιποτα,τζαμπα χρηματα.
βαλε ομως πρωτα την μπαταρια και δες τι θα βγαζει μετα σαν λαμπακια γιατι καμμια φορα αυτα ειναι του διαολου τα ηλεκτρονικα.
μπαταρια θα βαλεις αντιπροσωπεια η' μπανερ εξω?

Το αμάξι είναι κατάσταση βιτρίνας και δεν πρόκειται να το δώσω. Έχω ένα μικρό για κάθε μερα και αυτό είναι για ταξίδια άντε καμία βόλτα. Σκέφτομαι σοβαρά και για κατάργηση του Nox πάντως γιατί ξέρω πως αν αλλαχτεί ΠΑΛΙ ΜΑ ΠΑΛΙ θα το βγάλει. Σχετικά με την μπαταρία γνήσια θα βάλω. Φοραει 70ah και μου είπαν 270€.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/12/5a8d5c0bc5969dc6885966006332b296-1.jpg

dreamer
10-12-19, 17:30
οταν χαλασαν τα μπεκ χτυπησε ο νοξ που τον ειχα αλλαξει εντος εγγυησης 2 χρονων .ομως μετα την αλλαγη των μπεκ ,μου εσβησαν το σφαλμα.δεν ρωτησα παραπανω πως και γιατι.αυτο το σβησιμο ενοεις η΄το προγραμμα που ειπε ο μαρις? καλα το σκεφτεσαι παντως.μπαταρια στην αντιπροσωπεια ? 270? νομιζω οτι φοραμε την ιδια και εμενα μου ειχαν πει οταν την αλλαξαν και αυτη εντος εγγυησης 350.η μπανερ εχει κανα 200 αποτιειδα.καλη τιμη σου ειπαν τοτε.μαλλον φτηνηναν.
φωτο ειναι απο μαγαζι αντρεα?

michaelp900
10-12-19, 17:50
οταν χαλασαν τα μπεκ χτυπησε ο νοξ που τον ειχα αλλαξει εντος εγγυησης 2 χρονων .ομως μετα την αλλαγη των μπεκ ,μου εσβησαν το σφαλμα.δεν ρωτησα παραπανω πως και γιατι.αυτο το σβησιμο ενοεις η΄το προγραμμα που ειπε ο μαρις? καλα το σκεφτεσαι παντως.μπαταρια στην αντιπροσωπεια ? 270? νομιζω οτι φοραμε την ιδια και εμενα μου ειχαν πει οταν την αλλαξαν και αυτη εντος εγγυησης 350.η μπανερ εχει κανα 200 αποτιειδα.καλη τιμη σου ειπαν τοτε.μαλλον φτηνηναν.
φωτο ειναι απο μαγαζι αντρεα?

Σβήσιμο εννοώ ότι το έχει βγάλει πλέον άλλες δυο φορές και είδα στο μηχάνημα πως έγραφε για αισθητήρας αζώτου και ήταν ο Nox. Nox μέσα σε 65.000χλμ και ενώ φοραει τον τελευταίο είναι παραπάνω από κοροϊδία. Ναι είναι καλή τιμή και επίσης ναι στο μαγαζί του Αντρέα είναι [emoji41]. Μετά από Κεραμικό πριν ένα χρόνο πριν φύγει και πάει στο καινούριο κατάστημα.