Επιστροφή στο Forum : Μ3 Ε46 Coupe γνήσιο!!!
Το 330 εφυγε.. μενει να φυγει και το κομπρεσσερ..!!!
Βγαινουμε στην αναζητηση σιγα σιγα (χωρις βιαστικες κινησεις) για ενα σωστο Μ3 Ε46 κουπε (κατα προτιμηση facelift) SMG II.
Δεκτες ολες οι προτασεις/συμβουλες κτλ..
katsaraios
29-05-15, 18:13
Mε το καλο !!!!!!
Με το καλυτερο!!!:thumbsup:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/05/i5n4hw-1.jpg
για περισσοτερες φωτο εδω... (https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=360474)
Christos 330
29-05-15, 19:14
Σκυλεεεεεεεεεεε δεν αντεξες !!!!!!!!!!!!!!!!!
Zαχο μου σου ευχομαι να βρεις το καλυτερότερο.....! thumb
dionisisM3
29-05-15, 20:53
Άργησες 1 μήνα , σου είχα έτοιμο και facelift και smg kai csl ;-)
Με το καλό!
Γιατί δεν πας σε Ε92? Ε46 είχες...
Christopherk
29-05-15, 21:13
Με το καλό!
Γιατί δεν πας σε Ε92? Ε46 είχες...
+++++
:warriorsmiley:
:fountwtis:
Ευχαριστώ όλους για τα καλα σας λόγια να είστε καλα!!
Ε92 Μ3 δε θέλω.. (Το αμαξι ειναι κούκλα δεν το συζητώ όπως και το 90αρι που είδα του φίλου Πόντιου!!)
Δεν θέλω να δώσω τέτοιο ποσό ούτε να δίνω τόσα πάγια που θελει ένα Μ3 Ε92..
Το 46αρι το Μ3 εκτός απο απωθημένο ειναι και κατι που μπορώ να καλυψω φορολογικά μαζί με τα υπόλοιπα πάγια του..
Καλο και το 335 Ε92.. αλλά Μ3 δεν ειναι..!!!! (Για μένα)
Christopherk
29-05-15, 21:28
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5595788/
Δεν ξέρω αν είναι καλό, εμφανισιακά το διάλεξα.
Ένα τιμόνι M performance θέλει και γίνετε η μ@@@@
https://s24.carcdn.gr/5595/5595788_0_b.jpg
https://s39.carcdn.gr/5595/5595788_m_b.jpg
https://s24.carcdn.gr/5595/5595788_2_b.jpg
https://s39.carcdn.gr/5595/5595788_b_b.jpg
:hyper::hyper::hyper:
Εγω θα σου λεγα να βρεις ενα m3 που να ειναι σε μετρια κατασταση οποτε θα ειναι και σε χαμηλοτερη τιμη και στη συνεχεια να τα αλλαξεις ολα επανω του παρα να βρεις ενα σε "αριστη " κατασταση και να σου κατσει μια δεκαρα πιο πανω απο το "μετριο" m3
Η διαφορα στα λεφτα θα ειναι αυτα που θα κανεις ενα μετριο m3 τελειο
Και θα εχεις και την ησυχια σου αφου θα ξερεις πως εχεις αλλαξει τα standard κουσουρια που βγαζει το εν λογω αμαξι
Εγω θα σου λεγα να βρεις ενα m3 που να ειναι σε μετρια κατασταση οποτε θα ειναι και σε χαμηλοτερη τιμη και στη συνεχεια να τα αλλαξεις ολα επανω του παρα να βρεις ενα σε "αριστη " κατασταση και να σου κατσει μια δεκαρα πιο πανω απο το "μετριο" m3
Η διαφορα στα λεφτα θα ειναι αυτα που θα κανεις ενα μετριο m3 τελειο
Και θα εχεις και την ησυχια σου αφου θα ξερεις πως εχεις αλλαξει τα standard κουσουρια που βγαζει το εν λογω αμαξι
Το χω σκεφτεί κι εγω αυτο το σενάριο φιλε..!!! Έχεις δίκιο!! Θα δείξει!!
Ζάχο υπομονή φίλε, στα είπα και από κοντά... Μέχρι τα χριστούγεννα θα έχεις βρει κάτι καλό, είμαι σίγουρος....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vassilis ///M
30-05-15, 09:31
Ζάχο υπομονή φίλε, στα είπα και από κοντά... Μέχρι τα χριστούγεννα θα έχεις βρει κάτι καλό, είμαι σίγουρος....
Γιατί μετά τα Χριστούγεννα τι γίνετε???
Έρχεται η συντέλεια του κόσμου???
Γιατί μετά τα Χριστούγεννα τι γίνετε???
Έρχεται η συντέλεια του κόσμου???
Είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα έρευνας μέχρι τότε...
Και πλησιάζει να αλλάξει η χρονιά, έρχονται τέλη
Κυκλοφορίας και θα έχουν εμφανιστεί κ άλλα στο car έως τότε...
ζαχαρια...απο τα τωρινα...ενα ειναι αρκετα καλο απο οτι μου εχουν πει...αλλα δεν εχω διασταυρωσει εγω....οποτε επιφυλασομαι...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6414511/
ΔημήτρηςΜ3
30-05-15, 13:57
δε ξερω κατι δε μου αρεσει στο συγκεκριμένο
Αν αυτό έχει 70.000 χλμ, τότε του Νάσου ακόμη δεν έχει βγει από την γραμμή παραγωγής!!
ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είναι σωστά τα χλμ
ζαχαρια...απο τα τωρινα...ενα ειναι αρκετα καλο απο οτι μου εχουν πει...αλλα δεν εχω διασταυρωσει εγω....οποτε επιφυλασομαι...
διακρινω φθορες στα καθισματα κατι το οποιο για μενα δεν γινεται να υπαρχουν και ειδικα στου συνοδηγου με 70000χλμ
dark knight
30-05-15, 19:41
Ο καθενας εχει δικαιωμα να αξιολογει και να πουλαει οσο θελει ενα m3 46 αρι.το ιδιο μπορει να κανει και ο υποψηφιος αγοραστης.προσωπικα θεωρω οτι τιμες κοντα στα 20 και παραπανω, τοποθετουν το 46 αρι στο ευρος τιμων του 92 η εστω πολυ κοντα.μεχρι 15-16 για πραγματικα καλο.αλλιως ακομα χαμηλοτερα και οπως προτεινε ο πανος επαναφορα σε αψογη κατασταση.καλη επιτυχια στην αναζητηςη σου,ζαχο !
ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ
Ανησυχος Οικογενειαρχης.. :whistle:
δε ξερω κατι δε μου αρεσει στο συγκεκριμένο
Το Καματερο μηπως.... :whistle:
γιωργος Διευθυνση
ΚΑΜΑΤΕΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 13451
Τηλ. 1:2102531086
Τηλ. 2:6977941361
dionisisM3
30-05-15, 19:46
Τα υγρά του smg γιατί είναι πίσω στην εισαγωγή ? Δεν το έχω ξαναδεί αυτό ? Μήπως είναι αλλη εκδοση ? Πχ usa ?
παλικαρια μαλλον δεν εχετε δει τα υπολοιπα που πουλανε.......
Ο Γιαννης ο Λουνατικ θα μας πει Τα εχει (ξερει)σχεδον ολα! thumb
με το καλο να βρεις αυτο που θελεις! Αποψη μου ειναι , να διαθεσεις οσα μπορεις για να παρεις το καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.
το να παρεις ενα παρταλι, ασυντηρητο και να το φερεις στα ισια του...θα σου κοστισει περισσοτερο και παλι αμαξι δεν θα εχεις.
dionisisM3
31-05-15, 23:07
Κοκκινο θα αγοραζες ?
Εαν ειναι το κόκκινο που φαντάζομαι ...εγώ είμαι ο άνθρωπος σου :thumbsup::thumbsup:
Κοκκινο θα αγοραζες ?
Φωτο..???
Κοκκινο θα αγοραζες ?
Εάν ειναι γνήσιο smg και όπως πρέπει να ειναι ένα σωστό Μ3, ναι..!! :D
m_power_lunatic
01-06-15, 09:15
Κοκκινο θα αγοραζες ?
Έφθασε η ωρα του αποχωρισμου???
dionisisM3
01-06-15, 10:09
Μπαααα ,απλα θέλει να επιβαιβαιωνει την αξία του αυτοκινήτου του . 2 φορες του το ζήτησα και ενω θεωρητικά το έδινε έκανε πίσω :th_Laie_67-1:
m_power_lunatic
01-06-15, 14:03
Αμα μπεις στην διαδικασια να το συζηταει και να το σκεφτεται, αργα η γρηγορα θα ερθει η ωρα για σουταρισμα.
Ζαχαρια περιμενε να δεις τι θα γινει φορολογικα και δευτερον σε σχεση με το αμαξι που ειχες οπως το ειχες κανει στο τελος εγω δεν θα πηγαινα σε 46
Θα το βαρεθεις γρηγορα και για να ειναι καλο θα πρεπει να το πληρωσεις σλμυρουτσικα για την εποχη, να παρεις σκορπιο και να το μαζεψεις θα σε φανε τα συνεργεια και τα εργατικα και αμαξι δεν θα εχεις.
Εάν ειναι γνήσιο smg και όπως πρέπει να ειναι ένα σωστό Μ3, ναι..!! :D
Ζαχο αν καταλαβα καλα ψαχνεις μονο γνησιο Μ3 ?
Γιαννη δεν εφτασε η ωρα να το σκοτωσω, οχι !! αν παρολα αυτα το εκτιμησει καποιος δεν θα πω οχι
Εαν ειναι το κόκκινο που φαντάζομαι ...εγώ είμαι ο άνθρωπος σου :thumbsup::thumbsup:
Ρε Διονυση στο εχω πει εσυ θα παρεις θα το καυλαντισεις και θα το δωσεις , παρε κανενα αλλο !!! ασε που φοβαμαι οτι θα το χαλασεις !!
m_power_lunatic
01-06-15, 21:13
Δεν είπα βρε να το σκοτωσεις,να το πουλησες-να το σπρωξεισ είπα πως το λένε...κατάλαβες φαντάζομαι.Το θέμα ειναι οτι αφού το σκέφτεσαι έφθασε η ώρα του,αργά η γρήγορα θα βρεθεί αυτός που θα το πληρώσει.
Αν ο Διονύσης το θέλει η ο κάθε Διονύσης,το δίνεις και ρίχνεις μαύρη πέτρα μετά,εξάλλου για να το σκέφτεσαι κατι αλλο σε τραβάει (αμαξι-ακινητο-δουλεια)και δεν σε κρατάει το 46 πια.
Ζαχο θα το αναλύσουμε εδω να πούμε όλοι την γνώμη μας και εσύ αποφασίζεις.Παντως το θέμα 46 εχει πολυ-αναλυθεί και τα πράγματα ειναι ξεκάθαρα,δεν ξέρω όμως αν πρεπει να πας σε ψηλά νούμερα αυτη την ρευστή περίοδο και για δυο γενιές πίσω με τα προβλήματα που το στιγματισανε.
dionisisM3
01-06-15, 21:28
Ρε θανασακη τι περιμενες ??? Οτι θα βγάλει στα χέρια μου ιστορικά νούμερα ?? Σου έχω πει ..έχω σκοπό να αλλάξω όσα πιο πολλά bmw μπορω ;-) , ειμαι στο έκτο καο κάτω απο τα 20 δεν σταματάω :-)
Ζαχο αν καταλαβα καλα ψαχνεις μονο γνησιο Μ3 ?
Ναι Θάνο μόνο γνήσιο..!!
προσωπικά θεωρώ λάθος επιλογή το συγκεκριμένο αμάξι πλέον, ειδικά αν ξεπερνάει τα 10κ βία βία τα 12κ...
πάρε ένα αμάξι να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος και πάρε και ένα χρέπι 36άρι να κάνεις την πλάκα σου. εγώ εχω αναθεωρήσει πολλά πλέον. το 46άρι το Μ3, μόνο πονοκέφαλο μπορεί να σου φέρνει μετά απο 10 και τουλάχιστον χρόνια πάνω στους δρόμους γράφοντας χιλιόμετρα.
dionisisM3
02-06-15, 12:50
προσωπικά θεωρώ λάθος επιλογή το συγκεκριμένο αμάξι πλέον, ειδικά αν ξεπερνάει τα 10κ βία βία τα 12κ...
πάρε ένα αμάξι να κυκλοφορείς σαν άνθρωπος και πάρε και ένα χρέπι 36άρι να κάνεις την πλάκα σου. εγώ εχω αναθεωρήσει πολλά πλέον. το 46άρι το Μ3, μόνο πονοκέφαλο μπορεί να σου φέρνει μετά απο 10 και τουλάχιστον χρόνια πάνω στους δρόμους γράφοντας χιλιόμετρα.
γιατι το λες αυτο , σιγουρα πολλα τα θεματα που εμφανιζουν , αλλα πιστευω οτι τα χρονια που διανυουμε ειναι τα τελευταια που μπορει να βρει καποιος καλο 46αρι Μ και να το κρατησει σε καλη κατασταση . λιγα πλεον τα Μ3 που εχουν λιγοτερους απο 2 ιδιοκτητες και να ειναι συνεπεις με το αμαξι τους . ο μονος λογος που ξενερωσα οταν εδωσα το μπλε μ3 μου ειναι οτι καποια στιγμη θα ξαναπαρω Μ3 46 μολις μεγαλωσουν τα παιδια μου. αλλα ΠΟΤΕ δεν θα καταφερω να παρω ενα Μ3 που να ειμαι δευτερος ιδιοκτητης και να το εχω στην κατασταση που ειχα εκεινο .
για μενα ειναι τελευταια ευκαιρια για οποιον θελει καλο 46 και μετα να το παντρευτει .
καλά αμάξια υπάρχουν με το ανάλογο κόστος. αυτό που είπα παραπάνω, είναι προσωπική άποψη. το Μ3 το έφαγα με το κουτάλι. το είχα κι πολλά χρόνια, το είχα και σαν καθημερινό όλα αυτά τα χρόνια.
το ότι σκέφτομαι εγώ έτσι πλέον, δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό. αντί για το Χ5, θα μπορούσα να ξαναπάρω Μ3. πιστέψτε το ή όχι, μετά απο μιας εβδομάδος αναζήτηση, κατέληξα ότι το Μ3 Ε46, θα ήταν το τελευταίο αμάξι που θα έπαιρνα.
δε λέω, μου λείπει πολύ ώρες ώρες. στην ιδέα της κατοχής του όμως, βγάζω σπυράκια. χοντρά χοντρά, το θεωρώ αποτυχημένη αγορά γενικά πλέον.
dionisisM3
02-06-15, 13:02
εγω το ειχα στην κατοχη μου απο το 2008 εως το 2014 , πραγματικα 6 χρονια συμβιωσης , δεν το βαρεθηκα ουτε για μια μερα . και πιστευω οτι με Μ3 46 ΘΑ ΓΕΡΑΣΩ μια μερα .
βεβαια ολα ειναι θεμα γουστου !
και εσύ αρκετά χρόνια. εγώ απο το 07 μέχρι και τέλη του 14 που μου το φάγανε. φοβερό αμάξι, δεν λέω, αλλά μέχρι εκεί πλέον. σκοπός είναι να κοιτάμε πάντα μπροστά και ποτέ πίσω. τώρα...αν κάποτε έχω πολλά λεφτά, ίσως και να ξαναέπαιρνα ένα, απλά για να κάνω την πλάκα μου. αλλά αμάξι για να κυκλοφορώ και να κάνω τις δουλειές μου, με τπτ.
και εσύ αρκετά χρόνια. εγώ απο το 07 μέχρι και τέλη του 14 που μου το φάγανε. φοβερό αμάξι, δεν λέω, αλλά μέχρι εκεί πλέον. σκοπός είναι να κοιτάμε πάντα μπροστά και ποτέ πίσω. τώρα...αν κάποτε έχω πολλά λεφτά, ίσως και να ξαναέπαιρνα ένα, απλά για να κάνω την πλάκα μου. αλλά αμάξι για να κυκλοφορώ και να κάνω τις δουλειές μου, με τπτ.
θεωρώ πως με την παραπάνω φράση σου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι οτι μάλλον δεν είναι τελικά οτι καλύτερο το Μ3 για καθημερινό αμάξι ... με οτι αυτο συνεπάγεται! :original: εκτος αν εννοουσες κατι αλλο ?! :original:
αυτό είναι το μόνο σίγουρο. απο εκεί και πέρα, αν θα έπαιρνα Μ3, θα έπαιρνα απλά για να το διαλύω χωρίς να το σκέφτομαι. με λίγα λόγια δεν υπήρχε περίπτωση να κυκλοφορώ με αυτό. ούτε να κάνω ταξίδι. ούτε να πάω για ψώνια. ούτε να κάνω βραδυνη έξοδο.
θα το είχα κοτέτσι για να σπάω πλάκα. και αυτό πάλι, θα έπρεπε να έχω λεφτά για πέταμα. γενικά, θα προτιμούσα να πάρω ένα 36άρι, οπου εκεί δεν θα με ενδιέφερε ούτε καν στο παραμικρό το τι θα πάθει.
Το 330 έγραφε με το ζόρι 5.000χλμ το χρόνο ΘΩΜΑ..
Αμαξι και σκούτερ υπάρχει για καθημερινή χρήση..
Το 330 έγραφε με το ζόρι 5.000χλμ το χρόνο ΘΩΜΑ..
Αμαξι και σκούτερ υπάρχει για καθημερινή χρήση..
+ 100000000000
για ξεκαυλωτήρι ψάχνεις δλδ. σωστά?
για ξεκαυλωτήρι ψάχνεις δλδ. σωστά?
Σωστα!
Δεν ειμαι κανενας καφτης, απλα το γουσταρω.. φτιαχνομαι με τον ηχο, το λουκ κτλ.. και το 330 το χαζευα καθαρο στο γκαραζ και το χαιρομουνα.. και μολις υπηρχε χρονος το εβγαζα για κανα παντηλικι.. αυτο.. αντε και κανα ταξιδι 1 φορα το χρονο εκτος νησιου και καλα ειναι.. αυτη ειναι η χρηση που του κανω..
Απλα σκεφτομαι να βρω ενα φτηνο με μια καθαρη καροτσα τουλαχιστον (εννοειται πως αν εχει βαψει ενα φτερο, ενα προφυλακτηρα δεν με νοιαζει, τιποτα πιο χοντρο να μην εχει) και προληπτικα να ασχοληθω με τα μηχανικα κλασικα κουσουρια του S54 να εχω μετα το κεφαλι μου ησυχο..
Να ειναι 10ετιας χωρις φορο πολυτελειας κτλ και θα ειμαι μια χαρα..
Φοβαμαι το ακριβο/καλο μην βγει.. ακομα πιο ακριβο..
Σωστα!
Δεν ειμαι κανενας καφτης, απλα το γουσταρω.. φτιαχνομαι με τον ηχο, το λουκ κτλ.. και το 330 το χαζευα καθαρο στο γκαραζ και το χαιρομουνα.. και μολις υπηρχε χρονος το εβγαζα για κανα παντηλικι.. αυτο.. αντε και κανα ταξιδι 1 φορα το χρονο εκτος νησιου και καλα ειναι.. αυτη ειναι η χρηση που του κανω..
Απλα σκεφτομαι να βρω ενα φτηνο με μια καθαρη καροτσα τουλαχιστον (εννοειται πως αν εχει βαψει ενα φτερο, ενα προφυλακτηρα δεν με νοιαζει, τιποτα πιο χοντρο να μην εχει) και προληπτικα να ασχοληθω με τα μηχανικα κλασικα κουσουρια του S54 να εχω μετα το κεφαλι μου ησυχο..
Να ειναι 10ετιας χωρις φορο πολυτελειας κτλ και θα ειμαι μια χαρα..
ζαχαρια...
αν παρεις συμπιεσεις-test vanos...ψαξεις το αμαξωμα εξονυχιστικα...το αμαξι να ειναι οπως βγηκε απο το εργοστασιο-μαμα-χωρις καγκουριες...ψαξεις ασφαλιστικες...και τσεκαρεις και τα χιλιομετρα...και αν εχει αλλαξει μεταλλα...δεν θελει κατι αλλο....
αυτο ειναι το m3 e46 σε 5 γραμμες....
Για τον ΦΠ μην είσαι και τόσο σίγουρος πάντως μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Καλή επιτυχία στην εύρεση. Γνώμη μου πάρε ένα μηχανικά καλό που να πληρεί τα βασικά και φτιαξτο από την αρχή. Αν το αμάξι μηχανικά είναι καλό, θέλεις 1000 για καινούριο σαλόνι και άλλα 1500 για βάψιμο. Βάλε και ένα χιλιάρικο για ένα τέλειο σέρβις που να καλύπτει τα πάντα και είσαι έτοιμος.
Με αυτά, βρες ένα με κάνα δεκαρικο και ας έχει και 250κ χιλιόμετρα. Με 13κ θα έχεις αμάξι άψογο.
Γνώμη μου επίσης είναι το να πάρεις χειροκίνητο. Ωραίο το σειριακό, ξεκούραστο, γρήγορο, αλλά βγάζει βλάβες και σου σπάει τα νεύρα. Ιδίως όταν η πιο φτηνή κοστίζει 700¤. Είναι μετά και το γεγονός ότι με τον συμπλέκτη θα βγάλεις πιο καλά γούστα. Εγώ αν αγόραζα πάντως, χειροκίνητο θα έπαιρνα και ένα σορτ σιφτ.
...
Για να σου στοιχίσει λιγότερο πάρε το πιο ακριβό/καλό.
Thomelf, εκτός απο την αντλία smg, τι άλλο χαλάει στο σύστημά του;
Αισθητήρας αναγνώρισης ταχύτητας, κάποιες δυσλειτουργίες σπαστικες που και που.
Αισθητήρας αναγνώρισης ταχύτητας, κάποιες δυσλειτουργίες σπαστικες που και που.
700¤ η ποιο φθηνή αβαρία ποια ειναι φίλε; Ξέρω έχεις χώσει πολλά γι αυτό σε ρωτάω, η αντλία ξέρω παίζει στο 2χίλιαρο...
Christos 330
02-06-15, 19:41
Ενα cs γκρι υπαρχει σε ενα υπογειο μας ενδιαφερει ; ; ;
:fountwtis::fountwtis::fountwtis:
Που, πως, ποτε, ποσο..??? :D :D :D :P :P :P
650 είχα αλλάξει τον αισθητήρα που αναφέρω πιο πάνω. Η αντλία παίζει εκεί που λες.
Το cs με την κανέλα λες ρε τρελε? Το είχα δει όταν το είχε πρωτοπαρει ο φίλος σου στο συνεργείο σας. Μ@@ν@ρ@!!!
Λογικά εκείνο δεν θα πωλείται στα λεφτά που γενικώς κυμαίνεται η αγορά.
Αν μιλάς για αυτό και το έχει όπως τότε που το είχα δει, μιλάμε για πενα.
Κάτι άκουσα το παζαρεύει ο πακιστανός με τα 9.5εκ του τζοκερ. Φίμες λένε θα το πληρώσει 25κ....
Christos 330
02-06-15, 20:05
Το cs με την κανέλα λες ρε τρελε? Το είχα δει όταν το είχε πρωτοπαρει ο φίλος σου στο συνεργείο σας. Μ@@ν@ρ@!!!
Λογικά εκείνο δεν θα πωλείται στα λεφτά που γενικώς κυμαίνεται η αγορά.
Αν μιλάς για αυτό και το έχει όπως τότε που το είχα δει, μιλάμε για πενα.
Αυτο Θωμά ...
Όπως το θυμάσαι τότε ετσι ειναι και σήμερα 11/2005 μοντέλο ειναι με 125 χλμ γνήσια εννοείται ...
Απο εξοπλισμό δεν λείπει κατι μέχρι και γνήσιες 18αρες με χειμερινά ...
https://images.tapatalk-cdn.com/15/06/02/976f6aafa1c6344b9a9ce5ad499a296c.jpg
Ζαχαρία, επειδή έχω δει (σε φωτός) πώς έχεις το 330 σου για να φέρεις σε αντίστοιχη κατάσταση ένα Μ3 των 12,000 (από τα ελάχιστα τόσο φθηνά μιας και πλέον τα γνήσια έχουν πάρει τιμές) θα χρειαστείς άλλα 10. Και αυτό επειδή το θες για Garage Queen από ότι κατάλαβα και όχι για ανελέητο σκίσιμο και πίστες. Το 10άρικο μαζεύεται πολύ εύκολα, δεν είναι τρελό νούμερο:
2000 εργοστασιακοί δίσκοι
1000 αμορτισέρ
500 όλα τα σινεμπλοκ με εργασία
500 (και λίγα λέω πάτωμα)
500 για γενικό σέρβις με όλα του τα υγρά
1400 σαλόνι
500 γυάλισμα + coating
700 μέταλλα
300 ιμάντες
200 ρύθμιση βαλβίδων
300 μπιλιοφόρος και ελαστικός σύνδεσμος άξονα
500 συμπλέκτης (Sachs όχι bmw oem)
αυτά είναι 8500 και δεν έχω βάλει τυχόν αβαρίες στο smg ή στο vanos (at least solenoids πάντα τα παίζουν) ή ψαλίδια, ημιαξόνια εάν χρειάζονται.
Όποιος θέλει να δώσει 10-12 και να πάρει γνήσιο Μ3 (γιατί καλή μετατροπή - εάν στέκει σαν διατύπωση - υπάρχει με 12) τότε θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να έχει ένα Μ3 το οποίο μάλλον θα υπολειτουργεί σε όλα τα παραπάνω και το σύνολο θα είναι απογοητευτικό. Καλύτερα 330 και καλό παρά να έχεις χρέπι Μ3 - ακόμη και μόνο για σκίσιμο να το έχεις - θα είναι τόσο ελεεινό σαν απόδοση αυτοκίνητο που δεν θα σου κάνει γούστο ούτε να το βάζεις μπροστά.
Αυτό πραγματικά αξίζει.
Μηχανικά δεν ξέρω τι λέει, η κατάσταση που είχε πάντως όταν το είχα δει με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Τα καθίσματα θυμάμαι που δεν είχανε την παραμικρή γυαλάδα και τσαλακα.
Πόσο το δίνει ο φίλος χρησταρα? Έτσι από περιέργεια ρωτάω για να δω που παίζουν τα καλά τελευταίας παραγωγής.
Απ ότι κατάλαβα ο Ζάχος θέλει να πάρει ενα πχ με 10 απλά να είναι καθαρό από σασί και όλα τα υπόλοιπα θα τα φτιάξει σε βάθος χρόνου, που παρόλο που είναι άλλα τόσα δε θα του φανεί. Στη τελική αν το έχει δε τον βιάζει κανένας....
Ζαχαρία, επειδή έχω δει (σε φωτός) πώς έχεις το 330 σου για να φέρεις σε αντίστοιχη κατάσταση ένα Μ3 των 12,000 (από τα ελάχιστα τόσο φθηνά μιας και πλέον τα γνήσια έχουν πάρει τιμές) θα χρειαστείς άλλα 10. Και αυτό επειδή το θες για Garage Queen από ότι κατάλαβα και όχι για ανελέητο σκίσιμο και πίστες. Το 10άρικο μαζεύεται πολύ εύκολα, δεν είναι τρελό νούμερο:
1000 αμορτισέρ
1400 σαλόνι
500 γυάλισμα + coating
700 μέταλλα
300 ιμάντες
200 ρύθμιση βαλβίδων
αυτά είναι 8500 και δεν έχω βάλει τυχόν αβαρίες στο smg ή στο vanos (at least solenoids πάντα τα παίζουν) ή ψαλίδια, ημιαξόνια εάν χρειάζονται.
Όποιος θέλει να δώσει 10-12 και να πάρει γνήσιο Μ3 (γιατί καλή μετατροπή - εάν στέκει σαν διατύπωση - υπάρχει με 12) τότε θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να έχει ένα Μ3 το οποίο μάλλον θα υπολειτουργεί σε όλα τα παραπάνω και το σύνολο θα είναι απογοητευτικό. Καλύτερα 330 και καλό παρά να έχεις χρέπι Μ3 - ακόμη και μόνο για σκίσιμο να το έχεις - θα είναι τόσο ελεεινό σαν απόδοση αυτοκίνητο που δεν θα σου κάνει γούστο ούτε να το βάζεις μπροστά.
Πλάκα κάνεις ρε νασο? Βάλε και ένα μοτέρ στη λίστα μαζί με ζάντες, βαλλε και ένα κλιματιστικό παρέα με οθόνη να του μείνει να αγόρασε μια σκέτη καρότσα.
Αμορτισέρ, δίσκοι μπρος πίσω, συμπλεκτες, όλα τα σινεμπλοκ, πάτωμα κομμένο και αφτιαχτο και ιμάντες για πέταμα, μιλάμε για χρεπι.
Επίσης βαλβίδες εδώ πέρα ρυθμίζουμε με 80-90¤. Υγρά που αναφέρεις θέλουμε περίπου στα 250¤. Σαλόνι αλλαγή στα 1000 και όχι 1500. Μεταλα να πει να αλλάξει μαζί με εργασία είναι στα 400¤.
Ας μην είμαστε υπερβολικοί. Αν ο Ζαχαρίας βρει αμάξι με μηχανικά μέρη καλά, με 3,5κ μπορεί να το κάνει τζιτζιλονι. Ούτε 10ρικα ούτε τπτ.
Προληπτικά μπορεί να κάνει κάποια πράγματα με το μοτέρ και μέχρι εκεί. Γιατί να αλλάξει όλα τα άλλα? Αν είναι βάλε και άλλα 2 ρουλεμάν τροχού, βάλε και δύο ημιαξόνιο πίσω, βάλε και δύο μπροστινά ψαλίδια.
Φιλικά παντα.
1000 αμορτισέρ
1400 σαλόνι
500 γυάλισμα + coating
700 μέταλλα
300 ιμάντες
200 ρύθμιση βαλβίδων
Ευχαριστω Νασο..
Το 330 το ειχα.. :D πλεον δεν το εχω..
Αν οντως θελει ΟΛΑ αυτα το θα παραεινε μαλλον χρεπι..
Πιστευω οτι καποια ανταλλακτικα μπορεις να τα βρεις φθηνοτερα απεξω και ετσι να πεσει λιγο το κοστολογιο..
...
Το 330 το ειχα.. :D πλεον δεν το εχω...
Οποιος πήρε το 46άρι σου, πήρε ένα εξαίρετο αυτοκίνητο.
Δεν είμαι και σίγουρος αν κατάλαβε τί αγόρασε.
savvas bmwdakias
02-06-15, 21:20
Το cs τι διαφορα εχει απο το απλο Μ3?
Το cs τι διαφορα εχει απο το απλο Μ3?
Έχει look CSL και ανάρτηση CSL
Ζάντες και τιμόνι αλκανταρα έχει εμφανησιακα σαν του csl. Από μηχανικά έχει ανάρτηση, φρένα και κρεμαριερα.
steliosm46
02-06-15, 21:48
1000 αμορτισέρ
1400 σαλόνι
500 γυάλισμα + coating
700 μέταλλα
300 ιμάντες
200 ρύθμιση βαλβίδων
Απο ολα αυτα που αναφερεις σχεδον με τα μισα λεφτα μπορεις να τα παρεις σε οτι αφορα ΟΕΜ ανταλακτικο.
δεν θα παει να παρει χρέπι να κρεμονται ολα. ειπαμε.
2κ για φρένα? εργοστασιακα κιολας? με 2 παίρνεις σετάρα πολυπίστονα + σωληνακια υψηλης. Τα εργοστασιακά ειναι τελειως ανεπαρκή για το Μ3
1000 για αμορτισερ? τα εργοστασιακα? οχι Νασο
ξερω και συμφωνω και καταλανβαινω την φιλοσοφια σου πληρως. αλλα με αυτα τα χρηματα που αναφερεις εδω ισως αν προσθεσεις και λιγα παραπανω για μερικά πραγματα, παιρνεις καλα aftermarket πραγματα τα οποια κανουν την διαφορά σε ενα Μ3 Ε46.
Οι βλάβες που βγάζουν τις ξέρουμε ολοι. Με αυτά συμβιβαζόμαστε ολοι οι κατοχοι Μ3 Ε46 έτσι θα συμβιβαστεί και ο Ζαχαριας σε περιπτωση τέτοιας βλάβης.
Αρα Ζαχο θα βρεις ενα καλό σε γενικές γραμμές αυτοκινητο θα του κανεις ένα καλο service και θα το απολαύσεις. Αυτη ειναι η δική μου γνώμη.
Αυτα που πρεπει να προσέξεις στο συγκεκριμένο αυτοκινητο τα ξέρεις, τα εχεις δει, τα εχουμε πει. και οτιδηποτε χρειαστεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε οπως μπορουμε..
dionisisM3
02-06-15, 23:10
To cs , απέξω έχει το λουκ ενος μαμά μ3 , φοράει ζάντες csl αλλα 8αρες εμπρός ,έχει ανάρτηση φρένα αντιστρεπτικες και κρεμαγιερα csl και τιμόνι csl me to track mode
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6465237/
αυτο μπορει να ειναι καθαρο αμαξι....ελληνικο...γιατι δεν εχει εξοπλισμο...facelift ειναι....απο κει και περα...πολυ ψαξιμο..εγω παντως θα του ριχνα μια ματια..
ΔημήτρηςΜ3
03-06-15, 09:50
Ωραιο Ζαχο ! Να μια καλη ευκαιρία !
Christos 330
03-06-15, 11:00
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6465237/
αυτο μπορει να ειναι καθαρο αμαξι....ελληνικο...γιατι δεν εχει εξοπλισμο...facelift ειναι....απο κει και περα...πολυ ψαξιμο..εγω παντως θα του ριχνα μια ματια..
Eνα διαστημα το ειχε ο Παπαδοπουλος bmw αγγελια στα 23.900 αλλα δεν εφυγε !!!
Το παιδι ζηταει 20 χιλιαρικα . . .
mitsos_chania
03-06-15, 11:20
Δεν ειναι smg ομως που ζηταει ο Ζαχος
Vasilis M3
03-06-15, 12:11
Ζάχο περίμενε με να κάνουμε group buy :th_Laie_67-1:
Με το καλό φιλαράκι!!!
Akis 330Ci
04-06-15, 12:18
Σε μια εποχή που τα υπερκαγκουρεμένα και υπερδιαλυμένα και πολύ συχνά χωρίς καν τη στοιχειώδη συντήρηση bmw περασμένων 10ετιών (Ε36-Ε46 συγκεκριμένα) είναι στάνταρ παντού, είναι κάτι θετικό για όσους από εμάς κρατάμε με χρήμα , ιδρώτα (εννοώ προσωπική εργασία) και μεράκι αυτά τα αυτοκίνητα σε κατάσταση εργοστασίου. Πλέον πολύ πολύ δύσκολα θα δεις στους δρόμους ένα πχ όμορφο προσεγμένο χωρίς βελτιώσεις m-pack 36άρι, όπως επίσης ένα 46άρι αγρατσούνιστο προσεγμένο , και όταν τα δεις θα τα χαζέυεις λες και βλέπεις κατι σπάνιο! Γιατί ειναι πανέμορφα αυτοκίνητα όταν τα προσέχει ο ιδιοκτήτης!:tt1:
Ζαχαρία δεν θα σου πω εγω αν εκανες σωστό ή λαθος που έδωσες το 330, θα το καταλαβεις μονος σου αργότερα
Σου εύχομαι το νέο project να βγεί ακόμα καλύτερο, που για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Εγώ στη θέση σου δε θα ξαναασχολιόμουν με Ε46..θα πήγαινα σε κάτι νεότερο.. Ίσως για Α5... (Μη με κάνει κανείς ban...:th_Laie_67-1:)
Bazil Van Sinner
04-06-15, 12:42
....
Εγώ στη θέση σου δε θα ξαναασχολιόμουν με Ε46..θα πήγαινα σε κάτι νεότερο.. Ίσως για Α5... (Μη με κάνει κανείς ban...:th_Laie_67-1:)
:ban::ban::ban: :thefinger:
Σε μια εποχή που τα υπερκαγκουρεμένα και υπερδιαλυμένα και πολύ συχνά χωρίς καν τη στοιχειώδη συντήρηση bmw περασμένων 10ετιών (Ε36-Ε46 συγκεκριμένα) είναι στάνταρ παντού, είναι κάτι θετικό για όσους από εμάς κρατάμε με χρήμα , ιδρώτα (εννοώ προσωπική εργασία) και μεράκι αυτά τα αυτοκίνητα σε κατάσταση εργοστασίου. Πλέον πολύ πολύ δύσκολα θα δεις στους δρόμους ένα πχ όμορφο προσεγμένο χωρίς βελτιώσεις m-pack 36άρι, όπως επίσης ένα 46άρι αγρατσούνιστο προσεγμένο , και όταν τα δεις θα τα χαζέυεις λες και βλέπεις κατι σπάνιο! Γιατί ειναι πανέμορφα αυτοκίνητα όταν τα προσέχει ο ιδιοκτήτης!:tt1:
Ζαχαρία δεν θα σου πω εγω αν εκανες σωστό ή λαθος που έδωσες το 330, θα το καταλαβεις μονος σου αργότερα
Σου εύχομαι το νέο project να βγεί ακόμα καλύτερο, που για να γίνει αυτό θα πρέπει να μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Εγώ στη θέση σου δε θα ξαναασχολιόμουν με Ε46..θα πήγαινα σε κάτι νεότερο..
ετσι ειναι σωστο....:hystericalbs1::hystericalbs1::hyste ricalbs1:
Να σαι καλα φιλε!!
Ευχαριστω!!
Α5..??? Καλα ρε συ.. σ'αρεσει αυτη η μλκια? Αμαξι με σημα τις 4 κωλ*τρυπιδες οπως λεει κι ενας φιλος δεν παιρνω.. επισης δεν εχει τη κινηση στο σωστο αξονα, ας εχει και 500 αλογα.. :D
Πουλησα το 330 (αυτος που το πηρε καθε μερα μου στελνει μηνυματα και ποσο εχει παθει πλακα με το αμαξι)!!!
Υπομονη και θα γινει σωστη αγορα στην ωρα του.. ετσι πιστευω εγω..
Christos 330
04-06-15, 14:27
Ζάχο ένας φίλος μου λεει ...
Ποτε δεν μου άρεσαν οι 4 κύκλοι !!!
Να σαι καλα φιλε!!
Ευχαριστω!!
Α5..??? Καλα ρε συ.. σ'αρεσει αυτη η μλκια? Αμαξι με σημα τις 4 κωλ*τρυπιδες οπως λεει κι ενας φιλος δεν παιρνω.. επισης δεν εχει τη κινηση στο σωστο αξονα, ας εχει και 500 αλογα.. :D
Πουλησα το 330 (αυτος που το πηρε καθε μερα μου στελνει μηνυματα και ποσο εχει παθει πλακα με το αμαξι)!!!
Υπομονη και θα γινει σωστη αγορα στην ωρα του.. ετσι πιστευω εγω..
Ποιος εγκαθετος τις λεει κ@λοτρυπιδες ρε?? :whistle::D:D
Ποιος εγκαθετος τις λεει κ@λοτρυπιδες ρε?? :whistle::D:D
:worthy::worthy::worthy:
ΕΣΥ και ο Θωμάς..!!!!
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Leonidas_E39
04-06-15, 15:21
Γιατι δεν ειναι? Χαχαχχαχαχ
σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!
Zαχο αυτο που λεγαμε παιρνω και γω τηλεφωνο να μου δωσει το VIN... με τα πολλα και μου το εδωσε = WBSBL91020JP80119
το αμαξι μου ειπε οτι ειναι εισαγωγης με πρωτη αδεια το 07 και οτι ειναι στη Χερσονησο Ηρακλειου οχι στον Αγ.Νικολαο...
Το αμαξι τελικα ειναι 11/2001...!! οχι του 2004 :facepalm:
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6542235/
Τι μ@λακιες γραφουν τελικα.... :thumbsdown:
Zαχο αυτο που λεγαμε παιρνω και γω τηλεφωνο να μου δωσει το VIN... με τα πολλα και μου το εδωσε = WBSBL91020JP80119
το αμαξι μου ειπε οτι ειναι εισαγωγης με πρωτη αδεια το 07 και οτι ειναι στη Χερσονησο Ηρακλειου οχι στον Αγ.Νικολαο...
Εδώ κ ο εξοπλισμός
https://www.bmwarchive.org/vin/jp80119.pdf
Φαίνεται πολύ προσεγμένο πάντως. Το εσωτερικό του είναι άψογο για τα χρόνια του. Μιλάμε για αμαξι δεκατεσσάρων χρονών. Στα λεφτά που το δίνει, φαίνεται καλή αγορά αν μηχανικά δεν είναι για τον @@...
Οποιος πήρε το 46άρι σου, πήρε ένα εξαίρετο αυτοκίνητο.
Δεν είμαι και σίγουρος αν κατάλαβε τί αγόρασε.
...
...
και πού'σαι ακόμα, ο άνθρωπος κάθε μέρα που θα το απολαμβάνει, θα ενθουσιάζεται και περισσότερο, για πολύ καιρό.
Ζάχο, αν τελικά πάρεις Μ3, όταν θα 'ρθει η ώρα να το δώσεις, πάρε με ένα τηλέφωνο, πρίν σηκώσεις αγγελία (οπουδήποτε) ... :whistle:
:thnx:
Μα φαινετε και απο τις φωτο οτι ειναι pro-FL..
Christos 330
04-06-15, 19:08
Ζαχο μια ευκαιρια να παρει ο Γιωργος pilot πορσικο και να παρεις το Μ3 του το μιλησατε ; ; ;
Eιναι μεσα στα υπερ Μ3 τις Ελλαδας αυτο του Στελιου everget το CS κτλ . . .
Δηλαδη καλυτερα αν υπαρχει ενα απο εδω απο εμας παρα ενα που να μην ξερεις το
ιστορικο του και εχει αλλαξει 3-4 χερια . . .
... Ίσως για Α5...
To A5 τι είναι ? αυτοκίνητο ?
...
...
Πέστου να αφήσει τα μηνύματα, και να αφήσει κάνα καφάσι μπύρες.
Έτσι κάνει ο ευχαριστημένος πελάτης.
Φαίνεται πολύ προσεγμένο πάντως. Το εσωτερικό του είναι άψογο για τα χρόνια του. Μιλάμε για αμαξι δεκατεσσάρων χρονών. Στα λεφτά που το δίνει, φαίνεται καλή αγορά αν μηχανικά δεν είναι για τον @@...
Ψηλέ θα διαφωνήσω.
Δεν μου κάνουν για σωστά τα χλμ
Ζαχο μια ευκαιρια να παρει ο Γιωργος pilot πορσικο και να παρεις το Μ3 του το μιλησατε ; ; ;
εμ δεν τα ειπαμε?? :th_Laie_67-1:
τι να κανω που δεν μπορω ακομα...:facepalm:
Christos 330
04-06-15, 19:28
Και ειπα να ριξω λιγο λαδι . . .
Ευχομαι να καταληξει σε αυτοκινητο που αληθεια αξιζει και να μην
μπλεξει σε ιστοριες για αρκουδες !!!
Τα χουμε πει με το Γιώργο..!! :) ;)
Δεν τον αφηνει το Χέλι ο Καζακος, πέφτει παντόφλα..!!!! :) :D
Η τιμη αγορας διαμορφωνεται απο την προσφορα και την ζητηση. Υπηρξε μια περιοδο πριν κανα δυο χρονια οπου η προσφορα ηταν τοσο μεγαλη οπου εβρισκες πολυ καλα αυτοκινητα σε πραγματικα πολυ χαμηλες τιμες ακομη και για την συγκεκριμενη περιοδο. Αυτες ηταν οι λεγομενες ευκαιριες.
Αυτη η περιοδος ομως περασε. Σημερα η προσφορα ειναι χαμηλοτερη, με μια εξισου χαμηλη ζητηση, ισως ενα κλικ παραπανω απο οτι ητανε πριν 1-2 χρονια. Αυτο εχει διαμορφωσει ομως τις τιμες προς τα επανω καθως λογω της μειωμενης προσφορας τα καλα αυτοκινητα ειναι λιγοστα.
Η αποψη μου ειναι οτι αν θες καλο Μ3 θα πρεπει να το πληρωσεις. Οι ευκαιριες που υπηρχαν λογω αυξημενης προσφορας δεν υπαρχουν πια. Το φτηνο Μ3 εχει τα ρισκα του, τα εχουν αναφερει αλλοι προγενεστερα. Αλλωστε εισαι και γνωστης οποτε και γνωριζεις τους κινδυνους μιας τετοιας αγορας.
Αν αξιζει να το ακριβοπληρωσεις, σε αυτο δεν μπορω να σου απαντησω. Εχε υποψιν ομως οτι μιλαμε πλεον για ενα αυτοκινητο πανω απο 10 ετων, οποτε προβληματα οπως smg pumps, vanos solenoids κτλ μπορουν να βγουν ακομα και στα πιο καλοσυντηρημενα αυτοκινητα.
Αυτα απο μενα. Ευχομαι να βρεις αυτο που ψαχνεις το συντομοτερο δυνατον.
Με βλεπω να συμβιβάζομαι πάλι με χειροκίνητο.. Αν δεν βρω καλο SMG..
Βασικά με 2-3 φίλους-γνωστούς-μαντράδες-αντιπροσωπεία που μίλησα αυτές τις μέρες και τους είπα ότι ψάχνω για Μ3 Ε46 κουπέ SMG μου είπαν καλύτερα να δω για χειροκίνητο και ότι το SMG είχε θεματάκια και ΟΛΟΙ μου είπαν να το αποφύγω..
dionisisM3
05-06-15, 00:20
Ζάχο ,είχα και χειροκίνητο και smg ...το χειροκίνητο δεν είναι συμβιβασμός ...είναι μονόδρομος !
εγώ προσωπικά πάντως, όπως έχω ξαναπεί δεν θα άλλαζα το SMG με τίποτε!! :original:
Καλησπερα Ζαχαρια,αν θες μπορω να σε φερω σε επαφη με ενα Μ σαν και αυτο που ζητας...
Ειναι smg, αβαφο,πολυ καλοδιατηρημενο και ενας ιδιοκτητης απο το 2006
Ειναι σε γκαραζ με πολυ λιγα χιλιομετρα...
Στειλε μου το τηλεφωνο σου να σε ενημερωσω
Ζάχο ,είχα και χειροκίνητο και smg ...το χειροκίνητο δεν είναι συμβιβασμός ...είναι μονόδρομος !
εγω τα χω πει....
Με βλεπω να συμβιβάζομαι πάλι με χειροκίνητο.. Αν δεν βρω καλο SMG..
Βασικά με 2-3 φίλους-γνωστούς-μαντράδες-αντιπροσωπεία που μίλησα αυτές τις μέρες και τους είπα ότι ψάχνω για Μ3 Ε46 κουπέ SMG μου είπαν καλύτερα να δω για χειροκίνητο και ότι το SMG είχε θεματάκια και ΟΛΟΙ μου είπαν να το αποφύγω..
Δεν είναι εποχή για συμβιβασμούς τώρα.:original:
Ένα σωστό αυτοκίνητο δεν θα σου βγάλει θέμα στο SMG.
Για το αν είναι καλύτερο αυτοκίνητο το χειροκίνητο ή το SMG,
την απάντηση την έχει δώσει η BMW όταν έφτιαξε το CSL. :D
Vassilis ///M
05-06-15, 11:38
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6568872/
Το συγκεκριμένο νομίζω είναι ενός φίλου του Βουδούρη ή κάνω λάθος????
Για ψάξω το μία ρε Ζαχαρία είναι μπιμπελό από τις φωτό...
Christos 330
05-06-15, 11:43
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6568872/
Το συγκεκριμένο νομίζω είναι ενός φίλου του Βουδούρη ή κάνω λάθος????
Για ψάξω το μία ρε Ζαχαρία είναι μπιμπελό από τις φωτό...
Βασίλη ..... Μη ....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6516929/
φαινεται ομορφο και περιποιημενο εσωτερικα και εξωτερικα!! δεν γνωριζω κατι περισσοτερο για το αμαξι ...
steliosm46
05-06-15, 13:21
Εαν οδηγησεις μια φορα SMG δεν θα θες να δεις χειροκινητο ξανά!
Απλά υπαρχει ο φοβος της βλαβης κλπ οπως τον εχουμε και εμεις αυτον το φοβο γιατι ειναι βλαβη ακριβή!
Εμενα προσωπικά δεν με χαλάει και το χειροκινητο καθόλου!, αλλα το SMG ειναι αλλη φαση!
Εξαρτάται και την χρήση του καθενος! Στην πίστα για παραδειγμα είναι το απολύτο σασμάν! Και οταν θες να οδηγήσεις γρήγορα! Και επίσης είναι πολύ ξεκούραστο εάν πιαστείς σε κίνηση!
Ειδικά εμείς που πάμε χαλκιδική στην επιστροφή είναι must! το βάζεις στο Auto και στο 2 και πας κυριος!
Ομως δεν ειναι τοσο παιχνιδιάρικο οσο ειναι το χειροκίνητο (βέβαια αν το μάθεις πάλι μπορεις να παίξεις)
Αλλα το κυριοτερο απο ολα ειναι αυτο της Βλάβης!
Εαν δεν είχαν αυτά τα προβλήματα με τις αντλίες είναι το απόλυτο σασμάν Ζάχο!
και εγώ δεν σου κρύβω οτι ώρε ωρες το σκέφτομαι μην τυχόν και βγάλει τιποτα! Μέχρι στιγμής ολα οκ
Και φυσικά δεν σημαίνει οτι όλα οσα είναι SMG ντε και καλα θα βγάλουν ετσι!
steliosm46
05-06-15, 13:29
φαινεται ομορφο και περιποιημενο εσωτερικα και εξωτερικα!! δεν γνωριζω κατι περισσοτερο για το αμαξι ...
Φενεται ωραίο. το Σαλονι του ειναι σε πολυ καλη κατασταση και ειναι αναλογο των χιλιομετρων που γραφει.
Αυτο που προσεχω αμεσως αμεσως ειναι οτι ειναι αλλαγμενα το πισω καπο και τα φαναρια με facalift μιας και το αμαξι δεν ειναι f/l και αυτο ειναι σιγουρο!
Φενεται απ τον κλιματισμό ο οποιος ειναι ο παλιος αλλα και την μοναδα ABS!
Ομως αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακο, επειδη αλλαξε το πισω μερος με f/l
Απλά χρήζει εναν ελεγχο παραπανω για τυχον τρακαρισμένου.
Θα σου πουλουσα το δικό μου αλλα δεν ξέρω τι να πάρω!! :original:
δεν με καλυπτει κατι αλλο τώρα!
Μονο γνησιο CSL!!!
Η αλήθεια είναι ότι το ες εμ τζι έχει την γλυκά του. Σε κάνει να αισθάνεσαι οδηγάει ώρες ώρες. Κανάτα ψέματα όμως, η τέλεια οδήγηση με χειροκίνητο δεν συγκρίνεται με τπτ.
https://m.youtube.com/watch?v=MfRy6R9-vj4
Κάνε έστω και μια τέτοια αλλαγή σε χειροκίνητο και θα τα ξεχάσεις ολα.
Σιγουρα δεν ειναι του 04 παντως..
Αυτο το αυτοκινητο ειναι το ex-δικο μου. Ειμαι βεβαιος για αυτο γιατι εχω δει λεπτομερειες που μονο εγω γνωριζω.
Ειναι προ FL και το ειχα κανει εγω FL με φαναρια-πορτμπαγκαζ. Αρ. πλαισιου JP81254.
Το αυτοκινητο ειχε πουληθει πριν δυο χρονια στα 15Κ. Ειχε πραγματικα 78Κ χιλιομετρα και ηταν πραγματικα ατρακαριστο. Η κατασταση του οταν ειχε πουληθει ηταν σαν καινουργιο γιαυτο και η τωρινη του κατασταση ειναι τοσο καλη.
Αυτο το αυτοκινητο ειναι το ex-δικο μου. Ειμαι βεβαιος για αυτο γιατι εχω δει λεπτομερειες που μονο εγω γνωριζω.
Ειναι προ FL και το ειχα κανει εγω FL με φαναρια-πορτμπαγκαζ. Αρ. πλαισιου JP81254.
Το αυτοκινητο ειχε πουληθει πριν δυο χρονια στα 15Κ. Ειχε πραγματικα 78Κ χιλιομετρα και ηταν πραγματικα ατρακαριστο. Η κατασταση του οταν ειχε πουληθει ηταν σαν καινουργιο γιαυτο και η τωρινη του κατασταση ειναι τοσο καλη.
ειναι ενα αμαξι το οποιο σιγουρα θα το κοιταγα απο κοντα!!!
Tο εχω δει απο κοντα του Δημητρη και σιγουρα ηταν αψεγαδιαστο και αριστα διατηρημενο..
Πιστεύω πως δεν θα παρεξηγήσει ο φίλος turbodog μιας και πλέον δεν είναι δικό του: αλλά παρότι το αμάξι φαίνεται όντως πολύ προσεγμένο, θα παίρνατε Μ3 που κάποτε δούλευε κομπρεσσέρ? Εγώ πάντως όχι...thumb
ειναι ενα αμαξι το οποιο σιγουρα θα το κοιταγα απο κοντα!!!
Όταν το είχε ο Μήτσος, όπως το είχε, ήταν δύσκολο να το δείς από κοντά, μόνο με κυάλι...
Ήταν απλά άπιαστο !
Εγώ στη θέση του δεν θα το αποχωριζόμουν, την ξέρει την άποψή μου.
Αν ο νεότερος ιδιοκτήτης το έχει συντηρήσει σωστά, πιστεύω ότι αξίζει.
Πιστεύω πως δεν θα παρεξηγήσει ο φίλος turbodog μιας και πλέον δεν είναι δικό του: αλλά παρότι το αμάξι φαίνεται όντως πολύ προσεγμένο, θα παίρνατε Μ3 που κάποτε δούλευε κομπρεσσέρ? Εγώ πάντως όχι...thumb
Με τα specs του συγκεκριμενου κιτ, τον τροπο και γενικα την χρηση που του εκανε ο Δημητρης, ειμαι σιγουρος πως το μοτερ δεν ενοιωσε και πολλα!
Μοτερικα, περα απο τα μεταλλα, το μονο σημειο που ''πασχει'' ειναι η φλατζα γιατι ειναι πολυ λεπτη αναμεσα στους κυλινδρους..μπιελες στροφαλος και πιστονια αντεχουν μια χαρα..
1000 αμορτισέρ
1400 σαλόνι
500 γυάλισμα + coating
700 μέταλλα
300 ιμάντες
200 ρύθμιση βαλβίδων
Νάσο επειδή διάβασα πολύ καλά το θέμα, θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου
Για τις τιμές δεν γνωρίζω αν είναι πράγματι έτσι αλλά για να έχεις ολόσωστο & garage queen αμαξι και όχι κοτέτσι που είναι τα 8 στα Μ3 που κυκλοφορούν ή πωλούνται κατα διαστήματα στο car.gr και όπου αλλού πρέπει να τα σκάσεις
Όπως ακριβώς πρέπει να τα σκάσεις για να πάρεις ένα πολύ καλό και διαχρονικό ρολόι (Rolex Daytona) , όπως πρέπει να τα σκάσεις για να πάρεις ένα καλό φουσκωτό (Technohull 999 & Scorpion 860 stephull), έτσι πρέπει να τα σκάσεις για να πάρειε Ε46 Μ3 είτε έτοιμο από τον προηγούμενο είτε για ΟΛΙΚΟ μάζεμα από την πλευρά σου
Πραγματικά θαυμάζω όλα τα παραπάνω οπου ανέφερα και χαίρομαι όταν στο δρόμο ή στη θάλασσα βλέπω διαχρονικά αυτοκίνητα/φουσκωτά τα οποία είναι δεκαετίας + και τα έχουν πένα thumb
Άλλος ο κόσμος του smg και αλλος του χειροκίνητου .
Για την πίστα , την γρήγορη οδηγηςη, και την ευκολία στη μετακινηςη , το smg ειναι must . Το csl ειναι για χρόνους και το smg βοηθάει .
Για εμένα το fun to drive περιλαμβάνει το ανακάτεμα της σούπας κ τη χρήση του συμπλέκτη .
Διάλεξε τι θέλεις και αποφάσισε . Στο νησί θα χαρείς περισσότερο το εργαλείο και οχι σε πίστα . Προσωπικά δε θα χαιρόμουν , αν είχα το φόβο της βλάβης .... Κ εσύ εισαι μακριά απο Συνεργειο μαλλον .
Το M3 ειναι ενα αυτοκίνητο όνειρο , τόσο απο συμπεριφορά όσο και απο μοτέρ και ομορφιά . Δεν ξερω κατα ποσο θα σε ενθουσιάσει μετά το 330 . Σίγουρα ειναι πιο δυνατό αλλα η δύναμη ειναι ψηλά και θέλεις δρόμο και χώρο . Ειναι αναβάθμιση αλλα δεν ξερω ποσο μεγάλη .
Εύχομαι να βρεις αυτό που ψάχνεις . Προσωπικά μου άρεσε , αλλα προτίμησα τη ροπή του M5 έναντι του στροφάρισματος του Μ3 . Ίσως να γέρασα κιόλας .
Δεν μπορώ να σου προτείνω αν πρεπει να πάρεις κάποιο καλό κ ακριβό , μιας και εγώ πήρα ενα καλό αυτοκίνητο ( σύμφωνα με τα μέλη του φόρουμ ) σε άριστη για την έποχη τιμη , το οποίο υποτίθεται οτι βελτίωσα με καλύτερο ακόμα προγράμμα απο το εξωτερικό , αλλα τελικά χάλασε λιγο μετά την πώληση και ενώ ο επόμενος ιδιοκτήτης το πήρε και αυτός ως καθαρό και καλό μηχανικά ...
Ειναι και θεμα τύχης , κ θεμα συντηρησης αλλα δεν παύουν να ειναι και ευαίσθητα και παλιά αυτοκίνητα .
Εγώ λέω μετά από τα γραφόμενα του Νασου μην μπλέκεις με Ε46 εκτός και αν το ξέρεις το αυτοκίνητο.
Πόσα άλογα ήταν το 330?
Το 330 ηταν μαμα με διαφορικο απο Μ3 και μόνο Εξατμιση..
Και το Μ3 πιστεύω ότι στα χέρια μου θα κοντύνει λιγο σε βήμα διαφορικού (λόγω νησιού) όταν με το καλο το παρω και μου φανεί μακρύ..
Πρώτη επιλογή μου ειναι ένα καλο SMG.. Δεν βιάζομαι να αγοράσω Μ3.. Αν δεν βρω καλο SMG θα παρω ένα καλο χειροκίνητο.. Για λιγότερους πονοκεφάλους.. :D
Να αναφερω οτι τωρα πια δεν χρειαζεται να πληρωσεις 2000Ε για νεα αντλια SMG καθως περασαν τα χρονια και πολυ εξοικοιωθηκαν με την επισκευη. Δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα απλο ηλεκτρικο μοτερακι !!!! δεν ειναι πυρινικη φυσικη. Κατασκευαστικα δεν διαφερει απο μια μιζα, ετσι και η επισκευη της...
μια εταιρια του εξωτερικου που κανει χρονια αυτες τις επισκευες ειναι εδω :https://www.ebay.com/itm/BMW-E46-M3-SMG-Pump-Repair-kit-SMG-Temperature-Sensor-/151693175593?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item23519e2b29
αλλα και εδω στην Ελλαδα εχουν γινει επισκευες και οι αντλιες ακομα δουλευουν
Σωστά! Όπως και με το VANOS υπάρχουν οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις!
Επίσης θεωρώ οτι οι τιμές που παρέθεσε ο Νάσος είναι πολύ υψηλές..ειδικά όσον αφορά τις εργασίες που γίνονται στην προγραμματισμένη συντήρηση, αν όντως παίδες δίνετε τόσα χρήματα(για π.χ. 200 ευρώ για βαλβίδες) να με σχωρνάτε αλλά σας ''τον πιάνουν'' κανονικότατα!!
Το μπλόκε όντως θα ειναι τεράστια αναβάθμιση , αλλα συμφωνώ μαζί σου για το πιο κοντό βήμα . Το θεωρώ σχεδόν απαραίτητο ...
Ο καθενας εχει την γνωμη του η οποια ειναι σεβαστη. Εγω φυσικα θα προτιμουσα να επαιρνα ενα αυτοκινητο απο γνωστη με οποια μετατροπη εχει. Γιατι ο γνωστης ξερει να χειριζεται το αυτοκινητο.
Ο εκαστοτε ασχετος που κατεληξε με Μ3, που ξεκιναγε το πρωι ταπα χωρις να το ζεστανει, που αλλαζε λαδια καθε 15 γιατι ετσι προβλεπεται νομιζεις οτι δεν προκαλει φθορα στο αυτοκινητο? Η καθε ενας που εβαζε προγραμμα 'οτι ναναι' και που χτυπαγε τελικες στην εγνατια με ενα φτωχο σε μειγμα αυτοκινητο, και που φυσικα το φλασαρε στοκ πριν το πουλησει, νομιζεις οτι δεν προκαλεσε φθορα στο αυτοκινητο? Σε πληροφορω οτι η μηχανικη φθορα σε εναν τετοιο κινητηρα ειναι πολλαπλασια απο ενα κομπρεσσορατο στην χρηση που το ειχα εγω.
Η πραγματικοτητα αυτη ειναι. Οταν ακολουθουμε στερεοτυπα δεν σημαινει οτι εχουμε και δικιο. Φιλικα παντα.
Το μπλόκε όντως θα ειναι τεράστια αναβάθμιση , αλλα συμφωνώ μαζί σου για το πιο κοντό βήμα . Το θεωρώ σχεδόν απαραίτητο ...
Μπλοκε θα εχει σιγουρα!! Αν δεν εχει δεν θα ειναι Μ3!! :D
Το κοντυτερο βημα σε συνδιασμο με SMG πιστευω θα ειναι ωραιο παιχνιδι!!!!!
Θα εχει θεμα το SMG/DSC με κοντυτερο βημα διαφορικου?
όχι δεν έχει θέμα..χτύπα και ένα 4.10 και άντε γεια!! χαχαχαχα
Και θα έχεις τελική 140 :hystericalbs1:
Όχι ρε. Μια χαρά τελική θα έχει. Εγώ με το 3.91 πήγαινα μέχρι 290 με ευνοϊκό άνεμο. Χαχαχα...
Και λειτουργικά δεν έχει θέμα, παρά μόνο στο αυτόματο όταν θέλει να το σπάσει. Δεν θα αλλάζει ποτέ, γιατι το αμάξι στο τέρμα ειναι προγραμματισμένο μόλις πιάσει τα χιλιόμετρα που ειναι στον κόφτη να ανεβάσει. Λόγο κοντυτερων σχέσεων, δεν πιάνει ποτέ αυτά τα χιλιόμετρα, όποτε δεν αλλάζει και ποτέ.
Πάντως επιμένω για το χειροκίνητο. Επειδή δεν είσαι άνθρωπος που θέλεις την απόλυτη διαδρομή, πολλές φορές θα σου λείψει το στικ. Εγώ απο τον πρώτο μήνα κιόλας σε κάποιες φάσεις έκανα συγκρίσεις με το κόμπακτ που είχε χειροκίνητο. Ειδικά σε στροφές που τις γνωρίζεις καλά και πας με τις πόρτες θα αφριζεις σε κάποιες φάσεις.
ποιος το ''σπάει'' στο αυτόματο ρε?? χαχαχαχαχ...
Αφου θελεις να αγορασεις ενα τετοιο αμαξι γιατι δεν κοιτας και κατι απο το εξωτερικο;;
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-m3-smg-traumzustand-tiefenbach/208147398.html
Σωστά! Όπως και με το VANOS υπάρχουν οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις!
Επίσης θεωρώ οτι οι τιμές που παρέθεσε ο Νάσος είναι πολύ υψηλές..ειδικά όσον αφορά τις εργασίες που γίνονται στην προγραμματισμένη συντήρηση, αν όντως παίδες δίνετε τόσα χρήματα(για π.χ. 200 ευρώ για βαλβίδες) να με σχωρνάτε αλλά σας ''τον πιάνουν'' κανονικότατα!!
Mε το μπλοκ των solenoids του Μ3 ο Dr. Vanos (ή όπως λέγεται δε θυμάμαι αυτός ο Αμερικάνος με τα κιτ vanos), όταν μου είχε τύχει εμένα δεν το αναλάμβανε οπότε πήρα αναγκαστηκά νέο μπλοκ βαλβίδων με ένα 500άρικο που κάνει καινούργιο. Τώρα εάν πλέον βρήκε λύση ο Dr. Vanos και πόσο αξιόπιστη είναι αυτή η λύση δεν ξέρω....Σε αντίθεση με άλλα μοτέρ BMW αυτή είναι η πιο συχνή βλάβη που μπορεί να βγάλει ένα Vanos σε S54 (και η πιο ανώδυνη βασικά).
Από τις εργασίες που έγραψα υπερτιμολόγησα τραγικά τους δίσκους. Η τιμή των ΟΕΜ δίσκων είναι 200 Ε ο ένας και όχι 400 που για κάποιο λόγο είχα στο μυαλό μου. Για όλα τα άλλα μη μου λέτε για ένα 100άρικο πάνω ή κάτω, οι τιμές είναι μέσου εξειδικευμένου συνεργείου (γιατί αντιπροσωπείας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρω). Το παράδειγμα δεν ήταν για να υπολογίσει ελάχιστο κόστος σε συνεργείο με το μάστορα κολλητό αλλά μία μέση κατάσταση. Τέλος, για να λύσω την απορία :original: τόσο τη δική σου Γιώργο όσο και του Θωμά σε παραπάνω post ευτυχώς δεν μας τον "πιάνουν", στη ρύθμιση βαλβίδων συγκεκριμένα εμένα μου χρεώνουν μόνο ότι ροδέλες χρειαστούν...απλά το παράδειγμα με τιμές που έγραψα έπρεπε να είναι γενικό όπως ξαναείπα και όχι να γράψω στο Ζαχαρία ότι ρύθμιση βαλβίδων θα χρειαστείς 4 ή 6 ή 10 ροδέλες επί 1,5 ευρώ η μία....
Ο καθενας εχει την γνωμη του η οποια ειναι σεβαστη. Εγω φυσικα θα προτιμουσα να επαιρνα ενα αυτοκινητο απο γνωστη με οποια μετατροπη εχει. Γιατι ο γνωστης ξερει να χειριζεται το αυτοκινητο.
Ο εκαστοτε ασχετος που κατεληξε με Μ3, που ξεκιναγε το πρωι ταπα χωρις να το ζεστανει, που αλλαζε λαδια καθε 15 γιατι ετσι προβλεπεται νομιζεις οτι δεν προκαλει φθορα στο αυτοκινητο? Η καθε ενας που εβαζε προγραμμα 'οτι ναναι' και που χτυπαγε τελικες στην εγνατια με ενα φτωχο σε μειγμα αυτοκινητο, και που φυσικα το φλασαρε στοκ πριν το πουλησει, νομιζεις οτι δεν προκαλεσε φθορα στο αυτοκινητο? Σε πληροφορω οτι η μηχανικη φθορα σε εναν τετοιο κινητηρα ειναι πολλαπλασια απο ενα κομπρεσσορατο στην χρηση που το ειχα εγω.
Η πραγματικοτητα αυτη ειναι. Οταν ακολουθουμε στερεοτυπα δεν σημαινει οτι εχουμε και δικιο. Φιλικα παντα.
Συμφωνώ σε ότι λες, ακόμη και ένα "απλό" πρόγραμμα μπορεί να έχει δημιουργήσει θέματα σε ένα μοτέρ. Γι΄αυτό τα προτιμότερα αυτοκίνητα είναι αυτά από "γνώστες" (όπως επισήμανες - που ξέρουν πως πρέπει να φερθούν σε ένα Μ3) και μαμά (που να γνωρίζεις το ιστορικό του ότι πάντα ήταν μαμά). Απλά αναφέρθηκα σε κομπρεσσέρ επειδή με αυτό ήταν σχετικό το παράδειγμα προς πώληση που εξετάζαμε, για εμένα και ένα αμάξι με αμφιβόλου προέλευσης πρόγραμμα είναι παρομοίως απορριπτέο. Απλά το κομπρεσσέρ, με τα έξτρα 100+ άλογα που έχε δώσει στο μοτέρ, ακόμη και εάν δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στον κινητήρα (πολύ πιθανό εάν είναι ένα καλό κιτ), τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου από όλη τη μετάδοση μέχρι και το ίδιο το σασί έχουν υποστεί αρκετά μεγαλύτερη καταπόνηση από αυτή για την οποία έχουν σχεδιαστεί.
Απλά το κομπρεσσέρ, με τα έξτρα 100+ άλογα που έχε δώσει στο μοτέρ, ακόμη και εάν δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στον κινητήρα (πολύ πιθανό εάν είναι ένα καλό κιτ), τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου από όλη τη μετάδοση μέχρι και το ίδιο το σασί έχουν υποστεί αρκετά μεγαλύτερη καταπόνηση από αυτή για την οποία έχουν σχεδιαστεί.
Ολα ειναι θεμα χρησης-χρηστη. Το δικο μου με 150 αλογα πανω δεν ειχε κανει την παραμικρη ρωγμη στο πατωμα πριν πουληθει. Ειχα ηδη φερει το κιτ της Turner για το πατωμα, εδω και καιρο μαλιστα, γιατι ημουν σχεδον βεβαιος οτι θα εχω θεμα, μετα και απο αυτα που διαβαζα, αλλα οπως αποδειχτηκε και μετα απο λεπτομερη ελεγχο, δεν ειχε το παραμικρο ακομη και μετα απο αρκετα κομπρεσσορατα χιλιομετρα. Ξερεις ποσα ατμοσφαιρικα γνωριζω με κομμενα πατωματα?
Αν η εννοια του wheel hopping σου ειναι αγνωστη οπως και αν δεν γνωριζεις τι ζημια μπορει να προκαλεσει αυτη, ακομη και με 250 αλογα σε ενα πατωμα σαν του Μ3 θα κανεις ρωγμες
Αφου θελεις να αγορασεις ενα τετοιο αμαξι γιατι δεν κοιτας και κατι απο το εξωτερικο;;
https://m.mobile.de/auto-inserat/bmw-m3-smg-traumzustand-tiefenbach/208147398.html
Δε νομίζω να συμφέρει Γιώργο με το τελωνείο..
Νασο, από την λίστα που έγραψες πιο πάνω, τα μόνα έξοδα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αγοράζει ένα αμαξι, πρέπει να είναι ένα καλό σέρβις και τπτ παραπάνω.
Για να αγοράσει κάποιος αμάξι που χρειάζεται όλα αυτά που λες, πρέπει να είναι μεγάλο θύμα.
Όταν πήρα το Χ5, ελέγχθηκαν σινεμπλοκ, λάστιχα, δίσκοι, τακάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν, αναρτήσεις. Όλα αυτά είναι χιλιάρικα. Και όταν ένα αμαξι τα ζητάει, τότε του γυρνάς απλά την πλάτη.
Αν ο Ζαχαρίας βρει λοιπόν ένα αμαξι με καλά όλα τα παραπάνω αλλά με φθαρμένο εσωτερικο, κάνα δυο λακουβιτσες, γρατσουνιές, κάνα ψευτοηλεκτρολογικο πρόβλημα, γενικώς αν βρει ένα αμαξι καλό αλλά από τυπικό άνθρωπο αλλά όχι τόσο μερακλη που να νοιάζεται για τα πάντα και περιορίζεται στο να είναι απλά αξιόπιστο το αμάξι, δίνει αλλά 3,5κ και το κάνει καινουριο.
όσων αφορά με τις βαλβίδες, στον καζακο εμείς τόσο πληρώνουμε για αυτή την δουλειά.
Εγώ πάντως θεωρώ λάθος επιλογή το εν λόγο αμάξι πλέον. Αυτά που ζητάει είναι δυσανάλογα της αξίας του. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω με τπτ 2κ για βλάβη στο σασμάν σε ένα αμαξι που είναι πάνω από 10 ετών, ούτε και χιλιαρικο+ για βλάβη στο βανος, και και και. Ωραίο αμάξι, καυλιαρικο, γρήγορο, αλλά ωραίο για να το έχει ο φίλος σου και να το κάνεις αρεα και που καμιά βολτιτσα.
Νασο, από την λίστα που έγραψες πιο πάνω, τα μόνα έξοδα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αγοράζει ένα αμαξι, πρέπει να είναι ένα καλό σέρβις και τπτ παραπάνω.
Για να αγοράσει κάποιος αμάξι που χρειάζεται όλα αυτά που λες, πρέπει να είναι μεγάλο θύμα.
Όταν πήρα το Χ5, ελέγχθηκαν σινεμπλοκ, λάστιχα, δίσκοι, τακάκια, ψαλίδια, ρουλεμάν, αναρτήσεις. Όλα αυτά είναι χιλιάρικα. Και όταν ένα αμαξι τα ζητάει, τότε του γυρνάς απλά την πλάτη.
Σωστά, και επειδή όλοι μας μέχρι να πάρουμε Μ3 είδαμε κάμποσα, ξέρουμε πως ένα αμάξι κακοσυντηρημένο από έναν ιδιοκτήτη που ψάχνεται να το ξεφορτωθεί για 10-12 k είναι πολύ πιθανόν να πάσχει σε όλους αυτούς τους τομείς. Γι' αυτό υποστηρίζω, όπως και άλλα παιδιά παραπάνω, πως εγώ θα απέφευγα φθηνό Μ3. Το ίδιο έκανα και το 2009 που αγόρασα το δικό μου: Μ3 έβρισκα από 30k και τότε η προσφορά ήταν τεράστια, προτίμησα να πάρω ένα αμάξι με 39k αρχική τιμή ώστε να ικανοποιεί τα στάνταρ μου. Ξέρεις πολύ καλά Θωμά πως το Μ3 δεν είναι Χ5, τρώει τα αναλώσιμά του για πλάκα και με χρήση νορμάλ για αμάξι τύπου Μ3 (ούτε πίστες, ούτε μόνο μόστρα, μέση κατάσταση). Και όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι ουσιαστικά αναλώσιμα. Δηλαδή πιστεύεις πως είναι δυνατόν να βρεθεί Μ3 πένα σε όλους τους παραπάνω τομείς σε φθηνή τιμή? Τα Μ3 είναι αμάξια στην καλύτερη 10ετίας, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν αλλαχτεί πλέον μέσα στον κύκλο ζωής ενός Μ3 (εκτός κι αν είναι στη γυάλα με 30k km). Όποιος ιδιοκτήτης έχει δώσει το μεράκι του και τα χρήματά του να το έχει τέλεια συντηρημένο και με όλα φρέσκα δεν παίζει να μην ζητήσει χρήματα....
Ολα ειναι θεμα χρησης-χρηστη. Το δικο μου με 150 αλογα πανω δεν ειχε κανει την παραμικρη ρωγμη στο πατωμα πριν πουληθει. Ειχα ηδη φερει το κιτ της Turner για το πατωμα, εδω και καιρο μαλιστα, γιατι ημουν σχεδον βεβαιος οτι θα εχω θεμα, μετα και απο αυτα που διαβαζα, αλλα οπως αποδειχτηκε και μετα απο λεπτομερη ελεγχο, δεν ειχε το παραμικρο ακομη και μετα απο αρκετα κομπρεσσορατα χιλιομετρα. Ξερεις ποσα ατμοσφαιρικα γνωριζω με κομμενα πατωματα?
Αν η εννοια του wheel hopping σου ειναι αγνωστη οπως και αν δεν γνωριζεις τι ζημια μπορει να προκαλεσει αυτη, ακομη και με 250 αλογα σε ενα πατωμα σαν του Μ3 θα κανεις ρωγμες
Σωστά αυτά αλλά ο καινούργιος ιδιοκτήτης το ήξερε οτι είχε καμπρέσορα?
Σωστά, και επειδή όλοι μας μέχρι να πάρουμε Μ3 είδαμε κάμποσα, ξέρουμε πως ένα αμάξι κακοσυντηρημένο από έναν ιδιοκτήτη που ψάχνεται να το ξεφορτωθεί για 10-12 k είναι πολύ πιθανόν να πάσχει σε όλους αυτούς τους τομείς. Γι' αυτό υποστηρίζω, όπως και άλλα παιδιά παραπάνω, πως εγώ θα απέφευγα φθηνό Μ3. Το ίδιο έκανα και το 2009 που αγόρασα το δικό μου: Μ3 έβρισκα από 30k και τότε η προσφορά ήταν τεράστια, προτίμησα να πάρω ένα αμάξι με 39k αρχική τιμή ώστε να ικανοποιεί τα στάνταρ μου. Ξέρεις πολύ καλά Θωμά πως το Μ3 δεν είναι Χ5, τρώει τα αναλώσιμά του για πλάκα και με χρήση νορμάλ για αμάξι τύπου Μ3 (ούτε πίστες, ούτε μόνο μόστρα, μέση κατάσταση). Και όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι ουσιαστικά αναλώσιμα. Δηλαδή πιστεύεις πως είναι δυνατόν να βρεθεί Μ3 πένα σε όλους τους παραπάνω τομείς σε φθηνή τιμή? Τα Μ3 είναι αμάξια στην καλύτερη 10ετίας, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν αλλαχτεί πλέον μέσα στον κύκλο ζωής ενός Μ3 (εκτός κι αν είναι στη γυάλα με 30k km). Όποιος ιδιοκτήτης έχει δώσει το μεράκι του και τα χρήματά του να το έχει τέλεια συντηρημένο και με όλα φρέσκα δεν παίζει να μην ζητήσει χρήματα....
Το δικό μου με ότι φορούσε το έδινα 15κ. Σε ολα ήταν άψογο. Αν έλεγα να βγάλω τα αφτερ μάρκετ το έδινα 11 με 12.
Επειδή όμως ο Έλληνας ειναι ο μεγαλύτερος βλάκας που υπάρχει φίλε, τότε όλοι έψαχναν αμάξια δωδεκαετιας με 80 και 70κ χιλιόμετρα.
Αμάξια υπάρχουν καλά που η τιμή τους ειναι χαμηλότερη απο αλλά που γυαλίζουν πιο πολύ και το δέρμα τους ειναι αεροδρόμιο. Τα Δευτέρα έχουν επίσης και 70κ χιλιόμετρα και θεωρούνται χαρτί. Γιατι? γιατι ο Έλληνας ειναι ταγάρι και χορταίνει με το μάτι. Όποτε αυτός που απλά θέλει να πουλήσει το αμάξι του και να πάει παραπέρα, συμβιβάζεται γιατι δεν θέλει να ασχοληθεί βάφοντας, αλλάζοντας δέρματα, γυρνώντας χιλιόμετρα. Θέλει απλά να πουλήσει και αναγκάζεται να πουλήσει ακριβότερα.
Όσων αφορά το χ5, τα σινεμπλοκ και τα ψαλίδια και γενικά η μετάδοση την ακούνε πολύ πιο εύκολα απο του Μ3. Όσων αφορά πάλι την πίστα, ξέρεις πολλά που να τα λιώνουν στις πίστες? εγώ ξέρω ελάχιστα πάντως και αυτά τρέχουν μια φορά το χρόνο και αν. Το δικό μου πχ τα 2 πρώτα χρόνια έμπαινε κάθε τρεις μήνες. Απο το 2010 και έπειτα ζήτημα αν έμπαινε μια φορά το χρόνο.
Φίλε Ζαχαρίςα είμαι της άποψης ότι πολύ καλα κάνεις και περιμένεις μέχρι να βρεις αυτό που θες.
Οι βασικοί κανόνες για πολύ καλό μεταχειρισμένο BMW (και όχι μόνο) είναι οι εξής 3:
Όσο το δυνατόν λίγα χλμ (πραγματικά και ελεγμένα)
Πλήρης συντήρηση στα ΠΑΝΤΑ
Μαμά όπως βγήκε από εργοστάσιο.
Έτσι διάλεξα και εγώ το 92άρι με 23.500 πραγματικά χλμ!!
ΥΓ: Είμαι σίγουρος πως με επιμονή & υπομονή θα βρεις αυτό που θες
Σωστά αυτά αλλά ο καινούργιος ιδιοκτήτης το ήξερε οτι είχε καμπρέσορα?
Ο καινουργιος ιδιοκτητης το ελεγξε οπως αυτος ηθελε και μετα τον ελεγχο αφου τα βρηκε ολα ενταξει, το πηρε. Το αυτοκινητο ειχε και αλλα πραγματα περαν του κομπρεσσορα που αφαιρεθηκαν, καθως ολοι τα θελουν αλλα κανενας δεν βαζει το χερι στην τσεπη να τα πληρωσει εστω και μερικως
dionisisM3
06-06-15, 15:43
Θα γίνω παλι γραφικός και θα το ξαναπω "το καλό και το φθηνό το πήρε ο προηγούμενος " ζαχαρια ψάξε και βρες το καλυτερο που μπορείς . σκαστα και παρτο. Δεν κολας πιστεύω. ,μάλλον είμαι σίγουρος . αμάξι πένα με 12 δεν θα βρεις ποτε . πάρε το καλυτερο που υπάρχει στην αγορά και θα χαίρεσαι και το τελευταιο ευρώ που έδωσες. Κανεις δεν χαριζει κάτι που αξίζει, οπως και εσύ δεν χαρισες το 330 σου.
Εντάξει ν ειναι μαμά , αλλα φοράει ήδη καποια εξάτμιση , κανένα καλύτερο φρένο κλπ δε σε χαλάει ... Απο το να ψάχνεις να τα αγοράζεις μετά ...
Δεν ειναι "μετατροπές " αυτά ....
Nαι, ολοκληρωμένα κιτ φρένων (όχι π.χ μόνο μπροστινά τέρατα και πίσω μαμά που κάνουν τα πράγματα χειρότερα), αντιστρεπτικές, τελικό εξάτμισης είναι καλό να υπάρχουν...
κάτι άλλα όπως πρόγραμμα, εισαγωγές, έκκεντρα, καταλύτες, coilover, καλύτερα όχι, εκτός κι αν είναι το αμάξι γνωστού και ξέρεις ότι δουλεύουν σωστά...
Συμφωνώ με τα παραπάνω. Το καλό πάντα πληρώνετε και ανάλογα
Αυτό;
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6192790/
Αυτό;
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6192790/
Ειναι προ-facelift φιλε και δεν μου αρέσει επίσης το γκρι εσωτερικό..
δημητρη το αμαξι σου δεν το γνωριζω-και δεν μπορω να εκφερω γνωμη για αυτο...αλλα σαν κατοχος διαφορων "πειραγμενων" ανα καιρους...εγω και πολλοι φιλοι μ...αυτοκινητα τα οποια ηταν πριονια..με συμπιεσεις-"σωστα" προγραμματα..αλλαγμενα μεταλλα..χτισμενα μοτερ γενικα...αν ειχαν φαει ξυλο,ανεξαρτητως συντηρησης, ανοιγαν σαν τα μαρουλια μετα....σε πολλες και ασχετες φασεις....ειτε στο δρομο, ειτε σε πιστα...διοτι πολυ απλα οσο πιο πολυ ξεπερνας τα ορια του κατασκευαστη...κατι θα την ακουσει....και θα συμπαρασυρει και ολα τα υπολοιπα....ιδιως αν κανεις drift-drag κτλ κτλ....
οποτε και εγω μαζι με νασσο...ενα τετοιο αμαξι-πολυ δυσκολα θα αγοραζα (και το λεω γενικα)...γιατι τα χω πληρωσει απο την τσεπη μου..και θελω να λεω οτι εβαλα μυαλο...
dionisisM3
07-06-15, 16:46
Ειναι προ-facelift φιλε και δεν μου αρέσει επίσης το γκρι εσωτερικό..
ΑΣΕ που δεν παει κιόλας , το είχε παλιά ένας πυργιωτης , του είχα ρίξει 4 αμάξια με το interlagos στο χιλιόμετρο . ήθελε επαναληπτική την επομενη μέρα γιατί δεν είχε καλη βενζίνη λέει , και δεν ξαναήρθε ποτε
θα συμφωνησω απολυτα με το Νασο!! αυτα που αναφερθηκαν πρεπει να εχουν ηδη αλλαχτει εφοσον ο ιδιοκτητης ενος Μ3 ειναι σχολαστικος!! αν εχουν αλλαχτει ειναι μια καλη/θετικη ενδειξη αγορας εντος τετοιου αυτοκινητου .... διαφορετικα υπολογιζε τα στα εξοδα σου εφοσον θελεις να εχεις το αμαξι πενα!!
katsaraios
07-06-15, 22:46
Ζαχαρια και "πενα" και "λουλουδι" να βρεις παλι θα ριξεις χρημα πανω ,κατα την γνωμη μου ενα αμαξι ετοιμο μηχανολογικα και "ασιδερωτο" εστω με καποια λογικα ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΑ χλμ παραπανω θα το βρεις σε καλη τιμη και θα το φερεις σε πολυ καλη κατασταση σιγα σιγα...
δημητρη το αμαξι σου δεν το γνωριζω-και δεν μπορω να εκφερω γνωμη για αυτο...αλλα σαν κατοχος διαφορων "πειραγμενων" ανα καιρους...εγω και πολλοι φιλοι μ...αυτοκινητα τα οποια ηταν πριονια..με συμπιεσεις-"σωστα" προγραμματα..αλλαγμενα μεταλλα..χτισμενα μοτερ γενικα...αν ειχαν φαει ξυλο,ανεξαρτητως συντηρησης, ανοιγαν σαν τα μαρουλια μετα....σε πολλες και ασχετες φασεις....ειτε στο δρομο, ειτε σε πιστα...διοτι πολυ απλα οσο πιο πολυ ξεπερνας τα ορια του κατασκευαστη...κατι θα την ακουσει....και θα συμπαρασυρει και ολα τα υπολοιπα....ιδιως αν κανεις drift-drag κτλ κτλ....
οποτε και εγω μαζι με νασσο...ενα τετοιο αμαξι-πολυ δυσκολα θα αγοραζα (και το λεω γενικα)...γιατι τα χω πληρωσει απο την τσεπη μου..και θελω να λεω οτι εβαλα μυαλο...
Θα συμφωνησω και εγω σε αυτα που λες. Τα διαφορα 'πειραγμενα' με την εννοια που τα εννοεις, χωρις καμια μελετη και σε συνεργεια της πλακας εχουν τα παραπανω αποτελεσματα που αναφερεις. Τι να προτοθυμηθω: πιστονια κατεβασμενα στον τορνο, ανοιγμενα λουκια πιστονιων για διαφορετικα ελατηρια, ανοιγμα μπιελας για να χωρεσει μεγαλυτερος πυρος πιστονιου, τοποθετηση μεταλλων χωρις τις σωστες ανοχες και παει λεγοντας.
Αυτη δυστυχως ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα για τα 'φτιαγμενα' οπως αποκαλεις μοτερ οποτε εχεις και τα αντιστοιχα και πολλες φορες δυσαρεστα και αμφιβολα αποτελεσματα.
Η δικια μου περιπτωση, μιας και που αναφερεσαι σε αυτη δεν εχει να κανει με αυτο ακριβως το φαινομενο. Ενα bolt on κιτ χωρις καμια παρεμβατικη μη αναστρεψιμη μετατροπη που οπως αποδειχτηκε, καθως εκανα με αυτο περι τα 20-25κ χιλιομετρα δεν προκαλεσε καμια αστοχια. Ουτε καν στο πατωμα. Ενα κιτ που δουλεψε απο την πρωτη μερα που τοποθετηθηκε χωρις το παραμικρο προβλημα μεχρι την ημερα που πουληθηκε, γιατι υπηρχε μια τεχνογνωσια πισω απο το κιτ και δεν ηταν στο ποδι. Να σου υπενθυμισω αλλες αποπειρες εδω στην Ελλαδα για Ατμο βελτιωση σε σοβαρο βαθμο, δεν ειχαν τοσο καλα αποτελεσματα και μαλιστα μετα απο μεγαλη προσπαθεια και ταλαιπωρια για να δουλεψουν σωστα.
Και μιας που αναφερομαστε στα Μ3, το τι θα αγοραζε ο καθενας και με ποια κριτηρια ειναι δικαιωμα του. Θα συμμεριζομουν την αποψη σου αν δεν ειχα δει στοκ Μ3 να ανατιναζονται. Αλλα ειναι κατι δυστυχως που το βλεπω συνεχως.
Και οσο παλιωνει αυτο το αυτοκινητο τα προβληματα θα αυξανονται συνεχως με διολου ευκαταφρονητα ποσα για την επισκευη τους.
Απο κει και περα αν ψωνισεις απο τον αφρο και εισαι και γνωστης, εχεις πιθανοτητες να βρεις ενα σχετικα καλο Μ3. Τωρα αν αξιζει να πληρωσεις τον αφρο 20Κ+ ειναι κατι που αφορα αυτον που θα τα σκασει. Κατ'εμενα δεν το αξιζει και αν ειναι να δωσεις αυτα τα χρηματα, υπαρχουν αλλες λυσεις σε αυτα τα λεφτα, οπως το 135.
Δεν υπάρχει αυτοκίνητο που να προσφέρει περισσότερη οδηγική
απόλαυση σε σχέση με τα λεφτά που στοιχίζει, από ένα πολύ καλό Ε46Μ3.
Ανεξάρτητα από μάρκα.
330, 335, 135 δεν πλησιάζουν.
...
... σαν το CSL που ξεζούμιζες χθές, να υποθέσω ;
:whistle:
Να ρωτήσω κατι σχετικά με τα μέταλλα στα facelift..
Έχουμε εδώ μεσα facelift με αρκετά χλμ πανω απο 100.000 χωρίς προληπτική αλλαγή μετάλλων (να ειναι δηλαδή με τα "μαμα" μέταλλα)...???
steliosm46
08-06-15, 21:09
Ναι ρε Ζαχο! το δικό μου!
μα δεν χρειαζονται αυτα αλλαγη....τα χαν φτιαξει απο το εργοστασιο...απλα τωρα στα 100 πρεπει ο επομενος να τα αλλαξει...
Ανεξάρτητα από μάρκα.
330, 335, 135 δεν πλησιάζουν.
όχι απλά δεν πλησιάζουν...μεμορυςςςςςςς ςςςς....χαχαχαχα
Να ρωτήσω κατι σχετικά με τα μέταλλα στα facelift..
Έχουμε εδώ μεσα facelift με αρκετά χλμ πανω απο 100.000 χωρίς προληπτική αλλαγή μετάλλων (να ειναι δηλαδή με τα "μαμα" μέταλλα)...???
και το δικό μου..05/2004, 119Κ χλμ..
αν και θα τα κάνω για το ''ψυχολογικό'' του πράγματος!
Ζ4Μ εχεις σκεφτει σαν αγορα? Αν ειναι να φτασεις τα 20Κ δες και αυτη την λυση. Νομιζω οτι κανει για την χρηση που το θελεις. Ιδιο μοτερ με 46αρι με αντιστοιχα Μ μηχανικα μερη και πιο ιδιαιτερο αυτοκινητο. Θα σου προτεινα και το Ζ4 Μ coupe που ειναι ακομα πιο hardcore και σπανιο και μου αρεσει φοβερα, αλλα λογω σπανιοτητας τα ελαχιστα που υπαρχουν εχουν αυξημενη τιμη.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6113009/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5941287/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4530968/
Ζ4Μ εχεις σκεφτει σαν αγορα? Αν ειναι να φτασεις τα 20Κ δες και αυτη την λυση. Νομιζω οτι κανει για την χρηση που το θελεις. Ιδιο μοτερ με 46αρι με αντιστοιχα Μ μηχανικα μερη και πιο ιδιαιτερο αυτοκινητο. Θα σου προτεινα και το Ζ4 Μ coupe που ειναι ακομα πιο hardcore και σπανιο και μου αρεσει φοβερα, αλλα λογω σπανιοτητας τα ελαχιστα που υπαρχουν εχουν αυξημενη τιμη.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6113009/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5941287/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4530968/
Καλημέρα Δημήτρη, καλο ειναι απλα δεν ειμαι του roadster, θέλω κουπέ αποκλειστικά!!
Αυτα αραγε εχουν θεμα με τα πατωματα οπως τα κουπε;;;
To Z4M ειτε κουπέ είτε roadster δεν ειχε κανένα θέμα με το πάτωμα. Ακόμη και πολλά αυτοκίνητα με coilover πίσω δεν έχουν θέμα.
Το μόνο που εχουν είναι ότι λασκάρουν οι βίδες των βάσεων του κινητήρα, λύνεται αυτό με πιό χοντρές, έχω ένα σακκούλι καβάτζα γιατί όταν τις παρρήγγειλα απο αμερική είχαν minimum order.
Όσον αφορά τα μέταλλα, ειναι γνωστό πλέον ότι ανεξάρτητα από την ανάκληση του 04, S54 μοτερ έχουν "σπάσει" και μεταγενέστερα και σε Ζ4Μ.
600 ευρώ έχουν, δέ νοείται για μένα να αγοράσεις S54 μοτερ και να ΜΗΝ αλλάξεις μέταλλα όσα χιλιόμετρα και να λένε ότι έχουν, είτε πολλά είτε πάρα πολλά.
Καλημέρα Δημήτρη, καλο ειναι απλα δεν ειμαι του roadster, θέλω κουπέ αποκλειστικά!!
Ok. Αν ειναι παντως να δωσεις 20Κ+ για να παρεις ενα καλο 46αρι θα σου προτεινα και αλλα αυτοκινητα περαν του M3.
Porsche Cayman S
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5969809/
Lotus Europa S
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6132735/
Και τα δυο κατα την προσωπικη μου αποψη ειναι ανωτερα απο ενα Ε46Μ3. Για εμενα δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για ενα αμαξι 10+ετιας και μαλιστα με ολο αυτο το ιστορικο προβληματων που κουβαλαει οταν υπαρχουν κοντα σε αυτα τα λεφτα αυτοκινητα σαν τα παραπανω
το lotus είναι τρέλα...
Ειναι φοβερο. 995kg ζυγιζει και με πλαισιο βραχο οποτε καταλαβαινεις τι θα κανει στο στριψιμο. Καρτ κανονικο. Και ειναι πανεμορφο
είναι όντως φοβερά αμάξια, απλά δεν είναι για όλους τους οδηγούς. αυτά τα αμάξια είναι ικανά στην ευθεία να φέρουν σβούρες ακόμα και με 100χιλ, ακομα και αν περάσουν απο κάποιο bumpy σημείο.
προσωπικά θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο όχημα(αν χωρούσα βέβαια) και να πειραματιζόμουν με το στήσιμο, λάστιχα και φρένα. όχι ότι δεν βγαίνει μια χαρά στημένο απο το εργοστάσιο, αλλά όπως όλα τα αμάξια, έτσι και αυτό, δεν είναι φτιαγμένο για να είναι κουτί με το οδηγικό στυλ του καθενός.
46αρι Μ ψαχνει ο ανθρωπος.
Οχι παιδιά Μ3 Ε46 δαγκωτό.. Δε θέλω τιποτα αλλο..!!
Απλα γερνώ λιγο προς το χειροκίνητο τελικα.. Θα δείξει..
Αναλόγως τι θα βρεθεί και ποσό καλο θα ειναι..
Απο εξοπλισμό δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις.. Θα δείξει.. Υπομονή..!!!!!
Σιγά μην πάρει Ζ4Μ ο Ζαχαρίας....το αμάξι είναι πολύ κατώτερη κατασκευή από Μ3 Ε46, όσο κι αν μας αρέσουν τα Ζ4Μ (και εμένα μου αρέσει και ήμουν κάποτε έτοιμος για ένα τέτοιο).
Ζαχαρία, SMG να πάρεις: αφού σαν μοντέλο το 46 σου δίνει την επιλογή, άδραξε την ευκαιρία και πήγαινε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια. Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, όταν αλλάζουμε αμάξι πρέπει η αλλαγή να είναι αρκετά σημαντική ώστε να αξίζει τον όλο κόπο της αγοραπωλησίας! Και στην περίπτωσή σου αφού από 46 πας σε 46 χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα επιμέρους σημεία διαφοροποίησης.
Τέλος, για εξοπλισμό, θα σου πρότεινα να πας στο πιο full πακέτο που θα βρεις, μιας και μετά μπορεί να ψάχνεσαι για retrofits.
Ζαχαρία καλά κάνεις.
Μια καλή συντήρηση στην αρχή όπου θα δώσεις κάποια χρήματα μαζεμένα πιθανότατα αλλά
αποζημιώνεσαι μετά.
Τα πιο ακριβά είναι δίσκοι μπροστά, ρύθμιση βαλβίδων και μέταλλα μπιελών.
Μετά τα άλλα βλέποντας και κάνοντας όπως δισκόπλατο κτλ
είναι όντως φοβερά αμάξια, απλά δεν είναι για όλους τους οδηγούς. αυτά τα αμάξια είναι ικανά στην ευθεία να φέρουν σβούρες ακόμα και με 100χιλ, ακομα και αν περάσουν απο κάποιο bumpy σημείο.
προσωπικά θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο όχημα(αν χωρούσα βέβαια) και να πειραματιζόμουν με το στήσιμο, λάστιχα και φρένα. όχι ότι δεν βγαίνει μια χαρά στημένο απο το εργοστάσιο, αλλά όπως όλα τα αμάξια, έτσι και αυτό, δεν είναι φτιαγμένο για να είναι κουτί με το οδηγικό στυλ του καθενός.
Τόσο ή elise όσο και η exige είναι όντως ειδικά αυτοκίνητα !!!
Σε καλή άσφαλτο, σε πίστα κλπ μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις που δεν φτάνεις με Μ3 .... Σε ελληνική άσφαλτο όμως ... θέλει πολύ προσοχή.. και δεν είναι αστείο. Κάθε βόλτα και εμπειρία...
Η Europa.... δεν ξέρω. Δείχνει πιο φιλική. Στην πίστα που την είδα , ίσως να φταίει και το τούρμπο... αλλά έκανε μερικά τετακε.....
Το Cayman το θεωρούσαμε φλούφλικο.... , γυναικείο μπροστά στην Λίζα.... και όμως με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Είναι το τέλειο αυτοκίνητο!!!! Το τέλειο σπορ αυτοκίνητο. Συμπεριφορά κεντρομήχανου με ευκολία μπροστομήχανου....
Παιχνίδι , κράτημα, μπάντες, ελαφρύ.... Τα πάντα όλα.
Έχει μόνο 2 θέσεις.
Έχεις και ένα exclusivity Που για άλλους είναι καλό και για άλλους όχι.
Ξέρω ο Ζάχος ψάχνει Μ3... αλλά αν ψάχνει για σπορ εμπειρία οδήγησης είναι καλή περίπτωση.... ίσως καλύτερη.
Σιγά μην πάρει Ζ4Μ ο Ζαχαρίας....το αμάξι είναι πολύ κατώτερη κατασκευή από Μ3 Ε46, όσο κι αν μας αρέσουν τα Ζ4Μ (και εμένα μου αρέσει και ήμουν κάποτε έτοιμος για ένα τέτοιο).
Ζαχαρία, SMG να πάρεις: αφού σαν μοντέλο το 46 σου δίνει την επιλογή, άδραξε την ευκαιρία και πήγαινε σε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια. Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, όταν αλλάζουμε αμάξι πρέπει η αλλαγή να είναι αρκετά σημαντική ώστε να αξίζει τον όλο κόπο της αγοραπωλησίας! Και στην περίπτωσή σου αφού από 46 πας σε 46 χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερα επιμέρους σημεία διαφοροποίησης.
Τέλος, για εξοπλισμό, θα σου πρότεινα να πας στο πιο full πακέτο που θα βρεις, μιας και μετά μπορεί να ψάχνεσαι για retrofits.
Και όμως το Ζ4 Νάσο ειναι το αμάξι του petrol head. Για γαμπροί δεν ξέρω, ξέρω απο το κουπέ. Ειναι το αμάξι που εκεί που λες ότι το έχεις, σου δίνει ενα κιουστραπι και μένεις στα Μλκς λέγοντας: γιατι μου έφυγε?
Το Μ3 ειναι παιχνιδάκι στο όριο μπροστά του. Οποιος το έχει οδηγήσει πραγματικά στο όριο, ξέρει τι λέω. Να είσαι στην κορυφή της στροφής και να μην ξέρεις αν πρέπει να αφήσεις, να πατήσεις, η να να κρατήσεις σταθερό το γκάζι. Και δώστου αυτό μια να βρίσκει και μια να χάνει πρόσφυση.
Το Μ3 ειναι σa να παίζεις mc Rae 1 σε playstation1 μπροστά του.
Και όμως το Ζ4 Νάσο ειναι το αμάξι του petrol head. Για γαμπροί δεν ξέρω, ξέρω απο το κουπέ. Ειναι το αμάξι που εκεί που λες ότι το έχεις, σου δίνει ενα κιουστραπι και μένεις στα Μλκς λέγοντας: γιατι μου έφυγε?
Το Μ3 ειναι παιχνιδάκι στο όριο μπροστά του. Οποιος το έχει οδηγήσει πραγματικά στο όριο, ξέρει τι λέω. Να είσαι στην κορυφή της στροφής και να μην ξέρεις αν πρέπει να αφήσεις, να πατήσεις, η να να κρατήσεις σταθερό το γκάζι. Και δώστου αυτό μια να βρίσκει και μια να χάνει πρόσφυση.
Το Μ3 ειναι σa να παίζεις mc Rae 1 σε playstation1 μπροστά του.
Για μένα Θωμά αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός του κακοστημένου αυτοκινήτου που δεν σε πληροφορεί για τα όριά του και δεν είναι καθόλου προβλέψιμο. Και είναι έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις συμφωνώ, απλά για μένα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αρνητικά και όχι χαρακτηριστικά που τιμούν μία κατασκευή καθιστώντας το "το αμάξι του petrol head". Πιστεύω το Μ3 είναι πιο well engineered αμάξι, ενώ το Ζ4Μ είναι απλά ///Μ parts recycle bin, χωρίς καλό configuration αυτών των parts όταν ενώθηκαν...
Κάποιοι αυτό μπορεί να το βλέπουν σαν πρόκληση ή σαν γοητεία δεν αντιλέγω, εμένα δεν μου κάνει.
Μα και το γκε τε αρ αν το δώσεις σε γιαγιά θα γράψει χρόνους.
Το θέμα με το ζητα δεν είναι θέμα κακού στησίματος, είναι θέμα καροτσας και θέμα εμπειρίας του οδηγού. Όταν με την δεύτερη γύρα έγραψα τον ίδιο χρόνο με το δικό μου, αυτό μου λέει πολλά για το αν το αμάξι είναι αποτελεσματικο η όχι.
Το αμάξι θέλει χέρια. Αντίθετα με το Μ3, που απλά θέλει λίγο προσοχή.
Και τα 996-997 είναι διστροπα και σε χαρακτήρα είναι πολύ κοντά με το ζητα.
Όλοι εσείς που θεωρείτε το Ζ4Μ ανώτερο του Μ3 Ε46, κάντε μια ερώτηση στον Νίκο που έχει τεράστια εμπειρία από όλους μας στο χώρο και θα καταλάβετε τι εννοώ...
Το Ζ4 Μ αν νομίζετε ότι είναι στημένο, θα σας αναφέρω το εξής : σε πίστα ή στο δρόμο δεν είναι καλύτερο το αμάξι που "παλεύεις" να το ισιώσεις και να μην σου φύγει αλλά εκείνο που κάθεται κάτω και σου δίνει στον υπέρτατο βαθμό την σιγουριά ότι θα στρίψει και αυτό καλώς ή κακώς το κάνει καλύτερα η Μ3.
(Μιλάμε πάντα για πίστα και όχι για drift...)
Δεν είναι τυχαίο ότι ιδιοκτήτες/κάτοχοι Ζ4 Μ coupe/roadster τους λείπει το "πάτημα" των Μ3 Ε46 που κάποτε είχαν...
Καταρχήν κανένας δεν καταλογησε το Ζ4 ανώτερο από το Μ3. Κατά δεύτερον μιλάμε για 2 διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετικό οδηγικο στυλ.
Το ότι το Μ3 έχει μακρύτερο μεταξόνιο είναι αυτό που το κάνει να είναι πιο προβλέψιμο. Το Ζ είναι πιο διστροπο στο όριο, αλλά είναι παντού πιο γρήγορο. Πράγμα το οποίο δεν θα μπορούσε να κάνει ένα κακά στημένο αυτοκίνητο. Το ότι το αμάξι θέλει εμπειρία δεν σημαίνει ότι είναι κακό.
Πότε δεν καταλογησε το Μ3 χειρότερο σαν αμάξι, αυτό που είπα και ξαναλέω είναι ότι είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ και ότι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, κάνει πολύ εύκολα μάγκα τον οδηγό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κριτήριο για να το ονομάσουμε κατώτερο.
Επίσης στεφ, γνωρίζεις στην Κ5 των Σερρών πόσα χιλιόμετρα θέλεις με το Μ3 για να πεις ότι είναι σε θέση να το γυρίσεις και πόσα με το ζητα?
Είναι αρκετά λιγότερα. Κοντερισια μιλάμε για 10+ χιλιόμετρα σε στροφή πέταλο.
Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό, απλά απλά να σου αναφέρω ότι το ζητα είναι πιο γρήγορο παντού. Πάνε με το Μ3 με 10 χιλ επιπλέον, να δεις πόσα μέτρα θα βγεις από τη γραμμή σου από τα μούτρα.
Θωμά δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό σου post αλλά σε όλα όσα διάβασα μέσα στην ημέρα
Οι Σέρρες δεν είναι η μοναδική πίστα, υπάρχουν και άλλες πίστες που πραγματικά φαίνεται η διαφορά μεταξύ του 46αριού και του Ζ4Μ
Αν ήταν τόσο στριφτερό το Ζ4Μ θα το έβγαζε και CSL, αλλά κακά τα ψέματα επελέξε για CSL το 46 η BMW.
Υ.Γ: Δεν αμφισβητώ το ότι είναι πιο γρήγορο σε μπαμ το Ζ4 αλλά συνολικά σε πίστα και πιο ευκολοδήγητο είναι και πιο ζυγισμένο
Έχω εβδομαδιαία επαφή με το αμάξι μιας και 2 γνωστοί μου το έχουν/είχαν οι οποίοι και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το 46 είναι μακράν καλύτερο.
Αναφέρω τις Σέρρες γιατι ειναι ανοιχτή πίστα που μπορούν τέτοιου είδους αμάξια να απλώσουν τη δύναμη τους και να τα δεις στο πραγματικό όριο, σε στροφές που οι ταχύτητες παίζουν και πάνω απο 100+ χιλιόμετρα.
Τώρα οι λόγοι που δεν το έβγαλαν σε επετειακή έκδοση, θεωρώ ότι δεν ήταν σε σχέση με το αν το Ε46 ήταν καλύτερο η όχι. Άλλωστε ολα τα επετειακά μοντέλα, πάντα έβγαιναν στην σειρά 3.
Αν και γίνομαι γραφικός, θα ξαναπώ ότι αν δεν τα οδηγήσεις και τα 2 στο όριο τους, δεν μπορείς να καταλάβεις τι ειναι το ενα και τι το άλλο.
Ξαναλέω, το ζητα θέλει έμπειρους οδηγούς. Και όχι τον μέσο οδηγό του Μ3. Θέλει χέρια που να μπορούν να νιώσουν στο που θα βρουν την πρόσφυση.
Τέλος και κλείνω γιατί του το δέσαμε του ζαχου το θρεντ.
Η δύναμη του S54 είναι αυτή που το κάνει πολύ διστροπο. Με 30-40 άλογα κάτω, δεν θα τιναζε σαν κατσίκι. Έχει παραπάνω αμεσότητα από αυτήν που χρειάζεται, αλλά με καλό λάστιχο και στημένη ανάρτηση κάνεις παπάδες.
Το 46αρι ειναι πολυ καλό αυτοκίνητο . Εχει τα μειονεκτήματα απο το σκάφος του ...
Κάθεσαι ψηλά , το πάτημα ειναι καλό αλλα οχι άριστο , το drift καλό κ εύκολο αλλα οχι 350z , το κράτημα καλό αλλα γέρνει σε μαμά μορφή πολυ περισσότερο απο τα μοντέρνα αυτοκίνητα , τα φρένα ανεπαρκή , το μοτέρ εκπληκτικό σε στροφάρισμα και σε φάσμα δύναμης αλλα σε μια πιο ελαφριά καρότσα θα ήταν τέλειο ....
Ειναι πολυ καλό σπορ αυτοκίνητο , που προσπαθεί να συνδιάζει την καθημερινότητα με την σπορ συμπεριφορά .
Ίσως η συμβίωση μαζί του , το εχει απομυθοποιήσει στα μάτια μου ή κ στου Θωμά , ίσως αυτό συμβαίνει γενικότερα με τους μύθους , ίσως όμως καθένας πρεπει να κανει το δικό του ταξίδι για να μάθει , για να νιώσει , για να κρίνει ...
Ειναι Ομορφο ταξίδι η αναζήτησή , η αγορά , η ανακάλυψη των δυνατοτήτων του νέου αυτοκινήτου μύθου , η εκπλήρωση του παιδικού ονείρου ...
Απλά θα πω ότι η συνταγή ειναι πετυχημένη. Αίσθηση, επιδόσεις, παιχνίδι. Ποιος το οδήγησε και δεν το ερωτεύτηκε?
Ειναι ολα αυτά που υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Αυτό που πάντα λίγο με χάλαγε, ήταν το ότι το θεωρούσα απαιτητικό αυτοκίνητο απο άποψη εμπειρίας. Όταν το δίπλωσα για πρώτη φορά, αισθάνθηκα ότι το είχα κάνει εκατοντάδες φορές πριν. Την πρώτη φορά που το έστριψα, δεν ίδρωσα καθόλου.
Το Μ3 απλά σε κάνει μάγκα χωρίς να είσαι και αυτό λιγάκι με χαλάει. Ίσως για αυτό έχω λίγο πιο ψηλά το ζητα. Απο θέμα ομορφιάς-στυλ κτλ, το Μ3 ειναι πολύ πιο κοντά στον χαρακτήρα μου.
kostas 325
09-06-15, 21:56
Δύσκολο το z4m γιατί δεν έχει πολλές δικλείδες "ασφαλείας" στο όριο. Πιστεύω παίζει ρόλο που η θέση οδήγησης είναι κοντά στον πίσω άξονα και έτσι οι αντιδράσεις του οδηγού είναι πιο άτσαλες. το m3 είναι παιχνίδι μπροστά του. γιαυτό δεν τράβηξε και σε πωλήσεις.
Το 46αρι ειναι πολυ καλό αυτοκίνητο . Εχει τα μειονεκτήματα απο το σκάφος του ...
Κάθεσαι ψηλά , το πάτημα ειναι καλό αλλα οχι άριστο , το drift καλό κ εύκολο αλλα οχι 350z , το κράτημα καλό αλλα γέρνει σε μαμά μορφή πολυ περισσότερο απο τα μοντέρνα αυτοκίνητα , τα φρένα ανεπαρκή , το μοτέρ εκπληκτικό σε στροφάρισμα και σε φάσμα δύναμης αλλα σε μια πιο ελαφριά καρότσα θα ήταν τέλειο ....
Ειναι πολυ καλό σπορ αυτοκίνητο , που προσπαθεί να συνδιάζει την καθημερινότητα με την σπορ συμπεριφορά .
Ίσως η συμβίωση μαζί του , το εχει απομυθοποιήσει στα μάτια μου ή κ στου Θωμά , ίσως αυτό συμβαίνει γενικότερα με τους μύθους , ίσως όμως καθένας πρεπει να κανει το δικό του ταξίδι για να μάθει , για να νιώσει , για να κρίνει ...
Ειναι Ομορφο ταξίδι η αναζήτησή , η αγορά , η ανακάλυψη των δυνατοτήτων του νέου αυτοκινήτου μύθου , η εκπλήρωση του παιδικού ονείρου ...
Ας μην ξεχναμε ομως οτι το 46ρι ειναι 15 ετων σχεδιαση ε? Ειναι λιγο αδικο να το συγκρινουμε με συχρονα μοντελα..στην εποχη του ηταν στην κορυφη και ακομα και τωρα ειναι σημειο αναφορας!
αχωνευτο αμαξι το z4 m....προσωπικα ουτε καν αισθητικα μ αρεσει...δεν το εχω οδηγησει αλλα γενικα τα ζ4 δεν μ αρεσουν....δεν θα το χαρακτηριζα καν hooligan car....μπορεις να τρομαξεις τον εαυτο σου με σαφως λιγοτερα λεφτα....και να πας το ιδιο γρηγορα πιο ευκολα...και εξισου με το πλαι με ενα cayman...το οποιο ειναι σαφως καλυτερο αμαξι....εμενα το z4 m μου θυμιζει πολυ την κακη ιστορια των z της bmw...που ηταν λιγο ομορφα και απο κει και περα spare parts απο παντου.....και οτι δουλεψει....
και να φερω και παραδειγμα....δεν μπορει μια mazda να προσφερει ενα αμαξι σαν το mx5 που ειναι εξαιρετικο driver's car...παρα την τρομακτικη ελλειψη δυναμης...και ολοκληρη bmw να μην μπορει να φτιαξει ενα αυτουσιο μοντελο...με δικο του χαρακτηρα...με εξαιρετο μοτερ..και το αμαξι να μην ειναι απλα τελειο...ειναι οι κλασικες γυφτιες που κανει η εταιρια μας...που πολλες φορες εχουν δουλεψει τρελλα, βλεπε 1m, και αλλες φορες καθολου....,βλεπε z3 m.....
ταπεινη μου αποψη παντα τα παραπανω και αν ημουν στην θεση του ζαχαρια θα οδηγουσα ενα...αλλα δεν νομιζω οτι θα μου κλεβε την καρδια....
m_power_lunatic
10-06-15, 16:00
Βρακί το thread!
Το gallardo είναι καλή επιλογή πλέον...:th_Laie_67-1:
Βρακί το thread!
με τοσα βρακια m3....χασαμε το στοχο...
Η κοζάνη είναι μονόδρομος...
m_power_lunatic
11-06-15, 08:35
Aυτο με τις CSL ζαντες που μπηκε προχθες,με νεο κινητηρα με ελαχιστα χλμ απο Ζ4Μ του 2002 και ελληνικο εφυγε σφαιρα στα 10χιλιαρικα,ητανε γνωστου μου.
Aυτο με τις CSL ζαντες που μπηκε προχθες,με νεο κινητηρα με ελαχιστα χλμ απο Ζ4Μ του 2002 και ελληνικο εφυγε σφαιρα στα 10χιλιαρικα,ητανε γνωστου μου.
Μια χαρά!!
Είχα μιλήσει 2-3 φορές με τον ιδιοκτήτη πριν μπει αγγελία!
Έφτασε στο αμήν ο καημένος!
Ολα καλα μιας και έφυγε πολύ γρήγορα!!!!
τσαμπα εφυγε το συγκεκριμενο!!απο τα πιο προσεγμενα που γνωριζω εγω!!
Το παρακολουθω εξ αρχης το θρεντ, κατι σοβαρο βεβαια δεν εχω να πω μια και ολα κιολα μια φορα εχω οδηγησει μιτριο ( δεν θελω παραπανω γιατι μετα θα το σπασω το 16αρι :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:)
Γνωμη καθαρα προσωπικη ειναι να μεινεις στην αρχικη σου επιλογη αν και επεσαν ωραιες προτασεις στο τραπεζι! E46 M3 Smg παρε γιατι τα απωθημενα μενουνthumb
Τωρα το τι θα παρεις ξερεις καλυτερα εσυ και οι υπολοιποι που ειναι ηδη κατοχοι, αλλα εγω πιστευω καλως η κακως πως ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις. Απο εκει και περα ολο και κατι θα χει που θα θελει μαζεμα ή τελος παντων θα πρεπει να ερθει στα δικα σου γουστα.
Ζαχο ευχομαι να βρεις γρηγορα κατι καθαρο γιατι ελπιζω καλοκαιρι να ρθω στην νησαρα μας και θα θελω βολτα στα στροφιλικια του καμπου :whistle::whistle:
edit1: Βρηκα ενα ωραιο αρθρακι για μια αλανα που οι περισσοτεροι εχουμε παει αλλα και για μια γνωμη παραπανω για το Z4M που σηζητηθηκε !
https://4drivers.gr/driven/imoun-ki-egw-ekei/item/1855-68-bmw-z4-m-coupe.html
:fountwtis:
τσαμπα εφυγε το συγκεκριμενο!!απο τα πιο προσεγμενα που γνωριζω εγω!!
Εξαρτάται τι θεωρεί προσεγμένο και καλο ο καθένας.
Το συγκεκριμένο είχε ένα καλο μοτερ αλλά ήθελε αρκετά μαζέματα (για να γινει τουλάχιστον όπως το θέλω εγω).
Σίγουρα είχε αρκετά πλεονεκτήματα. Να το χαρεί και να το ευχαριστηθεί αυτός που το πηρε. :) ;)
Στα 10Κ ηταν λογικο και επομενο να φυγει. Τσαμπα δεν ηταν αλλα ηταν σε αρκετα χαμηλη τιμη για την κατασταση του. Αυτο το τσαμπα εχω βαρεθει να το ακουω. Το 2010 πουλαγε καποιος στα 30...τσαμπα το δωσε, το 2011 στα 25 ακουγα παλι τσαμπα το εδωσε, το 2013 που εδωσα το δικο μου στα 15 παλι ακουγα τσαμπα το εδωσα.
Αυτες ειναι οι τιμες πανω-κατω και ετσι εχουν διαμορφωθει οχι απο τους πωλητες αλλα απο τους εν δυναμει αγοραστες στην συγκεκριμενη χρονικη περιοδο. Ολοι θελουν να πουλησουν ακριβα και να αγορασουν φτηνα. Αυτο δεν γινεται. Σποραδικα παρουσιαζονται καποιες εξαιρεσεις του κανονα, οι λεγομενες ευκαιριες και αν ειμαστε τυχεροι υπαρχει πιθανοτητα να παρουμε ενα καλυτερο και πιο προσεγμενο αυτοκινητο στην διαμορφωμενη τιμη αγορας για την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο.
Τωρα αν ο αλλος θελει να πουλησει το Ε46 Μ3 20Κ αυτο ειναι φυσικα δικαιωμα του. Δεν διαμορφωνει ομως αυτος την τιμη πωλησης του αυτοκινητου του.
Σαν ενα παραδειγμα ακομη για το ποιος διαμορφωνει την τιμη αγορας κοιταξτε μια ματια στα Cayenne.Ενα αρκετα ακριβοτερο αυτοκινητο απο το Μ3 αλλα λογω της ελαχιστης ζητησης εχει διαμορφωσει τιμες χαμηλοτερες απο το Μ3 σαν μεταχειρισμενο. Ενα κατα τα αλλα καλο αυτοκινητο αλλα αρκετα παρεξηγημενο στην Ελλαδα με μηδενικη ζητηση λογω συνθηκων.
Στα 10Κ ηταν λογικο και επομενο να φυγει. Τσαμπα δεν ηταν αλλα ηταν σε αρκετα χαμηλη τιμη για την κατασταση του. Αυτο το τσαμπα εχω βαρεθει να το ακουω. Το 2010 πουλαγε καποιος στα 30...τσαμπα το δωσε, το 2011 στα 25 ακουγα παλι τσαμπα το εδωσε, το 2013 που εδωσα το δικο μου στα 15 παλι ακουγα τσαμπα το εδωσα.
Αυτες ειναι οι τιμες πανω-κατω και ετσι εχουν διαμορφωθει οχι απο τους πωλητες αλλα απο τους εν δυναμει αγοραστες στην συγκεκριμενη χρονικη περιοδο. Ολοι θελουν να πουλησουν ακριβα και να αγορασουν φτηνα. Αυτο δεν γινεται. Σποραδικα παρουσιαζονται καποιες εξαιρεσεις του κανονα, οι λεγομενες ευκαιριες και αν ειμαστε τυχεροι υπαρχει πιθανοτητα να παρουμε ενα καλυτερο και πιο προσεγμενο αυτοκινητο στην διαμορφωμενη τιμη αγορας για την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο.
Τωρα αν ο αλλος θελει να πουλησει το Ε46 Μ3 20Κ αυτο ειναι φυσικα δικαιωμα του. Δεν διαμορφωνει ομως αυτος την τιμη πωλησης του αυτοκινητου του.
Σαν ενα παραδειγμα ακομη για το ποιος διαμορφωνει την τιμη αγορας κοιταξτε μια ματια στα Cayenne.Ενα αρκετα ακριβοτερο αυτοκινητο απο το Μ3 αλλα λογω της ελαχιστης ζητησης εχει διαμορφωσει τιμες χαμηλοτερες απο το Μ3 σαν μεταχειρισμενο. Ενα κατα τα αλλα καλο αυτοκινητο αλλα αρκετα παρεξηγημενο στην Ελλαδα με μηδενικη ζητηση λογω συνθηκων.
:+1:00000000000000000000000000000000000000000 σε όλα!
Christos 330
11-06-15, 14:26
Εξαρτάται τι θεωρεί προσεγμένο και καλο ο καθένας.
Το συγκεκριμένο είχε ένα καλο μοτερ αλλά ήθελε αρκετά μαζέματα (για να γινει τουλάχιστον όπως το θέλω εγω).
Σίγουρα είχε αρκετά πλεονεκτήματα. Να το χαρεί και να το ευχαριστηθεί αυτός που το πηρε. :) ;)
Θα κανει παρέα στην υπόλοιπη συλλογή αυτοκινήτων απο Μ και όχι μονο παρκαρισμένο και καλοδιατηρημένο όπως του αρμόζει για τον συγκεκριμένο νέο κάτοχο του ...
Συμφωνώ με τον Δημήτρη πρέπει να εχεις κ το μαρούλι έτοιμο ανα πάσα στιγμή.. Ευκαιρίες αν εχεις χρήμα υπάρχουν παντού την σήμερον ημέρα.!
Πολύ σωστός...
Με χαλάει γενικά η ισοπέδωση, το ότι πάντα θέλουμε να αγοράσουμε τσάμπα και να πουλήσουμε ακριβά, ανεξάρτητα την ποιότητα του οχήματος και ότι όλα τα αυτοκίνητα που υπάρχουν έξω τα κρίνουμε συνήθως παρτάλια ή τιμές τους αδικαιολόγητες και άμα πουλάει ένα μέλος αμάξι είναι αυτομάτως το καλύτερο και το δίνει τσάμπα(ενώ το δίνει ακριβά πχ).
Το ότι εσύ το έδωσες 15000 και το πουλάνε τώρα σχεδόν 20000 πως το εξηγείς; :shok:
Πολύ σωστός...
Με χαλάει γενικά η ισοπέδωση, το ότι πάντα θέλουμε να αγοράσουμε τσάμπα και να πουλήσουμε ακριβά, ανεξάρτητα την ποιότητα του οχήματος και ότι όλα τα αυτοκίνητα που υπάρχουν έξω τα κρίνουμε συνήθως παρτάλια ή τιμές τους αδικαιολόγητες και άμα πουλάει ένα μέλος αμάξι είναι αυτομάτως το καλύτερο και το δίνει τσάμπα(ενώ το δίνει ακριβά πχ).
Το ότι εσύ το έδωσες 15000 και το πουλάνε τώρα σχεδόν 20000 πως το εξηγείς; :shok:
Συμφωνώ και εγώ με αυτά που εγραψες. Αυτή είναι κατα γενικό κανόνα η εικόνα της αγοράς όπως και η αντίμετωπιση τους απο τα forums.
Όπως είπαμε ο καθένας έχει δικαίωμα να πουλάει όσο θέλει. Το ποσο όμως τελικά θα πουληθεί είναι αυτο που θα έπρεπε να κοιταμε.
θα μου επιτρεψετε συνforoumites να διαφωνησω στο θεμα της τιμης...
συμφωνοι οτι η αγορα μεχρι τοσο σηκωνει κτλ κτλ..αλλα και ειναι πολυ μεγαλο το αλλα...οταν εχεις ενα αμαξι το οποιο πραγματι ειναι πολυ καλο θεωρω οτι μπορεις να ζητησεις και παραπανω χρηματα, αρκει να χεις την υπομονη...στο κατω κατω..το m3 ειναι ενα αμαξι με ειδικο κοινο....ποιος μπορει να το φορολογησει στις μερες μας κατω απο την 5ετια-10ετια...γιατι αλλο να δινεις 1100 το χρονο και αλλο να δινεις 2500 μονο για τελη-φορο πολυτελειας....γιαυτο λοιπον βλεπουμε οτι αμαξια δεκαετιας πλεον τα σκοτωνουν ολοι...γιατι απευθυνονται σε πιο ευρυ κοινο...και σαφεστατα και πιο φτωχο....
εγω τον οκτωμβρη που εδωσα το αμαξι μου, το αμαξι πουληθηκε σε λιγοτερο απο μηνα και σε πολυ καλα λεφτα...ητη 17χιλιαρικα...αλλα πραγματι το αμαξι ηταν σε αριστη κατασταση και ηταν αμαξι του σαββατοκυριακου...οχι σαν αυτα που λενε ολοι...το παω μονο ταξιδια...και τα βλεπεις καθε μερα....
για ρωτηστε αλλους συνφορουμιτες μας με m3 αριστα ποσο τα δινουν....και κατα την γνωμη μου καλα κανουν...ασφαλως και θα βρεθει σε μια ειδικη αγορα ο ειδικος αγοραστης να πληρωσει κατι αριστο ή πολυ καλο....
θα μου επιτρεψετε συνforoumites να διαφωνησω στο θεμα της τιμης...
συμφωνοι οτι η αγορα μεχρι τοσο σηκωνει κτλ κτλ..αλλα και ειναι πολυ μεγαλο το αλλα...οταν εχεις ενα αμαξι το οποιο πραγματι ειναι πολυ καλο θεωρω οτι μπορεις να ζητησεις και παραπανω χρηματα, αρκει να χεις την υπομονη...στο κατω κατω..το m3 ειναι ενα αμαξι με ειδικο κοινο....ποιος μπορει να το φορολογησει στις μερες μας κατω απο την 5ετια-10ετια...γιατι αλλο να δινεις 1100 το χρονο και αλλο να δινεις 2500 μονο για τελη-φορο πολυτελειας....γιαυτο λοιπον βλεπουμε οτι αμαξια δεκαετιας πλεον τα σκοτωνουν ολοι...γιατι απευθυνονται σε πιο ευρυ κοινο...και σαφεστατα και πιο φτωχο....
εγω τον οκτωμβρη που εδωσα το αμαξι μου, το αμαξι πουληθηκε σε λιγοτερο απο μηνα και σε πολυ καλα λεφτα...ητη 17χιλιαρικα...αλλα πραγματι το αμαξι ηταν σε αριστη κατασταση και ηταν αμαξι του σαββατοκυριακου...οχι σαν αυτα που λενε ολοι...το παω μονο ταξιδια...και τα βλεπεις καθε μερα....
για ρωτηστε αλλους συνφορουμιτες μας με m3 αριστα ποσο τα δινουν....και κατα την γνωμη μου καλα κανουν...ασφαλως και θα βρεθει σε μια ειδικη αγορα ο ειδικος αγοραστης να πληρωσει κατι αριστο ή πολυ καλο.... +100000000000 συμφωνω απολυτα με την παραπανω προταση !!!
:original:
Εχει αλλαξει καποιος κατι απο τα παρακατω και στα ποσα χλμ?
αντλία λαδιου
θερμοστατη
αντλία νερού
καθάρισμα το ψυγείο νερου
αισθητηρες (μαφ, λ, γενικα..)
συνεμπλοκ
Αυτα σε βαθος χρονου σκεφτομαι να τα αλλαξω.. (οταν με το καλο το παρω και δεν τα χει κανει ο προηγουμενος :D) +μεταλλα εννοειται..!!!
θερμοστατη -> 2, στα 65 και στα 90 χιλ χλμ
αντλία νερού -> στα 90 χιλ χλμ (είχε ένα μικρό κενό)
καθάρισμα το ψυγείο νερου -> νέο ψυγείο στα 90 χιλ χλμ
συνεμπλοκ -> όλα τα συνεμπλόκ στα 80 χιλ χλμ. powerflex στα πίσω μεγάλα ψαλίδια είχα βάλει στα 45χιλ χλμ. Χρειάστηκαν αλλαγή πάλι στα 80
αντλία λαδιου
θερμοστατη
αντλία νερού
συνεμπλοκ
Αυτα σε βαθος χρονου σκεφτομαι να τα αλλαξω.. (οταν με το καλο το παρω και δεν τα χει κανει ο προηγουμενος :D) +μεταλλα εννοειται..!!!
Αντλία λαδιού τσου.
Θερμοστάτη κάπου στα 130κ
Καθάρισμα ψυγείου στο Στούκα που είχα φάει, κομπλερ κάπου στα 200κ.
Μαφ δεν θυμάμαι αλλά μια φορά άλλαξα.
Ποτενσιομετρο και αυτό δεν θυμάμαι στα ποσά.
Δυναμό 2 φορές, τη δεύτερη βάλαμε απο Χ3 που ταιριάζει και δεν έχει θέματα όπως το ΟΕΜ του Μ3.
Αντλία βενζίνης κάπου στα 210κ όπου με άφησε στο δρόμο και επισκευάστηκε στο δρόμο.
Λάμδα όταν το είχα πρωτοπάρει, κάπου στα 85κ
Σινεμπλοκ σταδιακά όσα θέλανε πάντα άλλαζα.
Να ξέρεις ότι ποτενσιομετρα, δυναμό, μαφ, ειναι πράγματα που θα τα ζητήσει το Μ3.
αντλία λαδιου
θερμοστατη
αντλία νερού
συνεμπλοκ
MAF προληπτικά στα 80, έκανε μεγάλη διαφορά.
κόμπλερ ανεμιστήρα στα 90
τρόμπα καυσίμου στα 120
πίσω ποτενσιόμετρο στα 130
ανεμιστήρα CPU στα 110
τεντωτήρα ιμάντα αυτόν με το αμορτισεράκι στα 100
Παιδες με το ποτενσιομετρο τι συμπτωματα ειχατε?
ρύθμισμα βαλβίδων ξεχασατε
Νόμιζα ρωτούσες για συγκεκριμμένα πράγματα.
Μπορώ να γράψω πόσα έχω αλλάξει που δεν θέλανε αλλαγή :)
Η ρύθμιση βαλβίδων Ανδρέα είναι μέσα στη λίστα της τυπικής συντήρησης. Για αυτό δεν το ανέφερα καν.
Δηλαδή μέχρι 100000 είναι καλά μετά πρέπει να έχεις το χέρι στην τσέπη και κολλητό τον μάστορα.
Όχι..Δεν είναι τόσο τραγικά όσο ακούγεται...
Δηλαδή μέχρι 100000 είναι καλά μετά πρέπει να έχεις το χέρι στην τσέπη και κολλητό τον μάστορα.
Εδω με το 316 και μετά τα 100.000 γίναμε κολλητοί με το μάστορα :p Στο Μ3 που θα τρώει και σκίσιμο κάργα και πολλά του είναι τα 100.000...
Πλάκα πλάκα Φιλος μας ειναι ο μάστορας ... ( καλού κακού χαχαχαχα )
Εδω με το 316 και μετά τα 100.000 γίναμε κολλητοί με το μάστορα :p Στο Μ3 που θα τρώει και σκίσιμο κάργα και πολλά του είναι τα 100.000...
Ναι αλλά το Μ3 έκανε όσο 3-4 316 μαζί αν θυμάμαι καλά.
οτιδηποτε στροφαρει....ρωτα και τους hondaious για αυτο θελει καλη συντηρηση.....:whistle::whistle:
Kαι τα ferrari βρε Μάρκο έχουν όσο 3-4 M3, τι σημαίνει ότι είναι 3-4 φορές πιο αξιόπιστα? Τεχνολογία και επιδόσεις αγοράζεις, ξέροντας πάντα (απλή τεχνική λογική θέλει) ότι οτιδήποτε πιο δυνατό ή πιεσμένο από το μέσο όρο των αυτοκινήτων της σειράς έχει και μεγαλύτερες πιθανότητες βλαβών.
Το Μ3 για το μοτέρ που έχει, που είναι όριο, είναι πολύ αξιόπιστο. Σαν αυτοκίνητο επιδόσεων όμως (όπου και μεις σαν καλά παιδιά του κάνουμε και ανάλογη χρήση συνήθως) τρώει τα αναλώσιμα του πολύ πιο γρήγορα από ένα 316 ή 320 που θα πηγαίνεις χαλαρά ταξιδάκια και πήγαινε έλα στη δουλειά σου. Έτσι είναι, ήταν και θα είναι πάντα τα αυτοκίνητα επιδόσεων....
:up::up::up:
Μια ανανέωση! Το ψάξιμο δεν εχει σταματήσει!!
Ψάχνω και για χειροκίνητο οχι αποκλειστικά SMG!
Ακόμα δεν βρήκες τπτ;
Οχι φιλε..
Οχι φιλε..
εχει κατι καταπληκτικα τροπετα....τυφλα να χουν τα ε30 (τα διπορτα!!!!)!!!:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
υγ..πραγματικα απορω τι σοι ανθρωποι τα ειχαν και τα καταντησαν ετσι!!!!????
υγ2...επισης πολλα δεν φαινονται για κακα αυτοκινητα..και μετα ψαχνεις και αρχιζει το κλαμα!!!!!!!
Τα καλά αυτοκίνητα δεν είναι σε αγγελίες!!Εκ πείρας!!Είπαμε, υπομονή και επιμονή!thumb
ΥΓ Μου είπαν ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης έφυγαν γύρω στα 150 Μ3 εξωτερικό.Δεν ξέρω αν αληθεύει,απλά το αναφέρω.
ΥΓ Μου είπαν ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης έφυγαν γύρω στα 150 Μ3 εξωτερικό.Δεν ξέρω αν αληθεύει,απλά το αναφέρω.
Επίσημα στοιχεία ή λόγια;
Όταν λες κρίση ποια περίοδο εννοείς;
Την 5ετία;
dionisisM3
21-07-15, 12:48
ζαχο εαν ενδιαφερεσαι ακομα , παιζει ενα cs του 2005 αγορασμενο πρωτο χερι ελληνικο , δεν εχει βαψει ουτε καθρεφτη με 105.000 ,απο πλοιαρχο εμπορικου ναυτικου φιλου και το ζηταει στα 18.000 , εχει παρει ηδη 92αρι Μ3 οποτε πιστευω και κανα 16,5-17 θα το δωσει .
ζαχο εαν ενδιαφερεσαι ακομα , παιζει ενα cs του 2005 αγορασμενο πρωτο χερι ελληνικο , δεν εχει βαψει ουτε καθρεφτη με 105.000 ,απο πλοιαρχο εμπορικου ναυτικου φιλου και το ζηταει στα 18.000 , εχει παρει ηδη 92αρι Μ3 οποτε πιστευω και κανα 16,5-17 θα το δωσει .
Ασημί;
Επίσημα στοιχεία ή λόγια;
Όταν λες κρίση ποια περίοδο εννοείς;
Την 5ετία;
Ναι,την τελευταια 4ετία.Μονο απο τον Φλωροπουλο στην παραλιακη φευγει καθε μηνα πολυ αυτοκινητο!Φνωριζω προσωπικα τον νταλικερη απο Βερολινο.Ερχεται με δυο τρια αυτοκινητα και φευγει για Γερμανια γεματος!
Και ο Πετρίδης κάνει χρυσές δουλειές...
dionisisM3
21-07-15, 17:46
Ασημί;
Silver gray από επαρχια
αντε λιγο υπομονη κανε..:whistle:
ετοιμο θα το παρεις, με τις φλατζες του, τα μπουζονια του, τα μεταλλα του κλπ κλπ...
χαχαχαχα
αντε λιγο υπομονη κανε..:whistle:
ετοιμο θα το παρεις, με τις φλατζες του, τα μπουζονια του, τα μεταλλα του κλπ κλπ...
χαχαχαχα
Κι ετσι όπως ειναι τωρα το παίρνω..!!!
Πες μου το ναι και τα λέμε στο αεροδρόμιο τα υπόλοιπα..!!!! :D
χαχαχα...δυστηχως η ευτηχως δεν μπορω να το δωσω ακομα..:whistle:
Το ξερω ρε φιλε..!!
Αλλιώς θα το είχα ηδη..!! :whistle::original:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Περίμενε λίγο Ζάχο , να βάλει κ τις αντιστρεπτικές κ μετά το παίρνεις !
Ψάχνω και για χειροκίνητο παιδιά οχι αποκλειστικά SMG. Γνήσιο Μ3 Ε46 κουπέ.
Ψάχνω και για χειροκίνητο παιδιά οχι αποκλειστικά SMG. Γνήσιο Μ3 Ε46 κουπέ.
έτσι ρε Ζαχο αντρικό:thumbsup:
Το χεις δει αυτό?
Αν και είναι πολλά τα χλμ....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6728761/
Το χεις δει αυτό?
Αν και είναι πολλά τα χλμ....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6728761/
Το χω δει stef.
Αλλά εκτός του ότι ειναι αρκετά τα χλμ, θεωρώ ότι τα λεφτα ειναι πολλα για 2001 μοντέλο. Θυμαμαι ότι μπαινει και βγαίνει αγγελια τον τελευταίο καιρο και κάποια στιγμη πρέπει να έπαιζε πολυ πιο χαμηλά, κατι θυμαμαι για 11.800 αλλά δεν ειμαι σίγουρος.
Το θέμα είναι να ναι καλό αμάξι!!!
Στο θέμα τιμής το βλέπεις μετά αναλόγως του τι θέλει από μαζέματα
Με 200.000 χλμ πόσο "καλό" να είναι;
Με 200.000 χλμ πόσο "καλό" να είναι;
Λίγα είναι τα Μ3 στα 100-120χιλ. Τα οποία κάτω από 18κ δύσκολα.
Λίγα είναι τα Μ3 στα 100-120χιλ. Τα οποία κάτω από 18κ δύσκολα.
Συμφωνώ ότι ειναι λίγα αυτα που εχουν 100 κατι (ψιλά) χλμ..
Απλα μιλάμε πλέον για 10+ ετών αυτοκίνητο.
Όταν ζητάς 18 για ενα μοντέλο του 2005 (ειδικά για χειροκίνητο, αν ειναι smg πες ΟΚ) και το αμαξι θελει αλλά 2.000 μαζέματα, οχι ευχαριστω δεν θα παρω.. Όταν το αυτο Τρίτη στα μεταχειρισμένα Μ3 του 2005 δίνει μια μέση τιμη 15.000-16.500¤..
Το δικό σου γιωργη θα το έπαιρνα και εγώ αν μπορούσα !!!:drive: :drive:
Συμφωνώ ότι ειναι λίγα αυτα που εχουν 100 κατι (ψιλά) χλμ..
Απλα μιλάμε πλέον για 10+ ετών αυτοκίνητο.
Όταν ζητάς 18 για ενα μοντέλο του 2005 (ειδικά για χειροκίνητο, αν ειναι smg πες ΟΚ) και το αμαξι θελει αλλά 2.000 μαζέματα, οχι ευχαριστω δεν θα παρω.. Όταν το αυτο Τρίτη στα μεταχειρισμένα Μ3 του 2005 δίνει μια μέση τιμη 15.000-16.500¤..
Επειδή το Μ3 Ε46 και "φουσκωτό" είναι και αμάξι που ποθεί πολύς κόσμος θεωρώ ότι είναι το επόμενο collector's car για τρελλαμένους BMWδάκηδες ανά τον κόσμο μετά το Μ3 Ε30...
Οπότε μπορεί σήμερα τα 20+ να φαντάζουν "πολλά" για την αγορά ενός πολύ καλού (ΟΕΜ) Μ3, αλλά σε λίγα χρόνια θεωρώ θα είναι λίγα...
Κατά την προσωπική μου άποψη πάντα..
Υ.Γ: Μην αρχίσουν κάποιοι (δεν αναφέρομαι σε εσένα Ζάχο) και μου πουν ότι έχουμε κρίση και το αμάξι αυτό πάνω από 10 δεν πρέπει να πωλείται...
Εγώ το μόνο που θα γράψω είναι ότι τη τιμή πώλησης του αυτοκινήτου την καθορίζει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης.
Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως οχήματος.
Επειδή το Μ3 Ε46 και "φουσκωτό" είναι και αμάξι που ποθεί πολύς κόσμος θεωρώ ότι είναι το επόμενο collector's car για τρελλαμένους BMWδάκηδες ανά τον κόσμο μετά το Μ3 Ε30...
Οπότε μπορεί σήμερα τα 20+ να φαντάζουν "πολλά" για την αγορά ενός πολύ καλού (ΟΕΜ) Μ3, αλλά σε λίγα χρόνια θεωρώ θα είναι λίγα...
Κατά την προσωπική μου άποψη πάντα..
Υ.Γ: Μην αρχίσουν κάποιοι (δεν αναφέρομαι σε εσένα Ζάχο) και μου πουν ότι έχουμε κρίση και το αμάξι αυτό πάνω από 10 δεν πρέπει να πωλείται...
Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει το Ε46 με το Ε30? Collector's car?το csl μπορει, το απλό Μ3 σίγουρα όχι.
Να δώσεις 20κ για αμάξι του 2005-2006 που ειναι και τελευταίες παραγωγές, να το δεχθώ, αλλά να δώσεις 20 για αμάξι του 2002 τη στιγμή που ολα πωλούνται 12 και 13 γιατι να το κανείς?
Εκτός και αν σου περισσεύουν, τότε πάω πάσο, αλλά δεν υπάρχει λόγος για αυτο το αμάξι να δώσεις πλέον ενα σκασμό λεφτά όταν μπορείς με 4-5 δουλειές να φτιάξεις ενα όπως ακριβώς το θέλεις.
Εγώ ξαναλέω ότι εν έτη σχεδόν 2016, ειναι τελείως λάθος μια τέτοια αγορά. Μα τελείως λάθος.
Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει το Ε46 με το Ε30? Collector's car?το csl μπορει, το απλό Μ3 σίγουρα όχι.
Να δώσεις 20κ για αμάξι του 2005-2006 που ειναι και τελευταίες παραγωγές, να το δεχθώ, αλλά να δώσεις 20 για αμάξι του 2002 τη στιγμή που ολα πωλούνται 12 και 13 γιατι να το κανείς?
Εκτός και αν σου περισσεύουν, τότε πάω πάσο, αλλά δεν υπάρχει λόγος για αυτο το αμάξι να δώσεις πλέον ενα σκασμό λεφτά όταν μπορείς με 4-5 δουλειές να φτιάξεις ενα όπως ακριβώς το θέλεις.
Εγώ ξαναλέω ότι εν έτη σχεδόν 2016, ειναι τελείως λάθος μια τέτοια αγορά. Μα τελείως λάθος.
Προφανώς και δεν διάβασες ότι ΘΑ είναι το επόμενο collector's car μετά το Ε30 Μ3...
Άμε μετά από 5ετία και βάλε...
Μιας και είναι το 2ο "φουσκωτό" Μ3.
Μην ξεχνάμε ότι και το Μ3 Ε30 είναι συλλεκτικό σε όλες του τις εκδόσεις και όχι μόνο στο sport Evo III
Θα μου πεις ότι το Ε30 είναι η αρχή μιας τεράστιας ιστορίας και θα συμφωνήσω, οπως όμως βλεπουμε καθημερινά, ακόμη και στην Ελλάδα των capital controls όλοι το θέλουν το Ε46..
Δεν αντιλέγω στη λογική ότι παίρνεις ένα με 12-13 και το φτιάχνεις, αλλά και πάλι θα δώσεις άλλα 10 σίγουρα (μιλάμε για τα δικά μου δεδομένα που τα θέλω όλα τέλεια)
Επίσης απαραίτητη προυπόθεση σε όλα αυτά, το αμάξωμα να μην έχει στούκο που ουσιαστικά να το κάνει άχρηστο... (δεν σου λέω να ναι ατρακάριστο)
Τέλος εξέφρασα προσωπική άποψη. Δεν σημαίνει ότι είναι δεδομένο αυτό