Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : E46 RADIO CD

raftako
07-12-14, 09:46
Καλημέρα παιδιά και συγχαρητήρια για τη δουλειά σας εδώ μέσα.Είμαι καινούριος στην ομάδα και θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ το πρόβλημά μου.Έχω ένα e46 coupe 2000cc.Πρίν κανά 3 χρόνια αγόρασα από το ebay ένα after market radio cd της sony από το οποίο έχω μείνει τρομερά ευχαριστημένος,μέσα είχε και αντάπτορα για να δουλεύουν και τα κουμπιά του τιμονιού.Όλα καλά μέχρι εδώ...τις προάλλες το έβγαλα όμως από το ταμπλό για να το τοποθετήσω καλύτερα γιατί δεν καθόταν τέλια από την μία πλευρά.Όταν το κούμπωσα ακριβώς σε ίδια ευθεία με το υπόλοιπο ταμπλό μετά δεν δούλευε καθόλου,δεν άνοιγε καν.Ξέρει κανείς ηλεκτρολόγος να με βοηθήσει τι μπορεί να έχει συμβεί;Μήπως έχει κάψει κάποια ασφάλεια ή κάτι τέτοιο.Να σημειώσω ότι μία ασφάλεια που υπάρχει πάνω στο radio cd την άλλαξα αλλά δεν...!!!Μήπως έχει κι άλλη ασφάλεια κάτω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού;Τα καλώδια τα έλενξα μήπως έκοψα κάποιο καταλάθος αλλά όλα είναι οκ.Σας ευχαριστώ πολύ παίδες,περιμένω για την βοήθειά σας.

BILL007
07-12-14, 12:54
Για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι η πηγή το πρόβλημα για αρχή, έχεις κανα τροφοδοτικό στα 12V με κανα 2A να το δοκιμάσεις εκτός αυτοκινήτου? Και να μην έχεις δεν είναι πρόβλημα αυτό. Πολύμετρο έχεις?

Ποιο μοντέλο της sony είναι?

raftako
07-12-14, 12:56
Λέω πρώτα να συνδέσω την μαμά πηγή του αυτοκινήτου για να δω αν δουλευει και θα ξαναστείλω.Πολύμετρο όχι δεν έχω.

BILL007
07-12-14, 12:58
Αμα δεν έχεις πολύμετρο σωστή κίνηση. Σου πόσταρα απο πάνω το pinout της μαμάς καλωδίωσης για να δοκιμάσεις και εκτός αυτοκινήτου αν είναι το rcd ;)

raftako
07-12-14, 13:02
Οκ,θα δοκιμασω και ξαναστελνω αποτελεσματα.Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου.Προφανως κατι θα εχω κουνησει ή κατι θα εχω κοψει,δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να χαλασε.

raftako
07-12-14, 13:37
BILL007 μόλις κατέβηκα στο γκαράζ και τοποθέτησα την μαμά πηγή και πάλι τζίφος...τρελάθηκα!!!Μετά ανοίγω τις ασφάλειες στο ντουλαπάκι του συνοδηγού,η νούμερο 41 ασφάλεια είναι για το ράδιο(αν το έχεις ανοίξει ποτέ),την βγάζω και την βλέπω καμμένη.Παίρνω μία από τις spare οι οποίες βρίσκονται στη μέση και οριζόντια σε σχέση με τις άλλες που είναι κάθετα(οργάνωση ο Γερμανός) και την βάζω πάνω.Τοποθετώ και την sony πηγή και όλα κομπλέ.Το απόγευμα θα πάω να τα συναρμολογήσω πάλι γιατί τώρα βαριόμουν.Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου φίλε μου.

BILL007
07-12-14, 13:42
Ωραία! Τέλος καλό όλα καλά!!! :original:

Ενημερωτικά για όποιον θέλει εδώ είναι και το διάγραμμα των ασφαλειών απο το E46

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/12/BMW20e4620Fuse20Box20diagram-1.png

raftako
07-12-14, 14:46
Σωστός,ευχαριστούμε.Μήπως έχεις ιδέα γιατί μπορεί να κάηκε η ασφάλεια την συγκεκριμένη περίοδο;Είδα ένα καλωδιάκι που είχε φθαρεί,λές να έκανε κανά βραχυκύκλωμα;

BILL007
07-12-14, 15:27
Μπορεί να έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα ίσως στον αντάπτορα που ενώνει τη μαμά καλωδίωση με την πηγή. Αν δεν το ψάξεις απο κοντά, πίσω απο το πληκτρολόγιο μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε...

raftako
07-12-14, 22:48
Σε ευχαριστώ πολύ,να είσαι καλά φίλε για την βοήθειά σου.

fanisk
07-12-14, 23:44
Καπου,κατι ακουμπησες λαθος.
Παρε μια νεα ασφαλεια να βαλεις στη θεση της παλιας για να μη ψαχνεις την επομενη φορα, και εκτυπωσε τη λιστα του Βασιλη να την εχεις στο ντουλαπακι.

raftako
09-12-14, 10:10
Σ'ευχαριστώ πολύ αδερφέ.Η ίδια λίστα υπάρχει έτσι κι αλλιώς μαζί με τις ασφάλειες στο ντουλαπάκι.