PDA

Επιστροφή στο Forum : BMW Z3 -> HONDA S2000

zografias
16-07-14, 01:53
Έχω καιρό να γράψω, αλλά δεν σας ξέχασα...
Όπως λέει κι ο τίτλος από Ζ3 πήγα σε S2k, και είπα να γράψω τις εμπειρίες μου!

Μετά την πώληση του Ζ3 (έρωτας) ήμουν ανάμεσα σε
- BMW Z4 2,2 ('03-'04)
- MERCEDES SLK KOMRESSOR 1,8 ('03-'04)
- AUDI TT 1,8 TURBO QUATRO ('03-'04)
- HONDA S2000 ('00-'03)

Όλα cabrio διθέσια και περίπου στην ίδια τιμή...
Το μόνο σίγουρο ότι ήθελα παραπάνω δύναμη!!!
Γιατί απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα??
Τη Z4 την ήθελα M pack γιατί η απλή δεν μου αρέσει τόσο, με αποτέλεσμα να ξεφεύγει η τιμή γιατί είναι ελάχιστα αυτά που πουλιούνται και είναι και 170ps...
Η SLK λίγο πιο ακριβή γενικά (λόγω κυβισμού περισσότερο) επίσης την ήθελα AMG packet γιατί ούτε αυτή μου αρέσει απλή, κι επίσης ξεφεύγαμε σε χρήμα..
Το ΤΤ ήταν στη τιμή που θέλαμε, έκανε τα πάντα και συνέφερε, ακόμα και S line τσιμπάγαμε σε πολύ καλή τιμή, ΑΛΛΑ προσωπικό γούστο, το βλέπω σαν αυγό με μούρη και κώλο ίδια κι ότι αν το τουμπάρεις θα κάνει κούνια μπέλα....
Και καταλήξαμε στο S2000, που να πω την αλήθεια μου ήθελα λίγη "αλητεία" και "πόλεμο"...

Στα +
- Ο ήχος του v-tech, ειδικά μετά την εισαγωγή που έβαλα και τα τελικά
- Ανάρτηση, εργοστασιακή τόσο-όσο όπως λέμε! Σφιχτή, όχι κουραστική (θα μπουν ελατήρια χαμηλώματος στο προσεχές μέλλον, οπότε θα σκληρύνει λίγο πιστεύω)
- Πλαίσιο, στιβαρό σαν να μην έχεις cabrio! Εργοστασιακά έχει πίσω μπάρα θόλων, σε συνδυασμό με την μπροστά που έβαλα, έγινε σωστότατο...
Σε σχέση δε με το Ζ3 που είχα...χαοτική διαφορά!
- Απόδοση του μοτέρ, είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν ήταν 240-250ps που έλεγε η honda, αλλά σίγουρα αυτά τα 220ps που έχει έχουν πατήσει αυτοκίνητα με 250 τουρμπάτα άλογα κι έχει σταθεί άξια σε 300αρια...
- Οδηγική συμπεριφορά, τόσο φιλικό στην καθημερινή του χρήση όσο και στη πίστα που βγάζει τον άλλο του εαυτό....
- Κοντές και απόλυτες οι ταχύτητες

Στα -
- Το κόστος του έστω κι αν το έχεις ακίνητο (όπως όλα τα 2000cc και πάνω)
- Ακριβά ανταλλακτικά, πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχει τίποτα φτηνό επάνω του! Δεν τολμάς να περάσεις ούτε απ' έξω απ' την επίσημη αντιπροσωπεία, που πολύ πιθανή απάντησή της είναι και το "δεν το έχουμε πια αυτό το ανταλλακτικό)
- Δυσεύρετα ανταλλακτικά, σε μεταχειρισμένα δεν βρίσκεις τόσο εύκολα, ειδικά σε πράγματα που πονάνε τα S..
- Τριγμοί στην καμπίνα, από εργοστασιακό το αυτοκίνητο έχει τριγμούς απ' την κουκούλα κυρίως.. Θα μου πεις όλα τα cabrio! Ok... Ίσως..!
- Στενάχωρο και άδειο εσωτερικό, σε σχέση με τα άλλα 3 roadsters πολύ πιο λιτό, χωρίς πολλά πολλά... Από τη μία καλό γιατί είναι πιο "πολεμικό", από την άλλη αυτοκίνητο 40.000+¤ (καινούριο) δεν μου φαίνεται και τόσο λογικό
- Ήχοι από σασμάν και διαφορικό, καταλαβαίνεις όταν κουμπώνεις την ταχύτητα κι ακούς το κλείδωμα του διαφορικού σε εκκίνηση απο φανάρι
- Ζέστη στη καμπίνα από το τούνελ, ειδικά το καλοκαιράκι άμα είσαι ώρα εν κινήσει...

Αυτά για αρχή....

pilot
16-07-14, 01:59
Αμαξάρα! ήταν ''το δώρο της Χόντα στον εαυτό της!''

το οτι είναι λιτό και ακούγονται τα πάντα νομίζω πως δεν είναι ''-'' είναι έτσι φτιαγμένο! :warriorsmiley:

nikos1400
16-07-14, 05:34
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/07/hondameme-1.png
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/07/n3tf1k-1.jpg

:D :D :D
την περιμενες την πλακιτσα βεβαια, ε ?!?

:thumbsup:
μπραβο, καλοταξιδος !!
βαλε και φωτο !!

Bazil Van Sinner
16-07-14, 07:11
¨Οχι απλά με πάτησες στον κάλο,ανέβηκες πάνω του και χοροπηδάς κι όλας....

Καλοτάξιδος και αγρατσούνιστος!!

AP1 πήρες?Βάλε καμιά φωτογραφία να γουστάρουμε αλητειά! Εκείνα τα μπροστινά φτερά που είναι στο ίδιο ύψος με το καπό πολύ μ'αρεσουν,πάρα πολύ!

Τη ζέστη που σου έρχεται στα πόδια μπορείς να την νικήσεις με θερμοκουβέρτα στο τούνελ.

V-tec kicked in yo !!!!!

Χρίστος
16-07-14, 07:31
τριγμους εγω αγορινα δεν ειχα ΠΟΤΕ. Τα μοντελα μετα το 03 ειχα ακουσει οτι ηταν σε καλυτερη μοιρα σ αυτο το θεμα.

Αναρτησεις ειχα αλλαξει 2 με κορυφαια την ΤΕΙΝ που ομως σου σπαγανε τα σφραγισματα και οι γεφυρες ακομα και αν περναγες πανω απο βοτσαλο κ ας την εχεις στο φουλ μαλακο που την ειχα!!!
Λυση βρηκα με ΚΟΝΙ και μετα απο μερικες ρυθμισουλες σφιξε-ξεσφιξε ηρθα στα ισα μου.

Εισαγωγες παιζουν πολλες και δε θα πω οτι βλεπεις τρελες διαφορες αναμεταξυ τους.
Η ΑΕΜ V2 που φοραγε οταν πηρα το δικο μου μ αρεσε και δεν αλλαχθηκε.
Εξατμιση τωρα ειναι τι αρεσει στο αυτι σου αλλα και στο ματι σου.
Εμενα ειχε hks 2μπουκη που μετα βγηκαν οι καταλυτες και συνοδευτηκε κ με χταποδακια. Εμφανισιακα ηθελα 2μπουκο αλλα ηθελα κ φουλ μεταλικο ηχο κ ρασπ.
Κατα γενικη ομολογια ισως η καλυτερη επιλογη ειναι η amuse που εβγαινε σε μονομπουκο.

Παμε τωρα στα αλλα.
Ανταλακτικα βρισκεις και οχι τοσο ακριβα οσο λες.
φανοποιια μν μπλεξεις μονο με AP2 πραγματα. Εκει παιζει να παιδευτεις και να χρειαστεις πολυ χρονο και χρημα. Οσο εισαι ΑP1 ολα ειναι ευκολα και φτηνα.

Εσωτερικο λες δε σε γεμιζει??
Εχεις ενα απο τα καλυτερα καθισματα για την εποχη του. Παναλαφρο και υπερβολικα ανετο για μπακετ.
Ψηφιακο ταμπλο. Ποιος αλλος εβαλε σε καμπριο?
Πανεμορφη και απιστευτα χρηστικη κονσολα (για ap2 μιλαω)
κουμπακι start απο το 2000... η bmw ποτε ειπαμε το εβαλε???????

Καταναλωση στο δρομο και σε πιστα ειναι οντως σα να εχεις 2 αμαξια.
Μετα απο ενα μαζεμα του μοτερ που ειχα κανει ειχα περιπου στο 8 με 8.5 σε ταξιδι χαλαρα και τα διπλασια σε σκισιμο. Το θεμα ειναι ποσο λαδι εκαιγε στις 2 περιπτωσεις!!!
Οποτε μν γυρισεις να πεις οτι δεν καις λαδι!
Το S για να δουλεψει καιει ΚΑΙ λαδι. Σα τα 2χρονα!!!!
ΙΣΩΣ καποια VSA απο τα τελευταια να μν καινε και το ισως το ξαναλεω.
Τσεκαρε το και μετρα το συχνα και μν το αφηνεις να πεφτει πολυ.
Επεισης μην ακους τους τρελους που πανε και βαζουν υπερβολικα ψιλο λαδι μπας και βρουν κανενα χαμενο αλογο. Βαζε κατι μετριο που σου καιει επιτρεπτα ποσα. Μεχρι 1 λιτρο στα 1000χλμ μοικτης οδηγησης εισαι οκ.
Ξερω S που βγαινει βραδινη και μετα οταν γυρναει κανει κανονικο γεμισμα λαδι....

Καλοριζικο.
Μαθε να το προσεχεις, να το σεβεσαι και να το φοβασαι.
Ο,τι απο τα 3 δε κανεις, θα το πληρωσεις.
Και ετοιμασου και για πολλαπλασιους ελεγχους απο τη μπλε παρεα. πλεον εισαι το ψωμοτυρι τους

Χρίστος
16-07-14, 07:36
AP1 πήρες?Βάλε καμιά φωτογραφία να γουστάρουμε αλητειά! Εκείνα τα μπροστινά φτερά που είναι στο ίδιο ύψος με το καπό πολύ μ'αρεσουν,πάρα πολύ!

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/1604786_10203020464245762_8670488866187914464_n.jp g

Τη ζέστη που σου έρχεται στα πόδια μπορείς να την νικήσεις με θερμοκουβέρτα στο τούνελ.

μπα.....
δε κανει τοσο δουλεια. Ασε που μετα δε πιανεται ο λεβιες....:ranting2:

VanVIC
16-07-14, 07:37
"Ψωμοτύρι" ;

Χρίστος
16-07-14, 07:47
"Ψωμοτύρι" ;

4 αμαξια απο μικρος και με ειχαν σταματησει 1 φορα.
2 χρονια με το S πριν το κλαψω και βγαζοντας το 2-3 φορες το μηνα με ειχαν σταματησει 10-12 φορες. 1 μονο εξ αυτων με γραψαν βεβαια.
Κατα τα λεγομενα τους οταν επιανα τη κουβεντα "το S2000 ειναι το επομενο αμαξι του πιτσιρικα με το σαξοραλο. Σας σταματαμε γιατι 9 στους 10 θα βρουμε πολλους λογους να τους γραψουμε."
Χαιρομαι που σχεδον παντα ημουν αυτος ο 10ος :thumbsup:

nik200
16-07-14, 12:14
καλοριζικο και καλοταξιδο το s2k....

ανεξαρτητος φιλοσοφια κινητηρα το αμαξι ειναι εξαιρετικο...αλλα μην νομισεις για 1 λεπτο οτι ειναι z3...γιατι θα ειναι και η στιγμη που το χανεις καταληγωντας οπουδηποτε...το αμαξι θελει πολυ εκμαθηση και πολυ εμπειρια για να παει οπως πρεπει...δεν χαριζει καστανα...και προυποθετει γνωση....φοβερη επιλογη που σε μαθαινει πως να οδηγας και χωρις λαθη...γιατι καθε λαθος μεταφραζεται απευθειας..δεν προσπαθω να σε φοβισω..εξαλλου δεν ειναι κανας πυραυλος..αλλα να σου προσδωσω σεβασμο....

andreas_R
16-07-14, 12:23
Τα χοντα γα....νε !!!!

χαχαχα!!!

Ειμαι γνωστος bmwδοhondakias και ατμοσφαιρακιας!!!

Καλοταξιδο και καοφαγωτο.
Αν σου φαινεται παντως ακριβη η συντηρηση του s που να επαιρνες και TT να εβλεπες.

Απο περιεργεια και μονο που το κανεις service?

6ylinder
16-07-14, 12:41
Το ΤΤ τί σχέση έχει με τη Ζ4 και το S2000 και αποτέλεσε εναλλακτική λύση;;; Εδώ που τα λέμε και η Merc, αν δεν είχε την πίσω κίνηση δεν θα είχε και πολλά κοινά με τα άλλα 2...

Πάντως, έκανες την καλύτερη επιλογή με το σχιστομάτικο!

Libanner
16-07-14, 12:59
Πολύ καλή επιλογή το S2000.
Tελικά το Ζ3 πόσο το έδωσες στα 5χιλ. που το είχες αγγελία;

doctore
16-07-14, 13:02
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο !!!

A8hnaios
16-07-14, 13:13
Καλα ταξιδια και βολτες να χεις...

mark e92
16-07-14, 17:23
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!

Για το σαζμάν που λές μήπως πρέπει να κάνεις μια αλλαγή σε βαλβολίνες , αν θυμάμαι καλά έβαζε μία που την είχε μόνο η Honda (τουλάχιστον στο TypeR που είχα) ???

andreas_R
17-07-14, 08:57

Για το σαζμάν που λές μήπως πρέπει να κάνεις μια αλλαγή σε βαλβολίνες , αν θυμάμαι καλά έβαζε μία που την είχε μόνο η Honda (τουλάχιστον στο TypeR που είχα) ???

Φιλαρακι πρωην hondaios κι εσυ?

Μαζευομαστε σιγα σιγα χαχαχα!!!

zografias
18-07-14, 02:38
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/07/hondameme-1.png
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/07/n3tf1k-1.jpg

:D :D :D
την περιμενες την πλακιτσα βεβαια, ε ?!?

:thumbsup:
μπραβο, καλοταξιδος !!
βαλε και φωτο !!

:hystericalbs1: Ανάθεμα το, μέχρι τις 5500 είναι λες και πατάς γκάζι σε 1,4...

zografias
18-07-14, 02:42
4 αμαξια απο μικρος και με ειχαν σταματησει 1 φορα.
2 χρονια με το S πριν το κλαψω και βγαζοντας το 2-3 φορες το μηνα με ειχαν σταματησει 10-12 φορες. 1 μονο εξ αυτων με γραψαν βεβαια.
Κατα τα λεγομενα τους οταν επιανα τη κουβεντα "το S2000 ειναι το επομενο αμαξι του πιτσιρικα με το σαξοραλο. Σας σταματαμε γιατι 9 στους 10 θα βρουμε πολλους λογους να τους γραψουμε."
Χαιρομαι που σχεδον παντα ημουν αυτος ο 10ος :thumbsup:

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω απαρατήρητος απ' τα μπλε καρούμπαλα... Κι όσες φορές δεν με σταματήσαν, ήταν επειδή είχαν σταματήσει άλλους! Και οι ΔΙΑΣ ασχολούνται...
Ορισμένες φορές μπορώ να καταλάβω γιατί με σταμάτησαν :whistle:
Ευτυχώς την έχω γλυτώσει μέχρι σήμερα λόγω ιδιότητας..

zografias
18-07-14, 02:43
Τα χοντα γα....νε !!!!

χαχαχα!!!

Ειμαι γνωστος bmwδοhondakias και ατμοσφαιρακιας!!!

Καλοταξιδο και καοφαγωτο.
Αν σου φαινεται παντως ακριβη η συντηρηση του s που να επαιρνες και TT να εβλεπες.

Απο περιεργεια και μονο που το κανεις service?

Στο Λημναίο πάω..

zografias
18-07-14, 02:44
Το ΤΤ τί σχέση έχει με τη Ζ4 και το S2000 και αποτέλεσε εναλλακτική λύση;;; Εδώ που τα λέμε και η Merc, αν δεν είχε την πίσω κίνηση δεν θα είχε και πολλά κοινά με τα άλλα 2...

Πάντως, έκανες την καλύτερη επιλογή με το σχιστομάτικο!

Είναι όλα 2θέσια, κάμπριο και κοντά στα 200hp...

zografias
18-07-14, 02:44
Πολύ καλή επιλογή το S2000.
Tελικά το Ζ3 πόσο το έδωσες στα 5χιλ. που το είχες αγγελία;

Δυστυχώς ναι....

zografias
18-07-14, 02:45

thumb Εννοείται ότι αλλάχτηκαν όλα τα υγρά με το που το πήρα στα χέρια μου...

gregE36
19-07-14, 10:43
καλοταξιδο το εργαλειο.απο αναρτηση μην βαλεις ελατηρια κρατα τα μαμισια και αλαξε τα αμορτισερ με koni .στο Honda δουλευουν ωραια και μπορεις να το χαμηλωσεις και 1-2 ποντους γιατι κατεβαινει ολο το πιατελο εχει θεσεις ρυθμισεις .

nikos1400
22-07-14, 05:03
https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10374068_10152180224396555_8103078556636844946_n.j pg?oh=ccbfbe05a6e4844a21feab4f21fa6e4d&oe=5447FEC0

:salias:

zografias
01-09-14, 16:50
https://www.bmwfans.gr/forum/

:salias:

:mpaks: χαχαχαχαχα

zografias
19-10-14, 16:25
@nikos1400 τα φανάρια μόνο κάνουν 1800$...

nikos1400
19-10-14, 17:26
@nikos1400 τα φανάρια μόνο κάνουν 1800$...

Και της μανας του καλα ειναι...
Αχαχα!!

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Stunt Mike
19-10-14, 17:53
Καλοριζικο το S2K!Πραγματικα απο τ'αυτοκινητα που αξιζει να εχεις στο γκαραζ σου καποια στιγμη!Ειχα ενα ΑΡ2 για 1 μερα και πραγματικα το χαρηκα ανεβοκατεβαινοντας Καρδιτσα-Λ.Πλαστηρα τουλαχιστον 4-5 φορες!Αλλες φορες με τις παντες,αλλες με γραμμες,τ'αμαξι ακουει πολυ ομορφα στις εντολες σου,αρκει να'σαι παντα μεσα στο καλο φασμα του....αλλιως ειναι αργο,δεν σ'εκνευριζει βεβαια αλλα δεν θυμιζει αμαξι σπορ οταν ειναι κατω απο τις 5800σαλ...Μ'αρεσε που ειναι ιδιαιτερα αμεσο και προβλεψιμο,σαν καρτ ενα πραγμα!Πολυ θα'θελα να ξανα οδηγησω ενα τετοιο σε περιβαλλον πιστας,πχ Μεγαρα και να'χει και 2-3 4κινητους μεσα να κανουμε πλακα! ;)