PDA

Επιστροφή στο Forum : m3 e46...σταθεροτητα στην εθνικη..

nik200
20-03-14, 13:10
ειχαμε μια κουβεντα με ενα φιλο και γνωστη αυτοκινητων τις προηγουμενες ημερες γενικα και το θεμα που τεθηκε επι ταπητος ηταν η συμπεριφορα του αγαπημενου μας αυτοκινητου (m3 e46) στα πολλα χιλιομετρα παντα με "μαμα" set up αναρτησης και παντα καλα λαστιχα..

αυτο που υποστηριξα εγω ειναι οτι μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με το αμαξι παρατηρω οτι το αμαξι οταν προσπαθεις να το στριψεις στην εθνικη με ταχυτητες κοντα στην εργοστασιακη τελικη (250) το αμαξι πραγματικα ειναι ασταθες και σε πολλα σημεια επικυνδινο..πραγμα που μου εκανε τρομερα κακη εντυπωση οταν το πρωτο αγορασα...δεν σας κρυβω οτι το αμαξι πριν κανα 2 χρονο στην εγνατια μου "ψιλο"γυρισε με 230km/h!!!!!ναι μεν επανηλθε μονο του...αλλα ειναι τρομακτικο και ευχομαι σε κανεναν να μην τυχει...και χωρις να κανω καποιο ιδιαιτερο λαθος (εκτος ροπης, τσαρουχωμα φρενα) με καλα λαστιχα και χωρις ιχνος υγρασιας στο δρομο (καλοκαιρι!)....

η πλακα ειναι οτι και ο φιλος υποστηριξε ακριβως τα ιδια πραγματα... δηλαδη μια ανασφαλεια στα πολλα-του κωλου..που δεν τον νιωθεις ποτε βιδωμενο κατω οπως πχ...στο m3 e92!!!!!

καποιος μπορει να πει οτι δυιλιζουμε τον κωνωπα τωρα αλλα το προβλημα ειναι υπαρκτο και δεν ειναι μονο η αισθηση...οπως αποδειχτηκε απο το συμβαν παραπανω!αναρωτιεμαι εχει κανει τοσο μεγαλο λαθος η bmw????

και το ερωτημα λοιπον ειναι προς τους εταιρους κατοχους m3 e46...το φαινομενο αυτο το εχετε παρατηρησει???εχετε αυτην την αισθηση??σας ικανοποιει το αμαξι σε αυτες τις συνθηκες?γιατι προσωπικα για εμενα ειναι μεγαλο φαουλ...

υγ..με τα χρονια αυτο το χουι το εμαθα και το συνηθισα αλλα γιατι να υπαρχει at first place?????????

υγ2..το πατωμα μου δεν εχει κανενα θεμα και η αναρτηση μου σε καλη κατασταση..για να προλαβω καποιους!

HLIAS - E36
20-03-14, 13:23
Έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο της ανωμαλίας των δρόμων??? Όπως και να το κάνουμε οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι αρκετά υψηλές και η παραμικρή κίνηση γίνεται εύκολα αισθητή στο αυτοκίνητο και τον οδηγό... Όλοι γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας τουλάχιστον δεν υπάρχει πουθενά ο "τέλειος" δρόμος... Έστω και οι λίγες (για τα δικά μας δεδομένα) αναταραχές μιας εθνικής όπως πχ η εγνατία σε αυτές τις ταχύτητες μπορούν να προκαλέσουν εύκολα κάποιες αλλαγές πορείας ή γλυστριματάκια... Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τις συνθήκες είτε του οδοστρώματος είτε του αυτοκινήτου τη συγκεκριμένη στιγμή...

Το παρατηρείς πάντα ή είναι μεμονομένα περιστατικά που εχουν επαναληφθεί 5-6 φορές ας πουμε...?

nik200
20-03-14, 13:29
Έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο της ανωμαλίας των δρόμων??? Όπως και να το κάνουμε οι ταχύτητες που αναφέρεις είναι αρκετά υψηλές και η παραμικρή κίνηση γίνεται εύκολα αισθητή στο αυτοκίνητο και τον οδηγό... Όλοι γνωρίζουμε ότι στη χώρα μας τουλάχιστον δεν υπάρχει πουθενά ο "τέλειος" δρόμος... Έστω και οι λίγες (για τα δικά μας δεδομένα) αναταραχές μιας εθνικής όπως πχ η εγνατία σε αυτές τις ταχύτητες μπορούν να προκαλέσουν εύκολα κάποιες αλλαγές πορείας ή γλυστριματάκια... Αυτό φυσικά έχει να κάνει και με τις συνθήκες είτε του οδοστρώματος είτε του αυτοκινήτου τη συγκεκριμένη στιγμή...

Το παρατηρείς πάντα ή είναι μεμονομένα περιστατικά που εχουν επαναληφθεί 5-6 φορές ας πουμε...?

φυσικα και δεν μιλαω για σκαμπανεβασματα....η αισθηση ειναι απλα περιεργη..και σε πολλα σημεια γινεται ακομα χειροτερο...με ακομα περισσοτερη ανασφαλεια....εκει που αλλα αμαξια περνανε τρενο....πχ..μια mercedes..

HLIAS - E36
20-03-14, 13:43
φυσικα και δεν μιλαω για σκαμπανεβασματα....η αισθηση ειναι απλα περιεργη..και σε πολλα σημεια γινεται ακομα χειροτερο...με ακομα περισσοτερη ανασφαλεια....εκει που αλλα αμαξια περνανε τρενο....πχ..μια mercedes..
H Μercedes είναι τέρας άνεσης και ασφάλειας...!thumb Ενώ η Μ3 είναι κάπως "σφιχτό" αυτοκίνητο...

Από την άλλη όμως δεν δικαιολογείται να βγάζει τέτοια αβεβαιότητα ειδικά ένα αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας και όταν δεν υπάρχει θέμα ανωμαλίας δρόμων...:think:

Ας δούμε τι θα πούνε και οι κάτοχοι Μ3 Ε46...thumb

steliosm46
20-03-14, 13:51
Νικο τι εννοεις σου "ψιλογυρισε"? με 230χλμ σε στροφη, σε ευθεια πορεια, τι ακριβως? μηπως το εστριψες αποτομα και σου πεταξε τον κωλο λιγο?

πεζουν πολλα ρολο, το αισθανεσαι γενικως ετσι?

το Μ3 ειναι ενα πολυ σταθερο και καλοστημενο αυτοκινητο αλλα πολλες φορες δινει και σφαλιαρες χωρις να το περιμενεις..

Στην πιστα εχεις παει με το Μ3? φανταζομαι θα εχεις παει εσυ, αλλα αν οχι καλα ειναι να πας και να το φερεις στα ορια του εκει ωστε να δεις ποιες ειναι η δυνατοτητες γενικος. αλλα εκει δεν μπορεις να δεις τετοιες καταστασεις, με τοσα χλμ δηλαδη.

6ylinder
20-03-14, 14:08
Εμένα μου μοιάζει καθαρά θέμα αεροδυναμικής, υποθέτωντας ότι οι ελαστικοί σύνδεσμοι είναι σε καλή κατάσταση και ότι η σύγκλιση είναι σε κανονικά επίπεδα...και παίδες, οι ταχύτητες αυτές είναι υπερβολικές ακόμα και για την εγνατία. Δεν είναι για τη χώρα μας.

m_power_lunatic
20-03-14, 14:54
Εγω νομιζω οτι υπαρχει μια πολυ απλα εξηγηση που εχω παρατηρησει εγω τουλαχιστον σε τετοιες συνθηκες.

Η ιδια διαδρομη με διαφορετικα διαφορετικα χλμ καθε φορα,γινεται εντελως διαφορετικη διαδρομη.

Πολυ απλα μιλώντας,οταν περνας απο καπου με 100 χ.α.ω πανω απο ενα μικρο γιαμπ ή βύθισμα του δρόμου εχεις μια Α αντιδραση του αυτοκινητου σου.

Το ιδιο σημειο με 250+ καταλαβαινουμε ολοι οτι η αντιδραση του αυτοκινητο δεν θα ειναι οτι καλυτερο.

Θελω να πω Νικολα οτι σε εκεινη την στροφη πιθανοτατα να υπαρχει μια ιδιαιτεροτητα του δρομου η οποια κανει το αυτοκινητο διαφορετικα αναλογα με το ποσα χλμ περνας καθε φορα.

Κοινώς,στο οριο και το καπακι της μπυρας μπορει να σε στειλει στο χαντακι!

nik200
20-03-14, 15:22
δεν θα απαντησω ακομα, προκειμενου να ακουσουμε και αλλους κατοχους m3..για να βγει μια συνολικη αποψη, ενα πορισμα...

pilot
20-03-14, 15:28
δεν μπορω να πω πως εχω διαπιστωσει κατι τετοιο..για παραδειγμα στην κοντρα μου τοτε με τον καραμητρο πηγαινα τερμα επι 30 χλμ..βεβαια στο σημειο εκεινο εχει ανοιχτες καμπες αλλα δεν διαπιστωσα καποια ασαφεια η ενιωσα ανασφαλεια..
Στην επιστροφη μας απο τις Σερρες περυσι, στο κλειστο κομματι πηγαιναμε 200ρες με τον Καζακο και ειμασταν τρενο..λιγοτερα χλμ απο την τελικη αλλα και ποιο σφιχτο στροφιλικη απο την εθνικη..:think:

doctore
20-03-14, 15:31
δεν θα απαντησω ακομα, προκειμενου να ακουσουμε και αλλους κατοχους m3..για να βγει μια συνολικη αποψη, ενα πορισμα...

Πριν από τα λάστιχα που φοράς τώρα, τι λάστιχα είχες ?

Stunt Mike
20-03-14, 15:34
Εγω το μονο που ξερω ειναι οτι το ντριφταδικο περασε με 190 μεσα απο εσακι στη Μαραθωνος,ενω το Μ3 Ε46 κοτεψε!! :p :p :p ;)

nik200
20-03-14, 16:31
Εγω το μονο που ξερω ειναι οτι το ντριφταδικο περασε με 190 μεσα απο εσακι στη Μαραθωνος,ενω το Μ3 Ε46 κοτεψε!! :p :p :p ;)

εσυ κοιτα πρωτα να με κερδισεις στα καρτ-ακια...και μετα μιλαμε....ωωω τι σου πα!!!!!

Stunt Mike
20-03-14, 16:33
Αυριο μεσημερι ραντεβου στην Ανθουσα!!θα σου πιω το αιμα!!!χαχαχαχαχαχα

nik200
20-03-14, 16:35
Αυριο μεσημερι ραντεβου στην Ανθουσα!!θα σου πιω το αιμα!!!χαχαχαχαχαχα

το γμσαμε το θεμα....ελα stop

υγ....δεν θα σε πετυχω...τσουνα!!!!

aristent
20-03-14, 17:25
Μπορει να μην εχω αποψη για την Μ3 εκδοση Ε36,αλλα εχω δει 316 Ε36 να "χορευει" στα καλα καθουμενα,ακριβως μπροστα μου, στην εθνικη οδο Λαρισας - Πλαταμωνα!!!:shok:

....το πως το "μαζεψε" ουτε και αυτος το καταλαβε!!!

......ειμασταν με χαμηλη ταχυτητα (100- 110χιλ.) πισω απο ενα φορτηγακι,και πηγε να βγαλει λιγο μουρη να δει αν ερχεται κανενας απο το αντιθετο ρευμα,απαλα το εκανε δεν ειδα κατι περιεργο,ημουν πισω του με ενα Πουντο και ευτυχως ειχα αποσταση και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ερχοταν κανενα οχημα απο απεναντι!!!!....."διπλωσε" πολυ και ειχε πιασει και το αλλο ρευμα....."ανεξηγητα" θα γινοταν το κακο.....

...να φανταστητε οτι ηταν αφορμη αυτο τοτε (πριν 10 χρονια) να λεω οτι BMW δεν προκειτε να παρω.......

6ylinder
20-03-14, 17:43
Είχε απολύτως καραφλά λάστιχα, διαλυμένα σινεμπλόκ και αναρτήσεις αν ισχύουν όσα λες, περί καλών καθουμένων...

aristent
20-03-14, 18:04
H αληθεια ειναι οτι δεν σταματησε και συνεχισαμε την πορεια μας κανονικα,οποτε δεν ξερω τι εφταιξε.....σιγουρα ομως ηταν τρομαγμενος(40-50χρονων ηταν ο οδηγος,μονος του μεσα στο οχημα χωρις επιβατες)καποια στιγμη τον ειδα οταν τον προσπερασα,αφου πηγαινε πολυ σιγα πλεον.....

doctore
20-03-14, 18:39
ειχαμε μια κουβεντα με ενα φιλο και γνωστη αυτοκινητων τις προηγουμενες ημερες γενικα και το θεμα που τεθηκε επι ταπητος ηταν η συμπεριφορα του αγαπημενου μας αυτοκινητου (m3 e46) στα πολλα χιλιομετρα παντα με "μαμα" set up αναρτησης και παντα καλα λαστιχα..

αυτο που υποστηριξα εγω ειναι οτι μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με το αμαξι παρατηρω οτι το αμαξι οταν προσπαθεις να το στριψεις στην εθνικη με ταχυτητες κοντα στην εργοστασιακη τελικη (250) το αμαξι πραγματικα ειναι ασταθες και σε πολλα σημεια επικυνδινο..πραγμα που μου εκανε τρομερα κακη εντυπωση οταν το πρωτο αγορασα...δεν σας κρυβω οτι το αμαξι πριν κανα 2 χρονο στην εγνατια μου "ψιλο"γυρισε με 230km/h!!!!!ναι μεν επανηλθε μονο του...αλλα ειναι τρομακτικο και ευχομαι σε κανεναν να μην τυχει...και χωρις να κανω καποιο ιδιαιτερο λαθος (εκτος ροπης, τσαρουχωμα φρενα) με καλα λαστιχα και χωρις ιχνος υγρασιας στο δρομο (καλοκαιρι!)....

η πλακα ειναι οτι και ο φιλος υποστηριξε ακριβως τα ιδια πραγματα... δηλαδη μια ανασφαλεια στα πολλα-του κωλου..που δεν τον νιωθεις ποτε βιδωμενο κατω οπως πχ...στο m3 e92!!!!!

καποιος μπορει να πει οτι δυιλιζουμε τον κωνωπα τωρα αλλα το προβλημα ειναι υπαρκτο και δεν ειναι μονο η αισθηση...οπως αποδειχτηκε απο το συμβαν παραπανω!αναρωτιεμαι εχει κανει τοσο μεγαλο λαθος η bmw????

και το ερωτημα λοιπον ειναι προς τους εταιρους κατοχους m3 e46...το φαινομενο αυτο το εχετε παρατηρησει???εχετε αυτην την αισθηση??σας ικανοποιει το αμαξι σε αυτες τις συνθηκες?γιατι προσωπικα για εμενα ειναι μεγαλο φαουλ...

υγ..με τα χρονια αυτο το χουι το εμαθα και το συνηθισα αλλα γιατι να υπαρχει at first place?????????

υγ2..το πατωμα μου δεν εχει κανενα θεμα και η αναρτηση μου σε καλη κατασταση..για να προλαβω καποιους!

Στο δικό μου δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο.
Σε καμπές 230+ είχε πολύ καλή ευστάθεια.

gant
20-03-14, 18:43
Είχε απολύτως καραφλά λάστιχα, διαλυμένα σινεμπλόκ και αναρτήσεις αν ισχύουν όσα λες, περί καλών καθουμένων...
Ίσως ξεφεύγω λίγο απ το θέμα, αλλά επειδή μου είχε προκαλέσει εντύπωση θέλω να το αναφέρω.
Ε36 δίλιτρο έφυγε πριν χρόνια κοντα στην Λαμία στην ευθεία με 170, σταματώντας στιςος μπαριέρες, αφού έφαγε όλη την αριστερή πλευρά του.
Ο οδηγός έμπειρος, χρόνια αγωνιζόμενος με εσκορτ ΜΚ2 αλλά και συνεταίρος σε συνεργείο ΒΜW.
Έψαξε όλο το οδόστρωμα να δεί τι συνέβει και δεν βρήκε τίποτα. Τα μηχανικά μέρη και φυσικά τα λάστιχα βρέθηκαν κανονικά.
Φυσικά και υπήρχε το αίτιο, αλλά να που δεν μπόρεσε να δοθεί μια λογικοφανής εξήγηση.

Thomelef
20-03-14, 19:08
Γυρνώντας από Φλώρινα από Εγνατία, τερμάτισα το αμάξι 5-6 φορες.

Το δικό μου τα 290 πάρα κοντερισια τα κατεβάζει επιδη είναι ξεκοφτιασμενο. Σε πραγματικά δεν έχω ιδέα πόσα ειναι.

However, στο ένα pull που έκανα από 230-240 για μέχρι τέρμα, είχα μπροστά μου μια πολύ ανοιχτή καμπή, όπου την έβλεπα στην κυριολεξία σαν ευθεία. Το αμάξι ακολούθησε οριακά την πορεία του. Το ένιωσα ότι μπαίνει δεν μπαίνει, ενώ ειμουν σίγουρος ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Πραγματικά ένιωσα τα @@ μου να γίνονται κόκκοι αλατιού, ενώ απο τη μέση και κάτω είχα μουδιασει από το χάσιμο που έφαγα. Τα χιλιόμετρα ήταν πάνω από 270, σχεδόν πήγαινε για 280 όταν ξεκίνησε η στροφή.

Για να εξηγήσω κιόλα τι έγινε, ένιωθα το αμάξι να ψαρεύει άσχημα και στο μπροστά μέρος και στο πίσω. However, επειδή ήταν από τις λίγες φορές που την έχω ακούσει τόσο άσχημα, θεωρώ ότι ήταν κακή κρίση για τη στροφή. Και το λέω αυτό, γιατί έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο συγκεκριμένο αμάξι για να τρέχει με μεγάλες ταχύτητες. Τανάγρα πχ ανεβαίνω με 200-210 και δεν ίδρωνε καν. Τελευταία φορά που κατεβηκα με την ελινα, αφού ούρλιαξε και κατάλαβε ότι θα βγάλουμε το κομμάτι αεροπορία, της έκανε εντύπωση το πόσο σιγουριά δίνει ακόμα και στον συνοδηγό μετά από 2-3 στροφές. Συγκεκριμένα μου είχε πει, πωπω...είχα ξεχάσει πόσο καλό αμάξι ειναι.

compact m3
20-03-14, 19:25
Οι ζαντες που εχεις ειναι ΟΚ?
Δεν ξέρω τι διάσταση φορας, αλα οι 19s υποφέρουν στην Ελλαδα.

Thomelef
20-03-14, 19:43
18αρια φοράω με 265/40/18 μπρος πισω.

EVERGET
20-03-14, 19:56
Eντάξει το Μ3 είναι μία τριάρα κατά βάση μη γελιόμαστε, το ότι έχει άλλες ρόδες και ανάρτηση δε σημαίνει ότι έχουν γίνει θαύματα και στο σασί. Το 92 έχει άλλο βάρος, άλλο μεταξόνιο, και πολύ πολύ καλύτερο δέσιμο και ακαμψία. Ναι πάνω από τα 220 - 230 θέλει κότσια για να στρίψει και σε αγχώνει, παρόλα αυτά όμως αντιδρά πολύ ομαλά στις ανωμαλίες του δρόμου ακόμη και στα πολλά χλμ και σε σύγκριση με άλλα σπορ BMW της εποχής του είναι τρένο. Πραγματικά δεν θα θέλατε Nίκο και Θωμά να είχατε κάνει τα ίδια με Ζ4Μ...αυτό το αμάξι ακόμη και στα 130 σε Ελληνικό δρόμο αλλού πατάς και αλλού βρίσκεσαι....

Thomelef
20-03-14, 20:06
Έχω άποψη για το Ζ4 από του Γιώργου στην πίστα των Σερρών. Το αμάξι άνετα χαρακτηριζεται ως σκοτωστρα, ακόμα και σε χέρια έμπειρου οδηγου.

Δεν ξέρω τι εμπειρία είχες νασο, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε δημόσιο δρόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις το πόσο επικίνδυνο αμάξι ειναι.

Καμμια σχέση με το 46αρι. Το 46αρι είναι παιδικό μπροστά στην ζετα, η οποία απαιτεί πολλά κιλά @@ για να την πας όριο.

EVERGET
20-03-14, 21:03
Έχω άποψη για το Ζ4 από του Γιώργου στην πίστα των Σερρών. Το αμάξι άνετα χαρακτηριζεται ως σκοτωστρα, ακόμα και σε χέρια έμπειρου οδηγου.

Δεν ξέρω τι εμπειρία είχες νασο, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε δημόσιο δρόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις το πόσο επικίνδυνο αμάξι ειναι.

Καμμια σχέση με το 46αρι. Το 46αρι είναι παιδικό μπροστά στην ζετα, η οποία απαιτεί πολλά κιλά @@ για να την πας όριο.

Είχα οδηγήσει ένα για να το αγοράσω πριν 2 χρόνια. Μόνο και μόνο η αστάθειά του στην ευθεία και η τάση του να σε βγάζει εκτός πορείας σε κάθε ανωμαλία με είχε ξενερώσει αρκετά....σκέψου να το είχα στρίψει κιόλας....

nikos1400
20-03-14, 22:17
https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=476990&postcount=1

Αυτο που μου εκανε τη μεγαλυτερη εντυπωση ηταν το κρατημα του (M5).
Σε καποια φαση περνουσαμε πανω απο μια γεφυρα η οποια ειναι και στροφη με 220-230 χιλιομετρα και ενιωθα οτι το αμαξι μου δεν κρατουσε αλλο παρόλο που εμεινα με το γκαζι στο πατωμα. Ενιωθα οτι θα φυγει και παρακαλουσα να τελειωσει η στροφη.
Δεν ξερω, ισως να ειναι τα λαστιχα που εχω στο αμαξι αλλα ψιλοχεστηκα απ τον φοβο μου.
Το Μ5 ηταν περιπου δυο αμαξια μπροστα μου στη στροφη και οχι μονο το εβλεπα να κρατάει με τοσα χιλιομετρα, αλλα συνεχιζε να επιταχυνει.
Απιστευτο κρατημα για τοσο μεγαλο αμαξι !!

nik200
20-03-14, 23:04
οι ιαπωνες σε ενα σχετικο video...που δυστυχως εδω δεν εχω βρει με υποτιτλους..ειχαν βγαλει και αυτοι το αμαξι ασταθες στα πολλα...και σαφως πιο καλο και το mercedes και το audi..που οσο και αν ακουγεται περιεργο...η αισθηση ειναι αυτη κατ-εμε

https://www.youtube.com/watch?v=j-od3ByIel4

nik200
20-03-14, 23:07
τα λαστιχα που φοραω ειναι michelin pilot supersport...δηλαδη τα λαστιχα που φοραει και το 458 στην πρωτη του τοποθετηση απο το εργοστασιο...αν κανουν δουλεια στο 458..προφανως θα κανουν και στο πιο ταπεινο μ3....επισης εχω αλλαξει και σινεμπλοκ στην γεφυρα με powerflex...και ζαντες csl με 265/30/19 πισω....

HLIAS - E36
20-03-14, 23:18
οι ιαπωνες σε ενα σχετικο video...που δυστυχως εδω δεν εχω βρει με υποτιτλους..ειχαν βγαλει και αυτοι το αμαξι ασταθες στα πολλα...και σαφως πιο καλο και το mercedes και το audi..που οσο και αν ακουγεται περιεργο...η αισθηση ειναι αυτη κατ-εμε

https://www.youtube.com/watch?v=j-od3ByIel4

Η Μercedes όπως και να το κάνουμε είναι Mercedes...thumb

Για την Audi ας μην ήταν 4κίνητο και ας προσπαθούσε να πιάσει τα άλλα 2...:whistle: Την ευστάθεια την χαρίζει η άριστη κατανομή κίνησης...

psilos2010
20-03-14, 23:42

αυτο που υποστηριξα εγω ειναι οτι μετα απο 3 χρονια συμβιωσης με το αμαξι παρατηρω οτι το αμαξι οταν προσπαθεις να το στριψεις στην εθνικη με ταχυτητες κοντα στην εργοστασιακη τελικη (250) το αμαξι πραγματικα ειναι ασταθες και σε πολλα σημεια επικυνδινο..πραγμα που μου εκανε τρομερα κακη εντυπωση οταν το πρωτο αγορασα...

δηλαδη μια ανασφαλεια στα πολλα-του κωλου..που δεν τον νιωθεις ποτε βιδωμενο κατω

Πραγματι και γω σε απειρες δοκιμες που εκανα με το m3 του αδερφου μου διαπιστωσα το ιδιο ακριβως πραμα, δηλ ασταθεια της ουρας οταν το στριβεις με πολλα..(θα τη χαρακτηριζα υπερστροφικη). Ακομα και το (πρωην) 330 μου σου εδινε καλυτερη αισθηση και περισσοτερη σιγουρια στο οριο. Αρχικα μου εκανε εντυπωση και θεωρησα οτι ισως να εφταιγε το (λιγο) λαθος offset ζαντων που φοραγε, αλλα μαλλον ειναι γενικο το προβλημα..

Thomelef
21-03-14, 08:00
καταρχήν, ανάλογα με τα χιλιόμετρα, έχει ανάλογη αντίδραση το αμάξι σε κάθε στροφή. υπάρχουν στροφές που μπορείς να μπείς flat out, ενώ στις ίδιες στροφές, ακόμα και με 3 χιλ παραπάνω, θα πρέπει να σηκώσεις ελάχιστα το πόδι για να ρολάρει το αμαξι όπως πρέπει.

θεωρώ ότι το Μ3 είναι αμάξι το οποίο αν δεν κάνεις χοντράδα, δεν θα σε προδώσει. είναι απο τα λίγα αμάξια τα οποία πλασάρονται στα μέσα τις στροφής χωρίς να σε ιδρώνουν. αυτό βέβαια είναι κάτι το οποίο στην αρχή σου δημιουργεί άγχος (δεν είναι και λίγο να νιώθεις ότι το αμάξι πάνω απο τα 200 σε συγκεκριμένα σημεία παλεύει για να κρατηθεί, αλλά αν το καλοσκεφτείς, το κάνει μόνο του, χωρίς συμμετοχή, με εσένα να κρατάς σταθερό το τιμόνι).

gnx
21-03-14, 08:35
Eντάξει το Μ3 είναι μία τριάρα κατά βάση μη γελιόμαστε, το ότι έχει άλλες ρόδες και ανάρτηση δε σημαίνει ότι έχουν γίνει θαύματα και στο σασί. Το 92 έχει άλλο βάρος, άλλο μεταξόνιο, και πολύ πολύ καλύτερο δέσιμο και ακαμψία. Ναι πάνω από τα 220 - 230 θέλει κότσια για να στρίψει και σε αγχώνει, παρόλα αυτά όμως αντιδρά πολύ ομαλά στις ανωμαλίες του δρόμου ακόμη και στα πολλά χλμ και σε σύγκριση με άλλα σπορ BMW της εποχής του είναι τρένο. Πραγματικά δεν θα θέλατε Nίκο και Θωμά να είχατε κάνει τα ίδια με Ζ4Μ...αυτό το αμάξι ακόμη και στα 130 σε Ελληνικό δρόμο αλλού πατάς και αλλού βρίσκεσαι....

Νάσο εμένα η εμπειρία μου είναι ακριβώς το ανάποδο. Βέβαια το Ζ4 έχει camber plates και είναι πιεσμένο (-2.5 μπροστά, -2 πίσω) αλλά η αίσθηση σταθερότητας που δίνει στα πολλά είναι απίστευτη. Βοηθά βέβαια και η πολλή κοντή κρεμαγιέρα. Ο Νίκος μίλησε για τιμόνι, όχι για ανάρτηση.

Κάνω πολλά χιλιόμετρα αττική οδό και κάποια εθνική και το Μ3 μπροστά στο Ζ4 ίσα ίσα περνά τη βάση. Ένα χαρακτηριστικό του Μ3 είναι ότι το τιμόνι δέν έχει καθόλου αίσθηση και επαναφορά γύρω από την ευθεία με μαμά settings. Δέν είναι γραμμικό το στρίψιμο του. Αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Νίκος το αισθάνθηκα και εγώ έντονα την Παρασκευή στην Αθηνών Κορίνθου πρίν από τα Μέγαρα μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους στα 220-230. Στο Μ3 είμαι στα -1.1 μπροστά και -1.5 πίσω. Το κάστερ δε το θυμάμαι αλλά είναι εντός ορίων.

Νίκο πιστεύω ότι εάν γίνει το αμάξι πιό aggresive θα σου δώσει καλύτερη αίσθηση αλλά δε νομίζω να εξαλειφθεί. Ίσως με κάτι πιό κοντό τύπου CS ή CSL.

gregE36
21-03-14, 08:41
μονο οι 5αρες ειναι για να πηγαινουν με τοσα πολλα ............270+ χαχαχαα

nik200
21-03-14, 09:06
καταρχήν, ανάλογα με τα χιλιόμετρα, έχει ανάλογη αντίδραση το αμάξι σε κάθε στροφή. υπάρχουν στροφές που μπορείς να μπείς flat out, ενώ στις ίδιες στροφές, ακόμα και με 3 χιλ παραπάνω, θα πρέπει να σηκώσεις ελάχιστα το πόδι για να ρολάρει το αμαξι όπως πρέπει.

θεωρώ ότι το Μ3 είναι αμάξι το οποίο αν δεν κάνεις χοντράδα, δεν θα σε προδώσει. είναι απο τα λίγα αμάξια τα οποία πλασάρονται στα μέσα τις στροφής χωρίς να σε ιδρώνουν. αυτό βέβαια είναι κάτι το οποίο στην αρχή σου δημιουργεί άγχος (δεν είναι και λίγο να νιώθεις ότι το αμάξι πάνω απο τα 200 σε συγκεκριμένα σημεία παλεύει για να κρατηθεί, αλλά αν το καλοσκεφτείς, το κάνει μόνο του, χωρίς συμμετοχή, με εσένα να κρατάς σταθερό το τιμόνι).

πολυ σωστη απαντηση...
ειναι ακριβως αυτο που λεγαμε πανω στους νεους πορους θωμα...
που τοτε το μαθαινα..και πραγματι το αμαξι πλασαρεται σε αυτα τα χιλιομετρα...παντα μεσα στην ροπη του...θυμασαι που λεγαμε οτι σε αυτη την διαδρομη το πατησα και σου λεω..το στριψα με 220-230..και μου λες...ειναι παρα πολλα...για μαμα set up....εδω με την tein εγω στριβω τοσα...

και σκεφτομαι...η κορυφαια 3αρα..ενας θρυλος της αυτοκινησης και να μην εχει σταθεροτητα στα πολλα...???

υπαρχει και ενα αλλο κολπο για να ξεγυμνωσεις ενα πλαισιο...παντα μια πανω...σε αυτα τα χιλιομετρα ας πουμε 220-230..το αμαξι ειναι σαφως καλυτερο με 5η παρα με 6η...

αλλη φορα...στην ιδια στροφη εθνικης..μπαινω με 210..5η..και μετα απο κανα μηνα 250 παλι 5η..ε το αμαξι ηταν σαφως καλυτερο με φορτωμενη 5η και 250!!!!!!!!

doctore
21-03-14, 09:26
τα λαστιχα που φοραω ειναι michelin pilot supersport...δηλαδη τα λαστιχα που φοραει και το 458 στην πρωτη του τοποθετηση απο το εργοστασιο...αν κανουν δουλεια στο 458..προφανως θα κανουν και στο πιο ταπεινο μ3....επισης εχω αλλαξει και σινεμπλοκ στην γεφυρα με powerflex...και ζαντες csl με 265/30/19 πισω....

Κατά τη γνώμη μου ο σκελετός που έχουν τα PSS δεν ταιριάζει για Μ3.
Το Μ3 θέλει PS2 ή Cup.
Tα PSS μπαλονάρουν στα πολλά χιλιόμετρα.

Επίσης και τα Continental M3 δίνουν ασάφεια και ανασφάλεια στα πολλά χιλιόμετρα.

dark knight
21-03-14, 09:29
δεν ηξερα ότι το Μ3 μπορει να εχει τετοιο θεμα στα πολλα. ως κορυφαια εκδοση της ε46 περιμενα περισσοτερη σταθεροτητα στα πολλα, από τα απλα ε46. στο δικο μου με ταχύτητες σχεδόν στην τελικη του 225 και μπαινω σε στροφες (εθνικης) και αντι να νιωθω ανασφαλεια αυτό βιδωνει κατω ακομη πιο πολύ(ισως λογω pss9,me με την μαμα αναρτηση επαιρνε κλισεις και εκοβε την ορεξη αλλα μετατοπίσεις δεν ειχα ποτε).όταν ειχα οδηγησει Μ3ε46 καμπριο μου φανηκε σχετικα μαλακη η αναρτηση για ένα τοσο σπορ μοντελο.ισως η μαμα αναρτηση του να είναι πιο προσανατολισμενη στην ανεση από ότι θα επρεπε για ένα καθαροαιμο σπορ μοντελο.

nik200
21-03-14, 10:11
για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα...

προσοχη..δεν ειπα ποτε οτι το αμαξι δεν στριβει..απο οποιοδηποτε αλλο ε46 το αμαξι στριβει ευκολα με πολλα παραπανω..απλα at doing so...δεν ειναι τοσο σταθερο οσο θα ηθελα εγω..

υγ..αυτα τα λεω καθως εχω πετυχει πολλα ε46..και σε στροφοδιαδρομες και εθνικη..και συγκεκριμενα στις στροφες..και η εισοδος και η εξοδος (ακομα παραπανω) ειναι απλα αλλου..χωρις φυσικα να μετριαζω ενα πολυ καλο αμαξι οπως το ε46 που ειναι σαφως ανωτερο απο ενα α4 πχ..

pilot
21-03-14, 10:22
Ισως η εργοστασιακη αναρτηση και το set up γενικοτερα να ειναι περισσοτερο υπερ την ανεσης απ'οσο θα ηθελαν καποιοι ποιο...''σκληροπυρηνικοι'' οδηγοι..

Το δικο μου, για π.χ., με την PSS10 και το set up(καμπερ,toe) απο CSL, μου φαινεται πολυ καλυτερο απο πριν..

Κατα την γνωμη μου ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και πως οι δρομοι μας δεν ειναι και οτι καλυτερο, ειτε απο θεμα προσφυσης ειτε απο θεματα κατασκευης οπως κλισεις,χαραξη,σαμαρακια,λ� �κουβες κλπ κλπ...και ο οπως ειπαι και ο Τομις, αλλιως ειναι μια εγκαρσια ανωμαλια με 100, αλλιως με 150 και αλλιως με 250!

manos///3
21-03-14, 10:42
Mαλλον εννοειτε καμπες και οχι στροφες με 230+ στο ταχυμετρο.

Η αεροτομη και τα flaps του csl κανουν μεγαλη διαφορα σε αυτα τα χλμ. Δοκιμαστε το :original:

m_power_lunatic
21-03-14, 11:22
Ισως η εργοστασιακη αναρτηση και το set up γενικοτερα να ειναι περισσοτερο υπερ την ανεσης απ'οσο θα ηθελαν καποιοι ποιο...''σκληροπυρηνικοι'' οδηγοι..

Το δικο μου, για π.χ., με την PSS10 και το set up(καμπερ,toe) απο CSL, μου φαινεται πολυ καλυτερο απο πριν..

Κατα την γνωμη μου ομως δεν πρεπει να ξεχναμε και πως οι δρομοι μας δεν ειναι και οτι καλυτερο, ειτε απο θεμα προσφυσης ειτε απο θεματα κατασκευης οπως κλισεις,χαραξη,σαμαρακια,λ� �κουβες κλπ κλπ...και ο οπως ειπαι και ο Τομις, αλλιως ειναι μια εγκαρσια ανωμαλια με 100, αλλιως με 150 και αλλιως με 250!

Aυτο ακριβως εγραψα και εγω πιο πανω.

pilot
21-03-14, 12:02
Mαλλον εννοειτε καμπες και οχι στροφες με 230+ στο ταχυμετρο.

Η αεροτομη και τα flaps του csl κανουν μεγαλη διαφορα σε αυτα τα χλμ. Δοκιμαστε το :original:

φυσικα καμπες!

stef_E46m3cabrio
25-03-14, 13:07
Να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου.

Καταρχήν να πω ότι γενικά συμφωνώ ότι υπάρχει το πρόβλημα και ότι είναι κάτι που είχα διαπιστώσει κι εγώ από τους πρώτες μήνες οδήγησης και μάλιστα μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω. Να πω τώρα και ποιες είναι οι αιτίες κατά τη γνώμη μου:

- Πρώτο και βασικότερο τα σινεμπλοκ. Κάντε μία απλή αναζήτηση σε όλα τα bmw forum παγκοσμίως για το ίδιο θέμα και θα πάρετε παντού την στάνταρ απάντηση: αν έχεις θέμα αστάθειας θέλεις καινούρια σινεμπλοκ. Από προσωπική εμπειρία, όταν μετά από 100χιλ χιλιόμετρα και κάμποσο drift τα σινεμπλοκ ήθελαν όλα αλλαγή, το αυτοκίνητο έμοιαζε μετά τα 140 να επιπλέει στο δρόμο. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά, ενώ ήμουν σε καλή στεγνή άσφαλτο ένοιωθα ότι οδηγούσα στη βροχή.

- Δεύτερο θέμα είναι το βάρος. Αυτό το σχολιάζω σε σχέση με κάποιες συγκρίσεις που έγιναν με το Ε92 και με Μ5. Αν δεν κάνω λάθος, το βάρος δεν είναι παράγοντας αστάθειας, μάλλον το αντίθετο. Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο σταθερά θα πατάει (με προϋπόθεση βέβαια ότι δεν κάνεις τρελοτιμονιές, βλ. μετατόπιση βάρους, οπότε το περισσότερο βάρος γίνεται εχθρός σου). Άρα το γεγονός ότι το Ε46 είναι πιο ελαφρύ δεν το βοηθάει. Η σωστή λύση προφανώς είναι η αεροτομή που για μένα είναι ιεροσυλία από αισθητική άποψη.

- Πέραν όμως από αυτά, το θέμα νομίζω του Ε46 είναι ότι έχει κατασκευαστεί με πολλές και αντικρουόμενες απαιτήσεις. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Μιλάμε για αυτοκίνητο (που κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια) το οποίο είναι πολύ γρήγορο στην πίστα, είναι ιδανικό για drift, και είναι ιδανικό και για ένα απλό γρήγορο ταξίδι. Προφανώς κάπου πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί για να τα έχεις όλα.

arci
25-03-14, 14:02
Εγω θα ελεγα ψαχτειτε λίγο στην ευθυγραμμιση.
Οταν δίνεις σύγκλιση πίσω και απόκλιση μπροστα ναι μεν το τιμόνι ζωντανεύει και ακούει στα κλειστά κομμάτια αλλά στα πολλά είναι ευαίσθητο και απόλυτο. Η παραμικρή κίνηση εχει αποτέλεσμα. Αν κιόλας έχουμε απολυτο στήσιμο απο αναρτησεις το αποτελεσμα ειναι ακρως λογικό.
Προφανως και αλλο πλαισιο η 5αρα και δεν αναφερομαι κατ αναγκη σε ακαμψία αλλα σε μεγέθη μεταξονίων πρωτίστως και μετατροχίων δευτερευόντως.
Πάντως το στησιμο ειναι νόμος αν ακολουθησεις ακραίες λύσεις και οι γωνίες για πίστα στο δρόμο απλα δεν κανουν. Ο κατασκευαστης ξερει και υποψιν δε μιλαμε για lada η kia αλλα bmw..

chief
25-03-14, 20:40
Εγω θα ελεγα ψαχτειτε λίγο στην ευθυγραμμιση.
Οταν δίνεις σύγκλιση πίσω και απόκλιση μπροστα ναι μεν το τιμόνι ζωντανεύει και ακούει στα κλειστά κομμάτια αλλά στα πολλά είναι ευαίσθητο και απόλυτο. Η παραμικρή κίνηση εχει αποτέλεσμα. Αν κιόλας έχουμε απολυτο στήσιμο απο αναρτησεις το αποτελεσμα ειναι ακρως λογικό.
Προφανως και αλλο πλαισιο η 5αρα και δεν αναφερομαι κατ αναγκη σε ακαμψία αλλα σε μεγέθη μεταξονίων πρωτίστως και μετατροχίων δευτερευόντως.
Πάντως το στησιμο ειναι νόμος αν ακολουθησεις ακραίες λύσεις και οι γωνίες για πίστα στο δρόμο απλα δεν κανουν. Ο κατασκευαστης ξερει και υποψιν δε μιλαμε για lada η kia αλλα bmw..
Συμφωνω με αυτο που λες οσον αφορα ευθυγραμμιση (αν και η αεροδυναμικη εχει μεγυτερο ρολο σε αυτες τι ταχυτητες)

Ομως δεν νομιζω καποιο απο τα παιδια να εχει ρυθμισεις πιστας.

gant
25-03-14, 20:57
Απαρχαιωμένη και λανθασμένη η άποψη ότι οι μαούνες κρατούν καλύτερα στον δρόμο.

Ολίγον από Colin Chapman (https://jalopnik.com/5828618/performance-through-lightweight-explained).

stef_E46m3cabrio
25-03-14, 22:19
Απαρχαιωμένη και λανθασμένη η άποψη ότι οι μαούνες κρατούν καλύτερα στον δρόμο.

Ολίγον από Colin Chapman (https://jalopnik.com/5828618/performance-through-lightweight-explained).

Νομίζω δεν έχει σχέση το link με τη συζήτησή μας. Δεν μιλάμε εδώ για performance. Εννοείται ότι όσο πιο ελαφρύς είσαι τόσο πιο γρήγορα θα στρίψεις, με οποιαδήποτε ταχύτητα και αν πηγαίνεις και σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Εδώ μιλάμε για την αίσθηση που σου δίνει ένα αυτοκίνητο όταν πλησιάζεις την τελική του ταχύτητα, που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Εκεί πιστεύω ότι ισχύει η παλιά άποψη περί μαούνας.

arci
25-03-14, 23:18
Συγνωμη αλλα τα συγχρονα αυτοκίνητα τοποθετώντας τους τροχους στις ακμες του αμαξώματος αυτο προσπαθουν να κανουν. Ειναι νομος της φυσικης οτι το μακρυ μεταξονιο δινει σταθερότητα στα πολλά χιλιόμετρα και οτι το μεγάλο μετατροχιο στριβει καλυτερα.
Αν ψαξεις δε θα διαπιστωσεις οτι η σειρα 1 εχει μεγαλύτερο μετατροχιο απο τη σειρα 7 των 80ς...
Δε μιλαω για μηκος αμαξωματος αλλα μετατροχίου.
Η δε cls νομιζω εχει απο μαμα πιο επιθετικες γωνίες.

E60_Arkadia
25-03-14, 23:33
Eμενα η Ε60 με 230-240 δεν κανει τιποτα στις καμπες,απλως κρατας τιμονι και στριβει βιδωμενη.Για το Μ3 πιστευω με μια καλη αναρτηση θα βρει την σταθεροτητα του

NickM3CS
26-03-14, 09:14
να καταθεσω και εγω την αποψη μου:

όσες φορες πηγα πανω απο 230+ σε ανοιχτές καμπές δεν παρατηρησα κάποια ασταθεια αντιθέτως το ένιωθα πολυ σταθερό σαν τρένο !! φοραω πισω ζαντολαστιχα CSL ... ισως να βοηθάει και η αεροτομη και τα flaps του csl που φοραω ... :-) .... οσες φορες ανοιξα πανω απο 230+ εγινε στον πολυ καλο αυτοκινητοδρομο κορινθου τριπολης και καλαματας !!

gnx
26-03-14, 11:30
να καταθεσω και εγω την αποψη μου:

όσες φορες πηγα πανω απο 230+ σε ανοιχτές καμπές δεν παρατηρησα κάποια ασταθεια αντιθέτως το ένιωθα πολυ σταθερό σαν τρένο !! φοραω πισω ζαντολαστιχα CSL ... ισως να βοηθάει και η αεροτομη και τα flaps του csl που φοραω ... :-) .... οσες φορες ανοιξα πανω απο 230+ εγινε στον πολυ καλο αυτοκινητοδρομο κορινθου τριπολης και καλαματας !!

Επίσης, έχεις άλλη κρεμαγιέρα.

arci
26-03-14, 11:58
Πιο κοντή που στα πολλά ειναι χειροτερο..
Πάντως και η 330 μου στην Τρίπολη ανετα στριβει με 220-230+ στις καμπες

gnx
26-03-14, 12:16
Πιο κοντή που στα πολλά ειναι χειροτερο..
Πάντως και η 330 μου στην Τρίπολη ανετα στριβει με 220-230+ στις καμπες

Είσαι λάθος

arci
26-03-14, 13:44
Ως προς το πιο κοντη η στο οτι στα πολλά ειναι χειροτερο;

nikos1400
26-03-14, 18:34
Ως προς το πιο κοντη η στο οτι στα πολλά ειναι χειροτερο;

μαλλον οτι πιο κοντη παει να πει "χειροτερο στα πολλα".

nik200
26-03-14, 19:14
Να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου.

Καταρχήν να πω ότι γενικά συμφωνώ ότι υπάρχει το πρόβλημα και ότι είναι κάτι που είχα διαπιστώσει κι εγώ από τους πρώτες μήνες οδήγησης και μάλιστα μου φαινόταν δύσκολο να το πιστέψω. Να πω τώρα και ποιες είναι οι αιτίες κατά τη γνώμη μου:

- Πρώτο και βασικότερο τα σινεμπλοκ. Κάντε μία απλή αναζήτηση σε όλα τα bmw forum παγκοσμίως για το ίδιο θέμα και θα πάρετε παντού την στάνταρ απάντηση: αν έχεις θέμα αστάθειας θέλεις καινούρια σινεμπλοκ. Από προσωπική εμπειρία, όταν μετά από 100χιλ χιλιόμετρα και κάμποσο drift τα σινεμπλοκ ήθελαν όλα αλλαγή, το αυτοκίνητο έμοιαζε μετά τα 140 να επιπλέει στο δρόμο. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά, ενώ ήμουν σε καλή στεγνή άσφαλτο ένοιωθα ότι οδηγούσα στη βροχή.

- Δεύτερο θέμα είναι το βάρος. Αυτό το σχολιάζω σε σχέση με κάποιες συγκρίσεις που έγιναν με το Ε92 και με Μ5. Αν δεν κάνω λάθος, το βάρος δεν είναι παράγοντας αστάθειας, μάλλον το αντίθετο. Όσο πιο βαρύ είναι το αυτοκίνητο, τόσο πιο σταθερά θα πατάει (με προϋπόθεση βέβαια ότι δεν κάνεις τρελοτιμονιές, βλ. μετατόπιση βάρους, οπότε το περισσότερο βάρος γίνεται εχθρός σου). Άρα το γεγονός ότι το Ε46 είναι πιο ελαφρύ δεν το βοηθάει. Η σωστή λύση προφανώς είναι η αεροτομή που για μένα είναι ιεροσυλία από αισθητική άποψη.

- Πέραν όμως από αυτά, το θέμα νομίζω του Ε46 είναι ότι έχει κατασκευαστεί με πολλές και αντικρουόμενες απαιτήσεις. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Μιλάμε για αυτοκίνητο (που κατασκευάστηκε πριν 15 χρόνια) το οποίο είναι πολύ γρήγορο στην πίστα, είναι ιδανικό για drift, και είναι ιδανικό και για ένα απλό γρήγορο ταξίδι. Προφανώς κάπου πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί για να τα έχεις όλα.

πολυ καλη απαντηση και ευστοχη....

στην περιπτωση μου ομως....που ειμαι τρελλα ψυρας με το στησιμο-πατημα του αυτοκινητου και εχω στησει το αμαξι ουσιαστικα 3 φορες στα 3 χρονια που το εχω (παντα αυστηρα με μαμα ρυθμισεις..)..και εχω αλλαξει και τα σινεμπλοκ της γεφυρας..κρατωντας τα αλλα..μια και ηταν σε μια χαρα κατασταση..δικαιολογειται αυτη η μερικη ασταθεια???

επισης θα συμφωνησω οτι δεν γινεται να τα εχεις ολα...πχ..το mini cooper..φοβερο στο στροφιλικι αλλα για στριφτο με 200 σε μετριο οδοστρωμα...για να μην παω σε ακομα πιο παλια αμαξια-βλεπε rallye....

compact m3
26-03-14, 19:16
νομιζω οτι δεν προκειτε να βγει συμπέρασμα ετσι.
Ο Νικος παρατήρησε μια συμπεριφρά σε συγγεκριμένες συνθηκες με αρκετά χλμ και
με μαμα αναρτήσεις (τι χλμ έχουν κανει ?).
Υπάρχει καμπή που την παιρνεις άνετα με 230 και άλλη οριο στα ιδια χλμ.
Μονο στις ιδιες συνθήκες θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκριτικο.
Εχω οδηγήσει αρκετα αυτοκίνητα, σχεδόν ολα κοντά στην τελική παρουσιάζουν νευρικότητα.
Τελος μπορεις να βάλεις καλη ανάρτηση που θα σου διορθωσει τις αδυναμίες της μαμα ανάρτησης, χωρίς να χάσεις μεγάλο μέρος της ανεσης.

nik200
26-03-14, 19:18
για δειτε και αυτο το αρθρο...που ισως μας διαφωτισει γιατι τα m3 μας...δεν αποδιδουν οπως πρεπει...παρατηρηστε οτι τα 3 απο τα 7 προβληματα εχουν να κανουν με την αναρτηση!!!!

https://www.carthrottle.com/7-reasons-why-you-might-not-want-to-own-an-e46-m3-part-1/

mark e92
26-03-14, 19:56
Μήπως η λύση είναι ενα csl καπώ ?

steliosm46
26-03-14, 20:07
Μήπως η λύση είναι ενα csl καπώ ?

Κανει δουλεια!!

EVERGET
26-03-14, 20:28
νομιζω οτι δεν προκειτε να βγει συμπέρασμα ετσι.
Ο Νικος παρατήρησε μια συμπεριφρά σε συγγεκριμένες συνθηκες με αρκετά χλμ και
με μαμα αναρτήσεις (τι χλμ έχουν κανει ?).
Υπάρχει καμπή που την παιρνεις άνετα με 230 και άλλη οριο στα ιδια χλμ.
Μονο στις ιδιες συνθήκες θα μπορούσαμε να κάνουμε συγκριτικο.
Εχω οδηγήσει αρκετα αυτοκίνητα, σχεδόν ολα κοντά στην τελική παρουσιάζουν νευρικότητα.
Τελος μπορεις να βάλεις καλη ανάρτηση που θα σου διορθωσει τις αδυναμίες της μαμα ανάρτησης, χωρίς να χάσεις μεγάλο μέρος της ανεσης.

Aκριβώς! Εδώ είναι η ουσία: Άλλο να στρίβεις τις ανοιχτές καμπές της Αττικής οδου και άλλο να παλεύεις να στρίψεις στην άθλια άσφαλτο κάποιων εθνικών αρτηριών με τις ανάποδες κλίσεις.

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι τα Μ3 δεν στρίβουν στα πολλά, διότι έτσι ακριβώς βγαίνουν στα φόρουμ διάφορα "urban legends", θα πρέπει να επισημάνουμε με το φιλαράκι μου το Νίκ ότι γενικά εμείς οι κάτοχοι Μ3 υπερβάλουμε και περιμένουμε από το Μ3 να κάνει παπάδες. Το αμάξι στρίβει, τόσο καλά και καλύτερα από τα περισσότερα παραδείγματα που αναφέρθηκαν συγκριτικά στο thread. Εντάξει δεν στρίβει στα πολλά σαν 458 italia που δημιουργεί 140kg αρνητική άντωση στα 200km/h...who cares?:original:

nik200
26-03-14, 23:55
Aκριβώς! Εδώ είναι η ουσία: Άλλο να στρίβεις τις ανοιχτές καμπές της Αττικής οδου και άλλο να παλεύεις να στρίψεις στην άθλια άσφαλτο κάποιων εθνικών αρτηριών με τις ανάποδες κλίσεις.

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι τα Μ3 δεν στρίβουν στα πολλά, διότι έτσι ακριβώς βγαίνουν στα φόρουμ διάφορα "urban legends", θα πρέπει να επισημάνουμε με το φιλαράκι μου το Νίκ ότι γενικά εμείς οι κάτοχοι Μ3 υπερβάλουμε και περιμένουμε από το Μ3 να κάνει παπάδες. Το αμάξι στρίβει, τόσο καλά και καλύτερα από τα περισσότερα παραδείγματα που αναφέρθηκαν συγκριτικά στο thread. Εντάξει δεν στρίβει στα πολλά σαν 458 italia που δημιουργεί 140kg αρνητική άντωση στα 200km/h...who cares?:original:

εχει δικιο ο νασσος...

θα το ξαναεπαναλαβω για να μην υπαρχουν λαθος εντυπωσεις..

προσοχη..δεν ειπα ποτε οτι το αμαξι δεν στριβει φοβερα...ειπα οτι σε πολλα χιλιομετρα και σε συνθηκες οριακης οδηγησης..απλα το αμαξι σε γεμιζει ωρες ωρες αμφιβολια...που μπορει να οφειλεται σε πολλα απο τα παραπανω που αναφερθηκαν...

υγ....για να τα λεμε κι ολα..σε μια στροφοδιαδρομη βουνου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ενα evo δεν μπορει να ακολουθησει....τοσο σιγουρος ειμαι για το αμαξι..

arci
27-03-14, 00:45
Αν σκεφτειτε τι ακριβώς κανει η κοντη κρεμαγιερα θα το καταλαβετε τι εννοω.
Αλήθεια οι μεταβαλλομενες κρεμαγιερες οχι σκληροτητας στα πολλα γιατι γίνονται μακρυες..

Thomelef
27-03-14, 07:44
υγ....για να τα λεμε κι ολα..σε μια στροφοδιαδρομη βουνου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ενα evo δεν μπορει να ακολουθησει....τοσο σιγουρος ειμαι για το αμαξι..
δεν συμφωνώ νικόλα...και ας είναι γενικότερα καλύτερο αμάξι το Μ3. αν ο οδηγός του μιτσου δεν κάνει υπερβολές που είναι και το αγκάθι για το συγκεκριμένο αμάξι και οδηγήσει έξυπνα, ένα Μ3 με εξίσου καλό οδηγό, δύσκολα θα μπορέσει να του ξεφύγει.

dark knight
27-03-14, 08:28
εχει δικιο ο νασσος...

μου αρεσε αυτό το υ.γ!

m_power_lunatic
27-03-14, 09:00
δεν συμφωνώ νικόλα...και ας είναι γενικότερα καλύτερο αμάξι το Μ3. αν ο οδηγός του μιτσου δεν κάνει υπερβολές που είναι και το αγκάθι για το συγκεκριμένο αμάξι και οδηγήσει έξυπνα, ένα Μ3 με εξίσου καλό οδηγό, δύσκολα θα μπορέσει να του ξεφύγει.

Συμφωνω με ΤΟΜ

Aντιστοιχης ιπποδυναμης EVO ακολουθει και απειλει σε στροφοδιαδρομη.

Νικο,μαλλον δεν εχεις δοκιμασει είτε με αντίστοιχης ιπποδυναμης είτε με καλό οδηγό οπως εσυ.

nik200
27-03-14, 09:39
Συμφωνω με ΤΟΜ

Aντιστοιχης ιπποδυναμης EVO ακολουθει και απειλει σε στροφοδιαδρομη.

Νικο,μαλλον δεν εχεις δοκιμασει είτε με αντίστοιχης ιπποδυναμης είτε με καλό οδηγό οπως εσυ.

με τιματε..!

2 φορες που εχω πετυχει....εκ των οποιων την μια ηταν "προκοπης" οδηγος..με απογοητευσε το evo...διοτι εκανε αρκετα "χαζα"...την στιγμη που το m3 (χωρις κανα φοβερο λαστιχο πισω...κλασικα)...με σωστη οδηγηση και μυαλομενη...ακολουθουσε στα 8/10 σχετικα ανετα..μετα απο εκει..ναι γινεται λιγο τρομακτικο..με συστηματα off παντα..αλλα πιστευω οτι αμα δεν το λυπηθεις θα τους το κανει το χουνερι!!!!μιλαω παντα για διαδρομες 2ας-3ης βαρια βαρια..

Thomelef
27-03-14, 09:45
σε διαδρομή δευτέρας -τρίτης, το μιτσουμπίσι έχει πολύ καλύτερες εισόδους, αρκεί να έχει καλή ταχύτητα πρίν τη στροφή. η υπερβολή είναι αυτή που θα κάνει το αμάξι να χάσει.

αντίθετα με το Μ3, θα κρατηθείς εύκολα μέσα στη στροφή αν δεν αποφορτήσεις το μπροστινό του μέρος με αποτέλεσμα να σου βγάλει μούτρα. αυτό είναι και το πρόβλημα με το μιτσουμπίσι, τα μούτρα που μπορεί να βγάλει πολύ πιο εύκολα σε μια πολύ κλειστή στροφή. το Μ3 θα μπορέσεις πιο εύκολα να το ρεγουλάρεις, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι μπορεί να μπεί πιο γρήγορα.

το θέμα είναι η επαναληψιμότητα στο να παίρνεις σωστά τις στροφές. εκεί που ίσως τα βρεί πραγματικά σκούρα το μιστσουμπίσι είναι σε κατάβαση.

m_power_lunatic
27-03-14, 10:25
Εκει που τα βρηκα εγω πραγματικα σκουρα-κυνηγιομουνα Πηλιο με 9αρι-εγω με την Μ3 Ε46 τοτε,ητανε στην καταβαση Θωμα οπου αναψανε τα φρενα λογω χλμ και βαρους ενω το 9αρι με καλυτερα φρενα μπρος-πισω δεν κουραστηκε καθολου ενω εγω ειχα χαροπαλεψει 1-2 φορες.Βεβαια ητανε και τα 2 θεονορμαλ εντελως.....ουτε φιλτρα ουτε εξατμισεις ουτε τιποτα.Η Μ3 Ε46 μου ητανε πολυ πιο δυνατη ξεκαθαρα απο 9αρι εβο απειραχτο βεβαια.

Thomelef
27-03-14, 10:36
μη ξεχνάς τι φρένα φοράει το Μ3 και τι φρένα φοράει το εβο.

απ'οσα έχω δεί, τα Μ3 είναι φοβερά σε κατάβαση...σε αυτό βοηθάει η διαφορικάρα του βέβαια. μπορείς να πλασαριστείς με τα 4 και να σημαδέψεις τη στροφή στην κυριολεξία, πράγμα που κανένα εβο δεν μπορεί να κάνει. ειδικότερα, εκεί που έχεις το τιμόνι ελαφρώς ανάποδα για να ζυγίσεις το αμάξι στην είσοδο, μπορείς άνετα να πατήσεις και λίγο γκάζι μέχρι την κορυφή, όπου μετά ισιώνεις τον κώλο και βγαίνεις αεροπορία στην κυριολεξία. το εβο θα προσπαθεί να μαζεύει τα μούτρα του, ενώ εσύ θα περνάς αέρα πατέρα τη μια στροφή μετά την άλλη!!!

NickM3CS
27-03-14, 11:07
Επίσης, έχεις άλλη κρεμαγιέρα.

σωστος :-)

nik200
27-03-14, 14:31
μη ξεχνάς τι φρένα φοράει το Μ3 και τι φρένα φοράει το εβο.

απ'οσα έχω δεί, τα Μ3 είναι φοβερά σε κατάβαση...σε αυτό βοηθάει η διαφορικάρα του βέβαια. μπορείς να πλασαριστείς με τα 4 και να σημαδέψεις τη στροφή στην κυριολεξία, πράγμα που κανένα εβο δεν μπορεί να κάνει. ειδικότερα, εκεί που έχεις το τιμόνι ελαφρώς ανάποδα για να ζυγίσεις το αμάξι στην είσοδο, μπορείς άνετα να πατήσεις και λίγο γκάζι μέχρι την κορυφή, όπου μετά ισιώνεις τον κώλο και βγαίνεις αεροπορία στην κυριολεξία. το εβο θα προσπαθεί να μαζεύει τα μούτρα του, ενώ εσύ θα περνάς αέρα πατέρα τη μια στροφή μετά την άλλη!!!

θωμα...αμα τα κανει στην κατηφορα...που ξεγυμνωνεται το πλαισιο τελειως(!!!)....δεν θα τα κανει στην ανηφορα??απλα τι γινεται...ολοι φοβουνται την μαζα του m3...και αφηνουν....και αυτο ειναι το λαθος!!!

nik200
27-03-14, 14:45
θωμα κατι αλλο αξιοπεριεργο...που εχω ακουσει απο εσενα αλλα και μερικους αλλους...το οποιο θα ηθελα να συζητησουμε...

εχεις αναφερθει σε μουτρα με το m3..εμενα προσωπικα ακομα και με ρημαδια μπροστα...ειχε την ταση να βγαλει μουτρα...αλλα ποτε ουσιαστικα δεν εβγαζε...τωρα που εχω και καλα λαστιχα μπροστα το αμαξι ειναι τρομερα "pointy"...δηλαδη θεωρω οτι πρεπει να το εκβιασω τρομακτικα-να το οδηγησω με προσθιοκινητο τροπο ή να ειμαι ξεκρεμαστος τελειως απο ροπη-δηλαδη λαθος για να συμπεριφερθει ετσι..για αλλη μια φορα το διαφορικο κλεβει την παρασταση και το ψιλοροπο μοτερ σε αναγκαζει να οδηγησεις ετσι...το m3 οδηγειται "ξεκολημενο"...και δεν εννοω drift φυσικα..και ετσι αποδιδει..ή τουλαχιστον ετσι δουλευει σε εμενα..

και για να επιστρεψω στο θεμα..αυτο ειναι και το προβλημα ελαφρως για μενα στα πολλα..ποτε δεν μου εβγαλε μουτρα..το αμαξι οπου του λες παει..αλλα ο πισω αξονας...εχει αλλη γνωμη ωρες ωρες...

Thomelef
27-03-14, 16:05
Το Μ3 είναι αμάξι που εύκολα μπορείς να αποφορτισεις το μπροστά του μέρος. Γενικά πιστεύω ότι είναι αμάξι που θέλει μικρες-κοφτες τιμονιες. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν στροφές, όπου ανάλογα με τις συνθήκες δεν σου επιτρέπεται να κάνεις κάτι τέτοιο και εκει τη πατας.

chief
28-03-14, 09:22
Εγω πιστευω οτι ο καθενας μας πιστευει οτι καπου ή καποτε εχει εξαντλησει τα ορια του και τα ορια του αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο.
Πραγμα που ειναι λάθος.
Οσοι εχουν μπει σε πιστα και εχουν οδηγησει πραγματικά γρηγορα (οχι βολτα η στο 60-70% των δυνατοτητων τους) καταλαβαινουν ποσες αδυναμιες εχει το αμαξι τους.
Θα ηθελα να δω ενα Μ3 Ε46 με εργοστασιακες ρυθμισης αναρτησης και με καθημερινα λαστιχα να εκανε δυο γρηγορους γυρους στις Σερρες.
Ειμαι περιεργος να δω αν απ την υποστροφη θα εμενε το μπροστα αριστερό λάστιχο ή αν οντως στο οριο για να βγει χρονος θα ηταν τοσο απολαυστικό στην οδηγηση.
Εγω δε το νομιζω.
Ο Θωμας απ οτι ξερω ειχε οδηγησει ενα Ζ4, και ηταν και πολυ κοντα σε χρονους Μ3 και ηταν και καλυτερο στη πιστα οδηγικά.

Η ααληθεια ειναι οτι,
Το Μ3 στην εργοστασιακή του μορφή, δεν ειναι αμαξι που φτιαχτηκε για να πηγαινει στο οριο σε πιστες και σε ορεινες διαδρομες. Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ αμαξι που κανει παρα πολλα. Ειδικα για την ηλικια του. Ομως το να πιστευουμε οτι κανει περισσοτερα απ οσα φτιαχτηκε ειναι λαθος.
Το οτι αποσταθεροποιητε και τρομαζει τον οδηγο σε καμπες με πολλα χιλιομετρα για μενα ειναι φυσιολογικό. Αυτο ελειπε δηλαδη, να περιμενουμε απο ενα αμαξι σχεδον δεκαπενταετίας, με 1600 κιλα να πηγαινει με 240 σαν τρενο σε στροφες.
Τι ειναι δηλαδη ? Κανα σουπερ-καρ των 300χιλιαδων με την προηγμενη τεχνολογια και τα αεροδυναμικά ?

Οσον αφορα τη συγκριση σε ορεινη διαδρομη με ενα Eβο, να πω οτι δε νομιζω να υπαρχει θεμα.
Εχω γραψει πριν δυο-τρεις μηνες οτι πηγα με φιλους μου με Εβο και Ιμπρεζα σε γρηγορη βολτα στα βουνα και δυσκολευτικα πολυ να ειμαι κοντα τους.
Ολοι ημασταν με καθημερινα λάστιχα και ειναι παιδιά που αν και εμπειροι οδηγοι, ειμαι αρκετα πιο γρηγορος απ αυτούς στη πιστα αφου συμμετεχουμε μαζι στο πρωταθλημα Time Attack.
Στο βουνό και στα σημεια που γληστρουσε, ή ειχε αναπωδες κλισεις τα τετρακινητα με το γκαζι στο πατωμα, εφευγαν σφαιρα στις εξοδους την ιδια ωρα που εγω προσπαθουσα να περιορισω το γκαζι. Αν δεν ειχα και τα μεγαλα φρενα θα ειχαμε μεμοριςςςςςς.
Φυσικά εξαρταται και απο τη διαδρομη στο τι βολευει ενα αμαξι.

Στις περισσοτερες πιστες του κοσμου, και σε επισημες μετρησεις εργοστασιακων αυτοκινητων, το Εβο9 ειναι πιο γρηγορο απ το Μ3 Ε46. https://fastestlaps.com/
Και ειναι λογικό, αφου ειναι γρηγορο σαν Μ3Ε46, και ειναι120-150 κιλα πιο ελαφρυ και σε αρκετα σημεια η τερακινηση του το βοηθάει πολύ..
Μετα απ αυτό, πως ειναι δυνατόν σε ορεινη διαδρομη, σε δρομο που γλυστρα, με αναπωδες κλισεις και ανωμαλιες να μπορεσει ενα Μ3 να πιασει ενα Ιαπωνικό τετρακινητο ?
Πως να το κανουμε δηλαδη? Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο με ισαξιους οδηγους.

Γνωμη μου ειναι οτι το 46αρι ειναι ενα πολυ καλο all around αυτοκινητο ακομη και σημερα.
Ομως πιστευω οτι σε καταστασεις που πλησιαζουν το οριο εχει αρκετες αδυναμιες οπως όλα τα αυτοκινητα παρόμοιας κατασκευαστικης φιλοσοφίας.

m_power_lunatic
28-03-14, 09:59
Τι αλλο να πω....τα ειπες ολα και χαιρομαι που συμφωνουμε (στο θεμα του εβο)!

Harisp
28-03-14, 12:09
Μετα απ αυτό, πως ειναι δυνατόν σε ορεινη διαδρομη, σε δρομο που γλυστρα, με αναπωδες κλισεις και ανωμαλιες να μπορεσει ενα Μ3 να πιασει ενα Ιαπωνικό τετρακινητο ?
Πως να το κανουμε δηλαδη? Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο με ισαξιους οδηγους.

Πες τα Χριστόφορε γιατί με αυτά που διαβάζουμε θα μας πέσουν τα μαλλιά...

Αν μπείτε σε @@ρατο οδηγό με Evo, ακόμα και σε μαμά μορφή θα σας φύγουν τα σφραγίσματα. Που να ακολουθήσει η Μ3 σε ορεινή κλειστή διαδρομή;;; Αφού δεν έχει φτιαχτεί για αυτό...και ειδικά στην Ελλάδα και με την άσφαλτο που έχουμε, που να πάει...;;;

nik200
28-03-14, 15:18
εγω παλι το αντιστοιχης χρονολογιας evo που το εβαλα στο fastest laps..οπως ο χριστοφορος προτεινε βλεπω οτι ειναι σαφως πιο αργο και στις πιστες...

https://fastestlaps.com/comparisons/bmw_m3_e46-vs-mitsubishi_evo_vii.html

τα συμπερασματα δικα σας..

fotis
28-03-14, 15:29
Άσε ρε που τα χρειάζεσαι με 230 και θες να περάσεις και EVO.,..
Τα έβο με 230 στρίβουν στο Island.
Πάντα φιλικά nik200 ε;

fotis
28-03-14, 15:34
Δείτε και αυτό

https://www.youtube.com/watch?v=72UWtEFgV0g

pilot
28-03-14, 15:46
λογικό είναι φυσικά να συγκρίνουμε αντίστοιχης χρονολογίας οχήματα..το 46ρι ουσιαστικά είναι μοντέλο 1999...thumb

Stunt Mike
28-03-14, 16:14
Άσε ρε που τα χρειάζεσαι με 230 και θες να περάσεις και EVO.,..
Τα έβο με 230 στρίβουν στο Island.
Πάντα φιλικά nik200 ε;

Εκει εστριβα εγω με το πουντοτζιτο με 170!!!!Αλλα χλωμο το βλεπω να περναει ΕVO εκει περα με πανω απο 200...

fotis
28-03-14, 16:40
Εκει εστριβα εγω με το πουντοτζιτο με 170!!!!Αλλα χλωμο το βλεπω να περναει ΕVO εκει περα με πανω απο 200...
Ναι ρε πλάκα στον nik κάνω. Εμένα και πρώτο στάδιο πάνω από 200 δεν μάζευε πριν.

nik200
28-03-14, 20:58
καγκουρες (stunt mike, fotis..)

ghost-rider
28-03-14, 21:45
εγω παλι το αντιστοιχης χρονολογιας evo που το εβαλα στο fastest laps..οπως ο χριστοφορος προτεινε βλεπω οτι ειναι σαφως πιο αργο και στις πιστες...

https://fastestlaps.com/comparisons/bmw_m3_e46-vs-mitsubishi_evo_vii.html

τα συμπερασματα δικα σας..

Παιρνοντας στοιχεια απο τη σελιδα που ποσταρες...

1)nordschleife: M3 8 λεπτα κ 22 δευτερα. evo: 8 k 25
Σε μια διαδρομη 8+ λεπτων το evo ειναι 3 sec αργοτερο.
Ας σκεφτουμε τι ευθειες εχει το ring και τι γινεται εκει. Δειτε ποσο πισω ειναι το evo στο 0-200 ενω στο 0-100 ειναι μπροστα...

2)tsukuba
M3 1 07 11. evo 1 04 93
Διαδρομη 1 + λεπτου και το evo 3 ολοκληρα sec γρηγοροτερο.
https://trialx.com/curetalk/wp-content/blogs.dir/7/files/2011/05/cities/Tsukuba-1.jpg
3)hockenheim
M3 1 16 30. evo 1 18 20
Διαδρομη 1 + λεπτου και το εβο πισω κατα 1 sec και 90 εκατοστα δευτερολεπτου
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/03/HockenheimShort-1.jpg

Στο 4 εχουν ιδιο χρονο και για να μην μακρηγορω...

Τι συμπερασμα πρεπει να βγει?

steliosm46
28-03-14, 22:23
οτι αλλου υπερτερεί το Μ3 και αλλου το EVO..Εξαλλου ειναι και 2 διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκινητα.

Harisp
28-03-14, 23:00
Η συζήτηση πριν ήταν για βουνό και ορεινές διαδρομές όμως. Όχι για Αττική οδό, Ring, πίστα κτλπ.

Στο βουνό το evo είναι μπροστά...
Προφανώς η Μ3 είναι ανώτερο αυτοκίνητο και το περιβάλλον της δεν είναι το βουνό.

Stunt Mike
29-03-14, 00:32
καγκουρες (stunt mike, fotis..)

Aντε μην δανειστω το πρωην πουντακι μου και σε τσακωσω πουθενα σε καμια αντρικη διαδρομη της Β.Ευβοιας,να πειτε το Μιτριο,νταιχατσου μετα ρε!!!χαχαχαχαχαχαχαχαα!!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

Υ.γ φυσικα και αστειευομαι!Μην μου αρχισετε τα πμ ολοι οι Μ3ακηδες του τυπου:
''εδω και τωρα να σε σκισουμε!'' thumb

nik200
29-03-14, 02:23
Τι συμπερασμα πρεπει να βγει?

μαλλον με την πολυ αναλυση χασαμε το νοημα...

εγω απλα τονιζω οτι πανω κατω με το αντιστοιχο evo της εποχης τα αμαξια ειναι ισαξια και αρα στο δρομο, που ειμαστε πραγματι μακρυα απο τα ορια...τα αμαξια θα ειναι παρα πολυ κοντα..εξου και ξεκινησα την πλακα οτι θελω να πετυχω ενα evo σε στροφοδιαδρομη (οπως και εχει γινει)...και ανοιξαν οι ασκοι του αιολου....

υγ...για την tsukuba που ολως τυχαιως ριχνει το evo στο m3 2.5sec...φυσικα δεν σχολιαζω καν...εδω στην ιδια πιστα ειδαμε μαμα s2000 να ακολουθει m3 στην ευθεια της...μαλλον καμια φυσσα abs θα ειχαν βγαλει τα τζαπονια για να χει κοφτη στις 6000rpm το μ3 το κοβω...ανεκδοτα...:whistle::whistle:

m_power_lunatic
29-03-14, 08:05
Παιδια τα ειπαμε πιο πανω,ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ιπποδυναμης EVO ειναι πιο γρηγορο σε στροφοδιαδρομη.Νορμαλ το EVO δεν εχει την ιπποδυναμη της Μ3 Ε46.

vagmag
29-03-14, 08:12
Ειχα ενα παλιό περιοδικό evo , που ειχε σύγκριση σε διαδρομη το mitsubishi evo εκείνης της εποχής , με m3 e46 . Ειχε και αλλες διαδρομές με συγκριτικό το ιδιο evo και ενα Audi και σε μια άλλη διαδρομη με μια Alfa 156 gta. Αν το εχει κάποιος ας το ποσταρει.
Βέβαια δεν εχει να κάνει με το θέμα, αλλα επειδη αναφέρθηκε.

Προσωπικά πιστεύω οτι σε ελληνικούς δρόμους ειναι πιο εύκολο να πας γρήγορα με το evo παρά με το m3 e46 , τουλάχιστο με τα δικα μου χέρια.

Τωρα όσον αφορά την ευστάθεια .... Δεν μπορω να πω οτι εχω παρατηρήσει κατι, αλλα δεν το στρίβω και με τελικές.

Ολα ομως τα πλαίσια και όλες οι αναρτήσεις έχουν καποια όρια και καποια διαδρομη , όπου απο εκει και μετα αντιδρούν διαφορετικά. Οι συνθήκες στους δρόμους μας ειναι τόσο διαφορετικές , οι καμπές επίσης, αλλα και τα χιλιόμετρα καθε φορά που δεν βγαίνει εύκολα συμπέρασμα.

nikos1400
29-03-14, 09:33
τελικα αυτο το μιτρια το εψιλο-σαρανταεξη δε λεει μια, ε?
εκτος απο αργο (πιο αργο απο Εβο 9 σε στριφτερη αναβαση), ειναι ασταθες στις καμπες στα 240, ζηταει συνεχεια λεφτα (σινεμπλοκ! που ξανακουστηκε?!)....

:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

στα σοβαρα τωρα,
εγω το μονο παραλογο/παραξενο/δυσκολο στη συμβιωση με ενα Μ3 που βλεπω ειναι η φορολογηση του στην Ελλαδα.
κατα τα άλλα, υπαρχουνε εκατονταδες τεραμπαητ γραμμενα/ποσταρισμενα στο ιντερνετ για αυτο,
και εκατονταδες (που λεει ο λογος) λυσεις για καθε "προβλημα" του.

θυμιζω το ερωτημα του Νικου ητανε

η συμπεριφορα του αγαπημενου μας αυτοκινητου (m3 e46) στα πολλα χιλιομετρα παντα με "μαμα" set up αναρτησης και παντα καλα λαστιχα..
παρατηρω οτι το αμαξι οταν προσπαθεις να το στριψεις στην εθνικη με ταχυτητες κοντα στην εργοστασιακη τελικη (250) το αμαξι πραγματικα ειναι ασταθες και σε πολλα σημεια επικυνδινο..... δηλαδη μια ανασφαλεια στα πολλα-του κωλου..που δεν τον νιωθεις ποτε βιδωμενο κατω οπως πχ...στο m3 e92!!!!!

και να προσθεσω μια ερωτηση εγω ο ασχετος.
θυμαται/εχει εμπειρια καποιος σε ιδιες συνθηκες με καινουριο Μ3 που να μην εχει "κουραστει" με την παροδο του χρονου?
δηλαδη υπαρχει κατι περα απο σινεμπλοκ, αμορτισερ/ελατηρια και θεμα στο πατωμα,
που να μπορει να εχει υποστει κοπωση με τα χρονια στο δρομο, και να φταιει για αυτο το φαινομενο??

:thnx:

stef_E46m3cabrio
30-03-14, 20:08
Εγω πιστευω οτι ο καθενας μας πιστευει οτι καπου ή καποτε εχει εξαντλησει τα ορια του και τα ορια του αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο.
Πραγμα που ειναι λάθος.
Οσοι εχουν μπει σε πιστα και εχουν οδηγησει πραγματικά γρηγορα (οχι βολτα η στο 60-70% των δυνατοτητων τους) καταλαβαινουν ποσες αδυναμιες εχει το αμαξι τους.
Θα ηθελα να δω ενα Μ3 Ε46 με εργοστασιακες ρυθμισης αναρτησης και με καθημερινα λαστιχα να εκανε δυο γρηγορους γυρους στις Σερρες.
Ειμαι περιεργος να δω αν απ την υποστροφη θα εμενε το μπροστα αριστερό λάστιχο ή αν οντως στο οριο για να βγει χρονος θα ηταν τοσο απολαυστικό στην οδηγηση.

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με απόλαυση στην πίστα. Σέρρες δεν είχα μπει αλλά στα Μέγαρα με το cabrio εντελώς εργοστασιακό είχα κάνει 1.14 και είχα περάσει καταπληκτικά. Όντως το μπροστά αριστερά ήταν έτοιμο να ξεζαντάρει :) αλλά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα τελικά, το πρώτο που παρέδωσε ήταν τα φρένα (classic).

chief
30-03-14, 20:17
Εχεις οδηγησει ποτε τοσο γρηγορα σε δημοσιο δρομο, ωστε το λαστιχο σου να ειναι ετοιμο ξεζανταρει ?

Ολοι περνανε καταπληκτηκα σε πιστα.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι κανεις δεν βρισκει τα ορια και τις αδυναμιες του αυτοκινητου σε δημοσιο δρομο.
Εκτος και αν εχει τασεις αυτοκτονίας ή αν δεν τον ενδιαφερει να δολοφονησει καποιον .

Vasilis M3
30-03-14, 21:50
...τωρα που εχω και καλα λαστιχα μπροστα το αμαξι ειναι τρομερα "pointy"...

:salias::salias::salias:

Βόλταααααα :hyper:

STREETRACING
31-03-14, 01:22
Εμενα μια χαρα μου φαινοταν σεολες τις καμπες τις εθνικης αθηνα καστορια 50 φορες που ανεβοκατεβηκα.
Βεβαια δεν ειχα απαιτηση να ειναι και τραινο σε στροφιλικια με 250.ημαρτον.

m_power_lunatic
31-03-14, 07:24
τελικα αυτο το μιτρια το εψιλο-σαρανταεξη δε λεει μια, ε?
εκτος απο αργο (πιο αργο απο Εβο 9 σε στριφτερη αναβαση), ειναι ασταθες στις καμπες στα 240, ζηταει συνεχεια λεφτα (σινεμπλοκ! που ξανακουστηκε?!)....

:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

στα σοβαρα τωρα,
εγω το μονο παραλογο/παραξενο/δυσκολο στη συμβιωση με ενα Μ3 που βλεπω ειναι η φορολογηση του στην Ελλαδα.
κατα τα άλλα, υπαρχουνε εκατονταδες τεραμπαητ γραμμενα/ποσταρισμενα στο ιντερνετ για αυτο,
και εκατονταδες (που λεει ο λογος) λυσεις για καθε "προβλημα" του.

θυμιζω το ερωτημα του Νικου ητανε

και να προσθεσω μια ερωτηση εγω ο ασχετος.
θυμαται/εχει εμπειρια καποιος σε ιδιες συνθηκες με καινουριο Μ3 που να μην εχει "κουραστει" με την παροδο του χρονου?
δηλαδη υπαρχει κατι περα απο σινεμπλοκ, αμορτισερ/ελατηρια και θεμα στο πατωμα,
που να μπορει να εχει υποστει κοπωση με τα χρονια στο δρομο, και να φταιει για αυτο το φαινομενο??

:thnx:

Eαν παρει ο κολλητος μου το ΕVO 9 που ειδαμε χθες (βελτιωμενο με διαφορα σταδια πιεσης),στα 350 ps σεταρισμενο μπορουμε να κανουμε μια συγκριση σε πιστα ή κλειστη διαδρομη για να λυθουνε οι αμφιβολιες, ειχα 4,5 χρονια Μ3 Ε46 και αναμεσα στα 2 παλι Μ3 Ε46 θα επαιρνα με κλειστα τα ματια αλλα ΑΛΛΟ το ενα και αλλο αυτο που λεμε για εξισου ιδιας ιπποδυναμης αμαξια σε κλειστη στριφτερη διαδρομη.

Vasilis M3
31-03-14, 10:21
Γιάννη ελπίζω να έχεις πολλούς κολλητούς...γιατί αν είναι αυτός που πήρε το Ζ3Μ ξέρω που μένει :th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1:

manos///3
31-03-14, 14:08
Aναβαση Ομαλου -κλειστη γλιστερη διαδρομη- ετρωγα ξυλο απο το πιο αργο evo

Αναβαση Δερβενοχωριων -μεσο-ανοιχτη διαδρομη με σουπερ ταπητα- εριχνα ξυλο εγω ,και πολυ μαλιστα (εξαιρεση ο Πατσου με τα 500+ αλογα)

Το ιδιο θα ίσχυε για πολιτικα αυτοκινητα

chief
31-03-14, 15:39
Συμφωνουμε εν μερη Μανωλιο.

Ομως ετρεχες και εσυ και οι αντιπαλοι με σλικς λαστιχα.
Αν τρεχατε με δρομισια, τα πραγματα θα ηταν διαφορετικά. Τα τετρακινητα σε αυτη τη περιπτωση εχουν περισσοτερη προσφυση.

Thomelef
31-03-14, 16:30
Ακριβώς, όπως επίσης το γεγονός ότι μιλάμε για διαδρομή που πας δεύτερες τρίτες. Τα δερβενοχωρια αν δεν είχαν τα ζιγκ ζαγκ, τα αμάξια θα έπιαναν τελικες.

manos///3
31-03-14, 16:49
Συμφωνουμε εν μερη Μανωλιο.

Ομως ετρεχες και εσυ και οι αντιπαλοι με σλικς λαστιχα.
Αν τρεχατε με δρομισια, τα πραγματα θα ηταν διαφορετικά. Τα τετρακινητα σε αυτη τη περιπτωση εχουν περισσοτερη προσφυση.

Aυτο δε μπορω να το γνωριζω...υποθετικο ειναι αυτο που λες.
Εγω δινω παραδειγμα με πραγματικα γεγονοτα. Να τονισω επισης πως η συγκριση που κανω, ειδικα στα Δερβεναχωρια, ειναι για μεσου επιπεδου οδηγους..Δεν ετρεχε τοτε Κυρκος,Αρβανιτακης

chief
31-03-14, 17:00
Για μενα δεν ειναι υποθετικό Μανο.
Το εχω κανει μετα παιδια στη πιστα με σλικς, και σε ορεινη διαδρομη με τους ιδιους αθρωπους και με καθημερινο λαστιχο και εβγαλα τα συμπερασματα μου.

Οσον αφορα τη συγκριση σε ορεινη διαδρομη με ενα Eβο, να πω οτι δε νομιζω να υπαρχει θεμα.
Εχω γραψει πριν δυο-τρεις μηνες οτι πηγα με φιλους μου με Εβο και Ιμπρεζα σε γρηγορη βολτα στα βουνα και δυσκολευτικα πολυ να ειμαι κοντα τους.
Ολοι ημασταν με καθημερινα λάστιχα και ειναι παιδιά που αν και εμπειροι οδηγοι, ειμαι αρκετα πιο γρηγορος απ αυτούς στη πιστα αφου συμμετεχουμε μαζι στο πρωταθλημα Time Attack.
Στο βουνό και στα σημεια που γληστρουσε, ή ειχε αναπωδες κλισεις τα τετρακινητα με το γκαζι στο πατωμα, εφευγαν σφαιρα στις εξοδους την ιδια ωρα που εγω προσπαθουσα να περιορισω το γκαζι. Αν δεν ειχα και τα μεγαλα φρενα θα ειχαμε μεμοριςςςςςς.
Φυσικά εξαρταται και απο τη διαδρομη στο τι βολευει ενα αμαξι.

manos///3
31-03-14, 17:06
Για μενα δεν ειναι υποθετικό Μανο.
Το εχω κανει μετα παιδια στη πιστα με σλικς, και σε ορεινη διαδρομη με τους ιδιους αθρωπους και με καθημερινο λαστιχο και εβγαλα τα συμπερασματα μου.

Εχω και τις δυο αναβασεις σε incar βιντεο. Δες τις διαδρομες και πες μου με ποια ταυτιζεσαι ως διαδρομη ,εκει που εκανες ''τεστ''...

Επισης αλλο αγωνας σε κλειστο δρομο και αλλο βολτα....Τι συμπερασμα να βγαλεις ρε Χριστοφορε σε βολτα? Κ αν ο αλλος με το εβο εχεις τασεις αυτοκτονιας ?

nikos1400
31-03-14, 20:59
Eαν παρει ο κολλητος μου το ΕVO 9 που ειδαμε χθες (βελτιωμενο με διαφορα σταδια πιεσης),στα 350 ps σεταρισμενο μπορουμε να κανουμε μια συγκριση σε πιστα ή κλειστη διαδρομη για να λυθουνε οι αμφιβολιες, ειχα 4,5 χρονια Μ3 Ε46 και αναμεσα στα 2 παλι Μ3 Ε46 θα επαιρνα με κλειστα τα ματια αλλα ΑΛΛΟ το ενα και αλλο αυτο που λεμε για εξισου ιδιας ιπποδυναμης αμαξια σε κλειστη στριφτερη διαδρομη.

μικρη διευκρινιση.
δεν αμφιβαλω οτι ειναι πιο γρηγορο, ουτε λεω οτι δε μ'αρεσει το Εβο.
το αντιθετο.
λεω οτι αυτο σε τιποτα δεν μειωνει το Μ3.
thumb

nik200
31-03-14, 21:09
εγω βλεπω οτι συμφωνα με δηλωσεις απο 2 ανθρωπους που τα εχουν στριψει...σε πιστα οι αποψεις διιστανται...

τοσο κοντα ειναι τα αμαξια...

manos///3
01-04-14, 11:22
Niko παντα διίστανται οι αποψεις μας με τον Σεφακο, οποτε ακυρο το συμπερασμα σου

nik200
01-04-14, 14:12
Niko παντα διίστανται οι αποψεις μας με τον Σεφακο, οποτε ακυρο το συμπερασμα σου

τοτε καποιος απο τους δυο ειναι προκατειλημενος οσαναφορα καποιο απο τα δυο αμαξια...και αρα δεν πρεπει να σας ακουσουμε καν...αμα θελουμε να βρουμε μια αληθεια..

chief
01-04-14, 14:24
Ο Μανος ειναι προκατελειμενος Νικο.
Θελει να πουλησει το BMW και να παρει Σαξο. Το γραφει και στην υπογραφη του.

Δεν θελει Εβο και λεει οτι δεν εχουν κρατημα. Ξερει οτι αμα παρει Εβο, εχει να φαει αγριο ξυλο απ τον Πανο Κυρκο και τον Πατσουρεα.

Ειναι γνωστο οτι εγω ειμαι αρρωστος BMWακιας.

nik200
01-04-14, 14:26
Ο Μανος ειναι προκατελειμενος Νικο.
Θελει να πουλησει το BMW και να παρει Σαξο. Το γραφει και στην υπογραφη του.

Δεν θελει Εβο και λεει οτι δεν εχουν κρατημα. Ξερει οτι αμα παρει Εβο, εχει να φαει αγριο ξυλο απ τον Πανο Κυρκο και τον Πατσουρεα.

Ειναι γνωστο οτι εγω ειμαι αρρωστος BMWακιας.

καλα το χα καταλαβει..:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Thomelef
01-04-14, 14:36
μισό χρόνο έχει να πάρει το μπουρδέλο του μπροστά, θα καταθέσει και άποψη ο βρωμοσαξοραλάκιας.

manos///3
01-04-14, 15:20
Kαλα δεν τα μαθατε τα νεα?

Το ταπερ εσπασε στο 4ο χλμ.

ΒMW και ξερο ψωμι ρεεεεεεεεε.....δε σπαει με τιποτα

Thomelef
01-04-14, 18:30
???????

nikos1400
01-04-14, 19:28
???????

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=446073#post446073

chief
01-04-14, 23:30
Πεταξε την μπιελα εξω απ το μπλοκ η Λου.

manos///3
02-04-14, 10:21
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=446073#post446073

Aυτο ειναι παλιο...Για το Ακροπολις λεω