PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα προβληματισμοι 7/13

Σελίδες : [1] 2 3 4 5

Stathis
02-07-13, 16:28
ας παμε σε κατι πιο ενδιαφερον...:

«Κάθε φορά που θα πετύχουμε το στόχο που έχουμε, αμέσως έχει εμφανισθεί στον ορίζοντα καινούργιος. Η ζωή μας είναι μια παραπομπή σε συνεχώς εμφανιζόμενους στόχους, κατά το ακόλουθο σχήμα.

Πρώτο επίπεδο. Να τελειώσω το Λύκειο• να πετύχω στις πανελλήνιες• να λάβω το πτυχίο• να βρω δουλειά• να παντρευτώ• να γεννήσω ένα ή δύο παιδιά• να χτίσω σπίτι• νΆ αγοράσω αυτοκίνητο• να κάνω διακοπές στη Σιθωνία.

Δεύτερο επίπεδο. Να χτίσω και εξοχικό• να βελτιώσω τους τροχούς μου από τη Φάου-Βε στη Μπι-Εμ-Τάμπλιγιου• να κάνω διακοπές στην Καζαμπλάνκα• να γραφτώ και στους μασόνους.

Τρίτο επίπεδο. Ν' αποχτήσω κοινωνική επιφάνεια• να δημοσιογραφήσω στον κίτρινο τύπο• να ιδούν ο κόσμος τη μουσούδα μου και στο τελεβίζιο, να θαγμάξουν• να διασκεδάσω στο καμπαρέ του Παρισιού «Λατινικός Παράδεισος».

Τέταρτο επίπεδο. Εδώ οι γεύσεις είναι ντελικάτες, οι επιδόσεις ανώτερες, και η τεχνολογία προηγμένη. Να διχτυωθώ σε διασυνδέσεις διεθνείς• να γίνω μέλος της Ακαδημίας των αθάνατων κρανίων, της ζωντανής κοκαλίστρας αλλιώς• νά ΅χω οδηγό στη λιμουζίνα μου• νά ΅χω και τη φρουρά μου από γορίλλες και χωροφυλάκους• να δοκιμάσω και τη λεγόμενη «δημιουργική μοιχεία», μέσω ειδικών πολυτελών γραφείων. Τον περίφημο Schöpferischen Ehebruch, που λένε οι γερμανοί.

Μ' ένα λόγο, οι συνεχώς εμφανιζόμενοι νέοι στόχοι κάνουν τη ζωή μας κάπως όμοια με την Ανάβαση των Μυρίων από τις Σάρδεις στα Κούναξα, και από τα Κούναξα στο «θάλαττα θάλαττα» του Ξενοφώντα. Κάθε στόχος στην πορεία μας είναι κι ένας σταθμός. Και η απόσταση ανάμεσα στους σταθμούς μετριέται με παρασάγγες. Τριάντα στάδια ο καθένας. Ήγουν χιλιόμετρα πέντε κόμμα τέσσερα.

Έρχεται, λοιπόν, μια ωραία πρωία στις δυσμές του βίου μας, κι έχουμε θέσει ακόμη ένα σκοπό. Όμως ο σκοπός αυτός βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Γκρεμιζόμαστε απότομα μέσα στον άπατο χάνδακα του θανάτου μας, κι έχουμε καρφωμένα τα μάτια μας αντίκρα. Τι τύφλωση! Πεθαίνουμε, δηλαδή, χωρίς να καταλάβουμε ότι πεθάναμε. Όπως ακριβώς εζήσαμε, χωρίς να υπάρξουμε. (Ζει το ζώο, υπάρχει ο άνθρωπος).

Μ' ερωτάς πώς έζησα χωρίς να υπάρξω; Μα είναι απλό. Γιατί στην προσπάθεια και στον αγώνα μου να πετύχω όλους τους στόχους που συνεχώς έθετα, ήμουν τόσο απορροφημένος από τη φροντίδα τους, ώστε δεν είχα μάτια για τίποτα βαθύτερο. Και αυτό είναι το νόημα των λόγων που είπε ο Κρόνος στη Μέριμνα: «Κι εσύ, Μέριμνα, θα τον κατέχεις και θα τον δυναστεύεις όσο ζει».

Αλλά εδώ ακριβώς είναι το στίγμα και η στιγμή, που εμφανίζεται το σύμπτωμα του υποστασιακού μας καρκίνου. Κοιτάζει ο στοχαστής γιατρός την ακτινογραφία του πνευματικού μας θώρακα, και με μια μελαγχολική ηρεμία ψιθυρίζει σιγά:
- Μωρέ μπράβο σου! Που το ΅κονόμησες ετούτο το παράσημο; Κι είσαι μόλις δεκαοχτώ χρονώ!

Η παραβολή σημαίνει: Απορροφημένοι από τους στόχους και τη μέριμνα να τους πετύχουμε, λησμονούμε πως η ζωή μας είναι και κάτι άλλο. Κάτι περισσότερο από μια κίνηση μπίλιας σε λεία επιφάνεια. Και μη νομίζεις ότι, αν πας στην Επίδαυρο να ιδείς Αισχύλο, ή αν ακούς τα βράδια μουσική δωματίου, κυλάς έξω από αυτή τη λεία επιφάνεια.

Η μέριμνα δε μας αφήνει να σκεφθούμε πάνω σε κάποια ερωτήματα ουσίας και βάσης: Ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, για πού τραβάμε; Γιατί πεθαίνουμε; Τι θα γίνουμε όταν πεθάνουμε; Ποιος όρισε τέτοια τη φύση και τη μοίρα της ζωή μας; Και τι λογής είναι αυτός που την όρισε τέτοια; Γιατί υπάρχει το φυσικό κακό και το ηθικό κακό; Το malum physicum και το malum morale, που λένε; Πώς ημπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τον άνθρωπο με βάση τη γνώση, και όχι με βάση την ψευτιά και το δόλο των παπάδων; Μήπως η ζωή μας γίνεται να γίνει αλλιώτικη; Και τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε αυτό το έργο της ανάγκης;

Αυτά τα βαθύτερα προβλήματα τα βλέπουμε όλοι και τα βρίσκουμε απλά. Όπως βλέπουμε συνηθισμένη την κορυφή του Έβερεστ με μάτι τόσο αυτονόητο. Για δοκίμασε όμως, παλικαρά μου, να την ανεβείς!
Και αυτό είναι το κακό. Η δυσκολία τους μας σπρώχνει να τα προσπερνάμε. Ή να τα λύνουμε με μια μονοκοντυλιά. Εννοώ ότι υιοθετούμε αμέσως και αβασάνιστα τις ακαταμέτρητα γελοίες παραστάσεις που φυτεύουν μέσα μας οι θρησκείες. Και ο δόλος τους βέβαια.

Συμπέρασμα. Η αδιάκοπη μέριμνα να πραγματώσουμε τους στόχους που θέτουμε, σκεπάζει τη ζωή μας έτσι, ώστε όλα τα βαθύτερά της να βυθίζουνται στο σκότος. Μπαίνουμε σ' ένα είδος οντολογικής ομίχλης, που κρύβει το τοπίο της ύπαρξης μας. Και να ζεις μες στη λήθη σημαίνει ότι δε ζεις στην αλήθεια.
Τι είναι η αλήθεια; Είναι εκείνο που βλέπεις και ζεις, όταν αναδυθείς από τη λήθη*. Το α- είναι στερητικό. Η αλήθεια είναι το έξω από τη λήθη, που μέσα της μας βυθίζει συνέχεια η μέριμνα να πραγματώσουμε τους στόχους μας.

Ζώντας μέσα στην οντολογική λήθη ζούμε σαν πεθαμένοι. Τούτη τη ζοφερή πραγματικότητα οι ποιητές την ιστόρησαν ανάγλυφα και ζαλιστικά. Θυμηθείτε τον Έλιοτ της Έρημης Χώρας. Κάθεται σ' ένα γιοφύρι του Τάμεση, παρατηρεί όλους αυτούς που τρέχουν στη δουλειά τους με τη φροντίδα της, και βλέπει νεκρούς να περπατάνε. Για την Αθήνα μας, λ.χ., με το ανάλογο μάτι θά ΅βλεπες στην οδό Πανεπιστημίου μέρα νύχτα στρατιές από κυλιόμενα φέρετρα.

"Ανύπαρχτη Πολιτεία,
Μέσα στην καστανή καταχνιά μιας χειμωνιάτικης αυγής,
Χύνουνταν στο Γιοφύρι της Λόντρας ένα πλήθος, τόσοι πολλοί,
Δεν τό ΅χα σκεφτεί πως ο θάνατος είχε ξεκάνει τόσους πολλούς**."»
*Λαβαίνω όχι τον ευκλείδειο ορισμό της αλήθειας, "Veritas est adaequatio rei et intellectus = αλήθεια είναι η εξίσωση του πράγματος και του διανοήματος", αλλά το σχετικιστικό ορισμό, που τον δούλεψε κυρίως η Φιλοσοφία της Ύπαρξης. Η αλήθεια, δηλαδή, είναι έννοια «δυναμική». Είναι χρεία να τη δημιουργούμε συνεχώς, να την ανεβάζουμε από την αφάνεια (λήθη) στο φως (αλήθεια). Η διαλεκτική σχέση μας μαζί της είναι δραματική και ατελεύτητη.
**Έλιοτ Θ.Σ., Η Έρημη Χώρα στ. 63 (Μετ. Σεφέρη).

gant
02-07-13, 16:34
Όλα αυτά έναν άνθρωπό προβληματίζουν, τον Πρόεδρα.

Stathis
02-07-13, 16:37
δε νομιζω οτι προβληματιζεται ο προεδρας απο τετοια γιωργο μου.
εσεις τα ρετιρε τα εχετε λυσει αυτα τα θεματα.
εισαστε ειδη στην κορυφη, οποτε δεν σκοτιζεστε... :thumbsup: :th_Laie_67-1: :thumbsup:

S8N
02-07-13, 16:47
Πράγματι, το κείμενο θέτει ωραίους προβληματισμούς.

Το μόνο κακό είναι πως για να συλλογιστεί κανείς τόσο βαθειά, πρέπει να 'χει μόρφωση, καλλιέργεια, γεμάτο στομάχι, πληρωμένο ρεύμα (και ΕΕΤΗΔΕ) καθώς και χρόνο. Εκτός αν μιλάμε για τον Διογένη που ζούσε σε πιθάρι.

Δε θα συμφωνήσω πάντως με τα κινούμενα φέρετρα. Η εργασία σε ολοκληρώνει. Νιώθεις χρήσιμος, παράγεις έργο, συμβάλλεις στην πρόοδο.

gant
02-07-13, 17:03
δε νομιζω οτι προβληματιζεται ο προεδρας απο τετοια γιωργο μου.
εσεις τα ρετιρε τα εχετε λυσει αυτα τα θεματα.
εισαστε ειδη στην κορυφη, οποτε δεν σκοτιζεστε... :thumbsup: :th_Laie_67-1: :thumbsup:

Και όμως ναι, μη με βάζεις να ψάχνω τα ποστ του γιατί είναι αναρίθμητα. :original:

Stamatis
02-07-13, 17:11
Το διάστημα αυτό με βασανίζει η πικρή γεύση της αποτυχίας μου στο να ξεπεράσω την καρναβαλική πραγματικότητα και να αναχωρήσω όπως παλιότερα στις βαθύτερες στιγμές και σκέψεις που λυτρώνουν.

Κάθε μέρα με ενοχλούν χιλιάδες πράγματα, σαν να γαυγίζει σκύλος κάθε φορά που με παίρνει ο ύπνος.

Κυράτσες με εξουσία, απαίδευτοι άνθρωποι, βλακες κοινοί και βλακες με περικεφαλία, μοναδικοί στο είδος τους μαλάκες, επιφανείς καραγκιόζηδες εισβάλουν στο άσυλο μου.

Κομμένες κεφαλές μιλάνε στα κανάλια, σάπια λόγια, βρωμερά χυδαιουργήματα.

Απόψε θέλω να σκοτώσω.
Σαδιστικά να στερήσω την ανάσα μιάς κατίνας.

Καλά τα λέει ο Λιαντινης με την πενβε και την καζαμπλάνκα, αλλα κι αυτός μάταια πέθανε, αλλιώς όλοι θα ξέραν τον Λιαντίνη και οχι τη Μενεγάκη.

Σκοτώστε την καθημερινή κυράτσα και θα ανακαλύψετε το άπειρο.

BILL007
02-07-13, 17:48
Καλά τα λέει ο Λιαντινης με την πενβε και την καζαμπλάνκα, αλλα κι αυτός μάταια πέθανε, αλλιώς όλοι θα ξέραν τον Λιαντίνη και οχι τη Μενεγάκη.

thumbthumbthumb

Thomelef
02-07-13, 19:12
ΙΚΑ = 200+κ...χρεη
ΤΕΒΕ τεσσαρων ατομων, απληρωτα 4 χρονια.
5 επαγγελματικα δανεια αξιας 3εκ...παγωμενα και αρυθμιστα εδω και 2,5 χρονια.
Σε 2 προμηθευτες μοναχα που ξερω και ο ιδιος, Π.Υ...350κ
Ρυθμισμενοι στην εφορια για 350κ.

Ο γιοκας με 335, η κορη με A5, η μανα με Χ5, ο πατηρ με ML320 αγορασμενο καινουριο πριν 2 χρονια. Πριν ειχε ενα S500.

Σημερα κανουν καλεσμα τυπου δεξιωσης, για τα 30 χρονια λειτουργιας τους. Και με ρωταει ο δικος μου αν θα παω, γιατι μας εχουν καλεσμενους. Εμεις εχει εδω και 1,5 χρονο που σταματησαμε και οχι με ευχαριστο τροπο. Μαλιστα η αγαμητη η κορη του, ειχε το θρασος να μου πει οτι μετα απο λιγο καιρο θα την παρακαλαω για τους πουλησω με πιστωση.

Που να παω ρε πατερα? Πλακα μου κανεις? Τι δουλεια εχουμε εμεις εκει μεσα? Τι να παω να κανω μεσα σε εκεινο το ρεζιλικι, που οι μπαγλαμαδες που το διοργανωνουν νομιζουν οτι ακομα κρατανε καποιο κοσμοπολιτικο στατους...

Ξευτιλισμενοι ανθρωποι διχως τσιπα πανω τους ρε.

Τες πα...εμενα η ερωτηση μου παλι ειναι...γιατι δεν τον κλεινουν? Γιατι δεν του τα παιρνουν ολα? Γιατι δεν τον βαζουν φυλακη και αυτον οπως τον λακη και τον καθε λακη? Πως ειναι δυνατον σημερα στον χωρο του να βρισκονται 2-3 διευθυντες τραπεζων που τα καταστηματα τους ειναι φεσωμενα απο αυτη την οικογενεια? Πως ειναι δυνατον εναν μεταλορυχο για χρεος 1600 ευρο να του παιρνουν το σπιτι, ακομα και για 16.000 να πουμε, πως γινεται να πληρωνουν το μαρμαρο παντα οι νομοταγεις και τυπικοι, ενω τα λαμογια την βγαζουν λαδι?

Προκαλεις ρε μλκ. Προκαλεις...δεν το καταλαβαινεις? Δεν καταλαβαινεις οτι καποιου που του εφαγες το βιος του μπορει να του τη σβουριξει και να σε σακαταψει?

Τι να πω ρε παιδια. Χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα. Δεν συμμαζευεται αυτος ο τοπος με τπτ. Ειναι απιστευτα αυτα που συμβαινουν και βλεπουμε καθε μερα.

Για το μοναδικο που στεναχωριεμαι που δεν παω, ειναι για να δω ποιοι μαλακες θα βρισκονται εκει και τι υφακι θα εχουν. Κοστουμακι, ρολογακι, παπουτσακι, στημενοι σαν κολωνες, ενω η τσεπη αδιανη.

Ξευτιλες.

S8N
02-07-13, 19:20
Μην πας για τους μαλακες. Πηγαινε για δημοσιες σχεσεις με υποψηφιους πελατες. Και για το φαγητο.

Monsta
02-07-13, 19:26
Πολύ γέλιο.

Στο τούνελ τους λουλούδια

Σε γενικές γραμμές, σιχαίνομαι τις γενικεύσεις.

Η αγανάκτηση, όσο δίκαιη κι αν είναι, όταν ξεχειλίζει καταντώντας σλόγκαν του τύπου "τίποτα δε δουλεύει σΆ αυτό το μπουρδέλο το κράτος" και παρόμοια γραφικά, με αποξενώνει.
Κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά.
Αυτό πίστευα ανέκαθεν.

Πίστευα επίσης και κάτι άλλο.
Πως, όλη αυτή η ιστορία με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την επιδημία της λαθρεπιβίβασης, είναι μια υπερβολή που υποθάλπει η αντιπολίτευση για τους γνωστούς λόγους.
Μέχρι που άρχισα να χρησιμοποιώ συστηματικά το μετρό.

Τις προάλλες μετρούσα τα εισιτήρια που πλήρωσα μέσα στο 2012.
Τα κράτησα γιατί κάποτε φημολογήθηκε ότι θα μπορούσες να τα εξαργυρώσεις με εκπτώσεις σε συμβεβλημένα καταστήματα.
Ήταν ακριβώς 212.
Διακόσιες δώδεκα μετακινήσεις επί ένα και σαράντα, μας κάνουν 296,8 ευρώ.
Τόσα πλήρωσα για να είμαι νομοταγής εποχούμενος.
Και πόσες φορές μου ζήτησαν να δείξω το εισιτήριό μου οι ελεγκτές της εταιρείας;
Δέκα; Πέντε; Μία;

Καμία.

Συνάδελφος που αγοράζει κάρτες απεριορίστων τα τελευταία τρία χρόνια και παίρνει τουλάχιστον τέσσερα τρένα την ημέρα, μου είπε, όταν το ανέφερα, ότι ούτε εκείνος έχει υποβληθεί ποτέ σε έλεγχο.
Ποτέ, μέσα σε πάνω από τέσσερις χιλιάδες μετακινήσεις!
Και μου εκμυστηρεύτηκε ότι ίσως θα ήταν προτιμότερο να ταξιδεύει τζαμπατζής και -στην απίθανη περίπτωση που κάποιος τον ελέγξει- να πληρώσει πρόθυμα το πρόστιμο.
Και πάλι πολλαπλάσια κερδισμένος θα ήταν.

Υπάρχουν περίπλοκα και πολυπαραγοντικά ζητήματα που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει με τη μέθοδο του γόρδιου δεσμού.
Χρειάζεται σχεδιασμός, στρατηγική, μέθοδοι "δοκιμής και σφάλματος", κονδύλια και πολιτική βούληση που μπορεί να απαιτεί ανίερες συμμαχίες, υποχωρήσεις και εκπτώσεις ηθικής.
ΣΆ αυτές τις περιπτώσεις, η ολιγωρία μιας εξουσίας που καρκινοβατεί, τσακισμένη από την ύφεση, είναι δικαιολογημένες.

Ε, λοιπόν, η πάταξη της λαθρεπιβίβασης δεν είναι τέτοιο ζήτημα!
Είναι καθαρά θέμα κοινής λογικής και μιας δοκιμασμένης πρακτικής που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες με παγκόσμια επιτυχία.
Θέλεις να πληρώνουν εισιτήριο;
Απλά, κάνε πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, το να μην πληρώνουν.
Βάλε τουρνικέ στους σταθμούς, όπως είχες παλιά.
Βάλε εισπράκτορες στα λεωφορεία.
Οι μισθοί τους θα στοιχίσουν τα υποπολλαπλάσια από τη χασούρα σου.
Βάλε ελεγκτές να κυκλοφορούν με τα τρένα, τουλάχιστον τις ώρες αιχμής.
Με λίγα λόγια, πάψε να συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος. Γιατί μας έχεις πείσει σχεδόν, ότι είσαι...

Ειλικρινά, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, όταν σκέφτομαι τον εκάστοτε υπουργό συγκοινωνιών να συζητάει με τον υπουργό οικονομικών σε ένα brainstorming διανοητικά καθυστερημένων: "Ρε γαμώτο, έχουμε πολλά διαφυγόντα κέρδη. Ο κόσμος δεν πληρώνει εισιτήριο. Τί να κάνουμε".
Μούγκα...

"Α! Το βρήκα! Να αυξήσουμε τα εισιτήρια!".

Δεν μπορώ να φανταστώ, πόσο πιο ακατάλληλος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για αυτές τις καρέκλες, όταν δεν καταλαβαίνει πως όταν προσφέρεις απλόχερα τη δυνατότητα στον κόσμο να αποφύγει την καταβολή οποιουδήποτε τιμήματος για οποιαδήποτε υπηρεσία, απλά θα το κάνει!
Και δε χρειάζεται καν να είναι Ελληνας. Το ίδιο θα κάνει και ο Ελβετός.
Και μην ακούτε τις ανοησίες για την υψηλή κοινωνική συνείδηση των άλλων λαών.
Είναι μια συνείδηση που εποπτεύεται στενά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εξουσίας.
Αλλιώς, πάει περίπατο.

Μισώ τις γενικεύσεις και θα μισήσω τον εαυτό μου γιΆ αυτό που ετοιμάζομαι να πω.
Είμαι πεπεισμένος όμως, ότι μας κυβερνούν ανίκανα, παχυδερμικά avatars που περνάνε -με το ζόρι- για σκεπτόμενοι άνθρωποι, και που -κυριολεκτικά- δεν μπορούν να χωρίσουν δυό γαϊδάρων άχυρα.

Οι επιδόσεις τους την τελευταία πενταετία σε κάτι που θα μπορούσε να λυθεί μέσα σε δύο εβδομάδες, με πείθουν πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι δεν υπάρχει ελπίδα γιΆ αυτόν τον τόπο.
Θα πάμε όλοι σούμπιτοι στο διάβολο.
Τουλάχιστον -ελάχιστη παρηγοριά: Θα πάμε τζαμπατζήδες...

Υ.Γ.
Την ώρα που έγραφα αυτό το κείμενο έσκασε η είδηση ότι σε 51 γραμμές των ΗΛΠΑΠ θα εφαρμοστεί “πιλοτικά” (θα πεθάνω από τα γέλια) ένα “φιλόδοξο και πρωτοποριακό σχέδιο καταπολέμησης της λαθρεπιβίβασης”: Η επιβίβαση θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα και ο οδηγός θα ελέγχει τα εισιτήρια.
Στο μέτρο αντιδρούν ήδη οι συνδικαλιστές και προτρέπουν τους οδηγούς να μην το εφαρμόσουν γιατί “θίγει τους ίδιους και το επιβατικό κοινό”.
Γιατί; Δεν έχω καταλάβει...Εσείς;

Άμα σας λέω, στο διάβολο σούμπιτοι...

- See more at: https://www.eyedoll.gr/ngine/article/1865/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BB-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%C E%B1#sthash.MIvVzsVt.dpuf

Thomelef
02-07-13, 19:49
Μην πας για τους μαλακες. Πηγαινε για δημοσιες σχεσεις με υποψηφιους πελατες. Και για το φαγητο.

Τι δημοσιες σχεσεις να κανω εκει ρε αρη...εκει μεσα για να μου δωσουν σημασια, πρεπει να εχωτουλαχιστο μισο μυριο οφειλες με τον κοσμο που θα εχουν μαζεμενο.

Και καλα, ολους τους γνωστους της θεσσαλονικης. Εχει η αθηνα σελεμπριτις απο τηλεοραση και σοουμπιζ, εχει και η ψωροκωσταινα εδω...

Thomelef
02-07-13, 19:52
Παλια πηγαινα σε τετοιου ειδους καλεσματα, αλλα ποτε δεν αισθανομουν ανετα...ηταν τελειως εκτος της προσωπικοτητας μου ολο αυτο το στημενο σκηνικο. Μεχρι και ενδυματολογικα δεν κολλουσα εκει μεσα. Με κοστουμια και γραβατες ολοι, με βερμουδα πουκαμισο και αθλητικο ο τομυς...

Bitz
02-07-13, 20:12
Το διάστημα αυτό με βασανίζει η πικρή γεύση της αποτυχίας μου στο να ξεπεράσω την καρναβαλική πραγματικότητα και να αναχωρήσω όπως παλιότερα στις βαθύτερες στιγμές και σκέψεις που λυτρώνουν.

Κάθε μέρα με ενοχλούν χιλιάδες πράγματα, σαν να γαυγίζει σκύλος κάθε φορά που με παίρνει ο ύπνος.

Κυράτσες με εξουσία, απαίδευτοι άνθρωποι, βλακες κοινοί και βλακες με περικεφαλία, μοναδικοί στο είδος τους μαλάκες, επιφανείς καραγκιόζηδες εισβάλουν στο άσυλο μου.

Απόψε θέλω να σκοτώσω.

Eστι αισθανομουν πριν δυο χρονια ομως....τωρα ακουω φωνες.:original:

Stamatis
02-07-13, 20:23
Αν ειναι μεσα στο κεφαλι σου, οκ.
Αν τις ακους πανω απο το κεφαλι σου, ζητα να σου πουν 6 νουμερα.

Monsta
02-07-13, 21:06
Σκούζουν τα τρωκτικά. Τι πλάκα !!

Σε θέση μάχης ο κλάδος για υπεράσπιση του αγγελιόσημου

Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2013, 4:50 μμ
Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ

Η υγεία, το φάρμακο και η σύνταξη των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτα. Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος για τον ανταποδοτικό πόρο των Ταμείων του, που επέχει θέση εργοδοτικής εισφοράς, σήμαινε συναγερμό.

Στο σημερινό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για εγρήγορση, ανταποκρίθηκαν οι Διοικήσεις όλων των Ταμείων και των Ενώσεων του κλάδου, με κοινή διαπίστωση ότι η υφαρπαγή του πόρου μας μεθοδεύεται συστηματικά και είναι προ των πυλών. Και δεν μεθοδεύεται μόνον από την Τρόικα ως απόρροια του Μνημονίου, αλλά αποτελεί αίτημα εργοδοτών μας –που δεν καταβάλλουν εργοδοτικές εισφορές-, επιχειρηματιών και διαφημιστών που καρπώνονται την υπεραξία της εργασίας των ανθρώπων του Τύπου.

Όλοι οι παρευρεθέντες συμφώνησαν ότι ο αγώνας σύσσωμου του κλάδου, είναι πλέον αγώνας ζωής. Και καλούν όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους του χώρου σε διαρκή επαγρύπνηση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ένα νέο «ξαφνικό θάνατο».

Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε η παρουσία επιτροπής των σωματείων στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες του κλάδου προς την κυβέρνηση, για:

• Αυστηρή απάντηση στα έγγραφα Σταϊκούρα-Βρούτση, που επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ισχυρή νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη υπόσταση του πόρου μας.

• Άμεση συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι κάθε ενέργεια σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αποτελεί casus-belli για τον κλάδο.

Οι άνθρωποι του Τύπου δεν θέτουν σε διαπραγμάτευση την ίδια τους τη ζωή. Όλοι όσοι πήραν μέρος στη σημερινή σύσκεψη διατράνωσαν την απόφασή τους να αγωνιστούν αταλάντευτα, ενωμένοι για τη σωτηρία των Ταμείων.

Stathis
02-07-13, 21:09
Πάλι μεθυσμένος εἶσαι, δυόμιση ὥρα τῆς νυχτός.
Κι ἂν τὰ γονατά σου τρέμαν, ἐκρατιόσουνα στητὸς
μπρὸς στὸ κάθε τραπεζάκι.«-Γειά σου Κωσταντὴ βαρβᾶτε!»
«-Καλησπερούδια, ἀφεντικά, πῶς τὰ καλοπερνᾶτε;»

Ἕνας σοὔδινε ποτήρι κι ἄλλος σοὔδινεν ἐλιά.
Ἔτσι πέρασες γραμμὴ τῆς γειτονιᾶς τὰ καπελιά.
Κι ἂν σὲ πείραζε κανένας - ἂχ ἐκεῖνος ὁ Τριβέλας!-
ἔκανες πὼς δὲν ἔνιωθες καὶ πάντα ἐγλυκογέλας.

Χτὲς καὶ σήμερα ἴδια κι ὅμοια, χρόνος μπρός, χρόνια μετά...
Ἡ ὕπαρξή σου σὲ σκοτάδια ὅλο πηχτότερα βουτᾷ.
Τάχα ἡ θελησή σου λίγη, τάχα ὁ πόνος σου μεγάλος;
Ἄχ, ποὖσαι νιότη, ποὔδειχνες πῶς θὰ γινόμουν ἄλλος!

Bazil Van Sinner
02-07-13, 21:10
τελευταιες παραστασεις στα θεατρα του παραλογου ειναι Θωμα...

Bitz
03-07-13, 08:31
Αν ειναι μεσα στο κεφαλι σου, οκ.
Αν τις ακους πανω απο το κεφαλι σου, ζητα να σου πουν 6 νουμερα.

Δεν μπορω να προσδιορισω απο που ερχονται....την προσπαθεια την εκανα ομως.
Δωστεμου 6 νουμερα για τον Σταματη τωρα τους ειπα.....και μου εδωσαν 3.

bill_m3
03-07-13, 08:56
Δεν μπορω να προσδιορισω απο που ερχονται....την προσπαθεια την εκανα ομως.
Δωστεμου 6 νουμερα για τον Σταματη τωρα τους ειπα.....και μου εδωσαν 3.

Μιχάλη τα γνωστά 3 ή 3 νούμερα??
Να το παλέψουμε αν είναι!!!!!

:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

aristent
03-07-13, 09:21
Πάλι μεθυσμένος εἶσαι, δυόμιση ὥρα τῆς νυχτός.
Κι ἂν τὰ γονατά σου τρέμαν, ἐκρατιόσουνα στητὸς
μπρὸς στὸ κάθε τραπεζάκι.«-Γειά σου Κωσταντὴ βαρβᾶτε!»
«-Καλησπερούδια, ἀφεντικά, πῶς τὰ καλοπερνᾶτε;»

Ἕνας σοὔδινε ποτήρι κι ἄλλος σοὔδινεν ἐλιά.
Ἔτσι πέρασες γραμμὴ τῆς γειτονιᾶς τὰ καπελιά.
Κι ἂν σὲ πείραζε κανένας - ἂχ ἐκεῖνος ὁ Τριβέλας!-
ἔκανες πὼς δὲν ἔνιωθες καὶ πάντα ἐγλυκογέλας.

Χτὲς καὶ σήμερα ἴδια κι ὅμοια, χρόνος μπρός, χρόνια μετά...
Ἡ ὕπαρξή σου σὲ σκοτάδια ὅλο πηχτότερα βουτᾷ.
Τάχα ἡ θελησή σου λίγη, τάχα ὁ πόνος σου μεγάλος;
Ἄχ, ποὖσαι νιότη, ποὔδειχνες πῶς θὰ γινόμουν ἄλλος!

τι θελει να πει ο ποιητης???:original:

:thnx: γιατι ειχα καιρο να δω δασεια,οξεια,περισπωμενη.... ...

Ptboul
03-07-13, 09:30
Οι πολιορκημένοι του Βάρναλη - όπου κινείται πάντα στο ίδιο μοτίβο. Υπεύθυνος για τα δεινά του, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και από εκεί πηγάζουν όλα.

hades7
03-07-13, 09:34
που φτασαμε ο σταθης να βαζει ποιηματα αριστερων.....

aristent
03-07-13, 09:37
https://www.youtube.com/watch?v=Jtlflg_8Ipo"]https://www.youtube.com/watch?v=Jtlflg_8Ipo

aristent
03-07-13, 09:41
Οι πολιορκημένοι του Βάρναλη - όπου κινείται πάντα στο ίδιο μοτίβο. Υπεύθυνος για τα δεινά του, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και από εκεί πηγάζουν όλα.

https://www.youtube.com/watch?v=9WCewtZfKWU"]https://www.youtube.com/watch?v=9WCewtZfKWU

Ptboul
03-07-13, 09:52
Τι δείχνει; Το ποίημα μελοποιημένο;

hades7
03-07-13, 10:23
καποιος αλλο μεγαλος εχει γραψει κατι που εχει σχεση με αυτο που λες και το προχοραει και λιγο παραπερα
Ας είναι, έπρεπε να φτάσω στο κατώφλι της αυτοκαταστροφής για να καταλάβω τουλάχιστο πως το σπουδαίο δεν είναι νΆαλλάξουμε τη ζωή μας ονειροπολώντας μιάν άλλη πιό ενδιαφέρουσα, αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή όπως μας δόθηκε,την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη όπου το καθετί που μπορούσε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει. Σ΄αυτή τη δική μας ζωή ,την αναφαίρετη και τη μοναδική που δίνει το χυμό στα έργα μας και τα κάνει όμοια μ΄εμάς πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε το θαύμα… Γ.Σ

ελπιζω να μην μας παρει ο νεκροθαφτης στο ψιλο και βαλει κορακι ποε και τετοια :hystericalbs1:

Ptboul
03-07-13, 10:55
πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε το θαύμα… Γ.Σ

ελπιζω να μην μας παρει ο νεκροθαφτης στο ψιλο και βαλει κορακι ποε και τετοια :hystericalbs1:

Αυτό το θαύμα προσπαθώ να μην το προσπερνώ και να το αφουγκράζομαι κάθε πρωί απο την διαδρομή που θα κάνω με το μηχανάκι προς την δουλειά χαζεύοντας κλεφτά τα χωράφια και τα δέντρα, από το πρωϊνό ξύπνημα του μικρού, από τον καφέ που θα πιω, το τάβλι με έναν φίλο, μια μικρή βόλτα στην θάλασσα, κλπ.

Το μόνο κακό ίσως είναι οτι ζω περισσότερο με την νοσταλγία και την ανάμνηση, ξεχνόντας ενίοτε το παρών.

Εσείς πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα σας; Σας ρουφάει η ρουτίνα;

O sparas είναι αλάΝι, ξέρει, μη τον βλέπεις έτσι.

hades7
03-07-13, 10:58
ανοιξε μιτο να το κουβεντιασουμε σαν φορουμ μπορουμε να κανουμε και τηλεψυχαναληση :hystericalbs1:

Ptboul
03-07-13, 11:02
θα οργανώσω βραδιά ποίησης και ανάγνωσης στο σπίτι. Θα έρθετε όλοι με σαvδάΛι. Τιμώμενο πρόσωπο ο bmx. :hystericalbs1:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/imagesqtbnANd9GcQEblMrvDZSAcaTGvW1RTd0_I-1.jpg

Stathis
03-07-13, 12:06
14-8-1956, ενα τεταρτο πριν πεθανει ο μπερτολτ μπρεχτ συνοψιζει σε απλους στιχους το νοημα

Το πρωι το πρωτο βλεμμα απο το παραθυρο
Το βιβλιο το παλιο που ξαναβρισκεις
Προσωπα ενθουσιασμενα
Χιονι,η αλλαγη των εποχων
Η εφημεριδα
Το σκυλι
Η διαλεκτικη
Μπανιο,κολυμπι
Παλια μουσικη
Ανετα παπουτσια
Κατανοηση
Νεα μουσικη
Γραψιμο,φυτα
Ταξιδια
Τραγουδια
Και να ΄σαι φιλος με ολους

PANOS-E60
03-07-13, 13:09
στο κλίμα που έχει πάρει η συζήτηση και το παρακάτω άρθρο :

"Κανονικοί" άνθρωποι. 3+1 υπέροχες εκδοχές του Έλληνα
Tweet
Του Γιώργου Κωστούλα

Παιδιόθεν και συν τω χρόνω τρεις υπέροχες εκδοχές Ελλήνων προσήλκυσαν το εξωεπαγγελματικό ενδιαφέρον μου, την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου, τόσο για στοιχεία του χαρακτήρα τους, όσο και για τη δημόσια συμπεριφορά τους.

Πρώτα, η χαμένη πια πανστρατιά των δασκάλων παλαιάς κοπής, ελάχιστης μειοψηφίας σήμερα, οι οποίοι ταμένοι στο χρέος συντηρούσαν, με δικά τους ψυχικά έξοδα, την εμπιστοσύνη των νέων στον κόσμο. Μελετούσαν συνεχώς, δίδασκαν υποδειγματικώς, παραδειγμάτιζαν επακριβώς, αγαπούσαν ανιδιοτελώς και επένοντο υπερηφάνως. Απόλυτοι εκφραστές τού: "Αγνώς δε και οσίως διατηρήσω βίον τον εμόν και τέχνην την εμήν".

Μετά, κάποιοι αποσυρμένοι, σχεδόν απόκληροι ήρωες του "αλβανικού" και της αντίστασης, των οποίων τα ηρωικά κατορθώματα βρισκόταν σε εμφανή και διαρκή αναντιστοιχία με την "ασήμαντη" φυσική και κοινωνική τους παρουσία. Τίποτα επάνω τους δεν πρόδιδε την, σε κάποιες φάσεις της ζωής τους, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία τους. Ντυμένοι πια με τα πολύχρωμα αποφόρια των παιδιών τους, λιγομίλητοι, απρόθυμοι σε διηγήσεις, άφηναν τους άλλους να μιλούν γι΄ αυτούς. Όπως π.χ. για το ηρωικό κατόρθωμα λιγοστών συγχωριανών μου, οι οποίοι τόσο ριψοκίνδυνα και χωρίς δεύτερη σκέψη ακινητοποίησαν το άρμα- εμπροσθοφυλακή ενός τάγματος Γερμανών που κατευθύνονταν προς το χωριό, αναγκάζοντάς τους να οπισθοχωρήσουν. Ακόμα υπάρχουν στις αυλές των σπιτιών μας κομμάτια από εκείνο το ερπιστριοφόρο που, εγκαταλειμμένο, οι τότε έφηβοι του χωριού το έκαναν χίλια κομμάτια αποσυναρμολογώντας το λαίμαργα, μαγεμένοι σχεδόν από των όγκο του κατηργασμένου γυαλιστερού μετάλλου.

Που φάνταζε στα μάτια τους όπως ένα πολύχρωμο παιχνίδι στα μάτια των νηπίων. Που το λαχταρούν, χωρίς να ξέρουν να το παίξουν.

Η τρίτη κατηγορία, πολυπληθέστερη αυτή: Οι παντελώς και ισοβίως στερημενοι παντός αγαθού ηλικιωμενοι άνθρωποι, σακατεμενοι από την δούλεψη της γης και το σκληρό μεροκάματο, ή περιθωριοποιημένοι από τον γλίσχρο μισθό. Τόσο ευχαριστημενοι όμως από το μόνο της ζωής τους επίτευγμα: Τις σπουδές των παιδιών τους.

Ετσι που τους "κοβεις" σήμερα, μόνο μια λέξη τους περιγράφει: Απολειφάδια. Αυτό όμως, μέχρι να το φέρει η κουβέντα και να πληροφορηθείς για τους γιους και τις κόρες τους. Για το γιατρό και τη δικηγόρο του ενός. Για τον επιχειρηματία και τον ακαδημαϊκό δάσκαλο του άλλου. Για τη δικαστίνα και τον μεγαλοδιευθυντή του παράλλου. Που έγιναν ό,τι εγιναν υπείκοντες στη γονική ευχή, μητέρα όλων των ευχών, που συμπεριλάμβανε τα πάντα: "Μάθε παιδί μου γράμματα να γίνεις καλός άνθρωπος..."

Ήδη μια τέταρτη κατηγορία, γέννημα της κρίσης, προστέθηκε στις παραπάνω. Αυτοί που όλο και συχνότερα φέρνει στην επιφάνεια το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, είτε με την ευκαιρία μιας βράβευσής τους ή κάποιας επιτυχίας, συνήθως στον επιχειρηματικό και επιστημονικό τομέα.

Κυρίως, όχι για το μέγεθος του κατορθώματός τους, όσο για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσπαθειών τους.

Αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες μικρών ή οικογενειακών μονάδων προσφέρουν στην εγχώρια και διεθνή αγορά προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ευθύνης. Δεν είναι διάσημοι, δεν είναι φανταχτεροί, δεν είναι πλούσιοι. Και μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ. Κοινά χαρακτηριστικά της πορείας όλων: Η σκληρή δουλειά, η προσήλωση και η επιμονή στα πρωτογενή, στα θεμελιώδη.

Στον αντίποδα με ό,τι ως τώρα τράβαγε την προσοχή της κοινωνίας μας, αντιπροσωπεύουν μια άλλη Ελλάδα, όχι ακριβώς λησμονημένη, αλλά ασφαλώς λιγότερο φωτογενή και προβεβλημένη. Τους κοιτάς στις φωτογραφίες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τις επίμονα διαλεγμένες γραβάτες, χωρίς τα εντυπωσιακά φορέματα. Χωρίς, δηλαδή, την κραυγαλέα ναρκιστική, αυτιστική σχεδόν, επιμέλεια εαυτού των φρούτων που συνήθως μονοπωλούν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια : "κανονικοί" άνθρωποι.

Σχεδόν με τα ρούχα της δουλειάς, σεμνοί, χωρίς ψεύτικες μετριοφροσύνες εμφανίζονται, όταν χρειάζεται, σε κάποια σκηνή αγνοώντας τις κάμερες και περιφρονώντας τα μικρόφωνα. Βλέποντάς τους και ακούγοντάς τους αντιλαμβάνεσαι ότι σ΄ αυτούς η χειρωνακτική εργασία δεν εμφανίζεται με την επικρατούσα αντίληψη: ως ένα επαχθές όχημα κατωτερότητας. Ούτε δείχνουν να συγκινούνται από τα θέλγητρα μιας θέσης στο Δημόσιο, όπου η πληρωμένη επιδεικτική νωχέλεια εξασφαλίζει μια αποδοχή για την οποία κάποιος δε χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ.

Σε μια εποχή ένοχης συγκατάνευσης, οι άνθρωποι αυτοί μάς διδάσκουν πως εργασία σημαίνει: Ενεργή συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια για προκοπή και ευημερία. Με αντάλλαγμα δυο σημαντικές ανταμοιβές: Τις υλικές προϋποθέσεις για την ατομική επιβίωση, αλλά και το κύριο συστατικό ψυχικής υγείας, το αίσθημα της προσωπικής αξιοπρέπειας. Ταυτισμένοι με το έργο τους, μοιάζει να μετουσιώνονται σ΄ αυτό και τανάπαλιν.

Τι σχέση έχουν αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι της παραγωγής, της επίτευξης και της προστιθέμενης άξιας με την ασημαντότητα των τηλεοπτικών πολύχρωμων δημοφιλών "τίποτα", που το μόνο επίτευγμά τους είναι η "αναγνωρισιμότητα"; Δημιούργημα, η τελευταία, και μιας ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας του ενικού που γίνεται ένα με τους καλεσμένους της:

αλληλοθαυμαζόμενοι γλυκερά, λαμπερά και ανέμελα, με τσιριχτά μονοσύλλαβα επιφωνήματα.

Πρωτοπαλίκαρα της συνομοταξίας αυτής και πολλοί πολιτικοί. Εκεί. Για να μας θυμίζουν τους δυσάρεστους συναδέλφους τους που στείλαμε στο σπίτι τους, επιλέγοντας στη θέση τους τους ευχάριστους και τους χαριτωμένους. Πληρώνοντας έτσι τα επίχειρα της ανωριμότητάς μας.

Ο Μπέντζαμιν Γκράχαμ, μέντορας του Γουόρεν Μπάφετ περί τα χρηματιστηριακά, έλεγε ότι υπάρχουν οι αλήθειες πρώτης τάξεως και οι αλήθειες δευτέρας τάξεως. Ως αλήθεια πρώτης τάξεως ανέφερε την αντικειμενική εκτίμηση της άξιας μιας εταιρείας. Παράδειγμα αλήθειας δευτέρας τάξεως, αυτή που βασίζεται σε παράγοντες όπως το συναίσθημα, η μόδα, το ένστικτο της αγέλης. Και που είναι αληθινή μόνο εφόσον εμείς εξακολουθούμε να την πιστεύουμε. Όπως, για παράδειγμα, μια τσάντα διάσημου οίκου μόδας μπορεί να κοστίζει 5.000 ευρώ εάν ο κόσμος πιστεύει ότι τόσο πρέπει να αξίζει.

Γι΄ αυτό και ο Μπάφετ, πιστός στην παραπάνω διάκριση, απεχθάνεται το δανεισμό, εξαιτίας ενός συγκεκριμένου μειονεκτήματος- αλήθειας πρώτης τάξεως που έχουν τα δάνεια: πρέπει να τα αποπληρώσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, αν έχεις δανειστεί με βάση περιουσιακά στοιχεία ή άλλα εχέγγυα δευτέρας τάξεως, αμφιβόλου και παροδικής αξίας.

Ακριβώς η περίπτωσή μας. Χτίσαμε μια οικονομία βασισμένη σε δευτεροκλασάτες αξίες: πολιτικές οικονομικές, κοινωνικές. Και φυσικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο.

Καιρός λοιπόν και για την ελληνική κοινωνία να στρέψει το βλέμμα της στις πραγματικές αξίες. Να απεξαρτηθεί, αν μη τι άλλο, από την ελαφρότητα που προσφέρει η τηλεοπτική εκπαίδευση. Αναζητώντας και τιμώντας ο καθένας το προσωπικό του ηρωικό πάνθεον. Και γιατί το οφείλουμε και γιατί έτσι συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Με άλλα λόγια να γυρίσουμε την πλάτη στην τρέχουσα "αναγνωρισιμότητα"- κραυγαλέα τυπικό αξιακό δείγμα αλήθειας δευτέρας τάξεως.

Αντιλαμβανόμενοι ότι το πρόβλημα δεν είναι οι "αναγνωρίσιμοι", άλλα αυτοί που τους αναγνωρίζουν.

Τον άνθρωπο δεν τον φτιάχνουν οι ικανότητές του, αλλά οι επιλογές του.

*Ο κ. Κωστούλας είναι τέως γενικός διευθυντής εταιρειών του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα gcostoulas@gmail.com

Πηγή:www.capital.gr

Stathis
03-07-13, 14:11
-Καλά πως κατάφερες και την π@δηξες απο το πρώτο ραντεβου?
-Ε λίγο το κρασί, λίγο η ταινία…
-Ποιά ταινία ρε φίλε, στην παραλία δεν ήσασταν?
-Η μονωτική…

Dioskouroi
03-07-13, 18:03
Kι εκεί που προσπαθεί κάποιος να ορθώσει πολιτικά επιχειρήματα και να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις επιτέλους απο την κυβέρνηση, εμφανίζεται ο Βούτσης και μας εξηγεί το plan B του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα καταργήσουν (ξανά) το μνημόνιο και για 5-6 μήνες το πολύ όσο θα διαρκέσει η αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα ζήσουμε με ότι παράγουμε. (φάρμακα και πετρέλαιο δεν παράγουμε πάντως). Αν δεν "μας βγει" θα κάτσουν μαζί με τον "λαό" και θα δούνε τι θα κάνουνε.

Υπενθυμίζω ότι στην πρόσφατη "πρόταση διακυβέρνησης" του ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την δωρεάν υγεία, παιδεία και πρώτη κατοικία, για όλους τους κατοίκους της χώρας, η οποία θα εξαιρείται των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε φόρους για ένα 15% του ΑΕΠ. Προφανώς απο αυτό το μεγαλοφυές σχέδιο και την εξοικονόμηση πόρων, θα χρηματοδοτηθεί η ηρωική πράξη επανάστασης των κουμουνιστών.

Ζούμε ιστορικές στιγμές εθνικής παράνοιας. Μέρκελ κόψε τη χρηματοδότηση.

Monsta
03-07-13, 18:29
Ολα δωρεάν. Γιούπιιιιιιιιι. Μια ζωή πάρτυ με τα λεφτά των άλλων. :thumbsup:

Κόφτα Μέρκελ. Κόψε πια τα δανεικά να δούμε τι θα πίνουν οι μεθυσμένοι.

Thomelef
03-07-13, 18:31
Ναι ρε κοψτε τητη ριμαδα. Μη τα δινετε τα ρημαδια τα λεφτα μια φορα γμτ κερατο μου.

Ζητανε λυση στο δημοσιο λεει, αλλιως τρεις μηνες κοβεται η χρηματοδοτηση. Μηχασει η αλλη η αγαθομ@@να η συριζαια η καλογεροπουλου, η εμετικη, να πει παλι τα δικα της. Τι εκβιασμοι ειναι αυτοι, και πως τολμανε, και πως θαμας κοψουν τη χρηματοδοτηση, και που θα παει ο κοσμος, και αντε στο διαολο κυρα μου...τραβα πλυνε κανα σωβρακο του μλκ του αντρος σου.

Ακου απαιτησεις το ελλαδισταν!!! Και καμμια απολυση, και απαιτηση χρηματοδοτησης. Τι λενε αυτοι ρε μλκ. Τι λενε ρε τα ατομα τελος παντων. Τι θελετε ρε???χρηματοδοτηση? Καντε αυτο που σας λενε αυτοι που θα τα σκασουν. Θελετε your way στο ιδιο παραμυθι? Οκ...μην εχετε ομως και την απαιτηση να σας σκανε τα λεφτα.

Ειλικρινα εγω βαρεθηκα, πλεον δεν με ενδιαφερει ευρο δραχμη και το λεω με πληρη επιγνωση πλεον. Τι να τα κανω τα λεφτα και τις ασφαλεις καταθεσεις, αν ο μοναδικος λογος υπαρξης τους ειναι για να συντηρειται ολη αυτη η βλενα. Προτιμω να πεινασω, παρα να κατσω αλλα 5 χρονια βλεπωντας τοης αγωνες μας, το τρεξιμο μας, τη στεναχωρια μας, την αγωνια μας, τον κδρωτα μας, να πανε ολα χαμενα.

Μην μας δινεται τα λεφτα, χαρη θα μας κανετε. Μην τα δινετε, μπας και σκασει επιτελους αυτη η αηδια που βλεπουμε και δεν μπορουμε να κανουμε τπτ.

Monsta
03-07-13, 18:36
Χαχαχα θέλω να δω Τόμι τετ-α-τετ με Καλογεροπούλου να κάνουν ...συζήτηση. :hystericalbs1:

Αυτό τίποτε άλλο.

#brainfucked

Thomelef
03-07-13, 18:44
Τι κουβεντα να κανω ρε κωστα...αποφευγω να συζηταω με τετοια ατομα και τετοιες αντιληψεις προσωπο με προσωπο,ειναι σα να μιλας με ντουβαρι.

Εδω τουλαχιστο εχει και λιγο χαβαλε η φαση.

Ειπα σημερα σε εναν αγγλο πελατη των αριθμο συνταξιουχων, ανεργων, δημοσιων υπαλληλων και Ι.Υ-ΕΕ και εκανε 10 δευτερολεπτα παυση στο τηλ...Ααααααα. Για αυτο ολη την ωρα σας απειλουν με τις δοσεις λεει...

Χαχαχαχαχα...οτι να'ναι ρε φιλε. Οτι να'ναι

Monsta
03-07-13, 19:12
Τομ πάρτο χαμπάρι πως με αυτούς εκεί πάνω, δεν θα προλάβουμε να δούμε να απολύεται ούτε ένας ΔΥ. Δεν θέλει να σωθεί η χώρα, το λέμε χρόνια τώρα, από τα πρώτα επικαιρότητα.

Εχθές ενημερώθηκα για ομάδα στο fb "Ελληνικές Δραχμές" με οπαδούς / followers 385.897 άτομα. Internet χρήστες that is !!!!!

Δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Thomelef
03-07-13, 19:17
φίλε...μέχρι τώρα πηγαίναμε με τον σταυρό στη πλάτη, γιατί και κέρδη είχαμε και άνετη ζωή είχαμε και για το αύριο δεν ανυσηχούσαμε και την περιουσιούλα μας είχαμε και πλεονέκτες δεν είμασταν.

εδώ το πράγμα έχει αλλάξει και έχουμε πάρει πορεία 180 μοιρών απο τα αυτονόητα. δε νομίζω να συνεχίσω για πολύ να κάνω το μλκ με όλα αυτά τα τέρατα που βλέπω γύρω μου.

δε έναν ολόκληρο κλάδο, μαζί με άλλα 6-7 άτομα, είμαστε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα...ο λόγος???προσπαθώ να καταλάβω γιατί το κάνουμε, μάλον επειδή έτσι έχουμε μάθει.

Monsta
03-07-13, 22:17
Φταίει το 1981 και ο Ανδρέας Παπανδρέου για την ελληνική χρεοκοπία του 2009; Όχι βέβαια. Φταίει ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής και τα 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς. Ίσως και η Ωραία Ελένη. Τα κόμματα τοποθετήθηκαν με «σκληρές» ανακοινώσεις, ο δημόσιος διάλογος «πήρε φωτιά», «σκηνικό έντασης» δημιουργήθηκε αμέσως που «δυναμίτισε το συναινετικό κλίμα». Μετά από 48 ώρες, μέγιστο διάστημα διατήρησης της προσοχής του τηλεοπτικού κοινού, ο Βύρων Πολύδωρας, ο πολιτικός που έμεινε στην ιστορία γιατί ως πρόεδρος 24 ωρών της Βουλής πρόλαβε να διορίσει την κόρη του, «έσπασε τη σιωπή του» και με «βαρυσήμαντες δηλώσεις» αναστάτωσε την πλατεία του μικρού χωριού.

Αν μπορέσεις να απομονώσεις τις παρεμβολές, τον αδιάκοπο και ανούσιο θόρυβο, να αφαιρέσεις δηλαδή το βομβαρδισμό από τηλεοπτικούς μονολόγους αδαών ανθρώπων, τα κομματικά συνθήματα, τις καθημερινές ψεύτικες μάχες αυτού που ονομάζεται δημόσιος διάλογος, θα διαπιστώσεις ότι τα πράγματα είναι όχι καλύτερα αλλά πιο ήρεμα. Η κοινωνία γλείφοντας τις πληγές της σιγά-σιγά συνηθίζει την πραγματικότητα και προσαρμόζεται στην καινούργια ζωή. Σε ένα χαμηλότερο φυσικάεπίπεδο ισορροπίας.

Μας φαίνεται τρομερό γιατί στη μικρή ζωή μας, 4 χαμένα χρόνια παράνοιας και ανορθολογισμού να σε βασανίζει το άγχος της επιβίωσης και η αδυναμία να αντιδράσεις, είναι πάρα πολύ. Για την ιστορία, όμως, μιας χώρας λίγα χρόνια δεν είναι τίποτα. Περνάνε, ξεχνιούνται, όπως έχουν περάσει πολύ χειρότερα.

Αν τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, είναι γιατί με τις αιματηρές θυσίες των 3 προηγούμενων χρόνων τα ελλείμματα του κράτους, έστω και με τον τρόπο που έγινε, μειώθηκαν, σχεδόν μηδενίστηκαν. Για να είμαστε ακόμα πιο σωστοί, πρέπει να παραδεχτούμε ακόμα πως αν έχουμε ισορροπήσει και ηρεμήσει, είναι γιατί τα ευνοημένα επαγγελματικά στρώματα της μεταπολίτευσης, όπως την εποχή της δανεικής ευδαιμονίας κέρδισαν το μεγαλύτερο μέρος του ψεύτικου πλούτου, έτσι και στην εποχή της ύφεσης διατήρησαν τα περισσότερα κεκτημένα.

Την προσαρμογή την πλήρωσαν οι ασθενέστεροι, οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, οι ξένοι, οι υπάλληλοι των γραφείων και των καταστημάτων που έκλεισαν. Μαζί με τους εργοδότες τους. Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και άλλο ένα που πληρώνεται με μισούς μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Όταν πληρώνεται. Όλοι αυτοί, δηλαδή, που δεν έχουν πολιτική εκπροσώπηση. Το κράτος αρνήθηκε να μειώσει δραστικά το μέγεθος και το κόστος του. Αντίθετα, χειροτέρεψε τις υπηρεσίες του, δηλαδή τις έκανε ακόμα πιο ακριβές. Την ίδια ώρα που διατήρησε το ρόλο του επιχειρηματία με διευθύνοντες συμβούλους κόμματα-επιχειρήσεις. Η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα συνεχίζει να πουλάει υπερτιμολογημένες προμήθειες, οι κομματικοί στρατοί πάντα βολεύονται και οι προνομιούχες επαγγελματικές ομάδες φοροδιαφεύγουν και διατηρούν τα κρατικά οριζόμενα υψηλά ποσοστά κέρδους. Ό,τι είχαμε πάντα, απλώς όλο πιο φτωχά. Δυστυχώς, και η νέα πιο φτωχή ισορροπία είναι προσωρινή, μη διατηρήσιμη.

Αποφύγαμε το χειρότερο κακό, τον ξαφνικό θάνατο, την τυπική χρεοκοπία, την έξοδο από την Ευρώπη, την τριτοκοσμική περιπέτεια. Δεν αποφύγαμε το αμέσως επόμενο χειρότερο, την παρατεταμένη ύφεση, τον υποβιβασμό σε ένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο. Το πολιτικό σύστημα, είναι πια φανερό, έκανε την επίσης δεύτερη χειρότερη επιλογή. Δεν μας οδήγησε μεν στη δραχμή, αρνήθηκε όμως να αλλάξει τις παρωχημένες δομές που του επέτρεπαν να εξυπηρετεί φιλικά συμφέροντα και να αυτοεξυπηρετείται. Με κρατισμό, πελατειακές σχέσεις, τερατώδη γραφειοκρατία, διαφθορά και παρασιτισμό, η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στην πρώτη κατηγορία, συνεχώς θα διολισθαίνει σε χαμηλότερο επίπεδο.

Αν όλα αυτά συνέβαιναν σε προηγούμενες δεκαετίες, ίσως η ιδιοτελής αυτή επιλογή των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών συστημάτων να άντεχε. Όμως συμβαίνει πια σε μια πολύ δύσκολη καμπή της Δύσης. Ο νέος παγκοσμιοποιημένος κόσμος αλλάζει ραγδαία τους μεσημβρινούς της ανάπτυξης. Η μεσαία τάξη των ανερχόμενων χωρών θα ανεβαίνει και της Δύσης θα κατεβαίνει για να συναντηθούν κάπου στη μέση. ΣΆ αυτό το κοσμοϊστορικό ρήγμα, οι αποτυχημένες κοινωνίες σαν τη δική μας θα δουν τον κατήφορο να πλησιάζει πολύ πιο απότομα απΆ ό,τι νομίζουν.

Οι νέοι άνθρωποι, αυτοί με τα περισσότερα προσόντα και εφόδια για να κρατήσουν ζωντανή τη χώρα, θα μεταναστεύουν μαζικά στις άλλες χώρες όπου μπορούν να δημιουργήσουν. 60.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο την τελευταία διετία. Το φαινόμενο θα συνεχιστεί πιο μαζικά. Το Δημόσιο δεν θα μπορεί να συντηρήσει το προσωπικό του, ήδη το ωθεί στα χρεοκοπημένα ταμεία. 3 εκ. Έλληνες συνταξιούχοι λαμβάνουν 4,4 εκ. συντάξεις σε μια κοινωνία που αριθμεί μόνο 3,3 εκ. εργαζόμενους. Και άλλους 1,5 εκ. άνεργους. Πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς σε επίπεδα βοηθήματος.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε και πουλάμε θα γίνουν χειρότερες, ο τουρισμός δηλαδή θα γίνει πιο φτωχός. Τα «γρήγορα» καράβια ήδη πωλούνται και αντικαθίστανται με παλιά, τα ταξίδια στις Κυκλάδες ξαναπάνε στις 7 ώρες, τα ξενοδοχεία της Αθήνας κλείνουν, γυρνάμε σε προηγούμενες δεκαετίες, με φτωχό τουρισμό χωρίς πολλά έσοδα. Στις κλειστές βιτρίνες ήδη νέες επιγραφές αναρτώνται, επιδιορθώσεις ρούχων, στένεμα, ρεβέρ, τσαγκάρηδες, φωτοτυπίες, ψιλικά. Η Ελλάδα πηγαίνει ολοταχώς προς τα πίσω.

Χάνει την κρίσιμη μάζα, τους νέους. Χάνει κεφάλαια στην πληρωμή όλο και μεγαλύτερων φόρων για να συντηρήσει το υπερτροφικό Δημόσιο. Δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις σε ένα περιβάλλον γραφειοκρατίας και διαφθοράς. Ελπίζει μόνο σε κανέναν ολιγάρχη εξ Ανατολής που θα θελήσει προγεφύρωμα στην Ευρώπη, αλλά όχι αναπτυξιακή δραστηριότητα. Τα επόμενα χρόνια για τη χώρα μας θα είναι μίζερα και δύσκολα. Το πολιτικό σύστημα με τον αρνητισμό του, την αδυναμία του να αλλάξει το παιχνίδι, την παντελή άγνοια των παγκόσμιων δεδομένων, τη ρηχότητα και την ιδιοτέλεια, έχει εγκλωβίσει την Ελλάδα σε ένα φαύλο καθοδικό κύκλο. Ακραίες, ανορθολογικές φωνές μίσους και βίας κερδίζουν συνεχώς ακροατήριο.

Οι λιγοστές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις μέσα και κυρίως έξω από τα κόμματα είναι παντελώς απαξιωμένες και αδύναμες να σχηματίσουν μια δύναμη αντίστασης στο μέλλον που όλοι βλέπουν με μοιρολατρία. Η κοινωνία μας αυτά τα 4 χρόνια ανέδειξε κάθε ακραίο λαϊκιστή, απατεώνα, τυχοδιώκτη, καραγκιόζη, αλλά κράτησε κάθε μεταρρυθμιστική φωνή στο περιθώριο.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί έτσι για πολύ η κατάσταση. Τα grexit θα τα ακολουθούν τα grecovery και μετά πάλι οι δυσοίωνες προβλέψεις για αποτυχία της προσαρμογής και χρεοκοπία. Όσο περνάει ο καιρός χωρίς να δημιουργείται ένα πραγματικό ρεύμα αλλαγής στην κοινωνία που θα εκφραστεί και στο πολιτικό επίπεδο, η πορεία θα είναι με μικρές ανάσες και περισσότερες αποτυχίες, σταθερά καθοδική. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και λιγότερο αναστρέψιμη.

Ο καιρός είναι τώρα. Όσες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις υπάρχουν στη χώρα οφείλουν να αντιδράσουν τώρα. Να ξανακάνουν το πολιτικό παιχνίδι θετικό. Απέναντι στην αδιέξοδη προσπάθεια διατήρησης του χρεοκοπημένου συστήματος, να αντιτάξουν τη δημιουργία μιας καινούργιας, καλύτερης κοινωνίας. Αύριο θα είναι αργά.

Πηγή: Athens voice

Monsta
04-07-13, 00:20
Ελλαδάρα ΟΕΟ να ουμε. :thumbsup:

Happy 4th.

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 19:22 Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Για υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων
Πειθαρχική έρευνα για 9 αναβολές δίκης

Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις 9 αναβολές, μέσα σε δύο χρόνια, εκδίκασης της υπόθεσης υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται το 2011.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά προς συζήτηση στις 27 Ιουλίου 2011, οπότε αναβλήθηκε για την 1η Αυγούστου 2011 για την προσκόμιση περισσότερων αποδείξεων. Την 1η Αυγούστου 2011 αναβλήθηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου 2011, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Την 14.9.2011 αναβλήθηκε και πάλι για τις 9.11.2011, πάλι λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Στις 9.11.2011 ορίσθηκε για την 25.1.2012, για προσαγωγή μάρτυρα.

Την 25.1.2012 αναβλήθηκε εκ νέου για τις 2.3.2012, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, μετά για τις 26.9.2012, για κλήση μαρτύρων. Ακολούθησε νέα αναβολή για τις 13.3.2013, λόγω απεργίας του γραμματέα και αποχής των δικηγόρων.

Στις 13.3.2013 αναβλήθηκε για την 19.6.2013, λόγω κωλύματος, που επικαλέσθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης. Την 19.6.2013 το δικαστήριο διέκοψε για τις 28.6.2013, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Στις 28 Ιουνίου 2013 το δικαστήριο ανέβαλε αορίστως, λόγω αιφνίδιου κωλύματος της προέδρου του δικαστηρίου.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, έχουν παραπεμφθεί δέκα υποθέσεις δημοτικών υπαλλήλων που φέρονται ως επίορκοι, κυρίως υποθέσεις «γρηγορόσημων» και απάτες.

Μία από τις υποθέσεις αφορά υπάλληλο του δήμου, η οποία υποδυόταν σε ιδιώτες τη γραμματέα του Γ. Καμίνη, ώστε να αποσπάσει χορηγίες για αγώνες κλπ, χωρίς όμως να έχει τέτοια εντολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

fanisk
04-07-13, 02:25
Ελλαδάρα ΟΕΟ να ουμε. :thumbsup:

Happy 4th.

Τσακαλι ο υπερασπισης :th_Laie_67-1:

Monsta
04-07-13, 10:58
Ναι ναι γάτος.

Πάντως όταν λένε ότι 'το πρόβλημα των υπεράριθμων του δημοσίου θα το λύσει κυρίως η συνταξιοδότηση', προφανώς εννοούν ότι και το πρόβλημα των υπεράριθμων συνταξιούχων θα το λύσει κυρίως το νεκροταφείο.

Μουσείο με μηνιαία έσοδα 10 ευρώ, μέρος 2ο

Σας λέγαμε για ένα μουσείο σε μία επαρχιακή πόλη που τον μήνα Απρίλιο έκοψε μόλις πέντε εισιτήρια. Και περιμέναμε να πάρει κάποιος "αρμόδιος" για τις μεταρρυθμίσεις και να ρωτήσει περί τίνος πρόκειται. Σωστά το καταλάβατε! Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήσασταν εσείς, οι αναγνώστες. Πάμε τώρα να κάνουμε το θέμα πιο ενδιαφέρον!

Το εν λόγω αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στην Τρίπολη του νομού Αρκαδίας. Αν φτάσετε στο κέντρο της Πελοποννήσου και ρωτήσετε κάτοικο της πόλης για το που βρίσκεται το μουσείο και δηλώσει άγνοια, μην τον αποπάρετε. Δεν είναι γνωστό το μουσείο και δεν θα βρείτε ταμπέλες στους δρόμους (παρά μόνο μία) για να σας καθοδηγήσουν. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το μουσείο που εγκαινιάστηκε το 1986 από την Μελίνα στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό κτήριο του Τσίλλερ. Μόνο και μόνο γι΄ αυτό τον λόγο θα άξιζε τον κόπο το μουσείο να έχει περισσότερα από τα 5 εισιτήρια που έκοψε τον μήνα Απρίλιο.

Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κάποιος το μουσείο και αυτοί σχετίζονται με τα εκθέματά του. Αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε οι επισκέπτες να το γνωρίζουν. Θα έπρεπε κάποιος να κάνει και marketing. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο μας θέμα.

Σε δέκα χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της Τρίπολης βρίσκεται ένα ακόμη αρχαιολογικό μουσείο, αυτό της Τεγέας! Το μουσείο της Τεγέας ιδρύθηκε πριν από 100 χρόνια, είναι μικρότερο και έχει εκθέματα μόνο από την γύρω περιοχή. Το ερώτημα είναι ποιός είναι ο λόγος να βρίσκονται δύο αρχαιολογικά μουσεία σε τόσο κοντινή απόσταση.

Θα μπορούσαν να συγχωνευτούν και με τον τρόπο αυτόν να εξοικονομηθούν πόροι και ανθρώπινο δυναμικό. Προφανώς δεν θέλησαν. Θα ρωτήσει κάποιος τι θα απογίνει το προσωπικό που θα περισσεύσει από μία τέτοια διαδικασία. Θα σας πούμε μόνο ότι σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Τρίπολης, στην Κάψια, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του ένα σπήλαιο, όπου κι εκεί προσέλαβαν κόσμο. Δεν θα μπορούσαν οι υπάλληλοι που θα "περίσσευαν" από την συγχώνευση να απασχοληθούν στο σπήλαιο;

Έπειτα θα ρωτήσει κάποιος αν μπορούμε να μεταφέρουμε εξειδικευμένο προσωπικό από ένα μουσείο σε ένα σπήλαιο. Μάλλον μπορούμε, διότι το εξειδικευμένο προσωπικό του μουσείου προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον ΟΣΕ. Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία φορά που το τραίνο έφτασε στην Τρίπολη ήταν πριν από 15 χρόνια. Οι υπάλληλοί του, όμως, συνεχίζουν να απασχολούνται στο δημόσιο. Σήμερα δουλεύουν στο μουσείο. Μέχρι χτες δούλευαν στον ΟΣΕ και ας μην υπήρχαν δρομολόγια για την Τρίπολη. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι αυτοί να μην απασχοληθούν στο σπήλαιο; Ένα παράδειγμα δίνουμε...

Το αστείο είναι ότι σε ένα μουσείο σαν κι αυτό της Τρίπολης που κόβει τόσο λίγα εισιτήρια και τον μήνα Απρίλιο είχε έσοδα μόλις δέκα ευρώ, χρειάζονται και έκτακτο προσωπικό! Ναι, στο μουσείο της Τρίπολης υπάρχουν και έκτακτοι!

Από που πληρώνονται οι συμβασιούχοι; Από τα λεφτά του ΕΣΠΑ. Αν έχετε επιχείρηση και ψάχνετε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μην το κάνετε μάταια. Τα έχουν πάρει όλα οι δήμοι και τα μουσεία και δεν έχουν αφήσει πολλά για σας. Επίσης, έχουν φροντίσει να σας κάνουν την ζωή δύσκολη απαιτώντας σας να αποδείξετε με ένα σωρό χαρτιά ότι θα σεβαστείτε τα χρήματα που θα σας δώσουν. Καλή μας νύκτα!

Θανάσης Μαυρίδης

Σας παρακαλούμε ΜΗ τους σκοτώνετε. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Stathis
04-07-13, 11:25
1) Έρχεται ανάπτυξη...

«Έστω μεσαίος άνθρωπος παντρεμένος με αυτοκίνητο 1600 κ. ανεξαρτήτως αξίας και μάρκας, ένα σπίτι που το μισό το χρωστάει στην τράπεζα και ένα σπίτι στο χωριό από κληρονομιά του πατέρα του.

Τεκμήρια.

5 χιλ. ως παντρεμένος
5 χιλ. τ΄αμάξ΄
3 χιλ. το σπίτι που μένει
2 χιλ. το σπίτι στου χουριώ.
5 χιλ. αποπληρωμές δανείων

Σύνολο τεκμαρτού εισοδήματος 20 χιλ. ετησίως.

Πλην του τελευταίου που είναι πραγματικό, όλα τα άλλα είναι αυθαίρετα.

Τι φόρο θα πληρώσει το 2014 ο παραπάνω κύριος; Χωρίς να έχει σημασία αν είναι δεξιός, αριστερός, κεντρώος, φιλελεύθερος;»

Με τον παραπάνω γλαφυρό τρόπο περιέγραφε χθες στο διάλογο ένας καθημερινός αναγνώστης της στήλης τη μια πτυχή μόνο του προβλήματος.

Αλήθεια αν ο παραπάνω περιγραφόμενος είναι άνεργος πως θα καταβάλλει τους φόρους του τεκμαρτού. Πουλώντας τα στοιχειώδη περιουσιακά στοιχεία;

Σαν να μην έφταναν όλα τ΄άλλα, πριν την ανάπτυξη που αναμένεται για του χρόνου ήρθε το νέο φορολογικό. Ήταν, αυτό που έλειπε. Πρόκειται για επανάσταση.

Εν περιλήψει το νέο φορολογικό το 81ο από το 1994, αυτό θα πει φορολογική σταθερότητα, προβλέπει αυξήσεις στις προκαταβολές των φόρων. Όπερ, να βγάλουμε την χρονιά, άντε και την επόμενη και μετά γαία πυρί μειχθήτω...

Προβλέπεται π.χ. η αύξηση της προκαταβολής φόρου των μικρών επιχειρήσεων από 55 στο 80%. Προκαταβολή φόρων σημαίνει να πληρώνεις φέτος τους φόρους για τα κέρδη που θα βγάλεις του χρόνου.

Και αν δεν βγάλεις; Δεν πειράζει θα κλείσεις εσύ απολύοντας τους είλωτες του ιδιωτικού τομέα, αλλά το κράτος θάχει προλάβει να πληρώσει για ένα χρόνο ακόμη τους προύχοντες της κομματοκρατίας.

Ενδεχομένως η επιχείρηση για να καλύψει ταμειακά του φόρους που έχει προκαταβάλει θα δανειστεί με υψηλά επιτόκια, έτσι ώστε να σιγουρέψει πως δεν θα βγάλει κέρδη και του παραχρόνου και πως θα βάλει λουκέτο... Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί στο να βάλει με σιγουριά λουκέτο σε κάθε επιχείρηση που δεν μπορεί ή δεν θέλει να φοροδιαφεύγει...

Προβλέπει επίσης αύξηση της προκαταβολής φόρου των μισθωτών. Αποτελεσματικότερο, πάντως θα ήταν να παρακρατούν ολόκληρο το μισθό και να δίνουν στον εργαζόμενο δελτίο για την διανομή τροφίμων στις ενορίες, όπως συμβαίνει στην Κούβα και τη Βόρεια Κορέα.

Θεωρεί τεκμήριο προφανώς και φορολογεί το κεφάλαιο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, μέτρο το οποίο εκτιμάται απΆ ό,τι φαίνεται πως θα πολλαπλασιάσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων και των ξένων υποψήφιων επενδυτών, συνέπεια του οποίου αναμένεται -σύμφωνα με το σχέδιο- να είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας.

Οι της λαϊκής δεξιάς δημεύουν τις περιουσίες σε δόσεις ενώ σαν εναλλακτική λύση εμφανίζονται οι της λαϊκής αριστεράς που ζητάνε την μια κι έξω δήμευση και ακολουθούν κάποιοι που ονειρεύονται τον πλήρη έλεγχο της οικονομίας από το ολοκληρωτικό ναζιστικό κράτος.

Με μικρές παραλλαγές, αυτό είναι το μετεπαναστατικό, μεταπολεμικό και μεταπολιτευτικό «νεοφιλελεύθερο» μοντέλο που εφαρμόστηκε σΆ αυτή χώρα. Ήτοι, στραβός στραβόν οδήγαγε και βρήκαν φως στο λάκκο...

Αυτό το μοντέλο είναι και η βασική αιτία του γεγονότος πως η χώρα μας είναι η φτωχότερη της Ευρωζώνης, μαζί με κάποιες άλλες νότιες παλαιοκαθολικές και κρατικοδίαιτες.

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αλλά με αιχμή του δόρατος την κυβέρνηση, αδυνατεί να μεταρρυθμίσει τη χώρα προς την κατεύθυνση της μείωσης των δαπανών του κράτους και επιμένει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό αυξάνοντας τους φόρους.

Είναι προφανές πως η αύξηση των φόρων δεν θα φέρει αύξηση των εσόδων αλλά μείωση. Μείωση η οποία από ένα χρονικό σημείο και μετά θα λάβει εκθετική αύξηση και οδηγεί αυτόματα στην κατάρρευση.

Η κυβέρνηση εξαπάτησε, όπως και οι προηγούμενες, την τρόικα και δεν προχώρησε καμιά μεταρρύθμιση υποτασσόμενη στην αντίδραση των προνομιούχων του δημοσίου, με σκοπό να πάρει μια παράταση με δανεικά που έλαβε...

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης στηρίζεται στην ελπίδα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Αν υποθέσουμε πως θα υπάρξει νέο μεγάλο «κούρεμα» που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος τα οφέλη στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ελάχιστα.

Η υψηλή φορολογία μισθωτών και μικρών επιχειρήσεων διώχνει τους άξιους εργαζόμενους (άρα και ικανούς να συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και για άλλους) να φύγουν στο εξωτερικό και στις επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και όσες έχουν απομείνει...

Είναι προφανές πως μετά την επιτυχή καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, το νέο φορολογικό «ανοίγει» διάπλατα τις πύλες της χώρας στην «ανάπτυξη».

Αφελώς η κυβέρνηση ακκίζεται με τον ΤΑΡ και την Cosco για δημόσιες σχέσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για δυο πολύ σημαντικές επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Αμφότερες όμως σε μόνιμη βάση δεν πρόκειται να δημιουργήσουν περισσότερες από μερικές 5-6.000 θέσεις εργασίας. Αν υποθέσουμε πως γίνει κάποιο θαύμα και δούμε να έρχονται και άλλες 10 τέτοιες επενδύσεις οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν δεν θα είναι πάνω από 50.000, όσες περίπου χάνονται σε ενάμισι μήνα κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες.

Είναι φανερό πως ο «σκελετός» μιας οικονομίας είναι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που λόγω της δομής τους είναι εντάσεως εργασίας.

Το νέο φορολογικό καθεστώς είναι χειρότερο από το προηγούμενο και κατά συνέπεια δεν πρέπει να ελπίζουμε σε αλλαγή της πλεύσης της χώρας προς το παγόβουνο. Κατά συνέπεια θα κλείσει περισσότερες επιχειρήσεις απΆ όσες θα ανοίξει.

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων οφείλεται στην αδυναμία του να περικόψει δαπάνες, καταργώντας δημόσιες υπηρεσίες, να κάνει απολύσεις στο δημόσιο και να αναδιαρθρώσει το δημόσιο σε ανταποδοτική κατεύθυνση, το ωθεί σε εύκολη και πεπατημένη της αύξησης των φόρων στα συνεπή φορολογικά «υποζύγια».

Ανάλογα, κοντόφθαλμη και κυνική είναι η τακτική της τρόικας να συμφωνεί στα αδιέξοδα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να κερδίζουν χρόνο οι κυβερνήσεις των εταίρων.

Με αυτά τα δεδομένα τους επόμενους μήνες είναι πιο πιθανό να δούμε να κλείνουν και άλλες επιχειρήσεις και να πέφτουν και άλλο οι μισθοί παρά την πολυπόθητη, πολυθρυλούμενη και πολυτραγουδισμένη ανάπτυξη.

2) Η μάχη κατά της γραφειοκρατίας...

Από τον τοίχο του Aristotelis Aivaliotis στο φ/β

Η μάχη κατά της γραφειοκρατίας...

Υπέβαλα σήμερα την Γενική Συνέλευση της εταιρείας μου και τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών στο ΓΕΜΗ, που λειτουργεί, ευγενικά, υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ.

Χρόνος αναμονής στην ουρά: 4 ώρες. Πήραν τα χαρτιά και θα απαντήσουν (μαζί με την άδεια κεφαλαιοποίησης αποθεματικού) σε... 2 μήνες.

Διότι, όπως εξήγησαν, θα στείλουν τον φάκελο στο ΥΠΑΝ, που ούτως ή άλλως είχε και προηγουμένως την αρμοδιότητα, την οποία διεκπεραίωνε μέσω των πάλαι ποτέ Νομαρχιών.

Στην παλιά διαδικασία, η αναμονή (=ταλαιπωρία) ήταν 5-10 λεπτά, και η έγκριση 5-7 ημέρες.

Τώρα, πολεμώντας την γραφειοκρατία, είναι 4/+ ώρες η ταλαιπωρία, και 2 μήνες η έγκριση. Α, και κάτι ψιλά επιπλέον κόστη (10 Ευρώ για κάθε απόφαση).

Χαιρετίσματα στην εξουσία. Give up any hope...

:facepalm: :facepalm:

Monsta
04-07-13, 12:10
Αλήθεια αν ο παραπάνω περιγραφόμενος είναι άνεργος πως θα καταβάλλει τους φόρους του τεκμαρτού. Πουλώντας τα στοιχειώδη περιουσιακά στοιχεία;
...............................
.....................................
Εν περιλήψει το νέο φορολογικό το 81ο από το 1994, αυτό θα πει φορολογική σταθερότητα, προβλέπει αυξήσεις στις προκαταβολές των φόρων. Όπερ, να βγάλουμε την χρονιά, άντε και την επόμενη και μετά γαία πυρί μειχθήτω...
.................
................
Είναι προφανές πως μετά την επιτυχή καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, το νέο φορολογικό «ανοίγει» διάπλατα τις πύλες της χώρας στην «ανάπτυξη».

Ναι, είμαστε σε καλό δρόμο. thumb

S8N
04-07-13, 12:15
Να 'ταν μόνο αυτό...

Χρειάζομαι μια άδεια εσωτερικών επισκευών για ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 14-06-2013 κατέθεσα αίτηση στην εφορεία νεοτέρων μνημείων για την προαπαιτούμενη έγκριση εργασιών (το κτήριο βρίσκεται στο Ιστορικό κέντρο).

Παίρνω μετά από μερικές μέρες, κανείς δε σήκωνε το τηλέφωνο.

Σηκώνομαι και πηγαίνω από 'κει.

Η υπάλληλος που έχει χρεωθεί τον φάκελο έλειπε σε άδεια, μια άλλη υπάλληλος καθόταν στη θέση της, το τηλέφωνο χτυπούσε αλλά κανείς δεν το σήκωνε. Με ρωτάει τι θέλω, της λέω να σηκώσει πρώτα το τηλέφωνο, μου απαντά πως είναι το εσωτερικό της Κας Γλυφτροφούτσογλου που απουσιάζει.

Τα παίρνω στο κρανίο.

Περνούν 10 μέρες, η υπάλληλος επέστρεψε αλλά πήζει στη δουλειά και δε μπορεί να μου δώσει την απλή αυτή έγκριση.

Έκτοτε έχουν περάσει 3 εβδομάδες. Περιττό να πω πόσοι και ποιοι την έχουν πάρει τηλ. Σήμερα δεν απαντούσε πάλι.

Αύριο κατεβαίνω κάτω. Αν βρω αριθμό πρωτοκόλλου μεταγενέστερο του δικού μου με περαιωμένη διαδικασία, θα καταθέσω μήνυση.

Σημειώστε ότι στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Κεντρικού Τομέα Αθηνών κατέθεσα φάκελο την περασμένη Παρασκευή, χθες τετάρτη έγινε συνεδρίαση, αυτή την Παρασκευή πάω να παραλάβω την έγκριση. Χθες εξέτασαν 18 περιπτώσεις διεξοδικά. Αύριο 8α έχουν γραπτώς τις απαντήσεις σε όλες, και τα σχέδια σφραγισμένα. Αυτοί δουλεύουν. Μπράβο τους. Κάποιοι άλλοι ξύνονται. Στο διάολο να πάνε. Κι εγώ ο μλκς πληρωωωωωωωωωωωωωωωωνω και δεν πληρώνομαι. Πληρώνω κινητά, πληρώνω βενζίνες, πληρώνω μετρό, πληρώνω φόρους, πληρώνω τα σπασμένα. Πληρώνω και ιδρώνω (για να φτάσω στην Πλάκα που βρίσκεται η εφορεία αρχαιοτήτων από το Μοναστηράκι μου βγαίνει ο πάτος). Πληρώνω και νερά, πληρώνω και μαντηλάκια για τα χέρια για να φύγει η μπίχλα από το μετρό, πληρώνω και σουβλάκια στον Θανάση μετά για να στανιάρω. ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΠΙΑ.

Monsta
04-07-13, 12:20
Χρειάζομαι μια άδεια εσωτερικών-εξωτερικών επισκευών για ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας.
........................

Κι εγώ, την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολούθησα για το κτήριο. Νννναι :whistle:

Monsta
04-07-13, 12:26
Καμία φορολόγηση χωρίς αντιπροσώπευση

Βασικό σύνθημα της Αμερικανικής Επανάστασης.

Στην Ελληνική Βουλή εκπροσωπείται ο φορολογούμενος ??

Stathis
04-07-13, 12:29
οχι, τα τρωκτικα εκπροσωπουνται.

Monsta
04-07-13, 12:54
ΑΙΛΕΙΝΑΙΣ ΔΗΑΙΔΟΣΤΑΙ - ΑΙΡΧΑΙΤΕ ΑΝΑΠΤΕΙΞΟΙ

Νέο τμήμα για Άδεια Security.
Προνομιακή τιμή 300¤ για όσους κατοχυρώσουν τη θέση τους μέχρι 10 Ιουλίου.

Τηλ.: 2103312992-3
info@oead.edu.gr

Dioskouroi
04-07-13, 12:56
σε λιγο θα κανουμε και σπουδες για ανεργους.....

αντικειμενικα δεν ειναι κακο, ενας security να εχει μια βασικη εκπαιδευση... αλλα ολα αυτα σε μια νορμαλ κοινωνια... Οχι σε μια χωρα που μεχρι κ οι αστυνομικοι δεν εχουν στοιχειωδη εκπαιδευση....

Nino
04-07-13, 13:04
βρε παιδια μη λεμε και οτι μας κατεβει...
ακου οι αστυνομικοι δεν εχουν στοιχειωδη εκπαιδευση!!!
μεγαλυτερη κοτσανα δεν υπαρχει!!

Ptboul
04-07-13, 13:09
Άσε ΓιάΝΝ στα χαρτιά έχουν. Στην πράξη έχουν όση εμείς στον στρατό. (μου τα έχει πει ένα παιδί από πρώτο χέρι)

Dioskouroi
04-07-13, 13:13
Δεν εννοω εκπαιδευση σχολειου... ναι λογικο ειναι αμα θελεις 17000 μορια για να μπεις αστυφυλακων να χρειαζεσαι καποιο διαβασμα... η εκπαιδευση ειναι ΓΤΠ.... πιτσαδορος στην γειτονια μ που ηταν το παιδι της μπατσας κ δεν μπορουσε να διπλωσει ουτε τα κουτια απο τις πιτσες εγινε Δι.Ας. κ μ λεγε κ με ολο καμαρι οτι ηταν γελοια η εκπαιδευση τους... "εκπαιδευση" ΜΑΪ ΑΣΣ ! ! ! δεν γινεται να παιρνεις το οποιο παιδακι περναει καποιες γραπτες εξετασεις και να του δινεις οπλο.... ειναι τρομαχτικο οταν σκεφτομαι ποσους βλακες ξερω που κουβαλαν δια νομου οπλο.... και αυτα μονο για την ΕΛ.ΑΣ. μην αρχισω για τα ΕΠ.ΟΠ. .....

S8N
04-07-13, 13:17
Ο κουμπαρος του αδερφου μου ηταν διοικητης στη Διας. Μια χαρα εκπαιδευση ειχαν, απλως εχουν και δεμενα τα χερια. Αν μιλαμε για αντιτρομοκρατικη, εκει να δεις.

Dioskouroi
04-07-13, 13:23
Εγω ξερω οτι εχουεμ κανει τις στρατιωτικες σχολες λυσεις επαγγελματικης αποκαταστασης και τιποτα παραπανω....

Ο κουμπαρος του αδερφου μου ηταν διοικητης στη Διας. Μια χαρα εκπαιδευση ειχαν, απλως εχουν και δεμενα τα χερια. Αν μιλαμε για αντιτρομοκρατικη, εκει να δεις.

Ιαχυει οτι εχουν δεμενα τα χερια... του μαζευουν το πρωι και τους αφηνουν ελευθερους το απογευμα... ε μετα απο ενα σημειο u just don't give a f@ck...

Dioskouroi
04-07-13, 13:31
https://www.youtube.com/watch?v=KDmPXD_re3Y

0:43 "και φυσικα.. υποχώρησαν...."
δειτε και την φοβερη συλληψη και το "ανθρωποκυνηγητο.."

Σεβομαι πολυ οσους τιμουν το σημα που φοράνε και το λειτούργημα-έργο που πράττουν.....
τους υπολοιπους τους θεωρω, αξεστους-αμόρφωτους-βλαχους μπατσους :)

Ptboul
04-07-13, 13:32
Ισχυει οτι εχουν δεμενα τα χερια... του μαζευουν το πρωι και τους αφηνουν ελευθερους το απογευμα... ε μετα απο ενα σημειο u just don't give a f@ck...

και αυτό ισχύει 100%

Όπως ισχύει και το οτι αν πιάσεις κάποιον, αφού τον αφήσουν, δεν ξέρεις αν θα βρεις το σπίτι σου και την οικογένεια σου ανέπαφα και όλα αυτά με 1200 ευρώ.

Ίσως ο στροφ ή ο Θανάσης να μπορούσαν να μας διαφωτίσουν - αν μπορούν δημόσια.

Πάντως μιλούσαμε για την βασική εκπαίδευση και όχι για το έργο.

Stathis
04-07-13, 13:42
Εγω συμφωνω με το μανο σε αυτο.
δεν ειναι αχρηστοι οι αστυνομικοι και η ομαδα διας ειναι το πιο καλο που μας εχει συμβει τα τελευταια χρονια.
ομως η εκπαιδευση τους θα μπορουσε να ειναι πιο καλη ωστε η δραση τους να μη στηριζεται τοσο στην προσωπικη φιλοτιμια του καθε παιδιου.
στο εξωτερικο περνανε πολυ μεγαλυτερα και δυσκολοτερα σχολεια.

τωρα απο κοτσανες τα τελευταια χρονια εχουμε ακουσει αρκετες.
ευτυχως οι εμφανιζομενοι στα μμε και γενικα αυτο το μιγμα που "παραγει" πολιτικη, δηλαδη βουλευτες, πολιτευτες, συνδικαλΗστες, εργατοπατερες κλπ ειναι αστειρευτη πηγη.

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, είναι ένα από τα συνθήματα του θολού μάγματος της κοινωνικής αντίστασης και της άνευ ουδενός κόστους επιδεικνυόμενης αλληλεγγύης, τα οποία αμφότερα συχνά οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

hades7
04-07-13, 14:47
https://www.zougla.gr/politiki/article/parapempete-o-papakonstantinou ακολουθει και πορισμα απο τις καθαριστριες, τους νερουλαδες , τις δακτυλογραφους
τζερκινγκ εμοτικον νοτ αβειλαμπολ

Monsta
04-07-13, 15:11
Ο Αιγυπτιακός λαός γκρέμισε το μνημόνιο

Παρά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις Στουρνάρα, η εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού γκρέμισε την μνημονιακή κυβέρνηση των ισλαμιστών που είχε παραδώσει την χώρα στον σκοταδισμό και τους τοκογλύφους.

Σε μια απαράδεκτη και χυδαία προπαγάνδα επιδόθηκε με αφορμή την εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ποντάροντας στον φόβο του ελληνικού λαού.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας βλέποντας τη λαϊκή εξέγερση στη γειτονική χώρα έσπευσε να «προλάβει» ενδεχόμενες αντιδράσεις του ελληνικού λαού, τρομοκρατώντας τον ότι θα γίνουμε… Αίγυπτος!

«Θα ήμασταν σαν την Αίγυπτο εάν χρεοκοπούσαμε και βγαίναμε από το ευρώ, όπως υποστήριζαν κάποιοι», είπε ο κ. Στουρνάρας επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και τον φόβο της διεθνούς τοκογλυφίας για εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, που θα κάψουν τα μνημόνια και τα σχέδια των κερδοσκόπων.

Παρά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γ. Στουρνάρας, η χθεσινή λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο σηματοδότησε την κατάρρευση της εκεί ξενόφερτης, φασιστικής, μνημονιακής κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που εγκαθιδρύθηκε από τους παγκόσμιους θιασώτες του ΔΝΤ και των μνημονίων προκειμένου να υποδουλώνουν τους λαούς στον βούρδουλα των βαρόνων ή των Μουλάδων για να λυμαίνονται τους φυσικούς πόρους.

Πίσω από την ισλαμική θηριωδία του Μόρσι κρυβόταν εκποίηση του δημοσίου πλούτου, όπως επιχείρησε να κάνει με τα στενά του Σουέζ.

Ο Αιγυπτιακός λαός αφυπνίσθηκε σχετικά νωρίς λόγω της οικονομικής και φυσικής θηριωδίας της ισλαμιστικής κυβέρνησης που εγκαθιδρύθηκε με τις ευλογιές της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον, μέσω τις γνωστής «πορτοκαλί επανάστασης» που χαρακτηρίσθηκε ως «αραβική άνοιξη».

Οι Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν, έδιωξαν τον Μουμπάρακ και μόλις ένα χρόνο μετά την πανηγυρική εκλογή του Μόρσι ξεσηκώθηκαν και πάλι ζητώντας την παραίτησή του, προστατεύοντας τη χώρα από την μετατροπή της σε ισλαμικό καθεστώς και την υποδούλωσή της στο λόμπι της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

Κάτι παρόμοιο έγινε και στην Ελλάδα με την εδώ «πορτοκαλί επανάσταση», με τις «εξεγέρσεις» ισλαμιστών για τα δήθεν σκισμένα κοράνια, με την εκμετάλλευση της δολοφονίας ενός παιδιού από σκοτεινούς κύκλους, που έφερε στην εξουσία την κυβέρνηση του μνημονίου.

Οι Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν, έδιωξαν τον Μόρσι και προστάτευσαν τη χώρα τους.

Εμείς οι Έλληνες, παρότι έχουμε απολέσει την Εθνική μας Κυριαρχία, παρότι χρεοκοπήσαμε, παρότι είμαστε υπό κατοχή, παρότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική και ατομική εξαθλίωση, εντούτοις δεν ξεσηκωνόμαστε.

Ο φόβος που επιβάλει με προπαγανδιστικές δηλώσεις ο κ. Στουρνάρας και η παρέα του έχουν τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό που παρακολουθεί απτόητος τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Η εξέγερση της Αιγύπτου όμως θα έπρεπε να τρομάζει τον κ. Στουρνάρα και όχι τους Έλληνες!

Read more: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/323298/o-aigyptiakos-laos-gkremise-to-mnimonio#ixzz2Y57gdtli

Πρέπει ν αρχίσω να παρακολουθώ πιο συχνά το newsbomb για τα lulz. :hystericalbs1::hystericalbs1:

Που να ναι άραγε ο παλιός επαναστάτης φίλος του φόρουμ ?? Μάλλον πανηγυρίζει ακόμα...

hades7
04-07-13, 15:24
o ντραιβερ εμ νιγγα? τον ξεκανε με ποντικοφαρμακο ο σταθης σε ραντεβου θανατου εξω απο κουλτουριαρικο στεκι αριστερων στα ανω πετραλωνα :hystericalbs1:

Stathis
04-07-13, 15:26
να πεις σε αυτα τα διποδα οτι ο μορσι πηρε στις εκλογες 62%.
προφανως σε καποιους δεν αρεσε αυτο και εδωσαν την εντολη να επεμβει ο στρατος.
ποιος, τι και γιατι, ας το αφησουμε να το κρινει οποιος μπορει.

Stathis
04-07-13, 15:35
τα εγραψε χθες ο στουπας:

1) Τα ΄μαθες τα νέα Αλέκο;

Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, είναι ένα από τα συνθήματα του θολού μάγματος της κοινωνικής αντίστασης και της άνευ ουδενός κόστους επιδεικνυόμενης αλληλεγγύης, τα οποία αμφότερα συχνά οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

Οι εξεγέρσεις σπανίως, αν όχι καθόλου, οδηγούν σε καλύτερες μέρες σε σχέση με τις κακές μέρες που τις πυροδότησαν. Η εργασία, η μόρφωση και η ευνομία μόνο οδηγούν στη βελτίωση της ζωής εκάστου αλλά και την κοινωνική ευημερία.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο είναι χαρακτηριστικές των αυθόρμητων εξεγέρσεων που έχουν σαν μοναδικό «καύσιμο» την αγανάκτηση. Στην αρχή η εξέγερση κινήθηκε εναντίον του διεφθαρμένου και δεσποτικού καθεστώτος Μουμπάρακ...

Το πολιτικό αποτέλεσμα αυτής της εξέγερσης στις εκλογές μεταφράστηκε στην άνοδο στην εξουσία του Μόρσι με τη στήριξη των Αδελφών Μουσουλμάνων, ενός κινήματος φανατικών ισλαμιστών με έντονο αντιδυτικό και αντικαπιταλιστικό χρώμα.

Τα αίτια της εξέγερσης στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της περιφέρειας αποδίδονται στην εκτίναξη των τιμών των βασικών τροφίμων στα ύψη στα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Ένα άλλο βασικό πρόβλημα της Αιγύπτου ήταν πως ο δημογραφικός δυναμισμός της κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες έφτασε να βγάζει τα τελευταία χρόνια περί τις 700-800.000 νέους το χρόνο στην αγορά εργασίας.

Προκειμένου να δημιουργεί τόσες νέες θέσεις εργασίας η αιγυπτιακή οικονομία χρειαζόταν να αναπτύσσεται τουλάχιστον με 6-7% ετησίως. Τα δυο παραπάνω δεδομένα δημιούργησαν μια ικανή ποσότητα εκρηκτικής πρώτης ύλης στην κοινωνία.

Η εξέγερση της πυροδότησε εκλογές που την οδήγησαν στην ανάδειξη των άκρων στην εξουσία. Τα άκρα είναι καλά να καταγγέλλουν και να συσπειρώνουν οριοθετώντας φανταστικούς εχθρούς, όχι να δίνουν λύσεις.

Ένα χρόνο μετά στην Αίγυπτο οι ισλαμιστές προσπαθούσαν να περιορίσουν τα κοσμικά στοιχεία της κοινωνίας, αλλά στην οικονομία δεν κατάφεραν να δώσουν λύσεις. Μοιραία άρχισαν να παρατηρούνται ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων. Ο κόσμος εξεγέρθηκε και πάλι. Αυτή τη αφορά εναντίον των νικητών της τελευταίας εξέγερσης...

Η Αίγυπτος αυτή τη στιγμή είναι χωρισμένη στα δυο. Αν δεν καταφέρει ο στρατός να επιβάλλει την τάξη ανακαλύπτοντας ένα νέο Μουμπάρακ, κινδυνεύει με έναν εμφύλιο, μπροστά στον οποίο, αυτός στη Συρία θα μοιάζει με παιδικό πάρτι...

Αλήθεια, ο πολιτικός που ονειρευόταν την Πλατεία Συντάγματος την περίοδο των Ελλήνων αγανακτισμένων, σαν Πλατεία Ταχριρ της Αιγύπτου, και οι άλλοι που έτρεξαν να αγκαλιάσουν διάφορους αγανακτισμένους της πάνω και κάτω πλατείας, που ακριβώς περίμενε να οδηγήσει η εξέγερση στην Αίγυπτο;

Οι Έλληνες αριστεροί αν και από τους πλέον δογματικούς και οπισθοδρομικούς της Ευρώπης, τόσο από μαρξιστική σκοπιά όσο και λενινιστική είναι αναλφάβητοι. Αλλιώς, θα γνώριζαν για τη σημασία του κόμματος που είναι δομημένο σαν παραστρατιωτική οργάνωση με αυστηρή πειθαρχία. Είναι η μοναδική συνεισφορά του Λένιν στην κοσμοθεωρία.

Σε περιόδους εξεγέρσεων και χάους μόνο ένα στρατιωτικά δομημένο κόμμα μπορεί να καταλάβει την εξουσία και να επιβληθεί. Μέσω του λενινιστικού μοντέλου του κόμματος οι κομμουνιστές καταλάμβαναν την εξουσία και στη συνέχεια ονόμαζαν το πραξικόπημα επανάσταση. Όποιος δεν διαθέτει τέτοιο κόμμα και θελήσει να γίνει ο ίδιος δικτάτορας μέσω της επιδίωξης του χάους, είναι σαν να επιδιώκει την δικτατορία κάποιου άλλου, που διαθέτει το μηχανισμό.

ΚατΆ αυτή την έννοια το να ζητάς, η Πλατεία Συντάγματος να γίνει πλατεία Ταχριρ, μαρτυρά την απόσταση της επαφής με την πραγματικότητα...

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν το κενό επαφής της αριστεράς με την πραγματικότητα, είτε πρόκειται για τον Αλέκο, είτε για τον Αλέξη είτε για την Αλέκα. Ήτοι, τους Αλέκους γενικώς...

Η ελληνική περίπτωση

Στην Ελλάδα ευτυχώς τα προβλήματα και οι δομικές αντιθέσεις που αντιμετωπίζουμε είναι μικρότερα από αυτά της Αιγύπτου. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος από την αντίθετη πλευρά. Αυξάνονται οι συνταξιούχοι και μειώνονται οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας.

Η οργανωμένη υποδοχή και η πολιτισμική ενσωμάτωση των μεταναστών από τις χώρες που έχουν περίσσευμα νέων χωρίς μέλλον θα ήταν μια λύση. Αλλά πώς να δεχτείς νέα εργατικά χέρια όταν δεν μπορεί να δώσεις εργασία στους Έλληνες νέους; Σίγουρα όχι διορίζοντας ή υποσχόμενος να τους διορίσεις στο δημόσιο.

Η χώρα χρειάζεται νέο οικονομικό μοντέλο περισσότερο παραγωγικό και λιγότερο κρατικοδίαιτο. Ένα μοντέλο που θα εξασφαλίσει μια θέση στη χώρα, στο νέο αλλά συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

2) Εκλογές σημαίνει Grexit και δραχμή

Ο Γενικός Δείκτης κοντά στις 800 μονάδες με υψηλό τις 1.150 και η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων κοντά στο 11% με χαμηλό κοντά στο 8% περί την 20 Μάιου.

Η αγορά οσμίζεται προβλήματα και ο ΤΑΡ δεν στάθηκε ικανός να απομακρύνει τις συνέπειες του Βατερλό της ΕΡΤ.

Το βαθύ κράτος των συνδικαλιστών και του δημοσίου ανθίσταται και απειλεί να πάρει μαζί του στην πτώση ολόκληρη την κοινωνία, παρασυρόμενο από τους δημοκόπους που του υπόσχονται πως το παρόν μοντέλο που χρεοκόπησε μπορεί να αναστηθεί και με ένα άρθρο η κατάσταση να επανέλθει στην προ 2009 ευημερία με δανεικά.

Πρόωρες εκλογές εντός του 2013 ή του 2014 σημαίνει Grexit και επάνοδος στη δραχμή ατάκτως. Η χώρα δεν διαθέτει ούτε τα χρήματα που χρειάζονται να γίνουν εκλογές αν σταματήσει η «αιμοδοσία» από την τρόικα.

Για να ανατραπεί το παρόν κλίμα που επικράτησε μετά το Βατερλό της ΕΡΤ θα χρειαστούν σημαντικές και αποτελεσματικές κινήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και της μείωσης του δημοσίου πριν τη λήξη του θέρους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση τα αρνητικά μηνύματα εκτός του Γενικού Δείκτη και των ομολόγων θα τα δούμε σύντομα και στις τραπεζικές καταθέσεις.

3) Άδωνι ιδού το πρόβλημα με την Υγεία

Πρωταρχικό πρόβλημα είναι ότι το κόστος της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό της. Άρα, ως λύση, ή πρέπει να μεγαλώσουμε τον προϋπολογισμό (πράγμα μάλλον αδύνατο αν δεν θέλουμε να εξουδετερώσουμε τον ελληνικό λαό με περισσότερους (!!!!) φόρους) ή να μικρύνουμε το κόστος. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο και στην κυβέρνηση ότι το κόστος της Υγείας πρέπει να πέσει. Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας για την μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία από το 9,8% στο 6% του ΑΕΠ. Η συρρίκνωση των δαπανών είναι σωστή κίνηση. Βλέπε: Άδωνι ιδού το πρόβλημα με την Υγεία...

4) Ζητούνται στελέχη για το Υπουργείο Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών σε μια προσπάθεια να συντάξει ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό νομοσχέδιο, ανακοινώνει την πρόθεση του να προσλάβει ικανά στελέχη. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν το βιογραφικό τους και την απάντηση τους στο ερώτημα που ακολουθεί...

Βλέπε: Ζητούνται στελέχη για το Υπουργείο Οικονομικών...

5)Ανεργία και επενδύσεις

Λάρκο: Στα 34 εκατ. ευρώ οι ζημιές της βιομηχανίας σιδηρονικελίου το 2012. Για 1000 άτομα = 34.000 ευρώ το άτομο ετησίως μας στοιχίζει η κοινωνική πολιτική να μένει ακόμα στα χέρια του δημοσίου.

Παράγουν με 18.000 δολ τον τόνο και τον πουλάνε με 14.000! Κάπως έτσι το κράτος επιχειρηματίας μας βυθίζει όλο και περισσότερο. Ο περίφημος αγωγός ΤΑΡ θα φέρει λέει άμεσες 1000 θέσεις (πακιστανούς και ινδούς εργάτες) +9 000 (παρόμοιες περιφερειακές) θέσεις εργασίας σε 4 χρόνια!

Βλέπε: Ανεργία και επενδύσεις

6) Κράτος παράλογο...

Από τον τοίχο του Konstantinos Deriziotis στο φ/β

Ακούστε τώρα ένα ωραίο για να δείτε αυτό το σούπερ ντούπερ ουαου κράτος που έχουμε, αξιοποιεί την παραγωγικότητα των υπηκόων του. Παρελαβα σημερα το πρωι εξωδικο εφοριας με το οποιο με ενημερωνει οτι ο Χ προμηθευτης μου χρωσταει στο Δημοσιο και οσα χρηματα του οφειλω, εαν του οφειλω, θα πρεπει να τα καταβαλλω στην Εφορια. Ως εδω ολα καλα.

Κατα συμπτωση δεν του οφειλω.

Εδω ομως αρχιζουν τα παραλογα, συμφυτα με το ελληνικο κρατος: Για να δηλωσω αν του οφειλω ή οχι θα πρεπει να απαντησω ειτε με εξωδικο προς την εφορια, ειτε με καταθεση μου στο Ειρηνοδικειο. Και ρωτώ: τα 50 ευρώ του δικαστικού επιμελητή ποιος θα τα πληρώσει; Τον χρόνο μου για να πάω στο Ειρηνοδικείο ποιος θα τον πληρώσει;

Μπορει καποιος να απαντησει;

fanisk
04-07-13, 15:55
Αφου εγινε η Φωφη ΑΝΥΕΘΑ, ολα καλα. :D

Driver M
04-07-13, 16:07
o ντραιβερ εμ νιγγα? τον ξεκανε με ποντικοφαρμακο ο σταθης σε ραντεβου θανατου εξω απο κουλτουριαρικο στεκι αριστερων στα ανω πετραλωνα :hystericalbs1:
Μπα όχι, ζωντανός είμαι. :original:
Μπαίνω καμια φορά το δίμηνο για να γελάω με τα μυαλά ορισμένων...

Stamatis
04-07-13, 16:10
:th_Laie_67-1:

Monsta
04-07-13, 16:21
:viannen_01:

Λίγο υπομονή ακόμα. Το συντρόφι σας έχει πλέον σοβαρές πιθανότητες να σώσει τη χώρα στην επόμενη αναμέτρηση.

(Σοβαρά μιλάω όσο αφορά τις 'σοβαρές πιθανότητες', όχι το να 'σώσει τη χώρα').

hades7
04-07-13, 16:27
το διμηνο που ελειπες ο σταθης "ασπαστηκε" τον μαρξισμο λενινισμο γραφτηκε συνδρομητης στον ριζοσπαστη πηρε λαντα εβαλε τον αλεξη φωτο πανω απο το κρεβατι ποσταρει ποιηματα του αριστερου βαρναλη προγραματιζει διακοπες ικαρια ξερεις πανυγηρια ταγαρι μαλι ραστα και τετοια :hystericalbs1:

Monsta
04-07-13, 16:33
Χαντέ είσαι άδικος. Ξέχασες να αναφέρεις για τις δικές μου δωρεές στα λινκ που έβαλα στου Μπιλ007 το θρεντ...

hades7
04-07-13, 16:47
Χαντέ είσαι άδικος. Ξέχασες να αναφέρεις για τις δικές μου δωρεές στα λινκ που έβαλα στου Μπιλ007 το θρεντ...

που ?δεν πηρα χαμπαρι, αν σε αδικησα σορυ θα σε στειλω διακοπες μια βδομαδα μακρονησο νομιζω θα σου αρεσει εκει ειναι σαν την γκοα στις ινδιες

A8hnaios
04-07-13, 16:57

Eλα ρε Αρη σε χασαμε...! :whistle:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s403x403/1017662_593636013992211_2092165809_n.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/1040112_593556517333494_800247699_o-1.jpg

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ghost-rider
04-07-13, 18:26
https://www.guardian.co.uk/world/video/2013/jul/04/ohio-sinkhole-swallows-car-video

Πω πω λακουβα!!

Monsta
04-07-13, 19:04
https://www.guardian.co.uk/world/video/2013/jul/04/ohio-sinkhole-swallows-car-video

Πω πω λακουβα!!

Μόλις πέτυχε το jackpot ο άνθρωπος.

aristent
04-07-13, 19:11
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1044435_513912005330208_1994731798_n.jpg

Thomelef
04-07-13, 19:12

μπράβο...το γέλιο κάνει καλό, είναι υγεία.

Monsta
04-07-13, 19:13
Και ευτυχώς το συγκεκριμένο θρεντ is full of it.

Thomelef
04-07-13, 19:16
Και ευτυχώς το συγκεκριμένο θρεντ is full of it.

τρίχες...απο τότε που ο άρης ξεκίνησε να μπαίνει κάθε δίμηνο απλά για να γελάει με τα μυαλά ορισμένων, έχασε την αίγλη του...

μπες για παράδειγμα στα επικαιρότητα 1, να κλάσεις απ'τα γέλια.

Monsta
04-07-13, 19:20
Το ΖΔΟΕ δεν έχει πγοσωπικό για να κάνει ελέγχους λένε οι εφοργιακοί.

Ε να πγοζλάβουμε γε παιδγιά τι δγιάολο, αν είναι να πατάξετε την φογοδγιαφυγή όπως παλιά, κομμάτχια να γίνει.

Monsta
04-07-13, 19:22
τρίχες...απο τότε που ο άρης ξεκίνησε να μπαίνει κάθε δίμηνο απλά για να γελάει με τα μυαλά ορισμένων, έχασε την αίγλη του...

μπες για παράδειγμα στα επικαιρότητα 1, να κλάσεις απ'τα γέλια.

Όχι ευχαριστώ. Αν διαβάσω του Άρη τα ποστ άλλη μία, θα πηδήξω από το 3ο.

Monsta
04-07-13, 19:29
Πέστα ρε Πρόεδρε. Πέστα μαμώ τη τρέλα μου !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY

https://www.youtube.com/watch?v=mCLOmyz_l9w

Stathis
04-07-13, 21:38
Το θεμα δεν ειναι να γελαμε με τις αρλουμπες του καθε γραφικου, λαμογιου η τρωκτικου. εχει περασει πλεον αυτη η περιοδος.
Μιλαμε για ανθρωπους που υπαρχει σοβαρη περιπτωση να βρεθουν στην εξουσια.
Θα τους εκλεξει ο ιδιος λαος που εξελεξε ανδρεα, γιωργο, κωστακη και τους λοιπους σωτηρες που μας κατεστρεψαν.
Δεν σωζεται αυτο το πραγμα παιδια παρτε το αποφαση και προσδεθειτε.

Εδω ο υποψηφιος πρωθυπουργος αλεξι τσιπρα φαδερ οφ ερνεστο, εβγαλε προχθες σε ενα απο τα σημεια του προγραμματος του ενα απο τα καλυτερα ανεκδοτα του 13.
Κοινωνικες δαπανες λεει να εξαιρεθουν απο τον προϋπολογισμο.
Υγεια, παιδεια, κλπ δεν θα προσμετρωνται στα εξοδα! Χαχαχαχαχα
Και απο που θα πληρωνονται ρε παλικαρε?

Οι ανθρωποι εχουν ξεπερασει καθε οριο κοροϊδιας.
Ειναι εντελως αδυνατο να πιστευουν οτι αυτα που λενε γινονται.
Ειναι αδιστακτοι ψευτες και απατεωνες.
Ολα αυτα που προτεινουν ειναι πολυ ομορφα να τα ακους και δεν θα μπορουσε κανενας να διαφωνει επι της αρχης.
Η πραξη ομως εχει τεραστια διαφορα.
Μονο εντελως ηλιθιοι ή εξισου απατεωνες στηριζουν τετοιες προτασεις. Ειναι ολοφανερο.
Ευτυχως προς το παρον μονο ενα 20% χρησιμοποιει αυτον τον σκουπιδοντενεκε της ψηφου του.
Εικαζω και ευχομαι οτι ο κοσμος θα λογικευθει και το ποσοστο τους θα ξαναπεσει εκει που ηταν παντα, εκει που του αρμοζει, στο 3-4%.

S8N
04-07-13, 22:05
Εγραψες με το Ερνεστο! Κι αυτος, τοση λατρεια στον Τσε?

jkourkoulis
04-07-13, 22:28

Μπα για τον Βαλβέρδε θα το έκανε! :th_Laie_67-1:

Monsta
04-07-13, 22:52
ενα απο τα καλυτερα ανεκδοτα του 13.

Κοινωνικες δαπανες λεει να εξαιρεθουν απο τον προϋπολογισμο.
Υγεια, παιδεια, κλπ δεν θα προσμετρωνται στα εξοδα! Χαχαχαχαχα
Και απο που θα πληρωνονται ρε παλικαρε?

Επικές δηλώσεις που θα μείνουν στη ιστορία για να γελάει ο κόσμος. Η βλακεία είναι ανίκητη. Ζήτω η βλακεία !

gnx
05-07-13, 08:04

Θα ήθελα να χέσω στο τάφο του μ@λάκα αυτού που κατέστρεψε το Κουβανέζικο λαό.

Stathis
05-07-13, 10:24
Η σεμνή τελετή λαμβάνει σύντομα τέλος

Το μήνυμα έρχεται από τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Περιμένανε εκατοντάδες χιλιάδες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά η απουσία του σχετικού ενδιαφέροντος προσγείωσε και τους πλέον αιθεροβάμονες. Αλλά και από τις ρυθμίσεις "τελευταίας ευκαιρίας" , όπως τις έχουν ονομάσει στην εφορία, εισέπραξαν μία από τα ίδια: Οι πολίτες έγραψαν τις εκκλήσεις τις γραφειοκρατίας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Αυτό δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες αποφάσισαν αίφνης να μεταβληθούν σε έθνος επαναστατών. Αλλά διότι δεν υπάρχουν λεφτά. Είναι τόσο απλό. Ωστόσο, αυτό που είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού σε όλους (πιο φανερό δεν γίνεται), για την καλοπληρωμένη και υπερτιμημένη εγχώρια γραφειοκρατία μοιάζει σαν να έχουν βάλει σε Γενικές Εξετάσεις θέμα πυρηνικής φυσικής στο μάθημα των λατινικών. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κόσμος είναι στα όριά του κι ίσως και πέρα από αυτά.

Και δεν τους φτάνει που δεν εισπράττουν από φόρους που δεν μπορούν να εισπράξουν, αλλά βάζουν κι άλλους! Στο επόμενο πεντάμηνο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τριών ετών! Τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, τα τέλη κυκλοφορίας και τα νέα χαράτσια. Είναι τρέλα, παράνοια. Πώς είναι δυνατόν να περιμένουν ότι θα εισπράξουν φόρους από ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους προηγούμενους;

Μας λέγανε πριν λίγο καιρό να μην ανησυχούμε για την υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου, επειδή ο κόσμος περίμενε την ρύθμιση της "τελευταίας ευκαιρίας". Κι ήρθε η ρύθμιση και δεν πατάει ψυχή για να την κάνει! Τώρα μας λένε και πάλι να μην ανησυχούμε, επειδή θα στείλουν τα ειδοποιητήρια για ΦΑΠ τριών ετών! Έλεος! Πώς μπορούν να περιμένουν ότι εκείνος που δεν πήγε να κερδίσει την "τελευταία ευκαιρία" που του πρόσφερε η εφορία θα σπεύσει να απαντήσει στο πρώτο ειδοποιητήριο της εφορίας για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας;

Ήταν επιλογή τους να φορτώνουν συνεχώς τα γνωστά υποζύγια με νέο βάρος, αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και να πάρει έτσι ανάσες ο κόσμος. Φόρτωσε - φόρτωσε, έφτασε η ώρα που το ζώο κουράστηκε. Δεν άντεξε το ολοένα και αυξανόμενο βάρος και σωριάστηκε κάτω. Όσοι πήραν τόσο ανόητες αποφάσεις στερούνται βασικών γνώσεων της πολιτικής πρακτικής και της πρακτικής αριθμητικής. Όπως ότι με αυτά και με εκείνα θα φύγουν νύκτα. Κι αρκεί να μην έχει φεγγάρι και τους πάρει εκείνη την ώρα χαμπάρι ο κόσμος.

Θέλανε να πάνε σε εκλογές! Δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Θα βλέπουν τα αποτελέσματα και δεν θα πιστεύουν. Κι έπειτα θα τους φταίει πάλι ο λαός. Δηλαδή, αυτοί που έχουν καταστραφεί από την πολιτική τους.

Θανάσης Μαυρίδης

:cheers:

S8N
05-07-13, 10:31
Θα ήθελα να χέσω στο τάφο του μ@λάκα αυτού που κατέστρεψε το Κουβανέζικο λαό.

Βγάλε το άχτι σου:

https://voice.pblogs.gr/files/f/221950-hastaiq2.jpg

Sorry, λάθος:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/imagesqtbnANd9GcR7fiOdhWU5l1NJzw6LnhtIyh-1.jpg

Stathis
05-07-13, 10:40
προσωπικα δεν θα ημουν τοσο σκληρος με τον τσε, γιατι εδωσε τη ζωη του για κατι που πιστευε.
αλλο αν αυτο στην πραξη (και πολυ μετα το θανατο του) αποδειχθηκε καλπικο, ψευτικο, λανθασμενο.

σημερα εχουμε την πολυτελεια της κριτικης για γεγονοτα που εγιναν πολλα χρονια πριν και ο καιρος τα εχει υποβαλει στη δοκιμασια του ωστε να μπορουμε με ευκολια να εξαγουμε συμπερασματα.

την εποχη που ο τσε εκανε την επανασταση δεν υπηρχαν ιστορικα προηγουμενα, ή και να υπηρχαν δεν ειχε γινει ακομα απολυτα σαφης η πορεια και η καταληξη τους οπως ειναι σημερα.

μακαρι να ειχαμε σημερα εναν γνησιο επαναστατη που να μας οδηγουσε σε ενα νεο δρομο λαμβανοντας υποψιν τις εμπειριες του παρελθοντος.
εχουμε αναγκη απο αγνους ιδεολογους, ανιδιοτελεις ανθρωπους, μπροσταρηδες, που αν δεν εχω σχηματισει λαθος εντυπωση τετοιος ηταν ο τσε.

ειμαι δε σιγουρος οτι αν ζουσε ακομα και εβλεπε ο ιδιος την καταρρευση των ιδεων που υποστηριξε με τη ζωη του ακομα, θα ηταν προβληματισμενος και σκεπτικος, αντιθετα εντελως απο τους νεους υποστηρικτες του οι οποιοι επιμενουν σε ενα μοντελο που εχει αποδειξει στην πραξη πια την αποτυχια και τα δεινα του.

αυτο πιστευω ειναι το χειροτερο.

gnx
05-07-13, 11:28
Αυτούς τους αγνούς ιδεολόγους είναι που φοβάμαι περισσότερο Στάθη. Η ανιδιοτέλεια, αναγκαία και ικανή συνθήκη οποιασδήποτε προσπάθειας επίλυσης των αδιεξόδων στην οικονομία και το κράτος.

Η δημόσια οικονομική είναι εφαρμογή συγκεκριμένου γνωστικού πεδίου, όχι ιδεολογία...Ιδεολογία είναι η πίσω κίνηση!

Σιγά μη καταλήξουμε όλοι μια μέρα και και με άουντι.

Ptboul
05-07-13, 11:38
Θα πρέπει να ρωτήσουμε τους ίδιους (τους Κουβανούς) αν τελικά τους άρεσε/σει ή όχι η ζωή πριν και μετά την Γκεβάρα εποχή.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρίνουμε έναν ηγέτη/επαναστάτη, βάλτε ότι θέλετε, όταν είμαστε στην απ'έξω ή με δικά μας (τα όποια) κριτήρια.

Monsta
05-07-13, 14:21
Respect. Nothing less.

Όταν οι ηλίθιοι κυριαρχούν…

Μου λείπει το βραδινό δελτίο της ΕΤ3 στις 10.00 όπου έβλεπες ειδήσεις.

Την ίδια ώρα είσαι υποχρεωμένος στα κανάλια του λαϊκισμού να ακούς αδαείς, ηλίθιους, ανεγκέφαλους, λαϊκιστές και πολιτικάντηδες. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να σπάσω την τηλεόραση, αλλά ούτε θα αφήσω να μου σπάσουν τα νεύρα όλοι αυτοί οι τύποι που παρελαύνουν σε δημοσιογραφικά πάνελ, όπου ο δημοσιογράφος κατοχυρώνει το μεροκάματό του επειδή υπάρχουν ανεγκέφαλοι αλλά και πρόθυμοι (οργισμένοι και αγανακτισμένοι σε κάθε περίπτωση) τηλεθεατές…

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω για παράδειγμα αρχηγούς-ουρακοτάγκους, εκνευριστικούς τύπους από ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΕΛ, Χρυσή Αυγή, κάποιους επίσης λαϊκιστές και παλαιάς κοπής ψευτοπολιτικούς της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να λένε απίστευτα πράγματα.

Κατ΄ αρχάς κοινή συνισταμένη να καταργηθεί το Μνημόνιο και να φύγει η Τρόικα. Μην σκάτε! Η Τρόικα θέλει να φύγει πιο γρήγορα απ΄ όσο φανταζόμαστε. Δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί ότι όσο καθυστερούμε και όσο αποκλίνουμε από τους στόχους μας η Τρόικα θα καθίσει περισσότερο…

Κανένας από αυτούς τους ηλίθιους που συντονίζουν τις εκπομπές ή από τους καλεσμένους σε αυτές να λένε τι θα γίνει αύριο το πρωί στην περίπτωση που θα εμείς αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε Μνημόνια και θέλουμε να είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον… μάταιο κόσμο…

1. Αν δεν θέλουμε τα λεφτά, από πού θα βρούμε για να επιβιώσουμε;

2. Αν κάνουμε του κεφαλιού μας σημαίνει ότι θέλουμε να επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Αυτό σημαίνει τέρμα στις εγγυήσεις καταθέσεων, κατάρρευση των τραπεζών, υποτίμηση της δραχμής (τουλάχιστον 80% σύμφωνα με το προηγούμενο της Λευκορωσίας) και το δημόσιο χρέος που σήμερα είναι 317 δισ. ευρώ ή 108 τρισ. δρχ. θα εκτοξευτεί στα 560 δισ. ευρώ δηλαδή 200 τρισ. δρχ.

3. Όταν το χρέος σου θα είναι στα 190 τρισ. δρχ. εσύ ως ηλίθιος θα μιλάς για εθνική ανεξαρτησία για της νομισματικής πολιτικής σου και ταυτόχρονα θα αναγκαστείς να προχωρήσεις σε διαγραφή του χρέους. Και τότε βρε ηλίθιε αν γίνει εμφύλιος πόλεμος και οι ξένοι θα έρθουν και θα σου τα πάρουν όλα, βρε βλάκα…

4. Το χρέος κατά 205 δισ. ευρώ είναι εξωτερικό και κατά τα υπόλοιπα εσωτερικό. Δηλαδή θα χρεοκοπήσεις και τις τράπεζες (μάλλον θα έχουν λεηλατηθεί νωρίτερα…) και συνεπώς δεν θα υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία. Βρε ελλεινέ πολιτικάντη, βρε άθλιε βουλευτή, βρε αδαή δημοσιογράφε…

5. Από κει και πέρα αντιλαμβάνεσαι ότι κάθε επιχείρηση που εισάγει φάρμακα δεν θα μπορεί να φέρει ούτε ασπιρίνη. Ομοίως, τα διυλιστήρια που εισάγουν πετρέλαιο, δεν θα μπορούν να φέρουν ούτε λίτρο. Η επιστροφή στη γη βρε ηλίθιοι δεν θα γίνει με όρους παραγωγής και πώλησης αγαθών αλλά με όρους ατομικής και οικογενειακής επιβίωσης. Για όσους κατέχουν γη και για όσους πάνε στα χωριά τους…

6. Βρε ηλίθιοι, όταν θα έχεις αρνηθεί τη διεθνή χρηματοδότηση, την επόμενη μέρα θα ξεσπάσει εξέγερση, κανένας δεν θα πληρώνει φόρους και ο γείτονας θα εισβάλλει στο σπίτι σου για να βγει και να φάει. Βρε ανόητε…

7. Βρε ηλίθιοι, βρε ανεγκέφαλοι, εσείς, που έχετε επενδύσει στην οργή του κόσμου, διατυπώνετε απόψεις που ουσιαστικά ισοδυναμούν με τον αφανισμό της χώρας. Βρε εγκληματίες… Καθόμαστε ακόμη και σας ακούμε και σας βλέπουμε ελεεινοί του κερατά…

ΒΡΕ ΑΘΛΙΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΑΧΡΕΙΟΙ Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ. ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΥΑΛΟ. ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙ ΤΟΣΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ, ΑΔΑΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ… ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ… ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ…. ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ… ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ…

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ… ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ… ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ… ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ…

Υ.Γ. ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ...

Λ. Γεωργιάδης

No hope whatsoever. None at all.

Monsta
05-07-13, 15:04
Δηλώνει ο αρχιαπατεώνας της Ελλάδας του Μνημονίου, ο Τσιπραντρέου.

''΄Εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια''.

Όλα αυτά που λες χρειάζονται ΕΥΡΩ. Το πώς θα το παρέχεις δεν λες. Αλλα φυσικά θα μας λες ότι δεν έχουμε δανειστές, αλλά έχουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! άντε ρε νούμερο!

Dioskouroi
05-07-13, 15:14
Ο Σοσιαλισμος τελειωνει, μολις τελειωσουν τα λεφτα των αλλων. Ηγγικεν η ωρα...

Stathis
05-07-13, 15:30
θα μας λες ότι δεν έχουμε δανειστές, αλλά έχουμε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

αυτο δεν ειναι ασχημο να το πει κανεις.
το ελεγε και ο κολοκοτρωνης, "την ελλαδα θελομεν και ας τρωγομεν και πετρες".
αν καποιος τοποθετηθει ανοικτα και τιμια με αυτη τη θεση μπορει να αξιολογηθει και να προτιμηθει ή οχι.
ο απατεωνας ομως ταζει οτι του κατεβει στο αδειο κεφαλι του.
δεν θα εχουμε δανειστες, αλλα θα εχουμε τα λεφτα τους να τα τρωμε οπως νομιζουμε.
προφανως απευθυνεται σε βλακες, οι οποιοι ως φαινεται δεν ειναι λιγοι, την ελαχιστη νοημοσυνη να εχει καποιος αποκλειεται να πιστευει αυτο το πραγμα.

ο τοπος αυτος σωνεται μονο με εναν τροπο. αφου μαζεψουν οτι μπορουν να μαζεψουν οι δανειστες και μηδενισουν τα ελλειμματα, να αρχιζουν να ωραιοποιουν παλι τα πραγματα σιγα σιγα ωστε να αρχιζουν να ερχονται κεφαλαια.
νεα δανεικα δηλαδη.
με την προοπτικη οτι σε 20-30 χρονια που θα ξαναχρεοκοπησουν οι υπαναπτυκτοι (εμεις δηλαδη), αυτοι ειτε θα εχουν παρει συνταξη, ειτε θα εχουν εγκαταλειψει τα εγκοσμια.
οποτε ας σκασει σε αλλων κεφαλια.

αυτη η χωρα δεν φτιαχνεται, δεν υπαρχει καμια ελπιδα, μονο αυτη που αναφερω.
αν το τιμονι της ευρωπης κρατουσαν αγγλοι ή γαλλοι θα ειχε ηδη δρομολογηθει αυτη η λυση, δυστυχως ομως οι γερμανοι εχουν αξεπεραστο ηθικο προβλημα με αυτη τη λογικη.
ο γερμανος δεν μπορει να δεχθει μια τετοια διεξοδο διοτι τη θεωρει απατη προς τις μελλοντικες γεννιες, πραγμα που το θεωρει αδιανοητο.
οταν φτιαχνει κατι ή το κανει οπως πρεπει να γινει, ή αν δεν γινεται το εγκαταλειπει για να το κανει απο το μηδεν οπως ειναι το σωστο.

ευχομαι οι φιλοι μας οι αμερικανοι εχουν καταφερει να πεισουν τη γερμανικη πλευρα και να πεσει ενα νεο σχεδιο μαρσαλ ωστε να παρει μπροστα παλι αυτη η διαλυμενη κρατικη μηχανη.
με τα στραβα και παλαβα της λιγο μαζεμενα, να αρχισει ενας νεος κυκλος.
διαφορετικα να ετοιμαστουμε χερι χερι για το χορο του ζαλογγου, δεν βλεπω κατι αλλο.

Monsta
05-07-13, 16:12
Το καλύτερο απ όλα το γραψε ένας τελειωμένος πριν λίγο...

Απλά, το πρόβλημα με τον νεοφιλελευθερισμό είναι ότι κάποτε "τελειώνουν" οι άνθρωποι.

Πάει σακατεύτηκε ο άνθρωπος από το πολύ νεοφιλελευθερισμό. :facepalm:

Monsta
05-07-13, 16:42
Σήμερα το πρωί επιβεβαιώθηκα για άλλη μία φορά, γιατί αυτός ο τόπος δεν έχει καμία ελπίδα. None.

Βγαίνοντας από το ασανσέρ πετυχαίνω τη γειτόνισσα, 54άρα, παντρεμένη με ένα γιο 16 ετών. Μιλάμε πάντα όποτε βλεπόμαστε, σήμερα είπαμε μια κουβέντα παραπάνω για την επικαιρότητα και μου 'ανοίχτηκε'...

Η κυρία λοιπόν με 34 χρόνια προϋπηρεσία στο ΙΚΑ βγήκε πριν 2 χρόνια στη σύνταξη (!!!) με τη χώρα εντός Μνημονίου βέβαια, χάρη ενός νόμου που δικαιούχοι ήταν όσες είχαν ανήλικα τέκνα και ήταν άνω των 50 ετών. :facepalm:

Σε ψαρωτική ερώτησή μου μιας που υπάρχει και η σχετική άνεση...."Παίρνεις κάνα 800άρι τουλάχιστον?", απάντησε "αρκετά παραπάνω". Και μετά συνέχισε να παραπονιέται για τη κατάσταση, τους χαμηλούς μισθούς, τους τρελούς φόρους, τι θα κάνει ο γιος της μεθαύριο, που σκέφτεται να τον στείλει Αγγλία και δεν έχει λεφτά κτλ κτλ.

Τι να πεις τώρα σ αυτή τη γυναίκα ? Πως να της εξηγήσεις ότι είναι κ εκείνη ένα μέρος του προβλήματος.

Άλλο ένα από φίλη σήμερα το μεσημέρι.

Κολλητός της εργάζεται σε υψηλόβαθμη θέση σε Ασφ/κό Ταμείο - το αγαπημένο του Χαντέ.

Από τα χέρια του περνάνε φάκελλοι προς συνταξιοδότηση. Έχει φρικάρει ο άνθρωπος με τα πλαστά χρόνια ασφάλισης. Δύο συνάδελφοι (επίσης υψηλόβαθμοι) έχουν στήσει μαγαζάκι και δίνουν έξτρα 10-ετίες λες και είναι πασατέμπος. Όταν άρχισε να στέλνει πίσω φακέλλους (δεν υπέγραφε) τού τη πέσανε να τον φάνε. Τώρα τον έχουνε στη μπούκα...

Εδώ ταιριάζει το αγαπημένο μου γκιφάκι, μιας που ο τόπος είπαμε ΔΕΝ σώνεται, που να χτυπιέστε κάτω.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/2707074funnygifmanjumpoutthewindow_large-1.gif

A8hnaios
05-07-13, 19:40
Ο Σοσιαλισμος τελειωνει, μολις τελειωσουν τα λεφτα των αλλων.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1044122_593794640643015_1558984911_n.jpg

Nino
06-07-13, 08:56
:facepalm::facepalm:

Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο για τις τράπεζες και τους δανειολήπτες

Αθήνα
Προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα το in.gr. Το συγκεκριμένο κεφάλαιο του Μνημονίου αναφέρεται στα μέτρα σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το προσχέδιο:

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει καταρτιστεί και ολοκληρωθεί η συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα.
Θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου στην πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.
Θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών έως το Σεπτέμβριο 2013 με πυλώνα την Πανελλήνια Τράπεζα, αλλά και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η κυβέρνηση δεν θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φερεγγυότητα των τραπεζών, εκτός εάν η Τράπεζα της Ελλάδος δώσει τη συγκατάθεσή της.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών ή τέλη ή φόρους αντ 'αυτών, εκτός εάν έχουν διανεμόμενα κέρδη (εξαιρουμένων των κερδών από εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό).
Καμία κρατική ενίσχυση δεν θα χορηγείται στις τράπεζες πριν από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.
Οι τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη κεντρική στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.
Θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.
Το «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» θα είναι ένα μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα έχει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ και σκοπό τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231256206

Stathis
06-07-13, 09:14
Χθες ο αλεξι τσιπρα φαδερ οφ ερνεστο τη βρηκε τη λυση για την αναπτυξη!
Θα διωξουμε τους δανειστες και δεν θα πληρωνουμε τοκους. Αυτα τα λεφτα θα τα δωσει για αναπτυξη!
Δηλαδη για προσληψεις δ.υ. :hystericalbs1::facepalm:

PANOS-E60
06-07-13, 09:49
Θα διωξουμε τους δανειστες και δεν θα πληρωνουμε τοκους. Αυτα τα λεφτα θα τα δωσει για αναπτυξη!

εβγαλες βόλτα τη ΒMW ! :shok: :shok: :shok:

Stathis
06-07-13, 09:51
Ναι εβαλα καθισματακι και ηρθαμε χαλκιδα.

S8N
06-07-13, 10:41

Εδειξε Τσιπρα το CCC? Ψαξε για καμμενα pixels.

Stathis
06-07-13, 10:56
“ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ” ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

του Σωκράτη Παπαχατζή

“Ρατσισμός: η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ή κοινωνικής ομάδας, και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό της ρόλο έναντι των υπόλοιπων φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ. ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες“.

[Από το λεξικό Μπαμπινιώτη]

Ξεκινώντας από τη φαιδρή υπόθεση του …αντιρατσιστικού νομοσχεδίου” [ακόμα και οι ξιφήρεις υπερασπιστές του κατάλαβαν τελικά πόσο ανακόλουθο ήταν με το λαϊκό αίσθημα] ένας εντεινόμενος, παρά φύση θόρυβος επικρατεί ξανά γύρω απΆ το πόσο υπόλογοι είμαστε, ως λαός, για τη συμπεριφορά μας προς τους μετανάστες. Κάτω απΆ αυτό το θόρυβο, το αληθινό πρόβλημα, η παρουσία εδώ ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων που ούτε να ενσωματωθούν μπορούν σε μια καταρρέουσα κοινωνία, ούτε και να απεγκλωβιστούν αναζητώντας αλλού την τύχη τους, κρατιέται “μυστηριωδώς” έξω απΆ το μενού των δελτίων ειδήσεων.

Η εισαγωγή λέξεων όπως “ρατσισμός”, “ξενοφοβία” στη συζήτηση για το μεταναστευτικό αποτελεί εξ αρχής διαστρέβλωση, ύπουλη και υποβολιμαία, μια και αυτοί που την επιχειρούν δεν είναι ηλίθιοι: Το θέμα σπανίως αφορούσε στο πρόβλημα κάποιων με την …ετερότητα, όπως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί. Τα ποσοστά της Χ.Α. κυμαίνονταν γύρω στο μηδέν, μέχρι προχτές. Το θέμα είχε να κάνει εξ αρχής με το υπεράριθμο των μεταναστών και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε υπάρξει, ένα σχεδόν αιώνα πριν, με τους εκ Μικρασίας πρόσφυγες, “συνέλληνες” κατά τΆ άλλα. Κάποιοι θεωρούσαν αδύνατη, υπό τις τότε συνθήκες, την ενσωμάτωσή τους. Εύγλωττοι των συναισθημάτων των ελλαδιτών προς τους Μικρασιάτες αδελφούς, είναι οι χαρακτηρισμοί που συνέχιζαν να ακούγονται, δεκαετίες μετά τον ερχομό τους: “Τουρκόσποροι”, “-αούτηδες”, “-ογλούδες”,… Τα, πρόσφατα ακόμα, ποντιακά ανέκδοτα, αποτελούν απόηχο “ρατσιστικών” αισθημάτων για την πολυπληθέστερη από τις προσφυγικές ομάδες.

Επρόκειτο / πρόκειται όντως για ρατσιστική συμπεριφορά; Ή μήπως βγάζουμε απ΄ τη μύγα ξύγκι; Ο ρατσισμός, όπως τον ορίζει το λεξικό του Μπαμπινιώτη, αφορά συγκεκριμένες δράσεις και στερεότυπα. Ιστορικά είναι συνδεδεμένος με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία. Στα καθΆ ημάς, ωστόσο, το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο “αυτόχθων”. Και δεν είναι ότι εκείνος που απειλεί το ζωτικό του χώρο είναι …παιδί ενός κατώτερου Θεού. Είναι ότι κάποιος απειλεί το ζωτικό του χώρο – period. Το κατά πόσο η απειλή αποτελεί πραγματικότητα ή διαστρέβλωσή της, είναι θέμα άλλης κουβέντας. Το θέμα μας εδώ είναι το πλαίσιο της αντιπαράθεσης. Μέσα σΆ αυτό, η “ρατσιστική υποτίμηση”, όποτε συμβαίνει, παίζει το ρόλο της στιγμιαίας εκτόνωσης. Κατακριτέας ναι, όσο και η βωμολοχία όμως. Σπάνια συνάδει με συναίνεση σε “πρακτική διακρίσεων”. Ακόμα πιο σπάνια ταυτίζεται με την φασιστική αμάθεια και την χοντροκοπιά του “πας μη Έλλην βάρβαρος”. Μ΄ αυτήν ωστόσο είχαν συμφέρον εξ αρχής να την ταυτίσουν κάποιοι. Και το ΅χουν καταφέρει.

Πολιτικάντηδες, “δημοσιογράφοι”, “καλλιτέχνες” και “διανοούμενοι”, που σφύριζαν αδιάφορα όσα χρόνια η χώρα γινόταν αποθήκη ψυχών. Και …ενεργοποιούνται ξαφνικά, από τις βίλες τους στα Βόρεια Προάστια, μόλις εκδηλωθεί η αντίδραση… Που ωρύονται, ενορχηστρωμένοι από διεθνή παρατηρητήρια, για …αύξηση της ρατσιστικής βίας, μη λέγοντας κουβέντα για τη βία που υφίστανται οι ντόπιοι. Τους οποίους τσουβαλιάζουν, με το έτσι θέλω ως “ρατσιστές” και “ξενόφοβους”, σπρώχνοντάς τους στην αγκαλιά της Χρυσαυγής…

Σκέφτεσαι μισοαστεία-μισοσοβαρά ότι, κάποιοι τουλάχιστον απΆ τους “αντιρατσιστές” μας, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όχι με σκοπό τη …διάλυση της Ελλάδας. Αλλά σε ένα περίεργο πλαίσιο υπόθαλψης της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκή/παγκόσμια κλίμακα, από κάποιους που δηλώνουν …ανήσυχοι για την άνοδό της.πολυ σωστος ο παλιος συναδελφος του περιοδικου ηχος.

Monsta
06-07-13, 17:56
Δλδ συγγνώμη κατάλαβα καλά;

Το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ είναι

α. Οι απολυμένοι (2.600) να πάρουν πλήρη αποζημίωση.
β. Επαναπροσλαμβάνονται (2.000) με πλήρεις μισθούς. (Αποζημίωση γιατί παίρνουν;; )
γ. Οι υπόλοιποι 600 συνταξιοδοτούνται.

Γελάει το σύμπαν. :th_Laie_67-1:

fanisk
06-07-13, 18:01
Τελικα οι δραπετες προλαβαν να περασουν τα συνορα ή οχι? 700-1000 αστυνομικοι, ΕΚΑΜ, ΜΥΚ, δεν μπορουν να κουμανταρουν 4 δραπετες οι οποιοι γυρνανε σαν τα αγριμια με ελαχιστο φαι και υπνο = κοπωση ? Τι ξεφτιλα ειναι αυτη. :thumbsdown:

Monsta
06-07-13, 18:39
Εώς πότε θα δανείζεται το Κράτος και ο απλός κοσμάκης, για να πληρώνεται το Σόβιετ στην ώρα του;;;;

Ας μεταφράσει κάποιος τα δελτία ειδήσεων 2-3 ημερών από όοοοολα τα κανάλια κι ας τα στείλει στη Μέρκελ για να τραβήξει επιτέλους τη πρίζα και να τελειώνουμε μία και καλή από τα τρωκτικά.

deepBLUE
06-07-13, 18:49
Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” (https://freepen.gr/2013/νορβηγοί-εμπειρογνώμονες-τελικά-είσ/)

Και οχι μόνο θα προσέθετα εγω .

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία ελαχιστοποιεί θορύβους στα δεδομένα και διευκολύνει την πιο ευκρινή και σε βάθος αναζήτηση.

Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.

Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.

Παράλληλα, τα προσεχή 24ωρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, κατόπιν γνωμοδότησης της ειδικής επιτροπής, θα ανακοινώσει τις εταιρείες αναδόχους των τριών πρώτων “οικοπέδων” που θα ξεκινήσουν τις έρευνες με γεωτρύπανα. Πρόκειται για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το δυτικό Κατάκολο.

Γύρω στα τέλη του επόμενου χρόνου αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα γεωτρύπανα που θα δείξουν και το τελικό μέγεθος των κοιτασμάτων.

Οι εκτιμήσεις αξιωματούχων του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για τη δυνατότητα από την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο να εισπράττει το Δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών!

Monsta
06-07-13, 19:18
Ετσι ακριβώς. Αφού έχουμε πετρέλαιο δεν έχουμε ανάγκη κανένα ξένο τοκογλύφο. Τα αξιοθαύμαστα ΜΜΕ περνούν τα σωστά μηνύματα στο κόσμο. Εύγε βρωμεροί λαϊκιστές της τρύπιας δεκάρας !!! Ότι ακριβώς θέλουν ν ακούσουν οι καφετεριάκιδες της φραπεδούμπας για να λένε μετά όλοι μαζί πως δεν έχουμε ανάγκη κανέναν (πότε τους είχαμε άλλωστε ;) ), για τους κακούς τους ξένους και τη γνωστή μπαρουφολογία που χρεωκόπησε τη χώρα.

Τσίπρας: Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει συνολικά η Ευρώπη

Την πεποίθηση ότι, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους και σημειώνει: «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισεκ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ετοιμόρροπη και υποστηρίζει πως ο κ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως οδηγεί την Κοινοβουλευτική Δεξιά δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό.

Για την ΕΡΤ λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διαφώνησε ότι έχει ανάγκη εξυγίανσης, και σημείωσε χρειάζεται ένας φορέας πρωτοπόρος και βιώσιμος και όχι ένα κυβερνητικό παραμάγαζο.

Ας τον τυλίξει κάποιος μ ένα ζουρλομανδία κι ας τον στείλει κάπου πολύ μακριά.

deepBLUE
06-07-13, 19:23
Ποιος ακριβώς ειναι ο λαϊκισμός ;
Το οτι ειναι δεδομένο πως εχουμε ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο ;
Εσυ τι πίνεις αλλα φρούτα ;

Monsta
06-07-13, 19:39
Πλάκα κάνεις ρε Βαγγέλη; Μέχρι το "φραπεδούμπα" διάβασες ή κάνεις το χαζό;

deepBLUE
06-07-13, 19:49
Με τόση εξυπνάδα εδω μεσα εχω αρχίσει και νιώθω μειονεκτικά.
Μάλλον είμαι χαζος.
Απλα δε καταλαβαίνω τι σχέση εχει αυτο που πόσταρα με το Τσίπρα τα ΜΜΕ τους καφετεριακιδες και τις φραπεδουμπες ;
Ειναι ειδική η πάστα ανθρώπων που ειναι καφετεριακιδες και πίνουν φραπέ ;
Απλα μπάς και κάνω ανάλυση της ψυχοσυνθεσης μου γιατι μπερδευομαι.
Πόσταρα κατι που ειναι κοινό μυστικό αλλα παράλληλα και ευρέως γνωστό όσο αφορά τον ορυκτό μας πλούτο .
Δε καταλαβαίνω ακομα ουτε τι σχέση εχει ο βρωμερος λαϊκισμός με αυτο που πόσταρα .

Monsta
06-07-13, 19:52
Καμία σχέση αυτό που πόσταρες με το άρθρο του Τσίπρα. Σόρρυ.

Απλά το έβαλα για να μη διπλοποστάρω.

PANOS-E60
06-07-13, 20:15
παρακολούθησα χτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του καθηγητή Φωσκολου, του πρωτεργάτη της υπόθεσης "ελληνικοί υδρογονάνθρακες".

Υπάρχουν κοιτάσματα, με πιθανότητα 50%.
Τα κοιτάσματα αυτά έχουν πιθανολογούμενη αξία περίπου 1τρις δολλάρια.
Ο χρόνος απόδοσης του κοιτασματος είναι περίπου 30 χρόνια, ίσως περισσότερα.
Σε αυτά τα 30 χρόνια η χώρα θα εισπραξει το 20%, δηλ. 200 δις
Δηλαδή 5 δις το χρόνο.
Δεν φτάνουν ουτε για τους τοκους του χρεους μας, θα βάζουμε και από τα πλεονάσματα (??) του προυπολογισμού. Το κεφαλαιο του χρεους δεν το "ακουμπάμε" καν από αυτά τα εσοδα. Οσοι καλλιεργούν υπέρμετρη αισιοδοξία γιά αυτό το θέμα, κάνουν μεγάλο λάθος. Ούτε οι θεσες εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι η λύση του προβλήματος της ανεργιας της χωρας.

Παρόλα αυτά, η υπόθεση υδρογονάνθρακες είναι μιά πάρα πολύ σημαντική προοπτική. Κυρίως γιά γεωστρατηγικούς λόγους. Οι ξενες επενδυσεις που θα γινουν στην περιοχή μας από εταιρείες κολοσσούς, ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ, θα αποτελούν από μόνες τους εγγύηση για την ομαλή πορεία της χωρας τις επόμενες δεκαετίες. Εξαφαλίζουμε ειρήνη με τους γείτονες αφενός και παραμονή στο ευρώ αφετέρου. Συν τα δίκτυα διανομής που θα γίνουν και τα οποία θα προστατεύουν και τη χωρα, μαζι με τον εαυτό τους. thumb

αυτά εν συντομία.

Monsta
06-07-13, 20:20
Διεθνής γελωτοποιός 2013.

Thomelef
06-07-13, 20:26
Εκτος απο ορυκτο πλουτο παντως που αποδεδειγμενα ειμαστε ανικανοι να αντλησουμε μονοι μας, εχουμε χρεη πολλα, εξοδα τραγικα και εσοδα μηδενικα για να ανταποκριθουν στις αναγκες.

Ακομα και να λεγαμε οτι παμε και τα βγαζουμε μονοι μας, δεν υπηρχε περιπτωση να μπορεσουμε να το κανουμε, γιατι χρειαζομαστε χρηματοδοτηση. Εδω χρηματοδοτουμαστε για τα πολυ βασικα, που πλεον μοιραζονται πετσοκομμενα, φανταστειτε λοιπον να χρειαζοταν η ελλαδα εξοπλισμο και επιπλεον προσωπικο για ενα τετοιο εγχειρημα.

Οποτε, η λογικη λεει, οτι δεν μπορει να βγαινει ενας υποψηφιος μελοντικος προθυπουργος και να κανει τις δηλωσεις που κανει ο αλεξ. Ειναι τρελο και χωρις βαση, γιατι πρωτον, αυτος μπορει να λεει οτι θελει αλλα στην τελικη αυτος που πλερωνει αποφασιζει και διαταζει και δευτερον και κυριοτερον, γιατι ειναι χαζο να επιμενεις σε ενα μοτιβο το οποιο αποδεδειγμενα μας κατεστρεψε.

Εγω αυτο που ξερω, ειναι οτι ο ανθρωπος λεει τα δικα του. Και ολα βασιζονται σε μια ιδεολογια του στυλ, θα μας δανειζεται και εμεις θα κανουμε οτι θελουμε, οπως θελουμε, ενω παραλληλα θα πληρωνουμε οτι θελουμε και οπως θελουμε. Λιγο εκτος πραγματικοτητας μου ακουγεται ολο αυτο.

Εγω αυτο που εχω να πω ειναι, μακαρι να βαλει το χερι του ο θεος να γλυτωσουμε απο αυτο το πραγμα και μακαρι να αντλησουμε ορυκτο πλουτο για την δικη μας ευημερια.

Προς το παρον, δεν υπαρχει καμμια πολιτικη παραταξη η οποια να εχει εστω και το παραμικρο στοιχειο αλλαγης τηςκαταστασης, τουλαχιστο εντος του κοινοβουλιου. Μη σκατε ομως, παλι τις ιδιες φατσες θα βλεπουμε. Για καιρο...

Stathis
06-07-13, 22:30
]Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” (https://freepen.gr/2013/νορβηγοί-εμπειρογνώμονες-τελικά-είσ/)

Και οχι μόνο θα προσέθετα εγω .

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Με το νου πλουταινει η κορη, με τον υπνο η αμαματρα. thumb

Πόσταρα κατι που ειναι κοινό μυστικό αλλα παράλληλα και ευρέως γνωστό όσο αφορά τον ορυκτό μας πλούτο .

το αλλο με τον τοτο το ξερεις βαγγελη? :th_Laie_67-1:

deepBLUE
06-07-13, 23:03
Ορυκτός πλούτος υπάρχει και μάλιστα πολύς .
Ασφαλώς πολλά πράγματα επι του θέματος αποκρυπτονται επιμελώς .
Δε τίθεται θέμα ανικανότητας εξορύξεων αυτών, αφού το πόσος πλούτος υπάρχει σε ποιες ποσότητες και περιοχές ειναι γνωστό απο πολυ παλιά μάλιστα !!!
Απλά παίζονται αλλα πολιτικά διεθνή παιχνίδια απο πίσω και συμφέροντα πέρα των δυνάμεων μας ισως, που γι αυτό κανουμε γαργαρες .
Ξαναλέω πως η Ελλάδα μας ειναι ένας τόπος ζηλευτος και ποθητός απ όλες τις υπερδυναμεις με οτι αυτο συνεπάγεται .
Για να μπορέσει κάποια κυβέρνηση να ξεκινήσει κατι τέτοιο θέλει αλλα μυαλά και αλλα γκατς που μάλλον δεν υπάρχουν .
Μερικά πράγματα χρειάζονται τόλμη αλλά έχουν και κόστος ;)

ghost-rider
06-07-13, 23:38
Αυτο ελειπε να εκμεταλλευτουμε τα κοιτασματα και τον πλουτο της χωρας γενικα μονοι μας.
Οσα κ αν ειναι.
Δε γινονται αυτα.
Και αυτο ειναι ασχετο με την οικονομικη κατασταση μας κ την οργανωση μας.

Το μονο που θα μπορουσαμε να κανουμε ειναι να διαλεξουμε την πιο συμφερουσα προταση.
Τωρα ισως εχουμε καπως περιορισμενες επιλογες λογω του δανεισμου.

Φανταζομαι οτι ειναι κατανοητο οτι ολους τους συμφερει να τα παρουσιασουν ολα λιγοτερα απ οσο πραγματικα ειναι.
Δε θελει κ πολυ σκεψη.

Τουλαχιστον ετσι το βλεπω προσωπικα.

fanisk
07-07-13, 06:49
Να ψαξουμε στο χαρτη ποσες χωρες εκμεταλλευτηκαν μονες τους τον πλουτο τους, χωρις να βαλουν το χερι τους οι ΗΠΑ :D Α, και ποσες παραστρατιωτικες ομαδες και δικτατορες εχουν ανεβασει και κατεβασει..

Monsta
07-07-13, 08:15
Ξαναλέω πως η Ελλάδα μας ειναι ένας τόπος ζηλευτος και ποθητός απ όλες τις υπερδυναμεις με οτι αυτο συνεπάγεται .
Για να μπορέσει κάποια κυβέρνηση να ξεκινήσει κατι τέτοιο θέλει αλλα μυαλά και αλλα γκατς που μάλλον δεν υπάρχουν .
Μερικά πράγματα χρειάζονται τόλμη αλλά έχουν και κόστος ;)

Αυτές τις ευκαιρίες βλέπει κι ο Τσιπραντρέου και θέλει να σκίσει μνημόνια, υποχρεώσεις, να διαγράψει χρέη και μ ένα νόμο κι ένα άρθρο να τα επαναφέρει όλα σε προ 2008 εποχές. Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται να χει μυαλά κ γκατς.

S8N
07-07-13, 09:55

Απόψε θέλω να σκοτώσω.

Ο,τι καλυτερο εχει γραφτει στην επικαιροτητα. Μου ερχεται συνεχεια στο μυαλο απο τοτε που το διαβασα. Τουλαχιστον στην κατρακυλα υπαρχει καποιος που αισθανεται το ιδιο. Δε νιωθω πια μονος.

Monsta
07-07-13, 10:50
Ολόκληρη Ελλάδα με μοναδικούς προορισμούς και ιστορία, πανέμορφα ορεινά τοπία, νησιά, θάλασσα και απίθανο καιρό, ζορίζεται να μαζέψει 17 εκ τουρίστες, που κατά τ άλλα μας ....ποθούν και μας ζηλεύουν.

Η Τουρκία από την άλλη, που δε μπορεί να συγκριθεί με μας στο ελάχιστο, εκτός ότι μας σκίζει σε ποιότητα υπηρεσίας, περιμένει πάνω από 32 εκ.

Παρακάτω ένα παράδειγμα του καλύτερου πελάτη μας. Οι 'άλλοι' τότε δεν μας κάνανε και τσινάγαμε. Δε πειράζει, τα λάθη πάντα πληρώνονται. ;)

Ανθρακας ο τουρισμός

Όταν ο κόσμος των ΜΜΕ χαριεντίζεται με ειδήσεις γλυκανάλατες, ανακριβείς και... αιθεροβάμονες, αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι η βλακεία όχι μόνο είναι επικίνδυνη, είναι και βλαβερή. Τηλεοράσεις, έντυπα και ραδιόφωνα μιλούν για τουρισμό που βουλιάζει την Ελλάδα και δη τα νησιά, αλλά δεν αναφέρουν για ποιας ποιότητας τουρισμό μιλούν.

Τις προάλλες βρέθηκα σε παραλία που «διαθέτει» - με τη γνωστή τακτική της καταπάτησης - ξενοδοχειακή μονάδα εξακοσίων πενήντα κλινών, η οποία έχει ξαπλώστρες, μπαρ, καζάνια φαγητού, παγωτού κ.λπ. Η μέθοδος του βραχιολακίου είναι γνωστή: όλα είναι free για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και 15 ή 20 ευρώ κοστίζει το κουπόνι που θα κόψει ο επισκέπτης και που θα του εξασφαλίσει ξαπλώστρα, φαγητό, ποτό, καφέ ατελείωτο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ που κλείνουν οι υπάλληλοι τα πόστα τους. Εξαιρετικά ελκυστικό δεν είναι; Το απωθητικό είναι να βλέπεις τον κόσμο που καταλαμβάνει τα πεντάστερα ξενοδοχεία. Επίπεδο κάτω του μετρίου σε μεγάλο ποσοστό. Και φουλαρισμένο κόσμο μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Παρατηρώντας το περπάτημα, το ντύσιμο-γδύσιμο (και με το μπανιερό του ο άνθρωπος δείχνει την καταγωγή του), τον τρόπο που ζητούσαν κάτι, το τι ζητούσαν, αντιλαμβάνεσαι πως το επίπεδο των τουριστών δεν είναι αυτό που θα ξεκολλήσει τη χώρα από το φτώχεια. Εννοώ πως ούτε το πολιτιστικό τους επίπεδο είναι αυτό που αρμόζει στον επισκέπτη της Ελλάδας που επιθυμεί να έρθει σε επαφή με τα αξιοθέατα, την ιστορία της, τη φύση της, ούτε και η οικονομική τους κατάσταση επιτρέπει την ελπίδα εισροής χρημάτων στα ταμεία. Μιλάμε, κοινώς, για ψευδαισθήσεις. Ο τουρίστας που έρχεται από τη Ρωσία (ο καλύτερος πελάτης της χώρας) δεν είναι στην πλειοψηφία του μεγιστάνας. Είναι κάτι μεροκαματιάρηδες που κλείνονται όλη μέρα στα παραλιακά ξενοδοχεία, καταναλώνουν ατελείωτα βότκες, μπύρες (οι πιο κάτω Βαλκάνιοι) και μοχίτο και ξεσαλώνουν στις παραλίες φτύνοντας στο νερό και στην αμμουδιά. Δεν ενισχύουν τις τοπικές αγορές των τουριστικών περιοχών, γιατί τα πάντα τους φαίνονται ακριβά. Όταν κλείνεις σε πακέτο το εικοσιτετράωρο να έχει διαμονή, πρωινό, γεύμα, βραδινό, πισίνες και τα ρέστα και να κοστίζει όλο αυτό από 20 ευρώ, είναι αναμενόμενο η μπλούζα που κοστίζει 50 ευρώ, να σου φαίνεται υπερτιμολογημένη – και μπορεί να είναι. Όμως το θέμα είναι να δουλέψουν οι καταστηματάρχες και εκτός ξενοδοχείων. Να δουλέψουν οι πόλεις και τα χωριουδάκια της Ελλάδας.

Θα σας πω ένα περιστατικό: μπαίνουν τουρίστες σε χώρο έργων τέχνης και κάνουν παζάρι στα διακοσμητικά που είναι προς ευρεία κατανάλωση, απαιτώντας αντί για 7,5 ευρώ που κοστίζουν τα τρία κομμάτια, να πληρώσουν 5. Αντιλαμβάνεσαι, χωρίς να είσαι ευφυής, ότι ή έχεις να κάνεις με διακονιάρηδες ή με αγνώμονες. Ο τουρίστας που ζητά στη χαμηλή τιμή μείωση, είναι -όπως ένας Άγγλος ομολόγησε- αυτό που τους λένε όσοι έχουν επισκεφθεί τη χώρα. «Όσο και να τους κατεβάσεις την τιμή, θα το δεχτούν».

Η φωτογραφία είναι ένα από τα πολλά αντιπροσωπευτικά πρόσωπα τουριστών που έχουν βυθίσει τη Ρόδο. Οι καλοί μας οι τουρίστες της Ευρώπης και δη της Ρωσίας. Πουλάνε τρέλα, είναι απένταροι, τσαπατσουλεύουν τα πάντα και διώχνουν και εκείνον που πραγματικά θέλει να διαθέσει χρήματα, εκτιμά την ελληνική φύση και θέλει να κοινωνήσει τον πολιτισμό που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Αυτόν που είναι μιας κλάσης. Το χρυσάφι το διώχνουμε με αυτές τις τακτικές. Και περιοριζόμαστε στα ελάχιστα που δεν διαθέτουν καν τα μπατιράκια. Δεν λέω να μην κάνουν διακοπές και οι φτωχοί. Και οι βοσκοί και οι αγρότες. Να κάνουν όλοι. Εμείς, όμως, ας πάψουμε να έχουμε ψευδαισθήσεις πως ο τουρισμός θα τονώσει την οικονομία της Ελλάδας. Όπως λέει και ο σοφός φίλος μου, «...τα μεταξωτά προικιά, θέλουν επιδέξιους πόλους έλξης. Και γνώση και βούληση... Και συλλογικότητα. Ζητάω πολλά;». Στη χώρα με τον χρυσό- άνθρακα-νάρθηκα, ναι, Κωστή μου. Ζητάς πολλά!

Nino
07-07-13, 10:53
πριν απο 2500 χρονια

Είη δΆ αν παν,
όκου και εν Ζακύνθω
εκ λίμνης και ύδατος
πίσσαν αναφερομένην
αυτός εγώ ορών...

Ηροδοτος.

1. Δεκέμβριος του 2009
"Πετρέλαιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει"
γιωργος Παπανδρεου

Απριλιος 2012

https://www.academyofathens.gr/Documents/grigoriou.pdf

φεβρουαριος 2013

https://www.capital.gr/News.asp?id=1739574

πριν μερικες μερες...
https://offsite.com.cy/avrio-ta-apotelesmata-gia-idrogonanthrakes-stin-ellada/

Υπαρχουν δεκαδες εκατονταδες σελιδες που αναφερουν οτι η αρχικη εκτιμηση για υδρογονανθρακες ηταν λανθασμενη και οτι ειναι κατα πολυ μεγαλυτερες οι εκτασεις και τα αποθεματα.
Ειδικα στο φυσικο αεριο.
Υπαρχει εντονο διεθνες ενδιαφερον και μως εμεις ακομα λεμε οτι οι υδρογονανθρακες ειναι μεσα στο μυαλο του χαρδαβελα.
Αυτο οταν γινεται δια στοματος απλων ανθρωπων ειναι απλη ανοησια οταν ομως γινεται απο υπουργους πρωθυπουργο κλπ(πρωην) τοτε εκει κατι συμβαινει.
Πιστευει κανεις σας οτι ο γαπ δεν ηξερε, δεν ειχε τη παραμικρη ιδεα για τον ορυκτο πλουτο της Ελλαδας???
Ποιες σκοπιμοτητες εξυπηρετουσαν οι δηλωσεις του το 2009?
Παντως εχουν σιγουρα σχεση με την πολιτικη που ακολουθηθηκε!!

Skyline_IS
07-07-13, 12:13
Ολόκληρη Ελλάδα με μοναδικούς προορισμούς και ιστορία, πανέμορφα ορεινά τοπία, νησιά, θάλασσα και απίθανο καιρό, ζορίζεται να μαζέψει 17 εκ τουρίστες, που κατά τ άλλα μας ....ποθούν και μας ζηλεύουν.

Η Τουρκία από την άλλη, που δε μπορεί να συγκριθεί με μας στο ελάχιστο, εκτός ότι μας σκίζει σε ποιότητα υπηρεσίας, περιμένει πάνω από 32 εκ.

Παρακάτω ένα παράδειγμα του καλύτερου πελάτη μας. Οι 'άλλοι' τότε δεν μας κάνανε και τσινάγαμε. Δε πειράζει, τα λάθη πάντα πληρώνονται. ;)

Ο θειος μου εργαζεται σε τουριστικο γραφειο και ετυχε πριν καιρο να δω ενημερωτικα φυλλαδια για διαφορες τουριστικες περιοχες,ξενοδοχεια,παροχε ς κλπ..

Η αληθεια ειναι οτι καποτε στο τουρισμο ειμασταν καλυτεροι σε ολους τους τομεις απο τους τουρκους αλλα αυτο πλεον εδω και 4-5 χρονια ειναι ονειρο θερινης νυκτος. Ποιοτητα ξενοδοχειων,υπηρεσιων,υποδ ομες ειναι πλεον απιστευτα καλυτεροι και πραγματικα δεν βρισκω καποιο λογο να κανει καποιος διακοπες στην ελλαδα..

Να στηριξω τον ελληνα γιατι? Για να δινει το ιδιο δωματιο ακριβοτερα σε μενα σε σχεση με τον τουριστα? Να με φερνει αλλο τιμοκαταλογο σε σχεση με τον τουριστα? Σε ποια ξενοδοχεια να πας?

Αν δεν πεσει πραγματικο χρημα για ριζικη αναβαθμιση ποιοτητας και υπηρεσιων δεν προκειται να ερθει ποτε ο τουρισμος που χρειαζεται η ελλαδα.

Thomelef
07-07-13, 13:39
Ο τουρισμος της ελλαδας ειναι σαν την καλυτερη αγελαδα του κτηνοτροφου, η οποια εκτος του οτι βγαζει το καλυτερο γαλα, βγαζει και το περισσοτερο. Το μοναδικο της μειονεκτημα ομως, ειναι, οτι μολις γεμισει ο κουβας που ειναι αναμεσα απ'τα σκελια της, κατι την πιανει και κλωτσαει τον κουβα με αποτελεσμα να χυθουν τα παντα...

Δωρο αδωρο για τον τουρισμο μας τα καλη του τοπου.

Και τελος παντων πρεπει καποτε να αντιληφθουμε το ποσο πισω ειμαστε σαν χωρα γενικοτερα και να προσπαθησουμε να γινουμε ανταξιοι του τοπου μας. Οχι μονο για τον τουρισμο που προσωπικα δεν τον θεωρω ως την νουμερο ενα επιλογη εσοδων για μια χωρα, ασχετα που ο τοπος μας μας ευνοει ακομα και σε αυτο, αλλα γενικοτερα.

Ειμαστε ικανοι, αλλα ειμαστε και σε μεγαλο λιθαργο...μπορουμε να κανουμε πολλα, αρκει να σταματησουμε να τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους και να παρουμε την τυχη μας στα χερια μας.

Monsta
07-07-13, 14:18
Να στηριξω τον ελληνα γιατι? Για να δινει το ιδιο δωματιο ακριβοτερα σε μενα σε σχεση με τον τουριστα? Να με φερνει αλλο τιμοκαταλογο σε σχεση με τον τουριστα? Σε ποια ξενοδοχεια να πας?

Αυτό ακριβώς. Πρόσφατα στη Ν. Μουδανιά 320e εμείς, 180e ο Βούλγαρος.

Και τη Τουρκία την αναφέρουμε μόνο κ μόνο επειδή είναι απέναντι. Υπάρχουν αμέτρητοι προορισμοί στη νότια Ευρώπη, αλλά και αλλού με πανέμορφα τοπία και εξαιρετικό σέρβις.

S8N
07-07-13, 14:37
Εχουμε γραψει στο παρελθον για ποιους λογους πρεπει να προτιμουμε τους Ελληνες. Αντιλαμβανομαι οτι σε ορισμενες περιπτωσεις πεφτουμε θυματα κοροιδιας, αλλα ειδικα στον τουρισμο οι tour operators λειτουργουν με εκβιαστικες και γκανκστερικες τακτικες.

Κι εσυ ρε Κωστα, 320 ευρω τη μερα; Και φωναζεις για το ψωμι στον φουρνο που κανει 50 λεπτα; :hystericalbs1:

Stamatis
07-07-13, 15:44
Οταν πληρωνεις 320 εσυ και 180 ο Βουλγαρος, το προβλημα δεν ειναι ο ξενοδοχος.
ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Thomelef
07-07-13, 15:52
Το προβλημα ειναι οτι ο βουλγαρος εχει κλεισει με ενα πρακτορειο που συνεργαζεται καθε χρονο με τα ξενοδοχεια και κουβαλαει απο πισω του καμμια 1000αρα ατομα το λιγο λιγο για ολη τη σεζον, και γα ξενοδοχεια κανουν κρα για να καπαρωσουν τετοιους πελατες που θα τους βγαλουν τη μιση σεζον.

Οποιος ειναι εξυπνος και θελει ν κλεισει το ιδιο με τους βουλγαρους-ρουμανους-γερμανους και σια, το μονο που εχει να κανει, ειναι να κλεισει απευθειας μεσω τετοιου πρακτορειου, παρα να παει και να κλεισει μονος του.

Monsta
07-07-13, 18:32
Γι αυτό φεύγω, για να μην είμαι πια πρόβλημα σε κανέναν Πρόεδρε...

Το Oceania Club ήταν το πιο οικονομικό all-inclusive 5* για 4 άτομα, ερ-τικετς του Σαλόνικα ινκλούντεντ.

Stamatis
07-07-13, 18:36
Γι αυτό φεύγω, για να μην είμαι πια πρόβλημα σε κανέναν Πρόεδρε...

Το Oceania Club ήταν το πιο οικονομικό all-inclusive 5* για 4 άτομα, ερ-τικετς του Σαλόνικα ινκλούντεντ.

Λαθος τοπιασες.
Why πληρωσες ρωταω!

Monsta
07-07-13, 21:18
Βρε μια χαρά το πιασα, άκου που σου λέω.

S8N
07-07-13, 21:38
Θα με παρεις μαζι σου?

friendgr
07-07-13, 21:51
Αυτό το πιασοκολι στους ελληνες τουριστες με τα ξενοδοχεια τελευταία φορά το ανέχομαι. Από του χρονου θα βρω κονε στο εξωτερικο από φίλους για κράτηση.
Ε δεν πάει άλλο αυτή η κοροϊδία. Να φέρνουν τους μεθυστακες αγγλους, ρωσους κλπ all inclusive με 700 ευρώ την εβδομάδα και μόλις παίρνουμε εμείς να πετανε τα χιλιάρικα λες κι είναι μαρουλοφυλλα....
Όποιος έχει δορυφορική ας δει τι προσφορές κάνουν για διακοπές να καταλάβει τι πληρώνουμε εμείς εδώ.

Αφού παίζουν τέτοιο παιχνίδι έτσι θα παίξω κι εγώ από του χρόνου.

Monsta
07-07-13, 22:00
Θα με παρεις μαζι σου?

Sure. As long as you beg...:p

Λοιπόν δείτε το παρακάτω βίντεο.

Μαθήματα νεοφιλελευθερισμού δίνει ο 77-χρονος. Εύγε!!!

https://www.youtube.com/watch?v=muIrcfSqGxg&sns=em

Sent from my iPhone

Stamatis
07-07-13, 23:46
Βρε μια χαρά το πιασα, άκου που σου λέω.

Ακουω που μου λες.

Και σου ξανάλεω, ΜΗΝ τον διαλεγεις.
Με 350 τη μερα πας στην Μαγιορκα.

spar@
07-07-13, 23:54
Ακουω που μου λες.

Και σου ξανάλεω, ΜΗΝ τον διαλεγεις.
Με 350 τη μερα πας στην Μαγιορκα.

με 350 ευρο την βδομαδα φτιαχνεις τετοιο κεφαλι που νομιζεις οτι εισαι στην ιμπιζα....

fanisk
08-07-13, 00:23
με 350 ευρο την βδομαδα φτιαχνεις τετοιο κεφαλι που νομιζεις οτι εισαι στην ιμπιζα....

αχαχαχαχ αμα φας 350¤ χημεια σε μια μερα φτανεις διαστημα :th_Laie_67-1:

Skyline_IS
08-07-13, 06:49
Δεν ειναι ακριβως επικαιροτητα αλλα αξιζει να το δειτε...

Ο συνωστισμος στη Σμυρνη (κατα την Ρεπουση..)
https://www.youtube.com/watch?v=t2B84CyLblk#at=92

Ptboul
08-07-13, 10:27
Θυμάστε τους τεμπέληδες Έλληνες που δεν ενδιαφέρθηκαν να πάνε Μανωλάδα να δουλέψουν; Άντε βγάλε άκρη που είναι η αλήθεια και που το ψέμα.

https://www.kamarinia.gr/article/item/184950-lene-psemata-oi-phraoulades-tes-manoladas-oti-zetesan-ellenes-ergates

Ptboul
08-07-13, 10:49
Μειώθηκε κατα μία σχεδόν εβδομάδα η υποβολή και καταβολή του ΦΠΑ, ήτοι αντί 26/07 πάει 20/07!

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ 1267/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος μέχρι: α) Την 20η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο.

και
σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 38 του Κώδικα ΦΠΑ.».

3. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της ΑΥΟ ΠΟΛ 1267/2011 αναφέρεται η «26η» ημέρα αντικαθίσταται από την «20η» ημέρα.

όλο το Link https://www.forin.gr/articles/article/10184/pol-1129-3-6-2013-tropopoihsh-tou-xronou-upobolhs-ths-periodikhs-dhlwshs-fpa-kai-tou-periexomenou-tou-entupou-050-%E2%80%93-fpa-ekdosh-2h-2011-f2-taxis

Να τα μαζέψουν στο μπαμ με το ζόρι :ranting2:

hades7
08-07-13, 10:53
νταξει ρε αυτο δεν ειναι κατι κακο φορο που εχεις εισπραξει σου ζηταν να δωσεις το παραλογο ειναι η προκαταβολη φορου σε μια χρονια που δεν ξερεις αν θα ζεις αν θα εχεις επιχειρηση και αν θα εχεις κερδη

Thomelef
08-07-13, 11:05
ακριβώς. συμφωνώ με τον άρη...το ΦΠΑ δεν είναι κάτι που βάζει απο την τσέπη του μια επιχείρηση, είναι φόρος που έχει εισπραχθεί για το κράτος. απο την τσέπη του το βάζει κάποιος που δεν πληρώθηκε για την πώληση που έκανε και κόπηκε το παραστατικό, είτε επειδή δουλεύει με ανοιχτό λογαριασμό, είτε επειδή έφαγε στην κωλάθρα του επιταγή που του έκοψε ο πελάτης του, απο το καρνέ που μοιράζουν οι τραπεζάρες που έχουμε.

αν και πάλι, το ΦΠΑ φαγώνεται πολύ εύκολα πλέον λόγο αυξημένων εξόδων και μειωμένης δουλειάς, οπότε το κράτος πάλι τα @@ του θα πάρει, γιατί είπαμε, όλα τα υπολογίζουν εκτός του γεγονότος ότι κανείς δεν έχει λεφτά και ο ένας τρώει απ'τον άλλο.

έλεγα ο άλλος σήμερα δευτεριάτικα και γελούσε με το χάλι του...χαχαχαχαχα!!!να δώ λέει ποιος θα πρωτοπρολάβει να πάρει απο τις κατασχέσεις που έχουν να μου κάνουν. οι τράπεζες, η εφορία, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ???φυσικά και για να γελάει, καταλάβατε...ένα σπίτι, δυο αυτοκίνητα...1,5 εκ χρέη...παλιά όλοι φοβόντουσαν τα μετέπειτα τρεχάματα με το δημόσιο και το μαύρισμα. πλέον, κανέναν δεν τον ενδιαφέρει τπτ. εφόσων όλοι έχουν χάσει το πρόσωπο τους και την φερεγγυότητα τους, δεν τους νοιάζει τπτ πλέον. ο συγκεκριμένος έχει τραβηχτεί 2 φορές αυτόφορο, έχει 2 παιδιά που ακόμα πάνε σχολείο, μια ζωή ήτανε κύριος, αλλά έφαγε πάνω απο 1μύριο ακάλυπτες επιταγές. το μεγαλύτερο του λάθος λέει, ήταν που κάλυψε ποσό επιταγών που είχε περασμένο στο πλαφόν. έπρεπε λέει να μην είχε πληρώσει τπτ στην τράπεζα για να δούνε την γλύκα αυτά τα @@ που μοιράζουν έτσι τα μπλοκ...

Ptboul
08-07-13, 11:15
Η ένσταση μου έγκειται σε δύο γεγονότα:

1. Δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση για την 20η Ιουλίου αντί της 26ης.

2. Η γυναίκα μου που εργάζεται σε γραφείο με μπλοκάκι και λαμβάνει είδη το φπα της από τον εργοδότη αρκετές ημέρες μετά την υποβολή του. Τουτέστιν πρέπει να έχουμε κάβα ενάμιΣο χιλιάρικο +, δυο εβδομάδες+ νωρίτερα.

hades7
08-07-13, 11:16
τομι πριν 6 χρονια ενας γατος φιλος μου στις λαμογιες πηγε να σωσει εναν κοινο μας φιλο επιχειρηματια ο οποιος περι τα 55 χρονων και με τιποτα στο ονομα του μονο ενα μερτσεντε αφου τα ειχε μεταβιβασει ολα τα ακινητα στα παιδια του πηγε και πληρωσε 200κ υπογεγραμμενες επιταγες σε εναν που τον "εστησε", για να μην σφραγιστει ο βλακας και να μην χαλασει το ονομα του στην πιατσα.αποτελεσμα ολα του τα μετρητα πηγαν περιπατο η δουλεια του κατερευσε χωρις ρευστοτητα αλλα του μεινε το καλο ονομα στην πιατσα......ο φιλος μου τον σταυρωσε να μην πληρωσει μια τωτε αλλα ποιος τον ακουγε

Stathis
08-07-13, 11:20
παιδια η αγορα δεν δουλευει μονο μετρητοις, δουλευει και με πιστωση.
εκει ειναι που παιζει ρολο ποτε θα δωσεις το φπα.
αν κληθεις να τον δινεις πριν τον εισπραξεις υπαρχει θεμα, χρηματοδοτεις τη δουλεια του αλλου και τα εσοδα του κρατους.
υπαρχει βεβαια παντα η λυση να δουλευεις μονο με μετρητα.
στη λιανικη γινεται αυτο, στη χονδρικη ομως?

hades7
08-07-13, 11:24
ρε σταθη οκ 6 μερες τι διαφορα κανουν στην χονδρικη?

Stathis
08-07-13, 11:25
αν ο πελατης σου σε πληρωνει μηνα, μεγαλη.
αν σε πληρωνει 3μηνο, 6μηνο, 12μηνο, μικρη.

S8N
08-07-13, 11:27
παιδια η αγορα δεν δουλευει μονο μετρητοις, δουλευει και με πιστωση.
εκει ειναι που παιζει ρολο ποτε θα δωσεις το φπα.
αν κληθεις να τον δινεις πριν τον εισπραξεις υπαρχει θεμα, χρηματοδοτεις τη δουλεια του αλλου και τα εσοδα του κρατους.
υπαρχει βεβαια παντα η λυση να δουλευεις μονο με μετρητα.
στη λιανικη γινεται αυτο, στη χονδρικη ομως?

Και στην παροχή υπηρεσιών έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Έχω πελάτες που χρωστάνε από το προηγούμενο τρίμηνο. Κάποιοι χρωστούν από πέρυσι. Αλλά είναι παλαιοί πελάτες, τι να κάνω?

Έχω κουραστεί πολύ να κάνω τον λογιστή, τον εισπράκτορα, τον δικηγόρο. Είμαι μηχανικός που να πάρει ο διάολος. Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ.

Ptboul
08-07-13, 11:35
Και στην παροχή υπηρεσιών έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Έχω πελάτες που χρωστάνε από το προηγούμενο τρίμηνο. Κάποιοι χρωστούν από πέρυσι. Αλλά είναι παλαιοί πελάτες, τι να κάνω?

Έχω κουραστεί πολύ να κάνω τον λογιστή, τον εισπράκτορα, τον δικηγόρο. Είμαι μηχανικός που να πάρει ο διάολος. Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ.

Αποτύπωση της πραγματικότητας σε 5 γραμμές. Λέξη προς λέξη._

Δυστηχώς σφιχτό credit control* είναι η μόνη λύση.

*Συνεχόμενη όχληση δηλ. με αυξανόμενες απειλητικές τάσεις ή δωσ' τα factoring στον σπαρα με προμήθεια 80%.

Konstantinos E60
08-07-13, 11:56

Περίμενε να δείς τι θα φωνάζεις σε λίγο που θα σκάσουν και τα ΦΑΠ !!
Ειμαι Τ Ρ Ε Λ Ο Σ.....!!!!

S8N
08-07-13, 12:45
Περίμενε να δείς τι θα φωνάζεις σε λίγο που θα σκάσουν και τα ΦΑΠ !!
Ειμαι Τ Ρ Ε Λ Ο Σ.....!!!!

Καλά, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Φόρος εισοδήματος, ΦΑΠ για τρία έτη, νέο χαράτσι στα ακίνητα, ΤΣΜΕΔΕ ξανά τον Οκτώβρη, αρχίζουν και τα σχολεία τον Σεπτέμβρη (παιδικό σταθμό ο μικρός, σχολείο η μεγάλη), θα γελάσουμε πολύ. Μην αρχίζουν και τίποτα κρύα και πρέπει να βάλω πετρέλαιο.

Για το σχολείο, άλλο ωραίο: Ήθελαν να τη στείλουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Ξέρω 500 Μενιδιάτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία των Θρακομακεδόνων, το δικό μου και τα παιδιά των φίλων μας που μένουμε στους Θρακομακεδόνες ήθελαν -λόγω πληρότητος- να το στείλουν στο Ο.Χ.

Ε, το έστειλα σε Ιδιωτικό. Αυτή είναι η Ελλάδα.

Μωρέ με βλέπω πίσω στους γονείς μου με την ουρά στα σκέλια.

Ptboul
08-07-13, 12:56
Μωρέ με βλέπω πίσω στους γονείς μου με την ουρά στα σκέλια.

Όλοι στο πατρικό μας θα καταλήξουμε μια μέρα.

spar@
08-07-13, 13:24

KΑι ο χαντες θα κουβαλάει και την τιγρη....

PANOS-E60
08-07-13, 13:28

ο τρίτος προφήτης του φόρουμ είναι εδώ ! :original:

spar@
08-07-13, 13:31

Σε ποιο χρονικό σημείο θα τα σκεφτόμαστε όλα αυτα και θα γελάμε δεν ξέρω , πριν γυρίσει ο χαντες με την τιγρη στο πατρικό του η μετα ;

Konstantinos E60
08-07-13, 13:36

Αν θα μείνει και το πατρικό !!

hades7
08-07-13, 13:37
τυπε παλια που περναγε η μπογια μας θα καναμε κανα σωγαμπριλικι και θα την βγαζαμε καθαρη μεχρι νεωτερας τωρα αστο θα παμε στην μανουλα μας και θα φοραμε και φακιολι να κανουμε παρκε

Ptboul
08-07-13, 13:38

Η μητέρα μου ζούσαν 7 άτομα σε ένα σπίτι με 2 δωμάτια, φώναζε η γιαγιά μου ''τελειώνετε με το διάβασμα όσο είναι μέρα να μη κάψουμε την λάμπα το βράδυ''.

Ο δε πατέρας μου διάβασε με αυτό ακριβώς!

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/lyxnos-1.jpg

Τώρα το έχουμε για διακοσμητικό στο τζάκι.

Όταν αρχίσουν να πέφτουν οι απολύσεις ή οι αναδουλειές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το βλέπω πολύ κοντά το σενάριο https://www.bmwfans.gr/forum/

spar@
08-07-13, 13:39
τυπε παλια που περναγε η μπογια μας θα καναμε κανα σωγαμπριλικι και θα την βγαζαμε καθαρη μεχρι νεωτερας τωρα αστο θα παμε στην μανουλα μας και θα φοραμε και φακιολι να κανουμε παρκε

Τύπε εσυ δεν θα χαθεις σε βλέπω να μαθαίνεις στην τιγρη τσιφτετελι και να παίζεις πλειμπακ κλαρινο στην Ερμού ....

hades7
08-07-13, 13:42
τυπε σκεφτομαι να βαψω την μουρη μου ασπρο περλα κωδικο χρωματος δεν θυμαμαι και να το παιζω αγαλμας

spar@
08-07-13, 13:45
τυπε σκεφτομαι να βαψω την μουρη μου ασπρο περλα κωδικο χρωματος δεν θυμαμαι και να το παιζω αγαλμας

Τύπε ειναι ωραία δουλεια αυτη, αλλα πολυ κουτσουλια...

Thomelef
08-07-13, 15:19
Ε ρε γλεντια που θα καμνουμε φετος...τα χρεη θα χτυπησουν κοκκινο, οι μειωσεις θα εχουν συνεχεια σε μισθους και συνταξεις, ενω θα ακουσουμε και το ωραιοτερο ολων στο τελος.

Τα εσοδα επεσαν εξω, υπαρχει τρυπα, μοιραιες οι καινουριες σαρωτικες αλλαγες σε φορολογικο - ακινητα - αυτοκινητα.

friendgr
08-07-13, 15:22
Στάνταρ αυτό θα συμβεί.

Stamatis
08-07-13, 15:22
12.000.000 το κεφαλι χρωσταμε ρε παιδια και ξεχρεωσαμε.
Βαλτε λιγο πλατη να τελειωνουμε με τα δανεια.

Thomelef
08-07-13, 15:24
Τπτ ρε...ουτε 13 δεν ειναι.

Stamatis
08-07-13, 15:24
Αυριο, 13 θαχει παει το νουμερο.
Μη χαλιεσαι.

Thomelef
08-07-13, 15:29
Κατσε ρε...γιατι 12? 400 δις περιπου πες δια 10μυρια πολιτες ειναι 40κ στο κεφαλι. Εκτος και αν το λες σε δραχμες, αλλα και παλι λαθος ειναι, αφου με το 80% υποτιμηση που γραφεται δεξια και αριστερα, μιλαμε για 72 χιλιαρικα.

Thomelef
08-07-13, 15:34
Αυριο, 13 θαχει παει το νουμερο.
Μη χαλιεσαι.

Εγω για τπτ δε χαλιεμαι θειο...στα @@ μου τους γραφω. Το μονο που με ενδιαφερει πλεον, ειναι να πληρωνω στην ωρα μου τους συνεργατες μου, να μην λειπει τπτ απο την οικογενεια μου και να περναω οσο μπορω καλυτερα με αητα οου διαθετω...

Για κανενα @@ δεν προκειτε να χαλασω αυτο το παραπανω. Αν εχω, να δωσω αν δεν εχω, θα τους δειξω τι εχω αναμεσα απ'τα ποδια. Αλλα να στερηθω και αλλο εγω και οι γυρω μου για την κωλοελλαδα, δεν παιζει. Αρκετα πλερωσαμε...4 χρονια στερουμαστε για ναειμαστε ενταξει. Τι καταλαβαμε? Τπτ. Απλα βλεπουμε δεξια και αριστερα ολους να μην πληρωνουν, να μην τιμωρειται κανεις και εμας να παριστανουμε τις αγιες.

Δεν πα να γ@μηθουνε λεω'γω...

S8N
08-07-13, 15:46
Για σενα πιανεται και το πανω και το κατω κεφαλι, Θωμα.

Thomelef
08-07-13, 16:20
Ναι καλα θα ητανε αν ηταν μονο αυτα τα 2 αρη...εχουμε καμμια 15αρια ακομα που πληρωνουμε, αλλα αυτα τα κεφαλια ειναι αλλων, απλα αυτοι οι αλλοι, αποφασισαν να μην τα κουβαλαν αλλο αυτοι και εκριναν καλυτερη λυση να τα παρκαρουν μεσ'τον κωλο μου.

Οποτε πλερωνω για παραπανω απο 2 κεφαλια. Να'ναι καλα οι τραπεζαρες μας και οι φωστηρες που εχουν στα γραφεια και μοιραζουν αβερτα αναπτυξη.

Stamatis
08-07-13, 17:11
Εγω δε θελω αλλη αναπτυξη παιδια.
Χορτασα.
Αυριο μπορουμε να φαμε κατι αλλο;

Stathis
08-07-13, 18:09
Ναι αμε!
Τ @@@@@@ μας...:original:

Stamatis
08-07-13, 18:10
Και τα @@ μεσα....

Stathis
08-07-13, 18:12
Πιασε τοιχο, ο σοϊμπλε θα σμπρωξει γερα!

Thomelef
08-07-13, 19:19
ΣΚΑΙ τωρα, εχουν τον προεδρο της ΑΔΕΔΥ...βαλτε να γελασετε!

Τον μλκ τον παναγοπουλο ποτε θα βγαλουνε ρε...καιρο εχει να βγει αυτη η χλεπα.

Stathis
08-07-13, 19:46
Ψηλε σε ξεχασα σημερα.

Thomelef
08-07-13, 20:42
Και αυριο μερα ειναι...

Monsta
08-07-13, 20:53
Αρχικά γραμμένο το 2009. Του Καισάριου.

Γιατί όχι τεκμήριο και στο σεξ

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και αρκετά χρόνια έχουν επινοήσει την ιδέα του τεκμαρτού εισοδήματος. Τα πρώτα τεκμήρια μπήκαν σε ισχύ το 1955 επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή. Το πρώτο τεκμήριο είχε να κάνει με το ετήσιο ενοίκιο ή τεκμαρτό της κατοικίας και θερινής διαμονής. Αργότερα με τα χρόνια προστέθηκαν και άλλα τεκμήρια όπως: Η κατΆ εκτίμηση υπολογιζόμενη δαπάνη για το επιβατικό αυτοκίνητο, κότερο, ελικόπτερο και αεροπλάνο. Η δαπάνη για τυχόν απασχολούμενο οδηγό, πλήρωμα κότερου κτλ, οι δαπάνες ταξιδιών αναψυχής εξωτερικού και τα καταβαλλόμενα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία.

Τα τεκμήρια μας λένε έχουν στόχο τους εύπορους πολίτες. Από τη στιγμή που δεν μπορεί ο νομοθέτης να φορολογήσει τους “έχοντες και κατέχοντες” (διότι δε λειτουργεί το κράτος), η ιδέα είναι να προσδιορίζουμε τι κόστος έχουν οι μεγάλες αγορές και δαπάνες πολυτελείας και να γίνει ένας προσδιορισμός θεωρητικού εισοδήματος, άσχετα αν έχει η δεν έχει αυτό το εισόδημα ο πολίτης που θα φορολογηθεί. Δεν μπορεί κάποιος (λέει ο νομοθέτης) να δηλώνει 20.000 εισόδημα και να πάει να πάρει μια βίλα η ένα αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Λογικό είναι (έως ένα βαθμό) να ζητάει το κράτος πόθεν έσχες για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που κάνουν τέτοιες δαπάνες, χωρίς να έχουν το ανάλογο εισόδημα.
Και ναι μεν είναι άδικο, λόγω φοροδιαφυγής, να μην πληρώνουν φόρο αυτοί που έχουν μεγάλα εισοδήματα, αλλά είναι επίσης άδικο να φορολογούνται άλλοι ανεξαιρέτως, λόγω της ανεπάρκειας των εισπρακτικών και φορολογικών μηχανισμών του κράτους. Είναι άδικο να φορολογηθούν όλοι οι πολίτες μόνο και μόνο επειδή το κράτος δεν μπορεί να φορολογήσει σωστά μια μικρή μειοψηφία.

Η πλειοψηφία των πολιτών με το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο θα κληθούν να πληρώσουν φόρους σε εισοδήματα που δεν έχουν. Τα τεκμήρια θα αποδώσουν εισόδημα σε περιουσιακά στοιχεία που έχουν αγοραστεί παλιότερα με φορολογητέα εισοδήματα η, έχουν περιουσιακά στοιχεία από κληρονομιά. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει κληρονομήσει ένα σπίτι 230 τ.μ. σε μια σχετικά καλή περιοχή και έχει ένα σχετικά καλό αυτοκίνητο 5 ετών, αλλά παράλληλα δεν έχει κανένα τωρινό εισόδημα διότι απολύθηκε, θα λογοδοτήσει φορολογικά.
Αυτές οι τακτικές δεν θα αποδώσουν περισσότερους φόρους. Είναι άλλο να προσπαθείς να πιάσεις αυτούς που έχουν κάνει αγορές που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους και άλλο να βάζεις τεκμήρια διαβίωσης στο σύνολο της κοινωνίας. Τα τεκμήρια ουδέποτε βοήθησαν στο να εισπραχτούν περισσότεροι φόροι. Αν τα τεκμήρια ήταν αποτελεσματικά, τότε δεν θα είμαστε στην κατάσταση που είμαστε. Τα τεκμήρια μειώνουν την καταναλωτική δαπάνη και αποθαρρύνουν όλους εκείνους που έχουν λεφτά, να τα ξοδέψουν. Ο φόβος μήπως τους ζητηθεί που τα βρήκαν, παρόλο που μπορεί να είναι απόλυτα νόμιμοι, είναι άκρως ανασταλτικός παράγοντας κατανάλωσης. Επιπλέον, σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, αυτά τα μέτρα θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Το μόνο που θα καταφέρει το κράτος με τέτοια μέτρα είναι να δοκιμαστούν τα όρια αντοχής των Ελλήνων στη λιτότητα. Ίσως ο μόνος κλάδος που θα πάει καλά θα είναι οι ενοικιάσεις DVD, διότι όλοι θα κάθονται σπίτια τους.

Όσο επικίνδυνο είναι το να πειραματίζεται κανείς με τους δημοκρατικούς θεσμούς, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να αφεθεί ελεύθερος ο νομοθέτης να επιβάλει όποιο φορολογικό μέτρο θέλει διότι αυτό νομίζει ότι επιτάσσουν οι συγκυρίες. Η φορολογία για να μπορεί να σταθεί, θα πρέπει να βασίζεται στη δικαιοσύνη και όχι στη στατιστική. Διότι μεταξύ άλλων, η επιβολή φορολογικών τεκμηρίων (και στο βαθμό που κανείς δεν εναντιωθεί σε αυτά), μπορεί να ανοίξει την όρεξη του κράτους και για άλλες μορφές τεκμηρίων, που κανείς δεν μπορεί σήμερα να φανταστεί.

Για παράδειγμα, λίγο πολύ ξέρουμε ότι πολλές κομμώτριες κάνουν κατΆ οίκον επισκέψεις και ότι αυτές και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες πληρώνονται “μαύρα”. Προκειμένου λοιπόν το κράτος να πιάσει ορισμένα από αυτά, δεν έχει πάρα να βάλει και ένα τεκμήριο κομμωτικής. Ας υποθέσουμε ότι, μια γυναίκα, για να είναι περιποιημένη, χρειάζεται να πηγαίνει μια φόρα την εβδομάδα στο κομμωτήριο. Ας πούμε ότι για κούρεμα, νύχια, πόδια και ένας θεός ξέρει τι άλλο, μια γυναίκα θέλει 50 ευρώ την εβδομάδα. Το κράτος τότε δεν έχει παρά να προσθέσει 2000 ευρώ τον χρόνο στο εισόδημα της κάθε γυναικάς σαν φορολογική υποχρέωση - πάει δεν πάει στο κομμωτήριο και ανεξαρτήτου ηλικίας. Το βρίσκει κανείς λογικό αυτό;

Υιοθετώντας την παράλογη και άδικη φορολογική λογική της κυβέρνησης, και τραβώντας την στα άκρα, ίσως το καλύτερο τεκμήριο για να λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα θα ήταν ένα τεκμήριο στο σεξ. Αν υποθέσουμε ότι ένας ενήλικας άντρας η γυναίκα κάνουν σεξ 4 φόρες την εβδομάδα, τότε το κράτος δεν έχει παρά να υπολογίσει πόσο κοστίζει το σεξ στα πορνεία γύρω από το Μεταξουργείο και πόσο κοστίζει η παρέα των όμορφων νιγηριανών καλλονών που κάνουν πιάτσα το βράδυ στην οδό Σοφοκλέους. Στη συνέχεια, εφόσον βγάλει ένα μέσο όρο, να προσθέσει αυτό το ετήσιο κόστος στο εισόδημα του κάθε ενήλικα πολίτη! Δεν θα έχει καμία σημασία αν είσαι παντρεμένος η όχι, διότι τόσο θα ήταν το κόστος για να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές σου ανάγκες αν δεν ήσουν, άσχετα αν θέλεις η δεν θέλεις τέτοιες υπηρεσίες.
Δεν έχει καμία διαφορά η πιο πάνω λογική από το τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης που θέλει σήμερα να επιβάλει η κυβέρνηση. Η λογική αυτή δεν μπορεί να περάσει διότι είναι άδικη, αντιπαραγωγική και πάνω από όλα δεν θα προσφέρει λύσεις.
Πάντως, μην ανησυχείτε, ο φόρος θα μειώνεται αναλογικά με την ηλικία του φορολογούμενου, διότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία κάνουν λιγότερο σεξ. Φοροαπαλλαγή όμως από αυτό τον φόρο ίσως θα πρέπει να έχουν οι άντρες που, αποδεδειγμένα και με βεβαίωση γιατρού, δεν έχουν στύση! Δυστυχώς όμως για τις γυναίκες, η ανορεξία για σεξ δεν θα είναι δικαιολογία για την μη καταβολή φόρου.

Διεστραμμένοι αληταράδες του Σόβιετ.

Stamatis
08-07-13, 21:03
Ας μου σηκωνωτανε και ας το φορολογουσε.

Thomelef
08-07-13, 21:21
Πολυ πεσμενο σε βλεπω σημερα θειο.

Αντε ρε γραφτα ολα στις παπαρες σου να πουμε...σιγα μη πεθανουμε κιολα για τα @@. Ολοι βουτιγμενοι στα ιδια σκατα ειμαστε.

Μερες μετραμε. Αλλος λιγοτερες, αλλος περισσοτερες. 40 χρονων παληκαρι εφυγε πριν 2 εβδομαδες...απο το αγχος και τη στεναχωρια του το τελευταιο χρονο κοιμοταν 3 ωρες την ημερα. Οι γιατροι ειπαν οτι το αυξημενο αγχος τον καθαρισε.

Φτανεις σε ενα σημειο που ακους τςτοιες ιστοριες και λες δε γαμιουνται ολα ρε...ηταν ο τεχνικος που ερχοταν για τη μηχανη οποτε ειχαμε προβλημα.

Μαγκες. Γραφτε τα ολα και μην δινετε σημασια. Εφοσων δεν εχετε κανει εσεις το λαθος, μην αφηνετε τουλαχιστο να σας το φορτωνουν στη συνειδηση σας.

vagmag
08-07-13, 21:35
ρε σταθη οκ 6 μερες τι διαφορα κανουν στην χονδρικη?

Δεν κάνουν οι 6 μέρες νωρίτερα διαφορά.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως είπαν τα παιδιά που το ΦΠΑ δεν εισπράχθηκε ΠΟΤΕ λόγω του ότι δεν έγινε η εξόφληση του τιμολογίου.
Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί.
Υπάρχουν ακόμα επιταγές πολλών μηνών.
Στις παραπάνω περιπτώσεις είτε η είσπραξη του ΦΠΑ γίνεται αρκετά αργότερα από την ημερομηνία που ζητάει το κράτος την καταβολή του, είτε σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν πληρωθούν οι επιταγές, τα γραμμάτεια, τα τιμολόγια δλδ, και πάλι θα πρέπει να αποδόσει το ΦΠΑ αυτός που έκοψε το τιμολόγιο, και ας έχασε το εμπόρευμα, το κέρδος, το εργατικό και το ΦΠΑ ! Δικαιοσύνη!

Δε το εισπράτουμε πάντα το ΦΠΑ. Και σίγουρα δεν το εισπράτουμε νωρίτερα από ότι το καταβάλουμε, κάποιοι που οι κλάδοι μας χρησιμοποιούν (κακώς) ακόμα επιταγές.

Monsta
08-07-13, 21:58
Το θεωρεί δεδομένο ότι σου σηκώνεται. Όπως θεωρεί δεδομένο ότι ο άνεργος ή ο πλέον χαμηλόμισθος πρέπει να φορολογηθεί με το αυθαίρετο τεκμαρτό κι ας μην έχει καν εισόδημα.

Φακ δις σιτχολ.

hades7
08-07-13, 22:00
Αυτά τα γνωρίζω που λες από την καλή και απο την ανάποδη το κράτος στην προκειμένη τι φταίει ;@ vag

Thomelef
08-07-13, 22:06
Παντως εχω ενα προαισθημα οτι ερχεται γερο μπαμ προς τον σεπτεμβρη που θα εχει γινει το πρωτο κρας τεστ απο τις εισπραξεις του δημοσιου.

Οι μιςοι και παραπανω συνεργατες εχουν οφειλες απο την πρηγουμενη χρονια και για φετος λενε οτι ακομα και να τα εχουν, δεν θα πανε να καταβαλουν.

Ειναι η στιγμη που αρχιζει και γυριζει μπουμεραγκ η κατασταση σε ολους αυτους που νομιζαν οτι επ'αοριστου δεν θα τους αγγιξει τπτ και οτι τα κοροιδα θα πλερωνουν μια ζωη.

Ενα πραγμα δεν υπολογιζαν, το οτι τα λεφτα τελειωνουν.

Απορω παντως ρε πστ μου ποιανου μλκ ηταν η ιδεα, η φορολογια να μην κοιταει καν τι εισοδηματα εχει ενας ανθρωπος, πριν αυτος φορολογηθει. Ποιανου μλκ ηταν η ιδεα οτι ο ανεργος πρεπει να φορολογειται.

Μιλαμε για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας ρε.

Thomelef
08-07-13, 22:11
Αυτά τα γνωρίζω που λες από την καλή και απο την ανάποδη το κράτος στην προκειμένη τι φταίει ;@ vag

Το κρατος φιλε φταιει που δεν προστατευει εστω και στο παραμικρο αυτον που καταβαλει τον φορο, ενω του τον εχει φεσωσει καοοιος μαγκας.

Συναιτερος στα κερδη και που τον ειδατε στη ζημια, δεν ειναι ωραιο. Πρεπει καοως να προστατευτει αυτος που ειναι τυπικος.

hades7
08-07-13, 22:25
Δεν λέω ότι είναι δίκαιο να αποδόσεις φπα ενώ δεν το έχεις εισπράξει αλλά το κρατος τι να κάνει τον χωροφύλακα ;

Thomelef
08-07-13, 22:45
Ε ναι...το σδοε, τις εφοριες και τα δικαστηρια, γιατι να τα εχει διακοσμητικα?

Αν εχεις πιστολια μισο εκ, σημαινει οτι εχεις καταβαλει τα 100 για φαπα. Περαν του οτι το κρατος πρεπει να σε προστατευσει και να σε βοηθησει να παρεις μερος του κεφαλαιου πισω απο το @@ που σου τα καρφωσε, δεν πρεπει να βρεθει και μια λυση για τα 100 οου σου πειρε αερα? Στο κατω κατω, μιλαμε για φορο, δλδ για αερα εφοσων δεν υπαρχει καποια εμπρακτη παροχη.

Αλωστε, οπως ειναι γνωστο, αυτα συμβαινουν μοναχα εδω και πουθενα αλλου. Υπαρχουν μηχανισμοι εξω, οπου αν βαρεσει επιταγη μπλοκαρουν τα παντα.

Εδω γιατι το κρατος να μην ειναι χωροφυλακας και να βοηθαει να γινονται τα πραγματα οπως πρεπει.

S8N
08-07-13, 22:54
Το κρατος ως νταβατζης αυξανει συνεχως το μερτικο του και ζητα απο σενα να του το αποδωσεις ειτε εισπραξεις ειτε οχι. Χεστηκε αν σου 'χει βγει ο κωλος να βρεις πελατες, αν τα εξοδα σου εχουν χτυπησει ταβανι απο την υπερφορολογηση, αν κανεις τιτανια προαπαθεια να κρατηθεις ζωντανος. Η ανταμοιβη στον συνεπη επιτηδευματια ειναι ενα τελος επιτηδευματος, αντικειμενικα κριτηρια και εκβιαστικες περαιωσεις. Κι ολα αυτα να να θρεψει το λιπος του, αφου υγεια, παιδεια και υποδομες υπαρχουν μονο στα χαρτια.

Οι νεοι φευγουν, οσοι μενουν ειναι ανεργοι, συνταξιουχοι η δημοσιοι υπαλληλοι.

Στο τελος θα αλληλοφαγωθουν κι αυτοι και θα ησυχασουμε.

Κι ολα αυτα γιατι ουτε το δημοσιο ανασυσταθηκε, ουτε η γραφειοκρατια χτυπηθηκε, ουτε ο ιδιωτης βοηθηθηκε. Βαπτισαμε τις συνταξιοδοτησεις απολυσεις και τη νεου τυπου γραφειοκρατια Fast Track.

Περιμενει να εισπραξει και ΦΠΑ. Απο ποιον; Απο τον ιδιωτη που δε θελει αποδειξη η απο τον επιχειρηματια που το χρησιμοποιει για ρεστοτητα αφου οι τραπεζες υπαρχουν μονο για να κανουν διαφημισεις με ωραια μουσικουλα και πιασαρικα σλογκαν; Οπως ελεγε και μια επιθεωρηση του 80κατι με τον Πιατά, Φατε Πιάτα Αδεια.

fanisk
08-07-13, 22:55
Το σωστο θα ηταν να κυνηγαει το ΦΠΑ απο αυτον που δεν εχει εξοφλησει ακομα, μετα την εξοφληση ας το ζητα απο αυτον που πηρε τα χρηματα. Δεν γινεται να ζητας ΦΠΑ απο καποιον που ακομα περιμενει τα χρηματα του..

vagmag
09-07-13, 08:15

ελπίζω να κάνεις πλάκα....

Έχει επιτρέψει τις επιταγές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν έχουν καμία εγγύηση.
Σε πολλές περιπτώσεις, τις επιβάλει κιόλας , αν τα ποσά είναι μεγάλα (δίγραμμες... :hystericalbs1:).

Στο κάτω αφού όταν εξάγει κάποιος πρέπει να του βεβαιώσει ότι έγιναν οι σωστές διαδικασίες για να του επιστρέψει το ΦΠΑ, γιατί δεν κάνει αντίστοιχο όταν είναι να εισπράξει;;;;
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό κρίνονται ως "περιεργες", μέχρι να ελεγχθούν, αλλά αυτές στην εγχώρια αγορά, βεβαιώνουν το ΦΠΑ, με το που κοπεί τιμολόγιο. Πόσο ποιο γελοίο μπορεί να είναι το σύστημα.

Έστω και μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, και αφού αποδεικνύεις ότι το ΦΠΑ, που απέδωσες δεν το πληρώθηκες, γιατί δεν το δίνει απλά πίσω. Αυτά αν δεν είναι αυθαίρετα, τότε τι είναι ;

Με τις ευλογίες του κράτους, μπαίνουν εταιρίες στο άρθρο 99, και παγώνουν οφειλές για 2-3 χρόνια (μετά απλά δεν τις πληρώνουν). Και αν εσύ έχεις νωρίτερα κόψει τιμολόγια προ αυτές... δεν σου δικαιολογεί το κράτος τίποτα, ενώ ξέρει, πιστοποιεί ότι δεν τα πληρώθηκες!

Τα αυτονόητα χρειάζεται να κάνει το κράτος.

m_power_lunatic
09-07-13, 08:47
Παιδια.....το κρατος ειναι χρεωκοπημενο.
Τί να δωσει πισω το κρατος???
Μονο θα παιρνει και δεν θα δινει.- (ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και να δινει δουλειες απο την πισω πορτα στα κομματοσκυλα).

Οπως εχει χιλιοειπωθει η λυση ειναι να πεταξει στον δρομο τους πλεοναζοντες και οσους αχρηστους ΔΥ-πελατάκια βολεψανε τοσα χρονια.

Αν γινει αυτο ολα καλα με τον ιδιωτικο τομεα που πληρωνει το μαρμαρο για αυτους.Αλλα προφανως ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αν γινει αυτο θα εχουμε την πολυποθητη εξεγερση και αυτο ακριβως αυτο φοβουνται και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

Για αυτο τον λογο συμπραξανε οι ξεφτιλισμενοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

hades7
09-07-13, 09:27
ελπίζω να κάνεις πλάκα....

Έχει επιτρέψει τις επιταγές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν έχουν καμία εγγύηση.
Σε πολλές περιπτώσεις, τις επιβάλει κιόλας , αν τα ποσά είναι μεγάλα (δίγραμμες... :hystericalbs1:).

Στο κάτω αφού όταν εξάγει κάποιος πρέπει να του βεβαιώσει ότι έγιναν οι σωστές διαδικασίες για να του επιστρέψει το ΦΠΑ, γιατί δεν κάνει αντίστοιχο όταν είναι να εισπράξει;;;;
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό κρίνονται ως "περιεργες", μέχρι να ελεγχθούν, αλλά αυτές στην εγχώρια αγορά, βεβαιώνουν το ΦΠΑ, με το που κοπεί τιμολόγιο. Πόσο ποιο γελοίο μπορεί να είναι το σύστημα.

Έστω και μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, και αφού αποδεικνύεις ότι το ΦΠΑ, που απέδωσες δεν το πληρώθηκες, γιατί δεν το δίνει απλά πίσω. Αυτά αν δεν είναι αυθαίρετα, τότε τι είναι ;

Με τις ευλογίες του κράτους, μπαίνουν εταιρίες στο άρθρο 99, και παγώνουν οφειλές για 2-3 χρόνια (μετά απλά δεν τις πληρώνουν). Και αν εσύ έχεις νωρίτερα κόψει τιμολόγια προ αυτές... δεν σου δικαιολογεί το κράτος τίποτα, ενώ ξέρει, πιστοποιεί ότι δεν τα πληρώθηκες!

Τα αυτονόητα χρειάζεται να κάνει το κράτος.

επεκταθηκες και σε αλλα θεματα οπως την ποινικοποιηση επιταγων, ενδοκοινωτικες αποκτησεις και αλλα που ξεφευγουν απο το ποιντ που διαφωνεις ουσιαστικα και ειναι η δικαιη εισπραξη του φ.π.α απο το κρατος.
Λοιπον ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει μια μεγαλη εταιρια πωλησης γεωργικων μηχανηματων π.χ η οποια δεν παει καλα και πρεπει να κλησει και εχει κ αποθεματικο αποθηκης σε μηχανηματα 200 χιλιαδες ευρω.Για αυτα τα μηχανηματα δεν βρισκεται κανενας αγοραστης να τα παρει οποτε η πρεπει να τα κανει αυτοδιαθεση ο ιδιοκτητης της εταιριας και να πληρωσει φορο για να την κλησει η να τα πουλησει να μηδενισει την αποθηκη ομως δεν υπαρχει αγοραστης.Αν λοιπον υπηρχε νομικο πλαισιο που να σε αφηνει να τριπλαρεις εσενα που πουλας, την αποδοση φπα, θα σου επετρεπε να στησεις μια πανευκολη κομπινα να κλησεις την εταιρια σου με πολυ μικρο κοστος και το κρατος οχι μονο να μην παρει μια αλλα να πληρωσει και απο πανω.Πες μου την αποψη σου πρωτα αν γινεται αυτο που λεω καθετα ομως με ενα ναι η ενα οχι ,οχι με ισως, και εγω θα σου αποδειξω πως γινεται.Υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα και εσου συμπεριλαμβανομενου που θα εχουν την κριση να αποφανθουν αν οι ισχυρισμοι μου ειναι σωστοι η οχι

vagmag
09-07-13, 09:41
Δεν κατάλαβα την περιγραφή σου....

Ας πάρουμε τη λογική (γιατί εκεί θέλεις να καταλήξεις ), ότι γίνεται.
Πολλοί κλέβουν.
Πολλοί παίρνουν ΦΠΑ πίσω και ειδικά αγρότες κλπ... χωρίς πολλές φορές να δικαιούνται με πλαστά τιμολόγια κλπ.

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου!

Τα παραδείγματα που αναφέραμε είναι η καθημερινότητα για πολλούς επαγγελματίες.

Πωλήσεις έγιναν (είχαν ΦΠΑ όπως λέει ο νόμος).
Η είσπραξη δεν έγινε (για διάφορους λόγους).
Το ΦΠΑ αποδόθηκε στην ώρα του!
Δικαιώθηκε ο πωλητής στο δικαστήριο, ότι δεν εισέπραξε cent...
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...

hades7
09-07-13, 09:49
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...

η λογικη λεει πως ναι θελει και ρωτημα? αφηνει ομως στου επιτηδιους που στις μερες μας ειναι πολλοι να τριπλαρουν πανευκολα και το κρατος να τους επιστρεφει χρηματα που ειναι προιον κομπινας.για να μην μπαινει λοιπον στην διαδικασια να κανει τον ντεντεκτιβ βρισκει την ευκολη τις περισσοτερες φορες αδικη λυση αλλα αν την φιλτραρεις προσεκτικα θα δεις οτι και συ να ησουν στη θεση του κρατους το ιδιο θα εκανες.
υ.γ δεν μου απαντησες με ενα ναι η οχι αν γινεται αυτο που ισχυριστηκα παραπανω
υ.γ 2 πλακα δεν κανω ποτε με δουλειες

Thomelef
09-07-13, 10:32
παιδιά...αυτά που περιγράφουμε γίνονται μόνο εδώ. οι κομπίνες που αναφέρεις άρη, είναι επειδή μένει πάντα ατιμώρητος ο μπιστολέρο. απο εκεί ξεκινά το πράμα.

το πρόβλημα πρέπει να λύνεται απο το ξεκίνημα του. τι θέλω να πω. αν αυτός που εκδίδει την επιταγή κυνηγιέται απο θεούς και δαίμονες με πάγωμα όλων του των λογαριασμών, με κατασχέσεις ακόμα και στα παιδιά του όπως γίνεται και έξω, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις.

για να το πάμε ακο΄μα πιο μακρυά, γιατί έχουμε πιαστεί πάλι με το πόσο λαμόγιο είναι κάποιος και πόσο εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιον άλλο, οι τράπεζες είναι οι πρώτες που πρέπει να λογοδοτούν, όταν ένας πελάτης τους αφήνει απλήρωτη μια επιταγή.

το να κουβαλάς ένα μπλοκ επιταγών με το λογκο μια τράπεζας, είναι και η εγγύηση της τραπέζης. υπάρχουν συστήματα με επιταγές σε άλλες χώρες που τα κούς και γελάς...στην φινλανδία για παράδειγμα, όταν η επιταγή είναι χειρόγραφη, αυτός που την λαμβάνει πρέπει εντός κάποιου διαστήματος να ενημερώσει την τράπεζα με τον αριθμό επιταγής και το ποσό, έτσι ώστε να ελεγχθει απο την τράπεζα. με αυτό τον τρόπο, βλέπουν τι φύλλα υπάρχουν απο τον συγκεκριμένο εκδότη, τι ποσό αθροίζουν όλες μαζί και τι χρονικό περιθώρειο έχουν για να πληρωθούν...

αν για παράδειγμα αυτός έχει σε ένα τετράμηνο 100κ κομμένα και στον λογαριασμό του υπάρχουν 300 πχ, όλα καλά. αν όμως έχει 50 στον λογαριασμό του, υπάρχει πρόβλημα.

στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, η τράπεζα αναλαμβάνει την ζημιά και απο εκεί και έπειτα έχει να κάνει αυτή, μαζί με τον νόμο και το κράτος το τι θα κάνει με τον μπιστολέρο.

εδώ η κατάσταση έχει ως εξής...πας με μια κατάθεση σε έναν καινούριο λογαριασμό με 3κ και αμέσως σου δίνουνε και το μπλοκάκι. το πόσες επιταγές θα κόψει αυτός που παίρνει το μπλοκ, είναι δικό του θέμα και κανενός άλλου.

φυσικά και το κράτος πρέπει να προστατεύσει τις πληρωμές τις αγοράς, γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο και στα δικά του έσοδα. δεν είναι λογική το...στα @@ μου εμένα, εγώ θέλω τον φόρο. σκοπός είναι η υγιής και στην ώρα της συναλλαγή. τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και κατά την δική μου γνώμη πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί πολλοί τραπεζικοί για όλη αυτή την ζημιά που εχει έρθει στην αγορά με τις ακάλυπτες επιταγές.

όπως λοιπόν πάει κράτος και μπιστολιασμένος και πληρώνονται απο την τράπεζα που ο πελάτης τους κάρφωσε τον άλλο επαγγελματία, έτσι να γίνει και εδώ.

εσύ για παράδειγμα. αν μπείς εγγυητής σε δάνειο κάποιου φίλου σου και ο φίλος σου δεν πληρώσει, τι θα γίνει? ακριβώς...γιατί λοιπόν η τράπεζα να είναι εξαίρεση απο αυτό τον κανόνα? στο παιχνίδι και οι τράπεζες λοιπόν, να πληρώσουν τώρα τα σπασμένα...καμμία λύπηση στους μεγαλύτερους απατεώνες.

vagmag
09-07-13, 10:52
Δεν σου απάντησα, γιατί δεν κατάλαβα το παράδειγμά σου.

Αν θέλεις απλά να μεταφέρεις ότι κλέβει από τους σωστούς για να μην τυχόν κλέψουν οι επιτήδειοι... Ok... αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό.

Στη θέση του δικού μας κράτους, δε θα ήθελα να είμαι.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψει τον τροχό. Ας απλοποιήσει τη φορολογία. Ας αντιγράψει κάποιο άλλο κράτος στον τρόπο φορολόγησης, ελέγχου κλπ.

Δεν γνωριζόμαστε.
Στα περισσότερα που γράφουμε συμφωνούμε.

Δεν έχω καταλάβει ίσως το σκεπτικό με το οποίο γράφεις τα τελευταία ποστ.

Ptboul
09-07-13, 10:57
Ισχύουν όλα όσα λέτε, απλά παρεκλίναμε της αρχικής τοποθέτησης περί φπα και αυτό διότι ο καθένας μας είδε το θέμα από την σκοπιά του (ξεκινώντας από εμένα).

hades7
09-07-13, 11:03
Δεν σου απάντησα, γιατί δεν κατάλαβα το παράδειγμά σου.

Αν θέλεις απλά να μεταφέρεις ότι κλέβει από τους σωστούς για να μην τυχόν κλέψουν οι επιτήδειοι... Ok... αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό.

Στη θέση του δικού μας κράτους, δε θα ήθελα να είμαι.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψει τον τροχό. Ας απλοποιήσει τη φορολογία. Ας αντιγράψει κάποιο άλλο κράτος στον τρόπο φορολόγησης, ελέγχου κλπ.

Δεν γνωριζόμαστε.
Στα περισσότερα που γράφουμε συμφωνούμε.

Δεν έχω καταλάβει ίσως το σκεπτικό με το οποίο γράφεις τα τελευταία ποστ.

δεν καταλαβες ισως οτι ειμαι μαζι σου ειμαστε απο την ιδια πλευρα το κρατος εχει γινει εχθρος μας ομως στην προκοιμενη περιπτωση οταν το κρατος γνωριζει οτι ειναι ανικανο να θεσει ασφαλιστικες δικλυδες ωστε να αποδειδουν οι πολιτες του τα δικαια και πραγματικα διαλεγει την ευκολη λυση.Προσπαθησα να σου εξηγησω οτι ακομα και εμεις οι ανθρωποι οταν ξερουμε οτι ειμαστε ανικανοι για κατι συγκεκριμενα διαλεγουμε την ευκολη λυση .Απο οτι βλεπεις παιρνω σαν δεδομενο οτι το κρατος αυτο ειναι ανικανο γι αυτο και σου απαντησα ετσι, αν το θεορουσα ικανο να πραξει καλυτερα και ενα τροπο το περιεγραψε ο τομις παραπανω δεν θα ειχε νοημα να κανουμε αυτην την κουβεντα και να αναλυουμε τα αυτονοητα.Λες εγω να πιστευω οτι καποιος πρεπει να πληρωνει φ.π.α χωρις να το εχει εισπραξει?

Stathis
09-07-13, 11:23
τυπε αμα δεν καταλαβες κανε οτι καταλαβες για να μην καταλαβουν οι αλλοι οτι δεν καταλαβες. καταλαβες?

hades7
09-07-13, 11:30
τυπε αμα δεν καταλαβες κανε οτι καταλαβες για να μην καταλαβουν οι αλλοι οτι δεν καταλαβες. καταλαβες?

:think:

Bitz
09-07-13, 11:43
Ειστε για κανενα πειραμα Ροζενχαν...εδω μεσα στο φορουμ;

spar@
09-07-13, 12:56
Ειστε για κανενα πειραμα Ροζενχαν...εδω μεσα στο φορουμ;

εγω ειμαι μεσα....
καθομαι σε εφορια πανω απο 52 μερες....:th_Laie_67-1:

S8N
09-07-13, 13:10
Εδώ ο κόσμος χάνεται, εσείς τσακώνεστε για το ΦΠΑ:

https://www.zougla.gr/perierga/article/pantreftike-gineka-70-xronia-mikroteri-tou

Παντρεύτηκε γυναίκα 70 χρόνια μικρότερή του!

Ένας 92χρονος αγρότης από το Ιράκ παντρεύτηκε την περασμένη Πέμπτη μια κατά 70 χρόνια νεότερη γυναίκα.

Ο Mohammed al-Mujamaie νυμφεύθηκε την 22χρονη Muna Mukhlif al-Juburi σε τελετή που έγινε στη Βαγδάτη, κατά την οποία παντρεύτηκαν και οι εγγονοί του, 16 και 17 ετών.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο al-Mujamaie δήλωσε ευτυχής που παντρεύτηκε την ίδια ημέρα με τους εγγονούς του και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι σαν εικοσάχρονος!».

Να σημειωθεί ότι ο 92χρονος έγινε γαμπρός για δεύτερη φορά, τρία χρόνια μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του.

Δεν είναι κακή η... Μούνα:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/07/file-1.ashx?fid=1047704

Konstantinos E60
09-07-13, 13:25
Αφαγωτη θα παει η Μουνα. Κρίμα !

Bitz
09-07-13, 15:23
https://www.onalert.gr/stories/anexartiti-kriti-mia-epikindyni-anoisia

fanisk
09-07-13, 15:28
https://www.onalert.gr/stories/anexartiti-kriti-mia-epikindyni-anoisia

Αχαχαχα ναι ανεξαρτητοι, το χειμωνα να φερουν τα τρακτερ Πειραια να φωναξουν για τις επιδοτησεις. :th_Laie_67-1:

Monsta
09-07-13, 15:33
Δέκα τραπεζοκόμοι τον Αύγουστο, δέκα τραπεζοκόμοι το Δεκέμβριο. :facepalm:

Συνδικαλιστική παρέμβαση από ναυτεργατικά σωματεία στο λιμάνι της Πάτρας την Τετάρτη

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση σε πλοία εταιρειών στο λιμάνι της Πάτρας, αναμένεται να προχωρήσουν την Τετάρτη 10 Ιουλίου ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή την υπογραφή έξι υπουργικών αποφάσεων, που δίνουν το δικαίωμα σε 6 εταιρείες, να καθορίζουν τη σύνθεση των πληρωμάτων στα πλοία των γραμμών της Αδριατικής, με βάση τη λειτουργία των σωστικών μέσων του πλοίου και της μεταφορικής τους δυνατότητας.

Τα ναυτεργατικά σωματεία, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, σε ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν ότι με την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, οι εταιρείες αναμένεται να προχωρήσουν σε απολύσεις, καθώς κατά την κρίση τους θα καθορίζεται η σύνθεση των πλοίων από εργαζόμενους, χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και παραβιάζοντας τη Διεθνή Σύμβαση 180 (Ν. 2974/2001) που καθορίζει τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης.
"Η εφαρμογή αυτών των υπουργικών αποφάσεων θα οδηγήσει στην ανεργία 214 ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα σε σύνολο 500 που εργάζονται σε 6 πλοία, διευρύνοντας τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία, με δυσμενείς συνέπειες για το ΝΑΤ" υποστηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές διεθνών πλόων από την Πάτρα, τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις έχουν σχέση με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Κωστή Μουσουρούλη που ορίζει ότι οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της Αδριατικής, καθορίζονται με βάση το αναγκαίο αριθμό για τη λειτουργία των σωστικών μέσων του πλοίου και με εφαρμογή της Διεθνούς Ναυτικής Σύμβασης Εργασίας.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις υποστήριξαν, ότι μειώνονται κάποιες από τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, 20 με 30% περίπου, ωστόσο ανέφεραν, ότι αυτή τη στιγμή σε κανένα πλοίο που δραστηριοποιείτο στην Αδριατική δεν έχει μειωθεί η σύνθεσή του πληρώματος.

Πηγή: skai.gr

Stathis
09-07-13, 16:24
ελα κωστα η ευχη σου φαινεται θα πραγματοποιηθει...

Καλύτερα ένα τέλος με πόνο, παρά ένας πόνος χωρίς τέλος...

Καλημέρα από Γερμανία...

Είμαι πολύ ανήσυχος για την πορεία της Πατρίδας, διαβάζω τελευταία πολλές γερμανικές εφημερίδες μάλιστα τις τοπικές, εδώ όπως καλά "γνωρίζετε" κάθε πόλις έχει και μια ή και δυο εφημερίδες, η δε κυκλοφορία τους είναι απίστευτη. Αρχίσανε να πιστεύουνε και μάλλον τώρα το έχουνε εμπεδώσει ότι δεν θέλουμε να ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια... Ναι αυτή με τα στραβά της και όλα τα υπόλοιπα. Είμαι βέβαιος ότι μετά την επανεκλογή της Σημερινής Καγκελαρίου θα τραβήξουνε την πρίζα. Δεν τους εμπιστεύομαι. Εδώ οι Γερμανοί έχουνε ένα γνωμικό και το αναφέρουνε συχνά στην περίπτωση της Ελλάδας Besser ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende, μακάρι και εύχομαι να διαψευσθώ.

Από τον τοίχο τους Aris Papachristos στο φ/β

Monsta
09-07-13, 16:55
Ρε Στάθη, do you REALLY think I give a flying fck ?

Stamatis
09-07-13, 17:23
Διαγωνισμος για την πωληση του ΤΤ
Το οποιο ανηκει στο ΤΧΣ
Υποψηφιοι: όλες οι Τραπεζες
Η ΕΤΕ, η Αλφα, η Γενικη (πειραιως) και η Γιουρομπανκ
Η οποια Γιουρομπανκ ανηκει επισης στο ΤΧΣ
Και λεει θα δωσει δικες της μετοχες (του ΤΧΣ) για να αγορασει το ΤΤ (απο το ΤΧΣ) και μετα θα κανει μια μεγαλη τραπεζα (με ιδιοκτητη το ΤΧΣ) και το Σεπτεμβριο θα πουληθει σε διαγωνισμο (απο το ΤΧΣ)
Ερωτηση,
αν η Γιουρομπανκ παρει το ΤΤ, για ποιο λογο γινεται ο διαγωνισμος και δεν κανει ενα merge το ΤΧΣ να τελειωνει;
Επισης: αφου και οι δυο ειναι του ΤΧΣ, γιατι δεν τις πουλαει και τις δυο ΤΩΡΑ και ο νεος ιδιοκτητης να αναλαβει την οποια διαμορφωση που επιθυμει;

Μηπως ολα αυτα εχουν να κανουν με τα 19.000.000 μετοχες Γιουρομπανκ που "καποιος" εχει βγαλει στο σφυρι αυτες τις μερες;

Μη μου βαλετε αρθρα του Λεωτσακου και του παπαρακου

Απαντηστε μου σε αυτη την ερωτηση με δικα σας λογια και σκεψεις.

wheelman
09-07-13, 17:29
Διαγωνισμος για την πωληση του ΤΤ)

Μηπως ολα αυτα εχουν να κανουν με τα 19.000.000 μετοχες Γιουρομπανκ που "καποιος" εχει βγαλει στο σφυρι αυτες τις μερες;

Πόσες "συστεμικες" θα μείνουν???

Sent from my OT-997D using Tapatalk 2

S8N
09-07-13, 17:40
Διαγωνισμος για την πωληση του ΤΤ
Το οποιο ανηκει στο ΤΧΣ
Υποψηφιοι: όλες οι Τραπεζες
Η ΕΤΕ, η Αλφα, η Γενικη (πειραιως) και η Γιουρομπανκ
Η οποια Γιουρομπανκ ανηκει επισης στο ΤΧΣ
Και λεει θα δωσει δικες της μετοχες (του ΤΧΣ) για να αγορασει το ΤΤ (απο το ΤΧΣ) και μετα θα κανει μια μεγαλη τραπεζα (με ιδιοκτητη το ΤΧΣ) και το Σεπτεμβριο θα πουληθει σε διαγωνισμο (απο το ΤΧΣ)
Ερωτηση,
αν η Γιουρομπανκ παρει το ΤΤ, για ποιο λογο γινεται ο διαγωνισμος και δεν κανει ενα merge το ΤΧΣ να τελειωνει;
Επισης: αφου και οι δυο ειναι του ΤΧΣ, γιατι δεν τις πουλαει και τις δυο ΤΩΡΑ και ο νεος ιδιοκτητης να αναλαβει την οποια διαμορφωση που επιθυμει;

Αφού διάβασα το μήνυμά σου, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ακούω μια φωνή να λέει "γκντουπ".

nikos1400
09-07-13, 17:51
Αφού διάβασα το μήνυμά σου, το μόνο που έχω να πω είναι ότι ακούω μια φωνή να λέει "γκντουπ".

ποση ωρα ησουνα συνολικα μεσα σε δημοσιες υπηρεσιες σημερα
:think:

Stamatis
09-07-13, 17:55
Πόσες "συστεμικες" θα μείνουν???

Sent from my OT-997D using Tapatalk 2
Ειχαν πει 4 :whistle:

PANOS-E60
09-07-13, 18:40
δεν βλέπω πρόβλημα στη διαδικασία.
κάνει έναν διαγωνισμό για τυπικούς λόγους και επιλέγει τελικά την προσφορά της γιουρομπανκ, γιατί "έτσι της αρεσει". Διαμαρτυρίες δεν θα υπάρξουν. διότι όλα τα λεφτα που διακινούνται είναι του ΤΧΣ, έτσι κι αλλιώς.
Αν τις ενοποιούσε χωρίς διαγωνισμό θα υπήρχαν προσχηματικές τουλάχιστον διαμαρτυρίες, με στόχο το πρόσωπο της Σακελλαρίου ή/και του Προβόπουλου.

Stamatis
09-07-13, 19:12
δεν βλέπω πρόβλημα στη διαδικασία.
κάνει έναν διαγωνισμό για τυπικούς λόγους και επιλέγει τελικά την προσφορά της γιουρομπανκ, γιατί "έτσι της αρεσει". Διαμαρτυρίες δεν θα υπάρξουν. διότι όλα τα λεφτα που διακινούνται είναι του ΤΧΣ, έτσι κι αλλιώς.
Αν τις ενοποιούσε χωρίς διαγωνισμό θα υπήρχαν προσχηματικές τουλάχιστον διαμαρτυρίες, με στόχο το πρόσωπο της Σακελλαρίου ή/και του Προβόπουλου.
Διαστάσεις λαμβάνουν οι κόντρες που για το θέμα πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασία Σακελλαρίου απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που παραβλεφθεί ο ρόλος του Ταμείου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα στις 7 το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για την εξαγορά του «καλού» κομματιού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι πιέσεις από... διάφορες κατευθύνσεις για την τελική έκβαση της υπόθεσης οδήγησαν την επικεφαλής, στην ουσία, του Ταμείου, και σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στην παραίτηση.

Η κ. Σακελλαρίου φέρεται να απείλησε με παραίτηση στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ήταν ακέφαλο αφού ο κ. Paul Koster παραιτήθηκε λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με αποτέλεσμα η κ. Σακελλαρίου να βρίσκεται σε μία από τις πιο νευραλγικές θέσεις για τον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο, αναλαμβάνοντας να φέρει εις πέρας τη διαχείριση των τραπεζών που έλαβαν κεφάλαια από το ΤΧΣ.

Σωωωωωωώπααααααα.

Thomelef
09-07-13, 19:15
να βάζεις και την πηγή του άρθρου.

Stamatis
09-07-13, 19:16
Η Alpha bank εγείρει μείζον θέμα και θα κινηθεί νομικά.

Πανο, σορρυ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
καποιος θελει να ΑΓΟΡΑΣΕΙ.
και του λες ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ;

Σορρυ, δεν το νοιωθω.

Stamatis
09-07-13, 19:17
να βάζεις και την πηγή του άρθρου.

Σκαϊ ρε πουατη μου. Σκαϊ.

PANOS-E60
09-07-13, 19:17
χα χα χα ! για αυτό σου λέω, με τον ψευτοδιαγωνισμό θα δεις ότι θα ηρεμήσουν τα πνεύματα ...
αντε και καλή επιστροφή στα πατρώα εδαφη :whistle:

PANOS-E60
09-07-13, 19:21
Η Alpha bank εγείρει μείζον θέμα και θα κινηθεί νομικά.

Πανο, σορρυ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
καποιος θελει να ΑΓΟΡΑΣΕΙ.
και του λες ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ;

Σορρυ, δεν το νοιωθω.

κολοκύθια θα κινηθεί νομικά η Αλφα. Και τι θα πει ? Βαζω 500 εκ και δεν μου δίνουν κάτι που αξίζει 2 δις π.χ. ? :shok:

υπαρχει και σύμβουλος (G.S.) στη ιστορια αυτη.

Kostas_1
09-07-13, 19:33
Ηταν για την ΕΤΕ αρχικα. Μετα γυρισε σε Eurobank.

send from my S4 mini

Stamatis
09-07-13, 19:43
χα χα χα ! για αυτό σου λέω, με τον ψευτοδιαγωνισμό θα δεις ότι θα ηρεμήσουν τα πνεύματα ...
αντε και καλή επιστροφή στα πατρώα εδαφη :whistle:

Τωρα θες και θενκς για την ευχη που μου δινεις;

Stamatis
09-07-13, 19:46
Ηταν για την ΕΤΕ αρχικα. Μετα γυρισε σε Eurobank.

send from my S4 mini

Για τον πετσο ηταν απο την αρχη.

Πρακτικα χ¤στηκα οποιος και να ειναι, αλλα μου τη δινει το δηθεν ταχαμου.

PANOS-E60
09-07-13, 19:56
Τωρα θες και θενκς για την ευχη που μου δινεις;

ριξε θενκς στο φίλο σου το Λεωτσακο :hystericalbs1:

https://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/98530-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CF%84%CE%BF-t%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B3%CE%B5%C E%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-eurobank-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%84%C E%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%C E%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%87%CF%83-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%C E%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%C E%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CF%84%C E%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%C E%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%C F%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%C E%AE

Stamatis
09-07-13, 19:58
Ανατρέπονται τα δεδομένα στο διαγωνισμό πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους όρους έκφρασης των οικονομικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενημέρωσε τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank ότι το τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό με μετρητά.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι η απόφαση για αλλαγή της οικονομικής έκφρασης των προτάσεων οδηγεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην «αγκαλιά» της Eurobank. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, ΕΤΕ και Alpha Bank εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του ΤΤ και κατέθεσαν προσφορά.
Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών έληξε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Αναστασίας Σακελλαρίου και ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ κ. Αναστάσιος Γάγαλης εισηγήθηκαν στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου λόγω της αιφνίδιας αλλαγής των όρων των οικονομικών προσφορών. Ωστόσο, η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου πρόκρινε τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης, που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, οδηγεί το ΤΤ στην Eurobank.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ΤΤ ότι το προσφερόμενο τίμημα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές και όχι συνδυασμό μετοχών με μετρητά.

Πηγη Τα Νεα Θωμα.

Δηλαδη ακομα και μετοχες να εδινε ο Κωστοπουλος, θα εκαναν το διαγωνισμο να ειναι για ψηλους με πρασινα ματια και καστανα μαλια.
Και αν εσκαγε και κανας τετοιος απο την Αλφαμπανκ, θα ελεγαν πως πρεπει να καταγεται και απο τη Μεσσηνια και επιπλεον τον πατερα του να τον λενε Μαρκο.

Ρε δε παναγαμηθουνε.

Δεν αλλαζει ρε το κωλοχανειο. Δεν αλλαζει.

Stamatis
09-07-13, 20:00
ριξε θενκς στο φίλο σου το Λεωτσακο :hystericalbs1:

https://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/98530-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CF%84%CE%BF-t%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B3%CE%B5%C E%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-eurobank-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%C E%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%84%C E%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%C E%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%87%CF%83-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%C E%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%C E%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CF%84%C E%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%C E%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%C F%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%C E%AE

Ιδιοτελης διαπλεκομενος αλογομουρης.
Πφφφφφ

Stamatis
10-07-13, 07:12
Εμπόλεμο κλίμα» επικρατεί από χθες στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την ξαφνική και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ανατροπή των όρων του διαγωνισμού πώλησης.
Τα νέα δεδομένα, όπως προέκυψαν παραμονές της κατάθεσης των προσφορών, οδηγούν κατά πως φαίνεται το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην «αγκαλιά» της Eurobank, ώστε να είναι πιο ελκυστική σε δεύτερη φάση η πώληση μέρους ή όλης της Eurobank σε διεθνείς επενδυτές.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπήρχε έως και θέμα διαχωρισμού της Eurobank σε good και bad bank...

Οι εξελίξεις, που διαδραματίζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή του διαγωνισμού, από την απλή παράτασή του έως την πλήρη ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ παρασκηνιακά και στο περιθώριο έχουν εκτυλιχθεί σκηνές μάχης...

Παρά την αιφνίδια αλλαγή των όρων της σύμβασης πώλησης, που επί της ουσίας αφήνει εκτός διαγωνισμού την Εθνική και την Alpha Bank, οι δύο αυτές τράπεζες κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά, εκδηλώνοντας το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για το Ταμιευτήριο.

Και φυσικά, προσφορά κατέθεσε και η Eurobank, της οποίας ο βασικός και αποκλειστικός μέτοχος δεν είναι άλλος από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που αντίστοιχα είναι και βασικός μέτοχος στο Ταμιευτήριο. Εντυπωσιακό είναι ότι αυτή τη φορά, συγκριτικά με τον προηγούμενο άγονο διαγωνισμό του ΤΤ, ο πήχης του προσφερόμενου τιμήματος από τους «μνηστήρες» ήταν πολλαπλάσιος, υπερβαίνοντας τα 500 εκατ. ευρώ έναντι των 150 εκατ. ευρώ της προηγούμενης διαδικασίας.

Η ξαφνική ανατροπή φαίνεται πως προκάλεσε εκνευρισμό και προβληματισμό επί των θεμάτων της διαδικασίας στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν μέσα σε ελάχιστες ώρες να «συμμορφώσουν» τις προσφορές τους στα νέα δεδομένα, τα οποία είναι η προσφορά να μην αποτελείται από συνδυασμό μετρητών και μετοχών, αλλά μόνο με μετοχές.

Ορος σχεδόν «φωτογραφικός», καθώς η μόνη τράπεζα που έχει μόνο μετοχές είναι η Eurobank (η οποία δεν μπορεί να καταβάλει τίμημα σε μετρητά, αφού ο ιδιοκτήτης της, το ΤΧΣ, έχει μόνο μετοχές).

Ακόμη και αν ήθελαν οι άλλες τράπεζες να προσφέρουν αποκλειστικά μετοχές, αυτό θα ήταν αδύνατον, λόγω χρόνου (θα απαιτούσε αύξηση κεφαλαίου).

Πληροφορίες από τον χώρο των υποψήφιων «μνηστήρων», οι οποίοι δεν κρύβουν την απογοήτευση και τον θυμό τους, είναι ότι οι αντιδράσεις στις οποίες θα προχωρήσουν θα έχουν διάρκεια και έκταση, με ό,τι αυτό σημαίνει (ενδεχομένως να περιέχουν και προσφυγές δικαστικές).

Η ιστορία έχει ως εξής: Ενώ μέχρι τη Δευτέρα αργά το βράδυ (παραμονή της κατάθεσης των προσφορών) το πλαίσιο του διαγωνισμού προέβλεπε η δεσμευτική προσφορά να μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών, λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο πριν την κατάθεση της προσφοράς (7 μ.μ. την Τρίτη) οι όροι άλλαξαν αιφνιδίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Goldman Sachs, σύμβουλος ιδιωτικοποίησης του ΤΤ, έστειλε σημείωμα στους ενδιαφερομένους ότι η προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο μετοχές.

Αυτό μπορούσε άνετα να το εφαρμόσει μόνο η Eurobank, με αποτέλεσμα τελευταία ώρα να μείνουν εκτός οι άλλοι υποψήφιοι.

Αναφορικά με το τυπικό θέμα, δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες το βράδυ κάποια ανακοίνωση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σχετικά με την υποβολή των προσφορών για την εξαγορά του 100% των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ανακοίνωση εξέδωσαν η Alpha Bank και η Eurobank, επισημοποιώντας το ενδιαφέρον τους, ενώ κύκλοι της Εθνικής επιβεβαίωσαν την κατάθεση της προσφοράς, η οποία αντανακλά το ζωηρό ενδιαφέρον της για την εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

PANOS-E60
10-07-13, 07:44
φίλε το ρεπορτάζ σου είναι παλιο΄... :hystericalbs1:

Η πρόταση ακύρωσης του διαγωνισμού του ΤΤ ήταν τεράστιου ρίσκου καθώς ως γνωστό ένα από τα προαπαιτούμενα για να λάβουμε την δόση είναι να πωληθεί το good TT.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα μπορούσε να μπλοκάρει την διαδικασία εκταμίευση της δόσης και να δημιουργήσει πρόσθετα εμπόδια σε μια ολόκληρη χώρα που μαστίζεται από πολύχρονη ύφεση.
Το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, απέρριψε την πρόταση ακύρωσης του διαγωνισμού του good TT και θα συνεδριάσει την Παρασκευή 12 Ιουλίου, να αξιολογήσει τις προσφορές και να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Την Παρασκευή το βράδυ 12 Ιουλίου ή την Δευτέρα 15 Ιουλίου το αργότερο το ΤΧΣ θα ανακοινώσει τον πλειοδότη του good TT.
https://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/98530-η-eurobank-αποκτάει-το-good-tt-στις-12/7-οι-αποφάσεις-εκτ-ττε-και-dgcom-θέτουν-θέμα-συστημικής-ευστάθειας-–-παρ΄-ότι-υποβλήθηκαν-4-προσφορές-κινδύνευσε-να-τιναχθεί-στον-αέρα-η-πώληση-λόγω-της-πρότασης-ακύρωσης-του-διαγωνισμού

Stamatis
10-07-13, 08:07
Τι παει να πει θα ανακοινωσει τον "πλειοδοτη"
Πλειοδοτης ειναι η Αλφα.

Το σε ποιον θελουν να το δωσουνε θα ανακοινωσουν. Οχι τον πλειοδοτη.

PANOS-E60
10-07-13, 08:13
Πλειοδοτης ειναι η Αλφα.

χα χα ! Καλά, ο Λωτσάκος δεν είναι και φιλόλογος ... μην αρπάζεσαι. :thumbsup:

Stathis
10-07-13, 08:48
Πλειοδοτης ειναι η Αλφα.

ρε μαστορα δεν ειμαι ειδικος στα τραπεζικα, αλλα εδω το πραγμα μιλαει απο μονο του.
η καλυτερη συνολικα λυση ειναι η ουρο-μπανκ.
μονη της ειναι για τον αχιλλεα, μαζι με το ττ βγαινει ενα ωραιο σχημα.

σε αλλη περιπτωση θα εσπαγε και η ουρο με συνεπεια να προσαρτηθει το καλο κομματι σε μια αλλη απο τις 3.
θα ειχαμε 3 τραπεζες και οχι 4 που ειναι το πλανο.
επιπροσθετα καταστηματα προσωπικο κλπ απο ττ και ουρο θα πηγαινε στην ανακυκλωση μεσα στον κυκεωνα των αλλων 3 ετσι οπως εχουν διαμορφωθει τωρα. αφου στην αλφα τα ξερεις πως ειναι απο πρωτο χερι, ειδικα εκει δεν επρεπε να καταληξει.

δεν καταλαβαινω προς τι η γκρινια και τα υποτιθεται σκανδαλα.
τιμημα δεν λογιζεται μονο το μετρητο, αν μαλιστα το μελλοντικο σχημα εχει πολλαπλασια αξια.
πιστευω οτι η λύση που επιλεχθηκε ειναι η πιο συμφερουσα, ξαναλεω δεν ειμαι ειδικος, μπορει να κανω και λαθος, αλλα απο οσα διαβασα αυτο καταλαβα.

Stamatis
10-07-13, 08:51
Η πρωτη και μοναδικη ερωτηση ειναι:
Αφου ειναι αποφασισμενο
Προς τι ο διαγωνισμος;

Αυτο και μονο ρωταω.
Ολα τα αλλα (γιατι πως ποιος) μου ειναι πραγματικα αδιαφορα.

Δεν αντεχω αλλη κοροϊδια.
Πες, ετσι θελω, ετσι κανω. Τελος.

Το διαγωνισμοι και μαλακιες.

Stathis
10-07-13, 09:08
σε αυτο δεν εχεις αδικο.
κοροϊδευομαστε γενικως, αυτο ειναι σιγουρο.

vagmag
10-07-13, 09:24
μάλλον εννοείς ότι δεν αντέχεις την υποκρισία.

Μάλλον συμβαίνει γύρω μας καθημερινά και έχουμε σιχαθεί.

Είμαστε (για να μην βγάζω τον εαυτό μου από έξω), υποκριτές.

Stathis
10-07-13, 10:22
Ολα τα αλλα (γιατι πως ποιος) μου ειναι πραγματικα αδιαφορα.

«Λέμε, για παράδειγμα, Κάννες ίσον ο ανόητος ύπατος Τερέντιος Ουάρρων. Στάλινγκραντ ίσον ο τραγικός στρατάρχης φον Πάουλους και ο Γκαίρινγκ που τον πήρε στο λαιμό του. Για προσπάθησε όμως να ιδείς έναν-έναν τους πενήντα χιλιάδες ρωμαίους λεγεωνάριους και ιππείς που έπεσαν στις Κάννες, ή τους ενενήντα χιλιάδες στρατιώτες που πάγωσαν στο Στάλινγκραντ; Και που ο καθένας τους σαν ύπαρξη βαραίνει όσο ο Ουάρρων και ο φον Πάουλους!

Και κατά προέκταση, για προσπάθησε να αντικρύσεις όλους τους ανθρώπους της γης που έχουν πεθάνει από την εποχή των τελευταίων παγετώνων μέχρι σήμερα; Και βέβαια που θα παγώσει το αίμα σου, σαν του Δάντη.

Όταν, λοιπόν, κάτω από την πίεση της μέριμνας ζούμε σε αυτή την οντολογική λήθη, είμαστε στην ουσία πεθαμένοι και ανύπαρκτοι. Όπως ουσιαστικά είμαστε ανύπαρκτοι ο κάθε έλληνας για τους κατοίκους της Γουατεμάλας.

Και για να το ειπώ αντίστροφα. Σε ρωτώ, αναγνώστη μου, ποιόνε ξεύρεις από τα είκοσι εκατομμύρια της Πόλης του Μεξικού; Ποιόνε ξεύρεις από τη χώρα του Πακιστάν με τα εκατόν δέκα εκατομμύριά της; Κ α ν έ ν α ν.

Έξω από τις πέντε δέκα εκατοντάδες ανθρώπους που γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν, ο καθένας από μας για τους άλλους κι ο καθένας από τους άλλους για μας είναι ο κανένας. Και ταχιά θα λείψουν κι αυτές οι πέντε δέκα εκατοντάδες.

Λίγο ακόμη και θα τα ξεχάσεις όλα.
Λίγο ακόμη και θα σε ξεχάσουν όλα»

Δημήτρης Λιαντίνης - "Γκέμμα"

thumb

hades7
10-07-13, 10:37
Έξω από τις πέντε δέκα εκατοντάδες ανθρώπους που γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν, ο καθένας από μας για τους άλλους κι ο καθένας από τους άλλους για μας είναι ο κανένας. Και ταχιά θα λείψουν κι αυτές οι πέντε δέκα εκατοντάδες.

Λίγο ακόμη και θα τα ξεχάσεις όλα.
Λίγο ακόμη και θα σε ξεχάσουν όλα»

πραγματικα ηθελες μονο αυτο να του βαλεις του κουμπαρου thumb

Thomelef
10-07-13, 11:07
37,5K παραγγελείες, αρχίζουν σιγά σιγά να μας αδειάζουν την γωνιά. ενάμιση μήνα τα βλέπουμε εδώ πέρα, ενώ όλοι αυτοί που τα έχουν παραγγελεία, ζητούσαν να παίρνουν έναντι. δλδ 5κ παραγγελεία, να του στείλω το 1κ να κάνει την δουλειά του και μετά να πάρει τα υπόλοιπα.

πάρτε τα @@ μλκς...μπήκε το αυγό στον κώλο, αρχίζουν σιγά σιγά να τα παίρνουν τώρα. το αποτέλεσμα? για να πληρωθώ εγώ και να στείλω τα πράγματα για να παραδόσουν και να πάρουν κάνα φράγκο, πάει πίσω τις ρυθμίσεις οφειλών αυτών των ανθρώπων προς το κράτος...αυτοί είναι 8 άτομα. μόνο απο μένα δλδ, το κράτος αυτό το μήνα θα είναι 35κ μείον στις εισπράξεις οφειλών. βάλε άλλους 1000 θωμάδες στην ελληνική αγορά και μπορείς να καταλάβεις πλέον πόσο καλά θα πάνε τα έσοδα του κράτους.

η τιμωρία έρχεται απο μόνη της τελικά.

βεντούζα ρε @@...

ORPHEUS
10-07-13, 12:14
Η

φίλε να σε ρωτήσω κάτι αν γνωρίζεις, όσοι έχουν μετοχές της ΤΤΒΑΝΚ τι θα γίνει με αυτές θα ισχύουν στην καινούργια τράπεζα?
μπορεί να σου φανεί ηλίθια η ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα με αυτά, είχα πάρει κάποιες μετοχές όταν γεννήθηκε ο ανιψιός μου για να τα βρει μπροστά του κάποια στιγμή......

S8N
10-07-13, 12:15
φίλε να σε ρωτήσω κάτι αν γνωρίζεις, όσοι έχουν μετοχές της ΤΤΒΑΝΚ τι θα γίνει με αυτές θα ισχύουν στην καινούργια τράπεζα?
μπορεί να σου φανεί ηλίθια η ερώτηση αλλά δεν έχω ιδέα με αυτά, είχα πάρει κάποιες μετοχές όταν γεννήθηκε ο ανιψιός μου για να τα βρει μπροστά του κάποια στιγμή......

Τέτοιους θείους ήθελα κι εγώ. Δεν πειράζει, η πρόθεση μετράει. thumb

Stathis
10-07-13, 12:49

καντες χαρτοπολεμο να παιζει τις αποκριες, δε νομιζω οτι κανουν για κατι αλλο.
οχι οτι οι υπολοιπες τραπεζικες ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα.

Stamatis
10-07-13, 13:06
Οταν και αν γινει εκκαθαριση, ισως βγει κατι για τους μετοχους.
Αν "τοτε" δεν την ειχαν σπασει σε μια νυχτα, ισως με τη ρευστοποιηση να εδινε περιπου 3 ευρω το κομματι.
Αλλα εγιναν ολοι οι πιθανοι λαθος χειρισμοι, οποτε, μαλλον ταπετσαρια.

ORPHEUS
10-07-13, 13:42
Μαλιστα......πικρα
και το ποιο γελοιο του θεματος ειναι οτι δεν ξερω ουτε ποιος με φαγε
τοτε ελεγαν οτι το ΤΤ ειναι απο τις καλυτερες τραπεζες με πολυ μετρητο και πολλες καταθεσεις ........τι να πω, δεν ξερω , ειμαι "λιγο" τσιτωμενος , παω για μπανιο

Monsta
10-07-13, 13:49
Δείτε εδώ οπισθοδρομικές αμερικανιές.

Προσέλαβαν 400 κατσίκες στον πλαίσιο πρόληψης πυρκαγιών στη γύρω περιοχή. Οι ανόητοι !! Αντί να δημιουργήσουν ΑΜΕΣΑ 7 δεκαμελείς επιτροπές μελετών, 4 κλιμάκια επισκόπησης και αναθεώρησης των μελετών αυτών, 3 ομάδες υλοποίησης έργου και να προσλάβουν και καμιά εκατοστή επικουρικούς to never get the job done, κάθονται και ασχολούνται με τα γίδια.

Αγαπάμε Ελλαδάρα.

Γιατί το αεροδρόμιο του San Francisco προσέλαβε 400 κατσίκες

Σίγουρα δεν πρόκειται για τον πλέον ορθόδοξο τρόπο πρόληψης πυρκαγιών, αλλά οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο σκέφτηκαν ότι θα είναι ο πιο αποτελεσματικός.
Οι επιβάτες των πτήσεων που προσγειώνονται θα βλέπουν στο εξής εκατοντάδες κατσίκες να βόσκουν στη δυτική πλευρά του αεροδρομίου, ικανοποιώντας το στομάχι τους και προστατεύοντας το αεροδρόμιο και τα σπίτια της περιοχής από φωτιές.
Ο βασικός λόγος που δεν προτιμήθηκε η πιο διαδεδομένη λύση των χορτοκοπτικών μηχανημάτων είναι ότι στην περιοχή ζουν απειλούμενα φίδια και βάτραχοι. Έτσι, με κόστος 14.900 δολαρίων, οι αρμόδιοι έφεραν ένα κοπάδι με 400 κατσίκες από την Ορίντα της Καλιφόρνια, οι οποίες λειτουργούν πλέον ως... φράγμα πυροπροστασίας, δυτικά του αεροδρομίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προτιμάται αυτή η λύση. Πέρυσι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο, εκατοντάδες κατσίκες κατόρθωσαν να καθαρίσουν προβληματικά σημεία, όπου άνθρωποι και μηχανές δεν έχουν πρόσβαση, προστατεύοντας τα απειλούμενα ζώα και αποτρέποντας την εξάπλωση πυρκαγιών. Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν παρασιτοκτόνα.
Παρόμοια συστήματα αρχίζουν να εφαρμόζονται και σε άλλα αμερικανικά αεροδρόμια. Στο Σικάγο, 25-30 κατσίκες επρόκειτο να πιάσουν δουλειά φέτος το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών από τα μηχανήματα, εξοικονόμησης χρημάτων και περιορισμού των χημικών.

Αρθρο κ βιντ https://www.naftemporiki.gr/story/673391

Stamatis
10-07-13, 13:55
Μαλιστα......πικρα
και το ποιο γελοιο του θεματος ειναι οτι δεν ξερω ουτε ποιος με φαγε
τοτε ελεγαν οτι το ΤΤ ειναι απο τις καλυτερες τραπεζες με πολυ μετρητο και πολλες καταθεσεις ........τι να πω, δεν ξερω , ειμαι "λιγο" τσιτωμενος , παω για μπανιο

Συνεχιζει να ειναι.
Με 11 δις καταθεσεις ειναι πανισχυρο.
Για αυτο και ολοι εχουν πεσει επανω του.

Thomelef
10-07-13, 14:00
Δείτε εδώ οπισθοδρομικές αμερικανιές.

Προσέλαβαν 400 κατσίκες στον πλαίσιο πρόληψης πυρκαγιών στη γύρω περιοχή. Οι ανόητοι !! Αντί να δημιουργήσουν ΑΜΕΣΑ 7 δεκαμελείς επιτροπές μελετών, 4 κλιμάκια επισκόπησης και αναθεώρησης των μελετών αυτών, 3 ομάδες υλοποίησης έργου και να προσλάβουν και καμιά εκατοστή επικουρικούς to never get the job done, κάθονται και ασχολούνται με τα γίδια.

Αγαπάμε Ελλαδάρα.

Αρθρο κ βιντ https://www.naftemporiki.gr/story/673391

αυτό φίλε μου, σημαίνει σέβομαι το χρήμα του φορολογούμενου και του κράτους και κάνω την δουλειά όσο πιο φτηνά και λαύτερα γίνεται...

εύγε σε αυτόν που σκέφτηκε και έκανε αυτό το πράμα. στην δική μας περίπτωση, θα γινόταν ακριβώς αυτό που περιέγραψες στα υπογραμμισμένα

Monsta
10-07-13, 14:11
αυτό φίλε μου, σημαίνει σέβομαι το χρήμα του φορολογούμενου και του κράτους και κάνω την δουλειά όσο πιο φτηνά και λαύτερα γίνεται...

εύγε σε αυτόν που σκέφτηκε και έκανε αυτό το πράμα. στην δική μας περίπτωση, θα γινόταν ακριβώς αυτό που περιέγραψες στα υπογραμμισμένα

Κι εμείς το σεβόμαστε ρε Τομ, μην είσαι άδικος.

120εκ οι αποζημιώσεις στην ΕΡΤ (λειτουργεί κανονικά από το πρωί στις 8), νέο πολυνομοσχέδιο με φόρους 146εκ. thumb

S8N
10-07-13, 14:29
Ωραια λογικη παντως το κρατος. Θα παρω κι εγω τον νοικαρη μου αυριο να τπυ πω πως κανω 30% αυξηση γιατι εχω κατι εκτακτα εξοδα. Ειμαι σιγουρος οτι θα το δεχτει.