Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα προβληματισμοι 7/13

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

Monsta
30-07-13, 21:01
Τιιιι;;;

Ακόμα πλΕρώνεις τη βδομάδα στη Νέα Υόρκη, εκείνο τον άτιμο το καφέ στο Empire State που σου διαφημίζανε το 2008 ;;;; Και φέτος θα πας στο χωριό να στριμωχτείς στο ίδιο σπίτι με τη γιαγιά ;;;; Και δε θα έχει μασάζ και ιδιωτικό μπάτλερ ;;;;; Άτιμη κΕνωνία !!! Καααακοί ξένοι, ντα !!! Στρίγγλα Μέρκελ !!!

Thomelef
31-07-13, 08:05
έτσι, για να θυμόμαστε ότι για όλα δεν φταίνε οι ξένοι και η οικονομική κρίση για το χάλι πολλών συμπολιτών μας.

η οικονομική άγνοια χρέους για την καλοπέραση, μαζί με την πλήρη ανικανότητα των τραπεζών να μοιράζουν λεφτά εκεί που πρέπει, οδήγησαν σε οικονομικό πένθος πολλούς έλληνες.

να τα θυμόμαστε λοιπόν, για όταν και αν οι τράπεζες που πληρώνουμε αδρά για το τπτ, ξανανοίξουν τη μάνικα του ρευστού...

Stathis
31-07-13, 08:35
τα διακοποδανεια του ανευθυνου τα πληρωνει τελικα ο νοικοκυρης.

Thomelef
31-07-13, 08:37
τα διακοποδανεια του ανευθυνου τα πληρωνει τελικα ο νοικοκυρης.

έτσι...ο ανεύθυνος απλά δεν πάει διακοπές τριών χιλιάδων πλέον και δεν οδηγεί το πρισμένο το πενβέ...απλά συνεχίζει να χρωστά.

Stathis
31-07-13, 10:09
902.60 και σημερα στον καιαδα που λεγεται δημοσιο (οαεε).
ελαφρυ το χωμα που θα τα σκεπασει (χαντες).
να φανε τα τρωκτικα λιγο ακομα.

Nino
31-07-13, 10:29
:original::original:
HAU
Examination: ECCE MAY 2013
Final: P

We are pleased to inform you that you have passed the examination you requested the results for. Congratulations!
thumb:warriorsmiley:
ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!

hades7
31-07-13, 10:31
εγω εχθες νομιζα οτι ημουν ο μοναδικος μλκς που πληρωσα τεβε, αφου δεν υπηρχε ανθρωπος πρωτελευταια μερα σε κεντρικοτατο ταχυδρομιο, μεχρι που εμφανιστηκες και συ καθυστερημενα τυπε

Thomelef
31-07-13, 10:44
εγω εχθες νομιζα οτι ημουν ο μοναδικος μλκς που πληρωσα τεβε, αφου δεν υπηρχε ανθρωπος πρωτελευταια μερα σε κεντρικοτατο ταχυδρομιο, μεχρι που εμφανιστηκες και συ καθυστερημενα τυπε

εγώ νόμιζα ότι ήμουν ο μοναδικός μλκς που έχασε 5 λεπτά στον υπολογιατή για να κάνω την ίδια δουλειά...

turbodog
31-07-13, 10:48

Υπαρχει και αλλος ΜΛΚΣ στην παρεα, μην αγχωνεστε :original:

hades7
31-07-13, 10:50
τυπε δεν υπαρχει λιγο μλκας και πολυ μλκας η εισαι η δεν εισαι και μονο που πληρωσαμε αυτοματα κατατασομαστε :th_Laie_67-1: Με τα λεφτα που εχω δωσει θα μπορουσα να κανω ντολτσεβιτα και σερφ που δεν ξερω για το υπολοιπο της ζωης μου και να μου μηνουν και ρεστα https://www.cntraveler.com/hotels/europe/france/h-tel-du-palais-biarritz-biarritz-france/_jcr_content/par/cn_contentwell/par-main/cn_colctrl/par-col1/cn_features_containe/cn_manual_feature_2/cn_image_2.size.h-tel-du-palais-biarritz-biarritz-france-105694-3.jpg

Thomelef
31-07-13, 10:51
δεν είναι ένας....δεν είναι δύο....δεν είναι τρείςςςςς......

έλα. για να δούμε πόσοι είμαστε οι μλκς τελικά.

gnx
31-07-13, 10:54
903.8 ευρά.

mitsos_chania
31-07-13, 11:02
903.8 ευρά.

me too

Κωνσταντίνος
31-07-13, 11:09
count me in.
Και μάλιστα μη ενεργός ασφαλισμένος. Πληρώνω χρέος απο επιχείρηση που έχει κλείσει.
5 δόσεις ακόμα και καθάρισα.
Το ξανάγραψα, πολλοί με λένε μaλάκα που τα πληρώνω. Είμαι δεν είμαι δεν ξέρω.
Αλλά νοιώθω πολύ όμως. :D

ntinos
31-07-13, 11:27
μι του

Ptboul
31-07-13, 11:32
903.8 ευρά.

Εσύ Γιώργ πληρώνεις ΟΑΕΕ;;

count me in.
Και μάλιστα μη ενεργός ασφαλισμένος. Πληρώνω χρέος απο επιχείρηση που έχει κλείσει.
5 δόσεις ακόμα και καθάρισα.
Το ξανάγραψα, πολλοί με λένε μaλάκα που τα πληρώνω. Είμαι δεν είμαι δεν ξέρω.

Η μη καταβολή οφειλών στον ΟΑΕΕ (τεβε) επισύρει πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Οπότε διαλέγεις, μλκας που πληρώνει ή έξυπνος και τρεχάλα.

ORPHEUS
31-07-13, 12:05
μου χτυπήσατε ευαίσθητη χορδή με τον ΟΑΕΕ ,824,26 πλήρωσα χτες και εδώ και δυο εβδομάδες τους έστειλα την παρακάτω επιστολή

" χαίρεται
ήμουν ασφαλισμένος στην κατηγορία 2 εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που έδινε ο ΟΑΕΕ λόγο της κρίσης να μπορώ να υπαχθώ σε χαμηλότερη κατηγορία ασφάλισης. Το 2ο δίμηνο του 2013 άργησα να το πληρώσω ΜΙΑ ήμερα , το πλήρωσα μέσο web banking το Σάββατο 1 Ιουνίου
για πρώτη φορά καθυστέρησα μια ήμερα κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε φαντάζομαι.
Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η απόδειξη πληρωμής του 3ου διμήνου από 587,86 του 2ου στα 824,26 , από την 2η κατηγορία να υπαχθώ στη 5η
και επιπλέον 20,58 πρόσθετα τέλη .
Απευθύνθηκα στα τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ στην Πάτρα και μου είπαν ότι έχασα την δυνατότητα και πλέον το μονό που μπορώ να κάνω είναι μια καινούργια αίτηση για να πάω από την 5η στην 3η και θα ισχύει από τον Νοέμβριο. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι σε τέτοια εποχή
κρίσης ο ασφαλιστικός μου φορέας φέρεται με τόση αναλγησία σε έναν ασφαλισμένο που μέχρι σήμερα ήταν καθόλα τυπικός στις υποχρεώσεις του και να τον τιμωρεί επειδή άργησε ΜΙΑ ήμερα .
Παρακαλώ επειδή προσπαθώ με αιματηρές θυσίες να είμαι ακέραιος στις υποχρεώσεις μου και να παραμείνω στην αγορά θα ήθελα να πράξετε τα αυτονόητα και να επανέλθω άμεσα στο προηγούμενο καθεστώς ασφαλίσεις που είχα
ευχαριστώ"

φυσικά ούτε που καταδέχτηκαν να μου απαντήσουν . Σε αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις τους εύχομαι ότι "καλύτερο" για αυτούς και τις οικογένειες τους

Ptboul
31-07-13, 12:13
Δυστηχώς Ορφέα αυτά είναι αυτοματοποιημένα και ''συστημικά'' και αυτές οι επιστολές καταλήγουν στον κάλαθο.

Δεν ξέρω πως την έστειλες, ίσως θα έπρεπε να περάσεις από τα γραφεία και να ζητήσεις να πρωτοκολληθεί η επιστολή σου, και να κρατήσεις αντίγραφο, ώστε να είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν.

hades7
31-07-13, 12:17
ποιος θελεις να σου απαντησει ο επιδομας εγκαιρης προσελευσης η ο επιδομας χρησης μικροποσοτητας κομπιουτερ ? :hystericalbs1:

pilot
31-07-13, 12:20
εγώ μετράω? 10,940 ΙΚΑ,ΦΜΥ, εισφορά αλληλεγγύης..

friendgr
31-07-13, 13:00
εγώ μετράω? 10,940 ΙΚΑ,ΦΜΥ, εισφορά αλληλεγγύης..

Ανετα ! και με παράσημο !

aristent
31-07-13, 13:01
μου χτυπήσατε ευαίσθητη χορδή με τον ΟΑΕΕ ,824,26 πλήρωσα χτες και εδώ και δυο εβδομάδες τους έστειλα την παρακάτω επιστολή

" χαίρεται
ήμουν ασφαλισμένος στην κατηγορία 2 εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που έδινε ο ΟΑΕΕ λόγο της κρίσης να μπορώ να υπαχθώ σε χαμηλότερη κατηγορία ασφάλισης. Το 2ο δίμηνο του 2013 άργησα να το πληρώσω ΜΙΑ ήμερα , το πλήρωσα μέσο web banking το Σάββατο 1 Ιουνίου
για πρώτη φορά καθυστέρησα μια ήμερα κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε φαντάζομαι.
Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η απόδειξη πληρωμής του 3ου διμήνου από 587,86 του 2ου στα 824,26 , από την 2η κατηγορία να υπαχθώ στη 5η
και επιπλέον 20,58 πρόσθετα τέλη .
Απευθύνθηκα στα τοπικό γραφείο του ΟΑΕΕ στην Πάτρα και μου είπαν ότι έχασα την δυνατότητα και πλέον το μονό που μπορώ να κάνω είναι μια καινούργια αίτηση για να πάω από την 5η στην 3η και θα ισχύει από τον Νοέμβριο. Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι σε τέτοια εποχή
κρίσης ο ασφαλιστικός μου φορέας φέρεται με τόση αναλγησία σε έναν ασφαλισμένο που μέχρι σήμερα ήταν καθόλα τυπικός στις υποχρεώσεις του και να τον τιμωρεί επειδή άργησε ΜΙΑ ήμερα .
Παρακαλώ επειδή προσπαθώ με αιματηρές θυσίες να είμαι ακέραιος στις υποχρεώσεις μου και να παραμείνω στην αγορά θα ήθελα να πράξετε τα αυτονόητα και να επανέλθω άμεσα στο προηγούμενο καθεστώς ασφαλίσεις που είχα
ευχαριστώ"

φυσικά ούτε που καταδέχτηκαν να μου απαντήσουν . Σε αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις τους εύχομαι ότι "καλύτερο" για αυτούς και τις οικογένειες τους

για το ιδιο θεμα,οτι εγραψες τα ειπα απο κοντα στον διευθυντη παρακαλω......την ιδια "συνδεση" ειχα και εγω!!!:thumbsdown:

να φανταστεις οτι και σε μενα ηταν ΜΙΑ και ΜΟΝΟ μερα καθυστερησης!!!! και αυτη επεφτε Κυριακη η ημερομηνια ληξης πληρωμης και πληρωσα πρωϊ-πρωϊ Δευτερας με e-banking!!!

"Οχι κυριε,δεν γινεται τιποτα!!!....η εντολες ειναι σαφεις,μονο οι καλοπληρωτες θα εχουν δικαιωμα να κατεβασουν κλιμακα και μαλιστα την ημερα της αιτησης σας,σας προειδοποιησε ο υπαλληλος οτι δεν πρεπει να καθυστερησετε τις πληρωμες, γιατι χανετε το δικαιωμα της ρυθμισης!!!"

....οντως το ελεγε εντονα ο υπαλληλος τοτε που καναμε την αιτηση,αλλα δεν περιμενα και τοση αυστηροτητα!!!μια μερα καθυστερησης!!! και αυτη ηταν Κυριακη!!!:ranting2:

pilot
31-07-13, 13:01
ελα ρε! μπράβο μου! :thumbsup::th_Laie_67-1:

Ptboul
31-07-13, 13:11
...οντως το ελεγε εντονα ο υπαλληλος τοτε που καναμε την αιτηση,αλλα δεν περιμενα και τοση αυστηροτητα!!!μια μερα καθυστερησης!!! και αυτη ηταν Κυριακη!!!:ranting2:

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και στο εξωτερικό να είμασταν, είναι εντελώς άτεγκτοι σε θέματα τυπικά και διαδικαστικά.

ελα ρε! μπράβο μου! :thumbsup::th_Laie_67-1:

Δυστηχώς η ανταποδοτικότητα των ταμείων πλέον κινείται σε μηδενικά πλαίσια.

Με αυτά που καταβάλουμε στο ΙΚΑ ετησίως (χωρίς καν να βάζω μέσα τις εισφορές του εργοδότη) μόνο στον τόκο να τα βάζαμε θα χα πάρει το τσέσνα και θα πήγαινα σε όποιο Νοσοκομείο ήθελα. :hystericalbs1:

Thomelef
31-07-13, 13:11
για το ιδιο θεμα,οτι εγραψες τα ειπα απο κοντα στον διευθυντη παρακαλω......την ιδια "συνδεση" ειχα και εγω!!!:thumbsdown:

να φανταστεις οτι και σε μενα ηταν ΜΙΑ και ΜΟΝΟ μερα καθυστερησης!!!! και αυτη επεφτε Κυριακη η ημερομηνια ληξης πληρωμης και πληρωσα πρωϊ-πρωϊ Δευτερας με e-banking!!!

"Οχι κυριε,δεν γινεται τιποτα!!!....η εντολες ειναι σαφεις,μονο οι καλοπληρωτες θα εχουν δικαιωμα να κατεβασουν κλιμακα και μαλιστα την ημερα της αιτησης σας,σας προειδοποιησε ο υπαλληλος οτι δεν πρεπει να καθυστερησετε τις πληρωμες, γιατι χανετε το δικαιωμα της ρυθμισης!!!"

....οντως το ελεγε εντονα ο υπαλληλος τοτε που καναμε την αιτηση,αλλα δεν περιμενα και τοση αυστηροτητα!!!μια μερα καθυστερησης!!! και αυτη ηταν Κυριακη!!!:ranting2:

της μάνας του το πράμα τον παλιομλκ που έχει και ύφος να στην πεί για καθυστέρηση μιας ημέρας. αλλά έτσι ήταν πάντα μερικοί απο αυτούς...ανθρωπάκια.

hades7
31-07-13, 13:12
https://www.theoangelopoulos.gr/afises/MIA-AIWNIOTITA-KAI-MIA-MERA.jpg

απο την πεμπτη στα τεβε της γειτονιας σας...

hades7
31-07-13, 13:14
Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και στο εξωτερικό να είμασταν, είναι εντελώς άτεγκτοι σε θέματα τυπικά και διαδικαστικά.

Δυστηχώς η ανταποδοτικότητα των ταμείων πλέον κινείται σε μηδενικά πλαίσια.

Με αυτά που καταβάλουμε στο ΙΚΑ ετησίως (χωρίς καν να βάζω μέσα τις εισφορές του εργοδότη) μόνο στον τόκο να τα βάζαμε θα χα πάρει το τσέσνα και θα πήγαινα σε όποιο Νοσοκομείο ήθελα. :hystericalbs1:

η διαφορα μπουλι μου ειναι οτι εκει αυτο λειτουργει αμφιδρομα thumb

Ptboul
31-07-13, 13:16
Σωστό. Εδώ όμως έχεις θάλασσα ήλιο και γούστα. :hystericalbs1:

aristent
31-07-13, 13:18
:hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

Αρουλη,οταν θα μου καθυστερουν την συνταξη,τι βιβλιο να διαβαζω???:thumbsup:

Konstantinos E60
31-07-13, 13:32

Τα άπαντα του Μικέλ !

hades7
31-07-13, 13:33

κνουτ χαμσουν την πεινα.... :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

S8N
31-07-13, 13:41
Αρχαριοι.

Οταν ανακαλυπτατε τη μ@λακια εγω ημουν ηδη πιο τυφλος κι απο τον Κουρουμπλη και την επαιζα με τα ποδια.

442 ευρω καθε μηνα για παρτη μου κι αλλα τοσα για την γυναικα μου ετσι για να γουσταρω. Η οποια ειναι ανεργη χωρις δικαιωμα εγγραφης σε ταμειο ανεργειας.

Το καλυτερο ειναι οτι σε μερικα χρονια μπαινω στη μεγαλη κλιμακα, ητοι στην κορυφη της πυραμιδας των αυτοασφαλισμενοαυνανιζομε νων. Αυτο σημαινει 4 χιλιαρικακια το εξαμηνο για μενα μονο. Και μετα απο ενα χρονο αλλα 4 για τη συζυγο.

Θα κυκλοφορω με φουστανι, ημιγυμνος, κρατωντας κονταρι με τον Οσυρι, φορωντας στεμα και παριστανοντας τον Χεοπα. Η μαλλον, τον Πεοπα.

aristent
31-07-13, 13:42
Τα άπαντα του Μικέλ !

Θα διαβαζω τον καταλογο,αφου δεν βλεπω με την συνταξη να 'χω να πληρωνω καφεδες.....

...εκτος αν μου δωσουν δωρεαν....τοσους εχω πληρωσει.....ισως να βγαλουν καταλογο με "συνταξιμους" καφεδες!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

κνουτ χαμσουν την πεινα.... :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ε,ναι!!!...αφου θα περιμενω μια αιωνιοτητα να πληρωθω!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

Ptboul
31-07-13, 13:42
Έτσι θα είσαι όμως στα ρετιρέ των συνταξιούχων. :hystericalbs1:

Kostas_1
31-07-13, 13:59
HAU

We are pleased to inform you that you have passed the examination you requested the results for. Congratulations!
ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

friendgr
31-07-13, 14:02
Ελα ρε παιδί μου, ένα μικρολαθάκι έγινε στον υπολογισμό.

Πως κάνετε έτσι...

https://www.skai.gr/news/greece/article/238710/agios-eustratios-29-kathigites-gia-8-mathites/

m-power_01
31-07-13, 14:25
Αρχαριοι.

Οταν ανακαλυπτατε τη μ@λακια εγω ημουν ηδη πιο τυφλος κι απο τον Κουρουμπλη και την επαιζα με τα ποδια.

442 ευρω καθε μηνα για παρτη μου κι αλλα τοσα για την γυναικα μου ετσι για να γουσταρω. Η οποια ειναι ανεργη χωρις δικαιωμα εγγραφης σε ταμειο ανεργειας.

Το καλυτερο ειναι οτι σε μερικα χρονια μπαινω στη μεγαλη κλιμακα, ητοι στην κορυφη της πυραμιδας των αυτοασφαλισμενοαυνανιζομε νων. Αυτο σημαινει 4 χιλιαρικακια το εξαμηνο για μενα μονο. Και μετα απο ενα χρονο αλλα 4 για τη συζυγο.

Θα κυκλοφορω με φουστανι, ημιγυμνος, κρατωντας κονταρι με τον Οσυρι, φορωντας στεμα και παριστανοντας τον Χεοπα. Η μαλλον, τον Πεοπα.

Αρη έχεις και επικουρικό ;

Konstantinos E60
31-07-13, 14:27

Θέλεις να αρχίσει να τον παίζει και με τα αυτιά ?

m-power_01
31-07-13, 14:29
Θέλεις να αρχίσει να τον παίζει και με τα αυτιά ?

Μη μη σου λέω , μη σταματα!
Σταμάτα σου λέω , με αναβεις!

ORPHEUS
31-07-13, 14:50

εμένα φίλε δεν μου είπαν τίποτα ,δεν ειχα καμία ενημέρωση

S8N
31-07-13, 15:22

Και επικουρικο και ειδικη προσαυξηση και χυστα μεσα, τα παντα εχω. Μονο που δε θα ζησω για να τα χαρω.

nikos-Mpacket
31-07-13, 17:01
δεν είναι ένας....δεν είναι δύο....δεν είναι τρείςςςςς......

έλα. για να δούμε πόσοι είμαστε οι μλκς τελικά.

Θωμα και υπολοιποι συναγωνιστες,βαλτε και μενα μεσα στην παρεα σας,ο οποιος για να μην την πατησω σαν τον Αρη και τον Ορφεα πληρωνω 5 μερες νωριτερα μην τυχον και χασω την ευνοια τους.:ranting2:

Monsta
31-07-13, 20:03
Άλλο ΦΠΑ καθιστός στο εστιατόριο (13%), άλλο στο delivery (23%). :thumbsup:

This country is such a frigging joke. :hystericalbs1:

Monsta
31-07-13, 20:15
Στις τουριστικές επιχειρήσεις που προσφέρουν τα γνωστά πακέτα all inclusive, ο ΦΠΑ σύμφωνα με την εγκύκλιο αναλύεται ως εξής:

65/100*5%*Χ + 25/100*13%*Χ + 10/100*23%*Χ, όπου Χ η συνολική χρέωση για το πακέτο.

Διεστραμμένα μυαλά. You just can't make this shit up. :hystericalbs1::facepalm:

Monsta
31-07-13, 20:27
Για να βρούμε το ΦΠΑ μιας γκαζόζας λύνουμε τη παρακάτω εξίσωση...

aristent
31-07-13, 21:01
HAU

ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!

Πηρε πτυχιο η Ναταλια???

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!:thumbsup:

Monsta
31-07-13, 21:19
Μετά τη διάψευση του αριθμού των ΔΥ στο μισό, προσέξτε, σειρά έχει η διάψευση του αριθμού των ανέργων ΙΤ σε περίπου....750.000.

Στη συνέχεια θα μειωθεί ο αριθμός των συνταξιούχων κάτω των 65, θα εκμηδενιστούν οι μούφα-συνταξιούχοι (ανάπηροι, κουτσοί, τυφλοί, κουφοί, μουγγοί, ζωντανοί-νεκροί) και τέλος θα διαψευστεί και το ετήσιο έλλειμμα των 24δις των τρωκτικών, αλλά και τα 350+ δις των δανεικών των ανάλγητων ευρωπαίων φορολογούμενων.

Στο μεταξύ, δεν ξεχνάμε τον αμύθητο ορυκτό μας πλούτο αξίας μερικών τρις, που ανά πάσα στιγμή μας δίνει το δικαίωμα της πλήρους ανεξαρτησίας μας από τους ευρωπαίους τοκογλύφους. Απώτερος στόχος είναι να τον εκμεταλλευτούμε με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο που εφαρμόζουμε εδώ και κάμποσο καιρό στις Σκουριές.

Monsta
31-07-13, 21:40
Μέρκελ, κάνε μας τη χάρη κ τράβα τη πρίζα κοπέλα μου.

Monsta
31-07-13, 21:56
Δλδ αν αύριο παραγγείλω πιτόγυρα

και

μου τα φέρουν σπίτι,

ΑΛΛΑ

τα φάω καθήμενος,

ΤΙ ΦΠΑ θα πλΕρώσω ;;;

Anyone?

nikos-Mpacket
31-07-13, 22:00
Δλδ αν αύριο παραγγείλω πιτόγυρα

και

μου τα φέρουν σπίτι,

ΑΛΛΑ

τα φάω καθήμενος,

ΤΙ ΦΠΑ θα πλΕρώσω ;;;

Anyone?

Αυτο ειναι ευκολο,αν περασεις απο την σουβλακερι τα παραγγηλεις,τα πληρωσεις αλλα επειδη εχει 10 ατομα μπροστα σου και βαριεσε να περιμενεις πεις να στα φερουν σπιτι,τοτε τι κανουμε; :hystericalbs1:

Monsta
31-07-13, 22:02
Damn ni gess, I m on a roll tonight. Vacation time's kicking in already...

hades7
31-07-13, 22:02
Αν είσαι παραμεθοριο 13% αν τα παραγγειλεις απο χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης υπαγεσαι στο καθεστώς ενδοκοινωτικων Αποκτησεων και πληρώνεις ΦΠΑ μόνο μετά την αφοδευση

Ptboul
01-08-13, 10:21
Εισπρακτικές Εταιρείες: Ένας πρώην υπάλληλος εξομολογείται (https://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_2390.html)!

Stathis
01-08-13, 11:06
η ευχαριστη ειδηση της ημερας.

παλιος και πολυ καλος μου φιλος με τρια παιδια (και πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση, ενας μισθος δασκαλου ιδιωτικου σχολειου στην οικογενεια), περιμενει και τεταρτο!

πριν απο ενα χρονο και εξι μηνες αντιστοιχα, δυο αλλοι γνωστοι μου (δυο παιδια ο καθενας) αποφασισαν για οικονομικους κυριως λογους να μην κρατησουν ενα τριτο παιδακι που ερχοταν απρογραμματιστα.
στεναχωρεθηκα πολυ γι αυτες τις αποφασεις, προσπαθησα να τους μεταπεισω αλλα δεν με ακουσαν.

σημερα ο φιλος μου ο γιαννης μου εφτιαξε τη μερα με αυτην την ειδηση.
μπραβο του, με το καλο να ερθει ο νεος ανθρωπος.
τα παιδια ειναι η μονη αληθεια στη ζωη μας τελικα.

hades7
01-08-13, 11:13
προσπαθησα να τους μεταπεισω αλλα δεν με ακουσαν.
επρεπε να τους πεις να βαλουν θρεντ εδω θα τους ειχαμε μεταπεισει εμεις εχουμε αναλαβει και δυσκολοτερες υποθεσεις οπως τηλεαπολυσεις τηλεδιαγνωσεις βλαβης τηλεδιαγνωσεις καταλληλοτητας καινουργιου αυτο θα ταν παιχνιδακι :hystericalbs1:

Monsta
01-08-13, 11:15
Φήμες λένε, ότι η έκρηξη σε εστιατόριο του Κολωνακίου, προήλθε από το κομπιουτεράκι, τη στιγμή που προσπαθούσαν να υπολογίσουν το ΦΠΑ.

Χαντέ / ma ni gga can you confirm ?

fanisk
01-08-13, 11:23
Φήμες λένε, ότι η έκρηξη σε εστιατόριο του Κολωνακίου, προήλθε από το κομπιουτεράκι, τη στιγμή που προσπαθούσαν να υπολογίσουν το ΦΠΑ.

Χαντέ / ma ni gga can you confirm ?

Το καλαμακι-κολωνακι δεν τιναξαν? Το κομπιουτερακι θα το εβγαλαν οι φουσκωτοι που τα παιρνουν απο τα πιατσα καλαμακι/τυλιχτο στας Γλυφαδας, ανταγωνισται :th_Laie_67-1:

friendgr
01-08-13, 11:38
η ευχαριστη ειδηση της ημερας.

παλιος και πολυ καλος μου φιλος με τρια παιδια (και πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση, ενας μισθος δασκαλου ιδιωτικου σχολειου στην οικογενεια), περιμενει και τεταρτο!
τα παιδια ειναι η μονη αληθεια στη ζωη μας τελικα.

σαφώς και είναι χαρούμενο γεγονός ο ερχομός μιας νέας ζωής αλλά συγνώμη ο φίλος σου "που πάει ξεβράκωτος στ' αγγούρια;" με τέτοια κατάσταση όπως τον περιγράφεις;

Εχεις ήδη τρία παιδιά, είσαι κρεμάμενος από ΕΝΑΝ μισθό της πείνας και κάνεις και τέταρτο στην ελλάδα του 2013 ΧΩΡΙΣ ΚΑΒΑΝΤΖΕΣ;

Συγνώμη αλλά δεν θα του φταίει κανένας μετά αν "κλαίγεται" σε τίποτα κανάλια.

Δεν το λέω με κακία, τρία έχω κι εγώ και ΓΝΩΡΙΖΩ από πρώτο χέρι τα γ@##%σια. Γι' αυτό τα λέω.

Δυστυχώς εκεί που μας κατάντησαν φορολογώντας τα παιδιά σαν ΤΕΚΜΗΡΙΑ εννοείται ότι είναι και οικονομικό το θέμα.

Με το καλό να του ρθει αλλά πες του να προετοιμάζεται για τρελά γ@@$$σια.....

Monsta
01-08-13, 12:16
"Καλωσήρθατε στη Κόλαση, παρακαλώ προσδεθείτε."

https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1846094

Stathis
01-08-13, 12:18
φιλε μου friend ο ερχομος ενος νεου ανθρωπου δεν γινεται να αντιμετωπιζεται μονο με λογιστικο τροπο.
ειναι κατι πολυ σπουδαιοτερο.
δεν εχω τρια παιδακια, ευχομαι να μου τα δωσει ο Θεος, ποιος ξερει, αργησα ειναι η αληθεια να παρω χαμπαρι ποσο σημαντικο ειναι, αλλα νομιζω οτι πρεπει να αναθεωρησουμε αρκετα.
δεν διαφωνω οτι τα εξοδα ειναι τεραστια, αλλα και το οφελος ειναι ανυπολογιστο.

παλιοτερα οικογενειες μεγαλωναν 8 και 10 παιδια μεσα σε τραγικες συνθηκες φτωχιας και ανεχειας, αλλα κανενας δεν διανοουνταν να ριξει ενα παιδι για οικονομικους λογους.
και τα παιδια αυτα, οσα εστειλε ο Θεος, μεγαλωσαν, δυσκολα, αλλα μεγαλωσαν.
και εφτιαξαν την ελλαδα που ξεραμε. την ελλαδα του παρελθοντος, την ελλαδα του 10% αναπτυξης το χρονο, ηταν ολοι γαλουχημενοι στις δυσκολιες, δεν μασαγανε απο τιποτα.

απο τοτε αλλαξαν πολλα, δεν διαφωνει κανεις.
μετα ηρθε η μεταπολιτευση, γενια του πολυτεχνειου, αργοτερα η γενια του αρνητικου αθροισματος (εμεις), τα θελουμε ολα ευκολα, δεν παραγουμε τιποτα, ουτε καν παιδια.
η κυριες θελουν καριερα, οι αντρες χομπι, ολοι αναζηταμε ποιοτητα ζωης και lifestyle, γιναμε καλοπερασκηδες και ατομιστες.
τοσο ατομιστες, ωστε ενας νεος ανθρωπος θεωρειται επιβαρυνση.

τα νεα ζευγαρια πανε 30-35 ετων μεχρι να αποφασισουν να ανοιξουν οικογενεια, δισταζουν να κανουν παιδια πιο νεοι, θελουν να "ζησουν".
και οταν αποφασισουν πως οτι εκαναν ως τωρα ηταν ανουσιο, εχει πεταξει το πουλακι, 0,8 παιδια ανα οικογενεια και με τα χιλια ζορια.

Μαθαμε να ζηταμε ποιοτητα ζωης. Τι ειναι αραγε ποιοτητα ζωης?
ενας κοσμος χωρις παιδια, χωρις υποχρεωσεις, μονο με προσωπικη, ατομικη αναζητηση απολαυσεων και ηδονών?

Δεν τα βαζω με κανεναν, ουτε με σενα φυσικα που διατυπωνεις πρακτικες δυσκολιες, σκεψεις διατυπωνω, δεν ξερω, μηπως εχουμε κανει ολα αυτα τα χρονια καποιο λαθος?

μηπως δινουμε νοημα σε λαθος πραγματα η τελικα η πολυποθητη ποιοτητα ζωης βρισκεται αλλου?

Harisp
01-08-13, 12:22
Η Κύπρος τα καταφέρνει καλύτερα...

Φίλε Κώστα,

«Η πρωτοβουλία αυτή της ΕΤΥΚ», προστίθεται «θα ξαφνιάσει πιθανόν πολλούς συναδέλφους και ίσως μερικοί να βιαστούν και χωρίς να τη μελετήσουν σε βάθος να τη θεωρήσουν υπερβολική», επισημαίνει η συντεχνία.

«ΠαρΆ όλα αυτά, να είναι σίγουροι ότι η ηγεσία στάθμισε όλες τις παραμέτρους και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόταση αυτή είναι απαραίτητη τόσο για το συμφέρον του τόπου αλλά και των τραπεζών και κατά συνέπεια και των ιδίων των συναδέλφων».

Είναι η απόφαση της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων που αποφάσισε την μείωση των μισθών των μελών τους σε όλες τις τράπεζες μέχρι 30%.

* Στην Κύπρο όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα της βουλής τόσο κατά την διάρκεια της προεδρίας Χριστόφια όπου πάρθηκαν τα μέτρα λιτότητας 5 μήνες πριν την ψήφιση του μνημονίου όσο και κατά την προεδρία Αναστασιάδη.

* Πέραν του 65% των Κυπρίων είναι υπέρ του μνημονίου.

* Δεν έγινε ούτε μία απεργία.

* Ήδη η νέα κυβέρνηση απέλυσε 200 εργαζόμενους από τις Κυπριακές Αερογραμμές χωρίς αποζημιώσεις. Οι συντεχνίες αποφάσισαν να μην προβούν σε απεργία επειδή απαιτούσαν αποζημιώσεις για να μην επιβαρύνουν και άλλο το κλίμα στην οικονομία.

* Έχουν ήδη κλείσει 4 οργανισμούς και έπονται και άλλοι.

* Απελευθερώθηκε το ωράριο των καταστημάτων τα οποία μπορούν να είναι ανοικτά 7 μέρες την βδομάδα.

* Έχουν δοθεί φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες για σκοπούς επενδύσεων και προσλήψεων ανέργων.

* Ήδη οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο ανήλθε στο 0,08% από -0,69% το Μάιο του 2013 και 1,77% τον Ιούνιο του 2012. Τα επιτόκια μειώθηκαν στο 2,81% από 3,67% τον Απρίλιο και 4,35% τον περσινό Μάιο.

Τα στοιχεία πενταμήνου δείχνουν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα τους πρώτους πέντε μήνες του έτους περιορίζεται σε ¤80,7 εκατ. έναντι του στόχου για έλλειμμα ¤389,8 εκατ. Το πεντάμηνο του 2013 παρουσιάζεται πρωτογενές πλεόνασμα ¤113 εκατ., έναντι στόχου για έλλειμμα ¤172,4 εκατ. Το οικονομικό κλίμα αυξήθηκε κατά 2,7 μονάδες τον έβδομο μήνα του 2013 με το Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να φθάνει τις 77,1 μονάδες από 74,4 μονάδες τον Ιούνιο.

Τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι κυπριακές αρχές δείχνουν ότι η ύφεση ενδέχεται να είναι μικρότερη από ό,τι αναμενόταν, υπολογίζεται κοντά στο 7% αντί 8,5% με ανάλογη επίδραση και στα δημόσια οικονομικά.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Κυπριακή οικονομία προσαρμόζεται γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Οι μέρες που έρχονται ίσως να είναι δυσκολότερες, αλλά εμείς θα τα καταφέρουμε, εσείς;

Κώστας, Κύπρος

Απάντηση: Ισως παίζει ρόλο το γεγονός πως η Κύπρος έχει περάσει υπό αγγλική διοίκηση και η Ελλάδα όχι, μένοντας με τα κατάλοιπα της οθωμανικής και τους Καποδίστρια και Όθωνα να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μείγμα ευρωπαϊκού και ελληνικού ιδιώματος διοίκησης. Το "ατύχημα" της Κύπρου είναι πως γεωπολιτικά εξαρτάται από την Ελλάδα, λόγω διαφοράς πληθυσμιακού μεγέθους κυρίως...

https://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1844611

Υ.Γ: Είμαστε άξιοι της τύχης μας...δεν έχουμε επίπεδο, κουλτούρα και υπευθυνότητα.

friendgr
01-08-13, 12:28
Είναι κανένας από Κύπρο;

Δεν ξέρω τι λένε οι μελέτες , η πραγματικότητα είναι ότι όλη η κύπρος είναι σαν την ταινία "The Day after tomorrow" .... όλα παγωμένα. Η οικονομία τα μαγαζιά κλπ έχουν παγώσει.
Εκεί που οι διακοπές ήταν must για όλους, όποιος ακούσει τώρα ότι πάει διακοπές ο άλλος: "......ααααα έχει λεφτά αυτός......"

Αυτή την ενημέρωση έχω από επιχειρηματία.

Κωνσταντίνος
01-08-13, 12:30
Meanwhile back to the communist Perissos :

Mnimonum uber alles (https://syspeirosi.wordpress.com/2013/07/31/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-2/)

Ptboul
01-08-13, 12:38
Στάθη είπες 1000 νοήματα σε λίγες αράδες.

Ισχύει όμως ότι και οι νέες μητέρες ή οι εν δυνάμει μητέρες είναι οι πρώτες υποψήφιες προς απόληση.

Το βίωσα με την γυναίκα μου, το βίωσα εχθές με την γυναίκα του κουμπάρου μου, πριν ένα μήνα με την γυναίκα του ξαδέρφου μου, και, και, και η λίστα δεν έχει τέλος. Όλα αυτά τα έζησα από πρώτο χέρι.

Από την άλλη τα θέλουμε όλα και πάμε κόντρα στην φύση. Θέλουμε γυναίκα για τα παιδιά, γυναίκα για το σίδερο, γυναίκα για το μαγείρεμα, κλπ, κλπ.

Οι μανάδες μας είτε δούλευαν είτε όχι, είχαν και 2 λεκάνες ρούχα για σίδερο, είχαν και να μαγειρέψουν, είχαν 1002 να κάνουν.

Άλλοι ρυθμοί ζωής τότε θα μου πεις.

Anyway, τι να πρωτοαναλύσουμε. Μια χαρά είμασταν στην Ελλαδα των 80s, αλλα τώρα το πληρώνουμε ακριβά.

hades7
01-08-13, 12:54
σταθη αν και συμφονω σε ολα σχεδον με το ποστ σου ομως κι ο φιλος friend εχει τα δικια του αφου αμα ο φτωχος παντρευεται την φτωχια τοτε θα γεννησουν τον μελλοντικο ζητιανο τουλαχιστον στην σημερινη εποχη

Ptboul
01-08-13, 12:59
και τι να κάνουν ρε ΧαντούΛη, αφού τα λ7 πάνε στα λ7, εμένα πια θα μ'επαιρνε ξεβράκωτο; :hystericalbs1:

Harisp
01-08-13, 14:00
Είναι κανένας από Κύπρο;

Δεν ξέρω τι λένε οι μελέτες , η πραγματικότητα είναι ότι όλη η κύπρος είναι σαν την ταινία "The Day after tomorrow" .... όλα παγωμένα. Η οικονομία τα μαγαζιά κλπ έχουν παγώσει.
Εκεί που οι διακοπές ήταν must για όλους, όποιος ακούσει τώρα ότι πάει διακοπές ο άλλος: "......ααααα έχει λεφτά αυτός......"

Αυτή την ενημέρωση έχω από επιχειρηματία.

Προφανώς υπάρχει μια παγωμάρα με το κούρεμα κτλπ, όμως οι άνθρωποι είναι σοβαροί και έχουν κουλτούρα.
Όλοι μαζί αποφασίζουν, όλοι μαζί βάζουν πλάτη...

Εμείς τι κάνουμε όλα τα χρόνια; Λαϊκίζουμε, βολεψάκηδες και δε βαριέσαι ρε αδερφέ είμαστε...

Και φυσικά για όλα τα κακά μας φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς.

Ptboul
01-08-13, 14:15
Έψαχνα κάτι άλλο και έπεσα σε αυτό:

Οι νέοι, αντί να αγωνίζονται να μπουν στο Δημόσιο για να εξασφαλίσουν την ησυχία τους και τη σταθερότητα της απασχόλησης, θα μπορούσαν να παλέψουν στον επιχειρηματικό στίβο. Αν ρισκάρουν, θα πετύχουν.

Θάνος Κλαουδάτος, σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ το 1998

Stathis
01-08-13, 14:53
ας ξαναθυμηθουμε ενα εξαιρετικο κειμενο, γραμμενο αρκετο καιρο πριν.

ΚΗΦΗΝΕΙΟΝ “Η ωραία Ελλάς”

Σ.Καργάκος

(κηφηνείον-εκ του κηφήνα-αρσενικής μέλισσας)

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η … εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.

Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»…παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών,
βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. ΓιΆ αυτό τουμπάραμε…
Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, που δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλΆ όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers».

Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, που πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά.

Έτσι παράγονται επιστήμονες που είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής. ΠαρΆ όλο που γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.
Τούτη η παιδεία, που όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλΆ ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσομε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά. Δεν τα μαθαίνει πως να σκέπτονται αλλά με τι να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο.

Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής – βλάξ που καταπίνει σελίδες σαν χάπια και που θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό. Και το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο.

Και τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» που πρέπει να είναι ευαγγέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλλιεργεί την απέχθεια. Πού πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά.

Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πώς να πάει, όταν με τη ναυτιλία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τι είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε τη θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα που μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου – και μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα – απαιτούν τετραετία! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες που ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας – πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές – που προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δουλειά τα παιδιά αυτά;

Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.
Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών.

Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία – θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουΐσκυ βαπτίστηκε … αγροτικό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθάσουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (=κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flentium et dolorum (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).

Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας που θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία που εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, που τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος αχρήστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη που τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά!

Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί – ακόμη στο Δημοτικό – μαθαίναμε απέξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβο­νται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο… κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».

Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατΆ αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων που κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών που θυμίζουν… Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, που δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν που προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, που πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κωνείου που χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς. Έπρεπε να ζούσε τώρα…

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματά της – δικαιώματα στην τεμπελιά – και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.

(*) Από το περιοδικό «ΕΥΘΥΝΗ», τεύχος 395, Νοέμβριος 2004, σσ.548-550

Kostas_1
01-08-13, 15:29
Με αρκετά παράδοξα εφαρμόζεται η κινητικότητα στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται στην Ελληνική Αστυνομία για να αναλάβουν υπηρεσιακά πόστα μεταξύ άλλων σταθμάρχες του ΟΣΕ, αεροσυνοδοί, ακόμα και... γκρουπιέρηδες από καζίνο !

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που μελετάται η απομάκρυνση 500 πολιτικών υπαλλήλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχουν εξειδικευθεί στα θέματα που χειρίζεται η Αστυνομία, από τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών ή τις προμήθειες των Αρχών Ασφαλείας.
εδω (https://www.news.gr/ellada/koinonia/article/85092/h-kinhtikothta-fernei-gkroypierhdes-kai-aerosyn.html)

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Nikos
01-08-13, 15:36
[QUOTE=sharky;423524]
που υπηρετούν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχουν εξειδικευθεί στα θέματα που χειρίζεται η Αστυνομία, από τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών ή τις προμήθειες των Αρχών Ασφαλείας.
εδω (https://www.news.gr/ellada/koinonia/article/85092/h-kinhtikothta-fernei-gkroypierhdes-kai-aerosyn.html)

Ειδικα αυτοι καλα κανουν και τους "φευγουν".....φαγανε 30+ χρονια....ας φαει και κανενας αλλος

Stathis
01-08-13, 15:49
παρουσιάζονται στην Ελληνική Αστυνομία για να αναλάβουν υπηρεσιακά πόστα μεταξύ άλλων αεροσυνοδοί

να τις στειλει σε μενα τωρα που θα αιτηθω προστασια απο την αστυνομια ως στοχος τρωκτικο-κρατικου χτυπηματος... :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Ptboul
01-08-13, 15:52
να τις στειλει σε μενα τωρα που θα αιτηθω προστασια απο την αστυνομια ως στοχος τρωκτικο-κρατικου χτυπηματος... :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Θα είναι από τις παλιές των 80ς σαν την Δήμητρα, δε νομίζω να τις θέλεις, ας τις πάρει ο χαντές :hystericalbs1:

Stathis
01-08-13, 15:53
αν ειναι σιτεμενες θα τις κανονισει ο προεδρας που σφαζει οτι κινειται.

fanisk
01-08-13, 15:58
Με αρκετά παράδοξα εφαρμόζεται η κινητικότητα στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται στην Ελληνική Αστυνομία για να αναλάβουν υπηρεσιακά πόστα μεταξύ άλλων σταθμάρχες του ΟΣΕ, αεροσυνοδοί, ακόμα και... γκρουπιέρηδες από καζίνο !

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που μελετάται η απομάκρυνση 500 πολιτικών υπαλλήλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και έχουν εξειδικευθεί στα θέματα που χειρίζεται η Αστυνομία, από τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος και των ναρκωτικών ή τις προμήθειες των Αρχών Ασφαλείας.

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Μια χαρα.
Αεροσυνοδος: "Κυριε Πακιστανουλη σηκωνουμε τα χερακια ψηλα, εεεεεετσι, και προχωραμε προς την εξοδο..".
Σταθμαρχης ΟΣΕ: "Φφφσιτ, ψηλε παρκαρε λιγο το πιστολι να πουμε, πηγε 15.01 επρεπε να εχω σχολασει".
Γκρουπιερης: " Εεεεελα τωρα που γυριζει, μονα σε πιανω ζυγα μου φευγεις"

:facepalm::facepalm:

Nikos
01-08-13, 16:01
Μη ξεχνατε τις 300 φαλαινες απ τη Λαμια που διορησε το αρχιλαμογιο του πασοκ ο Ακριβακης ....εκτοτε στ'αεροπλανα της Ολυμπιακης μειωσαν τον αριθμο θεσεων κατα 30% για εξισορροπηση βαρους των "μπελούγκα" απο την ωραια πολη της κεντρικης ελλαδας.

fanisk
01-08-13, 16:03
Μη ξεχνατε τις 300 φαλαινες απ τη Λαμια που διορησε το αρχιλαμογιο του πασοκ ο Ακριβακης ....εκτοτε στ'αεροπλανα της Ολυμπιακης μειωσαν τον αριθμο θεσεων κατα 30% για εξισορροπηση βαρους των "μπελούγκα" απο την ωραια πολη της κεντρικης ελλαδας.

Ενω στα σωματα ασφαλειας ειναι ολοι μαχιμοι :th_Laie_67-1: Ουτε τα ελαχιστα ορια των αθληματων δεν πιανουν μερικοι..

Alekos x1 sdrive18i
01-08-13, 17:07
Αυτο μονο???Οι περισσοτεροι περασαν στο υψος φορωντας 10 πατους μεσα απο τις καλτσες...Ξερω ασφαλιτη 1.60...

Stamatis
01-08-13, 17:17
αν ειναι σιτεμενες θα τις κανονισει ο προεδρας που σφαζει οτι κινειται.
Αεροσυνοδοι, η ειδικοτης μου.
Σιτεμενες αεροσυνοδοι, η χαρα μου.

Να παρεις δυο Σταθη. Μια δεν κανει ζαφτι.

fanisk
01-08-13, 17:28
Αυτο μονο???Οι περισσοτεροι περασαν στο υψος φορωντας 10 πατους μεσα απο τις καλτσες...Ξερω ασφαλιτη 1.60...

Δεν ειναι προβλημα το υψος, αμα παιρνει 40 καμψεις 4 ελξεις κλπ μια χαρα ειναι, ασφαλεια πηγε οχι Ευζωνας. Το προβλημα ειναι με αυτους που σε μαχιμες και οχι θεσεις γραφειου, δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους.

Nino
01-08-13, 17:39
και αυτος καποια πριζα θελει να τραβηξουν.. (ρε μανια τελευταια)

Πάντως ένα τέτοιο υπουργό Οικονομικών είναι σίγουρο πως θα ήθελε η τρόικα στην Ελλάδα.

https://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%C E%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%C 2%BB

ο τεραστιος κοντος ανθρωπος ξαναχτυπησε με..

https://www.tanea.gr/news/world/article/5032669/salos-apo-tis-dhlwseis-toy-iapwna-ypoyrgoy-oikonomikoy-gia-empneysh-apo-th-nazistikh-germania/

fanisk
01-08-13, 17:48
Καλοκαιρι 2012, σε καποιο βουνο της Χιου εχουμε παει για ραπελ και ρουμανικη. Ολη η Μοιρα στο πεδιο, κανενας πισω εκτος απο σκοπους κλπ. Πρεπει να σκαρφαλωσουμε για ραπελ, να κατεβουμε, να ξανα ανεβουμε για ρουμανικη. Οσοι τελειωνουμε το ραπελ περιμενουμε τους υπολοιπους για να αρχισει η ρουμανικη. Καποιος εχει κομπλαρει αλλα ειναι πολυ ψηλα και μας στραβωνει ο ηλιος οποτε δεν βλεπουμε ποιος ειναι. Ο υποδικας εχει τρελαθει, "πηδα κωλοφανταρο θα σε γαμησω, ποιος εισαι ρε παρουσιασου". "ΕΕΕΕΕΕΕΠΟΠ....". Κλαψαμε ολοι. Ο υποδικας τραβαγε τα μαλλια με το ενα χερι και το αλλο facepalm. Επαγγελματιας καταδρομεας να μη μπορει να πηδηξει. Δεν πειραζει, διπλα συνταξιμα ετη υπηρεσιας, πρασινο μπερε και ψαρωμα με το m frame oakley. Καποιος αλλος εμεινε απ'εξω για να περασει το βυσμα στις ΕΔ και να παιρνει λεφτα απο ασκησεις, συντηρησεις κ.α Α ξεχασα, ουτε συντηρησεις παιρνει αυτος που δεν πηδηξε, τον εστειλαν στην ΣΧΑΛ και κοπηκε στον πυργο :th_Laie_67-1:

fanisk
01-08-13, 18:07
https://www.youtube.com/watch?v=jRXYO9rNzZQ

Ωραιο αδειασμα. :th_Laie_67-1:
Ισως να το ειπε επειδη δεν ξερει αγγλικα, οπως και να εχει, καλο βγηκε :th_Laie_67-1:

Bitz
02-08-13, 07:47
Αεροσυνοδοι, η ειδικοτης μου.
Σιτεμενες αεροσυνοδοι, η χαρα μου.

Να παρεις δυο Σταθη. Μια δεν κανει ζαφτι.

Αν ειναι κοντες να παρετε τρεις.

Stamatis
02-08-13, 07:57
Simone.stephens.air hostess
Ψαξτο. Τετοιες θα παρουμε.
Χοντρες και κοντες.

Bitz
02-08-13, 08:10
Simone.stephens.air hostess
Ψαξτο. Τετοιες θα παρουμε.
Χοντρες και κοντες.

Τι να ψαξω;;αυτα με φαγανε.
7.10 σημερα το πρωι επινα καφε μεσα στο αυτοκινητο στην εισοδο στο Δαφνι στο τρελαδικο και ελεγα να μπω η' να μην μπω.Η φωνη πανω απο το κεφαλι μου ελεγε μπες,η φωνη που ηταν μεσα στο αυτοκινητο ελεγε μην μπεις.:original:

Stamatis
02-08-13, 08:14
Γκντουπ ακουσες;
Αμα ακουσες γκντουπ, μπες.

hades7
02-08-13, 08:32
Τι να ψαξω;;αυτα με φαγανε.
7.10 σημερα το πρωι επινα καφε μεσα στο αυτοκινητο στην εισοδο στο Δαφνι στο τρελαδικο και ελεγα να μπω η' να μην μπω.Η φωνη πανω απο το κεφαλι μου ελεγε μπες,η φωνη που ηταν μεσα στο αυτοκινητο ελεγε μην μπεις.:original:

Ακουγες lady αντζελα το "δυο φωνές";

Bitz
02-08-13, 08:38
Ακουγες lady αντζελα το "δυο φωνές";

Σημερα οχι..αλλα εχθες ακουγα το κλεισε φωτα κλεισε ματια και θα κανω εγω κομματια την αγαπη την παλια σου σε μια νυχτα.:th_Laie_67-1:

Stamatis
02-08-13, 08:42
Εγω μονο το "παντρεμενοι κι οι δυο" εχω στο μυαλο μου.
Και ενα αλλο απο τους Megadeath αλλα εκεινο ειναι ασχετο.

Nino
02-08-13, 08:51
Σημερα οχι..αλλα εχθες ακουγα το κλεισε φωτα κλεισε ματια και θα κανω εγω κομματια την αγαπη την παλια σου σε μια νυχτα.:th_Laie_67-1:

χρειαζεσαι διακοπες!!

hades7
02-08-13, 08:54
https://www.youtube.com/watch?v=SxxAkSv1SDs ενας φρουτεμπορας με μια γκομενα σε δωδεκαρι πρωτο τραπεζι το κεντρικο μονοι τους εριξε ο τυπος ολο το πρωτο νεκροταφειο σε λουλουδια ζητωντας αυτο το ασμα.αυτα οταν βγεναμε...

Bitz
02-08-13, 09:00
χρειαζεσαι διακοπες!!

Φευγω κυριακη πρωι.

Nino
02-08-13, 09:05
Φευγω κυριακη πρωι.

το ξερω..κρατησου...!!!
:hystericalbs1:

Ptboul
02-08-13, 10:21
και αυτος καποια πριζα θελει να τραβηξουν.. (ρε μανια τελευταια)

Πάντως ένα τέτοιο υπουργό Οικονομικών είναι σίγουρο πως θα ήθελε η τρόικα στην Ελλάδα.

https://www.defencenet.gr/defence/item/%C2%AB%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%C E%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%C 2%BB

ο τεραστιος κοντος ανθρωπος ξαναχτυπησε με..

https://www.tanea.gr/news/world/article/5032669/salos-apo-tis-dhlwseis-toy-iapwna-ypoyrgoy-oikonomikoy-gia-empneysh-apo-th-nazistikh-germania/

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/sp180720kaisarianijjj1374162217-1.jpg

Monsta
03-08-13, 20:21
Νωρίτερα σήμερα σε παραλία έξω από τον Αγ Κωνσταντίνο καταφθάνει το ΣΔΟΕ. Βρίσκομαι σε απόσταση λίγων μέτρων από τη κουβέντα...:

ΣΔΟΕ: κάποιος υπεύθυνος εδώ ;
Σερβιτόρα (με το μισό κλο έξω): δεν υπάρχει κανένας...
ΣΔΟΕ: εσύ ξέρεις να βγάζεις Ζ ;;
Σερβιτόρα (με το μισό κλο έξω): εεεεε όχι..
ΣΔΟΕ: καλά δε πειράζει, θα βγάλω εγώ!

[da_lulz]

Βγάζει το Ζ η κυρία ΣΔΟΕ και έχει να κοπεί απόδειξη από τις 9:15 am. Η ώρα είναι 16:45 και ο κόσμος αρκετός με καφεδάκια, σαντουιτσάκια, μπυράκια, ξαπλώστρες/ομπρέλες, τα πάντα όλα.

Καλά, δε σου κόβει καθόλου κοπέλα μου;;

#failed_&_owned_hard

Stamatis
03-08-13, 20:22
φωτογραφιες του μισου κωλου εχουμε?

Monsta
03-08-13, 20:27
φωτογραφιες του μισου κωλου εχουμε?

Failed to get pix of said ass, or would have busted myself worse.

Monsta
03-08-13, 20:28
Damn you iPhone ;)

Monsta
03-08-13, 21:21
Βερούτης - κόντεψα να πέσω από τη καρέκλα πάνω στα κατόλ.

Βρήκα τη λύση στο έλλειμα ΚΑΙ στο Δημόσιο χρέος.

Δέχομαι εγώ προσωπικά να προσληφθώ στο Δημόσιο, με μισθό ¤7.000.002.000 και να πληρώνω φόρο ¤7.000.000.000 το μήνα.

Έτσι με 12 μηνών ΔΙΚΟΎΣ ΜΟΥ ΦΌΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ, θα σωθεί η Ελλάδα.

Από τους δικούς μου και μόνο φόρους, το κράτος θα εισπράττει ¤84.000.000.000 το χρόνο και η Ελλάδα θα γίνει ξανά πλούσια.

Δοξάστε με !!

(Η λογική ΑΔΕΔΥ)

Stathis
03-08-13, 21:32
Μη γελας, τα πιστευουν οντως τα τρωκτικα κατι τετοια..:facepalm:

Monsta
03-08-13, 22:06
τα τρωκτικα

Προς το παρών έχω σκοτώσει μερικά ενοχλητικά ιπτάμενα.

trueno
03-08-13, 23:02
Στα δικαστήρια κατά του Ασύλου Ανιάτων προσέφυγε ο επί δεκαετίας πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος ζητώντας το εφάπαξ του ύψους 60.000 ευρώ καθώς είναι εργαζόμενος στο Ίδρυμα! Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο είναι πραγματικότητα ότι ένας εκ των κορυφαίων συνδικαλιστικών παραγόντων της χώρας απαιτεί να του καταβάλλουν τα χρήματα την ώρα που το Άσυλο δεν μπορεί να πληρώσει μισθοδοσίες προσωπικού και να καλύψει βασικές ανάγκες των αναπήρων που περιθάλπει.

Όπως αναφέρουν συνάδελφοι του , ουδείς του αρνήθηκε το εφάπαξ απλά του ζήτησαν να περιμένει για ορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθούν τα τεράστια οικονομικά κενά λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Κι όμως ο προερχόμενος από το βαθύ ΠΑΣΟΚ Πολυζωγόπουλος , αντί να κάνει πίσω επέλεξε να κινηθεί κατ ΄ αυτόν τον τρόπο εναντίον του Ασύλου.

Ε91
03-08-13, 23:06
Βγάζει το Ζ η κυρία ΣΔΟΕ και έχει να κοπεί απόδειξη από τις 9:15 am. Η ώρα είναι 16:45 και ο κόσμος αρκετός με καφεδάκια, σαντουιτσάκια, μπυράκια, ξαπλώστρες/ομπρέλες, τα πάντα όλα.

Καλά, δε σου κόβει καθόλου κοπέλα μου;;

#failed_&_owned_hard

Τη συνέχεια δεν μας είπες,Κώστα.
Έπεσε κανένα πρόστιμο ή αύριο θα δεις τους υπαλλήλους με φραπεδάκι στις ξαπλώστρες; :th_Laie_67-1:

Monsta
04-08-13, 00:52
Όσο υπάρχουν τέτοιες φυλλάδες κ άτομα που τις αγοράζουν, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να κάνει ούτε μισό βήμα πρόοδο.

Monsta
04-08-13, 00:57
Η Βραδυνη Κυριακής:

Σύνταξη: εξαγοράστε πλασματικά χρόνια

Monsta
04-08-13, 00:58
Τη συνέχεια δεν μας είπες,Κώστα.
Έπεσε κανένα πρόστιμο ή αύριο θα δεις τους υπαλλήλους με φραπεδάκι στις ξαπλώστρες; :th_Laie_67-1:

Δε θυμάμαι τπτ. Έπεσε σφαλιάρα που κοιτούσα κλο.

Thomelef
04-08-13, 08:34
Έπρεπε να πας να βγάλεις εσύ το Ζ ρε μαν...

Stathis
04-08-13, 09:05
Δε θυμάμαι τπτ. Έπεσε σφαλιάρα που κοιτούσα κλο.

Δεν κανεις για ανταποκριτης.
Την ειδηση την εφερες μιση, σφαλιαρες εφαγες, κωλο δεν ειδαμε.:facepalm:

Monsta
04-08-13, 09:51

S8N
04-08-13, 10:48
Ιδια φαση χθες σε κρεπερι-καφε στην Πετρου Ραλλη.

Σταματω με αλαρμ μπροστα για να παρω καφε. Ο υπαλληλος γκρινιαζει γιατι παρκαρα εκει που σταθμευουν τα μηχανακια της επιχειρησης. Ευτυχως εφευγε ενας δυο θεσεις πιο μπροστα και το εβαλα εκει. Παιρνω καφε, αποδειξη δεν κοβει. Ζητω αποδειξη και εκδιδει μια, σιχτιριζοντας.

Με το που βγαινω χτυπαει το κινητο και στεκομαι να μιλησω εξω απο το μαγαζι. Στον χωρο για τα μηχανακια σταματα λευκο οκταβια με δυο κυριους και μια κυρια. Οι δυο βγινουν και μπαινουν στο διπλανο εμπορικο καταστημα. Ο μπαριστα βγαινει και σιχτιριζει τον οδηγο του οκταβια. Εκεινος κατεβαινει, λεει ΣΔΟΕ και αρχιζει ελεγχο στα τραπεζια.

Κανεις δεν ειχε αποδειξη εκτος απο μενα.

Μερικα δευτερολεπτα αργοτερα μπηκε κι ο ντελιβερας βριζοντας γιατι δεν ειχε που να παρκαρει. Ειμαι σιγπυρος πως το επομενο που θα ζητησε ο Ραμπο ηταν το βιβλιο καταχωρησης προσωπικου!

Stamatis
04-08-13, 10:57
Εμενα το βραδυ ηρθε σπιτι μια κοντη βυζαρου ντυμενη στα μαυρα δερματα με ενα σπαθι.
Αφου χαραξε ενα Ζ στον τοιχο με το σπαθι της, ορμησε στο κρεβατι και καναμε σεξ για 5 ωρες.
Οταν ειχα διαλυθει εντελως, σηκωθηκε, ντυθηκε και με ευχαριστησε για τα 22.500 ευρω σε αποδειξεις που ειχα κοψει περισυ.

Η με στειλανε εντελως τα χαπια για το λουμπαγκο, η κατι εχει αλλαξει στη χωρα.

Samaro
04-08-13, 11:14
..............................................

Ειμαι σιγπυρος πως το επομενο που θα ζητησε ο Ραμπο ηταν το βιβλιο καταχωρησης προσωπικου!

Μπά δε νομίζω! Αυτό Αρη , είναι στις αρμοδιότητες της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ
.

S8N
04-08-13, 11:15
Εμενα το βραδυ ηρθε σπιτι μια κοντη βυζαρου ντυμενη στα μαυρα δερματα με ενα σπαθι.
Αφου χαραξε ενα Ζ στον τοιχο με το σπαθι της, ορμησε στο κρεβατι και καναμε σεξ για 5 ωρες.
Οταν ειχα διαλυθει εντελως, σηκωθηκε, ντυθηκε και με ευχαριστησε για τα 22.500 ευρω σε αποδειξεις που ειχα κοψει περισυ.

Η με στειλανε εντελως τα χαπια για το λουμπαγκο, η κατι εχει αλλαξει στη χωρα.

Αν με 22.500 σου στέλνουν κοντή βυζαρού, τότε εγώ να περιμένω τουλάχιστον τις αδερφές αλεξανδράτου.

BILL007
04-08-13, 11:16
Αν με 22.500 σου στέλνουν κοντή βυζαρού, τότε εγώ να περιμένω τουλάχιστον τις αδερφές αλεξανδράτου.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Samaro
04-08-13, 11:17
Σταμάτη, δεν φταίνε τα χάπια. Βλέπεις πολύ Ζήνα στην TV. :original:

S8N
04-08-13, 11:19

Με τη διαφορά ότι δεν τη βρίσκει με τη Lucy Lawless αλλά με τη κοντή βοηθό της, Gabrielle.

Stamatis
04-08-13, 11:23

Με τη διαφορά ότι δεν τη βρίσκει με τη Lucy Lawless αλλά με τη κοντή βοηθό της, Gabrielle.

Ξενερωτη η Γκαμπυ.

Αν η Λουσι δεν ηταν 1.78 αλλα 1.55/1.60 παιζει να ειχα σκοπο ζωης να την φυστικωσω.

Samaro
04-08-13, 11:24
Ετσι είναι πάντα. Με άλλη τη βρίσκουμε και άλλη είναι το απωθημένο μας ! :original:

Stamatis
04-08-13, 11:30
https://images3.sex.com/images/pinporn/2012/09/16/192/568367-sexy-blonde-big-tits-in-this-amazing-rookie-pic.jpg

Επικαιρος προβληματισμος.

Would you bang it or not?

S8N
04-08-13, 11:30
Ξενερωτη η Γκαμπυ.

Αν η Λουσι δεν ηταν 1.78 αλλα 1.55/1.60 παιζει να ειχα σκοπο ζωης να την φυστικωσω.

Τυπε, οταν θες να δεις τσοντα νοικιαζεις το Hobbit σε dvd;

Stamatis
04-08-13, 11:31
Τον χιονατο και τις 7 νανες.

S8N
04-08-13, 11:32
https://images3.sex.com/images/pinporn/2012/09/16/192/568367-sexy-blonde-big-tits-in-this-amazing-rookie-pic.jpg

Επικαιρος προβληματισμος.

Would you bang it or not?

Εχω παει και με χειροτερες.

Stamatis
04-08-13, 11:32
Εχω παει και με χειροτερες.
Αστο.
Δεν με πιανεις.
Εγω εχω παει με ΤΙΣ χειροτερες.

Stamatis
04-08-13, 11:43
Μηπως ρε παιδια τα ειχε ποτε κανεις με τη Συλβια Κλιμακη και εχει κρατησει τιποτα φωτογραφιες της; Πληρωνω.

vagmag
04-08-13, 11:44

Σταματω με αλαρμ μπροστα για να παρω καφε. Ο υπαλληλος γκρινιαζει γιατι παρκαρα εκει που σταθμευουν τα μηχανακια της επιχειρησης. Ευτυχως εφευγε ενας δυο θεσεις πιο μπροστα και το εβαλα εκει. Παιρνω καφε, αποδειξη δεν κοβει. Ζητω αποδειξη και εκδιδει μια, σιχτιριζοντας.

Με το που βγαινω χτυπαει το κινητο και στεκομαι να μιλησω εξω απο το μαγαζι. Στον χωρο για τα μηχανακια σταματα λευκο οκταβια με δυο κυριους και μια κυρια. Οι δυο βγινουν και μπαινουν στο διπλανο εμπορικο καταστημα. Ο μπαριστα βγαινει και σιχτιριζει τον οδηγο του οκταβια. Εκεινος κατεβαινει, λεει ΣΔΟΕ και αρχιζει ελεγχο στα τραπεζια.

Κανεις δεν ειχε αποδειξη εκτος απο μενα.

Μερικα δευτερολεπτα αργοτερα μπηκε κι ο ντελιβερας βριζοντας γιατι δεν ειχε που να παρκαρει. Ειμαι σιγπυρος πως το επομενο που θα ζητησε ο Ραμπο ηταν το βιβλιο καταχωρησης προσωπικου!

Δε θα σχολιάσω τους ελέγχους... πρέπει να γίνονται... κ ο Άγιος ... φοβέρα θέλει!!!!

Θέλω να σχολιάσω όμως τον "επαγγελματισμό" του κρεπερί-καφέ...

Ο υπάλληλος γκρίνιαξε σε πελάτη, για να έχει παρκάρει το μηχανάκι της επιχείρησης... Δε διώχνουμε τον πελάτη ρε παιδιά...

Η νοοτροπία βέβαια φάνηκε και όταν γύρισε ο ντελιβεράς και διαμαρτυρήθηκε, για το ίδιο πράγμα...

Για την γκρίνια στο να κοπεί απόδειξη... απλά ασχολίαστο...

Πως να πάμε μπροστά.

Εχθές στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, απόδειξη τόσο στην ταβέρνα, όσο και στην πιτσαρία αλλά και στην παραλία... και ας μας γνώριζαν...

Stathis
04-08-13, 11:47
Ελα να μενουμε ον τοπικ.
Το θεμα μας ειναι τρωκτικα, βδελες, δακος, μουχριτσα λοιπα παρασιτα και τροποι καταπολεμησης τους.
Για βυζια και κωλους εχουμε αλλο θεμα.

friendgr
04-08-13, 11:50
σταγόνες στον ωκεανό.....

όταν θα τραβήξουν την γραμμή για την σουμα στο τέλος του χρονου καθίστε να δείτε πόσα δις θα είμαστε μέσα.....

Stamatis
04-08-13, 11:51
Η Συλβια ειναι ρεπορτερ της επικαιροτητας.
Οικονομικο Αθηνων, χαρβαρντ μεταπτυχιακο, 1.60 υψος.
Τι πιο επικαιρος προβληματισμος απο το αν ειναι ελευθερη;

Monsta
04-08-13, 13:51
Ελλάδα, πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις πατρίδα μου;;; :facepalm:

BILL007
04-08-13, 13:58

Μην ανησυχείς Κώστα...Απ'οτι φαίνεται υπάρχει πολύ ακόμα για να πάει και χαμηλότερα...

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/AggelioforosI-1.jpg

Panmilios
04-08-13, 14:48

Ελπιζω το σορτσακι που φοραει να μην ειναι δικο του...αλλα "δανεικο" :thumbsdown:

Ξεφτιλας...:facepalm:

Monsta
04-08-13, 19:59
Ο νόμος είναι το δίκιο το δικό μου λέμεεεε.

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=224824&catid=4

- Το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος στη Χαλκιδική λειτούργησε χθες κανονικά παρά το 48ωρο "σφράγισμά" του από το ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή
- Σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη
- Αυτόφωρο για τον ''υπεύθυνο'' του καταστήματος αλλά το πάρτι συνεχίστηκε
- Λίγες ώρες μετά το λουκέτο, ο υπεύθυνος κρατήσεων του κέντρου διαλαλούσε πως το κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά, όπως και έγινε
- Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος

Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης να έχει καταφέρει μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων.

Εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 το ΣΔΟΕ σφράγισε το κατάστημα για 48 ώρες. Η "νίκη" του ΣΔΟΕ διαφημίστηκε μέσω σχετικής ανακοίνωσης από το γραφείο τύπου του Σώματος.

Ωστόσο η απόφαση αγνοήθηκε επιδεικτικά και το κέντρο λειτούργησε κανονικά.

........

Μπορντέλο. :facepalm:

vagmag
04-08-13, 20:08
ναι και εγώ έγραφα ότι όπου πήγαμε μας έκοψαν απόδειξη...:th_Laie_67-1:

fanisk
04-08-13, 20:30
Ελπιζω το σορτσακι που φοραει να μην ειναι δικο του...αλλα "δανεικο" :thumbsdown:

Ξεφτιλας...:facepalm:

Δικο του ειναι, στην 35 ΜΚ υπηρετησε (Λ). Ο Μαιανδρος και η Σβαστικα ειναι (μαλλον "ηταν και" ) αρχαια Ελληνικα συμβολα, εχουν βρεθει σε αρχαια πολυ πριν τη χρησιμοποιησει ο Χιτλερ. Το στραβο με τους ΧΑ ειναι οτι μπερδευουν τη φιλοπατρια και τον εθνισμο με τα αισχη του Χιτλερ σε Ελληνικα εδαφη.

Panmilios
04-08-13, 21:07
Δικο του ειναι, στην 35 ΜΚ υπηρετησε (Λ). Ο Μαιανδρος και η Σβαστικα ειναι (μαλλον "ηταν και" ) αρχαια Ελληνικα συμβολα, εχουν βρεθει σε αρχαια πολυ πριν τη χρησιμοποιησει ο Χιτλερ. Το στραβο με τους ΧΑ ειναι οτι μπερδευουν τη φιλοπατρια και τον εθνισμο με τα αισχη του Χιτλερ σε Ελληνικα εδαφη.

Συμφωνοι, για το μαιανδρο. Αλλα η σβαστικα η Ελληνικη ειναι σε "καθετη" θεση και οχι σε "πλαγια"...Ηταν το συμβολο του θεου Ηλιου, αν θυμαμαι καλα.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Romswastika.jpg

fanisk
05-08-13, 01:37
https://www.youtube.com/watch?v=qUKn2n7q8e8

1995.

michaelp900
05-08-13, 01:44
Επικαιρος οπως παντα ο καθηγητης...!!

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου

Alekos x1 sdrive18i
05-08-13, 07:20
1.Ερώτηση
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
2.Ερώτηση
Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
3.Ερώτηση
Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το
Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
4.Ερώτηση
Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

5.Ερώτηση

Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

6.Ερώτηση

Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0.5 τρις που χρωστάμε εμείς;

7.Ερώτηση

Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

8.Ερώτηση

Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

9.Ερώτηση

Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

10.Ερώτηση

Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα;
Κάποια απάντηση ;

Stamatis
05-08-13, 07:58
https://gkdata.gr/2012/05/28/Ζητούνται-έξυπνοι-10-ερωτήσεις-κρίσεως/

Εχει απαντηθει εδω.

Nino
05-08-13, 08:22
:original:
ααααααα!!
πρωτη ημερα αδειας.....

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/catnappingc2a9mgm_zps64937d26-1.jpg

:hystericalbs1::hystericalbs1:
καλες διακοπες!!

Stamatis
05-08-13, 08:28
παιρνετε ακομα αδειες;
Ντροπη.

fanisk
05-08-13, 08:31
Τραπεζα Πειραιως. 1 ουρα μεχρι το δρομο. 1 ταμειο χαλλλλλαααραααα φεεεεετααααα. Το μηχανημα πληρωμων δεν δουλευει. Μπηκε γυφτος να πληρωσει κληση ΚΟΚ και βγηκαμε ολοι εξω απο τη μποχα. :ranting2::ranting2:
Γιατι βγηκα εξω και δεν το εκανα απο το σπιτι μεσω web? Γιατι? :ranting2:

Monsta
05-08-13, 10:03
Μια ζωή τσάμπα μαγκιά. :facepalm:

https://m.athensvoice.gr/article/city-news-voices/πολιτικη/αυτή-είναι-η-ελλάδα

............
................
Υπάρχει και ένα θέμα κοινωνικής συνείδησης. Γιατί ο οποιοσδήποτε Ρέμος χειροκροτείται όταν βρίζει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας με μια χυδαία ειρωνεία για την αναπηρία του, γιατί οι λάτρεις του Κιάμου γνώριζαν πολύ καλά το προηγούμενο Σάββατο ότι θα τα σκάσουν για να τον απολαύσουν σε ένα κέντρο που φοροδιαφεύγει ασύστολα και αγνοεί προκλητικά την απόφαση του ΣΔΟΕ. Ολοι αυτοί, νταλκαδιάζοντας μέσα στη νικοτίνη και το αλκοόλ, έχουν άποψη για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση -χωρίς κανόνες, χωρίς αρχές, χωρίς προσπάθεια, μόνο με την ελληνική μαγκιά, όπως εκφράζεται, για δεκαετίες, στην Ελλάδα της πίστας, που ποτέ δεν πεθαίνει.

fanisk
05-08-13, 10:14
Καλα κανει ο επιχειρηματιας και τους τα τρωει. Βγαινει η βρωμα οτι εκλεισε το μαγαζι για φοροδιαφυγη (το εμαθε η Αθηνα, δεν το εμαθαν εκει γυρω?) και το ιδιο βραδυ τρεχουν να πληρωσουν 200¤ μπουκαλι, να πεταξουν λουλουδια στη βιζιτα που συνοδευουν, να πλακωθουν για καμια παραγγελια και το επομενο πρωι να ψαχνουν τα 5λεπτα να συμπληρωσουν 1.5¤ για να παρουν τυροπιτα.

Stathis
05-08-13, 10:51
Οσοι ειστε διακοπες αντι τα παραδοσιακα βιπερ νορα, μπορειτε να βρειτε ενδιαφεροντα αναγνωσματα εδω:

https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%C F%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%94%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%C F%8E%CE%BD/352580538097761

Και εδω:

Www.e-rooster.gr

Monsta
05-08-13, 11:23
Ειδικά το Παρατηρητήριο με τις πλούσιες ανά την ημέρα δημοσιεύσεις του, θέλει προσοχή!

Μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητα συμπτώματα σύγχυσης σε ορισμένους. Κι αν είσαι και διακοπές, δε λέει καθόλου.

Monsta
05-08-13, 11:23
Ειδικά το Παρατηρητήριο με τις πλούσιες ανά την ημέρα δημοσιεύσεις του, θέλει προσοχή!

Μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητα συμπτώματα σύγχυσης σε ορισμένους. Κι αν είσαι και διακοπές, δε λέει καθόλου.

hades7
05-08-13, 11:31

Μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητα συμπτώματα αδυναμιας στυσης σε ορισμένους. Κι αν είσαι και διακοπές, δε λέει καθόλου.

:D .....

Stathis
05-08-13, 11:46
Προσοχη θελει αν εισαι τρωκτικο.

Monsta
05-08-13, 12:08
Αχ βρε Αρη, αχ βρε Άρη.

Οχι απλά μεταναστεύστε. Αλλάξτε υπηκοότητα.

Το ελληνικό προξενείο στην Αρμενία

Πριν έξι χρόνια περίπου με λαχτάρα θυμάμαι περίμενα στην Ελλάδα μια νεαρά κυρία από την Αρμενία που στην συνέχεια έγινε γυναίκα μου. Μου εκμυστηρεύτηκε τότε πως για να με ανταμώσει πλήρωσε σε ταξιδιωτικό γραφείο στο Γιερεβάν -έτσι ονομάζεται η πρωτεύουσα της Αρμενίας- 1000 δολάρια για να της δώσουν την πολυπόθητη visa. Έμεινα έκπληκτος, αλλά ως εκεί. Τότε βλέπετε, διόλου σχέση δεν είχα με παρόμοια θλιβερά γεγονότα και ούτε μπορούσα να φανταστώ πόσο θα απασχολούσαν στην συνέχεια την σκέψη μου και την ζωή μου.

Δυο χρόνια μετά και αφού είχαμε στο μεταξύ παντρευτεί εδώ στην Αρμενία με πολιτικό γάμο, χρειάστηκε να περάσουμε το κατώφλι του ελληνικού Προξενείου. Η γυναίκα μου ήθελε να πάρει visa ώστε να κάνουμε Χριστούγεννα στην Λαμία, στον τόπο της καταγωγής μου. Δεν καταφέραμε ωστόσο να εισχωρήσουμε στο γραφείο του Προξένου. Στην είσοδο μας περίμεναν περίεργοι άνθρωποι. Ήταν πολλοί και συμπεριφέρονταν με αγένεια. Ένας από αυτούς, ο Άρης, περιτριγυρισμένος από πλήθος Αρμενίων που δούλευαν τότε στο Προξενείο, κοίταξε υποτιμητικά το πιστοποιητικό του γάμου μας που είχε εκδοθεί από την τοπική αρχή και έκρινε ότι ήταν άνευ σημασίας. Ούτε βέβαια είχε σημασία για τον Άρη, που συμπεριφερόταν σαν αρχισυμμορίτης, ότι μιλούσε με έναν Έλληνα πολίτη. Και ότι η γυναίκα μου είχε δεκάδες άδειες εξόδου στο διαβατήριο της, προς την Ιταλία, την Γαλλία, την Αγγλία και αλλού. Αυτά δεν ενδιέφεραν τον αρχισυμμορίτη, τον Άρη, που κανένας δεν γνώριζε να μου πει την ιδιότητα του στο Προξενείο. Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου. Τίποτα! Χαμπάρι δεν έπαιρνε ο Άρης. Φύγαμε με μεγάλη ταραχή που μας συνόδευε για μήνες. Ήταν πρώτη φορά που αισθάνθηκα ντροπή που είμαι Έλληνας. Και φυσικά ποτέ δεν σκέφτηκα να πιάσω τους "γνωστούς". Η ιδέα και μόνο μου προκαλεί ταχυκαρδία.

Η γυναίκα μου, καθηγήτρια ιταλικών στο εδώ πανεπιστήμιο, δεν το έβαλε κάτω. Απευθύνθηκε στο ιταλικό Προξενείο. Εκεί την υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Κανένα πιστοποιητικό γάμου δεν της ζήτησαν. Της έδωσαν σε δυο μέρες την visa. Μόλις το έμαθα, αισθάνθηκα ακόμη μεγαλύτερη ντροπή. Έτσι με ιταλική visa θα ταξιδεύαμε Ελλάδα -για να γιορτάσουμε με τους οικείους μας το νέο έτος και για να ανοίξω στον δήμο μου νέα οικογενειακή μερίδα- αφού η συμμορία του ελληνικού Προξενείου έκρινε ότι την ελληνική δεν την δικαιούμαστε. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε στο ίδιο αεροπλάνο της τότε Ολυμπιακής, να βρίσκεται μέσα και ο ατρόμητος Άρης που όταν με είδε, χλόμιασε. Κατά την απογείωση, τον απογείωσα και εγώ κανονικά και αυτός από ατρόμητος μεταμορφώθηκε σε δειλό ανθρωπάκι. Διέσχισε πετώντας τον διάδρομο. Έτρεμε και ο ίσκιος του. Χώθηκε βαθιά στο κάθισμα του που τον κατάπιε. Τι θλιβερό υποκείμενο! Από τότε κανείς δεν τον ξαναείδε. Είχε ξεσπάσει η κρίση για τα καλά στην Ελλάδα όταν οι συμμορίες, που καραδοκούσαν στην είσοδο του Προξενείου και ωθούσαν τον κοσμάκη σε τουριστικά γραφεία "εξειδικευμένα" στο να μεταμορφώνουν ταχυδακτυλουργικά τη μίζα σε visa, εξαφανίστηκαν. Χρήματα πια ο ελληνικός λαός δεν είχε για να συντηρήσει "Άρηδες" και κομματικές συμμορίες που συνωστίζονταν άλλοτε μέσα στα Προξενεία και στις Πρεσβείες. Παρόλα αυτά, η θλιβερή εικόνα του Προξενείου στο Γιερεβάν δεν άλλαξε και πολύ και ας αλλάζει κάθε τρεις και λίγο το προσωπικό. Βοά ο τόπος. Όλοι εδώ μιλάνε με καθόλου κολακευτικά λόγια.

Δεκατρείς Ιουνίου του 2013 δυστυχώς επιστρέψαμε και πάλι εκεί. Έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό να βαπτίσουμε τον γιο μας -που έχει διπλή υπηκοότητα- στην Ελλάδα. Τον μήνα Ιούλιο. Περάσαμε και πάλι το κατώφλι του Προξενείου, ο γράφων, η σύζυγός του, ο γιος τους και η Αρμένισσα γιαγιά του. Δεν σας κρύβω ότι πήγα με κρύα καρδιά και γεμάτος προκαταλήψεις. Αυτή την φορά τουλάχιστον δεν υπήρχαν συμμορίες στην πόρτα να μας περιμένουν. Έτσι μπήκαμε στην αίθουσα αναμονής όπου κυριαρχούσε μεγάλη φασαρία. Δεκάδες Αρμένιοι με τα κινητά στα χέρια μιλούσαν ακατάπαυτα. Σε άλλα ευρωπαϊκά Προξενεία εννοείται ότι η χρήση τους απαγορεύεται. Κανένας δεν ήξερε να μας πει ποιος είναι ο τελευταίος. Αριθμητική σειρά δεν υπήρχε για να μπει μια στοιχειώδης τάξη. ΜΆ έπιασε ο τάραχος διότι με αυτά που έβλεπαν τα μάτια μου, ήμουν σίγουρος τι μας περιμένει. Και δυστυχώς δεν διαψεύσθηκα.

Περιμέναμε κοντά δυο ώρες. Μπήκαμε στο περίπου. Μέσα καθόταν σκυθρωπός ένας μικροσκοπικός υπάλληλος που εκτελούσε χρέη Προξένου με την βοηθό του. Ίσα που έριξε το αστυνομικό του βλέμμα πάνω μας χωρίς να πει κουβέντα. "Παρακαλώ πολύ, περάστε, καθίστε κύριοι!" λέγαμε στο χωριό μου. Αντί αυτού, ψυχρολουσία και αγένεια μας καταπλάκωσαν με ορμή και ακαριαία. Τελείως αδικαιολόγητο θεωρώ δε το εχθρικό κλίμα που δημιουργήθηκε ανάμεσά μας. Άνθρωποι που πληρώνονται αδρά για να μας διευκολύνουν, δεν διαθέτουν έναν στοιχειώδη κώδικα ευγένειας όταν έχουν μπρος τους ένα μικρό παιδί με την γιαγιά του. Πολύ τους πέφτει να σου πουν "παρακαλώ καθίστε". Όχι, ο κύριος αυτός μιλιά δεν είχε. Κοίταζε τα αμέτρητα δικαιολογητικά που είχαμε προσκομίσει με ύφος επιθεωρητή Κλουζώ μέχρι που βρήκε ληγμένο το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και με μια κίνηση θριαμβευτική το σημείωσε με κόκκινο. Η απαράδεχτη συμπεριφορά του υπαλλήλου μού ανέβασε το αίμα στον κρόταφο. Με άκουσε όλο το Προξενείο από τις φωνές που έβαλα. Ο υπάλληλος τα έχασε τόσο που νόμισα ότι τον λυπήθηκε για μια στιγμή η ψυχή μου. Ήταν προφανές ότι δεν κατανοούσε καθόλου τον ρόλο του, ούτε ήξερε να κάνει διάκριση μεταξύ πολίτη και αλλοδαπού. Λόγω φόρτου εργασίας; Λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων; Λόγω προχωρημένων αντιλήψεων; Δεν ξέρω τι να υποθέσω.

Πάντως ένας υπάλληλος του Ελληνικού Κράτους και μάλιστα του Προξενείου που θέλει να πληρώνεται σε ευρώ, δεν νοείται να μην γνωρίζει σε ποιον μιλάει. Να μην έχει τρόπους. Και ιδίως μέσω διαδικτύου, πολίτης και αλλοδαπός, να μη μπορούν να κλίσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα για να τον συναντήσουν ώστε να παρακάμπτεται όλη αυτή η εκνευριστική αναμονή. Αλλά ποιο διαδίκτυο; Πού ακούστηκε στην Ευρώπη όλη, Προξενείο και Πρεσβεία χωρίς πραγματικό site και υπάλληλοι με αποδοχές ευρωπαϊκές αντίστοιχες του Γάλλου, του Γερμανού, του Ιταλού! Και όμως αυτή είναι η κατάσταση πριν και μετά την κρίση: υπέρογκες απολαβές για τους υπεράριθμους υπαλλήλους του Προξενείου, που στο μεταξύ αραίωσαν, γεγονός που αύξησε τον φόρτο της εργασία τους, αλλά δεν μείωσε στο παραμικρό την αλαζονική τους συμπεριφορά στο πρόσωπο του Έλληνα πολίτη· και υπέρογκες απολαβές για τους υπαλλήλους της Πρεσβείας που περνούσαν, όταν λεφτά υπήρχαν, εντελώς απαρατήρητοι από τα εδώ πολιτικά δρώμενα όπως οι κομπλεξικοί επαρχιώτες. Πολλοί εξ αυτών διέμεναν στο Marιot, το ακριβότερο hotel της Αρμενίας, και έπειτα γίνονταν άφαντοι. Και συνεχίζουν, ακόμη και σήμερα που η χώρα έχει βουλιάξει, να κρύβονται μες στο καβούκι τους ενώ τον Ιταλό Πρέσβη ας πούμε και τον Γάλλο τον ξέρουν και οι πέτρες.

Και ακόμη. Διάσημοι μουσικοί από την Ιταλία που χρηματοδοτούνται από πάμπλουτους Αρμενίους καταφθάνουν εδώ κάθε τόσο για να αναδείξουν την "bella Italia". Ενώ κάθε χρόνο, 2 Ιουνίου, ημέρα εθνικής ανεξαρτησίας της Ιταλίας, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας και οι υπουργοί του, πλήθος επιχειρηματιών και καθηγητές ιταλικών απΆ όλη την χώρα μαζί με Ιταλούς πολίτες που διαμένουν εδώ, ανταμώνουν στην ιταλική Πρεσβεία για να γιορτάσουν. Οι καλεσμένοι απολαμβάνουν την ιταλική κουζίνα à la fourchette που συνοδεύεται με κλασσικό quartetto. Ντρέπομαι δε να σας περιγράψω τι αισθάνθηκα όταν βρέθηκα, για πρώτη και τελευταία φορά και από τύχη, στην δικιά μας εθνική εορτή. Επόμενο είναι η αγορά να έχει κατακλιστεί από ιταλικά προϊόντα, ενώ εμείς έως πρότινος ούτε ελληνικό ελαιόλαδο δεν μπορούσαμε να βρούμε. Και τίθεται το ερώτημα: Αν δεν έχουμε προϊόντα να εξάγουμε και τίποτα ελληνικό να αναδείξουμε, για ποιο λόγο λειτουργούν αυτές αρχές; Ως Έλληνας πολίτης που κατοικώ εδώ, απαιτώ να ενημερωθώ άμεσα και δημοσίως από το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο. Ποιες είναι οι δραστηριότητες και ποιο είναι το έργο που επιτελούν αυτές οι αρχές για το καλό της χώρας ώστε να δικαιολογείται η εδώ παρουσία τους; Αληθεύει ότι διαθέτουμε ακόμη πανέμορφο - εγκαταλειμμένο- κτήριο στο κέντρο της πόλης που είχαμε αποκτήσει επί θητείας του κ. Πάγκαλου, ενώ το χρεοκοπημένο Κράτος πληρώνει ενοίκιο για την βίλα της Πρεσβείας;

Η εντύπωση μου είναι ότι η εδώ παρουσία της "χώρας των Ιώνων", έτσι αποκαλούνε την Ελλάδα οι Αρμένιοι, ήταν και είναι για κλάματα. Πολλοί εξ αυτών δεν γνωρίζουν ότι είμαστε μια χώρα ευρωπαϊκή! Την φαντάζονται σαν ένα μεγάλο εξωτικό νησί με θαυμαστή Ιστορία, όπου οι κάτοικοι της φοράνε μεξικανικά καπέλα, πίνουν, χορεύουν και γλεντάνε. Και όταν αντικρίζουν αυτή την εικόνα στο Προξενείο, που μόνο στις χώρες του Καυκάσου ίσως θα την συναντήσεις, δεν τους αλλάζεις ιδέα με τίποτα. Να σημειώσω επίσης ότι κανένας φοιτητής δεν θέλει στα Πανεπιστήμια Ξένων Γλωσσών να μάθει την ελληνική γλώσσα. Τους αναγκάζει, μου λένε, το Πανεπιστήμιο να την επιλέξουν! Λογικό δεν είναι; Δεν υπάρχει καμία προβολή του ελληνικού ονόματος. Ποιος πληρώνεται άραγε για νΆ αναδείξει το διασυρμένο πια ελληνικό όνομα και για να προβάλλει, σε μια χώρα φιλικά προσκείμενη προς εμάς, την μουσική, τα προϊόντα και τον πολιτισμό μας; Πρέσβης στο Γιερεβάν υπάρχει; Έγινε τελετή υποτίθεται στο Πανεπιστήμιο Μπρουσώβ για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Καβάφη και ούτε οι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά ήταν παρόντες! Όλα γίνονται με προχειρότητα. Όποτε τελούνται αξιόλογες εκδηλώσεις -που λέει ο λόγος- εθνικές εορτές ή ότι άλλο, δεν οφείλουν οι εδώ αντιπρόσωποι του Κράτους (μας;) να μας προσκαλούν; Αλλά πώς, αφού δεν ξέρουν πού κατοικούμε. Χωρίς επίσημο site ποιος θα μας ενημερώσει; Ο ταχυδρόμος ίσως; Τα ταχυδρομικά περιστέρια;

Κατά την διάρκεια της κρίσης χιλιάδες άνθρωποι του ιδίου φυράματος έχασαν τα προνόμια τους. Κλαίνε και οδύρονται οι υποκριτές πίσω από συνδικάτα και με ψευτοεπαναστάτες ονειρεύονται να πάρουν πίσω τα "κεκτημένα". Ευρωπαϊκούς μισθούς διεκδικούν, τρομάρα μας! Να το ομολογήσω: Αν χάσουν την δουλειά τους, δεν θα τους λυπηθώ καθόλου. Τους αξίζει. Πώς είναι δυνατόν την σήμερον ημέρα, με εκατομμύρια ανέργους, με νέους ανθρώπους που έχουν λαμπρές σπουδές και περιμένουν με αγωνία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην χώρα, να μην μπορούμε να οργανώσουμε ένα Προξενείο; Ας προσληφθούν αξιοκρατικά οι ικανοί που θα είναι σε θέση να κάνουν το περιβάλλον αυτό άξιο λόγου και όσοι δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες ικανότητες, ας μετακινηθούν σε θέσεις ελάσσονος σημασίας. Το Προξενείο, η Πρεσβεία, είναι το πρόσωπο της χώρας προς τα έξω. Η άψογη ή η τριτοκοσμική λειτουργία τους έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στην εδώ παρουσία μας. Και όπως ο πολίτης πληρώνει τους φόρους σε ευρώ στο χρεοκοπημένο Κράτος, με την σειρά του αυτό οφείλει τουλάχιστον να τον σέβεται και να τον αναδεικνύει όπου και να βρίσκεται. Ας επανδρωθούν αυτές οι αρχές με κρατικούς λειτουργούς που θα δείχνουν επιτέλους σεβασμό στο πρόσωπο του πολίτη και με αληθινούς κοσμοπολίτες για να προβάλουμε επάξια τον ελληνικό κόσμο στην οικουμένη.

Για να μην αδικήσω κανέναν, να τονίσω πως όσοι εργάζονται στην στρατιωτική υπηρεσία, που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με την Πρεσβεία, συμπεριφέρονταν πάντα με τρόπο φιλικό, ευγενικό και κόσμιο. Όσο για μας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η περιπέτεια μας θα συνεχιστεί. Η visa της γυναίκας μου, που έχει γιο και άνδρα Έλληνα, είναι μόνο για 15 ημέρες. Η αίτηση που κάναμε για Multivisa ενός χρόνου δεν έγινε δεκτή. Θα απευθυνθούμε για άλλη μια φορά στο ιταλικό Προξενείο. Σίγουρα εκεί θα έχουμε καλύτερη τύχη.

*Ο Γεώργιος Μ. Κοκκορές είναι συγγραφέας.

Πηγή: Protagon

fanisk
05-08-13, 12:16
Σιγα μην αλλαξουμε υπηκοοτητα, αλλοι παρακαλανε για αυτη :th_Laie_67-1: Σαπιοι πολιτες εκλεγουν σαπιους πολιτικους που με τη σειρα τους διοριζουν σαπιους υπαλληλους. Λουστειτε τα της ψηφου σας. Οποιος αρνειται τα αιματα του ας παρει αεροπλανο να φυγει.

Monsta
05-08-13, 12:33
Λουστειτε τα της ψηφου σας.

Αυτή τη καραμέλα δε μπορώ πχια. Λες και υπάρχει εναλλακτική ή ακόμα κι αν υπήρχε, θα άλλαζε κάτι. Τα εκαττομύρια των τρωκτικών τα ρώτησε κανένας τι θέλουν;; Τα είδαμε κι από παλαιότερα πόσο ικανοί είμαστε για ριζικές αλλαγές...

fanisk
05-08-13, 12:49

Αυτή τη καραμέλα δε μπορώ πχια. Λες και υπάρχει εναλλακτική ή ακόμα κι αν υπήρχε, θα άλλαζε κάτι. Τα εκαττομύρια των τρωκτικών τα ρώτησε κανένας τι θέλουν;; Τα είδαμε κι από παλαιότερα πόσο ικανοί είμαστε για ριζικές αλλαγές...

Και η καραμελα του μεταναστευστε μας κουρασε, ξερουμε που ειναι το προξενειο, οταν θελησουμε θα παμε. Δεν τα εβαλα με τυχαια σειρα, σαπιοι πολιτες ηταν το 1ο. Οχι και εναλλακτικη να ειχαμε δεν θα αλλαζε κατι αφου δεν κανουν κουμαντο οι Ελληνες (οσοι ειναι τελος παντων) πολιτικοι. Θα μπορουσαν ομως αυτοι οι σαπιοι πολιτες να πανε να πεθανουν σε κανα χαντακι, και στις δημοσιες θεσεις τους να εργαζονται ανθρωποι υπευθυνοι, με ζηλο, με αγαπη για αυτο που κανουν. Δεν με ενδιαφερει αν κυβερνα ο Σαμαρας, ο Σορρος, οι Αμερικανοι ή ο Πουτιν. Με ενδιαφερει να βλεπω ανθρωπους σε ποστα να εργαζονται σωστα, για να βοηθα ο ενας τον αλλο και να υπαρχει μια προοδος.

Στο Στρατο λεγαν "αποψιλωση" και σπαζοντουσαν ολοι. Ηταν τεντα ο χωρος ομως, και αν πεταγες καμια γοπα εσυ ησουν ο ******ς που θα τη μαζεψει. Καντε μια βολτα εξω απο τα σπιτια σας και δειτε τι βρωμια υπαρχει, κανεις δεν εσκυψε εθελοντικα να τα μαζεψει.

Ετσι και αυτοι οι σαπιοι πολιτες στις δημοσιες θεσεις, εκτος του οτι εχουν φαει τα αντερα τους, δεν βοηθουν στο να γινονται ολα οπως πρεπει. Δεν εχουν εθελοντισμο μεσα τους, δεν θελουν να παραγουν, να κανουν καλυτερη τη ζωη των συμπολιτων και του τοπου τους, μονο πως να δεσουν κομπο τη καλουμπα ξερουν.

Stathis
05-08-13, 12:57
Πηγα χθες το παιδι βολτα σε παραλιακο δρομο στη χαλκιδα.
Σε αποσταση 500 μετρων στο πεζοδρομιο συναντησαμε 6-7 φορες ακαθαρσιες σκυλων.
Στην παιδικη χαρα που καταληξαμε τα ιδια, ο τοπος γεματος απο δαυτα.
Δεν αγγιξαμε τιποτα φυγαμε.
Το βραδυ πηγαμε στις αλυκες γνωστο παραθαλασσιο μερος γεματο κοσμο.
Ειχε ζωντανη κρητικη λυρα που δεν αρεσε στη γυναικα μου σε εκωφαντικη ενταση, αλλα μικρο το προβλημα.
Μολις καθισαμε στο πισω τραπεζι κατι κυρατσες (απο αυτες που λεει ο προεδρας, η χαμηλοτερη ισως μορφη ζωης πριν την κατσαριδα), φωνασκουσαν τοσο δυνατα που καλυπταν το θορυβο της λυρας.
Σε λιγα λεπτα, μεχρι να φυγουμε, μαθαμε τι κανανε το προηγουμενο βραδυ σε πιο κεντρο τα σπασανε, γιατι η μια δεν ανεβηκε στο τραπεζι να χορεψει κλπ.

Αυτα βλεπεις και καταλαβαινεις οτι δεν σωζεται το πραγμα.
Τι μεταναστευση, τι υπηκοοτητα, διακτινισμος σε αλλο συμπαν γινεται?

hades7
05-08-13, 13:07
.
τυπε κατι δεν παει καλα με το συντακτικο..

fanisk
05-08-13, 13:31
Το βραδυ πηγαμε στις αλυκες γνωστο παραθαλασσιο μερος γεματο κοσμο.
Ειχε ζωντανη κρητικη λυρα που δεν αρεσε στη γυναικα μου σε εκωφαντικη ενταση, αλλα μικρο το προβλημα.
Μολις καθισαμε στο πισω τραπεζι κατι κυρατσες (απο αυτες που λεει ο προεδρας, η χαμηλοτερη ισως μορφη ζωης πριν την κατσαριδα), φωνασκουσαν τοσο δυνατα που καλυπταν το θορυβο της λυρας.
Σε λιγα λεπτα, μεχρι να φυγουμε, μαθαμε τι κανανε το προηγουμενο βραδυ σε πιο κεντρο τα σπασανε, γιατι η μια δεν ανεβηκε στο τραπεζι να χορεψει κλπ.

Αυτα βλεπεις και καταλαβαινεις οτι δεν σωζεται το πραγμα.
Τι μεταναστευση, τι υπηκοοτητα, διακτινισμος σε αλλο συμπαν γινεται?

Δεν πειραζει Σταθη, θα βρεθει καποιος ******ς φιλοζωος (συνηθως κατι τελειωμενες 40φευγα γεροντοκορες μαλωμενες με το σαπουνι) να κραξει που εχεις κομμενο σκυλι ασχετως του προτυπου φυλης. Το οτι οταν στειρωνει το ζωο δεν παει κοντρα στη φυση, και οταν βγαζει το σκυλι του χωρις λουρι και σακουλακια δεν παει κοντρα στο συμπολιτη του δεν μας αφορα :th_Laie_67-1:

Παλι καλα που ο Δημος Θεσσαλονικης μεριμνησε και με κρατικα κονδυλια θα δωσει δωρεαν σακουλες στους φιλοζωους. Τα αυτονοητα = βγαζω το σκυλι μου βολτα, εχω σακουλα δεν ισχυουν. Πρεπει με δημοσια λεφτα να αποκτησουμε συνειδηση.

Πριν λιγες μερες 8 το βραδυ λεμε με τη παρεα να παμε για βουτια στο yabanaki, μια στα γρηγορα γιατι στις 9 ειχαμε κανονισει. Υποτιθεται μετα τις 18.00 δεν υπαρχει χρεωση. Παμε μεσα και ερχεται ενας τυπος με μπανανα στη μεση "να πληρωσετε τις ξαπλωστρες ρε παιδια". Τι λε ρε μεγαλε? 10¤ στις 8 το βραδυ? Μεχρι τις 6 δεν ηταν συμφωνα με το προγραμμα? "Α δεν ξερω..ασε που σε λιγο αλλαζω βαρδια". Εγινε ρε, δεν θελουμε ξαπλωστρα. Ακριβως παραδιπλα στην αμμο. thumb Να παω απο το πρωι ναι να πληρωσω τη παροχη.. δεν γινεται λιγο πριν φυγει και η αμμος απο τη παραλια να λες πληρωσε ξαπλωστρα.

ntinos
05-08-13, 13:37
..............

Πριν λιγες μερες 8 το βραδυ λεμε με τη παρεα να παμε για βουτια στο yabanaki, μια στα γρηγορα ..............

Μωρε μαζεψατε κολοβακτηριδιο.... :th_Laie_67-1:

fanisk
05-08-13, 13:39
Μωρε μαζεψατε κολοβακτηριδιο.... :th_Laie_67-1:

Δικα μου ειναι βρε Ντινο, καζανακι παταω, απεναντι βγαινουν :th_Laie_67-1:

hades7
05-08-13, 13:44
εγω που χα σκασει στον yalo στο εστιατοριο του γιαμπανακι 10.30 το βραδυ μετα την δουλεια για ρομαντικο γευμα διπλα στην θαλασσα και πεζανε μπροστα ακριβως ρακετες με το φως απο το μαγαζι? και για επιδορπιο ενα τσουρμο παιδακια να περιφερονται στα τραπεζια πεζοντας κρυφτο.απολαυση εγγυημενη...

fanisk
05-08-13, 13:46
εγω που χα σκασει στον yalo στο εστιατοριο του γιαμπανακι 10.30 το βραδυ μετα την δουλεια για ρομαντικο γευμα διπλα στην θαλασσα και πεζανε μπροστα ακριβως ρακετες με το φως απο το μαγαζι? και για επιδορπιο ενα τσουρμο παιδακια να περιφερονται στα τραπεζια πεζοντας κρυφτο.απολαυση εγγυημενη...

Επρεπε να πας λιγο πιο αριστερα στο ταβερνακι του ΝΑΟΒΒ.. ειναι πολυ ησυχο, οχι πολυ ακριβο, νοστιμο και ρομαντικο.

hades7
05-08-13, 13:47
εχω φαει εκει φανη το ξερω το μερος δεν με πειραζει που ειναι λιγο χυμα το φαγητο ειναι τραγικο εκει

ntinos
05-08-13, 14:20
Δικα μου ειναι βρε Ντινο, καζανακι παταω, απεναντι βγαινουν :th_Laie_67-1:

Εμ για αυτο και το τελευταιο μπανιο που εκανα στην βαρκιζα ηταν στα '70s :D

oldcarskickass
05-08-13, 14:39
https://www.koutipandoras.gr/40838/%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-902.html

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Πουλήθηκε ο 902! Η είδηση δημοσιεύτηκε πρώτα στα ΝΕΑ και κάνει το γύρο του διαδικτύου, χωρίς μέχρι στιγμής να διαψευστεί από το ΚΚΕ. Στο σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα δεν αναφέρεται μόνο ότι η εταιρεία που έχει στην κατοχή της το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του 902 μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία (σε ποιον δεν λέγεται) αλλά απαριθμούνται και όλα τα νομικά κόλπα τα οποία χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΚΚΕ για να «νομιμοποιήσει» τη μεταβίβαση και να «χειριστεί» τους εργαζόμενους. Διότι, όπως αναφέρεται, ο άγνωστος επιχειρηματίας θέλει την εταιρεία «καθαρή», δηλαδή χωρίς το βάρος των εργαζομένων.

Πρόκειται για απίστευτη είδηση και απίστευτο ρεπορτάζ. Διότι:

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμα τα «κόλπα» με το καθεστώς και την τύχη των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ, αλλά σίγουρα είναι βαθιά αντεργατικά. Και παρόμοια μέτρα, όπου κι αν είχαν ληφθεί μέχρι σήμερα, το ΚΚΕ τα είχε καταδικάσει και ο 902 τα είχε στιγματίσει, ως αγριότητες ενός συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Είναι δυνατόν σήμερα τα ίδια μέτρα και την ίδια αγριότητα να επιβάλει το ΚΚΕ εν ονόματι οποιουδήποτε οικονομικού τιμήματος;

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά είναι σίγουρα βαθιά αντιδημοκρατικό, μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε αριστερό κόμμα, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και κατά των μνημονίων, μέσα σε μια νύχτα να μετατραπούν σε προπαγανδιστές της κυβέρνησης και των μνημονίων, επειδή το κόμμα-ιδιοκτήτης εισέπραξε από τον καπιταλιστή-αγοραστή κάποια χρήματα. Αν για παράδειγμα ο φίλος του Σαμαρά εφοπλιστής Μαρινάκης αποφάσιζε, εκτός από τον Σαβιόλα, να αγοράσει και τον 902 (για παράδειγμα, είπαμε, όχι ότι ξέρουμε τίποτε…) αυτό θα σήμαινε ότι τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ θα βρίσκονταν στην επιρροή Σαμαρά. Είναι αυτό δημοκρατικό; Και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι άλλο 902 κι άλλο Σαβιόλα;

Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη, αλλά αυτή η πώληση είναι το άκρον άωτον του κυνισμού. Και του πολιτικού αμοραλισμού. Ως εκ τούτου ας είμαστε καθαροί: Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το ΚΚΕ της ταξικής καθαρότητας, της πολιτικής εντιμότητας, της επαναστατικής σταθερότητας να έχει εμπλακεί σε τέτοια συναλλαγή. Να πουλάει όχι τα ασημικά αλλά την ψυχή του -γιατί ψυχή του είναι οι εργαζόμενοι και η φωνή τους. Και να λησμονεί τη Δευτέρα αυτό που δήλωσε την Κυριακή στα Παραπολιτικά (στην εφημερίδα που ΔΕΝ είναι του κυρίου Μαρινάκη) ο Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα καιροσκοπικό, τυχοδιωκτικό, άλλα να λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.
Ας διαψεύσει λοιπόν το κόμμα την αθλιότητα που το θέλει συμμέτοχο σε μια πράξη ακραίας και ανήθικης συναλλαγής. Για να καταλάβουν όλοι επιτέλους αυτό που το ίδιο διακηρύσσει τόσα χρόνια, ότι το ΚΚE έχει καθαρά χέρια. Συνεπώς ότι άλλο Σαβιόλα κι άλλο 902…

Monsta
05-08-13, 14:48
Άτιμε καπιταλιζμέ.

S8N
05-08-13, 15:11
Κωστα, δε βαρεθηκες να φωναζεις;

Εγω πλεον θα πιστεψω πως κατι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να αλλαξει προς το καλυτερο μονο οταν απολυθουν οι 2000 κοπριτες υπαλληλοι της Βουλης (σογια των βουλευτων) και οχι καποιοι ταλαιπωροι εκπαιδευτικοι η σχολικοι φυλακες για τα ματια της τρόικας.

Μεχρι τοτε, καληνυχτα και καλη τυχη.

Nino
05-08-13, 15:18

Εγω πλεον θα πιστεψω πως κατι ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να αλλαξει προς το καλυτερο μονο οταν απολυθουν οι 2000 κοπριτες υπαλληλοι της Βουλης (σογια των βουλευτων) και οχι καποιοι ταλαιπωροι εκπαιδευτικοι η σχολικοι φυλακες για τα ματια της τρόικας.

Ενα ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός Οικονομικών απειλεί ότι αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα πάρουμε τη δόση και δεν απειλεί ότι αν δεν συλληφθεί ένα κομμάτι της παραοικονομίας θα παγώσει η χρηματοδότηση της χώρας. Αλλο ερώτημα, συναφές και εξίσου δραματικό, είναι γιατί έχουν επιλεγεί ως εχθροί της πατρίδας εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακά και όχι οι άρχοντες του αδήλωτου πλούτου.thumb

Monsta
05-08-13, 16:05
Αρούλη μου, ο ταχυδρόμος του φόρουμ διακοπάρει εδω και μια βδομάδα και είναι φουλ στη χαλάρωση. Δεν αγχώνεται για κανέναν και για τίποτα.

Άστους να κουρευονται και ν ασχολούνται με τα πιτόγυρα, έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία.

Stathis
05-08-13, 22:17
Τα 70 μέτρα που δεν υλοποίησε κυβέρνηση

Της Δήμητρας Καδδά

Σημαντικές παρεμβάσεις, πάνω από 70 στον αριθμό, κυρίως διαρθρωτικές, αλλά και για τη στήριξη ανέργων και φτωχών, δεν έγιναν στην... ώρα τους. Πήραν παράταση -πολλές για πολλοστή φορά- για τους επόμενους μήνες, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο υποχρεώσεων για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται στο κείμενο της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν για το ελληνικό μνημόνιο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Πολλές από αυτές, προκαλούν και έναν σημαντικότερο κίνδυνο: να έρθουν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο. Και τούτο διότι συνδέονται με την είσπραξη φόρων, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής αλλά και με τον έλεγχο των δαπανών.

Όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, αν τώρα το «νέο» μέτρο ήταν η παράταση της έκτατης εισφοράς αλληλεγγύης, τον Σεπτέμβριο που θα πρέπει να «κλείσει» η τρύπα των 4 δισ. ευρώ για το 2015-2016 και να επαναϋπολογισθεί το «κενό» του 2013-2014, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σημαντικές παρεμβάσεις εκκρεμούν και σε κλειστά επαγγέλματα, πληρωμές προς ιδιώτες, απελευθέρωση αγορών και άλλους τομείς που πρέπει να στηρίξουν την ανάκαμψη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφει μία προς μία τις δεσμεύσεις της Ελλάδος που δεν τηρήθηκαν. Σε αυτές, προφανώς, δεν περιλαμβάνει τα περίπου 20 «προαπαιτούμενα» για την καταβολή της δόσης, καθώς η κυβέρνηση μετά από αγώνα δρόμου έως την τελευταία στιγμή, τα εκπλήρωσε για να λάβει τα λεφτά. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο με περισσότερες από 70 άλλες δεσμεύσεις οι οποίες αποτελούν μεν όρους του μνημονίου, αλλά η τρόικα δεν τις έχει θέσει ως προαπαιτούμενα.

Τα μέτρα που δεν έγιναν:

1. Από Ιούνιο μεταφέρθηκε για Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Τα έσοδα θα είναι 2,7 δις ευρώ και έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης για 33 συντελεστές.

2. Μεταβίβαση της πλήρους ιδιοκτησίας των εμπορικά βιώσιμων ακινήτων περιουσιακών στοιχείων στο ΤΑΙΠΕΔ σε τέσσερις φάσεις, με βάση συγκεκριμένους ενδιάμεσους στόχους της 250 ακινήτων ανά τρίμηνο. Εκκρεμεί ΚΥΑ για το 2ο πακέτο 250 ακινήτων.

3. Έκθεση προόδου για τον αριθμό των ακινήτων από κάθε Υπουργείο / Ν.Π.Δ.Δ. περιγραφή και την τρέχουσα χρήση του. Εστάλη έκθεση προόδου στα τέλη του Ιουνίου αλλά κρίθηκε ελλιπής και υπάρχει δέσμευση για δεύτερη έκθεση τον Αύγουστο.

4. Εξασφάλιση εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις που, σωρευτικά από τον Ιούνιο του 2011, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,6 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012, 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2013, ύψους 6,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014, 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, 11,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2016.

5. Μεταφέρθηκε από τον Ιούνιο για τον Σεπτέμβριο. Αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για να ευθυγραμμιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Θα ισχύσουν για την φορολόγηση από το οικονομικό έτος 2014.

6. Να δημιουργηθεί μια μικρή οικονομική μονάδα διαχείρισης στη διοίκηση των εσόδων που θα συντονίζει. Εκκρεμεί ο επικεφαλής του τμήματος.

7. Αξιολόγηση του φοροελεγκτικού προσωπικού για τις επιδόσεις του σε εξαμηνιαία βάση. Μεταφέρθηκε για το τέλος του 2013.

8. Μεταφέρθηκε από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο η εγκύκλιος για την εισαγωγή του σύγχρονου κώδικα συμπεριφοράς όσον αφορά σε συγκρούσεις συμφερόντων και στην προστασία των πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν διαφθορά. Η τρόικα πιστεύει ότι οι καταγγέλλοντες δεν είναι επαρκώς προστατευμένοι.

9. Αναθεώρηση της νομοθεσίας για να καταστεί δυνατή η δίωξη για μεγάλα κρούσματα φοροδιαφυγής. Από τον Μάιο μεταφέρθηκε στον Σεπτέμβριο.

10. Χρήση φορολογικού μητρώου από τα υπουργεία και τις ΔΕΚΟ στις συναλλαγές με φορολογούμενους.

11. Οι αρχές θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να αντικαταστήσουν τις πληρωμές σε μετρητά.

12. Διασφάλιση μιας σειράς λειτουργιών του ELENXIS. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για το Δεκέμβριο του 2013.

13. Να συμμορφωθούν πλήρως με την οδηγία για τις καθυστερήσεις πληρωμών. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

14. Να απλουστευθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τις πληρωμές στο δημόσιο τομέα. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

15. Σχέδιο παρακολούθησης πληρωμών φόρων. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

16. Σημαντική μείωση των διαδικασιών πληρωμής οφειλών. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

17. Περαιτέρω εξορθολογισμό της διαδικασίας του προελέγχου. Νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίστηκε για τον Οκτώβριο του 2013.

18. Στον ΕΟΠΥΥ υποχρέωση των υπολόγων για έκθεση δεσμεύσεων με τη θέσπιση κυρώσεων σε φορείς που δεν υποβάλλουν απαιτούμενων δεδομένων. Δεν υπάρχουν πειθαρχικά μέτρα για τους υπολόγους «λόγω της απροθυμίας των αρχών να εισαγάγουν οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα έως ότου κάποια μητρώων δεσμεύσεων είναι πλήρως στελεχωμένα».

19. Έκθεση για την ηλεκτρονική πύλη των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.

20. Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών πληρωμής οφειλών σε ιδιώτες.

21. Διασφάλιση της διοικητικής ικανότητας για την εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών. Μεταφέρεται στον Σεπτέμβριο.

22. Η κυβέρνηση εξασφαλίζει ότι δεν σωρεύονται νέες οφειλές.

23. Η κυβέρνηση θα αυξήσει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία προς το Κοινοβούλιο με εκθέσεις για την κατάσταση σχετικά με την εφαρμογή σε φορολογικά μέτρα, των προσλήψεων, τις κύριες πηγές των δημοσιονομικών κινδύνων κλπ. Από τον Ιούνιο μεταφέρθηκε στον Δεκέμβριο.

24. Κινητικότητα για σωρευτικά 12.500 εργαζόμενους. Μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο.

25. Πλήρη σχέδια στελέχωσης για 450.000 εργαζόμενους. Για τον Σεπτέμβριο.

26. Η κυβέρνηση θα προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για κάθε έξοδο. Δεν εφαρμόζεται γιατί δεν έγιναν οι έξοδοι

27. Αν τα σχέδια απολύσεων- κινητικότητας δεν είναι πλέον σε καλό δρόμο οι αρχές δεσμεύονται να μειώσουν την αναλογία 1:1 προσλήψεις με εξόδους.

28. Λεπτομερή σχέδια προσλήψεων για το 2013.

29. Στρατηγική για τους ανθρώπινους πόρους.

30. Αξιολόγηση στελεχών. Ο αριθμός των συμβούλων θα μειωθεί και να περιοριστεί, και κάθε σύμβουλος θα έχει μια συγκεκριμένη περιγραφή εργασίας. Νέα προθεσμία Σεπτέμβριος.

31. Σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Το σχέδιο νόμου δεν απεστάλη εγκαίρως προς την Τρόικα.

32. Πρόοδος στις ηλεκτρονικές προμήθειες.

33. Όλες οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά. Το 30% παραμένει σε έντυπη μορφή. Παράταση για Δεκέμβριο.

34. Ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των γιατρών μειώνεται κατά 10% το 2013. Προς επικύρωση.

35. Μείωση κατά 15% των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων. Νέα προθεσμία τον Ιανουάριο του 2014.

36. Πλήρη κάλυψη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους γιατρούς, τα εξωτερικά ιατρεία. Νέα προθεσμία Σεπτέμβριος 2013.

37. Ολοκλήρωση της εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το ποσοστό κάλυψης είναι 70%. Νέα προθεσμία τον Σεπτέμβριο.

38. Επιβολή της εφαρμογής των οδηγιών συνταγογράφησης μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

39. Αύξηση στο μερίδιο των γενόσημων φαρμάκων στο σύνολο των εξωτερικών ιατρείων Για Σεπτέμβριο.

40. Όλα τα δημόσια νοσοκομεία να προμηθεύονται τουλάχιστον τα 2/3 των φαρμακευτικών προϊόντων με δραστική ουσία, με τις κεντρικές διαδικασίες προσφορών. Καλύπτουν το 25% του συνόλου.

41. Σχέδιο για οικονομίες κλίμακας και τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας για ασθενείς. Υπό αναθεώρηση.

42. Περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση της τήρησης βιβλίων των ιατρικών προμηθειών και των συστημάτων τιμολόγησης. Για Σεπτέμβριο.

43. Η ΤτΕ δεσμεύεται να ζητήσει από τις τράπεζες να παρέχουν τυποποιημένα τριμηνιαάια στοιχεία ισοζυγίου και σχέδια χρηματοδότησης.

44. Η ΤτΕ θα αναπτύξει, σε συνεργασία με το ΕΤΧΣ και θα δημοσιεύσει μνημόνιο κατανόησης Σχέδιο Μνημονίου υπάρχει αλλά δεν έχει υπογραφεί.

45. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εξασφαλίσει ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν επηρεάζει τον ανταγωνισμό στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Νομοθεσία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

46. Για την στήριξη της αγοράς εργασίας σχέδιο δράσης μέχρι τον Μάϊο 2013. Είναι σχεδόν έτοιμο και περιμένει την τελική τροποποίηση και την υπογραφή από τον Υπουργό Εργασίας.

47. Επέκταση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης. Από τον Ιούνιο μεταφέρθηκε για Σεπτέμβριο.

48. Ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, π.χ. σε σχέση με την φροντίδα των παιδιών και των Ηλικιωμένων (Μάιος 2013).

49. Το Υπουργείο Εργασίας θα παρουσιάσει τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης σε μία «Πράσινη Βίβλο». Σεπτέμβριος 2013.

50. Μελέτη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να ξεκινήσει σε πιλοτική βάση τον Ιανουάριο του 2014 και ενεργητικών και παθητικών πολιτικών.

51. Πρόσβαση ασφάλισης στους ανασφάλιστους πολίτες. Σχέδιο δράσης, Ιανουάριος 2014.

52. Εφαρμογή νόμου 4014/2011 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων, βάση δεδομένων προς Κτηματολόγιο ΑΕ.

53. Μελέτη για το κόστος των αστικών διαφορών. Οκτώβριος 2013.

54. Βέλτιστες πρακτικές για τη χρήση της υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής ενέργειας.

55. Έκθεση ΡΑΕ για ΑΠΕ.

56. Σύναψη γραπτών συμβάσεων μεταξύ των χονδρεμπόρων και πρατηρίων καυσίμων. Νομοθεσία για την εγκατάσταση των εισροών-εκροών. Νομικές εκκρεμότητες παραμένουν.

57. Έναρξη του διαγωνισμού για την εκχώρηση των δικαιωμάτων μετάδοσης.

58. Νομοθεσία (και αναγκαίες πράξεις), που εξασφαλίζει ίσους όρους πρόσβασης σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών οδικής μεταφοράς επιβατών.

59. Νέες παρεμβάσεις για κλειστά επαγγέλματα Προθεσμία για κάποια επαγγέλματα Σεπτέμβριος 2013.

60. Αιτιολόγηση και η αναλογικότητα των απαιτήσεων που περιορίζουν ορισμένες δραστηριοτήτων σε παρόχους με ειδικά επαγγελματικά προσόντα. Σεπτέμβριος 2013.

61. Σχέδιο κώδικα αναθεώρηση νομοθετικού διατάγματος 3026/1954. Θα πρέπει, μεταξύ άλλων να διευκολύνει την εκ νέου είσοδο στο επάγγελμα του δικηγόρου, να καταργεί περιορισμούς ηλικίας, εμπορικών επικοινωνιών, και την αναφορά σε «αποκλειστικότητας» για τους δικηγόρους για την έρευνα των βιβλίων ενυπόθηκων δανείων και κτηματολογίου. Θα διευκρινίζει τη φύση των δικηγορικών αμοιβών που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αμοιβές θα καθορίζεται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία μεταξύ δικηγόρου και πελάτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία για τις εμφανίσεις δικαστήριο, τα τέλη θα πρέπει να προσδιορίζεται μέσω των τελών αναφοράς. Εξάλειψη κάθε είδους των κατώτατων μισθών για τους μισθωτούς δικηγόρους που εργάζονται στον ιδιωτικού τομέα.

62. Προεδρικό Διάταγμα, που καθορίζει ένα σύστημα προπληρωμένων ποσών για κάθε διαδικαστική πράξη ή η εμφάνιση στο δικαστήριο από δικηγόρο, η οποία δεν συνδέεται με «ποσό αναφοράς».

63. Αποσύνδεση στις εισφορές που καταβάλλονται από τους δικηγόρους από τα ποσά αναφοράς.

64. Επαρκής σύνδεση μεταξύ των αρχών για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Για Σεπτέμβριο.

65. Παρεμβάσεις απλοποίησης χρηματοδότησης για έργα που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής. Νέα ημερομηνία: Σεπτέμβριος του 2013.

66. Στρατηγική καταπολέμησης της απάτης στον τομέα των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής. Από Ιούνιο για Σεπτέμβριο του 2013.

67. Στόχοι αποκρατικοποιήσεων που χάθηκαν για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), ΛΑΡΚΟ, Αεροδρόμιο Αθηνών, ΕΑΣ (εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων), ΕΛΠΕ, Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ, Μικρά λιμάνια και μαρίνες, Περιφερειακά αεροδρόμια, Ψηφιακό Μέρισμα, Εγνατία Οδός, ΟΛΘ, Ο.Λ.Π., Κασσιώπη, Αφάντου, Πώληση για 28 κτίρια και Παλιούρι (δεσμευτική υποβολή προσφορών).

68. Σειρά παρεμβάσεων για ενίσχυση της ΕΛΣΤΑΤ.

69. Απελευθερώσεις κλειστών επαγγελμάτων που μεταφέρονται για τους επόμενους μήνες.

70. Υποχρέωση παροχής στοιχείων προς την τρόικα αλλά και προς το κοινό.

Πηγή:www.capital.gr:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
ποσο βαθεια νυχτωμενη ειναι η τροϊκα αν νομιζει οτι θα φτιαξει ποτε αυτο το ρδελο. :facepalm:

Monsta
05-08-13, 22:33
Το Κόμμα είναι τόσο μπροστά που πουλά συχνότητα που δεν του ανήκει καν. Ποιος Friedman?

@Lavredis Verla

Ντάξει έγραψε ο άνθρωπας. :th_Laie_67-1:

Monsta
05-08-13, 22:36
Κράτος περίγελος. :facepalm:

https://skaythess.gr/2013/08/ποινές-φυλάκισης-για-το-λουκέτο-στη-χα/

Monsta
05-08-13, 23:22
ΚΚΕ: "δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τον 902, εκτός από αυτήν της πώλησης" ή όπως έλεγε η Μάγγυ "there's no alternative...." χμμμ ακριβώς δλδ όπως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για το ελληνικό κράτος, παρά μόνο αυτή της μειώσεως του κόστους του.

Δηλαδή, το γκουβέρνο, να κάνει ακριβώς ότι έκαναν οι σύντροφοι.....ρε σεις εκεί στη κυβερνησάρα....μέχρι και τα συντρόφια καταλαβαίνουνε καλύτερα την οικονομία από εσάς...Μήπως να τους αναθέτατε το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων, λέω γω τώρα......φαστ τρακ στο πιτσφυτίλι. Τελικά το ιστορικό σύνθημα "αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το ΚΚΕ" τώρα δικαιώνεται...!!!

@γιώργος Β

thumb :hystericalbs1:

S8N
05-08-13, 23:28
Παλι φωτια βαλανε ρε ****** μου. Της πτανας γινεται εδω. Εχουμε φλογες δυο δρομους παραπερα. Εχω μαστουρωσει απο την καπνα. Βλεπω να καιγομαστε και μολις πληρωσα το γαμωχαρατσι για το 13.

Bazil Van Sinner
05-08-13, 23:42
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1146699_10151759413084183_92995720_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/945945_10151759415444183_50006065_n.jpg

:sad:

nikos1400
05-08-13, 23:43
Παλι φωτια βαλανε ρε ****** μου. Της πτανας γινεται εδω. Εχουμε φλογες δυο δρομους παραπερα. Εχω μαστουρωσει απο την καπνα. Βλεπω να καιγομαστε και μολις πληρωσα το γαμωχαρατσι για το 13.

:shok:

ανοιξε τα λαστιχα γυρω-γυρω απο το σπιτι

oldcarskickass
06-08-13, 00:00

Κλαίω μέχρι δακρύων, εδώ μια μείωση μισθού πήγαν να τους περάσουν.

Έκαναν «απεργία» (μετά από τόσες πετυχημένες απεργίες έχει ξεφτιλιστεί και το όνομα ΚΑΙ ο σκοπός της λέξης) ήρθαν όλοι στα ίσια τους, κλαρίνο όλοι.

nikos1400
06-08-13, 06:24
εγω εχω ξαναπει, η ποινη για εμπρησμο (και απο αμελεια αντιστοιχα) επρεπε να ειναι ΠΟΛΥ βαρυτερη απο οτι ειναι τωρα...
:ranting2:

S8N
06-08-13, 11:10
Εφιαλτική νύχτα. Συγχαρητήρια στους ήρωες πυροσβέστες, στους εθελοντές αλλά και στα ΜΑΤ που απομάκρυναν τους κατοίκους στους πρώτους δρόμους. Οι μετασχηματιστές έσκαγαν ο ένας μετά τον άλλο, ρεύμα δεν είχαμε, οι φλόγες έφτασαν τόσο κοντά που του απέναντι του κάηκαν κάποια έπιπλα κήπου και έλιωσαν οι πλαστικές υδροροές. Στις 3.00 παρά τα ξημερώματα έβγαλα το τεριος έξω μπας και την κάνουμε γιατί εκκενώθηκε ο κάτω δρόμος, αλλά τελικά την έθεσαν υπό έλεγχο σε εκείνο το σημείο. Άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί, είδα ένα σπίτι κατεστραμμένο και τουλάχιστον καμια δεκαριά με ζημιές. Μέσα στο δάσος της Βαρυμπόμπης ούτε που φαντάζομαι τι μπορεί να έχει συμβεί. Εδώ η φωτιά απείλησε το Ολυμπιακό Χωριό, τι να λέμε... Πάνω από εκεί βρίσκεται το Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας (η τράπεζα αίματος) και, αν έχετε το Θεό σας, τα κεντρικά της Πολιτικής Προστασίας!

Φεύγοντας το πρωί είδα και τον Σγουρό και ξέρασα. Τι μλκς Θεέ μου. Εκδίδουν μια ανακοίνωση περί υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και αφήνουν το δάσος ξέφραγο αμπέλι. Βάλτε ένα περιπολικό σε κάθε είσοδο να απαγορεύετε τη διέλευση γμ το κέρατό σας...

Στον Μαραθώνα έπεσε ένα τζιπ του πολεμικού ναυτικού πάνω σε κολώνα και ξεκίνησε πυρκαγιά που έκαψε σπίτια. Καταλαβαίνετε τι μλκες μας περιτριγυρίζουν?

nikos1400
06-08-13, 11:16
ευτυχως που τη βγαλατε φτηνα, κριμα για αυτους που παθανε ζημιες...

συγνωμη, θα επαιρνες το τεριος και θα αφηνες το πεμβε πισω ??

:th_Laie_67-1:

Ptboul
06-08-13, 11:18
Πιο πολλά πιάνει ρε το Τέριος, είναι και τετρακούνα να σε σώσει σε καμιά στραβή.

Άρη γμσε τα ρε φίλε, τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε.

fanisk
06-08-13, 11:21
Αντιπυρικη γυρω απο τα σπιτια υπαρχει ή εχουν αφησει τα ξεροχορτα να καβαλησουν τη μαντρα τους?

S8N
06-08-13, 11:29
ευτυχως που τη βγαλατε φτηνα, κριμα για αυτους που παθανε ζημιες...

συγνωμη, θα επαιρνες το τεριος και θα αφηνες το πεμβε πισω ??

Όχι, θα 'παιρνα το πενβέ για να πληρώσω 660+440 φέτος τα Χριστούγεννα!

Αντιπυρικη γυρω απο τα σπιτια υπαρχει ή εχουν αφησει τα ξεροχορτα να καβαλησουν τη μαντρα τους?

Μάντολες. Στέλνει επιστολές ο Δήμος στους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους κι εκείνοι τον γράφουν στα @@ τους. Τα διπλάνά τα καθαρίζω κάθε χρόνο με δικά μου έξοδα και πέρυσι με πήραν πρώτη φορά να με ευχαριστήσουν, χωρίς φυσικά να φιλοτιμηθούν να ρωτήσουν πόσα έδωσα για να τους κάνω τη ζούγκλα οικόπεδο.

BILL007
06-08-13, 11:33
Τα διπλάνά τα καθαρίζω κάθε χρόνο με δικά μου έξοδα και πέρυσι με πήραν πρώτη φορά να με ευχαριστήσουν, χωρίς φυσικά να φιλοτιμηθούν να ρωτήσουν πόσα έδωσα για να τους κάνω τη ζούγκλα οικόπεδο.

:shok::shok::shok::shok::shok::shok::shok: :facepalm: :facepalm::facepalm::facepalm:

Kostas_1
06-08-13, 11:34
Πωπω φτηνα τη γλυτωσατε φιλε. Κριμα το δασος και τα σπιτια. Καθε φορα τα ιδια...

send from my S4 mini

fanisk
06-08-13, 11:35
Μάντολες. Στέλνει επιστολές ο Δήμος στους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους κι εκείνοι τον γράφουν στα @@ τους. Τα διπλάνά τα καθαρίζω κάθε χρόνο με δικά μου έξοδα και πέρυσι με πήραν πρώτη φορά να με ευχαριστήσουν, χωρίς φυσικά να φιλοτιμηθούν να ρωτήσουν πόσα έδωσα για να τους κάνω τη ζούγκλα οικόπεδο.

Το περιμενα. :th_Laie_67-1: Αφου μερικοι κουβαλανε σκατα στο κεφαλι τους καλα να παθουν. Θαμνοκοπτικο πρεπει να υπαρχει σε καθε σπιτι που συνορευει με οικοπεδα. Μας εχει ξεμεινει ενα ηλεκτρικο Bosch απο παλια κακη αγορα, δεν ειναι καθολου πρακτικο γιατι σερνεις μπαλαντεζα. Τα κοψα ολα (4-5m) απο το διπλα οικοπεδο. Καποια στιγμη θα μπαξω βενζινης.

Konstantinos E60
06-08-13, 11:39
Όχι, θα 'παιρνα το πενβέ για να πληρώσω 660+440 φέτος τα Χριστούγεννα!

Εμένα που μου έβαλαν χέρι απο τον δήμο γιατι εκοβα τα χορτα στα πλαϊνα του δρόμου ! Τον ρώτησα τον δερβίση αν το 97 ήταν στον δήμο και αφου με κοίταξε σαν χάνος με ρώτησε τι εννοω.
Οι φλογες το 97 εφτασαν στα 50 μετρα απο το σπίτι αλλα αντε να εξηγήσεις του μαλ@κα.

A8hnaios
06-08-13, 11:43
Προσοχη θελει αν εισαι τρωκτικο.

Μου τηλεφώνησε φίλη που διατηρεί επιχείρηση που ασχολείται τόσο με την πώληση υλικών όσο και την τοποθέτησή τους σε σπίτια και καταστήματα. Αφού είπαμε τα «κανονικά» νέα και σχολιάσαμε, μου είπε: «Άσε, τρέμω ακόμη απΆ αυτό που μου συνέβη. Ήρθε το ΣΔΟΕ στο μαγαζί μου για έλεγχο πριν λίγες μέρες». Δεν της βρήκαν τίποτα απολύτως. Ήταν «καθαρή». Έχασαν το χρόνο τους, θα μπορούσε να πει κάποιος κυνικός, αλλά κι αυτό είναι μέρος της δουλειάς τους. Μπήκαν στο μαγαζί της πριν τις 10 το πρωί, την ώρα που εξυπηρετούσε μια πελάτισσα. «Τους είδα καλοντυμένους με τσάντες και σκέφτηκα ότι είναι νέοι προμηθευτές και να βρω τρόπο να τους ξεφορτωθώ διότι δεν τους έχω ανάγκη». Έλα, όμως, που είπαν τη μαγική λέξη «ΣΔΟΕ»! Η πελάτισσα έπαθε την πλάκα της περισσότερο κι από τη φίλη μου. Άφησε στη μέση την παραγγελία κι έφυγε λέγοντας «θα ξαναπεράσω».

Άρχισαν να κάνουν τα πάντα φύλλο και φτερό. Εκεί που επέμειναν ιδιαιτέρως, ήταν στο τετράδιο που χρησιμοποιεί καταγράφοντας τους ενδιαφερόμενους πελάτες προκειμένου να κάνει προσφορά. «Πήραν το τετράδιο κι έβλεπαν όνομα και τηλέφωνο. Με ρωτούσαν αν είχε γίνει η παραγγελία, η αγορά και η τοποθέτηση. Αν τους έλεγα ναι, μου ζητούσαν τα δελτία παραγγελίας και τα τιμολόγια. Αν τους έλεγα όχι, τηλεφωνούσαν στον πελάτη και ρωτούσαν αν έγινε η δουλειά. Και σε πελάτες με τιμολόγια τηλεφωνούσαν, για να δουν αν το ποσό αναλογεί με αυτό που γράφει το τιμολόγιο».

Ακούγεται λίγο τρομακτικό, δεν ακούγεται; Κι αν είσαι ο πελάτης που έχεις καλή σχέση με τον επιχειρηματία και σου τηλεφωνήσουν, εκείνη την ώρα τα χάνεις. «ΣΔΟΕ!» Και ποιος δεν νιώθει πανικό ακούγοντας αυτή τη μικρή και κακόηχη λεξούλα;

Η φίλη μου πέρασε όλο το πρωινό, ως τις 3 το μεσημέρι, απαντώντας στις ερωτήσεις κι ανταλλάσσοντας email με το λογιστή, ο οποίος έστελνε ό,τι ζητούσαν οι δυο ελεγκτές. ΑπΆ όλους τους πελάτες που έμπαιναν στο μαγαζί ζητούσε συγνώμη και να ξαναπεράσουν, γιατί «έχω έλεγχο».

Όταν μου τηλεφώνησε ήταν ακόμη υπό το σοκ της ημέρας –και να φανταστεί κάποιος ότι έφυγαν άπραγοι. Ωστόσο, δεν ήταν καθόλου αγανακτισμένη που έχασε όλη τη μέρα. «Τη δουλειά τους έκαναν. Ήταν ευγενικοί και προσεκτικοί. Και φυσικά πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Ωστόσο, ακόμη το σκέφτομαι και νιώθω μια κρυάδα…»

Δεν μίλησα μαζί της μετά το περιστατικό στη Χαλκιδική, με την αλητεία των επιχειρηματιών που άνοιξαν το Summer Fix παρά το σφράγισμα του ΣΔΟΕ, τους πεντακόσιους «ανυπότακτους» θαμώνες που έσπευσαν να τους επιβραβεύσουν και την «αφέλεια» της υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας η οποία δε φρόντισε για την εκκένωση του μαγαζιού που λειτουργούσε χωρίς άδεια, επειδή «ήταν γεμάτο».

You canΆt teach an old dog new tricks. Ούτε τη φίλη μου να συμπεριφερθεί διαφορετικά ούτε τους ανθρώπους της νύχτας να γίνουν νομιμόφρονες. Αλλά για τη δεύτερη περίπτωση υπάρχει το κράτος. Τουλάχιστον, στα πολιτισμένα μέρη.

https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.home

ntinos
06-08-13, 11:49
Το περιμενα. :th_Laie_67-1: Αφου μερικοι κουβαλανε σκατα στο κεφαλι τους καλα να παθουν. Θαμνοκοπτικο πρεπει να υπαρχει σε καθε σπιτι που συνορευει με οικοπεδα. Μας εχει ξεμεινει ενα ηλεκτρικο Bosch απο παλια κακη αγορα, δεν ειναι καθολου πρακτικο γιατι σερνεις μπαλαντεζα. Τα κοψα ολα (4-5m) απο το διπλα οικοπεδο. Καποια στιγμη θα μπαξω βενζινης.

Και θα κανεις και μια βολτα απο εμενα μετα, σιγουλια σιγουλια θα την κανεις την αποσβεσουλα :D

fanisk
06-08-13, 12:44
Και θα κανεις και μια βολτα απο εμενα μετα, σιγουλια σιγουλια θα την κανεις την αποσβεσουλα :D

Θες να σου δωσω το Bosch να κανεις δουλεια σου μεχρι να μπαξω το σοβαρο εργαλειο?

ntinos
06-08-13, 12:52
Θες να σου δωσω το Bosch να κανεις δουλεια σου μεχρι να μπαξω το σοβαρο εργαλειο?

Ευχαριστω, αλλα το θεμα ειναι πως δεν υπαρχει χρονος να ασχοληθω (και) με τα χορταρια ,,,
:thnx:

Stathis
06-08-13, 22:15
Δεν μου αρέσει η Ελλάδα του ομορφάντρα

Η συνειδητοποίηση ήρθε πριν λίγα χρόνια και με βάρεσε σα χαστούκι: κατάλαβα ότι δε μΆ αρέσει η Ελλάδα. Τόσο απλά. Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν όταν κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσω να αλλάξω κάποια από αυτά που θεωρούσα κακώς κείμενα: κατάλαβα ότι η Ελλάδα αρέσει στους Έλληνες. Άρα, το λάθος είμαι εγώ.

Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν νιώθω καν Ελληνίδα τέτοιας Ελλάδας. Ποια Ελλάδα να υπερασπιστώ και με ποια Ελλάδα να ταυτιστώ; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να δίνει φακελάκι; Με την Ελλάδα που κυκλοφορεί στο δρόμο λες και είναι μόνη της; Με την Ελλάδα που λατρεύει τα 100 ντεσιμπέλ; Με την Ελλάδα που φυσάει τον καπνό της στα μούτρα του απέναντι; Με την Ελλάδα που παραβιάζει όποιο νόμο γουστάρει; Με την Ελλάδα που δικαιολογεί την παρανομία; Με την Ελλάδα που νιώθει ανώτερη από τους «ξένους»; Με την Ελλάδα που καμαρώνει επειδή κατασκεύασε κάτι ελεεινής ασχήμιας χωριά; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να απλώνει ξαπλώστρες στις άλλοτε πανέμορφες παραλίες; Με την Ελλάδα που θεωρεί φυσιολογικό να πηγαίνει σε απίθανης αρπαχτής κλαμπ και καφέ και να παρακαλάει κάτι άθλιους φουσκωτούς τύπους της νύχτας να μη φάει πόρτα; Με την Ελλάδα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να διοριστεί χωρίς μέσο; Με την Ελλάδα που φιλάει κατουρημένες ποδιές για να κάνει τη δουλειά της; Με την Ελλάδα που θεωρεί λογικό να πληρώνει ένα κάρο λεφτά σε μπουζούκια και μπαρ και μετά να οδηγεί μεθυσμένη; Με την Ελλάδα που πιστεύει «Και τι έγινε που έπιασαν τους Καραμπέρηδες; Αυτοί είναι το πρόβλημα;»; Με την Ελλάδα που απαιτεί να «φέρουν πίσω τα κλεμμένα» αλλά εξαιρεί τον εαυτό της από την επιστροφή; Με την Ελλάδα που διεκδικεί το δικαίωμά της να εξακολουθήσει να λειτουργεί κουτοπόνηρα; Με την Ελλάδα που πάσχει από έλλειψη φιλοδοξίας;

Όχι, δεν είμαι αγία. Όλα τα παραπάνω, τα απορρίπτει ο «ενήλικος» εαυτός μου. Ο «ανήλικος», έχει υπάρξει μέρος αυτού που τώρα απορρίπτω. Ίσως γι αυτό ενοχλούμαι τόσο πολύ τώρα. Το θέμα είναι ότι ο «ενήλικος» έχει περάσει στο άλλο άκρο. Θέλει τάξη, ησυχία, τυπικότητα κι αξιοκρατία.

Για μένα, η κρίση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και δεν εννοώ την οικονομική, εννοώ την αισθητική, πολιτιστική, αξιακή κρίση. Η οικονομική κρίση δεν με εξέπληξε καθόλου. Αντίθετα, με εξέπληξε το γεγονός ότι τόσοι έξυπνοι άνθρωποι εξεπλάγησαν.

Την πρώτη φορά που είδα τη διαφήμιση με τον «ομορφάντραμου» ένιωσα ένα κρύο χέρι να μου σφίγγει το κεφάλι. Το ίδιο είχα νιώσει κι όταν είδα τις διαφημίσεις με την «αγαπούλα την κουκούλα» και «τη φουκαριάρα τη μάνα μου». Είναι οι διαφημίσεις που συμβολίζουν την Ελλάδα που δε μΆ αρέσει. Την Ελλάδα του γηπέδου, του βρώμικου, της φοροδιαφυγής, του μέσου, της διαφθοράς, του ψυχοπονιάρη, του τεμπέλη, του λαθραίου, του καταφερτζή, του αναίσθητου, του Ελληνάρα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι, μικροί – μεγάλοι, απ΄ όλα τα στρώματα της κοινωνίας, γελάνε με τις διαφημίσεις αυτές. Το χαίρονται, ρε παιδάκι μου.

Φρικάρω. Φρικάρω με τις διαφημίσεις και με τη συνεχή αναπαραγωγή τους. Νιώθω ένα τσίμπημα δυστυχίας όποτε ακούω τη λέξη «ομορφάντρα μου». Μου έρχεται στο νου και η εικόνα: ασπρόμαυρη Ελλάδα, κοντοί κι άσχημοι άντρες, τσίκνα, βρωμιά ιδρώτα στο γήπεδο, λίπη και λίγδες. Όταν ακούω τη φράση «τι βάζω μέσα; Τη μάνα μου και τον πατέρα μου βάζω μέσα!» μου έρχεται στο νου ένα φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

«Γιατί όμως πιστεύεις ότι έχουν τόση απήχηση αυτές οι διαφημίσεις;» με ρώτησε η φίλη μου. Μα, επειδή, ο Έλληνας σε αυτήν ακριβώς την Ελλάδα νιώθει άνετα. Στην Ελλάδα της αγαπούλας, του ομορφάντρα μου και της φουκαριάρας της μάνας του. Στην Ελλάδα της δραχμής...

https://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=12309

Stathis
06-08-13, 22:22
ελληνάκι, το [eliˈnakʲi] (αντιθ. Ελληναράς), 1.αυτός που κατάγεται από την Ελλάδα ή που ανήκει στο ελληνικό έθνος και που είναι υποχρεωμένος να ανέχεται Ελληναράδες. 2. αυτός που έχει ελληνική ιθαγένεια ή υπηκοότητα και αυτό δεν το θεωρεί προτέρημα σε σχέση με ιθαγενείς ή υπηκόους άλλων κρατών.
[λόγ. < αρχ. *Ελλην, αιτ. -άκι]

https://ellinaki.blogspot.gr/

Monsta
06-08-13, 23:28
Οι όμορφοι κομμουνιστές όμορφα απολύουν

Το ότι το ΚΚΕ είναι ένα ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα εκτός πολιτικού συστήματος, που χαίρει μιας επίσης ιδιότυπης ασυλίας, η “Δημιουργία, ξανά!” το είχε καταδείξει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της. Το ότι αυτό συμβαίνει επειδή το ΚΚΕ λειτουργούσε ως ο στυλοβάτης του δικομματισμού το αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες, εκτός από όσους ανάβουν κάθε πρωί κερί στο εικόνισμα του Στάλιν.

Με την πώληση του 902, το ΚΚΕ αποδεικνύει ότι είναι και ο πιο ανάλγητος καπιταλιστής εργοδότης. Δεν υπάρχει προηγούμενο εταιρείας που να πουλήθηκε και να απέλυσε όλους τους εργαζόμενους.

Όσες έβαλαν λουκέτο προσπάθησαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σωθούν, έχοντας να αντιμετωπίσουν, εκτός από τον εφιάλτη της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας και τις ομάδες κρούσης του ΠΑΜΕ, που με την παραμικρή μείωση προσωπικού απέκλειαν τις εισόδους, σταματούσαν την παραγωγή και ξυλοκοπούσαν όσους είχαν αντίθετη άποψη, εργαζόμενους και εργοδότες.

Όμως ο “πατερούλης” των λαϊκών στρωμάτων, όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει, δεν ταλαντεύτηκε ούτε λεπτό. Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζόμενους. Και το ΚΚΕ συμφώνησε: απολύονται όλοι! Βεβαια, σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει (και υπερψήφισε το ΚΚΕ!), είναι παράνομη η απόλυση εργαζόμενων όταν η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία. Αλλά σιγά να μην ιδρώσει το αυτί των εργατοκτόνων εργατοπατέρων. Βρήκαν το κολπάκι τους: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν. Όσοι απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος, 902.gr, είναι “τυχεροί”: θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.

Το πόσο ασυνεπές είναι αυτό με τις αρχές και τις διακηρύξεις του ΚΚΕ είναι παραπάνω από προφανές. Αλλά είναι συνεπές από μια άποψη: η συνέπεια ουδέποτε ήταν χαρακτηριστικό του Σταλινισμού. Το ΚΚΕ, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, είχε το μοναδικό, για πολιτικό κόμμα, προνόμιο να δηλώνει επίσημα ότι στόχος του είναι να καταλύσει τον κοινοβουλευτισμό, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα να συμμετέχει σΆ αυτόν.

Είχε το μοναδικό προνόμιο να αποτελεί μέρος του νομοθετικού σώματος, κηρύττοντας ανυπακοή και απειθαρχία κάθε φορά που το νομοθετικό σώμα ψήφιζε κάτι που δεν ήταν του γούστου του. Είχε το μοναδικό προνόμιο να χρηματοδοτείται μυστικά απΆ ευθείας από την Σοβιετική Ένωση, χωρίς αυτό να συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας. Είχε το μοναδικό προνόμιο να τίθεται υπαράνω νόμου κάθε φορά που οι ομάδες τραμπούκων που οργάνωνε ξεδίπλωναν την κόκκινη σημαία. Είχε το μοναδικό προνόμιο να αρνείται οικονομικό έλεγχο για το πώς διαχειρίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία πλουσιοπάροχα ενθυλάκωνε, και να μην έχει καμμία κύρωση γιΆ αυτό. Το ΚΚΕ εξέθρεψε γενιές αρνητών του κοινοβουλευτισμού και αυτό φαίνεται στη ρητορεία και στην πρακτική των συνιστωσών αλλά και του πρέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που υπήρξε επιμελής μαθητής όλων των κομμουνιστικών σχολείων (αλλά κανενός άλλου…). Το ΚΚΕ, “νομιμοποιώντας” την παρανομία με κομματική κάλυψη έστρωσε το δρόμο για την επέλαση των τραμπούκων της Χ.Α.

Όμως, το μεγαλύτερο, για μένα τουλάχιστον, έγκλημά του ήταν το ότι εξευτέλισε την έννοια του αριστερού. Κάποτε, αριστερός ήταν ο καινοτόμος, ο ανήσυχος για τις αλλαγές στον κόσμο, ο διανοούμενος, ο ευαίσθητος για το σύνολο της κοινωνίας, ο ανοιχτός σε ιδέες, ο ανθρωπιστής των έργων, ο πολίτης του κόσμου, ο αλτρουϊστής. Το ΚΚΕ, αυτή την εικόνα - πρότυπο την αντικατέστησε με το ηλίθιο κομματικό φερέφωνο, που μηρυκάζει ιδέες 150 ετών για να εξηγήσει τον κόσμο του 21ου αιώνα. Κατάντησε ένα ιδεολογικό απολίθωμα, φορέας της πιο μαύρης αντίδρασης, ενός ιδιότυπου υπερσυντηρητικού συνονθυλεύματος εθνικισμού και κρατισμού, του πιο βάρβαρου, για τον σύνολο των εργαζομένων, “ΟΧΙ σε όλα”. Πολλοί μιλούν για τη θεωρία των δύο άκρων. Λάθος: στην Ελλάδα έχουμε ένα μόνο άκρο: την άκρα δεξιά, σε δύο εκδοχές, την κόκκινη και την μαύρη.

Φυσικά όπως προανέφερα, κάτω από το τραπέζι, τα πήγαινε μια χαρά με τα κόμματα που ήταν “ταξικοί του αντίπαλοι”. Το σύνολο σχεδόν του “συστημικού” τύπου, ακόμα και το περιοδικό της αστυνομίας, τυπώνονταν στις εγκαταστάσεις του. Η Τυποεκδοτική τσέπωνε με προνομική μεταχείριση τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση (των μονοπωλίων, ντε!). Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχαναν την ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη “σταθερότητα” του ΚΚΕ, να χαριεντίζονται και να συζητούν με τους ομιλούντες σκελετούς του Σταλινικού μουσείου που έπαιζαν τον ρόλο τη ηγεσίας του.

Στα πάνελ των συστημικών καναλιών, το εκάστοτε ρομπότ που αναπαρήγαγε την κασέτα του Περισσού είχε πάντα εξασφαλισμένη περίοπτη θέση. Οι συστημικοί δημοσιογράφοι το άφηναν πάντα να λέει το ποίημα. Ποτέ δεν το στρίμωξαν. Ποτέ δεν ρώτησαν τα στοιχειώδη: αν βγείτε κυβέρνηση, τι πολίτευμα θα έχουμε; Τι πολιτικό σύστημα θα καθιερώσετε; Αν ο λαός δώσει την πλεοψηφία στο ΚΚΕ, θα έχει τη δυνατότητα να ξαναψηφίσει;

Αυτά τα ερωτήματα που είναι τα πρώτα που γίνονται στο τελευταίο καφενείο, στο τελευταίο ελληνικό χωριό, στα συστημικά πάνελ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ! Γιατί; Γιατί το κόλπο δούλευε μια χαρά. Το ΚΚΕ έπρεπε να έχει μια μικρή μεν αλλά υπολογίσιμη δύναμη, για να λειτουργεί ως μπαμπούλας των νοικοκυραίων, δηλαδή ως δεκανίκι των συμμοριών εξουσίας: “Δείτε πόσο παρανοϊκοί είναι αυτοί οι αριστεροί. Θα σας πάρουν τις περιουσίες. Ψηφίστε εμάς, που ξέρουμε να κλέβουμε στα μουλωχτά και να σας δίνουμε κι εσάς το κατιτίς σας.”

Όταν η “Δημιουργία, ξανά!” διατύπωσε το αυτονόητο, πώς για να συμμετέχεις σε ένα παιχνίδι πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες του, έπεσαν να μας φάνε. Όταν είπαμε πως αν δεν δέχεσαι οικονομικό έλεγχο πρέπει να σου κόβεται μαχαίρι η κρατική επιχορήγηση και να αναλαμβάνει τη συνέχεια εισαγγελέας, τα τσιράκια του συστημικού τύπου, “δεξιά” και “αριστερά”, με πρώτον τον βαρυσήμαντο ρεπόρτερ των ξόβυζων της Μυκόνου, εφηύραν το τερατώδες ψέμα για τις “750.000 ευρώ που παίρνει ο Τζήμερος”.

Όταν υπογραμμίσαμε το επίσης αυτονόητο ότι δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ότι δεν μπορεί να θεωρείται υβριστικό το “μίστερ Τσίπρας” του Χρυσαυγίτη, αλλά ευπρεπές το “γλείψε μου τον π…” του Προέδρου της Βουλής, το “ναζιστόφατσα” της Κανέλλη, το “θα σας κρεμάσουμε” της Μακρή και το “θα μας κλ… τΆ αρχ…” του Τζαμτζή, μας ονόμασαν φίλους των μελανοχιτώνων.

Προκαλούμε λοιπόν, όλο το σύστημα της διαπλοκής να πάρει θέση στο εξής, επίσης αυτονόητο: το ΚΚΕ πούλησε κάτι που δεν του ανήκε! Σας φαίνεται περίεργη η άποψη; Το πιο “ακριβό” περιουσιακό στοιχείο ενός σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, είναι ακριβώς η άδεια πανελλήνιας εμβέλειας! Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι πλέον σχετικά φτηνός και ο καθένας με μια μικρή επένδυση μπορεί να στήσει ένα κανάλι. Κανένας λοιπόν δεν θα είχε το παραμικρό συμφέρον να αγοράσει τον 902, αν δεν εξέπεμπε πανελληνίως! Γιατί όμως ο 902 εξασφάλισε πανελλήνια άδεια; (Προσωρινή, να μην το ξεχνάμε, από το 1988 (!), διότι όλες οι κυβερνήσεις ήθελαν να “κρατάνε” τους καναλάρχες: αν δεν είσαι καλό παιδί, θα σου πάρω την άδεια.) Την εξασφάλισε επειδή ήταν ο επίσημος σταθμός του ΚΚΕ. Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό, διότι το συνηθίσαμε, παραβλέποντας ότι είναι σκάνδαλο από μόνο του. Αν η ΝΔ έδινε πανελλήνια άδεια σε έναν δικό της σταθμό με κομματικά στελέχη, που θα λειτουργούσε ως προπαγανδιστικό όργανό της, εξασφαλίζοντας επιπλέον υπεραξία για τον ίδιον τον σταθμό, θα το θεωρούσαμε απαράδεκτο, έτσι δεν είναι; Αν το είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαν βγει όλοι οι δημοσιογράφοι “στα κάγκελα” καταγγέλοντας το φαινόμενο ως τρανταχτή περίπτωση κατάχρησης εξουσίας; Αν η Χ.Α., πατώντας στο προηγούμενο του ΚΚΕ, έστηνε έναν δικό της σταθμό και ζητούσε πανελλήνια άδεια, με ποια επιχειρήματα η κυβέρνηση θα την απέρριπτε;

Το ΚΚΕ λοιπόν είχε την άδεια διότι αυτή ήταν ένα ακόμα δωράκι του συστήματος στον μπαμπούλα των νοικοκυραίων. Ως πολιτικό κόμμα, ξαναλέω, την πήρε και την κατείχε, όχι ως ανεξάρτητος επιχειρηματίας. Από πού κι ως πού, λοιπόν τώρα την πουλάει; Μπορεί π.χ. το κανάλι της Βουλής να πουληθεί με τον ίδιο τρόπο σε επιχειρηματία; Από την στιγμή που ο 902 παύει να είναι κομματικός σταθμός δεν θα έπρεπε να ανακληθεί και η άδεια πανελλήνιας εμβέλειας;

Έτσι όμως η αξία του θα ήταν μόνο τα μεταχειρισμένα μηχανήματα των studios, δηλαδή σχεδόν μηδενική. Δεδομένου ότι οι συχνότητες πανελλήνιας εμβέλειας είναι περιορισμένες σε αριθμό και αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακαλέσει τη λειτουργία του 902 και να πουλήσει την συχνότητα η ίδια, ενισχύοντας το Δημόσιο Ταμείο και ανακουφίζοντας, ως ένα βαθμό, από την απάνθρωπη φορολόγηση τους πολίτες. Δεν το έκανε. Λέτε να μην το σκέφτηκε κανείς;

Η πώληση λοιπόν του 902 είναι ακόμα μια αντιλαϊκή, ανήθικη και ουσιαστικά παράνομη συμπαιγνία (όπως πάντα) της κυβέρνησης και του «κολλητηριού» της, του ΚΚΕ. Είναι μεταφορά χρημάτων από τις τσέπες του πολίτη στα σεντούκια των παρανοϊκών του Περισσού. Είναι ακόμα μια πράξη του πελατειακού σήριαλ με τα απειράριθμα επεισόδια. Δυστυχώς όμως για μας, τα κατορθώματά των σεναριογράφων αυτού του τραγικού θεάτρου σκιών δεν είναι μόνο πανελλήνιας εμβέλειας. Είναι παγκόσμιας.

Τζήμερος Θάνος

Ρόμπα τα έκανε τα καθάρματα.

gant
07-08-13, 09:35
Εφορία Καλαμαριάς, χθες το πρωί, 7 και κάτι.
Γράφεις το όνομα σου σε λίστα αναμονής, ανάλογα με το γραφείο που θα πάς, + την λίστα που υπάρχει απ την προηγούμενη και φυσικά έχουν προτεραιότητα.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/x4cl-1.jpg

Ptboul
07-08-13, 09:56
Στην ''ιστορία καθημερινής τρέλας'' πρέπει να μπει η φωτο!

ps: Κυρ Γιώργη κάνε μια εξουσιοδότηση στον s&n και πήγαινε για κανα μπάνιο :hystericalbs1:

gant
07-08-13, 09:59
Στην ''ιστορία καθημερινής τρέλας'' πρέπει να μπει η φωτο!

ps: Κυρ Γιώργη κάνε μια εξουσιοδότηση στον s&n και πήγαινε για κανα μπάνιο :hystericalbs1:

Χα χα, έχει εθιστεί ο σάτανς και το διασκεδάζει πλέον, κάνει και το ρεπόρτο του, βγάζει και καμιά φώτο παράλληλα.

Alekos x1 sdrive18i
07-08-13, 11:47
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η είδηση που ΔΕΝ προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση! Γιατί δεν πρέπει να θαφτεί;;;

02 Αυγούστου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η είδηση που ΔΕΝ προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση! Γιατί δεν πρέπει να θαφτεί;;;

Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!

Η Δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς...

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, Element Selection ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη «Embedding disabled by request»).

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.

viper
07-08-13, 12:07

02 Αυγούστου 2013

Η φιμωμένη είδηση που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!

Η Δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς...

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, Element Selection ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη «Embedding disabled by request»).

Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.

Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.

Αυτό το άρθρο το είχα πετύχει on-line πρίν αρκετούς μήνες.
Δεν νομίζω να είναι ακριβές. Μόνο η ημερομηνία έχει αλλάξει.

A8hnaios
07-08-13, 12:33
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/gkourougkJPG-1.jpg

Η κρίση συνεχίζει να καταφέρνει πλήγματα στο δίκτυο της Goody's, με αποτέλεσμα να σπάζουν κι άλλοι κρίκοι της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ταχυφαγεία...
της μεγαλύτερης ελληνικής μπράντας burger κλείνουν και σε άλλες πόλεις κάτω από το βάρος του μειωμένου τζίρου και των υψηλών υποχρεώσεων.
Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από το Goody's στη γωνία Μπότσαρη με Κωνσταντινουπόλεως, έκλεισε το κατάστημα στην Τριανδρία, ενώ πληροφορίες θέλουν να κλείνει και το κατάστημα στο Ρετζίκι, του οποίου διεύθυνση και προσωπικό δεν απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις.
Για τη Goody's, που έχει τις ρίζες της στη Θεσσαλονίκη, οι παραπάνω εξελίξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, ακόμη και σημειολογική. Το πλήγμα, δε, θα είναι ακόμη μεγαλύτερο εάν στο επόμενο διάστημα επαληθευτεί η πληροφορία που έχει η Voria.gr, για κλείσιμο ίσως και μέχρι το τέλος Αυγούστου, μεγάλου καταστήματος στο κέντρο της πόλης.
Βεβαίως, πλήγμα για την αλυσίδα ήταν και το κλείσιμο επτά καταστημάτων, μετά την κατάληξη της διαφοράς που είχε μεγάλος franchisee με την εταιρεία. Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε την Goody's και έτσι κατέβηκαν οι επιγραφές από δύο καταστήματα επί της Αγίου Δημητρίου, από το κατάστημα Κολόμβου ( Εγνατίας 24), από το κατάστημα Λάουρα ( βασ. Γεωργίου) και από τα καταστήματα Νεάπολης, Σταυρούπολης και Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται franchisees, η εταιρεία δεν δείχνει ευελιξία στα θέματα αφενός των τιμών και αφετέρου των royalties που καταβάλουν. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι αυτοί σηκώνουν το κόστος των προσφορών ( Good Deals) , ενώ το 6% επί του τζίρου ( ήταν 7,5%), που είναι τα royalties, θα έπρεπε να μειωθεί πολύ δραστικότερα, ίσως στο 2%-3%, καθώς ο τζίρος των καταστημάτων έχει στην τελευταία τριετία μειωθεί κατά 50% ή και περισσότερο.
Επίσης, θέτουν και ζήτημα μείωσης των τιμών στα προϊόντα που προμηθεύονται από τη Hellenic Catering, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτα υψηλές σε σχέση με αυτές του ανταγωνισμού στην αγορά.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη της Hellenic Catering, μιλούν για μεγάλες μειώσεις στις τιμές που για τους franchisees κυμαίνονται από 5% έως και 30%, με αποτέλεσμα τα μεικτά περιθώρια κέρδους της εταιρείας (ανήκει στον όμιλο Goody's) να βγαίνουν στο κόκκινο.
Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για το 2012 αλλά και πρόσφατα δημοσιεύματα, η Goody's είχε σημαντικά μειωμένο κύκλο εργασιών πέρυσι, κατά 24%, ενώ οι ζημίες αυξήθηκαν στα προ φόρων αποτελέσματα, στα 64, 2 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος, δεν έχει φυσικά μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Επιχειρεί, στο εσωτερικό, αναδιάρθρωση του δικτύου με κλείσιμο των μη βιώσιμων καταστημάτων (ούτως ή άλλως οι ...κουρασμένοι franchisees βγαίνουν από την αγορά, όταν δεν μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοικτά), ενώ στο εξωτερικό κάνει ανοίγματα, με επιτυχία, σε Αλβανία, Λιβύη, όπως και σε άλλες χώρες των δυτικών Βαλκανίων μα και της Μέσης Ανατολής.
Θα πρέπει να σημειωθεί, όπως δείχνουν και έρευνες της αγοράς γρήγορης εστίασης, ότι τα μπεργκεράδικα, αντιμετωπίζουν μία υποχώρηση της ζήτησης, ενώ οι καταναλωτές στο κομμάτι του fast food, δείχνουν να στρέφονται στην εκσυγχρονισμένη συνταγή του σουβλατζίδικου, ενώ και άλλες αλυσίδες fast food έχουν μπει στην αγορά.
www.paraskhnio.gr

Konstantinos E60
07-08-13, 12:39
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/08/gkourougkJPG-1.jpg

Κλείνει και της Αγίας Σοφίας.

hades7
07-08-13, 12:59
ο ναννουνανεκαλα κι ολα καλα....

Stathis
07-08-13, 13:29
πελατης μου ειχε το goodys στο κολωνακι που εχει κλεισει.
το νοικι ηταν 26 χιλιαδες ευρω.
της κηφισιας μεταφερθηκε σε οροφο πανω απο τα εβερεστ.
ειχε νοικι 17 χιλιαρικα.

φυσικο ειναι να κλεινουν με αυτα τα εξοδα.
εδωσαν εξωπραγματικα ενοικια τα προηγουμενα χρονια.
η συγκεκριμενη αλυσιδα ειχε το υψηλοτερο νοικι σε καθε περιοχη.

κατα τα αλλα φταιει ο "κουρασμενος" επιχειρηματιας που βγαινει εκτος αγορας.
και τι να κανει, να πληρωνει απο την τσεπη του για να εχει ταμπελα η goodys και η καθε goodys?
o τζαμπας πεθανε.

hades7
07-08-13, 13:36
ξερεις και την συνεχεια της ιστοριας στο κολωνακι με την αντιπροταση που εκαναν(ο φιλος σου)στον ιδιοκτητη και αποριφθηκε(και εφυγαν) και ποσο τελικα κατεληξε να νοικιαστει?

Stathis
07-08-13, 13:39
οχι αρη δεν ρωτησα.

Nikos
07-08-13, 13:40
ΟΛΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ......

hades7
07-08-13, 13:41
17 εχει ακουστει και την απεριψε και τελικα κουβεντιαζεται οτι τωρα ειναι στα 7.5

Stathis
07-08-13, 13:45
μεγαλωσα μεσα σε αυτο το μαγαζι.
πριν γινει γοοντυς ηταν το ζαχαροπλαστειο της νονας μου εκει.
ωραια γυναικα, ερχοταν και με επαιρνε με μια λοτους που ειχε τοτε ('72-'75, πριν γεννηθεις).

hades7
07-08-13, 14:00
ΟΛΑ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ......

ε ναι νικολα μου οταν εργασιμη ωρα και ημερα τυχαινε να πας ζησιμοπουλου,πατρειαρχου ι. πιατσα μελα κι ηταν ολοι με τα ρομπουστα και τις χαρζηλικωμενες και τα τραπεζια τα αγκαζε,και στα μπουζουκλερι καθε βραδυ δεν επεφτε καρφιτσα θα σκαγε καποτε η ερμη η φουσκα.δεν μπορεις ρε φιλε με να μαγαζι δυο πιθαμες στην αγιου μελετιου να την ειχες δει εισοδηματιας και επαγγελματιας τεμπελης ντολτσεβιτας για το υπολοιπο της ζωης σου thumb

Nikos
07-08-13, 14:08
μεγαλωσα μεσα σε αυτο το μαγαζι.
πριν γινει γοοντυς ηταν το ζαχαροπλαστειο της νονας μου εκει.
ωραια γυναικα, ερχοταν και με επαιρνε με μια λοτους που ειχε τοτε ('72-'75, πριν γεννηθεις).

Πλακα κανεις? Η νονα σου ειχε το Ελληνικο ?
Παιδικο μας στεκι με το καλυτερο κοτοπουλο μιλανεζα ολων των εποχων.....τι μας ειπες τωρα .........στο παταρι του εχουμε κανει ΤΑ αισχη.......μερος ΑΒΑΤΟ στα 80ς

Nikos
07-08-13, 14:25
ε ναι νικολα μου οταν εργασιμη ωρα και ημερα τυχαινε να πας ζησιμοπουλου,πατρειαρχου ι. πιατσα μελα κι ηταν ολοι με τα ρομπουστα και τις χαρζηλικωμενες και τα τραπεζια τα αγκαζε,και στα μπουζουκλερι καθε βραδυ δεν επεφτε καρφιτσα θα σκαγε καποτε η ερμη η φουσκα.δεν μπορεις ρε φιλε με να μαγαζι δυο πιθαμες στην αγιου μελετιου να την ειχες δει εισοδηματιας και επαγγελματιας τεμπελης ντολτσεβιτας για το υπολοιπο της ζωης σου thumb

Απ το λιγο που βγαινω ομως Αρη, βλεπω οτι μπορει η τσεπη να αδειασε και να μη σηκωνουν τα τηλεφωνα ουτε οταν στην αναγνωριση ειναι η μανα τους η ιδια, αλλα η μουρη παραμενει μουρη.....βλεπω στη Γλυφαδα κατι ξεβρακωτες sponsored by no one πλεον, αλλα θα κανουν το σκατο τους παξιμαδι να βρουν για νυχι, ποδι, γυαλι, κομμωτηριο, παπουτσι και τσαντα και μπορει να τρωνε γκαζον απ το διαζωμα της παραλιακης σα τα γκριζλι τον Ιουλιο.
Οσο για τους τυπους με τα ρομπουστο, μπορει να μη πεσει ουτε συνδετηρας απ την τσεπη αν τους γυρισεις αναποδα,αλλα αν κατσεις κοντα τους σκυβεις καθε τοσο μη φας κανενα πακετο μ'εκατομμυρια στο κεφαλι ετσι ευκολα που ταχουν .....

Stathis
07-08-13, 14:42
Γι αυτο το γυρισα κι εγω στα petit corona, φιλαρα μου ναουμ.
Κριση....

Nikos
07-08-13, 14:52
ΑΑΑ....και που εισαι .........ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ διακοπες ετσι ?
Κανεις δεν εχει λεφτα, ολοι κλαινε, αλλα οι διακοπες διακοπες.
Ε να μη παμε καπου και μεις για πεντε μερουλες ? οχι ρε παπαρα να μη πας πουθενα. Αν κλαις οτι στα πηρε ολα ο Στουρναρας που βρηκες τα 1000 να πας 5 μερες καπου ?
Και μετα κατηγορουν οποιον δουλευει ασταματητα ολο το χρονο οτι πληρωνεται καλα .... για πες σε καποιον / καποια να στρωσει κωλο και να δουλεψει μια αργια η ενα τριημερο να δεις μια μουρη μεχρι το πατωμα....μεχρι το ΠΑΜΕ ειναι ικανοι να σου κουβαλησουν.
Για πες σε καποιον φετος δεν εχει διακοπες γιατι πρεπει να μεινεις στο γραφειο ...εκει να δεις επανασταση.....οι αρχαιοι ηταν μ@λακες οταν ελεγαν τα αγαθα κοποις κτωνται .....
(οσο για σενα με τα πετιτ κορονα, σε βλεπω συντομα με hellas special)
20936

hades7
07-08-13, 14:57
Γι αυτο το γυρισα κι εγω στα petit corona, φιλαρα μου ναουμ.
Κριση....

καλα πλακα κανεις αυτο κι αν ειναι εξαθλιωση μονο ενας φιλος μου σε χει ξεπερασει που πηγε και ακουμπισε το πλατινενιο ρινοδιαφραγμα σε ενεχοιραδικο στην λιωσιων

Κωνσταντίνος
07-08-13, 17:21
Ε να μη παμε καπου και μεις για πεντε μερουλες ? οχι ρε παπαρα να μη πας πουθενα. Αν κλαις οτι στα πηρε ολα ο Στουρναρας που βρηκες τα 1000 να πας 5 μερες καπου ?
Και μετα κατηγορουν οποιον δουλευει ασταματητα ολο το χρονο οτι πληρωνεται καλα .... για πες σε καποιον / καποια να στρωσει κωλο και να δουλεψει μια αργια η ενα τριημερο να δεις μια μουρη μεχρι το πατωμα....μεχρι το ΠΑΜΕ ειναι ικανοι να σου κουβαλησουν.
Για πες σε καποιον φετος δεν εχει διακοπες γιατι πρεπει να μεινεις στο γραφειο ...εκει να δεις επανασταση.....οι αρχαιοι ηταν μ@λακες οταν ελεγαν τα αγαθα κοποις κτωνται .....
20936

Νίκο νομίζω ένα πολύ μιικρό ποσοστό πάει διακοπές πλέον.

Stathis
07-08-13, 17:29
Τα χαμένα κέντρα

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Ρίγησεν δε το πανελλήνιον επειδή ένα ξενυχτάδικο, είδος κυνοτροφείου, δεν έκοβε αποδείξεις. Ρίγησεν δε έτι περαιτέρω όταν πληροφορήθηκε ότι, παρά την απαγόρευση λειτουργίας που επεβλήθη από τις φορολογικές αρχές, το εν λόγω κατάστημα λειτούργησε κανονικότατα. Ο δε κ. Κιάμος του οποίου την ύπαρξη ενδεχομένως να αγνοούσατε ώς τα προχθές, καλά δε θα κάνετε να συνεχίσετε να την αγνοείτε, τίμησε το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον λαό του. Τα δε ρίγη έγιναν τρόμος καθολικός και ολόσωμος όταν το πανελλήνιον έκπληκτο πληροφορήθηκε ότι η Αστυνομία επισκέφθηκε τον τόπο του εγκλήματος, αδυνατώντας όμως να επιβάλει την τάξη καθότι ο λαός του κ. Κιάμου είχε την πλειοψηφία, τα δε όργανά της ήταν οικτρά μειοψηφία, απεχώρησε ησύχως. Οταν ο αστυνομικός δεν τολμά να πει κουβέντα φαντασθείτε τι έχει να γίνει αν πελάτης τολμήσει να ζητήσει απόδειξη για το εικοσαετές Τζόνι, παρασκευής ΠΓΔΜ, που κατανάλωσε. Το δε πανελλήνιον διέρρηξε τα ιμάτιά του φρικιών αφού έμαθε πως το εν λόγω ίδρυμα λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη χώρα μας;

Εντέλει το μόνο που δεν μας έκανε εντύπωση είναι το εντυπωσιακότερον όλων. Χίλιοι άνθρωποι, απλοί συμπολίτες μας, απΆ αυτούς που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με τα ψιχία που τους έχουν αφήσει οι αιμοδιψείς δανειστές, πεντακόσιοι τη μία νύχτα και άλλοι πεντακόσιοι την επόμενη νύχτα, συμμετείχαν στη σεμνή τελετή. Υποθέτω δε ότι το ποτόν θα τιμάται ούτε και ξέρω πόσο, και δεν νομίζω ότι σε τέτοια ιδρύματα γίνονται προσφορές για ανέργους και φοιτητές. Εικάζω ακόμη ότι σεβαστό ποσοστό των απλών συμπολιτών μας θα ήσαν άνθρωποι νέοι, απΆ αυτούς που τους κλέβουν το μέλλον και με τις συγχωνεύσεις δεν τους επιτρέπουν να προοδεύσουν στα γράμματα και τις τέχνες. Ενα εξίσου σεβαστό ποσοστό θα βράζει από την αγανάκτηση για την υποστολή του εθνικού φρονήματος και την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους «Ευρωπαίους» - όπου εθνική κυριαρχία νοείται ως δυνατότης λειτουργίας σκυλάδικου άνευ αδείας και αποδείξεων. Το δε ΣΔΟΕ καλά θα έκανε να ψάξει και το πόθεν έσχες των πελατών του εν λόγω ιδρύματος.

Και αν δεν μας έκανε εντύπωση το εντυπωσιακότερον είναι επειδή το θεωρούμε φυσιολογικό, κεκτημένο δικαίωμα της πονεμένης μας ψυχής. Χάσαμε πολλά, όμως αυτό κανείς δεν θα το πάρει. Γιατί στηρίξαμε όλη μας την αξιοπρέπεια στη φτήνια που την κάναμε ακρίβεια, στο κακό γούστο και την αμορφωσιά που τις είπαμε λεβεντιά και τους δώσαμε κοινωνική αξία. Εν έτει 2013, το θέαμα απλώς είναι άσεμνο. Ασεμνο για όσους το παρακολουθούν από μακριά και εξακολουθούν να αναρωτιούνται σε ποιον κόσμο ανήκουν. Πριν από μερικές ημέρες ήταν η Μύκονος και η αντίσταση του Ρέμου, προχθές η Χαλκιδική και ο Κιάμος. Σήμερα. αύριο, όλο και κάτι θα βγει. Η Ελλάδα ψάχνει το χαμένο κέντρο της στα κέντρα της επικράτειας και η εθνική ιδεολογία του «πρώτο τραπέζι πίστα» αποδεικνύεται ανθεκτικότερη και απΆ την κατάρρευση για την οποία ευθύνεται.

Υ. Γ. Χθες, λόγω λανθασμένης πληροφόρησης έγραψα πως ο Γιούργκεν Χάμπερμας δεν θα παραστεί στο Συνέδριο Φιλοσοφίας. Ζητώ συγγνώμη και από τους αναγνώστες και από τη Σχολή της Φρανκφούρτης.

:original:

spar@
07-08-13, 17:30
20936

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.....:thumbsup::thumbsup:

Leonidas_E39
07-08-13, 18:29
Απ το λιγο που βγαινω ομως Αρη, βλεπω οτι μπορει η τσεπη να αδειασε και να μη σηκωνουν τα τηλεφωνα ουτε οταν στην αναγνωριση ειναι η μανα τους η ιδια, αλλα η μουρη παραμενει μουρη.....βλεπω στη Γλυφαδα κατι ξεβρακωτες sponsored by no one πλεον, αλλα θα κανουν το σκατο τους παξιμαδι να βρουν για νυχι, ποδι, γυαλι, κομμωτηριο, παπουτσι και τσαντα και μπορει να τρωνε γκαζον απ το διαζωμα της παραλιακης σα τα γκριζλι τον Ιουλιο.
Οσο για τους τυπους με τα ρομπουστο, μπορει να μη πεσει ουτε συνδετηρας απ την τσεπη αν τους γυρισεις αναποδα,αλλα αν κατσεις κοντα τους σκυβεις καθε τοσο μη φας κανενα πακετο μ'εκατομμυρια στο κεφαλι ετσι ευκολα που ταχουν .....

Που να δεις Νίκο μου τι χρημα έκοψε ο Hondos την προηγουμενη βδομαδα. Τα αρωματα και τα μακιγιαζ με κονταιηνερ τα κατεβαζαν.

Αβυσος η γυναικα τελικα .

Stathis
07-08-13, 19:05
και αναβυσσος.

aristent
07-08-13, 19:54
και παραδεισος....:D

Stathis
07-08-13, 23:24
902, λογικά στα FM

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Είναι πολλοί οι χουβαρντάδες με τα λεφτά των άλλων που έφριξαν από την απόφαση του ΚΚΕ να πουλήσει τη ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του «902». Λογικό: η κίνηση του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην πράξη το ανεδαφικό των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζημιογόνοι οργανισμοί μπορούν να επιδοτούνται εσαεί από το κόμμα, το κράτος ή την κοινωνία. Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αποτελεί το θεμελιώδες μάθημα πολιτικής οικονομίας· κάθε οικονομίας, είτε αυτή είναι καπιταλιστική είτε σοσιαλιστική είτε του πλανήτη Σείριου. Δεν μπορεί εσαεί να ξοδεύεις περισσότερα απΆ όσα βγάζεις. Κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι και όπως ορθώς επιχειρηματολόγησε το ΚΚΕ, τότε ψάχνεις να βρεις την προσφορότερη λύση στον χώρο του πραγματικού και όχι του «άλλου κόσμου», που είναι ανέφικτος.

Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν παλιά γινάτια για το ΚΚΕ, για τις ανεδαφικές εξαγγελίες του περί 1.400 ευρώ κατώτατου μισθού, για τα μπλόκα της δύναμης κρούσης του (ΠΑΜΕ) σε άλλες επιχειρήσεις που προσπάθησαν να επιβιώσουν κλείνοντας δραστηριότητες και απολύοντας εργαζομένους. Κατανοητός ο σαρκασμός, αλλά πρέπει να δεχθούμε σαν αυτοκριτική την ανακοίνωση που λέει ότι «η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζομένους και στα ασφαλιστικά Ταμεία... Γνωρίζετε ότι ο σταθμός στηριζόταν πάντα οικονομικά από το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ενίσχυση για τη λειτουργία του σταθμού. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει έλλειμμα στην ενημέρωση του λαού, αλλά δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση...».

Κάπως έτσι ήταν και η ελληνική οικονομία το 2010. Μέχρι τότε, όπως η Ραδιοτηλεοπτική του ΚΚΕ επιδοτούνταν από το κόμμα, έτσι και η Ελλάδα επιδοτούσε διά των δανεικών πλείστες όσες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς. Το 2010 τελείωσαν τα δανεικά για την Ελλάδα· το 2012 μειώθηκε η κρατική επιχορήγηση εξαιτίας της πτώσης των ποσοστών του ΚΚΕ. Τότε φυσιολογικά αρχίζει η εξέταση εναλλακτικών επί του πραγματικού: Πόσα έχουμε; Πού θα τα μοιράσουμε; Τι θα κλείσουμε; Πώς θα διαχειριστούμε την κρίση;

Εδώ πρέπει να πούμε ότι το ΚΚΕ χειρίστηκε καλύτερα την κατάσταση· δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος ίσως επειδή δεν είχε κι άλλη λύση. Αντιθέτως, οι κυβερνώντες στα χρόνια της κρίσης έσερναν τα πόδια τους να αποφύγουν την απόλυση ακόμη και των επιόρκων του Δημοσίου.

Ας ελπίσουμε ότι η Αριστερά εν τω συνόλω αντί να λέει εξυπνάδες του στυλ «902, δεξιά στα FM», θα διδαχθεί από το απλό μάθημα αριθμητικής που έκανε το ΚΚΕ και αποφάσισε να πουλήσει την επιχείρηση. Η μόνη σοβαρή κριτική που μπορεί να γίνει αφορά τη συχνότητα που χρησιμοποιεί ο σταθμός. Αυτή, όπως και οι υπόλοιπες, δόθηκε δωρεάν από το κράτος για συγκεκριμένους αλλά εντελώς ασαφείς σκοπούς. Το ΚΚΕ, φυσικά, δεν μπορεί να μεταβιβάσει τη συχνότητα καθΆ αυτή, αφού δεν του ανήκει, αλλά μεταβιβάζει το δικαίωμα δωρεάν χρήσης της. Αυτό έγινε πολλάκις στο παρελθόν, αλλά κάποια στιγμή η αυθαιρετούπολη των συχνοτήτων πρέπει να ρυθμιστεί.

.....

katsaraios
08-08-13, 04:21
Το Ταχ.Ταμιευτηριο αυτη την εποχη ειναι δημοσιο η ιδιωτικο???

Για να μου λυθει μια απορια χθεσινη..

Stamatis
08-08-13, 05:56
Ανηκει στο ΤΧΣ που ειναι ο κυριος μετοχος του, οπως συμβαινει και με την Eurobank.
Ουτε δημοσιο, ουτε ιδιωτικο.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συστάθηκε με το Ν.3864/2010 ως ΝΠΙΔ. Δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Και οι δυο τραπεζες ειναι σε μεταβατικο σταδιο και θα πουληθουν σε ιδιωτη στο διαστημα που ερχεται.

Stamatis
08-08-13, 06:03
Και επισης το ΤΧΣ εκτος απο τις Ελληνικες Τραπεζες ελεγχει και 16 ακομα εισηγμενες στο ΧΑΑ που δεν ειναι Τραπεζες.
Οπως η Νικας, ο Πουλιαδης, η space hellas, η ΑΕΓΕΚ, ιχθυοκαλιεργειες, εταιρειες κατασκευων κτλ.

A8hnaios
08-08-13, 14:28
Δραματικές εικόνες απο την κυνηγημένη κι εξαφανισμένη ταινία του θόδωρου Μαραγκού

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. 1983

https://www.youtube.com/watch?v=o25DPfZeFxI

vagmag
08-08-13, 14:34
Και επισης το ΤΧΣ εκτος απο τις Ελληνικες Τραπεζες ελεγχει και 16 ακομα εισηγμενες στο ΧΑΑ που δεν ειναι Τραπεζες.
Οπως η Νικας, ο Πουλιαδης, η space hellas, η ΑΕΓΕΚ, ιχθυοκαλιεργειες, εταιρειες κατασκευων κτλ.

Αυτές πως ;;; Γιατί ;;;

Stamatis
08-08-13, 14:57
Αυτές πως ;;; Γιατί ;;;
Κανει τον γκεστ σταρ.
Φιλικη συμμετοχη που λενε.
Οποια εταιρεια εχει υψηλο δανεισμο απο τραπεζες, ειναι εν δυναμει ετοιμη για να την αγκαλιασει το ΤΧΣ, μιας και αν πεσει ο κυκλος εργασιων και ο δανεισμος δεν κλεισει, δημιουργει επισφαλεια στην τραπεζα, αρα στο ΤΧΣ που εχει κανει συμμετοχη στην τραπεζα και ενδιαφερεται για το κεφαλαιο του..... Καταλαβαινεις.

Monsta
08-08-13, 16:13
«Κοπανατζήδες» το 70% των υπαλλήλων σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ
Τι αναφέρει έκθεση του Σώματος Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Αποκαλυπτικά για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου είναι η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων στον ΕΟΤ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, επτά στους δέκα υπαλλήλους δεν τηρούν το ωράριο εργασίας, ενώ κάποιοι από αυτούς λαμβάνουν και ...υπερωρίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους ελέγχους προέκυψαν τα εξής:

Στον ΕΟΤ, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012, όταν ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον χρόνο εργασίας και μία ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ' αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μίας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν τον χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

Στο ΕΤΕΑ, πρώην ΤΕΑΥΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο 2012 και Φεβρουάριο 2013 που ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά, ποσοστό 74,54% και 67,27% αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας.

Λάμβαναν υπερωρίες

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρά τα ανωτέρω, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα, μάλιστα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Με αφορμή τα δεδομένα που προέκυψαν από τους συγκεκριμένους ελέγχους, το ΣΕΕΔΔ διατύπωσε προτάσεις προς υλοποίηση από τους ανωτέρω φορείς, τόσο για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ελέγχου, όσο και για την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων και τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών στους ασυνεπείς υπαλλήλους και τα όργανα, τα οποία αν και έχουν τη σχετική ευθύνη, παραλείπουν να ελέγξουν την τήρηση του χρόνου εργασίας.

«Μήνυμα μη ανοχής»

«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στον δημόσιο τομέα. Η, για πρώτη φορά, συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός, επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στηρίζει και ενισχύει τον ρόλο του ΣΕΕΔΔ, «κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους».

Πηγή: το Βήμα

Μέρκελ, τράβα το επιτέλους το ρημάδι το φισάκι από τη πρίζα να τελειώνουμε.

Stathis
08-08-13, 17:21
Μηνυμα μη ανοχης, στον οικο ανοχης!
Χαχαχαχαχαχα
Θα μας τρελανουνε ρε.
κλειστε τα επιτελους τα ρδελα, δημους κοινοτητες οργανισμους παραοργανισμους, λουκετο.

Dioskouroi
08-08-13, 18:26
Μέρκελ, τράβα το επιτέλους το ρημάδι το φισάκι από τη πρίζα να τελειώνουμε.

Η Μέρκελ φταίει κι ο Σόιμπλε. Κάθονται έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες και δεν αφήνουν τους ανθρώπους να μπουν να εργαστούν. Τους έχει δει κι ο Αλέξης...Εγώ πάντως δεν το πιστεύω. Πολύ μεγάλο μου φαίνεται το ποσοστό...Καί φυσικά πάντοτε θα υπάρχει ένας πολύ λόγος, ο υπάλληλος να απουσιάζει...Ιδού!

-- πετάχτηκε έξω πέντε λεπτά για μιά τυρόπιτα
-- αρρώστησε το παιδί και έφυγε τρέχοντας
-- πάει να πάρει το παιδί από το σχολείο
-- έπαθε ξαφνική αδιαθεσία και γύρισε σπίτι
-- τον έστειλε ο προϊστάμενος για μιά εξωτερική δουλειά
-- δεν βρήκε γραφείο και καρέκλα να κάτσει το πρωί και είπε να πάρει άδεια από την σημαία
-- δεν ξέρει κατα που πέφτει η υπηρεσία
-- τώρα, έρχεται, κόλλησε στην κίνηση
-- πήγε σε κηδία ενός συγγενή του
-- ρε παιδιά ποιός είναι αυτός ο Παπαδόπουλος που εμφανίζεται στην λίστα προσωπικού?

Leonidas_E39
08-08-13, 18:42
Που να δειτε τι γινεται σε εμας, που οι πιτσιρικάδες εχουν την εντυπωση οτι δουλευουν στην δουλεια του πατερα τους. :thumbsdown::thumbsdown:

vagmag
08-08-13, 19:04
Είμαστε πλέον σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Θα περίμενα πιο δραστικά μέσα.

Ας κλείσουν άμεσα όλους τους οργανισμούς, πέραν της υγείας, της παιδείας, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και 1-2 απαραίτητους.

Είμαστε σε φάση που κόσμος τρώει σε συσσίτια.
Είμαστε σε φάση που ο κόσμος είναι άνεργος, και εμείς ζητάμε φόρους, από αυτούς που δεν έχουν εισόδημα.
Είμαστε σε φάση που θα βάλουμε κόσμο φυλακή, γιατί δεν έχει να πληρώσει την προσωπική του ασφάλεια.

Σε αυτή την έκτακτη ανάγκη το κράτος πρέπει να βάλει προτεραιότητες και να λειτουργήσει διαφορετικά.

Προτεραιότητα δεν είναι ο μισθός του δημοσίου.
Προτεραιότητα δεν είναι το αυτοκίνητο.
Προτεραιότητα είναι ο κόσμος που πεινάει.

Στο Σύνταγμα γράφει:

Άρθρο 2
Ο σεβασμός και η αξία του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας!!!

Άρθρο 4
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου!
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και οι υποχρέωσεις.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό, ότι η ζωή όλων μας αλλάζει, αλλά προτεραιότητα είναι το κράτος να μπορέσει σε ΟΛΟΥΣ τουλάχιστο να παρέχει τα βασικά!

vagmag
08-08-13, 19:07
Έλεγε πριν στις ειδήσεις σχετικά την ανεργία....

3.500.000 εργάζονται!
Αν από αυτούς οι 600.000 είναι δημόσιοι.... μένουν 2.900.000 να πληρώσουν για μισθούς, συντάξεις, έξοδα του κράτους, παροχές σε υγεία, παιδεία κλπ...
Αν βγάλουμε και τις εταιρίες ιδιωτικού δικαίου ή δημοσίου δικαίου, αλλά κρατικές... τότε αυτοί που πληρώνουν τη λειτουργία του κράτους... είναι περίπου 2.000.000....
Δε γίνεται...

vagmag
08-08-13, 19:07
Που να δειτε τι γινεται σε εμας, που οι πιτσιρικάδες εχουν την εντυπωση οτι δουλευουν στην δουλεια του πατερα τους. :thumbsdown::thumbsdown:

Σε τι δουλειά;;;

Leonidas_E39
08-08-13, 19:45
Αεροπορια Βαγγελη

Monsta
08-08-13, 20:44
Άρθρο 4
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου!
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και οι υποχρέωσεις.

https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1850126

Thomelef
08-08-13, 20:58
Πλακα κανετε που ακομα κουβεντιαζετε στο συγκεκριμενο θεμα, για το κρατος, το δημοσιο, γενικοτερα για ολη τη κατασταση.

Οι πολιτικα αμοιβομενοι της χωρας παιρνουν απο 15 και ανω, ενω ψηφιζουν ομοφωνα να αμοιβονται οι κοινοι θνητοι με 500 ευρω. Γινεται της τανας σε υγεια και παιδεια, αλλα τα λαμογια που ειναι τρυπωμενα μεσα στην βουλη δεν τα ακουμπαει τπτ. Το ΣΔΟΕ κανει ελεγχους, κλεινει μαγαζια, αλλα οι μαγαζατορες πανε και τα ξανανοιγουν, ετσι, γιατι και αυτοι στραβα την ειδαν οπως λεει και το ασμα.

Πλακα μου κανετε μωρε. Τι θα αλλαξει εδω μεσα? Τπτ...μας εσπασαν τα @@ για το μπουζουκσιδικο της χαλκιδικης και αυτο που εκανε ο ιδιοκτητης, κανενας κ@ρι@λης δεν μας ειπε ομως τι προστιμο αντιμετωπιζει το καταστημα. Τι να το κανω το κλεισιμο ρε μλκ ηλιθιε υπουργε του κ@λου? Να δουλεψει 24 ωρες και να του παρετε στο τελος ολες τις εισπραξεις μεχρι να ξοφλησει την παραβαση.

Σαπιλα, βρωμα και δυσοσμια παντου. Παντου ρε...ακυβερνητο καραβι.

Leonidas_E39
08-08-13, 21:34
Για το δημοσιο τελικα μια ειναι λύση ποναει δοντι κοβει κεφαλι αλλιως ο
Ελληναρας δεν βαζει μυαλο αμα δεν καταλάβει οτι η καρεκλα του τρεμει δεν θα
σταματησει την ρεμουλα. Αλλα μια ζωη τον εσωζε ο καθε ξάδερφος -
μπαντζανακης του γαμπρου του ξαδερφου του κουμπάρου του καθε ξεφτιλα
βουλευτη που εστεινε Λοκο για καμποσους ψηφους απο το σοι των παραπανω
με αποτελεσμα ο καθε δημοσιος υπαλληλισκος να εχει εξουσια στα χερια του
και απειλει πολλες φορες αυτους που δεν του αρεσε η φατσα του με μια
μεταθεση η οτιδηποτε αλλο γιατι το συστημα τον εχει αφησει να το εκκολαψει.
Οταν απο την αλλη ο κυριος αυτος εκανε την μια γκαφα πισω απο την αλλη
επεφταν τα τηλεφωνα του στυλ ειναι καλο παιδι εχει οικογενεια δεν θα το
ξανακανει και την σκαπουλαριζε στην βαθμολογια αξιολόγησης - προσοντων.

Εγω προσωπικα επειδη στον χωρο εργασιας μου εχω αρκετα παραδειγματα
τα οποια κακως υπαρχουν εχω την εντυπωση οτι δεν υπαρχει πιθανοτητα ουτε
μια στο εκατομμυριο να φτιαξει η κατασταση με την ροη που παμε. Η λυση
ειναι μια, γκρεμισμα και χτισιμο απο την αρχη γιατι το λαμογιο που απολυθηκε
απο την καθε ΕΡΤ θα κατσικωθει εν μια νυκτη σε καποιο αλλο ποστο του
Δημοσιου και θα κανει τα ιδια και χειροτερα.

Monsta
08-08-13, 23:39
There is all the difference in the world between treating people equally and attempting to make them equal.

Friedrich Hayek

Καληνύχτα σας.

S8N
09-08-13, 00:12
Κώστα, κουράστηκα να διαβάζω για το κωλοφισάκι και την κωλόμπριζα. Στο είπε ο Χαντές πριν μερικές σελίδες: Και το δάχτυλο στην πρίζα να βάλει η Μέρκελ, ρεύμα πλέον δε θα βρει. Δεν είμαστε στην εντατική πια, είμαστε ζωντανοί-νεκροί, ζόμπι, πως το λένε... Χεσ' την Μέρκελ, μια Μίλα Γιόβοβιτς χρειαζόμαστε να μας πυροβολήσει ανάμεσα στα μάτια.

Stathis
09-08-13, 07:40
Η γυναίκα μου είναι ιδιωτική υπάλληλος. Η αδελφή της δημόσιος υπάλληλος. Όταν γέννησε η γυναίκα μου πήρε 4 μηνες άδεια. Όταν γέννησε η αδελφή της πήρε 1 χρόνο άδεια και μειωμένο ωράριο.
Αρθρο 4 του συντάγματος!
Σημερα η γυναικα μου ειναι 42 ετών και άνεργη και η αδελφή της 44 χρονών και συνταξιούχος!
Ζήτω η ισότητα μεταξύ του ιδίου φύλου:facepalm:

Monsta
09-08-13, 15:18
Τελικά ο κομμουνιστής Στουρνάρας κατάφερε να γίνει ο πιο μισητός ΥΠΟΙΚ που έχει περάσει από τη σύγχρονη Ελλάδα. Το πρωί διάβασα κάπου μία δήλωσή του .....'οι έλληνες κρύβουν σε στρώματα και σεντούκια 2 δις ¤'.

Να κι ένα σχόλιο...

Ο Στουρνάρας, υπουργός των οικονομικών, διαθέτει το δικαίωμα να επιβάλει ανά πάσα στιγμή αναδρομικούς φόρους. Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ρωτήσει τη Βουλή, η ανάμειξη της οποίας, σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις μπορεί να βλάψει σοβαρά το Δημόσιο συμφέρον.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες του μπορούν να καταλογίζουν σε πολίτες και επιχειρήσεις πρόστιμα, των οποίων η νομιμότητα κρίνεται μετά από 7 χρόνια στα δικαστήρια, αφού όμως πρώτα το Δημόσιο εισπράξει το 50% του ποσού.

Παράλληλα ο κ Στουρνάρας έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί τα ποσά που θεωρεί οφειλές των πολιτών απευθείας από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο κ Στουρνάρας, πηγή διαρκούς εκπομπής εμπιστοσύνης (αυτονόητα, αφού ορκίστηκε ότι θέλει το καλό μας), ζητά από τους πολίτες να μη κρατούν τις τελευταίες οικονομίες τους στα στρώματα, αλλά να τα επιστρέψουν στις τράπεζες. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι τους ζητά να τον διευκολύνουν να τις απαλλοτριώσει. Θα επιτύχει άραγε το στόχο του;

@ErEr

Αλήθεια, εκείνο το κίνημα στο fb "θέλουμε το Στουρνάρα ισόβιο ΥΠΟΙΚ" ή κάπως έτσι, τι απέγινε; Που χάθηκε;;; Ομολογώ ότι για ένα διάστημα το παρακολουθούσα...

Stamatis
09-08-13, 15:26
Ειδες τι ωραια που μασας την προβοκατσια;

Για οοοοοοοοοοολα φταιει ο Στουρναρας.
Ενω ο Αντωνακης γραφει σαξες στορυ στην Αμερικη.
Και οταν πια ολοι θα εχουν μπαφιασει, θα βγαλουμε τον Στουρναρα και θα φερουμε το αλλο αναλωσιμο ανταλλακτικο της μηχανης που λεγεται μηχανισμος του κρατους.

Η κριση ειναι απο την αρχη ως το τελος παιχνιδι με το μυαλο του κοσμου.
Ξυπνηστε, μας κατευθυνουν.

Μας δηλητηριαζει ο καθε πρακτορακος που εχει 5 γραμμες σε μια φυλαδα.

fanisk
09-08-13, 15:28
Ειδες τι ωραια που μασας την προβοκατσια;

Για οοοοοοοοοοολα φταιει ο Στουρναρας.
Ενω ο Αντωνακης γραφει σαξες στορυ στην Αμερικη.
Και οταν πια ολοι θα εχουν μπαφιασει, θα βγαλουμε τον Στουρναρα και θα φερουμε το αλλο αναλωσιμο ανταλλακτικο της μηχανης που λεγεται μηχανισμος του κρατους.

Η κριση ειναι απο την αρχη ως το τελος παιχνιδι με το μυαλο του κοσμου.
Ξυπνηστε, μας κατευθυνουν.

Μας δηλητηριαζει ο καθε πρακτορακος που εχει 5 γραμμες σε μια φυλαδα.

Φσιτ, ο Αντωνης ειναι απο τα 26 στη πιατσα.

https://www.youtube.com/watch?v=8lkW0elQUCg

Stamatis
09-08-13, 15:34
Φανη ασχετο, αλλα εχεις γκουγκλαρει τον Νικο Πατρωνα που ρωταει τον Αντωνη;

fanisk
09-08-13, 15:42
Φανη ασχετο, αλλα εχεις γκουγκλαρει τον Νικο Πατρωνα που ρωταει τον Αντωνη;

Δημος ?
https://www.facebook.com/dimos.patronas
Ψυκτικος εβγαλε το google..

Thomelef
09-08-13, 15:46
Δυσκολα το καταλαβαινει αυτο ο κοσμος θειο. Ολο και καπου θα βρει κατι γραμμενο το οποιο θα νομιζει οτι συγκεντρωνει τις σκορπιες σκεψεις του σε θεματα τα οποια δεν γνωριζει, και πιθανοτατα να μην ασχολιοταν στο παρελθον, λογο της οικονομικης ευχερειας που ολοι απολαμβαναμε.

Οποιοδηποτε μεσο ενημερωσης βγαζει φοβεριστικες ειδησεις, ειναι και ο πρωτος εχθρος της οικονομιας. Ειναι επικινδυνοι ολοι αυτοι οι τυποι που μεταφερουν ειδησεις, οχι επειδη τις μεταφερουν, αλλα για τον τροπο με τον οποιο τις μεταφερουν.

Για μενα πρωτα φταινε ολα τα μμε και μετα οι πολιτικοι για αυτη την οικονομικη καταντια και την ανεργεια που εχουμε.

Ο κοσμος δεν μπορει να το καταλαβει, δεν μπορει να καταλαβει επισεις οτι πιστεψε ολη αυτη την τρομοκρατια με αποτελεσμα να κουπωθει τοσο πολυ, στερωντας απο την αγορα τη δουλεια.

Αν σημερα απο φορους χανουμε ενα επιπλεον 20% απο τα εσοδα μας σε σχεση με το 2008, αλλα με μισθο στα ιδια επιπεδα και ανεργια επισεις, η κατασταση θα ηταν τελειως διαφορετικη, οχι ιδανικη, σιγουρα πολυ καλυτερη ομως.

Θα μου πεις πρεπει να εισαι τρελος για να καταναλωνεις με ολα αυτα που ακουγονται γυρω σου, με ολες αυτες τις αρνητικες ειδησεις, με ολο αυτο το αβεβαιο κλιμα, κτλ κτλ που ανακοινωνουν με αυτον τον ωραιο και τρομοκρατικο τροπο οι αληταραδες των καναλιων και φυλλαδων. Ελα που ομως αυτο καναμε, σταματησαμε την καταναλωση, παγωσαμε τα λεφτα, τα κρατησαμε ζεστα, για να ερθουν και να μας τα μαζεψουν. Λυσαμε τουλαχιστον την απορια, για το αν ισχυει αλλη μια παροιμια. Αυτην που λεει οτι το χρημα πρεπει να γυρνα.

Για ολα τα παραπανω που λεω, μπορω να αναφερω ενα πολυ χαρακτηριστικο παραδειγμα, που νομιζω ολοι θα συμφωνησετε. Ας παρουμε για παραδειγμα τον one and only and true, αυτον τον αληταρα, τον τρομοκρατη του ραδιοφωνου που καθε πρωι εχει εκπομπη. Πειτε μου ποσες φορες τον ακουσατε, και δεν γκρεμιστηκε ολη σας η μερα.

Μην αφηνετε αυτα τα @@ να σας πουλανε τρομοκρατια. Δεν ειμαστε παιδακια, ουτε και αφελεις. Ειδικα τωρα που εχουμε χειροπιαστα αποτελεσματα απο καθε τι που εχουμε κανει, η μας εχουν κανει.

Stamatis
09-08-13, 15:48
Δημος ?
https://www.facebook.com/dimos.patronas
Ψυκτικος εβγαλε το google..
Νικος.
Αυτος που παιρνει συνεντευξη του,Σαμαρα.

fanisk
09-08-13, 15:54
Νικος.
Αυτος που παιρνει συνεντευξη του,Σαμαρα.

Σταμ ή το εχω καψει ή κατι μπερδευεις. Στο βιντεο βλεπω εναν "Δημοσθενη", τον Σαμαρα και τη φωνη του Χατζηνικολαου. :shok:

Monsta
09-08-13, 16:14
Τώρα που ο αντωνάκης ήπιε τα καφεδάκια του στο οβάλ και έκανε και μπέιμπι-σίτιν τα παιδιά του Ομπάμα, θα ρθουν τα αμερικανάκια με τα ντόλαρς τους σε τσουβάλια να τα επενδύσουν στο φιλικό ελληνικό περιβάλλον. Ντου νοτ γουόρι.

fanisk
09-08-13, 16:23
Τώρα που ο αντωνάκης ήπιε τα καφεδάκια του στο οβάλ και έκανε και μπέιμπι-σίτιν τα παιδιά του Ομπάμα, θα ρθουν τα αμερικανάκια με τα ντόλαρς τους σε τσουβάλια να τα επενδύσουν στο φιλικό ελληνικό περιβάλλον. Ντου νοτ γουόρι.

Σιγα μην επενδυσουν. Τα της Συριας θελει να προλαβει ο Ομπαμα, τη βαση στη Σουδα και τις AOZ.