PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...11 2012



Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

Stathis
20-01-13, 14:45
πολυ καλα και πολυ σωστα τα λεει ο λοβερδος, τα ιδια εχουμε πει κι εμεις εδω και αλλοι αλλου εδω και χρονια.
παρα πολυ σωστα ολα αυτα, ομως, ομως λεω, δυστυχως το προσωπο που τα εκφραζει εχει χασει την εξωθεν καλη μαρτυρια.
οσα λεει εχουν ιδια αξια με οσα λεω εγω απο το 2009, δηλαδη μηδεν.

αν οι επισημανσεις αυτες ειχαν διατυπωθει πριν 10, πριν 7, πριν 5, εστ πριν 2 χρονια τοτε που λοβερδος ασκουσε εξουσια και μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα θα ειχαν αξια και μεγαλη μαλιστα.
γιατι δεν τα ειπε τοτε, γιατι δεν τα εφαρμοσε, γιατι δεν προσπαθησε?

επειδη ολοι αυτοι ειναι απλως φιδεμπορες οπως τους λεει ο λαος.
πουλανε οτι θελει να αγορασει ο κοσμος, ο ενας πουλαει αυτο που θελει να αγορασει ο κατεστραμενος, αναρχια, "δικαιο του εργατη" και τους πλουσιους στη φυλακη, ο αλλος πουλαει απο που θελει να αγορασει ο νοικοκυρης, εφαρμογη του νομου, παταξη της βιας, της εγκληματικοτητας κλπ.

τριχες κατσαρες κυριε λοβερδο μου, εισαι ενας ακομα που πας να "ξυλευτεις" μετα την πτωση του δεντρου.
οσο μπορουσες, οσο ειχες τη δυνατοτητα να το κρατησεις ορθιο και να το προστατεψεις απο τα χιλιαδες παρασιτα που ζουσαν εις βαρος του, εκανες το κοροϊδο.
αρα συνεχισε να κανεις το κοροϊδο και τωρα και ασε τις πομφόλυγες γιατι σε πηρανε χαμπαρι πλεον ολοι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
20-01-13, 18:35
σε τι χρωμα....;

:th_Laie_67-1:

alpin weiss
thumb

katsaraios
20-01-13, 19:51
πολυ καλα και πολυ σωστα τα λεει ο λοβερδος, τα ιδια εχουμε πει κι εμεις εδω και αλλοι αλλου εδω και χρονια.
παρα πολυ σωστα ολα αυτα, ομως, ομως λεω, δυστυχως το προσωπο που τα εκφραζει εχει χασει την εξωθεν καλη μαρτυρια.
οσα λεει εχουν ιδια αξια με οσα λεω εγω απο το 2009, δηλαδη μηδεν.

αν οι επισημανσεις αυτες ειχαν διατυπωθει πριν 10, πριν 7, πριν 5, εστ πριν 2 χρονια τοτε που λοβερδος ασκουσε εξουσια και μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα θα ειχαν αξια και μεγαλη μαλιστα.
γιατι δεν τα ειπε τοτε, γιατι δεν τα εφαρμοσε, γιατι δεν προσπαθησε?

επειδη ολοι αυτοι ειναι απλως φιδεμπορες οπως τους λεει ο λαος.
πουλανε οτι θελει να αγορασει ο κοσμος, ο ενας πουλαει αυτο που θελει να αγορασει ο κατεστραμενος, αναρχια, "δικαιο του εργατη" και τους πλουσιους στη φυλακη, ο αλλος πουλαει απο που θελει να αγορασει ο νοικοκυρης, εφαρμογη του νομου, παταξη της βιας, της εγκληματικοτητας κλπ.

τριχες κατσαρες κυριε λοβερδο μου, εισαι ενας ακομα που πας να "ξυλευτεις" μετα την πτωση του δεντρου.
οσο μπορουσες, οσο ειχες τη δυνατοτητα να το κρατησεις ορθιο και να το προστατεψεις απο τα χιλιαδες παρασιτα που ζουσαν εις βαρος του, εκανες το κοροϊδο.
αρα συνεχισε να κανεις το κοροϊδο και τωρα και ασε τις πομφόλυγες γιατι σε πηρανε χαμπαρι πλεον ολοι.

Σταθη τον δημοσιογραφο Λοβερδο εννοεις οτι ασκουσε εξουσια και μπορουσε να αλλαξει τα πραγματα??

A8hnaios
21-01-13, 00:36
https://www.techne.gr/attachment.php?attachmentid=23021&d=1351151865

Kaiser Wilhelm. Κάτι σαν ΜΕΡΚΕΛ με μουστάκι!!!



Μετά την πτώχευση του 1893, όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις που ακολούθησαν, προσπάθησαν να έρθουν σε συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι ξένοι αυτοί κεφαλαιούχοι και τραπεζίτες τηρούσαν σκληρή στάση απαιτώντας την άμεση καταβολή όλου του χρέους. Οι ξένοι κεφαλαιούχοι που είχαν αγοράσει το Ελληνικό χρέος στηρίζονταν από τις κυβερνήσεις τους και περισσότερο από την Γερμανία, την Αγγλία και την Γαλλία που πίεζαν την Ελλάδα να φανεί συνεπής.

Από το ιστολόγιο istorikathemata.blogspot.com/, 24/4/2010.

Είναι αδιαμφισβήτητο Ιστορικά πως η Ελλάδα εξωθήθηκε στον ατυχή πόλεμο του 1897 από την Γερμανία Κάιζερ Γουλιέλμου ΙΙ, η οποία προεξοφλώντας την Ελληνική ήττα αρχικά στήριξε με θέρμη τις Ελληνικές απόψεις για την ανεξαρτησία της Κρήτης, αλλά μετά την συντριβή του Ελληνικού στρατού, αξίωνε την επιβολή Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα.

Οι Μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν για να σταματήσει ο πόλεμος του 1897, επιδικάζοντας στην Ελλάδα να πληρώσει αποζημίωση 95.000.000 χρυσά φράγκα στην οθωμανική Αυτοκρατορία, ποσό μεγάλο για την εποχή εκείνη που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να το εξασφαλίσει χωρίς εξωτερικό δανεισμό. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να δεχτεί τους δυσμενείς αυτούς όρους της αρχικής συμφωνίας που υπογράφτηκε ως συνθήκη ειρήνης τον Σεπτέμβριο του 1897.

Στο άρθρο 2 της συνθήκης προβλεπόταν πως η καταβολή της αποζημίωσης δεν θα καθυστερούσε την ικανοποίηση των παλαιών δανειστών της Ελλάδος και προέβλεπε την ίδρυση επιτροπής Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου από αντιπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων. Η Επιτροπή αυτή θα βρίσκονταν μονίμως στην Αθήνα και θα επέβλεπε την τήρηση των συμφωνιών, την εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας και την καταβολή της αποζημίωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Να σημειωθεί ότι η συνθήκη ειρήνης αφορούσε τον Ελληνο-Τουρκικό πόλεμο και προκαλεί απορία πως οι Μεγάλες Δυνάμεις "χώρεσαν" το παραπάνω άρθρο. Αλλά όχι μόνο αυτό. Με απροκάλυπτη ωμότητα η συνθήκη αυτή περιείχε την πρωτοφανή ρήτρα πως η Ελληνική Κυβέρνηση όφειλε να εξασφαλίσει την υπερψήφιση των όρων της συνθήκης από την Ελληνική βουλή!

Τον Οκτώβριο του 1897 έφτασαν στην Αθήνα οι απεσταλμένοι των Μεγάλων Δυνάμεων για την επιβολή των όρων της συνθήκης Ειρήνης. Η Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον Ζαίμη προσπάθησε να διαπραγματευθεί και να πετύχει κάποιο συμβιβασμό που θα μείωνε την επέμβαση των ξένων στην διοίκηση του κράτους, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά, λόγω κυρίως την αρνητικής στάσης των Γερμανών απεσταλμένων. Αντιθέτως οι Βρετανοί και οι Ιταλοί έδειξαν κάποια κατανόηση στις Ελληνικές ευαισθησίες.

Το τεχνοκρατικό τμήμα της δουλειάς της διεθνούς επιτροπής ελέγχου ολοκληρώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1898. Ο νόμος που συνέταξε η εξαμελής αυτή επιτροπή ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 και επισήμως η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου ανέλαβε την οικονομική διοίκηση της Ελλάδας στις 28 Απριλίου 1898. Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής ήταν να χρησιμοποιήσει τις βασικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας για την εξόφληση του Χρέους.

Έτσι εκχωρήθηκαν οι κάτωθι πηγές εσόδων:

1. Κρατικά μονοπώλια άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιοχάρτων, σμύριδος, σιγαροχάρτου.......................... .........................................12.300.00 0 δρχ
2. Φόρος καπνού...................................... ..........................6.600.000 δρχ
3. Τέλη χαρτοσήμου.............................. ............................10.000.000 δρχ
4. Δασμοί τελωνείου Πειραιώς.................................. .......10.700.000 δρχ

Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονταν τα ποσά αυτά προβλέπονταν επικουρικά τα εξής:

1. Δασμοί τελωνείου Λαυρίου.................................... .......1.500.000 δρχ
2. Δασμοί τελωνείου Πατρών...................................... ......2.400.000 δρχ
3. Δασμοί τελωνείου Βόλου........................................ .......1.700.000 δρχ
4. Δασμοί τελωνείου Κέρκυρας.................................. ........1.600.000 δρχ

Όροι που επιβλήθηκαν από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο

Τα χρωστούμενα δάνεια χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα τους και υπολογίστηκε τόσο ο τόκος για τα 4 έτη της πτώχευσης που η Ελλάδα δεν αναγνώριζε, αλλά επιβλήθηκε και επιπλέον ένα χαμηλό επιτόκιο ως την πλήρη αποπληρωμή τους. Στην Ελλάδα επιβλήθηκε επίσης μια ισοτιμία της δραχμής προς τα ξένα νομίσματα (ευνοϊκή για τους δανειστές προφανώς) και επίσης της αφαιρέθηκε το δικαίωμα της τύπωσης χαρτονομίσματος.

Το υπερβολικότερο όλων όμως θεωρώ πως ήταν ότι η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου έθεσε υπό τον έλεγχο της και τις προσλήψεις, τις μεταθέσεις και προαγωγές των υπαλλήλων του στενού Δημοσίου τομέα. Ουσιαστικά η Ελληνική Εθνική κυριαρχία είχε πάψει να υφίσταται ενώ ο Ελληνικός λαός εργαζόταν στην κυριολεξία υπό ένα ιδιότυπο και πρωτόγνωρο καθεστώς Ευρωπαϊκής αιχμαλωσίας. Φυσικά ο Ελληνικός στρατός υπήρχε μόνο στα χαρτιά, καθώς δεν υπήρχαν πόροι για την συντήρηση του, δεν αγοραζόταν πολεμικό υλικό, δεν γίνονταν ασκήσεις και η στρατιωτική θητεία είχε ελαχιστοποιηθεί.

Όταν λειτούργησε η επιτροπή του Ελέγχου, οι Ευρωπαϊκές δυνάμεις χορήγησαν νέο δάνειο 170.000.000 χρυσών φράγκων ώστε η Ελλάδα να πληρώσει την πολεμική αποζημίωση στην Τουρκία για την πολεμική της ήττα και να αντιμετωπίσει το τρέχον υψηλό της έλλειμμα...

Αποτελέσματα του Διεθνούς Ελέγχου στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η Εθνική ταπείνωση που υπέστησαν πραγματικά δεν είχε προηγούμενο και τονίστηκε από τον Τύπο της εποχής με μελανά χρώματα. Η ισχυροποίηση της δραχμής που επιβληθήκε και η δυσχέρεια του κράτους να επενδύσει έπληξε την Ελληνική παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Κυρίως δοκιμάστηκαν οικονομικά τα μικροαστικά κρατικοδίαιτα κοινωνικά στρώματα που ενδυνάμωσαν το ρεύμα μετανάστευσης προς την Αμερική. Ως θετικά μπορούμε να αναφέρουμε την πλήρη εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και της Εθνικής τράπεζας, αλλά και την αναγκαστική δημοσιονομική πειθαρχία που επέδειξε η Ελλάδα που έμαθε να λειτουργεί χωρίς ξένη υποστήριξη στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και έσοδα.

Είναι αναμφίβολο πως στα σκληρά και αποικιοκρατικά μέτρα του Διεθνούς Ελέγχου στηρίχθηκε η Ελληνική ανάπτυξη και Εθνική Αναγέννηση που ακολούθησε την πρώτη δεκαετία του 2ο0υ αιώνα που οδήγησε στους ένδοξους Βαλκανικούς πολέμους, άλλη μια επιβεβαίωση πως οι ανείπωτες δοκιμασίες δεν λυγίζουν αλλά χαλυβδώνουν και φανερώνουν το μέταλλο και τον χαρακτήρα ενός λαού.

Πηγές

Συλλογικό έργο, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, εκδόσεις "Εκδοτική Αθηνών"

Κώστας Κωστής, Η ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας τον 19ο Αιώνα, εκδόσεις "αλεξάνδρεια"

Αλέξης Φραγκιαδής, Ελληνική οικονομία 19ος-20ος Αιώνας, εκδόσεις "Νεφέλη"

H Ιστορια επαναλαμβανετε σαν ΦΑΡΣΑ!

vagmag
21-01-13, 07:20
https://www.techne.gr/attachment.php?attachmentid=23021&d=1351151865

Kaiser Wilhelm. Κάτι σαν ΜΕΡΚΕΛ με μουστάκι!!!




H Ιστορια επαναλαμβανετε σαν ΦΑΡΣΑ!

Το περίεργο είναι ότι μετά από τόσους "λάθους" χειρισμούς εδώ και 150 χρόνια, συνεχίζουμε το ίδιο βιολί. Δανειζόμαστε, χρεωνόμαστε, πτωχεύουμε, πεινάμε, ξεπουλάμε, και ξανά με τα χρόνια τον ίδιο κύκλο. :whistle:

gant
21-01-13, 10:09
Το ήξερα γιά κομμένο απ τα κρατικά ΜΜΕ. Σήμερα το πρωί όμως το άκουσα απ το δεύτερο!!
Πάντοτε επίκαιρο.

https://youtu.be/2aD9e8ZxI_8

bimmerm
21-01-13, 11:37
πολυ διαφωτιστικο το κειμενο.ολοι ξεραμε πανω κατω γενικα οτι τα δανεια ξεκινησαν απο τοτε αλλα λεπτομερειες εγω προσωπικα δεν ηξερα.
σιγουρα φταινε και οι ξενοι ,ομως εμεις φταιμε περισοτερο.εμεις τους δινουμε πατημα και ευκαιριες να μας εκμεταλευτουν.αν απο τοτε που αρχισε ,οπως γραφτηκε ,να εξυγιανεται ο τραπεζικος τομεας και να ισχυροποιειται η αναπτυξη της ελλαδας ειχαμε μια ανοδικη συνεχεια με πατριωτικες πολιτικες τωρα θα ειμασταν σουπερ οικονομια και δυναμη.να δω ποια ευκαιρια θα αρπαξουμε για να το κανουμε.ελπιζω να ειναι αυτη.

οσον αφορα τον λοβερδο κριμα γιατι πιστεψα οτι θα ειναι απο τους πολιτικους που ηθελε να δουλεψει και να ενδιαφερεται για την ελλαδα.οχι οτι δεν ειναι αληθεια ολα αυτα που λεει αλλα οπως ειπαν και αλλοι εδω μεσα επρεπε να διαχωριζε την γραμμη του απο τοτε.τωρα ειναι μια ακομα ''κατσελη''.
σαυτα που ειπε ομως ξεχναει κατι.οτι ολα αυτα που περιγραφει που γινονται στην ελλαδα ,αυτος και οι συναδελφοι του απο ολλα τα κομματα το προκαλεσαν.αυτο το ξεχνανε και βγαζουν την ουρα τους απεξω.η βια δεν ηρθε απο την ξεφτιλα της οικονομιας αλλα απο την απαξιωση του πολιτικου μας συστηματος,απο ξεφτιλα των βουλευτων.βουλευτων που αλλα λενε και αλλα κανουν και μετα κανουν πως δεν τα ηξεραν η' οτι φταινε αλλοι,καποιοι εξωγηινοι.βουλευτες δλδ.σαν τον λοβερδο.

υ.γ ξερω οτι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι ετσι.αναφερω ομως ενα περιστατικο.πηρα τηλεφωνο πριν κατι εβδομαδες στον δημο να φτιαξουν μια λακουβα σε εναν περαστικο δρομο και ηρθαν με μετα απο 3 μερες.ευγενικη η κυρια στο τηλεφωνο ,τοτε.οι υπαλληλοι που ηρθαν για ενα ανεξηγητο λογο βουλωσαν τα 3/4 της λακουβας.λεω οκ οταν ξαναχαλασει,που θα γινονταν γρηγορα ετσι οπως δεν την φτιαξαν,
θα τους ξαναφωναξω.εντωμεταξυ στο διαστημα του 1 μηνος που μεσολαβησε ανοιξαν αλλες 2 διπλα σαυτην.η κατασταση ειχε γινει επειγον πλεον.μου κανει εντυπωση που κανεις δεν τηλεφωνει.παιρνω την προηγουμενη εβδομαδα τηλεφωνο και ειπαν θα ερθουν.μετα απο 5 μερες πηρα σημερα να δω γιατι δεν ηρθαν.μηπως εχουν απεργια η' καποιο αλλο λογο.δεν συνηθιζοταν αυτο και βγαινει η ιδια ''κυρια'' στο τηλεφωνο.

γεια σας.ειχα τηλεφωνησει πριν λιγες μερες για κατι λακουβες στον δρομο και ακομα δεν ηρθαν.

απανταει με τονο εισαγγελικο και νευριασμενη.σαφως κυριε και δεν ηρθαν.3 εργατες ειναι ποτε να προλαβουν.

εγω ομως το κυρια μου το ''σαφως'' το δικο σας δεν το γνωριζω γιατι δεν ξερω τι γινεται στον δημο,γιαυτο πηρα να μαθω.ο τονος σας δεν ειναι ευγενικος και δεν φτανει που δεν κανατε την δουλεια σας, ε ..δεν θα μου κανετε και παρατηρηση

τωρα που θα τα παρουν οι ιδωτες να δειτε τι δουλεια θα κανουν.να πατε εκει να παραπονεθειτε να δουμε.

εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος θα τα παρει,μακαρι να τα παρουν αν εσεις δεν θελετε να δουλεψετε και ειστε αγενεις απο πανω.δημοσιους υπαλληλους σαν εσενα να τους απολυσουν.

βρε αντε απο δω....

αστο διαολο ...

μια τυπικη συζητηση με το δημοσιο.

το λαθος που κανουν αρκετοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι οτι επειδη εχουν εκνευριστει που αλλαζουν τα παντα γιαυτους ,ειναι οτι τους φταινε οι συμπολιτες τους και τα βαζουν μαζι τους,αντι να τους εχουν με το μερος τους.

Thomelef
21-01-13, 11:50
κλαίω τους ιδιώτες που θα αναλάβουν χρέη δημοσίου...σαν μλκς θα την πατήσουν.

να δούμε με τι θα τους πληρώσουν. θα παραδίδουν, θα φορολογούνται απο τα παραστατικά, θα πληρώνουν και την φάπα, για να'ναι στο περίμενε...

αλήθεια. ήθελα να'ξερα απο τους ολυμπιακούς μέχρι και σήμερα, γιατί δεν κλείνουν ανοιχτοί λογαριασμοί ανθρώπων που παρέδωσαν έργα.

πελάτης μου που έκανε δουλειές για το ολυμπιακό χωρίο έχει να λαβαίνει το 70% της δουλειάς που έκανε.

φυσικά σαν καλός μλκς όπως όλοι μας, εδώ και 8 χρόνια πληρώνει τα πάντα στην ώρα του, χωρίς να μπορεί να κάνει συμψηφισμό τα χρωστούμενα.

οχετός, αηδια και δυσοσμία παντού με το ελληνικό δημόσιο. μια αηδία σκέτη...

katsaraios
21-01-13, 11:51
Προς αποφυγη παρεξηγησεων το αρθρο ειναι του δημοσιογραφου
Γιαννη Λοβερδου οχι του Ανδρεα Λοβερδου του μασοκ..
Για αυτο μου εκανε εντυπωση η απαντηση του Σταθη οτι ηταν στα πραγματα και ειχε την δυναμη,μαλλον τον μπερδεψε..thumb ???

bimmerm
21-01-13, 12:48
ωχ,μας μπερδεψες.δεν πειραζει ετσι κιαλιως και ο λοβερδος ο πολιτικος τα ιδια ειπε σε πρωινη εκπομπη.τι γιαννης ,τι γιαννακης.
θωμα γηπεδο σε εναν δημο της θεσσαλονικης ,καθεται κυριολεκτικα μετα τους ολυμπιακους γιατι ο εργολαβος δεν το παρεδωσε αφου τους χρωστανε οι ''ειδημονες'' του δημοσιου 800.000 ευρω!
παντως η ταση δειχνει οτι οι ιδιωτες αγοραζουν μονο το υγιες μερος.τα χρεη και τις ζημιες τις αφηνουν εξω κατα την συμφωνια την για την αγορα των δημοσιων συμφεροντων επιχειρησεων.ετσι εγινε με τις τραπεζες εως τωρα.με τις δημοσιες υπηρεσιες και τις δεκο μπορει να γινει αυτο?
μαλλον ναι αφου μπορουν να περνανε αντισυνταγματικοι νομοι γιατι να μην μπορει να γινει και αυτο?νομοι ζουγκλας επικρατουν.

Stathis
21-01-13, 13:01
εγω δεν μπερδευτηκα καθολου.
ο τυπος αποκαλειται -ως γνωστον- τεταρτη εξουσια.
αρα ο πρωτοκλασσατος τοτε δημοσιογραφος σαφως και ασκουσε εξουσια δια μεσου του τυπου.
βεβαια το σχολιο μου ταιριαζει ακριβως ισως και καλυτερα και στον πολιτικο λοβερδο.
δεν εχει τοσο σημασια, διαλεγετε και παιρνετε...

katsaraios
22-01-13, 13:26
Τι εγινε ρε γμτ ,τοσο πολυ ??

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=187113&catid=3

Ptboul
22-01-13, 13:40
Μέχρι και κινητήρες έξω από τα αυτοκίνητα βγήκαν!

Μου κάνει εντύπωση τέτοιας έκτασης ατύχημα, μιας και οι Θεσσαλονικείς έχουν μεγάλη εμπειρία σε χιόνι και ομίχλη (σε αντίθεση με εδώ που με μια νιφάδα γίνεται αλλαλούμ).

Ας ελπίσουμε να είναι καλά όλοι οι τραυματίες.

Bitz
22-01-13, 13:51
Aυτος στο βιντεο τι θελει να μας πει; οτι ολα αυτα εγιναν με 25 χλμ;;

BILL007
22-01-13, 13:56
ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ... Απο 500εκατ. που περίμεναν έφτασαν μόλις τα 43εκατ. :shok:

Μου φαίνεται πως έρχονται και άλλα μέτρα...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

https://www.frontpages.gr/data/2013/20130122/EleutherosTyposI.jpg

Thomelef
22-01-13, 13:58
αφού είναι ηλίθιοι...

BILL007
22-01-13, 14:04
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...Απλά για εμένα το θέμα είναι ότι για να βρούν τα 450 που τους λείπουν σίγουρα κάποιο άλλο κακό θα γίνει ;)

Thomelef
22-01-13, 14:07
ας γίνει...κάκαλα μαλλία θα πάρουνε. απο που θα τα πάρουν? εδώ να φάει δεν έχει ο κόσμος.

ας γίνει έτσι, μπας και γκρεμιστούμε καμμιά φορά, να ηρεμήσουμε. γιατί την κρατάμε όρθια τέτοια χώρα, ακόμα δεν έχω καταλάβει. μαγαζί που μόνο ζημιές κάνει, είναι για κλείσιμο. αφού απο τις εκλογές μέχρι τώρα δεν μπορέσανε να φτιάξουν βασικά σφάλματα στο σημείο μηδέν που ανέλαβαν, εύκολα μπορείς να μαντέψεις το μέλον.

friendgr
22-01-13, 15:00
Δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν ότι τα παίρνουν από ΟΛΟΥΣ και όχι από αυτούς που τα έχουν.

Από που θα τα πάρουν; αν αυξήσουν τον φόρο στην βενζίνη και πάει η απλή 2 ευρώ (μην πω και παραπάνω) ξαφνικά θα σταματήσουν τα μποτιλιαρίσματα κάθε πρωί στους δρόμους; Δεν νομίζω.

Δεν θα μας αφήσουν να γκρεμιστούμε. Θα μας αφήσουν στο σημείο να λέμε: αααα αυτός έχει αυτοκίνητο, αυτός έχει δουλειά , αυτός έχει σπίτι κλπ κάτι ανάλογο όπως βλέπουμε σε κάτι ελληνικές ταινίες του 60.....

katsaraios
22-01-13, 15:18
Αυτα ειναι τα ομορφα
Κατοπιν εντολης ολα στημενα,αυτο λενε οι εισαγγελεις !!!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να ασκηθεί κατά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ και άλλων στελεχών της Αρχής, σχετικά με την υπόθεση με τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.
Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργατά, η οποία είχε υποστηρίξει πως είχε σκόπιμα γίνει υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μάλιστα, η κα Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

πηγη.newsit.gr

bimmerm
22-01-13, 15:37
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

ελα ρε,σοβαρα?αληθεια?και εγω νομιζα οτι θα προεκυπταν:whistle::hystericalbs1:

Driver M
22-01-13, 15:55
Αυτα ειναι τα ομορφα
Κατοπιν εντολης ολα στημενα,αυτο λενε οι εισαγγελεις !!!


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς να ασκηθεί κατά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ και άλλων στελεχών της Αρχής, σχετικά με την υπόθεση με τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.
Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργατά, η οποία είχε υποστηρίξει πως είχε σκόπιμα γίνει υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ.

Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Μάλιστα, η κα Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση εστάλη πριν από περίπου έναν χρόνο από τους εισαγγελείς στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών τού τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από την κοινοβουλευτική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία πολιτικών ευθυνών και έτσι η δικογραφία με το συνοδευτικό πόρισμα επιστράφηκε στο Εφετείο για τη συνέχιση της έρευνας ως προς ενδεχόμενες ευθύνες μη πολιτικών προσώπων.

πηγη.newsit.gr
Και για να μην ξεχνιόμαστε, λόγω του (μαγειρεμένου) ελλείμματος αυτού φτάσαμε να ζητάμε δάνεια από ΔΝΤ και ΕΕ με εξευτελιστικούς όρους και η χώρα αυτή να βρίσκεται μέχρι σήμερα σ'ένα γκρεμό δίχως τέλος.
Όταν όμως κάποιοι λέγαμε ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα (πλασματικά διογκωμένα ελλείμματα που οδήγησαν στην επίκληση ξένης βοήθειας από ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου και υπογραφή όρων που επιδείνωσαν ραγδαία την ήδη κακή κατάσταση της χώρας, προς όφελος κάποιων...), κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας.:whistle:

Η ιστορία θα αποφανθεί σίγουρα για τα προμελετημένα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος της χώρας, το θέμα όμως είναι να αποφανθεί και η δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν άμεσα οι υπαίτιοι, να αλλάξουν οι όροι των συνθηκών (αφού βασίστηκαν σε ψευδή στοιχεία) και να μπορέσει η χώρα σταδιακά να ανακάμψει.
Με τα τσιράκια που κυβερνάνε πάντως, τα οποία συνεχίζουν με ευλάβεια το καταστροφικό έργο των προκατόχων τους, κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Thomelef
22-01-13, 16:13
τώρα να τιμωρηθούν? και άντε και τιμωρήθηκαν. θα φέρει πίσω δουλειά αυτό το πράγμα για να πάρω πίσω τα 20 άτομα που έδιωξα?

δεν μας νοιάζουν αυτά ρε. τέτοιες ειδήσεις θέλουμε, αλλά του στύλ...τον βάλανε μέσα γι'αυτό και αυτό και αυτό, ενώ παράλληλα να γίνονται κινήσεις για την ανόρθωση.

έχουμε πήξει να ακούμε κατηγορίες στην θεωρία, και όταν φτάνουν στην πράξη κουκουλώνονται όλα.

μια λογική κυβέρνηση θέλουμε το κέρατο μου μέσα. όχι αυτούς τους σιχαμένουν ψέυτες.

nikos1400
22-01-13, 16:24
λιγη δικαιοσυνη ρε παιδια...;;;

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

bimmerm
22-01-13, 16:39
αυτοι που μας εφεραν εδω κυβερνανε τωρα παλι.ολοι μαζι οι υπαιτιοι των 40 χρονων.οποτε ουτε δουλειες θα δουμε,ουτε φυσικα τιμωριες γιατι σιγουρα δεν προκειται να τιμωρησουν τους ευατους τους.
αλλα και οι αλλοι να ερθουν μια απο τα ιδια θα ειναι.ολοι πριν τις εκλογες μιλανε για τιμωρια των ιθυνοντων αντιπαλων και μολις εκλεγονται γαργαρα ολα!γιατι φοβουνται μετα στις επομενες εκλογες μην γυρισει ξανα ο τροχος στους αλλους και εχουν βεντετα.
ειναι γνωστη ρε παιδια η ιστορια τι εγινε.αυτη η υπαλληλος ειπε στον μεγα μα@ακα οικονομολογο οτι ειναι λαθος τα στατιστικα και εκεινος της απαντησε σκασε δεν ξερεις τιποτα εδω χανομαστε...εχει γραφτει ο διαλογος .
σιγουρα μετα απο χρονια που δεν θα εχει τιμωρηθει κανεις και κυριως ο μαλα@ανδρεου θα καθονται ωραια και καλα στην απεναντι πολυθρονα του παπαχελα και θα λενε περηφανα την αληθεια!ετσι δεν γινεται?
πρωτα κλεβουν και ρημαζουν και μετα βγαινουν και το λενε δημοσια για να το περηφανευτουν..η διαστροφη του κακοποιου..και μας γυριζουν τα λαμπακια εμας.

katsaraios
22-01-13, 17:24
μια λογική κυβέρνηση θέλουμε το κέρατο μου μέσα. όχι αυτούς τους σιχαμένουν ψέυτες.

Τομι δεν υπαρχει λογικη κυβερνηση και ως γνωστον
"κορακας κορακου ματι δεν βγαζει"

Συμφωνω εν μερει με τον Αρη ,αλλα θα συμπληρωσω οτι εχουμε χιλιοπει πως η σαπιλα και η διαφθορα επαιξε μεγαλο ρολο στα ελλειματα (μαγειρεμενα η μη) και θελαμε ξεσκαρταρισμα .
Το παιχνιδι στηθηκε οργανωθηκε και εκτελεστηκε οπως καθε σεναριο "καθαρσης" και παρεσυρε σαν χειμαρος και τα ξερα και τα χλωρα ,το γνωριζαν οτι μαζι με αυτους που φταινε και επρεπε να παρουν ποδι θα την πληρωναμε ολοι τελικα !
Απο οτι διαβασαμε η εκθεση των 2 εισαγγελεων εγινε περισυ οταν και ξεσπασε το σκανδαλο περι "παραιτησης" τους αν θυμαστε ,τοτε επαιζε δυνατα στα ΜΜΕ ...

Nino
22-01-13, 17:55
αφιερωμενο στους απανταχου "παπαγαλους" και στους πλανηθεντες..

δεν κοιταξα και πολλες σελιδες πισω, αλλα μαλλον σαν να περασε "απαρατηρητο"...
καποιοι εδω μεσα τα λεγαμε πολλα χρονια πισω!!!
Οριστε και επισημα η παραδοχη
https://www.tovima.gr/politics/article/?aid=479433

τι καταφεραμε?
να νομιζουμε οτι για ολα τα δεινα, μας φταιει ο απεναντι , ο διπλανος μας κλπ
μπραβο μας!!

Stathis
22-01-13, 18:16
δεν ξερω αν ειναι ο διπλανος ή ο απεναντι που φταινε, παντως ειναι γεγονος οτι τα λ7 δεν τα φερνει ο πελαργος.
αυτο εγινε πλεον εμφανες παρα τη μεγαλη προσπαθεια οσων εμαθαν να ζουν ετσι και στηριξαν πανω σε αυτο το παρελθον, το παρον και το μελλον τους.
και δεν ειναι μονο αυτο, αλλα σερνουν ολον τον υπολοιπο κοσμο στην καταστροφη χωρις κανενα δισταγμο και καμια αιδω.

Thomelef
22-01-13, 18:57
χαμός θα γίνει αύριο με τους απεργούς των ΜΜΜ...κρίθηκε παράνομη η απεργία, και απάντησαν με νέα 24ωρη. η απάντηση της πολιτείας είναι ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος...

οκ. εφαρμόστε τον τον ρημαδονόμο, αλλά εφαρμόστε τον παντού γμτ.

Stamatis
23-01-13, 08:24
Απειλει η κυβερνηση οτι θα εφαρμοσει το νομο.

Απειλει οτι θα εφαρμοσει το νομο.

Ετσι για να καταλαβετε που βρισκεστε.

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Thomelef
23-01-13, 08:35
είναι κάτι σαν τον γιατρό για την κόρη μου.

ο γιατρός παρόλο που είναι υπαρκτό πρόσωπο, είναι ο νάμπερ ουάν λόγος για να ακούει η μικρή.

τον έχει δεί 10 φορές για τα εμβόλια της απο τότε που γεννήθηκε, ξέρει ότι υπάρχει, και φοβάται μην έρθει και την κάνει ένεση.

έτσι είναι και ο νόμος στην ελλάδα. ότι είναι ο γιατρός για την μαλένα όταν δεν ακούει, το ίδιο είναι και ο νόμος για την ελλάδα.

η διαφορά είναι ότι η μικρή σκέφτεται τις κυρώσεις του αν θα'ρθει τελικά ο γιατρός, και στο τέλος υπακούει. αντίθετα, στην χώρα μας, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

γενικότερα, πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση ν'αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο???άι θινκ νοτ.

Skyline_IS
24-01-13, 06:30
https://www.gazzetta.gr/koinonia/article/364590-pliromenes-apergies-kai-xrysoi-misthoi

Panos 316T
24-01-13, 08:44
https://www.gazzetta.gr/koinonia/article/364590-pliromenes-apergies-kai-xrysoi-misthoi

Δεν φτάνει μόνο η παράνομη προσληψή τους αλλά "ανεβαίνουν και στο κρεβάτι" :thumbsdown:

ά ρε.... στιλιάρι που θέλουν !

Skyline_IS
24-01-13, 10:30
Δεν γνωριζω αν αληθευουν αυτοι οι υπερογκοι μισθοι (ΗΣΑΠ 4000) αλλα μιλαμε για τον απολυτο παραλογισμο...

Σηκωθηκαν τα αγγουρια να δειρουν τον μαναβη με λιγα λογια :whistle:

S8N
24-01-13, 11:16
Δεν γνωριζω αν αληθευουν αυτοι οι υπερογκοι μισθοι (ΗΣΑΠ 4000) αλλα μιλαμε για τον απολυτο παραλογισμο...

Σηκωθηκαν τα αγγουρια να δειρουν τον μαναβη με λιγα λογια :whistle:

Αν κρίνουμε από τα παχύδερμα που βγήκαν να μιλήσουν στα δελτία ειδήσεων, μπορεί να λες και λίγα. Έχουν μάλιστα το θράσος ν' απειλούν πως θα ζήσουμε στιγμές του 1992. Έχουν κάνει ήρωές τους τους Σταμουλοκολλάδες και τον υπόλοιπο εμετικό συρφετό, που ξεγύμνωνε τους ιδιοκτήτες λεωφορείων στη μέση του δρόμου . Το χειρότερο είναι ότι είδα και τον Στρατούλη να βγαίνει να τους υποστηρίζει. Τον μεροκαμιατάρη που πηγαίνει με τη συγκοινωνία στη δουλειά για 15-20 ευρώ μεροκάματο ποιος θα τον υποστηρίξει κ. Στρατούλη? Εμένα που έκαψα μισό ρεζερβουάρ και πλήρωσα parking στην Κλαυθμώνος 8 ευρώ ποιος θα με υποστηρίξει κ. Στρατούλη? Στα π@π@ρι@ μου το ενιαίο μισθολόγιο. Ν' απολυθούν όλα τα τσιράκια του Βερελή, του Στυλιανίδη και του κάθε λαμόγιου που διόριζε στις πλάτες μας λες και οι μισθοί τους έρχονται ουρανοκατέβατοι και ν' αντικατασταθούν με ανέργους.

Thomelef
24-01-13, 13:11
στο μεταξύ στην αγορά, άκραν του τάφου σιωπή...πιο εφιαλτικό μήνα απο αυτό τον ιανουάριο δεν έχω ξαναζήσει.

παίρνει κόσμος στο μαγαζί, γιατί δεν έχουν τι να κάνουν...

για κλάμματα είμαστε...αισιόδοξος είπα? γκρεμίστηκε και αυτό. παρακαλώ κάποιος να το αφαιρέσει απο το ποστ...μην μας περάσουν και για χασίκλες...

Harisp
24-01-13, 14:12
στο μεταξύ στην αγορά, άκραν του τάφου σιωπή...πιο εφιαλτικό μήνα απο αυτό τον ιανουάριο δεν έχω ξαναζήσει.

παίρνει κόσμος στο μαγαζί, γιατί δεν έχουν τι να κάνουν...

για κλάμματα είμαστε...αισιόδοξος είπα? γκρεμίστηκε και αυτό. παρακαλώ κάποιος να το αφαιρέσει απο το ποστ...μην μας περάσουν και για χασίκλες...

Πάντα ο Γενάρης είναι κλάμα...
Ακόμα και τις καλές εποχές έτσι ήταν και υπήρχε αισθητή πτώση.

StratosZ4
24-01-13, 14:31
Ευτυχως εμεις ξεκινησαμε παρα πολυ δυνατα στο 2013.

Μη μας παιρνει απο κατω παιδες. Οποιος το παλεψει σωστα και μεθοδικα πιστευω πως απο εδω και περα εχει μονο να κερδισει.

Η 'σκαρταδουρα' εχει σχεδον εξαφανιστει απο την αγορα

Thomelef
24-01-13, 15:38
Ευτυχως εμεις ξεκινησαμε παρα πολυ δυνατα στο 2013.

Μη μας παιρνει απο κατω παιδες. Οποιος το παλεψει σωστα και μεθοδικα πιστευω πως απο εδω και περα εχει μονο να κερδισει.

Η 'σκαρταδουρα' εχει σχεδον εξαφανιστει απο την αγορα
εγώ συνεχώς την βλέπω να αυξάνεται...ακόμα και νοικοκύρηδες πλέον, έχουν περάσει στην άλλη πλευρά. ειδικά στον κλάδο μας είναι άστα βράστα...δεν έχουν ούτε πριονίδι για παραγγελεία, εργοστάσια που απασχολούσαν 30 και 40 άτομα. ξέρω ότι πάντα ο γενάρης ήταν δύσκολος μήνας, αλλά αυτό είναι το κάτι άλλο. πέραν απο 2-3 καλές δουλίτσςε που έχουμε για έξω, απο εδώ μέσα δεν παίζει ούτε μια παραγγελεία. έλεος...

STREETRACING
25-01-13, 07:37
Ασεφτος ο μηνάς αυτός.
Το 12 μου έκλεισε με 80% πτώση,
Το 13 το βλέπω ολοκαύτωμα.
Κ όχι εγω μόνο .


Sent from my iPhone using Tapatalk

Thomelef
25-01-13, 08:02
άσε γιάννη...μιλάμε για πολύ κλάμα ο φετινός γενάρης.

είναι απίστευτο αυτό που έχει γίνει. και φυσικά σαν αρχή του χρόνου, σκάνε όλα μαζί, και κάποια σκάνε και διπλά...πχ τα κωλοένσημα γ@μω το ικα τους μέσα.

που στο διάλο πάνε τόσα λεφτά ρε γμτ. τι ρωτάς πές, δεν ξές ρε τραχανά???

StratosZ4
25-01-13, 08:52
Ασεφτος ο μηνάς αυτός.
Το 12 μου έκλεισε με 80% πτώση,
Το 13 το βλέπω ολοκαύτωμα.
Κ όχι εγω μόνο .


Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε ποιο κλαδο εισαι?

Monsta
25-01-13, 08:59
Πραγματικός διάλογος στο φβ...

Απολαύστε.



"Επαναστάτρια: Είναι ντροπή, εσύ, εργαζόμενη γυναίκα να υποστηρίζεις τη χούντα.
Εγώ: Λάθος κατάλαβες. Δεν υποστηρίζω τη χούντα. Αντιθέτως!

- Τότε γιατί σχολιάζεις ενάντια στους απεργούς;
- Επειδή δεν υποστηρίζω τη χούντα.
- Με κοροϊδεύεις;
- Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
- Θα έπρεπε να υποστηρίζεις τους αγωνιστές και όχι τους κλεπτοκράτες.
- Αυτό δεν κάνω;
- Δεν είδα να υποστηρίζεις τους απεργούς.
- Τώρα δεν είπες πως δεν πρέπει να υποστηρίζω τη χούντα και τους κλεπτοκράτες; Μη μου τα γυρίζεις.
- Τι εννοείς; οι εργαζόμενοι είναι χούντα;
- Όχι οι εργαζόμενοι. Οι μη εργαζόμενοι, αλλά αμειβόμενοι, που δεν με αφήνουν 8 μέρες να πάω στη δουλειά μου.
- Αυτό δεν είναι χούντα, Η απεργία είναι δικαίωμα ιερό.
- Η εργασία δεν είναι;
- Οι ανθρωποι αγωνίζονται ΚΑΙ για σένα.
- Κι εγώ αγωνίζομαι να πάω κάποτε στη δουλειά μου. Άλλωστε, δεν θυμάμαι να τους ζήτησα κάτι τέτοιο.
- Δεν χρειάζεται. Για το καλό σου είναι, δεν χρειάζεται να σε ρωτήσουν.
- Αααα! Κάτι μου θυμίζει αυτό. Να δεις πώς το έλεγαν...χούντα;
- .................................................. .........................................

* πού πήγες καλέ;"



Brainfukc those bastards. thumb

Ptboul
25-01-13, 09:01
Ρε Κώστα γύρνα πίσω (στο φόρουμ) που είσαι? Τι κάνεις? Όλα εντάξει;; ♥

Monsta
25-01-13, 09:04
"Εδώ αμαξοστάσιο, εδώ αμαξοστάσιο, σας ομιλεί ο σταθμός των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων διορισμένων με προνόμια εκτός ΑΣΕΠ, Λαέ της Αθήνας..."

Monsta
25-01-13, 09:07
thumb

τώρα πες την αλήθεια. Πόσες φορές σου ξέφυγε το "YES, I DOES!!".

vagmag
25-01-13, 09:11
Γεια σου ρε Κώστα !!! Που χάθηκες φίλε μου ;;;
Το αυτοκίνητο σου, το προσέχω σαν τα μάτια μου !!!! :original:

Χαίρομαι που διαβάζουμε νέα σου !!!

Monsta
25-01-13, 09:16
Γεια σου ρε Κώστα !!! Που χάθηκες φίλε μου ;;;
Το αυτοκίνητο σου, το προσέχω σαν τα μάτια μου !!!! :original:

Χαίρομαι που διαβάζουμε νέα σου !!!


Αυτό είναι πολύ ευχάριστο νέο Βαγγέλη!! :original:

Panos 316T
25-01-13, 09:18
Κώστα την καλημέρα μου και από μένα !

Να υποθέσω ότι μας γράφεις πέραν του ατλαντικού;

Ptboul
25-01-13, 09:19
Να υποθέσω ότι μας γράφεις πέραν του ατλαντικού;

Εγώ κατάλαβα ότι γράφει από το αμαξοστάσιο :hystericalbs1:

Stathis
25-01-13, 09:20
ελα ρε μονσταρα μου που εισαι νιγκα μου?

gnx
25-01-13, 09:21
Πραγματικός διάλογος στο φβ...

Απολαύστε.



"Επαναστάτρια: Είναι ντροπή, εσύ, εργαζόμενη γυναίκα να υποστηρίζεις τη χούντα.
Εγώ: Λάθος κατάλαβες. Δεν υποστηρίζω τη χούντα. Αντιθέτως!

- Τότε γιατί σχολιάζεις ενάντια στους απεργούς;
- Επειδή δεν υποστηρίζω τη χούντα.
- Με κοροϊδεύεις;
- Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
- Θα έπρεπε να υποστηρίζεις τους αγωνιστές και όχι τους κλεπτοκράτες.
- Αυτό δεν κάνω;
- Δεν είδα να υποστηρίζεις τους απεργούς.
- Τώρα δεν είπες πως δεν πρέπει να υποστηρίζω τη χούντα και τους κλεπτοκράτες; Μη μου τα γυρίζεις.
- Τι εννοείς; οι εργαζόμενοι είναι χούντα;
- Όχι οι εργαζόμενοι. Οι μη εργαζόμενοι, αλλά αμειβόμενοι, που δεν με αφήνουν 8 μέρες να πάω στη δουλειά μου.
- Αυτό δεν είναι χούντα, Η απεργία είναι δικαίωμα ιερό.
- Η εργασία δεν είναι;
- Οι ανθρωποι αγωνίζονται ΚΑΙ για σένα.
- Κι εγώ αγωνίζομαι να πάω κάποτε στη δουλειά μου. Άλλωστε, δεν θυμάμαι να τους ζήτησα κάτι τέτοιο.
- Δεν χρειάζεται. Για το καλό σου είναι, δεν χρειάζεται να σε ρωτήσουν.
- Αααα! Κάτι μου θυμίζει αυτό. Να δεις πώς το έλεγαν...χούντα;
- .................................................. .........................................

* πού πήγες καλέ;"



Brainfukc those bastards. thumb

Damn you nigga, thought you was off to San Fernando valley to be a porn star!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Monsta
25-01-13, 09:28
Κώστα την καλημέρα μου και από μένα !

Να υποθέσω ότι μας γράφεις πέραν του ατλαντικού;


Not yet. :original:




Εγώ κατάλαβα ότι γράφει από το αμαξοστάσιο :hystericalbs1:


Killing me dude. :hystericalbs1:

pilot
25-01-13, 09:31
ελα ρε Κωστα! που χαθηκες γ@μω την αγανακτηση μου?

ο Βαγγος ψεμματα λεει, το εχει λιωσει στα παντιδια! χαχαχαχαχαχα

Monsta
25-01-13, 09:33
"Μετρό Νυρεμβέργης ΧΩΡΙΣ μηχανοδηγό. Πλήρωνε Έλληνα τους κοπρίτες "επιδόματα τούνελ". ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ."

STREETRACING
25-01-13, 09:33
Σε ποιο κλαδο εισαι?
βιοτεχνια γυναικειων ενδυματων απο το 1969

Monsta
25-01-13, 09:34
ελα ρε Κωστα! που χαθηκες γ@μω την αγανακτηση μου?

ο Βαγγος ψεμματα λεει, το εχει λιωσει στα παντιδια! χαχαχαχαχαχα


Αφού δε γυρνάει με τίποτα ρε....δε διαβάζεις? Ειδικά τώρα με τα χιονολάστιχα, ούτε με 1η. :hystericalbs1:

pilot
25-01-13, 09:35
:th_Laie_67-1:

nikos1400
25-01-13, 09:42
κωστα ειχες το πι-σι στο μαστορα;;

:D:D:D
καλως ξανα-ηρθες!

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

m_power_lunatic
25-01-13, 09:42
Απο τα καλυτερα παιδια του forum ο Κωστας,δεν το λεω επειδη ειναι φιλος μου αλλα θα συμφωνησετε και εσεις.

Man εκανα αριστερα προς Υγειας σημερα και σε σκεφτηκα σημερα το πρωι,ελπιζω να κανεις αυτο που πρεπει για την οικογενεια σου.

Θα σας παω εγω οικογενειακως στο αεροδρομιο,αφου μπορεις και εισαι και ικανος Κωστα να τα καταφερεις παντου φυγε μακρυα και ΜΗΝ κοιταξεις πισω.........

P.S Φιλε σηκωσα 1600 ευρω χθες,πληρωσα λογαριαμους ΔΕΚΟ-τελη-κινητα κτλ και κινδυνευω να μην εχω φραγκο στην τσεπη μου!!!Οικογενεια 3 ατομων με νεογεννητο και τελευταιο μιας και δεν προβλεπεται αδερφακι για την κορουλα μου.

Φυγεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monsta
25-01-13, 09:58
Απο τα καλυτερα παιδια του forum ο Κωστας,δεν το λεω επειδη ειναι φιλος μου αλλα θα συμφωνησετε και εσεις.

Man εκανα αριστερα προς Υγειας σημερα και σε σκεφτηκα σημερα το πρωι,ελπιζω να κανεις αυτο που πρεπει για την οικογενεια σου.

Θα σας παω εγω οικογενειακως στο αεροδρομιο,αφου μπορεις και εισαι και ικανος Κωστα να τα καταφερεις παντου φυγε μακρυα και ΜΗΝ κοιταξεις πισω.........

P.S Φιλε σηκωσα 1600 ευρω χθες,πληρωσα λογαριαμους ΔΕΚΟ-τελη-κινητα κτλ και κινδυνευω να μην εχω φραγκο στην τσεπη μου!!!Οικογενεια 3 ατομων με νεογεννητο και τελευταιο μιας και δεν προβλεπεται αδερφακι για την κορουλα μου.

Φυγεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε εεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Γιάννη μου τα αισθήματα είναι αμοιβαία από παλιά και το ξέρεις.

Έπρεπε να σταματήσεις να σε δω. Θα τα πούμε κατ ιδίαν πριν φύγω σίγουρα, μην ανυσηχείς.



Νίκο, το μονστο-πισί δεν έχει ανάγκη από κανένα μάστορα, δουλεύει μπόμπα με τη καβούκα-τέρας και το άλφα Ν.

StratosZ4
25-01-13, 10:10
βιοτεχνια γυναικειων ενδυματων απο το 1969

Ααα:original:
Σε νιωθω...

Πλεκτηριο, βαφειο, πλυντηριο,ετοιμο?

Monsta
25-01-13, 10:11
"Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, εκνευρισμένος από όσα έλεγε ο κ.Γεωργιάδης, είχε πει: «Δικάζει ο Άδωνις εμάς, ενώ έχουμε 3.500 νεκρούς από την πολιτική του Άδωνι. Παράγγειλε φέρετρα κι έλα να μας πάρεις».


Σιγά μη σκίσεις κάνα καλτσόν.

Monsta
25-01-13, 10:14
ΑΥΤΗ την στιγμή γίνεται livestream μετάδοση της ομιλίας ΤΣΙΠΡΑ. Ο Τσίπρας μιλάει Ελληνικά [τις συνήθεις αρλούμπες του] ΑΛΛΑ το αστείον είναι ότι τα Αγγλικά των μεταφραστών είναι χειρότερα από τα δικά του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χτυπιέμαι στα γέλια PANDEMONIUM

Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ τηε ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ




https://www.youtube.com/watch?v=tjvoK5s7iXA

Monsta
25-01-13, 10:23
είπαμε ότι περιμένουμε φέτος??




Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι αυτοί οι λαϊκοί εργατοπατερούληδες των πραγματικά εργαζόμενων ότι μαζί με τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό και την αλά-γκρέκα ροζ αριστερά καταρρέει και το δικό τους παιχνίδι. Και ως υπεύθυνοι της αγανάκτησης όλων των πολιτών θα οδηγήσουν συντομότερα τις κρατικές επιχειρήσεις, που ακόμη λυμαίνονται, στα χέρια των ξένων επενδυτών.

Είναι καιρός να καταλάβουν ακόμη ότι οι ντουντούκες που τους είχαν μοιράσει το 1975-1980 ο Καραμανλής με τον Παπαληγούρα για να προκάνουν το αριστερό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και το 1980-1985 ο Παπανδρέου με τον Αρσένη παριστάνοντας τους σοσιαλιστές για να στριμώξουν το ΚΚΕ θα γίνουν μπούμερανγκ και θα διαλύσουν και την τελευταία κρατική ΔΕΚΟ. Και ας μην περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους σώσει. Με δανεικά δεν μπορούν να γίνουν λαμογιές.

Είναι καιρός να καταλάβουν ότι οι πραγματικά εργαζόμενοι που ούτε γραμμή έχουν από κόμματα ούτε συντάσσονται με πολιτικές επιδιώξεις και τις κομματικές σκοπιμότητες που πιστά ακολουθούν οι φτηνοί εργατοπατέρες διαχωρίζουν σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία την θέση τους.

Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας της χώρας της 25ετίας 1950-1975 και πήραν το κράτος από το 35% συμμετοχής του στην οικονομία και το έφθασαν στο 75% για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τα διάφορα σχέδια... ότι οι πραγματικά εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν σιχαθεί. Μαζί όμως με τους εργαζόμενους, που δεν είναι συνάδελφοί τους γιατί οι εργατοπετέρες είναι τεμπέληδες και ζουν από τα λεφτά των εργαζομένων και των φορολογούμενων, τους έχει σιχαθεί και όλη η κοινωνία που την κατάντησαν σαν ζώα να στοιβάζονται και να κρέμονται στις πόρτες των λεωφορείων για να εξασφαλίσουν αυτοί τους ξεχωριστούς μισθούς και τα επιδόματα. Αυτά βέβαια περνάνε μόνο στην ελληνική Σοβιετία όπου δεν είναι όλοι ίσοι. Επειδή οι κρατικοί υπάλληλοι είναι ποιο ίσοι από τους άλλους.

Είναι καιρός να σκεφθούν, (αν τους επιτρέπεται να σκεφθούν χωρίς κομματική άδεια) ότι η νομοτελειακή επιστροφή του κράτους στην ιδιωτική οικονομία με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνει με όρους που θα θέσουν οι εργατοπατέρες αλλά οι εργαζόμενοι.

Ας μην ξεχνάνε ότι πριν λίγους μήνες οι πραγματικά εργαζόμενοι φώναξαν την Εισαγγελία και την αστυνομία να ανοίξει τις πόρτες της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου και να τους απαλλάξει από τους εργατοπατέρες.

Το σύστημα που ξέρανε τελείωσε. Κατέρρευσε όχι γιατί ξαφνικά αναπτύχθηκε η χώρα και εξωραΐστηκε η ελληνική πολιτεία. Αλλά γιατί δεν υπάρχουν άλλα λεφτά να φαγωθούν. Γιατί όταν μαζί με αυτούς που τα φάγανε τα λεφτά τρώγανε και οι εργατοπατέρες σκορπίζοντας αστήρικτα επιδόματα και συντάξεις στους οπαδούς τους δεν είχαν τον καιρό να αναλογιστούν ότι τα δανεικά πρέπει κάποτε να τα επιστρέψεις.

Και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε επειδή κόπηκαν τα δανεικά. Τα λέω όσο πιο απλά μπορώ μήπως και την τελευταία στιγμή γίνει αντιληπτό ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους συνδικαΛΗΣΤΕΣ.

Δεν αντέχει γιατί ζει και θα ζει με την ζητιανιά από τους άλλους Ευρωπαίους για 15-20 χρόνια ακόμη. Δεν αντέχει γιατί οι άνεργοι θέλουν δουλειά από επιχειρήσεις και όχι διορισμούς από τους εργατοπατέρες δίδοντας γη και ύδωρ στο κόμμα.

Τα λέω αυτά απευθυνόμενος στους πραγματικούς συνδικαλιστές που ασφαλώς υπάρχουν και γνωρίζουν πως μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα τους όχι για να μπουν στην Βουλή και να ανέβουν στα υπουργεία όπως οι «αγωνιστές» διάλυσης της ιδιωτικής οικονομίας. Αλλά για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του εργατικού κινήματος δημιουργώντας με την παρουσία τους και τον διάλογο τους θέσεις εργασίας και όχι κλείνοντας εργοστάσια.

Αυτοί οι συνδικαλιστές ασφαλώς και υπάρχουν ακόμη και ας ψαχτούν με τους άλλους της συνδικαλιστικής απάτης να δουν τι μπορεί να γίνει.

Ας θυμίσουν στους εργατοπατέρες του ολοκληρωτισμού και τις δικές τους ευθύνες στην καταστροφή της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Ας τους θυμίσουν τις ευθύνες τους στην διάλυση της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας. Στην διάλυση της βιομηχανίας ελαστικών. Στην κατάρρευση της χημικής βιομηχανίας. Στην καταστροφή της παραγωγής λιπασμάτων. Στην διάλυση γιγαντιαίων κλωστοϋφαντουργικών συγκροτημάτων, βιομηχανιών ηλεκτρικών ειδών και συσκευών. Στην καταστροφή των βιομηχανιών υγιεινής, υγραερίου, οικοδομικών υλικών. Και τις ευθύνες τους στο κατρακύλισμα της ελληνικής χαλυβουργίας.

Ας τους θυμίσουν τις ευθύνες τους στην κοινωνική πρόκληση όταν βυθίζουν στο σκοτάδι την χώρα, όταν δένουν τα καράβια, όταν καταδικάζουν τους επιβάτες σε ποδαρόδρομο και σε έξοδα ταξί όπως σήμερα με το μετρό, τα τρένα, το τραμ και τα λεωφορεία.

Ας τους επαναφέρουν ακόμη στην μνήμη ότι ο Ωνάσης, ο Νιάρχος, ο Σκαλιστηρης, οι Καναδοί των ορυχείων και αρκετοί άλλοι πάτησαν και στο πρόσχημα των συγκρούσεων με τους συνδικαλιστές για να τα παρατήσουν και να φύγουν.

Και πως όταν χάνονται τα όρια των ευθυνών όλα γυρνάνε και χτυπάνε τα κεφάλια των εργαζομένων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν.


Πηγή:www.capital.gr

PANOS-E60
25-01-13, 10:24
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:18

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια. Μέσα στο κτίριο βρίσκονται οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχουν πάρει φύλλο πορείας.

Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό, από διάφορα σωματεία.

Νωρίτερα, στις 3:40 έγινε επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν απο τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.

.................................................. ..........

Σ. Κεδίκογλου: "Βλέπει" ομαλοποίηση της κατάσταση μέσα στο Σαββαροκύριακό

"Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία", επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.

.................................................. ...........

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


:thnx:

Monsta
25-01-13, 10:30
Τσίπρας προεκλογικά: "Θα σκίσουμε το κουρελόχαρτο του μνημονίου"

Τσίπρας στην Αμερική: "Κάποιοι κινδυνολόγοι θα σας πούνε ότι θέλουμε να σκίσουμε τις συμβάσεις της χώρας με το ΔΝΤ και την Ε.Ε."





https://www.youtube.com/watch?v=3utagMJA7A0

Monsta
25-01-13, 10:34
:thnx:

:original:



Ληξουριώτης: Παραβιάζει το Σύνταγμα το μέτρο της επίταξης, έπρεπε να απολυθούν οι συνδικαλιστές
1/24/2013 04:34:00 μ.μ. Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των απεργών του Μετρό, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Ληξουριώτης, σχολίασε στο Facebook:

Δυστυχώς, η κυβέρνηση απέναντι στους παράνομους "ασθενείς-αδειούχους-απεργούς" του Μετρό, επέλεξε, προχωρώντας στην εφαρμογή του μέτρου...


...της επίταξης υπηρεσιών, να δράσει "εξόχως" παράνομα.

Η επίταξη υπηρεσιών αποτελεί κατ' ουσίαν παραβίαση της θεμελιώδους αρχής της απαγόρευσης της αναγκαστικής εργασίας (υπΆ αριθ. 29 Δ.Σ.E. του 1930 περί αναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας, υπΆ αριθ. 105 Δ.Σ.E. περί καταργήσεως της αναγκαστικής Εργασίας του 1957 κ.λπ.).

Για το λόγο αυτό, οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας δέχονται εξαιρέσεις μόνο σε περιπτώσεις ανώτερης βίας (πόλεμος, καταστροφές ή απειλές καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, λιμοί, σεισμοί, επιδημίες κλπ.), ρητώς δε αποκλείουν τη χρησιμοποίηση της αναγκαστικής εργασίας "ως μέτρο κολασμού για τη συμμετοχή σε απεργία".

Πέραν αυτού με τις διατάξεις του Ν. 3536/2007 έχει οριστεί ότι «έκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης, που επιβάλλει την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Αυτό σημαίνει ότι το μέτρο της επίταξης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο α) για αμυντικές ανάγκες β) για ανάγκες που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές και γ) λόγω κινδύνων της δημόσιας Υγείας.

Η κυβέρνηση προτίμησε την παρανομία, αντί θαρραλέα κι έντιμα να προχωρήσει στην εφαρμογή του Συντάγματος και το Νόμου. Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει;

α) Να εφαρμόσει το άρθρο 14 § 10 περίπτ. ε' Ν. 1264/1982 που ορίζει ότι οι συνδικαλιστές απολύονται "Όταν εξακολουθούν να συμμετέχουν σε απεργία που κρίθηκε με δικαστική απόφαση μη νόμιμη ή καταχρηστική" (εδώ έχουμε μέχρι στιγμής όχι μία αλλά τρεις αποφάσεις που έκριναν την απεργία του Μετρό παράνομη.

β) Να καταθέσει αγωγές αποζημίωσης κατά των συνδικαλιστικών φορέων που παρανόμως απεργούν και κατά των ίδιων των συνδικαλιστών ζητώντας την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το Μετρό από την 8ήμερη παράνομη απεργία. Εάν σπάσω ένα μηχάνημα επικύρωσης εισιτηρίων αξίας κάποιων δεκάδων ευρώ, η εταιρεία οφείλει, και καλά θα κάνει, να ζητήσει δικαστικά να την αποζημιώσω. Τώρα που καθημερινώς η εταιρεία χάνει κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εξ αιτίας δικαστικώς αναγνωρισμένης παράνομης πράξης, περιέργως δεν κάνει τίποτε!

γ) Να στραφεί κατά της διοίκησης του Μετρό αστικά και ποινικά : 1) Γιατί καθυστέρησε να προσφύγει έγκαιρα δικαστικώς για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, 2) Γιατί συνήργησε με πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων της στην κατασκευή "απεργών-μαϊμού", ώστε η συντριπτική πλειοψηφία τους να αμείβεται (εδώ προκύπτει και αδίκημα απάτης). 3. Γιατί ήδη δεν έχει, ως όφειλε, προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την απόλυση των παρανομούντων συνδικαλιστών και την κατάθεση κατ' αυτών αγωγών αποζημίωσης.

δ) Να έχει ήδη ενημερώσει τους "απεργούς" ότι έχουν χάσει 8 ημέρες άδειας με αποδοχές, δεδομένου ότι οι ημέρες συμμετοχής σε παράνομη απεργία αφαιρούνται από την ετήσια άδεια.

ε) Να ανακοινώσει ότι προχωρεί άμεσα στην τροποποίηση επί του Ν. 1264/1982 σε ό,τι αφορά στις απεργίες στο δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να γίνουν πιο αυστηρές οι συνέπειες από την παραβίαση του νόμου.

Αυτές είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες η κυβέρνηση όφειλε άμεσα ήδη να έχει προχωρήσει, εάν ήθελε να κάνει νόμιμα, έντιμα και θαρρετά τη δουλειά της κι αν ήθελε να συγκρουστεί ουσιαστικά με τα συνδικαλιστικά κατεστημένα και με τις συνέργειες διοικήσεων ΔΕΚΟ κι αμαρτωλού συνδικαλισμού.

Δυστυχώς, ακόμα μια φορά, ο κομπογιαννιτισμός επικράτησε.

Samaro
25-01-13, 10:42
«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» από το France2 για τη Χαλκιδικh.

Δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού της Γαλλίας, συναντήθηκε με Χρήστο Πάχτα, δήμαρχο στις Σκουριές Χαλκιδικής, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για το κανάλι France2, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» και θέμα τη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή. .

https://www.polispress.gr/%C2%ABellada-to-megalo-xepoulima%C2%BB-apo-to-france2-gia-ti-chalkidiki/



https://www.youtube.com/watch?v=9q_2BGxWpXY"]https://www.youtube.com/watch?v=9q_2BGxWpXY

Monsta
25-01-13, 11:13
«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» από το France2 για τη Χαλκιδικh.

Δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού της Γαλλίας, συναντήθηκε με Χρήστο Πάχτα, δήμαρχο στις Σκουριές Χαλκιδικής, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για το κανάλι France2, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» και θέμα τη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή. .

https://www.polispress.gr/%C2%ABellada-to-megalo-xepoulima%C2%BB-apo-to-france2-gia-ti-chalkidiki/


https://www.youtube.com/watch?v=9q_2BGxWpXY


Μάλιστα.


Και οι διαδηλωτές φωνάζουν "Έξω οι κακοί ξένοι".


oooookey.


Τρολολόλ :hystericalbs1:

BILL007
25-01-13, 11:22
«Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» από το France2 για τη Χαλκιδικh.

Δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού της Γαλλίας, συναντήθηκε με Χρήστο Πάχτα, δήμαρχο στις Σκουριές Χαλκιδικής, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ για το κανάλι France2, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα» και θέμα τη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή. .

https://www.polispress.gr/%C2%ABellada-to-megalo-xepoulima%C2%BB-apo-to-france2-gia-ti-chalkidiki/


https://www.youtube.com/watch?v=9q_2BGxWpXY


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 7:23!!!!!!!!!!!!!! :shok:

Monsta
25-01-13, 11:26
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 7:23!!!!!!!!!!!!!! :shok:


Ε ναι ρε Μπιλ. Τι σε εκλπήσσει ? Στην Ελλάδα δε ζεις ?

BILL007
25-01-13, 11:32
Ε ναι ρε Μπιλ. Τι σε εκλπήσσει ? Στην Ελλάδα δε ζεις ?

Mε εκπλήσει που τον έδωσαν στεγνά! :D

Monsta
25-01-13, 11:40
Mε εκπλήσει που τον έδωσαν στεγνά! :D


Αν όντως τους ζητάει να προσλάβουν ανειδίκευτους εργάτες χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης, καλά του έκαναν. :original:


https://media.tumblr.com/tumblr_m76h3na31c1qb73iu.gif

bimmerm
25-01-13, 12:34
χαμαιλεων=ενα ζωο διποδο που ζει στην νεοελαδιους μνημονιους ξεφτιλιους με το ονομα τσιπρας.

αγαπημενη του αποχρωση ειναι το κιτρινοκοκκινο με παραλλαγες πρασινου και λιγο μπλε!εχει την μοναδικη ιδιοτητα να κρυβεται κατω απο οποιαδηποτε αποχρωση αρκει να πετυχαινει τον στοχο του.ποτε δεν καταλαβαινεις οτι ζει σαυτην την χωρα!

αλλη μια φοβερη επικτητη ιδιοτητα του ειναι οτι σε παραπλανει τελειως!αλλα σου δειχνει τοι θελει να κανει και αλλα κανει.προσποιηση λεγεται!

ορισμενες φορες νομιζεις οτι ειναι κατοικος της πατριωτικης χωρας του ελλαδιους και αλλες οτι ανηκει στην βορεια χωρα ευρωπαιους αποικιους!!!

παραλασσεται και προσαρμοζεται τοσο γρηγορα στα υπολοιπα ειδη διποδα αυτης της ελλαδιους που πλεον τον εχουν συνηθισει και δεν γινεται πιστευτος!

Monsta
25-01-13, 12:56
Ανέλαβε καθήκοντα ή απολύεσαι.

Α και πριν ξεχάσω......στο μισθό σου έχει γίνει μία μικρή "ρύθμιση"...



https://www.youtube.com/watch?v=paF5tEaqcVQ

Monsta
25-01-13, 12:59
χαμαιλεων=ενα ζωο διποδο που ζει στην νεοελαδιους μνημονιους ξεφτιλιους με το ονομα τσιπρας.

αγαπημενη του αποχρωση ειναι το κιτρινοκοκκινο με παραλλαγες πρασινου και λιγο μπλε!εχει την μοναδικη ιδιοτητα να κρυβεται κατω απο οποιαδηποτε αποχρωση αρκει να πετυχαινει τον στοχο του.ποτε δεν καταλαβαινεις οτι ζει σαυτην την χωρα!

αλλη μια φοβερη επικτητη ιδιοτητα του ειναι οτι σε παραπλανει τελειως!αλλα σου δειχνει τοι θελει να κανει και αλλα κανει.προσποιηση λεγεται!

ορισμενες φορες νομιζεις οτι ειναι κατοικος της πατριωτικης χωρας του ελλαδιους και αλλες οτι ανηκει στην βορεια χωρα ευρωπαιους αποικιους!!!

παραλασσεται και προσαρμοζεται τοσο γρηγορα στα υπολοιπα ειδη διποδα αυτης της ελλαδιους που πλεον τον εχουν συνηθισει και δεν γινεται πιστευτος!


Το πλέον αποκρουστικό είναι ότι οπαδοί του κυκλοφορούν συνέχεια ανάμεσά μας. :shok:

Kostas_1
25-01-13, 13:14
https://2.bp.blogspot.com/-Y6Pvd7RDDa8/UQJIxKbAptI/AAAAAAAAgOY/WrCCVsLcoN0/s640/17262474.jpg

Monsta
25-01-13, 13:50
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ να πάνε στα κομμάτια μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος.




Τσίπρας: Να ανακληθεί τώρα η επιστράτευση των εργαζόμενων του μετρό



Την άμεση ανάκληση εδώ και τώρα της επιστράτευσης των εργαζομένων του μετρό, την οποία τη χαρακτηρίζουν «αντισυνταγματική» και «στρατιωτικού τύπου», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στους Υπουργούς Μεταφορών, Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης,ενώ παράλληλα καταδίκασε την επέμβαση των ΜΑΤ στο μετρό στα Σεπόλια, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράφει σύσσωμη.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσίπρας, αποκάλεσε την επιστράτευση των εργαζόμενων του μετρό «στρατιωτικού χαρακτήρα ενέργεια» και αντισυνταγματική, που μόνο στόχο έχει «την κινεζοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», με την κυβέρνηση να ασκεί «αντιδημοκρατικές, αυταρχικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας», ενώ αναφερόμενος στην επέμβαση των ΜΑΤ στο μετρό στα Σεπόλια, τόνισε ότι «καταδεικνύει αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό κατήφορο, στον οποίο ολισθαίνει με τεράστια ταχύτητα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσίπρα:

H πραξικοπηματική επιβολή του –στρατιωτικού χαρακτήρα- μέτρου της επιστράτευσης στους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ, προκειμένου να καμφθεί ο αγώνας τους, αποτελεί ευθεία επίθεση ενάντια στη συνταγματική νομιμότητα, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. Η αστυνομική επιχείρηση καταστολής στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια καταδεικνύει αυτόν τον επικίνδυνο, αντιδημοκρατικό «κατήφορο», στον οποίο ολισθαίνει με τεράστια ταχύτητα η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το μέτρο της επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ παραβιάζει απροκάλυπτα το Σύνταγμα της χώρας, «κουρελιάζοντας» (και) τις διατάξεις του άρθρου 22, παραγρ. 4: «Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την πρoσφoρά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.»

Επειδή η επιστράτευση των απεργών εργαζομένων του Μετρό είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και παράνομη

Επειδή με στρατιωτικού τύπου μεθοδεύσεις, επιστρατεύσεις, εκβιασμούς και αυταρχισμό δεν επιλύονται τα εργασιακά προβλήματα.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

- Σκοπεύουν να ανακαλέσουν, εδώ και τώρα, το αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας και να σεβαστούν και να προστατεύσουν- αντί να καταργούν- τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους;



Πηγή: Τσίπρας: Να ανακληθεί τώρα η επιστράτευση των εργαζόμενων του μετρό | iefimerida.gr

andreas_R
25-01-13, 13:54
Παιδες περα απο αυτο εγω σημερα εφτυσα αιμα για να περασω το Περιστερι οπου μενω και να παω στη δουλεια μου.

Monsta
25-01-13, 13:59
Παιδες περα απο αυτο εγω σημερα εφτυσα αιμα για να περασω το Περιστερι οπου μενω και να παω στη δουλεια μου.



Κάνε λίγο υπομονή. Για ΣΕΝΑ αγωνίζονται. thumb



https://i.imgur.com/nPPgO.gif

STREETRACING
25-01-13, 14:08
Ααα:original:
Σε νιωθω...

Πλεκτηριο, βαφειο, πλυντηριο,ετοιμο?
Aπο υφασμα κ μετα παραγωγη
γυναικεια ετοιμα ενδυματα

Monsta
25-01-13, 14:16
που συμπάσχεις με τους απεργούς και μετά παραπονιέσαι για την υπερφορολόγηση, πού ακριβώς πιστεύεις ότι πάνε οι φόροι;


https://4.bp.blogspot.com/-hZnXQHK9vv0/T0fgbkCAK4I/AAAAAAAAEWM/FmvaRRZb4R8/s1600/duh.jpg

Monsta
25-01-13, 14:19
:hystericalbs1:





ORANGUTANS

AYTO, πάντως, που έχει συγκλονίσει την Κοινή Γνώμη της Δυτικής Κοινωνίας, είναι ότι στην Ελλάδα ΜΟΝΗΝ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ και οι ΕΝΣΤΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!

Η Δικαιοσύνη, first of all, είναι ΕΞΟΥΣΙΑ, μιά από τις τρεις. Εξ αυτού απορρέει αβιάστως ότι εξουσία ΔΕΝ νοείται να απεργεί - έναντι ποίου;;;; Του εαυτού της;;;;;;;;;;;;;;;

Οσον αφορά στους ένστολους:

Ναι, μεν, δεν είναι αφ' εαυτών εξουσία, ΑΛΛΑ είναι κάτι ιερότερον, είναι συνυφασμένοι με την έννοια του ΚΡΑΤΟΥΣ, αφού αυτοί προστατεύουν την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές, αντιστοίχως.
Είναι δυνατόν να απεργεί το "κράτος";;;

Autrement dit, η Ελλάδα είναι "για τα σίδερα" ...

StratosZ4
25-01-13, 14:27
Aπο υφασμα κ μετα παραγωγη
γυναικεια ετοιμα ενδυματα

Καταλαβαινω απολυτα την ανηφορα που ανεβαινεις.

Εχουμε και χρωματα κλωστουφαντουργιας και βοηθητικα χημικα για τη βαφη.
Πριν 10 χρονια 95% του τζιρου μας ηταν ελλαδα και πλεον δεν ειναι ουτε το 30%

Monsta
25-01-13, 14:54
Όσοι είστε νέοι, πάρτε τη μεγάλη απόφαση και ρίξτε μαύρη πέτρα όσο προλαβαίνετε.




"Να σας πω την δικιά μου εμπειρία, με μία πρωτοποριακή εφαρμογή πληροφοριακής που ανέπτυξα για τομέα απόλυτα συνηφασμένο με την ελληνική οικονομία και ανταγωνσιτικότητα. Αρχικά είχα την ιδέα να την προωθήσω σε "κρατικά" ελεγχόμενο φορέα με σχετική δραστηριότητα.

Έκανα παρουσιάσεις, επί παρουσιάσεων, μήνες και κόπος δουλειάς, άκουσα ακόμα και απο τον πολιτικά διορισμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο του φορέα ότι καλή και πρωτοποριακή η ιδέα μου, αλλά ποιός είμαι εγώ να γίνω τζάμπα μάγκας πλούσιος αν εξαγοράσουν την ιδέα μου, με ρώτησαν πιός πολιτικός με έχει συστήσει, αν έχω μπάρμπα στην κορώνη, και τελικά πήρα τα παπάρια μου.

Αφού εισέπραξα την κρυάδα από το εγχώριο σοβιέτ δεν το έβαλα κάτω και με την βοήθεια ενός φίλου που εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε κλάδο σχετικό με την εφαρμογή μου, έκανα αντίστοιχες παρουσιάσεις σε ενδιαφερόμενες εταιρείες. Μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας είχα κλείσει τρεις συνεργασίες, χωρίς κανεί να με ρωτήσει αν είμαι τζάμπα μάγκας, αν με έχει συστήσει κανένας πολιτικός, ή αν έχω μπάρμπα στην κορώνη.

Επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, το πρόβλημα στο ελλαδιστάν είναι το πανίσχυρο κρατικοδίαιτο σοβιέτ, πολιτικό και οικονομικό, που δεν αφήνει τίποτε να αναπτυχθεί παρά μόνον αν πρόκειται για κρατικοδίαιτη μπίζνα, με μίζες και ουρές στους μπολσεβίκους του κόμματος, το εκάστοτε σοβιετικό κόμμα που διαχειρίζεται την εξουσία."



Άλλος -όχι ο παραπάνω- φίλος μου με PhD στη Πληροφορική που εργάζεται σε πολυεθνική εδώ στο Σοβιέτ με καλό, αλλά μειωμένο κατά 40% μισθό λόγω μειωμένου όγκου εργασίας (ακούτε ορισμένοι?????), ψάχνει για δουλειά στη Δανία και παρόλο το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει λόγω σπουδών, αλλά και 12+ χρόνια προυπηρεσίας στο κλάδο, μόνο μία εταιρεία τον κάλεσε για συνέντευξη.

Βλέπει όμως τι έρχεται και δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Η εταιρεία το '12 ήταν για πρώτη φορά ζημιογόνα, ενώ για να τους αναθέσει έργο κάποιος νέος διεθνής πελάτης, το πρώτο πράγμα που ζητάει να δει είναι τον ισολογισμό της εταιρείας. Και εφόσον τα έργα τους έρχονται με συμβόλαιο συντήρησης βάθους 10-ετίας, το '13 φαίνεται εξαιρετικά δυσοίωνο.

hades7
25-01-13, 15:18
παντα ταιζα τα κοπροσκυλα κατω απο το σπιτι μου να σου πω δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα η απεργια των μμε μου χει κοστισει καποια χιλιαρικα δεν τρεχει και τιποτα καλα να μαστε αρκει να ταιστουν τα κοπροσκυλα με χρυση σκηλοτροφη.απο καμια ιστορια δεν βγαινεις ολοτελα χαμενος θα μαζευομαστε στο σπιτι του κολητου μου ο αδερφος του στο μετρο εξαργυρωνει φυλημενες κατουρημενες ποδιες και αγωνες για το βαθυ πασοκ ο κωλος του απο τα καθησιο εχει γεινει ενα στρεμα δεν ειν κακο θα απλωνουμε τσοχα να παιζουμε σουμπουτεο να θυμηθουμε τα παιδικα μας χρονια ελπιζω η κουραδομηχανη να μην αμολισει καμια πορδη και παρει ο αερας την μπαλα και κανουμε παλι τον Κοντε μαγκα.πουτανα προκριση της ζωης παντα χαμενη σε ειχαμε σ αυτην την χωρα

Monsta
25-01-13, 15:19
Τι γελοία υποκριτικά αθρωπίδια που μας κυβερνούν.




'Οπως ήταν αναμενόμενο, οι Σταματοπουλοτραμπούκοι κώλωσαν μόλις επιστρατεύτηκαν (ήταν που δεν θα λύγιζαν!) και επιστρέφουν στην εργασία τους.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η κυβέρνηση δεν τους απέλυσε όταν μπορούσε να το κάνει ΝΟΜΙΜΑ αφού εξακολούθησαν να απεργούν μετά την κήρυξη της απεργίας απο το Δικαστηριο ως παράνομης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι εκβιαστές-βίσματα με τους τεράστιους μισθούς και τα επιδόματα του κώλου παραμένουν στις θέσεις τους και σε πρώτη ευκαιρία θα εκβιάσουν και πάλι την κοινωνία.

Η κυβέρνηση έχασε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσακίσει τον άρρωστο συνδικαλισμό που έχει συμβάλει ΚΑΙ αυτός στην καταστροφή της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες θα ξανασυμβούν. Το ίδιο έργο το βλέπουμε κάθε λίγους μήνες εδώ και χρόνια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

Θα πείτε, τι περιμένατε από αυτούς... Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Όσο υπάρχουν Σταματόπουλοι, η χώρα δεν θα δει άσπρη μέρα.

Panos 316T
25-01-13, 15:37
Μπορει καποιος να λυσει την απορια:

ποσος ειναι ο μεσος ορος μισθου αυτων;

αλλου διαβαζω για 3000 και αλλου κατω απο 1000.

fanisk
25-01-13, 15:50
Μπορει καποιος να λυσει την απορια:

ποσος ειναι ο μεσος ορος μισθου αυτων;

αλλου διαβαζω για 3000 και αλλου κατω απο 1000.

Το θεμα δεν ειναι μονο ο μισθος, αλλα και πως μπηκαν εκει.

https://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/72/%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%9B%20%CE%91%CE%95.pdf

(Σελιδα 15, γεματα τα βιογραφικα τους!)

bimmerm
25-01-13, 15:51
ψάχνει για δουλειά στη Δανία...

επειδη εχω ασχοληθει με το θεμα η δανια τελευταια χρονια περασε σε μια μεταβαση οικονομικα-οσον αφορα την εργασια_ απο το σκανδιναβικο συστημα σε ενα πιο απελευθερωμενο .ειναι και εκει λιγο ζορικα τα πραγματα.ειναι πιο επιλεκτικοι πλεον....



Μπορει καποιος να λυσει την απορια:

ποσος ειναι ο μεσος ορος μισθου αυτων;

αλλου διαβαζω για 3000 και αλλου κατω απο 1000.

κατω απο 1000 δεν ειναι με τιποτα.πανω απο χιλια ειναι πολλα για ορισμενες ειδικοτητες...αν εξαιρεσεις καποιους τεχνιτες-τεχνικους ..

Panos 316T
25-01-13, 16:01
Το θεμα δεν ειναι μονο ο μισθος, αλλα και πως μπηκαν εκει.

https://www.gedd.gr/article_data/Linked_files/72/%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%9B%20%CE%91%CE%95.pdf

(Σελιδα 15, γεματα τα βιογραφικα τους!)

τι πως μπηκαν εκει ρε Φανουρι;
οπως μπηκαν και οι αλλοι! :D

τωρα θυμηθηκα λαικο στιχο:
περνα και συ οπως περασαν οι αλλες
και κανε το κορμι μου σκαλες αχαχαχα

S8N
25-01-13, 16:09
Μάγκες, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως κάποιος πρέπει να τρώει 'παστίλιες για τον κώλο του S8N' γιατί τις τελευταίες μέρες μου τον έχουν φορέσει κανονικότατα.

Μετά από εκείνο το διασκεδαστικό ΦΑΠ των 2500 ευρώ, έσκασε σήμερα η ΔΕΗ και η Wind. Ανοίγω τον πρώτο φάκελο και μου πέφτουν τα φρύδια: 579 ευρώ. Για ρεύμα 140 ευρώ (λειτούργησα πολύ τα κλιματιστικά φέτος το χειμώνα), για Δήμο και ΕΡΤ 110 και τα υπόλοιπα χαράτσι (δόση 3/5). Εν τω μεταξύ, όσοι είναι τολμηροί από 'δώ μέσα ας στρίψουν μια νύχτα από τον Λαϊνόπουλο προς Θρακομακεδόνες να δούν για τι φωτισμό πληρώνω. Ειδικά η Νέα Λεωφόρος Κύμης είναι χειρότερη από τα "μαύρα σκοτάδια" που κάναμε κόντρες.

Ανοίγω και τον δεύτερο φάκελο: 173 ευρώ. Ρε πστ μου, σκέφτομαι, 69 ευρώ τελική τιμή τον μήνα πρέπει να 'ναι, για σταθερό + 2 κινητά. Εντάξει, μίλησα παραπάνω στο κινητό λόγω αρκετών ταξιδιών μέσα στο Γενάρη αλλά πόσο πια?

Ειλικρινά, δεν το γλυτώνω το εγκεφαλικό. Βάλτε και 400 ο παιδικός σταθμός της μικρής και άλλα 300 η δόση του Terios, με το καλημέρα πρέπει να σκάσω 1450 ευρώ το Φλεβάρη. Τα πρωτα 1450 ευρώ που θα βρω στο δρόμο θα είναι δικά τους.

andreas_R
25-01-13, 16:09
Κάνε λίγο υπομονή. Για ΣΕΝΑ αγωνίζονται. thumb



https://i.imgur.com/nPPgO.gif

Βασικα αποψη μου ειναι οτι για μενα αγωνιζεται μονο... ΕΓΩ

S8N
25-01-13, 16:12
Βασικα αποψη μου ειναι οτι για μενα αγωνιζεται μονο... ΕΓΩ

Να μη σου πω ότι κι εσύ για τους άλλους αγωνίζεσαι!

andreas_R
25-01-13, 16:59
Να μη σου πω ότι κι εσύ για τους άλλους αγωνίζεσαι!

Eτσι απλα κατι μενει και για μενα....thumb

Stathis
25-01-13, 17:49
μολις μπηκα σπιτι.
ειχα κατεβει στο σπανο στη συγγρου.
ξεκινησα απο κει 2.30 με ηλιο και εφτασα στην κηφισια στις 6.30 με καταρακτωδη βροχη...
4 ωρες στο δρομο.
πιστευω οτι και με τα ποδια καπου τοσο ειναι.

Monsta
25-01-13, 18:07
Πάνο, αν ήταν κάτω από 1.000 ή έστω εκεί κοντά, λες να γινόντουσαν αυτά που έγιναν;; Για διάβασε λίγο την έκθεση Ρακιντζή...

Και ποια κριτήρια πρόσληψης και βιογραφικά ρε παιδιά; Εδώ υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου τους έκαναν μια τυπική συνέντευξη από 9 ως 21 μέρες ΜΕΤΑ τη πρόσληψή τους.

Πάω στοίχημα πως μεθαύριο που θα βγει το Τσύριζα το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι "επιλεκτική" πρόσβαση στο Ίντερνετ για να φρενάρει το κόσμο από την ενημέρωση.

Ελεος δηλαδή. Έχουμε πληρώσει ΔΥΟ ολόκληρες χρονιές χαράτσι ΔΕΗ + ΤΡΕΙΣ χρονιές τέλη κυκλοφορίας με 100% αύξηση + χαράτσι πολυτελείας κυβικών + ΔΥΟ χρονιές τέλη επιτηδευματος +++ για να πάνε από τη μία τσέπη μας, στη τσέπη των Μπολσεβίκων και ακόμα συζητάμε Τ Ρ Ι Α χρόνια αργότερα για το που πρέπει να προσαρμοστούν οι μισθοί των ΔΕΚΟ;;;;

Monsta
25-01-13, 18:13
Ευαγγελάτος μόλις τώρα:

"Δικαίωμά του [του εργαζόμενου] να διαμαρτυρηθεί για τη μείωση του μισθού του...απέναντι στην οικογένειά του......".

ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Thomelef
25-01-13, 18:14
Πάνο, αν ήταν κάτω από 1.000 ή έστω εκεί κοντά, λες να γινόντουσαν αυτά που έγιναν;; Για διάβασε λίγο την έκθεση Ρακιντζή...

Και ποια κριτήρια πρόσληψης και βιογραφικά ρε παιδιά; Εδώ υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου τους έκαναν μια τυπική συνέντευξη από 9 ως 21 μέρες ΜΕΤΑ τη πρόσληψή τους.

Πάω στοίχημα πως μεθαύριο που θα βγει το Τσύριζα το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι "επιλεκτική" πρόσβαση στο Ίντερνετ για να φρενάρει το κόσμο από την ενημέρωση.

Ελεος δηλαδή. Έχουμε πληρώσει ΔΥΟ ολόκληρες χρονιές χαράτσι ΔΕΗ + ΤΡΕΙΣ χρονιές τέλη κυκλοφορίας με 100% αύξηση + χαράτσι πολυτελείας κυβικών + ΔΥΟ χρονιές τέλη επιτηδευματος +++ για να πάνε από τη μία τσέπη μας, στη τσέπη των Μπολσεβίκων και ακόμα συζητάμε Τ Ρ Ι Α χρόνια αργότερα για το που πρέπει να προσαρμοστούν οι μισθοί των ΔΕΚΟ;;;;

τέλειο...

πο χάθηκες ρε χαμένε???:thumbsup:

Monsta
25-01-13, 18:31
τέλειο...

πο χάθηκες ρε χαμένε???:thumbsup:


Προσπαθώ να μπω στο αεροπλάνο κ δε μ αφήνουν μάστορα, άσε....

Καλά ρε, μπανιάρατε το Γιάνναρο και μόνος μου τρολάρω όλη μέρα;;;

WTF??????

aristent
25-01-13, 18:37
Welcome back my nigga!!!!:thumbsup:

aristent
25-01-13, 18:39
Στην Αμερικη ηδη κανουν τα πρωτα detailing στις πρωτες F10 M5!!!!:thumbsup:

...αντε να σε χαρουμε με ποστ απο 5,000 κυβικα και πανω!!!!:thumbsup:

Monsta
25-01-13, 18:41
Κοιτάμε πλέον άλλες μπίζνες Άρη. Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. :)

Monsta
25-01-13, 18:50
μολις μπηκα σπιτι.
ειχα κατεβει στο σπανο στη συγγρου.
ξεκινησα απο κει 2.30 με ηλιο και εφτασα στην κηφισια στις 6.30 με καταρακτωδη βροχη...
4 ωρες στο δρομο.
πιστευω οτι και με τα ποδια καπου τοσο ειναι.

Ρε Σιτάθη, ρε Σιτάθη.

Εδώ έχουμε ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα, από το πρωί προσπαθούμε να ρίξουμε τη Χούντα, εμείς οι σύντροφοι αγωνιζόμαστε για ΣΕΝΑ τόσες μέρες. Δεν εκτιμάς τίποτα;;;

Για κάνε μας τη χάρη σε παρακαλώ...

Monsta
25-01-13, 18:59
και αρχίζουν απεργίες το ΣΚ.

Σημειώστε:

10 δις ευρώ χρέος = 1.000 ευρώ χρέος στον κάθε Έλληνα. Μία τετραμελής οικογένεια στη Λέρο είναι "φεσωμένη" με 4.000 ευρώ για τον ΟΣΕ.

Προφανώς θέλουν να γίνει νωρίτερα η ιδιωτικοποίηση. Μπράβο* παιδιά, έτσι!!



*πλήρωνε μακάκα Έλληνα. thumb

Monsta
25-01-13, 19:54
"Αν θέλουν να πάρουν κεφάλια, ας έρθουν, είμαστε αποφασισμένοι. Εμείς, η ΕθΕΛ, ο υπόλοιπος κόσμος, ακόμα και τα τρακτέρ, ολοι θα ξεσηκωθούν."

Σταματόπουλος, 24.1.2013


Γελούν και οι πέτρες.

Monsta
25-01-13, 19:58
Έλληνα φορολογούμενε, Ελληνα άνεργε, Ελληνα των 500ων ευρώ, συμπαραστάσου στα βίσματα του Βερελή, του Στυλιανίδη, του Σουφλιά και του Λιάπη.

thumb

BILL007
25-01-13, 20:05
τι πως μπηκαν εκει ρε Φανουρι;
οπως μπηκαν και οι αλλοι! :D

τωρα θυμηθηκα λαικο στιχο:
περνα και συ οπως περασαν οι αλλες
και κανε το κορμι μου σκαλες αχαχαχα


Εγω γέλασα με αυτό επίσης



το βιογραφικό της φέρει χειρόγραφη σημείωση «την είδε ο Πρόεδρος».

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Monsta
25-01-13, 20:34
η ΕΛΛΑΔΑ στο Columbia.

Ο Μηλιός "όλα τα λεφτά", στυλ, αγγλικά, άσε πια ουσία λόγου...

Η Δούρου, με -υποτίθεται- μεταπτυχιακό στο Essex μίλησε επίσης με μεταφραστή.


Ελλάδα 2013.

Hell yeah.

bimmerm
25-01-13, 20:44
monsta επειδη βαρεθηκα να παταω το κουμπι εχεις μονιμα thanks απο μενα...keep on trolling....

S8N
25-01-13, 21:00
Θα εστελναν τον συντροφο Γλεζο που τα μιλαει καλυτερα αλλα για να τον βγαλουν απο τα συνορα χρειαζονται ειδικη αδεια απο το Υπουργειο Πολιτισμου.

Monsta
25-01-13, 21:07
Παιδιά, δώστε προσοχή. Το παρακάτω είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!! thumb




To μεγάλο πρόβλημα ΚΑΙ η μεγάλη παρεξήγηση του Ελλαδικού Λαού είναι οι διαλεκτικές του αδυναμίες.

Θα ήταν σοφότερος και καλύτερος εάν ο δολοφόνος της Πατρίδος του είχε διδάξει ΚΑΙτις ΔΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ όπως θαυμάσια τις περιγράφει ο Αγγλος φιλόσοφος John Stuart MILL [JSM].

Σε αυτό, πέραν του εκπορνευτή του Λαού Ανδρέα Παπανδρέου ΠΤΑΙΕΙ και η Ελληνική γλώσσα, η οποία προσφέρει, εν αντιθέσει προς την Αγγλική, μόνον ΜΙΑ ΛΕΞΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η Αγγλική αντιθέτως, προσφέρει ΔΥΟ:

LIBERTY και FREEDOM

Freedom, κατά JSM είναι η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ της ελευθερίας, αυτή που κατανοούν όλοι οι λαοί, ακόμα ΚΑΙ οι βάρβαροι, δηλαδή μπαίνει ο Κώστας στο σπίτι του Δημήτρη, τα κάνει όλα λίμπα και όχι μόνον δεν τιμωρείται, ΑΛΛΑ, εάν τύχει ο Δημήτρης να είναι μεγαλο-κάτι, παίρνει και εύσημα ο Κώστας για τον "αγώνα" του υπέρ του σοσιαλισμού κλπ κλπ

Liberty είναι η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ της ελευθερίας, την οποίαν βάρβαροι λαοί, όπως οι Ελλαδίτες, ΔΕΝ κατανοούν.

Liberty σημαίνει, ότι η ελευθερία του Κώστα ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ εκεί που αρχίζει η ελευθερία του Δημήτρη και, ά l' envers, η ελευθερία του Δημήτρη τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του Κώστα.

Ανεξαρτήτως του εάν βρίσκεται εν δικαίω ή όχι [λέμε τώρα, για τον σκοπό αυτής της συζήτησης], ο κ Κώστας ΔΕΝ μπορεί να βασανίζει ad infinitum τον [μη εμπλεκόμενο στις διαπραγματεύσεις του, άρα μη πταίοντα] πολίτη προκειμένου να αποσπάσει ευεργετήματα από την κυβέρνηση ή τον οιονδήποτε εργοδότη του.

Γι' αυτό και στις ΗΠΑ, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι [ή επιχειρήσεων του Δημοσίου] υπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον, ΔΕΝ τους επιτρέπεται να απεργούν ΚΑΙ δίδουν όρκο όταν προσλαμβάνονται Ο,ΤΙ μηδέποτε θα απεργήσουν!

Monsta
25-01-13, 21:15
με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Μικτές αποδοχές.




Το πρώτο νούμερο είναι ο βασικός μισθός, το δεύτερο τα επιδόματα και το τρίτο το σύνολο.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ
Πίνακας Ενδεικτικών αµοιβών ανά ειδικότητα (2009)
Περιγραφή Θέσης
Μηνιαίος
Βασικός
Μισθός
Μηνιαίο
Σύνολο
Επιδοµάτων
Μηνιαίες
µικτές
αποδοχές
Γεν ∆ιευθυντής 7.942,87 - 7.942,87
∆ιευθυντής 5.919,99 - 5.919,99
Αναπληρωτής ∆ιευθυντής 5.456,75 - 5.456,75
Προϊστάµενος
Προϋπολογισµού
2.502,69 2,127,12 4.629,81
Ειδικός Συνεργ. Συντήρησης
Υποδοµής
2.309,13 2.387,48 4.696,61
Προϊστάµενος Ποιότητας 2.696,24 2.457,87 5.154,11
Προϊστάµενος Τηλ/νιών &
Συλλογής Κοµίστρου
2.696,24 2.279,13 4.975,37
Προϊστάµενος Λειτ. ∆ιαχ.
Χώρων Στάθµευσης
2.309,13 1.592,39 3.901,52
Προϊστάµενος Λειτουργίας
Σταθµών
2.696,24 1.173,68 3.869,92
Προϊστάµενος
Ασφαλείας & Ελέγχου
2.309,13 1.420,02 3.729,15
Συντονιστής 2.166,05 2.116,13 4.282,18
Μηχανικός Τεχνικής
Υποστήριξης
2.115,58 1.922,47 4.038,05
Επόπτες 1.986,54 1.282,32 3.268,86
Επιβλέπων Λειτουργίας
Σταθµών
1.702,65 1.529,15 3.231,80
Τεχνικός Επιβλέπων
Συντήρησης
1.883,30 1.487,16 3.370,46
Επιβλέπων Γραφείου
πρωτοκόλλου
1.702,65 1.095,38 2.798,03
Εκπαιδευτής 1.509,09 1.271,62 2.780,71
Οδηγοί Συρµών 1.457,49 986,18 2.443,67
Υπεύθυνοι Σταθµών 1.392,95 1152,94 2.545,89
Υπεύθυνος Τεκµηρίωσης &
Γραµµατείας
1.676,21 820,48 2.496,69
Πωλητές Εισιτηρίων 1.134,88 780,69 1.915,57
Αρχιτεχνίτης 1.573,60 1.345,93 2.919,53
Τεχνίτης 1.457,49 951,61 2.409,10
Ρυθµιστής Κυκλοφορίας 1.883,30 1.223,51 3.106,81
Ελεγκτής ΚΕΛ 2.166,00 1.704,54 3.870,54
Ελεγκτής Ασφαλείας 1.431,67 894,46 2.326,13
Υπαλ. Ασφαλείας & Ελέγχου 1.289,72 1.078,61 2.368,33
5152
Περιγραφή Θέσης
Μηνιαίος
Βασικός
Μισθός
Μηνιαίο
Σύνολο
Επιδοµάτων
Μηνιαίες
µικτές
αποδοχές
Υπάλληλος Σχεδιασµού &
∆εικτών Λειτουργίας
1.663,94 1.105,26 2.769,20
Υπάλληλος Ανεφοδιασµού 1.396,43 945,96 2.342,39
Υπάλληλος ∆ιοικητικής
Υποστήριξης
1.457,48 805,87 2.263,35
Υπάλληλος Πληροφορικής 1.367,15 792,57 2.159,72
∆ιανοµέας-Οδηγός 1.134,88 1.399,56 2.534,44
Υπάλληλος Προµηθειών 1.396,43 429,28 1.825,71


Συνεχίστε να τους πληρώνετε.

Monsta
25-01-13, 21:38
.....Κι όταν, χθες, κάποιος παρατήρησε σε ένα κανάλι ότι δεν μπορούν να μη λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι που ταλαιπωρούνται, συνδικαλιστής προέτρεψε τους ανήμπορους να πάνε στη δουλειά τους με τα πόδια.

Όλο το άρθρο...


Οταν πρωτολειτούργησε το μετρό της Αθήνας ήταν μια κούκλα. Κούκλα παρέμεινε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθαρό, ασφαλές, με ευγενικούς υπαλλήλους - και οι έλεγχοι ήταν συνεχείς.

Μετά τους Ολυμπιακούς, ακολούθησε τη μοίρα πολλών επιχειρήσεων που έχουν εξάρτηση από το Δημόσιο. Ηρθε κι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που, όπως λέει ένας φίλος, έχωσε το μισό χωριό του στην επιχείρηση, και η Αττικό Μετρό ΑΕ άρχισε να μετράει ζημιές.

Ακολούθησαν η κρίση, το ενιαίο εισιτήριο που θεωρείται προοδευτικό να περνάει από χέρι σε χέρι, οι «Δεν πληρώνω», ο φόβος των ελεγκτών μην τους βρίσουν και το πράγμα παρήκμασε. Τι απέμεινε; Οι απεργίες. Για να μη χαθούν κεκτημένα, λέει, για να μη γίνει μισθολογική ισοπέδωση.

Η αλήθεια είναι ότι και στις συγκοινωνίες μεγαλώνουν τα ζόρια - όπως σε όλα τα επαγγέλματα στη χώρα. Οσοι παίρνουν πάνω από 1.800 ευρώ, π.χ., σύντομα θα χάσουν ένα 10% των αμοιβών τους. Κακό, αλλά συμβαίνει σε όλους. Επίσης θα χαθούν αμοιβές για υπερωρίες που δεν είναι αναγκαίες.

Εχουν χαθεί κι άλλες, αλλά οι εργαζόμενοι του μετρό σήμερα πληρώνονται επιπλέον μισή ώρα την ημέρα ως υπερωρία κι αυτή λογικό είναι να πάψουν να την πληρώνονται. Εφεξής, η νυχτερινή εργασία θα αμείβεται με 25% επιπλέον, κι όχι με 40% που ισχύει σήμερα. Θα χαθούν 12 ρεπό τον χρόνο, που παίρνουν μόνο οι εργαζόμενοι στο μετρό. Και θα κοπούν ορισμένα επιδόματα ακατανόητα - π.χ. επίδομα δρομολόγησης σε όσους εργάζονται στη δρομολόγηση.

Ολα αυτά θα γίνουν όχι από σαδισμό, αλλά στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την τρόικα εξορθολογισμού των ΔΕΚΟ. Αν η συμφωνία αυτή δεν πετύχει, δυο τινά ενδέχεται να συμβούν: ή το επιπλέον κόστος των περικοπών που δεν θα γίνουν θα αυξήσει τα εισιτήρια ή δεν θα συναινέσει η τρόικα στην είσπραξη της τέταρτης δόσης του δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ, που αναμένεται από τον μηχανισμό στήριξης.

Ολα αυτά τα γνωρίζουν οι συνδικαλιστές των συγκοινωνιών. Αλλά ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του μετρό, κ. Σταματόπουλος, εκλεγμένος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι η απομάκρυνση διορισμένων με ρουσφέτι ήταν «πολιτική δίωξη», ελπίζει ότι χάρη στον αγώνα τους θα εκδιωχθεί η τρόικα και οι «δωσίλογοι» που τη στηρίζουν.

Πώς μεταφράζεται ο αγώνας τους; Απεργία στην απεργία. Κι όταν, χθες, κάποιος παρατήρησε σε ένα κανάλι ότι δεν μπορούν να μη λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι που ταλαιπωρούνται, συνδικαλιστής προέτρεψε τους ανήμπορους να πάνε στη δουλειά τους με τα πόδια.

Είναι σύστημα ενός τύπου συνδικαλισμού να περιφρονούνται οι πολίτες, ιδίως οι βουβοί. Αλλά οι βουβοί είναι αυτοί που πληρώνουν, αυτό να μην το ξεχνούν όσοι επενδύουν στο κοινωνικό χάος. Υπάρχει πάντα η επόμενη στάση.


Had plenty of fun trolling today. Over n out guys.

vagmag
26-01-13, 07:00
Δε μας φταίνε ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι Γερμανοί, ούτε κανείς....

Τα δικά μας τα μυαλά φταίνε. Τι συμπεριφορές είναι αυτές των εργαζομενων στα ΜΜΕ που πρέπει να τις ανεχόμαστε ;;; Δεν πάμε καλά. Και αυτούς όπως είπε κάποιος τους πληρώνει όλη η Ελλάδα, που πιθανώς δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους.... Ο κόσμος πεινάει και αυτοί το βιολί τους...

STREETRACING
26-01-13, 07:45
Χτες άκουσα απο πελάτη μου για αδερφό γνωστού του, λιμενεργατηs στον ΟΛΠ,
Δήλωση η του 2010 η του 2011,
90000 ευρω.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Monsta
26-01-13, 08:48
Χτες άκουσα απο πελάτη μου για αδερφό γνωστού του, λιμενεργατηs στον ΟΛΠ,
Δήλωση η του 2010 η του 2011,
90000 ευρω.


Sent from my iPhone using Tapatalk


^^Έτσι είναι δυστυχώς.


Σας φαίνονται πολλά τα χρήματα που παίρνουν στο ΜΕΤΡΟ ? Καθήστε να βγάλουν στη φόρα και τους μισθούς στον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ θα γελάει και το παρΝΤαλό κατσίκι. :thumbsup:

Bitz
26-01-13, 08:50
Χτες άκουσα απο πελάτη μου για αδερφό γνωστού του, λιμενεργατηs στον ΟΛΠ,
Δήλωση η του 2010 η του 2011,
90000 ευρω.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Aληθεια ειναι.thumb

Monsta
26-01-13, 09:02
Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η θεωρία της προέλευσης του ανθρώπου εκ του ΠΙΘΗΚΟΥ.



https://www.youtube.com/watch?v=V7wjjiU3y1w

Thomelef
26-01-13, 09:04
σαν τους βλάκες με το σταυρό στην πλάτη πάμε ρε πστ μου...

αρχές του 80, ο πατέρας μου είχε 18 άτομα προσωπικό. τότε ήταν απο τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρεβατοκάμαρας, σε ηλικία κοντά στα 40. είχε ετήσια παραγωγή 2500 κρεβατοκάμαρες, με σοβαρά μηχανήματα για την εποχή τους.

είχε τρία άτομα 20άρηδες τότε, με μισθό περίπου 150.000 το μήνα. τότε ήταν απο τους καλούς μισθούς. και οι τρείς έφυγαν και πήγαν στον ΟΣΕ, απο ένα δόντι που είχε ο αδερφός του ενός.

έφυγαν με την μία και δεν ξαναγύρισαν ποτέ. ο ένας μετά απο περίπου δύο χρόνια πέρασε να πεί ένα για, και είχε μια κουβέντα με τον πατέρα μου για το τι κάνουν, πως ανοίβονται, κτλ κτλ...

πρώτος τους μισθός λοιπόν, σαν απόφοιτοι με το ζόρι δημοτικού, ήταν στα 250.000 το μήνα. τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολα, γιατί αυτοί ήταν μαθημένοι αλλιώς. ήταν μαθημένοι να βγάζουν δουλειά.

έτσι λοιπόν, ξεκινούσαν την βδομάδα με τον υπέυθηνο που είχε καμμιά 20αριά άτομα απο κάτω τους, να πάνε να κάνουν κάποιες επισκευές. το πρόβλημα ήταν ότι οι δικοί μας δουλεύανε. δουλεύανε μέχρι την στιγμή που πήγαν κάποιοι και τους έκαναν παρατήρηση, λέγοντας τους τράβα κάτσε κάτω απο ένα δέντρο.

με λίγα λόγια...το δημόσιο πείρε τρία άτομα που ο πατέρας μου τους έμαθε να βγάζουν μεροκάματο και να παράγουν δουλειά, και το δημόσιο τους πείρε, τους πλήρωσε καλύτερα, για να τους κάνει να είναι σήμερα τεμπέληδες πρωτοκλασάτους. ποιους???τρείς αμόρφωτους του δημοτικού, εκ των οποίων ο ένας σήμερα είναι συνδικαλιστικό όργανο και μιλάει για δικαιώματα, όταν ερχόταν στα μέσα του 95 και ζητούσε μαύρη εργασία για το σαββάτο επειδή δεν είχε τι να κάνει...

Nino
26-01-13, 09:13
Θωμα με συγχωρεις αλλα τετοιοι μισθοι το 1980 δεν υπηρχαν ουτε στον ιδιωτικο ουτε ουτε στο δημοσιο για την ακριβεια με το ζορι εφταναν τα 20000 το μηνα!!

Thomelef
26-01-13, 09:27
ναι...μ'αρέσει που έβαλα και τελεία στα μηδενικά. τότε μια κρεβατοκάμαρα έκανε 28.000 στην χονδρική, και ήταν απο τις ακριβές.

Monsta
26-01-13, 09:45
Θωμά, τη περίοδο '82-'84 στο τεχνικό γραφείο του πατέρα μου, οι τηλεφωνήτριες πληρωνόντουσαν με 26.000-28.000 / μήνα. Στην άλλη εταιρεία που είχαμε ανταλλαγής μαθητών (exchange students), η διευθύντρια έπαιρνε 80.000 δρχ / μήνα.

Η μητριά μου όταν έφυγε από Δ/νων Σϋμβουλος της AFS στην Ελλάδα το 82-83, έπαιρνε τον εξωπραγματικό -για τότε- μισθό των 180.000 δρχ.

Monsta
26-01-13, 10:11
Πρέπει κάποτε ο ΚΛΛ να αντιληφθεί ότι υπάρχει ΔΙΑΦΟΡΑ ανάμεσα σε :


- ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ έργα / ΑΝΑΓΚΑΣΤΑΣΤΙΚΗ εργασία που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ

και την

-- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ που είναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗ, διότι εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον και την Ασφάλεια των Πολιτών.


Think McFly, THINK !!!

Monsta
26-01-13, 10:18
Απλώς δεν έχει ΠΕΛΑΤΕΣ όπως Σταματόπουλος, Μπαλασόπουλος, Φωτόπουλος....


Τελικά η Ελλάδα μπορεί να μην έχει σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη...


https://www.theportugalnews.com/news/portugals-bond-market-triumph/27579



PortugalΆs bond market triumph
BY BRENDAN DE BEER, IN GENERAL · 24-01-2013 09:23:00 · 0 COMMENTS

Demand outstripped supply for Portuguese five-year bonds by a staggering five times as Portugal scored a resounding victory in its first return to the debt markets in almost two years.


Markets have this week reacted favourably to PortugalΆs “syndicated tap” – which in essence translated into an increase of ¤2 billion in its ¤6 billion bond which matures in October 2017.

Investors were so keen to acquire these bonds that more than ¤12bn was put forward to buy the ¤2.5bn bonds.

While national and European institutions were always expected to join the queue for Portuguese bonds, it emerged that many investors came from further afield, underlying the regained confidence in Portugal.
It was expected that Lisbon would pay over five percent in interest on these bonds, but the unexpected demand brought the figure to under the five-digit threshold.

While analysts remained cautious after PortugalΆs mid-week dab-in-the-water successes, markets reacted strongly, with several listed companies, notably banks, reporting strong gains.

Millennium bcp saw its share price rise by over eight percent on Wednesday, with investors seeing the successful two billion euro bond sell-off as boding well for Portuguese banks.

National financial institutions have struggled to raise capital since the country requested a bailout in April 2011, but analysts see the past weekΆs achievements being passed on to banks, who in turn will find it easier to raise the cash to lend to businesses and individuals as confidence grows in PortugalΆs financial sustainability.

PortugalΆs bond yields have fallen markedly in recent weeks. However, these yields are still among the highest in Europe, and the country continues to be rated as “junk” by MoodyΆs, Standard & PoorΆs and Fitch, which precludes Portugal from being listed on influential bond indices.

But analysts believe this weekΆs positive outcome could encourage these ratings agencies to review the label with which Portugal is currently burdened.
As was the case when Portugal was successively downgraded in 2011, it is expected that an upward revision by any single agency will have a domino-effect, pushing other agencies to follow suit.

PortugalΆs success follows similar positive results in Spain and Ireland the past week.

The short-term outlook for the eurozone remains positive, especially with GreeceΆs exit from the single European monetary unit no longer an issue, but analysts have insisted the markets remain volatile and have called for continued caution.

Earlier this week, Portugal requested an extension to its bailout repayments from the European Commission (see page 6) which has already been greeted favourably by Brussels, especially as Ireland has made a similar plea.

Monsta
26-01-13, 10:26
:hystericalbs1:


Σε ένδειξη συμπαράστασης στους συνδικαλιστές του αθηναϊκού μετρό, η διοίκηση του Λονδρέζικου μετρό αποφάσισε τα εξής:

1. Η στάση canary wharf μετονομάζεται σε "Λαμόγιου Βλακεντίας".

2. Η κάρτα oyster μετονομάζεται σε "den plirono card".

3. Το κλασσικό σήμα του Λονδρέζικου μετρό για μια εβδομάδα θα αντικατασταθεί με τη φάτσα του Σταματόπουλου.

Monsta
26-01-13, 10:38
ήταν απλή προθέρμανση.


Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε λίγο με την .........αποκρατικοποίση της ΔΕΗ. :th_Laie_67-1:


Θα επιστρέψουμε στην εποχή του ....λίθου. Όχι τίποτα άλλο, δε θα χουμε και ίντερνετ να τρολάρουμε να περνάει η ώρα. :hystericalbs1:

Monsta
26-01-13, 10:56
Εν τω μεταξύ ΟΛΑ τα νέα projects της Πόλης υπό κατασκευή ή σχεδιασμό έχουν ξεφυυύγ'.


https://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=3164


Σατανάς ΑΚΟΥΕΙ ?????




Κι εμείς ασχολούμαστε με τους εργατοπατέρες και τις κλίκες τους...


Άνθιμος Θεσσαλονίκης πριν λίγες μέρες....


Ανθιμος Θεσσαλονίκης: Το 95% των Αριστερών είναι πιστοί Χριστιανοί

:worthy: :clap:

Monsta
26-01-13, 11:04
:hystericalbs1:

https://cdn.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/730195/83032345.gif

Kostas_1
26-01-13, 12:09
Και που να δειτε τους μισθους στον ΟΠΑΠ! Ε ρε γελιο που θα γινει οταν αναλαβει ιδιωτης

Stathis
26-01-13, 12:19
ποντικοφαρμακο στα τρωκτικα που ζουν εις βαρος μας.

katsaraios
26-01-13, 12:22
Και που να δειτε τους μισθους στον ΟΠΑΠ! Ε ρε γελιο που θα γινει οταν αναλαβει ιδιωτης

Για τον οπαπ ειδικα εχω απιθανα περιστατικα με οργια μισθων-μπονους λογω προτερου εγγαμου βιου:whistle:
Στα τσακιδια κεραταδες..

Kostas_1
26-01-13, 12:23
ποντικοφαρμακο στα τρωκτικα που ζουν εις βαρος μας.

Ετοιμο ειναι ;)

Bitz
26-01-13, 12:29
Για τον οπαπ ειδικα εχω απιθανα περιστατικα με οργια μισθων-μπονους λογω προτερου εγγαμου βιου:whistle:
Στα τσακιδια κεραταδες..

Οδηγος ενος διευθυντη,95.000 μικτα.Πελατης μου......ποιος εισαι ρε μεγαλε;;;ο Σουμαχερ;
:ranting2:

Skyline_IS
26-01-13, 12:34
Ελλαδα ενα απεραντο χωριο...

Κατα τα αλλα ειμαστε και ανεπτυγμενη χωρα :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Monsta
26-01-13, 12:41
Ετοιμο ειναι ;)


Έχω αντλίες να μοιράσω.

Monsta
26-01-13, 12:43
Για τον οπαπ ειδικα εχω απιθανα περιστατικα με οργια μισθων-μπονους λογω προτερου εγγαμου βιου:whistle:
Στα τσακιδια κεραταδες..


Φρόντισες για διατροφή (σου) τουλάχιστον?

Monsta
26-01-13, 12:47
......εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον και την Ασφάλεια των Πολιτών.





Και που να δειτε τους μισθους στον ΟΠΑΠ! Ε ρε γελιο που θα γινει οταν αναλαβει ιδιωτης


Που εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον ο ΟΠΑΠ ? Τι θα κάνουν δλδ, το πολύ πολύ να κλείσουν κάνα δρόμο.

Αν θες εξήγησε Κωστή.

Kostas_1
26-01-13, 13:32
Που εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον ο ΟΠΑΠ ? Τι θα κάνουν δλδ, το πολύ πολύ να κλείσουν κάνα δρόμο.

Αν θες εξήγησε Κωστή.

Το δημοσιο εχει το 33% και την διαχειριση του οπαπ και τα πουλαει:

https://www.hradf.com/uploads/files/20121128-opap-press-release-el.pdf

δυστυχως δεν μπορω να μπω σε λεπτομερειες

nikos1400
26-01-13, 14:30
Οδηγος ενος διευθυντη(ΟΠΑΠ...),95.000 μικτα.Πελατης μου......ποιος εισαι ρε μεγαλε;;;ο Σουμαχερ;
:ranting2:

"Διευθυντης" ΟΠΑΠ, που θελει και οδηγο ???!!
Ποιος εισαι ρε μεγαλε, υπουργος οικονομικων....??

:th_Laie_67-1:

S8N
26-01-13, 14:37
Αν του εχει δωθει κρατικο οχημα, απαγορευεται να το οδηγει ο ιδιος. Ειπαμε, οι νομοι φροντιζουν ωστε να υπαρχουν θεσουλες για ολα τα κομματικα λαμογια.

Driver M
26-01-13, 15:10
Ο Σαμαράς ψάχνει για νίκες αλά Θάτσερ. Του Θέμη Τζήμα

Η επιλογή Σαμαρά για σύγκρουση με τους απεργούς του μετρό κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Κάθε δεξιά και μάλιστα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση χρειάζεται να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της μέσα από συγκρούσεις με τμήματα της εργατικής τάξης τα οποία εμφανίζει επικοινωνιακά ως οπαδούς του “αναχρονισμού”, που αντιτίθενται στις επιχειρούμενες “μεταρρυθμίσεις” που δήθεν προωθούνται προς όφελος του ευρυτέρου κοινωνικού συνόλου. Του Θέμη Τζήμα

Την ίδια τακτική εφήρμοσαν η Θάτσερ και ο Ρέηγκαν τη δεκαετία του '80 ενώ σε άλλες χώρες, ο νεοφιλελευθερισμός προχώρησε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες επίθεσης συνολικά στη δημοκρατία.

Η λογική, το μήνυμα πίσω από αυτές τις συγκρούσεις είναι τριπλό: πρώτον ότι διεξάγεται ένας εσωτερικός κοινωνικός πόλεμος. Από τη μια, οι δήθεν βολεμένοι του προηγουμένου συστήματος- κυρίως εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ όπως στη χώρα μας- και από την άλλη υποτίθεται η κοινωνική πλειοψηφία που εκφράζεται όχι μόνο πλειοψηφικά αλλά συνολικά από το κυβερνητικό- μιντιακό- επιχειρηματικό σύμπλεγμα.

Συνεπώς η κυβέρνηση εμπεδώνει μια κατάσταση μόνιμης εκτάκτου ανάγκης, η οποία “τεντώνει” τους δημοκρατικούς θεσμούς στα όριά τους ή και πέραν αυτών, προκειμένου να νομιμοποιηθούν όλες οι βίαιες δημοκρατικές αφαιρέσεις που είναι απαραίτητες για να επιβληθούν οι προωθούμενες οικονομικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

Δεύτερον, ότι η κοινωνία είναι περίπου αταξική ή υπερταξική. Κοινωνία δεν είναι οι απεργοί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι που διεκδικούν, οι αγρότες που κινητοποιούνται, οι φοιτητές που προχωρούν σε καταλήψεις κλπ. Δεν είναι καν όλες οι παραπάνω κατηγορίες και πολλές ακόμα ως τέτοιες, με αυτές τους τις ιδιότητες. Η κοινωνία είναι ένας χυλός καταναλωτών, μικροϊδιοκτητών ή μεγαλοϊδιοκτητών που εμφορούνται όχι απλά από τον κοινωνικό αυτοματισμό αλλά από τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Τρίτον, ότι το παραδοσιακό “παιχνίδι” διαπραγμάτευσης μεταξύ κοινωνικών φορέων όπως είναι τα συνδικάτα ή οι φοιτητές από τη μια και οι συστημικοί κυβερνώντες από την άλλη έχει ανατραπεί στρατηγικά εις βάρος των πρώτων. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση και δι' εαυτής το κατεστημένο της χώρας δε συνομιλεί καν με διαμαρτυρομένους. Τους καταστέλλει και τους ωθεί στο περιθώριο ως εχθρούς, ως τρομοκράτες κλπ. Με αυτήν την πολιτική σοκ φιλοδοξεί η κυβέρνηση να διαλύσει ενοχλητικούς- έστω εν δυνάνει- χώρους όπως είναι τα συνδικάτα, το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα κοινωνικά κινήματα και μάλιστα τα πιο μαχητικά.

Η παραπάνω λογική εξυπηρετεί βεβαίως ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιάταξης του τοπίου στο οικονομικό, κοινωνικό αλλά και πολιτειακό πεδίο. Στο οικονομικό κατατείνει στην εδραίωση μιας πιο κλειστής και ισχυρής ολιγαρχίας, δηλαδή στις βίαιες ενδοκαπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Στο κοινωνικό πεδίο στη συγκρότηση μιας κοινωνίας μετασοβιετικού τύπου, με το λαό εσωτερικά αποδιαρθρωμένο, τους θεσμούς συμμετοχής του διαβρωμένους και ηττημένους. Στο πολιτειακό πεδίο σε ένα βοναπαρτικού τύπου σύνταγμα με υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε πιο κλειστά και λιγότερο ελεγχόμενα από τα κάτω σχήματα, εξαιτίας των οποίων η λαϊκή κυριαρχία θα αφυδατωθεί πλήρως, εάν δεν επιλεγεί η αντικοινοβουλευτική εκτροπή.

Με άλλα λόγια οι “νίκες” απέναντι σε συνδικάτα και καταληψίες που επιδιώκει ο Α. Σαμαράς δεν είναι απλά ψηφοθηρικού χαρακτήρα ενέργειες αλλά τμήματα σχεδίου για μια συνολικότερη αντιδραστική ανατροπή στην ελληνική κοινωνία. Ψάχνει τους “ανθρακωρύχους” του για να τσακίσει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώκει τα “Φόκλαντς” του προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τη φτώχεια και τη δυστυχία που σκορπάει με την πολιτική του. Και εν τέλει αν δεν τα καταφέρει ο ίδιος, στο παρασκήνιο παραμονεύουν οι δυνάμεις της ανωμαλίας με κοινοβουλευτική ή ξεκάθαρα αντικοινοβουλευτική περιβολή.
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-samaras-psaxnei-gia-nikes-ala-thatser-toy-themi-tzima

Kι ο νοών νοείτο.
Οι υπόλοιποι ας κάτσουν να τρώνε την καραμέλα των παπαγάλων περι συντεχνιών (συντεχνία οι δ.υπ, συντεχνία οι ελεύθεροι επαγγελματίες, συντεχνία οι ιδ.υπ., γενικά σχεδόν το σύνολο του λαού, μόνο οι Μπόμπολες, οι Αλαφούζοι, οι πολυεθνικές και οι γυμνοσάλιαγκες που στηρίζουν τα ρεμάλια της συγκυβέρνησης δεν είναι συντεχνίες!) και να τρώγονται μεταξύ τους, ενώ οι ξεπουλημένοι που κυβερνούν συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τους πολίτες.

Είπαμε, κοινωνικός κανιβαλισμός και το πάρτυ της εξουσίας και των συμφερόντων που τη στηρίζουν (αποκλειστικά) καλά κρατεί.
Ευτυχώς όχι για πολύ όμως, γιατί ο κόσμος ξυπνάει, κι όποιος ήτανε σε στάσεις ΜΜΜ (όπως εγώ), είδε ιδίοις όμμασι ότι παρα την ταλαιπωρία, οι περισσότεροι στέκονταν αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε μορφή απεργίας-διαμαρτυρίας.
Τα καραγκιοζηλίκια και η λάσπη του Σαμαρά περνάνε ολοένα και σε λιγότερους, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

gant
26-01-13, 15:13
Έχεις και τον μπιλτενμπεργ δημοσιογράφο να του λέει η Λανγκάρντ ότι οι μισθοί της Ελλάδας έχουν φτάσει τον μέσω όρο της Ευρώπης! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Stathis
26-01-13, 15:25
πρεπει να εχει υποστει μονιμη εγκεφαλικη βλαβη ο κειμενογραφος απο τα διαφορα "χορτα" που καπνιζουν ολοι αυτοι του συναφιου του στις διαφορες γιαφκες που συχναζουν για να καθεται γραφει τετοιες ανοησιες.

Kostas_1
26-01-13, 16:00
Επιτηδες εγινε ρε η απεργια, ηταν σε συνεννοηση με τη κυβερνηση :D
για να επιβεβαιωσει τη κυριαρχια της :D
Sent απο ανδροειδες mobile

Monsta
26-01-13, 16:25
Έλληνα φορολογούμενε, Ελληνα άνεργε, Ελληνα των 500ων ευρώ, συμπαραστάσου στα βίσματα του Βερελή, του Στυλιανίδη, του Σουφλιά και του Λιάπη.

thumb


Ο Σαμαράς ψάχνει για νίκες αλά Θάτσερ. Του Θέμη Τζήμα


Ευτυχώς όχι για πολύ όμως, γιατί ο κόσμος ξυπνάει, κι όποιος ήτανε σε στάσεις ΜΜΜ (όπως εγώ), είδε ιδίοις όμμασι ότι παρα την ταλαιπωρία, οι περισσότεροι στέκονταν αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε μορφή απεργίας-διαμαρτυρίας.
Τα καραγκιοζηλίκια και η λάσπη του Σαμαρά περνάνε ολοένα και σε λιγότερους, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.


^^Έτσι έτσι, ο κόσμος ξυπνάει και είναι δίπλα στους εργαζόμενους των ΜΜΜ που εξαθλιώνονται μέρα με τη μέρα.


Και ακόμα στο Σαμαρά έχετε μείνει. Μάλιστα.


Τελικά οι ψεκασμοί σε συνδυασμό με την αιθαλομίχλη, δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα. Try to stay indoors & put out the fireplace.

Monsta
26-01-13, 16:51
Θαυμάσιο σχόλιο του κυρίου Κωνσταντίνου Φουράκη.



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

"Το μέτρο της πολιτικής επιστρατεύσεως προβλέπεται απΆ το Σύνταγμα του 1975, ισχύον ως προς στις θεμελιώδεις αρχές και διατάξεις του με τις αναθεωρήσεις τις οποίες έχει υποστεί κατά καιρούς ως σήμερα, αναφέρει και προβλέπει ότι η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται σε "κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία".

Επίσης, η πολιτική επιστράτευση κηρύσσεται βάσει και του το Ν.Δ. 17/1974, 1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης» (Π.Σ.Ε.Α.) (ΦΕΚ Α΄ 236/1974), το οποίο εκδόθηκε πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 στην βάση των διατάξεων του Συντάγματος του 1952 το δε άρθρο 18 αυτού του Ν.Δ. επιτρέπει την πολιτική επιστράτευση προσωπικού σε περίπτωση πολιτικής κινητοποιήσεως, προβλέπον και αναφέρον ειδικότερα ότι «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση προκαλούμενη είτε από φυσικά ή από άλλα γεγονότα ή από ανωμαλίες κάθε φύσης και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και τη διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Το ανύπαρκτο ως σήμερα –παρά την αδήριτη ανάγκη συστάσεως του- στην Ελλάδα Συνταγματικό Δικαστήριο είναι το μόνο αρμόδιο ανώτατο όργανο το οποίο διαθέτει την σχετική νομιμοποίηση και δικαιοδοσία του να αποφαίνεται ουσιαστικώς, κυριαρχικώς και αυθεντικώς περί την συνταγματικότητα ή αντισυνταγματικότητα ενός νόμου του Ελληνικού κράτους -ενώ το ΣτΕ δεν διαθέτει αυτήν την αρμοδιότητα και δικαιοδοσία- κι έτσι η απόφανση περί την συνταγματικότητα ή αντισυνταγματικότητα κάθε νόμου του κράτους εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε κοινού, φυσικού δικαστή στο πλαίσιο εκδικάσεως μιας δικανικής υποθέσεως ο έννομος πυρήνας καθώς κι η νομική υπόσταση, στήριξη, διεκπεραίωση κι έκβαση της οποίας στηρίζονται εις και εξαρτώνται αποφασιστικώς από την συμμόρφωση ή μη του εν λόγω νόμου με τον εκάστοτε ισχύοντα συνταγματικό χάρτη της χώρας.

Όμως, η οποιαδήποτε απόφανση του κοινού φυσικού δικαστή περί της συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας ενός νόμου α) δεν δεσμεύει την πορεία κι έκβαση της εκδικάσεως της ιδίας ή άλλης υποθέσεως υπό άλλου δικαστή ή δικαστηρίου –ο οποίος και το οποίο μπορεί να καταλήξουν σε εντελώς διαφορετική απόφαση περί την συνταγματικότητα ή μη του ιδίου νόμου από έναν άλλον δικαστή και ένα άλλο δικαστήριο- ανά την Ελληνική επικράτεια και δεν β) ιδρύει «την αρχήν του δεδικασμένου» σχετικώς με άλλη όμοια ή παρόμοια υπόθεση η εσωτερική φύση της οποίας βασίζεται εις και εξαρτάται από τον ίδιο ως άνω νόμο αλλά συνιστά νομολογία συμβουλευτικού, δικονομικού χαρακτήρα.

Τέλος, όλοι οι Συνταγματικοί Χάρτες των προηγμένων, δημοκρατικών Δυτικών χωρών –με εξαίρεση το ΗΒ, στο οποίο το Σύνταγμα είναι άτυπο κι άγραφο, ισχύον εθιμικώς- περιέχουν διατάξεις περί καταστάσεως ανάγκης, πολιτικής επιστρατεύσεως ατόμων και επιτάξεως αντικειμένων, ακινήτων και κινητών αγαθών καθώς και υπηρεσιών προς αντιμετώπιση τέτοιας καταστάσεως ανάγκης."


Γκέγκε?

Χάρη σας κάνανε. Η απεργία σας ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΗ και κανονικά έπρεπε να πάρετε πόδι [sic]. Τσάμπα ταλαιπωρήσατε -για άλλη μια φορά- το κοσμάκη.

Monsta
26-01-13, 17:02
Την Ελλάδα κατέστρεψαν οι τοκογλύφοι, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, οι Ροκερφέλλερ, οι Ροθτσάιλντ, η Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ, οι illuminati, οι Ψεκασμοί και τα Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα.


Yeah baby !! thumb

vagmag
26-01-13, 17:39
Την Ελλάδα κατέστρεψαν οι τοκογλύφοι, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, οι Ροκερφέλλερ, οι Ροθτσάιλντ, η Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ, οι illuminati, οι Ψεκασμοί και τα Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα.


Yeah baby !! thumb

πες τα ρε Κώστα, με τισ συνομωσίες μας μέσα....

sheriff
26-01-13, 17:44
Ευχαριστω κωστα.πολυ καλη δουλεια;-)

Eleni
26-01-13, 18:02
Την Ελλάδα κατέστρεψαν οι τοκογλύφοι, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, οι Ροκερφέλλερ, οι Ροθτσάιλντ, η Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ, οι illuminati, οι Ψεκασμοί και τα Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα.


Yeah baby !! thumb
Γιατι αραγε?????? Κατι θελουν.......



ΥΓ.Χαιρομαι ειλικρινα που σε βλεπω παλι ενεργα....... θα τα πουμε με ΠΜ.

micz
26-01-13, 18:13
Την Ελλάδα κατέστρεψαν οι τοκογλύφοι, οι Μασόνοι, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοί, οι Ροκερφέλλερ, οι Ροθτσάιλντ, η Λέσχη Μπιλ ντε Μπεργκ, οι illuminati, οι Ψεκασμοί και τα Ηλεκτρομαγνητικά Κύματα.


Yeah baby !! thumb

Όχι την Ελλάδα κατέστρεψαν οι ρουσφετολογικές πολιτικές, η αναξιοκρατία και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κανένας άλλος, όλα και όλοι οι υπόλοιποι (και των ξένων συμπεριλαμβανομένων) είναι άγιοι!
Συνεχίζουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και τα δέντρα...

Bitz
26-01-13, 18:15
Όχι την Ελλάδα κατέστρεψαν οι ρουσφετολογικές πολιτικές, η αναξιοκρατία και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κανένας άλλος, όλα και όλοι οι υπόλοιποι (και των ξένων συμπεριλαμβανομένων) είναι άγιοι!
Συνεχίζουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και τα δέντρα...

Οχι μονο αυτα...αλλα και αυτα.:original:

Stathis
26-01-13, 18:17
Όχι την Ελλάδα κατέστρεψαν οι ρουσφετολογικές πολιτικές, η αναξιοκρατία και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κανένας άλλος, όλα και όλοι οι υπόλοιποι (και των ξένων συμπεριλαμβανομένων) είναι άγιοι!
Συνεχίζουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και τα δέντρα...

ναι σωστα, πρεπει να το δουμε λιγο γενικοτερα, φταινε οι εξωγηινοι και τα ουφο που ειχανε προηγουμενα με τους δημιουργους αυτης της χωρας τους ελ που καταγονταν απο το αλφα του κενταυρου.

Stathis
26-01-13, 18:24
το πρωϊ σε μια εκπομπη βγηκε ενας μπουλης του μετρο, απο αυτους με τα 5 χιλιαρικα το μηνα, και ελεγε οτι ειναι δικαιες οι αμοιβες γιατι ειναι εκπαιδευμενοι!!!
ο γιακουματος που ηταν στο πανελ τον ρωτησε πως μπηκαν ολοι αυτοι στο μετρο και με τι κριτηρια και, ο μπουλης του απαντησε να παει να ρωτησει τους υπαλληλους της βουλης.
αυτοι που διορισαν εκεινους, διορισαν και του μετρο!!!
οταν εκλειναν τα μικροφωνα ο γιακουματος ειπε: "εμεις οι πολιτικοι δημιουργησαμε φρανκενσταϊν, ενα τερας που στο τελος θα μας κατασπαραξει εμας τους ιδιους που το φτιαξαμε, καλα να παθουμε".

micz
26-01-13, 19:16
ναι σωστα, πρεπει να το δουμε λιγο γενικοτερα, φταινε οι εξωγηινοι και τα ουφο που ειχανε προηγουμενα με τους δημιουργους αυτης της χωρας τους ελ που καταγονταν απο το αλφα του κενταυρου.

Αφού δεν καταλαβαίνεις το νόημα μην το παιδεύεις με ειρωνικά σχόλια, το κόλλημα αποτελεί μεγάλο τροχοπέδη στο να προχωράμε μπροστά.
Μην το κουράζουμε λοιπόν.

gant
26-01-13, 20:08
O Γιακουμάτος!! Γνήσιο παλληκάρι, παντός καιρού. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Stathis
26-01-13, 20:10
Αφού δεν καταλαβαίνεις το νόημα μην το παιδεύεις με ειρωνικά σχόλια, το κόλλημα αποτελεί μεγάλο τροχοπέδη στο να προχωράμε μπροστά.
Μην το κουράζουμε λοιπόν.

αυτο λεω κι εγω, κουραζεις.
το προβλημα της ελλαδας ειναι γνωστο.
οπως και αυτων που ζουσαν, ζουν (και νομιζουν οτι θα ζουν) εις βαρος των αλλων.
δυστυχως για οσους αφορα αυτο τελειωσε και οπου γινεται ακομα μετραει αντιστροφα.
αν δεν σου αρεσει λυπαμαι, αν δεν μπορεις να το καταλαβεις ειναι λογω του κολληματος που αναφερεις, μεγαλη τροχοπεδη οντως...thumb

S8N
26-01-13, 20:45
Να δωσουμε ενα παραδειγμα;

Ποσους υπαλληλους εχει ο ΟΤΕ;

α) 6.000
β) 12.000
γ) 18.000

Ναι, σωστα μαντεψατε.

micz
26-01-13, 20:52
αυτο λεω κι εγω, κουραζεις.
το προβλημα της ελλαδας ειναι γνωστο.
οπως και αυτων που ζουσαν, ζουν (και νομιζουν οτι θα ζουν) εις βαρος των αλλων.
δυστυχως για οσους αφορα αυτο τελειωσε και οπου γινεται ακομα μετραει αντιστροφα.
αν δεν σου αρεσει λυπαμαι, αν δεν μπορεις να το καταλαβεις ειναι λογω του κολληματος που αναφερεις, μεγαλη τροχοπεδη οντως...thumb

Οκ να δούμε να πιάνουν και τους φοροφυγάδες με τα αδήλωτα και μαύρα κέρδη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους γιατί αυτό δεν το είδαμε ακόμα. Όταν το δούμε τότε θα πούμε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, αν το δούμε ποτέ αυτό. Μέχρι τότε ας ξεπουλήσουν (που το έχουν κάνει ήδη) όλο τον φυσικό πλούτο της χώρας για να δουλεύουμε όλοι για ένα ξεροκόμματο.
Αν θα είμαστε καλύτερα από τον Νίγηρα θα είναι επιτυχία, αλλά μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το γνωστό μη κουραστικό θέμα των τρωκτικών και άλλων συναφών συμπαθητικών κατά τα άλλα ζώων που υπάρχουν γύρω μας.

gant
26-01-13, 21:00
Να δωσουμε ενα παραδειγμα;

Ποσους υπαλληλους εχει ο ΟΤΕ;

α) 6.000
β) 12.000
γ) 18.000

Ναι, σωστα μαντεψατε.

Αλήθεια, πόσους έχει? Γιατί νομίζω ότι τον έχουν πλέον οι Γερμανοί και το ότι κάτι ελάχιστες τοπικές προσλήψεις τεχνολόγων μηχανικών έγινα πριν λίγες μέρες.

S8N
26-01-13, 21:03
Εκμεταλλευση φυσικου πλουτου... Την ιστορια των μεταλλειων Σκαλιστηρη τη θυμαται αραγε κανεις;

VanVIC
26-01-13, 21:05
Εκμεταλλευση φυσικου πλουτου... Την ιστορια των μεταλλειων Σκαλιστηρη τη θυμαται αραγε κανεις;

Πόσοι νομίζεις εδώ μέσα μπορεί να γνωρίζουν καν το όνομα ;

vagmag
26-01-13, 21:07
Να δωσουμε ενα παραδειγμα;

Ποσους υπαλληλους εχει ο ΟΤΕ;

α) 6.000
β) 12.000
γ) 18.000

Ναι, σωστα μαντεψατε.

και μάλλον έχει 55000 συνταξιούχους
:th_Laie_67-1:

https://www.gazzetta.gr/plus/article/334552-plironoyme-55000-syntaksioyxoys-toy-ote

S8N
26-01-13, 21:08
Αλήθεια, πόσους έχει? Γιατί νομίζω ότι τον έχουν πλέον οι Γερμανοί και το ότι κάτι ελάχιστες τοπικές προσλήψεις τεχνολόγων μηχανικών έγινα πριν λίγες μέρες.

Οι Γερμανοι τον πηραν με 18 χιλιαδες υπαλληλους, διορισμενους με νομοθετικη ρυθμιση. Για να τους διωξει απαιτειται νεα νοθετικη ρυθμιση. Ο ΟΤΕ ειναι προβληματικος, η Cosmote ειναι το φιλετο. Μια επισκεψη στο Μεγαρο στο Μαρουσι αρκει για να καταλαβεις ποιοι ειναι υπαλληλοι ΟΤΕ και ποιοι Cosmote. Δεν το λεω εγω, οι ιδιοι μου το ειπαν.

PANOS-E60
26-01-13, 21:09
Εκμεταλλευση φυσικου πλουτου... Την ιστορια των μεταλλειων Σκαλιστηρη τη θυμαται αραγε κανεις;

εσύ θυμάσαι την ιστορία του πεζω 405 Μι-16 και εμείς θα ξεχασουμε το Σκαλιστηρη ? :thumbsup:

Monsta
26-01-13, 21:15
Όχι την Ελλάδα κατέστρεψαν οι ρουσφετολογικές πολιτικές, η αναξιοκρατία και οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Κανένας άλλος, όλα και όλοι οι υπόλοιποι (και των ξένων συμπεριλαμβανομένων) είναι άγιοι!
Συνεχίζουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και τα δέντρα...


Βρε άσε τη καραμέλα με τους ξένους και κοίτα τα χάλια της χώρας σου. Ο Αλέξης άργησε λίγο, αλλά τελικά την έκανε τη κωλοτούμπα.



Συνεχίζουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και τα δέντρα...


:th_Laie_67-1: καλό!

Ειλικρινά μερικές φορές λυπάμαι το Στάθη και αρκετούς ακόμα που έχουν ξοδέψει δεκάδες ώρες να γράφουν αναλυτικότατα ΣΕΝΤΟΝΙΑ, για το πως φτάσαμε ως εδώ.

Προφανώς όμως 'κάποιοι' που βλέπουν το δάσος και όχι τα δέντρα [γελάει ο κόσμος], περιμένουν τον επόμενο ...Μεσσία που θα τους σώσει από το 'κακό' που τους βρήκε.

:rolleyes:





Ο Έλληνας ανακάλυψε επιτέλους την Αμερική
26/01/2013 - Ευθύμης Μαραμής


Παρά τις δυσκολίες, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών σε ποσοστό 76,5% υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Οι περισσότεροι είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Το 62,5% υποστηρίζει τόσο τις αποκρατικοποιήσεις, όσο και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, ενώ ανάλογο ποσοστό θεωρεί ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούσαν καλύτερα ως ιδιωτικές.

Όσο για τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, τις επιθυμεί το 86,6%, ενώ οι δύο στους τρεις (66,7%) βλέπουν θετικά το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός ΑΣΕΠ.

Αυτά τα ευρήματα παρουσιάστηκαν σε δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την Κάπα research για το ΒΗΜΑ πριν ένα μήνα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η συσπείρωση των πολιτών σε επιμέρους θέματα, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις.

Δηλαδή, το 63% των πολιτών που επιθυμούν αποκρατικοποιήσεις, αθροιστικά, είναι το ποσοστό που καταλαμβάνουν τα πέντε πρώτα κόμματα του κοινοβουλίου μαζί.

Έγραψα πρόσφατα ότι η στροφή 180 μοιρών του Αλέξη Τσίπρα προς τις ευρωπαϊκές ηγεσίες, καθώς επίσης και η επίσκεψη του στην Αμερική, έχουν εμφανώς προκύψει από αυτά τα συντριπτικά στοιχεία, τα οποία είναι ουσιαστικά πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις προθέσεις ψήφου προς τα κόμματα.
Είναι μια αν θέλετε καθαρή απόδειξη ότι την πολιτική, ειδικά των κομμάτων εξουσίας, ανέκαθεν την καθορίζουν οι πολίτες.

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά λοιπόν, πήρε σειρά και κύριος Τσίπρας, ο οποίος από την Αμερική (όχι τη νότια) διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τις συμβάσεις που υπέγραψε η χώρα, καθώς και ότι το ευρώ είναι και θα παραμείνει το
εθνικό μας νόμισμα.

Έστω λοιπόν και αργά κάποιοι ανακάλυψαν, κυριολεκτικά, την Αμερική.

Ο μέχρι πριν 7 μήνες σκληρός αντιμνημονιακός οπλαρχηγός ανακάλυψε επίσης, ότι τα επώδυνα μέτρα με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και την τυφλή και προς πάσα κατεύθυνση υψηλή φορολόγηση, δεν την επιβάλανε το Δ.Ν.Τ και η Ε.Ε. αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις.

Για τα μνημόνια έχω γράψει ήδη αναλυτικά σε άλλα άρθρα την άποψή μου.
Δεν έχουν τηρηθεί ως προς τους βασικούς άξονες τους, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα εις βάρος των μη προνομιούχων ανένταχτων σε κρατικά και "ιδιωτικά" σοβιέτ.

Φυσικά είναι ευθύνη των Ελλήνων και των κυβερνήσεων τους μοιραία, το ότι δεν τηρείται το δημοσιονομικό πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια.

Έστω και τώρα, ας θυμηθούμε τις μούντζες, τις κρεμάλες, τις ταρζανιές Σαμαρά, Τσίπρα, ταξιτζήδων, αγανακτισμένων και πάσης φύσης επαναστάτη της κακιάς ώρας.

Τις απεργίες της ΠΝΟ, το ξύλο ανάμεσα σε κομμουνιστές-αναρχικούς-χρυσαυγίτες-αστυνομικούς, μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Την απεργία στη χαλυβουργία, τα ψωμιά και τις φρατζόλες στη βουλή, τις εκκλήσεις του Πάνου Καμμένου σε σύμπραξη του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ κατά του τέταρτου ράιχ και πολλά άλλα.

Ο τσιφτετελισμός του νεο-Έλληνα, τα μαύρα μεσάνυχτα των νέων για το τι θα πει πολιτική-οικονομία-παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η πλήρης απαξίωση των πιο βασικών θεσμών τα τελευταία 30 χρόνια, αυτό το αποτέλεσμα είχαν.

Πώς να τηρηθεί το μνημόνιο όταν δεν ξέρουν καν οι Έλληνες τι περιλαμβάνει;

Όταν ο Χρυσοχοίδης δεν το έχει διαβάσει, όταν ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και οι λοιποί στηρίξανε το απέραντο «εγώ» τους για να αναρριχηθούν στην εξουσία, βασισμένοι σε αντιμνημονιακές κορώνες και ψευτο-τσαμπουκάδες πατριωτικής αφύπνισης για εσωτερική κατανάλωση.

Δυο χρόνια σχεδόν χαμένα σε μια στείρα και τυφλή μιζέρια, σε καταστροφές και βανδαλισμούς με τους νεκρούς της Μαρφίν να ψάχνουν ακόμα δικαίωση, για τον τραγικό θάνατο που βρήκανε το 2010.

Πόλεμος κατά του αόρατου εχθρού με σχιζοφρενικές τάσεις αυτοκαταστροφής και ύμνους σε αυτόχειρες οι οποίοι ηρωποιήθηκαν σε μια επίδειξη απίστευτης ανωριμότητας από όλους μας.

Σε μια χώρα που βρίσκεται σε ελεγχόμενη κατάσταση χρεοκοπίας, αντί να προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα για να το αντιμετωπίσουμε, προτιμήσαμε να κηρύξουμε πόλεμο στους "άλλους", στους ξένους, χωρίς ουσιαστικά να γίνει καμία σοβαρή διαρθρωτική κίνηση που θα είναι καθοριστική για το μέλλον.

Παρακολουθώντας παράλληλα την επιστροφή της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας στις αγορές για δανεισμό, πραγματικά μελαγχολώ για τη συνεχιζόμενη ανικανότητα των Ελλήνων στο να προσγειωθούν στη γη.

Η εικονική πραγματικότητα των τελευταίων τριάντα ετών έχει κυριολεκτικά συντριβεί μέσα σε δυο χρόνια από τις εξελίξεις κι εμείς ακόμα είμαστε στο στάδιο της άρνησης.

Είμαστε ακόμη στο στάδιο τού να βλέπουμε τις συντεχνιακές μαφίες των Μ.Μ.Μ να κηρύσσουν πόλεμο στην κοινωνία, στη λογική και στη χώρα, για να μην πληγούνε ακόμα και τώρα τα προνόμιά τους.

Ας ξανακοιτάξουν οι πολιτικοί αρχηγοί τη δημοσκόπηση που ανάφερα στην αρχή και ας τηρήσουν επιτέλους τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκε η σύνταξη των μνημονίων.

Να μην ξεχνάμε εξάλλου πως η παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρας μας σε σχέση με τον "ανταγωνισμό" είναι ότι εδώ δεν χρεοκόπησαν οι τράπεζες.

Χρεοκόπησε το κράτος.

Stathis
26-01-13, 21:17
Οκ να δούμε να πιάνουν και τους φοροφυγάδες με τα αδήλωτα και μαύρα κέρδη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους γιατί αυτό δεν το είδαμε ακόμα. Όταν το δούμε τότε θα πούμε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, αν το δούμε ποτέ αυτό. Μέχρι τότε ας ξεπουλήσουν (που το έχουν κάνει ήδη) όλο τον φυσικό πλούτο της χώρας για να δουλεύουμε όλοι για ένα ξεροκόμματο.
Αν θα είμαστε καλύτερα από τον Νίγηρα θα είναι επιτυχία, αλλά μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το γνωστό μη κουραστικό θέμα των τρωκτικών και άλλων συναφών συμπαθητικών κατά τα άλλα ζώων που υπάρχουν γύρω μας.

να το δουμε και αυτο καμια αντιρρηση, εξισου σημαντικο, δεν ειπα ποτε οχι, το αντιθετο.
ηδη μερικοι ειναι φυλακη, για τα ματια του κοσμου ( ; ), ισως, ειναι προοδος ομως.
κανενα τρωκτικο να παιρνει δρομο ομως δεν ειδα.

τωρα τα υπολοιπα για ξεπουληματα και παρομοιες συνδικαλοανοησιες τα ακουω βερεσε.
οκ να μην τα "ξεπουλησουμε" και να τα λυμαινεται μια καστα λιγων εκλεκτων, πολιτικαντηδων μαζι με τους πελατες-τσιρακια τους.
ειναι καλυτερο αυτο, βολευει οσους ευνοουνται, γι αυτο γινεται μαχη επιβιωσης ολων αυτων των παρασιτων.

αφου τοσα χρονια, πανω απο 30, υπαρχει εμπειρια.
το κρατος ειναι κακος επιχειρηματιας και κακος εργοδοτης (για τους εργαζομενους του ειναι ιδανικος βεβαια).
δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε δεν υπαρχει ουτε μια, ουτε μια λεω, δημοσια επιχειρηση που να εχει λειτουργησει σωστα.
τι αλλο περιμενουμε ακομα για να πεισθουμε?
φυσικα αυτο ενοχλει οσους εμαθαν να δουλευουν με ρυθμους δημοσιου τομεα, ειναι γεγονος κι εμενα θα με ενοχλουσε αν ημουν τρωκτικο.
θα μου παιρναν το φαϊ μεσα απο το στομα και θα αναγκαζομουν να δουλεψω με τους ιδιους ορους οπως ο υπολοιπος κοσμος, λιγο το εχεις αυτο?
το πως ενοχλειται ομως ο καθε βολεμενος μου ειναι τελειως αδιαφορο.
οπως και σε αυτον ειναι αδιαφορο πως τα καταφερνω να πληρωνω οτι μου ζηταει η συμμορια αυτη που κυβερναει εδω και 30 χρονια για να κραταει ικανοποιημενους τους πελατες-ψηφοφορους της.

αν θα γινουμε νιγηρια, αυτα τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες.
απο οσους κοπτονται για υποτιθεται για το λαο.
το καθε αποβρασμα συνδικαλΗστης αγωνιζεται υποτιθεται για να μην ακριβυνει το ρευμα, το νερο, τα εισητηρια, κλπ κλπ.
χοντρα ψεματα, μονο για τους εαυτους τους κοπτονται, θα χασουν τη μασα απο τα μαγαζια τους, ετσι θεωρουν την καθε δημοσια επιχειρηση, μαγαζι τους.
οποτε θελουν ανοιγουν, οποτε θελουν κλεινουν, ετσι γουσταρουνε.

ειδαμε και στον οτε που ειπατε, νιγηρια οι μισθοι των υπαλληλων στον κλαδο των τηλεπικοινωνιων, ξεπουληθηκαν οι συχνοτητες, οι τιμες ανεβηκαν, ο καταναλωτης δεν κερδισε, δεν υπαρχει ανταγωνισμος.

ποσο μακρια ειστε νυχτωμενοι καποιοι...

katsaraios
26-01-13, 21:27
Τι επαθες βρε Μονστα ωσαν δευτερος Λαζαρος ανεστηθης:th_Laie_67-1:
:viannen_01: ΒΑCK !!

Monsta
26-01-13, 21:32
Ο Θομελέφ με πέρασε στα πόστ. :shok:

Έχω δουλειά. :hyper:

VanVIC
26-01-13, 21:37
Ο Θομελέφ με πέρασε στα πόστ. :shok:
...

Ενα "πατηματάκι" 0-100 post να κάνετε :th_Laie_67-1:

bimmerm
26-01-13, 21:47
η εκδικηση του λαου προς την χουντα του δημοσιου αρχιζει!ξεριζωστε το...

Thomelef
26-01-13, 21:48
ο κώστας δεν πιάνεται ρε...

σε τρείς μερούλες θα μας έχει βάλει την κάνει στο στόχαστρο και εμένα και τον θείο, και θα πέσει ο πυροβολισμός...

ΚΤΑΟΥΥΥΥΥΥΥ και μέμορυςςςςςςςςςςςςςς...

Monsta
26-01-13, 21:59
Ενα "πατηματάκι" 0-100 post να κάνετε :th_Laie_67-1:


Με ένα τέτοιο. :whistle:


https://25.media.tumblr.com/tumblr_mdwmwlVSF81qm6egko1_500.jpg


υγ: Το χεις δει / ακούσει να λυσσάει στη πίστα ή να φτιάξω 'θέμα'? :original:

VanVIC
26-01-13, 22:03
Με ένα τέτοιο. :whistle:
...
υγ: Το χεις δει / ακούσει να λυσσάει στη πίστα ή να φτιάξω 'θέμα'? :original:

Γύρισες με κέφια :thumbsup:
αλλά εδώ είμαστε off-topic ρε Γιατρέ

Υ.Γ.: Εμένα ξέρεις ποιό burn-out με 3η μ'εχει στοιχιώσει...

bimmerm
26-01-13, 22:07
θυμαστε αυτο το περιστατικο που μου ετυχε πριν μια εβδομαδα????


πηρα τηλεφωνο πριν κατι εβδομαδες στον δημο να φτιαξουν μια λακουβα σε εναν περαστικο δρομο και ηρθαν με μετα απο 3 μερες.ευγενικη η κυρια στο τηλεφωνο ,τοτε.οι υπαλληλοι που ηρθαν για ενα ανεξηγητο λογο βουλωσαν τα 3/4 της λακουβας.λεω οκ οταν ξαναχαλασει,που θα γινονταν γρηγορα ετσι οπως δεν την φτιαξαν,
θα τους ξαναφωναξω.εντωμεταξυ στο διαστημα του 1 μηνος που μεσολαβησε ανοιξαν αλλες 2 διπλα σαυτην.η κατασταση ειχε γινει επειγον πλεον.μου κανει εντυπωση που κανεις δεν τηλεφωνει.παιρνω την προηγουμενη εβδομαδα τηλεφωνο και ειπαν θα ερθουν.μετα απο 5 μερες πηρα σημερα να δω γιατι δεν ηρθαν.μηπως εχουν απεργια η' καποιο αλλο λογο.δεν συνηθιζοταν αυτο και βγαινει η ιδια ''κυρια'' στο τηλεφωνο.

γεια σας.ειχα τηλεφωνησει πριν λιγες μερες για κατι λακουβες στον δρομο και ακομα δεν ηρθαν.

απανταει με τονο εισαγγελικο και νευριασμενη.σαφως κυριε και δεν ηρθαν.3 εργατες ειναι ποτε να προλαβουν.

εγω ομως το κυρια μου το ''σαφως'' το δικο σας δεν το γνωριζω γιατι δεν ξερω τι γινεται στον δημο,γιαυτο πηρα να μαθω.ο τονος σας δεν ειναι ευγενικος και δεν φτανει που δεν κανατε την δουλεια σας, ε ..δεν θα μου κανετε και παρατηρηση

τωρα που θα τα παρουν οι ιδωτες να δειτε τι δουλεια θα κανουν.να πατε εκει να παραπονεθειτε να δουμε.

εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος θα τα παρει,μακαρι να τα παρουν αν εσεις δεν θελετε να δουλεψετε και ειστε αγενεις απο πανω.δημοσιους υπαλληλους σαν εσενα να τους απολυσουν.

βρε αντε απο δω....

αστο διαολο ...

μια τυπικη συζητηση με το δημοσιο.

το λαθος που κανουν αρκετοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι οτι επειδη εχουν εκνευριστει που αλλαζουν τα παντα γιαυτους ,ειναι οτι τους φταινε οι συμπολιτες τους και τα βαζουν μαζι τους,αντι να τους εχουν με το μερος τους.

ξεχασα να σας ενημερωσω... το εγραψα σε εσας πρωι και το βραδυ μπηκα και ειδα τα μειλ μου και δεν το πιστευα!απαντηση απο το γραφειο του δημαρχου.!!!...

''εχετε δικιο η υπαλληλος ηταν αγενης!λυπουμαστε πολυ για την αγενη απαντηση της και τον τροπο που σας μιλησε.πειτε μας σε ποιο τηλεφωνο καλεσατε.οσον αφορα τις λακουβες θα επιληφθει του θεματος ο δημαρχος προσωπικα.''

το αλλο πρωι ειχαν φτιαχτει οι λακουβες.στελνω και ενα μειλ ακομα για εναν δρομο που σας ειχα πει οτι παλευα χρονια να γινει μηκος περιπου 400 μετρων αλλα πολυ περαστικο(λεωφορεια κ.λ.π.) και τον ειχαν φτιαξει προσφατα .τον εκανε τελειο ο δημος αλλα παρουσιασε προβληματα απο τον μα@ακα πρωην εργολαβο που τον ειχε ανοιξει πολλα χρονια πριν για εργα ουθ οποτε τωρα που ξαναφτιαχτηκε υπεστη καθιζηση.και ειχαμε εναν καινουριο δρομο με τρυπες λογω του πρωην αθλιου εργου του μα@ακα.

ε την επομενη του μειλ φτιαχνουν αυτον τον δρομο με πολυ καλα τελειωματα και οχι μονο αυτο αλλα περνανε ξανα απο τις λακουβες του πρωτου μειλ και τις ξαναβουλωνουν με ενισχυση!

αλλαζουν τα πραγματα μαγκες αλλα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ!!!!αυτο για αυτους που ακομα δεν θελουν να ενεργοποιηθουν και περιμενουν...ο καθενας οπως μπορει να παλευει με οτι μεσα εχει να αλλαξει την νοοτροπια και τον κοσμο προς το καλυτερο.ακουγεται γραφικο αλλα εχει αποτελεσματα.το ρευμα ειναι προς τα εκει αλλα να το ακολουθησουμε κιολας ,μην το βλεπουμε να περναει απλως απο μπροστα μας!

Monsta
26-01-13, 22:09
Η φυλή των δημοσίων υπαλλήλων

Μικρή εκδίκηση για τις μεγάλες ταλαιπωρίες που μας χαρίζουν

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-594x320/article/25999-57403.JPG

Ουρές, χάσιμο χρόνου, χαρτούρα και νεύρα για μας, καθώς αναμένουμε στο γκισέ, δεμένοι γάιδαροι, «κόκκινες γραμμές» στον περιορισμό του αριθμού τους και ενώ ο μήνας έχει εννιά για εκείνους. Ο Homo Demosius Ypallilius είναι το αντικείμενο της ακτινογράφησης που ακολουθεί, μικρή εκδίκηση για τις μεγάλες ταλαιπωρίες που μας έχει χαρίσει.

Homo Tempelicus
Πρωταθλητής στο ξύσιμο γεννητικών οργάνων, καφεϊνομανής, πρότυπο αργομισθίας για τους εκκολαπτόμενους κηφήνες της υπηρεσίας, ο άνθρωπος που έδωσε στο δημοσιοϋπαλληλίκι άλλον αέρα, χάρη στην απροθυμία, την αδιαφορία και τον στ******σμό του! Από τις πρώτες ημέρες της πρόσληψής του στο δημόσιο, ο Homo Tempelicus νιώθει αδικημένος, κακοπληρωμένος, αντικείμενο εκμετάλλευσης, και από αντίδραση σε αυτήν τη μόνιμη και τυραννική καταπίεση (πρωινό ξύπνημα, καθημερινή εργασία, εξυπηρέτηση πολιτών), έχει θέσει τον εαυτό του σε sleep mode. Αγαπημένο του φετίχ το κινητό του τηλέφωνο, τελευταίας τεχνολογίας, μοναδική διέξοδος έπειτα από ένα κουραστικό τρίωρο αδιάκοπης πασιέντζας. Αφενός του προσφέρει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους κολλητούς του, αφετέρου σε ψυχαγωγεί όσο περιμένεις να εξυπηρετηθείς με σφιγμένα τα δόντια (ενίοτε και τις γροθιές). Εκτός από υψηλά ποσοστά αντιπαραγωγικότητας, ο Homo Tempelicus διαθέτει και υψηλό το φρόνημα της εργατικής αλληλεγγύης, χτυπώντας τις κάρτες των συναδέλφων του, όταν έχουν να πάνε για ψώνια στην αγορά ή να κοιμηθούν ένα τριωράκι παραπάνω όντας ξενυχτισμένοι από τα μπουζούκια της προηγούμενης νύχτας. Μπορεί η στάση του, ακόμη και η ίδια του η ύπαρξη, να σε εξοργίζει, όμως σκέψου ένα πράγμα: Είναι ο μόνος που συμπάσχει με τους 1.000.000 άνεργους Έλληνες και μπορεί να καταλάβει από πρώτο χέρι πώς είναι να μη δουλεύεις! Αγαπημένες φράσεις: «Επιστρέφω σε λίγο», «Εξυπηρετηθείτε δίπλα», «Δε γνωρίζω», «Περάστε αργότερα». Αγαπημένοι στίχοι: «Αφού η μονιμότητα κυλάει μες στη φλέβα, γι' αυτό τα ξύνω μόνιμα, δημόσιο forevah!».

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57404.jpg

Homo Oxythimus
Αν ήσουν ιδιοκτήτης γαλακτοβιομηχανίας, δε θα είχες κανέναν ενδοιασμό να αδειάσεις δύο φορτηγά με μουχλιασμένα γιαούρτια στο γραφείο της και, αν ήσουν η Λιάνα Κανέλη, θα είχατε μαλλιοτραβηχτεί με το καλημέρα (τη δική σου καλημέρα, αφού η δική της την εγκατέλειψε προ ετών). Νευρική, εριστική και δύστροπη, με μια μονίμως δυσκοίλια έκφραση στο πρόσωπο, η Homo Oxythimus συμπεριφέρεται σαν να της χρωστάς κάτι, σαν να την έχεις προσβάλει ή σαν να ήσασταν ζευγάρι κάποτε και ένα πρωί εξαφανίστηκες δίχως να αφήσεις ίχνη ζωής. Θα σε αγριοκοιτάξει, θα σου κάνει παρατηρήσεις (ειδικά, αν είσαι ηλικιωμένος ή μετανάστης) και θα σε στείλει με ύφος στρατιωτικού της χούντας να συγκεντρώσεις ένα σωρό αχρείαστα χαρτιά, σφραγίδες και χαρτόσημα από διάφορες υπηρεσίες. Όταν αντιληφθείς ότι σκοπός της είναι απλώς να σε διώξει από μπροστά της, επειδή ανέβασε πίεση ή επειδή της είναι αδιανόητο να εξυπηρετεί «το έναν μετά τον άλλον», μη δειλιάσεις να την αντιμετωπίσεις. Η Homo Oxythimus, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσω, τον τελευταίο καιρό, δεδομένων των κοινωνικών συνθηκών, δείχνει έντονα σημάδια φόβου, θρασυδειλίας και υποχωρητικότητας. Αρκεί να την απειλήσεις με καταγγελίες για πειθαρχικά παραπτώματα, να απαιτήσεις συνάντηση με τον προϊστάμενό της ή να της κολλήσεις ένα περίστροφο στον κρόταφο τσιρίζοντας: «Βάλε τη σφραγίδα, μωρή κωλόγρια, να φύγω!». Άλλος άνθρωπος σου λέω!

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57405.jpg

Homo Syndicalisticus
Μπροστάρης σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και σε ομιλίες με θέματα όπως «Δημόσιοι υπάλληλοι: Ήρωες της καθημερινότητάς μας» ή «Μπορείς να γίνεις κι εσύ ένας μικρός Ωνάσης, αρκεί να το πιστέψεις», ο Homo Syndicalisticus συμμετέχει σε αγώνες, αφυπνίζει συνειδήσεις και ξεσηκώνει τους συναδέλφους του στο γραφείο, στον δρόμο, στον διάδρομο, στις τουαλέτες, κατά του Κεφαλαίου και του καπιταλιστή δυνάστη! Φωνάζει, απαιτεί, αγανακτεί, ωρύεται για τους τρεις μισθούς που χάθηκαν τον τελευταίο χρόνο στις ΔΕΚΟ, ωρύεται για τους είκοσι τρεις μισθούς που θα έπρεπε να παίρνει και αδιαφορεί αν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αμείβονται με μισθούς πείνας ή απολύονται σωρηδόν, «αφού είναι όλοι τους κλέφτες και φοροφυγάδες, που βγάζουν εκατό χιλιάδες ευρώ ετησίως και δηλώνουν μόνο τις δέκα». Παρά την αφόρητη και διαρκώς αυξανόμενη γκρίνια του για αδυναμία ανταπόκρισης στις μειώσεις μισθών, δε θα του περάσει ποτέ από το μυαλό η ιδέα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον ιδιωτικό τομέα (που δεν υπάρχει πλαφόν μισθού) και ο κώλος του θα ζεσταίνει την καρεκλίτσα του μέχρι να βγει στη σύνταξη. Να σημειωθεί πως χάρη στους αγώνες του εργατοπατέρα Homo Syndicalisticus οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέκτησαν προνόμια όπως: Επίδομα Προθέρμανσης Αυτοκινήτου (ΟΤΕ), Επίδομα Πλυσίματος Χεριών (ΟΣΕ), Επίδομα Προπέλας (Λιμενικό), Επίδομα Κεραίας (ΗΣΑΠ), Επίδομα Μεταφοράς Φακέλου (Δημόσιο), Επίδομα Έγκαιρης Προσέλευσης (ΕΘΕΛ), Επίδομα Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης), Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ), Επίδομα Χρήσης του Κυλικείου (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων). Αναμένεται εν καιρώ έγκριση, για το Επίδομα Απότομης Στροφής Κεφαλιού σε κάλεσμα του διευθυντή.

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57406.jpg

Homo Filarescus
Αν και θα της ταίριαζε περισσότερο μια δουλειά όπως κομμώτρια, αεροσυνοδός ή αισθητικός, η Homo Filarescus κατάφερε να τελειώσει το λύκειο, να πάρει ένα πτυχίο αγγλικών και, αφού έπιασε τον ταύρο απΆ τα κέρατα και τον βουλευτή απΆ τα αρ***ίδια, μπήκε στο δημόσιο και έκτοτε ζει μια ζωή σαν παραμύθι. Διαθέτει μινιόν -αλλά ακριβό- αυτοκίνητο για εύκολο πάρκινγκ, πηγαίνει στην υπηρεσία με ντύσιμο βραδινής εξόδου και βάφεται σαν πόρνη πολυτελείας παρά τα 50+ της χρόνια. Ως άνθρωπος, χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά ηρεμία, προϊόν της ανεμελιάς, της υψηλής αυτοπεποίθησης αλλά, κυρίως, της θετικής ενέργειας που αντλεί από τα πονηρά αρσενικά βλέμματα στο γραφείο. Ως υπάλληλος, χαρακτηρίζεται από ευγένεια και είναι πάντοτε πρόθυμη να σε εξυπηρετήσει ή να σου δώσει οδηγίες που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων της, αρκεί να ανταποκριθείς στην ευγένειά της. Αν δεν το κάνεις, ετοιμάσου να τη δεις να μεταμορφώνεται σε Homo Oxythimus μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αγαπημένες της ασχολίες το φλερτ, ο γαλλικός καφές, το τσιγάρο (που το σβήνει σε διπλανές γλάστρες), τα κριτσίνια, η βαφή νυχιών, το φρεσκάρισμα προσώπου, η κοινωνική δικτύωση και η ανάγνωση γυναικείας λογοτεχνίας, από όπου και αποστηθίζει τσιτάτα για να τα αναπαράγει στους συναδέλφους της συνοδεία ναζιάρικου χαχανητού: «Απόλαυσε την κάθε στιγμή», «Ζήσε τη ζωή σαν να μην υπάρχει αύριο», «Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα», «Ψώνισε μέχρι να λιώσουν τα τακούνια».

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57407.jpg

Homo Lamogius
Οφείλει στη δημόσια υπηρεσία, όπου εργάζεται, όχι μόνο τη μεγάλη περιουσία που κατάφερε να δημιουργήσει, αλλά και την ίδια του την ελευθερία, καθώς χωρίς αυτήν θα έφερε τον τίτλο του «εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου» και θα τον είχαν μπουντρουμιασμένο σε κάποιο κελί των Διαβατών ή του Κορυδαλλού. Το δημόσιο του προσφέρει την ασυλία και την προστασία που χρειάζεται για να κάνει τις βρομοδουλειές του, πολύ συχνά με την αρωγή κομματικών συντρόφων, που μεσολάβησαν για να χωθεί στην υπηρεσία και να παίρνει τις προαγωγές σαν καραμέλες, αλλά και με την αρωγή υφιστάμενων συναδέλφων/συνεργών, που τηρούν με ευλάβεια την δημοσιοϋπαλληλική Omerta. Μανούλα στις μίζες, στους εκβιασμούς, στα τσεπώματα, στις κομπίνες και στις διευκολύνσεις επί χρήμασι, ο Homo Lamogius κατάφερε να στήσει μια καλά λαδωμένη μηχανή πλουτισμού και μέσα σε λίγα χρόνια να μεταμορφωθεί από φουκαριάρης μικροαστός σε αριστοκράτη των νοτίων προαστίων, αποκτώντας αμέτρητα οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα και καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παρά την εξουσία που του έχει δοθεί και την οικονομική δύναμη που έχει αποκτήσει, παραμένει πιστός και ταπεινός στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του κόμματος και δίνει μια καθημερινή και ακούραστη μάχη για τα συμφέροντά του, αν μη τι άλλο. Κάθε σενάριο αλλαγής της κυβέρνησης συνιστά απειλή για την καρέκλα του και κίνδυνο ξεσκεπάσματος των βρόμικων συναλλαγών του.

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57408.jpg

Homo Entimotatus
Αν ψάχνεις να βρεις ποιος φταίει για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, για τα δομημένα ομόλογα, για τις συμβάσεις των υποβρυχίων, για τη Μονή Βατοπεδίου, για το χρηματιστηριακό κραχ του Ά99, βρήκες τον άνθρωπό σου. Συνήθης ύποπτος για όλα τα δεινά που ταλανίζουν τη χώρα, ο Homo Entimotatus είχε την ατυχία να επιλέξει με κάθε νόμιμο τρόπο (σπουδές, μεταπτυχιακά, εξετάσεις ΑΣΕΠ) το δημόσιο, καθιστώντας τον εαυτό του ευάλωτο σε παντός τύπου λοιδορίες, ύβρεις και απειλές από τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Εργατικός, συνεπής και έντιμος («κορόιδο», κατά τους συναδέλφους του), προσπαθεί με κάθε τρόπο να σε εξυπηρετήσει, να σε αφήσει ευχαριστημένο, ακόμα και όταν αντιμετωπίζεται σαν διεφθαρμένο κομματόσκυλο που μασουλάει όλη μέρα τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών. Ανεξοικείωτος με το περιβάλλον εργασίας του, που βρίθει από Homo Tempelicus και Homo Oxythimus, σιωπηλός παρατηρητής των απανωτών περικοπών του μισθού του, ο Homo Entimotatus γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει την ελληνική πραγματικότητα, αφού την ορίζουν οι ίδιοι άνθρωποι που έστρεψαν όλη την κοινωνία εναντίον του. Σεμνός, ταπεινός και υπάκουος, αγνοεί απλώς τις φωνές που απαιτούν άρση της μονιμότητάς του, την αξιολόγηση, την απόλυση ή την εφεδρεία του και αναμένει τη μοίρα του με την αγωνία ενός θανατοποινίτη. Ο Homo Entimotatus αποτελεί είδος προς εξαφάνιση στο ελληνικό δημόσιο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που διατείνονται πως η ύπαρξή του αποτελεί αστικό μύθο.

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_570x800/article/25999-57409.jpg

Monsta
26-01-13, 22:23
Γύρισες με κέφια :thumbsup:
αλλά εδώ είμαστε off-topic ρε Γιατρέ

Υ.Γ.: Εμένα ξέρεις ποιό burn-out με 3η μ'εχει στοιχιώσει...

599GTO : "...get a load of this...."

gant
26-01-13, 22:26
Οι Γερμανοι τον πηραν με 18 χιλιαδες υπαλληλους, διορισμενους με νομοθετικη ρυθμιση. Για να τους διωξει απαιτειται νεα νοθετικη ρυθμιση. Ο ΟΤΕ ειναι προβληματικος, η Cosmote ειναι το φιλετο. Μια επισκεψη στο Μεγαρο στο Μαρουσι αρκει για να καταλαβεις ποιοι ειναι υπαλληλοι ΟΤΕ και ποιοι Cosmote. Δεν το λεω εγω, οι ιδιοι μου το ειπαν.

Αλήθεια, πως να το καταλάβω? Μήπως εννοείς ότι οι μεν κάθονται και οι δε εργάζονται?

Stathis
26-01-13, 22:27
ελα ρε γιωργη, εισαι εξυπνο παιδι...

katsaraios
26-01-13, 22:30
Χαλαρα Νινο:whistle:

micz
26-01-13, 22:31
Νυχτωμένοι είναι αυτοί που τα βάζουν με έναν τομέα, τον δημόσιο και νομίζουν ότι όλα τα υπόλοιπα γύρω τους δουλεύουν καλά και όχι παρασιτικά.
Όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι από τις δουλειές των συνεργείων, των μαστόρων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών που είναι σωστοί στα ραντεβού τους, στην ποιότητα της δουλειάς τους, δεν σε γδέρνουν και τα δηλώνουν όλα στην εφορία.
Εδώ είναι που γελάμε φίλε μου...

bimmerm
26-01-13, 22:33
εεεεεε ,υπαρχει μια διαφορα...αυτους αμα θελουμε παμε και τους πληρωνουμε:whistle:

gant
26-01-13, 22:34
ελα ρε γιωργη, εισαι εξυπνο παιδι...

Το έπιασα Σιτάθη, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο, σε γραφειακή απασχόληση μεγάλων επιχειρήσεων, αυτό ισχύει και σε ιδιωτικές, ένα μεγάλο μέρος να υποαπασχολείται, το λέω από προσωπική πείρα.

Stathis
26-01-13, 22:36
Νυχτωμένοι είναι αυτοί που τα βάζουν με έναν τομέα, τον δημόσιο και νομίζουν ότι όλα τα υπόλοιπα γύρω τους δουλεύουν καλά και όχι παρασιτικά.
Όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι από τις δουλειές των συνεργείων, των μαστόρων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών που είναι σωστοί στα ραντεβού τους, στην ποιότητα της δουλειάς τους, δεν σε γδέρνουν και τα δηλώνουν όλα στην εφορία.
Εδώ είναι που γελάμε φίλε μου...
γελαει καλυτερα αυτος που γελαει τελευταιος.
να το θυμασαι αυτο.


Το έπιασα Σιτάθη, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο, σε γραφειακή απασχόληση μεγάλων επιχειρήσεων, αυτό ισχύει και σε ιδιωτικές, ένα μεγάλο μέρος να υποαπασχολείται, το λέω από προσωπική πείρα.
ισχυει...

Thomelef
26-01-13, 22:44
θυμαστε αυτο το περιστατικο που μου ετυχε πριν μια εβδομαδα????



ξεχασα να σας ενημερωσω... το εγραψα σε εσας πρωι και το βραδυ μπηκα και ειδα τα μειλ μου και δεν το πιστευα!απαντηση απο το γραφειο του δημαρχου.!!!...

''εχετε δικιο η υπαλληλος ηταν αγενης!λυπουμαστε πολυ για την αγενη απαντηση της και τον τροπο που σας μιλησε.πειτε μας σε ποιο τηλεφωνο καλεσατε.οσον αφορα τις λακουβες θα επιληφθει του θεματος ο δημαρχος προσωπικα.''

το αλλο πρωι ειχαν φτιαχτει οι λακουβες.στελνω και ενα μειλ ακομα για εναν δρομο που σας ειχα πει οτι παλευα χρονια να γινει μηκος περιπου 400 μετρων αλλα πολυ περαστικο(λεωφορεια κ.λ.π.) και τον ειχαν φτιαξει προσφατα .τον εκανε τελειο ο δημος αλλα παρουσιασε προβληματα απο τον μα@ακα πρωην εργολαβο που τον ειχε ανοιξει πολλα χρονια πριν για εργα ουθ οποτε τωρα που ξαναφτιαχτηκε υπεστη καθιζηση.και ειχαμε εναν καινουριο δρομο με τρυπες λογω του πρωην αθλιου εργου του μα@ακα.

ε την επομενη του μειλ φτιαχνουν αυτον τον δρομο με πολυ καλα τελειωματα και οχι μονο αυτο αλλα περνανε ξανα απο τις λακουβες του πρωτου μειλ και τις ξαναβουλωνουν με ενισχυση!

αλλαζουν τα πραγματα μαγκες αλλα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ!!!!αυτο για αυτους που ακομα δεν θελουν να ενεργοποιηθουν και περιμενουν...ο καθενας οπως μπορει να παλευει με οτι μεσα εχει να αλλαξει την νοοτροπια και τον κοσμο προς το καλυτερο.ακουγεται γραφικο αλλα εχει αποτελεσματα.το ρευμα ειναι προς τα εκει αλλα να το ακολουθησουμε κιολας ,μην το βλεπουμε να περναει απλως απο μπροστα μας!
εμάς πάντως ο δικός μας δήμαρχος τώρα που η χωματερή είναι κλειστή και γύρισε ένα φορτηγό σκουπίδια, στην ερώτηση μας που να τα στείλουμε, μας είπε...δεν ξέρω. και τι να τα κάνουμε του λέμε...φάτε τα μας είπε.
έλα να τα φάς εσύ ρε μλκ του είπα και το έκλεισα. και πληρώνουμε 700 αυρά τον μήνα δημοτικά τέλη.

Νυχτωμένοι είναι αυτοί που τα βάζουν με έναν τομέα, τον δημόσιο και νομίζουν ότι όλα τα υπόλοιπα γύρω τους δουλεύουν καλά και όχι παρασιτικά.
Όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι από τις δουλειές των συνεργείων, των μαστόρων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών που είναι σωστοί στα ραντεβού τους, στην ποιότητα της δουλειάς τους, δεν σε γδέρνουν και τα δηλώνουν όλα στην εφορία.
Εδώ είναι που γελάμε φίλε μου...

φίλε μου, αν δεν είσαι ευχαριστημένος απο την δουλειά ενός ιδιώτη, πολύ απλά τον τιμωρείς με το να μην του ξαναδώσεις δουλειά, με το να τον δισφημήσεις σε όλους τους γνωστούς σου, ενώ αν δεν σου δώσει απόδειξη για την δουλειά που θα σου κάνει τον πατάς και μια καταγγελεία, και έχεις βηθήσει και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

με την ΔΕΗ πχ που έτσι τους κάπνισε να σου χώσουν καπέλο 10% επιπλέον, άντε τράβα βρές το δίκιο σου. με το ΙΚΑ που υποτίθεται πληρώνεις για να έχεις ασφάλεια αλλά δεν σου παρέχει τπτ, να υποθέσω ότι και εκεί πάλι βρίσκεις άκρη. με τα ΜΜΜ που αν και καίγεσαι να πάς σαν άνθρωπος στην δουλειά σου, πάλι βρίσκεις άκρη.

μακρυά η λίστα φίλε μου...την καραμέλα της φοροδιαφυγής δεν την βαρεθήκατε πλέον? ειδικά όταν οι περισσότεροι που το λέτε συμφωνείτε με επαγγελματίες την μη έκδοση παραστατικού για να βγεί φτηνότερα η δουλειά???

συγκεκριμένα εσύ. πόσους έχεις καταγγείλει για μη έκδοση παραστατικού σε μια δουλειά που έχεις κάνει???να μην έχει υπάρξει ποτέ περιστατικό, δεν παίζει ούτε μία στο εκατομύριο. πότε λοιπόν κινήθηκες με το γράμμα του νόμου και να προβείς σε καταγγελία?

τα μαγαζιά πλέον έχουν αναρτημένο ταμπελάκι στα γραφεία - ταμεία, ότι ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει, χωρίς την έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού.

vagmag
26-01-13, 22:50
γιατί ρε παιδιά είμαστε τόσο στενόμυαλοι ;;;;
ναι πρέπει να αλλάξουν όλα!
να αλλάξουμε όλοι !!!!

Ας κάνουμε τις επιλογές μας επιτέλους ακόμα και σαν ιδιώτες.

Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας, φόρους. Πρώτοι εμείς που πληρώνουμε φόρους θέλουμε ισότητα απέναντι στο νόμο και τον κάθε ανταγωνιστή. Ακόμα και αυτό δε γίνεται ο καθένας βρίσκει πάλι κάποιον δημόσιο λειτουργό (εφοριακό) να βολευτέι ο ίδιος και η τσέπη του λειτουργού. Τώρα αν κάποιος παίρνει μάστορα στο σπίτι του και ο μάστορας κλέβει το κράτος επειδή δεν κόβει απόδειξη.... μάλλον βοηθάμε και εμείς σαν ιδιώτες. Αν ο μάστορας δεν είναι καλός στη δουλειά του, θα τιμωρηθεί... αύριο δε θα βρίσκει μεροκάμματο. Με την υπερκατανάλωση είχαν γίνει όλοι μάστορες και "επαγγελματίες". Ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο. Αλλά για την απόδειξη φταίμε και εμείς.

nikos1400
26-01-13, 22:52
εμάς πάντως ο δικός μας δήμαρχος τώρα που η χωματερή είναι κλειστή και γύρισε ένα φορτηγό σκουπίδια, στην ερώτηση μας που να τα στείλουμε, μας είπε...δεν ξέρω. και τι να τα κάνουμε του λέμε...φάτε τα μας είπε.
έλα να τα φάς εσύ ρε μλκ του είπα και το έκλεισα. και πληρώνουμε 700 αυρά τον μήνα δημοτικά τέλη.




:shok:

δεν εδωσα βαση αλλα τωρα τελευταια ειδα κατι να κινειται η δικαιοσυνη προς τις "ατασθαλιες" πρωην και νυν δημαρχων (και σια).
και καλα κανουν.
ειπαμε ο φοβος φυλα τα ερμα.

vagmag
26-01-13, 22:52
Τα λέει ο Θωμάς, ο Στάθης, ο Κώστας και τόσοι άλλοι.... και πάλι πρέπει κάθε μέρα να πείθουμε όλο τον κόσμο.

Έτσι θα αλλάξει η Ελλάδα γμτ μου ;;;;

Stathis
26-01-13, 22:53
ωχου ρε θωμα ακουμε τωρα τον καθενα που δεν μπορει να καταλαβει οτι δεν παιζουν τετοιου ειδους συμψηφισμοι.

φυσικα και υπαρχει και φοροδιαφυγη και φοροκλοπη και φοροαποφυγη, αλλα απο τη μια ειναι δουλεια του κρατους να δειξει μηδενικη ανοχη σε αυτα και να τα εξαλειψει και απο την αλλη ειναι στο χερι σου να μην επιλεξεις εναν κακο επαγγελματια.

στο δημοσιο τι επιλογη ειχεις να πας αλλου? τι επιλογη εχεις και τι δυνατοτητα να τιμωρησεις τον κακο υπαλληλο?
εδω για να απολυθει μια κυρατσα του ικα που εκανε απατες χρειστηκαν 11 χρονια.
τι συζηταμε τωρα.
οποιος εχει επιχειρηση και εχει δεχθει ελεγχο ξερει πολυ καλα τι γινεται στους ελεγχους, μην τα λεμε και δημοσια.
για να υπαρχει διαφθορα δεν μπορει να υπαρχει παντα μονο καποιος που τα δινει αλλα και καποιος που τα παιρνει.

oasisa
26-01-13, 22:54
Αν και δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση φίλε Θωμά καλά τα λες .Γενικά για τη τωρινή κατάσταση πιστεύω πως όλοι μας φταίμε (βέβαια άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο)!Να λέμε και του στραβού το δίκαιο όλα μα όλα ιδιωτικά. Πριν λίγες μέρες φίλος πήγε εφορία και με μια ουρά να και η άλλη έπαιζε σταυρόλεξο ο φίλος έκανα σαματά. Μόνο στρατός και αστυνομία στο δημόσιο για λόγους που όλοι καταλαβένεται.

Thomelef
26-01-13, 22:55
γιατί ρε παιδιά είμαστε τόσο στενόμυαλοι ;;;;
ναι πρέπει να αλλάξουν όλα!
να αλλάξουμε όλοι !!!!

Ας κάνουμε τις επιλογές μας επιτέλους ακόμα και σαν ιδιώτες.

Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει να πληρώσει ο ιδιωτικός τομέας, φόρους. Πρώτοι εμείς που πληρώνουμε φόρους θέλουμε ισότητα απέναντι στο νόμο και τον κάθε ανταγωνιστή. Ακόμα και αυτό δε γίνεται ο καθένας βρίσκει πάλι κάποιον δημόσιο λειτουργό (εφοριακό) να βολευτέι ο ίδιος και η τσέπη του λειτουργού. Τώρα αν κάποιος παίρνει μάστορα στο σπίτι του και ο μάστορας κλέβει το κράτος επειδή δεν κόβει απόδειξη.... μάλλον βοηθάμε και εμείς σαν ιδιώτες. Αν ο μάστορας δεν είναι καλός στη δουλειά του, θα τιμωρηθεί... αύριο δε θα βρίσκει μεροκάμματο. Με την υπερκατανάλωση είχαν γίνει όλοι μάστορες και "επαγγελματίες". Ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο. Αλλά για την απόδειξη φταίμε και εμείς.
μόνο εμείς.

αλλά όταν περνάμε πλακάκια στο σπίτι, ή όταν αγοράζουμε έπιπλα, ή ή ή και εγώ δεν ξέρω τι, τότε χάνεται αυτό το ξέσπασμα που έχουμε με την φοροδιαφυγή, και κοιτάμε το πως αντί για 1230, θα πληρώσουμε στρόγγυλα 1000.

τότε ξαφνικά δεν μας ενοχλεί η φοροδιαφυγή, ενώ όλοι οι στόκοι, δεν πάει καν το μυαλό τους ότι το επιπλέον έξοδο του φπα συμψιφήζεται στην ατομική δήλωση, και ότι τελικά όχι μόνο δεν κερδίζουν τπτ, αλλά βοηθάνε να συντηρείτε αυτό το οποίο κράζουν.

joseph
26-01-13, 22:56
φυσικα αυτο ενοχλει οσους εμαθαν να δουλευουν με ρυθμους δημοσιου τομεα, ειναι γεγονος κι εμενα θα με ενοχλουσε αν ημουν τρωκτικο.
θα μου παιρναν το φαϊ μεσα απο το στομα και θα αναγκαζομουν να δουλεψω με τους ιδιους ορους οπως ο υπολοιπος κοσμος, λιγο το εχεις αυτο?


thumbthumbthumbthumbthumbthumb

katsaraios
26-01-13, 23:00
Τα λέει ο Θωμάς, ο Στάθης, ο Κώστας και τόσοι άλλοι.... και πάλι πρέπει κάθε μέρα να πείθουμε όλο τον κόσμο.

Έτσι θα αλλάξει η Ελλάδα γμτ μου ;;;;

Γιατι κατηχητικο ειναι εδω ??:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Θα αλλαξει η Ελλαδα οταν δεν ψηφιζετε αυτους που ψηφισατε και παλι τωρα
Συμπολιτευση και Αντιπολιτευση..
Τοτε ναι θα δουμε φως τωρα απλα μπουσουλαμε στο τουνελ...

VanVIC
26-01-13, 23:01
... Τώρα αν κάποιος παίρνει μάστορα στο σπίτι του και ο μάστορας κλέβει το κράτος επειδή δεν κόβει απόδειξη.... μάλλον βοηθάμε και εμείς σαν ιδιώτες. Αν ο μάστορας δεν είναι καλός στη δουλειά του, θα τιμωρηθεί... αύριο δε θα βρίσκει μεροκάμματο...Αλλά για την απόδειξη φταίμε και εμείς.

Είναι να μην σε βρεί αυτός ο μάστορας ή γιατρός (μακριά απο μάς) στην ανάγκη...
Στην ανάγκη, δυστυχώς, ούτε τιμοκατάλογος υπάρχει, ούτε τιμωρία ούτε τίποτα !
Αυτό πώς καταπολεμάται ;

π.χ. : σου σπάει ένας σωλήνας στο σπίτι, δεν "πιάνουν τα χέρια σου", είναι Σάββατο και ... πανικός ! Οταν τελικά βρείς υδραυλικό να έρθει εσπευσμένα, πώς τον αντιμετωπίζεις; σε κάνει ότι θέλει ή όχι;
τα ίδια με τους γιατρούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις (είπαμε... μακριά απο μάς).

Αυτοί -δυστυχώς- πάντα θα φοροδιαφέυγουν, θα πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ (κι ας βρίζουμε απο μέσα μας).

vagmag
26-01-13, 23:04
Το κακό είναι ότι αρχίζω και θυμώνω.

Στην αρχή ένιωθα κάποια κατανοήση, γιατί όντως ο πολύς κόσμος δεν έχει τα ερεθίσματα και τις γνώσεις, οπότε εκφέρει αυτά που του σερβόρουν ή που συζητάει ο περίγυρος και προσπαθούσα να εξηγήσω.

Μετά άρχισα να νευριάζω γιατί θεώρησα ότι υπάρχει κόσμος χαζός, που δεν καταλαβαίνει αλλά αποφασίζει για εμάς.

Τώρα πλέον θυμώνω. Δεν είναι χαζός κανένας. Τον κώλο τους κοιτάνε όλοι και το σήμερα. Όλα τα άλλα στα φρύδια τους. Κουτοπόνηροι είμαστε όχι χαζοί. Αη στο ΔΙΑ πια... δεν πάει άλλο.

Δεν έχω κατεβεί ΠΟΤΕ για διαδήλωση (μόνο σα μαθητής για τη Μακεδονία). Μακάρι να γινόταν μία κατά του δημοσίου. Να γκρεμιστεί όλο και να ξαναχτιστεί. Να υπάρξουν άνθρωποι που δουλεύουν και εκτιμούν (και σε δήμους, και σε εφορίες, νομαρχίες, ΔΕΗ, ΙΚα, ΤΕΒΕ κλπ κλπ). Κανείς δε θα έκλεβε, κανείς δε έβγαζε πλαστά, κανείς, κανείς...

Stathis
26-01-13, 23:05
ξηλωμα ολοι οι αχρηστοι και καλυψη των θεσεων που χρειαζονται πραγματικα με ανεργους.
αρση μονιμοτητας, αξιολογησεις και απαγορευση απεργιων σε δημοσιες υπηρεσιες.

vagmag
26-01-13, 23:07
ξηλωμα ολοι οι αχρηστοι και καλυψη των θεσεων που χρειαζονται πραγματικα με ανεργους.
αρση μονιμοτητας, αξιολογησεις και απαγορευση απεργιων σε δημοσιες υπηρεσιες.

Ακριβώς ! Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία.

Ο κόσμος θα πει και ευχαριστώ. Όχι σαν τους αχάριστους που τους ταϊζουμε...

Thomelef
26-01-13, 23:08
Είναι να μην σε βρεί αυτός ο μάστορας ή γιατρός (μακριά απο μάς) στην ανάγκη...
Στην ανάγκη, δυστυχώς, ούτε τιμοκατάλογος υπάρχει, ούτε τιμωρία ούτε τίποτα !
Αυτό πώς καταπολεμάται ;

π.χ. : σου σπάει ένας σωλήνας στο σπίτι, δεν "πιάνουν τα χέρια σου", είναι Σάββατο και ... πανικός ! Οταν τελικά βρείς υδραυλικό να έρθει εσπευσμένα, πώς τον αντιμετωπίζεις; σε κάνει ότι θέλει ή όχι;
τα ίδια με τους γιατρούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις (είπαμε... μακριά απο μάς).

Αυτοί -δυστυχώς- πάντα θα φοροδιαφέυγουν, θα πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ (κι ας βρίζουμε απο μέσα μας).

εξαρτατε και τι άνθρωπος είσαι βαγγέλη. εγώ πχ, μπορεί να τον πετούσα με τις κλωτσιές έξω απο το πείσμα μου και να έπαιρνα την οικογένεια σε ένα ξενοδοχείο μέχρι να περάσει το σκ...

αλλά ακόμα και να υπέκυπτα στον εκβιασμό ενεός τόσο αηδιαστικού τύπου, δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσω φράγκο χωρίς παραστατικό, ΄΄οχι για το παραστατικό, έτσι για το γμτ...

spar@
26-01-13, 23:09
εχετε δικιο
https://i1050.photobucket.com/albums/s420/nekro8aftis/booty-shaking-gifs_zps2e84bc08.gif

Thomelef
26-01-13, 23:11
καινούριο γκομενάκι σπάρα???μπράβο ρε.

πες της να συμμαζέψει και λίγο ρε την φάλαινα. σαν αχούρι είναι εκεί μέσα.

vagmag
26-01-13, 23:11
Είναι να μην σε βρεί αυτός ο μάστορας ή γιατρός (μακριά απο μάς) στην ανάγκη...
Στην ανάγκη, δυστυχώς, ούτε τιμοκατάλογος υπάρχει, ούτε τιμωρία ούτε τίποτα !
Αυτό πώς καταπολεμάται ;

π.χ. : σου σπάει ένας σωλήνας στο σπίτι, δεν "πιάνουν τα χέρια σου", είναι Σάββατο και ... πανικός ! Οταν τελικά βρείς υδραυλικό να έρθει εσπευσμένα, πώς τον αντιμετωπίζεις; σε κάνει ότι θέλει ή όχι;
τα ίδια με τους γιατρούς σε αντίστοιχες περιπτώσεις (είπαμε... μακριά απο μάς).

Αυτοί -δυστυχώς- πάντα θα φοροδιαφέυγουν, θα πρέπει να τους λέμε κι ευχαριστώ (κι ας βρίζουμε απο μέσα μας).

Αν σου τύχει μία φορά και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, και δεν σου κάνει καλή δουλειά ή δε σου κόψει απόδειξη.... θα ξέρεις την επόμεη τουλάχιστο φορά. Ρώτα το φίλο σου, το γείτονα, από ποιο μάστορα είναι ικανοποιημένος και απευθήνσου εκεί. Τέσπα ακόμα και ο γιατρός που είναι λεπτό ζήτημα , στο χέρι μας και στην τσέπη μας είναι.
Φοβόμαστε να μιλήσουμε. Όλα είνα προδιαγεγραμμένα δλδ ;;; Αποφάσιασν άλλοι οπότε θα το δεχτούμε. Δεν πειράζει.... Αλλά έτσι δεν αλλάζει τίποτα.
Αυτός που δε σε εξυπηρετεί όπως πρέπει, αυτός που δε σου δίνει απόδειξη ... σε κλέβει!!!1 Πρώτα εσένα και μετά όλους...

VanVIC
26-01-13, 23:12
εξαρτατε και τι άνθρωπος είσαι βαγγέλη. εγώ πχ, μπορεί να τον πετούσα με τις κλωτσιές έξω απο το πείσμα μου και να έπαιρνα την οικογένεια σε ένα ξενοδοχείο μέχρι να περάσει το σκ...

αλλά ακόμα και να υπέκυπτα στον εκβιασμό ενεός τόσο αηδιαστικού τύπου, δεν υπήρχε περίπτωση να του δώσω φράγκο χωρίς παραστατικό, ΄΄οχι για το παραστατικό, έτσι για το γμτ...

Θωμά είμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνεις τί εννοώ.
Δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις είμαστε -σαν καταναλωτές- εντελώς "ακάλυπτοι" και το ξέρουν (αυτοί που το εκμεταλευονται).
Βέβαια όταν αυτοί βρεθούν στην δική σου ανάγκη... κοτούλες.

spar@
26-01-13, 23:16
λοιπον επειδη ειναι Σαββατο βραδυ δειτε βιντεακι να γελασετε, και αφηστε τα πολιτικα....
συμφωνω με ολα την επομενη φορα δειτε που θα ριξετε την ψηφο σας...
παντα τα ιδια λεμε και παντα συντηρουμε τους ιδιους....
https://www.funnyordie.com/videos/58f0e8134b/dale-goes-crazy

katsaraios
26-01-13, 23:18
λοιπον επειδη ειναι Σαββατο βραδυ δειτε βιντεακι να γελασετε, και αφηστε τα πολιτικα....
συμφωνω με ολα την επομενη φορα δειτε που θα ριξετε την ψηφο σας...
παντα τα ιδια λεμε και παντα συντηρουμε τους ιδιους....
https://www.funnyordie.com/videos/58f0e8134b/dale-goes-crazy

Τυπε βαρεσε μπιελα στα κοκκινα απο τον ιο που μας σερβιρισες ναουμε

bimmerm
26-01-13, 23:19
τι γινεται ρε γαμωτο ?σαββατο βραδυ ολοι μεσα μεινατε???? αντε εξω ρε να γλεντησετε...λεφτα υπαρχουν ρεεεεε!

spar@
26-01-13, 23:20
Τυπε βαρεσε μπιελα στα κοκκινα απο τον ιο που μας σερβιρισες ναουμε

τι ρε αληθεια ειχε ιο??

micz
26-01-13, 23:21
Βρε παιδιά έχετε δίκιο στο αυτονόητο ότι δηλαδή κάποιον στον ιδιωτικό τομέα μπορείς να τον τιμωρήσεις με πολλούς τρόπους, όπως και ότι το δημόσιο, θα το ξανσπώ και το φωνάζω, είναι βαριά ΑΡΡΩΣΤΟ και πράγματι έχει μαζέψει πολλούς τεμπέληδες.
Αλλά, μιλώντας γενικά, δεν έχετε την αίσθηση ότι ούτε στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά;
Δόξα το Θεό μεσάζοντες που κερδοσκοπούν έχουμε, καρτέλ που διαμορφώνουν τις τιμές έχουμε, πολλούς μη σωστούς επαγγελματίες έχουμε ( που μακάρι με την κρίση να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι), ασφαλιστικές εταιρείες για κλάματα έχουμε, αγρότες που ζουν με επιδοτήσεις μόνο έχουμε και γενικά η Ελλάδα μας είμαστε ΌΛΟΙ ΜΑΣ.
Εγώ συμφωνώ και επαυξάνω με τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά με αξιοκρατικό τρόπο. Εσείς πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σήμερα;
Τεσπά δεν επανέρχομαι στο θέμα, ο καθένας όπως το βιώνει και το καταλαβαίνει, για να μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω.

gant
26-01-13, 23:23
Αν και δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση φίλε Θωμά καλά τα λες .Γενικά για τη τωρινή κατάσταση πιστεύω πως όλοι μας φταίμε (βέβαια άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο)!Να λέμε και του στραβού το δίκαιο όλα μα όλα ιδιωτικά. Πριν λίγες μέρες φίλος πήγε εφορία και με μια ουρά να και η άλλη έπαιζε σταυρόλεξο ο φίλος έκανα σαματά. Μόνο στρατός και αστυνομία στο δημόσιο για λόγους που όλοι καταλαβένεται.

Μισθοφόροι και λύθηκε και το θέμα του στρατού.

Stathis
26-01-13, 23:23
να βαλω αλλη μια παραμετρο στην κουβεντα.

εστω καποιος που εως τωρα ηταν αψογος σε ολα, καλοπληρωτης, κανενα δανειο, καμια οφειλη πουθενα και σε κανεναν.
του εβαλε δυσβασταχτους φορους στα ακινητα, στο ρευμα, τη βενζινη, το αυτοκινητο, το φπα, του διπλασιασε γενικα τη φορολογια του και, του μειωσε στο μισο μπορει και πιο κατω τα εσοδα του.
τον κανει φοροφυγα και κλεφτη ή οχι?
αφου οχι τον κλεβουν, τον εχουν ξεσκισει απο παντου, τι θα κανει στο τελος?
θα ζητησει αποδειξη, ή θα προσπαθησει να γλιτωσει οτι μπορει, αφου ουτως ή αλλως τον ληστευουν απο 40 μεριες και οσα και να κλεψει δε ρεφαρει με τιποτα αυτα που του κλεβουνε?
τελικα φταιει, ειναι περισσοτερο κλεφτης απο καποιον που δεν δινει αποδειξη, ή απο καποιον δ.υ. με εναν υπερογκο μισθο?
τι ειναι αυτο που κανει τη μια κλοπη κατακριταια, ενω την αλλη "δικαιο αιτημα"?

bimmerm
26-01-13, 23:29
σαν να με περιγραφεις ειναι....ο τελευταιος στην ουρα ειναι και ο πιο αδυναμος στον κρικο.
ενω ο κλεφτης υπερογκος δ.υ ειναι και με τον νομο-την βουλα και τις ευλογιες των πατεραδων του πολτικων!

spar@
26-01-13, 23:38
αυτος που δεν πληρωνει γιατι δεν εχει πως λεγεται?
κλεφτης ή φοροφυγας?
ο συνταξιουχος που παιρνει 500ευρο συνταξη και χρωσταει 700ευρο απο τη δεη-χαρατσι,νερο,εοππυ??????
αυτος πως λεγεται?

Stathis
26-01-13, 23:42
αυτος που δεν πληρωνει γιατι δεν εχει πως λεγεται?
κλεφτης ή φοροφυγας?
ο συνταξιουχος που παιρνει 500ευρο συνταξη και χρωσταει 700ευρο απο τη δεη-χαρατσι,νερο,εοππυ??????
αυτος πως λεγεται?

λεγεται θυμα μερικων τυπων σαν αυτους που αφησαν τον κοσμο χωρις ΜΜΜ για να συνεχισουν να πεφτουν τα 5χιλιαρα και τα 3 χιλιαρα.

Thomelef
26-01-13, 23:42
σε άλλες περιπτώσεις τιμωρημένος, σε άλλες αδικημένος.

γενικότερα όταν δεν έχεις, δεν έχεις.

VanVIC
26-01-13, 23:43
https://amfilegomena.files.wordpress.com/2013/01/cebdceb5ceb1-cebcceb5cf84cf81ceb1-cf83cebaceb9cf84cf83cebf.jpg

πηγή: https://amfilegomena.wordpress.com/

Thomelef
26-01-13, 23:44
ευκαιρία να κερδίσψ λίγο έδαφος απο το κώστα...

τον είδα πολύ χόρνι με την επιστροφή του...

micz
26-01-13, 23:50
Είναι αδικία να αναφέρεστε σε όλους τους δ.υ. ότι έχουν υπέρογκους μισθούς. Στον στενό δήμοσιο τομέα δεν υπάρχουν πουθενά πλέον.
Κατά δεύτερο άψογος στις πληρωμές και στις υποχρεώσεις του ένας δ.υ. δεν μπορεί να είναι; Το να είναι κάποιος σωστός δεν έχει σχέση με το επαγγελμά του αλλά με την προσωπικότητά του και το αίσθημα ευθύνης του.
Όλοι αυτοί οι φόροι έχουν αντίκτυπο κυρίως στους συνεπής πολίτες, οι οποίοι αγανακτούν και τελικά την πληρώνουν τη νύφη περισσότερο από αυτούς που κάνουν αρπαχτές και κοροϊδεύουν το κράτος, αφού αυτοί ούτως ή άλλως θα συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο. Και τελικά όλοι αυτοί οι φόροι και τα χαράτσια ευνοούν την φοροδιαφυγή σε όλα τα επίπεδα.

VanVIC
26-01-13, 23:50
Ο Θομελέφ με πέρασε στα πόστ. :shok:

Έχω δουλειά. :hyper:


ευκαιρία να κερδίσψ λίγο έδαφος απο το κώστα...

τον είδα πολύ χόρνι με την επιστροφή του...

Εχετε το νού σας γιατί οι κυβερνώντες (όποιοι κι αν είναι) ικανοί είναι να θεωρήσουν τα πολλά post ένδειξη "ευημερίας" και "πλούτου" και να εφαρμόσυν κι εκεί τεκμήρια...:oops:

spar@
26-01-13, 23:51
Το θεμα ειναι οτι καθε μηνας που περναει πολλαπλασιαζονται αυτοι που δεν εχουν....
μαζι με τον πολλαπλασιασμο των φορων και την μειωση των εσοδων!
Οποτε θα φτασουμε σε ενα σημειο να εχουμε χρεη στο δημοσιο και να μας κατασΧεσουν οτι εχουμε...
ολα αυτα ειναι νομιμα!!! και οτιδηποτε δεν ειναι νομιμο, γινεται σε ενα βραδυ αρκει να τους συμφερει..εε να συμφερει την Πατριδα!
δειτε ποιοι ειναι το προβλημα το βασικο γιατι υπαρχει κινδυνος για ολους..μπορει να φαινονται ολα μακρυα μας...αλλα ισως να ειναι και κοντα μας!
Απο το να αλληλοβριζομαστε με τους δημοσιους υπαλληλους τους ιδιωτικους κλπ δειτε ποιοι φταινε για ολα αυτα.... ολοι μας αμα μας εδιναν 20κ το μηνα για να το ξυνουμε θα το καναμε!!
Καλη τυχη!!!!!

vagmag
26-01-13, 23:58
Εγώ συμφωνώ και επαυξάνω με τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά με αξιοκρατικό τρόπο. Εσείς πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει σήμερα;
Τεσπά δεν επανέρχομαι στο θέμα, ο καθένας όπως το βιώνει και το καταλαβαίνει, για να μην επαναλαμβάνομαι και κουράζω.

Συμφωνώ με το ποστ σου, αλλά κράτησα μόνο αυτό για να αλλάξω λίγο τρόπο σκέψης.....

Μιας και η αξιλόγηση δεν έγινε τόσα χρόνια γιατί πολύ απλά δεν ήθελε ο ίδιος ο δημόσιος υπάλληλος, σήμερα γιατί πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα (σε ευρώ πληρώνουμε την καθυστέρηση);;;
Μπορούμε να τους απολύσουμε όλους, και να κάνουμε προσλήψεις την άλλη μέρα με αξιοκρατικά κριτήρια. Δίκαιο δεν είναι ακι αυτό ;;; Γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά. Δεν κατάλαβα γιατί τους έχουμε παντρευτεί όλους αυτούς;;;;

Τι να λέμε τώρα... με 3+ εκατομύρια συνταξιούχους που πάμε ;;; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη ;;; Το 1+ εκατομύριο δημοσίων ;;; Τα 2 περίπου εκατομύρια ανέργων ;;; Ποιος θα έχει εισόδημα που έγινε από παραγωγικό ιδιωτικό τομέα για να πληρώσει;;;; Που πάμε ωρέ ;;;;

Δουλεύει πλέον το 10-15% των Ελλήνων.... και πολύ μπορεί να λέω...

vagmag
27-01-13, 00:01
Το θεμα ειναι οτι καθε μηνας που περναει πολλαπλασιαζονται αυτοι που δεν εχουν....
μαζι με τον πολλαπλασιασμο των φορων και την μειωση των εσοδων!
Οποτε θα φτασουμε σε ενα σημειο να εχουμε χρεη στο δημοσιο και να μας κατασΧεσουν οτι εχουμε...
ολα αυτα ειναι νομιμα!!! και οτιδηποτε δεν ειναι νομιμο, γινεται σε ενα βραδυ αρκει να τους συμφερει..εε να συμφερει την Πατριδα!
δειτε ποιοι ειναι το προβλημα το βασικο γιατι υπαρχει κινδυνος για ολους..μπορει να φαινονται ολα μακρυα μας...αλλα ισως να ειναι και κοντα μας!
Απο το να αλληλοβριζομαστε με τους δημοσιους υπαλληλους τους ιδιωτικους κλπ δειτε ποιοι φταινε για ολα αυτα.... ολοι μας αμα μας εδιναν 20κ το μηνα για να το ξυνουμε θα το καναμε!!
Καλη τυχη!!!!!

Ποιοι φταίνε Σπύρο ;;; Οι πολιτικοί ;;; εμείς δεν τους βγάζουμε και αυτούς ; αν μας υποσχεθούν χατήρια.... τσουπ... Να την η πρωτιά... και βγαίνουμε και το γιορτάζουμε.....

Thomelef
27-01-13, 00:05
Συμφωνώ με το ποστ σου, αλλά κράτησα μόνο αυτό για να αλλάξω λίγο τρόπο σκέψης.....

Μιας και η αξιλόγηση δεν έγινε τόσα χρόνια γιατί πολύ απλά δεν ήθελε ο ίδιος ο δημόσιος υπάλληλος, σήμερα γιατί πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα (σε ευρώ πληρώνουμε την καθυστέρηση);;;
Μπορούμε να τους απολύσουμε όλους, και να κάνουμε προσλήψεις την άλλη μέρα με αξιοκρατικά κριτήρια. Δίκαιο δεν είναι ακι αυτό ;;; Γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά. Δεν κατάλαβα γιατί τους έχουμε παντρευτεί όλους αυτούς;;;;

Τι να λέμε τώρα... με 3+ εκατομύρια συνταξιούχους που πάμε ;;; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη ;;; Το 1+ εκατομύριο δημοσίων ;;; Τα 2 περίπου εκατομύρια ανέργων ;;; Ποιος θα έχει εισόδημα που έγινε από παραγωγικό ιδιωτικό τομέα για να πληρώσει;;;; Που πάμε ωρέ ;;;;

Δουλεύει πλέον το 10-15% των Ελλήνων.... και πολύ μπορεί να λέω...

+1000000000000000000000000000

:thnx::thnx::thnx:

micz
27-01-13, 00:07
Συμφωνώ με το ποστ σου, αλλά κράτησα μόνο αυτό για να αλλάξω λίγο τρόπο σκέψης.....

Μιας και η αξιλόγηση δεν έγινε τόσα χρόνια γιατί πολύ απλά δεν ήθελε ο ίδιος ο δημόσιος υπάλληλος, σήμερα γιατί πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα (σε ευρώ πληρώνουμε την καθυστέρηση);;;
Μπορούμε να τους απολύσουμε όλους, και να κάνουμε προσλήψεις την άλλη μέρα με αξιοκρατικά κριτήρια. Δίκαιο δεν είναι ακι αυτό ;;; Γίνεται πιο γρήγορα και πιο σωστά. Δεν κατάλαβα γιατί τους έχουμε παντρευτεί όλους αυτούς;;;;

Τι να λέμε τώρα... με 3+ εκατομύρια συνταξιούχους που πάμε ;;; Ποιος θα πληρώσει τη νύφη ;;; Το 1+ εκατομύριο δημοσίων ;;; Τα 2 περίπου εκατομύρια ανέργων ;;; Ποιος θα έχει εισόδημα που έγινε από παραγωγικό ιδιωτικό τομέα για να πληρώσει;;;; Που πάμε ωρέ ;;;;

Δουλεύει πλέον το 10-15% των Ελλήνων.... και πολύ μπορεί να λέω...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Αυτοί που ήδη έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ είτε με γραπτές εξετάσεις είτε με αντικειμενικά προσόντα τι να τους κάνουμε; Και αυτοί στον καιάδα;

Stathis
27-01-13, 00:15
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Αυτοί που ήδη έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ είτε με γραπτές εξετάσεις είτε με αντικειμενικά προσόντα τι να τους κάνουμε; Και αυτοί στον καιάδα;

και βεβαια οχι.
αυτο καταλαβες μετα απο τοσες εκατονταδες σελιδες που εχεις διαβασει εδω μεσα?

Thomelef
27-01-13, 00:16
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Αυτοί που ήδη έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ είτε με γραπτές εξετάσεις είτε με αντικειμενικά προσόντα τι να τους κάνουμε; Και αυτοί στον κεάδα;

φίλε, προσπάθησε να καταλάβεις, ότι δεν είμαστε παράλογοι και ότι δεν αναφερόμαστε στους δ.υ που μπήκαν στις υπηρεσίες με αξιοκρατικά κρητήρια, ούτε σε αυτούς που δουλεύουν κανονικότατα και παράγουν υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται, ούτε και για αυτούς που παίρνουν έναν νορμάλ μισθό στα πλαίσια της νόμιμης εργασίας.

το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο ποσοστό, είναι πολύ μικρότερο απο το ευνοούμενο κομμάτι του δημοσίου.

λογικοί είμαστε. ούτε άδικοι, ούτε παράλογοι. δεν μπορεί να βλέπουμε γελοία ανθρωπάκια με μισθούς άνω των 15κ τύπου παναγόπουλου να μιλάνε για δικαιώματα, ούτε τύπους σαν τον φωτόπουλο, αλλά ούτε και γελοίους αστοιχείωτους άπλυτους σαν το άβαταρ του μόνστα.

έλεος. γιατί να υπάρχει αυτός ο αντίλογος, όταν πλέον όλη η κατάσταση του δημοσίου έχει ξεμπροστιαστεί απ'όλες τις πλευρές.

θες κομματικές προσλήψεις, θες παράλογες αμοιβές, θες υπέρογκο προσωπικό? μας έχει βουλιάξει το ρημάδι το δημόσιο τόσα χρόνια. πρέπει να καταστραφεί ολοσχερώς και να ξαναστηθεί με σωστά κρητήρια.

vagmag
27-01-13, 00:18
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Αυτοί που ήδη έχουν μπει με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ είτε με γραπτές εξετάσεις είτε με αντικειμενικά προσόντα τι να τους κάνουμε; Και αυτοί στον καιάδα;


και βεβαια οχι.
αυτο καταλαβες μετα απο τοσες εκατονταδες σελιδες που εχεις διαβασει εδω μεσα?

φυσικά και θα μπορούσε να πει κάποιος όχι !!!!

Αλλά το σύστημα πρέπει να γκρεμιστεί όλο!!!! Και από αυτούς κάποιοι μπορεί να μην αποδίδουν όπως πρέπει!!! Και αυτοί τόσα χρόνια δε διεκδίκησαν την αξιοκρατία!

Αν γίνουν αξιοκρατικές προσλήψεις, τότε έχουν και αυτοί ίσες πιθανότητες να προσληφθούν. Αν δεν τα καταφέρουν, ας τα καταφέρουν οι άξιοι!!! Επιτέλους σταματήστε να βρίσκεται εμπόδια παντού !!! Τους καλύτερους θέλουμε και στο δημόσιο τομέα. Και φυσικά όποιος στη συνέχεια πάλι δεν κάνει, να φεύγει.

spar@
27-01-13, 00:19
Ποιοι φταίνε Σπύρο ;;; Οι πολιτικοί ;;; εμείς δεν τους βγάζουμε και αυτούς ; αν μας υποσχεθούν χατήρια.... τσουπ... Να την η πρωτιά... και βγαίνουμε και το γιορτάζουμε.....

εεμμ τι λεω??
εμεις φταιμε!!!!
εμεις φταιμε που γραφουμε γραφουμε και τους βγαζουμε καθε 4 χρονια...
πως γινεται απ τα 8 μου χρονια να ακουω για τους δημοσιους υπαλληλους οτι ξυνονται... για την ελληνικη γραφειοκρατια... και για τους κλεφτες πολιτικους....
και μετα απο 14 χρονια να βλεπω τους ιδιους ακομα στην Βουλη?
ή ειμαι το παιδι θαυμα που ηξερα τι θα γινει στο μελλον...ή μιλαμε για μια κατασταση που υπαρχει 20-30 χρονια!
Αρα φταιμε ολοι, φταιμε γιατι τους ψηφιζουμε, φταιμε γιατι αν δουμε τα σκουρα θα λαδωσουμε, φταιμε γιατι ακομα και για την πιο ασημαντη δουλεια θα βαλουμε γνωστο για να την βγαλουμε ξεκουραστα και χαλαρα, φταιμε γιατι βλεπουμε γυρω μας την αδικια και δεν μιλαμε, φταιμε γιατι βλεπουμε κλεφτες και δεν ορμαμε, φταιμε ακομα γιατι το πρωι που ξυπνησε ο αδερφος μας για να παει να τους ψηφισει δεν τον στειλαμε 2 μερες στο νοσοκομειο...
Επειδη ολοι μας ειμαστε μπλεγμενοι, ας μην τα ριχνουμε στους αλλους, ας διορθωθουμε σαν μοναδες...
και ας ξηλωσουμε οτι υπαρχει πανω σε θεσεις που μας απειλουν, με νομοσχεδια στημενα...
αυριο μπορει να ψηφισουν νομο να μας τραβανε ενα μανικι καθε μηνα... οι γκει θα βολευτουν εμεις θα το αντεξουμε? θα συμβιβαστουμε με το γκειλικι?
οσο παραλογο σας φαινεται αυτο αλλο τοσο παραλογο ειναι να πληρωνει φορους ο ανεργος, και να πληρωνει συνταξιουχος των 500ευρο 800ευρο χαρατσι επειδη ετυχε να εχει μεγαλο σπιτι!

vagmag
27-01-13, 00:22
έχει καταλάβει κανείς γιατί πληρώνουμε παράλογα χαράτσια, για ακίνητα και αυτοκίνητα, παράλογους φόρους, παράλογα ΦΠΑ, βενζίνες, πετρέλαια, δασμούς, κλπ κλπ ;;;

Για να καλύψει το κράτος τις υποχρεώσεις του κάποια στιγμή χωρίς δανεισμό.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του κράτους λοιπόν ;;;

katsaraios
27-01-13, 00:23
Το χειροτερο στα πραγματικα τρωκτικα ειναι οτι με την καθε αλλαγη κυβερνησης πασοκ η νδ οι παλιοτεροι και οι εκλεκτοι καθε κομματος δινουν μεγαλο αγωνα να κρατηθουν στα καρεκλακια ,αυτο δεν το σχολιασε κανεις μεγαλο σιχαμα οι "φρουροι" των κομματων:thumbsdown:

Ρε Σταθη βαλε το εικονιδιο με τον εμετο σε παρακαλω στις επιλογες...

vagmag
27-01-13, 00:24
εεμμ τι λεω??
εμεις φταιμε!!!!
εμεις φταιμε που γραφουμε γραφουμε και τους βγαζουμε καθε 4 χρονια...
πως γινεται απ τα 8 μου χρονια να ακουω για τους δημοσιους υπαλληλους οτι ξυνονται... για την ελληνικη γραφειοκρατια... και για τους κλεφτες πολιτικους....
και μετα απο 14 χρονια να βλεπω τους ιδιους ακομα στην Βουλη?
ή ειμαι το παιδι θαυμα που ηξερα τι θα γινει στο μελλον...ή μιλαμε για μια κατασταση που υπαρχει 20-30 χρονια!
Αρα φταιμε ολοι, φταιμε γιατι τους ψηφιζουμε, φταιμε γιατι αν δουμε τα σκουρα θα λαδωσουμε, φταιμε γιατι ακομα και για την πιο ασημαντη δουλεια θα βαλουμε γνωστο για να την βγαλουμε ξεκουραστα και χαλαρα, φταιμε γιατι βλεπουμε γυρω μας την αδικια και δεν μιλαμε, φταιμε γιατι βλεπουμε κλεφτες και δεν ορμαμε, φταιμε ακομα γιατι το πρωι που ξυπνησε ο αδερφος μας για να παει να τους ψηφισει δεν τον στειλαμε 2 μερες στο νοσοκομειο...
Επειδη ολοι μας ειμαστε μπλεγμενοι, ας μην τα ριχνουμε στους αλλους, ας διορθωθουμε σαν μοναδες...
και ας ξηλωσουμε οτι υπαρχει πανω σε θεσεις που μας απειλουν, με νομοσχεδια στημενα...
αυριο μπορει να ψηφισουν νομο να μας τραβανε ενα μανικι καθε μηνα... οι γκει θα βολευτουν εμεις θα το αντεξουμε? θα συμβιβαστουμε με το γκειλικι?
οσο παραλογο σας φαινεται αυτο αλλο τοσο παραλογο ειναι να πληρωνει φορους ο ανεργος, και να πληρωνει συνταξιουχος των 500ευρο 800ευρο χαρατσι επειδη ετυχε να εχει μεγαλο σπιτι!


μπράβο!!! Τα ίδια λέμε!
ας αλλάξουμε λοιπόν!!!

Δε δέχομαι όλους αυτούς που βρίσκουν δικαιολογίες...

spar@
27-01-13, 00:27
μπράβο!!! Τα ίδια λέμε!
ας αλλάξουμε λοιπόν!!!

Δε δέχομαι όλους αυτούς που βρίσκουν δικαιολογίες...

το θεμα ειναι οτι απλα γραφουμε!!!!

vagmag
27-01-13, 00:30
το θεμα ειναι οτι απλα γραφουμε!!!!

ο λόγος μας πέφτει μόνο όταν ψηφίζουμε....

στην καθημερινότητα μας ας προσπαθήσει ο καθένας το καλύτερο. Το σωστό! όχι μόνο για τον κ@λο του....

Προτείνεις κάτι άλλο ; Πραγματικά μακάρι άν έχεις κάτι να προτείνεις να το τρέξουμε όλοι !

Thomelef
27-01-13, 00:32
βαγγέλη...
ψήνεσαι για καμμιά μεσονύχτια βόλτα να κάνουμε λίγο τάνα την πόλη???

GiannisRob
27-01-13, 00:35
αυτος που δεν πληρωνει γιατι δεν εχει πως λεγεται?
κλεφτης ή φοροφυγας?

Φοροοφειλέτης

:)

vagmag
27-01-13, 00:40
βαγγέλη...
ψήνεσαι για καμμιά μεσονύχτια βόλτα να κάνουμε λίγο τάνα την πόλη???
λες ;;;; μέσα !!! Τώρα ;;;; Είμαι Μελισσοχώρι.... Που να βρεθούμε ;

spar@
27-01-13, 00:44
ο λόγος μας πέφτει μόνο όταν ψηφίζουμε....

στην καθημερινότητα μας ας προσπαθήσει ο καθένας το καλύτερο. Το σωστό! όχι μόνο για τον κ@λο του....

Προτείνεις κάτι άλλο ; Πραγματικά μακάρι άν έχεις κάτι να προτείνεις να το τρέξουμε όλοι !

δεν εχω να προτεινω κατι....ουτε επανασταση ουτε μλκς...
εχω ξαναγραψει πιο παλια Βαγγελη ισως δεν ησουν εδω...
περιληπτικα!!
-- δειξτε στα παιδια σας τον δρομο....
δεν μπορω να ακουω απο συμφοιτητες μου 18-22+ χρονων, να γινονται κομματοσκυλα σε ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΚΑΙ Π@ΠΑΡΙΑ κλπ
ειναι η πηγη των κομματοσκυλων, η πηγη των βολεμενων, των συνδικαλιστων κλπ...
για 30 κωλομαθηματα, και 20 ξεκ@λα...
ΟΟΧΙΙΙ!!!
--- Ξυπνηστε και δειτε τι δικαιωματα εχετε....
δεν χρειαζεται λαδωμα για τα παντα ρε σεις και να εχετε γνωστο...
βρισκουν μας πατανε και το κανουν... καντε τα ολα Πουτ@να σε μια υπηρεσια να δειτε πως ξυπνανε..
"Τρελα" θελει!
---Ξυπνηστεεεεεε σε ολα τα μικρα πραγματα της καθημερινης μας ζωης...

--- Δειτε γυρω σας ποσα "ζωα" κυκλοφορουν...εκει Βαγγελη καταλαβαινεις οτι οτι εκανες παραπανω....παει κατα διαολου!!
και οτι εγω προσωπικα ανηκω στην κατηγορια με τους "μλακες" απο κλασσικη οικογενεια "μλκων", οι "εξυπνος" απο οικογενεια που "φιλαγε" κατουρημενες ποδιες, και μετα μπλεχτηκε με παραταξεις, τελειωσε την σχολη στα 4 χρονια και κανει πρακτικη σε μεγαλη πολυεθνικη εταιρια, που μετα θα τον κρατησει με 2κ ευρο μισθο και θα κανει ταυτοχρονα το στρατιωτικο του στην Αθηνα...


εδω σταματαω γιατι τα σκεφτομαι παλι!!!
και εχω καταληξει στο οτι το να τρελαθεις ειναι το πιο ευκολο πραγμα...

https://www.youtube.com/watch?v=E_spPJTuUK4

micz
27-01-13, 00:47
και βεβαια οχι.
αυτο καταλαβες μετα απο τοσες εκατονταδες σελιδες που εχεις διαβασει εδω μεσα?

Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν φταίει ο δ.υ. αλλά αυτός που τον διόρισε και αν είναι τεμπέλης και πληρώνεται πάλι δεν φταίει αυτός αλλά το σύστημα που βρήκε και κάποιοι το ΕΦΤΙΑΞΑΝ. Συμφωνώ με τον φίλο spar@.
Εσύ όμως συνεχίζεις να τα βάζεις και με αυτόν που ΔΕΝ φταίει. Σε πολλούς αν δινόταν η ευκαιρία δεν θα έλεγαν όχι στο διορισμό τους.

Thomelef
27-01-13, 00:47
λες ;;;; μέσα !!! Τώρα ;;;; Είμαι Μελισσοχώρι.... Που να βρεθούμε ;

βαρύ το τσόκαρο...:whistle:

τσεκ πμ...

spar@
27-01-13, 00:54
βαρύ το τσόκαρο...:whistle:

τσεκ πμ...

θες να παρω τηλεφωνο σπιτι να πω οτι παιρνω απ την Αστυνομια και οτι χτυπησε ο συναγερμος στο εργοστασιο???


υ.γ Για να δεις τι καλο βοηθο εχεις...
πες μου γρηγορα γιατι μετα θα παρω και τον Στρατο που θελει να φυγει απ το σπιτι της κανονικης σχεσης να παει στην παρανομη!

Thomelef
27-01-13, 00:58
χαχαχαχα...καλά. τέτοια ώρα, άστο να καεί θα σου πεί η άλλη.

εδώ αγόρι μου τα πράγματα είναι σφιχτά πολύ. 2 η ώρα, πάω βόλτα με το αμάξι με έναν φίλο...δεν είπε τπτ. το βλέμα της και μόνο ήταν αρκετό.

χαχαχαχαχαχαχαχα...

vagmag
27-01-13, 00:58
Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν φταίει ο δ.υ. αλλά αυτός που τον διόρισε και αν είναι τεμπέλης και πληρώνεται πάλι δεν φταίει αυτός αλλά το σύστημα που βρήκε και κάποιοι το ΕΦΤΙΑΞΑΝ. Συμφωνώ με τον φίλο spar@.
Εσύ όμως συνεχίζεις να τα βάζεις και με αυτόν που ΔΕΝ φταίει. Σε πολλούς αν δινόταν η ευκαιρία δεν θα έλεγαν όχι στο διορισμό τους.

ΗΜΑΡΤΟΝ

Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.

Δεν φταίει ο διορισμένος
Φταίει αυτός που τον διόρισε ε ;;;
Αυτός πως έφτασε να βρίσκεται σε θέση να διορίσει;
αυτός που διορίστηκε τον ψήφισε με αντάλλαγμα το διορισμό....

Θα μου πέσουν τα μαλλιά!!!!:ranting2:

katsaraios
27-01-13, 01:03
χαχαχαχα...καλά. τέτοια ώρα, άστο να καεί θα σου πεί η άλλη.

εδώ αγόρι μου τα πράγματα είναι σφιχτά πολύ. 2 η ώρα, πάω βόλτα με το αμάξι με έναν φίλο...δεν είπε τπτ. το βλέμα της και μόνο ήταν αρκετό.

χαχαχαχαχαχαχαχα...

Τη σκιζει την γατα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
27-01-13, 01:08
Τη σκιζει την γατα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

2 η ώρα με δηλώσεις τύπου βγαίνω βόλτα έτσι στα ξαφνικά, είναι σα να στριμώχνεις την γάτα στην γωνία...και αν η γάτα στριμωχτεί, βγάζει νύχι, νο μάτερ γουάτ.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

αυτή τώρα κοιμάτε με το ένα μάτι ανοιχτό ρε...εγώ ρε δεν έχω γυναίκα, κογιότ έχω.

micz
27-01-13, 01:23
ΗΜΑΡΤΟΝ

Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.

Δεν φταίει ο διορισμένος
Φταίει αυτός που τον διόρισε ε ;;;
Αυτός πως έφτασε να βρίσκεται σε θέση να διορίσει;
αυτός που διορίστηκε τον ψήφισε με αντάλλαγμα το διορισμό....

Θα μου πέσουν τα μαλλιά!!!!:ranting2:

Φίλε μου εσύ ψηφίζεις από ιδεολογία; Ή περιμένεις οι κυβερνόντες να φτιάξουν τον τόπο. Ουτοπικό. Εσύ μην ζητάς χάρες για να δίνεις ψήφους αν θες. Άλλοι όμως ζητάνε. Στο στρατό δεν έχεις ακούσει για βίσματα; Ο καθένας ότι μπορεί κάνει για να περνάει καλά με τη λιγότεροη δυνατή προσπάθεια. Που ζεις; Σε κοινωνία αγγέλων;
Και γιατί να μην ζητήσει κάποιος ρουσφέτι αν είναι να εξασφαλιστεί για όλη του τη ζωή; ΕΞΟΥΣΙΑ όμως δεν έχει, ούτε νομοθετεί.
Αυτός λοιπόν που έχει την εξουσία στα χέρια του, αν θέλει να φτιάξει κάτι σε τούτο το ριμαδοτόπο και να αφήσει κάποιο έργο, δεν του κάνει το ΧΑΤΙΡΗ και αναλαμβάνει το όποιο κόστος.
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις; Τόσο;

Stathis
27-01-13, 01:33
Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν φταίει ο δ.υ. αλλά αυτός που τον διόρισε και αν είναι τεμπέλης και πληρώνεται πάλι δεν φταίει αυτός αλλά το σύστημα που βρήκε και κάποιοι το ΕΦΤΙΑΞΑΝ. Συμφωνώ με τον φίλο spar@.
Εσύ όμως συνεχίζεις να τα βάζεις και με αυτόν που ΔΕΝ φταίει. Σε πολλούς αν δινόταν η ευκαιρία δεν θα έλεγαν όχι στο διορισμό τους.



πραγματικα συμβαινει αυτο που λεει ο βαγγελης.
Ημαρτον και ελεος ταυτοχρονα.
ολοι μας δεν καταλαβαινουμε, μονο εσυ τα καταλαβες ολα...

φυσικα φταιει και ο υπαλληλος, το ιδιο με αυτον που τον διορισε.
it takes two to tango.

δηλαδη δεν φταει ο κλεφτης που εκλεψε το πορτοφολι, φταιει αυτος που το αφησε πανω στο τραπεζι.
χαχαχαχα ρε τι ακουμε σημερα.


ΗΜΑΡΤΟΝ

Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό.

Δεν φταίει ο διορισμένος
Φταίει αυτός που τον διόρισε ε ;;;
Αυτός πως έφτασε να βρίσκεται σε θέση να διορίσει;
αυτός που διορίστηκε τον ψήφισε με αντάλλαγμα το διορισμό....

Θα μου πέσουν τα μαλλιά!!!!:ranting2:


Φίλε μου εσύ ψηφίζεις από ιδεολογία; Ή περιμένεις οι κυβερνόντες να φτιάξουν τον τόπο. Ουτοπικό. Εσύ μην ζητάς χάρες για να δίνεις ψήφους αν θες. Άλλοι όμως ζητάνε. Στο στρατό δεν έχεις ακούσει για βίσματα; Ο καθένας ότι μπορεί κάνει για να περνάει καλά με τη λιγότεροη δυνατή προσπάθεια. Που ζεις; Σε κοινωνία αγγέλων;


εγω ψηφιζω απο ιδεολογια, απαγορευεται?
φυσικα και περιμενω να φτιαξει ο κυβερνων τον τοπο, ποιος θα τον φτιαξει, εσυ?
φυσικα και δεν ζηταω καμια χαρη για να δωσω ψηφο, αυτο ελειπε.
ζηταω χαρη και κανω χαρη, η ψηφος δεν θεωρειται χαρη, ελεος πια.


Και γιατί να μην ζητήσει κάποιος ρουσφέτι αν είναι να εξασφαλιστεί για όλη του τη ζωή; ΕΞΟΥΣΙΑ όμως δεν έχει, ούτε νομοθετεί.
μηπως επειδη δεν ειναι σωστο?



Αυτός λοιπόν που έχει την εξουσία στα χέρια του, αν θέλει να φτιάξει κάτι σε τούτο το ριμαδοτόπο και να αφήσει κάποιο έργο, δεν του κάνει το ΧΑΤΙΡΗ και αναλαμβάνει το όποιο κόστος.
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις; Τόσο;
τι να καταλαβουμε ρε φιλε, οτι εχουμε μπλεξει με λαμογια που αλληκατηγορουνται τωρα που βουλιαξαμε για το ποιος φταιει περισσοτερο.
μεχρι εκει το καταλαβαμε.
εσυ το καταλαβες οτι ο κοσμος τα πηρε χαμπαρι ολα αυτα πλεον?

doctore
27-01-13, 01:34
...
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

αυτή τώρα κοιμάτε με το ένα μάτι ανοιχτό ρε...εγώ ρε δεν έχω γυναίκα, κογιότ έχω.

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
Έλιωσα !!!

GiannisRob
27-01-13, 01:39
Και γιατί να μην ζητήσει κάποιος ρουσφέτι αν είναι να εξασφαλιστεί για όλη του τη ζωή; ΕΞΟΥΣΙΑ όμως δεν έχει, ούτε νομοθετεί.

Σε νομικούς όρους, γιατί αντιτίθεται στην ισονομία, βασική αξία της δημοκρατίας.

Σε όρους της πιάτσας, γιατί αν το κάνει ένας, να μην το κάνουν κι άλλοι? Ε, στο τέλος θα το κάνουν όλοι, άρα καταλλήγουμε σε ένα φαύλο κύκλο: Το κάνει ο ένας, το κάνουν και άλλοι, το κάνουν όλοι, υπάρχει πρόβλημα, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, συζητάμε το πρόβλημα, καταλλήγουμε ότι φταίνει οι άλλοι.

Σε όρους απλούς, γιατί δεν είναι σωστό.

Προσωπικά, οι γονείς μου με μεγάλωσαν μαθαίνοντας με να παίρνω ότι αξίζω, ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να πάρει περισσότερα απ' ότι αξίζει, με τρόπο ανήθικο (στην καλύτερη των περιπτώσεων), γιατί εγώ θα πρέπει να είμαι εντάξει με αυτό?

micz
27-01-13, 01:48
Πουθενά δεν είπα ότι πρέπει να ψηφίζουμε με ανταλάγματα. Αλίμονο. Απλά αναφέρω τι συμβαίνει τελικά.
Και φυσικά δεν θα αλλάξουμε τον τόπο εγώ και εσύ. Γι' αυτό είπα πως ΠΡΕΠΕΙ ο πολιτικός να μην κάνει χατήρια και ρουσφέτια και να αναλαμβάνει το κόστος όταν πάει αντίθετα στους συνδικαλοπατέρες και σε συμφέροντα.
Άστο φίλε δεν καταλαβαινόμαστε τελικά.

Thomelef
27-01-13, 01:50
χαχαχαχαχα...τα γλυφτράκια που πάνε και ζητάνε σαν κανονικά ζητιανάκια στους τιποτένιους που βρίσκονται λίγο πιο πάνω, δεν φταίνε για την κατάσταση της ρουσφετολογιας.


τι άλλο θ'ακούσουμε.

φίλε μου, ξες γιατί γίνονται όλα αυτά που γίνονται???γιατί ποτέ μα ποτέ δεν δουλεύει ο π@@στης ο νόμος υπέρ του δικαίου. ποτέ και κανείς δεν τιμωρείται όταν πρέπει σε τούτο τον ευλογημένο τόπο.

κατήντησε το ρουσφέτι να είναι κοινωνική παροχή για όλη την σαβούρα της χώρας. έλεος πια...