Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...11 2012
ειμαι απολυτα συμφωνος με την διακυρηξη αυτη .
Δεν.ειναι αυτη σωστη λυση.
Τελος.
Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
Αλλά το ξεπούλημα της χώρας που έχει υπογράψει η συγκυβέρνηση, αυτά ακριβώς περιλαμβάνει, ωστόσο κάποιοι συνεχίζουν να νομίζουν ότι αυτή είναι η λύση.
Ελπίζω να μην πρέπει να ζήσουμε συνθήκες κατοχικής εξαθλίωσης για να γίνει κατανοητό ότι με τις πολιτικές που ακολουθούνται η κοινωνία οδηγείται στην πλήρη αποσύνθεση για να κονομήσουν κάποιοι ελάχιστοι.
Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο Έλληνας δεν ξυπνάει αλλιώς, μόνο που τότε ίσως και να'ναι πολύ αργά (αν δεν είναι ήδη).
Ρε παιδιά το ίδιο πράγμα θέλουμε και λέμε όλοι ουσιαστικά,
πώς δι@ολο θα καθαρίσουμε απο την διαφθορά.
Αυτό είναι το πρόβλημα, δέν νομίζω ότι θα θέλαμε
να μήν υπάρχει τπτ υπο την ομπρέλα του δημοσίου
εάν δεν υπήρχε διαφθορά.
Προσωπικά αυτό που ξέρω είναι ότι στην monopoly κοιτάγαμε
να έχουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε να έχουμε απο
σταθμούς,λιμάνια,Utilities μπας και τσεπώσουμε κανα δολάριο...
Εχουμε χασει τη μπαλα. Αυτα που λετε φιλετα ουτε σκυλοτροφη δεν ηταν. Στον ΟΛΠ οι χειριστες γερανων επαιρναν μισθο αρχηγου κρατους. Στο ΤΤ ειμαι εκτιμητης, μεγαλυτερο μπαχαλο δεν εχω ξαναδει. Εν ετει 2012 ολα γινονταν με το χερι. Χαρτοβασιλειο κανονικο. Πιο ευκολα εστελνες ουρανιο στον Σανταμ απ' οτι εκτιμηση στην Πεσματζογλου. Καλες οι αναμνησεις με τους κουμπαραδες, καλοι και οι συναισθηματισμοι με τα αεροδρομια και τα λιμανια αλλα αν ηταν ολα ετσι ομορφα, ηθικα κι αγγελικα πλασμενα γιατι δε βγηκε κανενας πατριωτης να τα παρει; Γιατι ηταν ολα μεσα στην κομματικη σαπιλα, δεξαμενες ψηφοφορων και φωλιες συνδικαλιστων. Σπυρακο, μακαρι στη ζωη σου να μη χρειαστει να μουτζωσεις τον εαυτο σου για την ψηφο που εριξες. Εκει ομως που εισαι ημουνα κι εδω που ειμαι θα 'ρθεις.
απαντω ξεχωριστα σε καθε ενα
σου απαντω παλι!
α) ουσιαστικα ναι οπως παντα ειχαμε προτασεις οι οποιες χαθηκαν...σαν το στικακι... γιατι δεν ηταν καλη η μιζα!
β) Το οτι υπηρχαν λαμογια το ξερουμε, και οπουδηποτε μπορουν να "γεννηθουν" και να "θρεψουν" λαμογια στην Ελλαδα γινεται. Αλλα το ολο μου θεμα δεν ειναι αυτο... Ο ΟΛΠ οπως ειπα στο 1ο μου ποστ με τους μεγαλολιμενεργατες και τις μιζες ηταν ενας οργανισμος που παρα το μεγαλο φαγοποτι δεν εβαζε κανεναν μεσα και τροφοδοτουσε και τους τριγυρω δημους, οποτε πιστευεις οτι με μια σωστη διαχειρηση και επενδυση αυτο που εκαναν οι Κινεζοι θα ηταν μακρινο ονειρο???
και στο δειχνω και στο θεμα οτι τωρα που σφιξαν τα πραγματα ο ΟΛΠ με χειροτερη θεση στο λιμανι με πιο παλια μηχανηματα αντεχει...
Ειμαι αντιθετος στο να ξεπουληθουν ολες οι πηγες πλουτου αυτης της χωρας που μας κανανε να τις μισησουμε λογω κακοδιαχειρησης για κομματι ψωμι και να πλουτιζουν τα μεγαλολαμογια εισβαρος αυτου του τοπου επικαλωντας την σωτηρια μας.....
Δεν θελω να με σωσει κανενας Βενιζελος/Σαμαρας....
και αν θελαμε τα 30.000.000ευρο γιατι δεν εδιναν τον αχρηστο Αστερα Βουλιαγμενης για επενδυση??? και αυτο ειναι κρυμμενο στα σερταρια θα το δωσουν για 100.000ευρο οπως εκαναν με τους δρομους!
γ) συμφωνω!
Εχουμε χασει τη μπαλα. Αυτα που λετε φιλετα ουτε σκυλοτροφη δεν ηταν. Στον ΟΛΠ οι χειριστες γερανων επαιρναν μισθο αρχηγου κρατους. Στο ΤΤ ειμαι εκτιμητης, μεγαλυτερο μπαχαλο δεν εχω ξαναδει. Εν ετει 2012 ολα γινονταν με το χερι. Χαρτοβασιλειο κανονικο. Πιο ευκολα εστελνες ουρανιο στον Σανταμ απ' οτι εκτιμηση στην Πεσματζογλου. Καλες οι αναμνησεις με τους κουμπαραδες, καλοι και οι συναισθηματισμοι με τα αεροδρομια και τα λιμανια αλλα αν ηταν ολα ετσι ομορφα, ηθικα κι αγγελικα πλασμενα γιατι δε βγηκε κανενας πατριωτης να τα παρει; Γιατι ηταν ολα μεσα στην κομματικη σαπιλα, δεξαμενες ψηφοφορων και φωλιες συνδικαλιστων. Σπυρακο, μακαρι στη ζωη σου να μη χρειαστει να μουτζωσεις τον εαυτο σου για την ψηφο που εριξες. Εκει ομως που εισαι ημουνα κι εδω που ειμαι θα 'ρθεις.
η προβλητα που πηρε η Cosco ειναι φιλετακι Αρη μου, αν την δουλευα με τον Χαντε θα βγαζαμε 120% αναπτυξη απ το 2010.....και θα τον ειχαμε κανει του χουν τσιν φαν μικροπωλητη!
δεν θα χρειαστει να τον μουτζωσω δεν ξαναψηφιζω....:thumbsup:
katsaraios
12-01-13, 00:46
εάν δεν υπήρχε διαφθορά.
Ηλια δυστυχως με τα ΑΝ δεν γινεται και το δυστυχες ειναι οτι φορτωθηκαν ολοι οι δημοσιοι την λασπη για αλλον σκοπο βεβαια να ερθουμε πρωτα σε ρηξη μεταξυ μας..
Αν τα ειχαν δωσει απο το 90 ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ θα ημασταν σε καλυτερη μοιρα τωρα μετα απο 20 χρονια θα ειχε γινει "διορθωση" αλλα ειπαμε με τα ΑΝ τζιφος...
ας οψεται η μεταπολιτευση του ρουσφετιου...
katsaraios
12-01-13, 00:54
Ο ΟΛΠ οπως ειπα στο 1ο μου ποστ με τους μεγαλολιμενεργατες και τις μιζες ηταν ενας οργανισμος που παρα το μεγαλο φαγοποτι δεν εβαζε κανεναν μεσα και τροφοδοτουσε και τους τριγυρω δημους,!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μιλας σοβαρα τωρα ??
ο ΟΛΠ δλδ δεν ηταν -ειναι υπερχρεωμενος η τα χρωσταει στην Νεα Γουινεα??
Σπυρο ξερεις τι θα πει να πηγαινεις για μεροκαμματο (φορτηγο Δ.Χ) και αναλογα τις καΥλες του καθε κλαρκατζη η χαμαλη να γινεσαι τσαταλια να παιζεις μπιλιαρδο με τα νευρα και να χανεις ωρες -κοστος ?? ταληρακι μαστορα και φορτωνουμε....
Κατσε ρε μου@ι δικο μου εναι το φορτιο τι ταληρακι δεν πληρωνοντουσαν ??
Δεν μιλαω αοριστα παραδειγματα πολλα ,για να μην παμε σε τελωνεια ΑΑΑΑΛΛΛΛΗΗΗΗΗ κολοφαρα ...αστο ο Πειραιας δεν βρωμαει φιλε απο τα απονερα αλλα απο τα καλοπαιδα που χορτασανε χαρτζηλικι αστο δεν ξαναλεω τιποτα.
Ο σαταν τα εβαλε ολα ...
Δυσκολα θα αλλαξει η Ελλαδα... Πολυ Δυσκολα....
https://www.youtube.com/watch?v=shNHVrOGS7Y
Ηλια δυστυχως με τα ΑΝ δεν γινεται και το δυστυχες ειναι οτι φορτωθηκαν ολοι οι δημοσιοι
την λασπη για αλλον σκοπο βεβαια να ερθουμε πρωτα σε ρηξη μεταξυ μας..
Συμφωνώ, το θέμα είναι πώς θα ξεφύγουμε απο όλο αυτό.
Ειλικρινά είμαι προβληματισμένος και δεν έχω ιδέα τί είναι αυτο που θα μπορούσε να "σώσει" την κατάσταση....
Αν τα ειχαν δωσει απο το 90 ΜΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ θα ημασταν σε καλυτερη μοιρα τωρα μετα
απο 20 χρονια θα ειχε γινει "διορθωση" αλλα ειπαμε με τα ΑΝ τζιφος...
ας όψεται η μεταπολιτευση του ρουσφετιου...Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, επιμένω ότι μακροπρόθεσμα
μόνο καλό μπορεί να έχει η ιδιοκτησία οργανισμων απο το κράτος.
Άποψη μου έτσι, τες πα
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μιλας σοβαρα τωρα ??
ο ΟΛΠ δλδ δεν ηταν -ειναι υπερχρεωμενος η τα χρωσταει στην Νεα Γουινεα??
Σπυρο ξερεις τι θα πει να πηγαινεις για μεροκαμματο (φορτηγο Δ.Χ) και αναλογα τις καΥλες του καθε κλαρκατζη η χαμαλη να γινεσαι τσαταλια να παιζεις μπιλιαρδο με τα νευρα και να χανεις ωρες -κοστος ?? ταληρακι μαστορα και φορτωνουμε....
Κατσε ρε μου@ι δικο μου εναι το φορτιο τι ταληρακι δεν πληρωνοντουσαν ??
Δεν μιλαω αοριστα παραδειγματα πολλα ,για να μην παμε σε τελωνεια ΑΑΑΑΛΛΛΛΗΗΗΗΗ κολοφαρα ...αστο ο Πειραιας δεν βρωμαει φιλε απο τα απονερα αλλα απο τα καλοπαιδα που χορτασανε χαρτζηλικι αστο δεν ξαναλεω τιποτα.
Ο σαταν τα εβαλε ολα ...
Που ειδες οτι ειναι υπερχρεωμενος???
Περαμα-Σκαραμαγκα συντηρουσε ολη την ναυτικοεπισκευαστικη ζωνη!
Επισης μην μου λες τα ιδια... δεν εχω τον ΟΛΠ απλα βλεπω τα πραγματα ως εχουν, ουτε σου ειπα οτι δουλευαν ή οτι επαιρνας τα χρηματα που αξιζαν ή οτι δεν ηταν καθικια, το μονο που σου ειπα ειναι οτι ενω ολες οι συνθηκες ηταν εισβαρος του Οργανισμου εβγαινε...ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ....
Γιατι ειδες τωρα οτι εχει 27% αναπτυξη απ το 2010!
τριπλασιάστηκε ο τζίρος του πειραιά απο το 10 στο 12. κάνει δουλίτσα η κοσκο τελικά...
Δεν ξέρω αν περάσατε από λιμάνι το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακά οργανωμένο. Θυμίζει λιμάνια Ευρωπαϊκά και δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο μπάχαλο που επικρατούσε...
ΧΑ ΧΑ ΧΑ....
τι δουλεια εχει η Κοσκο?
γιατι πριν ο ΟΛΠ ζημιωνε κανεναν? ισα-ισα εδινε και λεφτα στους δημους....παρα τα μεγαλα φαγοποτια που εκαναν....
και παλι εδωσαν το φιλετακι του λιμανιου στους κινεζους!
ο ΟΛΠ συνεχιζει να δουλευει και επειδη εγινε πιο ανταγωνιστικος χαμηλωνοντας τις τιμες αρχιζει και αναπτυσεται, μεχρι που σε καποιους δεν θα αρεσει!
Εαν δεν εδινες χιλιαρικο το κοντεινερ αντι να βγει την δευτερα εβγαινε την επομενη παρασκευη:original:
Και κατι τελευταιο, δεν ανεχομαι εστω και αν τετραπλασιαστουν τα κερδη, το κεντρικο λιμανι της πατριδας μου το φιλετο,της πατριδας που υπηρετησατε και αυριο θα υπηρετησω και εγω να ανηκει σε Κινεζους, οι οποιοι το απεκτησαν για ενα κομματι ψωμι συμφωνα με αυτα που επρεπε να παρουμε και καποιος @δης πλουτισε και το παιζουν κυριες οι π@@τανες η γυναικα του και οι κορες του....
αυτο για να ολοκληρωσω τον συλλογισμο μου....
Τι θα πει δεν ανέχεσαι ;;;
Γνωρίζεις πως λειτούργησε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ;;
Γνωρίζεις το κόστος για όλους μας ;
Απεργίες, στάσεις, κόστος, λαδώματα, ταλαιπωρία κλπ ;
Σου έτυχε ποτέ να θέλεις να εισάγεις εμπορεύματα, το πλοίο να είναι στο λιμάνι, αλλά να περιμένει με τις εβδομάδες απλά και μόνο γιατί οι λιμενεργάτες και λοιποί απεργούσαν ; Επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω αυτώντων απεργιών. Κόσμος έμεινε στο δρόμο. Περίμενε ο κόσμος εμπορεύματα εποχιακά, εμπορεύματα πληρωμένα, που τα παρέλαβε με καθυστέρηση εβδομάδων-μηνών και φυσικά πλέον ήταν αργά γιατί είχε φύγει η σαιζόν;
Να θέλεις να εξάγεις και να μην είσαι ανταγωνιστικός γιατί το λιμάνι μας ήταν πανάκριβο, πάναργο και προβληματικό ;
Χρειαζόταν και ακόμα και σήμερα στη Θεσσαλίκη χρειάζεται να λαδώσεις για να σου φορτώσουν το container??? (Να τους λαδώσεις για να κάνουν απλά τη δουλειά τους;;;
Το κόστος ήταν ακριβό, γιατί πρέπει να πληρωθούν όλες οι συντεχνίες. Ο λιμενεργάτης να παίρνει 6000-7000 ευρώ το μήνα + bonus+υπερωρίές +λαδώματα!!! Ακόμα και τώρα πληρώνουμε στα λιμανιάτικά και υπερωρίες. Γίνεται πάντα το τιμολόγιο να έχει υπερωρίες;;; Που σε ένα λιμάνι σαν της Θεσσαλονίκης, που αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκεί το κατέστησαν σχεδόν ανενεργό (ένα λιμάνι που εξυπηρετούσε ακόμα και τις γύρω χώρες), απλά και μόνο για να μην ενδιαφέρον για ιδιώτες να το αγορασουν. Σήμερα βλέπουμε τα καράβια με το κυάλι.
Πως να ξεχάσουμε, τα καράβια που περίμεναν από έξω , αλλά οι "δικοί" μας δεν τα εξυπηρετούσαν, οπότε μετά από 1+μήνα αναμονής, κατέληγαν να ξεφορτώνουν στην Κωνσταντινούπολη και να μας έρχονται τα container με τρένα με καθυστέρηση και πολύ μεγάλο κόστος. Και όλα αυτά για να μη χάσει κανείς τα δικαιώματά του.
Μόνοι μας απαξιώσαμε τα πάντα.
Ακόμα και οι εκτελωνισμοί, οι μεταφορές των container΄κλπ είναι ακριβά, αλλά είναι και κλειστά επαγγέματα. Με τις υγείες μας λοιπόν.
Για να μην διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα λιμάνια, για να μην απολυθούν κάποιοι χαραμοφάηδες, την πλήρωσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που δεν έφταιγαν. Αλλά αυτοί δεν πειράζει, είναι του ιδιωτικού τομέα.
έχουμε γίνει εικονολάτρες!!!
Παρατηρώ ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητας, οπότε και δεν έχουμε κριτική σκέψη και άποψη.
ότι μας πλασάρει ο καθένας (δημοσιογράφος, blog, site, φήμη κλπ), γίνεται απευθείας δικό μας. Δεν το κρίνουμε, απλά το αναπαράγουμε, το μεγαλώνουμε.
Δεν υπάρχει κριτική σκέψη, απλά το προσωπικό μας συμφέρον , το κομματικό, το συντεχνιακό κλπ κλπ .
Δεν είμαστε χαζός λαός αλλά κοντεύουμε να γίνουμε.
Κάποτε κοροϊδεύαμε τα αμερικανάκια, που ότι του σερβίρανε το κατέβαζαν αμάσητο, και έχουμε γίνει χειρότεροι. Λέγαμε ότι δεν μπορεί χαζοί θα είναι για να βγάζουν χαζούς πρωθυπουργούς (βλ. Τζορτζ Μπους Τζούνιορ), αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω....
Αν δεν ξυπνήσουμε και ειδικά οι νέοι, θα είμαστε χαμένοι από χέρι.
Κάποτε οι νέοι αντιδρούσαν στο κατεστημένο. Σήμερα αντιδρούν για να μη χαθεί το κατεστημένο!!!! :thumbsdown:
Δε θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, αλλά να σταθούν εμπόδιο στην όποια αλλαγή. Πιο συντηρητικά σκεπτόμενους νέους δεν έχω ξαναδεί...
Συμφωνώ, το θέμα είναι πώς θα ξεφύγουμε απο όλο αυτό.
Ειλικρινά είμαι προβληματισμένος και δεν έχω ιδέα τί είναι αυτο που θα μπορούσε να "σώσει" την κατάσταση....
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω, επιμένω ότι μακροπρόθεσμα
μόνο καλό μπορεί να έχει η ιδιοκτησία οργανισμων απο το κράτος.
Άποψη μου έτσι, τες πα
Θα μπορούσε να είναι καλό για το κράτος.
Μόνοι μας τους καταντήσαμε έτσι τους οργανισμούς αυτούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας φταίνε οι άλλοι. Όταν λέμε μόνοι μας, εννοώ όσοι εργαζόνταν εκεί, όσοι έτρωγαν από εκεί, όσοι διαχειρόζονταν αυτούς τους οργανισμούς.
όταν οι οργανισμοί έγιναν επιχειρήσεις, και αυτές για να επιβιώσουν χρειάστηκαν τη συνδρομή του κράτους (δλδ τη δική μας τσέπη και πάλι), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να είναι δημόσιοι.
Το πρωί έδειχνε ένα απόσπασμα από την Καννέλη (την οπόια δεν πάω μία), αλλά απαντούσε σε κάποιον εκπρώσοπο της ΔΕΗ, σχετικά με τις νέες αυξήσεις και τα κέρδη της ΔΕΗ. Είναι δυνατόν να είσια μονοπώλειο, να θέλεις συνεχώς αυξήσεις, να έχεις μισθούς υπερβολικά καλούς ακόμα και για τοςυ γραφιάδες, και αν κόβεις το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει χρήματα; Δεν είναι κοινωνικό αγαθό ; Γιαυτό δεν είναι δημόσιο ;;; Αλλά όχι είναι δημόσιο, για να εξυπηρετει συμφεροντα συνδικαλιστών, υπουργών, κλπ όχι για να εξυπηρετεί τον ΕΛΛΗΝΑ!!!!
Τέσπα έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Εμείς νομίζουμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, και ότι καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, να χρωστάει, να καταπατεί κάθε ελευθερία και δημοκρατία και ΄να έχουμε και δίκιο.
Βαγγελη, ο Ναπολεων ειχε πει αν θυμαμαι καλα πως ενας γενναιος μπορει να σκοτωσει εκατο, ενας ηλιθιος ομως μπορει να σκοτωσει ολοκληρο συνταγμα. Για μας αρκουσε ο Γιωργακης.
Βαγγελη, ο Ναπολεων ειχε πει αν θυμαμαι καλα πως ενας γενναιος μπορει να σκοτωσει εκατο, ενας ηλιθιος ομως μπορει να σκοτωσει ολοκληρο συνταγμα. Για μας αρκουσε ο Γιωργακης.
Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι όλο και περισσότεροι από εμάς γινόμαστε "χαζοί", άβουλοι, κατεθυνόμενοι....
Όσο για ΤΤ Σταμάτη, μιας και είσαι μέσα στα πράγματα γιατί κατά τη γνώμη σου προχωρούν σε τέτοια κίνηση ;
https://www.thepressproject.gr/article/36481/Eleutheroi-oi-listes-me-ta-kalasnikof
Επανέρχεται δριμύτερος ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης
πανέρχεται και μάλιστα δριμύτερος ο φόρος επί των στοιχείων πολυτελούς διαβίωσης των φορολογούμενων. Μετά το πρόσφατο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Capital.gr, ότι στην εποχή του μνημονίου και της λιτότητας για τους πολλούς καταργήθηκε ο φόρος που βάρυνε όσους διαθέτουν στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιήθηκε και με διάταξη που προσέθεσε στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή επαναφέρει το φόρο που είχε καταργηθεί χωρίς να γίνει αντιληπτό.
Η νέα μορφή του φόρου έχει ως εξής:
Υπολογίζεται, όπως έγινε και το 2011, με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών με κυβισμό 1.929 έως 2.500 εκατοστών)
Για τα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου.
Επίσης το φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες πισίνας, σκαφών αναψυχής μήκος άνω των 6 μέτρων και αεροσκαφών. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του τεκμηρίου.
Σύμφωνα με όσα ορίζονται στη σχετική διάταξη ο φόρος είναι μόνιμος, σε αντίθεση με αυτόν του 2011 που είχε χαρακτηριστεί έκτακτη εισφορά, και θα επιβληθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2014, δηλαδή με βάση τα στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης (ΙΧ, σκάφη και άλλα) που κατέχουν οι φορολογούμενοι από την 1/1/2013.
Επίσης στα φορολογικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν και την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε όσους φορολογούμενους εντοπίζονται να πραγματοποιούν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις.
Ο νόμος του ποινολογίου της εφορίας (2523/1997) εμπλουτίζεται με μερικές επιπλέον παραγράφους οι οποίες προβλέπουν την επιβολή συμπληρωματικού φόρου επί του συνόλου των κερδών των επιχειρήσεων που εκδίδουν ανακριβή τιμολόγια, παραβιάζουν τις φορολογικές ταμιακές μηχανές, εκδίδουν πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, λαμβάνουν εικονικά τιμολόγια, νοθεύουν φορολογικά στοιχεία, καταχωρούν στο βιβλία τους αγορές ή έξοδα που δεν έχουν πραγματοποιήσει και άλλα.
Να σημειωθεί ότι εφαρμόζονται συντελεστές προσαύξησης του συμπληρωματικού φόρου ανάλογα με το ποσοστό που αντιπροσωπεύει η αξία των παραβάσεων στο σύνολο των ακαθάριστων εσόδων ή των δαπανών της επιχείρησης.
Πηγή:www.capital.gr
Μπράβο στο Capital !! @^#&*)!%$ :ranting2:
2009. αγορά 5 κοντέινερ χοντρού καπλαμά φορμαζέρ απο ακτή ελεφαντοστού...χώρια ότι έπρεπε να κάνεις σωστό υπολογισμό γιατί κάνεις 5-6 μήνες για να παραδοθείς το υλικό, έπρεπε να υπολογίσεις και το κόστος - καθυστέρηση αν γινόταν κάνα μπάχαλο στο λιμάνι...
συγκεκριμένα. μετά απο ενάμιση μήνα καθυστέρηση, μας είρθε φαξ απο το λιμάνι της πίζας ότι τα εμπορεύματα μας ήταν εκεί. αναγκαστήκαμε να τα εκτελωνίσουμε απο εκεί μέσω ενός συνεργάτη του αντιπροσώπου, πράγμα που σημαίνει ότι μια εβδομάδα επιπλέον άλλαζε η χαρτούρα (δόξα το θεό δλδ γιατι στην ελλάδα μπορεί να έκανε και κάνα δίμηνο), και με νταλίκα σε φιλική τιμή ήρθαν οδικώς μετά απο άλλη μια εβδομάδα με επιπλέον κόστος 700 ευρά το κοντέινερ.
αυτό που θέλω να πώ εν όψη του ντίλ με την κοσκο, είναι ότι ξαφνικά αποφάσισαν ότι μπορούν και να εξυπηρετούν, να δουλεόυν νορμάλ και να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο, και το κυριότερον να τριπλασιάσουν τον τζίρο.
προσωπικά δεν είναι δικό μου θέμα το τι μισθό θα παίρνουν οι εκεί υπάλληλοι. αν δεν τους αρέσει ας πάν αλλού. εγώ πληρώνω φόρους και 100-2 άλλα πράγματα και θέλω να γίνεται η δουλειά μου όπως γίνεται τώρα. οπότε μια χαρόύλα πάνε τα πράγματα στα λιμάνια μέχρι στιγμής.
έχουμε ένα και μοναδικό χαρτί αυτή την στιγμή όλοι οι ιδιώτες. την αξιοπιστία μας. είτε σε θέμα ποιότητας, είτε σε θέμα σωστής χρονικής παράδοσης. δεν μπορεί το κάθε @@ να βγαίνει και να κρεμάει μια ολόκληρη οικονομία επειδή έτσι του κάπνισε.
επίσεις σε ένα οποιοδήποτε οργανωμένο και όχι μπ@@ρδέλο κράτος, θα αναζητούσαν ευθύνες αν είχαν τριπλασιασμό τζίρου με την ίδια διοίκηση.
γιατί τα προηγούμενα χρόνια και με περισσότερο προσωπικό ο τζίρος ήταν πιο κάτω απο το 1/3.
όσο για τα νούμερα που αναφέρθηκαν, βιβλία κλείνουν και είναι ολοφάνερο αν είναι ψέμματα ή όχι.
απο τα 61 μύρια το 2010, το λιμάνι έκλεισε με 210 το 2012. παρά 30 μύρια μιλάμε για τεραπλασιασμό.
Μπράβο στο Capital !! @^#&*)!%$ :ranting2:
:sealed:
:sealed:
Ψάχνω να δώ εάν το αναφέρει πουθενά αλλού...Εάν το διασταυρώσει κανείς, ας το ποστάρει. :ranting2:
ειναι εδω και πολυ καιρο ξεκαθαρο οτι η πολιτικη ασκειται μεσω δελτιων ειδησεων, παραθυρων, σαϊτς, μπλογκς κλπ.
δηλαδη ενδιαφερει περισσοτερο το επικοινωνιακο κομματι απο το ουσιαστικο.
το καπιταλ και αλλα σαϊτς εχουν δημοσιευσει χιλιαδες αρθρα για τις ανοησιες που κανουν οι μαθητευομενοι μαγοι του δημοσιου που βρεθηκαν σε θεσης ευθυνης με εντελως αναξιοκρατικα κριτηρια.
ομως τιποτα απο αυτα δεν εγινε αντιληπτο, εγινε μονο ενα δημοσιευμα που ανεφερε οτι σταματησε η εκτακτη εισφορα.
αυτο μπορει να ειναι και καλο διοτι ξεκαθαριζει πλεον το τοπιο στο χωρο των αυτοκινητων.
καινουργια απο 1929 κυβικα και ανω απλα δεν θα αγοραζει σχεδον κανεις, και οσα μεταχειρισμενα υπαρχουν θα φανε κι αυτα την τελευταια σφαλιαρα που θα τα καταστησει αχρηστα ακομα και για ανταλλακτικα.
η αγορα θα γυρισει στη δεκαετια του '80 οπου αν ειχες 1600αρι ησουν πλουσιος, διλιτρα και πανω ειχαν μονο βιομηχανοι, τα περισσοτερα με ξενες πινακιδες.
δεν εγινε και τιποτα, οπως ζουσαμε τοτε με ωτομπιανκι και τα φιατ 127, θα ζησουμε και τωρα με τα αντιστοιχα που υπαρχουν.
φαινεται ομως ακομα μια φορα η βλακεια, η ανεπαρκεια και η προχειροτητα αυτων που παιρνουν τις αποφασεις για λογαριασμο μας να φτιαξουν ενα σωστο και αποδοτικο συστημα.
και η οκνηρια τους φυσικα αφου δεν αποτελει πυρηνικη φυσικη, απλα κανενας δεν θελει να ασχοληθει πραγματικα, απλως αρκεται σε μπαλωματα.
θα μπορουσε να υπαρξει ενα συστημα με βαση τις τιμες των ρυπων, την καταναλωση της βενζινης, την ιπποδυναμη, την τιμη πωλησης, οτι και να επελεγαν θα ηταν καλυτερο απο τον παρωχημενο υπολογισμο των κυβικων.
πιστευω δεν υπαρχουν συμφεροντα πλεον που καθοριζουν τι βολευει βασει κυβικων, ειναι αυτο που ειπατε πιο πανω, η βλακεια σκοτωνει ολοκληρο συνταγμα.
ολη αυτη η υπερμετρη φορολογια ωστε να κρατηθουν απειραχτα τα τρωκτικα του δημοσιου, οι κλεφτες, οι κομματικοι πελατες, δεν θα εχει κανενα αποτελεσμα, απλως θα χαθουν και αλλα εσοδα.
διοτι αυτος που ειχε μια μικρη πισινα να δροσιζεται (που δεν ειναι και κανενα τρομερο κοστος να φτιαχτει), θα τη μπαζωσει και δεν θα πληρωθει ουτε ο συντηρητης, ουτε τα χημικα, ουτε ο νερουλας.
αυτος που ειχε τριλιτρο θα το ανακυκλωσει και θα παρει μεταχειρισμενο διλιτρο και κατω, οποτε το κρατος θα χασει και απο εκει τους εμμεσους φορους του επιπλεον κοστους των μεγαλων αυτοκινητων.
ο αεραθλητισμος (που δεν αφορα learjet) πεθαμενος ηταν ετσι κι αλλιως, θα εξαφανιστει πληρως.
τελος σε μια χωρα οπου η θαλασσα ειναι σχεδον περισσοτερη απο τη στερια,ερχεται ο βλαξ να βαλει οριο σε μια βαρκα τα 6 μετρα!
λες αν εχει καποιος ενα πολυεστερικο ή φουσκωτο 6,10 διαγει πολυτελη βιο, ενω ο 5,90 οχι...
ειναι ανικανος ο νομοθετης να βρει τι ειναι πολυτελεια και τι οχι και λογω ακριβως αυτης της ανικανοτητας θα χασει εσοδα και θα κατακρημνίσει καθε δραστηριοτητα του ιδιωτικου τομεα, ακινητα, αυτοκινητα, εμποριο, βιομηχανια, τα παντα, με ευλογο επακολουθο να μην μπορεσει να τελικα να καταφερει το στοχο του που ειναι η διατηρηση του τεραστιου κρατους με τους κομματικους πελατες, τους κλεφτες, τα τρωκτικα κλπ.
απο την κριση θα βγουμε οταν παραγουμε και εξαγουμε περισσοτερα απο αυτα που δανειζομαστε για να εισαγουμε και να καταναλωσουμε.
για να γινει αυτο οπως εχουμε πει πολλες φορες, αρκετος κοσμος, μην πω ο περισσοτερος πρεπει να αλλαξει επαγγελμα πλεον, δεν γινεται να συνεχισουμε ετσι.
εξοδα, προωρες και απατεωνιστικες συνταξεις πρεπει να κοπουν, ολο το πραγμα θελει γκρεμισμα και χτισιμο απο την αρχη.
ομως το κλεπτοκρατικο, σοβιετικο μοντελο που υπαρχει ανθισταται σθεναρα σε αυτην την αλλαγη.
νομιζει οτι θα μπορεσει να διατηρηθει παιρνοντας χρηματα απο τους νοικοκυρηδες και διανεμοντας τα στους κλεφτες.
θα μπορεσει οντως για λιγο ακομα, ενα χρονο, σιως δυο, ομως αυτο θα σταματησει οταν δεν θα υπαρχει πλεον ιδιωτικη οικονομια για να πληρωνει για τις κακιστες μη υπηρεσιες του κρατους-μαφια.
ετσι μοιραια ολο αυτο το πραγμα θα καταρρεύσει οσο και να θελει ο ντραγκι και η μερκελ να μας σωσει δεν θα γινεται πλεον.
οσο για το ΤΤ που συζητατε, δυστυχως ολα αυτα που λενε οι συνδικαλΗστες του, τα ακουω βερεσε πλεον.
ΔΕΝ τους πιστευω.
πιστευω τον εαυτο μου που οταν χρειαστηκε να πληρωσω καποιον και πηγα στο ταμειο με το νουμερο του iban ο ταμιας δεν ηξερε τι ειναι το iban και με υποχρεωσε να ξαναμιλησω με τον δικαιουχο για να βρω τον αριθμο του λογαριασμου!!!
ναι μαλιστα ταμιας τραπεζας εν ετη 2012 δεν ξερει τι ειναι iban ή δεν θελει να εξυπηρετησει.
γιατι η θεση εργασιας αυτου του ανθρωπου πρεπει να προστατευθει και δεν πρεπει να φυγει και να παει να βοσκησει προβατα, ή να παει να σκαβει στα χωραφια, αφου για τραπεζικος δεν κανει?
το οτι το ΤΤ δεν επιβαρυνε τον προϋπολογισμο δεν μου λεει τιποτα, απο τη στιγμη που αν δουλευε αποδοτικα θα μπορουσε να αποδιδει πολυ καλο κερδος.
ομως, το προσωπικο, οι συνδικαλΗστικοι φορεις του, οι διοικησεις (που προερχονται απο την ιδια συμμορια), θεωρουν τον καθε δημοσιο οργανισμο μαγαζι τους κι ετσι αποφασιζουν οτι δεν θα αποδωσουν το βελτιστο αποτελεσμα στην κοινωνια, αλλα θα το μοιραστουν μεταξυ τους ως λαφυρο!!!
Το ΤΤ λοιπον αν δεν μπορουσε να σταθει θα επρεπε να κλεισει, οπως και η προτον και ολες οι αλλες προβληματικες που φορτωθηκαμε στην πλατη.
και οι υπαλληλοι θα επρεπε να κανουν οτι τους φωτισει ο Θεος, οπως κανει ολος ο κοσμος παντου.
να αλλαξουν επαγγελμα, οπως αλλαζει συμφωνα με ερευνες ο αμερικανος 5 φορες κατα μεσο ορο στη ζωη του.
μονο εδω στην ελλαδα μαθαμε το καθε λαμογιο να βαζει τον κανακαρη του σε μια θεσουλα απο την οποια προσδοκα να ζησει ολη του τη ζωη παρασιτικα επιβαρυνοντας το συνολο.
η ελλαδα ειναι η μονη χωρα οπου το κρατος δεν υπαρχει για να υπηρετει τον πολιτη, αλλα ο πολιτης υπαρχει για να υπηρετει το κρατος και τους κλεφτες απο τους οποιους κατα πλειοψηφια πλεον αποτελειται.
[
Γιατί ρε γιώργο, εδώ δηλαδή δέν έχουμε τεχνοκράτες που θα μπορούσαν να διοικήσουν ένα τέτοιο οργανισμό???
Η διαπλοκή και μίζα είναι που μας έχουν φάει, δέν νομίζω ότι υστερούμε σε κάτι απο τους κινέζους, και τους όποιους κινέζους
εχουμε και παραεχουμε αλλα τους τρωει το συστημα(διαφθορα,μιζα,διαπ οκη,συνδικαλισμος κ.λ.π.) η' αφομοιωνονται απο αυτο.οποτε η απαντηση σου ,στο αν γινεται να υπαρχει δημοσιο στην ελλαδα ειναι δυστυχως οχι και αυτο αποδεικνυουν τα 40 χρονια σχεδον που δεν εγινε αυτο που γινεται τωρα με την βια(τροικα,δντ) και κατω απο δυσμενεις συνθηκες (απολυσεις,ξεφτελιστικες τιμες πωλησης,κ.λ.π.).
εάν δεν υπήρχε διαφθορά.
δυστυχως ο μονος τροπος για να καθαρισουμε απο την διαφθορα ειναι η ιδωτικοποιηση,η δημιουργια ανταγωνισμου και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η εφαρμογη των νομων!δυστυχως ειχαμε ολες τις ευκαιριες να πετυχουμε αλλαγη των δομων του κρατους,αλλαγη των νοοτροπιων των πολιτων,αλλαγη των θεσμων,αλλαγη του πολιτικου συστηματος αλλα αρκεστηκαμε στο να πλουτιζουμε και να τρωμε καλα συντηρωντας το ηδη υπαρχον συστημα.
συμπερασμα? ο ελληνας δεν εχει νοοτροπια για να διατηρησει το δημοσιο.
δεν θα γινει ποτε σκανδιναβος.
η διαφθορα υπαρχει παντου ακομα και σε βορειες χωρες.η σιμενς ειναι απο την γερμανια,ο υπουργος της γαλλιας εφαγε λεφτα,αυτες ειναι χωρες που μας δαχτυλοδειχνουν.η διαφθορα ειναι παντου γιατι τροφοδοτης της ειναι η ματαιοδοξια,η απληστια ,ο ατομισμος.αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου .τα υπολοιπα ειναι θεμα παιδειας και εκμαθησης,ανατροφης,πολιτι σμου και νοοτροπιας.που τιποτα απο αυτα δεν εχουμε στον νεοελληνα.
η μεγαλη μας διαφορα ομως με τους βορειους στο θεμα της διαφθορας ειναι οτι υπαρχει εφαρμογη των νομων και μια συνεισφορα στο γενικο καλο.γιαυτο αυτοι προοδευουν και εμεις 40 χρονια το παιζουμε νεοπλουτοι και εξυπνακηδες.αυτα πληρωνουμε και τωρα αντι να κανουμε σωστη αναπτυξιακη πολιτικη,μας βιαζουν!
ποσα λαικ να βαλω?:thanks:
στο εξωτερικο οι συνδικαλιστες νοιαζονται για την επιχειρηση που δουλευουν.δεν την ληστευουν και την εκβιαζουν.αυτο που λες για τους πατριωτες ειναι πολυυυυυ μεγαλο.
βεβαια εκει που θελανε βαλανε το χερακι τους.τι θελω να πω?
QUOTE]Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων. [/QUOTE]
μα γιαυτο το φαγανε οι ανταγωνιστες τους με συνοπτικες διαδικασιες και το δικαιωμα-αφορμη που τους εδωσε το κρατος.
στην απορια τους φιλου εργαζομενου στο ττ γιατι δεν εγινε συνχωνευση με την ατικα ειναι πολυ ευκολη η απαντηση.γιατι ο κωστοπουλος και ο καθε κωστοπουλος εχει διασυνδεσεις με τις κουφαλες απο επανω .
εγω δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται να αγοραζεις μονο το υγιες μερος μιας επιχειρησης.επισης πως γινεται οι τραπεζες να αναχρηματοδοτουνται απο το κρατος και να ειναι ακομα ιδιωτικες και να εχουν δικες τους διοικησεις?αυτα ολα ειναι ελληνικες πρωτοτυπιες:th_Laie_67-1: χαραζουμε νεους δρομους στην ιδιωτικοποιηση.πατεντες σου λεω.ακομα και αυτο με σκανδαλα το κανουμε:whistle:
Παρατηρώ ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι δεν έχουμε εικόνα της πραγματικότητας, οπότε και δεν έχουμε κριτική σκέψη και άποψη.
ότι μας πλασάρει ο καθένας (δημοσιογράφος, blog, site, φήμη κλπ), γίνεται απευθείας δικό μας. Δεν το κρίνουμε, απλά το αναπαράγουμε, το μεγαλώνουμε.
Δεν υπάρχει κριτική σκέψη, απλά το προσωπικό μας συμφέρον , το κομματικό, το συντεχνιακό κλπ κλπ .
Κάποτε κοροϊδεύαμε τα αμερικανάκια, που ότι του σερβίρανε το κατέβαζαν αμάσητο, και έχουμε γίνει χειρότεροι. Λέγαμε ότι δεν μπορεί χαζοί θα είναι για να βγάζουν χαζούς πρωθυπουργούς (βλ. Τζορτζ Μπους Τζούνιορ), αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω....
Κάποτε οι νέοι αντιδρούσαν στο κατεστημένο. Σήμερα αντιδρούν για να μη χαθεί το κατεστημένο!!!! :thumbsdown:
Δε θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, αλλά να σταθούν εμπόδιο στην όποια αλλαγή. Πιο συντηρητικά σκεπτόμενους νέους δεν έχω ξαναδεί...
Μόνοι μας τους καταντήσαμε έτσι τους οργανισμούς αυτούς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας φταίνε οι άλλοι. Όταν λέμε μόνοι μας, εννοώ όσοι εργαζόνταν εκεί, όσοι έτρωγαν από εκεί, όσοι διαχειρόζονταν αυτούς τους οργανισμούς.
όταν οι οργανισμοί έγιναν επιχειρήσεις, και αυτές για να επιβιώσουν χρειάστηκαν τη συνδρομή του κράτους (δλδ τη δική μας τσέπη και πάλι), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να είναι δημόσιοι.
Το πρωί έδειχνε ένα απόσπασμα από την Καννέλη (την οπόια δεν πάω μία), αλλά απαντούσε σε κάποιον εκπρώσοπο της ΔΕΗ, σχετικά με τις νέες αυξήσεις και τα κέρδη της ΔΕΗ. Είναι δυνατόν να είσια μονοπώλειο, να θέλεις συνεχώς αυξήσεις, να έχεις μισθούς υπερβολικά καλούς ακόμα και για τοςυ γραφιάδες, και αν κόβεις το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει χρήματα; Δεν είναι κοινωνικό αγαθό ; Γιαυτό δεν είναι δημόσιο ;;; Αλλά όχι είναι δημόσιο, για να εξυπηρετει συμφεροντα συνδικαλιστών, υπουργών, κλπ όχι για να εξυπηρετεί τον ΕΛΛΗΝΑ!!!!
Τέσπα έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα. Εμείς νομίζουμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί, και ότι καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, να χρωστάει, να καταπατεί κάθε ελευθερία και δημοκρατία και ΄να έχουμε και δίκιο.
:thanks::thanks::thanks:
χαιρομαι οταν βλεπω οτι υπαρχουν ελληνες που βλεπουν καθαρα τα πραγματα !!!! αυτοι θα αλλαξουν την ελλαδα με οποιο τροπο μπορουν ακομα και μεσα απο την καθημερινοτητα τους,επηρεαζοντας κιαλλους.ελπιζω να γινουμε πολλοι.:original:
Ψάχνω να δώ εάν το αναφέρει πουθενά αλλού...Εάν το διασταυρώσει κανείς, ας το ποστάρει. :ranting2:
σημαντικο ερωτημα ειναι και αν θα ισχυσει η μειωση κατα 40% αν δεν κανω λαθος στα τεκμηρια...οπως και να εχει ειναι απλα τραγικο...
μαλλον ηρθε η ωρα να τα μαζευω και να φευγω..:thumbsdown:
@ σταθης
Δεν διαφωνω για αυτα που λες, αλλα ελα που παιρνει η μπαλα και τον δικο μου ταμια που τρεχει σαν φορμουλα ένα...
Ξερω, στην ιδια κατσαρολα βραζουμε, οποτε θα καουμε και εμεις, αλλα κριμα ειναι.
Τεσπα, δεν διαφωνω, απλα ειναι αυτο που λεω.
Αξιοκρατια.
Αν υπηρχε, ουτε εγω ουτε ο wheelman θα κλαιγαμε σημερα......
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/11966
Για το Μ3 με τη μείωση λόγω παλαιότητας 1414 ευρώ γ@μώ το κεφάλι τους!
δυστυχως,το ακουσα και εγω νωρις το πρωι στο μεγακαναλο στην πρωινη εκπομπη με σχετικο ρεπορτερ ζωντανα,.και περιττο να οτι σχολιαστηκε αναλογα για αλλη μια φορα:thumbsdown::ranting2::warriorsmiley:
Το πρωί έδειχνε ένα απόσπασμα από την Καννέλη (την οπόια δεν πάω μία), αλλά απαντούσε σε κάποιον εκπρώσοπο της ΔΕΗ, σχετικά με τις νέες αυξήσεις και τα κέρδη της ΔΕΗ. Είναι δυνατόν να είσια μονοπώλειο, να θέλεις συνεχώς αυξήσεις, να έχεις μισθούς υπερβολικά καλούς ακόμα και για τοςυ γραφιάδες, και αν κόβεις το ρεύμα σε κάποιον που δεν έχει χρήματα; Δεν είναι κοινωνικό αγαθό ; Γιαυτό δεν είναι δημόσιο ;;; Αλλά όχι είναι δημόσιο, για να εξυπηρετει συμφεροντα συνδικαλιστών, υπουργών, κλπ όχι για να εξυπηρετεί τον ΕΛΛΗΝΑ!!!! .
Δεν διαφώνω, στο ότι εμείς καταντήσαμε έτσι τους οργανισμούς, και ούτε νομιζω ότι έγραψα κάπου ότι πρέπει το δημόσιο να συντηρεί στρατιές ψηφοφόρων και συνδικαλιστών. Εάν χάσει το δημόσιο όλες αυτές τις υπηρεσίες τότε χάνει ενα μεγάλο κομάτι εσόδων και δύναμης, αυτό λέω.
Φίλε δέν έχω μπερδέψει τπτ, ούτε κάνω ότι θέλω΄, ούτε το παίζω "Δεν πληρώνω" γιατί έτσι μου κάπνησε.
Ρώτα με τι μου μένει απο τις τρείς κάθε μήνα και το ξανασηζητάμε, και ούτε έθιξα τα συμφέροντα κάποιου άλλου όταν θίχτηκαν τα δικά μου....
βαλε και τα τελη αλλα 1100=2514.....
καπου διαβασα για 40% μειωση στα τεκμηρια(εκτος απο την παλαιοτητα) αλλα μαλλον ραδιο αρβυλα...νταξ..τωρα επεσε και η ταφοπλακα..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3021150/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3058601/ γιωργο για εδω ειμαστε νομιζω... :th_Laie_67-1:
ειμαι απολυτα συμφωνος με την διακυρηξη αυτη .
Το ΤΤ δεν εχει απασχολησει καθολου τον προϋπολογισμο, δεν εχει επιβαρυνει το κρατος καν.
Αντιθετα εχει χρηματοδοτησει με απολυτη διαφανεια κοινωνικου σκοπου εργα, εχει προωθησει κοινωνικες παροχες και φυσικα εχει εδω και 120 χρονια εξασφαλισει τις αποταμιευσεις των Ελληνων.
Οσοι δουλευουμε εκει, αμοιβομαστε απο τα κεφαλαια της τραπεζας, κατω απο τις συμβασεις εργασιας της ΟΤΟΕ ειτε με ατομικα συμβολαια.
Τα δυο τελευταια χρονια εχω δεχθει μειωση 38% του μισθου μου και επιπλεον εχει αυξηθει η φορολογια μου.
Υπαρχει ομως ενα οριο στο ποσο μπορει καποιος να αντεξει πριν επαναστατησει.
Αν καποιοι νομιζουν οτι μπορουν να αξιολογησουν το δικαιωμα μου στην εργασια προσφεροντας 700 ευρω η να με καταστησουν ανεργο αν αρνηθω, ειναι το λιγοτερο προδοτες.
Ειμαι απολυτα συμφωνος με το παραπανω.
Δεν δουλευω για κλεφτες, δεν εκλεψα και αντιθετα εχω προσφερει εργο που κοστολογειται σε εκατομμυρια ευρω κερδη.
Η επιλογη αυτη της κυβερνησης ειναι λαθος.
Οχι επειδη θιγομαι εγω, που ηδη εχω θιγει μισθολογικα, αλλα επειδη δεν υπαρχει λογος να γινει κατι τετοιο.
Αλλα το συστημα ετσι δουλευει. Πελεκαει λιγο λιγο ωστε οι αντιδρασεις να ειναι μικρες.
Στο τελος οταν ολοι θα εχουν χασει, θα καταλαβουν τι λεω.
Απο αυριο, ο πρωτος που θα ζημιωθει απο το κλεισιμο του ΤΤ θα ειναι ο βενζινας μου, γιατι θα βαζω λιγοτερα καυσιμα.
Και αυτος θα παρει λιγοτερα πορτοκαλια.
Και μαναβης θα παρει λιγοτερα ρουχα. Κτλ κτλ.
Το ξαναλεω.
Δεν επιβαρυναμε κανεναν.
Δωσαμε πολλα.
Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων.
Το ΤΤ ουδέποτε έως σήμερα έχει επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο έστω και με ένα ευρώ.
Αντίθετα, την τελευταία μόνο πενταετία, το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δισ. ευρώ από το ΤΤ. Η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η εξάρτησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος, σε σχέση με τις καταθέσεις του, είναι κάτω του 25%, όταν σε συγκεκριμένες συστημικές είναι πάνω από 120
Δεν.ειναι αυτη σωστη λυση.
Τελος.
UP
για να διαβαστει και απο οσους δεν το ειδαν,
καποια σημεια του κειμενου ειδικα στο δικαιωμα στην εργασια αφορουν καθε εργαζομενο!! και την εργασιακη αξιοπρεπεια
φυσικα δεν ειναι η σωστη λυση αλλα αυτα υπεγραψαν στο μνημονιο!!(πωληση)
ολοι τους ειναι προδοτες!!
το ΤΤ ηταν η τραπεζα της λαικης αποταμιευσης χωρις επισφαλειες χωρις χρεη χωρις τιποτα και τωρα το διαλυουν, χωρις να υπολογισουν τιποτα.
Δεν έχεις καταλάβει καλά γιατί αντιδρούν οι νέοι μάλλον.
Αντιδρούν, μαζί με όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, για μια αλλαγή υπερ των ανθρώπων και της κοινωνίας γενικότερα, με δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ό,τι άλλο πρέπει να τη διέπει για να μην καταντήσουμε ζούγκλα.
Ε, η αλλαγή που λες προς τη ζούγκλα αυτή μας οδηγεί, όπου ο ισχυρός έχει τσιφλίκι του όλη την κοινωνία και με την πλάτη του σάπιου κράτους κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.
Αν αυτό το θεωρείς αλλαγή, τότε ναι είναι. Προς το χειρότερο όμως, προς έναν σύγχρονο μεσαίωνα για τους πολλούς, και τον παράδεισο για τους λίγους.
Επειδή όμως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν ανήκει στους λίγους αυτούς, είναι ενάντια στις "αλλαγές" αυτές και θέλει άλλες, με διαφορετικό προσανατολισμό.
Οποιος πάλι έχει συμφέρον, λογικό είναι να μη μπορεί να καταλάβει τους νέους και να θεωρεί τη στάση αυτή ως συντηρητική.
Ως προς το λιμάνι του Πειραιά και την COSCO, για πηγαίντε να δείτε σε τι εργασιακές συνθήκες δουλεύουν οι λιμενεργάτες.
Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται απ'τις πολυεθνικές και πάνε να καταντήσουν τον Έλληνα εργαζόμενο Κινέζο (με τις πλάτες και πάλι της κυβέρνησης), αλλά μόνο τα κοντέινέρ μας.
Καλή είναι η αποδοτικότητα, κανείς δεν αντιλέγει, αλλά δεν αρκεί. Αλλιώς ας γίνουμε Κίνα και Μαλαισία, πολλούς τους συμφέρει κάτι τέτοιο αλλά τονν πολύ κόσμο, που είναι εργαζόμενος, όχι.
Κι εδώ ένα άρθρο των NYT (το τονίζω για να μην αρχίσουμε τα κλασικά περι πηγών ενημέρωσης κλπ, πιστεύω ότι η εγκυρότητα των Times δεν χωρά αμφιβολία) για το τι συμβαίνει στον Πειραιά ύστερα απ'την έλευση των Κινέζων:
https://tvxs.gr/news/ellada/nyt-idiotikopoiontas-limani-toy-peiraia
@ σταθης
Δεν διαφωνω για αυτα που λες, αλλα ελα που παιρνει η μπαλα και τον δικο μου ταμια που τρεχει σαν φορμουλα ένα...
Ξερω, στην ιδια κατσαρολα βραζουμε, οποτε θα καουμε και εμεις, αλλα κριμα ειναι.
Αξιοκρατια.
σαφως ολοι στην ιδια κατσαρολα ειμαστε, αυτο λεω κι εγω, ο καθενας προσπαθει να παει οσο πιο πανω γινεται απο τον πατο, μηπως και καει τελευταιος ή σβησει το ματι και τη γλιτωσει.
ετσι οπως γινεται ομως, κανεις δεν θα τα καταφερει τελικα, θα καει ολο το περιεχομενο θα σωθουν μονο οσοι βγουν εκτος κατσαρολας.
ειναι η μονη λυση πλεον, δεν γινεται κατι αλλο.
ολα δεν τα εχουμε καταλαβει, ουτε τα ξερουμε, ουτε θα ηταν εφικτο, βλεπουμε ομως τι θελει η νεολαια του χωρου που ευαγγελιζεσαι.
αντιδρουν στην καθαρση των πανεπιστημιων απο χωρους ανομιας, καταληψεων, συλλογης υλικων για παρανομες δραστηριοτητες κλπ, στην εκκαθαριση εστιων μονιμης δραστηριοτητας αντιεξουσιατικου περιεχομενου.
αντιδρουν στην απωλεια του διακιωματος να ανερχονται μεσα στα πανεπιστημιακα φυτωρια κομματοκρατιας στις ιεραρχιες του καθε χωρου και απο εκει στη δημοσια ζωη, στο κρατος, τα παρακλαδια του, τους διαφορους αχρηστους οργανισμους, κλπ.
αυτο τουλαχιστον το εχουμε καταλαβει φιλε αρη, μην εχεις καμια αμφιβολια...thumb
οικονομικό ετος 2014 εννοεί οτι ισχύει απο φέτος ???....ποτε θα μας τα ζητησουν αυτα...?
UP
για να διαβαστει και απο οσους δεν το ειδαν,
καποια σημεια του κειμενου ειδικα στο δικαιωμα στην εργασια αφορουν καθε εργαζομενο!! και την εργασιακη αξιοπρεπεια
φυσικα δεν ειναι η σωστη λυση αλλα αυτα υπεγραψαν στο μνημονιο!!(πωληση)
το ΤΤ ηταν η τραπεζα της λαικης αποταμιευσης χωρις επισφαλειες χωρις χρεη χωρις τιποτα και τωρα το διαλυουν, χωρις να υπολογισουν τιποτα.
αλλο το δικαιωμα στην εργασια και η αξιοπρεπεια φιλε γιαννη, πραγματα οχι απλα σεβαστα, αλλα ιερα, και αλλο η αλητεια και η κλοπη που συντελειται απο την αντιπαραγωγικη ταξη των παρασιτων και των πατρονων τους, εναντιον του παραγωγικου ιστου και των νοικοκυραιων που εχουν απομεινει.
εχει καποια διαφορα.
το ΤΤ ηταν ολα αυτα που λες, ΗΤΑΝ.
σημερα ειναι αντρο διαφθορας, ανομιας, κακως εννοουενου συνδικαλΗσμου, υποστηριξης προσωπικων συμφεροντων και παροχων λιγων και εκλεκτων, οπως και οι περισσοτεροι τομεις του δημοσιου.
δεν θα εξυγιανθει ομως, διοτι η μαφια θα παλέψει μεχρι τελους.
βαλε και τα τελη αλλα 1100=2514.....
καπου διαβασα για 40% μειωση στα τεκμηρια(εκτος απο την παλαιοτητα) αλλα μαλλον ραδιο αρβυλα...νταξ..τωρα επεσε και η ταφοπλακα..
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3021150/
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3058601/ γιωργο για εδω ειμαστε νομιζω... :th_Laie_67-1:
οικονομικό ετος 2014 εννοεί οτι ισχύει απο φέτος ???....ποτε θα μας τα ζητησουν αυτα...?
οκ δηλαδη βασει αυτου...για το 2013 θελει τα 8803 που ειναι το σημα και 1780ε!!! για εκτακτη εισφορα , που θα τα δωσουμε το 2014!!!!:shok:.....1780ε!!!:shok:
ε ρε γλέντια.......
δεν ειναι εκτακτη εισφορα πλεον, ειναι μονιμος φορος.
το μαϊο του 14 θα αρχισεις να πληρωνεις που θα εκκαθαριστει η δηλωση σου.
με τις υγειες μας, νομιζω αυτο ηταν το τελευταιο λιθαρακι στην ταφοπλακα της αγορας αυτοκινητου.
με τις υγειες μας, νομιζω αυτο ηταν το τελευταιο λιθαρακι στην ταφοπλακα της αγορας αυτοκινητου.
Ναι .....τελος......καταστρέφει κόσμο πολύ.....ιδιώτες και επιχειρήσεις.....:thumbsdown::thumbsdo wn:
αλλο το δικαιωμα στην εργασια και η αξιοπρεπεια φιλε γιαννη, πραγματα οχι απλα σεβαστα, αλλα ιερα, και αλλο η αλητεια και η κλοπη που συντελειται απο την αντιπαραγωγικη ταξη των παρασιτων και των πατρονων τους, εναντιον του παραγωγικου ιστου και των νοικοκυραιων που εχουν απομεινει.
εχει καποια διαφορα.
το ΤΤ ηταν ολα αυτα που λες, ΗΤΑΝ.
σημερα ειναι αντρο διαφθορας, ανομιας, κακως εννοουενου συνδικαλΗσμου, υποστηριξης προσωπικων συμφεροντων και παροχων λιγων και εκλεκτων, οπως και οι περισσοτεροι τομεις του δημοσιου.
δεν θα εξυγιανθει ομως, διοτι η μαφια θα παλέψει μεχρι τελους.
Σταθη και αν δεν κανω λαθος ειδικα στο ΤΤ οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι λιγοι και προχωρημενης ηλικιας.
Η πωληση του παλι αν δεν κανω λαθος αφορα τη συμφωνια που υπεγραψαν στο μνημονιο, βεβαια και παλαιοτερα καποιοι πηγαν να το φανε, θα θυμασαι σιγουρα που μια τραπεζα (η ιδια και με αυτη τη φορα) ειχε δανειστει 750 μυρια στη διατραπεζικη απο το ΤΤ και την αλλη μερα ηθελε να το αγορασει (με τα δικα τοπυ λεφτα) ευτυχως που εγινε χαμος και δεν προχωρησε.
Τεσπα το θεμα ειναι να μικρυνει ο δημοσιος τομεας, οχι ομως με ξεπουλημα και οχι απο οργανισμους που αποδιδουν.
Το ΤΤ ειναι ενας απο αυτους.
το ΤΤ καταστραφηκε οπως και οι αλλες ελληνικες τραπεζες απο το psi.
δημοσιους υπαλληλους εχει περι τους 800 οι οποιοι ειναι μετακλητοι και δεν μπορουν να απολυθουν σε καμια περιπτωση αφου προφυλλασσονται απο σχετικο νομο του πασοκ.
ακομα και να κλεισει η τραπεζα πανε σε αλλο ποστο του δημοσιου.
αυτοι ειναι και το αγκαθι σε καθε συμφωνια που εχει προσπαθησει να γινει ως τωρα γιατι εχουν μισθους 5-10 χιλαιδες εκαστος.
αυτα μου ειπε ανθρωπος που δουλευει μεσα στην τραπεζα, δεν ξερω αν αληθευουν, ο σταματης μπορει να επιβεβαιωσει ή να διαψευσει αν το ξερει.
με αυτα λοιπον κατα νου δεν δεχομαι ως φορολογουμενος να πληρωνω ανθρωπους που "προστατευθηκαν" με φωτογραφικο νομο για να εχουν ενα επιπεδο καλης ζωης δια βιου χωρις να συμπεριλαμβανονται στους νομους και τους κανονες της αγορας στους οποιους ολοι υπαγομαστε.
να δωσω απο το περισσευμα και το υστερημα μου για να ζεσταθει οποιος δεν εχει πετρελαιο, ή τα γεροντακια που τους κοψαν τα δωρα, με ολη μου την ψυχη.
οχι ομως τα λ7 μου να πηγαινουν σε απατεωνες που δεν τους αγγιζει κανενας.
θα πω και μια ιστορια.
φιλος μου απο πολυ παλια ειναι σημερα γενικος διευθυντης δημοσιου οργανισμου με μονο προσον προσληψης απ' ευθειας στη θεση οτι επαιζε τενις με τον προεδρο.
δεν κρινω αν ειναι καλος στη δουλεια του, δεν το ξερω καν, ξερω μονο αυτο που εγραψα συν οτι εχει σπουδασει εντελως ασχετο πραγμα απο τη δουλεια στη οποια ειναι σημερα.
αναρωτιεμαι αν πηγαινα κι εγω για τενις μαζι οπως με ειχε φαει τοτε 100 φορες και δεν πηγαινα να κανω μοτοκρος, θα ημουν κι εγω σε μια θεση σημερα πλουσιοπαροχα αμοιβομενη χωρις να εχω την παραμικρη ιδεα, εφοδιο, εξειδικευση για τη δουλεια?
μαλλον μλακια εκανα τελικα που εμπλεξα με τις μηχανες, καλα τα ελεγε ο πατερας μου...
και κατι αλλο, αφου εδω και 2 χρονια (αν κανω λαθος διορθωστε), κοπηκαν τα δωρα απο τις συνταξεις του ικα, για ποιο λογο καταβαλουμε ακομα εισφορες και ενσημα Χ14?
αφου 12 συνταξεις θα παρουμε και εργοδοτες και εργαζομενοι (αν παρουμε καποτε), για ποιο λογο μας κλεβουν 2 μηνες/ετος?
@ σταθης
Αξιοκρατια.
Το σωστότερο πράγμα είναι η αξιοκρατία. Το μόνο που καταλαγίζω σε κάθε οργανισμό, υπηρεσία, επιχείρηση του δημοσίου κλπ είναι ότι τώρα την θυμήθηκε. Φυσικά και είναι λάθος μαζί με τα ξερά να καίγοντα με τα χλωρά, αλλά όταν τα προηγούμενα χρόνια καθένας τα έβλεπε στη διπλανή θέση, στο διπλανό γραφείο, σε ανθρώπους που έπαιρναν μίζες, σε ανθρώπους που δεν παρουσιαζόταν καν στη δουλειά κανείς δε μπήκε στη διαδικασία να προστατέψει τη δουλειά, υπηρεσία, τράπεζα στην οποία εργαζόταν ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση από τέτοια παράσιτα. Αυτό πληρώνει ο καλός ταμίας, ο καλός δντης κλπ
Φυσικά τα ίδια ισχύουν παντού. Αν τα λιμάνια δούλευαν σωστά, θα μπορούσαν να πουληθούν σε πολύ μεγαλύτερη αξία, αλλά εμείς απλά τα εξευτελίσαμε για να μην τα κάνουμε ελκυστικά σε επενδυτές. Σε κάποιες περιπτώσεις (Θεσσαλονίκη) πετύχαμε το στόχο μας... δεν πουλήθηκαν... αλλά κατέστρεψαν κόσμο, οικογένειες, θέσεις εργασίες. Το μόνο που πραστάτεψαν ήταν τους ίδιους και τους ίδιους...
ΜΑΓΚΙΑ όμως εεεε??????
Σου λέει κάτσε να περάσει η εβδομάδα που έδωσα παράταση για κατάθεση πινακίδων, να τις πάρει και κανένας χαζός που τις είχε παραδώσει για το 2012 και μετά ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ!!!! :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Απλά δεν υπάρχουν......
Το πιστεύω ακράδαντα πλέον, σχέδιο για να εξοντώσουν οικονομικά τους έλληνες, πάει και τελείωσε, δεν θέλουν να φτιάξουν την Ελλάδα, να την καταστρέψουν θέλουν και μόνο αυτό!!!!
Τι θα πει δεν ανέχεσαι ;;;
Γνωρίζεις πως λειτούργησε το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια ;;
Γνωρίζεις το κόστος για όλους μας ;
Απεργίες, στάσεις, κόστος, λαδώματα, ταλαιπωρία κλπ ;
Σου έτυχε ποτέ να θέλεις να εισάγεις εμπορεύματα, το πλοίο να είναι στο λιμάνι, αλλά να περιμένει με τις εβδομάδες απλά και μόνο γιατί οι λιμενεργάτες και λοιποί απεργούσαν ; Επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω αυτώντων απεργιών. Κόσμος έμεινε στο δρόμο. Περίμενε ο κόσμος εμπορεύματα εποχιακά, εμπορεύματα πληρωμένα, που τα παρέλαβε με καθυστέρηση εβδομάδων-μηνών και φυσικά πλέον ήταν αργά γιατί είχε φύγει η σαιζόν;
Να θέλεις να εξάγεις και να μην είσαι ανταγωνιστικός γιατί το λιμάνι μας ήταν πανάκριβο, πάναργο και προβληματικό ;
Χρειαζόταν και ακόμα και σήμερα στη Θεσσαλίκη χρειάζεται να λαδώσεις για να σου φορτώσουν το container??? (Να τους λαδώσεις για να κάνουν απλά τη δουλειά τους;;;
Το κόστος ήταν ακριβό, γιατί πρέπει να πληρωθούν όλες οι συντεχνίες. Ο λιμενεργάτης να παίρνει 6000-7000 ευρώ το μήνα + bonus+υπερωρίές +λαδώματα!!! Ακόμα και τώρα πληρώνουμε στα λιμανιάτικά και υπερωρίες. Γίνεται πάντα το τιμολόγιο να έχει υπερωρίες;;; Που σε ένα λιμάνι σαν της Θεσσαλονίκης, που αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εκεί το κατέστησαν σχεδόν ανενεργό (ένα λιμάνι που εξυπηρετούσε ακόμα και τις γύρω χώρες), απλά και μόνο για να μην ενδιαφέρον για ιδιώτες να το αγορασουν. Σήμερα βλέπουμε τα καράβια με το κυάλι.
Πως να ξεχάσουμε, τα καράβια που περίμεναν από έξω , αλλά οι "δικοί" μας δεν τα εξυπηρετούσαν, οπότε μετά από 1+μήνα αναμονής, κατέληγαν να ξεφορτώνουν στην Κωνσταντινούπολη και να μας έρχονται τα container με τρένα με καθυστέρηση και πολύ μεγάλο κόστος. Και όλα αυτά για να μη χάσει κανείς τα δικαιώματά του.
Μόνοι μας απαξιώσαμε τα πάντα.
Ακόμα και οι εκτελωνισμοί, οι μεταφορές των container΄κλπ είναι ακριβά, αλλά είναι και κλειστά επαγγέματα. Με τις υγείες μας λοιπόν.
Για να μην διορθώσουν τα κακώς κείμενα στα λιμάνια, για να μην απολυθούν κάποιοι χαραμοφάηδες, την πλήρωσαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που δεν έφταιγαν. Αλλά αυτοί δεν πειράζει, είναι του ιδιωτικού τομέα.
έχουμε γίνει εικονολάτρες!!!
Τι θα πει δεν δεχομαι σημαινει οτι ειμαι 22χρονων και δεν δεχομαι η πατριδα μου και οι γεννιες μας να θρεφουν ακομα τα λαμογια που εθρεψαν και γεννησαν οι γεννιες σας που θελουν να μας Σωσουν....
Δεν ανεχομαι να ιδιοτικοποιουνται οι κυριες πηγες εσοδων μας και να μοιραζονται για ενα κομματι ψωμι....
Ξερεις πολυ καλα οτι τα λιμανια μας λογω θεσης θα μπορουσαν να δουλευουν και να ειναι πηγες Ευρο.
Προσφορες ειχαμε πολυ παραπανω και αυτες χαθηκαν με ενα τηλεφωνο...
Κατι τελευταιο γιατι τα σεντονια καλα κρατουν και οι "μεγαλες" κουβεντες....
Ουτε συνδικαλιστης ειμαι ουτε κομμουνιστης ουτε συριζαιος, ουτε βολεμενος ουτε κομματοσκυλο...
Ας ξυπνησει πρωτα η γεννια σου που σχεδον μας μεγαλωσε με αυτες τις αξιες και ακολουθουμε στην αφυπνιση!
Σε ενδιεφερε για τα κοντεινερ και πως σε καθυστερουσαν και ποσα ηθελαν "λαδωμα" και τι εκανες?
λαδωσες.....αρα τους εκανες "μαγκες" και συνεχιζαν...και μετα?
Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει οτι του χρονου που θα ψαχνω δουλεια και μεθαυριο που θα ψαχνει το παιδι σου, θα παω να δουλεψω στον Κινεζο οπου θα μου διοικει το λιμανι και θα μου δινει 200ευρο το 18ωρο...
αλλα τωρα δεν σε αφορα ετσι δεν ειναι?
Τοτε θα το καταλαβεις και θα βριζεις και θα φωναζεις....
Εσυ και ο Θωμας μας λετε να ψωνιζουμε απο Ελληνες να τους ενισχυουμε, εσυ γιατι κοιτας το συμφερον σου με το λιμανι και δεν κοιτας το συμφερον της χωρας????
Το συμφερον της χωρας ειναι οι πηγες του πλουτου της να ειναι αυτονομες χωρις "νταβατζηδες"...
Το οτι υπαρχουν λαμογια και καθικια το ξερουμε και δεν ειπα το αντιθετο, εγω λεω το λογικο...
Η λυση ειναι να σταματησει το φαγοποτι που γινεται ακομα εισβαρος μας, και αυτο δεν θα γινει αν ξεπουληθουν τα παντα για την σωτηρια μας....
αλλα ο καθενας κοιταει το βολεψια του και κανει και κριτικη!!
υ.γ Σταματαω εδω...
χαιρομαι για τον πολιτισμενο διαλογο!
Οπως εχει πει ενας πραγματικα αντικειμενικος ανθρωπος, που χαιρομαι να συζηταω μαζι του και πραγματικα μαθαινω πολλα!
Ο καθενας εχει τα συμφεροντα του και εχει την γραμμη του....
Μπορειτε παντως να καταθετετε τις πινακιδες για οσο διαστημα δεν τα κυκλοφορειτε, ωστε και τεκμηριο να γλυτωνετε αλλα και ποσοστο της εκτακτης εισφορας.
Αντιδρούν, μαζί με όλους τους σκεπτόμενους πολίτες, για μια αλλαγή υπερ των ανθρώπων και της κοινωνίας γενικότερα, με δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και ό,τι άλλο πρέπει να τη διέπει για να μην καταντήσουμε ζούγκλα.
Ε, η αλλαγή που λες προς τη ζούγκλα αυτή μας οδηγεί, όπου ο ισχυρός έχει τσιφλίκι του όλη την κοινωνία και με την πλάτη του σάπιου κράτους κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά.
Αν αυτό το θεωρείς αλλαγή, τότε ναι είναι. Προς το χειρότερο όμως, προς έναν σύγχρονο μεσαίωνα για τους πολλούς, και τον παράδεισο για τους λίγους.
Επειδή όμως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν ανήκει στους λίγους αυτούς, είναι ενάντια στις "αλλαγές" αυτές και θέλει άλλες, με διαφορετικό προσανατολισμό.
Οποιος πάλι έχει συμφέρον, λογικό είναι να μη μπορεί να καταλάβει τους νέους και να θεωρεί τη στάση αυτή ως συντηρητική.
Ως προς το λιμάνι του Πειραιά και την COSCO, για πηγαίντε να δείτε σε τι εργασιακές συνθήκες δουλεύουν οι λιμενεργάτες.
Εκτός κι αν δεν μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες εργασίας που επιβάλλονται απ'τις πολυεθνικές και πάνε να καταντήσουν τον Έλληνα εργαζόμενο Κινέζο (με τις πλάτες και πάλι της κυβέρνησης), αλλά μόνο τα κοντέινέρ μας.
Καλή είναι η αποδοτικότητα, κανείς δεν αντιλέγει, αλλά δεν αρκεί. Αλλιώς ας γίνουμε Κίνα και Μαλαισία, πολλούς τους συμφέρει κάτι τέτοιο αλλά τονν πολύ κόσμο, που είναι εργαζόμενος, όχι.
Κι εδώ ένα άρθρο των NYT (το τονίζω για να μην αρχίσουμε τα κλασικά περι πηγών ενημέρωσης κλπ, πιστεύω ότι η εγκυρότητα των Times δεν χωρά αμφιβολία) για το τι συμβαίνει στον Πειραιά ύστερα απ'την έλευση των Κινέζων:
https://tvxs.gr/news/ellada/nyt-idiotikopoiontas-limani-toy-peiraia
Κοίτα καταλαβαίνω τη θεώρηση σου, αλλά είναι μάλλον ουτοπική.
Μακάρι να μην υπήρχε το σύστημα το σημερινό, αλλά για να μπορέσει να λειτουργήσει θα έπρεπε να είχαμε άλλες αξίες.
Να είχαμε παροχή όλα τα αγαθά, όλες τις υπηρεσίες, να μην χρειάζονταν καν χρήματα, να υπήρχε ανιδιοτέλεια.... Θα χαιρόμασταν περισσότερα πράγματα που έχουν αξία, οικογένια, φύση κλπ κλπ... αλλά είναι αδύνατο να υπάρξουν τιμές, αγοροπωλησίες, σπίτια και περιουσίες... χωρίς τα σημερινά αποτελέσματα.
Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το ανθρωπιστικό αυτό σύστημα, το οποίο συμφωνώ ότι θα μπορούσε να ήταν ιδανικό, αλλά δεν καταφέραμε σαν άνθρωποι να το πετύχουμε σε καμία στιγμή της ιστορίας μας. Ίσως αν με κάποιο τρόπο καταστρεφόταν το σύστημα με τα νομίσματα σήμερα, αλλά και πάλι ιστορικά έχουμε δείξει ότι δεν μπορούμε να συνηπάρξουμε ειρινικά. Πόλεμοι, επεκτάσεις, χρυσός, γη, κλπ πάντα σε κάτι δίνουμε αξία, πάντα κάποιοι ξεχωρίζουν, εκμεταλεύονται και εκματελέυουν....
Ας ξυπνησει πρωτα η γεννια σου που σχεδον μας μεγαλωσε με αυτες τις αξιες και ακολουθουμε στην αφυπνιση!
Σε ενδιεφερε για τα κοντεινερ και πως σε καθυστερουσαν και ποσα ηθελαν "λαδωμα" και τι εκανες?
Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει οτι του χρονου που θα ψαχνω δουλεια και μεθαυριο που θα ψαχνει το παιδι σου, θα παω να δουλεψω στον Κινεζο οπου θα μου διοικει το λιμανι και θα μου δινει 200ευρο το 18ωρο...
Εσυ και ο Θωμας μας λετε να ψωνιζουμε απο Ελληνες να τους ενισχυουμε, εσυ γιατι κοιτας το συμφερον σου με το λιμανι και δεν κοιτας το συμφερον της χωρας????
Το συμφερον της χωρας ειναι οι πηγες του πλουτου της να ειναι αυτονομες χωρις "νταβατζηδες"...
Το οτι υπαρχουν λαμογια και καθικια το ξερουμε και δεν ειπα το αντιθετο, εγω λεω το λογικο...
Η λυση ειναι να σταματησει το φαγοποτι που γινεται ακομα εισβαρος μας, και αυτο δεν θα γινει αν ξεπουληθουν τα παντα για την σωτηρια μας....
υ.γ Σταματαω εδω...
Οπως εχει πει ενας πραγματικα αντικειμενικος ανθρωπος, που χαιρομαι να συζηταω μαζι του και πραγματικα μαθαινω πολλα!
Φίλε sparo, πραγματικά με λειπεί ο μονοδιάστατος τρόπο σκέψης σου.
Αν θεωρείς ότι δική σου γενιά (22 ετών) διαφέρει πολύ από τη δική μου γενιά (35 ετών) ή του αδερφού μου (28 ετών) μάλλον κάτι υπολογίζεις λάθος....
Θα μπορούσαν τα λιμάνια, όπως και πολλές υπηρεσίες να είναι κερδοφόρες αλλά όντως τις λυμαίνονταν χρόνια οι γενιά των 45άρηδων+ σήμερα, αλλά έκαναν και όνειρο των νέων της εποχής μου το δημόσιο, τη λαμογιά, το κλέψιμο, το εύκολο χρήμα κλπ κλπ . Δεν βγαίνουν χρήματα χωρίς δουλειά.
Δε λάδωσα για να βγάλω container... λάδωσε όμως το φορτηγό που πήσε να φορτώσει εκεί (που δεν μου επιτρέπεται να είναι δικό μου αλλά δημοσίας χρήσης!!!!!!), με χρέωσε εμένα παραπάνω, και τα προϊόντα βγήκαν πιο ακριβά στην αγορά και τα πλήρωσες ΕΣΥ!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις άνθρωπέ μου;;;;
Τα κόστη αυτά επιβαρύνουν επιχειρήσεις, αλλά μεταφέρονται στον καταναλωτή. Αν δεν μπορέσουν να μεταφερθούν, απλά οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν και κλείνουν αφήνοντας κόσμο στο δρόμο.
Το αν αγοράζεις ελληνικά ή όχι είναι θέμα παιδείας.
Προσπαθώ πραγματικα΄πολύ να εξηγήσω απλά πράγματα, και εσύ θεωρείς ότι εγ΄ψ κοιτώ το δικό μου συμφέρον και θέλω το δικό σου κακό!
Το καλό των επόμενων γεννεών θέλω, αλλά ΘΑΥΜΑΤΑ δεν γίνονται! Θέλει δουλειά. Τα εισοδήματα μας ήταν ψεύτικά. Οι αξίες που βλέπουμε γύρω μας ήταν απλά ΥΠΕΡαξίες.... αέρα λεφτά!
υ.γ Σταματαω εδω...
σπάρα...ο βαγγέλης είναι 35άρης. γενιά μου δλδ. όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει να κάνει αυτή η γενιά για τα χάλια που έχουμε, φταίει η γενιά που σήμερα είναι 55+ για τα σκατά που τρώμε σήμερα.
σε πληροφορώ λοιπόν, ότι αυτή θα είναι η γενιά που έχει να βγάλει το φίδι απο την τρύπα, μιας και επαγγελματικά πλέον είμαστε οι πιο ενεργοί ηλικιακά στην αγορά εργασίας.
πολύ πιθανόν, όταν θα είσαι στην ηλικία μας, να είναι καλύτερα τα πράγματα.
όσο για το αγοράστε ελληνικά, ναι και επιμένουμε. το γιατί είμαστε εμείς στα λιμάνια περιμένωντας εμπορεύματα, είναι γιατί κάποτε υπήρχε η βαλκάν όπου τα συνδικαλησταριά την κατέστρεψαν. το ίδιο και η σέλμαν.
το ξέρεις ότι στην χώρα μας στον κλάδο μου δεν υπάρχει πηγή αγοράς για raw materials? υπάρχει μόνο ένας στα γιάννενα που παράγει φύλλο, και τον τιμάμε όσο μπορούμε.
τι θα έπρεπε να κάνουμε δλδ???να αλλάξουμε επάγγελμα???
όσων αφορά για τους μισθούς και που θα κατέβουν, αυτή είναι και η τιμωρία για το φαγοπότι που γινόταν τόσα χρόνια. πάρτε το χαμπάρι, χονέψτε το. δεν υπάρχει σάλιο.
αντί να ουρλιάζετε για τους μισθούς, ουρλιάξτε για την άδικη φορολογία. εξορθολογισμό και μόνο...τα υπόλοιπα είναι ιστορίες γ'αγρίους για κάτι ηλίθια παιδάκια της κνε και παρεμφερεί γελοίων οργανόσρων του κώλου, όπου το μόνο που παράγουν είναι ξευτίλες τεμπελχανάδες που το μόνο που ξέρουν είναι να πουλάνε πνεύμα χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα της κατάστασης, και φυσικά παντελώς άχρηστοι να δουλέψουν έστω και μισή ωρίτσα.
Αν θεωρείς ότι δική σου γενιά (22 ετών) διαφέρει πολύ από τη δική μου γενιά (35 ετών) ή του αδερφού μου (28 ετών) μάλλον κάτι υπολογίζεις λάθος....
Θα μπορούσαν τα λιμάνια, όπως και πολλές υπηρεσίες να είναι κερδοφόρες αλλά όντως τις λυμαίνονταν χρόνια οι γενιά των 45άρηδων+ σήμερα, αλλά έκαναν και όνειρο των νέων της εποχής μου το δημόσιο, τη λαμογιά, το κλέψιμο, το εύκολο χρήμα κλπ κλπ . Δεν βγαίνουν χρήματα χωρίς δουλειά.
Δε λάδωσα για να βγάλω container... λάδωσε όμως το φορτηγό που πήσε να φορτώσει εκεί (που δεν μου επιτρέπεται να είναι δικό μου αλλά δημοσίας χρήσης!!!!!!), με χρέωσε εμένα παραπάνω, και τα προϊόντα βγήκαν πιο ακριβά στην αγορά και τα πλήρωσες ΕΣΥ!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις άνθρωπέ μου;;;;
Τα κόστη αυτά επιβαρύνουν επιχειρήσεις, αλλά μεταφέρονται στον καταναλωτή. Αν δεν μπορέσουν να μεταφερθούν, απλά οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν και κλείνουν αφήνοντας κόσμο στο δρόμο.
Το αν αγοράζεις ελληνικά ή όχι είναι θέμα παιδείας.
Προσπαθώ πραγματικα΄πολύ να εξηγήσω απλά πράγματα, και εσύ θεωρείς ότι εγ΄ψ κοιτώ το δικό μου συμφέρον και θέλω το δικό σου κακό!
Το καλό των επόμενων γεννεών θέλω, αλλά ΘΑΥΜΑΤΑ δεν γίνονται! Θέλει δουλειά. Τα εισοδήματα μας ήταν ψεύτικά. Οι αξίες που βλέπουμε γύρω μας ήταν απλά ΥΠΕΡαξίες.... αέρα λεφτά!
Υπάρχουν πολυ πιο σοβαρά πράγματα να λυπηθεις απ τον τροπο σκέψης μου.
Συνεχίζεις να μου λες για το πως λειτουργούσε το λιμάνι σαν οργανισμός ενώ εγω βλέπω το λιμάνι σαν πλούτο χώρας και παλι δεν το καταλαβαίνεις...
Τεσπα ΖΗΤΩ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ και στον τζορτζ που μας έσωσαν ....
Παιδεία ειναι να ψωνιζεις Ελληνικά αλλα δεν ειναι παιδεία να θες να χεις πλήρη έλεγχο των δρόμων /λιμανιών /αεροδρομίων σου;;;
Ζήτω ο Σπάρος!!!
Μπράβο σου
Υπάρχουν πολυ πιο σοβαρά πράγματα να λυπηθεις απ τον τροπο σκέψης μου.
Συνεχίζεις να μου λες για το πως λειτουργούσε το λιμάνι σαν οργανισμός ενώ εγω βλέπω το λιμάνι σαν πλούτο χώρας και παλι δεν το καταλαβαίνεις...
Τεσπα ΖΗΤΩ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ και στον τζορτζ που μας έσωσαν ....
Παιδεία ειναι να ψωνιζεις Ελληνικά αλλα δεν ειναι παιδεία να θες να χεις πλήρη έλεγχο των δρόμων /λιμανιών /αεροδρομίων σου;;;
Να έχεις έλεγχο ρε Σπάρο, όχι αυτά να σε βάζουν μέσα σα κράτος, να σου δημιουργούν προβλήματα σαν πολίτη... όχι αυτό δεν είναι πλούτος, αυτό είναι ΧΟΥΝΤΑ!
Η κάθε συντεχνία επέβαλε τα δικά της, ισοπεδώνοντας τους υπόλοιπους.
Ακόμα και σήμερα ο Έλληνας συμπερίφερεται με το σκεπτικό του να ψοφήσει ο γάϊδαρος του γείτονα....
Ζήτω ο Σπάρος!!!
Μπράβο σου
Ευχαριστώ να σε καλα! Την δουλεια μου κάνω !
Να έχεις έλεγχο ρε Σπάρο, όχι αυτά να σε βάζουν μέσα σα κράτος, να σου δημιουργούν προβλήματα σαν πολίτη... όχι αυτό δεν είναι πλούτος, αυτό είναι ΧΟΥΝΤΑ!
Η κάθε συντεχνία επέβαλε τα δικά της, ισοπεδώνοντας τους υπόλοιπους.
Ακόμα και σήμερα ο Έλληνας συμπερίφερεται με το σκεπτικό του να ψοφήσει ο γάϊδαρος του γείτονα....
Βαγγέλη επειδή σε πολλά πράγματα λέμε τα ίδια αλλα δεν καταλαβαινομαστε και επειδή σε στεναχώρησα μια φορά με τον τροπο σκέψης μου αστο γιατι θα χουμε κλάματα χαχαχαχααχχαχ!
Και για την χουντα μην ανοίγεις τέτοιες κουβεντες... Απόλαυσε την δημοκρατία που ζούμε και ασε την χουντα!
Βαγγέλη επειδή πολλά πράγματα λέμε τα ίδια αλλα δεν καταβαινομαστε και επειδή σε στεναχώρησα μια φορά με τον τροπο σκέψης μου αστο γιατι θα χουμε κλάματα χαχαχαχααχχαχ!
Και για την χουντα μην ανοίγεις τέτοιες κουβεντες... Απόλαυσε την δημοκρατία που ζούμε και ασε την χουντα!
δε ζούμε σε δημοκρατία, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σε αυτό συμφωνούμε αλλά από άλλη πλευρά....
Η συζήτηση μας βελτιώνει σαν ανθρώπους, σαν τρόπο σκέψης...
Η αντιπαράθεση, αν δε γίνεται απλά για την ίδια την αντιπαράθεση, απλά μας εξελίσει...
Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ήταν ότι κανείς δεν θέλησε να αλλάξει ή να φτιάξει τα πράγματα, αλλά όλοι βολευτηκαν/βολευτήκαμε σε αυτό....
φλασιά που θυμήθηκα. την ίδια περίοδο που ανέφερα πιο πρίν, ένας συνεργάτης περίμενε και αυτός εμπόρευμα. λόγο απεργείας οι εκτελωνιστές δεν μπορούσαν να περάσουν μέσα, ενώ την ίδια στιγμή τα δικά του εμπορεύματα πρόλαβαν και ξεφορτώθηκαν, και δεν έδιωξαν το καράβι ξανά γεμάτο.
στο τέλος πλήρωσε και σταλίες ένα καρο λεφτά σαν μλκς ο άνθρωπος. για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι σταλία, όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν πάς έγκαιρα να εκτελωνίσεις και να πάρεις τα πράγματα σου, μετά απο ένα σημείο και έπειτα χρεώνεσαι την φύλαξη ανά ημέρα. η οποία φυσικά είναι εξωφρενική.
δεν γ@μιούνται ρε'σεις. απο αυτούς που είναι εκεί ειλικρινά δεν λυπάμαι κανέναν. μόνο αυτούς που πραγματικά ήθελαν να δουλέψουν, αλλά δεν τους άφηναν τα συνδικαλσταριά. όπως σε εκείνον τον δήμο με εκείνο το ελεεινό κατακάθι του κερατά που με τσαμπουκά προσπαθούσε να διώξει τον κόσμο που ήθελε να δουλέψει.
καμμιά λύπηση, και μην ακούτε τις παπαριές περί κοινωνικής ισσότητας σε άτομα που δεν την έχουν σεβαστεί ποτέ στην ζωή τους. μπούλο και στον αγύριστο.
katsaraios
12-01-13, 19:16
Καποτε θα δωσουν συνταξεις αντιστασιακων για το μνημονιο:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Καποτε θα δωσουν συνταξεις αντιστασιακων για το μνημονιο:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
μην βγουμε και παρελαση....με κινεζικες σημαιες....:hystericalbs1::hystericalbs1:
Παγίδες στις αποδείξεις για τους φορολογουμένους
«Παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων, που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.
«Αχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η Εφορία.
Πρόκειται για προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία... απορροφούν μεγάλο μέρος του ετήσιου οικογενειακού προϋπολογισμού.
Επίσης δεν θα «μετράνε» οι αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Πλέον μετά την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, οι πρόσθετες αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η Εφορία σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες.
Επίσης όσοι κάνουν ταξίδια σε χώρες της ΕΕ. Θα μπορούν να κρατούν τις αποδείξεις και να τις προσθέτουν σε αυτές που συλλέγουν εντός των... συνόρων.
Πιο αναλυτικά, με τη νέα ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου για τη συλλογή αποδείξεων, η οποία αφορά τα εισοδήματα του 2013, αλλάζουν τα εξής:
1. Επιβάλλεται φορολογική «ποινή» 22% σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων. Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ. Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις, για παράδειγμα 5.000 ευρώ, τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν, δηλαδή στο ποσό των 2.500 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρου 550 ευρώ (2.500 Χ 22%).
2. Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πλέον για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, προβλέπεται πλέον υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.
3. Στις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν από φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, για να καλύψουν το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ, προστέθηκαν κι αυτές που αφορούν δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, για τα περσινά εισοδήματα (για τα οποία οι δηλώσεις θα υποβληθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2013) προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος που έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως των πηγών από τις οποίες προέρχονται τα εισοδήματά τους και εφόσον το σύνολο των εισοδημάτων τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 60.000 ευρώ. Για περιπτώσεις φορολογουμένων με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, το συνολικό ποσό που πρέπει να καλύπτεται με αποδείξεις ανέρχεται σε 15.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μη κάλυψης του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, ο φορολογούμενος επιβαρύνεται με επιπλέον φόρο 10% επί του «ακάλυπτου» ποσού.
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=112976834
Με λιγα λογια και εδω απιστευτη παγιδα........και κοροιδια στο και πεντε...
τα μεγάλα ποσα τα πετανε εξω...και πρεπει με την ''ψιλουρα'' (σουπερ μαρκετ κ.α) να μαζέψεις αποδείξεις απο το 22% του εισοδήματος........:shok:
ποσο λετε να αντεξουμε? ? ?
Μην με ενοχλειτε. Κανω πολυτελη διαβιωση.
τι να αντεξεις, θα βαφτεις με τα χρωματα του πολεμου (ξερει ο γιαννης, αυτα που εβαλε στο paintball, xaxaxaxa) και θα γινει μαχη.
οπου τον φας και οπου σε φαει.
Μην με ενοχλειτε. Κανω πολυτελη διαβιωση.
Oh, really?
Ετσι μου ειπανε.
Οφειλω να το πιστεψω
παιρνω αφορμη απο αυτο που ειπε ο θωμας στο αλλο θρεντ για τις πινακιδες οτι'' δεν μπορουμε να απαλλαγουμε απο αυτους'' και εσυ που ειπες πιο πανω οτι και ο τσιπρας ειναι στο ιδιο παιχνιδι ,οποτε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
σκεφτομουν ,δεν ξερω τον εκλογικο νομο ,αλλα μια που δεν μπορουμε να τους διωξουμε με βια γιατι μπορει να αναβιωσουν αυτοι που περιμενουν στα ακρα και να εχουμε ..α λ λ α...
λεω μηπως αν ψηφιζαμε ενα 60% κομματα εκτος βουλης,μικρα τι θα γινοταν?δεν θα φευγανε κακην κακως ,βουλησης λαου?
εγω ας πουμε εψαξα να βρω ενα κομμα να ψηφισω εκτος βουλης και βασικα ολο κλωνους εβρισκα,αλλο κιαυτο.ομως βρηκα ενα που μιλαγε για συμμετοχικη δημοκρατια,κατι που εφαρμοζεται σε καποιες χωρες της ευρωπης που ουτε ξερουμε ποιος ειναι προεδρος η' πρωθυπουργος.το εριξα στους πειρατες,αυτο το διεθνες κομμα που λιγο αυτη η ιδιοτητα του με φοβιζε γιατι δεν το ξερω και μπορει να εκπροσωπει καποια συμφεροντα .το εκανα για διαμαρτυρια αλλα ηθελα να βρω καποιο κομμα που να συμφωνω σε κατι.ουσιαστικα αυτο που προτειναν ηταν μια αλλαγη του πολιτικου συστηματος.αυτο μας τρωει εδω.η μπαταξιδικη πολιτικη.
καποιος τους κατηγορησε οτι δεν ειχαν οικονομικη πολιτικη ,οπως και οτι δεν παιρναν θεσεις για αλλα θεματα της κοινωνιας.ομως μου κεντρισε το ενδιαφερον η απαντηση τους.δεν υπαρχουν θεσεις γιατι,οτι ολα θα γινονται με προτασεις απο τους πολιτες που θα τιθονται σε δημοψηφισμα.
θα προτεινουν ας πουμε μια ομαδα πολιτων για τα τεκμηρια κατι και θα τιθεται προς δημοψηφισμα.
δεν ξερω πως θα εφαρμοζοταν στην ελλαδα.ουτοπικο θα μου πειτε.καιρος δεν λεω εγω? χρειαζομαστε ενα διαφορετικο συστημα αντιπροσωπευσης.τελος.το κομμα αυτο ειναι σταθερα τριτο στην γερμανια και αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση.σαυτο συμμετεχουν ανθρωποι που ανηκαν σε διαφορετικες ιδεολογιες αλλα βλεπουν τα πραγματα τωρα αλλιως. τι λετε εσεις,θα θελατε κατι τετοιο?
https://images2.wikia.nocookie.net/__cb20100207182731/althistory/images/c/c7/State_Flag_of_the_Kingdom_of_Greece.png
Πολιτικαρες...........μονοι σας θα βαλετε τα χερακια σας και θα βγαλετε τα ματακια σας :whistle: :whistle:
το παρόν αποτελεί προσωπική αποψη και δεν εκφράζει απαραίτητα και το φόρουμ.....
λεω μηπως αν ψηφιζαμε ενα 60% κομματα εκτος βουλης,μικρα τι θα γινοταν??
θα εμπαιναν στη Βουλή. :original:
αν μάλιστα ένα από αυτά τα μικρά κόμματα συγκέντρωνε το 60% των εκλογέων, θα γινόταν το πρώτο στα ελληνικά κοινοβουλευτικά ιστορικά που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.
αν θέλουμε να φύγουν από τη μέση οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι ΠΡΩΤΑ. Οσοι ψηφίσαμε τα κόμματα της διαπλοκης, της ψευτιάς, της κλεψιάς, της ρεμούλας, της αναλγησιας, δε νομίζω ότι ήμασταν όλοι χαμηλής νοημοσύνης και μας κορόιδεψαν. Τα μικροσυμφεροντά μας οδήγησαν την ψήφο μας στο πασόκ και τη ν.δ. Μας διόρισαν στο δημόσιο, μας αφησαν ασύδοτους να φοροκλέβουμε, έκαναν τα στραβα μάτια στο αυθαιρετακι μας, περνάγαμε το 3λιτρο για 1.600 και δεν έτρεχε κάστανο, τσιμπαγαμε δανειάκι για τις διακοπές από τον κουμπαρο στην αγροτικη, παίρναμε την επιδότηση από τους κουτόφραγκους για το πετροχώραφο με τα πουρνάρια και όλα κύλαγαν όμορφα.
τωρα μας πιάσανε στα πράσα φίλε. Μονοι οι κλέφτες πολιτικοί φταίνε ? Δηλαδή αν φύγει ο σαμαρας και ο βενιζελος και αναλάβει ο 'κυνηγός' πχ, σωθηκαμε ? Εγω λέω όχι. Και το στηρίζω το όχι σε 3 χρόνια και 10.000 ποστ επικαιρότητας σε τούτο φόρουμ, που διαβάζω αμετανόητους να μιλάνε γιά δικαώματα εργαζμένων, ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, αλήτες πολιτικούς και άλλα χαριτωμένα. Ελάχιστοι έχουν καταλάβει μετα από 3 ολόκληρα χρόνια ραγδαία επιδεινούμενης κρίσης, τι ακριβως εχει συμβεί. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Οι πολλοί εξακολουθούν να αμύνονται απέναντι στην όποια προοπτική αλλαγης.
καμμία αλλαγή δεν θα γίνε ούτε από το μηνημόνιο, ούτε από το αντι-μνημόνιο, ούτε από το σαμαρά, ούτε από το σύριζα, ούτε από τον κυνηγό. Η αλλαγή αρχίζει από μέσα μας, σαν άτομα, σαν πολίτες, σαν καταναλωτές, σαν κοινωνία και εν τέλει σαν πολιτικό σύστημα.
η απαντηση στα δεινά μας βρίσκεται στο είδωλο του καθρέφτη μας.
Η αλλαγή αρχίζει από μέσα μας, σαν άτομα, σαν πολίτες, σαν καταναλωτές, σαν κοινωνία
εχεις απολυτο δικιο πανο.
εγω λεω να αλλαξω απο εδω και στο εξης.
θα αρχισω να κανω αυτα που κοροϊδευα τοσα χρονια.
Bazil Van Sinner
13-01-13, 13:15
thumbthumbthumb
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με την αποψη σου!!!!!!
Θα γινω "λιγο" τραγικος και θα κανω μια παρομοιωση,μπας και αυτοι,που δεν εχουν καταλαβει,ξυπνησουν.Φαντασ τειτε λοιπον πως το κρατος μας ειναι ενας αξιωματουχος πολεμιστης,στην περιοδο του Β'παγκοσμιου,ειναι απο "τζακι",ειναι σπουδαγμενος,ωραιος αντρας,αγωνιστης και "τιμιος",δυνατος και με παθος για την λευτερια.Ειναι χειμωνας και ειναιι ψηλα στα συνορα και πολεμαει,νιωθει πως ο πολεμος τελειωνει,αλλα,εχει παθει γαγγραινα στο δεξι του χερι...λοιπον τερμα τα ψεματα κοψτε το να τελειωνουμε!
Κωνσταντίνος
13-01-13, 13:20
Πoυυυ΄ναι τα χροονιααααα, ωραίααα χρόνιαααααα....
:D:D:D:D
https://www.lifo.gr/icache/790/570/1/445438_laliwths.jpg
Βάλε και λίγο από Βαγγελη Γιαννόπουλο, να ευθυμήσουμε ρε Κώστα ! :original: :original:
αντε, το βάζω εγω
https://www.youtube.com/watch?v=npOTeDwDFf0
....μαζι θα τα κανουμε!!!:original:
Κωνσταντίνος
13-01-13, 13:38
Μίλησες σωστά χλωμό πρόσωπο. Ούγκ.
https://www.youtube.com/watch?v=nSIx6V7UKK4
Πάρα πολύ σωστά.
Τα σωστά λόγια στην tv όμως, δεν μεταφράστηκαν ποτέ σε σωστές πολιτικές ούτε απο την παραταξή σας κύριε.
Μίλησες σωστά χλωμό πρόσωπο. Ούγκ.
https://www.youtube.com/watch?v=nSIx6V7UKK4
Πάρα πολύ σωστά.
Τα σωστά λόγια στην tv όμως, δεν μεταφράστηκαν ποτέ σε σωστές πολιτικές ούτε απο την παραταξή σας κύριε.
και τωρα ειναι που θα χαλασει για τα καλα ο νεος σερβερ :D
Panos 316T
13-01-13, 15:25
παιρνω αφορμη απο αυτο που ειπε ο θωμας στο αλλο θρεντ για τις πινακιδες οτι'' δεν μπορουμε να απαλλαγουμε απο αυτους'' και εσυ που ειπες πιο πανω οτι και ο τσιπρας ειναι στο ιδιο παιχνιδι ,οποτε...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα...
σκεφτομουν ,δεν ξερω τον εκλογικο νομο ,αλλα μια που δεν μπορουμε να τους διωξουμε με βια γιατι μπορει να αναβιωσουν αυτοι που περιμενουν στα ακρα και να εχουμε ..α λ λ α...
λεω μηπως αν ψηφιζαμε ενα 60% κομματα εκτος βουλης,μικρα τι θα γινοταν?δεν θα φευγανε κακην κακως ,βουλησης λαου?
εγω ας πουμε εψαξα να βρω ενα κομμα να ψηφισω εκτος βουλης και βασικα ολο κλωνους εβρισκα,αλλο κιαυτο.ομως βρηκα ενα που μιλαγε για συμμετοχικη δημοκρατια,κατι που εφαρμοζεται σε καποιες χωρες της ευρωπης που ουτε ξερουμε ποιος ειναι προεδρος η' πρωθυπουργος.το εριξα στους πειρατες,αυτο το διεθνες κομμα που λιγο αυτη η ιδιοτητα του με φοβιζε γιατι δεν το ξερω και μπορει να εκπροσωπει καποια συμφεροντα .το εκανα για διαμαρτυρια αλλα ηθελα να βρω καποιο κομμα που να συμφωνω σε κατι.ουσιαστικα αυτο που προτειναν ηταν μια αλλαγη του πολιτικου συστηματος.αυτο μας τρωει εδω.η μπαταξιδικη πολιτικη.
καποιος τους κατηγορησε οτι δεν ειχαν οικονομικη πολιτικη ,οπως και οτι δεν παιρναν θεσεις για αλλα θεματα της κοινωνιας.ομως μου κεντρισε το ενδιαφερον η απαντηση τους.δεν υπαρχουν θεσεις γιατι,οτι ολα θα γινονται με προτασεις απο τους πολιτες που θα τιθονται σε δημοψηφισμα.
θα προτεινουν ας πουμε μια ομαδα πολιτων για τα τεκμηρια κατι και θα τιθεται προς δημοψηφισμα.
δεν ξερω πως θα εφαρμοζοταν στην ελλαδα.ουτοπικο θα μου πειτε.καιρος δεν λεω εγω? χρειαζομαστε ενα διαφορετικο συστημα αντιπροσωπευσης.τελος.το κομμα αυτο ειναι σταθερα τριτο στην γερμανια και αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση.σαυτο συμμετεχουν ανθρωποι που ανηκαν σε διαφορετικες ιδεολογιες αλλα βλεπουν τα πραγματα τωρα αλλιως. τι λετε εσεις,θα θελατε κατι τετοιο?
καποιες φορες προσπαθω να ξετυλιξω το κουβαρι της καταστασης οντας προβληματισμενος και απαγοητευμενος και σε αυτο που καταληγω ειναι οτι εχουμε λαθος πολιτευμα.
Το χω αναλυσει σε προηγουμενη ενοτητα, εχει πολλα κενα η κοινοβολευτικη δημοκρατια που βρισκουν εδαφος τοσο οι πολιτικαντηδες οσο και οι επιτηδιοι.
Ειδικα ο τροπος λειτουργιας της Βουλης με κανει να μου γυριζουν τα αντερα, με δυο βουλευτες και τον τυπο με τα νερα να παιρνανε νομους κλπ.
Μιλαω και γω για αμεση δημοκρατια προσαρμοσμενη στα δεδομενα μας.
θα εμπαιναν στη Βουλή. :original:
αν μάλιστα ένα από αυτά τα μικρά κόμματα συγκέντρωνε το 60% των εκλογέων, θα γινόταν το πρώτο στα ελληνικά κοινοβουλευτικά ιστορικά που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο.
αν θέλουμε να φύγουν από τη μέση οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι ΠΡΩΤΑ. Οσοι ψηφίσαμε τα κόμματα της διαπλοκης, της ψευτιάς, της κλεψιάς, της ρεμούλας, της αναλγησιας, δε νομίζω ότι ήμασταν όλοι χαμηλής νοημοσύνης και μας κορόιδεψαν. Τα μικροσυμφεροντά μας οδήγησαν την ψήφο μας στο πασόκ και τη ν.δ. Μας διόρισαν στο δημόσιο, μας αφησαν ασύδοτους να φοροκλέβουμε, έκαναν τα στραβα μάτια στο αυθαιρετακι μας, περνάγαμε το 3λιτρο για 1.600 και δεν έτρεχε κάστανο, τσιμπαγαμε δανειάκι για τις διακοπές από τον κουμπαρο στην αγροτικη, παίρναμε την επιδότηση από τους κουτόφραγκους για το πετροχώραφο με τα πουρνάρια και όλα κύλαγαν όμορφα.
τωρα μας πιάσανε στα πράσα φίλε. Μονοι οι κλέφτες πολιτικοί φταίνε ? Δηλαδή αν φύγει ο σαμαρας και ο βενιζελος και αναλάβει ο 'κυνηγός' πχ, σωθηκαμε ? Εγω λέω όχι. Και το στηρίζω το όχι σε 3 χρόνια και 10.000 ποστ επικαιρότητας σε τούτο φόρουμ, που διαβάζω αμετανόητους να μιλάνε γιά δικαώματα εργαζμένων, ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, αλήτες πολιτικούς και άλλα χαριτωμένα. Ελάχιστοι έχουν καταλάβει μετα από 3 ολόκληρα χρόνια ραγδαία επιδεινούμενης κρίσης, τι ακριβως εχει συμβεί. ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Οι πολλοί εξακολουθούν να αμύνονται απέναντι στην όποια προοπτική αλλαγης.
καμμία αλλαγή δεν θα γίνε ούτε από το μηνημόνιο, ούτε από το αντι-μνημόνιο, ούτε από το σαμαρά, ούτε από το σύριζα, ούτε από τον κυνηγό. Η αλλαγή αρχίζει από μέσα μας, σαν άτομα, σαν πολίτες, σαν καταναλωτές, σαν κοινωνία και εν τέλει σαν πολιτικό σύστημα.
φιλε δεν λεω οτι δεν τους ψηφισα ποτε,θα ημουν ψευτης.ψηφισα για πολλους λογους.γιατι καποιους τους πιστεψα και με εξαπατησαν,καποιους για να φυγουν καποιοι χειροτεροι και να ερθουν καποιοι αλλοι που τελικα καναν τα ιδια.μυλος δλδ.και μετα ψηφιζα με μυαλο ,αφου καταλαβα.
ομως εγω προσωπικα δεν ειμαι απο αυτους που περιγραφεις.δεν εχω λαδωσει κανεναν σε δημοσιο,δουλευα παντα σαν μισθωτος στον ιδιωτικο τομεα και μονο(το χειροτερο ειδος),απολυθηκα,ξανασηκωθ κα,ανεχτηκα να δουλευω για υπερωριες που δεν πληρωθηκαν με ανταλλαγμα να εχω την δουλεια μου,πληρωνα παντα τους φορους μου γιατι το θεωρησα σωστο αλλα και να ηθελα δεν μπορουσα να τους κλεψω,δεν εχω εξοχικο,δεν χρωσταω πουθενα,μου αφησαν κληρονομια ενα στρεμα χωραφακι ξαχασμενο απο τον θεο που δεν εχει στον ηλιο μοιρα που θα το πληρωσω και φορο και γενικα δεν εκανα τιποτα απο αυτα που περιγραφεις γιατι απο μικρος συναναστραφομουν με ξενους τα καλοκαιρια και μου αρεσε που ειχαν αλλη νοοτροπια ασχετα με τις κυβερνησεις τους και ηταν απλοι σαν ανθρωποι .που κοιτουσαν να ειναι σωστοι απενταντι στο οποιο κρατος, στις υποχρεωσεις τους, αλλα και σωστοι στην καθημερινοτητα τους και προπαντων μετρημενοι.και οταν μεγαλωνα ακολουθησα στην χαβουζα που ζω αυτην την νοοτροπια.
οποτε σε μενα προσωπικα μην προσαπτεις τιποτα απο ολα αυτα γιατι δεν τα εχω αγγιξει και παντοτε τα κατεκρινα.μου ειναι ξενα στην σκεψη μου,οπως ειμαι ξενος στην χωρα μου τοσα χρονια.γιαυτο μπορω και κοιταζω ελευθερα στον καθρεφτη μου και περηφανα.:original:
ομως και για τους αλλους που τα εκαναν,αν εβαλαν μυαλο τωρα πρεπει να σταματηστουμε να κατακρινουμε ο ενας τον αλλο και να ενωθουμε.ποτε δεν ειναι αργα να καταλαβει καποιος το λαθος του,αν το καταλαβαινει.για τους αλλους δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.
πιστευω ομως οτι ετσι οπως ειναι το συστημα οι πολιτικοι φταινε.σαυτο συστημα τους εκλεγουμε για να ειναι οι οδηγοι μας.ειναι τα κεφαλια μας.οποτε το ψαρι βρωμαει απο εκει.ας πουμε οτι δεν τους ψηφιζαμε ,τι εναλλακτικες ειχαμε?υπηρχε κανεις?αρα ψηφιζαμε και περιμεναμε μηπως καποιος εχει αλλαξει μυαλα και κανει αυτο που λεει.εμεις δουλευαμε και περιμεναμε.αυτα τα κομματα υπηρχαν,αυτα βγαζαμε.δεν γινοταν αλλιως.και μαζι με τα κομματα και τους πολιτικους και ολο το σουργελο που τους εκανε πλατες και θησαυριζε.
αυτους θα βρισουμε πρωτα.αν δεν βαζαν αυτοι στο δημοσιο δεν θα εμπαινε κανεις.αν καποιος σημερα πει στοπ στην μονιμοτητα δεν θα παει κανεις.αυτοι φτιαχνουν νομους.εμεις μονο πιεση μπορουμε να ασκησουμε,αλλα δεν συμφωνουμε ποτε.εκει εχουμε μεριδιο αν αυτο εννοεις.εκει πρεπει να αλλαξουμε.
σε νιωθω:original:
καποιες φορες προσπαθω να ξετυλιξω το κουβαρι της καταστασης οντας προβληματισμενος και απαγοητευμενος και σε αυτο που καταληγω ειναι οτι εχουμε λαθος πολιτευμα.
Το χω αναλυσει σε προηγουμενη ενοτητα, εχει πολλα κενα η κοινοβολευτικη δημοκρατια που βρισκουν εδαφος τοσο οι πολιτικαντηδες οσο και οι επιτηδιοι.
Ειδικα ο τροπος λειτουργιας της Βουλης με κανει να μου γυριζουν τα αντερα, με δυο βουλευτες και τον τυπο με τα νερα να παιρνανε νομους κλπ.
Μιλαω και γω για αμεση δημοκρατια προσαρμοσμενη στα δεδομενα μας.
εχεις σκεφτει πως?καποια ιδεα?
Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μία συζήτηση ίσως σε άλλο τόπικ, για το πως θα θέλαμε τη χώρα μας, και πως μπορούν να γίνουν αυτά που θέουμε πραγματικότητα.
Έχουμε κάποια χώρα πρότυπο ;
Κάποιο σύστημα κάποιας άλλης χώρας ;
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον, για να δούμε τι πραγματικά μπορεί να γίνει, τι πρέπει να αλλάξει κλπ . Νομίζω ότι απλά συζητάμε, αλλά δεν ξέρω που στοχεύουμε.
Σχολιάζουμε καθημερινά αυτά που μαθαίνουμε, που ακούμε και που αλλάζει πολλές φορές άδικα.
Ας βάλουμε ένα όνειρο-στόχο και ας δούμε πως μπορούμε αυτό να υλοποιηθεί.
https://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/240415/epeigontos-sto-nosokomeio-i-sofi-pashali
Σοφη περαστικα, δυστυχως δεν μπορεσα να ερθω να σε δω...
https://www.gossip-tv.gr/lifestyle/VIP-Life/story/237592/i-marietta-o-leon-kai-i-ptyssomeni-mpasketa
Αυτά συζητούσα με κάτι φίλους, ελεύθερους επαγγελματίες, προσπαθούσαν να είναι τυπικοί, να μην κλέβουν κτλ, τώρα ακούω το ίδιο απ' όλους, όσο μπορούν θα κλέβουν αν θέλουν να ζήσουν, θεωρούν δεδομένο ότι σε 1 με 2 χρόνια απλά δεν θα υπάρχουν........
Μαλακεια το μεγαλειο σου.......
Κλεινουν τις εφοριες Ιστιαιας ευβοιας και Καρυστου....τα δυο ακρα του νομου......και τις μεταφερουν στην ΔΟΥ Χαλκιδας.......δηλαδη καποιος αν θελει να κανονισει τις δουλεις του με την εφορια απο την Ιστιαια πρεπει να οδηγησει μεσα παο βουνα για 2,5 ωρες εως την Χαλκιδα (134χλμ).....:shok:
Γαμω .........:ranting2:
Και μεις εδω στο Χαιδαρι πρεπει να πηγαίνουμε στην Δου αιγαλεου.......η οποια εχει πάντα κατι απίστευτες ουρές.....και τωρα που θα προστεθεί και ενας μεγαααααλος αριθμός νεων πελατών........
Αρχιζω να καταλαβαινω.....το πιάνω σιγα σιγα το κόλπο.......άργησα....
Θέλουν να τους γ@μησουμε....αλλα ντρέπονται να μας το ζητήσουν και κάνουν οτι μπορούν για να μας εκνευρίσουν....:whistle:
βασικα εχω μια απορια σαν πιο μικρος που ειμαι...
εδω δεν ειμαστε αντιθετοι με τις απεργιες και τις διαμαρτυριες εισβαρος των συμπολιτων μας????
διαβαζω πολυ επικαιροτητα και κατι τετοιο καταλαβα...
Επισης τις αποφασεις για τους νομους τις παιρνει εκλεγμενη κυβερνηση που δεν εχει κλεισει χρονο....
Πιστεψαμε Εμπιστευτηκαμε και παει λεγωντας και σημαιακια και τουρουρουμ και ΝΔ και τρελαινομαι...
Βασικα εχω μπερδευτει πολυ!!!
Μαλακεια το μεγαλειο σου.......
Κλεινουν τις εφοριες Ιστιαιας ευβοιας και Καρυστου....τα δυο ακρα του νομου......και τις μεταφερουν στην ΔΟΥ Χαλκιδας.......δηλαδη καποιος αν θελει να κανονισει τις δουλεις του με την εφορια απο την Ιστιαια πρεπει να οδηγησει μεσα παο βουνα για 2,5 ωρες εως την Χαλκιδα (134χλμ).....:shok:
Γαμω .........:ranting2:
Και μεις εδω στο Χαιδαρι πρεπει να πηγαίνουμε στην Δου αιγαλεου.......η οποια εχει πάντα κατι απίστευτες ουρές.....και τωρα που θα προστεθεί και ενας μεγαααααλος αριθμός νεων πελατών........
Αρχιζω να καταλαβαινω.....το πιάνω σιγα σιγα το κόλπο.......άργησα....
Θέλουν να τους γ@μησουμε....αλλα ντρέπονται να μας το ζητήσουν και κάνουν οτι μπορούν για να μας εκνευρίσουν....:whistle:
Ρε ποια Χαλκιδα....στις κυκλαδες πρεπει να παρουν καραβι να πανε ΔΟΥ Συρου.:shok:
Ρε ποια Χαλκιδα....στις κυκλαδες πρεπει να παρουν καραβι να πανε ΔΟΥ Συρου.:shok:
:shok::shok::shok:
εδω δεν ειμαστε αντιθετοι με τις απεργιες και τις διαμαρτυριες εισβαρος των συμπολιτων μας????
Επισης τις αποφασεις για τους νομους τις παιρνει εκλεγμενη κυβερνηση που δεν εχει κλεισει χρονο....
Πιστεψαμε Εμπιστευτηκαμε και παει λεγωντας και σημαιακια και τουρουρουμ και ΝΔ και τρελαινομαι...
να το μετακινήσω στην επικαιρότητα και να το κουβεντιάσουμε εκεί, για να μη χαλάμε τούτο δω ?
τελικα ειμαστε με αυτους ή με τους αλλους που κλεινουν τους δρομους????
ή μηπως τωρα ειμαστε με τους αλλους και την αλλη βδομαδα θα ειμαστε με αυτους που θα βριζουν και θα λεμε καλα να παθουν!!
Ποσο εχω μπερδευτει...μα ποσο....
υ.γ ναι Πανο.. δεν ειμαι ειρωνικος απλα μπερδεμενος!
:shok::shok::shok:
τι γουρλωνεις τις γουρλοματαρες σου μωρη νυφιτσα δεν το ηξερες αυτο με τις εφοριες στα νησια?
που διαμαρτυρεσαι κιολας για την ευβοια.
μακαρι να ειχα τετοιο στροφιλικι στη διαδρομη προς την εφορια μου, θα πηγαινα συχνοτερα... :th_Laie_67-1:
κι εγω το ιδιο.
παλια ημουν αναποφασιστος, αλλα τωρα πια δεν ειμαι σιγουρος...
Πανο ηρθα εδω....
Για να ξεκαθαρισω την θεση μου, τα μετρα των τεκμηριων και των σηματων ειναι αδικα ειναι τραγικα ειναι ειναι....
οπως και πολλες μεταρρυθμισεις που εχουν γινει τα τελευταια 2-3 χρονια, οπως και πολλες αλλες αδικιες...
Εδω ομως για εκατονταδες σελιδες κραζουμε τους απεργους κραζουμε οποιαδηποτε κινηση γινεται εισβαρος συμπολιτων μας...και ναι με επιχειρηματα εβρισα και εγω τους λιμενεργατες που εκλειναν τα λιμανια, τους ταξιτζηδες που εκλειναν τους δρομους τους αγροτες που καθε βδομαδα εκανα +100κμ για να παω Λαρισα, τους εργαζομενους των τραπεζων της χαλυβουργιας κλπ...
Δεν μπορω τωρα ομως να επικροτησω αυτην την κινηση γιατι με τα επιχειρηματα σας με "μαθατε" οτι αυτο ειναι λαθος....
Εγω επειδη ημουν αντιθετος με καποια πραγματα δεν πηρα το αυτοκινητο μου να κλεισω καποιον δρομο, επειδη σας ειδα γυρω μου να υπομενετε με απαθεια... εβγαλα τις πινακιδες μου και τις παρεδωσα...
Ειμαι μπερδεμενος!! καθολου ειρωνικος!
Εμενα μουρθε τωρα ετσι στην τρελλα να διαμαρτυρηθω.
Πρεπει να το αναλυσω κιολας?
Φουντωσα, διαμαρτυρομαι.
Προσκαλω οποιον θελει να δειξει οτι διαφωνει να κατεβει μαζι μου στο συνταγμα.
ή μηπως τωρα ειμαστε με τους αλλους και την αλλη βδομαδα θα ειμαστε με αυτους που θα βριζουν και θα λεμε καλα να παθουν!!
τα ξεμπερδευω λοιπόν.
ναι εχουμε αρκετοί εδω μέσα υποστηρίξει τη μνημονιακή λογική, δεν το αρνούμαι. Υποστηρίξαμε τα "μνημονιακά" κόμματα σαν μιά επιλογή με λιγότερες πιθανότητες να μας οδηγήσουν στην ολική καταστροφή. Ισως βγει σοφή επιλογή, ισως οχι, δεν εχει κριθεί ακόμα το αποτέλεσμα. Από την πορεία των πραγματων, δικαιωμένοι εχουν βγει όσοι εχουν καταθέσεις και με το μνημόνιο καταφεραν να τις εξασφαλίσουν, αλλά και αυτό δεν είναι ακόμα 100% βέβαιο.
καμμία κυβέρνηση δεν εχουμε χειροκροτήσει και κυρίως δεν εχουμε παρωπίδες, κομματικές ή άλλες, όπως είχουν κάποιοι σε άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμα και σήμερα. Τα μέτρα τα κρίνουμε και αν χρειαστεί τα κατακρίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, οπως κάναμε και πριν την κρίση.
αν κάνουμε μια διαμαρτυρία σαν κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού π.χ. θα το κάνουμε στα πλαισια του νόμου και ασφαλώς δεν θα κλείσουμε δρόμους και θα κάνουμε την ζωή των υπολοίπων πολιτών τη ζωή δύσκολη για την πλάκα μας ή γιά το δίκιο μας. Δεν θα παρανομήσουμε, όπως κάνει το κράτος, όποτε το βολεύει και δεν θα καταπατήσουμε δικαιώματα άλλων συμπολιτών μας.
τι δεν καταλαβες ?
Φουντωσα, διαμαρτυρομαι.
Σταματη καλα κανεις...αν θελεις μπορεις να απαντησεις και σοβαρα! Δεν ζητησα αναλυσεις! Αλλωστε εχουμε συζητησει για τις μεμονωμενες διαμαρτυριες συμφεροντων και ξερουμε οτι ειναι μια τρυπα στο νερο!
τα ξεμπερδευω λοιπόν.
ναι εχουμε αρκετοί εδω μέσα υποστηρίξει τη μνημονιακή λογική, δεν το αρνούμαι. Υποστηρίξαμε τα "μνημονιακά" κόμματα σαν μιά επιλογή με λιγότερες πιθανότητες να μας οδηγήσουν στην ολική καταστροφή. Ισως βγει σοφή επιλογή, ισως οχι, δεν εχει κριθεί ακόμα το αποτέλεσμα. Από την πορεία των πραγματων, δικαιωμένοι εχουν βγει όσοι εχουν καταθέσεις και με το μνημόνιο καταφεραν να τις εξασφαλίσουν, αλλά και αυτό δεν είναι ακόμα 100% βέβαιο.
καμμία κυβέρνηση δεν εχουμε χειροκροτήσει και κυρίως δεν εχουμε παρωπίδες, κομματικές ή άλλες, όπως είχουν κάποιοι σε άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμα και σήμερα. Τα μέτρα τα κρίνουμε και αν χρειαστεί τα κατακρίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, οπως κάναμε και πριν την κρίση.
αν κάνουμε μια διαμαρτυρία σαν κάτοχοι αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού π.χ. θα το κάνουμε στα πλαισια του νόμου και ασφαλώς δεν θα κλείσουμε δρόμους και θα κάνουμε την ζωή των υπολοίπων πολιτών τη ζωή δύσκολη για την πλάκα μας ή γιά το δίκιο μας. Δεν θα παρανομήσουμε, όπως κάνει το κράτος, όποτε το βολεύει και δεν θα καταπατήσουμε δικαιώματα άλλων συμπολιτών μας.
τι δεν καταλαβες ?
Δηλαδη Πανο το να παρκαρεις στην μεση του δρομου στο Συνταγμα και να κλειδωσεις το αυτοκινητο σου και να αφησεις μονο μια λοριδα, η οποια και βεβαια δεν θα μεινει ανοιχτη γιατι εδω 10 ατομα καλα τα λετε...αλλα αμα ερθει ο οχλος δεν θα μεινει τπτ... δεν ειναι παρανομο???
Υπαρχει καπου που λεει οτι ειναι νομιμο?
Δεν καταλαβα γιατι για θεματα που δεν μας αφορουσαν και μας δυσκολευαν την ζωη καναμε κριτικη με επιχειρηματα που με βρισκουν συμφωνο, και τωρα που μας αφορα το να κλεισουμε εναν δρομο ειναι βαση νομου!!
Δηλαδη Πανο το να παρκαρεις στην μεση του δρομου στο Συνταγμα και να κλειδωσεις το αυτοκινητο σου και να αφησεις μονο μια λοριδα, η οποια και βεβαια δεν θα μεινει ανοιχτη γιατι εδω 10 ατομα καλα τα λετε...αλλα αμα ερθει ο οχλος δεν θα μεινει τπτ... δεν ειναι παρανομο???
Δεν καταλαβα γιατι για θεματα που δεν μας αφορουσαν και μας δυσκολευαν την ζωη καναμε κριτικη με επιχειρηματα που με βρισκουν συμφωνο, και τωρα που μας αφορα το να κλεισουμε εναν δρομο ειναι βαση νομου!!
Σπύρο υπάρχει νομιμος τρόπος να γίνει η διαμαρτυρία που συζητάμε (προσωπικά τη θεωρω μάταιη κινητοποιηση). Θα ενημερωθεί η αστυνομία, θα γίνει ημερα κυριακή και θα υπάρξει διαχείρηση της κυκλοφορίας. Δεν προκειται σε καμμία περίπτωση να εξισωθούμε με οσους αυθαιρετούν προκειμένου να διαματυρηθούν (ξερεις πολύ καλά ποιούς εννοώ, δεν τους αναφερω για να μην δημιουργήσω ενταση).
Δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες......και γω οποτε κλεινουν τον δρομο οι αλλοι φωναζω....
ΑΛΛΑ.....οι ΑΛΛΟΙ κλεινουν τους δρομους καθε λιγο και λιγακι για ψυλλου πηδημα......και μαλακειες .......εμεις εφτασε ο κομπος στο χτενι.......χρονια μας πηδανε και κουβεντα......ε νομιζο οτι οχι απλα το δικαιούμαστε....θα πρεπει να τους το πουμε κι ολας για να μας ανοιξουν δρομο να παμε ανετα
Σπύρο υπάρχει νομιμος τρόπος να γίνει η διαμαρτυρία που συζητάμε (προσωπικά τη θεωρω μάταιη κινητοποιηση). Θα ενημερωθεί η αστυνομία, θα γίνει ημερα κυριακή και θα υπάρξει διαχείρηση της κυκλοφορίας. Δεν προκειται σε καμμία περίπτωση να εξισωθούμε με οσους αυθαιρετούν προκειμένου να διαματυρηθούν (ξερεις πολύ καλά ποιούς εννοώ, δεν τους αναφερω για να μην δημιουργήσω ενταση).
Πανο δυστυχως ολες οι συγκεντρωσεις ξεκινανε ετσι....
Για να βαλω εναν επιλογο σε ολη αυτην την ιστορια, οσο γινονται μεμονωμενες συγκεντρωσεις συμφεροντων δεν γινεται τιποτα, Οταν καταλαβουμε ποιο ειναι το συμφερον ολων μας και οταν νοιαζομαστε και λιγο για αυτον τον τοπο και οχι για τις πινακιδες του αυτοκινητου μας, για τον μισθο μας και για το σπιτι μας,οταν ξυπνησουμε δηλαδη και δεν κατεβουμε στο Συνταγμα με κανενα Συριζα,ΚΚΕ, ΠΑΜΕ ΕΛΑ ΦΥΓΕ, κατεβουμε μονο επειδη ειμαστε Ελληνες Πολιτες και μας εχουν Γ@ΜΗΣΕΙ, τοτε θα ειμαι ο Πρωτος που οχι μονο θα κατεβω.... αλλα δεν θα με ενδιαφερει και αν γυρισω...
Μεχρι τοτε... απλα σας βλεπω!
Πανο δυστυχως ολες οι συγκεντρωσεις ξεκινανε ετσι....
Για να βαλω εναν επιλογο σε ολη αυτην την ιστορια, οσο γινονται μεμονωμενες συγκεντρωσεις συμφεροντων δεν γινεται τιποτα, Οταν καταλαβουμε ποιο ειναι το συμφερον ολων μας και οταν νοιαζομαστε και λιγο για αυτον τον τοπο και οχι για τις πινακιδες του αυτοκινητου μας, για τον μισθο μας και για το σπιτι μας,οταν ξυπνησουμε δηλαδη και δεν κατεβουμε στο Συνταγμα με κανενα Συριζα,ΚΚΕ, ΠΑΜΕ ΕΛΑ ΦΥΓΕ, κατεβουμε μονο επειδη ειμαστε Ελληνες Πολιτες και μας εχουν Γ@ΜΗΣΕΙ, τοτε θα ειμαι ο Πρωτος που οχι μονο θα κατεβω.... αλλα δεν θα με ενδιαφερει και αν γυρισω...
Μεχρι τοτε... απλα σας βλεπω!
χα χα ! ρε συ ο ντιμπλού το οργανώνει, θα φέρει και σουβλάκια, έλα !
Σορυ αλλα γνώμη μου ειναι ότι ο "είμαι 22 χρόνων" έχει δίκιο τις μ@λακιες που κραζουμε θα πάμε να κάνουμε; Τι θα πει κλείνω τον δρόμο για τα τέλη η οτιδήποτε άλλο . 5 πανό με ευφάνταστα συνθήματα στο πεζοδρόμιο της βουλής , πλακάτ με εύστοχα χιουμοριστικα μηνύματα ενα χαρτινο αυτοκινητο με ενα σλογκαν δυνατο και το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο
Σορυ αλλα γνώμη μου ειναι ότι ο "είμαι 22 χρόνων" έχει δίκιο τις μ@λακιες που κραζουμε θα πάμε να κάνουμε; Τι θα πει κλείνω τον δρόμο για τα τέλη η οτιδήποτε άλλο . 5 πανό με ευφάνταστα συνθήματα στο πεζοδρόμιο της βουλής , πλακάτ με εύστοχα χιουμοριστικα μηνύματα ενα χαρτινο αυτοκινητο με ενα σλογκαν δυνατο και το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο
ναι να σε δω με πλακατ στο Συνταγμα... να σε τραβανε φωτογραφια τα κινεζακια και μετα να μ...ζεται ολη η γκει κοινοτητα της Τσιν Γκει ταουν με την φωτο σου!
υ.γ σε παρακαλω ειμαι ο "ειμαι 22 χρονων κοντος"
οπότε μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε, από το τι πραγματικά θέλουμε από αυτή τη χώρα.... ;
Να φτιαξει καποιος αλλος τα πραγματα που μας ενοχλουν
katsaraios
13-01-13, 21:12
Το μεγαλυτερο θεατρο η "λιστα Λαγκαρντ" ποτε θα σταματησει?/
Οταν ο τρελαντωνης καλεσει την κουγκαρ να "δωσει¨" η ιδια τα στοιχεια αυτοπροσωπως...αααα θα αποδειχθουμε ηλιθιοι ξανα για αυτο δεν το κανουν...
Παρεπιμπτοντως σταματαει και ο υποκυβισμος οσοι προλαβαν προλαβανthumb
Να φτιαξει καποιος αλλος τα πραγματα που μας ενοχλουν
πολύ καλό!!!
:original:
ο σπυράκος έχει απόλυτο δίκιο. και εγώ δεν συμφωνώ σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. πολύ απλά γιατί ΄σο νόμιμη και να γίνει, θα ταλαιπωρήσει άλλους που δεν τους απασχολεί καν το θέμα φορολόγησης αυτοκινήτου.
δεν είναι όλος ο κόσμος με τρίλιτρα και δυομισάλιτρα για να τον ενδιαφέρει μια τέτοιου είδους διαμαρτυρία, όπως δεν ενδιαφέρουν στους περισσότερους απο μας οι παπάρες που ντεμέκ τρώνε όσοι κατεβαίνουν με το ΠΑΜΕ, κτλ κτλ...
συντονισμένα και με άλλα φόρουμ, μια διαμαρτυρία με άμεση απειλή καταθέσεων πινακίδων ίσως να ήταν καλύτερη λύση απο κινητοποιήσεις. όχι ότι κάτι θα γίνει, αλλά μην νομίζετε ότι και με την κινητοποίηση θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα.
απο την άλλη το βρίσκω παντελώς γελοίο να σκάσουμε παρκαρισμένοι με τα Μ3 - Μ5 - Μ6 - 330 - 325 ΚΟΚ γυαλισμένα, με ένα κάρο μπαξίματα, να φωνάζουμε για τα 1000 ευρά τον χρόνο επιπλέον. ξέρω δεν τα χρωστάμε, με άλλα κρητήρια αγοράσαμε κάποτε τα αυτοκίνητα μας, αλλά το βρίσκω εντελώς γελοίο.
τι να κάνουμε, αυτή είναι η κατάσταση, έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους. δεν νομίζω ότι βγάζεις άκρη με τέτοιους γκασμάδες ότι και αν κάνεις.
επίσεις, σαν θωμάς έχω πάρει μια απόφαση. δεν πρόκειτε να αφήσω τους κ@ριόληδες να μου αλλάξουν την ζωή.
αν και εν μέρη έχει αλλάξει γιατί δεν έχουμε τις άπλες που είχαμε κάποτε, θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να μην αλλάξει η ζωή μου σε ορισμένα πράγματα που αγαπάω.
1000 θέλετε ρα μπαγλαμάδες, 1000 θα πάρετε. δεν πρόκειτε να απαξιώσω την περιουσία μου πουλώντας την για ένα κομμάτι ψωμί, ούτε και πρόκειτε να την αφήσω να σκουριάσει.
γι'αυτό λοιπόν, σταματάω να διαμαρτύρομαι μιας και δεν πρόκειτε να βρώ το δίκιο μου πουθενά, και πολεμάω για το καλύτερο.
Θωμα, δεν εχεις δικιο.
Εχει να κανει με την κομπινα που μας παιξανε.
Ως ποτε θα τρωμε παραμυθι δηλαδη?
Αν αυριο φορολογησουν αναδρομικα ας πουμε τα σπιτια, τι θα πεις?
Ντρεπομαι που εχω σπιτι μεγαλο και δεν θα φωναξω?
Σοβαρεψου.
Μας εχουν ξεκωλιασει.
Οχι μονο εμας, αλλα ολους.
συμφωνώ ρε θείο. αλλά...δεν βγαίνει άκρη γιατί όλοι τους είναι τάτσι μήτσι ρε φίλε.
πραγματικά και εγώ τρελαίνομαι. τα παίρνω κρανίο άσχημα που η ελίνα με κοιτάει σαν χαζή ώρες ώρες απο τις αντιδράσεις μου. δεν γίνεται τπτ όμως.
οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. λυπάμαι που το λέω, αλλά ένα τελείως ανατρεπτικό σχήμα θα μπορούσε να τους καταδικάσει και να έχουν άσχημο τέλος όλοι αυτοί που σήμερα κυβερνάνε.
πάλι όμως, δεν ξέρουμε το σχήμα αυτό τι συμφέροντα εξυπηρετεί.
προσωπικά εγώ ποτέ δεν πίστεψα στις διοικήσεις κρατών, αλλά μόνο στην επιβολή των νόμων.
κοινός, δεν τους χρειαζόμαστε. με σωστούς νόμους και μόνο θα είμασταν πολύ καλύτερα.
πιστεύετε ότι είναι εφικτό κάτι τέτοιο???το βέλγιο πάντως ήταν έτσι για μια περίοδο.
επίσεις, σαν θωμάς έχω πάρει μια απόφαση. δεν πρόκειτε να αφήσω τους κ@ριόληδες να μου αλλάξουν την ζωή.
αν και εν μέρη έχει αλλάξει γιατί δεν έχουμε τις άπλες που είχαμε κάποτε, θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου για να μην αλλάξει η ζωή μου σε ορισμένα πράγματα που αγαπάω.
1000 θέλετε ρα μπαγλαμάδες, 1000 θα πάρετε. δεν πρόκειτε να απαξιώσω την περιουσία μου πουλώντας την για ένα κομμάτι ψωμί, ούτε και πρόκειτε να την αφήσω να σκουριάσει.
γι'αυτό λοιπόν, σταματάω να διαμαρτύρομαι μιας και δεν πρόκειτε να βρώ το δίκιο μου πουθενά, και πολεμάω για το καλύτερο.
Θωμά τη ζωή σου την αλλάζουν είτε θέλεις να το βλέπεις είτε όχι, δυστυχώς.
Πιστευω οτ η προσέγγισή σου έχει βάση απο ψυχολογική άποψη μόνο.
Το επιπλέον χιλιάρικο που λές οτι θα τους δώσεις , ενδεχομένως θα μπορούσες να το "επενδύσεις" σε λίγο καλύτερες (ή περισσότερες) διακοπές για το παιδί σου, εγώ έτσι το βλέπω. Τώρα, αν σου περισσέυει θα πρέπει να το "κάψεις" άδικα. Αν δεν σου περισσευει, θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο (που δε νομίζω οτι τεμπελιάζεις) για να το βγάλεις.
Αν ήταν να δώσεις επιπλεον 2310 ευρώ (όπως στην δική μου περίπτωση) θα επέμενες στην ίδια άποψη ;
μπορώ να κάνω κάτι βαγγέλη που να έχει αποτέλεσμα???ρωτάω, γιατί το να πάω να στηθώ, ενδεχομένος να πλακωθώ και με τπτ θερμόαιμους ένστολους και να πάω να τα σκάσω πάλι, θα με κάνουν 2 φορές μλκ...
και μην μου πείτε γιατί να πιαστώ στα χέρια, γιατί μέχρι και 70άρηδες με αίματα είδαμε, απλά επειδή περνούσαν απο'κει μπροστά.
προτιμώ να ψάξω και να ξετρυπώσω αυτά τα λεφτά και να τα δώσω στους γαμιόλες, παρά να κάνω όλα τ'άλλα με αποτέλεσμα να τους τα δώσω πάλι.
θωμα εδω θα διαφωνησω.αυτη η διαμαρτυρια δεν ειναι ενος κλαδου που υποφερει.αυτη ειναι η διαφορα.πρεπει να μαθουμε να ξεχωριζουμε τις διαμαρτυριες.οχι στις στημενες των κλαδων οπου μαζευονται και τα ακρα και οι κομματαρχες και τα σπανε.αλλο αυτες και αλλο των αγανακτισμενων.υπαρχουν καποιοι οπως λες που δεν θιγονται με κατα καποιον τροπο στο αυτοκινητο τους?δεν θα ειναι μονο θεμα γορου πολυτελειας αλλα και τεκμηριου και τελων και βενζινης.γιαυτο εγραψα στο τοπικ ''τελη κυκλοφοριας'' να μην γινει προχειρα αλλα οργανωμενα.το θεμα θα ειναι οχι αλλο το αυτοκινητο η πορνη του κρατους.γενικα και οχι μονο για τον φορο πολυτελειας.υπαρχει κοσμος που μαζι με ολα τα χαρατσια και τους φορους αλλα και τις βενζινες ,τα πετρελαια θερμανσης δεν μπορει να εχει ενεργο το αυτοκινητο του.το οποιο μπορει και να το χρειαζεται.δεν εχουν ολοι 2 αυτοκινητα πλεον.και αν εχουν οι περισοτεροι δεν μπορουν να τα κινησουν-συντηρησουν.
οι διαμαρτυριες δεν πρεπει να γινονται για να γινονται.ειμαστε ολοι εναντιον του μνημονιου αλλα ολοι ξερουμε οτι αυτο το πραγμα αλλαζει με τον βουρδουλα καποια πραγματα που δεν μπορουμε για χιλιου 2 λογους να αλλαξουμε εμεις επι 40 χρονια.μην τα ξαναλεμε.
δυστυχως δεν μπορουμε να το αποκοψουμε απο τα υπολοιπα και να κρατησουμε μονο τις σωστες για καποιου απο εμας αλλαγες που φερνει.οποτε το να απεργουν οι δημοσιοι που μπηκαν με μεσο και φωναζουν εμενα δεν μαρεσει.αλλο αυτο ομως και αλλο οι τραπεζικοι που χανουν την δουλεια τους γιατι καποιοι θελουν να θυσαυρισουν.το να κατεβαινουν οι ελευθεροι επαγγελματιες και να φωναζουν για να μην ανοιξουν τα κλειστα ειμαι αντιθετος.μαυτα τα παραδειγματα θελω να πω οτι καποιες απεργιες γινονται για κομματικους λογους ,καποιες για κλαδους και καποιες για ολους.κανεις δεν ειπε οτι ολες ειναι σωστες.και ολοι συμφωνουμε οτι θα πρεπει να σεβονται οταν γινονται τους αλλους .
εδω ποιος ειναι που δεν θιγεται ?ολοι θιγονται.δεν το αυτοκινητο ,ειναι οι φοροι και η ασυδοσια του κρατους.ειναι και μια αφορμη για να τους δειξουμε σε κατι που θα ειμαστε ενωμενοι ολοι οτι συμμετεχουμε και εμεις σαυτην την χωρα.οτι θα τους παρακολουθουμε ενεργα και οχι παθητικα.εεεεε ειμαστε και εμεις εδω.
και μπορει να γινει με ελευθερες λωριδες ωστε να σεβομαστε οσους δεν θελουν να συμετεχουν.ασε που ολοι θα θελουν.σκοπος δεν ειναι να κλεισει ο δρομος αλλα να βγει η ειδηση.και αν χρειαστει να ξαναγινει οσες φορες χρειαστει.καθε κυριακη.και οχι μονο στο συνταγμα,αλλα και σε μερη που τους πονανε,να ανδειχθει το θεμα παιδια αυτος ειναι ο σκοπος.σημερα τα τελη και οι εισφορες ,αυριο θα μας τα παρουν ολα.
οργανωμενα ομως να γινουν ολα!
μπορώ να κάνω κάτι βαγγέλη που να έχει αποτέλεσμα???ρωτάω, γιατί το να πάω να στηθώ, ενδεχομένος να πλακωθώ και με τπτ θερμόαιμους ένστολους και να πάω να τα σκάσω πάλι, θα με κάνουν 2 φορές μλκ...
και μην μου πείτε γιατί να πιαστώ στα χέρια, γιατί μέχρι και 70άρηδες με αίματα είδαμε, απλά επειδή περνούσαν απο'κει μπροστά.
προτιμώ να ψάξω και να ξετρυπώσω αυτά τα λεφτά και να τα δώσω στους γαμιόλες, παρά να κάνω όλα τ'άλλα με αποτέλεσμα να τους τα δώσω πάλι.
συντονισμένη, μαζική, αιφνιδιαστική δράση χρειάζεται και αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος μαζικής συνεννόησης είναι το internet αλλά δυσυτχώς κι αυτό είναι υπο παρακολούθηση και έτσι το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού δεν μπορεί να σταθεί.
τεσπα παιδιά. αυτό που αρχικά ήθελα να πώ είναι ότι συμφωνώ με τον σπυράκο. μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να σας κάνουν.
έτσι όπως είρθε η κουβέντα, συμπληρώνω λοιπόν ότι...μια κίνηση η οποία αποδεδειγμένα δεν πρόκειτε να έχει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, την θεωρώ χαμένη υπόθεση - κουβέντα που δεν αξίζει να χάνω τον χρόνο μου.
ωραία...πάμε. και κλείνουμε τον δρόμο. και στεκόμαστε. και τρώμε και απο μια ροπαλιά. και φωνάζουμε. τι θα αλλάξει???
τεσπα παιδιά. αυτό που αρχικά ήθελα να πώ είναι ότι συμφωνώ με τον σπυράκο. μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να σας κάνουν.
έτσι όπως είρθε η κουβέντα, συμπληρώνω λοιπόν ότι...μια κίνηση η οποία αποδεδειγμένα δεν πρόκειτε να έχει κανένα μα κανένα αποτέλεσμα, την θεωρώ χαμένη υπόθεση - κουβέντα που δεν αξίζει να χάνω τον χρόνο μου.
ωραία...πάμε. και κλείνουμε τον δρόμο. και στεκόμαστε. και τρώμε και απο μια ροπαλιά. και φωνάζουμε. τι θα αλλάξει???
Θωμά αυτό που ακολουθεί:
Θωμά τη ζωή σου την αλλάζουν είτε θέλεις να το βλέπεις είτε όχι, δυστυχώς.
Πιστευω οτ η προσέγγισή σου έχει βάση απο ψυχολογική άποψη μόνο.
Το επιπλέον χιλιάρικο που λές οτι θα τους δώσεις , ενδεχομένως θα μπορούσες να το "επενδύσεις" σε λίγο καλύτερες (ή περισσότερες) διακοπές για το παιδί σου, εγώ έτσι το βλέπω. Τώρα, αν σου περισσέυει θα πρέπει να το "κάψεις" άδικα. Αν δεν σου περισσευει, θα πρέπει να δουλέψεις ακόμα περισσότερο (που δε νομίζω οτι τεμπελιάζεις) για να το βγάλεις.
Αν ήταν να δώσεις επιπλεον 2310 ευρώ (όπως στην δική μου περίπτωση) θα επέμενες στην ίδια άποψη ;
σου το έγραψα για αυτή σου τη θέση:
δεν σου το έγραψα για την προτεινόμενη κινητοποίηση-διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
ναι. αυτή είναι η δική μου απόφαση. δεν καταθέτω πινακίδες δλδ, ούτε και πουλάω ξεφτίλα το αμάξι μου. προτιμώ να το καταπιπω και αυτο και να τους τα δώσω.
τα Μ5-Μ6 του 08 και μετα μεχρι το τελος της παραγωγης εχουν 4 χιλιαρικα φορο πολυτελειας.
του 07 και πισω ειναι κανενα τριχιλιαρο.
στα ακινητα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.
ο θωμας εχει δικιο, φωναζει τωρα αυτος με το 5λιτρο και παει να κλεισει το δρομο?
ειναι λιγο προκλητικο.
η καλυτερη λυση ειναι αυτη που προταθηκε πιο πανω.
κανεις να μην κυκλοφορησει τα αυτοκινητα του, μαζικες καταθεσεις πινακιδων.
αν εχαναν ολο το εσοδο θα το επαιρναν πισω.
τωρα αντισταθμιζουν τις απωλειες με τα υψηλοτερα ποσα, κι ετσι στο τελος σε απολυτα νουμερα εισπραττουν τα ιδια απο λιγοτερους.
οποτε νομιζουν οτι ειναι κερδισμενοι μιας και χρησιμοποιουν και το επικοινωνιακο του θεματος για να περασουν και αλλες αυξησεις σε λαϊκα καθημερινα ειδη με δικαιολογια οτι χτυπιεται και η πλουτοκρατια.
δεν υπολογιζεται ομως η απωλεια των εμμεσων φορων, ουτε οτι η πλουτοκρατια εχει τροπους να τα παρει πισω διπλα και τριπλα.
4 χιλιάρικα...πωπω ρε. είναι παντελώς τρελοί. να δίνεις δλδ 5,5κ + ασφάλειες μόνο και μόνο για να τπ'χεις και να το κοιτάς.
εξωφρενικό. τρελό. απίστευτο.
επαναλαμβανω (και ας κουραζω μερικους), ολα αυτα γινονται για να μην αγγιχθουν τρωκτικα, κομματικοι πελατες, αχρηστοι, βυσματιες, κλεφτες, απατεωνες κλπ.
Παω για υπνο...γιατι θα γίνω πύραυλος πάλι και θα βρίζω και θα κάνω χάλια ύπνο......:ranting2::ranting2::ranting2::ranti ng2:
Σταθη, εχω ενα αμαξι 12 ετων 2.500 κυβικα.
Πληρωνω τελη και εκτακτη.
Επισης αποτελει τεκμηριο.
Γιατι να στιγματιστω ως "εχων" εγω και οχι η οικογενεια απεναντι μου πουεχουν:
1 πριους
1 βολβο c30
1 mercedes E200
Και κανενα απο αυτα δεν θα πληρωσει εκτακτη, ενω το βολβο και το πριους ΔΕΝ πληρωνει τελη και η μερκ των 65.000 το 1/3ο απο οσο δινει η μπεμβε μου?
Να ντραπω τι?
Το χαλι μου?
Αυτο ηταν πουστια που εγινε. Οχι για τα 600 η τα 800 ευρω.
Τα τρωω μπουζουκια χεστηκα.
Για.την πουστια και μονο.
Τα ιδια σκατα ειναι και.αυτοι.
Ολοι σκατα ειναι.
Η μαφία του δήμου τα έπαιρνε με τις... σακούλες
Τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έβαλε στο «τρίο» της μεγάλης υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης.
«Ημασταν τρεις στην υπεξαίρεση, εγώ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος και ο κ. Λεμούσιας» υποστήριξε, περιγράφοντας πώς έδινε επί χρόνια τα χρήματα μέσα σε... σακούλες στους πολιτικούς του προϊσταμένους.
Η δίκη βρίσκεται στην τελευταία της φάση με τις απολογίες των 18 κατηγορουμένων. Τελευταίοι πρόκειται να απολογηθούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο στενός του συνεργάτης σε όλη τη διάρκεια της 12χρονης θητείας του στον δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας. Η υπεξαίρεση έλαβε χώρα από το 1999 μέχρι και το 2008 και, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, ανήλθε σε 51,4 εκατ. ευρώ. Τα 21,3 σε μετρητά με πλαστά αποδεικτικά που πήρε ο Π. Σαξώνης και δεν αμφισβητούνται και άλλα 27,3 εκατ. ευρώ που περιελήφθησαν στο συνολικό ποσό, αλλά για τα οποία δεν υπάρχουν τα παραστατικά.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το προσεχές διάστημα ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα καθίσει ξανά στο εδώλιο, αφού το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, «στέλνει» τον τέως δήμαρχο να δικαστεί και για την «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής του δήμου.
Στην απολογία του ο Σαξώνης εξιστόρησε αναλυτικά τον τρόπο που γινόταν η υπεξαίρεση και τις εντολές που έπαιρνε ο ίδιος. Οπως είπε, τον Μάρτιο του 1999 τον παρουσίασε στον νέο τότε γενικό γραμματέα του δήμου Μ. Λεμούσια ο Σταμάτης Καραμανλής (σ.σ. δημοτικός σύμβουλος που έχει πεθάνει) παρουσία και του αντιδημάρχου Οικονομικών Αν. Γερογιάννη, ο οποίος περιλαμβάνεται στους κατηγορούμενους, λέγοντας ότι ο «Παναγιώτης είναι δικό μας παιδί».
«Μετά από δέκα μέρες με κάλεσε ξανά στο γραφείο να με ρωτήσει για τα ταμεία, τις εισφορές κ.λπ. Με ρώτησε κατά πόσο ένας διαχειριστής θα μπορούσε να εκταμιεύσει χρήματα χωρίς να το αντιληφθούν κάποιοι», ανέφερε ο Σαξώνης και συνέχισε: «Του απάντησα ότι είναι δύσκολο καθώς ο ταμίας αν πάρει τα λεφτά θα πρέπει να το πει στον διευθυντή. Εξήγησα ότι είναι πιο εύκολο να γίνει από προμηθευτές καθώς θα πάρουν εντολή από τον γενικό ή τον αντιδήμαρχο και δεν θα χρειαζόταν να δώσει λόγο σε κανέναν...». Στα τέλη Μαρτίου έγινε μια τρίτη συνάντηση με τον Λεμούσια, όταν για πρώτη φορά του ζητήθηκε να βρει χρήματα για την Αναγέννηση, τη δημοτική παράταξη του Παπαγεωργόπουλου. «Εγώ ασκώ διοίκηση. Ούτε ο Παπαγεωργόπουλος. Εγώ. Ολοι όσοι πρέπει να γνωρίζουν θα γνωρίζουν» φέρεται ότι του είπε και του ζήτησε 5-6 εκατ. δραχμές (τότε) μηνιαίως. «Σκέψου τι μπορεί να γίνει και πες μου» ήταν τα λόγια του.
Ο Σαξώνης είπε ότι τα πρώτα χρόνια τα υπεξαιρεθέντα ήταν 50-60 εκατ. δραχμές ετησίως. «Μου είπε ο Λεμούσιας να κλειδώνεις τα χρήματα στα συρτάρια στο γραφείο σου. Καθόμουν κλειδωμένος και τον περίμενα να έρθει να πάρει τα λεφτά... Τα πρώτα δύο χρόνια οι συναντήσεις γίνονταν στο γραφείο. Μισή ώρα μετά το πέρας του ωραρίου. Σε μια πρόχειρη σακούλα έβαζα τα λεφτά και του τα έδινα...». Επαιρνε όμως τα χρήματα και από το κατάστημα της συζύγου του, στην Οδό Ανθέων. «Εκεί ερχόταν επειδή ήταν πολλά τα λεφτά και δεν μπορούσα να τα κρατήσω...».
Ο Σαξώνης είπε ότι τα πρώτα προβλήματα τα αντιμετώπισαν όταν έφτασαν στο τέλος του έτους και έπρεπε να δουν πώς θα γίνει η οριστική δήλωση στη ΔΟΥ. «Βρήκα τη λύση της πλαστογραφίας των εντύπων της ΔΟΥ, ενημέρωσα τον Λεμούσια και μου είπε ''προχώρα''...».
Ο Π. Σαξώνης μίλησε για εμπλοκή του δημάρχου από το 2001 «όταν αρχίζουν και ξεφεύγουν τα νούμερα». Ο ίδιος υποψιάστηκε πως τα χρήματα δεν κατέληγαν μόνο στην Αναγέννηση, στον λογαριασμό της οποίας γνώριζε ότι συνδικαιούχοι ήταν τόσο ο δήμαρχος όσο και ο γενικός γραμματέας. «Κάνω ερώτηση τότε στον Λεμούσια αν γνώριζε ο δήμαρχος. ''Ο δήμαρχος δεν θέλει να γνωρίζει τα χρήματα από πού προέρχονται'' ήταν η απάντησή του.
Ανεξέλεγκτοι...
«Φτάσαμε να παίρνουμε 2,5 - 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο»
Το 2001 τα πλαστά έφτασαν τα 120 εκατ. δραχμές και μετά έγιναν πολύ περισσότερα» είπε ο Σαξώνης, προσθέτοντας: «Κατάλαβα ότι δεν ήταν για την Αναγέννηση. Δεν μπόρεσα να το σταματήσω. Ούτε να κάνω καμία παρέμβαση. Από τότε άρχισα να παίρνω το 10% από αυτά τα χρήματα. Μιλάμε για μεγάλο ποσό.
Μερικές χρονιές αργότερα φθάναμε τα 2,5 ? 3,5 εκατ. ευρώ. Εφτασα να παίρνω 300.000 ευρώ τον μήνα σε μετρητά... Ξέφυγα και εγώ το 2003 που ασχολήθηκα με τον νυχτερινό χώρο... Ολα ήταν ρόδινα. Δεν υπήρχε πρόβλημα ούτε από ελεγκτικούς μηχανισμούς ούτε από ορκωτούς», κατέθεσε. Ο Π. Σαξώνης αναφέρθηκε στη σχέση Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια και στα σημεία που συνδέονταν με τον πρώτο. Είπε ότι τα γραφεία τους στο δημαρχιακό μέγαρο επικοινωνούσαν απευθείας με μία πόρτα και ανέφερε ότι σε κάποια συνάντηση ο Λεμούσιας του έδειξε την πόρτα και του είπε ότι «κάποια από τα χρήματα τα αφήνει δίπλα στο γραφείο του δημάρχου, χωρίς ο τελευταίος να γνωρίζει από πού προέρχονται».
Η...ρήξη
Σε ερώτηση όμως του προέδρου απάντησε ότι δεν είχε ιδία γνώση αυτής της συναλλαγής. «Αν έδινε ή δεν έδινε λεφτά ο Λεμούσιας στον δήμαρχο δεν μπορώ να το ξέρω, ούτε πόσα έφταναν στο γραφείο του» είπε... Αναφορικά με το τι ακριβώς γνώριζε ο δήμαρχος επικαλέστηκε και ένα έγγραφο ασφαλιστικού ταμείου από τον Νοέμβριο του 2003, το οποίο ενημέρωνε τον δήμο ότι υπήρχαν χρέη. Οπως είπε και από το ταμείο συντάξεων υπήρξαν ανάλογες ενοχλήσεις, προκαλώντας πανικό στις υπηρεσίες. «Φοβηθήκαμε μην έρθουν για έλεγχο» είπε.
Σύμφωνα με τον Π. Σαξώνη, οι πληροφορίες που υπήρξαν το 2006 για ρήξη των σχέσεων Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια για κάποιες σκανδαλώδεις απαλλοτριώσεις και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε βάρος του δεύτερου, προκάλεσαν ταραχή, αφού υπήρχε το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί στη θέση του γενικού γραμματέα.
Για την αλλαγή των σχέσεων του πρώην γενικού με τον Β. Παπαγεωργόπουλο την περίοδο εκείνη, ο Π. Σαξώνης είπε ότι η ενδιάμεση πόρτα που είχαν στα γραφεία τους κλειδώθηκε, ενώ από τότε στο γραφείο του δημάρχου εγκαταστάθηκε η σύζυγός του.
«Τουλάχιστον ο Λεμούσιας δεν έμπαινε άλλο», είπε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ
«E» 13/1
τωρα πηγαινε για υπνο...:original:
Και μισολιτρο να είχε τι παει να πει να κλήσει τον δρόμο; Πάτε καλα μωρά τι λέτε τι υποκρισία ειναι αυτή τι κωλοτουμπες ειναι αυτές; Ο έλληνας δεν αλλάζει κραζει τους άλλους κάνει τα ίδια για κλοτσιδια είμαστε όλοι καλα μας κάνουν απαίσια νοοτροπία 5 γενιές να περάσουν δεν αλλάζει.απλωστε σεντόνια απο κάτω ρίχτερ και κανά μπινελικι τεκμηριωμένο και αυτο με επιχειρήματα και τι ειναι αυτά που λες, και εσυ ,να εγω ,και αυτοί εκείνο,σεβασμός ρε στον συνάνθρωπο σεβασμός σε όλους θα υπάρξει ποτέ σεβασμός σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο με τους απαισιουσ σε νοοτροπια κατοίκους . Γιατί δεν φεύγω αφού δεν Μ αρέσει τότε να τους βλέπω; Ε γιατί είμαι μ@λακας σας καλυψα;
εισαι ΠΑΠΑΡΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ :shok::shok:
@ρ$^%@$#$^@^#@&%&$#%@&$..........ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΣΣ
ναι αλλα αποτι ειδες δεν πτοουνται σταθη.συνεχιζουν τις εντολες που εχουν και που βολευουν και τους ιδιους.ειδες με την καταθεση να αλλαξανε γνωμη?οχι.αντιθετα εψαξαν τροπο να βρουν αλλο οπλο.και βρηκαν.παρε ενα φορο πολυτελειας.τωρα τι θα κανεις?θα μεινεις παλι στην καταθεση που ειναι πλεον ξεπερασμενη και δεν εχει αποτελεσματικοτητα?
δεν λεω οτι θα καταφερουμε κατι.αλλα θα το φωναξουμε,θα το παλεψουμε.και οτι γινει.και δεν χρειαζεται να μαλωσει κανεις θωμα.παμε,σβηνουμε,βαζουμε πλακατ και οτι αλλο θελετε και φευγουμε.δεν θα ειναι μονο ο μ5 εκει.επιμενω αν γινει οργανωμενα θα ερθουν και αυτοι που εχουν ταπεινα κυβικα και τους αρμεγουν το ιδιο.αμα θες μην φερνεις το μ5.φερε ενα αλλο αν εχεις για να μην καρφωνεσε η' αισθανεσαι ασχημα.η' ελα χωρις ελα με καποιον αλλο.η συμετοχη μετραει.
ξεχνατε κατι ...οσοι πηραν λιγο πιο ακριβα αυτοκινητα δεν το εκαναν επειδη ηταν χαζοι.μπορει οταν το πηραν πριν την κριση να τους επαιρνε.μετα ομως με τις απολαβες να μειωνονται στο μισο και τους φορους να αυξανονται δεν τους παιρνει.και υπαρχουν πολλοι τετοιοι ειδικα αυτους με τα 2χιλιαρα κυβικα που τους κοροιδεψαν.
ειπαμε δεν παμε να βγαλουμε κατι.παμε να διαμαρτυρηθουμε.να στειλουμε μυνημα να τα βρουν απο αλλου.να κοψουν τα δικα τους εξοδα απο κινητα και βουλευτικα αυτοκινητα και να πηγαινουν με τα δικα τους,απο την τσεπη τους,δεν με νοιαζει.
οσο τους αφηνουμε ησυχους,τοσο θα ξεθαρευουν.
@ρ$^%@$#$^@^#@&%&$#%@&$..........
περιμενε ενα λεπτακι...
Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα - Πάρτι με απευθείας αναθέσεις
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Η τακτική που ακολουθούσαν είναι να σπάνε ένα έργο μεγάλης αξίας σε τόσα κομμάτια έτσι ώστε λόγω της μικρότερης δαπάνης να παρακάμψουν το νόμο για την υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού. Ετσι προχωρούσαν σε απευθείας ανάθεση σε εργολάβους της επιλογής τους και έκαναν «χρυσές δουλειές».
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Βλάικος Παναγιώτης - πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου, Περίσσης Σταμάτης - πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου, Τσιτσές Δημήτριος - πρώην Δήμαρχος Τεμπών, Καρυούδης Γεώργιος - Αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Κοντορίζος... - πρώην Δήμαρχος Πορταριάς, Κουντέλιας Ιωάννης - πρώην Αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ταμήλος Μιχαήλ - πρώην Δήμαρχος Τρικάλων, Ζιώγκος Αθανάσιος - πρώην Δήμαρχος, Καραλαριώτου Ειρήνη - Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Μπαρτζώκης Γ. - Δημοτικός Σύμβου- λος, Βούλγαρης Αλ. - Δήμαρχος.
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ελέγχονται οι: Σταυρόπουλος Στέργιος - πρώην Νομάρχης Ν. Ροδόπης, Αλεξανδρής Γεώργιος - πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Παπανικολάου Χρήστος - πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Αραμπατζής Αθανάσιος - πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας, Κουτσογιάννης Χρήστος - πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Τσεπέλης Εμμανουήλ - πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης.
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί των: Χειμάρα Αθανάσιου - πρώην Νομάρχη, Καραβανά Δημήτριου - πρώην Δημάρχου, Τζιβελέκα Νικόλαου - πρώην Δημάρχου, Μπουραντά Αθανάσιου - Νομάρχη, Παπαδόπουλου Λεωνίδα - πρώην Αντιδημάρχου, Σκριμπόνη Κων/νου - πρώην Αντιδημάρχου.
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Εχουν ανοιχθεί οι λογαριασμοί των: Βρανό Δημ. - πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, Αλεξανδρή Ιωαν. - Δημάρχου Περαίας Ν. Θεσσαλονίκης, Τάνου Γεώργιου - τέως Νομάρχη Ν. Πέλλας, Μακραντωνάκη Νικ. - πρώην Αντιδημάρχου, Ευαγγελίδη Λάζαρου - πρώην Δημάρχου Σκοτούσας Ν. Σερρών, Ιορδανίδη Θεόδωρου - πρώην Κοινοτάρχη Στίβου Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης, Τζίντζιου Ιωάννη - νυν Δημάρχου Σιθωνίας, τέως Αντινομάρχη Ν. Χαλκιδικής, Ράνου Ιωάννη - Αντιδημάρχου Καλλικράτειας Ν. Χαλκιδικής. Επίσης ελέγχονται οι: Τσαμασλή Γεωργ. - τέως Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Δανιηλίδης Συμεών - Δημάρχου Νεαπόλεως Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλος Κων/νος - πρώην Νομάρχη Θεσ/νίκης, Λαφαζανίδης Ευστάθιος - πρώην Δημάρχου Κορδελιού Ν. Θεσσαλονίκης, Ασλανίδης Χαράλαμπος - πρώην Δημάρχου Βερτίσκου Ν. Θεσσαλονίκης, Καραμπάτζος Αναστάσιος - Δημάρχου Νάουσας, Τζόλλας Μιχαήλ - πρώην Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Παπαγιάννης Κων/νος - πρώην Δημάρχου, Καμπέρης Γεώργιος - πρώην Δημάρχου Μυγδονίας. Παπαστεργίου Γεωργ. - πρώην Νομάρχη Ν. Πιερίας, Χατζηαλέξης Ιωάννης - τέως Αντιδημάρχου Καλλικράτειας.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Μαχειμάρης Γεώργιος - πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος - πρώην Νομάρχης Ζακύνθου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Χατζηκομνηνός Αριστείδης - τέως Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παλαιολόγου Γεώργιος - τέως Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Βογιατζής Παύλος - τέως Νομάρχης, τέως Δήμαρχος, Ιωάννης Βατός - νυν Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης.
ATTIKH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ελέγχονται οι: Αρκουδάρης Αριστείδης - πρώην Νομάρχης Δυτικής Αττικής, Χρυσός Αλέξανδρος του Παντελή - πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας, Μπουραιμής Δημήτριος του Σωτηρίου - Δήμαρχος Ανω Λιοσίων - Φυλής - Ζεφυρίου, Ξύδης Βασίλειος - Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού, Τζίτζιφας Δημήτριος - πρώην Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Γεωργίου Ευάγγελος - Δήμαρχος Σχηματαρίου, Λουίζος Ιορδάνης - Δήμαρχος Νέας Μάκρης, Δρίκος Γεώργιος - Δήμαρχος Μάνδρας, Γάσπαρος Διονύσιος - πρώην Νομάρχης, Καρακας Σωτήριος - πρώην Αντινομάρχης, Φιλίππου Πέτρος - Δήμαρχος Σαρωνίδας, Αδάμης Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος Σαρωνίδας, Φασούλας Παναγιώτης - πρώην Δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος - Δήμαρχος Αμαρουσίου, Αλούκος Αλέξανδρος - πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσιτσάνης Γεώργιος - πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Μαντζουράνης Κωνσταντίνος - πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσαμπαρλής Νικόλαος - πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Κοσμάς Γεώργιος του Μιλτιάδη - Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης, Μπούσουλας Ιωάννης - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα, Τσάβαρης Ιωάννης - Δήμαρχος Σαλαμίνας, Κόκκαλης Γεώργιος - Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας, Ρούσσος Αγγελος - πρώην Δήμαρχος Θήρας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Βέλου - με διαχειριστή τον τότε Δήμαρχο.!
KΡHTH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Εχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κουράκη Ιωάννη - Δημάρχου Ηρακλείου, Μαστοράκη Εμμαν. - πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Ελέγχονται οι: Χατζηδιάκος Φώτιος - Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παπουρας Αλέξανδρος - πρώην Δήμαρχος Αρχάγγελου Ρόδου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των: Ταγαρά Νικόλαου - πρώην Νομάρχη, Αντωνοπούλου Βασιλικής - πρώην Νομαρχιακής Συμβούλου Ν. Μεσσηνίας, Λαουδιά Ιωάννη - Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Νικολάου Κωνσταντίνου - πρώην Δημάρχου Νέας Τίρυνθας, Χελιώτη Κωνσταντίνου - πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Ναυπλιέων, Τζιούμη Κωνσταντίνου - Δημοτικού Συμβούλου Δ. Τρίπολης.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ελέγχονται οι: Ζάγαρης Σπ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Μαραθώνα, Γιαννόπουλος Γεωρ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Ρόδου, Γκεραλης Σαβ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Αναβύσσου, Σπυρίδων Σπ. - πρώην Δήμαρχος Δήμου Πόρου, καθώς επίσης και πρώην Περιφερειάρχης, Μπαρούτσας Γεώργιος - πρώην Δήμαρχος σε Δήμους του Ν. Αρκαδίας, Νικήτας Κακλαμάνης - πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί και ελέγχθηκε το «πόθεν έσχες» των: Βογιατζή Ιωάννη - Αντιδημάρχου Θερμαϊκού, Αλεξανδρή Ιωάννη - Δημάρχου Θερμαϊκού, Χατζηαλέξη Ιωάννη - Αντιδημάρχου Ν. Καλικράτειας, Παπαγιάννη Κων/νου - πρώην Δημάρχου Κασσάνδρας, Κουπτσίδη Δημοσθένη - Νομάρχη Γρεβενών.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δημοτικές φάμπρικες πλαστών τιμολογίων
Βιομηχανία εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές δημοτικών επιχειρήσεων με προμηθευτές εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες πολιτών και εισαγγελικές παραγγελίες για εντοπισμό φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Οι έρευνες έχουν στραφεί και στην αναζήτηση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Γιαννιτσών (ΔΕΥΑΓ), η Αναπτυξιακή Φλώρινας, η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ), η Αναπτυξιακή Γρεβενών, δημοτική επιχείρηση στον Δήμο Νεαπόλεως καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
ΑΤΤΙΚΗ
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ, διερευνώνται οι ακόλουθες υποθέσεις:
Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου. Εχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έχουν ήδη καταλογισθεί παραβάσεις σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και αναμένονται καταθέσεις αιρετών προσώπων.
ΚΡΗΤΗ
Αναπτυξιακή Φλώρινας: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Φλώρινας σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού ενώ έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Τα στοιχεία βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από την υπηρεσία και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών. Γίνεται επεξεργασία των στοιχείων.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Αναπτυξιακή Δήμου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών.
Αναπτυξιακή Εταιρεία Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή ενός αιρετού προσώπου. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ερευνάται η εμπλοκή δύο αιρετών προσώπων και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν παρασχεθεί φορολογικά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα. Ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.
Δήμος Νεαπόλεως: Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε δημοτική επιχείρηση και έχουν καταλογισθεί φορολογικές παραβάσεις. Για εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται ένα αιρετό πρόσωπο.
Επίσης το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 έρευνα με βάση δελτία που απεστάλησαν από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ για εμπλοκή αιρετού προσώπου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών σχετικά με παράνομη ανάθεση έργου.
αυτοι ειναι μονο η κορυφη του παγοβουνου οπως λεγεται...
αντε γιαννο καλο βραδυ ρε...:hystericalbs1:
περιμενε ενα λεπτακι...
https://apodimos7ellinas.files.wordpress.com/2011/11/1_257e1.jpg
GiannisRob
13-01-13, 22:40
Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι και επαναλαμβάνω τις απόψεις πολλών από εδώ, αλλά κανείς δεν θίγει το ζήτημα της επιστροφής των κλεμένων.
50 εκατ. ¤ είναι κάπου το 40% των εσόδων από τα τέλη κυκλοφορίας αν δεν κάνω λάθος? Δεν είναι ψίχουλα!
Konstantinos E60
13-01-13, 22:43
Θα μας ζητήσουν και αλλη έκτακτη εισφορά για να χτίσουν φυλακη και να χώσουν μέσα τα λαμόγια.:hystericalbs1:
Skyline_IS
13-01-13, 23:41
Και που κατηγορουνται τι εγινε;Που γινεται υποτιθεται ξεσκονισμα λογαριασμων απο τους ραμπο του σδοε τι εγινε;Ο λεμουσιας ειναι τοσο καιρο προφυλακιστεος, κανα ευρω πηρε ποσω το κρατος; Απο ολους αυτους που ψαχνουν για υποπτο πλουτισμο θα παρει το κρατος κανα φραγκο πισω; Ο ζαχοπουλος μπηκε στο αρχειο ε;
Κατα τα αλλα με τις εκτακτες εισφορες θα σωθει το κρατος
Καλαβρυτα....., δυο καπουτσινο 9.30, κασεροπιτα 3.30......
Από 8,6% έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου. Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10% - 12%
eat shit and die
Στο κλείσιμο του 20% περίπου των καταστημάτων στην Ελλάδα και του 25% των καταστημάτων στην Ευρώπη καθώς και σε μείωση προσωπικού θα προχωρήσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης της δημόσιας προσφοράς στους μετόχους της Eurobank που θα του επιτρέψει να απορροφήσει την τράπεζα.
δωσεεεεε
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν όλες οι δικαστικές ένώσεις και 602 δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το Μνημόνιο ΙΙΙ κατά το σκέλος εκείνο που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών» στο Δημόσιο.
αυτοι εχουν τα μέσα βλέπεις
Στο κελί μου στην αρχή ήμουν με έναν θαυμαστή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αθωώθηκε ύστερα από 18 μήνες για κάποιον υποτιθέμενο φόνο που είχε κάνει. Ενα καλό παιδί, που έπαιζε μάλιστα κλαρίνο. Ηταν και δύο άλλα παιδιά από το Αγρίνιο. Μετά μεταφέρθηκε στο κελί μας ο Σαχπατζίδης του ΠΑΟΚ.
Τι θα φας σήμερα;
Φακές έχει και καρότα με πατάτες βραστές. Ε, θα πάρω μια σος από την καντίνα και θα φάω τις πατάτες. Το μόνο που μου φέρνουν απέξω είναι δημητριακά, ένα με ξηρούς καρπούς mixed. Και χθες έβρασα τσουκνίδα από τον κήπο και την έβαλα στο μαλλί - έχουμε και την αισθητική.
Πόσα χρωστάς;
Με τους τόκους και τα λοιπά είναι 10 εκατομμύρια.
Και η Rolls-Royce;
Μαλακίες τούμπανα, Rolls-Royce... Υπήρχε μία αντίκα Rolls-Royce, μία BMW, μία Bentley - όλα sponsoring. Δεν είχε άλλον η Ελλάδα τέτοιον. Ηταν η Lady Gaga, η Μαντόνα, ο Μπρους Γουίλις και ο Γαβαλάς. Τι να κάνω, αφού ήμουν έτσι; Οι Ντόλτσε - Γκαμπάνα ξέρεις πόσα εκατομμύρια χρωστάνε; Τους έβαλε κανένας μέσα; «Εμείς είμαστε το made in Italy, κύριε Μπερλουσκόνι μου», του είχαν πει. Και εγώ είμαι το made in Greece, γιατί με κλείνουν μέσα;
Λάκης Γαβαλάς: «Δεν τρώμε χαβιάρια στην έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού»
katsaraios
14-01-13, 00:22
Λάκης Γαβαλάς: «Δεν τρώμε χαβιάρια στην έκτη πτέρυγα του Κορυδαλλού»
Τον κανανε μεροκκαματο για εκδικηση χοντρικα αυτο ειναι το συμπερασμα ..
πηγες αδιαμφισβητητεςthumb
.....οσο τους αφηνουμε ησυχους,τοσο θα ξεθαρευουν.
Αυτο ειναι αληθεια,αλλα ο μονος ουσιαστικος τροπος να τους "αποθαρυνουμε" ειναι η ψηφος μας!!!
...εγω λεω να κανουμε υπομονη, να περιμενουμε τις επομενες εκλογες και να του δωσουμε να καταλαβει!!!!:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:
:whistle:....αν εως τοτε εχουμε χωρα και δεν θα ειμαστε κρατιδιο/αποικια καποιας ισχυρης χωρας....οι μνηστηρες ειναι πολλοι,......ισως να μας ρωτησουν και να μας πουν:
"Δυστυχως επτωχευσαμε,οι προτασεις για εξαγορα ειναι δελεαστικες,αλλα ας διαλεξουμε με "δημοκρατικο" τροπο ποιον θελουμε "καβαλα",ψηφιστε με λογικη και οχι με το συναισθημα,το ξερουμε οτι το '40 η Γερμανικη κατοχη ηταν δυσβασταχτη,αλλα αυτοι εχουν την καλυτερη προταση....δεν θελουμε να σας επηρεασουμε αλλα τα αυτοκινητα τους θα ειναι αφορολογητα αν τους προτιμησουμε....."
Και καπως ετσι αρχιζει η επανασταση/αντισταση.....θα ζησουμε μεγαλες στιγμες,δυστυχως.......
Η Εθνική αγνοούσε ότι έπρεπε να αποτιμήσει δανειακά χαρτοφυλάκια και άλλα περιουσιακά στοιχεία στην εύλογη αξία και βρέθηκε κατόπιν υποδείξεως των θεσμικών αρχών να διερευνά ποιο είναι το ύψος των νέων κεφαλαιακών αναγκών.
Τι προκύπτει ότι η Εθνική μπορεί να χρειαστεί από 1,5 έως 2 δις ευρώ πρόσθετα κεφάλαια από αυτά που έχουν υπολογιστεί.
Κατά ορισμένες πηγές φθάνουν τα 1,7 δις ευρώ.
Δηλαδή η Εθνική δεν θα χρειαστεί 9,75 δις ευρώ κεφάλαιο αλλά 11,45 δις ευρώ.
Καμ αγκεν?
''Ιορδανίδη Θεόδωρου - πρώην Κοινοτάρχη Στίβου Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης''
απο το χωριο μου! με την κορη του ειμαστε ''σειρες''..
Φουντωσα, διαμαρτυρομαι.
Ειπαμε.....μεσα εχω και εμπειρια απο τα ταξι.
υ.γ θα μας κλεισουν μεσα:hystericalbs1:
Σταθη απο το στοχαστρο μεχρι την φυλακη ειναι μακρυς ο δρομος....:original:
https://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/270092/ileia-evrize-tin-merkel-kai-katestrefe-germanika-aytokinita
Ηλεία: Έβριζε την Μέρκελ και κατέστρεφε γερμανικά αυτοκίνητα
Read more: https://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/270092/ileia-evrize-tin-merkel-kai-katestrefe-germanika-aytokinita#ixzz2HwE83yUn
katsaraios
14-01-13, 09:55
Σταθη απο το στοχαστρο μεχρι την φυλακη ειναι μακρυς ο δρομος....:original:
Μιχαλη ουτε φυλακη να τους βαλουνε ..
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑ
........................
...........................................
Και καπως ετσι αρχιζει η επανασταση/αντισταση.....θα ζησουμε μεγαλες στιγμες,δυστυχως.......
Με καλάσνικοφ εναντίον της ΝΔ-Κεδίκογλου: «Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου» https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=202371&catID=11
Αρχίσαμε !
Δεν τους λυπαμαι καθολου. Ολα πληρωνονται καποια στιγμη.
η ιστορια επαναλαμβανεται.μονο αυτο ξερουμε να κανουμε.να κοροιδευουμε ο ενας τον αλλο και μετα να παιρνουμε τα οπλα.και παντα διαλυουμε την χωρα και ερχονται οι απεξω να μας λυσουν τα προβληματα με ....το κατιτις σε ανταποδωση φυσικα...και μετα φωναζουμε οτι φταινε οι αλλοι....κυκλος σου λεω 100 χρονια και βαλε τωρα...
εγω για το μετα ανησυχω...τι ταση θα επικρατησει...ειναι σιγουρο οτι ο ελληνας θα αντιδρασει ,δεν προκειται να αντεξει...και δεν θα περιμενει τις εκλογες πολυ απλα γιατι παλι οι ιδιοι θα ειναι υποψηφιοι...
βασιλεια απετυχε,κομμουνισμος(οχι εδω αλλου) απετυχε,σοσιαλισμος του κωλου απετυχε,καπιταλισμος νεοφιλευθερισμος απετυχε,αριστερα μια ζωη διαιρεμενη και μαλωμενη,δεξια σκατα,κεντρο (λεμε τωρα) σκατα, τι αλλο δημοκρατικο (λεμε τωρα) απομενει?????
εγω θα ηθελα το συστημα της σκανδιναβιας,δεν ξερω πως το λενε η' τι ειναι ...μονο οτι δουλευει...λεω δεν ξερω γιατι ειναι ενα μιγμα σοσιαλοδημοκρατικου-καπιταλιστικου τα τελευταια χρονια που ομως δουλευει...αλλα εδω στην ελλαδα ποιος να το κανει αυτο,οι γελοιοι που μαλωνουν μεταξυ τους για την καρεκλα και την ματαιοδοξια τους?
ειλικρινα δεν ξερω....νομιζω οτι ολα τα κινηματα σταματουν για 2 λογους..πρωτον δεν ξερουν το μετα πως και γιατι,δεν υπαρχει δλδ οραμα η' και αν υπαρχει δεν ξερουν πως θα υλοποιηθει και η' δεν υπαρχει καποιος ηγετης η' τουλαχιστον ανθρωποι με ορεξη για προσφορα....
ghost-rider
14-01-13, 15:26
bimmerm για να γινουμε σκανδιναβια χρειαζομαστε μια μονο αλλαγη.
Να φυγουμε κ να ερθουν εδω οι Σουηδοι...
Κ εμεις οπου παμε... Ελλαντα θα το κανουμε...
Με καλάσνικοφ εναντίον της ΝΔ-Κεδίκογλου: «Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου» https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=202371&catID=11
Αρχίσαμε !
Δεν τους λυπαμαι καθολου. Ολα πληρωνονται καποια στιγμη.
Λεω εγω τωρα/........
πως καθε φορα που ειναι να ψηφιστεί η να περάσουν κάποια επώδυνα μέτρα ...καθε φορα να συμβαίνει κατι συνταρακτικό.....και ολες η ειδήσεις να ασχολούνται μονο με αυτό και οχΙ με το νεο φορολογικό....
ΠΙΝΟΣΕΤ-ΚΑΝΤΑΦΙ-ΣΑΝΤΑΜ-ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ-ΦΡΑΝΚΟ-........ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.....
bimmerm για να γινουμε σκανδιναβια χρειαζομαστε μια μονο αλλαγη.
Να φυγουμε κ να ερθουν εδω οι Σουηδοι...
Κ εμεις οπου παμε... Ελλαντα θα το κανουμε...
μεγαλη αληθεια!!!μοναδικη ρατσα!!!!:thumbsup::original::original::clap1 :
Λεω εγω τωρα/........
πως καθε φορα που ειναι να ψηφιστεί η να περάσουν κάποια επώδυνα μέτρα ...καθε φορα να συμβαίνει κατι συνταρακτικό.....και ολες η ειδήσεις να ασχολούνται μονο με αυτό και οχΙ με το νεο φορολογικό....
ΠΙΝΟΣΕΤ-ΚΑΝΤΑΦΙ-ΣΑΝΤΑΜ-ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ-ΦΡΑΝΚΟ-........ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.....
Ειναι οι λεγομενες φωτοβολιδες φιλαρακο.
Σήμερα που και επίσημα πλέον παραδίδεται η εθνική κυριαρχία με το ΦΕΚ 20 (Παράρτημα Παράγραφος 4.
4.1. Η παρούσα Συμβαση Τροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάτε απο ή σε σχέση με αυτή θα διεπονται και θα ερμηνευονται σύμφωνα με το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...
4,4. Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ, Π Α Ρ Α Ι Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι με την παρούσα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ απο κάθε δικαίωμα ασύλίας που ηδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών... κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης η άλλης διάταξης ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης η αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων...), εντελώς τυχαία κάποιοι "σκληροί τρομοκράτες" έριξαν καμια δεκαριά σφαίρες σε μια επιγραφή (!) της ΝΔ κι όλα τα κανάλια της κυβερνητικής προπαγάνδας και της λάσπης ασχολούνται με αυτό.
Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με απροκάλυπτη επιχείρηση προβοκάτσιας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απ'τα ουσιώδη?
Μπα, θεωρίες συνωμοσίας...:whistle:
Σήμερα που και επίσημα πλέον παραδίδεται η εθνική κυριαρχία με το ΦΕΚ 20 (Παράρτημα Παράγραφος 4.
4.1. Η παρούσα Συμβαση Τροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάτε απο ή σε σχέση με αυτή θα διεπονται και θα ερμηνευονται σύμφωνα με το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...
4,4. Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ, Π Α Ρ Α Ι Τ Ο Υ Ν Τ Α Ι με την παρούσα ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ απο κάθε δικαίωμα ασύλίας που ηδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών... κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης η άλλης διάταξης ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης η αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων...), εντελώς τυχαία κάποιοι "σκληροί τρομοκράτες" έριξαν καμια δεκαριά σφαίρες σε μια επιγραφή (!) της ΝΔ κι όλα τα κανάλια της κυβερνητικής προπαγάνδας και της λάσπης ασχολούνται με αυτό.
Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με απροκάλυπτη επιχείρηση προβοκάτσιας και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απ'τα ουσιώδη?
Θα δάνειζες λεφτά σε κάποιον χωρίς να εξασφαλιστείς οτι θα τα πάρεις πίσω??........αυτοί γιατί να το κάνουν??
Γιατι φτασαμε να δανειζομαστε ειναι το θεμα.
Αν ξεκινήσουμε απο τον ανδρεα το 81 που έφτιαξε ενα δημόσιο τέρας και ενα συνδικαλισμό εξωφρενικό......και καταληξουμε στους παπάρες.......δεν νομιζω να θέλει παραπέρα εξήγηση. περαν του οτι κανένας τους δεν ηταν πραγματικός Ελληνας.....:whistle:
Bazil Van Sinner
14-01-13, 18:11
εγω για το μετα ανησυχω...τι ταση θα επικρατησει...ειναι σιγουρο οτι ο ελληνας θα αντιδρασει ,δεν προκειται να αντεξει...και δεν θα περιμενει τις εκλογες πολυ απλα γιατι παλι οι ιδιοι θα ειναι υποψηφιοι...
βασιλεια απετυχε,κομμουνισμος(οχι εδω αλλου) απετυχε,σοσιαλισμος του κωλου απετυχε,καπιταλισμος νεοφιλευθερισμος απετυχε,αριστερα μια ζωη διαιρεμενη και μαλωμενη,δεξια σκατα,κεντρο (λεμε τωρα) σκατα, τι αλλο δημοκρατικο (λεμε τωρα) απομενει?????
συμφωνω και επαυξανω bimmerm,να συμπληρωσω πως απο την απελευθερωση απο τους τουρκους και μετα δεν μπηκε καποιος φιλοπατρις να κουμανταρει αυτο το κρατος.
Δεν αναφερες την δικτατορια του Παπαδοπουλου,η οποια για αλλους εκανε πραγματα για αλλους οχι!
Δηλωνω καθετα αντιθετος με τα στρατιωτικα "πολιτευματα" και νομους,αλλα
κατι διαβασα τωρα τελευταια,οτι ο Στρατηγος Φρ.Φραγκουλης
ετοιμαζει κομμα! ....
το ανεφερα πλαγιως
τι αλλο δημοκρατικο (λεμε τωρα) απομενει?????
Θα δάνειζες λεφτά σε κάποιον χωρίς να εξασφαλιστείς οτι θα τα πάρεις πίσω??........αυτοί γιατί να το κάνουν??
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί.
Το θέμα είναι τι κάνουν οι κυβερνώντες μας που έχουν κάνει τσιφλίκι τη χώρα χωρίς να τους ανήκει και την έχουν υποθηκεύσει για 50 και βάλε χρόνια τη στιγμή που οι βασικοί υπαίτιοι του σημερινού χάους ζουν ανενόχλητοι και πλουσιοπάροχα τη ζωούλα τους.
Οι χώρες δεν είναι περιουσία κανενός για να υποθηκεύονται και να ξεπουλιούνται.
Με προλαβες Αρη. Σημερα ειναι μια θλιβερη μερα για τη χωρα. Τη χωρα που υπηρετησα(με), τη Χωρα μας.
Οι αλητες και πουλημενοι, δεν φτανει που μας εφεραν μεχρι εδω, τωρα θα εγκρινουν και την χωρις ορους παραδοση της....
Σαφως και δεν ειναι τυχαιο οτι συμβαινουν σημερα αυτα. Ουτε και η συναντηση με τον σοϊμπλε....
Ολοι καθαρματα ειναι
Σαφως και δεν ειναι τυχαιο οτι συμβαινουν σημερα αυτα. Ουτε και η συναντηση με τον σοϊμπλε....
Ολοι καθαρματα ειναι
thumbthumbthumbthumb
ονειρευομαι καμμια φορα μεσα στην οργη μου, τους πολτικους που περασαν απο την βουλη και κυριως τους αρχηγους μπροστα μου να τους ανακοινωνω ,οτι τους κανω κατασχεση την περιουσια κινητη και ακινητη και τραπεζικων λογαριασμων στο εξωτερικο,τους αφαιρω την ελληνικη υπηηκοτητα και τους αποκλειω εισοδο στην χωρα εφορου ζωης.τους στελνω στον διαολο εξω απο την ελλαδα χωρις μια στην τσεπη τους και μετα τους διαπομπευω σε ολα τα ξενα δικτυα του κοσμου σαν καταζητουμενους αποτυχημενους πολιτικους-ελληνες-εγκληματιες...
ονειρο θα μεινει...ποτε γαμωτο θα υπαρξει φωνη λαου οργη θεου στην ελλαδα?γιατι μονο στην ισλανδια υπηρξε? εκει και τους υπευθυνους δικασανε και τσαμπουκα στην τροικα χωσανε και αρχιζουν τωρα να επιστρεφουν το χρεος.και ειχαν διαφορετικο,πιο σκατα προβλημα απο εμας.αυτα ειναι...
και επειδη τωρα το ειδα ,ναι ολοι καθαρματα ειναι αλλα ποιοι τους ψηφιζουν ξανα εδω και 3 χρονια σε 3 εκλογες?
Bazil Van Sinner
14-01-13, 18:38
βικινγκς vs διονυσιακα οργια σημειωσατε 1 .
ghost-rider
14-01-13, 19:09
Το θέμα δεν είναι τι κάνουν αυτοί.
Το θέμα είναι τι κάνουν οι κυβερνώντες μας που έχουν κάνει τσιφλίκι τη χώρα χωρίς να τους ανήκει και την έχουν υποθηκεύσει για 50 και βάλε χρόνια τη στιγμή που οι βασικοί υπαίτιοι του σημερινού χάους ζουν ανενόχλητοι και πλουσιοπάροχα τη ζωούλα τους.
Οι χώρες δεν είναι περιουσία κανενός για να υποθηκεύονται και να ξεπουλιούνται.
Το θεμα δεν ειναι τι κανουν οι κυβερνωντες Αρη.
Το θεμα ειναι τι κανει ο λαος για τους κυβερνωντες που επιλεγει...
Και δεν εννοω αν κανει νταβαντουρι πορειες και να τα σπασει ολα.
Αυτα ειναι αντιδημοκρατικα πραγματα.
Εννοω αν κανει τιποτα με την ψηφο του...
Δημοκρατια εχουμε. Αλλα ο λαος... Δεν σκοπευει να κανει τιποτα.
Μονο φασαρια κατοπιν εορτης. Εχουμε γεμισει τσαμπα μαγκες τελικα...
Θα απαντησω σε λιγο...βγαινω στο μπαλκονι εχει μαζευτει ολη η γειτονια γιατι καποιος βαζει πετρελαιο μαλλον....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Η απαντηση... thumb
https://www.youtube.com/watch?v=yC0tmnyAYtc&list=LLc3CGlE0Fn21JIJFKy43-MQ
Παιδια η προηγουμενη γενια ειναι οι πατεραδες μας, επομενως βρισκομαστε ολοι σχεδον στην ιδια γενια αφου οι γενιες αλλαζουν καθε 25-30 χρονια.
Παιδια η προηγουμενη γενια ειναι οι πατεραδες μας, επομενως βρισκομαστε ολοι σχεδον στην ιδια γενια αφου οι γενιες αλλαζουν καθε 25-30 χρονια.
ναι οντως... απλα ενας στην ηλικια μου αντε να την εκανε 1-2 φορες τη μ@λακια...
ο 40αρης...22/4=5.5 βαλε 6!
6 φορες να ψηφισεις το ιδιο κατι τρεχει!:th_Laie_67-1:
Bazil Van Sinner
14-01-13, 22:15
ναι οντως... απλα ενας στην ηλικια μου αντε να την εκανε 1-2 φορες τη μ@λακια...
ο 40αρης...22/4=5.5 βαλε 6!
6 φορες να ψηφισεις το ιδιο κατι τρεχει!:th_Laie_67-1:
διαφωνω,και συ και γω(32)αν ζουσαμε αυτη την 20-30ετια,με αυτο το συστημα που επικρατουσε ,μπορει να τους ψηφιζαμε!Μην συγκρινεις την κριση που εχεις εσυ τωρα με ενα 22αρη το 1982 για παραδειγμα η' το 1992 !!!Τοτε περνουσαν ζαχαρη φιλε,και κατεβαιναν στον ανδρεα και στο κωστακη χιλιαααααδες,αφου τους τα'ι'ζε και περνουσαν και καλα....το ιδιο συμβαινει και με τους νοσταλγους της χουντας.Εχουμε εδω κανα 2-3 που εχουν βαλει και αυτοκολλητο τον φοινικα στο χουρντα τους πανω..."μονο ενας παπαδοπουλος θα μας σωσει "λενε,και πιανω ενα και τον ρωταω,γιατι???
Ξερεις τι με απαντησε????"Μας εκανε τουαλετα" :shok::shok::shok: "μας εδωσε δανεια":shok::shok: θαλασσοδανεια (https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%B4%C E%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF):shok::shok: που δεν πληρωθηκαν ποτε!Σωθηκαν φιλε!Δεν σπουδασαν ,δεν μορφωθηκαν.δεν τους πειραξε ποτε κανεις,μπηκαν και στον ΤΟΕΒ,πηραν και μισθο και καποιο και εφαπαξ απο τους μεγαλυτερους!
Και ελα εσυ νεαρε μου,που εχεις μια ζωη μπροστα,που εχεις γνωσεις υπερπολλαπλασιες απο το μεσο ορο ολων αυτων των τυπων,που εχεις ονειρα,ονειρα με εικονες,οχι φαντασιες,ονειρα....ελα να τους αποδειξεις οτι η Γη ειναι στρογγυλη,οτι η δημοκρατια ειναι αλλιως,οτι δεν θα σου χαρισουν ξανα ποτε καμια μ@λ@κι@ σου,οτι αμα εισαι τιμιος και σωστος θα πας μπροστα,ορθιος οχι σκυφτος και σκουντητος,,,,
Για να μην σε παω ακομη μια γενια πισω,στους παππουδες μας....:whistle:
διαφωνω,και συ και γω(32)αν ζουσαμε αυτη την 20-30ετια,με αυτο το συστημα που επικρατουσε ,μπορει να τους ψηφιζαμε!Μην συγκρινεις την κριση που εχεις εσυ τωρα με ενα 22αρη το 1982 για παραδειγμα η' το 1992 !!!Τοτε περνουσαν ζαχαρη φιλε,και κατεβαιναν στον ανδρεα και στο κωστακη χιλιαααααδες,αφου τους τα'ι'ζε και περνουσαν και καλα....το ιδιο συμβαινει και με τους νοσταλγους της χουντας.Εχουμε εδω κανα 2-3 που εχουν βαλει και αυτοκολλητο τον φοινικα στο χουρντα τους πανω..."μονο ενας παπαδοπουλος θα μας σωσει "λενε,και πιανω ενα και τον ρωταω,γιατι???
Ξερεις τι με απαντησε????"Μας εκανε τουαλετα" :shok::shok::shok: "μας εδωσε δανεια":shok::shok: θαλασσοδανεια (https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%BF%CE%B4%C E%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF):shok::shok: που δεν πληρωθηκαν ποτε!Σωθηκαν φιλε!Δεν σπουδασαν ,δεν μορφωθηκαν.δεν τους πειραξε ποτε κανεις,μπηκαν και στον ΤΟΕΒ,πηραν και μισθο και καποιο και εφαπαξ απο τους μεγαλυτερους!
Και ελα εσυ νεαρε μου,που εχεις μια ζωη μπροστα,που εχεις γνωσεις υπερπολλαπλασιες απο το μεσο ορο ολων αυτων των τυπων,που εχεις ονειρα,ονειρα με εικονες,οχι φαντασιες,ονειρα....ελα να τους αποδειξεις οτι η Γη ειναι στρογγυλη,οτι η δημοκρατια ειναι αλλιως,οτι δεν θα σου χαρισουν ξανα ποτε καμια μ@λ@κι@ σου,οτι αμα εισαι τιμιος και σωστος θα πας μπροστα,ορθιος οχι σκυφτος και σκουντητος,,,,
Για να μην σε παω ακομη μια γενια πισω,στους παππουδες μας....:whistle:
δεν μπορω να το νοιωσω αυτα που λες...γιατι απο μικρος θυμαμαι τον παππου μου να τους βριζει...ποσο μαλλον τον πατερα μου!
πφφφφ!
οσο για τους νοσταλγους της χουντας αααστο αλλη ιστορια...καμια σχεση!
δεν μπορω να το νοιωσω αυτα που λες...γιατι απο μικρος θυμαμαι τον παππου μου να τους βριζει...ποσο μαλλον τον πατερα μου!
πφφφφ!
οσο για τους νοσταλγους της χουντας αααστο αλλη ιστορια...καμια σχεση!
Εγω θέλω Βασιλιά....να νοιώθω πολυτέλεια....:thumbsup::thumbsup:
Εγω θέλω Βασιλιά....να νοιώθω πολυτέλεια....:thumbsup::thumbsup:
Του χρόνου στις γιορτές, φάε μια βασιλόπιτα να γλυκαθείς.
Του χρόνου στις γιορτές, φάε μια βασιλόπιτα να γλυκαθείς.
θέλω κορόνα και μεγαλεία......γιατι ρε!!!!....αφου κάνουμε πολυτελή διαβίωση....θελω ΒΑΣΙΛΙΑ τελος!!!!
Επιτέλους και κατι καλο και χρησιμο
Αλλάζει από τον Φεβρουάριο ο τρόπος υποβολής των μισθωτηρίων ενοικίασης
Ενεργοποιείται, από τον ερχόμενο μήνα, η ειδική υπηρεσία για την Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.
Με την εφαρμογή για την Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί, από τον υπολογιστή του, να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.
Μέχρι σήμερα, όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης αστικών ακινήτων, ανεξαρτήτως ποσού μισθώματος, ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.
Το συμφωνητικό πρέπει να αναφέρει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τόσο του εκμισθωτή όσο και του ενοικιαστή, καθώς και τον ΑΦΜ τους. Υποβάλλεται σε δύο αντίγραφα, από τα οποία το ένα επιστρέφεται θεωρημένο σε αυτόν που τα προσκόμισε και το άλλο παραμένει στην ΔΟΥ ή, σε περίπτωση αναρμοδιότητας, διαβιβάζεται στον προϊστάμενο της ΔΟΥ του εκμισθωτή.
Εάν ένα μισθωτήριο δεν θεωρηθεί από τον προϊστάμενο ΔΟΥ, στερείται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν λαμβάνεται υπόψη από τα δικαστήρια. Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντέγγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο.
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112977695
Δεν θελω να πω περισσοτερα δημοσιως Αρη, ισως σε καποια συναντηση.
Σε γενικες γραμες παντως και αφου αποδειχτηκε πως κανεις τους δεν ειχε οικονομικο οφελος παρα μονο υπηρεσιακο, ναι αδικα εμπλεξαν.
Απλα κοιτα τις συνομιλιες, ολο υποσχεσεις ηταν στους πληροφοριοδοτες χωρις τελικα να τους παρασχουν τιποτα. 'Η τελοσπαντων αυτα που τους παρειχαν ηταν ελαχιστα μπροστα στις πληροφοριες που αντλουσαν και το αποτελεσμα που εφεραν. Κανεις δεν δινει επειδη ειναι 'εκ πεποιθησεως ρουφιανος', ολοι κατι θελουν. Τα ζυγιζεις και αναλογως πρατεις. Ακροβατεις στα ορια του νομιμου και του ηθικου, αλλα απο τη στιγμη που δεν εχεις προσωπικο οφελος παρα μονο να πιασεις τον 'πιο ψηλα' νομιζω οφειλεις να το κανεις. Δυστυχως ο νομος δεν προστατευει αλλα οταν θελεις να πιασεις τα σκατα δεν υπαρχει περιπτωση να μην λερωσεις τα χερια σου.
Υ.Γ. Αν αποδειχτει οτι ειχαν προσωπικο οφελος, τα παιρνω ολα πισω.
Τα παίρνω ολα πίσω κύριοι...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα παίρνω ολα απο πίσω κύριοι...
πωπω
:shok: :shok: :shok:
Mπραβο ρε Πανουλη που αφησες και αυτη την παραμετρο εξ αρχης....αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.....και μπραβο που δεν προσπερασες το ποστ σου και παραδεχεσαι ενα θεμα, που εμεις δεν θα το "σκαλιζαμε" ξανα....
Παντως εγω απο προχθες ηθελα να γραψω για την πολυ καλη δουλεια των Λαρισαιων αστυνομικων:
Σπείρα «χρυσοδάκτυλων» εξάρθρωσε η αστυνομία στη Λάρισα
Είχαν αδυναμία στα χρυσαφικά και τα είδη… υψηλής τεχνολογίας.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα ηλικίας από 31 έως 65 ετών, στην πλειοψηφία τους Λαρισαίοι.
Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν διαπράξει 12 διαρρήξεις από τον Νοέμβριο του 2012 έως και σήμερα.
Η συνολική τους λεία ανέρχεται περίπου στα 50.000 ευρώ και αφορούσε κυρίως κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη (laptop κ.α.)
Αρκετά από τα κλοπιμαία κοσμήματα βρέθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο στη Λάρισα.
Επίσης βρέθηκαν και ναρκωτικά.
Οι αρχές αναζητούν και συνεργούς των συλληφθέντων ενώ απευθύνουν έκκληση σε όσους έχουν πέσει θύματα ληστείας το τελευταίο δίμηνο να σπεύσουν για την αναγνώριση κλοπιμαίων που πιθανόν τους ανήκουν.
onlarissa.gr
πωπω
:shok::shok::shok::shok:
Ειμαστε και ιδιοι.....
https://1.bp.blogspot.com/-JlC9mGr3HiA/UJFQ7lsxgeI/AAAAAAAAAXY/-ZmY5sT_MtI/s1600/2012-11-01+%25CE%2597+%25CE%25B4%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE% 25BF%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25B3%25CF% 2581%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25B9%25CC%2581%25CE% 25B1+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1+%25CF%2587%25C E%25BD%25CE%25B1%25CC%2581%25CF%2581%25CE%25B9%25C E%25B1+%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585+%25CE%2593%2 5CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9%25CC%2581%25CE%25BC%2 5CF%2580%25CE%25B5%25CE%25BB%25CF%2582.jpg
πωπω
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
https://www.newsbeast.gr/files/temp/95C5A36B7C7E5A51E6C98BDBFA802CD7.jpg
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται - Από τις 25/2 ξεκινούν οι αιτήσεις
Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Απριλίου 2013 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», δημόσιας δαπάνης 456 εκατ. ευρώ.
Τα ποσοστά ενίσχυσης των επενδύσεων κλιμακώνονται από 40 έως 60 %, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια, ενώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης και των λειτουργικών δαπανών (π.χ. ενοίκια, μισθοδοσία κλπ.) σε ποσοστό 25%, οι οποίες πάντως δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 40% του προϋπολογισμού του επιχειρηματικού σχεδίου.
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδύσεων είναι 15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης για τους κλάδους Μεταποίησης και Τουρισμού και 12 μήνες για το «Εμπόριο -Υπηρεσίες».
Οι δαπάνες, που ενισχύονται, περιλαμβάνουν: Κτίρια- εγκαταστάσεις, μηχανήµατα – εξοπλισµό παραγωγής, μεταφορικά μέσα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις προστασίας περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, δικαιώματα τεχνογνωσίας, πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, λογισμικό και υπηρεσίες, προβολή – προώθηση, αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές Δαπάνες.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονική διαδικασία, μέσω της ιστοσελίδας: https://www.ependyseis.gr/.
Οι εταιρείες που μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα
Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υφιστάμενες (με δύο ή περισσότερες διαχειριστικές χρήσεις) και νέες ή υπό σύσταση, στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός είναι 30.000 έως 300.000 ευρώ για τη Μεταποίηση, 20.000 έως 300.000 ευρώ για τον Τουρισμό και 20.000 έως 100.000 ευρώ για το Εμπόριο -Υπηρεσίες. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων των ενισχύσεων, είναι οι ακόλουθες, ανάλογα με την κατηγορία των ενισχυόμενων επιχειρήσεων (υφιστάμενες ή νέες - υπό σύσταση):
Υφιστάμενες Επιχειρήσεις:
- να μην εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας (Παράρτημα 3 του Οδηγού, που επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου)
- να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο σε έναν ή περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ της ίδιας Θεματικής Ενότητας
- να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης
- να είναι εγκατεστημένες και να έχουν καταστατική έδρα στην ελληνική επικράτεια
- να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι του Καν. (ΕΚ) 800/2008 (Παράρτημα 4 του Οδηγού)
- να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,
- να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης
- να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας ή την υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής ή πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο, σε περίπτωση που βάσει νόμου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας. Επιχειρήσεις, που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας, καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για έκδοση ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, απορρίπτονται εξαρχής από το Πρόγραμμα
- να μην είναι προβληματικές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 2. παρ. 2.1, σημεία 9,10,11 των κατευθυντηρίων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2004/C/244/02)
- να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε.
- να τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
- να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές, όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές, που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.)
- να υποβάλλουν στα επενδυτικά σχέδιά τους δαπάνες, που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
- να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά τους σχέδια δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
- να υποβάλλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.
Νέες - Υπό σύσταση Επιχειρήσεις:
- να μην εμπίπτουν ή να δεσμεύονται ότι δεν θα εμπίπτουν στα κριτήρια διαχωρισμού πράξεων των Ταμείων με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας
- να υλοποιήσουν το επενδυτικό σχέδιο σε έναν ή περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ της ίδιας Θεματικής Ενότητας
- οι νέες επιχειρήσεις να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την υποβολή της επενδυτικής πρότασης, ή, οι υπό σύσταση επιχειρήσεις να διαθέτουν τον/τους δηλούμενο/ους ΚΑΔ πριν την πρώτη εκταμίευση επιχορήγησης
- να είναι εγκατεστημένες ή να προτίθενται να εγκατασταθούν στην Ελληνική επικράτεια
- να έχουν ή να δεσμευτούν ότι θα έχουν την ιδιότητα της Μικρομεσαίας Επιχείρησης σύμφωνα με το Παράρτημα Ι του Καν. (ΕΚ) 800/2008, λαμβανομένων υπόψη των όρων για τη διατήρηση της ιδιότητας αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παραγρ. 2 αυτού (Παράρτημα 4 του Οδηγού)
- να λειτουργούν νόμιμα, δηλαδή να έχουν την κατά περίπτωση εν ισχύ άδεια λειτουργίας ή την υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση έκδοσης/ανανέωσης αυτής ή πιστοποιητικό από το αρμόδιο Επιμελητήριο σε περίπτωση που βάσει νόμου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας. Επιχειρήσεις, που στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας, καθώς και επιχειρήσεις των οποίων η άδεια έχει λήξει χρονικά και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για έκδοση ανανεωμένης άδειας λειτουργίας μέχρι την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, απορρίπτονται εξαρχής από το πρόγραμμα. Ειδικά οι υπό σύσταση επιχειρήσεις πρέπει να δεσμεύονται ότι θα λειτουργήσουν νόμιμα και να πληρούν τον παρόντα όρο στην ολοκλήρωση του έργου τους
- να λειτουργούν ή να προτίθενται να λειτουργήσουν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: ατομική επιχείρηση, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., Ι.Κ.Ε
- να τηρούν ή να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν εφόσον εγκριθούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας του Κ.Β.Σ.
- να μην βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση (μόνο για τις νέες επιχειρήσεις)
- να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης (μόνο για τις νέες επιχειρήσεις)
- να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπηρέτησης κ.λ.π.)
- να υποβάλλουν στα επενδυτικά σχέδιά τους δαπάνες που δεν έχουν χρηματοδοτηθεί και δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
- να δεσμευτούν ότι τα επενδυτικά σχέδια δεν έχουν υποβληθεί για ένταξη και δεν θα υποβληθούν σε άλλο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους
εφόσον αιτηθούν λειτουργικές δαπάνες, θα πρέπει ο κύριος μέτοχος της επιχείρησης να μην έχει κλείσει κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην ίδια σχετική αγορά ή σε όμορες αγορές
- να υποβάλλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ./υπό σύσταση επιχείρηση.
Μένουν εκτός τα αγροτικά προϊόντα
Εκτός του προγράμματος είναι η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν επιτρέπεται από τον κοινοτικό κανονισμό. Η πρώτη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων επιδοτείται από το τέως FEOGA.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
- Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας και Αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας ή Βεβαίωση παρακράτησης (απόδοσης) φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
- Σύμβαση εκχώρησης επιχορήγησης με τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα, εφόσον έχει γίνει εκχώρηση
- Πρακτικό, όπου δηλώνεται ότι δεν έχει εκχωρηθεί η επιχορήγηση, εφόσον δεν έχει γίνει εκχώρηση.
- Πρακτικό Δ.Σ. για Α.Ε.
- Πρακτικό Γ.Σ. για Ε.Π.Ε.
- Τυχόν τροποποιήσεις του καταστατικού σύστασης της εταιρίας και ΦΕΚ
- Βεβαίωση της οικείας Περιφέρειας περί μη περαιτέρω τροποποίησης του καταστατικού
- Πιστοποιητικό μη πτώχευσης και μη αίτησης για πτώχευση
- Πιστοποιητικό μη θέσης σε εκκαθάριση
- Πιστοποιητικό μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση
- Για ορισμό εκπροσώπου για είσπραξη χρημάτων, εφόσον δεν έχει γίνει εκχώρηση
- Πρακτικό Δ.Σ. για Α.Ε
- Πρακτικό Γ.Σ. στις Ε.Π.Ε.
- Μετοχική σύνθεση και σύνθεση του Δ.Σ.
- Αθεώρητο τιμολόγιο επιχορηγήσεων § 3 του άρθρου 12 του ΠΔ 186/26-5-92)
- Απόδειξη παραλαβής της επιταγής εφόσον η πληρωμή γίνεται με επιταγή ή απόδειξη είσπραξης αν γίνει απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό του δικαιούχου.
Στην περίπτωση καταβολής προκαταβολής, πέραν των ανωτέρω αιτείται η υποβολή ισόποσης Εγγυητικής Επιστολής καθώς και η προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά στην εγκεκριμένη θέση εγκατάστασης της επένδυσης (π.χ. Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας, Μισθωτήριο κλπ).
Στην περίπτωση καταβολής της τελικής δόσης της δημόσιας δαπάνης, πέραν των ανωτέρω, απαιτείται η υποβολή της άδειας λειτουργίας της μονάδας εν ισχύ ή απαλλαγής, όπου απαιτείται, που να περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η επιχείρηση στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της.
Σε περίπτωση, που κατά την ολοκλήρωση του έργου δεν είναι διαθέσιμη η εν ισχύ άδεια λειτουργίας, θα πρέπει κατ' ελάχιστον να προσκομισθεί η υποβληθείσα στον αρμόδιο φορέα αίτηση ανανέωσης αυτής.
Η νέα ή ανανεωμένη άδεια είναι υποχρεωτικό να προσκομισθεί στον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος 'Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα', το αργότερο μέχρι και έξι μήνες από την ολοκλήρωση του έργου.
https://www.news.gr
μάλιστα.
χώρια το γεγονός ότι κάποιος το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι να επεκτήνει την δουλειά του μηχανολογικά - κτιριακά κτλ κτλ, αλλά πές να κάνει προβολή και προώθηση. φυσικά αν είχε λεφτά ο άνθωπος θα το είχε κάνει ήδη, αλλά λέμε τώρα...τι θα πρέπει να κάνει, χρηματοδότηση για να καλύψει το ποσοστό συμμετοχής, αφού δεν παίζει σάλιο. ποιός θα τον δανείσει???
καλό ερώτημα...
:th_Laie_67-1:
Οποιος παρει λεφτα από το εσπα να ερθει να με χεσει.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
δεν μπορείς να πείς όμως θείο!!!ήταν η καλή είδηση της ημέρας. :hystericalbs1:
"εξοικονομώ" εχει δοκιμάσει να πάρει κανείς ? Μιλάμε για 5 ως 15 χιλιάρικα δάνειο ... Το ξεκινάς φέτος και το παίρνεις σε μια 10ετία ... Τα δε λεφτά του δανείου τα εχεις φάει σε σόλες από παπούτσια πηγαινόφέρνοντας χαρτιά στην τράπεζα ...Και λέτε γιά Εσπα και πράσινα άλογα ...
Αστα έχουμε καεί απο ΕΣΠΑ...
Η βόμβα των στεγαστικών δανείων
https://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%C E%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD
θα παω ρε απαισιοδοξε, ετοιμασου θα κανω τη διατροφη της ελενης... :hystericalbs1::hystericalbs1:
εχω 2-3 φιλους Σταματη εγω δεν την εχω κανει ακομα, πρακτικη ασκηση επιδοτουμενη απ το ΕΣΠΑ ποτε να το κανονισουμε?
Έχετε κολλήσει όλοι αισιοδοξία από τον Πιτμπούλη...
https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/skata_zps306a277a.jpg
Ελα μην ειστε ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ μη γκρινιαζετε...
https://epixeirein.gr/wp-content/uploads/2013/01/KATANOMH-ESPA-2013.jpg
https://images.newsnow.gr/7/79569/espa-pos-tha-parete-lefta---epidotiseis-meta-tis-ekloges-1-315x236.jpg Υπαρχουν! :whistle:
https://www.avgi.gr/images/photoarchive/webimages/espa.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-oTW83p9W8aU/UN91SfzHuYI/AAAAAAAABm8/zs66f8hFnX4/s1600/15390_315026628602695_1202196379_n.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-oTW83p9W8aU/UN91SfzHuYI/AAAAAAAABm8/zs66f8hFnX4/s1600/15390_315026628602695_1202196379_n.jpg
τυπε υπονοεις οτι δεν θα εχουμε τηλεοραση και
ιντερνετ σε λιγο και θα επιστρεψει το φορτηγο με την ντουντουκα να μας ενημερωνει??
φαντασου φορτηγο ντουντουκα με σοουμπιζ νιουζ Τατιανα στα μεγαφωνα....
Τύπε σε βλέπω σε λίγο καιρό σε συσσίτια adsl έξω απο το Μαγαζι του δικτάτορα να ζητιανευεις για ευρυζωνική έρχονται δύσκολες μέρες...
Τύπε σε βλέπω σε λίγο καιρό σε συσσίτια adsl έξω απο το Μαγαζι του δικτάτορα να ζητιανευεις για ευρυζωνική έρχονται δύσκολες μέρες...
Αν σου χτυπησω καμια μέρα με μωρομαντηλα και χαρτομαντηλα στα χέρια και σου ζητήσω τον υπολογιστή σου για 5 λεπτα να καταλάβεις !!
Και όταν έρχεσαι για τα κάλαντα θα σου δίνω 800 Kbps μπαξισι
Και όταν έρχεσαι για τα κάλαντα θα σου δίνω 800 Kbps μπαξισι
Τύπε άσχετο το χασκι ειναι θηλυκό ; Να το βάλουμε να ζευγαρωσει με τον ρεξ 150 του Γιώργου μπας και βγάλει κανα 50ρι να πηγαινοερχομαστε...
Τύπε για ψιληκατζη με περασες μου ζητάνε τη Σφιγγα για ζευγάρωμα 400 ευρώ στο χέρι τι να λέμε τώρα θα τον κάνω την πιο ακριβή βιζιτα της Αθήνας
Τύπε για ψιληκατζη με περασες μου ζητάνε τη Σφιγγα για ζευγάρωμα 400 ευρώ στο χέρι τι να λέμε τώρα θα τον κάνω την πιο ακριβή βιζιτα της Αθήνας
Τύπε κτηνοβατες βρηκες και σου δινουν 400;
Εγω έλεγα να βγάλουμε 50cc...
Η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο ή κάποιου είδους καταστροφή; Γιατί ξαφνικά μαζεύει κρυφά εκατομμύρια των αποθεμάτων της τόνους ρυζιού και άλλα βασικά εμπορεύματα;
January 12, 2013 – CHINA – Yesterday, it was reported that China – not currently suffering from any food shortages – is amassing rice stockpiles.
This past year, the country mysteriously imported four times the rice over 2011 purchases: United Nations agricultural experts are reporting confusion, after figures show that China imported 2.6 million tons of rice in 2012, substantially more than a four-fold increase over the 575,000 tons imported in 2011.
The confusion stems from the fact that there is no obvious reason for vastly increased imports, since there has been no rice shortage in China. The speculation is that Chinese importers are taking advantage of low international prices, but all that means is that ChinaΆs own vast supplies of domestically grown rice are being stockpiled.
Why would China suddenly be stockpiling millions of tons of rice for no apparent reason? Perhaps itΆs related to ChinaΆs aggressive military buildup and war preparations in the Pacific and in central Asia.
YesterdayΆs revelation follows reports over the past several years of the Chinese amassing commodities in warehouses throughout the nation. For example, Reuters reported last year that: At Qingdao Port, home to one of ChinaΆs largest iron ore terminals, hundreds of mounds of iron ore, each as tall as a three-storey building, spill over into an area signposted “grains storage” and almost to the street.
Further south, some bonded warehouses in Shanghai are using car parks to store swollen copper stockpiles – another unusual phenomenon that bodes ill for global metal prices and raises questions about ChinaΆs ability to sustain its economic growth as the rest of the world falters. Several months ago, at least one analyst speculated that a commodities buying spree involving 300,000 tons of metals in another Chinese province was motivated by an attempt to keep local smelters running, thereby ensuring continued tax revenues to government. But that doesnΆt explain the rice-buying. What we do know is that the world may be headed – led by the United States – toward a period of significant inflation if sovereign debt crises lead to additional “quantitative easing” and other expansions of the monetary supply.
joe miller (https://joemiller.us/2013/01/china-quadruples-rice-imports-for-no-apparent-reason/)
Σχολια απο κατω
According to a documentary on CCTV2 in April 2011, China is preparing for a ''Carrington event' or 'kill shot in April when a massive solar storm is expected to knock out the world's electrical supply; The Chinese reckon this will cause chaos for more than three years. In the west, the bankers reckon this will be a major opportunity for culling the indebted population and making trillions. Ed Dames and Jesse Ventura have done documentaries on this event. Here in the UK, Prime Minister Cameron has overseen the murder of 130,000 hospital patients as a depopulation measure. This was mainstream news, but the British public are too brainwashed to take it in. Britain is unprepared for the Carrington event.
All anxious teeth-grinding about war aside, did it occur to anyone that China's scientists may be taking much more seriously the possible outcome of a massive "Carrington Event"-sized CME this solar maximum than... as yet... the U.S. has? The UK and NZ beefed up their grids to withstand such an event, but China, Russia & the U.S. (for different reasons) have the most vulnerable electric transmission grids in the world - and if/when they go down, those countries will be without grid power (according to their own professional engineers) from 10 months to 4 years.
China's state pragmatism can move faster than the U.S. to set aside for such a disaster, whereas in the U.S. FEMA and DHS have only partnered with NorthCOM to implement martial law nationwide (at least as long as their own food lasts). The Chinese are just ahead of us in planning, that's all.
https://news.nationalgeographic.com/news/2011/03/110302-solar-flares-sun-storms-earth-danger-carrington-event-science/
https://www.imdb.com/title/tt2247254/
https://www.youtube.com/watch?v=9cNf8xK67JA
https://4.bp.blogspot.com/-sTIL39KBBMs/UPfJ6qFECQI/AAAAAAAAfBo/JAbXeYu6kbs/s1600/-1.png
"χορηγιες" από ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ. Χεχε να δω πως θα μοιραζουν λ7 μετά την ιδιωτικοποίηση (αν γινει τελικα)
χα χα ! Πάντως έκαναν σωστή διασπορά .... Αχελώος ΤιΒι, καρφίτσα.gr :thumbsup:
ghost-rider
17-01-13, 13:37
Ριζοσπαστης 100.000!!!??????
Μωρε μπραβο...
εμεις που έχουμε κανει τη μαλακία άθλημα γιατί δεν πήραμε ούτε ενα σεντ?
https://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8381.html
Σκ**** στο τ*** τους, ντροπη ρε ΖΩΑ αναθεμα τα παντελονια σας :ranting2:
https://4.bp.blogspot.com/-sTIL39KBBMs/UPfJ6qFECQI/AAAAAAAAfBo/JAbXeYu6kbs/s1600/-1.png
"χορηγιες" από ΟΠΑΠ σε ΜΜΕ. Χεχε να δω πως θα μοιραζουν λ7 μετά την ιδιωτικοποίηση (αν γινει τελικα)
καλα γιατι δινει αυτα τα δωρα ο ΟΠΑΠ??? :shok:
ΕΜΕΙΣ δλδ... :whistle:
Έλληνας «μεγιστάνας-απατεώνας» απέσπασε 769 εκατ. λίρες από βρετανικές τράπεζες!
https://img.protothema.gr/3C1252345BD9540525698CADE43086FF.jpg
Βρετανός δικαστής καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη επτά ετών έναν άνδρα που υποδυόταν το μεγιστάνα, ο οποίος εξαπάτησε δύο τράπεζες, παίρνοντας δάνεια ύψους 769 εκατ. στερλινών, αλλά σημείωσε ότι και οι τράπεζες φέρουν μερίδιο ευθύνης, επειδή δεν προέβησαν στους κατάλληλους ελέγχους.
Ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης έλαβε το αστρονομικό ποσό των 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με ακίνητη περιουσία στη Βρετανία. Ο Καλλάκης χρησιμοποίησε τα χρήματα, για να αγοράσει ακίνητα και να χρηματοδοτήσει έναν τρόπο ζωής εκατομμυριούχου.
Ο Καλλάκης εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την Bank of Scotland, για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπερ γιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον οίκο Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.
Ο συγκατηγορούμενός του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, με τα οποία υποστηρίχθηκαν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.
Αααα ρε Ελληνες..
μονο 7 χρονια κα τα λ7??? :shok:
δλδ μετα απο λιγα χρονια θα τα ξεκκοκαλισει? :whistle:
https://www.protothema.gr/
Πτώχευση και επίσημα για την «Εικόνα & Ηχος»
Οριστικό «λουκέτο» και με τη «βούλα» για την αλυσίδα ηλεκτρικών κι ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών «Εικόνα & Ήχος Α.Ε.».
Περίπου ένα έτος μετά το «κατέβασμα των ρολών» στα καταστήματα της άλλοτε εισηγμένης εταιρείας λόγω…έλλειψης ρευστού, αδυναμίας ομαλής τροφοδοσίας τους με εμπορεύματα, αλλά και επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του απλήρωτου προσωπικού της, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα των εργαζομένων για ενεργοποίηση διαδικασίας πτώχευσης της αλυσίδας.
«Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εκδόθηκε στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του περασμένου Δεκεμβρίου και αναμένεται να καθαρογραφεί την τρέχουσα εβδομάδα», εξήγησε, στην «Η», ο δικηγόρος των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα ότι εντός των ημερών οριστικοποιείται και το πρόσωπο που θα αναλάβει τον ρόλο του συνδίκου για να «τρέξει» τα διαδικαστικά της πτώχευσης.
Οι εργαζόμενοι της υπό πτώχευση επιχείρησης -οι 45 εν ενεργεία κι οι 22 απολυμένοι από τον περασμένο Σεπτέμβρη- διεκδικούν οφειλόμενα σχεδόν 500 χιλ. ευρώ, που προκύπτουν από δεδουλευμένα 4-5 μηνών, ανάλογα την περίπτωση, καθώς και από τα χρήματα που τους αντιστοιχούν από εννέα μήνες επίσχεσης εργασίας. Απαιτήσεις έχουν, επίσης, το ελληνικό δημόσιο, περίπου 100 χιλ. ευρώ, και τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 150 χιλ. ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος χρεών που ήταν ρυθμισμένα.
Πιστωτές
Με τα δεδομένα, πάντως, που ισχύουν στην περιουσιακή κατάσταση της «Εικόνα & Ηχος», είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι απαιτήσεις των πιστωτών, οι οποίοι έχουν να προσβλέπουν κυρίως στα ακίνητα (δύο καταστήματα και τα υπόγειά τους) της πρώην εισηγμένης επιχείρησης στην περιοχή της Τούμπας της Θεσσαλονίκης. «Πριν από την κρίση, τα συγκεκριμένα ακίνητα θα μπορούσαν με μεγάλη άνεση να υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις των πιστωτών, όμως με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην τοπική και την ελληνική κτηματαγορά είναι αδύνατο», ανέφερε ο νομικός των εργαζομένων κ. Βασίλης Καλταρτζής.
Περιορισμένες, εξάλλου, είναι οι προσδοκίες κι από την εκποίηση εμπορευμάτων της αλυσίδας, αφού κατά πληροφορίες τραπεζικό ίδρυμα που είχε συνάψει σχέση sale & lease back για τρία ακίνητα (μία αποθήκη και δύο καταστήματα) της «Εικόνα & Ήχος» στη Θεσσαλονίκη, αρχικά της έκανε έξωση και κατόπιν φέρεται να κράτησε στην κυριότητά της τα εμπορεύματα με σκοπό να τα εκποιήσει. Εξωση είχε συντελεστεί, επίσης, από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και στα καταστήματα που λειτουργούσε η αλυσίδα σε Λάρισα και Νέα Μάκρη, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις όποιες επιδιώξεις των πιστωτών.
https://www.mynews.gr/
Αχιλλέας Καλλάκης
Το νέο ινδαλμά μου....
Κωνσταντίνος
17-01-13, 20:05
χα χα ! Πάντως έκαναν σωστή διασπορά .... Αχελώος ΤιΒι, καρφίτσα.gr :thumbsup:
Γιατί το anatropi.gr τι σας λέει ; Απ΄ότι είδα είναι ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ που έχει σελίδα και τσίμπησε 15 χλιαρικάκια :shok:
Γ@Μ($&&(@(# :ranting2::ranting2::ranting2::ranting2::ranting2: :ranting2:
:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
:shok:
Έκοψαν για καυσόξυλα την ελιά του Πλάτωνα στην Ιερά Οδό
https://news.in.gr/culture/article/?aid=1231231115
:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Κι αυτοί οι μ@λ@κες έτσι εκτεθειμένη την είχαν?
Οταν παλευεις για την επιβιωση, επιστρεφεις στο ενστικτο.
Η λογικη λειτουργει οσο ζεις με αξιοπρεπεια.
σε λιγο θα δουμε και κανενα κυωνα απο τον παρθενωνα μωσαικο σε κανα σπιτι
katsaraios
18-01-13, 12:58
Χαλαρωστε ρε παλι ψεμματα σας ειχαν πει για το ελαιοδεντρο...πατριωτακι μου ηταν
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=186444&catid=3
Bazil Van Sinner
18-01-13, 13:06
https://img.protothema.gr/3C1252345BD9540525698CADE43086FF.jpg
ποσο ΜΑΓΚΑΣ ο τυπος??????
:notworthy::notworthy::gr:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
18-01-13, 13:38
και με το νομολοιπον
https://www.e-magazino.gr/alles-eidiseis/na-nomimopoiithei-to-fakelaki-proteinei-o-kathigitis-xeirourgikis-k.-stefanos-geroulanos.html
Οταν παλευεις για την επιβιωση, επιστρεφεις στο ενστικτο.
Η λογικη λειτουργει οσο ζεις με αξιοπρεπεια.
@@ καπαμα... Πήραν την ελιά γι καυσοξυλα και δεν ακουμπησαν τα αλλα τα δέντρα γύρω γύρω ... Ηταν μετά απο δημοσιογραφική έρευνα ....
μηπως την πηρες εσυ για πελατη σου?
Κωνσταντίνος
18-01-13, 16:58
Βρέθηκε αυτό το πράγμα στο γραφείο του Γιώργου Σουφλιά. Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο.
Εχω ασχοληθεί στο παρελθόν με την περίπτωση των περίπου τριακοσίων υπεραρίθμων υπαλλήλων, που διορίστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες προ των εκλογών του 2009 στην «Αττικό Μετρό».
Κατά μια όλως αξιοπερίεργη σύμπτωση, το 80% των διορισθέντων κατάγονταν από τη Ροδόπη και τη Λάρισα –από τις δύο περιοχές, δηλαδή, όπου, κατά μία δεύτερη και, πράγματι, σατανική σύμπτωση είχαν εκλεγεί, αντιστοίχως, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.
Τέλος, είναι επίσης γνωστό ότι οι συγκεκριμένοι υπεράριθμοι απελύθησαν και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.
Το καινούργιο –που νομίζω θα το εκτιμήσετε δεόντως– είναι ένα στοιχείο της δικογραφίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε προσφάτως, καθώς τούτες τις ημέρες η υπόθεση εκδικάζεται.
Πρόκειται για το βιογραφικό ενός υποψηφίου για πρόσληψη, επάνω στο οποίο, κάποιος από το γραφείο του Γ. Σουφλιά έχει γράψει ιδιοχείρως: «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου».
Το περισσότερο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή –καθώς δείχνει τη μεταστροφή της κοινής γνώμης ως προς τις ΔΕΚΟ– είναι η στάση του ακροατηρίου: του ετερόκλητου πλήθους των ανθρώπων, οι οποίοι, όσο περιμένουν να έλθει η σειρά της δικής τους υπόθεσης, παρακολουθούν την εκδίκαση των άλλων. «Με κάτι τέτοια φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», ήταν η φράση που συμπυκνώνει το πνεύμα της αγανάκτησής τους...
Πραγματικά, τόσες μέρες κι ακόμα δεν την έχω συνηθίσει αυτή τη φράση. «Δεν κάνει για τίποτε. Βολέψτε τον κάπου»! Αυτός που σκέφτηκε και έγραψε μια τόσο αντιφατική, τόσο σουρεαλιστική και στην τελική τόσο γραφειοκρατικά ποιητική φράση αξίζει συγχαρητήρια! (Και φυλάκιση φυσικά, αλλά και συγχαρητήρια.)
Πηγή: www.lifo.gr (https://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/25147)
katsaraios
19-01-13, 16:27
Συμφωνειτε η οχι?
Ειναι παπαγαλος η τα λεει σωστα??
Ας κανουμε ενα διαλογο πολιτισμενο οσο ακομα ειναι νωρις
Αρθρο του Γιαννη Λοβερδου
https://www.aixmi.gr/index.php/sxediovythisounxwraxaosanarxia/
"Τα θλιβερά γεγονότα, με τις προσπάθειες της αστυνομίας να ανακαταλάβουν τη βίλα Αμαλία και τα άλλα υπό κατάληψη δημόσια κτίρια, αλλά κι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ κομμάτων για το ποιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, οδηγούν δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς- στις οποίες η βία θα ενισχυθεί. Καθώς μεγαλώνουν η φτώχεια κι η ανεργία, θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση ακραίες ομάδες ανεγκέφαλων χούλιγκανς για να επιχειρήσουν να αιματοκυλίσουν την Αθήνα, όπως από τον Μάϊο του 2010 κάνουν- αρχής γενομένης με τη δολοφονία των τριών άτυχων υπαλλήλων της Μαρφίν στην οδό Σταδίου, που υπήρξε αναμφίβολα ένα προμελετημένο σχέδιο.
Και, δυστυχώς, δεν ήταν η ανεύθυνη ενέργεια κάποιων ανεγκέφαλων. Ελάχιστοι αυτοί που έριξαν τη μολότωφ στην τράπεζα, πολλοί όμως εκείνοι που γιουχάϊσαν τους υπαλλήλους της Μαρφίν γιατί, όπως είχαν το δικαίωμα, δεν απεργούσαν κι εργάζονταν.
Πολλοί, πάρα πολλοί εκείνοι που εμπόδισαν τους πυροσβέστες να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα για να απεγκλωβίσουν τους υπαλλήλους. Και χιλιάδες εκείνοι, και τότε και μετά, που επεχείρησαν να καταλάβουν και να κάψουν τη Βουλή υπακούοντας στο σύνθημα «κάψτε, κάψτε το μπο… τη Βουλή».
Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όλα υπακούν σε ένα, γελοίο κατά τη γνώμη μου αλλά υπαρκτό, σχέδιο ορισμένων να βυθίσουν τη χώρα στο χάος και στην αναρχία για να κάνουν την «επανάστασή» τους, να πάρουν ρεβάνς και να καταλάβουν με τη βία την εξουσία. Αλλωστε δεν κρύβονται.
Η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε επί μακρόν τη βία και την ανομία. Γιατί είναι ανομία να καταλαμβάνεις δημόσια κτίρια και δρόμους εις βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, που έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα. Γιατί είναι ανομία, που ενθαρρύνει ακραίες συμπεριφορές, να δηλώνεις δημοσίως ότι δεν αναγνωρίζεις το Σύνταγμα, ότι για σένα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», δηλαδή αυτό που εσύ εκλαμβάνεις ως «δίκιο του εργάτη» και γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου την έννομη τάξη, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης (μέσα στην αδυναμία και τον λαϊκισμό τους), αποδέχονται τον ακτιβισμό σε οποιαδήποτε μορφή κι αποφεύγουν να εφαρμόσουν το νόμο.
Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια, πιστεύω ότι ήταν η ακραία έκφραση μιάς ολόκληρης διεστραμμένης νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε επί δεκαετίες στο όνομα μιάς ψευδεπίγραφης δημοκρατίας κι ελευθερίας. Και για το φαινόμενο αυτό δεν είναι υπεύθυνοι μόνον οι νεαροί χουλιγκάνοι, που δρούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, εδώ και δεκαετίες. Αλλά κι εκείνοι, που με την συμπεριφορά τους έδωσαν την ιδεολογικοπολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους ακραίες εκφράσεις.
Όλοι εκείνοι που έσπευδαν να συμπαραταχθούν, στο όνομα δήθεν των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε όλους εκείνους, που αναμιγνύοντο σε τρομοκρατικές πράξεις και δολοφονίες «πλουτοκρατών» και των «τσιρακιών» τους.
Όταν ανεχόμαστε ως δήθεν ακτιβισμό τη βίαιη πράξη κάποιων που καταλαμβάνουν με το «έτσι θέλω» τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, διεθνές σύμβολο δημοκρατίας κι ελευθερίας, και αναρτούν τα πανό τους εις βάρος της διεθνούς εικόνας της χώρας και του τουρισμού μας αλλά και του νόμου, τότε είναι σαν να επιτρέπουμε να μετατραπεί η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι.
Όπως όταν δεχόμαστε ότι κάποιοι φοιτητές μπορούν να μπαίνουν στην ΕΡΤ ή σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ή στα Πανεπιστήμια και τα κάνουν γυαλιά καρφιά, επειδή διαμαρτύρονται κατά των αποφάσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας της Βουλής, για την ανώτατη Παιδεία. Όπως όταν σωπαίνουμε όταν κάποιοι, μια χούφτα άνθρωποι, καταλαμβάνουν το λιμάνι και εμποδίζουν τους ξένους τουρίστες να επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιό τους.
Όπως όταν δεχόμαστε μια χούφτα ακραίων στοιχείων να καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια στο όνομα μιάς διεστραμμένης αντίληψης του «πανεπιστημιακού ασύλου».
Σήμερα, όπως είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είμαστε ένα βήμα πριν από την άβυσσο. Στην πραγματικότητα είχαμε ήδη βουτήξει και κάποιοι, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ενωση, μας έριξαν ένα λεπτό σχοινί να μας σώσουν. Αν δεν ανταποκριθούμε, στην τελευταία αυτή ευκαιρία μας, τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο λαϊκισμός θα έχει επικρατήσει εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος και του πατριωτικού καθήκοντος."
Leonidas_E39
19-01-13, 17:57
https://www.newsbomb.gr/chrhma/story/271930/kamia-apolysi-sto-tahydromiko-tamieytirio
Ισχυει τελικα η ειναι παπατζιλικι.
Τη δευτερα θα ξερουμε για γις απολυσεις.
Και οτι ισχυσει θα ειναι για 6 μηνες μεχρι να πουληθει.
Το μονο σιγουρο ειναι οι μειωσεις στο μισθο.
Που ειναι τεραστιες.
katsaraios
19-01-13, 18:20
Τη δευτερα θα ξερουμε για γις απολυσεις.
Και οτι ισχυσει θα ειναι για 6 μηνες μεχρι να πουληθει.
Το μονο σιγουρο ειναι οι μειωσεις στο μισθο.
Που ειναι τεραστιες.
30 % η προταση ?
Ντροπη..
Leonidas_E39
19-01-13, 18:24
https://www.youtube.com/watch?v=5ig54gqdWWI
Απο 15 μεχρι 45% ατομικα, ωστε να πιασει 30% μεσοσταθμιστικο.
Αν η μισθοδοσια ειναι πχ 100 σε συνολο χρηματων να γινει 70
Απο τους χαμηλομισθους κοβει 10% μετα παει στο 15, 20,25 30,35,40,45% ατομικα στον καθεναν.
Αυτος που παιρνει πχ 750 θα παρει 10%
Αυτος που παιρνει 4.000 θα παρει 45%
Ετσι γενικα μειωνει το κοστος και στη φαση πωλησης θα ειναι δελεαστικο για τον αγοραστη.
Ολοναυρο εγινε επειδη οι προτασεις για αγορα περιλαμβαναν μειωση προσωπικου κατα 1.500 εως 2.000 ατομα.
Συμφωνησαμε προκειμενου να εχουν δουλεια ολοι.
Τι αλλο να καναμε?
Απο τις χειροτερες εβδομαδες στην ζωη μου αυτη.
Εξαιρω αρρωστιες, θανατους κτλ.
Απο τις χειροτερες.
katsaraios
19-01-13, 18:34
Απο 15 μεχρι 45% ατομικα, ωστε να πιασει 30% μεσοσταθμιστικο.
Αν η μισθοδοσια ειναι πχ 100 σε συνολο χρηματων να γινει 70
Απο τους χαμηλομισθους κοβει 10% μετα παει στο 15, 20,25 30,35,40,45% ατομικα στον καθεναν.
Αυτος που παιρνει πχ 750 θα παρει 10%
Αυτος που παιρνει 4.000 θα παρει 45%
Ετσι γενικα μειωνει το κοστος και στη φαση πωλησης θα ειναι δελεαστικο για τον αγοραστη.
Ολοναυρο εγινε επειδη οι προτασεις για αγορα περιλαμβαναν μειωση προσωπικου κατα 1.500 εως 2.000 ατομα.
Συμφωνησαμε προκειμενου να εχουν δουλεια ολοι.
Τι αλλο να καναμε?
Απο τις χειροτερες εβδομαδες στην ζωη μου αυτη.
Εξαιρω αρρωστιες, θανατους κτλ.
Απο τις χειροτερες.
Καλη η οχι η μειωση σιγουρα ειναι καλυτερο απο την ξαφνικη ανεργια .
Τα ειπα με τον Ηλια μακαρι να ισχυσουν αυτα καλο κουραγιο και δυναμη παιδες.
Ουαουυυυυ!
Τεράστιος!!
Ρε φίλε η χαμπάρι δεν έχουν πάρει του τι συμβαίνει λόγω ακατανομαστης βλακείας, η δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα αντίληψης ότι κίνδυνολογουν και ειδικά αυτή την εποχή που έχει ξεπεραστεί το "σημείο βρασμου"
Κάποιος "καλός" δημοσιογράφος φοβάται...
katsaraios
19-01-13, 19:53
Μοιαζει με ανακοινωση κυβερνητικη πιο πολυ η εγω εχω αυτη την αντιληψη??
Ισως ενα δυο σημεια θελουν προσοχη παντως..
katsaraios
19-01-13, 19:59
Μοιαζει με ανακοινωση κυβερνητικη πιο πολυ η εγω εχω αυτη την αντιληψη??
Ισως ενα δυο σημεια θελουν προσοχη παντως..
Ας σβηστουν και τα σχολια για να μην χανεται το νοημα του παροντος θρεντ με το αλλο που βγηκε,σορυ αν ηταν ενοχλητικο.
Αυτο ακριβως γινεται εδω και 3 χρονια στον ιδιωτικο τομεα...και στο τελος ερχονται και οι απολυσεις.
Τι δεν καταλαβαινω?
Σβηστηκε κατι?
Τι δεν καταλαβαινω?
Σβηστηκε κατι?
Σταμάτη, χάθηκε αυτό που ανέβασε ο katsaraios σε νέο νήμα αναφορικά με κείμενο του γιάννη λοβέρδου (τα σχόλια που κάναμε νινο και εγώ μεταφέρθηκαν, το κυρίως κείμενο με το οποίο και άνοιξε εκείνο το νήμα χάθηκε στη μεταφορά μάλλον)
Ας σβηστουν και τα σχολια για να μην χανεται το νοημα του παροντος θρεντ με το αλλο που βγηκε,σορυ αν ηταν ενοχλητικο.
συγχώνευση εγινε Γιώργο, τίποτα δεν σβήστηκε, απλά μπαίνουν σε χρονολογική σειρά όλα τα ποστ με τη συγχώνευση.
συγχώνευση εγινε Γιώργο, τίποτα δεν σβήστηκε, απλά μπαίνουν σε χρονολογική σειρά όλα τα ποστ με τη συγχώνευση.
Του Κατσαραιου το post δεν συγχωνευτηκε αλλα "χωνευτηκε"...
Εδω ειναι ρε παιδες το ποστ (το Νο 729, 2 σελιδες πισω).
Εδω ειναι ρε παιδες το ποστ (το Νο 729, 2 σελιδες πισω).
και ποιος να το καταλαβει βρε Κωστα οταν το ενα ειναι εκει και οι απαντησεις αλλου,
Ενταξει ναι η χρονολογικη σειρα θα μου πεις αλλα ετσι και οι απαντησεις δειχνουν ηλιθιες οταν δεν ακολουθουν καμια συναφεια με τα ποηγουμενα, τεσπα τωρα τσαμπα κουβεντα κανουμε.
Ψαχνεις λιγο και το βρισκεις.
Μασημενη τροφη θελεις? :hystericalbs1:
Ετσι εχει και λιγο σασπενς :thumbsup:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
20-01-13, 13:23
γραφω στην ενοτητα προβληματισμοι γιατι ειναι πιο κοντα στο "ονειροκριτης".Κατοπιν του χθεσινοβραδινου ρεταρισματος του αυτοκινητου μου και μετα απο ουισκοποσια μεχρι αηδιας ειδα στον υπνο μου οτι ημουν σε αντιπροσωπεια και παραγγειλα ελαφρα τη καρδια Μ 3 Ε 92.......τι να θελει να πει ο ποιητης???
γραφω στην ενοτητα προβληματισμοι γιατι ειναι πιο κοντα στο "ονειροκριτης".Κατοπιν του χθεσινοβραδινου ρεταρισματος του αυτοκινητου μου και μετα απο ουισκοποσια μεχρι αηδιας ειδα στον υπνο μου οτι ημουν σε αντιπροσωπεια και παραγγειλα ελαφρα τη καρδια Μ 3 Ε 92.......τι να θελει να πει ο ποιητης???
σε τι χρωμα....;
:th_Laie_67-1: