PDA

Επιστροφή στο Forum : Ελληνικά e-Shop vs E-bay

wheelman
15-10-12, 17:47
Σε συνέχεια συζητήσεων που έγιναν πρόσφατα αναφορικά με την στήριξη των Ελλήνων εμπόρων,
δράττομαι της ευκαιρίας να μοιραστώ μαζί σας μια σημερινή μου εμπειρία .

Ο λόγος που το κάνω αυτο δέν ειναι υπο την μορφή καταγγελίας- για αυτό εξάλλου υπάρχουν αρμόδια κρατικά όργανα-,
αλλά γιατί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και θέλω κάπου να το πω,
θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά εάν θεωρείτε ότι το σκεπτικό μου είναι λανθασμένο.

Την περασμένη εβδομάδα θέλησε η γυναίκα μου λόγω της επετείου μας να μου κάνει ένα δώρο.
Βρήκε λοιπόν ένα προιόν σε Ελληνικό e-Shop, το παρήγγειλε και το πλήρωσε με αντικαταβολή.
Δυστυχώς δέν μου άρεσε, δεν το χρειαζόμουν, δεν με ικανοποιούσε εν πάσει περιπτώσει,
συμφωνήσαμε να το αλλάξουμε και να πάρουμε κάτι άλλο απο τον ίδιο έμπορο.

Τηλεφωνώ την περασμένη Πέμπτη στον έμπορο και τον ενημερώνω πώς θα ήθελα να ανταλλάξω το προϊόν
και όχι να το επιστρέψω και μάλιστα με κάτι που είχε την διπλάσια αξία.
Συμφωνεί και μου λέει να το επιστρέψω και θα μου έστελνε το νέο πρϊόν με αντικαταβολή καταβάλοντας την διαφορά,
κλείνοντας απλά τον παρακάλεσα να βάλει μαζί και απόδειξη αγοράς κάτι που θεώρησα πώς απλά αμέλησε την πρώτη φορά.
Φευ, προφανώς άθελα μου άνοιξα τον ασκό του Αιόλου.

Μπορεί για μικροποσά στύλ καφέ να μην την ζητάω, αλλά οτιδήποτε άλλο
σίγουρα την ζητάω, δεδομένου ότι και εγώ σαν μισθωτός κάπως πρέπει να καλύψω τα εισοδήματα μου στην εφορία.

Αποστέλει η γυναίκα μου την Παρασκευή το προίόν με courier, και σήμερα λαμβάνει τηλεφώνημα απο τον έμπορό
που της είπε ότι παρέλαβε το προίόν και δεν θα αποστείλει το νέο γιατί δεν συνεργάζεται με ανθρώπους
που έχουν υφάκι και απαιτήσεις!!!!!

Ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην X Bank για να μας επιστρέψει τα χρήματα της αρχικής παραγγελίας,
& αφού δεν είχαμε και συνεργασία με την τράπεζα του θα μας τα επέστρεφε με Courier??????? γιατί δέν μπορεί να στήνεται σε ουρές Τραπεζών.
Λές και υπάρχει τράπεζα στις μέρες μας που δέν παρέχει υπηρεσιές ηλεκτρονικής τραπεζικής( Ας παινέψουμε & λίγο το σπίτι μας χε χε).

Τηλεφωνώ εγώ αυτή την φορά στον έμπορο και τον ρωτάω γιατί δεν μπορεί να στείλει το νέο προϊόν,
μου λέει πως δεν το έχει διαθέσιμο,
λέω οκ δεν το χρειάζομαι άμεσα στείλτο με την επόμενη παραλαβή, δε γίνεται λέει αυτό.
Οκ λέω, απλά λύσε μια απορία αφου δέν συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν υφάκι και απαιτήσεις ,
ποιές είναι οι απαιτήσεις αυτές ή απόδειξη που ζήτησα?

Έμπορος : φίλε αν θές απόδειξη να το πάρεις από τον επίσημο αντιπρόσωπο που το έχει πιο ακριβά και όχι απο μένα.

Εγώ: αν το πρόβλημα είναι το παραστατικό ας μου το έλεγες απο την Πέμπτη, αν δεν μπορείς να κόψεις,
θα το σκεφτόμουνα και θα έπρατα καταλλήλως.

Έμπορός: Εγώ κόβω 10.000 τιμολόγια, δεν το στέλνω τέλος.
Και κάπου εκεί κλείσαμε.

Πείτε μου τώρα υπάρχει περίπτωση εγώ την επόμενη φορά να ξαναψωνίσω από Ελλάδα???
μόνο απο μαγαζί που έχει φυσική έδρα και πάλι μόνο έαν με συμφέρει.
Όσες φορές ψώνισα από e-bay (DE,UK,HK) πάντοτε είχε μέσα απόδειξη, manual και ευχαρηστήριο!!!
Συγνώμη για το κουραστικό post και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ευπρόσδεκτα τα όποια σχόλια σας.

oldcarskickass
15-10-12, 18:09
Σε γενικές γραμμές ο έλληνας έμπορος (οτιδήποτε και να εμπορεύεται) θεωρεί ότι ο πελάτης πρέπει να τον ευχαριστεί κιόλας που το αγόρασε από αυτόν και να το παίζει ιστορία.

Ξέρουν εννοείται ότι είμαστε ζώα και πρόβατα σαν καταναλωτές οπότε και λίγο μούρη και ιστορία να πουλήσουν χτίζουν όνομα και πελατεία.

Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά αυτή είναι η τραγική πλειοψηφία και επειδή συνήθως αυτές είναι οι παλιές καραβάνες - άρα έχουν καβάτζα χρήματα να το παίζουν ακόμα μούρες - χαντακώνουν τους νέους ηλεκτρονικούς εμπόρους οι οποίοι και τίμιοι είναι και υπηρεσίες προσφέρουν.

Για μένα αυτοί και μόνο αυτοί χαλάνε την πιάτσα και όχι όσοι πουλάνε απομιμήσεις ή και κακής ποιότητας προϊόντα. Προσωπικά από ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα δεν έχω αγοράσει ΠΟΤΕ για παρόμοιους λόγους και δεν πρόκειται να αγοράσω από την στιγμή που μπορώ να πάρω ένα προϊόν το οποίο είναι καλυμμένο πέρα από τηνε ργοστασιακή εγγύηση και με εγγύηση συνεννόησης από τον πωλητή.

Τελευταίο παράδειγμα κάτι βαλίτσες που πήρα για τον πατέρα μου από Γερμανία (για το μοτοσακό του).

Η μία τέλος πάντων ήρθε ελαφρώς χτυπημένη, ζήτησε φωτογραφίες,τις έστειλα, έστειλα και την χαλασμένη βαλίτσα και σε 3 μέρες είχε έρθει από γερμανία η αντικατάσταση. Το κλου της υπόθεσης είναι ότι στο δελτίο αποστολής η ημερομηνία ήταν την ημέρα που εστάλη το mail και όχι όταν στείλαμε τις βαλίτσες.

Thomelef
15-10-12, 18:17
Καταγγελιουλα...

Τι θα πει να πας να το παρεις απο τον επισημο που το πουλαει πιο ακριβα?

Ε πως δεν θα το πουλαει πιο ακριβα ρε φιλε οταν ο επισημος πληρωνει φπα? Δειτε παρακαλω τι εχλυμε να αντιμετωπησουμε ολοι εμεις οι βλακες που πληρωνουμε και την εφορια, και οτι αλλο υπαρχει.

Καταγγελια καντου ρε φιλε. Δεν ειμαστε στην φαση του δε βαριεσαι πλεον, και πρεπει να τιμωρουνται παρσδειγματικα τετοια παραδειγματα.

dark knight
15-10-12, 18:24
αν εχεις κρατησει αποδειξη απο τον κουριερ οκ,κανε καταγγελια. αν δεν εχεις κρατησει απλα θα χασεις το χρονο σου

Nikos
15-10-12, 18:33
Στη θεση σου και αφου ο τυπος ειναι τοσο θρασυς αλλα και ΤΟΣΟ μεγαλος φοροφυγας (10.000. τιμολογια) θα επαιρνα το ΣΔΟΕ και θα τον εδινα στεγνα τον αλητη.

Kostas_1
15-10-12, 18:35
αν εχεις κρατησει αποδειξη απο τον κουριερ οκ,κανε καταγγελια. αν δεν εχεις κρατησει απλα θα χασεις το χρονο σου

Δεν ειναι απαραιτητο...

Και μια απλη καταγγελια στο 1517 ή στο 1520 ειναι αρκετη. Ακομη και ανωνυμη...

α, και στο 11012

Thomelef
15-10-12, 18:36
Στεγνοτατα, και χωρις λυπηση. Με πολυ μεγαλη χαρα.

Kostas_1
15-10-12, 18:37
https://www.astynomia.gr/images/stories/2011/01082011-parousiash-YPOADHE.pdf

wheelman
15-10-12, 18:40
Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά αυτή είναι η τραγική πλειοψηφία και επειδή συνήθως αυτές είναι οι παλιές καραβάνες - άρα έχουν καβάτζα χρήματα να το παίζουν ακόμα μούρες - χαντακώνουν τους νέους ηλεκτρονικούς εμπόρους οι οποίοι και τίμιοι είναι και υπηρεσίες προσφέρουν.

Για μένα αυτοί και μόνο αυτοί χαλάνε την πιάτσα και όχι όσοι πουλάνε απομιμήσεις ή και κακής ποιότητας προϊόντα. Προσωπικά από ηλεκτρονικό ελληνικό κατάστημα δεν έχω αγοράσει ΠΟΤΕ για παρόμοιους λόγους και δεν πρόκειται να αγοράσω από την στιγμή που μπορώ να πάρω ένα προϊόν το οποίο είναι καλυμμένο πέρα από τηνε ργοστασιακή εγγύηση και με εγγύηση συνεννόησης από τον πωλητή.

Προφανώς και δεν αφορά το σύνολο των εμπόρων, λίγοι είναι αυτοί που συμπεριφέρονται έτσι, αλα αμα καείς απο τον χυλό φυσάς και το γιαούρτι.

Ε πως δεν θα το πουλαει πιο ακριβα ρε φιλε οταν ο επισημος πληρωνει φπα? Δειτε παρακαλω τι εχλυμε να αντιμετωπησουμε ολοι εμεις οι βλακες που πληρωνουμε και την εφορια, και οτι αλλο υπαρχει.

Καταγγελια καντου ρε φιλε. Δεν ειμαστε στην φαση του δε βαριεσαι πλεον, και πρεπει να τιμωρουνται παρσδειγματικα τετοια παραδειγματα.
Δέν έχω ούτε την διάθεση, ούτε τον χρόνο να το κυνηγήσω δικαστικά,
την κατσάδα της όμως, την έφαγε η γυναίκα μου.
Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλα γιατί της έχω εξηγήσει τι θα πρέπει να προσέχει όταν ψωνίζει
και έπρεπε να το είχε ψυλιαστεί απο την στιγμή που έχει μόνο αντικαταβολή και όχι πληρωμή με κάρτα ή Paypal και δέν ανέφερε φυσική έδρα.

Θέλει και λίγο προσοχή εκ μέρους μας...

Thomelef
15-10-12, 18:43
Δεν ειπαμε να πας δικαστηκα, απλα να κανεις μια καταγγελια στο σδοε. Μετα ολα μονα τους θα γινουν, μιας και απο την στιγμη που υπαρχει καταγγελια για παραβαση στο σδοε, ειναι υποχρεωμενοι να του κανουν γενικο ελεγχο.
Σκιστον.

wheelman
15-10-12, 18:44
Την έβγαλε αντίγραφο η γυναίκα μου και την προτότυπη του την έβαλε στο δέμα που επιστρέψαμε.

wheelman
15-10-12, 18:46
Δεν ειπαμε να πας δικαστηκα, απλα να κανεις μια καταγγελια στο σδοε. Μετα ολα μονα τους θα γινουν, μιας και απο την στιγμη που υπαρχει καταγγελια για παραβαση στο σδοε, ειναι υποχρεωμενοι να του κανουν γενικο ελεγχο.
Σκιστον.
Θωμά δέν ειναι απλά τα πράγματα, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό,
και παρόλο που δέν είναι πρότυπο εμπόρου, έχει και αυτός οικογένεια.

Απλά δεν ξαναψωνίζω και τέλος

Lambros46
15-10-12, 18:50
Θωμά δέν ειναι απλά τα πράγματα, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό,
και παρόλο που δέν είναι πρότυπο εμπόρου, έχει και αυτός οικογένεια.

Απλά δεν ξαναψωνίζω και τέλος

Ηλία όμως οικογένεια έχει και ο σωστός έμπορος που κόβει αποδείξεις και έχει να ανταγωνιστεί έναν τέτοιο μ@λ@κα.Αν θες στείλε μου τη σελίδα του και μετά χαράς θα του κάνω εγώ καταγγελία.

wheelman
15-10-12, 18:58
Ηλία όμως οικογένεια έχει και ο σωστός έμπορος που κόβει αποδείξεις και έχει να ανταγωνιστεί έναν τέτοιο μ@λ@κα.Αν θες στείλε μου τη σελίδα του και μετά χαράς θα του κάνω εγώ καταγγελία.
Ίσως να ήταν λάθος μου που σήκωσα το θρεντάκι,
έβραζα εκέινη την ώρα, δέν είχα και ούτε έχω σκοπό να κάνω κάτι.
Απλά λέω δεν μπορεί να είμαι τόσο λάθος.

Και για να μήν ξεφύγουμε,
ας το κλειδώσουμε καλύτερα να πάει στο καλό.

Nikos
15-10-12, 19:03
Απλα σκεψου ποσοι αδαεις ανθρωποι εχουν πεσει θυματα αυτου του καραγκιοζη. Αν μου εδινες τα στοιχεια του θα τα εδινα ευχαριστως στο ΣΔΟΕ χωρις καμια σκεψη ουτε για το λαμογιο ουτε για την οικογενεια του αλητη που μπορει να ζει βασιλικα εις υγειαν των κοροιδων. Γιατι μεσα σ΄ενα σπιτι ΄΄ολοι μαζι τα τρωμε ΄΄

Bazil Van Sinner
15-10-12, 19:23
Wheelman φιλε μου,Βασιλης,χαρηκα πολυ!Γεννηθηκα μεσα σε μπακαλικο!Εμπορος απο τα γεννοφασκια μου λοιπον,και παντοτινος αιμοδοτης του καθε κερατα που κυβερναει!!!!Εφοριες,ΤΕΒΕ,ΔΕ Η,σεα μεα και οτι σου κατεβει στο κεφαλι!Ο κυκλος εργασιων μου και το ονομα μου στην αγορα,δεν σηκωνει ταρζανιες και απατεωνιες.Εχω ερθει αρκετες φορες σε ασχημη θεση,(ασχημη θεση ειναι για μενα οταν για παραδειγμα κολλαει ενα προιον και μενει στις αποθηκες,γιατι βγαινει ενα τετοιο τσογ***ακι και χαλαει την πιατσα,γεμιζοντας την με μαυρα,αφορολογητα και πολλες φορες παραποιημενα προιοντα,ετσι με βγαζει απ την σειρα μου,και 'στοκαρω"ερειμην φραγκα περιμενοντας ποτε θα περασει ο κομητης!!!!)

Μας μαθανε απο μικρους,ειτε απο θρησκεια(βλ.Ιουδας)ειτε απο ακομη και απο την τεχνη(βλ.Αρτεμης Ματσας),να θεωρουμε τα ΠΑΝΤΑ ρουφιανια!ΕΕΕεεεε οχι ρε φιλε,ρουφιανια ειναι να συνεχισουμε να αφηνουμε τα παρασιτα να ζουν αναμεσα μας.Προχτες μετα απο παρομοιο σκηνικο ,μουρθε εμπνευση και την εκανα υπογραφη!Θ αρχισω να το γραφω και σε τοιχους!!!!

Τερμα το Ωχ αδερφε!!!!!

Τερμα το ποτισμα της γλαστρας!!!!!Αν θελουμε να παμε μπροστα πρεπει να φτιαξουμε το δρομο!Μονο εμεις αν θελουμε θα παμε μπροστα,ολοι οι αλλοι μας θελουν εδω στον πατο,στην εξαθλιωση και στην συνεχη υποβαθμιση!!!!Λοιπον ο δρομος ειναι δυσβατος και με πολλα εμποδια........αρχιστε το ξεμπαζωμα .... η' θα μπουμε σε μια γραμμη η' θα βγουμε απ το δρομο!!!!!!

Σκιστον για να μαθει να ανταγωνιζεται στα ισα τον επισημο εμπορο
Σκιστον για το δεν εχω
Σκιστον για να μαθει το υφακι της ευρωπης!!!!!!:ranting2::ranting2:

Δεντο παιζω αγιος:innocent:
Δεν μιλαω πολιτικα,απο καπου πρεπει να γινει η αρχη.

katsaraios
15-10-12, 20:29
Φιλε εμπορος με κρυφες αποθηκες δεν κοβει αποδειξεις...οεο..καποιοι θα καταλαβουν !!!
Κοιτα να παρεις πισω τα λεφτα και παρηγγειλε απο ebay...
Aτσαλακωτα...

Andri
15-10-12, 20:44
Οι αποδείξεις που είπες ότι στέλνουν από ebay πιάνονται στην εφορία? :Σ

katsaraios
15-10-12, 20:51
Οι αποδείξεις που είπες ότι στέλνουν από ebay πιάνονται στην εφορία? :Σ

Τσου....

Andri
15-10-12, 20:55
Μπράβο στους εμπόρους τότε που τις κόβουν και φορολογούνται εκείνοι...

Υ.Γ Χωρίς ίχνος ειρωνείας...

Lambros46
15-10-12, 20:56

Μισό λεπτό γιατί μπερδευτήκαμε.Οι αποδείξεις που παίρνουμε από τους εμπόρους στο ebay δεν περνάνε στη εφορία τη δικιά μας.Έχω την εντύπωση ότι οι έμποροι,βγάζουν στην εφορία κάτι σαν ευρωπαϊκό ΑΦΜ και περνάνε κανονικά τα τιμολόγια των εμπορευμάτων που εισάγουν-πουλάνε.

vagmag
15-10-12, 20:58
Πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη.

Δεν γίνεται άλλο αυτό.

Αναγκαζόμαστε να ανταγωνιζόμαστε ανθρώπους που πουλάνε μαυρα, δεν πληρώνουν ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, φόρους κλπ και κάνουν απλά ζημιά στην αγορά !

Πρόσφατα πελάτης μου είπε ότι είμαι 20% πιο ακριβός...επειδή "χρεώνω" 23% ΦΠΑ !!!! Ποιον να καταγγείλω...;;;;

Andri
15-10-12, 21:00
Μισό λεπτό γιατί μπερδευτήκαμε.Οι αποδείξεις που παίρνουμε από τους εμπόρους στο ebay δεν περνάνε στη εφορία τη δικιά μας.Έχω την εντύπωση ότι οι έμποροι,βγάζουν στην εφορία κάτι σαν ευρωπαϊκό ΑΦΜ και περνάνε κανονικά τα τιμολόγια των εμπορευμάτων που εισάγουν-πουλάνε.

Ιδέα δεν έχω...

όποιος έχει ασχοληθεί-ξέρει ας μας πει...

katsaraios
15-10-12, 21:00

Το θεμα δεν ειναι ΜΟΝΟ το μαυρο χρημα,αλλα και η γενικοτερη συμπεριφορα απο πολυ κοσμο που πιστευει οτι ακομα η αγελαδα θα βγαζει γαλα οσο την αρμεγεις..και κλεφτες και χρεωνουν παραπανω,ειναι η αντιστοιχη βρωμικη νοοτροπια των ιδιωτων για να μην λεμε μονο για τους δημοσιους τεμπελχαναδες...
Και το συστημα καλα κραταει ,μπραβο στον Ηλια που το ανεφερε

wheelman
15-10-12, 21:06
Και εγώ αυτήν την πεποίθεση έχω,
πώς δέν την βάζουμε εμείς στην εφορία, αλλα ενδοκοινοτικά ή βάσει της όποιας διμερούς τα βρίσκουν μεταξύ τους οι χώρες

Andri
15-10-12, 21:09
ας ζητάμε απόδειξη και ας μας κοιτάνε με μισό μάτι...
αντί να ντρέπονται αυτοί που παρανομούν θα το κάνουμε εμείς που ζητάμε το αυτονόητο και νόμιμο?

A8hnaios
15-10-12, 21:26
αλλα ενδοκοινοτικά ή βάσει της όποιας διμερούς τα βρίσκουν μεταξύ τους οι χώρες

αποφυγη διπλης φορολογιας (https://www.gsis.gr/ddos/b.html)

thumb

Thomelef
15-10-12, 21:58
Ο συγκεκριμενος πωλητης πρεπει να τιμωρηθει για τρεις λογους.
Ενας ειναι η συμπεριφορα του στον πελατη. Τι τσαμπουκας ειναι αυτος?
Δευτερος ειναι η προκλητικοτατη αρνηση στο να πουλησει νομιμα το εμπορευμα του.
Τριτος και κυριοτερος, η νοοτροπια που εχει αποκτησει οσων αφορα την ατιμωρησια στο χωρο που δραστηριοποιειτε. Μην γελιεστε και δεν ειναι τυχαια αυτη η συμπεριφορα. Αυτος το εχει κανει και αλλου, και επειδη ολοι λενε το ιδιο...δε βαριεσαι αστο να παει στα διαλα, νομιζουν οτι δεν τους πιανει τπτ και οτι ειναι υπερανω ολων.
Οχι, λαθος, πρεπει να τους δειξουμε οτι τα πραγματα δεν ειναι ιδια με τρια χρονια πριν, και οτι δεν μπορει κανεις πλεον να ζει εις βαρος των αλλων και να μενει μιανζωη ατιμωρητος.
Εγω θεωρω πως πλεον ειναι καθηκον μας η εξαφανιση αυτου του ειδους των επαγγελματιων.

Lambros46
15-10-12, 22:05
Ο συγκεκριμενος πωλητης πρεπει να τιμωρηθει για τρεις λογους.
Ενας ειναι η συμπεριφορα του στον πελατη. Τι τσαμπουκας ειναι αυτος?
Δευτερος ειναι η προκλητικοτατη αρνηση στο να πουλησει νομιμα το εμπορευμα του.
Τριτος και κυριοτερος, η νοοτροπια που εχει αποκτησει οσων αφορα την ατιμωρησια στο χωρο που δραστηριοποιειτε. Μην γελιεστε και δεν ειναι τυχαια αυτη η συμπεριφορα. Αυτος το εχει κανει και αλλου, και επειδη ολοι λενε το ιδιο...δε βαριεσαι αστο να παει στα διαλα, νομιζουν οτι δεν τους πιανει τπτ και οτι ειναι υπερανω ολων.
Οχι, λαθος, πρεπει να τους δειξουμε οτι τα πραγματα δεν ειναι ιδια με τρια χρονια πριν, και οτι δεν μπορει κανεις πλεον να ζει εις βαρος των αλλων και να μενει μιανζωη ατιμωρητος.
Εγω θεωρω πως πλεον ειναι καθηκον μας η εξαφανιση αυτου του ειδους των επαγγελματιων.

thumbthumbthumb