Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...4

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Thomelef
18-01-12, 13:33
οχι δεν πιστευω οτι θα βγουμε δια μαγειας ουτε ποτε ανεφερα κατι τετοιο.
οταν και εαν τελειωσει αυτο που συμβαινει θα ειναι να ειμαστε οι πολλοι κατα πολυ φτωχοτεροι και με ελαχιστη εως μηδαμινη ιδοκτησια μιας και ο καθενας θα πουλησει οτι μπορει για να αντεξει σε αυτη τη κατασταση ( λογω ανεργιας κλπ)

άρα ετσι όπως το λές, θα έρθει αυτή η στιγμή.
και επειδή μέχρι σήμερα εδώ και τρία χρόνια τα οικονομικά μας αλλάζουν προς τα κάτω, μπορούμε να καταλάβουμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι να γράψει μηδέν το κοντέρ.

Αν ηταν και τους ηταν ανωδυνο θα μας ειχαν αφησει στη τυχη μας εδω και καιρο, η αλυσιδα ακομα και ο ποιο μικρος κρικος οταν σπασει ...
βεβαια παιζει και το αλλο σεναριο να μας "διατηρουν μεχρις να ξεφορτωνονταν τα τοξικα μας ομολογα... ή και να ειναι ποιο περιπλοκα τα ραγματα σε ενα παιγνιδι που μας ξεπερνα οπως εχω ξαναγραψει.

φυσικά και αυτό γίνεται...προσπαθούν να πάρουν ότι μπορούν, να μικρύνουν την τρύπα που δημιούργησαν με την ελλάδα, και μετά να μας κουνήσουν το μαντήλι.

ειπα ποτε και πουθενα κατι τετοιο?
Σαφως και δεν υπαρχουν χρηματα δεν εχει καμια σχεση η τρομολαγνεια, η οποια ομως υπαρχει και δημιουργει αλλες ανεξελενκτες καταστασεις.
Ειδικα η δικη μου οικογενεια εχει βιωσει τις συνεπειες της κρισης παρα πολυ (μειωση εισοδηματος, ανεργια συζυγου)
Τι κανω? αυτο που γραφω στη πρωτη παραγραφο!!

με το ποστ που γράφεις πιο πάνω χαριτολογόντας περί λαδιού - ψωμιού - κτλ κτλ, είναι σαν να λές ότι δεν πρόκειτε να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. μην ξεχνάμε άλωστε πόσος κόσμος τρέχει για να φάει δωρεάν. είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά. 'οπως και για τα παιδάκια στα σχολεία που πέφτουν κάτω απο την πείνα. οι γονείς αυτών των παιδιών άραγε δεν θα καβάτζοναν λίγο λάδι αν τους δινόταν η ευκαιρεία???ή μήπως τι παραπάνω είμαστε εγώ και εσύ, ώστε να αποκλίσουμε το ενδεχόμενο να φτάσουμε σε τέτοια επίπεδα διαβίωσης???δεν ξέρω, αλλά εγώ φοβάμαι πάρα πολύ πλέον για τα χειρότερα.
σε έναν τόπο που πάει απο το κακό στο χειρότερο, το μοναδικό που μπορεί να σε πιάνει μετά απο τρία χρόνια τρελής ύφεσης, είναι να τρομοκρατείσε πλέον. και όταν είσαι τρομοκρατημένος, τρομολαγνείς.

Να το πω αλλιως και δεν εχει σχεση με σενα.
αν και εγω ειχα τα λεφτα μου στην ελβετια και τα χρεη μου στην Ελλαδα δεν θα με ενοιαζε καθολου αν θα γυρνουσαμε στη δραχμη και οτι αυτο θα σημαινε που μαλλον δεν το εχεις αναλογιστει καλα.
Τωρα που εχω μονο χρεη και οικογενεια τρεμω την ωρα που θα γινει κατι τετοιο και για μενα αλλα και για την ιδια τη χωρα, σκεφτεσαι τι θα συμβει?
φρικη χαος,αναρχια,καταστροφη.

αυτό που είπα, είναι ότι η διαβίωση μας είναι σε δεδομένα υποτίμησης, και ότι θα μπορούσε κάλιστα να είναι η ίδια αν γυρνούσαμε στην δραχμή το 2008. ούτε για καταθέσεις σε ελβετία αναφέρθηκα, ούτε τπτ. πράγμα που επίσεις δεν βρίσκω κακό στο να κάνει κάποιος, απο την στιγμή που μιλάμε για νόμιμα κεφάλαια, και όχι για τα κεφάλαια που έχουν έξω οι πολιτικοί...

Τωρα ομως που θα αλλαξουν τα εργασιακα και στον ιδιωτικο τομεα τοτε ισως και να κλεινει ο κυκλος και να μπουν τα πραγματα σε αλλα μονοπατια..
Εμεις απλα γυρισαμε 30 χρονια και βαλε πισω
Θα παιξουν και τα κοιτασματα και σαν λαος που ενιωσε να γουργουριζει η κοιλια του απο πεινα δεν θα μας νοιαζει ουτε ποιος θα εκμεταλευθει την εξορυξη, ουτε πως λεγονται τα σκοπια, ουτε τιποτα αρκει να παρουμε μια ανασα και λαδωσει το εντερακι μας.

τα εργασιακά στον ιδιωτικό, έχουν αλλάξει πολύ πρίν αλλάξουν στο δημόσιο...
ρώτα έναν άνεργο αν θα προτιμούσε μεροκάματο 600 ευρώ και χωρίς ασφάλεια, να δείς τι θα σου απαντήσει...όσο δουλεύουμε ακόμα, εύκολα μπορούμε να παραπονιόμαστε. αν χάσουμε όμως την δουλίτσα μας, τότε να δείς τι δουλειές είμαστε ικανοί να κάνουμε...πιστεύω πως κατανοείς απολύτως τι λέω, μιάς και ανέφερες ότι η σύζηγος είναι πλέον άνεργη...
για τα πετρέλαια κτλ, δεν σχολιάζω, μιάς και δεν πρόκειτε να δούμε τπτ απο αυτά σαν ελλάδα.
έτσι θα μας τα φάνε και αυτά.

Αυτα Θωμα πιστευω εγω και αν διαφωνουμε δεν πειραζει μου αρεσει ο διαλογος που κανουμε!!

και εμένα...πάρα πολύ thumb

hades7
18-01-12, 13:43
χα χα ! Εγραψες Γιαννη.

Λοπόν, αφού το σήριλα Ταμάρα δεν βλέπω να τραβάει, προτείνω εσείς οι δυνατοί σεναριογράφοι να φτιάξετε νέο κύκλο επεισοδίων με γενικό τίτλο "τρομολαγνεία" και επεισόδια με κλίμα που να θυμίζει Κατοχή.

Ρίχνω ιδέα γιά το πρώτο "ο Ταμτάμ μαυραγορίτης" :th_Laie_67-1:

ετοιμος.... διαβασε στο χιουμορ

Z4 DCT
19-01-12, 17:20
Πως σκάνε ενας ενας μύτη οι λύκοι μόλις μυριστούν το αίμα ε??:whistle:

ALPHA BANK: Εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

Σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί η ύπαρξη νομοθετημένου κατώτατου μισθού, επισημαίνει σε ανάλυσή της η ALPHA BANK και χαρακτηρίζει «αδιανόητη» τη στάση της πολιτείας να συνεχίζει να επιβάλει με νόμο τους κατώτατους μισθούς.

Η ALPHA BANK χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο του κατώτατου μισθού που ισχύει για μια οικονομία σε κρίση, όπως η ελληνική και επισημαίνει ότι έχει χαθεί πλέον η σύνδεση μεταξύ του νομοθετικά προσδιορισμένου κατώτατου ημερομίσθιου και της πραγματικής αμοιβής στην αγορά.

:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

https://www.skai.gr/news/finance/article/192172/alpha-bank-exairetika-upsilo-to-epipedo-tou-katotatou-misthou-stin-ellada/

S8N
19-01-12, 17:28
Μες στην εύθυμη νότα πάντως και αυτή η συνέχεια του σήριαλ "Επικαιρότητα - προβληματισμοί"...

Τα δυο τελευταία χρόνια χάσαμε πολλά και σημαντικά, το σπουδαιότερο εξ' αυτών όμως ήταν η αισιοδοξία μας. Με κατεβασμένο το κεφάλι δεν πρόκειται να ανακάμψουμε ποτέ, συνειδητοποιήστε το.

Στεναχωριέμαι ιδιαίτερα να βλέπω αγαπητούς φίλους όπως εσένα Θωμά να είναι τόσο 'πεσμένοι'. Είσαι νέος, ωραίος, με μια υπέροχη οικογένεια και μια επιχείρηση παραγωγική κι αν μη τι άλλο καινοτόμα. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Κι εσύ είσαι πολύ καλός καπετάνιος. Δε θέλω ηττοπάθειες. Να πάνε στο διάολο πια και τα κανάλια και οι πολιτικοί και όλα τα τσουτσέκια δημοσιογραφίσκοι γαμώ την τρομολαγνεία τους μέσα. Γράφει στην πρώτη σελίδα της φυλλάδας του ο άλλος ο αυριανιστής της μαύρης συμφοράς και μεγαλοοφειλέτης του δημοσίου πως σε 70 μέρες πάμε σε χρεωκοπία και δραχμή. ΝΑ ρε λεχρίτη, ΝΑ κι αν πάμε ΝΑ κι αν δεν πάμε. Αλλά ποιος να τον ακουμπήσει, όταν έχει ράμματα για τη γούνα τους...

Αν θέλετε να γλυτώσουμε από όλα αυτά τα λαμόγια, αφήστε τα πένθη και λάβετε δράση. Ξεφύγετε από αυτή τη μιζέρια.

PANOS-E60
19-01-12, 17:35

Σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί η ύπαρξη νομοθετημένου κατώτατου μισθού, επισημαίνει σε ανάλυσή της η ALPHA BANK και χαρακτηρίζει «αδιανόητη» τη στάση της πολιτείας να συνεχίζει να επιβάλει με νόμο τους κατώτατους μισθούς.

Η ALPHA BANK χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο του κατώτατου μισθού που ισχύει για μια οικονομία σε κρίση, όπως η ελληνική και επισημαίνει ότι έχει χαθεί πλέον η σύνδεση μεταξύ του νομοθετικά προσδιορισμένου κατώτατου ημερομίσθιου και της πραγματικής αμοιβής στην αγορά.

https://www.skai.gr/news/finance/article/192172/alpha-bank-exairetika-upsilo-to-epipedo-tou-katotatou-misthou-stin-ellada/

Μπαρουφολογίες των αναλυτών της Αλφα τις οποίες δυστυχώς εγκρίνει η Διοίκηση και βγαίνουν προς τα έξω.

Συνηγορούν στις γενικευμενες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα γιά μειώσεις στους δικούς τους. Και μαγκιά τους αν το πετύχουν τελικά (που δεν πρόκειται ασφαλώς) αλλά όχι και να κάνουν παρεναίσεις στην κυβέρνηση γιά σκληρότερη εισοδηματική πολιτική, αυτό πάει πολύ ! :thumbsdown:

Monsta
19-01-12, 17:43
Είσαι νέος, ωραίος.....

Aααα όλα κι όλα. Θέλω κι εγώ γλυκόλογα. :p

Z4 DCT
19-01-12, 17:45
Μπαρουφολογίες των αναλυτών της Αλφα τις οποίες δυστυχώς εγκρίνει η Διοίκηση και βγαίνουν προς τα έξω.

Συνηγορούν στις γενικευμενες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα τη στιγμή που δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα γιά μειώσεις στους δικούς τους. Και μαγκιά τους αν το πετύχουν τελικά (που δεν πρόκειται ασφαλώς) αλλά όχι και να κάνουν παρεναίσεις στην κυβέρνηση γιά σκληρότερη εισοδηματική πολιτική, αυτό πάει πολύ ! :thumbsdown:

Ναι ναι για παραινέσεις μια χαρά τα πάνε....για να κατεβάσουν κανα ΛΥΣΤΡΙΚΟ επιτόκιο ουτε κουβέντα,,......ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ με το νόμο........:thumbsdown:

Θα μους πεις σε αναγκάζουν?....οχι....αλλα ας δούμε και τι γίνετε σε κανα άλλο μέρος της Ευρώπης.....αι σιχτιρ

S8N
19-01-12, 17:53
Aααα όλα κι όλα. Θέλω κι εγώ γλυκόλογα. :p

Me love you baby. Me love long time.

https://www.youtube.com/watch?v=12tce-THLUE

Nino
19-01-12, 18:11

δεν υπαρχει τιποτα ποιο εγκληματικο απο το να εχουν αποψη για το τρομακτικο αμαρτημα της προστασιας του ποσου των 700 ευρω ανθρωποι που αμοιβονται με 10000 το μηνα plus bonus.

Monsta
19-01-12, 18:12
Πάντως εχθές δίερευσε ότι δύο από τα μεγαλύτερα στελέχη τραπεζών, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για τις εξέλιξεις στο άμεσο μέλλον. Ο ένας υποστηρίζει ότι επιστρέφουμε στη δραχμή, ενώ ο άλλος είναι εντελώς αντίθετος.

PANOS-E60
19-01-12, 18:26
Πάντως εχθές δίερευσε ότι δύο από τα μεγαλύτερα στελέχη τραπεζών, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για τις εξέλιξεις στο άμεσο μέλλον. Ο ένας υποστηρίζει ότι επιστρέφουμε στη δραχμή, ενώ ο άλλος είναι εντελώς αντίθετος.

Δεν το βλέπω καθόλου πιθανό το σενάριο δραχμής Κώστα, όχι επειδή ξέρω κάτι παραπάνω από το μέσο όρο, αλλά επειδή δεν έχει λόγο να συμβεί. Δεν θα εξυπηρετούσε ούτε την ανταγωνιστικότητα τη Ελλάδας, ούτε τα συμφέροντα των δανειστών της, ούτε τη σταθερότητα του ευρώ στο εγγύς μέλλον.

Γιά ποιό λόγο ο πολύς κος Παπαδήμος ανέλαβε Πρωθυπουργός ? Γιά να κάνει το χατίρι του GAP ή της Μέρκελ θα μείνει στην ιστορία σαν ο πρωγυπουργός της δραχμής ? Κανένα λόγο δεν είχε να αναλάβει αν δεν ήταν βέβαιος ότι μπορεί να πετύχει α) PSI+, β) δανειακή σύμβαση 130 δις γ) ελεγχόμενη χρεωκοπία χώρας εντός ευρώ.

Το (α) τελειώνει αύριο, το (β) είναι θέμα νέου μνημονίου θα το περάσει από τη Βουλή χαλαρά και το (γ) θα συμβεί το Μάρτιο. Και τέλος, παραδίδει την εξουσία, γίνονται εκλογές (τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τώρα) και αναλαμβάνει επόμενος Παπαδήμος (ίσως και ο ίδιος) ο οποίος επίσημα πλέον θα στέλνει τον προυπολογισμό στις Βρυξέλλες γιά έγκριση. Αρα δεν παίζει πιά κανένα ρόλο ποιός θα είναι ο πρωθυπουργός. Πάντως όλα είναι δρομολογημένα και μόνο κάτι συνταρακτικά απρόοπτο μπορεί να τα βγάλει από την πορεία τους.

Κωνσταντίνος
19-01-12, 18:32
Me love you baby. Me love long time.

https://www.youtube.com/watch?v=12tce-THLUE

Μη τον ακούς Μόνστα. Να σου φάει την κάμερα θέλει.....

Driver M
19-01-12, 18:37
Και τέλος, παραδίδει την εξουσία, γίνονται εκλογές (τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τώρα) και αναλαμβάνει επόμενος Παπαδήμος (ίσως και ο ίδιος) ο οποίος επίσημα πλέον θα στέλνει τον προυπολογισμό στις Βρυξέλλες γιά έγκριση. Αρα δεν παίζει πιά κανένα ρόλο ποιός θα είναι ο πρωθυπουργός. Πάντως όλα είναι δρομολογημένα και μόνο κάτι συνταρακτικά απρόοπτο μπορεί να τα βγάλει από την πορεία τους.
Γενικά, συμφωνώ με το συλλογισμό σου Πάνο.

Μόνο με τα τελευταία διαφωνώ.
Το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές είναι εντελώς ρευστό και δεν αρκεί το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά το πως θα κυβερνήσει αφού η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη.
Επίσης παίζει ρόλο τα μικρότερα κόμματα τι ποσοστά θα έχουν, αφού η επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει μετακύλιση των ψηφοφόρων του προς άλλες παρατάξεις, εκτός ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα ΛΑΟΣ.
Παράλληλα, απρόοπτα προβλέπω πως θα συμβούν πολλά και συνταρακτικά.

PANOS-E60
19-01-12, 18:44
Γενικά, συμφωνώ με το συλλογισμό σου Πάνο.

Μόνο με τα τελευταία διαφωνώ.
Το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές είναι εντελώς ρευστό και δεν αρκεί το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά το πως θα κυβερνήσει αφού η αυτοδυναμία είναι σχεδόν αδύνατη.
Επίσης παίζει ρόλο τα μικρότερα κόμματα τι ποσοστά θα έχουν, αφού η επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ θα σημάνει μετακύλιση των ψηφοφόρων του προς άλλες παρατάξεις, εκτός ΝΔ και κατά πάσα πιθανότητα ΛΑΟΣ.
Παράλληλα, απρόοπτα προβλέπω πως θα συμβούν πολλά και συνταρακτικά.

Αρη, με τον ίδιο τρόπο που έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον ίδιο ακριβώς θα γίνει και η επόμενη και μάλιστα ευκολότερα γιατί τώρα το έδαφος έχει προλειανθεί. Κανένα ρόλο δεν παίζει ποιά θα είναι τα ποσοστά των κομμάτων, χρειάζεται να μαζευτούν 151 έδρες γιά πλειοψηφία. Εγώ το βλέπω απλό. Ρισκάρω μάλιστα να σου πω πως η νέα Βουλή θα έχει τεράστια πλειοψηφία νέων ανθρώπων και αυτό θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και τις εξελίξεις. Και στο φινάλε δεν θα αποφασίζουν τίποτα ...
Και μη μου πεις γιά λαικές εξεγέρσεις γιατί εδώ είσαι και εδώ είμαι, θα δούμε ποιός θα επαληθευτεί. Οταν λέω συνταρακτικό απρόοπτο, εννοώ πετρελαική κρίση π.χ.

Samaro
19-01-12, 19:09
.....................................Κανένα λόγο δεν είχε να αναλάβει αν δεν ήταν βέβαιος ότι μπορεί να πετύχει α) PSI+, β) δανειακή σύμβαση 130 δις γ) ελεγχόμενη χρεωκοπία χώρας εντός ευρώ.

Το (α) τελειώνει αύριο, το (β) είναι θέμα νέου μνημονίου θα το περάσει από τη Βουλή χαλαρά και το (γ) θα συμβεί το Μάρτιο. Και τέλος, ....................

Πάνο,

Το ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία μας, θα συμβεί εντός του ευρώ, είναι ένα σενάριο που αναφέρεται όλο και περισότερο τελευταία σε οικονομικές στήλες. Και είναι το βολικότερο για όλους.

Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί θα φτασουμε τον Μάρτιο σε πτώχευση, αν εχει συμφωνηθεί το "κούρεμα" (PSI) και αν έχουμε πάρει το επομενο πακέτο βοήθειας, απο το οποίο, θα πληρωθούν και οι επόμενες δανειακές υποχρεώσεις μας,

BILL007
19-01-12, 19:28
Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί θα φτασουμε τον Μάρτιο σε πτώχευση, αν εχει συμφωνηθεί το "κούρεμα" (PSI) και αν έχουμε πάρει το επομενο πακέτο βοήθειας, απο το οποίο, θα πληρωθούν και οι επόμενες δανειακές υποχρεώσεις μας,

Για να γίνει το χατήρι αυτών που έχουν ποντάρει στην πτώχευση...Και φυσικά σε αυτό βοηθάνε οι φυλλάδες και οι δημοσιογραφίσκοι,που συντηρούν και καλλιεργούν το σύννεφο της χρεοκοπίας (κατά παραγγελία των πρώτων)

ΒΡΕ $#@$%#$^ πως θα γίνει χρεωκοπία με όλα αυτά????

Μόνο αμα μας αφήσουν θα χρεωκοπήσουμε την επόμενη μέρα (πράγμα που δεν τους συμφέρει.Ηδη το ευρώ ταλλαντεύεται επικίνδυνα κάτω απο το 1,30...)

Αντώνη και εγώ το ίδιο σκεπτικό έχω με εσένα...thumb

PANOS-E60
19-01-12, 19:29
Πάνο,

Το ότι ενδεχόμενη χρεωκοπία μας, θα συμβεί εντός του ευρώ, είναι ένα σενάριο που αναφέρεται όλο και περισότερο τελευταία σε οικονομικές στήλες. Και είναι το βολικότερο για όλους.

Οπως μπορείς να δεις στις οικονομικές στήλες Αντώνη, η πτώχευση πιθανόν να πάρει 2 μορφές (πάντα εντός ευρώ). Η μία είναι η πτώχευση από τους αξιολογητικούς (temporary default) και οποία θα έχει σαν αιτία την αναδιάρθρωση του χρέους μας (δεδομένο αυτό μετά την αλοκλήρωση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου δηλαδή του PSI) και η άλλη είναι η νομική μορφή η οποία πιστοποιείται από την ISDA η οποία είναι ο θεματοφύλακας των CDS παγκοσμίως. Από τη στιγμή που δεν θα έχουμε εθελοντικό κούρεμα σε ποσοστό 100%, η ISDA ενεργοποιεί τα CDS οπότε και πάλι η χώρα έρχεται σε κατάσταση default.

Ολα αυτά φυσικά δεν σημαινουν απολύτως τίποτα στην πράξη, τα μέτρα της νέας δανειακής μετράνε και το αν και πότε θα ρίξουν κανένα φράγκο γιά επενδύσεις στη χώρα.

Nino
19-01-12, 19:35
εγω παντως βαζω ενα στοιχηματακι μια λουκανομαχια στον ταμ, οτι και του χρονου τετοια εποχη το ιδιο κρισιμα θα ειμαστε,αλλα ουτε απο το ευρω θα εχουμε βγει ουτε φαλιμεντο θα εχουμε κτυπησει( τουλαχιστον επισημο).

Samaro
19-01-12, 19:39
εγω παντως βαζω ενα στοιχηματακι μια λουκανομαχια στον ταμ, οτι και του χρονου τετοια εποχη το ιδιο κρισιμα θα ειμαστε,αλλα ουτε απο το ευρω θα εχουμε βγει ουτε φαλιμεντο θα εχουμε κτυπησει( τουλαχιστον επισημο).
Κι εγώ αυτό πιστεύω !!

bill_m3
19-01-12, 19:47

Γιάννη τον μισθό σου τον είδες... Την ανεργία να καλπάζει, ο ιδιωτικός τομέας να διαλύεται σιγά σιγά.......

Αλήθεια πιστεύεις ότι θα αντέξουμε (όλος ο κόσμος) μέχρι του χρόνου??????????

Samaro
19-01-12, 19:59
Οπως μπορείς να δεις στις οικονομικές στήλες Αντώνη, η πτώχευση πιθανόν να πάρει 2 μορφές (πάντα εντός ευρώ). Η μία είναι η πτώχευση από τους αξιολογητικούς (temporary default) και οποία θα έχει σαν αιτία την αναδιάρθρωση του χρέους μας (δεδομένο αυτό μετά την αλοκλήρωση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου δηλαδή του PSI) και η άλλη είναι η νομική μορφή η οποία πιστοποιείται από την ISDA η οποία είναι ο θεματοφύλακας των CDS παγκοσμίως. Από τη στιγμή που δεν θα έχουμε εθελοντικό κούρεμα σε ποσοστό 100%, η ISDA ενεργοποιεί τα CDS οπότε και πάλι η χώρα έρχεται σε κατάσταση default.

Ολα αυτά φυσικά δεν σημαινουν απολύτως τίποτα στην πράξη, τα μέτρα της νέας δανειακής μετράνε και το αν και πότε θα ρίξουν κανένα φράγκο γιά επενδύσεις στη χώρα.
Για να καταλάβω Πάνο ! Μου λες πως, ενω έχει συμφωνήσει η μεγάλη πλειοψηφία των δανειστών μας σε εθελοντικό κούρεμα, θα πληρωθούν και ta CDS ;
Φυσικά η Ελλαδίτσα είναι ηδη ουσιαστικά πτωχή, όμως δεν νομίζω πως τελικά θα πάμε σε "συντεταγμένη χρεωκοπία " μόνο για να ενεργοποιήθούν τα CDS .

panos90
19-01-12, 20:04
της κοντης ψ@λης οι τριχες φταινε.

Thomelef
19-01-12, 20:09
Γιάννη τον μισθό σου τον είδες... Την ανεργία να καλπάζει, ο ιδιωτικός τομέας να διαλύεται σιγά σιγά.......

Αλήθεια πιστεύεις ότι θα αντέξουμε (όλος ο κόσμος) μέχρι του χρόνου??????????

ακριβώς αυτό που λέει η βασίλης.
ή θα αλλάξει η κατάσταση δίνοντας ανάσα στον τόπο έτσι ώστε να μπορέσει ο τροχός να πάρει μια σταθερή ταχύτητα και να μπορέσει να κινηθεί προς μία κατεύθηνση, ή θα μας στείλουν στον αγύριστο και εμάς, και την ιστορία μας, και ότι άλλο έχουμε και ψωρουπερηφανευόμαστε.
τον απρίλη η αντιστοιχία ευρώ δολαρίου ήταν στο 1,44, ενώ σήμερα αντίστοιχα βρίσκεται 1,27 με πτωτική πορεία και για τους επόμενους μήνες...
το πιο πιθανό θα είναι στο κλείσιμο του χρόνου, να είναι ακόμα πιο κάτω. δεδομένα παραγωγής δλδ, και μεγάλο πλίγμα για το καθαρό εμπόριο...
όπως καταλαβαίνεται, χτυπιέται απο παντού ο εμπορικός τομέας. μείωση εσωτερικού τζίρου, και απο την άλλη αύξηση κόστους εμπορευμάτων.
απο την άλλη παραγωγή μηδέν, άρα...ακόμα χειρότερα.
πρέπει να καταργήσουν τουλάχιστον τους μισούς φόρους και τεκμήρια που έχουν επιβάλει, και μάλιστα ΧΘΕΣ, και να κοιτάξουν να δώσουν με ότι μέσα έχουν κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε μετά απο κάποιο διάστημα να μπορέσει να απορροφήσει ανέργους, και μετατάξεις που θα έρθουν απο τον δημόσιο.
υπό τα δεδομένα που κινούμαστε τώρα, είμαστε όλοι κατεστραμένοι, και στο μέλον ομοιοπαθείς με τους υπόλοιπους ανέργους...

PANOS-E60
19-01-12, 20:17

Κι εγώ αυτό πιστεύω !!

Δεν παίζει αυτό παιδιά. Ούτε η χώρα μπορεί να συνεχίσει έτσι γιά καιρό ακόμα, ούτε η ευρωζώνη αντέχει ακόμα ένα χρόνο αμφιβολίας.

Η Ευρώπη έχει πάρει το μάθημά της, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Γαλλία πήραν και θα πάρουν κι άλλα μέτρα και θα ισιώσουν, μόλις βγάλουν τα πρώτα πλεονάσματα οι αξιολογήσεις τους θα επανέλθουν στα ύψη και οι αγορές θα ξαναγίνουν φιλικές μαζί τους, με πιό προσεκτικά κριτήρια φυσικά. Η Ελλάδα θα παραμείνει γιά χρόνια κάτω από το μηχανισμό ESM και δεν θα έχει ανάγκη μακροπρόθεσμου δανεισμού, μόνο 3μηνα έντοκα θα βγάζει οπως και τώρα. Το κλειδί και εδώ είναι τα πλεονάσματα. Ακούγεται παλαβό, αλλά πλεονάσματα θα βγούν και εδώ (εκτός απροόπτου πάντα).

Να το πω απλά, οι ξένοι 3 χρόνια τώρα τσακίζουν το ηθικό μας, τίποτα παραπάνω. Δεν είναι μλκες, ξέρουν ότι δεν προχωράμε έτσι, όμως τον κύριο στόχο τους τον πέτυχαν, ο περίεργος αυτός λαός γονάτισε. Από το β΄εξάμηνο και μετά αλλάζει το βιολί, θα ρίξουν χρήμα και τεχνογνωσία στην οργάνωση του κράτους, έχοντας πλεόν σιγουρέψει τα δάνειά τους (μην ξεχνάμε το βρετανικό δίκαιο στη νέα δανειακή). Θα ελέγχουν τους μηχανισμούς του δημοσίου και θα ελέγχουν και μεγάλο μέρος του ιδωτικού τομέα σύντομα. Θα παίξουν μπάλα όπως ξέρουν εκείνοι, δεν γίνεται αλλιώς.

Το αν είμαι πολύ αισιόδοξος, ή απαισιόδοξος, όπως το πάρετε, θα φανεί σύντομα πιά.

PANOS-E60
19-01-12, 20:19
Για να καταλάβω Πάνο ! Μου λες πως, ενω έχει συμφωνήσει η μεγάλη πλειοψηφία των δανειστών μας σε εθελοντικό κούρεμα, θα πληρωθούν και ta CDS ;
Φυσικά η Ελλαδίτσα είναι ηδη ουσιαστικά πτωχή, όμως δεν νομίζω πως τελικά θα πάμε σε "συντεταγμένη χρεωκοπία " μόνο για να ενεργοποιήθούν τα CDS .

γιά να μην πληρωθούν, πρεπει να περάσουμε το 70% + εθελοντική συμμετοχή. Δεν το βλέπω πιθανό.

Monsta
19-01-12, 20:26
Πως μ αρέσει να διαβάζω Panos-E60 !!! :)

PANOS-E60
19-01-12, 20:30
Πως μ αρέσει να διαβάζω Panos-E60 !!! :)

αμοιβαίο γιατρέ μου ! :original::original:

Samaro
19-01-12, 20:53
γιά να μην πληρωθούν, πρεπει να περάσουμε το 70% + εθελοντική συμμετοχή. Δεν το βλέπω πιθανό.
Βρε Πάνο, αυτό δεν καλύπτει η διαπραγμάτευση μας με τον Νταλάρα;; Διαφορετικά τι νόημα εχουν οι διαπραγματεύσεις μαζί του ;; :)

PANOS-E60
19-01-12, 21:00
Βρε Πάνο, αυτό δεν καλύπτει η διαπραγμάτευση μας με τον Νταλάρα;; Διαφορετικά τι νόημα εχουν οι διαπραγματεύσεις μαζί του ;; :)

Τι εννοείς "καλύπτει¨"?
Ο Νταλάρα είναι ο θεσμικός εκπρόσωπος των Τραπεζών που κατέχουν ελληνικό χρεος, εκ των πραγμάτων ο παπαδήμος διαπραγματευεται μαζί του. ΟΜΩΣ ο Νταλάρα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει ούτε την καθολική συμμετοχή στο κούρεμα - ανταλλαγή ομολόγων, ούτε βεβαίως την εθελοντικότητα στη συμμετοχή. Υπάρχουν hedge funds που ΔΕΝ εκπροσωπούνται από τον Νταλάρα. Κάποια από αυτά. όπως πχ το ισπανικό VEGA έχουν ήδη αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση, κάποια άλλα έχουν ήδη προσφύγει στην ISDA. Γιά 70% περίπου πάμε.

Stathis
19-01-12, 22:04
https://www.youtube.com/watch?v=8UTq6ffoCKQ

GiannisRob
19-01-12, 22:18
https://www.youtube.com/watch?v=8UTq6ffoCKQ

https://www.youtube.com/watch?v=ug9hloZgpgY"]https://www.youtube.com/watch?v=ug9hloZgpgY

PANOS-E60
20-01-12, 07:15
Ράιχενμπαχ: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα θα αρθεί σύντομαNAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012 20:54
Τελευταία Ενημέρωση : 19/01/2012 21:00

«Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης», ανέφερε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα αρθεί η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ [EUR=X] εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force), Χορστ Ράϊχενμπαχ, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισήμανε ότι η ρευστότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι μόλις ολοκληρωθούν το PSI και το νέο Μνημόνιο, «τότε θα προχωρήσουμε στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε αυτές να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».

Αναγνώρισε παράλληλα ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μεγάλες θυσίες και τόνισε χώρα μας δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτήν τη στρατηγική. «Το βάρος στο διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων είναι διπλάσιο σε σχέση με των Πορτογάλων και τριπλάσιο σε σχέση με των Ισπανών, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της ζήτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη ότι στο κέντρο της δράσης της Task Force είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και οι αλλαγές στη φορολογία. Για τα θέματα αυτά, τόνισε, υπάρχει συνεργασία με το ΔΝΤ υπογραμμίζοντας ότι «το σημαντικό δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους». Επισήμανε επιπλέον ότι πρέπει να καταργηθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων ενώ για μια ακόμη φορά έκανε ειδική μνεία στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας.

Αναφερόμενος τέλος στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στη μείωση του αποθέματος των οφειλών των δημόσιων οργανισμών προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

:original::original:

Monsta
20-01-12, 09:02
:original: Υπάρχει λίνκι Πάνο ? :original:

PANOS-E60
20-01-12, 09:07
:original: Υπάρχει λίνκι Πάνο ? :original:

yeap !
https://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2124689

Konstantinos E60
20-01-12, 09:08
χοντρο "μαζεμα" στην Θεσσαλονικη χτυπησανε μηχανισμο δεινοσαυρων ....

https://harryklynn.blogspot.com/2012/01/blog-post_8762.html

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=455869&cid=4

Και τι θα ακούσουμε ακόμα.....

Panos 316T
20-01-12, 09:38
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=455869&cid=4

Και τι θα ακούσουμε ακόμα.....

υπήρχαν και θα υπάρχουν τέτοια κυκλώματα...

το εντυπωσιακό είναι με την αστυνομία και τους εισαγγελείς που τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Konstantinos E60
20-01-12, 09:57
υπήρχαν και θα υπάρχουν τέτοια κυκλώματα...

το εντυπωσιακό είναι με την αστυνομία και τους εισαγγελείς που τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Το θέμα δεν είναι με τα κυκλώματα και με το αν υπάρχουν αλλα με τα ονοματα που απαρτίζουν το συγκεκριμένο !!

fanisk
20-01-12, 10:08
Αμα θελει η αστυνομια ξερει και ποτε εκλασε ο τελευταιος αδηλωτος/ανυπαρκτος γυφτος στην Ελλαδα, ποσο μαλλον για ανθρωπους που "υπαρχουν"..
Καποιοι τα χαλανε στη μοιρασια, και πεφτουμε απο τα συννεφα οταν τα διαβασουμε.. :hystericalbs1:

Το καλο ειναι πως εστω κι ετσι, ξεβρωμιζει λιγο ο τοπος.

stefm5
20-01-12, 10:08
Η Μαριάννα Ντούβλη πετά το γάντι στην Ανγκέλα Μέρκελ. Η ελληνίδα πορνοστάρ με επιστολή που έστειλε στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη θέτει προ των ευθυνών της και της ζητά να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα μαρτύρια στα οποία τον έχει υποβάλλει.

Όπως δημοσιεύει η Espresso, η τρισέλιδη επιστολή της Ντούβλη θα φτάσει στα χέρια της Μέρκελ μέσω της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Σε αυτήν η Ντούβλη μιλά για την οικονομική κρίση και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Θα περίμενα πολύ σύντομα να γονατίσετε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να ζητήσετε συγγνώμη για τις θηριωδίες του παρελθόντος, για τις οποίες δεν φταίτε εσείς προσωπικά και στη συνέχεια να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας οφειλές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της επιστολής η Μ. Ντούβλη αναρωτιέται: «Επιτέλους, τι επιδιώκετε; Να έχουμε μία ευρωπαϊκή Γερμανία ή μία Ευρώπη γερμανική»;

«Καταλαμβάνομαι από τρόμο εγώ, νεαρή, μόνη, άνεργη μητέρα για το μέλλον του εξάχρονου γιου μου, που όταν θα είναι σαράντα ετών θα πληρώνει για τα αμαρτήματα άλλων».
24h NewsRoom

Z4 DCT
20-01-12, 10:14
Έντονες φήμες για σύλληψη ιεράρχη με 35 εκατ.:whistle::whistle:

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=456224&cid=4

fanisk
20-01-12, 10:34
Η Μαριάννα Ντούβλη πετά το γάντι στην Ανγκέλα Μέρκελ. Η ελληνίδα πορνοστάρ με επιστολή που έστειλε στη Γερμανίδα Καγκελάριο τη θέτει προ των ευθυνών της και της ζητά να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα μαρτύρια στα οποία τον έχει υποβάλλει.

Όπως δημοσιεύει η Espresso, η τρισέλιδη επιστολή της Ντούβλη θα φτάσει στα χέρια της Μέρκελ μέσω της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Σε αυτήν η Ντούβλη μιλά για την οικονομική κρίση και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Θα περίμενα πολύ σύντομα να γονατίσετε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη να ζητήσετε συγγνώμη για τις θηριωδίες του παρελθόντος, για τις οποίες δεν φταίτε εσείς προσωπικά και στη συνέχεια να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας οφειλές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της επιστολής η Μ. Ντούβλη αναρωτιέται: «Επιτέλους, τι επιδιώκετε; Να έχουμε μία ευρωπαϊκή Γερμανία ή μία Ευρώπη γερμανική»;

«Καταλαμβάνομαι από τρόμο εγώ, νεαρή, μόνη, άνεργη μητέρα για το μέλλον του εξάχρονου γιου μου, που όταν θα είναι σαράντα ετών θα πληρώνει για τα αμαρτήματα άλλων».
24h NewsRoom

Καλα κρασια, οταν θα ειναι 40 ετων, μαλλον η παρεα του γιου της θα τον παιζει με τα dvd που εβγαλε πριν 40 χρονια, με το κολπακι "χωρις φπα" που εγινε θεμα περσι..

Ελεος πια, κουτσοι στραβοι, ολοι για λιγη δημοσιοτητα..

Thomelef
20-01-12, 10:53
ε ναι ρε π@@στη...που να του σηκωθεί του έλληνα με όλα αυτά που γίνονται. δεν θα μείνει άνεργη μετά η ντούβλη???
απο την άλλη τα εισαγώμενα κ@υλι@ επιστρέφουν στην χώρα τους, κλάφτα...
κ@υλί για κ@υλί δεν έμεινε στην ελλάδα, και η ντούβλη στο ταμείο!!!

Konstantinos E60
20-01-12, 11:15
Αμα θελει η αστυνομια ξερει και ποτε εκλασε ο τελευταιος αδηλωτος/ανυπαρκτος γυφτος στην Ελλαδα, ποσο μαλλον για ανθρωπους που "υπαρχουν"..
Καποιοι τα χαλανε στη μοιρασια, και πεφτουμε απο τα συννεφα οταν τα διαβασουμε.. :hystericalbs1:

Το καλο ειναι πως εστω κι ετσι, ξεβρωμιζει λιγο ο τοπος.

Λες 10 χρόνια να τους έβγαινε η διαίρεση και τώρα να τους βγήκε δεκαδικός? Ψυθυριζεται ότι υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα.....και έρχονται "κάλτσες" !!

fanisk
20-01-12, 11:22
Λες 10 χρόνια να τους έβγαινε η διαίρεση και τώρα να τους βγήκε δεκαδικός? Ψυθυριζεται ότι υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα.....και έρχονται "κάλτσες" !!

Στη "μοιρασια" τα συμπεριλαμβανω ολα :thumbsup:

Nino
20-01-12, 12:08
Δεν παίζει αυτό παιδιά. Ούτε η χώρα μπορεί να συνεχίσει έτσι γιά καιρό ακόμα, ούτε η ευρωζώνη αντέχει ακόμα ένα χρόνο αμφιβολίας.

Η Ευρώπη έχει πάρει το μάθημά της, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Γαλλία πήραν και θα πάρουν κι άλλα μέτρα και θα ισιώσουν, μόλις βγάλουν τα πρώτα πλεονάσματα οι αξιολογήσεις τους θα επανέλθουν στα ύψη και οι αγορές θα ξαναγίνουν φιλικές μαζί τους, με πιό προσεκτικά κριτήρια φυσικά. Η Ελλάδα θα παραμείνει γιά χρόνια κάτω από το μηχανισμό ESM και δεν θα έχει ανάγκη μακροπρόθεσμου δανεισμού, μόνο 3μηνα έντοκα θα βγάζει οπως και τώρα. Το κλειδί και εδώ είναι τα πλεονάσματα. Ακούγεται παλαβό, αλλά πλεονάσματα θα βγούν και εδώ (εκτός απροόπτου πάντα).

Να το πω απλά, οι ξένοι 3 χρόνια τώρα τσακίζουν το ηθικό μας, τίποτα παραπάνω. Δεν είναι μλκες, ξέρουν ότι δεν προχωράμε έτσι, όμως τον κύριο στόχο τους τον πέτυχαν, ο περίεργος αυτός λαός γονάτισε. Από το β΄εξάμηνο και μετά αλλάζει το βιολί, θα ρίξουν χρήμα και τεχνογνωσία στην οργάνωση του κράτους, έχοντας πλεόν σιγουρέψει τα δάνειά τους (μην ξεχνάμε το βρετανικό δίκαιο στη νέα δανειακή). Θα ελέγχουν τους μηχανισμούς του δημοσίου και θα ελέγχουν και μεγάλο μέρος του ιδωτικού τομέα σύντομα. Θα παίξουν μπάλα όπως ξέρουν εκείνοι, δεν γίνεται αλλιώς.

Το αν είμαι πολύ αισιόδοξος, ή απαισιόδοξος, όπως το πάρετε, θα φανεί σύντομα πιά.

τριμηνα και εξαμηνα εντοκα και αν θελεις γιατι οχι αποτελουν και "δεικτη" του τι θα συμβει στους επομενους 6 μηνες.
Η τελευταια αν δεν κανω λαθος δημοπρασια ηταν στα τελη δεκεμβρη και πηγε μια χαρα.
Πανο οσα γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνο, αυτο που εννοουσα στο ποστ ηταν οτι δεν προκειται να βαρεσουμε κανονι σαν κρατος δηλαδη να τεθει επισημη χρεοκοπια και πληρωμη ασφαλιστρων ή καποια σταση πληρωμων προς τριτους ή προς το εσωτερικο.
Οχι τωρα οτι ολες αυτες οι περικοπες και τα χαρατσια δεν ειναι πρωτον εσωτερικη υποτιμηση και δευτερον σταση πληρωμων.

PANOS-E60
20-01-12, 12:18
τριμηνα και εξαμηνα εντοκα και αν θελεις γιατι οχι αποτελουν και "δεικτη" του τι θα συμβει στους επομενους 6 μηνες.
Η τελευταια αν δεν κανω λαθος δημοπρασια ηταν στα τελη δεκεμβρη και πηγε μια χαρα.
Πανο οσα γραφεις με βρισκουν απολυτα συμφωνο, αυτο που εννοουσα στο ποστ ηταν οτι δεν προκειται να βαρεσουμε κανονι σαν κρατος δηλαδη να τεθει επισημη χρεοκοπια και πληρωμη ασφαλιστρων ή καποια σταση πληρωμων προς τριτους ή προς το εσωτερικο.
Οχι τωρα οτι ολες αυτες οι περικοπες και τα χαρατσια δεν ειναι πρωτον εσωτερικη υποτιμηση και δευτερον σταση πληρωμων.

Γιάννη, η πλήρης ανάλυση βρίσκεται εδώ
https://www.bankingnews.gr/τραπεζικά_νέα/item/34204-πιο-κοντά-η-συμφωνία-στο-psi%20η-συνολική-σωρευτική-ζημία-θα-φθάσει-έως-το-65-66-το-μεσοσταθμικό-κουπόνι-θα-διαμορφωθεί-στο-42-ενώ-η-συμμετοχή-ίσως-να-μην-ξεπεράσει-το-60-με-65-έρχεται-και-η-προσωρινή-χρεοκοπία
είναι λίγο ζόρικο το κείμενο, αλλά απαντάει σε όλα.

Driver M
20-01-12, 13:11
Σταύρου Λυγερού: Η σκοτεινή όψη του κουρέματος

Ήταν εξαρχής σαφές ότι λύση του ελληνικού προβλήματος δεν υπάρχει χωρίς γενναία αναδιάρθρωση του χρέους. ΓιΆ αυτό και το αίτημα της αναδιάρθρωσης έπρεπε να είχε τεθεί στο τραπέζι από τον Απρίλιο του 2010, όταν οι δύο πλευρές συζητούσαν το Μνημόνιο.

Τότε, όμως, η κυβέρνηση Παπανδρέου όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε, αλλά ούτε ήθελε να ακούσει για αναδιάρθρωση. Προφανώς, από μόνη της η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Χρειάζεται να συνδυαστεί με δημοσιονομική εξυγίανση και με αξιοποίηση των πολλών λιμναζουσών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας. Με άλλα λόγια, η αναδιάρθρωση είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σήμερα, το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν το συζητούμενο «κούρεμα» αρκεί για να καταστήσει το ελληνικό χρέος εξυπηρετήσιμο. Εάν η εθελοντική συμμετοχή στο «κούρεμα» προσεγγίσει το 100% –πράγμα μάλλον απίθανο–, το ελληνικό χρέος των 370 δις ευρώ θα μειωθεί κατά 100 δις. Μεταξύ των άλλων, όμως, θα «κουρευτούν» και τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία (περίπου 26 δις) και οι ελληνικές τράπεζες (περίπου 50 δις). Επειδή, όμως, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καλύψει με κάποιο τρόπο τις απώλειες των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων και τραπεζών (περίπου 38 δις), η πραγματική ελάφρυνση του χρέους θα είναι πολύ μικρότερη από τα 100 δις ευρώ.

Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεσμευόταν να αντικαταστήσει τα ελληνικά ομόλογα (ονομαστικής αξίας περίπου 60 δις) που έχει στο χαρτοφυλάκιό της από νέα, με αξία την αξία που η ΕΚΤ τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά, θα προέκυπτε πρόσθετη μείωση του χρέους, της τάξεως των 20 δις ευρώ. Η ΕΚΤ, όμως, εξαιρέθηκε από το «κούρεμα», που σημαίνει ότι κερδοσκοπεί εις βάρος ενός μετόχου της που βρίσκεται στα γόνατα.

Το συζητούμενο «κούρεμα» είναι ανεπαρκές για να καταστήσει το ελληνικό χρέος εξυπηρετήσιμο. Το γεγονός ότι τα νέα ομόλογα, αξίας περίπου 85 δις ευρώ, θα είναι 20ετίας έως 30ετίας και με επιτόκιο μεταξύ 4% έως 5% δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ας σημειωθεί ότι οι απαιτήσεις των τραπεζών για επιτόκιο 6% με 7% έπεσαν στο κενό λόγω της αποφασιστικής παρέμβασης του ΔΝΤ και όχι της ελληνικής κυβέρνησης.

Το όλο εγχείρημα είναι προβληματικό και εξαιτίας του γεγονότος ότι συνοδεύεται από το νέο Μνημόνιο, το οποίο αναμένεται να βυθίσει περαιτέρω την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πακέτο «“κούρεμα”, νέα δανειακή σύμβαση και νέο Μνημόνιο» θα μας οδηγήσει σε αυτό που δηλώνει ότι θέλει να αποτρέψει: στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Αυτή η προοπτική προσδίδει κρίσιμη σημασία στην απαίτηση των δανειστών τα νέα ομόλογα να υπαχθούν στο βρετανικό και όχι στο ελληνικό Δίκαιο, στο οποίο υπάγονται τα παλαιά. Μέχρι το Μάιο του 2010 το σύνολο του ελληνικού χρέους υπαγόταν στο ελληνικό Δίκαιο. Το πρώτο δάνειο των 110 δις –σε συντριπτικό ποσοστό διατέθηκε για να πληρωθούν στο ακέραιο τόκοι και χρεολύσια– υπάγεται στο βρετανικό. Το ίδιο θα ισχύσει και για τη νέα δανειακή σύμβαση. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, όλο το ελληνικό χρέος θα έχει γυρίσει στο βρετανικό Δίκαιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι δανειστές θα μπορούν να βάλουν στο χέρι ορισμένα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπροσθέτως, στην καθόλου απίθανη περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, το ελληνικό χρέος θα πρέπει να κριθεί εάν θα είναι σε ευρώ ή σε δραχμές. Έχει μεγάλη σημασία να αποφασίσει σχετικά ένα ελληνικό και όχι ένα βρετανικό δικαστήριο.

Εάν το χρέος μετατραπεί σε δραχμές, θα υποτιμηθεί μαζί με τη δραχμή και θα πληθωρίζεται μαζί με το εθνικό νόμισμα. Εάν, όμως, παραμείνει σε ευρώ, θα διπλασιαστεί λόγω της αναπόφευκτης υποτίμησης της δραχμής. Εάν, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει αποδεχτεί την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό Δίκαιο, έχει διαπράξει εθνικό έγκλημα, το οποίο θα βαρύνει και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Επίκαιρα 12/1/12

A8hnaios
20-01-12, 19:25
53 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Κύκλωμα εκβιαστών: Τρεις αυτοκτονίες στο μικροσκόπιο των Αρχών

https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63604394

hades7
20-01-12, 19:38
τα κακαρωσε και η etta james r.i.p

gnx
20-01-12, 19:49
Ελα ρε χαντέ μου; Ξερεις και την Εττα;

Damn you eyes! (Nigga!)

hades7
20-01-12, 19:53
Ελα ρε χαντέ μου; Ξερεις και την Εττα;

Damn you eyes! (Nigga!)

ειχα κανει τα κονε να τραγουδησει στον γαμο μου στου τσικνοπεμπτη το at last αλλα η καημενη δεν προλαβε...

Κωνσταντίνος
20-01-12, 20:20

RIP. Την ευχαριστούμε για όλα. Μεγάλη καλλιτέχνιδα.

Stathis
20-01-12, 20:45
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο!

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20 Ιανουαρίου 2011, ώρα 14.49: Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr , αίτημα με αριθμό πρωτοκόλλου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για ψευδή στοιχεία με τα οποία προσέφυγε η χώρα μας στο ΔΝΤ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιανουαρίου 2011, ώρα 15.48: Ο εισαγγελέας Πεπόνης καθίζει στο σκαμνί Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα

- Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά ότι φούσκωσαν επίτηδες το έλλειμμα
– Τις καταγγελίες φέρεται να είχε επιβεβαιώσει και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
– Η δικογραφία κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο και από εκεί θα διαβιβαστεί στην Βουλή

Τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητεί με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης δρομολογεί ήδη την αντικατάσταση τους μετά το σήριαλ που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες, με τους 2 εισαγγελείς να παραιτούνται καταγγέλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους αλλά στη συνέχεια να ανακαλούν τις παραιτήσεις τους και η υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο!

Στο έγγραφο που έστειλαν στον εισαγγελέα του Α.Π. αναφέρουν: «από το σύνολο του συλλέγοντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις πρόεκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος».

Επίσης τονιζεται ότι: «Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».

Η υπόθεση για την οποία διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις 19 Σεπτεμβρίου, αφορά καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, της καθηγήτριας Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι τον Νοέμβριο του 2010 η ΕΛΣΤΑΤ, δεχόμενη πιέσεις από την Eurostat, εμφάνισε το έλλειμμα του 2009 στο 15,4% από 12- 13% που ήταν, με στόχο να ληφθούν επιπλέον δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα.

Οι εισαγγελείς παραθέτουν τα 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα:

Ζωή Γεωργαντά,

Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Διευθύνσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,

Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,

Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,

Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,

΅Αννα Ζωηρού, οικονομολόγος,

Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,

Ανδρές Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,

Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,

Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου και

Κυριάκος Σπαθαράκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Πεπόνης είχε αποστείλει κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, από τον οποίο ωστόσο δεν έλαβε ανωμοτί κατάθεση.

Το διαβιβαστικό του κ. Πεπόνη, μαζί με την ογκωδέστατη δικογραφία, χρεώθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος για τη διαδικασία αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή.

Πως ξεκίνησαν όλα

Η υπόθεση άνοιξε όταν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της Αρχής, κ. Ζωή Γεωργαντά, είπε ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως και από το 12% πήγε στο 15,5% -μεγαλύτερο και από τις Ιρλανδίας δηλαδή- για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.

«Έχουμε μία νέα κατοχή από τους Γερμανούς. Θεωρούσα τον κ. Παπακωνσταντίνου αδιάφθορο και έντιμο, αλλά γονάτισε στις απαιτήσεις των Γερμανών. Δυστυχώς, και ο κ. Βενιζέλος δείχνει να υποκύπτει», είχε δηλώσει η κ. Γεωργαντά.

Το 2009 ταξινομήθηκε στη «γενική κυβέρνηση» μια σειρά ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς όμως να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες προκειμένου να μπει μία επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση», όπως κατήγγειλε η κ. Γεωργαντά.

Το έλλειμμα κατΆ αυτόν τον τρόπο από το 12% πήγε στο 15,4%. Η κ. Γεωργαντά απέδωσε αυτήν την απόφαση στην πίεση που ασκήθηκε από τη Eurostat στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνεννόηση ανάμεσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου και στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Α. Γεωργίου, με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις, αφού, όπως είπε η κ. Γεωργαντά, «μας είχε απαγορέψει να μιλάμε ακόμη και στους υπαλλήλους»…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιανουαρίου 2011, ώρα 17.54: Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες Πεπόνη!
Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να έφυγε πρωί – πρωί για την Κόστα Ρίκα (μέσω Λονδίνου), ωστόσο δεν περίμενε πως ο Πεπόνης θα ζητούσε σήμερα να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, με σκοπό να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το έλλειμμα.

Η είδηση έσκασε ως βόμβα στην Ιπποκράτους η οποία από το μεσημέρι και μετά… φλέγεται!

Όλοι τρέχουν για να μάθουν περισσότερα, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τον Γιώργο Παπανδρέου

Το τρέξιμο, είναι… ανελέητο και είναι χαρακτηριστικό πως εξεδόθη ανακοίνωση μετά από πολλές ώρες, από τον Πάνο Μπεγλίτη η οποία λέει το εξής:

«Αφού για δεύτερη φορά οι «καταγγελίες» των δύο οικονομικών Εισαγγελέων αρχειοθετήθηκαν από την προϊσταμένη αρχή τους και αποδείχθηκε «άνθρακας ο θησαυρός» , ο κ. Πεπόνης επανέρχεται για να ζητήσει με έγγραφό του την αποστολή στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Γ.Α. Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της αναπροσαρμογής του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή».

Εάν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να προχωρήσει, άμεσα, σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες, ενέργειές της.
Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, το πολιτικό σύστημα και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιανουαρίου 2011, ώρα 18.52: ΝΔ: Μείζονα πολιτικά ζητήματα εγείρει η παρέμβαση Πεπόνη
«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

Συγκεκριμένα:

Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

«Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης», καταλήγει η ΝΔ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιανουαρίου 2011, ώρα 20.23: ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Για προσπάθεια ποινικοποίησης της αλήθειας για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Ελλάδα το 2009 κάνει λόγο ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ενέργεια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να ζητήσει να παραπεμφθεί στη Βουλή δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες για τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου:

«Η σημερινή ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.

Θυμίζω ότι ήμουν ο Υπουργός Οικονομικών που έλαβε την πρωτοβουλία για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτήν την ανεξαρτησία σεβάστηκα μέχρι κεραίας. Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009.»https://www.tsantiri.gr/politiki/o-giorgos-papandreou-sto-idiko-dikastirio.html

Stathis
20-01-12, 20:50
https://www.youtube.com/watch?v=ye8vi6rvGcU

A8hnaios
20-01-12, 21:34
Στάθη οι εισαγγελείς ζηταν..
Θα κάτσουν στο σκαμνί;;.. Χλωμό στην ελλάδα οι πρώην πάνε σπίτι τους είχε πει ένας τέως..

Stathis
20-01-12, 21:56
τι να σου πω? δεν ψηφιζω εγω...

Thomelef
20-01-12, 22:03
εγώ πιστεύω πως τα πράγματα τα έχουν φτάσει σε πολύ χάλια κατάσταση. ίσως και να αποδοθούν ευθύνες για πρώτη φορά σε αυτό τον τόπο. εμείς δεν έχουμε παρά να ευχόμαστε να κάτσουν στο σκαμνί, να δικαστούν, και να τιμωρηθούν.
έτσι ώστε να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι, και να καταλάβουν ότι ότι δεν είναι οι άνθρωποι που τπτ δεν μπορεί να τους αγγίξει.
αν δεν γίνει κάτι με αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειτε να γίνει ποτέ.

fanisk
20-01-12, 22:17
Σιγα μην αφησουν οι Αμερικανοι να δικαστουν τα πιονια τους..

spar@
20-01-12, 22:54
ποπο οσο σκεφτομαι οτι αμα καταδικαστουν θα βγουμε και θα κλαιμε, και θα κουναμε και σημαιακια πατσοκ στην αυτοκινοτοπομπη, οπως και στον εφραιμ, τρελαινομαι!

xxxvagos
21-01-12, 00:19
η σιωπη μου προς απαντηση τους, το μονο σιγουρο και το μονο πλεον αποδεκτο που θα δειξει και ποιοι ειμαστε σαν λαος τελικα, ειναι οι εκλογες

πιστευω, πεποιθησεις, προγνωστικα, συζητησεις, εικασιες, ιστοριες συνομοσιας κτλ κτλ ειναι για τις εκπομπες και τα δελτια...αλλα και παλι απορω ποιος τους βλεπει...προχθες ετυχε να δω εναν ηθοποιο-βουλευτη εδεινε ρεσιταλ ερμηνιας και μου ρθε να σκασω μπουνια την τηλεοραση, αλλα εχε χαρει που ειναι καινουρια 42αρα δριντι και παιζουμε κανα προ σαν παιδια κι εμεις

Z4 DCT
21-01-12, 18:08
«Μπακάλης» με 78 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

Μεγαλοεπιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των αλυσίδων Super Market καταγγέλλεται και μάλιστα με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για λαθραία εξαγωγή εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία.

Η επιστολή αυτή βρίσκεται στα χέρια του κ. Βενιζέλου καθώς και σε αυτά του Νίκου Λέκκα Προϊσταμένου της Διεύθυνσης και Σχεδιασμού Ελέγχων, δηλαδή του ΣΔΟΕ. Συντάκτης της επιστολής είναι άτομο που γνωρίζει άριστα τις δοσοληψίες του επιχειρηματία είτε με τους προμηθευτές του είτε με τις ελβετικές τράπεζες.

Ο επιχειρηματίας επί μακρόν χρηματοδοτεί την Νέα Δημοκρατία και όπως καταγγέλλεται, στελέχη της ΝΔ με νύχια και με δόντια τον «προστάτευαν» διατηρώντας τον στο απυρόβλητο.

Είναι προφανές πώς ο καταγγέλλων ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, στέλνει την επιστολή του απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών αλλά και τον Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ στην Αθήνα , έχοντας υπόψη του ότι ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στην Θεσσαλονίκη ήταν μέχρι προ ημερών ο Χρήστος Παπαχατζής όστις και συνελήφθη. Θα ήταν μάταιο για ευνόητους λόγους να είχε απευθυνθεί σε αυτόν. Είναι δε ενδεικτικό πώς δεν απευθύνεται η επιστολή στον Καπελέρη, πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ και μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών ο οποίος αποπέμφθηκε λόγω εμπλοκής του στην υπόθεση λαθραίας διακίνησης καυσίμων.

Σάρξ εκ της σαρκός

Ο περί ου ο λόγος επιχειρηματίας γεννηθείς λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο είναι σοβαρός και πείσμων «ένοικος» της γαλάζιας πολυκατοικίας. Προσωπικός (επιστήθιος επιμένουν οι γνωρίζοντες) φίλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απαιτεί οι υπάλληλοι του να είναι αποδεδειγμένα οπαδοί της ΝΔ. Αυτήν την περίοδο όπου καταρρέουν τα στεγανά ο επιχειρηματίας αισθάνεται ευάλωτος δεδομένου ότι τα στηρίγματα του στην εξουσία είναι μονομερή και συγκεκριμένα.

Όπως φαίνεται λοιπόν ο «πατριώτης» οικονομικός παράγων προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο φρόντισε να χρηματοδοτεί υπογείως βεβαίως και σε προσωπική βάση μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ , ιδιαίτερα εκείνα τα οποία κατά τεκμήριο εφάπτονται της εξουσίας.

Για τον λόγο αυτόν προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών και το Νο1 του ΣΔΟΕ έχουν στα χέρια τους αυτήν την επιστολή και άρα θα είναι εκτεθειμένοι αν δεν προχωρήσουν άμεσα στην διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το άτομο αυτό.

Το χρονικό της μεγάλης απάτης.

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Οικονομία την στιγμή αυτή το ότι παρά την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων, οι τιμές στα ράφια των Super Market παραμένουν σταθερά υψηλές, είτε και αυξάνονται κατά παράβαση κάθε οικονομικής λογικής. Ο λόγος είναι απλός.

Ο χώρος της διακίνησης τροφίμων στην Ελλάδα από την στιγμή μάλιστα που το 70% αυτής της κατανάλωσης αφορά εισαγόμενα προϊόντα, λειτουργεί στη βάση των αμείλικτων καρτέλ. Είτε κατά κατηγορία τροφίμου (γάλα, γαλακτοκομικά, αλκοολούχα, αεριούχα, κρέας, κλπ) είτε ως καρτέλ διακίνησης στη βάση συμφωνίας των ιδιοκτητών των αλυσίδων Super Market με τους προμηθευτές εξωτερικού και εσωτερικού.

Ο καταγγέλλων και συντάκτης της επιστολής προς τον κ. Βενιζέλο εξηγεί πώς ο συγκεκριμένος μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε επί σειρά ετών να κατατίθενται σε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία, τα Πιστωτικά Τιμολόγια και τα Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών αντί να εισπράττονται όπως θα ήταν το νόμιμο και φυσιολογικό από την Ανώνυμη Εταιρεία της οποίας είναι άλλωστε βασικός μέτοχος.

Πώς λειτουργούσε η κομπίνα

Εισπράκτορας και γενικός «τακτοποιητής» των παρανόμων δοσοληψιών του μεγαλοεπιχειρηματία είναι κάποιος Ι.Μ κάτοικος Ζυρίχης (στην επιστολή προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο καταγράφεται το πλήρες όνομα του καθώς και η διεύθυνση της κατοικίας του). Ο άνθρωπος αυτός, διαμεσολαβητής στην ουσία είναι και συνεργάτης (πράκτορας) ελβετικής τραπέζης και συγκεκριμένα της UBS.

Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή που ο πατέρας του Ι.Μ από την Ζυρίχη, είναι και ο κύριος προμηθευτής της αλυσίδας Super Market του επιχειρηματία και μάλιστα στον σημαντικότατο τομέα των γαλακτοκομικών. (Στην επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφέρεται το όνομα της εταιρείας του προμηθευτή, η οποία είναι πασίγνωστη στον κόσμο των τροφίμων).

Κατά τον καταγγέλλοντα, από την συνεργασία της ομοουσίου αυτής τριάδος ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε εντός του 2011 να διαθέτει σε τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στα ονόματα της συζύγου του, της θυγατρός του, του υιού του και το δικό του, το ευτελές ποσό των 78.εκατ ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πώς πάντα κατά τον καταγγέλλοντα, στο υπόγειο της επαύλεως της θυγατρός του μεγαλοεπιχειρηματία «αναπαύονται» 2 Lamborgini, 3 Ferrari, 2 Bentley, 2 Aston Martin, 1 Combra, 2 Hammer H2 και εσχάτως μία Bugatti αξίας 1.4000.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αναφέρονται προκειμένου να πιστοποιήσουν την αλήθεια των λόγων των γερμανών δανειστών οι οποίοι προσφάτως κατήγγειλαν δημοσίως τους Έλληνες επιχειρηματίες πώς δεν επενδύουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, αλλά αντιθέτως συσσωρεύουν παντοιοτρόπως τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=456975&cid=4

Z4 DCT
21-01-12, 18:14
Αξίζει να αναφερθεί πώς πάντα κατά τον καταγγέλλοντα, στο υπόγειο της επαύλεως της θυγατρός του μεγαλοεπιχειρηματία «αναπαύονται» 2 Lamborgini, 3 Ferrari, 2 Bentley, 2 Aston Martin, 1 Combra, 2 Hammer H2 και εσχάτως μία Bugatti αξίας 1.400.000 ευρώ.

Για να τα δείτε καλύτερα........:whistle:

Monsta
21-01-12, 21:55
Όπως είπε και ο Καμμένος στο βίντεο της προηγούμενης σελίδας που έβαλε ο Στάθης, ευτυχώς που τώρα πια υπάρχει και το ιντερνετ και δεν εξαρτόμαστε από τα πουλημένα κανάλια. Μπορεί η διείσδυση να είναι ακόμα μικρή, τα νέα όμως κυκλοφορούν γρήγορα και ο κόσμος έχει αρχίσει να μαθαίνει για τις βρωμοδουλειές τους.

Stathis
21-01-12, 22:18
"μπακαλης" απο βορεια ελλαδα ποιος να ειναι ρε παιδια, ο μασουτης?

panos90
21-01-12, 22:36
https://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231146681

z3 2.2
21-01-12, 22:40

ελα ρε συ :(

https://www.youtube.com/watch?v=ioQQ0nQ43HY

strof
21-01-12, 22:55
"μπακαλης" απο βορεια ελλαδα ποιος να ειναι ρε παιδια, ο μασουτης?

Μπορει και ο Αρβανιτιδης.

Z4 DCT
22-01-12, 08:58
:shok::shok::shok:

Σήμερα το πρωί, παρκαρισμένο στον πειραια,,,,,

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11068&d=1327219026

trueno
22-01-12, 09:42
«Μπακάλης» με 78 εκατ. ευρώ στην Ελβετία

Κατά τον καταγγέλλοντα, από την συνεργασία της ομοουσίου αυτής τριάδος ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε εντός του 2011 να διαθέτει σε τέσσερεις τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και στα ονόματα της συζύγου του, της θυγατρός του, του υιού του και το δικό του, το ευτελές ποσό των 78.εκατ ευρώ.

Επειδη εχουμε χασει την μπάλα με το Ευρώ , για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ποσού αυτού , υπολόγισα πως αν ο επιχειρηματίας ξόδευε 1000 Ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ,ήτοι 30000 Ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ , θα ξόδευε όλο το ποσό σε 213 χρόνια.......

PANOS-E60
22-01-12, 09:46
Επειδη εχουμε χασει την μπάλα με το Ευρώ , για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ποσού αυτού , υπολόγισα πως αν ο επιχειρηματίας ξόδευε 1000 Ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ,ήτοι 30000 Ευρώ ΜΗΝΙΑΙΩΣ , θα ξόδευε όλο το ποσό σε 213 χρόνια.......

και αυτό αν τα κρατήσει σε ελβετική τράπεζα με 0% επιτόκιο γιατί αν τα είχε σε ελληνική, κάνε τα χρόνια 250 ...:th_Laie_67-1:

A8hnaios
22-01-12, 10:06
Αυτοί ρε παιδιά έχουν αλλα κολληματα και ανχη.. Δλδ εξηγώ παρακάτω.
-Δε σκέφτονται έτσι.. Α! εχω τόσα διά του τόσο κάθομαι κ τα ροκανιζω ζώντας σαν βασιλιάς έχουν τον ιό" θέλουν κ αλλα κ αλλα .κτλ
Δε βλέπεται κάτι μαναντζερ εταιριών στην αμερική με μισθούς ενός χρόνου με bonus κτλ 100.000.000$!!! Άλλοι με διακόσια κτλ... Αυτοί βλέπουν άλλους που έχουν δισ. Και λένε τι είμαι εγώ..τπτ είδες το garage του τυπα...να πάρουμε κανα σατω,κανα μεγαγιωτ,πίνακες...πάνε τα λεφταααα.Άρρωστοι είναι βρε..

Z4 DCT
22-01-12, 10:31
https://www.youtube.com/watch?v=nB9tZg6A9Og

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστελνε στο κύκλωμα πελάτες

Στις 20/7/2011 (αρ. συνομιλίας 3685) ο Π. Ψωμιάδης επικοινωνεί με τον Δ. Λαμπάκη και του ζητά να διευκολύνει φίλους του.

Αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να... εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.

Από τον διάλογο μάλιστα προκύπτει ότι υπάρχει οικειότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Εκτός όμως από τον Π. Ψωμιάδη και κάποιοι άνθρωποί του τηλεφωνούν για λογαριασμό του για «εξυπηρετήσεις» φίλων. Να σημειωθεί ότι ο Π. Ψωμιάδης διατηρεί επίσης στενότατες σχέσεις και με τον Μ. Καραμπέρη.

Στις 20/7/2011 (αρ. συνομιλίας 3685) ο Π. Ψωμιάδης επικοινωνεί με τον Δ. Λαμπάκη και του ζητά να διευκολύνει φίλους του.

Ολόκληροι οι διάλογοι στην έντυπη έκδοση του Εθνους της Κυριακή

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112805110

Lambros46
22-01-12, 10:55
:shok::shok::shok:

Σήμερα το πρωί, παρκαρισμένο στον πειραια,,,,,

https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=11068&d=1327219026

Απ'ότι μου έχει πει η κουμπάρα μου και στην Τρίπολη 2-3 παληκάρια έχουν ανοίξει ένα τέτοιο γραφειάκι θελημάτων.Χρεώνουν 2-3 ευρώ για κάθε εξυπηρέτηση και πάνε τράπεζες,ΙΚΑ,ΔΕΗ,ΟΤΕ, σουπερ μαρκετ κτλ...

Konstantinos E60
22-01-12, 12:36

https://www.youtube.com/watch?v=nB9tZg6A9Og

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έστελνε στο κύκλωμα πελάτες

Αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να... εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.

Από τον διάλογο μάλιστα προκύπτει ότι υπάρχει οικειότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Εκτός όμως από τον Π. Ψωμιάδη και κάποιοι άνθρωποί του τηλεφωνούν για λογαριασμό του για «εξυπηρετήσεις» φίλων. Να σημειωθεί ότι ο Π. Ψωμιάδης διατηρεί επίσης στενότατες σχέσεις και με τον Μ. Καραμπέρη.

Ολόκληροι οι διάλογοι στην έντυπη έκδοση του Εθνους της Κυριακή

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112805110

thumb

Samaro
22-01-12, 15:39
Ας ξε-προβληματιστούμε τώρα λίγο !!

υ.γ. Pitbull το βλέπεις ;;

https://www.youtube.com/watch?v=9O72RLP5fF4&ob=av2e"]https://www.youtube.com/watch?v=9O72RLP5fF4&ob=av2e

Samaro
22-01-12, 17:43
Χάθηκε κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού;

https://topontiki.gr/article/28825#.TxwvmugrnSU.twitter

Πώς λέμε : Κάπου έχασα τον αναπτήρα μου ! Ετσι, ένα πράγμα ! :th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Samaro
22-01-12, 18:03
Η Λαγκάρντ θα κουρέψει γουλί τον Τόμσεν ;;

https://www.aixmi.gr/index.php/lagarde-kourepsei-gouli-thomsen/

Λέτε να ;; Μπά ! :original:

Z4 DCT
22-01-12, 20:19
Λοβέρδος για ΕΛΣΤΑΤ: Αν πειραχθεί ο Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό:shok::shok:

«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε ο κ. Λοβέρδος, κατηγορώντας τον κ. Πεπόνη για παραβίαση του Συντάγματος.

Τι μας λες ΜΩΡΗ ΚΟΡΗ????....ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!!που μολις πανε να σας βγάλουν τα άπλυτα στην φόρα ουρλιάζετε σα λυκοι!!!!!!

...πολυ θα ήθελα να κλοτσήσω το σκαμπό που θα σε κρατάει στην ζωή !!!!!....α ρε χούντα που θέλετε και κρέμασμα στις πλατείες!!!!!

https://www.skai.gr/news/politics/article/192418/loverdos-gia-elstat-an-peirahthei-o-papandreou-tha-ginei-makeleio/

Samaro
22-01-12, 20:47
Λοβέρδος για ΕΛΣΤΑΤ: Αν πειραχθεί ο Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό:shok::shok:

Μας βγήκε και ο Λοβέρδος " Μακελάρης ".....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
https://www.youtube.com/watch?v=12Zh3iY6nNg

atha
22-01-12, 21:12
kai go nomizo o masoutis einai , aytos eixe kolimma me ta amaxia

nikos1400
23-01-12, 00:14
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/291493/oures-sti-fulaki-gia-tin-eulogia-tou-efraim/

Ουρές στη φυλακή για την ευλογία του Εφραίμ

:masturbation:

hades7
23-01-12, 09:56
https://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439673

hades7
23-01-12, 10:02
https://www.gsis.gr/debtors/fp.html

BILL007
23-01-12, 10:06
https://www.tovima.gr/politics/article/?aid=439673

Ε,θα πάει εκει που ανήκε απο την αρχή...Στη Ντορούλα...:p

Panos 316T
23-01-12, 10:40
Τέλος Ακινήτων

(ΑΛΗΘΙΝΟ)

Αίτηση εξαίρεσης από το Τέλος Ακινήτων

Προς Κο Διευθυντή ΔΕΗ

Υποκατάστημα Αγρίων Αναργύρων

Κύριε Διευθυντά Ονομάζομαι Πέτρος Γονατιστός και σήμερα ενημερώθηκα για τις κατηγορίες οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο περικλείεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ...

Κύριε Διευθυντά το Νοέμβριο του 2007 ήμουν ένας από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο του κινήματος.
Τον Οκτώβριο του 2009 προσήλθα στις κάλπες και ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση που έχουμε είναι προϊόν δημοκρατικών διαδικασιών και ότι θα βγάλει τη χώρα από τη στενωπό.

Όπως καταλαβαίνετε μπορώ να υπαχθώ στην κατηγορία των (διανοητικά) αναπήρων άνω του 80% και ως εκ τούτου ζητώ την εξαίρεσή μου από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Άγριοι Ανάργυροι 22 Νοεμβρίου 2011

Πέτρος Γονατιστός

https://tkant.wordpress.com/

aristent
23-01-12, 17:33

Αρη,αυτη ειναι λιστα ονοματων/χρεοφειλετων,που πρεπει να αναζητηθει στα νεκροταφεια σε ολη την Ελλαδα και οχι μονο!!!(αφου εχω δει και αρκετα ξενα ονοματα...)

Πολλααααα "συγχαρητηρια" στην κορυφη της λιστας στον "κυριο" ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛ ΠΕΤμε χρεος 952.087.781,55ευρω!!!:shok:

Εαν μπορει να χρεωνει το κρατος με τοσα χρηματα και να ειναι ελευθερος,μιλαμε για μεγαλο λαμογιο!!!!.....

Στην μακροσκελη λιστα με τοσα επιθετα πετυχα ακομη και το δικο μου!!!:th_Laie_67-1:....με αλλο ονομα!!!...αμεσως να με κατηγορησετε!!!:thumbsup:

Το κακο ειναι οτι με γρηγορη ματια πετυχα και το επιθετο του Βοσκοπουλου Αποστολη(κοινως Τολης...)με χρεος στα 515,000ευρω....ειχα την εντυπωση οτι χρωστουσε περισσοτερα....

Και τελος πετυχα,δυστυχως, ενα ονομα που αφορα εναν γνωστο μου απο την Αριδαια(Βαμβακιδης Ευαγγελος)ο οποιος απεβιωσε πριν 3χρονια περιπου και οντως χρωστουσε παρα πολλα(στη λιστα ειναι καπου στα 394,000ευρω) και αφησε την οικογενεια μεσα στα χρεη....δεν εχουν κανει αποδοχη κληρονομιας,που σημαινει θα μεινουν ανεξοφλητα ολα τα χρεη,......και ετσι το σπιτι του κατασχεθηκε,βγηκε σε πληστηριασμο και αγοραστικε ξανα απο συγγενη,παραχωρηθηκε στη γυναικα του και τα παιδια του ετσι ωστε να εχουν καπου να μεινουν.

Ο Βαγγελης,ηλεκτρολογος στο επαγγελμα πολυ καλαμπουρτζης και ευχαριστος τυπος,το βραδυ που πεθανε, χορευε σε μια ταβερνα με φιλους το τραγουδι του Στρατου Διονυσιου "Βρεχει φωτια στη στρατα μου" και στο στιχο "η ζωη,η ζωη εδω τελειωνει,σβηνει το καντιλι μου" σωριαστικε κατω πεθαινοντας επι τοπου απο ανακοπη καρδιας....ηξερε οτι ειχε προβλημα αλλα ουτε χαπια επαιρνε ουτε και προσεχε....

.......τα τελευταια που σας εγραψα δεν ηταν ευχαριστα,αλλα αυτη η συμπτωση με το σκρουλ νταουν να πεσω σ'αυτο το ονομα,με εβαλε σε σκεψεις.....αραγε ολοι αυτοι εκει στη λιστα ειναι κακοι,πονηροι,κλπ.....ΟΧΙ,.... ο Βαγγελης παντως δεν ηταν.....

Κωνσταντίνος
23-01-12, 17:47

Τελικά ισχύουν οι φήμες για τον σπιτονοικοκύρη μου.
2.000.000 + ¤ χρωστάει.:shok::crying:

PANOS-E60
23-01-12, 17:53
Αρη,αυτη ειναι λιστα ονοματων/χρεοφειλετων,που πρεπει να αναζητηθει στα νεκροταφεια σε ολη την Ελλαδα και οχι μονο!!!(αφου εχω δει και αρκετα ξενα ονοματα...)

Πολλααααα "συγχαρητηρια" στην κορυφη της λιστας στον "κυριο" ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛ ΠΕΤμε χρεος 952.087.781,55ευρω!!!:shok:

Εαν μπορει να χρεωνει το κρατος με τοσα χρηματα και να ειναι ελευθερος,μιλαμε για μεγαλο λαμογιο!!!!.....

Στην μακροσκελη λιστα με τοσα επιθετα πετυχα ακομη και το δικο μου!!!:th_Laie_67-1:....με αλλο ονομα!!!...αμεσως να με κατηγορησετε!!!:thumbsup:

Το κακο ειναι οτι με γρηγορη ματια πετυχα και το επιθετο του Βοσκοπουλου Αποστολη(κοινως Τολης...)με χρεος στα 515,000ευρω....ειχα την εντυπωση οτι χρωστουσε περισσοτερα....

Και τελος πετυχα,δυστυχως, ενα ονομα που αφορα εναν γνωστο μου απο την Αριδαια(Βαμβακιδης Ευαγγελος)ο οποιος απεβιωσε πριν 3χρονια περιπου και οντως χρωστουσε παρα πολλα(στη λιστα ειναι καπου στα 394,000ευρω) και αφησε την οικογενεια μεσα στα χρεη....δεν εχουν κανει αποδοχη κληρονομιας,που σημαινει θα μεινουν ανεξοφλητα ολα τα χρεη,......και ετσι το σπιτι του κατασχεθηκε,βγηκε σε πληστηριασμο και αγοραστικε ξανα απο συγγενη,παραχωρηθηκε στη γυναικα του και τα παιδια του ετσι ωστε να εχουν καπου να μεινουν.

Ο Βαγγελης,ηλεκτρολογος στο επαγγελμα πολυ καλαμπουρτζης και ευχαριστος τυπος,το βραδυ που πεθανε, χορευε σε μια ταβερνα με φιλους το τραγουδι του Στρατου Διονυσιου "Βρεχει φωτια στη στρατα μου" και στο στιχο "η ζωη,η ζωη εδω τελειωνει,σβηνει το καντιλι μου" σωριαστικε κατω πεθαινοντας επι τοπου απο ανακοπη καρδιας....ηξερε οτι ειχε προβλημα αλλα ουτε χαπια επαιρνε ουτε και προσεχε....

.......τα τελευταια που σας εγραψα δεν ηταν ευχαριστα,αλλα αυτη η συμπτωση με το σκρουλ νταουν να πεσω σ'αυτο το ονομα,με εβαλε σε σκεψεις.....αραγε ολοι αυτοι εκει στη λιστα ειναι κακοι,πονηροι,κλπ.....ΟΧΙ,.... ο Βαγγελης παντως δεν ηταν.....

είναι μέσα ο τύπος Αρη, με συνολική ποινή περί τα 130 χρόνια φυλάκιση. Κατά συγχώνευση φυσικά, σε 10 θα είναι έξω. Σημερινή δήλωση του ιδίου :shok::shok: στο radio9 της Αθήνας. Φυσικά δεν θα εισπραχθεί ούτε μισό ευρώ από αυτόν.

Driver M
23-01-12, 18:38
Ε,θα πάει εκει που ανήκε απο την αρχή...Στη Ντορούλα...:p
Δε νομίζω.

Λέει πως φεύγει από τη ΝΔ γιατί ο ίδιος είναι ενάντια στη δανειακή σύμβαση και το ξεπούλημα της χώρας.
Η Ντόρα ωστόσο έχει εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξή της στη δανειακή σύμβαση, οπότε είναι ανόητο να πάει με αυτή.

Όπως και να'χει ο Καμμένος λέει μεγάλες αλήθειες και είχε το σθένος της γνώμης του εκφράζοντας την αντίθεσή του σε δάνεια, Τρόικες, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γελωτοποιών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

BILL007
23-01-12, 19:20
και αφησε την οικογενεια μεσα στα χρεη....δεν εχουν κανει αποδοχη κληρονομιας,που σημαινει θα μεινουν ανεξοφλητα ολα τα χρεη,......

Γενικά όλα αυτά τα ποσά σε ένα ποσοστό της τάξης του 95-98% δεν μπορούν και ούτε πρόκειται να εισπραχθούν...Οι λόγοι άπειροι!Το quote είναι ένας απο αυτούς...

Αμα περιμένεις να μαζευτούν τέτοιες οφειλές ως κράτος,τότε καληνύχτα...

Kostas_1
23-01-12, 19:57
Δε νομίζω.

Λέει πως φεύγει από τη ΝΔ γιατί ο ίδιος είναι ενάντια στη δανειακή σύμβαση και το ξεπούλημα της χώρας.
Η Ντόρα ωστόσο έχει εκφράσει επανειλημμένα τη στήριξή της στη δανειακή σύμβαση, οπότε είναι ανόητο να πάει με αυτή.

Όπως και να'χει ο Καμμένος λέει μεγάλες αλήθειες και είχε το σθένος της γνώμης του εκφράζοντας την αντίθεσή του σε δάνεια, Τρόικες, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των γελωτοποιών των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Αρη απλα εχει πιασει το σφυγμο της εποχης και το εκμεταλλευεται...

PANOS-E60
23-01-12, 20:03

.... μέχρι να δει που θα κάτσει η μπίλια πολιτικά.

Monsta
23-01-12, 20:17
.... μέχρι να δει που θα κάτσει η μπίλια πολιτικά.

Όπως και ο φίλος μας ο Λοβέρδος. :original:

PANOS-E60
23-01-12, 20:25
Όπως και ο φίλος μας ο Λοβέρδος. :original:

Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου ...
Είπαμε όχι πολιτικά στο φόρουμ :sealed:

Driver M
23-01-12, 20:36
Aκόμα κι έτσι να είναι Κώστα, δεν παύει να λέει σκληρές αλήθειες που δεν τολμά να πει κανείς από την (πρωην πλέον) παράταξή του και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.
Έστω κι αυτό είναι κάτι σημαντικό και προσωπικά του το αναγνωρίζω.

Kostas_1
23-01-12, 20:48
Aκόμα κι έτσι να είναι Κώστα, δεν παύει να λέει σκληρές αλήθειες που δεν τολμά να πει κανείς από την (πρωην πλέον) παράταξή του και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.
Έστω κι αυτό είναι κάτι σημαντικό και προσωπικά του το αναγνωρίζω.

Θυμησου σε καποια συναντηση να σου πω :original:

fanisk
23-01-12, 21:39
Θυμησου σε καποια συναντηση να σου πω :original:

Πω πω γιατι το κανεις αυτο τωρα? Σαν να πετας φαι σε σκυλι και να το παιρνεις πισω.. :ranting2:
Εμεις που σκαμε απο περιεργεια και σε λιγες μερες θα φυλαμε τα συνορα σε κανα νησι (παει η συναντηση..), πως θα μαθουμε? :whistle: :th_Laie_67-1:

panos90
23-01-12, 22:19
https://www.bbc.co.uk/news/business-15748696

S8N
23-01-12, 23:13
Σήμερα μίλησα με φίλο, υπάλληλο σε υπουργείο. Κάπως το 'φερε η κουβέντα και αναφέραμε τις περικοπές και τις σπατάλες. Μου είπε λοιπόν πως:

1. Κονδύλι ύψους 10.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν κρυφά ταξιδιωτικά έξοδα υπαλλήλων του υπουργείου.

2. Ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε 240.000 ευρώ για να πληρωθούν υπερωρίες σε 24 άτομα (από 10.000 ευρώ το άτομο).

Το πάρτυ καλά κρατεί λοιπόν. Πληρώστε κορόιδα.

P.S. Ο πληροφοριοδότης δε λέει φίδια.

katsaraios
23-01-12, 23:25
Σήμερα μίλησα με φίλο, υπάλληλο σε υπουργείο. Κάπως το 'φερε η κουβέντα και αναφέραμε τις περικοπές και τις σπατάλες. Μου είπε λοιπόν πως:

1. Κονδύλι ύψους 10.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν κρυφά ταξιδιωτικά έξοδα υπαλλήλων του υπουργείου.

2. Ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε 240.000 ευρώ για να πληρωθούν υπερωρίες σε 24 άτομα (από 10.000 ευρώ το άτομο).

Το πάρτυ καλά κρατεί λοιπόν. Πληρώστε κορόιδα.

P.S. Ο πληροφοριοδότης δε λέει φίδια.

ΣΣΣΣΣ μην τα λες ολα:whistle::whistle:

Monsta
24-01-12, 13:42
https://2.bp.blogspot.com/--NEdqsck2rM/Tx6Vb0hT1KI/AAAAAAAA0TE/PPj6CEl35LE/s640/tromaktiko.jpg

nikos1400
24-01-12, 13:54
https://www.youtube.com/watch?v=9PSrgT4XEpI&list=LL_SDZ4eOVd3Hfee_jew4cOA&index=1&feature=plpp_video

Stathis
24-01-12, 14:10
απιστευτο!!!! :shok::shok::shok::shok::shok:

https://arisdeslis.blogspot.com/2011/04/blog-post_6013.html

Ptboul
24-01-12, 14:33
Ωχριά μπροστά στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά τέλος πάντων:

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=118127&catid=9

Monsta
24-01-12, 14:34
απιστευτο!!!! :shok::shok::shok::shok::shok:

https://arisdeslis.blogspot.com/2011/04/blog-post_6013.html

Τα βίντεο δε τα είδα γιατί αυτό το ανθρωπίδιο μου προκαλεί αναγούλα, αλλα το άρθρο είναι συγκλονιστικό.

ΥΓ: Υπάρχει πολλή οργή εκεί έξω...

Konstantinos E60
24-01-12, 14:56
Ωχριά μπροστά στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά τέλος πάντων:

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=118127&catid=9

"είχα να οργανώσω την αστυνομία,την πυροσβεστική και δεν είχα χρόνο να το διαβάσω"
Χαχαχα....είστε γελοίοι όλοι σας ρε ξεφτιλισμενοι!

Thomelef
24-01-12, 17:06
https://www.youtube.com/watch?v=TrXdWTTvxYc

πραγματικά, το ίδιο ακριβώς τραγούδι με την αντίθετη έννοια, ταιρειάζει απόλυτα στην εποχή μας...
το 90κάτι όταν βγήκε, ήταν επίσεις πολύ επίκαιρο...

Z4 DCT
24-01-12, 17:15
Ρε δεν υπαρχει οριο ΠΟΥΘΕΝΑ......:shok::shok::shok:

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου με αφορμή πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με υπόθεση που αφορά συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa.

Από το πόρισμα του κ. Νικολούδη φαίνεται ότι η εταιρίες αυτές εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντι να το αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.:shok::shok::shok:

Το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς. Πριν απο σχεδόν έναν μήνα οι συγκεκριμένες εταιρίες επιχειρήθηκε να μεταβιβαστούν σε αραβο-ρωσικό fund.

Την προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

https://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/676529/Article.aspx

Z4 DCT
24-01-12, 17:34
IX: Μαύρη τρύπα 400 εκατ. ευρώ από την κατάθεση πινακίδων

Ειδικότερα βάσει του προϋπολογισμού το κράτος υπολόγιζε να εισπράξει περίπου 1,3 δισ. ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2012. Αν αναλογιστεί κανείς πως περίπου 100.000 ΙΧ αποσύρθηκαν εκ των οποίων μόλις 30.000 αντικαταστάθηκαν και με δεδομένο πως οι περίπου 150.000 ακινησίες ΙΧ του 2011 διατηρήθηκαν και το 2012 και θα εξακολουθούν να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έως τις 13 Ιανουαρίου και βέβαια χιλιάδες ΙΧ έχουν εξαχθεί σε άλλη κράτη μέλη ή μη τότε πολύ απλά το κράτος θα χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς τα έσοδα δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 900 εκατ. ευρώ καταγράφοντας απώλειες 400 εκατ. ευρώ!

Ξυπνατε ρε ζωααα...ακομα και ενα παιδι θα εκανε καλυτερη δουλεια στην θεση σας

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=112798442

Monsta
24-01-12, 18:20
Καλύτερα το παραπάνω να μεταφερθεί στο «Κατάθεση πινακίδων...».

Από το άρθρο λείπουν τα πραγματικά στοιχεία του 11. Είμαι πολύ περίεργος να δω 11 vs 12. Οι 150Κ πινακίδες από πέρυσι δεν διατηρήθηκαν μόνο, πρέπει ν αυξήθηκαν αρκετά.

Thomelef
24-01-12, 18:23
χμμμμμμμ...:think: μάλον πρέπει να τα αυξήσουν για να κλείσουν την τρύπα...:th_Laie_67-1:

bill_m3
24-01-12, 18:24
χμμμμμμμ...:think: μάλον πρέπει να τα αυξήσουν για να κλείσουν την τρύπα...:th_Laie_67-1:

Αμφιβάλλεις ότι έτσι θα γίνει????????

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

BILL007
24-01-12, 18:41
Αμφιβάλλεις ότι έτσι θα γίνει????????

Δυστυχώς δεν αμφιβάλω...Είμαι σίγουρος!:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdo wn:

Thomelef
24-01-12, 18:56
έλα ρε...αυτοί ξέρουν. είναι δυνατόν να μην ξέρουν τι κάνουν???οι άνθρωποι είναι βουλευτές. δεν είναι τυχαία εκεί πέρα...μιλάμε για φωστήρες στα οικονομικά.

Samaro
24-01-12, 18:57
Θα βάλουν τέλη στα ποδήλατα ! :original:
Σκέπτονται να εξαιρέσουν μόνο τα παιδικά αμαξίδια !

fanisk
24-01-12, 19:05
Θα βάλουν τέλη στα ποδήλατα ! :original:
Σκέπτονται να εξαιρέσουν μόνο τα παιδικά αμαξίδια !

Θα βλεπουμε μπλοκα ΕΛ.ΑΣ-ΣΔΟΕ στα μονοπατια του Υμηττου :th_Laie_67-1:

Skyline_IS
24-01-12, 19:38
απορω πως εχουν εξαιρεθει τα παιδικα καροτσακια ακομα :think:

Thomelef
24-01-12, 20:22
απορω πως εχουν εξαιρεθει τα παιδικα καροτσακια ακομα :think:

φορολογούνε τα παιδιά ρε...κάθε παιδί, έχει τεκμήριο 5.000

Samaro
24-01-12, 22:20
Ο ρόλος των ΗΠΑ για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας

Εάν θεωρήσουν ότι ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα, τότε να είστε βέβαιοι πως το θέμα θα έρθει πολύ σύντομα στην επιφάνεια............
.................
Μιχάλης Ιγνατίου
https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=112806299

GiannisRob
24-01-12, 23:05
Πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

https://news247.gr/ellada/eidiseis/efyge_o_thodwros_aggelopoylos.1589246.html

Υπέκυψε στα τραύματά του ο σκηνοθέτης Θ. Αγγελόπουλος, που λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, έπεσε θύμα τροχαίου, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στον περιφερειακό Κερατσινίου.

Ο σκηνοθέτης παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας και διακομίσθηκε σε θεραπευτήριο του Φαλήρου, όπου διασωληνώθηκε άμεσα.

Ωστόσο αργά το βράδυ της Τρίτης έχασε τη μάχη, καθώς είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα.

A8hnaios
25-01-12, 13:31
Ρε οι απατεώνες,από σήμερα διπλασίασαν το μίνιμουμ ποσό που ήθελαν για να μπει κάποιος στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων!!! Έτσι από 500¤ πήγε στα 1000!!! Τόσα έδωσα σήμερα.. Αφαιρειτε βέβαια από το συνολικό ποσό του προστίμου,αλλά σε τέτοιες εποχές...ποιος έχει έτοιμο άλλο ένα 500αρικο;;; τι να πει κανείς με τους άσχετους..Ο μηχανικός μου είπε ότι βγήκε ο σηφουνάκης και είπε σήμερα ότι δε θα δοθεί άλλη παράταση.Έως τέλη του Φλεβάρη.. κι όποιος προλάβει

Stamatis
25-01-12, 15:57
Για τον Φυντανιδη κουβεντα ε;

Samaro
25-01-12, 16:39
"Συναδελφική αλληλεγγύη" (κόρακας,κοράκου μάτι.....) thumb

Stathis
25-01-12, 16:41
καλο μπουμπουκι...
μεγας δημοσιογραφος, "δημοκρατικης-αριστερης" ιδεολογιας και διαφορες αλλες θεωριες...
φεσι 300000 απο μη καταβολη φπα!
ισως να μην ειχε δωσει και ποτε!
αν βαλουμε τον φπα γυρω στο 20% σημαινει 1.500.000 αμοιβες με μπλοκακι!
τα εξτραδακια του δηλαδη, εκτος μισθου!!!

η δε συζυγος του φουλ μπλεγμενη σε κρατικες προμηθειες, ολυμπιακα εργα κλπ κλπ αναζητειται επισης...

τελικα αυτη η κριση αρχιζει να μου αρεσει...
για να δουμε ποσες μασκες θα πεσουνε, ποσοι που μας κανανε μαθηματα ηθικης, δημοκρατιας, τιμιοτητας κλπ θα αποκαλυφθουν ακομα?

PANOS-E60
25-01-12, 16:45
καλο μπουμπουκι...
μεγας δημοσιογραφος, "δημοκρατικης-αριστερης" ιδεολογιας και διαφορες αλλες θεωριες...
φεσι 300000 απο μη καταβολη φπα!
ισως να μην ειχε δωσει και ποτε!
αν βαλουμε τον φπα γυρω στο 20% σημαινει 1.500.000 αμοιβες με μπλοκακι!
τα εξτραδακια του δηλαδη, εκτος μισθου!!!

η δε συζυγος του φουλ μπλεγμενη σε κρατικες προμηθειες, ολυμπιακα εργα κλπ κλπ αναζητειται επισης...

τελικα αυτη η κριση αρχιζει να μου αρεσει...
για να δουμε ποσες μασκες θα πεσουνε, ποσοι που μας κανανε μαθηματα ηθικης, δημοκρατιας, τιμιοτητας κλπ θα αποκαλυφθουν ακομα?

το ζεύγος υπήρξε γιά χρόνια πελάτης μου. Εδώ δεν μπορω πω τίποτα, από κοντά θα χρειαστεί να ξενυχτήσουμε γιά να τα μάθεις όλα τους τα καζάντια ...

A8hnaios
25-01-12, 17:24
Οταν ψηφιζαν το μνημονιο ειχαν ολοι>>>> https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/407567_295450480504655_100001191174592_853362_1761 924475_n.jpg
Οι δυο πρωτοι το παρεδεχτηκαν >>>> https://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/405333_3150734170299_1323453038_3230078_882804055_ n.jpg

Thomelef
25-01-12, 18:13
le kostopoul ala arthren 99, la poul...
lifestyle και π@@τσες. παλιολούγκράκια...ή την άλλη την ξεφωνημένη τον γκαβαλά. που μου τριγυρνά σαν την πεταλουδίτσα σα να μην τρέχει τπτ.

A8hnaios
25-01-12, 19:43
https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/417989_295680930481610_100001191174592_853701_6693 55830_n.jpg

Monsta
25-01-12, 19:51
le kostopoul ala arthren 99, la poul...

Ε ρε και να μπορούσε κι ο απλός κοσμάκης να βαρέσει ένα Chapter seven στο Ελλάντα τι είχε να γίνει.... :hystericalbs1:

pilot
26-01-12, 02:46
https://www.youtube.com/watch?v=n30eJFUegFI&feature=related

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: ακούστε το παχύδερμο πως αντιδρά!!!

Πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε...

katsaraios
26-01-12, 07:29
https://news247.gr/oikonomia/soros_symferonta_sprwxnoyn_thn_ellada_sth_draxmh.1 591380.html

αυτος που κατηγορουσαμε λεει αληθειες τελικα?????

nikos1400
26-01-12, 10:39
https://www.youtube.com/watch?v=-6DetttoeSE&list=LL_SDZ4eOVd3Hfee_jew4cOA&index=1&feature=plpp_video

Nikos
26-01-12, 13:15
Αθηνα 2012...εχθες 10.30.......πλατεια Συνταγματος εξω απ τη Μεγαλη Βρετανια και το King George.....ακριβως οτι συναντουν και οι επισκεπτες του Georges V στο Παρισι και του Ritz στο Piccadilly .....ετσι καταντησαν την πιο ιστορικη πολη του κοσμου οι βλαχογελαδαρηδες πολιτικοι της μεταπολιτευσης...

11145

BILL007
26-01-12, 13:18
Αθηνα 2012...εχθες 10.30.......πλατεια Συνταγματος εξω απ τη Μεγαλη Βρετανια και το King George.....ακριβως οτι συναντουν και οι επισκεπτες του Georges V στο Παρισι και του Ritz στο Piccadilly .....ετσι καταντησαν την πιο ιστορικη πολη του κοσμου οι βλαχογελαδαρηδες πολιτικοι της μεταπολιτευσης...

11145

:shok::shok::shok::shok::shok::shok: KAI MH XEIΡΟΤΕΡΑ!!!!:ranting2::ranting2::ranting2:

Stathis
26-01-12, 13:19
αντε ρε νικολα, σε χασαμε!
χωσε, μας έλειψες!

Nikos
26-01-12, 13:27
Το ειδα μπροστα μου πηγαινοντας στο γραφειο και δε πιστευα στα ματια μου ......και στην Πλατεια Συνταγματος παλαι ποτε υπερηφανοι Ελληνες σχηματιζαν ουρα 100 μετρων για μια σακκουλα δωρεαν κρεμμυδια απο τη Θηβα....

Κωνσταντίνος
26-01-12, 14:12
Έχουν αρχίσει τα (φραστικά) γιαούρτια απο παντού και παντού. Επιτέλους.
https://news247.gr/ellada/politiki/to_vinteo_ths_frastikhs_epitheshs_ston_shmith.1589 252.html?fb_ref=recArt

Stamatis
26-01-12, 15:51
ωραίο γκομενάκι.

A8hnaios
26-01-12, 23:30
τα ενχωρια καναλια δειξαν οτι ηθελαν βεβαια...
ερχεται η ωρα σας κουφαλεεες///
https://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/394429_291887960860907_100001191174592_845927_3668 01012_n.jpg

https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/407305_295069970542706_100001191174592_852437_1930 779709_n.jpg

A8hnaios
27-01-12, 05:49
Καλά από τις 4 το πρωί καίγονται σκάφη στη Μαρίνα Αλίμου κ ακόμα δε μπορούν να περιορίσουν τη φωτιά?? 7 κάηκαν και 4 βούλιαξαν.!!! Ανεξελεκτη η φωτιά ως τώρα..7 το πρωί..

Stamatis
27-01-12, 06:28
Μηπως δεν πρεπει να σβησει ακομα;

nikos1400
27-01-12, 06:36
Μηπως δεν πρεπει να σβησει ακομα;

χαχα!
μηπως συμφερει περισσοτερο η "ασφαλεια" παρα η "συντηρηση" ??
:th_Laie_67-1:

παντως εαν ΔΕΝ ειναι κολπο, κριμα στην περιουσια των ανθρωπων...

nikos1400
27-01-12, 08:11
https://www.newsbeast.gr/society/arthro/294056/autoktonise-15hronos-mathitis-sti-larisa/
αυτα θα επρεπε πρωτα να μας προβληματιζουν

Z4 DCT
27-01-12, 09:02
Ολόκληρο το κείμενο με τις απαιτήσεις της τρόικας για το νέο δάνειο

Σε 10 σελίδες ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ αναλύουν τα μέτρα του «νέου μνημονίου» που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση και δημοσιεύει σήμερα το Εθνος. Αναλυτικά το υπόμνημα:

23 Ιανουαρίου 2012

Ελλάδα: Προσδιορίζοντας το νέο Πρόγραμμα

Τα υπομνήματα του υπάρχοντος προγράμματος, και ιδιαιτέρως της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου, αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση του νέου ελληνικού προγράμματος. Με άλλα λόγια, οι στόχοι και οι στρατηγικές προσαρμογής που περιγράφονται σε αυτό, μαζί με τα μέτρα υλοποίησής τους, αναμένεται σε γενικές γραμμές να περάσουν στο νέο πρόγραμμα.

Αυτό το έγγραφο περιλαμβάνει προτεινόμενες βελτιώσεις προς πιθανή ενσωμάτωση στο νέο πρόγραμμα: 1) προγενέστερες κινήσεις που θα χρειαστεί να ολοκληρωθούν προτού μπορέσει να εξεταστεί το πρόγραμμα, 2) προσθήκες και τροποποιήσεις στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων περιστάσεων ή για τον καλύτερο προσδιορισμό των πολιτικών.

Η λίστα στην παρούσα φάση αντικατοπτρίζει την ανάλυση των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και αναμένεται να βελτιωθεί καθώς οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ι. Δημοσιονομική Πολιτική

Προηγούμενες κινήσεις και άλλα a priori μέτρα

Πλήρης εφαρμογή όλων των μέτρων της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής (MTFS) που εκκρεμούν (βλέπε Παράρτημα 1)

Θέσπιση των απαραιτήτων μέτρων προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για το έλλειμμα του 2012 (βλέπε Παράρτημα 2). Oλα τα μέτρα θα αφορούν μόνο στην πλευρά των δαπανών και θα έπρεπε να είναι λίγα και μεγάλα αλλά αποτελεσματικά.

Υιοθέτηση ενός πλαισίου νόμου για τις επικουρικές συντάξεις που θα προχωρεί στην ίδρυση μόνο ενός επικουρικού ταμείου και ενός συστήματος υποθετικής προσδιοριζόμενης εισφοράς (Notional Defined Contribution) και που θα περιλαμβάνει περικοπές στα επιδόματα των επικουρικών συντάξεων για την περίοδο 2013-2014 σύμφωνες με τους στόχους της MTFS.

Καθιέρωση ενός περισσότερο αποτελεσματικού ελέγχου στις προσλήψεις (ο οποίος θα πρέπει να συμφωνεί με τα σχέδια προσλήψεων και με την αναλογία 1 προς 5), μαζί με ελέγχους στους αριθμούς των εισαχθέντων στις αστυνομικές και στρατιωτικές ακαδημίες.

Προσθήκες/Τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα

Φορολογική μεταρρύθμιση. Ολόκληρο το πρόγραμμα των ενδιάμεσων βημάτων πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για την προετοιμασία προτάσεων (συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκληρωμένης ανάλυσης των επιπτώσεων), για δημόσιες διαβουλεύσεις και για πλήρη επισκόπηση από ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ, καθώς και αρκετός χρόνος για αναθεωρήσεις. Το χρονοδιάγραμμα μένει να καθοριστεί, η ημερομηνία για τέλη Μαρτίου για τις υπάρχουσες διαρθρωτικές αλλαγές ίσως να είναι πολύ πρόωρη.

Ο προσδιορισμός των μέτρων που θα ληφθούν για τη κάλυψη των κενών την περίοδο 2013-14 πρέπει να επεκταθεί έτσι ώστε να καλύψει κι άλλες μεταρρυθμίσεις στον χώρο των δαπανών, απαραίτητες προκειμένου να κλείσει κάθε πρόσθετο κενό. Ο υπολογισμός των εν λόγω κενών εκκρεμεί.

(Τα μέτρα για την εφαρμογή των προτάσεων της έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα συζητηθούν).

Εφαρμογή ενός προγράμματος στοχευμένων μειώσεων προσωπικού ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 έως το 2015. Το πρόγραμμα θα δίνει ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο προσδιορισμός της δομής της κυβέρνησης και ο προσδιορισμός των πλάνων για προσλήψεις ανά τμήμα ώστε να επιτευχθεί ο συνολικός συμφωνηθείς στόχος (μέσω απολύσεων και φυσικής μείωσης του προσωπικού από συνταξιοδοτήσεις/παραιτήσεις).

Μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας:

Μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων εποπτείας του ΕΟΠΥΥ και όλων των άλλων ταμείων υγείας στο Υπουργείο Υγείας, επιπροσθέτως, μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων εποπτείας των προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής στο Υπουργείο Εργασίας.

Καθιέρωση στόχων για τις φαρμακευτικές δαπάνες και για τη συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων: το 50% των φαρμάκων που συνταγογραφούνται και καλύπτονται οικονομικά είναι γενόσημα.

ΙΙ. Θεσμικές Δημοσιονομικές Μεταρρυθμίσεις

Διαχείριση των εσόδων

Επίτευξη των στόχων της διαχείρισης εσόδων για τα τέλη του 2011 αναφορικά με τον αριθμό των γενικών και φορολογικών ελέγχων των υψηλών εισοδημάτων.

Ψήφιση νομοθεσίας και έκδοση εγκυκλίων για την ενδυνάμωση της φορολογικής διοίκησης:

Τροποποίηση του πρόσφατου «πολυνομοσχεδίου» και ανάκληση των άρθρων 3 -21 (ώστε να καταργηθεί η επέκταση των όρων πληρωμής των φορολογικών χρεών και των εκπρόθεσμων εισφορών στο ΙΚΑ, και ώστε να καταργηθεί η παύση της ποινικής δίωξης και του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων).

Τροποποίηση των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδας για την αναφορά ύποπτων συναλλαγών από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος (αποφάσεις 285/2009 και 281/2009) και δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα διασφαλίζει πως οι εξακριβωμένες φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις θα μεταβιβάζονται συστηματικά στην Υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος.

Διαρθρωτικές πολιτικές και ιδιωτικοποιήσεις

Βελτίωση του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων: i) προσδιορισμός και ανάθεση των εξουσιών για την άσκηση ελέγχου σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, για την επιλογή φορολογουμένων και την εκτέλεση ελέγχων, και για τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, από το υπουργικό/πολιτικό επίπεδο έως τη διοίκηση των εφοριών, ii) ενίσχυση νομικά του ελέγχου που οι κεντρικές υπηρεσίες μπορούν να ασκούν πάνω στις κατά τόπους εφορίες, και iii) κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα της φορολογικής διοίκησης με ένα πρόσωπο με σημαντική επαγγελματική πείρα στη φορολογική διοίκηση που δεν θα προέρχεται από τις τάξεις του Δημοσίου.

[μένει να προσδιοριστούν και άλλες κινήσεις... π.χ. κινήσεις που μπορούν να αντληθούν από τη στρατηγική ενάντια στη διαφθορά που αναφέρεται παρακάτω]

Διαχείριση των εσόδων

Μόνιμο κριτήριο: η μη χορήγηση φορολογικών αμνηστιών

Αντικατάσταση διευθυντών που δεν έχουν επιτύχει τους στόχους.

Στρατηγική και κινήσεις στον χώρο της διοίκησης εσόδων για την ενδυνάμωση του πλαισίου ενάντια στη διαφθορά συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων κινήσεων:

Μεταρρύθμιση του οργανισμού οικονομικής επιθεώρησης (π.χ. επικέντρωση στη διαχείριση εσόδων, εισαγωγή ενός προγράμματος επαναπρόσληψης/αξιολόγησης του προσωπικού)

Σύσταση των υπηρεσιών εσωτερικών υποθέσεων που καθιερώθηκαν με νόμο του 2011.

Η Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος θα πρέπει να εξετάζει ετησίως τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων της διοίκησης εσόδων ξεκινώντας άμεσα.

Εισαγωγή της κυλιόμενης εναλλαγής διευθυντών σε περιοδική βάση (κάθε 1-2 χρόνια).

Εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την προστασία εκείνων που καταγγέλλουν υποθέσεις διαφθοράς στις αρχές.

Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ώστε να διασφαλιστεί πως τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες/παραλείψεις στην εκτέλεση των καθηκόντων ενός δημοσίου λειτουργού, είτε αυτές υπάγονται είτε δεν υπάγονται στις αρμοδιότητές του (Αρθρα 235 και 236).

Προετοιμασία ενός πλήρως ανεπτυγμένου σχεδίου ενάντια στη διαφθορά.

Υιοθέτηση νέων και περισσότερο φιλόδοξων στόχων από τη διοίκηση εσόδων στα μέσα-τέλη του 2012. Η λίστα με τους δείκτες θα επεκταθεί.

Μέτρα για την εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν σε εκπρόθεσμες οφειλές (π.χ. ορισμός δικάσιμου για τις υποθέσεις: 50% έως τα τέλη Ιουνίου του 2012, 85% έως τα τέλη του 2012, και πλήρης εκκαθάριση έως τον Μάρτιο του 2013, με την προτεραιότητα να δίνεται στις υποθέσεις που αφορούν σε μεγάλα ποσά, άνω του ενός εκατ. ευρώ).

Διαχείριση των δημοσίων οικονομικών

Καθιέρωση ενός ημερολογίου για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική και τον προϋπολογισμό.

Προσδιορισμός και δημοσιοποίηση υποθετικών διαδικασιών για την εκκαθάριση παλαιοτέρων καθυστερήσεων κάνοντας χρήση της κατανομής του κεντρικού προϋπολογισμού του 2012.

Προσδιορισμός και δημοσιοποίηση των καθυστερήσεων στις επιστροφές φόρων και καθιέρωση προτύπων για την επεξεργασία και πληρωμή τους.

Δημιουργία μιας διακυβερνητικής επιτροπής (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Εργασίας) η οποία θα παρακολουθεί και θα δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σε μηνιαία βάση, την εκτέλεση του κοινωνικού προϋπολογισμού.

Επίτευξη των τριμηνιαίων ποσοτικών στόχων στην εκτέλεση των έγγραφων δεσμεύσεων και της καταγραφής των δημοσιονομικών. Κάποιοι δείκτες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά (μια περισσότερο ολοκληρωμένη λίστα δεικτών θα συμφωνηθεί με το τεχνικό προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

Αναθεώρηση της νομοθεσίας για θέματα στατιστικής ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερότερη βάση για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθιερώνοντας ως συμβουλευτικό όργανο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και αποσαφηνίζοντας περαιτέρω τις αρμοδιότητες του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ως διευθύνοντος της ΕΛΣΤΑΤ και συντονιστή του εθνικού στατιστικού συστήματος.

ΙΙΙ. Χρηματοπιστωτικός Τομέας

Η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να ολοκληρώσει της αξιολόγηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας και το Υπουργείο Οικονομικών θα παραδώσουν ένα σχέδιο για την Αγροτική Τράπεζα ATE Bank (πρόκειται να συζητηθεί).

Θέσπιση ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων στο σύστημα χρηματοοικονομικής επίβλεψης:

Τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού δικαίου και του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) ώστε να επιτραπεί/απαιτηθεί η χρήση εργαλείων με κοινές άνευ ψήφου μετοχές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε βιώσιμες τράπεζες,

Τροποποίηση του νόμου για το ΤΧΣ ώστε να βελτιωθεί η εταιρική διακυβέρνηση του ΤΧΣ και να του επιτραπεί να δανείζει το ΤΕΚΕ.

Τροποποίηση του τραπεζικού δικαίου (3601) ώστε να μπορέσει η Τράπεζα της Ελλάδας να θέσει κριτήρια μέσω κανονισμών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδας θα εισαγάγει κανονισμό με τον οποίο οι απαιτήσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια (core tier) των τραπεζών θα διαμορφωθούν στο 9% από τις αρχές του 2012 και στο 10% από τον Ιούλιο του 2013.

Οι αρχές προσδιορίζουν τα νομοθετικά εμπόδια στα οποία σκοντάφτουν οι περικοπές των μισθών και οι μειώσεις προσωπικού, προκειμένου να συμβάλουν στην εξυγίανση των τραπεζών και στην υιοθέτηση όλων των νομοθετικών αλλαγών για την απομάκρυνση των εν λόγω εμποδίων.

[Αλλες κινήσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του χρηματοπιστωτικού τομέα πρόκειται να προσδιοριστούν με τη βοήθεια ειδικών]

Η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να σχεδιάσει το στρατηγικό πλάνο δράσης για τον τραπεζικό τομέα έως τα μέσα Μαρτίου του 2012, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του PSI2 και τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock.

Οι αρχές πρέπει να εξασφαλίσουν πως το νέο πλαίσιο επίβλεψης του χρηματοπιστωτικού τομέα θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως [ημερομηνία]

IV. Ιδιωτικοποιήσεις

Σε συμφωνία με τους στόχους ιδιωτικοποιήσεων (πρέπει να προσδιοριστούν), πρέπει να δοθούν δύο με τρεις μεγάλες επιχειρήσεις για ιδιωτικοποίηση το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Προετοιμασία περιουσιακών στοιχείων για ιδιωτικοποίηση. Αυτή η προετοιμασία απαιτεί: έναν περισσότερο ταχύ διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων, αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, έγκαιρο ξεκαθάρισμα των ζητημάτων με τις κρατικές ενισχύσεις, σεβασμό στους κανόνες των δημοσίων συμβάσεων, μια περισσότερο ολοκληρωμένη απογραφή/καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων, συστηματική δουλειά στην ανακατανομή των χρήσεων γης (συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να συζητηθούν).

V. Διαρθρωτικές Πολιτικές

Θέσπιση νομοθεσίας που θα βελτιώνει την ευελιξία στους μισθούς. Ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει να συζητηθεί. Ο συνδυασμός των εργαλείων πρέπει να καθοριστεί.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον 5% μέσα από τη μείωση των non-priority ασφαλιστικών δαπανών και μέσα από... πρέπει να προσδιοριστεί.

Ψήφιση νομοθεσίας που θα απελευθερώνει περαιτέρω τις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων:

Ψήφιση του νόμου που θα δίνει τέλος στη μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων και δημοσιοποίηση της υπουργικής απόφασης που θα καθιερώνει την αξία της αδείας σύμφωνα με τις διοικητικές δαπάνες.

Περαιτέρω βήματα για την απελευθέρωση των βασικών επαγγελμάτων (εξασφάλιση της ελευθερίας εισόδου δικηγορικών γραφείων στην Ελλάδα, κατάργηση της σχετικής με την εθνικότητα απαγόρευσης εισόδου στο επάγγελμα του συμβολαιογράφου και εξάλειψη του το ενδεχομένου το ΤΕΕ να κινηθεί ενάντια σε όσους μηχανικούς συναινούν σε "ασυνήθιστα χαμηλές" αμοιβές). Επιπλέον, απομάκρυνση των απαγορεύσεων για το επάγγελμα του δικηγόρου μέσα από την τροποποίηση του Κώδικα Περί Δικηγόρων ώστε: i) να καταργηθεί η απαίτηση της απαραίτητης παρουσίας δικηγόρου σε ποικίλες πράξεις στις οποίες χρειάζεται και η παρουσία συμβολαιογράφου (Art. 42.1) και ii) να καταργηθούν οι κατώτατες αμοιβές για τους μισθωτούς δικηγόρους (Art 92.2 και 92a).

Ψήφιση νομοθεσίας η οποία θα καταργεί τους περιορισμούς σε [20] υψηλά αμειβόμενα ή ιδιαιτέρως κλειστά επαγγέλματα σε συμφωνία με τον νόμο 3919/2011 [η λίστα θα μπορούσε να περιλαμβάνει: ορκωτούς εκτιμητές, λογιστές και φοροτεχνικούς, ασφαλιστές, ιδιωτικά σχολεία/κέντρα εκπαίδευσης/φροντιστήρια, φορτοεκφορτωτές, τουριστικούς οδηγούς, εταιρείες παροχής προσωρινά απασχολούμενου προσωπικού, κτηματομεσίτες, και ιδιώτες παρόχους πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας].

Ψήφιση νομοθεσίας για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Κατάργηση της απαίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Εξαγωγέων και απλοποίηση της νομοθεσίας εξαγωγών.

Γενίκευση και μείωση των τελών για τις fast-track επενδύσεις και τροποποίηση του σχετικού πλαισίου ώστε να χαλαρώσουν οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις του αντίστοιχου νόμου.

Ψήφιση νομοθεσίας η οποία θα καταργεί την απαίτηση να δημοσιεύονται στις εφημερίδες οι ισολογισμοί όσων εταιρειών έχουν δική τους ιστοσελίδα και είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (τέλη-Μαρτίου) και κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των εταιρειών στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Δημοσιοποίηση της νομοθεσίας που απαιτείται για την εφαρμογή των νόμων αδειοδότησης των επιχειρηματικών και τεχνικών επαγγελμάτων

Φορολογική Σφήνα (tax wedge) και άτυπη εργασία

Οι αρχές πρέπει να επιβάλουν την απαραίτητη χρήση της κάρτας εργασίας χωρίς καμία έκπτωση στα ποσοστά εισφορών.

Οι μηχανισμοί ενάντια στη διαφθορά και η λειτουργία του εσωτερικού λογιστικού ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να αναθεωρηθούν.

Μεταρρυθμίσεις στις αγορές υπηρεσιών και προϊόντων

Ολες οι επαναφορές των απαγορεύσεων για τα επαγγέλματα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2012, σε διαβούλευση με το Εμπορικό Επιμελητήριο και τους EE/EKT/ΔΝΤ και σε συμφωνία με τις αρχές της αναγκαιότητας, της αναλογικότητας και του δημοσίου συμφέροντος.

Καθορισμός ενός τριμηνιαίου χρονοδιαγράμματος για το ξεκαθάρισμα της νομοθεσίας των κλειστών επαγγελμάτων (σε ομάδες των 20) για το 2012.

Προετοιμασία ενός σχεδίου δράσης για τη διευκόλυνση της ευελιξίας των τιμών στις αγορές προϊόντων (κυρίως λιανικής πώλησης, χονδρικής πώλησης και διανομής) στο οποίο θα περιλαμβάνεται η κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων.

Μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικού

Ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης για τη βελτίωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικού και για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

Αναθεώρηση των κωδικών της αγοράς ηλεκτρικού ώστε να εξασφαλιστεί η διαφανής, αμερόληπτη και αποτελεσματική κατανομή της ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας των δικτύων.

Συνδυασμός της πώλησης λιγνίτη με την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθεί ανταγωνισμός στον χώρο της παραγωγής.

Αναθεώρηση των προγραμμάτων υποστήριξης της ανανεώσιμης ενέργειας ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος αυτών των προγραμμάτων στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.

Μεταρρυθμίσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ενα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση έως τα τέλη του 2012 της πλήρους εφαρμογής των νόμων αδειοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της οριστικοποίησης του ηλεκτρονικού περιβαλλοντικού μητρώου.

Ολοκλήρωση της εισαγωγής ενός ηλεκτρονικού παραθύρου εξαγωγών και εκτελωνισμού (έως τα τέλη του 2012).

Προετοιμασία νομοθεσίας για τη εξασφάλιση της συμβατότητας των σχεδίων χρήσης γης των επαγγελματικών κλάδων (π.χ. βιομηχανία, τουρισμός) με τα 12 σχέδια χρήσης γης των περιφερειών.

Δομημένη ανάλυση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τομείς όπως το λιανεμπόριο, η υγεία και η ασφάλεια, η πολεοδομία, η ενέργεια και ο τουρισμός.

Η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων θα πρέπει να γίνει λειτουργική όπως και η ηλεκτρονική πλατφόρμα συμβάσεων. Επιπρόσθετα μέτρα πρέπει να συμπεριληφθούν, όπως η δημιουργία κεντρικών οργάνων για υπηρεσίες και συμβόλαια προμηθειών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο η οποία θα συντονίζεται από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και θα λειτουργεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Πολιτική τηλεπικοινωνιών: επιτάχυνση της αδειοδότησης κεραιών και σταθμών εκπομπής καθώς και επιτάχυνση των διαδικαστικών βημάτων για τη κατανομή και χρήση του ψηφιακού μερίσματος στους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος

Ψήφιση του νόμου για υποθέσεις δίκαιη δίκης και αρνησιδικίας έως τα τέλη Μαρτίου.

Αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: Η task-force πρέπει να ετοιμάσει ένα προσχέδιο έως τα τέλη Ιουνίου 2012 και να οριστικοποιήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης έως τα τέλη του 2012.

Το πλαίσιο αποδοτικότητας και λογοδοσίας των Δικαστηρίων [πρόκειται να αναπτυχθεί από εξειδικευμένους νομικούς σε διαβούλευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης].

Αλλα μέτρα για τη βελτίωση της επιβολής του νόμου (πρόκειται να αναπτυχθούν).

Παράρτημα 1: Μέτρα της Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής (MTFS) που εκκρεμούν

Κινήσεις
Από τη στρατηγική του Ιουλίου

Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της φορολογίας των επιχειρήσεων (Άρθρο 36 του Νόμου 3986). Έκδοση υπουργικής απόφασης για την αύξηση της νόμιμης αξίας των ακινήτων κατά 25% (αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου)

Από το νομοσχέδιο στα τέλη Οκτωβρίου

Εκδοση των τεσσάρων υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν για την πλήρη εφαρμογή της νέας μισθολογικής κλίμακας (βλέπε Παράρτημα). Έκδοση υπουργικής απόφασης για τον ορισμό καταληκτικής ημερομηνίας για την ανάκτηση των υπερπληρωμών στη γενική κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Από τις κινήσεις του Νοεμβρίου

Εκδοση των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν για το κλείσιμο/τη συγχώνευση των ταμείων που είναι εκτός προϋπολογισμού. Εκσυγχρονισμός του μηχανισμού ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εξοικονόμησης 250 εκατ. ευρώ για το 2012.

Παράρτημα 2: Μέτρα για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2012 (προκαταρκτικά)

Ψήφιση ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού ο οποίος θα αντικατοπτρίζει όλες τις παρακάτω αλλαγές με ένα στόχο ελλείμματος της τάξεως του x% επί του ΑΕΠ για το 2012

Προτάσεις για αρκετές μεγάλες περικοπές δαπανών:

δαπάνες για την άμυνα
δαπάνες για την υγεία
κλείσιμο φορέων [και μειώσεις προσωπικού].

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112808737

https://www.frontpages.gr/data/20120127/IEthnos-4.jpg

https://www.frontpages.gr/data/20120127/IEleutherosTypos-4.jpg

Αυτο που μου κέντρισε την προσοχή ειναι στο πρωτοσέλιδο του Ελ τυπ......για τις αντικειμενικές άξιες και την πουστιά που πανε να κάνουν,,,,,,:ranting2:

nikos1400
27-01-12, 09:14
μαζι με τη μειωση στις δαπανες στην υγεια επρεπε να βαλουν και την παιδεια

Nikos
27-01-12, 12:36
ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΡΟΙΚΑΝΕ .........

:hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::th_Laie_67-1:

A8hnaios
27-01-12, 15:42
"Όλα τα πράγματα που πραγματικά μ αρέσει να κάνω είναι είτε ανήθικα, είτε παράνομα, είτε παχυντικά", Alexander Woollcott, 1887-1943. :whistle:

m_power_lunatic
27-01-12, 16:20
Αυτο που προσεξα ειναι το γεγονος οτι οι ενστολοι γλυτωσανε το ενιαιο μισθολογιο......καταλαβαινετ ε γιατι ετσι????

bill_m3
27-01-12, 16:22
Αυτο που προσεξα ειναι το γεγονος οτι οι ενστολοι γλυτωσανε το ενιαιο μισθολογιο......καταλαβαινετ ε γιατι ετσι????

Μην είσαι σίγουρος γιατί εμάς άλλα μας λένε!!!!

Και μέχρι στιγμής είμαστε 4500-5000¤ το χρόνο κάτω ................

Nino
27-01-12, 17:22

Και μέχρι στιγμής είμαστε 4500-5000¤ το χρόνο κάτω ................

και εμεις που ειμασταν ο πατος της μισθολογικης αλυσιδας, ειχαμε την ελπιδα οι αφελεις οτι το ενιαιο μπορει και να μας ευνοησει...
Χθες πηραμε χαρτακι μισθοδοσιας
Λοιπον εχουμε και λεμε νεοδιοριστος (ενα χρονο)ΔΕ κατηγοριας 240 ευρω δεκαπενθημερο δηλαδη 480 ευρω το μηνα, υπαρχει κανεις που πιστευει οτι με 480 ευρω ΄το μηνα πρεπει να αμοιβεται ενας ανθρωπος το 2012 και ειδικα οταν ειναι εργαζομενος σε νοσοκομειο?
Ο τομεας της υγειας ειναι ενα ξεχωριστο κοματι που υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως ανθρωπια ,συμπονοια,ελεος,σε αλλους ομως οργανισμους και υπηρεσιες που πολυ αμφιβαλω αν εγιναν τετοιες ανακαταταξεις στο μισθολογιο!, σε αυτες λοιπον τις υπηρεσιες αυτοι οι μισθοι βουλγαριας ινδιας κλπ μονο "εκρηξη"της διαφθορας και του ωχαδερφισμου θα προκαλεσουν.
Η πεινα και η ανεχεια ειναι κακοι υπαλληλοι.
Σε αλλο κλαδο τωρα...
Αλλο παραδειγμα καθηγητης φιλολογος με 15 ετη προυπηρεσια και μαστερ, τριτεκνος!!! μισθος 1100 ευρω αντε να δουμε ποσος επαγγελματικος ζηλος του εχει απομεινει.
Αυτα που την ιδια στιγμη η τροικα δεν συμφωνει σε αυτο που συμφωνησαν οι εργοδοτες και οι εργαζομενοι και θελει απαραιτητη μειωση του μισθολογικου κοστους και στον ιδιωτικο τομεα, γιατι τελικα σκοπος ειναι η εξοντωση!!
και ξερετε και κατι οτι και να μας λενε καμια σχεση δεν εχει το μισθολογικο κοστος με αναπτυξη και επενδυσεις, αυτη ειναι μια καραμελα που μας την εχωσαν στο στομα γιατι αν ηταν ετσι σε χωρες ανεπτυγμενες της Ευρωπης που οι μισθοι ειναι κατα πολυ μεγαλυτεροι δεν θα γινοντουσαν επενδυσεις.
Η φορομπηχτικη και φορολογικη αβεβαιοτητα και το ασαφες νομικο καθεστως που αλλαζει τρεις την ωρα ειναι η τροχοπεδη σε καθε επιδοξο επενδυτη, γιατι υπαρχουν και οι σκοπιμες τεχνητες δυσκολιες που δημιουργει το κρατος σε οποια μπιζνα παει να γινει.( βλεπε καταρ,αστακος κλπ)

Thomelef
27-01-12, 18:52
θελω να παρω και λιγο απο τρικαλα να τα περνω απο τον βασιλη τον πυροφανι οσο για το ονομα διαλεξε cosa mostra η Jacuzza

κόζα μόστρα στα τζακούζια λέω να το βγάλουμε ρε...

Samaro
27-01-12, 20:48
Οταν βλέπω ΣΚΑΙ, καταλαβαίνω ποσο δίκιο εχει η τρόικα !

Είμαι παλιοχαρακτήρας. Δεν καταλαβαίνω οτι οι ανθρωποι θέλουν το καλό μου !

:whistle:

steliosm46
28-01-12, 00:17
Οταν βλέπω ΣΚΑΙ, καταλαβαίνω ποσο δίκιο εχει η τρόικα !

Είμαι παλιοχαρακτήρας. Δεν καταλαβαίνω οτι οι ανθρωποι θέλουν το καλό μου !

:whistle:

ε και εσυ μην βλέπεις σκάι δες ετ3 :whistle:

https://www.youtube.com/watch?v=vIwLFM087cM

katsaraios
28-01-12, 03:38
και εμεις που ειμασταν ο πατος της μισθολογικης αλυσιδας, ειχαμε την ελπιδα οι αφελεις οτι το ενιαιο μπορει και να μας ευνοησει...
Χθες πηραμε χαρτακι μισθοδοσιας
Λοιπον εχουμε και λεμε νεοδιοριστος (ενα χρονο)ΔΕ κατηγοριας 240 ευρω δεκαπενθημερο δηλαδη 480 ευρω το μηνα, υπαρχει κανεις που πιστευει οτι με 480 ευρω ΄το μηνα πρεπει να αμοιβεται ενας ανθρωπος το 2012 και ειδικα οταν ειναι εργαζομενος σε νοσοκομειο?
Ο τομεας της υγειας ειναι ενα ξεχωριστο κοματι που υπαρχουν και αλλοι παραγοντες οπως ανθρωπια ,συμπονοια,ελεος,σε αλλους ομως οργανισμους και υπηρεσιες που πολυ αμφιβαλω αν εγιναν τετοιες ανακαταταξεις στο μισθολογιο!, σε αυτες λοιπον τις υπηρεσιες αυτοι οι μισθοι βουλγαριας ινδιας κλπ μονο "εκρηξη"της διαφθορας και του ωχαδερφισμου θα προκαλεσουν.
Η πεινα και η ανεχεια ειναι κακοι υπαλληλοι.
Σε αλλο κλαδο τωρα...
Αλλο παραδειγμα καθηγητης φιλολογος με 15 ετη προυπηρεσια και μαστερ, τριτεκνος!!! μισθος 1100 ευρω αντε να δουμε ποσος επαγγελματικος ζηλος του εχει απομεινει.
Αυτα που την ιδια στιγμη η τροικα δεν συμφωνει σε αυτο που συμφωνησαν οι εργοδοτες και οι εργαζομενοι και θελει απαραιτητη μειωση του μισθολογικου κοστους και στον ιδιωτικο τομεα, γιατι τελικα σκοπος ειναι η εξοντωση!!
και ξερετε και κατι οτι και να μας λενε καμια σχεση δεν εχει το μισθολογικο κοστος με αναπτυξη και επενδυσεις, αυτη ειναι μια καραμελα που μας την εχωσαν στο στομα γιατι αν ηταν ετσι σε χωρες ανεπτυγμενες της Ευρωπης που οι μισθοι ειναι κατα πολυ μεγαλυτεροι δεν θα γινοντουσαν επενδυσεις.
Η φορομπηχτικη και φορολογικη αβεβαιοτητα και το ασαφες νομικο καθεστως που αλλαζει τρεις την ωρα ειναι η τροχοπεδη σε καθε επιδοξο επενδυτη, γιατι υπαρχουν και οι σκοπιμες τεχνητες δυσκολιες που δημιουργει το κρατος σε οποια μπιζνα παει να γινει.( βλεπε καταρ,αστακος κλπ)Δεν σας προκαλει εντυπωση και αηδια πως τα ΜΜΕ μιλανε για αναβολη εκλογων τωρα που βλεπουν την καταβαραθρωση των συντεχνιακων ληστρικα ετσιθελικα επιδοτουμενων κομματων??
Ζυγωνει το καμπουμ....

https://www.youtube.com/watch?v=nzSjGLAVQpY

Samaro
28-01-12, 12:28
«Επίτροπο προϋπολογισμού» θέλουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

H Γερμανία θέλει την Ελλάδα να παραχωρήσει την κυριαρχία για αποφάσεις στη φορολογία και τις δαπάνες σε έναν «Επίτροπο προϋπολογισμού» της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλίσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αντίγραφο πρότασης που έχουν στο αρχείο τους οι «Financial Times».

Σε ό,τι θα ισοδυναμούσε με μία απίστευτη επέκταση του ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σΆ ένα κράτος μέλος, ο νέος επίτροπος θα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε αποφάσεις προϋπολογισμού που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση αν δεν είναι σύμφωνες με τους στόχους που έχουν θέσει οι διεθνείς δανειστές. Ο νέος διαχειριστής, που θα οριστεί από τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, θα αναλάβει την ευθύνη ώστε να επιβλέπει το σύνολο των δαπανών από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν στη διάθεσή τους οι FT, «η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί υπό ένα αυστηρό σύστημα διεύθυνσης κι ελέγχου». Λαμβάνοντας υπόψη την απογοητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμή, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη μετάθεση της δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επίσης, η Αθήνα θα αναγκαστεί να υιοθετήσει έναν νόμο για τη μόνιμη διαχείριση των δαπανών, ώστε να εξυπηρετήσει το χρέος της «πρώτον και κυρίως».

Το γερμανικό σχέδιο, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή το απόγευμα προς τους αρμόδιους των οικονομικών επιτελείων στις χώρες της ευρωζώνης, που συγκροτούν τη λεγόμενη «euro working group», υπογραμμίζει το βάθος της δυσπιστίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για ευθεία προσβολή της εθνικής κυριαρχίας έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι: "Δεν συζητείται, δεν μπαίνει στο τραπέζι, δεν μας αφορά. Είναι φαντασία αρρωστημένη όποιου το σκέφτηκε".

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ επισήμανε ότι «προσβάλουν την συλλογική μας αξιοπρέπεια και δεν μπορούμε να το δεχθούμε». Ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης, στην ίδια εκπομπή, ανέφερε «τέτοιου είδους σκέψεις πρέπει να είναι έξω από το μυαλό όλων όσων την εισηγούνται».

πηγή : https://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=120199&catID=11&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

nikos1400
28-01-12, 13:03
ποιος ξερει ?
ισως ειναι οι αρχες της προσπαθειας δημιουργιας των
"Ηνωμενων Πολιτειων της Ευρωπης"...

:think:

Stamatis
28-01-12, 15:26
- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Κωστας Βαρναλης -οι μοιραιοι-

Καλη σας νυχτα κυριοι.

Samaro
28-01-12, 16:27
«Επίτροπο προϋπολογισμού» θέλουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

H Γερμανία θέλει την Ελλάδα να παραχωρήσει την κυριαρχία για αποφάσεις στη φορολογία και τις δαπάνες σε έναν «Επίτροπο προϋπολογισμού» της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλίσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δισ. ευρώ, σύμφωνα.................................

https://www.youtube.com/watch?v=kUdenTeGn9Q"]https://www.youtube.com/watch?v=kUdenTeGn9Q

Nino
28-01-12, 17:18
- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
- Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
- Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
- Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το βρε και δεν το 'πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Κωστας Βαρναλης -οι μοιραιοι-

Καλη σας νυχτα κυριοι.

Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς

Κωστας Βαρναλης αποσπασμα απο τη μπαλαντα του κυρ Μεντιου

Driver M
28-01-12, 19:01
Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γ.Παπαδάκη Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο ΑΠΘ Αρης Καζάκος αποκάλυψε πως τα μέτρα τα οποία ζήτησε η τρόικα τα έχει υπογράψει και προτείνει έλληνας εργατολόγος .

Το όνομα του οποίου το γνωρίζει οπως είπε ο κύριος Καζάκος.

Τον χαρακτήρισε μάλιστα ως κουκουλοφόρο.

Στην Ελλάδα τελικά η προδοσία δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.
https://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/1_27.html

Είπε επίσης και για 3 μεγαλοβιομήχανους εκτός από τον εργατολόγο, που συνομιλούν απευθείας με την Τρόικα και προτείνουν μέτρα όπως η κατάργηση του 13 και 14ου μισθού.

Αν υπάρχει εισαγγελέας ας τον καλέσει, είμαι σίγουρος πως θα κάνει επώνυμη καταγγελία.
Άλλωστε, αυτά που καταγγέλει είναι και λογικά και κάτι περισσότερο από πιθανά.

Κι άλλη επώνυμη καταγγελία από τον πρόεδρο του ΤΕΕ:
"Ο ΣΕΒ διαπραγματεύεται απευθείας με την Τρόικα"
https://www.inout.gr/showthread.php?t=95044

Κωνσταντίνος
28-01-12, 19:46
ποιος ξερει ?
ισως ειναι οι αρχες της προσπαθειας δημιουργιας των
"Ηνωμενων Πολιτειων της Ευρωπης"...

:think:

Πριν κάτι μήνες αυτό είχε προτείνει ο Γκέραρντ Σρέντερ (τον θυμάστε φαντάζομαι, πρώην καγγελάριος της Γερμανίας) σαν την μοναδική λύση για να σωθεί η Ε.Ε.

m-power_01
28-01-12, 22:37
Αυτή την στιγμή στο kontra εκφωνήθηκε λίστα με τους μισθούς δημοσιογράφων.
Πραγματικά να τρελαίνεσαι ... Και βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και σχολιάζουν! Με μισθούς αντίστοιχους και ανώτερους των βουλευτών. Έλεος

A8hnaios
28-01-12, 22:37
https://www.youtube.com/watch?v=v2n7XNkgy-w https://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/400261_297551340294569_100001191174592_858090_2082 574786_n.jpg

nikos1400
29-01-12, 02:28
Δηλαδη το πρωτο πραμα που χρειαζομαστε ειναι λιγη γ@%$*&η δικαιοσυνη να δουλεψει...

Thomelef
29-01-12, 08:51
Δηλαδη το πρωτο πραμα που χρειαζομαστε ειναι λιγη γ@%$*&η δικαιοσυνη να δουλεψει...

αν γίνει αυτό, θα μείνουμε τελείως ακυβέρνητοι...:th_Laie_67-1:

m_power_lunatic
29-01-12, 13:21

Και μέχρι στιγμής είμαστε 4500-5000 το χρόνο κάτω ................

Καταλαβες πως το λεω,ελπιζω να μην με παρεξηγεις....αν οντως τα σωματα ασφαλειας πεσανε στα μαλακά τοτε σημαινει οτι σας εκμεταλλευονται.

Αυτο που ζηταει ο κοσμος απο τα σωματα ασφαλειας ειναι ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΕΚΕΙΝΗ......η ιστορια και ενας ολοκληρος κατακρεουργημενος λαος θα σας ευγνωμονει για παντα!Ο θανατος τους η ανασταση ενος λαου!

Thomelef
29-01-12, 15:53
προς το παρόν ας πλύνουμε τον πάτο μας καλά, γιατί απο εδώ και πέρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα...όλα αυτά που ζούμε μέχρι τώρα, ήταν απλά ο πρόλογος...και φυσικά αυτό που λέω δεν είναι παραλυρισμός τρομολαγνείας...η μοναδική σωτηρία, είναι να πάρουμε τα λεφτά, αν μπορέσουμε (που δεν το νομίζω) να τα πάρουμε με ευνοικούς όρους, και να ελπίζουμε ότι οι ηλίθιοι - άχρηστοι - άσχετοι - μπαγλαμάδες - βλαμένοι - αμόρφωτοι - χωριάτες - γκασμάδες - γύφτοι - ξεκ@λιάρηδες πολιτικοί που κυβερνάνε, να τα διαχειριστούν σωστά, και να κόψουν τον κώλο σε όποιον πάει να βάλει χέρι πάνω τους.

Z4 DCT
29-01-12, 17:12
- ξεκ@λιάρηδες πολιτικοί που κυβερνάνε, να τα διαχειριστούν σωστά, και να κόψουν τον κώλο σε όποιον πάει να βάλει χέρι πάνω τους.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Να σαι καλα Θωμά...με έκανες και γέλασα........

VanVIC
29-01-12, 17:32
Αληθευει οτι ετοιμάζονται να βάλουν τεκμήριο και για τις γκόμενες ?!

Αν κατάλαβα καλά, μιλάνε για κλίμακες:

20.000 για πιπίνι (18-19)
30.000 για ηλικίες μεταξύ 20-25
25.000 για ηλικίες 25-32
15.000 για milf
10.000 για mature milf (αλλά όχι πάνω απο 45)
5.000 για πάνω απο 45 αλλά εως 50
Για τις ηλικίες πάνω απο 50, θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί κρύβεται παγίδα... Αν η "μεστωμένη" γκόμενα δεν έχει κόρη-κόρες, ΟΚ προβλέπεται μέχρι και επιστροφή φόρου (αν την αντέξεις πάνω απο 6 μήνες), ΑΝ ΟΜΩΣ η συγκεκριμένη γκόμενα έχει κόρη (ή κόρες, ακόμα χειρότερα), σου λογίζουν τεκμήριο για τις κόρες σύμφωνα με τις ανωτέρω κλίμακες !!! :shok:
Δηλαδή θεωρούν δεδομένο οτι θα γίνει κατάσταση και με τις κόρες ! :whistle:

Που πάμε ρεεεεε !!!!!

Υ.Γ.: Η κλίμακα 25-32 έχει το πιο υψηλό τεκμήριο γιατί θεωρείται οτι για να διατηρείς γκόμενα τέτοιας ηλικίας, και "μούρη" πρέπει να έχεις (διατηρείς) και ακριβά δώρα πρέπει να της κάνεις και να την βγάζεις έξω συχνά και για να την σπιτώνεις χρειάζεσαι τουλάχιστον γκαρσιονιέρα, και ταξίδια θέλει και και και...
:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

γκόμενες πάνω απο 50, όπου εκτός οτι σε επιδοτούν (οι γκόμενες) αλλά σε πιάνει το τεκμήριο για τις κόρες τους...

330Ci
29-01-12, 20:06
προς το παρόν ας πλύνουμε τον πάτο μας καλά, γιατί απο εδώ και πέρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα...όλα αυτά που ζούμε μέχρι τώρα, ήταν απλά ο πρόλογος...και φυσικά αυτό που λέω δεν είναι παραλυρισμός τρομολαγνείας...η μοναδική σωτηρία, είναι να πάρουμε τα λεφτά, αν μπορέσουμε (που δεν το νομίζω) να τα πάρουμε με ευνοικούς όρους, και να ελπίζουμε ότι οι ηλίθιοι - άχρηστοι - άσχετοι - μπαγλαμάδες - βλαμένοι - αμόρφωτοι - χωριάτες - γκασμάδες - γύφτοι - ξεκ@λιάρηδες πολιτικοί που κυβερνάνε, να τα διαχειριστούν σωστά, και να κόψουν τον κώλο σε όποιον πάει να βάλει χέρι πάνω τους.

Ναι, ναι, καλά, ξέρω κι ένα καλό με τον Τοτό...

Z4 DCT
30-01-12, 11:03
Σαράντα φορο-βάρη στους ιδιοκτήτες ακινήτων

https://www.zougla.gr/file.ashx?fp=%7E/Uploads/000Filippos/freskos2012/0021002121gf1g.jpg

Ετσιιιιιιιιι....καλα το πανε......σε λιγο θα μας ζητήσουν να βγάλουμε τις γυναίκες μας στο δρόμο και τα παιδιά μας στα φανάρια.....

Και μετα θα έρθουμε στα σπίτια σας να σας γαμ$σουμε εναν ενα καργι@λια:ranting2::ranting2:

S8N
30-01-12, 11:12
https://www.protothema.gr/politics/article/?aid=173836

nikos1400
30-01-12, 11:27

ταξιδακια με το πρωθυπουργικο α/σκφος ε ??
ωραιοοοοςςςς.....
μαγκια.

ntinos
30-01-12, 11:28

Του Αναστασιαδη ειναι το ΘΕΜΑ ?

ΛΕΦΤΑ - ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ - ΕΛΒΕΤΙΕΣ

Ολοι στα ιδια ΣΚΑΤΑ ειναι βουτηγμενοι. Εμεις ο καραμ@λ@κες, απλα καθομαστε να τα διαβαζουμε.

S8N
30-01-12, 11:34
Του Αναστασιαδη ειναι το ΘΕΜΑ ?

ΛΕΦΤΑ - ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ - ΕΛΒΕΤΙΕΣ

Ολοι στα ιδια ΣΚΑΤΑ ειναι βουτηγμενοι. Εμεις ο καραμ@λ@κες, απλα καθομαστε να τα διαβαζουμε.

Λες για 'κεινα τα 5 εκατομμυριάκια στην PNB Paribas? Ή για 'κείνα που κουβαλούσε πάνω του όταν τον σταμάτησαν στα σύνορα με την Ελβετία?

Είπαμε, στον χορό της διαπλοκής πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι. Τον ξέρουμε τον κ. Κομιστή όμως, ας μάθουμε και για τον αδερφό του GAP.

Thomelef
30-01-12, 11:50
Λες για 'κεινα τα 5 εκατομμυριάκια στην PNB Paribas? Ή για 'κείνα που κουβαλούσε πάνω του όταν τον σταμάτησαν στα σύνορα με την Ελβετία?

Είπαμε, στον χορό της διαπλοκής πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι. Τον ξέρουμε τον κ. Κομιστή όμως, ας μάθουμε και για τον αδερφό του GAP.

τι να μάθεις ρε άρη. παπανδρέου λέγεται, και είναι ο αδερφός του πρώην καραποτυχημένου πρωθυπουργού. δεν σου φτάνει αυτό για να καταλάβεις για τι @ρχίδι μιλάμε???
απο την γνωστή την γ@μημένη τους την φάρα είναι και αυτός.

nikos1400
30-01-12, 11:58
κλεφτες και προδοτες που στηριζονται στην ανυπαρξια της δικαιοσυνης...

και επισης

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing
μετφρση

Το μόνο που χρειαζεται για να θριαμβεύσει το κακό είναι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα

Monsta
30-01-12, 12:53
Τι με νοιάζει που μένει ο αδερφός του γαπ ή τι αμάξι οδηγεί ? Που θα πρεπε να μένει δλδ ή να μετακομίσει ? Στη Δραπετσώνα για να είναι οι δημοσιογραφίσκοι ευχαριστημένοι ?

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι τόσο καιρό οι κυβερνούντες δεν έκαναν, ούτε κάνουν τη δουλειά τους ώστε να σωθεί η χώρα και οι πολίτες της, αντ αυτού εξυπηρετούν αλλωνών σκοπούς και συμφέροντα.

ΥΓ: Άρθρο από το Πρώτο Θέμα του Θέμου. :thumbsup:

gnx
30-01-12, 12:59
Τι με νοιάζει που μένει ο αδερφός του γαπ ή τι αμάξι οδηγεί ? Που θα πρεπε να μένει δλδ ή να μετακομίσει ? Στη Δραπετσώνα για να είναι οι δημοσιογραφίσκοι ευχαριστημένοι ?

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι τόσο καιρό οι κυβερνούντες δεν έκαναν, ούτε κάνουν τη δουλειά τους ώστε να σωθεί η χώρα και οι πολίτες της, αντ αυτού εξυπηρετούν αλλωνών σκοπούς και συμφέροντα.

ΥΓ: Άρθρο από το Πρώτο Θέμα του Θέμου. :thumbsup:

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ!

Monsta
30-01-12, 13:25
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΙΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ!

Word ma ni gga.

Chilling...

https://www.youtube.com/watch?v=MBdlLhirFqc

Nikos
30-01-12, 13:47
Παρακολουθουσα σημερα το πρωι το Χριστιανοπουλο στο Mega να χαριεντιζεται με τους δυο πρωινους αριστεροβλαχολαικοχαζοδημ οσιογραφισκους.
Το επαιζε σκληρο αντρακι και ολιγον τι βαρυς και ασηκωτος μεχρι που του πηραν τον αερα και μετα ελευθερωθηκε η γλωσιτσα του και αρχισε να κελαιδαει σα πουλακι ..... αυτον να το θυμηθειτε...θα τον δουμε μελος κριτικης επιτροπης του επομενου dancing on ice η του Big Brother XXXXXXVVVVIII.
Διοτι ως γνωστον (και ανεστραμενο) το χρημα πολλοι εμισησαν...τη δοξα κανεις .

Monsta
30-01-12, 13:59
Παρακολουθουσα σημερα το πρωι το Χριστιανοπουλο στο Mega να χαριεντιζεται με τους δυο πρωινους αριστεροβλαχολαικοχαζοδημ οσιογραφισκους.
Το επαιζε σκληρο αντρακι και ολιγον τι βαρυς και ασηκωτος μεχρι που του πηραν τον αερα και μετα ελευθερωθηκε η γλωσιτσα του και αρχισε να κελαιδαει σα πουλακι ..... αυτον να το θυμηθειτε...θα τον δουμε μελος κριτικης επιτροπης του επομενου dancing on ice η του Big Brother XXXXXXVVVVIII.

αχαχαχαχα διαβάστε και τα σχόλια του uploader. :hystericalbs1:

https://www.youtube.com/watch?v=osLN_lNOHss

Nikos
30-01-12, 14:01
Κατα τ'αλλα τα εχωσε στην Τσαπανιδου ο παπαρας που παιζει να ειναι και νουμερο 1 MILF αυτη τη στιγμη .

Thomelef
30-01-12, 14:15
https://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=299
διαβάστε το.
επίσεις να πάτε στο πρώτο λινκ και να ψηφίσετε. μου είρθε σήμερα 2 φορές με φαξ, και σε 3 e-mail.

Driver M
30-01-12, 14:42
Αν ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας είναι αριστεροί (τα υπόλοιπα είναι), εγώ είμαι ο Μάικλ Τζάκσον.

Konstantinos E60
30-01-12, 14:45
Ψευτοαριστεροι με δεξιές τσέπες !!

Nikos
30-01-12, 14:52
Ψευτοαριστεροι με δεξιές τσέπες !!

Ετσσσσσ........

Samaro
30-01-12, 16:07
https://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=299
διαβάστε το.
επίσεις να πάτε στο πρώτο λινκ και να ψηφίσετε. μου είρθε σήμερα 2 φορές με φαξ, και σε 3 e-mail.

Με νέες δηλώσεις υπέρ της Ελλάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανήλθε ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του LSE Albrecht Ritschl, σε συνέντευξή του στο Spiegel.

Ο Γερμανός οικονομολόγος επισήμανε στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο, να αποσπάσει η Ελλάδα τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει ακόμη και τώρα.

"Θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες και να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς συνεχίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς", είπε χαρακτηριστικά."Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια δείχνουν τη λύση: πρέπει τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους", πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας.

Σύμφωνα με τον Ritschl στάση πληρωμών κήρυξε ουσιαστικά η Γερμανία όταν αρνήθηκε να εκπληρώσει συμβατικές υποχρεώσεις της με την επανένωση της Γερμανίας, όταν καγκελάριος ήταν ο Kohl, ο οποίος αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953, που έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των δύο Γερμανιών, θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.

"Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την εχθρική στάση των γερμανικών ΜΜΕ"."Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πιο επιθετική,μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις! Αν αρχίσει η Ελλάδα και αν ποτέ αναγκαστεί η Γερμανία να πληρώσει, τότε θα μας τα πάρουν όλα", τόνισε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Thomelef
30-01-12, 16:40
άρα ψηφίστε...μισό λεπτό δουλειά είναι

Ptboul
31-01-12, 11:28
:think: https://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=440207&h1=true

Samaro
31-01-12, 11:48
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδος εξώδικη δήλωση με την οποία καλεί τη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει στο ακέραιο τις καταθέσεις του Επιμελητηρίου και επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά του για δικαστική επιδίωξη των καταθέσεών του στο ακέραιο.

Η εξώδικη δήλωση απεστάλη μετά την ενημέρωση από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα διαθέσιμα του ΕΒΕΑ μειώθηκαν από 11 εκατ. ευρώ σε 4,3 εκατ. ευρώ, λόγω απωλειών της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στα οποία είχαν τοποθετηθεί κατά δήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του Επιμελητηρίου.

Ακολουθεί το κείμενο της εξώδικης δήλωσης:

«Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών»….
ΠΡΟΣ
Την Τράπεζα της Ελλάδας……
και
Το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Εμπορίου……….
Από επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2012 προς τον Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, την οποία και μας γνωστοποίησε, με έκπληξη και έντονη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι τα διαθέσιμα του Επιμελητηρίου μας, τα οποία, ως καλώς γνωρίζετε, κατατίθενται δυνάμει του νόμου 1611/1950 στον τηρούμενο στην Τράπεζα της Ελλάδας έντοκο λογαριασμό με αριθμό ….., μειώθηκαν από 11.094.390,44 ¤ σε μόλις 4.308.627,20 ¤. Η μείωση αυτή φαίνεται να προκύπτει επειδή απώλεσαν ανάλογη αξία τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, στα οποία είχαν εκ του νόμου τοποθετηθεί τα διαθέσιμά μας.

Το ΕΒΕΑ έχει συσταθεί μεν και λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, οι οικονομικοί του πόροι, όμως, προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των ανεξαρτήτων επαγγελματιών, που είναι μέλη του, και την αμοιβή για υπηρεσίες που προσφέρει κατά τον καταστατικό του σκοπό και όχι από κρατική επιχορήγηση.

Κατά ρητή μνεία μάλιστα του νόμου, τα Επιμελητήρια –άρα ούτε το ΕΒΕΑ- δεν επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ειδικού σκοπού, το Επιμελητήριό μας διαθέτει περιουσιακή αυτοτέλεια, με την οποία επιδιώκεται η άμεση σύνδεση των περιουσιακών του στοιχείων με την δραστηριότητά του για την επιτυχία των σκοπών του.

Τα χρήματα που συλλέγει κατά τον παραπάνω και μόνο νόμιμο τρόπο το Επιμελητήριό μας έχουν, δηλαδή, ως μόνο νόμιμο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Δεν έχουν ως σκοπό την οποιαδήποτε τυχόν συμβολή στην αντιμετώπιση γενικότερών δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, πράγμα το οποίο γίνεται πάντως και με την παντοειδή και συνεχώς αυξανόμενη φορολόγησή ημών και των επιχειρήσεών μας.

Η τοποθέτηση των διαθεσίμων μας σε Κοινό Κεφάλαιο το οποίο προβλέπει ο νόμος και του οποίου διαχειριστής είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, γίνεται επειδή αυτό ορίζει ο νόμος και όχι επειδή αυτή είναι η δική μας ελεύθερη επιλογή, όπως τυχόν συμβαίνει με άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Το αποτέλεσμα λοιπόν της διαχείρισης του Κοινού Κεφαλαίου δεν μπορεί να είναι τέτοιο, που να μειώνει δραματικά ή να διακινδυνεύει να μειώσει δραματικά τα διαθέσιμά μας, τα οποία, επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε, είναι προϊόν του κόπου των ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι μέλη μας και δεν προέρχονται από δημόσιους πόρους. Ως προϊόν δε των ιδιωτικών αυτών εισφορών, τα διαθέσιμά μας είναι περιουσιακό στοιχείο μας και προστατεύονται τόσο από το ελληνικό Σύνταγμα όσο και διεθνείς συμβάσεις.

Ενόψει των παραπάνω:

ΕΠΕΙΔΗ το ΕΒΕΑ ουδέποτε ενημερώθηκε με οποιονδήποτε τρόπο για την αγορά ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό του.

ΕΠΕΙΔΗ το ΕΒΕΑ έχει υποχρέωση να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέσο ώστε η περιουσία, που συγκροτήθηκε από τις εισφορές των μελών του να παραμείνει στην εξυπηρέτηση των σκοπών του, αλλά και να μην μειωθεί δραματικά ή διακινδυνευθεί η δραματική της μείωση από την διαχείριση, που επιβάλλει ο νόμος στα διαθέσιμά του.

ΕΠΕΙΔΗ την υποχρέωσή του αυτή καθιστά ακόμη πιο έντονη το γεγονός ότι η δεινή οικονομική κατάσταση και η δραματική ύφεση, στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχει οδηγήσει χιλιάδες μέλη μας στην διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την και εκ του λόγου αυτού δραματικότερη μείωση των εσόδων μας.

ΕΠΕΙΔΗ από την από 26/01/2012 επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδας προκύπτει ήδη δραματική μείωση της αξίας των διαθεσίμων του ΕΒΕΑ, τα οποία από 11.094.390,44 ¤ φέρονται να είναι μόλις 4.308.627,20 ¤, διακινδυνεύεται δε περαιτέρω μείωση με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων , δημιουργείται υποχρέωση του ΕΒΕΑ να προστατεύσει τα μέχρι τώρα γενικώς μη κινδυνεύοντα από την εφαρμογή του παραπάνω νομοθετικού καθεστώτος διαθέσιμά του».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ερώτηση : Τα Ταμεία Ασφάλισης, Συντάξεων, Επικουρικών κλπ τι κάνουν ;;;

:shok:

Cobalt
31-01-12, 12:20
Αθήνα
Αυξήσεις στις τιμες των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Στην Ελευσίνα και τον Ισθμό η διέλευση για τα Ι.Χ. αυξάνεται στα 3,20 ευρώ (από 3,10 ευρώ), για τα μικρά φορτηγά αυξάνεται στα 8,10 ευρώ (από 7,90) και για τις νταλίκες στα 11,40 ευρώ (από 11 ευρώ)

Η τιμή στα διοδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,50 ευρώ, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα 2,10 ευρώ, τα φορτηγά 5,30 ευρώ και οι νταλίκες 7,40 ευρώ.

Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1,80 ευρώ, των Ι.Χ. 2,55 ευρώ, των φορτηγών 6,45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1,40 ευρώ, τα Ι.Χ. 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1,15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ. 4,15 ευρώ για τα φορτηγά και 5,80 ευρώ για τις νταλίκες.

Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:

Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1,80 ευρώ, τα Ι.Χ. 2,50 ευρώ, τα φορτηγά 6,40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1,70 ευρώ, τα Ι.Χ. 2,40 ευρώ, τα φορτηγά 6,10 ευρώ και οι νταλίκες 8,50 ευρώ.

Στα διόδια της γέφυρας Μάναρη, τα δίκυκλα 1,30 ευρώ, τα Ι.Χ. 1,90 ευρώ, τα φορτηγά 4,90 ευρώ και οι νταλικες 6,90 ευρώ.

nikos1400
31-01-12, 12:32
Αθήνα
Αυξήσεις στις τιμες των διοδίων από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους....

ενταξει, το πετρελαιο ανεβηκε....
γι'αυτο !

Samaro
31-01-12, 12:37
Στην Κορίνθου - Πατρών τι ακριβώς πληρώνουμε ;; :think:

hades7
31-01-12, 12:46
Περα απ τη γεφυρα του Ριου στο Βορειο Κιατο
Χιλιαδες μαζευες χαρτακια απ τα διαδια
Μα ουτε στιγμη δεν ελησμονησες τα λογια
Που σου πανε δυο τροχονομοι στο Μοσχατο

ουτε ζωγραφιστο να μην τον δεις αυτον τον δρομο... εκει πληρωνεις σε αιμα

Panos 316T
31-01-12, 13:01
Στην Κορίνθου - Πατρών τι ακριβώς πληρώνουμε ;; :think:

Μήπως τις ζωές μας; :thumbsdown:

Monsta
31-01-12, 14:32
Τελικά το 2008 πόσο είχε η χλωρίνη ?

nikos1400
31-01-12, 16:56

η Κλινεξ η κιτρινη ειχε 2,47 η μεγαλη συσκευασια

Nino
31-01-12, 19:03
η συνταγη δοκιμασμενη...
εφαγε την πορτα του ο Πρωθυπουργος...
ή τον πουλο σε μισθους ιδιωτικου τομεα (δωρα βασικος) ή χρεοκοπια!!
το συμφερον της πατριδας θα "αναγκασει" αλλη μια φορα (τελευταια ομως γκουχ γκουχ) τους βουλευτες να ψηφισουν τον αφανισμο του Ελληνα εργαζομενου και την ολοκληρωτικη υφεση της αγορας για να μην υπολογισουμε τη χασουρα στα εσοδα του κρατους και στα ασφαλιστικα ταμεια
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ

hades7
31-01-12, 19:09
ενα βρακι μας εμεινε κι αυτο ναι μπαλωμενο πειτε μας ποτε το θελετε να τοχουμε χεσμενο... Συνθημα απο πλακατ συνταξιουχων, προσεχως απαντων

Monsta
31-01-12, 19:28
η Κλινεξ η κιτρινη ειχε 2,47 η μεγαλη συσκευασια

Dude, you keep records ?? :th_Laie_67-1:

nikos1400
31-01-12, 21:09
Dude, you keep records ?? :th_Laie_67-1:

συντομα θα'ρχισω μου φαινεται

Stathis
31-01-12, 21:46

Τι σε νοιαζει ρε νιγκα εσυ παει ασπρισες πια, ασε αλλους νιγκες να ανησυχουνε πλεον... Χαχαχαχχαχα. :hystericalbs1::hystericalbs1:

Monsta
31-01-12, 21:53
αχαχαχαχαχχαχα δίκιο έχεις, δε κοιτούσα ποτέ τιμή στη χλωρίνη. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να καταφέρω ν ασπρίσω !!!!!

Κωνσταντίνος
31-01-12, 21:57
Όχι κάτι που δεν ξέραμε. Απλά εχει ενδιαφέρον να το παραδέχεται ο ίδιος ο Κλάρκ (αλήθεια, αυτός δεν ήταν αρχι-γεράκι στην επέμβαση κατά της Σερβίας ?)

https://www.youtube.com/watch?v=aL_KxtYZCRw

nikos1400
31-01-12, 22:20
https://www.youtube.com/watch?v=A82kt4E6gwA&feature=related

Z4 DCT
01-02-12, 08:44
Φορολογία: Οι δεκατέσσερις εντολές του ΔΝΤ

Απορρίπτεται το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ

Σύμφωνα με το ΔΝΤ το 2010 ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε από 19% σε 23%. Τα συνολικά έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ, την ώρα που η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5% κυρίως εξαιτίας της ύφεσης.

«Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους οικονομικής ύφεσης μειώνεται η φορολογική συμμόρφωση, ενώ οι καταναλωτές στρέφονται από τα είδη πολυτελείας (που υπάγονται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ) στα απολύτως αναγκαία (που υπάγονται σε μειωμένους συντελεστές). Παρά το γεγονός αυτό η αύξηση του ΦΠΑ οδήγησε σε περισσότερα έσοδα. «Συνεπώς η μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ θα οδηγούσε σε απώλειες εσόδων».

ΦΠΑ στα νησιά

Στα νησιά του Αιγαίου, ισχύουν "υπερμειωμένοι" συντελεστές 5%, 9% και 16%. Καταργείστε τους, θα προκύψει όφελος της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η εφαρμογή διαφορετικών συντελεστών σε διάφορες περιφέρειες της χώρας δημιουργεί φορολογικό αρμπιτράζ.

Για παράδειγμα, κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας που είναι ιδιοκτήτες μικρής επιχείρησης εποχικού χαρακτήρα, π.χ. ξενώνας σε νησί, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού καθεστώτος για την αγορά αγαθών με υπερμειωμένο συντελεστή από την ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα το ΔΝΤ απορρίπτει τους ισχυρισμούς ενίσχυσης των φορολογουμένων με χαμηλότερα εισοδήματα που κατοικούν στα νησιά. Σημειώνει ότι μέσο εισόδημα στα νησιά του Αιγαίου το 2009 ήταν 15.606 ευρώ, χαμηλότερο από τα 17.340 ευρώ του συνόλου της χώρας. Αν εξαιρεθεί η Αθήνα όμως, τα νησιά του Αιγαίου «κερδίζουν» το μέσο εισόδημα των 15.180 ευρώ της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αύξηση του ορίου ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ

Σήμερα ισχύει όριο 10.000 ευρώ για την πώληση αγαθών και 5.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών. Το ΔΝΤ εισηγείται αύξηση του ορίου στα 25.000 ευρώ. Σήμερα υπάρχουν περίπου 924.010 εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΦΠΑ, από τους οποίους το 52% έχει κύκλο εργασιών κάτω από 25.000 ευρώ, αλλά αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% των εσόδων από ΦΠΑ. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να γίνουν πιο στοχευμένοι και αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Ένταξη αγροτών στο ΦΠΑ

Σήμερα υπάρχουν ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες σε κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, ενώ οι περισσότεροι αγρότες υπάγονται στο ειδικό καθεστώς της Ε.Ε με το οποίο δεν χρεώνουν ΦΠΑ στα προϊόντα τους αλλά δικαιούνται τεκμαρτή επιστροφή ΦΠΑ με την εφαρμογή ενός κατ΄αποκοπή συντελεστή 11% επί των πωλήσεων. Δημιουργείται έτσι ένα κίνητρο στους αγρότες να δηλώνουν υψηλότερη αξία παραγωγής προκειμένου να λαμβάνουν μεγαλύτερη επιστροφή.

Εισφορές

Εξέταση της θέσπισης ενός ορίου απαλλαγής από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στο ΙΚΑ ως μέρος μιας ουδέτερης μετατόπισης του φορολογικού βάρους προς την έμμεση φορολογία ή τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.

Για παράδειγμα, λέει το ΔΝΤ, για τα πρώτα 300 ευρώ των μισθών των εργαζομένων τους οι εργοδότες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό θα σημάνει απώλεια εσόδων του ΙΚΑ κατά περίπου 1% του ΑΕΠ (2,459 δισ. ευρώ) αλλά θα οδηγούσε και σε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 5,8% για ένα μέσο ακαθάριστο μισθό 1.460 ευρώ, με ευνοϊκές επιπτώσεις στα εισοδήματα, την απασχόληση και τα κρατικά έσοδα.

Ορισμένες κοινωνικές εισφορές μπορούν να μετατραπούν σε τακτικούς φόρους. Επιδόματα στέγης, τέκνων και η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση θεωρούνται τυπικά παραδείγματα. Η φορολογία ευρείας βάσης για τη χρηματοδότηση αυτών των δαπανών είναι οικονομικά προτιμητέα.

Δημοσιονομική υποτίμηση

Κάντε δημοσιονομική υποτίμηση, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών και αύξηση του ΦΠΑ. Με σταθερό το χρηματικό μισθό, καθαρό από εργοδοτικές εισφορές, η μείωση των εισφορών μειώνει το κόστος εργασίας και συνακόλουθα τις τιμές παραγωγού, συμπεριλαμβανομένων των εξαγομένων ειδών.

Ο υψηλότερος ΦΠΑ, που αποτελεί φόρο επιβαλλόμενο στον τόπο προορισμού, βαρύνει την εγχώρια κατανάλωση, όχι όμως τις εξαγωγές. Έτσι, αντισταθμίζεται η επίπτωση στις εγχώριες τιμές καταναλωτή από τις χαμηλότερες εγχώριες τιμές παραγωγού και αυξάνεται η τιμή καταναλωτή επί των εισαγομένων.

Ομοίως αυξάνει στο εξωτερικό η ζήτηση για εξαγωγές και σημειώνει πτώση στο εσωτερικό η ζήτηση για εισαγόμενα, με επιπτώσεις στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ανάλογες με αυτές μιας πραγματικής υποτίμησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Ακίνητα

Ο φόρος μεταβίβασης (8% για μεταβιβάσεις έως 20.000 ευρώ και 10% για το υπόλοιπο κομμάτι της αξίας) δημιουργεί στρεβλώσεις και προκαλεί σημαντική μείωση του όγκου συναλλαγών. Προτείνεται, μείωση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης ακινήτων και κάλυψη των απωλειών εσόδων μέσω αύξησης άλλων φόρων επί της ακίνητης περιουσίας και ειδικότερα σε βάθος χρόνου της ετήσιας φορολογίας ακινήτων. Παράλληλα το ΔΝΤ προτείνει κατάργηση της έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων (από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ήδη μειωθεί από 20% σε 10%). Ένας φόρος υπεραξίας θα αποτελούσε επίσης εναλλακτική του φόρου μεταβίβασης.

Ο κλάδος των κατασκευών που αντιπροσώπευε το 13% του ΑEΠ το 2006 έχει συρρικνωθεί σε 7,5%.

Επιστροφές ΦΠΑ

Εκτιμάται ότι καθυστερούν επιστροφές ΦΠΑ ύψους 3 δισ. ευρώ στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά. Το ΔΝΤ εισηγείται απλοποίηση των διαδικασιών επιστροφών ΦΠΑ και παροχή της επιστροφής χωρίς έλεγχο για εταιρείες με καλό πρόσφατο ιστορικό ελέγχου.

Καπνός

Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο λεπτοκομμένο καπνό (στριφτά), μεγαλύτερη έμφαση στους πάγιους φόρους έναντι των αναλογικών.

Κρασί

Βάλτε ΕΦΚ στο κρασί, απλό ή αφρώδες. Ο μέσος φόρος στην Ε.Ε είναι 131,22 ευρώ ανά εκατόλιτρο, με διακύμανση από 3,55 ευρώ στη Γαλλία έως 278,04 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φόροι πολυτελείας

Με εξαίρεση τα επιβατικά αυτοκίνητα, καταργείστε το φόρο πολυτελείας.:shok::shok:

Κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας.

Κατάργηση του ΚΒΣ και του ΚΕΔΕ και αντικατάστασή τους με έναν Κώδικα Φορολογικής Διοίκησης με απλή μορφή. Περιορισμός στο ελάχιστο όλων των παραπομπών φορολογικών νόμων.

Πρόστιμα

Οι προτάσεις είναι χαρακτηριστικές μιας νέας φιλοσοφίας στην επιβολή προστίμων. Για παράδειγμα, εάν το ποσό του φόρου που εμφανίζεται στη δήλωση είναι χαμηλότερο του ποσού του φόρου που πρέπει να εμφανίζεται, επιβάλλεται στο φορολογούμενο πρόστιμο ίσο με 10% της διαφοράς μεταξύ πραγματικών και δηλωθέντων εισοδημάτων. Το πρόστιμο φτάνει το 50% στην περίπτωση όπου η διαφορά υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ ή το 25% του φόρου που πρέπει να εμφανίζεται στη δήλωση.

• Αν ένας φορολογούμενος αρνείται να παραδώσει στοιχεία που ζητούνται σε φορολογικό έλεγχο, οφείλει πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε μέρα άρνησης.

• Ο φορολογούμενος ο οποίος δεν υποβάλλει δήλωση εμπρόθεσμα οφείλει να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ ανά μήνα εκπρόθεσμης υποβολής με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ.

• Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για όσους δεν πληρώνουν τους φόρους στην ώρα τους.

https://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/677929/Article.aspx

Cobalt
01-02-12, 08:53
ΒΕΝΤΟΥΖΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!

:hystericalbs1:

Monsta
01-02-12, 09:16
αχαχαχα Γιάννη τι έγινε ? Δεν ξεκίνησε καλά ο μήνας ??? :hystericalbs1::hystericalbs1:

Z4 DCT
01-02-12, 09:19
αχαχαχα Γιάννη τι έγινε ? Δεν ξεκίνησε καλά ο μήνας ??? :hystericalbs1::hystericalbs1:

Ολο λεφτα ζητάνε!!!!....ΒΑΡΕΘΗΚΑ να πληρώνω....και να ακούω συνέχεια για ελλειματα ρε Κωστα....

Δε ρίχνει και αυτο το μαμημενο τον φόρο πολυτελείας στα αμάξια:hystericalbs1:

Konstantinos E60
01-02-12, 09:28
Εχούν δίκιο τελικά αυτοί που έλεγαν οτι θα έρθουν εξωγηινοι !! Οι τροϊκανοί είναι απο αλλον πλανήτη...

Konstantinos E60
01-02-12, 09:30
https://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/405777_226544764099798_100002328295603_475724_1423 165779_n.jpg

gnx
01-02-12, 09:43
Με εξαίρεση τα επιβατικά αυτοκίνητα, καταργείστε το φόρο πολυτελείας.:shok::shok:

Γιάνναρε οι άνθρωποι του ΔΝΤ είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ για τον πέο.

Αυτή η προτεξιονιστική, φοβική αντιμετώπιση του αυτοκινήτου οφείλεται στην προσδοκία ότι θα μειώσουν, ή και εξαλείψουν ακόμα το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών...
΄
...το μισό του οποίου βεβαίως οφείλεται στην εισαγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων, και πάνω σε αυτό βάλε εισγωγές καυσίμων κλπ...το αυτοκίνητο τους μάρανε ΚΑΙ αυτούς.

boytso they cried :ranting2:

Z4 DCT
01-02-12, 10:26
[QUOTE=Z4 DCT;239331][COLOR="Red"][B][SIZE="4"]Με εξαίρεση τα επιβατικά αυτοκίνητα, καταργείστε το φόρο πολυτελείας.:shok::shok:

Γιάνναρε οι άνθρωποι του ΔΝΤ είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ για τον πέο.

Αυτή η προτεξιονιστική, φοβική αντιμετώπιση του αυτοκινήτου οφείλεται στην προσδοκία ότι θα μειώσουν, ή και εξαλείψουν ακόμα το έλλειμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών...
΄
...το μισό του οποίου βεβαίως οφείλεται στην εισαγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προιόντων, και πάνω σε αυτό βάλε εισγωγές καυσίμων κλπ...το αυτοκίνητο τους μάρανε ΚΑΙ αυτούς.

boytso they cried :ranting2:

Γιωργο...ολα αυτα που έγραψες τα συνοψίζω σε μια λεξη......επικίνδυνοι

Samaro
01-02-12, 10:38
Πρωταθλητές στην ακρίβεια παρά την κρίση!

Πρωταθλήτρια… της κερδοσκοπίας έχουν μετατρέψει την Ελλάδα τα καρτέλ των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα έως και 96,5% σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.
«Εκρηξη» της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στη χώρα μας αποδεικνύουν οι τιμοληψίες για 70 προϊόντα σε 6 χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Ενα στα 4 βασικά αγαθά πωλείται στην Ελλάδα από ξένες πολυεθνικές εταιρείες – leaders ακόμη και σε διπλάσιες τιμές

Το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διενήργησε τιμοληψίες για 70 προϊόντα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώνοντας πως ένα στα τέσσερα βασικά αγαθά νοικοκυριού πωλείται από ξένες εταιρείες leaders της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς ακόμη και σε διπλάσιες τιμές.

Τα στοιχεία παρουσίασαν χθες στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς Γιώργος Στεργίου, κάνοντας γνωστό ότι η έρευνα αυτή, όπως και ειδική έκθεση για την πορεία των τιμών στη χώρα μας, έχουν παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Μάλιστα, οι κ. Κομνηνός και Στεργίου επισήμαναν κατά την παρουσίαση των τιμοληψιών ότι «σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν ενδείξεις για εναρμονισμένες πρακτικές και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις». Πρόσθεσαν δε πως τα στοιχεία αυτά εστάλησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η ανεξάρτητη διοικητική αρχή για τον ανταγωνισμό συγκεκριμένα ερευνά τις κατηγορίες των προϊόντων, τα οποία πωλούνται στην Ελλάδα ακριβότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες έξι χώρες της Ε.Ε.

Αυτές είναι τα είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία πωλούνται με τιμές υψηλότερες έως και 96,5%, τα απορρυπαντικά που διατίθενται στην Ελλάδα ακριβότερα μέχρι και 44,2%, τα αναψυκτικά τα οποία οι Ελληνες πληρώνουν με τιμές υψηλότερες έως και 51,3%, τις μπίρες που είναι ακριβότερες μέχρι 38%, ενώ και τα δημητριακά έχουν τιμές υψηλότερες έως και 46,96%.

Παράλληλα, οι κ. Στεργίου και Κομνηνός ανακοίνωσαν πως οι τιμές αυτές στις συγκεκριμένες κατηγορίες των προϊόντων είναι υπερβολικά υψηλές και μάλιστα ακόμη κι αν αφαιρεθούν οι φόροι και πάλι η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας αναφέρθηκαν επίσης και σε σειρά πρωτοβουλιών που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να ανοίξει η αγορά και να μειωθούν τα εμπόδια στη λειτουργία των επιχειρήσεων:

Θα καταργηθεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να υποβάλλουν τιμοκαταλόγους στις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Εχει διαπιστωθεί πως με τον τρόπο αυτό συντηρούνται «πλασματικές» τιμές χονδρικής, καθώς οι πραγματικές προκύπτουν μετά τις εκπτώσεις και τα πιστωτικά. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες τις διατηρούν τεχνητά σε υψηλά επίπεδα.
Ασκούνται πιέσεις στα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Υγείας ώστε να αλλάξει το αναχρονιστικό κανονιστικό πλαίσιο των μεταφορών και των αποθηκών (logistics). Το μεταφορικό κόστος επιβαρύνει κατά 10 με 15% τις τελικές τιμές των προϊόντων. Είναι χαρακτηριστικό πως η μεταφορά ενός κιβωτίου προϊόντων από τον Πειραιά στο Ηράκλειο της Κρήτης κοστίζει όσο η διακίνησή του από τον Πειραιά στην Ολλανδία.

Αλλο ένα παράδοξο είναι πως, ενώ επιτρέπεται στα φορτηγά?ψυγεία Δ.Χ. και η μεταφορά ξηρών φορτίων, στα Ι.Χ. απαγορεύεται.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν αποκλείεται σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανοίξει το θέμα της διάρκειας ζωής του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος.

Εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Ελλάδας
Στην 23η θέση ανάμεσα σε 30 χώρες της Ευρώπης

Στην 23η θέση ανάμεσα σε 30 χώρες της Ευρώπης βρίσκεται ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Ελλάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, που επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Για τον Δεκέμβριο ήταν στο 2,4% κι αν αφαιρεθούν οι φόροι, τότε πέφτει στο 1,15%.

Ωστόσο, σε πολλές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών διαπιστώνονται ανατιμήσεις και στη σχετική έκθεση που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στον πρωθυπουργό αναφέρονται τα εξής:

Στη διατροφή και στα μη αλκοολούχα ποτά, οι συνεχιζόμενες ανοδικές πιέσεις των τιμών οφείλονται στις αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ. Επίσης ανέβηκαν οι πρώτες ύλες (ζάχαρη +21,5%, σιτηρά +34,9%, καφές +31,2%, λιπάσματα +17,7%, σε ετήσια βάση) και οι τιμές παραγωγού (αγελαδινό γάλα +14,2% σε ετήσια βάση).

Οι τιμές των καυσίμων επηρέασαν το κόστος μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων λόγω των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο BRENT +32,7%, σε ετήσια βάση).

Στα αλκοολούχα ποτά και στον καπνό οι ανατιμήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Στη στέγαση και τις μεταφορές οι ανατιμήσεις οφείλονται αποκλειστικά στη ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων (θέρμανσης και κίνησης αντιστοίχως).

Πρόστιμο στη PHILIPS
Το πρώτο πρόστιμο σε πολυεθνική επιχείρηση ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης. Πρόκειται, όπως ο ίδιος είπε, για την εταιρεία PHILIPS η οποία στο πλαίσιο των ελέγχων για τις ενδοομιλικές συναλλαγές δεν υπέβαλε τα απαιτούμενα στοιχεία κι επίσης όσα κατέθεσε ήταν ελλιπή. Η εταιρεία, κατά τον κ. Ξυνίδη θα τιμωρηθεί με απόφασή του, που υπογράφεται σήμερα ή αύριο, με πρόστιμο ύψους 930.000 ευρώ. Εξάλλου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο ελέγχων που κάνει για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά, έκανε στα γραφεία του Συνδέσμου εταιρειών κλάδου των τροφίμων έφοδο, καθώς η Γενική Γραμματεία Εμπορίου είχε γνωστοποιήσει στην αρμόδια αρχή στοιχεία για εναρμονισμένες πρακτικές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

ethnos.gr

Monsta
01-02-12, 12:02
Αυτές είναι τα είδη [B]προσωπικής υγιεινής, τα οποία πωλούνται με τιμές υψηλότερες έως και 96,5%, τα απορρυπαντικά που διατίθενται στην Ελλάδα ακριβότερα μέχρι και 44,2%, τα αναψυκτικά τα οποία οι Ελληνες πληρώνουν με τιμές υψηλότερες έως και 51,3%, τις μπίρες που είναι ακριβότερες μέχρι 38%, ενώ και τα δημητριακά έχουν τιμές υψηλότερες έως και 46,96%.

Και άλλα πολλά....

Και μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα το αποσμητικό θεωρήτο πολυτέλεια την εποχή του '80. Η σημερινή του τιμή λοιπόν για τα 50ml στα ράφια των σουπερμάρκετ, έχει κάτι από την αύρα εκείνης της όμορφης εποχής. Όπως τα βαζάκια με carnauba wax, έτσι κι αυτό είναι luxury item, σχεδόν συλλεκτικό. Για τους λίγους και εκλεκτούς. Απόλυτα κατανοητό. thumb

Ακόμα πιο αστείο είναι ότι στις παραπάνω κατηγορίες που αναφέρουν, υπάρχουν και εγχώριες μάρκες / ετικέτες, οι τιμές των οποίων έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις υπόλοιπες εισαγώμενες. :whistle: :thumbsup:

Πέρα της πλάκας, πολύ το αμφιβάλλω αν καταφέρει κάποιος ν αλλάξει κάτι. :thumbsdown:

Thomelef
01-02-12, 12:09
αποσμητικό???what's that νίγκα ντουντ???

nikos1400
01-02-12, 12:22
https://www.newsbeast.gr/world/arthro/296671/oi-ftohoi-upervainoun-ta-115-ekatommuria-stin-ee/

γμσε τα...

Panos 316T
01-02-12, 12:30
χαίρομαι να διαβάζω την "Επικαιρότητα-Προβληματισμοί" που έχει γίνει "Επικαιρότητα = Προβληματισμοί" με αυτούς που έχουμε μπλέξει !

Monsta
01-02-12, 12:37
αποσμητικό???what's that νίγκα ντουντ???

Θωμάκο, είναι αυτό εδώ αγόρι μου.

https://i195.photobucket.com/albums/z137/sdjfamily/Skunk/SkunkoffSpray.jpg

Ψεκάζεσαι και μοσχοβολάς !! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. thumb

Samaro
01-02-12, 12:40
Θωμάκο, είναι αυτό εδώ αγόρι μου.

https://i195.photobucket.com/albums/z137/sdjfamily/Skunk/SkunkoffSpray.jpg

Ψεκάζεσαι και μοσχοβολάς !! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. thumb

Με άρωμα ασβού !!!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Monsta
01-02-12, 12:52
Έεεεεετς.

Datz what we niggaz use. thumb

Samaro
01-02-12, 13:11
Η μεγάλη ώρα του "ΝΑΙ" ή του "ΟΧΙ" για αρχηγούς, βουλευτές, Έλληνες πολίτες

Ο κλασικός εκβιασμός της δήθεν «πτώχευσης» έχει γίνει και πάλι σημαία στα ..............https://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33209&Itemid=139&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Διαβάστε όλο , Αξίζει ! thumb

Stamatis
01-02-12, 13:28
Ολα αρχισαν οταν τα δελτια ειδησεων αρχισαν να μετρανε θεαματικοτητες.
Οταν η μανταμ σουσου απο τον Μπυθουλα διαβασε ΚΛΙΚ και εγινε Νταιζη, πηρε δευτερο ζευγαρι γυαλια ηλιου για να φορεσει στο ρεσιταλ της κομματικης νεολαιας οπου τραγουδησε μια που πηρε βραβειο Ποπ Κορν.
Απο αεροσυνοδος που ηθελε να γινει ειδε το μπιγκ μπραδερ και τον προδρομο και αποφασισε να γινει μανεκεν.
Ετσι φτασαμε απο τους χασικληδες στα στριφτα πεντοχιλιαρα που ρουφανε κοκα κομμενη με χρυση καρτα, εφυγε το συντριβανι απο την Ομονοια, εφυγε το σεμεδακι απο την τηλεοραση, πηγαμε στη Μυκονο με διακοποδανειο και πηγαμε για σκι στα 3/5 πηγαδια.
Ετσι ξεκινησαν ολα και σημερα η Αλεκα εχει i-pad για να παιζει angry birds.
Ειναι η σιωπηλη της παραδοχη οτι κατα βαθος θα ηθελε να φοραει και αυτη λομπουτιν κοκκινα.

A8hnaios
01-02-12, 13:31
ρε παιδια ειναι αληθεια αυτο.?? :shok:

ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΉΝΑ ΥΠΌΓΕΙΟΣ ΧΏΡΟΣ ΑΡΧΑΊΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΊ ΣΕ ΆΘΙΚΤΟ ΝΑΟ, TΟΝ ΈΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ 25 ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ 130 ΑΓΆΛΜΑΤΑ ΆΘΙΚΤΑ ΣΕ ΆΡΙΣΤΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΆΝΕ ΜΥΣΤΙΚΌ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ..

ΤΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΕΚΕΊ.;;

ΑΚΟΥΣΤΈ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 58.07

https://www.youtube.com/watch?v=KZ-nx0oqDXo

πηγη (https://www.apocalypsejohn.com/)

S8N
01-02-12, 13:33
Οταν η μανταμ σουσου απο τον Μπυθουλα διαβασε ΚΛΙΚ και εγινε Νταιζη, πηρε δευτερο ζευγαρι γυαλια ηλιου για να φορεσει στο ρεσιταλ της κομματικης νεολαιας οπου τραγουδησε μια που πηρε βραβειο Ποπ Κορν.
Απο αεροσυνοδος που ηθελε να γινει ειδε το μπιγκ μπραδερ και τον προδρομο και αποφασισε να γινει μανεκεν.
Ετσι φτασαμε απο τους χασικληδες στα στριφτα πεντοχιλιαρα που ρουφανε κοκα κομμενη με χρυση καρτα, εφυγε το συντριβανι απο την Ομονοια, εφυγε το σεμεδακι απο την τηλεοραση, πηγαμε στη Μυκονο με διακοποδανειο και πηγαμε για σκι στα 3/5 πηγαδια.
Ειναι η σιωπηλη της παραδοχη οτι κατα βαθος θα ηθελε να φοραει και αυτη λομπουτιν κοκκινα.

Έγραψες!

Nikos
01-02-12, 13:43

Ετσι ακριβως.....

και αλλη μια γλαφυρη περιγραφη της καταστασης εδω....https://www.lifo.gr/mag/columns/4245

Konstantinos E60
01-02-12, 14:39
Καλή η αυτοκριτική μας αλλα τελικά την poitsa ποιος θα την φάει? Ο "γλεντζές" ή ο μεροκαματιάρης ?

Nino
01-02-12, 14:47
Καλή η αυτοκριτική μας αλλα τελικά την poitsa ποιος θα την φάει? Ο "γλεντζές" ή ο μεροκαματιάρης ?

ο μεροκαματιαρης που ηταν τοσο αφελης που πιστεψε οτι μπορει να γλενταει και αυτος!!!

Nikos
01-02-12, 14:57

Την τρωει ο γλετζες μιας και τωρα του ερχεται ο λογαριασμος για τα μαμησιατικα προηγουμενων ετων και καλα να παθει.
Αλλα την τρωει και ο εντιμος μεροκαματιαρης που πληρωνει δεκαετιες ολοκληρες τις εισφορες του για μια αξιοπρεπη συνταξη και τωρα εισπρατει ψιχουλα.
Αυτο που βρισκω ανησυχητικο ειναι οτι κανεις δεν ασχολειται με το πως θα βγουμε απο τη λουμπα και πως θα δημιουργησουμε καλες βασεις για το μελλον, αλλα ολοι συνεχιζουν να ψαχνουν τους ενοχους ωπου βεβαια απαντηση δε βρισκεις ευκολα καθοτι οι συνενοχοι ειναι καποια εκατομμυρια.
Πρωτα να σωθουμε και κυριως να επανακαμψουμε και μετα τους κρεμαμε στο Συνταγμα.

Driver M
01-02-12, 15:00
Oι γλετζέδες και τα λαμόγια μια χαρά επιβιώνουν και σήμερα. Τόσα που φάγανε, έχουν καβάτζα για χρόνια.
Γιατί κι οι γλετζέδες, ακόμα και τον καιρό της "αφθονίας", δεν ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες αλλά άτομα που τσέπωναν πολλά.

Το μάρμαρο το πληρώνει ο απλός κοσμάκης.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Nikos
01-02-12, 15:09
Oι γλετζέδες και τα λαμόγια μια χαρά επιβιώνουν και σήμερα. Τόσα που φάγανε, έχουν καβάτζα για χρόνια.
Γιατί κι οι γλετζέδες, ακόμα και τον καιρό της "αφθονίας", δεν ήταν απλοί μεροκαματιάρηδες αλλά άτομα που τσέπωναν πολλά.

Το μάρμαρο το πληρώνει ο απλός κοσμάκης.
Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Οχι ολοι ..... ειναι πολλοι γλετζεδες και λαμογια που δε σηκωνουν πια τα τηλεφωνα και κρυβονται......ειναι πολλα τα χρεη ΑΡΗ......και επειδη τσεπωναν πολλα τα ετρωγαν με εξισου τρελλο ρυθμο νομιζοντας οτι θα ειναι παντα party time....υπαρχουν βεβαια και αλλα λαμογια με πολυ λιπος .

Thomelef
01-02-12, 15:34
είρθε ένας πελάτης και καλός φίλος εχθές απο το μαγαζί, έτσι για βόλτα, γιατί δεν είχε τι να κάνει στο εργοστάσιο του. εργοστάσιο με 35 άτομα που λέτε, και οι παραγγελείες απο την προηγούμη εβδομάδα, ήταν 1 σύνθετο, μία κρεβατοκάμαρα, ένα τραπεζάκι σαλονιού, και ένα κομοδίνο. 3.500¤ κάνουν δεν κάνουν όλα μαζί...τι μου λέτε τώρα για το ποιός έφαγε και ποιός καλοπερνάει...μόνο η μισθοδοσία του συγκεκριμένου εργοστασίου, είναι πάνω απο 7.000¤ εβδομαδιαίως. χωρίς τα λοιπά έξοδα. ένας στους δύο άνεργους???καλά. με αυτή την ροή, δεν θα υπάρχει κανένας εργαζόμενος παίδες. φυσικά εμείς βέβαια, ακόμα θα μιλάμε για αυτούς που τα έφαγαν, ενώ αυτοί θα γελάνε μαζί μας για το γεγονός ότι ασχολούμαστε μαζί τους στα λόγια, ενισχύοντας την σκέψη τους στο ότι είναι πάνω απ'όλους, και δεν τους αγγίζει τπτ.
πάρτε το χαμπάρι. αν δεν μπεί ο κόσμος μέσα στην βουλή και οπουδήποτε πατάει το πόδι της η τρόικα αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 300 άτομα για να τους λιντζάρουν ζωντανούς, θα πηγαίνουμε έτσι μέχρι να γράψουμε το απόλυτο μηδέν.
τα υπόλοιπα όλα, τουλάχιστον για μένα είναι πίπες

nikos1400
01-02-12, 21:15
είρθε ένας πελάτης και καλός φίλος εχθές απο το μαγαζί, έτσι για βόλτα, γιατί δεν είχε τι να κάνει στο εργοστάσιο του. εργοστάσιο με 35 άτομα που λέτε, και οι παραγγελείες απο την προηγούμη εβδομάδα, ήταν 1 σύνθετο, μία κρεβατοκάμαρα, ένα τραπεζάκι σαλονιού, και ένα κομοδίνο. 3.500¤ κάνουν δεν κάνουν όλα μαζί...τι μου λέτε τώρα για το ποιός έφαγε και ποιός καλοπερνάει...μόνο η μισθοδοσία του συγκεκριμένου εργοστασίου, είναι πάνω απο 7.000¤ εβδομαδιαίως. χωρίς τα λοιπά έξοδα. ένας στους δύο άνεργους???καλά. με αυτή την ροή, δεν θα υπάρχει κανένας εργαζόμενος παίδες. φυσικά εμείς βέβαια, ακόμα θα μιλάμε για αυτούς που τα έφαγαν, ενώ αυτοί θα γελάνε μαζί μας για το γεγονός ότι ασχολούμαστε μαζί τους στα λόγια, ενισχύοντας την σκέψη τους στο ότι είναι πάνω απ'όλους, και δεν τους αγγίζει τπτ.
πάρτε το χαμπάρι. αν δεν μπεί ο κόσμος μέσα στην βουλή και οπουδήποτε πατάει το πόδι της η τρόικα αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 300 άτομα για να τους λιντζάρουν ζωντανούς, θα πηγαίνουμε έτσι μέχρι να γράψουμε το απόλυτο μηδέν.
τα υπόλοιπα όλα, τουλάχιστον για μένα είναι πίπες

ετσι ακριβως.
πιπες.

thumb

Z4 DCT
01-02-12, 21:24
ετσι ακριβως.
πιπες.

thumb

https://farm6.static.flickr.com/5043/5364422939_3049141f68.jpg

thumbthumbthumb

nikos1400
01-02-12, 21:39
τοση πιεση στους Ελληνες 2-3 χρονια τωρα, δεν εξηγειται αλλιως.
ειναι σαν να ΘΕΛΟΥΝ να γινει "εκρηξη", να γινει της ποπης.

αλλα εμεις (οι Ελληνες) εκει....
λεμε οχι, δεν αντιδρουμε.
φερτε κι'αλλη φουτσα,
τοσο Μ@λακες ειμαστε.
:thumbsdown:

στην ευροβουλη μιλανε οι γαλλοι για τους ελληνες...

Z4 DCT
01-02-12, 21:55
φερτε κι'αλλη φουτσα,

Oχι Φουτσα Νικο........ΠΟΥΤΣ@.........thumbthumb

Samaro
01-02-12, 22:09
Νigel Farage:Απεγνωσμένοι άνθρωποι..κάνουν απεγνωσμένες πράξεις

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, τι είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Niegel Farage, σήμερα στην Ευρωβουλή για την πρόταση της Γερμανίας, την Ελλάδα και την κρίση.
Ο άνθρωπος είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, αυτά που είπε δεν τα έχουν πει ούτε Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο.
Μπράβο κ. Niegel Farage..
Μπράβο και πάλι μπράβο!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=REwyFlLETTM"]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=REwyFlLETTM

πηγη : https://www.sosto-lathos.gr/?p=8695&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Driver M
01-02-12, 22:10
Μια χαρακτηριστική έρευνα (εκ μέρους ΔΝΤ μάλιστα) για τη φούσκα των οίκων αξιολόγησης και το παιχνίδι που στήνεται γύρω από τις αξιολογήσεις τους.
Μεταξύ άλλων:
"1. Η προειδοποίηση ενός οίκου για «αρνητικές προοπτικές» κοστίζει στο κράτος που απευθύνεται με αύξηση των spreads. Αν το κράτος ανήκει στις ανεπτυγμένες οικονομίες, τα CDS αυξάνονται κατά μέσον όρο 100 μονάδες βάσης, ενώ αν ανήκει στις αναπτυσσόμενες κατά 160 μονάδες βάσης.

2. Η τελική ανακοίνωση της υποβάθμισης κοστίζει λιγότερο, καθώς τα CDS αυξάνονται κατά 38 μονάδες βάσης.

3. Οι αγορές αντιδρούν περισσότερο όταν ένας οίκος εκδώσει μία προειδοποίηση για υποβάθμιση ή αναβάθμιση, παρά όταν ανακοινώσει την τελική του αξιολόγηση."

Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.
https://www.inout.gr/showthread.php?t=95237

Samaro
01-02-12, 22:19
Νigel Farage:Απεγνωσμένοι άνθρωποι..κάνουν απεγνωσμένες πράξεις

Δείτε στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, τι είπε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Niegel Farage, σήμερα στην Ευρωβουλή για την πρόταση της Γερμανίας, την Ελλάδα και την κρίση.
Ο άνθρωπος είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, αυτά που είπε δεν τα έχουν πει ούτε Έλληνες βουλευτές στο κοινοβούλιο.
Μπράβο κ. Niegel Farage..
Μπράβο και πάλι μπράβο!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=REwyFlLETTM

πηγη : https://www.sosto-lathos.gr/?p=8695&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Και δεύτερο βιντεάκι ......
https://www.youtube.com/watch?v=dalr-I-FDpQ"]https://www.youtube.com/watch?v=dalr-I-FDpQ

BILL007
01-02-12, 22:56
Για εμένα πολύ ρεαλιστικά τα είπε ο τύπος που μίλησε μετά...

Καλός ο βρετανός και ωραία η ρητορική...

Να μας πει όμως πόσο καλά κρύβει πίσω απο τα ωραία λόγια του, τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου...

Μήπως η πτώση του ευρώ θα τους κάνει καλό στη λίρα?
Μήπως όποιος είναι έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λέει?

Τα συμπεράσματα νομίζω μπορεί να τα βγάλει κάποιος εύκολα...

S8N
01-02-12, 23:15
Η τραγική ειρωνια Βασιλη είναι πως αντί ν' ακολουθήσουμε τους νικητές του Β' ΠΠ (Βρετανία, ΗΠΑ), ακολουθήσαμε τους ηττημένους (Γερμανια) με αποτέλεσμα σήμερα να κρεμόμαστε από τα χείλη και την ψήφο τιποτενιων χωρών του πρώην παραπετασματος.

BILL007
01-02-12, 23:23
God bless America!

https://www.youtube.com/watch?v=4x4uRUQF9bo&feature=fvst

panos90
02-02-12, 00:34
https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231148354

....

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης είπε ο κ. Οικονόμου, προωθεί καθεστώς ευνοϊκότερης φορολόγησης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί έχει επιβάλει φορολογία για τα αυτοκίνητα αυτά.

:eek:

Stamatis
02-02-12, 06:13
Δεν πανε να gμηθουνε λεω εγω.

Z4 DCT
02-02-12, 07:23
https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231148354

....

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης είπε ο κ. Οικονόμου, προωθεί καθεστώς ευνοϊκότερης φορολόγησης για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί έχει επιβάλει φορολογία για τα αυτοκίνητα αυτά.

:eek:

ειχε πει κατι πολύ κάλο πριν λιγες μέρες ο gnx.....''τωρα που εγινε η θάλασσα γιαούρτι, μας τελείωσαν τα κουτάλια''.....ωραία ειναι να φύγει ο φόρος πολυτελείας....αλλα αμα θες το ποσο της αγοράς του αμαξιού να το έχεις και σαν τεκμήριο συντήρησης, λες και αγόρασες πετρελαιοπηγή.....ειναι ''μέτρο πουστιά''......

Αν και θα βρεθούν ωραίες ευκαιρίες....αν δεν αρχίσουν παλι τα κολπάκια οι εμποροι ....ρίχνοντας στο μισι την έκπτωση απο τον φορο...:whistle:

Stamatis
02-02-12, 07:36
Αιτση θα γοινη αδαιρφαι.
Στω μισι θα τοι ρειξουν.

Ρε πστη μου, εχουμε γεμισει αλβανους εδω μεσα.

Samaro
02-02-12, 07:52
Ένταλμα σύλληψης για τον Σόρος

Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του «τρομοκράτη χρηματιστή» Τζορτζ Σόρος εξέδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ιταλικά ΜΜΕ ο Τζορτζ Σόρος διώκεται για απάτη καθώς συμμετείχε σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.

https://www.enikos.gr/economy/9667,Entalma_syllhyhs_gia_ton_Soros_.html

Αυτός ο κύριος αριστερά είναι ;;

hades7
02-02-12, 08:08
Πανο ετοιμασου πάρε δικηγόρο Λεοτσακο...

gnx
02-02-12, 08:09
Ναι, ειπε ο βόθρος στο κοτέτσι, πώς μυρίζεις έτσι...