PDA

Επιστροφή στο Forum : Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...3

Σελίδες : 1 2 [3] 4

GEORGE316
23-11-11, 15:02
στεφ,καταλαβα οτι χρησιμοποιησες φυσκια προσωπα για ευκολια,
αν ομως αυτη τη "μεσολαβηση" τη μεταφερουμε κυριολεκτικα στα φυσικα προσωπα θα ηταν ως εξης...
εγω θελω να δανειστω χρηματα απο το σταθη...
προφανως ο σταθης ειναι καποιος που με γνωριζει γιατι αν σταματησω στο φαναρια,ανοιξω το παραθυρο και πω στο διπλανο...
-φιλε...εχεις να μου δανεισεις 500 ευρω?ξες τι απαντηση θαπαρω!!!!!!
ετσι λοιπον ο σταθης ,με πρωτο γνωμονα οτι με ξερει και ξερει αν δουλευω..που δουλευω..ποσα βγαζω κλπ...τι τρωω αποφασιζει να παει σε ενα τριτο....φιλο??????
που εμενα δε με ξερει (γιατι η γολντμαν σακσ....σιγα να μην εχει δει ποτε ισοζυγιο της ελλαδας,αλλα ετσω οτι εχει δει,,,),να τον συμβουλεψει.....για τι?
για το αν τον συμφερει να μου δανεισει?εναντι ποιου αντιτιμου???για τη ψυχη της μανας του??
ακου ομως και ενα αλλο σεναριο...που μοιαζει λιγο με την ιστορια των γαιδαρων..
ο τριτος αυτος εχει ενα "φιλαρακι" εργολαβο...
και ο εργολαβος εμενα με επρηζε να δωσω τη μονοκατοικια μου για αντιπαροχη...
εγω τα λεφτα τα θελω για να πληρωσω...το ρευμα..
ο εργολαβος μου λεει...
-γιωργο,ο σταθης που ζητησες δανεικα πηγε να συμβουλευτει το βαγγελη..ο βαγγελης?κολλητος μου!!ψωμι και αλατι..μαζι τις πηδαγαμε...τις μαντες για να κλεψουμε συκα!!!
δωσε εσυ το σπιτι και εγω ξηγιεμαι....

stefm5
23-11-11, 15:05
Επειδη ο καθενας εχει αποψη για το τι συμβαινει κι επειδη θεωρω οτι ειναι ποιο ευκολο να αναλυσει καποιος, ποιος φταει γι αυτο που μας βρηκε,
εγω ζητω το ακατορθωτο, με δεδομενο οτι οι συσχετισμοι αλλαζουν καθημερινα.

Τι πρεπει να περιμενουμε οτι θα συμβει απο εδω και περα;
Μην αναλωθειτε στο τι συνεβη αλλα στο τι θα συμβει.

με λίγα λόγια το μέλλον της ευρώπης με πολύ μεγάλη πιθανότητα είναι ζοφερό
με ευρώ είτε όχι, η ύφεση θα επιφέρει μεγάλη φτώχεια
δυστυχώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύουν όλον τον παραγωγικό ιστό...η ελλάδα που ήδη είναι χρεοκοπημένη κάποια στιγμή θα αφεθεί στην τύχη της

Nino
23-11-11, 15:06
https://www.inews.gr/42/italia-nea-metra-15-dis-evro-etoimazei-i-kyvernisi-monti.htm
Βρε τι μου θυμιζει...
ουνα φατσα ουνα ρατσα?

Driver M
23-11-11, 15:07
αναφέρθηκα σε φυσικά πρόσωπα για να απλουστεύσω τη διαδικασία

ο κάθε επενδυτής, ακόμη κι αν είναι τράπεζα, θέλει πλήρη πληροφόρηση για προβεί σε επένδυση...γι αυτό έχει εξειδικευτεί ο κλάδος

ρωτάς τί θα κάνει η τράπεζα για να σου δανείσει; θα ζητήσει αποδεικτικά εισοδήματος και εγγυήσεις
επίσης αν θες το δάνειο για καταναλωτικούς σκοπούς θα το πάρεις με επιτόκιο στο θεό...αν έχεις κρυμμένο χρυσό σκασίλα της τράπεζας...εκτός αν τον βάλεις ως εγγύηση thumb
Οι οίκοι αξιολόγησης με το επιστημονικό προσωπικό τους που ήταν μια μέρα πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers όταν της έδιναν την μάξιμουμ αξιολόγηση?

Το έργο των οίκων αυτών, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, είναι συγκεκριμένο.
Εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρετώντας συμφέροντα, συχνά μέσω της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.
Προβλέπουν (τεχνηέντως) φερειπείν πως η τάδε χώρα θα πτωχεύσει, δημιουργείται αναμπουμπούλα και η χώρα αυτή πτωχέυει τελικά.
Δεν πτώχευσε όμως επειδή πράγματι υπήρχε σοβαρός λόγος, αλλά επειδή οι εταιρείες αυτές και τα συμφέρονται που τις στηρίζουν (κερδοσκόποι κλπ) το προκάλεσαν.

Το ποιες είναι οι εταιρείες αυτές και τι σκοπό επιτελούν το καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής.
Το ζητούμενο είναι γιατί οι κυβερνήσεις τους δίνουν τόσο μεγάλη σημασία και γιατί παίζουν το παιχνίδι τους.
Και έρχομαι και πάλι στο συλλογισμό της καλοστημένης παγκόσμιας οικονομικής φούσκας...

stefm5
23-11-11, 15:12
στεφ,καταλαβα οτι χρησιμοποιησες φυσκια προσωπα για ευκολια,
αν ομως αυτη τη "μεσολαβηση" τη μεταφερουμε κυριολεκτικα στα φυσικα προσωπα θα ηταν ως εξης...
εγω θελω να δανειστω χρηματα απο το σταθη...
προφανως ο σταθης ειναι καποιος που με γνωριζει γιατι αν σταματησω στο φαναρια,ανοιξω το παραθυρο και πω στο διπλανο...
-φιλε...εχεις να μου δανεισεις 500 ευρω?ξες τι απαντηση θαπαρω!!!!!!
ετσι λοιπον ο σταθης ,με πρωτο γνωμονα οτι με ξερει και ξερει αν δουλευω..που δουλευω..ποσα βγαζω κλπ...τι τρωω αποφασιζει να παει σε ενα τριτο....φιλο??????
που εμενα δε με ξερει (γιατι η γολντμαν σακσ....σιγα να μην εχει δει ποτε ισοζυγιο της ελλαδας,αλλα ετσω οτι εχει δει,,,),να τον συμβουλεψει.....για τι?
για το αν τον συμφερει να μου δανεισει?εναντι ποιου αντιτιμου???για τη ψυχη της μανας του??
ακου ομως και ενα αλλο σεναριο...που μοιαζει λιγο με την ιστορια των γαιδαρων..
ο τριτος αυτος εχει ενα "φιλαρακι" εργολαβο...
και ο εργολαβος εμενα με επρηζε να δωσω τη μονοκατοικια μου για αντιπαροχη...
εγω τα λεφτα τα θελω για να πληρωσω...το ρευμα..
ο εργολαβος μου λεει...
-γιωργο,ο σταθης που ζητησες δανεικα πηγε να συμβουλευτει το βαγγελη..ο βαγγελης?κολλητος μου!!ψωμι και αλατι..μαζι τις πηδαγαμε...τις μαντες για να κλεψουμε συκα!!!
δωσε εσυ το σπιτι και εγω ξηγιεμαι....

ρε γιώργο, ποιός εγγυάται ότι εσύ λες την αλήθεια;;; η αλήθεια φαίνεται με αποδεικτικά στοιχεία...η αγορά δεν κινείται με 'φιλίες'

ξέρεις κάποιον να δουλεύει για την ψυχή της μάνας του; οι συμβουλές πληρώνονται και είναι απόλυτα θεμιτό...επίσης αν δοθούν λαθεμένες συμβουλές και ο επενδυτής έχει χασούρα, την επόμενη φορά θα απευθυνθεί αλλού

Ptboul
23-11-11, 15:14
Μήπως τελικά όλο το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό (αγορές, ελλείμματα, δανεισμοί κλπ) είναι μια φούσκα που ανάλογα τα εκάστοτε συμφέροντα μπορεί να ανεβάζει ή να καταποντίζει όποιον γουστάρει ή όποιον του πάει κόντρα?
Ξέρω ξέρω, συνωμοσίες...

To μόνο σίγουρο._

S8N
23-11-11, 15:15
Και όλα αυτά ξεκίνησαν με τη Lehman Brothers.

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/1221812492680.gif

stefm5
23-11-11, 15:20
Οι οίκοι αξιολόγησης με το επιστημονικό προσωπικό τους που ήταν μια μέρα πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers όταν της έδιναν την μάξιμουμ αξιολόγηση?

Το έργο των οίκων αυτών, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, είναι συγκεκριμένο.
Εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρετώντας συμφέροντα, συχνά μέσω της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.
Προβλέπουν (τεχνηέντως) φερειπείν πως η τάδε χώρα θα πτωχεύσει, δημιουργείται αναμπουμπούλα και η χώρα αυτή πτωχέυει τελικά.
Δεν πτώχευσε όμως επειδή πράγματι υπήρχε σοβαρός λόγος, αλλά επειδή οι εταιρείες αυτές και τα συμφέρονται που τις στηρίζουν (κερδοσκόποι κλπ) το προκάλεσαν.

Το ποιες είναι οι εταιρείες αυτές και τι σκοπό επιτελούν το καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής.
Το ζητούμενο είναι γιατί οι κυβερνήσεις τους δίνουν τόσο μεγάλη σημασία και γιατί παίζουν το παιχνίδι τους.
Και έρχομαι και πάλι στο συλλογισμό της καλοστημένης παγκόσμιας οικονομικής φούσκας...

οι οίκοι αξιολόγησης κάνουν και λάθη και κρίνονται για αυτό...επίσης εξυπηρετούν και συμφέροντα

αν εσυ βγάλεις φήμη ότι εγώ πτωχεύω, εγώ θα πτωχεύσω;;; η απάντηση είναι ΟΧΙ
θα πτωχεύσω μόνο όταν τα οικονομικά μου είναι σε άθλια κατάσταση και εξαρτάμαι από δανεισμό για να επιβιώνω
αν δεν εξαρτάμαι από καμία δόση, θα πτωχεύσω;;;

και ας πούμε ότι ο κακός οίκος δε βγάλει τέτοια βρώμα και συνεχίζω να δανείζομαι άνετα και φτηνά, το ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ;

όλο φταίνε οι άλλοι σε αυτόν τον τόπο...έχει καταντήσει βαρετό :thumbsdown:

Ptboul
23-11-11, 15:34
και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.. thumb

https://frapezitis.wordpress.com/2011/01/08/%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b7%c f%83%ce%b7%cf%82/#more-8754

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τρεις ιδιωτικές εταιρίες ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ τους αν θα καταστρέψουν η θα εκτινάξουν στα ύψη (με βάση πάντα τα συμφέροντα τους) ένα κράτος η μία επιχείρηση. Στην παρούσα φάση θέλουν την Ελληνική οικονομία όσο το δυνατόν χαμηλότερα, τα ομόλογα μας όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη απόδοση ώστε να εγγράψουν σε όχι και πολύ μακρύ χρονικό διάστημα ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ. Μην ξεχνάτε ότι ήδη οι τιμές των Ελληνικών μετοχών βρίσκονται σε επίπεδα ίσως και κατώτερα του 1997 ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ διαπραγματεύονται σε εξευτελιστικά επίπεδα. Όταν θα ολοκληρωθεί το “μάζεμα” τότε να είστε βέβαιοι ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ θα αρχίσουν οι αναβαθμίσεις και το Χρηματιστήριο ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, να μπείτε χαμηλά. Θα ξυπνήσετε στις 3.000 μονάδες και τότε θα είναι ήδη αργά…….

Stamatis
23-11-11, 15:38
Δεν ειναι τοσο απλο.
Ακομα και αν δε εχεις δανεισμο, η φημη της πτωχευσης σε κλεινει.
Σου τιναζει το εμπορικο ισοζυγιο στον αερα.

Ειναι ισοδυναμο με το να πεις καποιον γκευ.
Μπορει και να μην ειναι αλλα τι τροπο εχει να το αποδειξει;

Οι φημες ειναι το χειροτερο σε μια οικονομια.

Καμμια χωρα η επιχειρηση δεν Φαληρισε απο δανεια.
Απο ρευστο εμειναν οσες τα τιναξαν.

Stathis
23-11-11, 15:41
Τι πρεπει να περιμενουμε οτι θα συμβει απο εδω και περα;
Μην αναλωθειτε στο τι συνεβη αλλα στο τι θα συμβει.
κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο...
προφανως δεν ξερουμε τι θα συμβει.
σαν αισιοδοξος ανθρωπος πιστευω οτι στο τελος θα επιβιωσουμε.
δυσκολα, με απωλειες, αλλα θα επιβιωσουμε (οι περισσοτεροι).

Γιατί η αλήθεια, έστω και σε κάποιο βαθμό, ρε Στάθη πρέπει να είναι συνωμοσία?
Δηλαδή ή που θα ακούμε αυτά που πασάρει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Καψής και ο Παπαδημητρίου, ή είμαστε συνωμοσιολόγοι?

Εδώ βάλλεται ξεκάθαρα το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, κυβερνήσεις αλλάζουν σε μια νύχτα και αυτές πρέπει να υπογράψουν "πιστοποιητικό φρονημάτων" (βλέπε Σαμαρά) ότι δεν θα πάνε κόντρα στα, δίχως λαϊκή βούληση, συμφωνηθέντα (όχι ότι θα πηγαίνανε βέβαια αλλά τέλος πάντων) και παντού υπάρχουν οι "αγορές" σαν μπαμπούλας που καθορίζει κατ'αποκλειστικότητα τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.
Απορώ ειλικρινά, ο λαός ψηφίζει ώστε οι κυβερνήσεις να εναρμονίζονται με τα συμφέροντα των αγορών ή του ιδίου?
Και αν αυτά είναι αντίθετα, γιατί θεωρείται λογικό οι κυβερνήσεις να καταδικάζουν το λαό για χάρη των αγορών οι οποίες και πάλι βέβαια δεν φαίνεται ποτέ να είναι ικανοποιημένες?

Μόνο συνωμοσίες δεν μου φαίνονται όλα αυτά, αλλά η ξεκάθαρη πραγματικότητα, ασχέτως ιδεολογίας και πεποιθήσεων.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανευρωπαϊκή κατάσταση.
Μέσα σε λίγους μήνες οι άλλοτε πιο κραταιές οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται ένα βήμα προ της κατάρρευσης και φαίνεται να μην μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα για να το αποφύγουν!

Μήπως τελικά όλο το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό (αγορές, ελλείμματα, δανεισμοί κλπ) είναι μια φούσκα που ανάλογα τα εκάστοτε συμφέροντα μπορεί να ανεβάζει ή να καταποντίζει όποιον γουστάρει ή όποιον του πάει κόντρα?
Ξέρω ξέρω, συνωμοσίες...

(Υπόψιν, τα λέω σε φιλικό τόνο για να μην παρεξηγηθώ και φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά)
αρη οταν προσπαθησεις να δεις τα πραγματα πρακτικα και μονο πρακτικα, χωρις πολιτικη και ιδεολογικα φραγματα, θα δεις πολυ καθαροτερα και θα κατανοησεις πολυ καλυτερα το σκηνικο και το που παει το πργμα...

σαφως οι οικοι, οπως ολοι κανουν λαθη.
επισης σε ενα βαθμο μπορει να διαπλεκονται ή να εχουν εσωτερικη πληροφορηση. δεν ειναι αγιοι.
δεν ειναι ομως και εντελως αναξιοπιστοι.
αλλο το ενα αλλο το αλλο.
οπως ειπε ο στεφανος, αν ο οικος σκεκουλαρει οτι θα πτωχευσεις, ενω εσυ εισαι υγιης, αφενος δεν θα γινει και αφετερου θα πληγει η φημη του.

αν ο οικος ξερει οτι εισαι της πλακας και για αρκετο καιρο το αποκρυπτει και παιζει σε ενα παιχνιδι που σε συμφερει κι εσενα, ενω οταν πλεον αλλαξουν τα συμφεροντα του σε βγαζει στον τακο, χωρις ενδοιασμους...
αυτο ναι ειναι κατι που μπορει να γινει και εγινε ισως.

φαντασματα παντως υπαρχουν μονο στον κινηματογραφο, ας το θυμομαστε αυτο...

ξεκινησαν με τη φανυ μεϊ και τη φρεντι μακ, που τελικα διασωθηκαν σε βαρος της λημαν.thumb

οι οίκοι αξιολόγησης κάνουν και λάθη και κρίνονται για αυτό...επίσης εξυπηρετούν και συμφέροντα

αν εσυ βγάλεις φήμη ότι εγώ πτωχεύω, εγώ θα πτωχεύσω;;; η απάντηση είναι ΟΧΙ
θα πτωχεύσω μόνο όταν τα οικονομικά μου είναι σε άθλια κατάσταση και εξαρτάμαι από δανεισμό για να επιβιώνω
αν δεν εξαρτάμαι από καμία δόση, θα πτωχεύσω;;;

και ας πούμε ότι ο κακός οίκος δε βγάλει τέτοια βρώμα και συνεχίζω να δανείζομαι άνετα και φτηνά, το ΧΡΕΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ;

όλο φταίνε οι άλλοι σε αυτόν τον τόπο...έχει καταντήσει βαρετό :thumbsdown:

πολυ σωστα...:thumbsup:

nikos-Mpacket
23-11-11, 15:43

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/1221812492680.gif

Αυτοι απο πισω ειναι οι Αδελφη;

stefm5
23-11-11, 16:02
Δεν ειναι τοσο απλο.
Ακομα και αν δε εχεις δανεισμο, η φημη της πτωχευσης σε κλεινει.
Σου τιναζει το εμπορικο ισοζυγιο στον αερα.

Ειναι ισοδυναμο με το να πεις καποιον γκευ.
Μπορει και να μην ειναι αλλα τι τροπο εχει να το αποδειξει;

Οι φημες ειναι το χειροτερο σε μια οικονομια.

Καμμια χωρα η επιχειρηση δεν Φαληρισε απο δανεια.
Απο ρευστο εμειναν οσες τα τιναξαν.

με ποιόν μηχανισμό παρακαλώ;;;

αν το εμπορικό σου ισοζύγιο είναι πλεονασματικό και βγει φήμη πτώχευσης, τί θα γίνει; άντε οι εισαγωγές σου να γίνονται με μετρητά...αλλά θα έχεις να πληρώνεις επειδή είσαι πλεονασματικός thumb

τα κράτη πτωχεύουν λόγω ελλειμμάτων δηλαδή από αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων..

αυτό που λέω και είναι τόσο μα τόσο απλό, είναι ότι για να σε βάλει στο χέρι ο τοκογλύφος πρέπει εσύ να του χτυπήσεις την πόρτα, πρέπει εσύ να έχεις κάνει άσωτη ζωή

Driver M
23-11-11, 16:06
σαφως οι οικοι, οπως ολοι κανουν λαθη.
επισης σε ενα βαθμο μπορει να διαπλεκονται ή να εχουν εσωτερικη πληροφορηση.

φαντασματα παντως υπαρχουν μονο στον κινηματογραφο, ας το θυμομαστε αυτο...

Όχι σε ένα βαθμό. Στον πρωταρχικό.
Τα πραγματικά λάθη είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και με περιπτώσεις όπως της lehman brothers σίγουρα δεν πρόκειται περί απλού λάθους.

Ως προς τα φαντάσματα, συμφωνώ.
Άλλωστε κι εγώ δε μίλησα για φαντάσματα...αλλά για φούσκες.
Και αυτές δεν υπάρχουν μόνο στα περίπτερα, αλλά και στα οικονομικά. Μόνο που αυτές δεν έχουν ωραία γεύση.

Stathis
23-11-11, 16:08
στο τελευταιο συμφωνω απολυτα.
φουσκα ειμασταν κι εμεις, γι αυτο σκαμε τωρα... ;)

Stamatis
23-11-11, 16:10
με ποιόν μηχανισμό παρακαλώ;;;

αν το εμπορικό σου ισοζύγιο είναι πλεονασματικό και βγει φήμη πτώχευσης, τί θα γίνει; άντε οι εισαγωγές σου να γίνονται με μετρητά...αλλά θα έχεις να πληρώνεις επειδή είσαι πλεονασματικός thumb

τα κράτη πτωχεύουν λόγω ελλειμμάτων δηλαδή από αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων..

αυτό που λέω και είναι τόσο μα τόσο απλό, είναι ότι για να σε βάλει στο χέρι ο τοκογλύφος πρέπει εσύ να του χτυπήσεις την πόρτα, πρέπει εσύ να έχεις κάνει άσωτη ζωή

1ον. Δεν υπαρχει κρατος χωρις χρεος.
2ον. Ο δανεισμος ειναι μεσο αναπτυξης. ΤΩΡΑ εχει καλο καιρο ΤΩΡΑ πρεπει να σπειρω σιταρι. Δεν περιμενει κανεις να κανει πρωτα κομποδεμα.
3ον. Ο δανεισμος καλυπτει κοινωνικες αναγκες. Το Χ Φαρμακο που θα σωσει την ζωη καποιου κοστιζει Ψ λεφτα. Δεν του λες ωπα αδερφε μισο να τα μαζεψω.

Ισοζυγιο πρωτου βαθμου χωρις δανεια δεν υπαρχει που-θε-να.
Ουτε γινεται να υπαρξει.

Ακομα και αν επιλεξει καποια χωρα η ετειρεια να μην δανειστει στο τελος θα κλεισει.

Παραδειγμα; Αγορασα ομπρελες και φετος δεν εβρεξε.
Τι θα κανω;
Θα δανειστω για να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου και τις θεσεις εργασιας που απασχολω και θα ρεφαρω του χρονου που θα βρεξει.
Ουτε θα πεταξω στο δρομο οικογενειες.

Διαφωνω με το μοντελο αναπτυξης που προτεινεις.
Ο ΣΩΣΤΟΣ ανακυκλουμενος δανεισμος ειναι μια χαρα οπλο.

Stathis
23-11-11, 16:16
διαφωνω προεδρε...

Stamatis
23-11-11, 16:20
διαφωνω προεδρε...
Η εταιρεια Χ εχει βρει τη χημικη φορμουλα για το φαρμακο της φαλακρας.
Το κοστος κατασκευης ειναι 1.000.000 ευρω.
Τα κεφαλαια της ειναι 100 ευρω.
Λυσεις χρηματοδοτησης:
1 η θεια απ το σικαγο
2 τζοκερ με φουλ συστημα
3 ληστεια καζινο
4 υπομονη και οικονομια
5 δανεισμος.

stefm5
23-11-11, 16:23
1ον. Δεν υπαρχει κρατος χωρις χρεος.
2ον. Ο δανεισμος ειναι μεσο αναπτυξης. ΤΩΡΑ εχει καλο καιρο ΤΩΡΑ πρεπει να σπειρω σιταρι. Δεν περιμενει κανεις να κανει πρωτα κομποδεμα.
3ον. Ο δανεισμος καλυπτει κοινωνικες αναγκες. Το Χ Φαρμακο που θα σωσει την ζωη καποιου κοστιζει Ψ λεφτα. Δεν του λες ωπα αδερφε μισο να τα μαζεψω.

Ισοζυγιο πρωτου βαθμου χωρις δανεια δεν υπαρχει που-θε-να.
Ουτε γινεται να υπαρξει.

Ακομα και αν επιλεξει καποια χωρα η ετειρεια να μην δανειστει στο τελος θα κλεισει.

Παραδειγμα; Αγορασα ομπρελες και φετος δεν εβρεξε.
Τι θα κανω;
Θα δανειστω για να πληρωσω τις υποχρεωσεις μου και τις θεσεις εργασιας που απασχολω και θα ρεφαρω του χρονου που θα βρεξει.
Ουτε θα πεταξω στο δρομο οικογενειες.

Διαφωνω με το μοντελο αναπτυξης που προτεινεις.
Ο ΣΩΣΤΟΣ ανακυκλουμενος δανεισμος ειναι μια χαρα οπλο.

ρε συ σταμάτη, πού πρότεινα μοντέλο ανάπτυξης;;; να καταλαβαινόμαστε
στα οικονομικά συνήθως απλουστεύουμε τα παραδείγματα για να γίνουν κατανοητά
ο δανεισμός με σκοπό την επένδυση είναι επιβεβλημένος για την ανάπτυξη, όπως είναι επιβεβλημένη και η ύπαρξη τραπεζικού συστήματος

σε επίπεδο κράτους είναι ΤΡΑΓΙΚΟ να δανείζεσαι για να καταναλώνεις
πώς αλλιώς να το θέσω;;;;;;;;;;;;;;;;

Samaro
23-11-11, 16:24
Η εταιρεια Χ εχει βρει τη χημικη φορμουλα για το φαρμακο της φαλακρας.
Το κοστος κατασκευης ειναι 1.000.000 ευρω.
Τα κεφαλαια της ειναι 100 ευρω.
Λυσεις χρηματοδοτησης:
1 η θεια απ το σικαγο
2 τζοκερ με φουλ συστημα
3 ληστεια καζινο
4 υπομονη και οικονομια
5 δανεισμος.
Συνεταιρισμός με άλλον και ποσοστά ;;; :original:

Stamatis
23-11-11, 16:25
Αλλο παραδειγμα.
Η ακμαζουσα οικονομια της Χ χωρας σφυζει απο αναπτυξη.
Το πλεονασμα ειναι 1.000.000.000 ευρω το μηνα.

Σεισμος χτυπαει την χωρα Χ και ολη η Παραγωγη σταματαει.
Επισης πρεπει να καλυφθουν ζημιες αποκατασταση και επανεκινηση της παραγωγης.
Λυσεις;

Παιδια ολα αν ειναι με μετρο, μια χαρα ειναι.

Samaro
23-11-11, 16:33
Μια και λέμε για δανεισμό !

Δεν καλύφθηκε τεχνικά η δημοπρασία 10ετών ομολόγων Γερμανίας

Μόλις 3,644 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 6 δισ. ευρώ, κατάφερε να αντλήσει την Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας από τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων ή bund,
με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο 1,98%.
.................................................. .................

Πηγή:www.capital.gr

A8hnaios
23-11-11, 17:52
Να αλλαξει επιτελους η περιβοητη Συνθηκη!! Λιγο χαλαροτητα δε βλαπτει... Πειθαρχεια πειθαρχεια,δε μας χ#$ζεις πια!
Κοψτε χρημαααα... ΕΚΤ Ακουυς???

stefm5
23-11-11, 17:57
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων»

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις,ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα…».

«Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα… »

«Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους»

«Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον»

Πλούταρχος στο έργο του «Περί του μη δανίζεσθαι»

S8N
23-11-11, 18:45
Θέμα επικαιρότητας - καθημερινής τρέλλας:

Πηγαίνω σήμερα στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής προκειμένου να καταθέσω έναν τελευταίο φάκελο τακτοποίησης χρήσης Η/Χ.

Πίπα 1η: Η κατάθεση γίνεται στο πρωτόκολλο.

Πίπα 2η: Το πρωτόκολλο έχει μια ουρά 30m.

Πίπα 3η: Η υπάλληλος είναι μία.

Πίπα 4η: Η υπάλληλος είναι α) τόσο χοντρή που κάνει τον Πάγκαλο να φαίνεται αδύνατος, β) τόσο άσχημη που μπροστά της η Φούρκα μοιάζει με φωτομοντέλο, γ) απίστευτα κομπλεξική και δ) μονίμως στραβωμένη.

Πίπα 5η: Μαθαίνω ότι στις 13.00 έχουν στάση εργασίας.

Περιμένω λοιπόν στη σειρά έως ότου φτάνω μπροστά.

- Τι έχεις?
- Έναν φάκελο για Η/Χ.
- Δεχόμαστε μόνο Δευτέρα και Παρασκευή. Άσε που σήμερα έχουμε και στάση εργασίας.
- Δηλαδή πρέπει να ξανάρθω? Τόση ώρα θα τον είχαμε πρωτοκολλήσει.
- Λυπάμαι. Την Παρασκευή.

Κάνω να φύγω κι εκείνη την ώρα, κατά διαβολική σύμπτωση, σκάει ο υπάλληλος του αρχείου με συνωμοτικό ύφος και τη ρωτάει δυνατά στην ψύχρα:

- Μαρκέλα, Η/Χ παίρνουμε σήμερα για έναν φίλο?

Εκείνη βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κοιτάζοντάς με του λέει πως όχι.

Φεύγω, βγαίνω από το κτίριο, κάνω τον κύκλο και μπαίνω από την άλλη είσοδο. Ο υπάλληλος είναι σκυμμένος πάνω από τη χοντρή και ψιθυρίζει, κόσμος περιμένει στη σειρά, εκείνος της βάζει τον φάκελο για τους Η/Χ του 'φίλου' του μέσα στο συρτάρι κι εκείνη λέει "θέλω και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας".

Τότε με είδαν αλλά δεν είπα τίποτα. Τους κοίταξα απαξιωτικά κι έφυγα. Δε θ' άλλαζε κάτι. Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτοί είμαστε κι εμείς.

Μέρα με τη μέρα η συμπόνοια με εγκαταλείπει. Κάθε λεπτό που περνά γίνομαι όλο και πιο ατομικιστής, σαδιστής, αδιάφορος. Κάποτε προσευχόμουν να έρθουν καλύτερες μέρες. Σήμερα προσεύχομαι για τιμωρία. Βράζω από θυμό. Τα μόνα ζεστα συναισθήματα που με διακατέχουν αφορούν την οικογένειά μου και μερικούς καλούς φίλους. Νιώθω ότι στο πρώτο σημάδι καλοσύνης κάποιος πuστης θα μου τη φέρει πισώπλατα. Λυπάμαι που κατήντησα έτσι, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσω. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είμαι ο Εμπενήζερ Σκρουτζ, μόνο που δεν πρόκειται να με επισκεφθεί κανένα πνεύμα. Και η κατάσταση θα χειροτερεύει μέχρις ότου σναπάρω και γίνω δικαστής Ντρεντ ή Χάνιμπαλ Λέκτερ.

aristent
23-11-11, 18:49
Τι bmw crazy και τριχες?????....να γινει ο τιλτος του Αρη "Hannibal Lecter" :thumbsup:

m-power_01
23-11-11, 18:52
Τι φταίει ο Hannibal ?

aristent
23-11-11, 18:54
Τι φταίει ο Hannibal ?

Χμ,δεν εχεις και αδικο,...τι να του 'χει περασει απο το μυαλο του να κανει της χοντρης αραγε????....σιγα μην σκεφτηκε να της δαγκωσει μονο το αυτι....

aristent
23-11-11, 18:57
σιγουρα δεν σκεφτηκε να κανει αυτο,
(απο το 1:20 και μετα):

https://www.youtube.com/watch?v=hKrePrjJcsM&feature=related"]https://www.youtube.com/watch?v=hKrePrjJcsM&feature=related

kplc16
23-11-11, 19:00
Θέμα επικαιρότητας - καθημερινής τρέλλας:

Πηγαίνω σήμερα στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής προκειμένου να καταθέσω έναν τελευταίο φάκελο τακτοποίησης χρήσης Η/Χ.

Πίπα 1η: Η κατάθεση γίνεται στο πρωτόκολλο.

Πίπα 2η: Το πρωτόκολλο έχει μια ουρά 30m.

Πίπα 3η: Η υπάλληλος είναι μία.

Πίπα 4η: Η υπάλληλος είναι α) τόσο χοντρή που κάνει τον Πάγκαλο να φαίνεται αδύνατος, β) τόσο άσχημη που μπροστά της η Φούρκα μοιάζει με φωτομοντέλο, γ) απίστευτα κομπλεξική και δ) μονίμως στραβωμένη.

Πίπα 5η: Μαθαίνω ότι στις 13.00 έχουν στάση εργασίας.

Περιμένω λοιπόν στη σειρά έως ότου φτάνω μπροστά.

- Τι έχεις?
- Έναν φάκελο για Η/Χ.
- Δεχόμαστε μόνο Δευτέρα και Παρασκευή. Άσε που σήμερα έχουμε και στάση εργασίας.
- Δηλαδή πρέπει να ξανάρθω? Τόση ώρα θα τον είχαμε πρωτοκολλήσει.
- Λυπάμαι. Την Παρασκευή.

Κάνω να φύγω κι εκείνη την ώρα, κατά διαβολική σύμπτωση, σκάει ο υπάλληλος του αρχείου με συνωμοτικό ύφος και τη ρωτάει δυνατά στην ψύχρα:

- Μαρκέλα, Η/Χ παίρνουμε σήμερα για έναν φίλο?

Εκείνη βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κοιτάζοντάς με του λέει πως όχι.

Φεύγω, βγαίνω από το κτίριο, κάνω τον κύκλο και μπαίνω από την άλλη είσοδο. Ο υπάλληλος είναι σκυμμένος πάνω από τη χοντρή και ψιθυρίζει, κόσμος περιμένει στη σειρά, εκείνος της βάζει τον φάκελο για τους Η/Χ του 'φίλου' του μέσα στο συρτάρι κι εκείνη λέει "θέλω και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας".

Τότε με είδαν αλλά δεν είπα τίποτα. Τους κοίταξα απαξιωτικά κι έφυγα. Δε θ' άλλαζε κάτι. Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτοί είμαστε κι εμείς.

Μέρα με τη μέρα η συμπόνοια με εγκαταλείπει. Κάθε λεπτό που περνά γίνομαι όλο και πιο ατομικιστής, σαδιστής, αδιάφορος. Κάποτε προσευχόμουν να έρθουν καλύτερες μέρες. Σήμερα προσεύχομαι για τιμωρία. Βράζω από θυμό. Τα μόνα ζεστα συναισθήματα που με διακατέχουν αφορούν την οικογένειά μου και μερικούς καλούς φίλους. Νιώθω ότι στο πρώτο σημάδι καλοσύνης κάποιος πuστης θα μου τη φέρει πισώπλατα. Λυπάμαι που κατήντησα έτσι, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να επιβιώσω. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είμαι ο Εμπενήζερ Σκρουτζ, μόνο που δεν πρόκειται να με επισκεφθεί κανένα πνεύμα. Και η κατάσταση θα χειροτερεύει μέχρις ότου σναπάρω και γίνω δικαστής Ντρεντ ή Χάνιμπαλ Λέκτερ.

να σου πω οτι υπερβαλλεις ; εχεις ολα τα δικια μαζι σου.

Stamatis
23-11-11, 19:17
«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων»

«Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις,ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα…».

«Διότι χρεωνόμαστε για να πληρώσουμε όχι το ψωμί και το κρασί μας, μα εξοχικές κατοικίες, δούλους, μουλάρια, ανάκλιντρα και τραπεζώματα… »

«Για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας ενώ έχουμε συνάψει δάνεια κολακεύουμε ανθρώπους που καταστρέφουν σπιτικά, γινόμαστε σωματοφύλακες τους, τους καλούμε σε γεύματα, τους προσφέρουμε δώρα και τους πληρώνουμε φόρους»

«Ανθρωπος που μπλέκει μια φορά, μένει χρεώστης για πάντα και σαν το άλογο που του έχουν φορέσει χαλινάρι, δέχεται στη ράχη του τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον»

Πλούταρχος στο έργο του «Περί του μη δανίζεσθαι»

Οτι πει ο Πλουταρχος λοιπον.
Εγω οσες φορες δανειστηκα, ξεχρεωσα τελικα και μου εμειναν και κατι ακινητα.
Τωρα αν ο πλουταρχος δεν θελει να νοικιαζει κανα σπιτακι, οκ πασο.

Ασχετο με το δανεισμο:

Επιστολη εστειλε ο Σαμαρας
Στην επιστολή προστίθεται ότι «πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».

Το τζαμπα μαγκας στα γερμανικα, πως λεγεται;

S8N
23-11-11, 19:20

Some-are-ass.

Nino
23-11-11, 20:32
οικονομικα προβληματα στην αρχαιοτητα...

Z4 DCT
23-11-11, 20:36
Επιστολη εστειλε ο Σαμαρας
Στην επιστολή προστίθεται ότι «πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».

Αυτος τωρα θελει να μας πει οτι εχει ''κακαλα'' και δε μασαει.......:hystericalbs1::hystericalbs1:: hystericalbs1::hystericalbs1:

ρε κατι λαμογια....

Stamatis
23-11-11, 22:00
https://1.bp.blogspot.com/-EM9k5LmfZKY/Tge5Mf07sDI/AAAAAAAACtA/KcFSAgHigv0/s1600/pagalos.jpg

Thomelef
24-11-11, 07:11
σαν παπαγάλος είναι ο π@@στης ο κωλόχοντρος.

GEORGE316
24-11-11, 07:32
ρε γιώργο, ποιός εγγυάται ότι εσύ λες την αλήθεια;;; η αλήθεια φαίνεται με αποδεικτικά στοιχεία...η αγορά δεν κινείται με 'φιλίες'

ξέρεις κάποιον να δουλεύει για την ψυχή της μάνας του; οι συμβουλές πληρώνονται και είναι απόλυτα θεμιτό...επίσης αν δοθούν λαθεμένες συμβουλές και ο επενδυτής έχει χασούρα, την επόμενη φορά θα απευθυνθεί αλλού

μα αυτο ακριβως λεω..
ποιο ρολο παιζουν οι οικοι?να επιβεβαιωσουν στοιχει πως??τα ηδη επιβεβαιωμενα??και επειδη μιλαμε για κρατη δεν θα παε ι ηελλαδα στη γερμανια να πει...ρε αγγελα δωσε 50 δις γιατι ξεμεινα...
θα γινει μεσω κρατικων ταμειω,η καλυτερα....μεσω τραπεζων!!!τα στοιχεια αυτα ειναι ηδη μεσα!!!ο οικος αξιολογησης ερχεται που και γιατι?

Thomelef
24-11-11, 08:06
είναι αστείο πάντως να μιλάμε για πολιτικούς, όταν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα τυπάκια είναι χαζά παιδάκια, τα οποία τρέμουν ακόμα και τον ίσκιο τους, για τον λόγο ότι ακόμα και αυτοί δεν ξέρουν τι πρόκειτε να γίνει, μιάς και αποφασίζουν άλλα big boys.
τα μεγάλα big boys λοιπόν, είναι κάτι τύποι που αυτή την στιγμή που μιλάμε, παίζει να παίρνουν πρωινό σε κάποιο ιδιόκτητο κάστρο, με ανοιχτή σύνδεση σε κάποια μεάλη χρηματιστηριακή εταιρεία, ή σε κάποια τρελή θαλαμηγό, με το δορυφορικό τηλέφωνο στ'αυτί δίνωντας εντολές σε κάποιους παρατρεχάμενους για το τι θα κάνουν, σύμφωνα με τις καθημερινές εξελίξεις...
ουσιαστικά, οι πολιτικοί είναι απλές μαριονέτες γι'αυτούς, εκ των οποίων οι τύποι εκμεταλεύονται την κάθε τους κίνηση, και τα αποτελέσματα αυτής.
αυτό που έγινε πολύ απλά, είναι ότι χώθηκαν τα κράτη σε ένα παιχνίδι το οποίο δεν γνώριζαν (χρηματιστηριο). μέσα στο παιχνίδι φυσικά όπως γίνεται και σε όλα τα παιχνίδια υπήρχαν κάποιοι κυρίαρχοι παίχτες, όπου είχαν για τσιράκια τους πολούς σημαντικούς παράγοντες για να βοηθήσουν την κατάσταση στο να βάλουν και να χορέψουν στο ταψί ολόκληρους λαούς...
ιδιώτες λοιπόν οι κυρίαρχοι, μαριονέτες όλοι οι πολιτικοί...
τι θα έκανα αν είμουν και εγώ ένας απ'αυτούς???μάλον ότι κάνουν και αυτοί...θα κοιτούσα να βγάλω πιο πολά...
τα υπόλοιπα περί πολιτικής και μέτρων και κοινωνικών κρατών - υπηρεσιών κτλ κτλ, είναι πλέον ιστορίες για παιδάκια...
κανείς δεν μπορεί να κάνει τπτ...
θυμάμαι πάντως που απο το 2009 ακούγεται πολύ, πως όποιος ασχοληθεί με το χρηματιστήριο ζεστά απο'δω και πέρα, θα μπορέσει να κάνει περιουσία...σίγουρα το έχετε ακούσει όλοι κάπου μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια...πλέον είναι ολοφάνερο.

Z4 DCT
24-11-11, 08:06
Ρε παιδια καθομαστε και συζηταμε τα αυτονοητα...ολοι επωφελήθηκαν απο αυτη την κατάσταση την δανειακή, ολοι έβρισκαν ευκολο χρημα και ολοι εβγαζαν...
Τι να λεμε τωρα....
Παω σε τραπεζα για μια δουλεια μου πριν χρονια....τελειώνω...πηγαίνο τας στη πορτα με φωναζει ενας νεαρος απο ενα γραφειο....Κυριε Γ.........
-Ελα μου?
-Να σας απασχολήσω ενα λεπτακι?
-Ναι αμε? (τι να θελει????)
-Εχω να σας προτεινω ενα ποσο απο προθεσμιακη καταθεση να το διαθεσουμε σε αμοιβαία με 0 ρισκο....σε βαθος χρονου θα εχετε μεγάλο οφελος.....
-Αυτο μου το προτεινε ενα παιδακι που περασε καποια σεμινάρια private banking και μεσα σε 1-5 μερες πηρε μια πιστοποίηση για να διαχειριστεί χρηματα που ο κοσμος εχει μαζέψει με πολυ κοπο.....ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ....οι τραπεζα που τον αφησε και τον εκπαίδευσε, η Τραπεζα της Ελλαδος που υπεγραψε την γαμοπιστοποιηση....και λιγο πολυ και ο ελληνας καταθετης που πιστεψε οτι εμαθε χρηματοοικονομικά σε μια μερα....
Και μετα θα ερχοταν το σημερα και αυτο το @ρχιδακι θα μου ελεγε
- ΑΑχχχ κυριε ταδε ποιος το περιμενε!!!!!!!......:ranting2::ranting2:
-Βεβαια ο μεγαλος χαμενος αλλα και μεγαλος Μ@λακας θα ημουν εγω εαν δεν του απαντούσα εκεινη την ημερα που μου το πρότεινε....''ρε πουλακι μου εισαι σοβαρος τωρα....κοιτα μην παρεις στο λαιμο σου κανα χριστιανό''
Απο τοτε τον πρόσεχα οποτε πήγαινα στην τράπεζα.......ειχε ''αρπάξει'' οτι γεροντάκι και γρια περνούσε απο μπροστά του....φαντάζομαι ποσο κόσμο έκαψε.....αν σκεφτώ οτι τα ομόλογα και τα αμοιβαία ηταν τα αγαπημένα του προϊόντα......:thumbsdown:

Αυτα απειδη αναφέραμε το θέμα με τους μπραδερς και τα λεφτα που εχασε σε τετοια προιοντα πολύς κοσμάκης εδω....

Θα συμφωνήσω με ενα πραγμα ομως με πολλους εδω μεσα.....χωρις υγιη δανειζμο....οικονομική ανάπτυξη σε κράτος δεν υπάρχει....αλλιως ο Σταλιν και ο Λενιν με τον Χρουτσωφ και τον Καστρο θα ειχαν γράψει βιβλία οικονομίας που σίγουρα θα ξέραμε ολοι....και δεν θα προσπαθούσαν οι μετέπειτα αντικαταστάτες τους να καπιταλοποιηθουν στα κρυφα.....βλεπε κουβα (εκει και αν θα γινει πάρτι).....Ρωσσια....κα

Samaro
25-11-11, 14:04
Το εθνικό μας ξεβράκωμα!!

Χθες, λίγη ώρα αφότου τα ΜΑΤ μπουζούριαζαν καμιά δεκαπενταριά ανθρώπους, κυρίως συνδικαλιστές της ΔΕΗ που είχαν καταλάβει το Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της εταιρείας, η Κομισιόν – ένα από τα τρία μέρη της τρόικας! –, διά του Γερμανού επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, ερχόταν κυριολεκτικά να ξεβρακώσει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και να αποφανθεί: Δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνδέει φορολογικές υποχρεώσεις με το δικαίωμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος!

Σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ δεν μάσησε τα λόγια του:

● Σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3)».

● «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

● «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».

Δικαίωμα του πολίτη, υποχρέωση του κράτους

Τι σημαίνει, με απλά λόγια, αυτή η απάντηση:

1. Η «καθολική υπηρεσία», κατΆ αρχάς, συνίσταται στην παροχή καθορισμένης στοιχειώδους δέσμης υπηρεσιών καθορισμένης ποιότητας, σε όλους τους τελικούς χρήστες, σε προσιτή τιμή. Τέτοια είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

2. Για τον λόγο αυτόν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν τη σαφή και ξεκάθαρη υποχρέωση να «παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια». Ο ηλεκτρισμός, λοιπόν, είναι δικαίωμα και η παροχή του είναι κρατική υποχρέωση, επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, και από τη νομοθεσία της Ε.Ε.

[Κρατήστε αυτό το σημείο περί «καθολικής υπηρεσίας», διότι μιλάει επίσης για «προσιτή τιμή», στοιχείο που βαίνει προς ανατροπή με τις σχεδιαζόμενες διψήφιες αυξήσεις που σχεδιάζονται στην τιμή του ρεύματος από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τον Βενιζέλο].

3. Επειδή, λοιπόν, λέει ο επίτροπος στο πλαίσιο της σχετικής οδηγίας, η ηλεκτροδότηση είναι δικαίωμα, δεν μπορεί να εξαρτηθεί από την κατάσταση ούτε του νοικοκυριού ούτε των μεμονωμένων μελών του «όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις».

Είναι, λοιπόν, άλλο πράγμα η φορολογική εκκρεμότητα και άλλο ένα δικαίωμα, το οποίο θεμελιώνει βασική υποχρέωση του κράτους. Κοινώς ένα νοικοκυριό, εφόσον πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνει, δεν μπορεί να εξαρτάται από τα γούστα ούτε του Βενιζέλου ούτε των γελοίων υποκειμένων που σχεδίασαν και εισηγήθηκαν αυτή τη βαρβαρότητα.

Τι είναι ο «ευάλωτος καταναλωτής»

Η ειδική αναφορά του επιτρόπου στην «προστασία των ευάλωτων καταναλωτών», για τους οποίους η σχετική οδηγία «υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές», είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα.

Στο νομοσχέδιο της Τίνας Μπιρμπίλη, που αναρτήθηκε τον περασμένο Μάιο προς διαβούλευση στο opengov και είχε αντικείμενο την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία περί ενέργειας των διατάξεων της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουλίου 2009 (δηλαδή της ίδιας οδηγίας που επικαλείται ο επίτροπος Έτινγκερ) βρίσκουμε τον ορισμό των «ευάλωτων καταναλωτών», οι οποίοι αναφέρονται ως «Ευάλωτοι Πελάτες». Προσέξτε πώς ορίζονται:

«Ευάλωτοι Πελάτες: Οι Επιλέγοντες Πελάτες που είτε ευρίσκονται σε δυσχερή θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του Προμηθευτή, λόγω της οικονομικής κατάστασής τους, είτε εξαρτώνται για λόγους υγείας από τη συνεχή και αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ή Φυσικού Αερίου, είτε δυσκολεύονται να διαπραγματευθούν τη συμβατική τους σχέση με τον Προμηθευτή και να αξιώσουν να δικαιώματά τους απέναντι στον τελευταίο ένεκα αντικειμενικά ιδιαίτερα δυσχερών και αναπότρεπτων κοινωνικών ή ατομικών συνθηκών που εκφεύγουν του ελέγχου τους, και ως εκ τούτου χρήζουν ειδικών μέτρων υποστήριξης και προστασίας, είτε, τέλος, είναι Πελάτες σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως τα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά».

Με απλά λόγια: Οι ευάλωτοι πελάτες «χρήζουν ειδικών μέτρων υποστήριξης και προστασίας». Αυτό λέει ο επίτροπος και γιΆ αυτό «η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές».

Συνεπώς, όταν ο καταναλωτής πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνει, το κράτος δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να του το κόψει επειδή χρωστάει στην εφορία. Σε αυτό ο επίτροπος είναι ξεκάθαρος απαντώντας επί τη βάσει του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νομιμότητα, φασισμός και μαφία

Στην απάντηση αυτή του επιτρόπου το υπουργείο, μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, δεν είχε τα άντερα (για να μην πω τίποτε βαρύτερο) να βγάλει επίσημη ανακοίνωση, η οποία θα χρεωνόταν απευθείας στον συνταγματολόγο υπουργό Οικονομικών. Έτσι προτίμησε να σχολιάσει – μεσω... «κύκλων του» κατά ένα ρεπορτάζ, ή μέσω του γραφείου Τύπου κατά ένα άλλο, αλλά... όχι γραπτώς – ότι:

«Η προστασία του ευάλωτου καταναλωτή διασφαλίζεται απολύτως από την ελληνική νομοθεσία και διασφαλίζεται και από τις προβλέψεις του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Τηρούνται στο έπακρο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της κοινοτικής νομοθεσίας».

Πέρα από το ότι κανενός ευάλωτου καταναλωτή τα δικαιώματα δεν προστατεύονται από το χαράτσι, τι γίνεται με τους... «κανονικούς» καταναλωτές και τα δικά τους δικαιώματα; Απόλυτη σιωπή. Το υπουργείο του συνταγματολόγου δεν λέει λέξη για την ουσία της απάντησης του επιτρόπου. Πλήρης ομολογία ενοχής. Ως εκ τούτου, κάθε συζήτηση περί νομιμότητας ήδη περιττεύει. Στο πολιτικό επίπεδο, όμως, υπάρχει έτσι ή αλλιώς τεράστιο ζήτημα.

● Όταν ένα εισπρακτικό ή άλλο κυβερνητικό μέτρο με σαφείς κοινωνικές επιπτώσεις δεν γίνεται αποδεκτό με όρους νομιμότητας ούτε καν από τους επιτηρητές της χώρας, τότε η ελληνική κυβέρνηση είναι έκθετη.

● Όταν, κάθε τρεις και λίγο οι επιτηρητές ανακοινώνουν ότι ουδέποτε ζήτησαν τη λήψη του ενός ή του άλλου μέτρου (όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων – και άλλα κατά καιρούς), τότε η ελληνική κυβέρνηση είναι έκθετη.

● Όταν η ελληνική κυβέρνηση παραβαίνει τους νόμους, τότε διαπράττει έγκλημα εις βάρος των πολιτών της και είναι μια παράνομη κυβέρνηση.

Από πέρυσι λέγαμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου (από την εποχή Παπακωνσταντίνου), λαμβάνοντας αλλεπάλληλα «οριζόντιας λογικής» εισπρακτικά μέτρα και επιβάλλοντας «οριζόντια» λιτότητα, υιοθετεί την κατΆ εξοχήν φασιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης». Στα ίδια βήματα κινείται όμως και η νυν κυβέρνηση, κινούμενη πέραν της νομιμότητας, προκειμένου μόνο να εισπράξει.

Δημοσιογράφοι πράκτορες του φόβου

Στο πλευρό της κυβέρνησης, πολυτιμότερος σύμμαχος της, βρίσκονται κυρίως δημοσιογράφοι. Ένας μάλιστα εξ αυτών (κρίμα το παρελθόν του, διότι κάποτε και καλός δημοσιογράφος ήταν και από τους πιο εργατικούς) είπε χθες από τηλεοράσεως πως το τέλος δεν έχει τίποτε μεμπτό, επειδή το 80% των υπόχρεων το έχει ήδη πληρώσει, ακόμη και αν αυτό έχει συμβεί υπό το κράτος φόβου.

Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, πολιτικοί και δημοσιογράφοι θεωρούν καλώς καμωμένο οτιδήποτε έχει συντελεστεί υπό το κράτος φόβου. Με το πιστόλι στον κρόταφο. Το αν πρόκειται για λογική φασιστών ή μαφιόζων δεν σηκώνει εύκολη απάντηση. Η οποία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη υπό το δεδομένο ότι, όπως διαβάσαμε χθες στην «Ελευθεροτυπία», έβαλαν χαράτσι και στα κοντέινερ σεισμοπαθών! Για την ακρίβεια:

«Τελικά η πολιτεία θυμήθηκε τους ξεχασμένους σεισμοπαθείς. Επικαλούμενη την αρχή της ισονομίας, απέστειλε το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους σεισμόπληκτους στα Γρεβενά, οι οποίοι ζουν εδώ και δεκαετίες σε κοντέινερ περιμένοντας μάταια τη μετεγκατάστασή τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί».

Σύμφωνα με τη λογική αυτών των δημοσιογράφων, κατΆ εξοχήν υπεύθυνων για τον γενικό αφορισμό «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι», ο μαφιόζικος εκβιασμός (διότι και περί μαφιόζικου και περί εκβιασμού πρόκειται) εις βάρος των άστεγων σεισμόπληκτων είναι και αυτός θεμιτός; Λίγη τσίπα, ρε! Σας ακούνε και σας βλέπουν οι δύστυχοι. Και «σας τα μαζεύουν» – μην έχετε καμιά αμφιβολία.

Ο κυνικός κ. Ράιχενμπαχ!

Ας μην κοροϊδευόμαστε όμως. Τα λέμε από την πρώτη στιγμή. Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα δεν σχετίζεται ούτε με κάποιον «εκσυγχρονισμό» της ούτε με κάποια «σωτηρία» της ούτε με τίποτε από όσα επικαλούνται διάφορα πολιτικά ή προπαγανδιστικά σκουπίδια. Περί καθαρής λεηλασίας πρόκειται.

Οι δανειστές ζητούν να αρπάξουν με κάθε μέσον ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις – τόσο η μονοκομματική του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου όσο και η τρικομματική των ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο – τα προσφέρουν απλόχερα.

Ο κυνισμός των δανειστών όμως ούτε πρωτοφανής ούτε μοναδικός είναι. Χιλιάδες χρόνια η ισχύς δεν επιβάλλεται με δικαιοσύνη, αλλά με βία και κυνισμό.

Κατ' εξοχήν κυνικός λοιπόν φαίνεται πως είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο όλοι προτιμούν να αφήνουν στο απυρόβλητο και δεν είναι άλλος από τον αξιότιμο κύριο Χορστ Ράιχενμπαχ, τον άνθρωπο της Κομισιόν, που μας ήλθε ως επικεφαλής της περίφημης Task Force. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Ράιχενμπαχ είπε τα εξής εκπληκτικά:

1. Διέψευσε – και αυτός – τις ακατάσχετες μπουρδολογίες των Ελλήνων υποτακτικών του περί επιστροφής στην ανάπτυξη από του χρόνου: «Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα».

2. Εξήγησε τι ακριβώς σημαίνει το κυβερνητικό παραμύθι περί «ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα» λέγοντας την αλήθεια: ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

3. Επειδή όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη «στον πάτο», η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της Task Force είναι... να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα. Δηλαδή να προσελκύσει τους «καλούς επενδυτές» που επενδύουν μόνο σε χώρες που βρίσκονται στον πάτο.

Σε αυτό το σημείο ο Ράιχενμπαχ είναι, αν μη τι άλλο, απολύτως ειλικρινής. Επιβεβαιώνει όλα όσα λέμε εδώ και δύο χρόνια. Ότι ο στόχος τους είναι να μας οδηγήσουν στην ελεγχόμενη πτώχευση, έχοντας επιβάλει όλους τους δικούς τους όρους, ώστε να λεηλατήσουν τη χώρα ανενόχλητοι.

Κι όσο για τη μέχρι τώρα καταστροφή, τα πράγματα, κατά τον αξιότιμο αυτόν κύριο, είναι επίσης απλά: «Από τη σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα».

Και τι έφταιξε, ρε μεγάλε; Κατά τη γνώμη του, η... απειρία! Διότι: «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη». Έτσι λοιπόν τώρα «τα λάθη εκδικούνται»!

Δύο χρόνια καταστροφής της χώρας, λοιπόν, οφείλονται σε... απειρία. Ήρθαν χωρίς «τη συνταγή στην τσέπη», διέλυσαν τα πάντα, παίρνουν εκτός Ελλάδος ό,τι χρήμα κυκλοφορεί, καταστρέφουν μία ή δύο γενιές και ολόκληρη την κρατική υπόσταση, αλλά δεν τρέχει απολύτως τίποτε. Ήταν θέμα απειρίας!

● Μήπως η ευρωζώνη ολόκληρη δεν καταστρέφεται από την «απειρία» τους;

● Για μια κωλο-Ελλάδα θα τα βάψουν μαύρα; Η οποία μάλιστα τους παραδόθηκε οικειοθελώς και χωρίς αντίσταση;

● Γιατί να κλάψουν; Γιατί να λυπηθούν;

Ευτυχώς γιΆ αυτούς και δυστυχώς για την Ελλάδα, βρήκαν περισσότερους σύγχρονους Κουίσλινγκ, Τσολάκογλου και «χρήσιμους ηλίθιους» από όσους έλπιζαν να βρουν...

https://topontiki.gr/article/25633

:original:

A8hnaios
25-11-11, 20:33
Λ7 Υπαρχουν παντως,!!

https://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/multimedia_normal/article/2011_11/dollaria_0.jpg :whistle:

Stathis
25-11-11, 20:38
λιγοτερα λογια και πιο πολυ δουλεια θα συνεστηνα εγω σε αρκετους πολυγραφοτατους συντοπιτες μας...

Thomelef
25-11-11, 20:59
λιγοτερα λογια και πιο πολυ δουλεια θα συνεστηνα εγω σε αρκετους πολυγραφοτατους συντοπιτες μας...

συμφωνώ απόλυτα φιλάρα μου σταθάρα μου...
τουλάχιστο σε όσους έχουν ακόμα δουλειά.

Stathis
25-11-11, 21:20
και λιγη διεθνης συνωμοσιολογια για να μην κατηγορουμε συνεχεια τους δικους μας δημοσιογραφους, οι οποιοι ως επι το πλειστον δεν εχουν ιδεα τι συμβαινει απλα μεταφραζουν ξενα κειμενα, ή γραφουν αυτα που τους λενε...
ας τα διαβαζουμε απο πρωτο χερι τουλαχιστον.

https://digitaljournal.com/article/314642

GiannisRob
25-11-11, 21:36
και λιγη διεθνης συνωμοσιολογια για να μην κατηγορουμε συνεχεια τους δικους μας δημοσιογραφους, οι οποιοι ως επι το πλειστον δεν εχουν ιδεα τι συμβαινει απλα μεταφραζουν ξενα κειμενα, ή γραφουν αυτα που τους λενε...
ας τα διαβαζουμε απο πρωτο χερι τουλαχιστον.

https://digitaljournal.com/article/314642

Μιας και η κουβέντα πήγε σε ξένα ειδησιογραφικά μέσα, ορίστε και ένα άρθρο της Le Monde, που μιλάει για τη σχέση του Παπαδήμου με τη Goldman Sachs.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς ?) στα γαλλικά:

https://www.lemonde.fr/europe/article/2011/11/14/goldman-sachs-le-trait-d-union-entre-mario-draghi-mario-monti-et-lucas-papademos_1603675_3214.html#ens

A8hnaios
25-11-11, 23:06
μια γευση απ τα παλια με πολυ προβληματισμο.. 30 χρονια πριν.

https://www.youtube.com/watch?v=IMydKJ_Px2U

katsaraios
26-11-11, 08:24
Το κίνημα που γεννήθηκε στο Hollywood και θα σώσει την Ελλάδα
Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, η δυσφορία και η απόγνωση του ελληνικού λαού, η βίαιη στάση της αστυνομίας και τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, συγκίνησαν ολόκληρη την υφήλιο. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς ειδήσεις από την Ελλάδα και οι εικόνες από το Σύνταγμα κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Μέσα στο ζοφερό κλίμα, μία ηλιαχτίδα ελπίδας γεννήθηκε στους κόλπους του Hollywood. Το κίνημα Save Greece. Μία αγνή ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης των λαμπερών σταρ προς τον ελληνικό λαό.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο δημιουργός -εμπνευστής του κινήματος παραμένει άγνωστος, ωστόσο φημολογείται πως πίσω από το όλο εγχείρημα καθώς και το επίσημο διαχειριστικό twitter account της καμπάνιας @save_greece κρύβεται ο γνωστός κωμικός Ζακ Γαλιφιανάκης (για ευνόητους λόγους καθότι Ελληνικής καταγωγής).

Το κίνημα έχει για λογότυπο τον χάρτη της Ελλάδας και φέρει την επιγραφή "Save Greece", με μια υψωμένη γροθιά να σφίγγει χαρτονομίσματα και μια γραβάτα (προφανώς υποδεικνύοντας τους γραβατωμένους υπαίτιους για την σημερινή κατάσταση της χώρας).

Τα t-shirt Save Greece έχουν γίνει η νέα μόδα ανάμεσα στα πιο διάσημα ονόματα της παγκόσμιας showbiz και πολλοί επώνυμοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και μοντέλα, έχουν φωτογραφηθεί με το συγκεκριμένο t-shirt σε δημόσιες εμφανίσεις.
Ανάμεσα στους υποστηρικτές του κινήματος είναι ο Charlie Sheen, η Gisele, η Katie Holmes και ο Tom Cruise, ο Justin Bieber, η Shakira, o Bono, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, ο George Clooney και λίστα ανανεώνεται συνεχώς με ηχηρά ονόματα.

Τα συλλεκτικά t-shirts Save Greece πωλούνται προς $100 και όλα τα έσοδα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας.https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9914&stc=1&d=1321332245https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9915&stc=1&d=1321332245https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9916&stc=1&d=1321332245https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9917&stc=1&d=1321332245https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9918&stc=1&d=1321332245https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=9919&stc=1&d=1321332245
https://www.prionokordela.gr/ellada/apati-to-save-greec/

gnx
26-11-11, 12:38
Απο τη σημερινή ημερησία και τα δύο.

Konstantinos E60
26-11-11, 14:26
Απο τη σημερινή ημερησία και τα δύο.

Αν είσαι "καλοαναθρεμένος" και "αμερικανοθρεμένος" δεν ξέρεις Ελληνικές
παροιμίες όπως "η φθήνια τρώει τον παρά.."thumb

kplc16
26-11-11, 14:37
μια γευση απ τα παλια με πολυ προβληματισμο.. 30 χρονια πριν.

https://www.youtube.com/watch?v=IMydKJ_Px2U

ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ.
Αν ημουν τοτε 40 χρονων απλα θα τον πιστευα.
Δε μπορω να κατηγορησω αυτους που εξαπατηθηκαν τοτε.

Driver M
26-11-11, 14:43
"Η φούσκα Παπαδήμου"
https://www.inout.gr/showthread.php?t=92256

pilot
26-11-11, 14:50
μου το έστειλαν με mail...

''Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.
Βάσει ποιάς λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης.
Ενδεικτικά...
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-Οι ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχουν χρέος στο 94% του ΑΕΠ τους.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece ''

Driver M
26-11-11, 15:03
μου το έστειλαν με mail...

''Tα 10 αναπάντητα ερωτήματα ενός καθηγητή του Αριστοτελείου

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Prof. Konstantinos Tokmakidis
Aristotle University of Thessaloniki
Greece ''
Θεωρίες συνωμοσίας...:whistle:

Εύλογα ερωτήματα που βασίζονται στην απλή λογική την οποία μέσω της προπαγάνδας και των αριθμών προσπαθούν να μας κάνουν να λησμονήσουμε.

Monsta
26-11-11, 18:36
Ξέρει άραγε ο καθηγητής για πότε φεύγουν τα 2κ στην Ελβετία;

Μήπως επίσης γνωρίζει ότι στο Όσλο ένα μέτριο διαμέρισμα με 2-3 υ/δ κοστίζει 1.7-2κ / μήνα;

Γιατί ανησυχούν για μας (χαχαχα) ;;; Έλα ντε! Γιατί άραγε;; Αφού είμαστε από τις πιο οργανωμένες χώρες του κόσμου! Η διαφθορά στη χώρα μας είναι εκεί πάνω παρέα με άλλες τριτοκοσμικές χώρες του πλανήτη earth.

Για το 5δ θα ρωτήσω να μάθω, αλλά γιατί έχω την υποψία ότι λέει μλκίες;

Monsta
26-11-11, 18:38
Nice double-post!! F U Tapatalk.

Thomelef
26-11-11, 18:48
προς το παρόν δεν με χαλάει πάντως στο να έχει η νορβηγία τόσο υψηλό επίπεδο διαβίωσης...
ο ένας πελάτης που έβγαλα, χωρίς έκπτωση άκουσε τα κοστολόγια μας και γελούσε...φυσικά στα δείγματα, έδωσε παραγγελεία τα διπλάσια απο αυτά που ήθελε, γιατί του φάνηκαν πολύ φτηνά, και ήθελε να το κάνει ν'αξίζει τον κόπο...
ο δεύτερος που έστειλα προσφορά την τετάρτη, αφού πηρα το μύνημα απο τον πρώτο βέβαια, με αύξηση 10% τα βρίσκει επίσης πολύ χαμηλά...
γουστάρω σκανδιναβία λέμε!!!
έτσι...να ζήσουν τα υψηλά επίπεδα διαβίωσης, να εξάγουμε αβέρτα και άνετα!!!

Stamatis
26-11-11, 19:17
Και η Ντουβλη ειναι "δασκαλα" στα τσιμπουκια.
ο κ καθηγητης ως τοπογραφος που ειναι, μηπως θελει να μας πει και καμμια μετατροπη για ΦΠΕ; Βλεπω εχει αποψη για ολα.

Οχι δανειο/οχι συνταξη/οχι νοσοκομεια/οχι παιδεια/οχι μισθοι.
Δ ε ν ε χ ο υ μ ε λ ε φ τ α λ ε μ ε
Δ ε ν υ π α ρ χ ε ι σ α λ ι ο ο υ τ ε γ ι α τ σ ι χ λ ε ς

Stathis
26-11-11, 19:25
https://www.youtube.com/watch?v=Q_iFKRK4OJ4&feature=related

Stamatis
26-11-11, 20:02
Και η Ντουβλη ειναι "δασκαλα" στα τσιμπουκια.
ο κ καθηγητης ως τοπογραφος που ειναι, μηπως θελει να μας πει και καμμια μετατροπη για ΦΠΕ; Βλεπω εχει αποψη για ολα.

Οχι δανειο/οχι συνταξη/οχι νοσοκομεια/οχι παιδεια/οχι μισθοι.
Δ ε ν ε χ ο υ μ ε λ ε φ τ α λ ε μ ε
Δ ε ν υ π α ρ χ ε ι σ α λ ι ο ο υ τ ε γ ι α τ σ ι χ λ ε ς

Κουραστηκα.
Εγκαταλειπω αυτο το θρεντ.
Γκρινια γκρινια γκρινια.
Με κουρασε.

Monsta
26-11-11, 20:44
Κουραστηκα.
Γκρινια γκρινια γκρινια.
Με κουρασε.

Quadriple thanks πως κάνω αδερφέ;;

A8hnaios
26-11-11, 21:22
Σημερα το πρωι στην Ποσειδώνος....rav4 mk2 εγραφε με τεραστια γραμματα στο πισω παρ μπριζ....''ΕΙΜΑΙ Μ@ΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΗΝ CITIB@NK''

Το είδαν κ άλλοι Γιάννη..!!!!

https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/310766_2364826114115_1054252075_32138584_662275456 _n.jpg

Samaro
27-11-11, 17:17
Nigel Farage [ 22/11 /2011 ]
Ο Γνωστός αντισυμβατικός Βρετανός Ευρωβουλευτής συνεχίζει να τα ψέλνει στην Ευρωβουλή σε Ρομπάι, Μπαρόζο, Ολι Ρεν κλπ.
Να είχαμε μερικούς ακόμα...

https://www.youtube.com/watch?v=7pgHHDl5ILg&feature=player_embedded"]https://www.youtube.com/watch?v=7pgHHDl5ILg&feature=player_embedded

330Ci
27-11-11, 18:21
Για να ευθυμήσουμε λίγο, η Ελλάδα και η 6η δόση... :th_Laie_67-1:

https://www.youtube.com/watch?v=c4l_JMNeOFU"]https://www.youtube.com/watch?v=c4l_JMNeOFU

Κουραστηκα.
Γκρινια γκρινια γκρινια.
Με κουρασε.

Stathis
29-11-11, 10:00
ΟΙ 20 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΣΑΡΟΥΝ ΕΑΝ «ΣΚΑΣΟΥΝ» Τα PIIGS

#20 – Royal Bank of Scotland Group (UK)

PIIGS Exposure: $146. 42 billion

Market Cap: $60. 96 billion

Common Equity: $83. 58 billion

Exposure as % of Common Equity: 175%

#19 – Landesbank Berlin (Germany)

PIIGS Exposure: $13. 11 billion

Market Cap: $5. 60 billion

Common Equity: $7. 31 billion
Exposure as % of Common Equity: 179%

#18 – Barclays (UK)

PIIGS Exposure: $123. 51 billion

Market Cap: $43. 91 billion

Common Equity: $65. 510 billion

Exposure as % of Common Equity: 189%

#17 – Landesbank Baden-Wu?rttemberg (Germany)

PIIGS Exposure: $32. 05 billion

Market Cap: $11. 27 billion

Common Equity: $13. 94 billion

Exposure as % of Common Debt: 230%

#16 – DZ Bank (Germany)

PIIGS Exposure: $24. 69 billion

Common Equity: $10. 34 billion

Exposure as % of Common Equity: 239%

#15 – KBC Bank (Belgium)

PIIGS Exposure: $39. 70 billion

Market Cap: $9. 05 billion

Common Equity: $16. 09 billion

Exposure as % of Equity: 247%

#14 – Credit Agricole (France)

PIIGS Exposure: $192. 06 billion

Market Cap: $29. 97 billion

Common Equity: $65. 50 billion

Exposure as % of Common Equity: 293%

#13 – Deutsche Bank (Germany)

PIIGS Exposure: $140. 61 billion

Market Cap: $49. 73 billion

Common Equity: $43. 02 billion

Exposure as % of Common Equity: 327%

#12 – BNP Paribas (France)

PIIGS Exposure: $280. 96 billion

Market Cap: $79. 91 billion

Common Equity: $78. 43 billion

Exposure as % of Common Equity: 358%

#11 – Commerzbank (Germany)

PIIGS Exposure: $67. 38 billion

Market Cap: $18. 45 billion

Common Equity: $14. 60 billion

Exposure as % of Common Equity: 462%

#10 – Dexia (Belgium)

PIIGS Exposure: $132. 95 billion

Market Cap: $5. 229 billion

Common Equity: $10. 34 billion

Exposure as % of Common Equity: 552%

#9 – Banco Santander (Spain)

PIIGS Exposure: $567. 20 billion

Market Cap: $92. 08 billion

Common Equity: $59. 51 billion

Exposure as % of Common Equity: 953%

#8 – Unicredit (Italy)

PIIGS Exposure: $541. 54 billion

Market Cap: $34. 41 billion

Common Equity: $50. 59 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 070%

#7 – Bank of Ireland (Ireland)

PIIGS Exposure: $102. 43 billion

Market Cap: $1. 39 billion

Common Equity: $7. 40 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 385%

#6 – BBVA (Spain)

PIIGS Exposure: $552. 90 billion

Market Cap: $52. 80 billion

Common Equity: $35. 39 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 566%

#5 – EFG Eurobank Ergasias (Greece)

PIIGS Exposure: $76. 01 billion

Market Cap: $2. 07 billion

Common Equity: $4. 74 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 601%

#4 – Intesa Sanpaolo Group (Italy)

PIIGS Exposure: $607. 03 billion

Market Cap: $51. 06 billion

Common Equity: $37. 07 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 638%

#3 – Banco Popular Espanol (Spain)

PIIGS Exposure: $182. 94 billion

Market Cap: $6. 91 billion

Common Equity: $9. 49 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 927%

#2 – Banca MPS (Italy)

PIIGS Exposure: $290. 98 billion

Market Cap: $7. 96 billion

Common Equity: $6. 24 billion

Exposure as % of Common Equity: 4, 666%

#1 – Allied Irish Banks (Ireland)

PIIGS Exposure: $129. 02 billion

Market Cap: $2. 00 billion

Common Equity: $0. 387 billion

Exposure as % of Common Equity: 33, 352%

Συνολο 20 “εκθεση” στις 20 Τραπεζες: $3916. 49 billion

Καλημερα σας…. :drive:

aristent
29-11-11, 14:22
Επειδη θα ενδιαφερει αρκετο κοσμο αυτη:

#5 – EFG Eurobank Ergasias (Greece)

PIIGS Exposure: $76. 01 billion

Market Cap: $2. 07 billion

Common Equity: $4. 74 billion

Exposure as % of Common Equity: 1, 601%

...μπορει καποιος να μας εξηγησει με απλα ελληνικα τι σημαινει:

....μηπως σημαινει οτι οι 20 ευρ.τραπ. θα πινουν κρασι(κρασαρουν) μεχρι να σκασουν μετα το φαγωμα και των χοιρινων(pigs)???

PANOS-E60
29-11-11, 14:26
Επειδη θα ενδιαφερει αρκετο κοσμο αυτη:

...μπορει καποιος να μας εξηγησει με απλα ελληνικα τι σημαινει:

....μηπως σημαινει οτι οι 20 ευρ.τραπ. θα πινουν κρασι(κρασαρουν) μεχρι να σκασουν μετα το φαγωμα και των χοιρινων(pigs)???

p - portugal
I - ireland
G - Greece
S - Spain

κρασάρουν = > από το αγγλικό crash.

aristent
29-11-11, 14:33
:whistle: PIIGS....λειπει εξηγηση για ενα "I" .....μπηκε και η Ιταλια στα "γουρουνακια"???:thumbsup:

:thnx: εμεις που δεν παρακολουθουμε ζεστα τα πολιτικα θεματα, ειχαμε την εντυπωση οτι δεν υπαρχει προβλημα "σκασιματος"!!!!!..... τουλαχιστον της Ελλαδαρας μας!!!:thumbsup:

Monsta
29-11-11, 14:39
https://www.youtube.com/watch?v=HHwHvKK9ijo&feature=share

Stathis
29-11-11, 14:52
αν δεις φιλε αρη τα κεφαλαια των τραπεζων σε σχεση με τα ομολογα που εχουν στο χαρτοφυλακιο τους, θα καταλαβεις οτι τον εχουμε "πιει" ολοι ομαδικα οταν θα αρχισουν να εγγραφονται οι ζημιες απο τα κουρεματα και τις διαγραφες.

π.χ. για την περιπτωση της eurobank:

εκθεση επι τοις % των κοινων μετοχων: 1.601%

σε ολα αυτα να προσθεσουμε περιπου 25 τρις τα οποια λεγεται οτι ειναι τα "παραγωγα" που ειναι κρυμμενα "κατω απο το χαλι" της ευρωζωνης...
δεδομενου οτι ολες οι τραπεζες ειναι διασυνδεδεμενες μεταξυ τους και δεν ειναι σε καμια περιπτωση εντελως αυτονομες, καταλαβαινουμε οτι το οικοδομημα του τραπεζικου συστηματος παρουσιαζεται αυτη τη στιγμη οπως ενας ουρανοξυστης απο τραπουλοχαρτα...
ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα ε?

https://www.youtube.com/watch?v=6gpYBY6gkDA&feature=related

PANOS-E60
29-11-11, 16:50
χα χα ! Στάθη, τον "φωτισες" τώρα το φίλο μας τον Αρη ...

Λοιπόν, το πιάνω εγώ ξανά όσο πιό απλά γίνεται. Μιά Τράπεζα σήμερα που έχει εκδώσει κοινές μετοχές και είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ, σε σημερινες τιμές, η συνολική της αξία είναι 300.000.000 ευρώ. Η απώλεια ενεργητικού που θα υποστεί από το κούρεμα των ομολόγων του δημοσίου που έχει στην κάβα της είναι 3.000.000.000 ευρώ. Αρα, όταν θα πάρει την κεφαλαιακή ενίσχυση των 3 δις τουλάχιστον που χρειάζεται γιά να συνεχίσει να λειτουργεί, θα εκδώσει νέες κοινές μετοχές αξίας 3 δις ευρώ. Τις μετοχές αυτές θα τις αποκτήσει το δημόσιο. Αρα σε τι ποσοστό γίνεται μέτοχος το δημόσιο στην Τράπεζα αυτή ? 90% !!!

Το παράδειγμα είναι απλουστευτικό της κατάστασης, παίζονται και άλλα πολλά θέματα ταυτόχρονα, όπως τα παράγωγα, τα αποτελέσματα της blackrock γιά τα προβληματικά δάνεια κλπ αλλά ελπίζω να τον φώτισα λίγο τον Αρη, χωρίς εισαγωγικά στη λέξη. :original:

ΥΓ τα νούμερα που γράφω παραπάνω δεν είναι τυχαία πάντως ...

katsaraios
29-11-11, 17:07
μια καρτουλα που ψιλοχρωσταω στην γιουρομπανκ θα "κουρευτει" βρε παιδες ???:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
και οσοι εχουν δανεια εκει (γνωστοι μου 4 ) τι θα παθουν??
Σταθη το πλαισιακι το ανταλασεις με συλλεκτικο μπλουζακι Αλεφαντου??:hystericalbs1:

PANOS-E60
29-11-11, 17:18
Τα δανειάκια δεν θα πάθουν το παραμικρό Γιώργο, τουλάχιστον όσα εξυπηρετούνται. Εκτός και αν επιλέξει κάποιος να περάσει στην άλλη όχθη, του "δεν πληρώνω" ... με όποιες συνέπειες.

Skyline_IS
29-11-11, 17:21
Με κανει εντυπωση οτι σε ολο αυτο το τραπεζικο αλαλουμ ειναι μονο 1 ελληνικη τραπεζα και παρα πολλες γερμανικες...

aristent
29-11-11, 17:24
:shok:...τι το'θελα να "φωτιστω"????...καλα δεν ημουν στα "σκοταδια"!!!

https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/310766_2364826114115_1054252075_32138584_662275456 _n.jpg

Πανο και Σταθη,καλο κακου ετοιμαστε μου μια πινακιδα σαν αυτη για την Eurobank....

S8N
29-11-11, 17:26
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση?

Οι καταθέσεις στην EFG κινδυνεύουν Πάνο? Έχω 28.732.864 ευρώ σε προθεσμιακό από κάτι παράνομες δραστηριότητες και δε θέλω να τα χάσω. Τόσα χρόνια κοπέλες, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλία, παραοικονομία... Κρίμα να πάνε φούντο. Ξέρεις με τι κόπο τα έβγαλα? Φταίω κι εγώ ο μακάκας που δεν τα έστειλα έξω, ήθελα να κάνω τον πατριώτη. Αλλά και τώρα που να τα πάω? Στην Ελβετία θα μου τα φορολογήσουν. Στο Xoνγκ Κονγκ μπορεί να σκάσει τσουνάμι. Στη Σιγκαπούρη καλά είναι? Ε, φανταστικέ Πάνο? :hystericalbs1:

S8N
29-11-11, 17:29
:shok:...τι το'θελα να "φωτιστω"????...καλα δεν ημουν στα "σκοταδια"!!!

Πανο και Σταθη,καλο κακου ετοιμαστε μου μια πινακιδα σαν αυτη για την Eurobank....

Στο 'λεγα ρε να επενδύσεις σε χειροπιαστά πράγματα! Σήκωσε ΤΩΡΑ τα λεφτά και φέρτα να χτίσουμε το σπιτάκι των ονείρων σου μαζί. Το ακίνητο είναι η καλύτερη επένδυση (για το κράτος που θα σε πηδάει στους φόρους). Έλα, έχω καλό ηλεκτρολόγο από Πάτρα! :hystericalbs1:

aristent
29-11-11, 17:29
Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση?

Οι καταθέσεις στην EFG κινδυνεύουν Πάνο? Έχω 28.732.864 ευρώ σε προθεσμιακό από κάτι παράνομες δραστηριότητες και δε θέλω να τα χάσω. Τόσα χρόνια κοπέλες, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο, αρχαιοκαπηλία, παραοικονομία... Κρίμα να πάνε φούντο. Ξέρεις με τι κόπο τα έβγαλα? Φταίω κι εγώ ο μακάκας που δεν τα έστειλα έξω, ήθελα να κάνω τον πατριώτη. Αλλά και τώρα που να τα πάω? Στην Ελβετία θα μου τα φορολογήσουν. Στο Xoνγκ Κονγκ μπορεί να σκάσει τσουνάμι. Στη Σιγκαπούρη καλά είναι? Ε, φανταστικέ Πάνο? :hystericalbs1:

:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

....ψιλικατζης εισαι Αρη!!!!....εγω μιλαω για 12ψηφιο νουμερο!!!!:thumbsup:

S8N
29-11-11, 17:31
:hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

....ψιλικατζης εισαι Αρη!!!!....εγω μιλαω για 12ψηφιο νουμερο!!!!:thumbsup:

Ρε φίλε! Μη μου πεις! Εσύ είσαι ο... Don Tentas? Respect! Όταν βρεθούμε μη με φιλήσεις σταυρωτά!

kplc16
29-11-11, 17:34
Η εμπορικη τραπεζα απο ποια γαλικη εχει εξαγοραστει ; Καποιος να μας το θυμισει;

PANOS-E60
29-11-11, 17:37
Η εμπορικη τραπεζα απο ποια γαλικη εχει εξαγοραστει ; Καποιος να μας το θυμισει;

credit agricole

bill_m3
29-11-11, 17:39
credit agricole

Παίζει να να μας χαιρετίσει γιατί εκεί έχω το στεγαστικό ??? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

kplc16
29-11-11, 17:40
credit agricole

την που τσι σα.

S8N
29-11-11, 17:44
Κάποιοι γκριζομάλληδες εξ' υμών θα 'πρεπε ν' ανησυχούν περισσότερο για το ταμείο τους παρά για την τράπεζά τους!

PANOS-E60
29-11-11, 17:45
Παίζει να να μας χαιρετίσει γιατί εκεί έχω το στεγαστικό ??? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

πολλές πονηρές ερωτήσεις βλέπω απόψε ... χα χα !
Οχι ρε φίλε, ακόμα και να μας χαιρετήσει, το χαρτοφυλάκιο των δανείων της θα εξαγοραστεί από κάποια άλλη Τρέπεζα, λογικά ξένη.
Ηδη γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά αυτό στη δε Αμερική είναι κανόνας εδώ και δεκαετίες. Το πιθανότερο είναι το δάνειό σου να ανήκει ήδη σε ξένη Τράπεζα. Δεν σημαίνει απόλύτως τίποτα αυτό γιά σένα, πληρώνεις κανονικά.

S8N
29-11-11, 17:47
την που τσι σα.

Μη φοβάσαι Νίκο. Θα τα καταφέρουμε.

https://www.skai.gr/files/temp/02E757E29A9723E05027B219273CC76C.jpg

bill_m3
29-11-11, 17:47
Οχι ρε φίλε, ακόμα και να μας χαιρετήσει, το χαρτοφυλάκιο των δανείων της θα εξαγοραστεί από κάποια άλλη Τρέπεζα, λογικά ξένη.
Ηδη γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά αυτό στη δε Αμερική είναι κανόνας εδώ και δεκαετίες. Το πιθανότερο είναι το δάνειό σου να ανήκει ήδη σε ξένη Τράπεζα. Δεν σημαίνει απόλύτως τίποτα αυτό γιά σένα, πληρώνεις κανονικά.

κλαψ κλαψ κλαψ !!!!

Πέρα από την πλάκα, δεν πιστεύω κανένας μας να περιμένει να κλείσει η τράπεζα και να σβηστούν τα χρέη....

Πιο εύκολο είναι να κερδίσουμε 10πλό τζακποτ στο τζόκερ πάρα να γίνει κάτι τέτοιο :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

S8N
29-11-11, 17:51

Δεν περιμέναμε άλλη απάντηση από 'σένα! Σάϊλοκ! Καπιταλιστικό γρανάζι του συστήματος! Άντε μπάξε καμια Individual ποτηροθήκη για τη σαμπάνια στη λιμουζίνα σου κι άσε μας στον πόνο μας!

S8N
29-11-11, 17:53
κλαψ κλαψ κλαψ !!!!

Πέρα από την πλάκα, δεν πιστεύω κανένας μας να περιμένει να κλείσει η τράπεζα και να σβηστούν τα χρέη....

Πιο εύκολο είναι να κερδίσουμε 10πλό τζακποτ στο τζόκερ πάρα να γίνει κάτι τέτοιο :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Πέρα από την πλάκα, κάποιοι εγκέφαλοι πελάτες μου επέλεξαν να πληρώσουν σε δόσεις τα πρόστιμα των ημιυπαιθρίων αντί εφάπαξ με 10% έκπτωση μήπως και στο μεταξύ χρεωκοπήσουμε και παραγραφούν. Καληνύχτα Ελλάδα.

PANOS-E60
29-11-11, 17:56
Κάποιοι γκριζομάλληδες εξ' υμών θα 'πρεπε ν' ανησυχούν περισσότερο για το ταμείο τους παρά για την τράπεζά τους!

Δεν περιμέναμε άλλη απάντηση από 'σένα! Σάϊλοκ! Καπιταλιστικό γρανάζι του συστήματος! Άντε μπάξε καμια Individual ποτηροθήκη για τη σαμπάνια στη λιμουζίνα σου κι άσε μας στον πόνο μας!

αμα δεν τα κάνεις όλα τα θρεντ Π@τανα δεν αντέχεις ρε. Αντε στο άλλο με την Ταμάρα να δεις τι όμορφα περνάει ο χαντες και ο πιτμπουλ ...

S8N
29-11-11, 17:59
αμα δεν τα κάνεις όλα τα θρεντ Π@τανα δεν αντέχεις ρε. Αντε στο άλλο με την Ταμάρα να δεις τι όμορφα περνάει ο χαντες και ο πιτμπουλ ...

Πες μας μια ιστορία για το Μαρτίνο βρε συ Πάνο! :th_Laie_67-1:

PANOS-E60
29-11-11, 18:03
Πες μας μια ιστορία για το Μαρτίνο βρε συ Πάνο! :th_Laie_67-1:

Μόνο από κοντά, γιατί δε βλέπω το Σπύρο online να διαβάσει. :th_Laie_67-1:

hades7
29-11-11, 18:34

ναι περναμε υπεροχα σε λιγο θα γιορτασουμε και την πεντηκοστη τριτη επετειο των 39 χρονων του atsalinou... για οσους την εχασαν στο Λουτρακι τις προαλες

Nino
29-11-11, 18:53
ναι περναμε υπεροχα σε λιγο θα γιορτασουμε και την πεντηκοστη τριτη επετειο των 39 χρονων του atsalinou... για οσους την εχασαν στο Λουτρακι τις προαλες

:hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::worthy::worthy:

kplc16
29-11-11, 19:12

η Ταμαρα ειναι κοντοπου τανη;
Και 2μετρη να 'ναι δε χαλιεμαι.:salias:

PANOS-E60
29-11-11, 19:15
η Ταμαρα ειναι κοντοπου τανη;
Και 2μετρη να 'ναι δε χαλιεμαι.:salias:

δεν ξέρω, θα μας πει ο πιτμπουλ το πρωί. Ελπίζω μόνο να μην είναι στο γούστο του προέδρου, γιατί πάει, τη χάσαμε ...

kplc16
29-11-11, 20:50
:thumbsdown:
Δεν εχει σχεση με διαιτα
https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109108&catid=6

Driver M
29-11-11, 21:57
Ο «κυρίαρχος λαός» και οι υπερασπιστές της νομιμότητας, του Γ. Κατσαμπέκη

Ένα μικρό απόσπασμα:
"μπορούμε να πούμε πως ο κυρίαρχος λαός σε μια δημοκρατία, ή τουλάχιστον σε μια πολιτεία που θέλει να καμώνεται τη δημοκρατική, (υποτίθεται πως) έχει τη δύναμη/εξουσία να αμφισβητεί ανοιχτά ανά πάσα στιγμή τους εκλεγμένους άρχοντές του, σε περίπτωση που θεωρήσει ότι αυτοί παρέκκλιναν ανεπανόρθωτα από την αρχική εντολή που τους εδόθη ή πολιτεύονται ενάντια στις ίδιες τις αρχές του Συντάγματος.[1]

Αλλά ακόμα περισσότερο, έχει τη δύναμη (ίσως και την υποχρέωση σε ορισμένες περιπτώσεις/περιστάσεις) να αμφισβητεί ριζικά και να αλλάζει ακόμα και αυτούς τους ίδιους τους παγιωμένους τρόπους/διαδικασίες λειτουργίας του πολιτεύματος: να βγαίνει στους δρόμους και να ρίχνει κυβερνήσεις, να ανατρέπει νόμους ή ολόκληρα πολιτειακά καθεστώτα, να εξεγείρεται και να οδηγεί σε μια ριζική αλλαγή παραδείγματος."
https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/o-kyriarxos-laos-kai-oi-yperaspistes-tis-nomimotitas-toy-g-katasampeki

Ptboul
30-11-11, 11:51
Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας. Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.

https://simplemangreek.blogspot.com/2011/11/70.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+simpleman6+%28simple+man%29

fanisk
30-11-11, 14:44
ΕΛΤΑ Βαρκιζας και παλι, η ουρα μεχρι εξω στο πεζοδρομιο, 3 κυριες, 2 ταμεια, και η μια κυρια/ταμειο ειναι τοσο αργη που η αλλη εβγαζε τους διπλους (μη πω και τριπλους) πελατες στον ιδιο χρονο. Η 3η δεν εκανε τιποτα εκτος απο το να λεει "καποιος για παραλαβη? Λογαριασμοι απο εκει" .. ολοι λογαριασμους περιμενουμε χτυπα και εσυ καμια εκτυπωση αγαπητη. Πας ή δεν πας ντυμενος καμικαζι με μαντηλι και δυναμιτη ζωσμενο στη μεση να σφιξουν οι κωλοι..

Υστερα Εθνικη, παρακαλω κοιταξτε τη φωτεινη ενδειξη. Τη κοιτας, περιμενεις, ξανα κοιτας, ξαναπεριμενεις, ριχνεις μια γρηγορη ματια στα χαρτια σου και εκεινη τη στιγμη θυμαται το συστημα να σου ριξει ακυρο, να βγεις και να ξαναμπεις. Ανοιγεις τη πορτα, βγαινεις, μπαινεις, και πριν τη κλεισεις παει να χωθει το γεροντακι μαζι σου. Δεν μπαινουμε 2 κυριε μου.. μα χωραμε.. δεν μπαινουμε.. "κλειστε και ξαναβγειτε" το μηχανημα. Ξανα εξω, ξανα μεσα. Μεσα το χαος, αλλος περιμενει με χαρτι αναμονης, αλλος λεει "εεε ημουν πισω απο τον ταδε" χωρις χαρτι, αντε βγαλε ακρη. Τρελα.

Πας στο γραφειο, πως θα στριψεις στο στενο αφου η κιουρια εχει παρκαρει το Mini της πανω στη στροφη και ή θα φας το αμαξι ή αυτην. Κορναρεις 2 φορες κοφτα ισα να προειδοποιησεις, βγαινει ενα κεφαλι απο τη πορτα του καταστηματος, και σε βριζει που κορναρεις, τοσο ασχημα λες και ειχατε προηγουμενα! Παρτο μωρη *******α το αμαξι απο εκει, δεν επιτρεπεται πανω σε στροφη.

Το συμπερασμα μου απο τα παραπανω ειναι πως το δημοσιο παραμενει δημοσιο, πως πρεπει να αρχισω να πληρωνω ηλεκτρονικα για να μη χανω την ωρα μου στις τραπεζες και τα ελτα, πως οι ελληναρες θα παρκαρουν οπου θελουν αρκει να γινει η δουλεια τους και πως χρειαζομαι ενα Niva να τους καβαλαω χωρις να με νοιαζει η ζημια στο προφυλακτηρα.

:thumbsdown:

Kostas_1
30-11-11, 14:48
πρεπει να αρχισω να πληρωνω ηλεκτρονικα

Αυτο Φανη το κανω εδω και 3 χρονια ήδη. Η πιο βολική και ευέλικτη διαδικασια ειναι στη Eurobank.

Της Εθνικης, ειναι κουραστικο και μια δουλευει μια δεν δουλευει, της Αλφα είναι ενα μαρτυριο.

Ptboul
30-11-11, 14:56
Αυτο Φανη το κανω εδω και 3 χρονια ήδη. Η πιο βολική και ευέλικτη διαδικασια ειναι στη Eurobank.

Της Εθνικης, ειναι κουραστικο και μια δουλευει μια δεν δουλευει, της Αλφα είναι ενα μαρτυριο.

Μετά από αποτυχημένες απόπειρες με όλες τις παραπάνω τράπεζες + την Πειραιώς, συνεχίζω το χεράτο. Δε το χω με την τεχνολογία.

fanisk
30-11-11, 14:58

Κωστα δεν εχω ασχοληθει ακομα με αυτο, ουτε και οι δικοι μου. Μου λενε "αστο και αν γινει καποιο λαθος που να τρεχεις μετα να βγαλεις ακρη, με την παρουσια σου τα λυνεις ολα κατευθειαν". Λογω συνηθειας το λενε υποθετω.. τοσα χρονια το καναν ετσι, δεν μπορουν να αλλαξουν συνηθεια. Σου εχει συμβει κατι παρομοιο ή ολα πανε παντα ρολοι? Καποιο λαθος με χρεωσεις ή ο,τι αλλο ?

Ο χρονος που γλυτωνεις σε αναμονη (εφαγα 25 λεπτα στην Εθνικη, 40 στα ΕΛΤΑ) , ευρεση parking (2 κυκλους για ΕΛΤΑ και 4 για Εθνικη και παλι ηταν τοσο μακρια που περπατησα 5 λεπτα..αρα μαζι με τους κυκλους και το πηγαινε-ελα πρεπει να εχασα κανα 20λεπτο) και εξυπηρετηση υπαλληλου (η κυρια στην Εθνικη ειναι γρηγορη, στα Ελτα ασχολιαστο) αξιζει σιγουρα..

Kostas_1
30-11-11, 15:11
Κωστα δεν εχω ασχοληθει ακομα με αυτο, ουτε και οι δικοι μου. Μου λενε "αστο και αν γινει καποιο λαθος που να τρεχεις μετα να βγαλεις ακρη, με την παρουσια σου τα λυνεις ολα κατευθειαν". Λογω συνηθειας το λενε υποθετω.. τοσα χρονια το καναν ετσι, δεν μπορουν να αλλαξουν συνηθεια. Σου εχει συμβει κατι παρομοιο ή ολα πανε παντα ρολοι? Καποιο λαθος με χρεωσεις ή ο,τι αλλο ?

Ο χρονος που γλυτωνεις σε αναμονη (εφαγα 25 λεπτα στην Εθνικη, 40 στα ΕΛΤΑ) , ευρεση parking (2 κυκλους για ΕΛΤΑ και 4 για Εθνικη και παλι ηταν τοσο μακρια που περπατησα 5 λεπτα..αρα μαζι με τους κυκλους και το πηγαινε-ελα πρεπει να εχασα κανα 20λεπτο) και εξυπηρετηση υπαλληλου (η κυρια στην Εθνικη ειναι γρηγορη, στα Ελτα ασχολιαστο) αξιζει σιγουρα..

Κοιτα, τις πληρωμες-μεταφορες-κινησεις κλπ μεσω ιντερνετ, τις κανεις εσυ ΜΟΝΟΣ σου, πότε η ευθυνη ειναι ολη δικη σου αν γινει καποιο λαθος.

Παντως και αυτο διορθωνεται αν σου συμβει, αλλα χρεωνεται με καποιο κοστος (διαφερει αναλογα την πραξη). Το δυσκολο ειναι αν κανεις λαθος σε πληρωμη στο Δημοσιο (πχ ΦΠΑ, φορο, κλπ) αλλα και παλι πιστευω θα υπαρχει διαδικασια διορθωσης.

Αν με ρωτας για περιπτωση να τα εχω κανει εγω σωστα και μετα να εχει γινει λαθος απο το συστημα- οχι δεν τοχω παθει ποτε.

fanisk
30-11-11, 15:13
Κατι αλλο που με προβληματισε, χθες το βραδυ πηγαμε βολτα με τη παρεα μου και γυρισαμε να φαμε στο Ζαχο. Ενα τραπεζι παραδιπλα ηταν μια κυρια με ενα κοριτσακι αρκετα μικρο. Ωραια ντυμενη (για καθιστη) και μαχιμη για την ηλικια της, οταν σηκωθηκε απο το τραπεζι και ειδα τη φουστα της αναρωτηθηκα αν ειναι η μανα της ή οχι.. τοσο κοντη φουστα δεν βλεπεις ουτε σε 20χρονη ντυμενη για μπουζουκια. Φυσικα και γυρισε ολο το μαγαζι μεχρι να μπουν στο αμαξι και φυσικα τους πηραν χαμπαρι και γελουσαν. Ασχημο..
Και πριν πει καποιος "ελα ρε αφου ηταν τουμπανο το milf", βαλτε εσας στη θεση του κοριτσιου, θα βγαινατε με τη μαμα σας ντυμενη ετσι? :shok:

Stathis
30-11-11, 15:21
το thank γιατι το εβαλες παναγιωτη, για την ιστορια του φανη ή για το μινι????:whistle::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Ptboul
30-11-11, 15:22
Φυσικα και γυρισε ολο το μαγαζι μεχρι να μπουν στο αμαξι και φυσικα τους πηραν χαμπαρι και γελουσαν. Ασχημο..
Και πριν πει καποιος "ελα ρε αφου ηταν τουμπανο το milf", βαλτε εσας στη θεση του κοριτσιου, θα βγαινατε με τη μαμα σας ντυμενη ετσι? :shok:

Τα γέλια δεν τα κατανοώ, αλλά με την περιγραφή που έκανες σπεύδω

https://3.bp.blogspot.com/-JcN84xlri5k/TfDUxd4UkpI/AAAAAAAAGpI/1v06KCiYE3Q/s1600/onomasies+wc.jpg

edit: [/QUOTE]το thank γιατι το εβαλες παναγιωτη, για την ιστορια του φανη ή για το μινι????[/QUOTE]

Με πρόλαβες Στάθη και με πήρες κ χαμπάρι:hystericalbs1:

kplc16
30-11-11, 15:26
Κατι αλλο που με προβληματισε, χθες το βραδυ πηγαμε βολτα με τη παρεα μου και γυρισαμε να φαμε στο Ζαχο. Ενα τραπεζι παραδιπλα ηταν μια κυρια με ενα κοριτσακι αρκετα μικρο. Ωραια ντυμενη (για καθιστη) και μαχιμη για την ηλικια της, οταν σηκωθηκε απο το τραπεζι και ειδα τη φουστα της αναρωτηθηκα αν ειναι η μανα της ή οχι.. τοσο κοντη φουστα δεν βλεπεις ουτε σε 20χρονη ντυμενη για μπουζουκια. Φυσικα και γυρισε ολο το μαγαζι μεχρι να μπουν στο αμαξι και φυσικα τους πηραν χαμπαρι και γελουσαν. Ασχημο..

στη θεση του παιδιου σιγουρα δε θα ηθελα να ειμαι.
Με το συμπαθιο ποσο χρονων ηταν περιπου το milf;Γιατι αν ηταν κανα 30αρι χαλαλι του.
Καμια φωτογραφια δε μπορεσες να βγαλεις με το κινητο;Να σου πω για το αν εισαι υπερβολικος.

Stamatis
30-11-11, 15:35
Το θρεντ αυτό ανακτά το ενδιαφέρον μου.
Δια θρεντ ιζ ρελεβαντ του Μάη ιντερεστς.

fanisk
30-11-11, 15:55
το thank γιατι το εβαλες παναγιωτη, για την ιστορια του φανη ή για το μινι????:whistle::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

:hystericalbs1:

Τα γέλια δεν τα κατανοώ, αλλά με την περιγραφή που έκανες σπεύδω

Τα γελια ηταν τυπου "πω πω μανα κοιτα πως σε καυλαντιζει ολο το μαγαζι, ειδες κοριτσακι μου ποσο θεα μανα εχεις?" Δεν ηταν το κλασσικο γελακι αμηχανιας, ειχε αυτο της πονηριας.

στη θεση του παιδιου σιγουρα δε θα ηθελα να ειμαι.
Με το συμπαθιο ποσο χρονων ηταν περιπου το milf;Γιατι αν ηταν κανα 30αρι χαλαλι του.
Καμια φωτογραφια δε μπορεσες να βγαλεις με το κινητο;Να σου πω για το αν εισαι υπερβολικος.

Πρεπει να ηταν 40φευγα απο το προσωπο και την ηλικια του κοριτσιου. Οχι δεν εβγαλα φωτογραφια. Λιγο παραπανω βαψιμο, μποτες μεχρι το γονατο, μαυρο καλσον, φουστα ανυπαρκτη και αρκετες ορμονες στο στηθος :hystericalbs1:. Αν την εβλεπες μονη της θα ελεγες μπραβο της, αλλα με τη κορη (αν ειναι τελικα, αλλα ολοι αυτο υποθεσαμε) τη λυπηθηκα, τι παραδειγμα δινει σε τοσο μικρη ηλικια? Το παιδι σου βγαζεις εξω, δεν κανεις κοντρα με τις φιλες σου στο ντυσιμο..

Stamatis
30-11-11, 15:59

Τα γελια ηταν τυπου "πω πω μανα κοιτα πως σε καυλαντιζει ολο το μαγαζι, ειδες κοριτσακι μου ποσο θεα μανα εχεις?" Δεν ηταν το κλασσικο γελακι αμηχανιας, ειχε αυτο της πονηριας.

Πρεπει να ηταν 40φευγα απο το προσωπο και την ηλικια του κοριτσιου. Οχι δεν εβγαλα φωτογραφια. Λιγο παραπανω βαψιμο, μποτες μεχρι το γονατο, μαυρο καλσον, φουστα ανυπαρκτη και αρκετες ορμονες στο στηθος :hystericalbs1:. Αν την εβλεπες μονη της θα ελεγες μπραβο της, αλλα με τη κορη (αν ειναι τελικα, αλλα ολοι αυτο υποθεσαμε) τη λυπηθηκα, τι παραδειγμα δινει σε τοσο μικρη ηλικια? Το παιδι σου βγαζεις εξω, δεν κανεις κοντρα με τις φιλες σου στο ντυσιμο..
1ον Αν ήταν κοντή, έπρεπε να με ενημερώσεις.
2ον Το παιδί αυτο σε 10 χρόνια θα είναι στο Ποπ Αηντολ η στο Ελλάδα έχεις ταλέντο
3ον πρόκειται για τη γνωστή μιλφ 2 σε ένα. Όταν σιτεψει η μαμά πιάσεις στασιδι στην κόρη.

fanisk
30-11-11, 16:00
1ον Αν ήταν κοντή, έπρεπε να με ενημερώσεις.
2ον Το παιδί αυτο σε 10 χρόνια θα είναι στο Ποπ Αηντολ η στο Ελλάδα έχεις ταλέντο
3ον πρόκειται για τη γνωστή μιλφ 2 σε ένα. Όταν σιτεψει η μαμά πιάσεις στασιδι στην κόρη.

1,70κατι πρεπει να ηταν :th_Laie_67-1:

Stamatis
30-11-11, 16:01
Ξενερωμα.

fanisk
30-11-11, 16:06
Σορρυ Σταματη!

S8N
30-11-11, 16:37
Πολύ libido ο Σταμάτης τελευταία. Αν συνεχίσει έτσι, προβλέπω φέτος η βασιλόπιτα του club να μοιάζει μ' εκείνες τις τούρτες στα bachelor parties. Χαρά που θα κάνει ο Σερίφης (και το Ηθών)!

PANOS-E60
30-11-11, 16:45
Μπορεί να παρέμβει ο ξενέρωτος γιά να δώσει μιά πληροφορία πρακτικής φύσεως και χρήσιμη ?

Τα συστήματα web banking είναι εξαιρετικά ασφαλή. Της Εθνικής δεν το έχω δει αλλά της Eurobank και της Πειραιώς είναι εξαιρετικά user friendly και ΑΣΦΑΛΗ. Tα χρησιμοποιώ 10 ολόκληρα χρόνια γιά τα πάντα, πληρωμές, μεταφορές, εμβασματα εντός και εκτός Ελλάδας, Χρηματιστήριο (!), και άλλα πολλά λιγότερο δημοφιλή. Μηδέν πρόβλημα ποτέ μου. Δεν ξέρω τι θα πει ουρά από το 2001. Και τα δύο συστήματα έχουν διεθνή βραβεία ποιότητας και ασφάλειας συναλλαγών.

Ενδεικτικές χρεώσεις : πληρωμή ΔΕΗ 0,30 ε. Πληρωμή τηλεπ/νωνιων 0 ε. Εμβάσματα εσωτερικού 0,30 ε, εμβάσματα εξωτερικού 2 ε, πληρωμές ασφαλιστικών εταιρειών 0 ε.

Πάτε ακόμα στην Τράπεζα ?

sorry γιά το ο/t.

stamatis m3 e30
30-11-11, 16:47
αν καταλαβα μιλαγατε για internet banking?αν περασεις λεφτα σε ιδιωτη και κανεις λαθος το νουμερο του λογαριασμου τοτε δεν μπορεις να αναιρεσεις.μετα μονο αν ειναι καλος ανθρωπος αυτος που του περασες τα λεφτα και στα ξαναγυρισει. αναιρεσει εντολης μονο σε πληρωμη στο δημοσιο γινετε.....

μια φορα ειχα περασει στον μηχανικο μου αντι για 1000 ευρω ....10000!!!!! ευτυχως που ηταν σε γνωστο και μου τα περασε πισω....

PANOS-E60
30-11-11, 17:01
αν καταλαβα μιλαγατε για internet banking?αν περασεις λεφτα σε ιδιωτη και κανεις λαθος το νουμερο του λογαριασμου τοτε δεν μπορεις να αναιρεσεις.μετα μονο αν ειναι καλος ανθρωπος αυτος που του περασες τα λεφτα και στα ξαναγυρισει. αναιρεσει εντολης μονο σε πληρωμη στο δημοσιο γινετε.....

μια φορα ειχα περασει στον μηχανικο μου αντι για 1000 ευρω ....10000!!!!! ευτυχως που ηταν σε γνωστο και μου τα περασε πισω....

Σταμάτη, το σύστημα εκτελεί τη συναλλαγή σε 3 βήματα. Πριν την ολοκληρώσεις σου δίνει το χρόνο να διπλο-τριπλοτσεκάρεις τι έχεις καταχωρήσει.

S8N
30-11-11, 18:51
Μπορεί να παρέμβει ο ξενέρωτος γιά να δώσει μιά πληροφορία πρακτικής φύσεως και χρήσιμη ?

Τα συστήματα web banking είναι εξαιρετικά ασφαλή. Της Εθνικής δεν το έχω δει αλλά της Eurobank και της Πειραιώς είναι εξαιρετικά user friendly και ΑΣΦΑΛΗ. Tα χρησιμοποιώ 10 ολόκληρα χρόνια γιά τα πάντα, πληρωμές, μεταφορές, εμβασματα εντός και εκτός Ελλάδας, Χρηματιστήριο (!), και άλλα πολλά λιγότερο δημοφιλή. Μηδέν πρόβλημα ποτέ μου. Δεν ξέρω τι θα πει ουρά από το 2001. Και τα δύο συστήματα έχουν διεθνή βραβεία ποιότητας και ασφάλειας συναλλαγών.

Ενδεικτικές χρεώσεις : πληρωμή ΔΕΗ 0,30 ε. Πληρωμή τηλεπ/νωνιων 0 ε. Εμβάσματα εσωτερικού 0,30 ε, εμβάσματα εξωτερικού 2 ε, πληρωμές ασφαλιστικών εταιρειών 0 ε.

Πάτε ακόμα στην Τράπεζα ?

sorry γιά το ο/t.

Πάμε ακόμα τράπεζα γιατί:

α) Βρίσκουμε ευκαιρία να ρητορεύσουμε στους γύρω μας με αφορμή την καθημερινότητα και την οικονομική κρίση.

β) Βρίζουμε τους αριστερούς παρέα με τους συνταξιούχους που πολέμησαν στο Γράμμο και οι οποίοι έχουν τα νεύρα τους γιατί έπεσε κούρεμα στην επικουρική.

γ) Γδύνουμε με τα μάτια μας κάθε τι γένους θηλυκού που μπαινοβγαίνει.

δ) Διασκεδάζουμε μ' εκείνους που στριμώχνονται δυο-δυο στην πόρτα ασφαλείας, τους ανυπόμονους που δεν περιμένουν ν' ανοίξει το πράσινο λαμπάκι αλλά και όσους εισέρχονται με ρεπούμπλικο, μαύρα γυαλιά και κράνος.

δ) Όταν έρθει η σειρά μας, σκύβουμε πάνω από το ντεκολτέ της κοπέλας στο ταμείο.

ε) Φεύγοντας παίρνουμε διπλότυπο. Έχεις πάει σε δημόσια υπηρεσία να δώσεις εκτυπωμένο χαρτί από e-banking? "Παρακαλώ περάστε από το κατάστημα να σας βάλει σφραγίδα, αυτό μπορεί να το φτιάξει οποιοσδήποτε στο word". Amateurs.

Σιγά μη το σοβάρευες το thread εσύ.

PANOS-E60
30-11-11, 19:06
χα χα χα χα ! Παραδίνομαι :thumbsup:

aristent
30-11-11, 19:06
Πολύ libido ο Σταμάτης τελευταία. Αν συνεχίσει έτσι, προβλέπω φέτος η βασιλόπιτα του club να μοιάζει μ' εκείνες τις τούρτες στα bachelor parties. Χαρά που θα κάνει ο Σερίφης (και το Ηθών)!

α) ....
β) .....

δ) ......

δ) Όταν έρθει η σειρά μας, σκύβουμε πάνω από το ντεκολτέ της κοπέλας στο ταμείο.

ε) ......

Εσυ που λες για την λιμπιντο του Προεδρου!!!

Kostas_1
30-11-11, 20:11

α) Βρίσκουμε ευκαιρία να ρητορεύσουμε στους γύρω μας με αφορμή την καθημερινότητα και την οικονομική κρίση.

β) Βρίζουμε τους αριστερούς παρέα με τους συνταξιούχους που πολέμησαν στο Γράμμο και οι οποίοι έχουν τα νεύρα τους γιατί έπεσε κούρεμα στην επικουρική.

δ) Διασκεδάζουμε μ' εκείνους που στριμώχνονται δυο-δυο στην πόρτα ασφαλείας, τους ανυπόμονους που δεν περιμένουν ν' ανοίξει το πράσινο λαμπάκι αλλά και όσους εισέρχονται με ρεπούμπλικο, μαύρα γυαλιά και κράνος.

ε) Φεύγοντας παίρνουμε διπλότυπο. Έχεις πάει σε δημόσια υπηρεσία να δώσεις εκτυπωμένο χαρτί από e-banking? "Παρακαλώ περάστε από το κατάστημα να σας βάλει σφραγίδα, αυτό μπορεί να το φτιάξει οποιοσδήποτε στο word". Amateurs.

Το εχω κανει εγω με πληρωμες σε εφορια, κανενα προβλημα.

Κατα τα αλλα συμφωνω, αλλα τα προτιμω στη καφετέρια στο χρονο που θα γλιτώσω :)

bill_m3
30-11-11, 20:33
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=427402&cid=4

E ρε τι κάνει η κρίση!!

Μέχρι και ξύλο τρώμε από τις γυναίκες μας!!!

Stathis
30-11-11, 21:01
https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=427402&cid=4

E ρε τι κάνει η κρίση!!

Μέχρι και ξύλο τρώμε από τις γυναίκες μας!!!

:th_Laie_67-1:

Ptboul
02-12-11, 12:26
https://news247.gr/oikonomia/oikonomika/to_dolario_ethniko_nomisma_ths_elladas.1518693.htm l

Z4 DCT
05-12-11, 12:18
Ακίνητα: Εξι νέοι φόροι το 2012:shok:

1. Eνιαίο Tέλος Aκινήτων του έτους 2009.

2. Έκτακτη εισφορά ακινήτων του έτους 2009.

3. Φόρος Aκίνητης Περιουσίας του 2010.

4. Φόρος Aκίνητης Περιουσίας του 2011.

5. Έκτακτο Eιδικό Tέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για το 2011.

6. Έκτακτο Eιδικό Tέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για το 2012.

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112778773

Ptboul
05-12-11, 12:26
Ακίνητα: Εξι νέοι φόροι το 2012:shok:

1. Eνιαίο Tέλος Aκινήτων του έτους 2009.

2. Έκτακτη εισφορά ακινήτων του έτους 2009.

3. Φόρος Aκίνητης Περιουσίας του 2010.

4. Φόρος Aκίνητης Περιουσίας του 2011.

5. Έκτακτο Eιδικό Tέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για το 2011.

6. Έκτακτο Eιδικό Tέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για το 2012.

Έχω χάσει τη μπάλα πια. Φέρτε μου να πληρώσω! Γουστάρω μείωση μισθού, Φόρους ακίνητης περιουσίας, φόρους κινητής περιουσίας, φόρους, φόρους, φόρους, κουράγιο, κάποια στιγμή θα ψοφήσω, κάντε λίγο υπομοΝή.

Stamatis
05-12-11, 12:37
Και ενω τρεχουμε ολοι με τους φορους, οι λεχριτες των Σκοπιων μπαινουν στο ΝΑΤΟ με τα τσαρουχια με το ονομα Μακεδονια.
Α ρε πστη μου.
Γουσταρεις να λεγεσαι Μακεδονας;
Να σου στειλω την ελληνικη ταυτοτητα με κουριερ το 3ο Σωμα;
Καθομαστε και μας κανει μαθηματα ιστοριας μια χωρα ξεφτιλα.
Εικοσι χρονια σφαλιαρες τρωμε.
Ενα κρατος με "κοκοβια" θα ειχε ηδη "εκδημοκρατισει" το κωλοχωρι.

kplc16
05-12-11, 12:47
@Σταματης

Που να ζουσες και θεσσαλονικη.Να βλεπεις ολη μερα σκοπιανες πινακιδες.

Driver M
05-12-11, 13:29
Μην τρελαίνεστε παιδιά.

Η Χάγη δεν αποφάσισε τίποτα καθοριστικό για την ονομασία των Σκοπίων, ούτε άλλαξε κάτι στα όσα μέχρι πρότινος ίσχυαν.
"Οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν επηρεάζουν τις διαδικασίες επίλυσης του ονόματος. Υπήρξε απόφαση να γράφεται FYROM, με την υποσημείωση μέχρι να λυθεί το θέμα της ονομασίας.

Μπορεί να ονομάζονται όπως θέλουν και με το συνταγματικό τους όνομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτό από τους διεθνείς οργανισμούς και ότι θα αντικαταστήσει την επίσημη από τα Η.Ε ονομασία. "
https://www.inout.gr/showthread.php?t=92690

Εν ολίγοις και Ακαπούλκο να θέλουν να αποκαλούνται, πρόβλημά τους. Ο υπόλοιπος πλανήτης, τουλάχιστον επίσημα, FYROM θα τους λέει.
Καλή η προπαγάνδα από κάτι παπαγαλάκια που θυμήθηκαν ξαφνικά το θέμα των Σκοπίων (το οποίο είναι πολύ σημαντικό γενικά, αλλά όσον αφορά στη Χάγη είναι σχεδόν ασήμαντο) για να μας αποπροσανατολίσουν από τα σοβαρά καθημερινά προβλήματα, αλλά μέχρι εκεί.

Οι αποφάσεις ούτε αρνητικές για τη χώρα μας ήταν, αλλά έτσι κι αλλιώς η Χάγη δεν είναι αρμόδια για την ονομασία ενός κράτους, οπότε εκ των πραγμάτων δεν αναμενόταν κάτι συνταρακτικό από τις αποφάσεις αυτές, σε αντίθεση με ότι έκαναν τον κόσμο να πιστεύει κάποιοι "δημοσιογράφοι".

Stamatis
05-12-11, 13:34
αρη
Βαλε στο google macedonia και πες μου τι σου βγαζει.
Οτι και να αποφασισουν τα δικαστηρια η τα νομικα χαρτια, το παιχνιδι εχει ληξει.

Driver M
05-12-11, 13:53
αρη
Βαλε στο google macedonia και πες μου τι σου βγαζει.
Οτι και να αποφασισουν τα δικαστηρια η τα νομικα χαρτια, το παιχνιδι εχει ληξει.
Δεν αντιλέγω. Απλά αυτό ισχύει χρόνια τώρα.
Η τρομοκρατία όμως που πήγαν να περάσουν τα ΜΜΕ σχετικά με τη Χάγη είναι εντελώς ανυπόστατη και αποπροσανατολιστική.

Επίσης, μην εθελοτυφλούμε νομίζοντας πως τα Σκόπια έχουν τη δύναμη (πολιτική και οικονομική) να επιβάλλουν, έστω στην κοινή γνώμη, το όνομα Μακεδονία.
Πίσω από τα Σκόπια κρύβονται σίγουρα πολύ μεγαλύτερα συμφέροντα, τα οποία και στηρίζουν τέτοιες κινήσεις.

PANOS-E60
05-12-11, 14:00
Λίγη ανάλυση γιά το που βρισκόμαστε σήμερα ... από τον "καγγελάριο".

1) Πιθανή η αποτυχία του «κουρέματος» αλλά και της διάλυσης...

Οι επόμενες λίγες μέρες κρίνουν την τύχη του ευρώ, άρα της ευρωζώνης, της Ευρώπης και λόγω της βέβαιης «καραμπόλας» και αλληλεξάρτησης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, την παγκόσμια οικονομία.

Η σύνοδος της 8ης-9ης Δεκεμβρίου στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα ορίσει το πλαίσιο δρομολόγησης της επιβίωσης η διάλυσης του ευρώ.

Εντός των ορίων αυτών των εξελίξεων και αναλόγως της τροπής που θα έχουν αυτές κατά περιόδους, καλούμαστε να διαχειριστούμε την ελληνική χρεοκοπία και μεταβολή του καταρρέοντος ελληνικού πολιτισμικού και οικονομικού μας υποδείγματος...

Η μεγάλη εικόνα

Σίγουρα υπάρχουν εγγενείς ανισορροπίες τόσο της αρχιτεκτονικής του ευρώ που έχουν φτάσει στα όριά του όσο και του παραδείγματος της παγκοσμιοποίησης, που επί δυο τρεις, αλλά με μεγαλύτερη ένταση την τελευταία δεκαετία μεταφέρει θέσεις εργασίας, από τον ανεπτυγμένο κόσμο στον αναπτυσσόμενο.

Μικρές χώρες όμως, όπως η Ελλάδα, καλό είναι να τις παρακολουθούν για να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που δημιουργούν ή να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες. Καλό είναι όμως να μην έχουν την αυταπάτη πως μπορούν να τις σταματήσουν, είτε κλείνοντας τα σύνορα στην οικονομική δραστηριότητα, είτε επιστρέφοντας στην δραχμή, είτε κλείνοντας απλώς τα αυτιά και τα μάτια.

Η κρίση έφερε την σύγχυση και η σύγχυση ανέσυρε από το βυθό του περιθωρίου διάφορες παράδοξες οικονομικές και πολιτικές θεωρίες που εξηγούν την ιστορία σαν αποτέλεσμα μιας εξ αρχής συνωμοσίας και προτείνουν σε γενικές γραμμές σαν τιμωρία, της μοιχείας που νομίζουν πως πράττει η ιστορία σε βάρος μας, με τον ευνουχισμό μας...

Η μικρή εικόνα...

Εντός των επόμενων εβδομάδων πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με βάση την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου συν όποιες τροποποιήσεις επιβάλει η σύνοδος στα τέλη της εβδομάδας που τρέχει.

Η τελευταία σύνοδος του Γιούρογκρουπ έχει δώσει στον υπουργό οικονομικών το πράσινο φως να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις εντός του Δεκεμβρίου για τις «Ρήτρες Συλλογικής Δράσης». Οι ρήτρες αυτές θα προβλέπουν τους όρους με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Με απλά λόγια, θα ορίζουν το ποσοστό της συμμετοχής των εθελοντών που θα καθιστά υποχρεωτικό για την υπόλοιπη μειοψηφία της συμμετοχής στην αναδιάρθρωση.

Όπερ, αν π.χ. το 51% των ομολογιούχων συμφωνήσει, αυτό καθίσταται υποχρεωτικό και για το υπόλοιπο 49%. Φυσικά και ενδέχεται να υπάρξουν προσφυγές των μετόχων εναντίον των θεσμικών επενδυτών που θα αποδεχτούν αυτή τη ρύθμιση, αλλά αυτό είναι θέμα της επόμενης μέρας...

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με εναλλακτική διέξοδο μια υποχρεωτική χρεοκοπία, και κούρεμα πολύ υψηλότερο της τάξης π.χ. του 80%.

Οι αντισυμβαλλόμενοι καλούνται να σταθμίσουν τις δυο εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και να αποφασίσουν. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως κάποιους εξ αυτών τους συμφέρει η δεύτερη λύση καθώς συνιστά βέβαιο πιστωτικό γεγονός και θα εισπράξουν τις ενδεχόμενες απώλειες από τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα περίφημα CDS.. Το όλο θέμα όμως έχει πολλές παραμέτρους των οποίων οι συνέπειες δεν μπορούν να προβλεφθούν επ’ ακριβώς…

Κάποιος που θέλει να έχει μια γενική εικόνα όμως θα πρέπει να γνωρίζει πως σε περίπτωση συμφωνίας της εθελοντικής αναδιάρθρωσης το τελικό όφελος της χώρας θα εξαρτηθεί περισσότερο από το επιτόκιο του νέου χρέους και λιγότερό ίσως από το ονομαστικό «κούρεμα»…

Υποχρεωτικό «κούρεμα»

Στην πιθανότητα που αναγκαστούμε να πάμε σε υποχρεωτικό «κούρεμα», μεγαλύτερο του εθελοντικού, οι παρενέργειες θα έχουν να κάνουν με τις νομικές εμπλοκές αυτής, καθώς οι δανειστές θα προσφύγουν εναντίον της χώρας και θα την ταλαιπωρούν για δεκαετίες...

Επειδή ακούγονται πολλά, στις περιπτώσεις αυτές με βάση τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν κινδυνεύει κυρίως η περιουσία του ελληνικού δημοσίου εκτός των συνόρων και όχι η περιουσία ιδιωτών...

Βέβαια μια μονομερής πράξη εκ των υστέρων που ζημιώνει κάποιον, μπορεί να προκαλέσει αντίστοιχες μονομερείς πράξεις άλλων χωρών εναντίων της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών, οπότε πάλι εισερχόμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα.

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος εμείς να πράξουμε ό,τι μας συμφέρει σε απόλυτη συνεννόηση με τους εταίρους μας στη μεγάλη οικονομική οντότητα που είναι η Ευρωζώνη, η οποία μπορεί να επιβάλει στις διεθνείς συναλλαγές αποφάσεις που δεν μπορούμε να επιβάλουμε εμείς. Αποτελεί μια ισχυρή ασπίδα το ευρώ και ας υπάρχουν φωνές λόγω αγκύλωσης που εστιάζουν μόνο στα μειονεκτήματά του.

Η αδυναμία ενός υποχρεωτικού «κουρέματος» έγκειται πως για τις αγορές θα δρομολογούσε την προεξόφληση και άλλων χρεοκοπιών άμεσα με πρώτες εκείνες του νότου της Ευρωζώνης. Άρα, ενδεχομένως θα προκαλούσε ένα οικονομικό Αρμαγεδδώνα στις διεθνείς αγορές με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Φυσικά μικρές χώρες σαν κι εμάς, με διαλυμένες οικονομίες θα δεχόντουσαν μεγαλύτερα πλήγματα από μια τέτοια εξέλιξη, την οποία επιδιώκουν είτε ανόητοι κερδοσκόποι οι οποίοι εκτιμούν πως θα έβγαιναν ενισχυμένοι από το ξαναμοίρασμα της οικονομικής τράπουλας την επόμενη μέρα, είτε ανόητοι «επαναστάτες» της άκρας δεξιάς και αριστεράς οι οποίοι θεωρούν την οσμή των «πτωμάτων» καλό περιβάλλον για τη ενίσχυση του ρόλου και της εξουσίας του...

Τι περιμένουμε

Με βάση τις λογικές συνέπειες των τάσεων που έχουν διαμορφωθεί από τη σύνοδο της 8-9ης Δεκεμβρίου περιμένουμε αναδιάρθρωση της χρηματοοικονομικής αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης με εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας στα πλαίσια μιας δημοσιονομικής πειθαρχίας. Στην βάση αυτής της συμφωνίας και δέσμευσης θα δημιουργηθούν οι δίοδοι για μια πιο αποφασιστική παρέμβαση της ΕΚΤ στην κρίση.

Η Ελλάδα δεν είναι απλά χρεοκοπημένη αλλά βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι εξελίξεις εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα ορίσουν αν θα παραμείνουμε εντός ευρώ και αν την προσπάθεια ανόρθωσης της επόμενης μέρας θα την κάνουμε μόνοι μας χωρίς πόρους ή με βάση κάποιο ευρωπαϊκό σχέδιο "Μάρσαλ"...

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Τούτο σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να κινούμαστε με βάση τη θέση που θέλει να έχει ο καθείς εξ ημών στο τραπέζι της επόμενης μέρας...

Κατά συνέπεια όσο δεν έχουν οριστικοποιηθεί αυτά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο ασφαλείς, είναι οι καταθέσεις, τα ακίνητα, οι μετοχές τα ομόλογα που αγοράστηκαν στο 40% της αξίας τους και όλα τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

Παρατηρώντας πάντως τους μικροπολιτικούς ορίζοντες των κομμάτων που βρίσκονται στη δύση τους, την αποδοχή των αριστερών φλυαριών και τον στραβισμό των συνδικάτων του δημοσίου το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος είναι πως έχουμε δρόμο μέχρι τον πάτο της κρίσης...

Δυστυχώς δεν μπορεί να μας σώσει μονομερώς, ούτε η Γερμανία με όσους υφυπουργούς Ελλάδας και να ορίσει, ούτε η ΕΚΤ όσο χρήμα και να τυπώσει. Μόνοι μας πρέπει να βγούμε από το «βούρκο» της συνεχιζόμενης αύξησης των δαπανών του κράτους για χάριν της πελατείας και επίσης μόνοι μας πρέπει να διορθώσουμε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο που μας οδηγεί αμετάκλητα πλέον σε «βουλγαροποίηση» του βιοτικού επιπέδου...

Οι επόμενες εβδομάδες κρίνουν τις επιλογές που θα μείνουν ανοιχτές για την χώρα μας...

2) Στάση προεξόφλησης...

Οι αγορές την εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα προσπαθήσουν να προεξοφλήσουν τις αποφάσεις την συνόδου στα τέλη της εβδομάδας.

Αν υπάρξει πράσινο φως για δυναμικότερη παρέμβαση της ΕΚΤ οι αγορές θα αποκτήσουν καύσιμα για ανοδική αντίδραση, ανάλογα με την έκταση και τη διάρκεια αυτής της παρέμβασης.

Για τις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τοπίου μετά την σύνοδο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ζούμε ενδιαφέρουσες στιγμές οι οποίες θα γίνουν πιο ενδιαφέρουσες αν αποφύγουμε ως χώρα τα χειρότερα πριν δούμε τα καλύτερα και ας πιάσουμε το σφυγμό των αγορών όταν ξεκινήσουν να προεξοφλούν αυτή την αλλαγή πορείας.

Stamatis
05-12-11, 14:04
Επρεπε να εχει γινει διαφορετικα η πολιτικη σε αυτο το θεμα.
Οπως ολα ομως εγινε στο "ποδι".
Οποτε τωρα κλαιμε πανω απο χυμενο γαλα (ξανα).

Τεσπα, ειμαι ιδιαιτερα ευαισθητος με αυτο το θεμα, αλλα οπως και με ολα, θα το καταπιω.

Nino
05-12-11, 16:25
Δυστυχως ολοκληρος ο πλανητης μονο fyrom δεν αποκαλει το κρατος των σκοπιων.
Αντε και σε καμια διεθνη διοργανωση οταν εκ παραδρομης μπαινει το ονομα Μακεδονια το διορθωνουν μετα απο τις εντονες διαμαρτυριες μας.
Αλλα η πολιτικη μας ξεκιναει και σταματαει σε τετοιου ειδους διαμαρτυριες μονο.
Δεν ειναι μονο εικοσι χρονια αυτο το προβλημα ειναι πολα περισσοτερα, χρονια που οι κυβερνησεις "αυνανιζονταν" και πηγαν χαμενα ενω οι αρβανιτοσλαβοτουρκογυφτοι "εχτιζαν" προφιλ καταγωγης και ιστορια ψευδη.
Αργοτερα και με τη διαλυση της Γιουγκοσλαβιας η εξωτερικη μας πολιτικη εμενε στο να βγαζουμε star Ελλας οσες δηλωναν μεγαλοφωνα οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη.
Θεσαμε υπο συζητηση το αυτονοητο! Συμφωνιες κατω απο τα τραπεζια και Εθνικη προδοσια ιδια με αυτη στα πετρινα χρονια, γιατι απο εκει ξεκιναει το προβλημα και οι επεκτατικες τους βλεψεις ( μη χεσω τωρα μια κουτσουλια να μας κανει τσαλιμακια και να μπαινουμε σε διαδικασια συζητησεων)
Εμεις ομως ειμασταν large και οικονομικη βοηθεια τους διναμε και επενδυσεις σωρηδον, ωστε να βοηθαμε και τον ΟΑΕΔ των σκοπιων.
Ακομα και σημερα αντι να τους ελεγχουμε πληρως οικονομικα ,βγαινουν και μας κοροιδευουν.
Τεσπα για να μη πω πολλα, τα οποια οι περισσοτεροι και ειδικα οι νοτιοι φιλοι δεν τα γνωριζουν μιας και η ιστορια στην Ελλαδα τα "απεφυγε"με τακτ.
Αλλα ειπαμε σε ολο τον κοσμο την ιστορια την εγραψαν οι νικητες εκτος απο την Ελλαδα!!
Για οποιον εχει χρονο ας ψαξει να δει τι ειναι αυτο το περιβοητο Μακεδονικο ζητημα και τοτε θα καταλαβει πολλα πραγματα!!!

fanisk
05-12-11, 16:33
Σημερα με πηρε ενας Καλογιαννιδης τηλ. απο το νουμερο 213 0095922 να μου πει πως παιρνει απο την Alpha Bank, και να με ενημερωσει πως η χρεωστικη μου θα γινει bonus card σαν τις πιστωτικες, θα λαβω τη νεα καρτα σε 15 μερες. Αφου στην αρχη του τηλ. με ζητησε με το ονοματεπωνυμο μου, μετα με ρωτησε παλι πως με λενε, ποιανου ειμαι, ημερομηνια γεννησης κλπ. Δεν απαντησα σε καμια απο τις ερωτησεις, ακομα και στο ονοματεπωνυμο του λεω αφου πριν το ειπατε..
Λεει δεν θελετε να πειτε? Λεω οχι. Μου λεει ενταξει θα σας τα λεω εγω και θα μου λετε αν ισχυει. Λεω παμε καλα, δεν δινω τετοια στοιχεια απο το τηλ, θα παω στο τοπικο υποκαταστημα! Μετα απο 5-10 δευτερολεπτα τυπου "πες οχι δεν λεω, ρε πες οχι δεν λεω" το κλεισα.

Τι ηθελε αυτος παλι? Το νουμερο στο google δεν βγαζει τιποτα. Scam ηταν ή θα βγαζαν πιστωτικη στο ονομα μου με τηλεφωνικη επιβεβαιωση στοιχειων?

nikos1400
05-12-11, 16:39
Σημερα με πηρε ενας Καλογιαννιδης τηλ. απο το νουμερο 213 0095922 να μου πει πως παιρνει απο την Alpha Bank, και να με ενημερωσει πως η χρεωστικη μου θα γινει bonus card σαν τις πιστωτικες, θα λαβω τη νεα καρτα σε 15 μερες. Αφου στην αρχη του τηλ. με ζητησε με το ονοματεπωνυμο μου, μετα με ρωτησε παλι πως με λενε, ποιανου ειμαι, ημερομηνια γεννησης κλπ. Δεν απαντησα σε καμια απο τις ερωτησεις, ακομα και στο ονοματεπωνυμο του λεω αφου πριν το ειπατε..
Λεει δεν θελετε να πειτε? Λεω οχι. Μου λεει ενταξει θα σας τα λεω εγω και θα μου λετε αν ισχυει. Λεω παμε καλα, δεν δινω τετοια στοιχεια απο το τηλ, θα παω στο τοπικο υποκαταστημα! Μετα απο 5-10 δευτερολεπτα τυπου "πες οχι δεν λεω, ρε πες οχι δεν λεω" το κλεισα.

Τι ηθελε αυτος παλι? Το νουμερο στο google δεν βγαζει τιποτα. Scam ηταν ή θα βγαζαν πιστωτικη στο ονομα μου με τηλεφωνικη επιβεβαιωση στοιχειων?

Φυλαγε τα ρουχα σου...
thumb

Driver M
05-12-11, 17:22
Η έφοδος του Δ΄ Ράιχ του Γ. Δελαστίκ

"Η γερμανική κυβέρνηση, αφού οδήγησε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης σχεδόν να μην είναι πλέον σε θέση να δανειστούν από τις ιδιωτικές τράπεζες με λογικά επιτόκια, τώρα απαιτεί να της παραδώσουν την οικονομική κυριαρχία τους για να τις «διασώσει». Ας μην έχουμε αυταπάτες. Σε πρώτη τουλάχιστον φάση, τόσο οι πολιτικές ηγεσίες όσο και οι οικονομικές ελίτ των χωρών της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να υποκύψουν και να αποδεχθούν τους όρους του Βερολίνου.

Διαφωνούν οι λαοί της Ευρώπης όμως με αυτή την υποταγή. Πρώτα πρώτα γιατί η παράδοση στο Τέταρτο Ράιχ φέρνει πείνα, μιζέρια, εξαθλίωση. Αν ισχύσουν οι γερμανικοί όροι, ευρώ θα σημαίνει δυστυχία. Οι πολίτες της Ευρώπης έχουν κάθε λόγο να αντιδράσουν στην καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου και θα αντιδράσουν. Θα ανατρέψουν τις κυβερνήσεις συνεργατών των Γερμανών."
https://www.inout.gr/showthread.php?t=92674

Monsta
06-12-11, 11:32
https://www.youtube.com/watch?v=j6szSpFqB0I&feature=share

https://i.imgur.com/KB7Pw.gif

Monsta
06-12-11, 11:36
Brutally straightforward, ε Πάνο ?

gnx
06-12-11, 11:43
Nigga, opinions are like assholes, everybody has one.

Βγαίνει λοιπόν ενας τύπος, ο οποίος αυτοαποκαλείται independent trader, και κάνει τον έξυπνο λέγοντας ότι έχει και σχέδιο(;) πως να πλουτίσει απο την πτώση των αγορών παίρνοντας directional bets. Αυτοί είναι οι πρώτοι οι οποίοι καίγονται.

Και επειδή είναι και ασημαντίδης δεν εχει βήμα στο CNBC ή στο Bloomberg αλλά βγαίνει σε εκπομπή του BBC.

Και κάνει και μια αναφορά στην Goldman Sachs επειδή είναι και πιασάρικο αυτόν τον καιρό, πρώτο όνομα στη μαρκίζα.

PANOS-E60
06-12-11, 12:13
Brutally straightforward, ε Πάνο ?

δεν μπορώ να δω tube από τη δουλειά Κώστα, το απόγευμα σπίτι.

A8hnaios
06-12-11, 14:31
https://a.media.newsbomb.gr/items/cache/0c4f7fd0f08a9cbc75f59c683a0318f8_XL.jpg?t=13230847 32

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο κομμάτι του real estate ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδας, εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που «κυκλοφόρησαν» ευρέως, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Ιερά Σύνοδος έχει στα χέρια της πρόταση για αξιοποίηση της έκτασης που έχει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, που θεωρείται και μάλλον έτσι είναι, το ακριβότερο σημείο γης της χώρας, αυτή τη στιγμή.
Η πρόταση προέρχεται από επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ, κι έτσι εξηγείται και το ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει εκεί ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσφάτως.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία ενός υπερ-σύγχρονου τουριστικού καταλύματος, κατά τα πρότυπα του «Κόστα Ναβαρίνο» στη Μεσσηνία, το οποίο θα μπορούσε να συνδυάσει πολλές υπηρεσίες για το σύνολο της Αττικής.
Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα ίδια κεφάλαια από το Κατάρ θα μπορούσαν να δουν ακόμα και την εξαγορά του Αστέρα της Βουλιαγμένης, στην περίπτωση που η Εθνική Τράπεζα αποφάσιζε κάποια στιγμή στο μέλλον να τον πουλήσει.
Έτσι, θα δημιουργούνταν ένας τεράστιος ενιαίος υπερπολυτελής τουριστικός χώρος, μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.
Εννοείται ότι η επένδυση θα είναι αρκετών δισ. ευρώ και εννοείται ότι πέραν του Κατάρ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κι άλλων χωρών.
Λέγεται, για παράδειγμα, ότι για την περίπτωση έχει ενδιαφερθεί και αμερικανικό fund, αλλά κι ένα επενδυτικό σχήμα από την Ευρώπη.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη συγκεκριμένη περίπτωση η Εκκλησία έχει να περιμένει πολύ μεγάλα οφέλη, τα οποία σε καιρό κρίσης μπορεί να αποδειχθούν πολλαπλώς σημαντικά, για την ίδια αλλά και για την κοινωνία ευρύτερα.

πηγη (https://www.newsbomb.gr/)

Monsta
06-12-11, 14:51
έκτασης που έχει στο Λαιμό της Βουλιαγμένης,

Above the law pr!cks. Οι σφραγίδες που είναι ακόμα τούρκικες...

S8N
06-12-11, 15:12
Απαραίτητο το ...θαύμα των Χριστουγέννων

Μειωμένα κατά 13,3% τα δημόσια έσοδα το Νοέμβριο, πτώση 5% στο 11άμηνο

https://news.in.gr/economy/article/?aid=1231140611

Το μόνο που ξέρω είναι πως πριν ένα μήνα πλήρωσα το τέλος ακινήτων και σήμερα ήρθε η επόμενη δόση! Merry χυσ' μας everyone!

hades7
06-12-11, 15:29
να ταν να χε μονο αυτο στην παραλια η εκταση που στεγαζεται το "ακρωτηρι" ειναι επισης δικια της και νοικιαζεται 25000 ευρω το μηνα....

A8hnaios
06-12-11, 15:38
Η πρώτη Απόφαση, που έλαβε ο κύριος Πάγκαλος, ως Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως Παπαδημίου, ανακαλούσε «αυτοδίκαια από 11.11.2011» τις αποσπάσεις και τους διορισμούς των Ειδικών Συμβούλων, Ειδικών Συνεργατών και Μετακλητών Υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στο Πολιτικό Γραφείο του «ομωνύμου» του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Και η αμέσως επόμενη, δεύτερη Απόφαση (ληφθείσα από κοινού με τον έτερο των «Διοσκούρων» Αντιπροέδρων) εγκρίνει την «Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως και ενιαίων θέσεων Ειδικών Συμβούλων – Συνεργατών, Μετακλητών Διοικητικών Υπαλλήλων και Αποσπασμένων Υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημόσιου Τομέα», από την οποία (σύσταση του παγκάλειου Πολιτικού Γραφείου) προκαλείται ετήσια επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά τι υψηλότερη των 800.000 ¤. Το αντιπροεδρικό δίδυμο εντυπωσιασμένο, προφανώς, από την εκπληκτική (αθόρυβη και αόρατη) δουλειά του εν λόγω Πολιτικού Γραφείου, κατά την διαρρεύσασα διετία, το επανιδρύει πανηγυρικά, για να συνεχίσει, και στην εποχή της τρισυποστάτου γερμανοεπιτηρούμενης Κυβερνήσεως, το (μηδενικό) έργο του… Άλλωστε, τώρα που εξασφαλίστηκε η διαβόητη «6η δόση», τι ψυχή έχουν 800 ψωροχιλιάρικα μπροστά στην επανίδρυση του κυβερνητικού «κηφηνείου»;

πηγη (https://olympia.gr/)

A8hnaios
06-12-11, 16:10
Στις τράπεζες - και μέσω αυτών στα μονοπώλια, στους βιομήχανους...

στους εφοπλιστές, στους πλουτοκράτες - από την έναρξη της κρίσηςέως σήμερα έχουν διατεθεί:
1) 28 δισ. από τη ΝΔ

Με το νόμο 3723/2008 δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν οι τράπεζες από το κράτος τις ακόλουθες ενισχύσεις:
5 δισ. ευρώ σε μετρητά.
8 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τα καταθέτουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και λαμβάνουν ισόποση χρηματοδότηση, με πολύ χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1%.
15 δισ. ευρώ σε δάνεια που μπορούν να συνάψουν οι τράπεζες με τρίτους, δάνεια που, επίσης, έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

2) 80 δισ. από το ΠΑΣΟΚ

Με το Μνημόνιο (νόμος 3845/2010), αλλά και με τους νόμους που ακολούθησαν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα δεν παρέλειψαν να επιβάλουν μια νέα μεγάλη και προκλητική χρηματοδότηση των τραπεζών από το κράτος, ως εξής:
10 δισ. ευρώ σε μετρητά από το νεοϊδρυόμενο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο σκοπός του οποίου - κατά το μνημόνιο - είναι «να διατηρήσει τη σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χορηγώντας ίδια κεφάλαια με τη μορφή των προνομιούχων μετοχών». Τα 10 δισ. ευρώ προήλθαν από τα 110 δισ. της χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τρόικα, για τα οποία ο ελληνικός λαός πληρώνει με μειώσεις μισθών, συντάξεων, χαράτσια κλπ.
15 δισ. ευρώ σε δάνεια από τρίτους με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για την πρόβλεψη του μνημονίου περί επαύξησης των αρχικών 15 δισ. ευρώ που προβλέπονταν από το νόμο 3723/2008 της ΝΔ, τα οποία πλέον έγιναν 30 δισ. ευρώ.
25 δισ. ευρώ σε επιπλέον δάνεια από τρίτους, πάλι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με το νόμο που ψηφίστηκε λίγους μήνες μετά το μνημόνιο, στις 3 Σεπτέμβρη 2010 (ν. 3872/2010, άρθρο 7).
30 δισ. ευρώ με ειδική ρύθμιση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, που ψήφισαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., τον Απρίλη του 2011.

3) 60 δισ. ευρώ από τη συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»

Στις 21 Νοέμβρη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, συζητήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε στις 14 Σεπτέμβρη και προέβλεπε αρχικά την παροχή εγγύησης του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας για κάλυψη πιστώσεων ύψους 30 δισ. προς τις τράπεζες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι μετά από πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας, το προβλεπόμενο ποσό αυξήθηκε στα 60 δισ. ευρώ!

Συγκεντρωτικά, λοιπόν:

Με το νέο αυτό «πακέτο» που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Παπαδήμου, τα κεφάλαια που έχουν πάει σε τράπεζες με τη μορφή μετρητών, εγγυήσεων κ.λπ., φρόντισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.,

να έχουν φτάσει πλέον στα 168 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό
- το οποίο αφορά ενισχύσεις μέσω «εθνικών ταμείων» και στο οποίο δεν περιλαμβάνονται τα πάνω από 100 δισ. ευρώ που έχουν πάει στις τράπεζες μέσω των παράλληλων μηχανισμών της ΕΚΤ -

α) ξεπερνά κατά 53% όλο το δάνειο του πρώτου μνημονίου, το οποίο δεν έχει εκταμιευτεί παρά κατά το ήμισυ,

β) ξεπερνά κατά 30% το ποσό του δανείου του δεύτερου μνημονίου, πριν καν αυτό ακόμα υπάρξει!

Είναι προφανές:

Λεφτά- για κάποιους -υπάρχουν...

πηγη (https://www.epikaira.gr/home.html)

PANOS-E60
06-12-11, 19:54
Ενας ακόμα αδιάβαστος λαικιστής αρθρογραφεί ... (Αντώνη δεν αναφέρομαι σε σένα)

Εχει καταλάβει ο τύπος τι είναι Τράπεζα και τι ρόλο βαράει σε τούτη τη μίζερη ζωή ? Εχει 100 ευρώ κατάθεση σε κάποια ή τα φυλάει κάτω από το μαξιλάρι όταν πληρώνεται ? Μήπως νομίζει ότι τράπεζα είναι το θησαυροφυλάκιο κάποιου μαύρου καπιτάλα καιφαλαιούχου τοκογλύφου που έχει τα χρυσάφια στην υπόγα και κάθε βράδυ τα μετράει να δει αν αυγατίσανε ενώ τη μέρα ψάχνει κορόιδα να τα δανείσει με 10% το μήνα ?

Οι ελληνικές τράπεζες διέπραξαν τη μεγάλη αμαρτία να δανείσουν το ελληνικό κράτος αγαπητοί μου φίλοι και αυτό πληρώνουν σήμερα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν βρει πολύ πιό αποδοτικό τρόπο να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους. Τα επικίνδυνα δάνεια που έδωσαν τα περασμένα χρόνια δεν τα θεωρώ αμαρτία διότι ο λόγος που σήμερα δεν εξυπηρετούνται οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ύφεση παρά στα λαθασμένα κριτήρια αξιολόγησης.

Τι προσπαθούν λοιπόν σήμερα να σώσουν οι μηχανισμοί που δίνουν ρευστό στις τράπεζες ? Καταρχήν τις ιδιωτικές καταθέσεις ! Εχει κανείς αντίρρηση σε αυτό ? Μήπως είναι λάθος και θα θέλαμε να δούμε σκηνές Αργεντινής 2001 ? Πειτε με τρομολάγνο αν θέλετε, δείτε όμως τα ρεπορτάζ του Αυγερόπουλου, είναι δικακτικά. Δεύτερον, προσπαθούν να διασώσουν τον πιό νευραλγικό μηχανισμό λειτουργίας της οικονομίας. Μπορεί σήμερα το τραπεζικό σύστημα να κάνει τη δουλειά του με τρόπο υποτυπώδη, όσο του επιτρέπει η ελάχιστη ρευστότητα που διαθέτει τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά καλώ τον καθένα να αναλογιστεί τη ζωή του, χωρίς τις τραπεζικές λειτουργίες.

Είναι πολύ εύκολο να αναθεματίζουμε τους κακούς τραπεζίτες που τρώνε παρέα με τους πολιτικούς, που ζουν ζωή μαχαραγιάδων και δεν έχουν ιδέα πως τα βγάζει πέρα ο απλός λαός. Ξέρουμε όμως ότι σήμερα βρισκόμαστε στην παραμονή της απώλειας της ιδοκτησίας των μαγαζιών τους ? Οτι έχουν γράψει ζημιές δισεκατομμυρίων στα κεφάλαιά τους και στο τέλος τους παίρνουν και τα ίδια τους τα μαγαζιά ? Δεν καλώ κανέναν να τους λυπηθεί, έχουν στην άκρη αρκετά γιά να ζήσουν πολύ καλά οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Μην είμαστε μονόπλευροι όμως, τα λεφτά τους επένδυσαν σε τούτη τη χώρα και δούλεψαν πολύ και μεγάλο κίνδυνο ανέλαβαν. Τώρα πληρώνουν και πληρώνουν ακριβά.

Τα λεφτά που δίνουν οι ξένοι γιά τις ελληνικές τράπεζες δεν είναι γιά να αυγατίσουν οι τραπεζίτες τις περιουσίες τους, αυτοί πάει τελειώσανε, μέρες μετράνε. Στόχος της στήριξης αυτής είναι να κρατηθεί ζωντανός ο μηχανισμός και να ξανακάνει τη δουλειά του σωστά γυρνώντας το χρήμα από τα αδρανή χέρια στα δραστήρια και τανάπαλιν.

Ο λαικισμός να έχει και όρια !

gnx
06-12-11, 20:01
Ενας ακόμα αδιάβαστος λαικιστής αρθρογραφεί ... (Αντώνη δεν αναφέρομαι σε σένα)

Οι ελληνικές τράπεζες διέπραξαν τη μεγάλη αμαρτία να δανείσουν το ελληνικό κράτος αγαπητοί μου φίλοι και αυτό πληρώνουν σήμερα,

Και για την ακρίβεια Πάνο, "υποχρεώθηκαν" με διάφορους τρόπους να αγοράζουν ότι έβγαζε ο ΟΔΔΗΧ.

Driver M
06-12-11, 21:14
Eγώ το μόνο που θα πω για τις τράπεζες είναι πως στην Ευρωζώνη το ενεργητικό τους για το 2010 ήταν 43 τρις ευρώ ενώ το ΑΕΠ όλων των χωρών που την απαρτίζουν 10 τρις.
Και άλλο ένα στοιχείο.
Το 1980 η αξία των παγκόσμιων χρηηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων ήταν 12 δις δολλάρια, ή το 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Το 2005 ξεπέρασε τα 140 τρις φτάνοντας το 300% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 2007 έφτασε το 350%.

Πώς οι τράπεζες έχουν βρει τόσα χρήματα που δανείζουν όλο τον πλανήτη και το ενεργητικό τους είναι περισσότερο απ'ότι το ΑΕΠ ολόκληρων χωρών (και μάλιστα της Ευρωζώνης που περιλαμβάνει τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη) είναι απορίας άξιο για εμένα.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φούσκας, τότε τι είναι?

Τώρα για τα λεφτά που (υποτίθεται ότι) δίνουν οι ξένοι για την τόνωση των τραπεζών, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι οι καταθέσεις των πολιτών.
Εκτός του ότι θα τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο, αν οι τράπεζές καταρρεύσουν και συμπαρασυρθεί και η χώρα, τότε θα χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια και θα πάρουν (αν γίνει κι αυτό) πίσω ψίχουλα.
Δίνουν μερικά χρήματα λοιπόν για να μην τα χάσουν όλα.
Αν τους ενδιέφεραν τόσο πολύ άλλωστε οι καταθέτες, δεν θα φρόντιζαν να συρικνώσουν τόσο τα εισοδήματα ώστε πλέον να καθίσταται αδύνατο να έχει κάποιος λίγα λεφτά στην άκρη.
Δεν μπορεί από τη μια να μας τα παίρνουν με ό,τι μέσο δύνανται και από την άλλη να νοιάζονται για τις (ανύπαρκτες πια, τουλάχιστον απλών πολιτών) καταθέσεις.

Μπορούν να ειπωθούν πολλά ακόμα για το θέμα των τραπεζών και το ρόλο τους, αλλά θα χρειαστούν μέρες.
Αναμφισβήτητα οι τράπεζες είναι απαραίτητες για το υπάρχον σύστημα, αυτό όμως δε σημαίνει ούτε πως δεν έχουν υπερκέρδη μέσω ασύστολης κερδοσκοπίας, ούτε ότι δεν υπάρχουν πλασματικά κεφάλαια που δεν εξηγούνται ούτε επιστημονικά ούτε με την απλή λογική, ούτε πολλά ακόμα.

Stathis
06-12-11, 21:17
μια ειναι η λυση, η επανασταση του προλεταριατου! :thumbsup: :warriorsmiley: :rally:

Driver M
06-12-11, 21:34
μια ειναι η λυση, η επανασταση του προλεταριατου! :thumbsup: :warriorsmiley: :rally:
Μα γιατί να γίνει επανάσταση?
Όλα καλά δεν πάνε στον πλανήτη και την Ελλαδίτσα πιο συγκεκριμένα?:whistle:
Άλλωστε οι τράπεζες είναι φίλοι μας...σαν τους Γερμανούς ένα πράμα.:original:

Nino
06-12-11, 21:53
εγω παλι λεω.. να φτιαξουμε μεσα απο το φορουμ τον πρωτο ευρωπαικο οικο αξιολογησης
sitamatis & fans
να χτυπησουμε τις αγορες!!

Thomelef
06-12-11, 22:12
Εώς πάλι λέω να κάνουμε φυλλο και φτερό τα αυτοκίνητα μας, και να φτιάξουμε την μεγαλύτερη αποθήκη ανταλλακτικών στην Ευρώπη για BMW...
Έχουμε καμμιά 40αρα μοτέρ από την σειρά s μονάχα...
Και του παξιμαδιου το γρασο θα έχουμε.

Driver M
06-12-11, 22:20
Εώς πάλι λέω να κάνουμε φυλλο και φτερό τα αυτοκίνητα μας, και να φτιάξουμε την μεγαλύτερη αποθήκη ανταλλακτικών στην Ευρώπη για BMW...
Έχουμε καμμιά 40αρα μοτέρ από την σειρά s μονάχα...
Και του παξιμαδιου το γρασο θα έχουμε.
Kαλύτερα να τα κρατήσουμε όπως είναι.

Τώρα που από 116 μέχρι Μ6 θα είναι τούρμπο, τα δικά μας θα γίνουν συλλεκτικά!

kplc16
06-12-11, 22:24
φανταζομαι μετα απο 30 χρονια (αν ζω) να λενε τα νεαρα παιδια της γειτονιας ο κυρ-Νικος εχει ατμοσφαιρικο εξακυλινδρο ελικοφορο μπεμπιδι.
Αρχοντας θα ειμαι ρε κεραταδες.Σε σας τα λεω με τα τουρμπο και τα κομπρεσερ.

Stathis
07-12-11, 08:23
Χρειάζεται και να διαλαλούν την ανεπάρκειά τους;

«Ο Ξέρξης, μας λέει ο παλιός μύθος, νικήθηκε γιατί ήταν υβριστής, γιατί έκαμε αυτή την υπέρογκη πράξη: μαστίγωσε τη θάλασσα.

ΓιΆ αυτό βρήκε στη θάλασσα τον όλεθρό του. ΣΆ αυτό το στοιχείο που μολονότι είναι πάντα ταραγμένο και δεν ησυχάζει ποτέ, αναζητά πάντα την ισορροπία, το ζύγιασμα»... Αυτά έγραφε ο Γιώργος Σεφέρης σε ένα παλιό δοκίμιο.

Είναι αλήθεια πως το μαστίγωμα της θάλασσας από τους υπηκόους του Μεγάλου Βασιλιά έχει μείνει στην ιστορία σαν μνημείο αλαζονείας ή βλακείας κατΆ άλλους... Έβαλε να την μαστιγώσουν για να την εκδικηθεί για την τρικυμία που έγινε αιτία να βουλιάξουν τα πολεμικά του πλοία ή για να την εξαναγκάσει να ηρεμήσει.

Οι αγορές όμως και η πραγματική οικονομία μοιάζουν με τη θάλασσα, άλλοτε έχουν τον αέρα πρίμα, άλλοτε έχουν άπνοια και άλλοτε τρικυμία. Δεν έχει νόημα να τις αντιμετωπίσει με το μαστίγιο κάποιος ή να τις διατάζει...

Το συμβάν...

Χθες έλαβε χώρα τριμερής συνάντηση της ΟΤΟΕ, των εκπροσώπων της γαλλικής BNP Paribas και του υφυπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτσούκου.

Η γαλλική τράπεζα αποφάσισε να κλείσει τα υποκαταστήματα που έχει στην Ελλάδα και να αποσυρθεί από τη χώρα λόγω δυσμενούς συγκυρίας, απολύοντας προσωπικό περί τα 100 άτομα που απασχολούσε στην χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει μάχες για την αντιμετώπιση της πιο δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Σε αυτήν τη συγκυρία δεν μπορούμε να ανεχθούμε αιφνιδιαστικές ενέργειες σε βάρος εργαζομένων από επιχειρήσεις, που επένδυσαν και κέρδισαν στη χώρα μας.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ακόμα ούτε δυσφήμιση της χώρας μας, ούτε των ελληνικών επιχειρήσεων και των τραπεζών, που δίνουν μάχες επιβίωσης.

Η απόφαση της BNP Paribas να διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να απολύσει τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Καλούμε την τράπεζα να αναθεωρήσει αυτήν την απόφασή της και να εξασφαλίσει την εργασία στους εργαζόμενους.

ΣΆ αυτή τη κατεύθυνση η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που έχει στη διάθεσή της.

Μετά την σημερινή συνάντηση και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν από τη πλευρά του Υπουργείου Εργασίας, του Εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών και από τους εκπροσώπους των εργαζομένων θα περιμένουμε εντός ευλόγου χρόνου μια νέα αναθεωρημένη απάντηση από την ηγεσία της Τράπεζας».

Ο κ. Υφυπουργός, παλιός συνδικαλιστής και δημόσιος υπάλληλος με τριτοκοσμικές σοσιαλιστικές αντιλήψεις, όπως όλο το κληροδότημα του Ανδρέα Παπανδρέου, πιστεύει πως θα πετύχει να ματαιώσει την έξοδο της γαλλικής τράπεζας:

Με τις ηθικές παραινέσεις του τύπου αφού βγάλατε χρήματα παλιά τώρα οφείλετε να μείνετε να πληρώνετε ζημιές.

Με το επιχείρημα πως επειδή η χώρα δίνει τη μάχη της επιβίωσης όλοι οφείλουν να θυσιάσουν μέρος των κεφαλαίων τους, σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Ή γιατί σε αυτή την ώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε αιφνιδιαστικές κινήσεις. Οπότε, σε άλλες ώρες τις ανεχόμαστε...

Ή γιατί δεν μπορούμε να δεχτεί τη δυσφήμηση της χώρας από ξένους. Βέβαια μεγαλύτερη δυσφήμηση από την ανικανότητα και τη βλακεία, ειδικά όταν αυτή προωθείται στην ανώτερη ιεραρχία της εξουσίας, δεν υπάρχει, αλλά φευ...

Ή μήπως όχι...

Ο καθένας με βάση την κοινή λογική μπορεί να πιστέψει πως κανένας δεν είναι τόσο αδαής που να πιστεύει πως φανφάρες σαν αυτές της ανακοίνωσης του υφυπουργού, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Άρα, ο υφυπουργός μας, απλά χαϊδεύει τα αυτιά των απολυμένων και των άλλων που θα απολυθούν οσονούπω, προκειμένου να εξασφαλίσει τα ψηφαλάκια στις επικείμενες πρόωρες εκλογές και μετά βλέπουμε...

Ο υφυπουργός δεν διανοείται πως οι 100 απολυμένοι της γαλλικής τράπεζας, μαζί με το ένα εκατομμύριο ανέργους και το άλλο ένα εκατομμύριο που θα προστεθεί τους επόμενους μήνες, μπορεί να φτάσουν ποτέ στο συμπέρασμα πως είναι άνεργοι σε μια χρεοκοπημένη χώρα γιατί μας κυβερνάνε άνθρωποι σαν τον κ. Κουτσούκο.

Παιδιά του κομματικού σωλήνα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ ή έχουν να δουλέψουν από το Ά80 που εισήλθαν στο δημόσιο και ο μόνος τρόπος που έχουν μάθει να πολιτεύονται είναι λέγοντας πομπώδεις βλακείες και εκτελώντας εγκληματικές πελατειακές δεσμεύσεις.

Βέβαια, αδικούμε τον κ. υφυπουργό καθώς είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης ενός μηχανισμού και ο πρώτος τροχός, ο πρώην πρωθυπουργός π.χ. έτρεχε στη Λιβύη του Καντάφι να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα λίγους μήνες πριν ο μακελάρης της ερήμου ανατραπεί και λινσαριστεί...
Πως δουλεύει ο κόσμος...

Ο έχων κοινή λογική θα μπορούσε να υποθέσει πως η γαλλική τράπεζα, σωστά ή λάθος, δεν έχει σημασία, εκτιμά πως τα επόμενα 10 χρόνια η παρουσία της στην Ελλάδα δεν θα βγάζει ούτε τα έξοδα παραμονής και λειτουργίας, οπότε σκοπεύει να διαθέσει του πόρους που θα ξόδευε εδώ σε κάποια άλλη αγορά με καλύτερες προοπτικές.

Οι τράπεζες, όπως οι επιχειρήσεις εν γένει, μοιάζουν με τους ανθρώπους. Ενεργοποιούνται με ιδιοτελή κριτήρια που αποσκοπούν κυρίως στο κέρδος. Η παραγωγή πλούτου και κοινωνικής ευημερίας που προκύπτουν από το κυνήγι του κέρδους, αποτελούν δευτερογενές αποτέλεσμα και όχι αρχικό στόχο.

Επειδή το δευτερογενές αποτέλεσμα είναι περισσότερο και σημαντικότερο από την αρχική επιδίωξη, οι ανεπτυγμένες κοινωνίες με διάφορες παραλλαγές και όρους έχουν επιλέξει αυτό το οικονομικό μοντέλο.

Η κρατικοδίαιτη και παρασιτική αριστερή ιδεολογία που κυριάρχησε και κυριαρχεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση, πορεύτηκε με την ενοχοποίηση του κέρδους και του επιχειρείν.

Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν χιλιάδες παραγωγικές βιομηχανίες της χώρας αφήνοντας τον κόσμο στο δρόμο και την ελληνική αγορά έρμαιο των εισαγωγών.
Αντί να καταλάβουν τι συμβαίνει και να δημιουργήσουν πλαίσιο κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων, προσπάθησαν να κάνουν το κράτος βιομήχανο στήνοντας κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες ξόδευαν περισσότερα απΆ ό,τι αν έδιναν σε κάθε άνεργο ένα μισθό χωρίς να κάνει τίποτα. Το μόνο που κατάφεραν είναι να κάνουν κάποιους παρακοιμώμενους της λαϊκής εξουσίας πλούσιους.

Οι επιχειρήσεις αυτές ήταν χρεοκοπημένες πριν ξεκινήσουν και τροφοδοτούνταν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος τροφοδοτούνταν από το δανεισμό.

Αν και ακραιφνείς Κενσιανιστές όλοι αυτοί, κυρίως γιατί έχουν ακούσει πως η συνταγή του συνίσταται στην δημιουργία ελλειμμάτων και την σπατάλη χρήματος για να αυξηθεί η ζήτηση, γνωρίζουν ελάχιστα από τον οικονομολόγο. Κυρίως δε, αγνοούν την φράση του Κέυνς που υποστηρίζει πως: «Η οικονομική ευημερία εξαρτάται υπερβολικά από την πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα που είναι ευχάριστη στον μέσο επιχειρηματία».
Τριάντα χρόνια, όποιος επιχειρηματίες δεν ενέδωσε στην διαφθορά και την συναλλαγή με τους κομματικούς «κατσαπλιάδες», αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο και να φύγει.

Μοιραία καταλήξαμε σαν βάρκα που έχασε τα κουπιά της να οδηγούμαστε στα βράχια. Πάνω στην βάρκα κάποιοι ανόητοι που παριστάνουν τους καπετάνιους ή τους λοστρόμους, δίνουν εντολές στη θάλασσα να αλλάξει συμπεριφορά γιατί θα την τιμωρήσουν...

Είναι φανερό γιατί δεν γλυτώνουμε την κατάρρευση...

2) Αναμείνατε στο ακουστικό σας...

Οι αγορές προεξοφλούν κάποια σημαντική απόφαση στην σύνοδο κορυφής της εβδομάδας που τρέχει. Μέχρι την Παρασκευή το αργότερο λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την νευρική αυτή θετική προεξόφληση. Μετά αναλόγως τις αποφάσεις...

Στα καθΆ ημάς η αγορά παραμένει νεκρή. Και θα παραμείνει έτσι μέχρι να διαμορφωθεί στην κοινωνία ρεύμα ανάδειξης πολιτικής ηγεσίας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και την παρακμή.
Πριν συμβεί αυτό, μην εκπλαγείτε αν δείτε την αριστερά να «φουντώνει» και να φεύγουν στο εξωτερικό, όχι μόνο οι καταθέσεις, αλλά και οι γκαρνταρόμπες...

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα, να έχει ένα πόρο τόσο ισχυρό που να τροφοδοτεί ένα μοντέλο εξουσίας που μπορεί να στηριχτεί επί μακρόν σε μια οικονομία που δεν μπορεί να παράγει τίποτα, εκτός από δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές. Μετά από μερικούς μήνες ακροαριστερής διακυβέρνησης δεν θα στερέψει μόνο η λίμνη του Μαραθώνα αλλά και το Αιγαίο...

του Κώστα Στούπα

αφου ψηφισαμε και καναμε υπουργους πρωην δ.υ. συνδικαλες καλα να παθουμε...

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την
πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.thumb

Thomelef
07-12-11, 09:47
αφου ψηφισαμε και καναμε υπουργους πρωην δ.υ. συνδικαλες καλα να παθουμε...

thumb

thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb
καλά να πάθουμε δεν λές τπτ φίλε!!!
υγ. είναι τόση μεγάλη η πτώση, που αισθάνομαι σαν άνεργος ώρες ώρες πλάκα πλάκα...μιλάμε, η κατάσταση είναι τραγική.
επικρατεί νέκρα παντού ρε γμτ.
πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα για τέτοια περίοδο.
υπολογίζω πως με το κλάμα που έχει να πέσει αμέσως μετά τις γιορτές, θα λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας...

bimmerm
07-12-11, 10:34
μην ψηφιζετε κανεναν.ριξτε λευκο η' γραψτε και κανενα μηνυμα.

kplc16
07-12-11, 13:22
thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb thumb
καλά να πάθουμε δεν λές τπτ φίλε!!!
υγ. είναι τόση μεγάλη η πτώση, που αισθάνομαι σαν άνεργος ώρες ώρες πλάκα πλάκα...μιλάμε, η κατάσταση είναι τραγική.
επικρατεί νέκρα παντού ρε γμτ.
πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράγμα για τέτοια περίοδο.
υπολογίζω πως με το κλάμα που έχει να πέσει αμέσως μετά τις γιορτές, θα λύσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας...

εξαγωγες δε κανεις;

προς ολο το forum : οι σφαλιαρες συνεχιζουν.Μαλλον το εργο μπουργκας δε θα ολοκληρωθει

https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63586099

Konstantinos E60
07-12-11, 13:27
εξαγωγες δε κανεις;

προς ολο το forum : οι σφαλιαρες συνεχιζουν.Μαλλον το εργο μπουργκας δε θα ολοκληρωθει

https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63586099

Μαλλον Νικο ? Δεδομένο απο το 2009 !! :thumbsdown:

kplc16
07-12-11, 13:34
Δυσοιωνο το ελληνικο μελλον συμφωνα και με ιαπωνικο οικο αξιολογησης

.
https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63586076

Thomelef
07-12-11, 14:24
τι εξαγωγές ρε νίκο???
είναι δυνατόν σε ένα χρόνο να μπορέσεις να αναπληρώσεις κύκλο εργασιών δεκαετιών ολόκληρων???
στο ξεκίνημα βρισκόμαστε.

Nino
07-12-11, 14:58
Ρεκορ δεκαετιας στις ελληνικες εξαγωγες!!
γιατι παπαγαλιζουν μονο την καταστροφη....

https://www.igraphics.gr/economy/gr-c/eksagoges

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=111377419

A8hnaios
07-12-11, 15:35
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263777_104905359605893_100002592875518_41981_77134 15_n.jpg

A8hnaios
07-12-11, 15:47
Eγώ το μόνο που θα πω για τις τράπεζες είναι πως στην Ευρωζώνη το ενεργητικό τους για το 2010 ήταν 43 τρις ευρώ ενώ το ΑΕΠ όλων των χωρών που την απαρτίζουν 10 τρις.
Και άλλο ένα στοιχείο.
Το 1980 η αξία των παγκόσμιων χρηηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων ήταν 12 δις δολλάρια, ή το 100% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
Το 2005 ξεπέρασε τα 140 τρις φτάνοντας το 300% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 2007 έφτασε το 350%.

Πώς οι τράπεζες έχουν βρει τόσα χρήματα που δανείζουν όλο τον πλανήτη και το ενεργητικό τους είναι περισσότερο απ'ότι το ΑΕΠ ολόκληρων χωρών (και μάλιστα της Ευρωζώνης που περιλαμβάνει τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη) είναι απορίας άξιο για εμένα.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φούσκας, τότε τι είναι?

Τώρα για τα λεφτά που (υποτίθεται ότι) δίνουν οι ξένοι για την τόνωση των τραπεζών, το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι οι καταθέσεις των πολιτών.
Εκτός του ότι θα τα πάρουν πίσω στο πολλαπλάσιο, αν οι τράπεζές καταρρεύσουν και συμπαρασυρθεί και η χώρα, τότε θα χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια και θα πάρουν (αν γίνει κι αυτό) πίσω ψίχουλα.
Δίνουν μερικά χρήματα λοιπόν για να μην τα χάσουν όλα.
Αν τους ενδιέφεραν τόσο πολύ άλλωστε οι καταθέτες, δεν θα φρόντιζαν να συρικνώσουν τόσο τα εισοδήματα ώστε πλέον να καθίσταται αδύνατο να έχει κάποιος λίγα λεφτά στην άκρη.
Δεν μπορεί από τη μια να μας τα παίρνουν με ό,τι μέσο δύνανται και από την άλλη να νοιάζονται για τις (ανύπαρκτες πια, τουλάχιστον απλών πολιτών) καταθέσεις.

Μπορούν να ειπωθούν πολλά ακόμα για το θέμα των τραπεζών και το ρόλο τους, αλλά θα χρειαστούν μέρες.
Αναμφισβήτητα οι τράπεζες είναι απαραίτητες για το υπάρχον σύστημα, αυτό όμως δε σημαίνει ούτε πως δεν έχουν υπερκέρδη μέσω ασύστολης κερδοσκοπίας, ούτε ότι δεν υπάρχουν πλασματικά κεφάλαια που δεν εξηγούνται ούτε επιστημονικά ούτε με την απλή λογική, ούτε πολλά ακόμα.

https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/379421_177525349010560_100002592875518_322427_9166 82911_n.jpg

:shok:

Stamatis
07-12-11, 17:01
Ρεκορ δεκαετιας στις ελληνικες εξαγωγες!!
γιατι παπαγαλιζουν μονο την καταστροφη....

https://www.igraphics.gr/economy/gr-c/eksagoges

https://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=111377419

σορρυ του σποιλ δε φαν
μονο τα πετραιλεοειδή ανεβάζουν τον δείκτη.
Σε καπνά, πρώτες ύλες και καταναλωτικά αγαθά είμαστε κάτω

ως γνωστό το πετρέλαιο το εισάγουμε και το εξάγουμε επεξεργασμένο
αρα ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑ στα νούμερα.

thanks and bye

Driver M
07-12-11, 17:25
https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/379421_177525349010560_100002592875518_322427_9166 82911_n.jpg

:shok:
Συνηθισμένο παράδειγμα που περιγράφει αυτό που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου φίλε Αθηναίε.thumb

fanisk
07-12-11, 17:31
Συνηθισμένο παράδειγμα που περιγράφει αυτό που περιέγραψα στο προηγούμενο ποστ μου φίλε Αθηναίε.thumb

Αν η κυρια πηρε δανειο 91.000$ για το σπιτι και αλλα τοσα για να αγορασει αντικειμενα και συσκευες, και δεν πληρωνε το δανειο, που ειναι το περιεργο?

Η καθε τραπεζα δεν δουλευει για τη ψυχη της μανας της, δανειζει λεφτα και περιμενει να τα παρει πισω με τοκους. Αν βγαλεις πιστωτικη και πληρωνεις εντος προθεσμιας εισαι μια χαρα, αν τους γραψεις και το παιζεις απλας, τι περιμενεις να μη στα ζητησουν πισω?

Ας πληρωνε η κυρια το δανειο της κανονικα και ολα καλα θα ηταν.

hades7
07-12-11, 17:53
φανη το πλακατ εννοει οτι το σπιτι με προσφατη αξιολογηση εκτιμαται 91000(προφανως μετα την κριση ακινητων στην αγορα)αυτη εχει ηδη πληρωσει 125000 και χρωσταει 355000 με βαση το αρχικο δανειο και τους εκτιμομενους τοκους

fanisk
07-12-11, 18:18
φανη το πλακατ εννοει οτι το σπιτι με προσφατη αξιολογηση εκτιμαται 91000(προφανως μετα την κριση ακινητων στην αγορα)αυτη εχει ηδη πληρωσει 125000 και χρωσταει 355000 με βαση το αρχικο δανειο και τους εκτιμομενους τοκους

Εχεις δικιο για τα νουμερα Αρη, δεν εδωσα σημασια στο "currently worth".

Το δανειο το πηρε ομως.. τη τραπεζα δεν τη νοιαζει αν το σπιτι το πηρες 50 και κανει 500 η το αντιθετο. Σου εδωσε καποια χρηματα και αυτα (+ τοκους) θα ζητησει πισω.
Καταλαβαινω κατι λαθος?

Το σπιτι μας το πηραμε με δανειο και μεχρι να εξοφληθει μας ειχαν κανει προταση 2 μεσιτικα να το αγορασουν 4 φορες πανω απο τα λεφτα που δωσαμε τοτε. Απλα "ανεβηκαν" τα σπιτια. Η τραπεζα δεν ζητησε 4 φορες πανω το δανεισμενο κεφαλαιο. Και αν μεθαυριο πεσουν τα σπιτια 10 φορες κατω, η τραπεζα δεν θα ζητησει το κεφαλαιο 10 φορες κατω..

PANOS-E60
07-12-11, 18:53
Φάνη η λογική σου είναι σωστή, άσε όμως να σου εξηγήσω τι δεν κατάλαβες.

Η φωτογραφία που έβαλε παραπάνω ο Αντώνης, είναι ένα πολύ ωραίο δηκτικό σχόλιο γιά τον τρόπο που λειτούργησε η στεγαστική πίστη στην Αμερική (και όχι μόνο) την τελευταία 10ετία, πριν το σκάσιμο της φούσκας το 2008.

Η κυρία του παραδείγματος πήρε δάνειο το έτος 2000, 450.000 δολ. γιά ένα σπίτι που εκτιμήθηκε τότε 450.000 δολ. Το πως ακριβώς ορίζουν την εμπορική αξία των ακινήτων οι μηχανικοί γιά λογαρισμό των Τραπεζών θα μας το βεβαιώσει ο S8Ν, μιάς και κάνει πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιούν συγκριτικά στοιχεία από την αγορά, αγοραπωλησιών και φυσικά συγκρίνουν συγκρίσιμα μεγέθη (έτος κατασκευής, ποιότητα κατασκευής κλπ). Οπως καταλαβαίνεις όταν η αγορά είναι ανοδική, η εκτιμώμενες αξίες είναι διαρκώς ισορροπημένα υψηλές. Οταν η αγορά είναι σε ύφεση, τα ίδια ακίνητα έχουν ισορροπημένα (σχεδόν) χαμηλές αξίες.

Αρα, το πρόβλημα στο παράδειγμά μας είναι ότι η Τράπεζα έχει δώσει ένα ΚΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ. Αφενός δεν έλαβε υπόψιν της την αστάθεια του εισοδήματος του δανειολήπτη της και αφετέρου θεώρησε πως η αξία της εξασφάλισής της ήταν επαρκής. Και αυτό φάνηκε μόλις το 2008. Ως τότε η κυρία είχε πληρώσει 125 χιλ δολ, χρωστούσε ακόμα 335χιλ και η αξία του ακινήτου είχε πέσει στις 91 χιλ. Η μεν κυρία χάνει το σπίτι γιά το οποιο ΗΔΗ κατέβαλε δόσεις παραπάνω από την τρέχουσα αξία του, η δε Τράπεζα χάνει κάπου 250χιλ διότι από τον πλειστηριασμό θα πάρει τις 91 χιλ.

Είναι τεράστια η ανοησία των Τραπεζών που θεώρησαν ότι στην 30ετη διάρκεια ενός στεγαστικού δανείου η αγορά θα είναι πάντα bull. και τα παιδιάκια ακόμα ξέρουν ότι τουλάχιστον 1 φορά κάθε 20 χρόνια, η αγορά (γενικώς) κάνει και κοιλιες (bear). Oμως ρίσκαραν και μάλιστα στην Αμερική με προκλητικό τρόπο που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Η κατάληξη είναι η γνωστή.

fanisk
07-12-11, 18:56
..
Αρα, το πρόβλημα στο παράδειγμά μας είναι ότι η Τράπεζα έχει δώσει ένα ΚΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ. Αφενός δεν έλαβε υπόψιν της την αστάθεια του εισοδήματος του δανειολήπτη της και αφετέρου θεώρησε πως η αξία της εξασφάλισής της ήταν επαρκής. Και αυτό φάνηκε μόλις το 2008. Ως τότε η κυρία είχε πληρώσει 125 χιλ δολ, χρωστούσε ακόμα 335χιλ και η αξία του ακινήτου είχε πέσει στις 91 χιλ. Η μεν κυρία χάνει το σπίτι γιά το οποιο ΗΔΗ κατέβαλε δόσεις παραπάνω από την τρέχουσα αξία του, η δε Τράπεζα χάνει κάπου 250χιλ διότι από τον πλειστηριασμό θα πάρει τις 91 χιλ..

Μαλιστα, τωρα καταλαβα..
thumb

Stamatis
07-12-11, 19:01
Προβλημα η αγραμματοσυνη.
Και του υπαλληλου της τραπεζας και του πελατη.
Μεγαλο θεμα να ειναι κανεις ΖΩΟ.

Akis 330Ci
07-12-11, 19:04
Συγκλονιστικη φωτογραφια!!!!

https://img46.imageshack.us/img46/4816/elladasimera.jpg

Stathis
07-12-11, 19:25
Φάνη η λογική σου είναι σωστή, άσε όμως να σου εξηγήσω τι δεν κατάλαβες.

Η φωτογραφία που έβαλε παραπάνω ο Αντώνης, είναι ένα πολύ ωραίο δηκτικό σχόλιο γιά τον τρόπο που λειτούργησε η στεγαστική πίστη στην Αμερική (και όχι μόνο) την τελευταία 10ετία, πριν το σκάσιμο της φούσκας το 2008.

Η κυρία του παραδείγματος πήρε δάνειο το έτος 2000, 450.000 δολ. γιά ένα σπίτι που εκτιμήθηκε τότε 450.000 δολ. Το πως ακριβώς ορίζουν την εμπορική αξία των ακινήτων οι μηχανικοί γιά λογαρισμό των Τραπεζών θα μας το βεβαιώσει ο S8Ν, μιάς και κάνει πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιούν συγκριτικά στοιχεία από την αγορά, αγοραπωλησιών και φυσικά συγκρίνουν συγκρίσιμα μεγέθη (έτος κατασκευής, ποιότητα κατασκευής κλπ). Οπως καταλαβαίνεις όταν η αγορά είναι ανοδική, η εκτιμώμενες αξίες είναι διαρκώς ισορροπημένα υψηλές. Οταν η αγορά είναι σε ύφεση, τα ίδια ακίνητα έχουν ισορροπημένα (σχεδόν) χαμηλές αξίες.

Αρα, το πρόβλημα στο παράδειγμά μας είναι ότι η Τράπεζα έχει δώσει ένα ΚΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ. Αφενός δεν έλαβε υπόψιν της την αστάθεια του εισοδήματος του δανειολήπτη της και αφετέρου θεώρησε πως η αξία της εξασφάλισής της ήταν επαρκής. Και αυτό φάνηκε μόλις το 2008. Ως τότε η κυρία είχε πληρώσει 125 χιλ δολ, χρωστούσε ακόμα 335χιλ και η αξία του ακινήτου είχε πέσει στις 91 χιλ. Η μεν κυρία χάνει το σπίτι γιά το οποιο ΗΔΗ κατέβαλε δόσεις παραπάνω από την τρέχουσα αξία του, η δε Τράπεζα χάνει κάπου 250χιλ διότι από τον πλειστηριασμό θα πάρει τις 91 χιλ.

η κυρια κανονικα δεν θα επρεπε να το πει ουτε του παπα...!

κανει παυση πληρωμων αφηνει να τις βγαλουν το σπιτι στον πληστηριασμο και το αγοραζει ξανα στα 91 χιλιαρικα (μπορει και χαμηλοτερα ποιος να χτυπησει σπιτι στην αμερικη αυτην την περιοδο? αλλα και να το χτυπησουν θα παρει καποιο αλλο, υπαρχει υπερπροσφορα).

ετσι ουσιαστικα θα αγορασει ενα σπιτι στο 1/4 της τιμης του.
τα χρηματα που εχει δωσει ως τωρα πανε χαμενα μεν (οποτε το τελικο κοστος θα παει στο 50% της αρχικης τιμης), αλλα η χασουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη αφου για ακινητο μισου εκατομυριου το νοικι που θα πληρωνε η κυρια καπου εκει θα ηταν πανω κατω, οσο η δοση της.
και θα αυξανοταν κιολας με τα χρονια, δεν θα εμενε σταθερο.

not even to the priest, κυρια μου, not even to the priest...thumb

PANOS-E60
07-12-11, 19:33

Τους αθώους λυπόμαστε όμως ...

https://www.capital.gr/Articles.asp?id=1348363

κανει παυση πληρωμων αφηνει να τις βγαλουν το σπιτι στον πληστηριασμο και το αγοραζει ξανα στα 91 χιλιαρικα (μπορει και χαμηλοτερα ποιος να χτυπησει σπιτι στην αμερικη αυτην την περιοδο? αλλα και να το χτυπησουν θα παρει καποιο αλλο, υπαρχει υπερπροσφορα).

τα χρηματα που εχει δωσει ως τωρα πανε χαμενα μεν (οποτε το τελικο κοστος θα παει στο 50% της αρχικης τιμης), αλλα η χασουρα δεν ειναι τοσο μεγαλη αφου για ακινητο μισου εκατομυριου το νοικι που θα πληρωνε η κυρια καπου εκει θα ηταν πανω κατω, οσο η δοση της.

Αν εξαιρεσεις το μαύρισμα στον τειρεσία που αυτόματα την αποκλείει από κάθε μελλοντικό δανεισμό, έχεις δίκιο Στάθη.

aristent
07-12-11, 19:35

Σταθη μηπως ομως της λοιπουν τα 90,000 για να συμπληρωσει τα 91,000 της τιμης του σημερα???....και μη μου πεις θα παρει δανειο....ουτε σεντ δεν θα της δινουν!!!

Driver M
07-12-11, 19:42

Σιγά μην την αφήσουν τα κοράκια των πλειστηριασμών να αγοράσει η ίδια το σπίτι της.

Αλλά και πάλι, ναι μεν είναι κερδισμένη σε σχέση με το δάνειο που είχε συνάψει αρχικά (450.000+ δολλάρια) αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.

Θύμα των πλασματικών αξιών είναι λοιπόν η κυρία αυτή και τίποτα παραπάνω.
Και δεν πρόκειται να πάρει καμία κρατική επιχορήγηση για τη χασούρα της, σε αντίθεση με τις τράπεζες.
"η Fed του Μπερνάνκι επιμένει στη συνταγή του χωρίς όρια «Τυπωθήτω» για να καλύψει τις τοξικές ζημιές των «τραπεζών - ζόμπι», αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του ίδιου της του νομίσματος και τις δραματικές επιπτώσεις που αυτή έχει για τον μέσο Αμερικανό εργαζόμενο, που πληρώνεται σε ενα όλο και πιο «πληθωρισμένο» δολάριο.
οι αγορές περιμένουν πλέον από την Fed να τυπώσει πάνω από μισό τρισεκατομμύριο «φρέσκα» δολάρια για τις τράπεζες στις αρχές του 2012, ώστε να καλυφθούν αφενός οι νέες μαύρες τρύπες από τα μη εξυπηρετούμενα, ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια"
https://www.tovima.gr/finance/article/?aid=433120

gnx
07-12-11, 19:46
...
Είναι τεράστια η ανοησία των Τραπεζών που θεώρησαν ότι στην 30ετη διάρκεια ενός στεγαστικού δανείου η αγορά θα είναι πάντα bull. και τα παιδιάκια ακόμα ξέρουν ότι τουλάχιστον 1 φορά κάθε 20 χρόνια, η αγορά (γενικώς) κάνει και κοιλιες (bear). Oμως ρίσκαραν και μάλιστα στην Αμερική με προκλητικό τρόπο που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Η κατάληξη είναι η γνωστή.

Και είναι ακόμη μεγαλύτερη ανοησία ότι πολλά στεγαστικά στην αμερική είναι non recourse. Δηλαδή σε αυτήν την περίπτωση η κυρία θα μπορούσε να παραδώσει το σπίτι στην τράπεζα και να ΜΗΝ μπορεί η τράπεζα να την κυνηγήσει για το υπερβάλλον. Ήταν γκαντέμω η συγκεκριμένη...

Κωνσταντίνος
07-12-11, 19:47
Ρε μπας και ήταν καλλίτερα παλιά που η αξία των νομισμάτων είχε αντίκρυσμα σε χρυσό ;
:think:

Stamatis
07-12-11, 19:47

Υπάρχουν και χειρότερα Πάνο.
Μην κοιτάς που δεν μιλάω.

εβαίως αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της******* δεν ανήκουν σε κανένα κομματικό «σωλήνα», ούτε σε κάποιο συγκεκριμένο «φυτώριο» πράσινης ψευτο-αγωνιστικής «επαναστατικότητας».
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν με βάση τα κριτήρια και τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς, ενώ πάλεψαν και παλεύουν κάθε μέρα για να διατηρήσουν την Τράπεζα σε λειτουργία, διορθώνοντας εν πολλοίς και τα σκόπιμα ή μη λάθη και παραλήψεις του Ελληνικού Κράτους που με την απαράδεκτη χαλαρότητα και έλλειψη ελέγχου διαχρονικά «χάιδευαν» τους διάφορους επιτήδειους τυχοδιώκτες και κερδοσκόπους.

Βγήκε λοιπόν τη Δευτέρα η Διοίκηση της ****** και ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που όμως αν δεν «πιάσει» το στόχο θα μετατραπεί σε υποχρεωτική, δηλαδή απολύσεις!
Η ακριβής ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει πως οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν στο προσωπικό τις προσεχείς ημέρες, ενώ στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του προσωπικού, η διοίκηση θα θέσει σε ισχύ εναλλακτικές λύσεις όπως π.χ. καταγγελίες συμβάσεων εργασίας, μεταφορές και μεταθέσεις προσωπικού κ.α.

Και ενώ τα στελέχη της ********* πραγματικά κάνουν αγώνα δρόμου και αγωνίζονται να διασώσουν την τράπεζα με ζημίες 71,3 εκ. ανακοινώθηκε πως πως ακόμη και την απαράδεκτη «λύση» του κλεισίματος της ****** εξετάζουν οι εμπλεκόμενοι, αλλά δήθεν αυτή απορρίφθηκε ως «μη λειτουργική»

Δηλαδή εξέτασαν οι υπεύθυνοι το κλείσιμο μιας επιχείρησης και το απέρριψαν κυρίως και πρωτίστως όχι γιατί κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο 1.000 και πλέον οικογένειες, αλλά γιατί το κλείσιμο της επιχείρησης θα είχε παρενέργειες στο Τραπεζικό σύστημα!

Stathis
07-12-11, 19:52
Αν εξαιρεσεις το μαύρισμα στον τειρεσία που αυτόματα την αποκλείει από κάθε μελλοντικό δανεισμό, έχεις δίκιο Στάθη.

Σταθη μηπως ομως της λοιπουν τα 90,000 για να συμπληρωσει τα 91,000 της τιμης του σημερα???....και μη μου πεις θα παρει δανειο....ουτε σεντ δεν θα της δινουν!!!
αν εχει σταθερο μισθο και με υποθηκη στη μειωμενη πλεον αξια εκτιμω οτι θα παρει δανειο...
αν δεν μπορει η ιδια, ισως μπορει καποιο αλλο μελος της οικογενειας. τα ξερετε μωρε, υπαρχουν τροποι...thumb

Σιγά μην την αφήσουν τα κοράκια των πλειστηριασμών να αγοράσει η ίδια το σπίτι της.

αλλα και να το χτυπησουν θα παρει καποιο αλλο, υπαρχει υπερπροσφορα.
:original:

αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.
κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο...thumb

Stamatis
07-12-11, 19:53
αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.

και άμα είχε μείνει στην κουζίνα της, το χειρότερο που θα ειχε πάθει θα ήταν να της καεί το στιφάδο.

Αρη κουράστηκα να τα λέω.
Κανένας δεν είπε στον κόσμο να έρθει να δανειστεί.
Με το ζόρι κανένας δεν υπέγραψε.

Δεν υπερασπίζομαι καμμία ΓΑΜΩτράπεζα μα καμμία.
Αλλά γιατί ρε φίλε εσύ δεν χρωστάς?
γιατί το δικό σου σπίτι δεν πήγε στα κοράκια?

Επειδή έχεις μυαλό και το χρησιμοποιείς.
Οι βλάκες ας πρόσεχαν.
Σε ποιόν απο εμάς εδώ έχουν πάρει το σπίτι του;
Σε ποιόν απο εμάς εδώ έχουν χτυπήσει την πόρτα οι δικαστικοί επιμελητές?

Είπαμε, καταραμένες να είναι οι τράπεζες,αλλά είναι σαν τη φωτιά ρε συ Αρη.
Κοντά σε ζεσταίνει.
Πιό κοντά σε καίει.

Το πόσο θα πλησιάσεις είναι θέμα ευφυίας.

PANOS-E60
07-12-11, 19:53
Σε πήρα το πρωί στο γραφείο αλλά δεν ήσουνα, τα λέμε το πρωί.
Το διάβασα στο site του Λεωτσάκου αυτό που έβαλες τώρα.

kplc16
07-12-11, 19:55
https://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/263777_104905359605893_100002592875518_41981_77134 15_n.jpg

ποιος ειναι αυτος πισω απο το Λιανη;
Επισης αν θυμαμαι καλα ο ο πρωην συζυγος της Ελλης ηταν βουλευτης της ΝΔ και υποψηφιος στο επικρατιας του ΠΑΣΟΚ.Εκλεχθηκε;

Stamatis
07-12-11, 19:56
Ρε πστη μου.
ειχα πει δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το θρεντ.
υπάρχει τρόπος να μην μπαίνω εδω?
τύπου, ΒΑΝ αλλά για αυτό το θρεντ μονο?

(οι μισοί θέλετε να φάω ΒΑΝ γενικά, αλλά δεν σας κάνω τη χάρη)

Stamatis
07-12-11, 19:57
Σε πήρα το πρωί στο γραφείο αλλά δεν ήσουνα, τα λέμε το πρωί.
Το διάβασα στο site του Λεωτσάκου αυτό που έβαλες τώρα.

ειμαι γκόλντεν μπόης ρε. πάω αργά (αλλά φεύγω νωρίς όμως) thumb

Κωνσταντίνος
07-12-11, 20:00

Δεν περισσεύει οίκτος για κάποιους που χάνουν 15% στα 1500 ¤ και 20% στις 3000 ¤.
Υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί, σε πάρα πάρα πολύ χειρότερη μοίρα.

Stathis
07-12-11, 20:01
Ρε πστη μου.
ειχα πει δεν θα ξαναγράψω σε αυτό το θρεντ.
υπάρχει τρόπος να μην μπαίνω εδω?

πραγματικα του αλλου του δειχνεις το φεγγαρι και σε ρωταει που κανεις μανικιουρ στο νυχι σου...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

PANOS-E60
07-12-11, 20:06
Δεν περισσεύει οίκτος για κάποιους που χάνουν 15% στα 1500 ¤ και 20% στις 3000 ¤.
Υπάρχουν πάρα πάρα πολλοί, σε πάρα πάρα πολύ χειρότερη μοίρα.

Αναμφισβήτητα. Αλλά μην γενικεύουμε, οίκτο έχουμε γιά όλους όσους έπεσαν αθέλητα θύματα αυτής της κρίσης και ανατράπηκε το πρόγραμμα της οικογένειάς τους. Και γιά τους δημόσιους υπαλλήλους και γιά τους ιδιωτικούς και γιά τους ελ.επαγγελματίες. Ο καθένας ας αναγνωρίσει απέναντι στον καθρέφτη αν είχε συμμετοχή στις αιτίες του προβλήματος.
Τα λοιπά σχόλια κάνουν κακό στην κοινωνική συνοχή μας.

Thomelef
07-12-11, 20:14

η μεγαλύτερη παπάτζα που ακούγεται αυτές τις μέρες...
χωρίς παρεξήγηση κιόλας πάνο.
έτσι και αλλιώς οι τράπεζες (τουλάχιστο οι δικές μας), έχουν κόψει κάθε είδους χρηματοδότηση...δίνουν μόνο, σε άτομα που δεν πρόκειτε να πάρουν, για τον απλό λόγο του ότι δεν τα χρειάζονται, γιατί πολύ απλά έχουν!!!
οπότε, ποιο το νόημα να ΜΗΝ μαυριστεί κάποιος???όσο καθαρός και να είναι, όταν θα χρειαστεί χρηματοδότηση θα πάρει πολύ απλά τον πούλο, γιατί οι τράπεζες πέρα απο κάργα αποτυχημένες επιχειρήσεις, δεν έχουν ούτε μαντήλι για να κλάψουν...
αφού μάζεψαν όλα τα κωλόχαρτα που μοίραζαν όλα αυτά τα χρόνια στα μπλαφόν τους, τώρα θα αρχίσουν να παίρνουν και ακίνητα...
ίσως στο μέλον ΑΝ υπάρχουν φυσικά, να μοιράζουν με καλύτερα κρητήρια.
στην συγκεκριμένη περίοδο όμως, θεωρώ γελοίο το γεγονός να λέει κάποιος που χρωστάει ότι δεν πρέπει να μαυριστεί, γιατί θα του κοπεί η μελοντική χρηματοδότηση...
στο κάτω κάτω, όταν θα αλλάξουν τα πράγματα, μια χαρά θα τους ξαναδώσουν...
πολοί οι μαυρισμένοι που πείραν τεράστιες χρηματοδοτήσεις στο παρελθόν.
για να μην πούμε για τους τύπους που έβγαζαν μπλόκ επιταγών μέχρι και στα εγγόνια τους, και οι τράπεζες με τους διευθυντές γνώριζαν τα ιστορικά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ...
οπότε αφήστε αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα...το να πληρώσει κάποιος, είναι μόνο θέμα ήθους και τπτ άλλο...

fanisk
07-12-11, 20:17
Αλλά και πάλι, ναι μεν είναι κερδισμένη σε σχέση με το δάνειο που είχε συνάψει αρχικά (450.000+ δολλάρια) αλλά αν δεν είχε πάρει κανένα δάνειο και αγόραζε σήμερα σπίτι θα το έπαιρνε 91.000 δολλάρια, ενώ τώρα θα της κοστίσει τουλάχιστον 216.000.

Αυτο δεν στεκει, ειχε μια αναγκη τοτε, την πληρωσε τοτε. Με την ιδια λογικη βγαινουμε ολοι μαλακες που πληρωσαμε διπλα και τριπλα λεφτα τα BMW μας. (αφου τωρα τα πουλανε/-με ολοι τσαμπα).

PANOS-E60
07-12-11, 20:23
Θωμά ίσως να μην έχεις άδικο, δεν ξέρω πως θα είναι το τραπεζικό τοπίο μετά την κρίση, ούτε αν θα βγούμε όρθιοι από αυτήν, άνθρωποι και επιχειρήσεις. Ο χρόνος θα δείξει ...

Το μόνο που θα σου πω σχετικά με το παρελθόν και το πως έπαιρναν οι μαυρισμένοι δάνεια και καρνέ, είναι ότι ο Τειρεσίας έχει αλλάξει πάρα πολύ πλέον και "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".

Εύχομαι να μην μαυριστεί κανείς μας, γιατί οι δυνατότητες του συστήματος είναι πολύ καλές και η διάρκεια της τήρησης των στοιχείων υπερβαίνει τη 10ετία, οπότε καταλαβαίνεις. Και γιά να μην πάει το μυαλό κανενός στο πονηρό, δεν παρακάμπτεται και δεν "σβηνεται" από ΚΑΝΕΝΑΝ.

Thomelef
07-12-11, 20:30
Θωμά ίσως να μην έχεις άδικο, δεν ξέρω πως θα είναι το τραπεζικό τοπίο μετά την κρίση, ούτε αν θα βγούμε όρθιοι από αυτήν, άνθρωποι και επιχειρήσεις. Ο χρόνος θα δείξει ...

Το μόνο που θα σου πω σχετικά με το παρελθόν και το πως έπαιρναν οι μαυρισμένοι δάνεια και καρνέ, είναι ότι ο Τειρεσίας έχει αλλάξει πάρα πολύ πλέον και "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον".

Εύχομαι να μην μαυριστεί κανείς μας, γιατί οι δυνατότητες του συστήματος είναι πολύ καλές και η διάρκεια της τήρησης των στοιχείων υπερβαίνει τη 10ετία, οπότε καταλαβαίνεις. Και γιά να μην πάει το μυαλό κανενός στο πονηρό, δεν παρακάμπτεται και δεν "σβηνεται" από ΚΑΝΕΝΑΝ.

οκ δεν αντιλέγω...
δυο ερωτήσεις μόνο.
1) γιατί υπάρχει η κουρτίνα του τυρεσία?
2) μαυρίζομαι εγώ, και κάνει έναρξη η κόρη μου πχ, με ενημερώτητες και ότι χρειάζεται για να πάρει χρηματοδότηση. τι γίνεται???

PANOS-E60
07-12-11, 20:35
οκ δεν αντιλέγω...
δυο ερωτήσεις μόνο.
1) γιατί υπάρχει η κουρτίνα του τυρεσία?
2) μαυρίζομαι εγώ, και κάνει έναρξη η κόρη μου πχ, με ενημερώτητες και ότι χρειάζεται για να πάρει χρηματοδότηση. τι γίνεται???

Τι εννοείς κουρτίνα ?
Νεός επαγγελματίας και δάνειο ...? Δε νομίζω Τάκη. χαχα

Thomelef
07-12-11, 20:43
Τι εννοείς κουρτίνα ?
Νεός επαγγελματίας και δάνειο ...? Δε νομίζω Τάκη. χαχα

εδώ και 4 μέρες σε μεγάλη εταιρεία, έχει σηκωθεί κουρτίνα (όπως την αποκαλούνε), και δεν φαίνεται τι γίνεται...η εταιρεία έχει σφραγίσει επιταγές, και όμως συνεχίζει να χορηγείτε με μπλόκ μέχρι σήμερα...
είναι πολύ γνωστή και μεγάλη εταιρεία του χώρου μας, και στο παρελθόν έχει πατήσει δυο πιστόλια τρελά.
αυτό που ρίχνει τώρα είναι το τρίτο, και μάλον το μεγαλύτερο.

νέος επαγγελματίας και μπλοκάκι όμως???
αυτό δεν είναι χρηματοδότηση?
νέος επαγγελματίας και χορήγηση για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα δεν παίζει επίσης???

Driver M
07-12-11, 20:55
Αυτο δεν στεκει, ειχε μια αναγκη τοτε, την πληρωσε τοτε. Με την ιδια λογικη βγαινουμε ολοι μαλακες που πληρωσαμε διπλα και τριπλα λεφτα τα BMW μας. (αφου τωρα τα πουλανε/-με ολοι τσαμπα).
Γιατί τι είμαστε?
Θεωρείς λογικές τις τιμές που έχουν φτάσει να έχουν τα αμάξια μας?
Θεωρείς λογικό ένα σπίτι (βλέπε φώτο) που έκανε 450.000 δολλάρια να κοστίζει σε λίγα χρόνια 91.000?

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι λογικό.
Αλλά βλέπεις, έρχεται μια "κρίση" σαν φυσικό φαινόμενο (που μόνο τέτοιο δεν είναι) και κάνει όλα τα απίθανα πιθανά και λογικά.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όταν ζούμε σε ένα κόσμο όπου όλα είναι φούσκα και αέρας και αποκτούν αξία ή απαξιώνονται πλήρως ανάλογα με τα συμφέροντα ορισμένων, τότε δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό πέρα απ'την κοροϊδία.

PANOS-E60
07-12-11, 21:06
εδώ και 4 μέρες σε μεγάλη εταιρεία, έχει σηκωθεί κουρτίνα (όπως την αποκαλούνε), και δεν φαίνεται τι γίνεται...η εταιρεία έχει σφραγίσει επιταγές, και όμως συνεχίζει να χορηγείτε με μπλόκ μέχρι σήμερα...
είναι πολύ γνωστή και μεγάλη εταιρεία του χώρου μας, και στο παρελθόν έχει πατήσει δυο πιστόλια τρελά.
αυτό που ρίχνει τώρα είναι το τρίτο, και μάλον το μεγαλύτερο.

νέος επαγγελματίας και μπλοκάκι όμως???
αυτό δεν είναι χρηματοδότηση?
νέος επαγγελματίας και χορήγηση για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα δεν παίζει επίσης???

ααα ... αυτό εννοείς. Μπορεί να έχει κάνει προσφυγή στη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Καρνέ μπορεί να παίρνει με τη σύμφωνη γνώμη κάποιων, κανονικά όχι.
Αν είναι εγγυημένο το δάνειο γιά την Τράπεζα, ναι παίζει.

fanisk
07-12-11, 21:18
Γιατί τι είμαστε?
Θεωρείς λογικές τις τιμές που έχουν φτάσει να έχουν τα αμάξια μας?
Θεωρείς λογικό ένα σπίτι (βλέπε φώτο) που έκανε 450.000 δολλάρια να κοστίζει σε λίγα χρόνια 91.000?

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι λογικό.
Αλλά βλέπεις, έρχεται μια "κρίση" σαν φυσικό φαινόμενο (που μόνο τέτοιο δεν είναι) και κάνει όλα τα απίθανα πιθανά και λογικά.

Από εκεί και πέρα βέβαια, όταν ζούμε σε ένα κόσμο όπου όλα είναι φούσκα και αέρας και αποκτούν αξία ή απαξιώνονται πλήρως ανάλογα με τα συμφέροντα ορισμένων, τότε δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό πέρα απ'την κοροϊδία.

Αρη εχεις καταλαβει οτι μπορει να δουλευεις σαν ******ς μια ζωη, χωρις να εχεις "χαρει" τιποτα για να φτασεις σε μια Α ηλικια και να πεις "τωρα θα αραξω να τα φαω", να βγεις απο τη βιλαρα με την ιδιοκτητη πιστα και να περασει ενας απο STOP να σου τσαλακωσει την 997 GT3 και να πεθανεις στο δευτερολεπτο χωρις να φταις κιολας!??

Ας ειναι και φουσκες, κανε το κομματι σου και να χαιρεσαι με αυτα που εχεις, για οσο τα εχεις. Καποιοι ειναι 50 χρονων και ειναι ακομα με Fiat Uno, εμεις βρηκαμε τα BMW ετοιμα στα 20 μας.

Δεν ειναι λογικες οι τιμες αλλα καποιοι εχουν προβλημα επιβιωσης εξω. Καποιοι αλλοι δεν μπορουν να φαν τα ετοιμα γιατι θα τελειωσουν και αυτα καποια στιγμη. Θυμασαι πριν πεσουν οι τιμες των BMW τι γινοταν με τα JEEP? 5000 κυβικα 12.000¤ και τα κοροιδευαμε. Οταν υπαρχει υπερπροσφορα και χαμηλη ζητηση λογικο ειναι να πεσουν οι τιμες γιατι ο καθενας ψαχνει να βρει λεφτα και να βγαλει το προβλημα απο το σπιτι του.
Η κυρια του παραδειγματος τοτε θελησε να δωσει 450.000$ για σπιτι. Αν μπορουσε να μαντεψει τη σημερινη κατασταση δεν θα τα εδινε. Θα περιμενε να το παρει 50. Επισης αν ειχε προλαβει να αποπληρωσει το δανειο πριν γινουν ολα αυτα, παλι δεν θα ειχε προβλημα. Το προβλημα το εχουν οσοι εχουν δανεια που τρεχουν τωρα, και εχουν χασει τη δουλεια (μισθος ή τζιρος) τους.

Φουσκα ειναι ολα, εδω καποιοι βγαζουν λεφτα γιατι σημερα αγορασαν δολλαρια και αυριο τα πουλησαν. Αερας παντου.
Αμα ειναι να μη ψωνιζουμε τιποτα γιατι σε 5-10-15 χρονια θα ερθει ο νεος εμπολα, το νεο τσουναμι, και η φουσκα της φουσκας, τι θα κανουμε? Ας χαρουμε ο,τι εχουμε και ο,τι μπορουμε να αποκτησουμε χρησιμοποιωντας το μυαλο μας και οπου φτανει η τσεπη μας. Ο παππους σου πηρε κανα δανειο για αμαξι, σκαφος, λουσα και λεζαντα? Υποθετω οχι το πολυ πολυ να πηρε για κανα σπιτι (και αν).

Μλκς λοιπον δεν ειμαστε.. ετυχε να παρουμε ολοι μαζι τη κατω βολτα γιατι ετσι δουλευει ο καπιταλισμος. Και αν εσυ και εγω χασαμε 10 χιλιαρικα στο αμαξι, αυτος που εχασε 100 ειναι 10 φορες παραπανω μλκς ?

Τα μισα δανεια στην Ελλαδα που πηραν "τις καλες μερες" για σπιτι ή επιχειρηση τα φαγαν σε λουσα και λεζαντα (και δεν προλαβαν να τα αποπληρωσουν). Ας τα λουστουν τωρα.

Stamatis
07-12-11, 21:25
Ο καπιταλισμός είναι ελευθερία.

Thomelef
07-12-11, 21:34
ααα ... αυτό εννοείς. Μπορεί να έχει κάνει προσφυγή στη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Καρνέ μπορεί να παίρνει με τη σύμφωνη γνώμη κάποιων, κανονικά όχι.
Αν είναι εγγυημένο το δάνειο γιά την Τράπεζα, ναι παίζει.

ναι ρε πάνο, αλλά απο την στιγμή που έχει σφραγίσει επιταγές, γιατί να υπάρχει αρχή που να τον καλύπτει???
δλδ αν μου έρθει να πάρει πράγματα, γιατί θα πρέπει να ρισκάρω, ενώ το πιο απλό θα ήταν να μου δώσει πληροφορία η τράπεζα για το αν έχει σφραγισμένες επιταγές ή όχι???
απο την άλλη, ποιός να συνεναίσει???οι μόνοι που θα μπορούσαν να συνεναίσουν θα ήταν κάποιοι τύποι που θα ήθελαν να ανταλάξουν επιταγές αναμεταξύ τους, και να τις πάει ο καθένας στο μπλαφόν του...
ποιός νοήμον άνθρωπος με σφραγισμένες επιταγές θα δεχόταν να ξαναπληρωθεί με επιταγή για να συνεναίσει στο να πάρει ο πρώτος μπλόκ???
κοίτα...επειδή τα ζώ κάθε μέρα, το σύστημα είναι τελείως τρύπιο...απο ον τρόπο που δουλεύουν οι ίδιες οι τράπεζες, μέχρι και την δικαιοσύνη...
άλωστε αν οι ίδιες οι τράπεζες και η δικαιοσύνη έκαναν σωστά την δουλειά τους, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια σήμερα με τόσα χαμένα λεφτά απο επιταγές και ανοιχτά υπόλοιπα...
η μισή αγορά έχει μπιστολιάσει την άλλη μισή, και όλοι είναι στις θέσεις τους...
το αν έχει αλλάξει λίγο προς το καλύτερο η κατάσταση, είναι επειδή η ίδια η αγορά πείρε τα μέτρα της, και κοιτάει πλέον να εξασφαλίζει τις πωλήσεις της...
αν περιμέναμε ακόμα απο τις τράπεζες, θα είχαμε φύγει όλοι οι επαγγελματίες ένα χρόνο πρίν...
δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς γι'αυτά!!!

Driver M
07-12-11, 21:48
Αρη εχεις καταλαβει οτι μπορει να δουλευεις σαν ******ς μια ζωη, χωρις να εχεις "χαρει" τιποτα για να φτασεις σε μια Α ηλικια και να πεις "τωρα θα αραξω να τα φαω", να βγεις απο τη βιλαρα με την ιδιοκτητη πιστα και να περασει ενας απο STOP να σου τσαλακωσει την 997 GT3 και να πεθανεις στο δευτερολεπτο χωρις να φταις κιολας!??

Ας ειναι και φουσκες, κανε το κομματι σου και να χαιρεσαι με αυτα που εχεις, για οσο τα εχεις. Καποιοι ειναι 50 χρονων και ειναι ακομα με Fiat Uno, εμεις βρηκαμε τα BMW ετοιμα στα 20 μας.

Δεν ειναι λογικες οι τιμες αλλα καποιοι εχουν προβλημα επιβιωσης εξω. Καποιοι αλλοι δεν μπορουν να φαν τα ετοιμα γιατι θα τελειωσουν και αυτα καποια στιγμη. Θυμασαι πριν πεσουν οι τιμες των BMW τι γινοταν με τα JEEP? 5000 κυβικα 12.000¤ και τα κοροιδευαμε. Οταν υπαρχει υπερπροσφορα και χαμηλη ζητηση λογικο ειναι να πεσουν οι τιμες γιατι ο καθενας ψαχνει να βρει λεφτα και να βγαλει το προβλημα απο το σπιτι του.
Η κυρια του παραδειγματος τοτε θελησε να δωσει 450.000$ για σπιτι. Αν μπορουσε να μαντεψει τη σημερινη κατασταση δεν θα τα εδινε. Θα περιμενε να το παρει 50. Επισης αν ειχε προλαβει να αποπληρωσει το δανειο πριν γινουν ολα αυτα, παλι δεν θα ειχε προβλημα. Το προβλημα το εχουν οσοι εχουν δανεια που τρεχουν τωρα, και εχουν χασει τη δουλεια (μισθος ή τζιρος) τους.

Φουσκα ειναι ολα, εδω καποιοι βγαζουν λεφτα γιατι σημερα αγορασαν δολλαρια και αυριο τα πουλησαν. Αερας παντου.
Αμα ειναι να μη ψωνιζουμε τιποτα γιατι σε 5-10-15 χρονια θα ερθει ο νεος εμπολα, το νεο τσουναμι, και η φουσκα της φουσκας, τι θα κανουμε? Ας χαρουμε ο,τι εχουμε και ο,τι μπορουμε να αποκτησουμε χρησιμοποιωντας το μυαλο μας και οπου φτανει η τσεπη μας. Ο παππους σου πηρε κανα δανειο για αμαξι, σκαφος, λουσα και λεζαντα? Υποθετω οχι το πολυ πολυ να πηρε για κανα σπιτι (και αν).

Μλκς λοιπον δεν ειμαστε.. ετυχε να παρουμε ολοι μαζι τη κατω βολτα γιατι ετσι δουλευει ο καπιταλισμος. Και αν εσυ και εγω χασαμε 10 χιλιαρικα στο αμαξι, αυτος που εχασε 100 ειναι 10 φορες παραπανω μλκς ?

Τα μισα δανεια στην Ελλαδα που πηραν "τις καλες μερες" για σπιτι ή επιχειρηση τα φαγαν σε λουσα και λεζαντα (και δεν προλαβαν να τα αποπληρωσουν). Ας τα λουστουν τωρα.
Mα κι εγώ να τα χαρούμε λέω ρε Φάνη.

Αλλά έτσι όπως πάει το σύστημα θα γίνουμε χειρότεροι κι από Κινέζοι, το έχουν καταλάβει ορισμένοι?
Κι εκεί όχι να απολαύσουμε δυο απλά πράγματα δεν θα μπορούμε, αλλά θα λέμε κι ευχαριστώ αν θα'χουμε να φάμε.

Με πρόσχημα την κρίση (που μόνο τυχαία δεν είναι) προσπαθούν να περάσουν μια πρωτοφανή λιτότητα και να διαλύσουν ολόκληρες τάξεις (με έμφαση τη μεσαία-μικρομεσαία) και φυσικά να'κονομήσουν εκ νέου οι γνωστοί άγνωστοι του παγκόσμιου συστήματος.
Γι'αυτούς άλλωστε η κρίση και η καταστροφή των πολιτών είναι μια νέα ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που έχεις στα bold.
Έτσι δουλεύει ο καπιταλισμός.
Δεν είναι κανένα φυσικό φαινόμενο η κρίση, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι επιβίωσης του συστήματος αυτού και των θιασωτών του, που μέσω τέτοιων κρίσεων βγαίνουν πάντοτε κερδισμένοι.

Ούτε φταίει ο πολίτης που βασίστηκε σε όσα είχε συνηθίσει (αξιοπρεπή μισθό, οικονομική σταθερότητα κλπ) και ήθελε να πάρει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι κοκ, τα οποία με τις προηγούμενες συνθήκες θα τα αποπλήρωνε και θα ήταν νοικοκύρης (άλλωστε αν δεν αγόραζε κανείς τίποτα, ο καπιταλισμός θα είχε καταρρεύσει).
Φταίνε αυτοί που έκαναν τον πολίτη αυτόν σήμερα να πεινάει και να αναγκάζεται να πουλήσει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει.
Αυτό μάλλον είναι το ευχαριστώ του συστήματος στα θύματά του.

katsaraios
07-12-11, 23:37

of topic-ειδικα αν εχεις ζωα συνεργατες-συναδελφους αγραμματους @αμα τα Μεγαλε......εντελως προσωπικη γνωμη για προσωπικη εμπειρια φυσικα...

S8N
08-12-11, 00:16
...Το πως ακριβώς ορίζουν την εμπορική αξία των ακινήτων οι μηχανικοί γιά λογαρισμό των Τραπεζών θα μας το βεβαιώσει ο S8Ν, μιάς και κάνει πολλά χρόνια αυτή τη δουλειά. Χρησιμοποιούν συγκριτικά στοιχεία από την αγορά, αγοραπωλησιών και φυσικά συγκρίνουν συγκρίσιμα μεγέθη (έτος κατασκευής, ποιότητα κατασκευής κλπ). Οπως καταλαβαίνεις όταν η αγορά είναι ανοδική, η εκτιμώμενες αξίες είναι διαρκώς ισορροπημένα υψηλές. Οταν η αγορά είναι σε ύφεση, τα ίδια ακίνητα έχουν ισορροπημένα (σχεδόν) χαμηλές αξίες.

Έτσι όπως τα λέει ο Πάνος είναι. Το 2006 με έβαλε φίλος σε πιστωτικό ίδρυμα σαν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό για εκτιμήσεις. Είχα πολλές δουλειές στο γραφείο αλλά ήταν πιεστικός ο μαλέας. Τα χρήματα ήταν αστεία αλλά είπα να το κάνω επικουρικά. Το τι έχω δει δε λέγεται. Προεγκεκριμμένα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιους να ζητούν επισκευαστικό σε σπίτια πιο καινούργια κι απ' το δικό μου. Άλλους να θέλουν να λαδώσουν για να τους βγάλω μεγαλύτερη την αξία του ακινήτου τους (ποτέ δεν πήρα ευρώ και ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο).

Σε γενικές γραμμές ήμουν πολύ αυστηρός. Τόσο αυστηρός που με πήρε το 2008 ο υπεύθυνος και αφού με επέπληξε, μου είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε, δε χαρίζουμε χρήματα αλλά δε χάνουμε και πελάτες!"

Εγώ συνέχισα ακάθεκτος. Έχω πάει σε κωλομεζονέτα υπογείου-ισογείου-Α' ορόφου στη Βάρκιζα που επωλήθη προς 800.000 ευρώ και την έχω κοστολογήσει 390.000 προ κρίσης. Έχω πάει και σε διαμέρισμα στη Νίκαια όπου ζητούσαν 30.000 ευρώ για να αποπληρώσουν χρέη κι έκανα το παν να τους βοηθήσω, αν και μπορεί να τους πήρα στο λαιμό μου.

Το χειρότερο είναι να μπαίνεις σε φτωχικά σπίτια ανθρώπων που χρωστούν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μεταφορά ποσών από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Εγώ κυριολεκτικά καταρρέω όταν βλέπω τα παιδικά δωμάτια: αθώα, όμορφα διακοσμημένα, φωτογραφίες και παιχνίδια παντού, ανεμελιά. Κι από πίσω γονείς οικονομικά κατεστραμμένοι.

Σίγουρα κι αυτοί έχουν μερίδιο της ευθύνης αλλά κυρίως ευθύνονται οι τράπεζες. Εκείνες διέφθειραν τον κόσμο, εκείνες τον έκαναν άπληστο. Μας τα 'πρηξαν στα τηλέφωνα για δάνεια και κάρτες. Μας έστελναν στη Πορτογαλία να δούμε την Εθνική, μας πλήρωναν διακοπές, γάμους και δεξιώσεις και μας δάνειζαν για ν' αγοράσουμε τη βίλλα και την κούρσα των ονείρων μας. Κανείς δεν έβαλε φρένο σ' αυτό το όργιο δανεισμού. Και όσοι βλέπαμε τη φούσκα και είμασταν αυστηροί και φειδωλοί, γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Τουλάχιστον δεν είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Οι τράπεζες είναι απαραίτητες, έτσι όμως όπως λειτουργούν στην Ελλάδα μ' έχουν κάνει να τις σιχαθώ. Κάποιοι λένε πως τις βούλιαξε το κράτος. Εγώ πιστεύω πως έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιες.

Vasilis
08-12-11, 11:23
https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/271639/proetoimazoun-tin-epistrofi-tous-sta-palia-nomismata/ :whistle:

Samaro
08-12-11, 18:59
Και ενώ όλοι στην ευρώπη ετοιμάζονται για το ....."ενδεχόμενο" διάλυσης του κοινού ευρωπαικού νομίσματος, εμείς
σφυρίζουμε αδιάφορα και ασχολούμαστε με το διάδοχο του γιωργάκη!
:whistle:

kplc16
08-12-11, 19:06
Και ενώ όλοι στην ευρώπη ετοιμάζονται για το ....."ενδεχόμενο" διάλυσης του κοινού ευρωπαικού νομίσματος, εμείς
σφυρίζουμε αδιάφορα και ασχολούμαστε με το διάδοχο του γιωργάκη!
:whistle:

αν ειναι η καιλη διαδοχος θα ασχολειται ολη η οικουμενη.:hystericalbs1:

Stamatis
08-12-11, 19:14
Θα αναλαβω εγω.
Λεφτα, υπαρχουν.

S8N
08-12-11, 19:23
Θα αναλαβω εγω.
Λεφτα, υπαρχουν.

Ωραία. τουλάχιστον με σένα ξέρουμε τι να περιμένουμε.

https://i136.photobucket.com/albums/q170/MPower_this/avatar_jack_black_2.gif

pilot
08-12-11, 19:24
στηρίζουμε ΠρόεδρΑ..:thumbsup:

Samaro
08-12-11, 19:36
Θα αναλαβω εγω.
Λεφτα, υπαρχουν.
Εσύ είσαι αξιόπιστος αγόρι μου και τα δείχνεις ! :th_Laie_67-1:
Μονοκούκι στον Σταμάτη !:thumbsup:
(Αντε και με ένα καλό κανό !! :th_Laie_67-1:)

bill_m3
08-12-11, 20:05
Έτσι όπως τα λέει ο Πάνος είναι. Το 2006 με έβαλε φίλος σε πιστωτικό ίδρυμα σαν εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό για εκτιμήσεις. Είχα πολλές δουλειές στο γραφείο αλλά ήταν πιεστικός ο μαλέας. Τα χρήματα ήταν αστεία αλλά είπα να το κάνω επικουρικά. Το τι έχω δει δε λέγεται. Προεγκεκριμμένα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Κάποιους να ζητούν επισκευαστικό σε σπίτια πιο καινούργια κι απ' το δικό μου. Άλλους να θέλουν να λαδώσουν για να τους βγάλω μεγαλύτερη την αξία του ακινήτου τους (ποτέ δεν πήρα ευρώ και ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο).

Σε γενικές γραμμές ήμουν πολύ αυστηρός. Τόσο αυστηρός που με πήρε το 2008 ο υπεύθυνος και αφού με επέπληξε, μου είπε χαρακτηριστικά: "Είπαμε, δε χαρίζουμε χρήματα αλλά δε χάνουμε και πελάτες!"

Εγώ συνέχισα ακάθεκτος. Έχω πάει σε κωλομεζονέτα υπογείου-ισογείου-Α' ορόφου στη Βάρκιζα που επωλήθη προς 800.000 ευρώ και την έχω κοστολογήσει 390.000 προ κρίσης. Έχω πάει και σε διαμέρισμα στη Νίκαια όπου ζητούσαν 30.000 ευρώ για να αποπληρώσουν χρέη κι έκανα το παν να τους βοηθήσω, αν και μπορεί να τους πήρα στο λαιμό μου.

Το χειρότερο είναι να μπαίνεις σε φτωχικά σπίτια ανθρώπων που χρωστούν και οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μεταφορά ποσών από το ένα ίδρυμα στο άλλο. Εγώ κυριολεκτικά καταρρέω όταν βλέπω τα παιδικά δωμάτια: αθώα, όμορφα διακοσμημένα, φωτογραφίες και παιχνίδια παντού, ανεμελιά. Κι από πίσω γονείς οικονομικά κατεστραμμένοι.

Σίγουρα κι αυτοί έχουν μερίδιο της ευθύνης αλλά κυρίως ευθύνονται οι τράπεζες. Εκείνες διέφθειραν τον κόσμο, εκείνες τον έκαναν άπληστο. Μας τα 'πρηξαν στα τηλέφωνα για δάνεια και κάρτες. Μας έστελναν στη Πορτογαλία να δούμε την Εθνική, μας πλήρωναν διακοπές, γάμους και δεξιώσεις και μας δάνειζαν για ν' αγοράσουμε τη βίλλα και την κούρσα των ονείρων μας. Κανείς δεν έβαλε φρένο σ' αυτό το όργιο δανεισμού. Και όσοι βλέπαμε τη φούσκα και είμασταν αυστηροί και φειδωλοί, γίναμε τα μαύρα πρόβατα. Τουλάχιστον δεν είμαστε οι αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Οι τράπεζες είναι απαραίτητες, έτσι όμως όπως λειτουργούν στην Ελλάδα μ' έχουν κάνει να τις σιχαθώ. Κάποιοι λένε πως τις βούλιαξε το κράτος. Εγώ πιστεύω πως έπεσαν στην παγίδα που έστησαν οι ίδιες.

Το κάνω QUOTE για να το δούνε και άλλοι...
:cheers: :cheers:

Stamatis
08-12-11, 21:22
https://www.youtube.com/watch?v=YYlpYqfqmEU&feature=related

Monsta
08-12-11, 21:33
Θα αναλαβω εγω.
Λεφτα, υπαρχουν.

https://i.imgur.com/YQKFe.gif

Skyline_IS
08-12-11, 22:04
απο δω το πανε,απο κει το πανε
Πριν 2 μηνες λεγανε καταστροφη η δραχμη τωρα το πασαρουν ως η μοναδικη λυση...

fanisk
09-12-11, 13:58
Εμαθα κατι τωρα και εχω νευρα :ranting2:

Χθες 2.30 το μεσημερι, στο χωριο. Η γιαγια μου καθεται στη βεραντα, σταματησε ενα αμαξι με 2 τυπους και πριν προλαβουν να βγουν εξω, παλι καλα!! της εκοψε να μπει μεσα. Οι τυποι μπηκαν σπιτι, φτασαν στη πορτα και αρχισαν να φωναζουν σε σπαστα ελληνικα "ανοιξε" και "φερε τα λεφτα" χτυπωντας τη πορτα. Η γιαγια μου πηρε μια απο τις αδειες καραμπινες του πατερα μου και τη κολλησε στο τζαμι, οι τυποι εφυγαν τρεχοντας..
Α ρε σκατο*******ηδες να ημουν εκει :ranting2::ranting2: Θα τους εριχνα και θα τους πεταγα στο ποταμι μετα :ranting2:

Το γαμωτο ειναι οτι ο πατερας μου ξεκινησε στις 5 για το χωριο, αν ηταν εκει θα τους ειχε πυροβολησει σιγουρα. Αντε η γιαγια να γεμισει και να ριξει με τη καραμπινα, θα την πεταξει πισω..

Ποσο σκατατζης ανθρωπος πρεπει να'σαι για να ληστευεις τα γεροντια? Ποσο τεμπελης και ρεμαλι? Και οσο σκεφτομαι ολα αυτα τα γεροντια που εχουν χτυπησει/σκοτωσει/βιασει αυτα τα ζωα που κυκλοφορουν εξω τοσο περισσοτερο τσαντιζομαι..

Ptboul
09-12-11, 14:07
Ω ρε Φάνη! Μεσημεριάτικα στα καλά του καθουμένου;;
Πάλι καλά που έδειξε απόλυτη ψυχραιμία!

Πολύ προσοχή!

να και κάτι που μου έστειλαν https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_8838.html

fanisk
09-12-11, 14:09
Ω ρε Φάνη! Μεσημεριάτικα στα καλά του καθουμένου;;
Πάλι καλά που έδειξε απόλυτη ψυχραιμία!

Πολύ προσοχή!

να και κάτι που μου έστειλαν https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_8838.html

Ναι μεσημεριατικα.. δεν παμε καλα Πανο..

Stamatis
09-12-11, 14:31
Σκατα στον ταφο τους ρε.
Παιρνεις η δεν παιρνεις το οπλο;

Γμω την καταντια μας.

Ρε Φανη, παλι καλα που δεν την προλαβαν.

Ζωα ρε φιλε, ζωα.

Ptboul
09-12-11, 14:34
και μιλάμε για μικρό σχετικά χωριό που είναι αρκετά ελεγχόμενη η κατάσταση.

Stathis
09-12-11, 14:39
Να τελειώνουμε

Χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης όχι για τον επόμενο μήνα, αλλά για την επόμενη μέρα, η Ελλάδα, από τον Μάιο του 2010, βρίσκεται σε μια πρωτοφανή περιδίνηση. Μέσα από αλλεπάλληλα κύματα πανικού έρχονταν αντίστοιχα κύματα ανακούφισης. “Καταστραφήκαμε” και “σωθήκαμε” αρκετές φορές, λύσεις όμως δεν βρέθηκαν.

Των πολεμικών αναμετρήσεων εξαιρουμένων, ο τόπος βιώνει την πιο βαριά, την πιο δυσάρεστη εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πραγματικότητα που οι προσβολές οι οποίες δέχεται και η επαιτεία στην οποία αναγκάζεται να προσφύγει είναι ένα, σχεδόν, καθημερινό φαινόμενο. Ο τόπος και οι πολίτες του έχουν στοχοποιηθεί ως οι υπαίτιοι των δεινών του πλανήτη. Τα τελεσίγραφα, η επιθετικότητα, οι εκβιασμοί καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων εταίρων, του Δ.Ν.Τ, αλλά και των «αγορών» στην οικονομική και πολιτική αυτή σκακιέρα όπου τα σενάρια είναι ασαφή αν όχι χαώδη.

Τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς είναι ήδη ορατά. Όλα, όλοι χωρίζονται, με τη σχετική έχθρα, προκατάληψη, δυσπιστία. Ηγεσία και βάση, ασθενέστεροι και εύρωστοι, απασχολούμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, κάτοικοι αστικών κέντρων και επαρχιώτες, νεότεροι και γηραιότεροι. Παντού αναδεικνύεται ένας διαχωρισμός, μια αντίθεση, μια διάσπαση, με περισσότερα πρόσωπα από τον εμφύλιο και εφΆ όσον το διεκδικούμενο είναι η επιβίωση η αντιπαλότητα μπορεί να μην έχει όρια. Κάθε έννοια πολιτισμού, αλληλεγγύης, θα χαθεί και αυτό θα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα.

https://www.tellingstories.gr/stories/images/stories/2011.11.01/europe.jpg

Αν το έγκλημα αυτού του τόπου και των ηγετών του ήταν να δανειστεί ώστε να καταναλώσει τα προϊόντα που κατασκεύασαν οι δανειστές του, ας τιμωρηθεί. Στην περίπτωση που το έγκλημα αυτού του λαού ήταν να νομίσει ότι ανήκε στην Ε.Ε., αν και ποτέ δεν ενημερώθηκε, δεν ερωτήθηκε για αυτήν την επιλογή, ας του επιβάλουν την ποινή. Εφ' όσον είμαστε μια φυλή τεμπέληδων δημοσίων υπάλληλων, διεφθαρμένων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων πολιτών και ψευτών πολιτικών, αφού έτσι μας θέλουν, έτσι μας έχουν καταχωρήσει στο σύνολό μας, ας αντιμετωπίσουμε τις αντίστοιχες συνέπειες.

Ας γίνει ότι πρέπει, φτάνει να σταματήσει η καθημερινή απειλή, ο φόβος, το άγχος, οι εκβιασμοί και η επαιτεία. Ας κρατήσουμε μόνον ένα τμήμα της αξιοπρέπειας μας και να βρούμε τη δύναμη να ξαναξεκινήσουμε από εκεί που ξεκίνησαν οι γονείς μας. Πτωχοί ναι, νεόπτωχοι ναι, ταπεινοί ναι, ταπεινωμένοι όχι.

Κι' αν οφείλουμε μια μοναχά Συγνώμη, την χρωστάμε κοιτώντας στα μάτια τα παιδιά μας. Πουθενά αλλού.

Να τελειώνουμε λοιπόν...

https://www.tellingstories.gr/stories/index.php?option=com_content&view=article&id=394:-04122011-&catid=9:2008-12-26-15-46-23&Itemid=4

fanisk
09-12-11, 14:47
Σκατα στον ταφο τους ρε.
Παιρνεις η δεν παιρνεις το οπλο;

Γμω την καταντια μας.

Ρε Φανη, παλι καλα που δεν την προλαβαν.

Ζωα ρε φιλε, ζωα.

Το παιρνεις Σταματη, και αφου πεθανουν τους ξαναριχνεις.. :ranting2:

και μιλάμε για μικρό σχετικά χωριό που είναι αρκετά ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ναι Πανο ετσι ειναι, οσοι Αλβανοι ειναι στο χωριο ηταν απο πιτσιρικια και τωρα εχουν οικογενειες. Μερικοι απο αυτους τα λεφτα τους τα αφηναν στον παππου μου για να μη τους κανουν ντου αλλοι Αλβανοι στα ανασφαλιστα σπιτια τους.
Τωρα τελευταια εχει ξεφυγει η κατασταση, πριν κανα μηνα μπηκαν στο χανι των θειων μου και πηραν μεχρι και κουτες Marlboro, τους ακουσε η θεια βγηκαν εξω και φυγαν. Καπακι κλεψαν το χανι στο πανω χωριο. Ενας συγχωριανος ειχε ετοιμασει τσαντες για ταξιδι Αθηνα, μπηκαν και του πηραν 4000¤ απο το τραπεζι.

Στο Γαλατα βαλαν ολοι ρεφενε να προσλαβουν security περιπολια τα βραδια.

Και με ολα αυτα, εχουμε τους συριζαιους να μας ζαλιζουν τον ερωτα με τις ασχημες συνθηκες διαβιωσης τον παρανομων μεταναστων και να βαλουμε ολοι πλατη να ζησουν καλυτερα. Αφου πεινανε και ειναι τεμπεληδες ρε ζωα τι περιμενετε, να'ναι αγιοι?

Skyline_IS
09-12-11, 15:02
Το παιρνεις Σταματη, και αφου πεθανουν τους ξαναριχνεις.. :ranting2:
Και με ολα αυτα, εχουμε τους συριζαιους να μας ζαλιζουν τον ερωτα με τις ασχημες συνθηκες διαβιωσης τον παρανομων μεταναστων και να βαλουμε ολοι πλατη να ζησουν καλυτερα. Αφου πεινανε και ειναι τεμπεληδες ρε ζωα τι περιμενετε, να'ναι αγιοι?

Τωρα ερχεται ο συριζας με την τσακαλοπαρεα με πλακατ και μεγαφωνα να περιφρουρησουν και να κλεισουν το δρομο στο σπιτι σου φανη..:warriorsmiley::warriorsmiley:

fanisk
09-12-11, 15:09
Τωρα ερχεται ο συριζας με την τσακαλοπαρεα με πλακατ και μεγαφωνα να περιφρουρησουν και να κλεισουν το δρομο στο σπιτι σου φανη..:warriorsmiley::warriorsmiley:

Να ερθουν, ξερουν τι θα παρουν thumb

Skyline_IS
09-12-11, 15:15
Να ερθουν, ξερουν τι θα παρουν thumb

αφορμη για νεα δεκεμβριανα ψαχνουν..:thumbsdown:

Eleni
10-12-11, 02:15
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Λυκουρέζου για το σκάνδαλο της Αιξωνής

https://www.kentrinews.gr/wp-content/themes/broadcast/thumb.php?src=https://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/12/lykoyrezos.jpg&w=581&h=252&zc=1&q=100 (https://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/12/lykoyrezos.jpg)
Την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που κατηγορείται για το «σκάνδαλο Αιξωνή», πρότεινε ο εισαγγελέας Κακουργημάτων Αθήνας, Π. Αθανασίου.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο καταπάτησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από δύο Κύπριους επιχειρηματίες – οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 ετών ο καθένας – στην περιοχή Αιξωνή στη νοτιοανατολική Αττική.
Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί παράνομα το 2002 με απόφαση της γνωστής από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, στους Κύπριους αγοραστές, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, αφού η έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 25 άτομα, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες), ενώ ο ίδιος στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του.

https://www.kentrinews.gr/?p=53930

Z4 DCT
10-12-11, 07:02
Εμαθα κατι τωρα και εχω νευρα :ranting2:

Χθες 2.30 το μεσημερι, στο χωριο. Η γιαγια μου καθεται στη βεραντα, σταματησε ενα αμαξι με 2 τυπους και πριν προλαβουν να βγουν εξω, παλι καλα!! της εκοψε να μπει μεσα. Οι τυποι μπηκαν σπιτι, φτασαν στη πορτα και αρχισαν να φωναζουν σε σπαστα ελληνικα "ανοιξε" και "φερε τα λεφτα" χτυπωντας τη πορτα. Η γιαγια μου πηρε μια απο τις αδειες καραμπινες του πατερα μου και τη κολλησε στο τζαμι, οι τυποι εφυγαν τρεχοντας..
Α ρε σκατο*******ηδες να ημουν εκει :ranting2::ranting2: Θα τους εριχνα και θα τους πεταγα στο ποταμι μετα :ranting2:

Το γαμωτο ειναι οτι ο πατερας μου ξεκινησε στις 5 για το χωριο, αν ηταν εκει θα τους ειχε πυροβολησει σιγουρα. Αντε η γιαγια να γεμισει και να ριξει με τη καραμπινα, θα την πεταξει πισω..

Ποσο σκατατζης ανθρωπος πρεπει να'σαι για να ληστευεις τα γεροντια? Ποσο τεμπελης και ρεμαλι? Και οσο σκεφτομαι ολα αυτα τα γεροντια που εχουν χτυπησει/σκοτωσει/βιασει αυτα τα ζωα που κυκλοφορουν εξω τοσο περισσοτερο τσαντιζομαι..

Ωρε π@υστη μου.....''κοψιμο'' και στο βοθρο με 3 μπετονια βιομηχανικη χλωρινη.....

Samaro
10-12-11, 07:22
Ακόμα δυστυχώς είμαστε στην αρχή !
Η ανεργεία, η φτώχεια, η πείνα και η εξαθλίωση, που φαίνεται να έρχεται μέρα με τη μέρα, θα μετατρέψει την κοινωνία μας σε πραγματική ζούγκλα !
Είτε μιλάμε για αλλοδαπούς είτε για ντόπιους !
Είναι φοβερό να το σκεπτόμαστε, αλλά ίσως σε λίγο καιρό, οι κλέφτες να μην έχουν πιά στόχο τα χρήματα μας αλλά τα τρόφιμα του ψυγείου !!

Monsta
10-12-11, 21:00
Σήμερα το μεσημέρι πήγαμε Κηφισιά με κάτι φίλους για φαγητό & ψώνια.

Πέρα από ορισμένα μαγαζιά που έχουν κλείσει (& το Meat Square!!!!) δεν είδα πουθενά καμία κρίση.

Σε λιγότερο από δύο ώρες βόλτας, μέτρησα συνολικά τέσσερις Φερράρι (1 λευκή & μία κόκκινη Καλιφόρνια, 2 κόκκινες F430, η μία Stradale), 2 Λάμπο, πολλές 997 / Boxster και βέβαια αμέτρητες bmw υψηλού κυβισμού & νέα μοντέλα.

Μια χαρούλα τα πάμε. :thumbsup:

Κατσαραίος ακούει ? Όβερ ?

PANOS-E60
10-12-11, 21:30
Καλά ... χιούμορ κάνεις προφανώς Κώστα. Ασφαλώς η Κηφισιά Σάββατο παραμονές Χριστουγέννων με τέτοια λιακάδα πρέπει να ήτανε παρελαση από καμπριο χιλιάδων κυβικών ... και τα μαγαζιά φίσκα στον κόσμο.

Προφανώς υπάρχει κόσμος με πολυ υψηλό βιοτικό επίπεδο και το οποίο ούτε επηρρεάστηκε από την κρίση, ούτε και πρόκειται να επηρρεαστεί, ότι και να συμβεί. Να τά χουνε και να τα χαίρονται λέω εγω.
Πάντως η μέση γειτονιά της Αθηνας βιώνει μιά εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και δε μιλάω γιά τις παραδοσιακά φτωχικές γειτονιές, αλλά γιά άλλες που μέχρι πριν 1 με ενάμισυ χρόνο είχαν ακόμα πολλή ζωντάνια. Αν δεις την Πατησίων, λέω ένα παράδειγμα, θυμίζει πλέον Πολωνία επί Γιαροζέλσκι, χωρίς υπερβολή.

Τα λέω αυτά, έτσι, κουβέντα να γίνεται ... όλοι τα ξέρουμε.

fanisk
10-12-11, 21:53
Βγειτε για ποτο/φαγητο Γλυφαδα Σαββατο βραδυ, ειναι σαν να πηγαινεις χαραματα Τεταρτης.. τοσο αδεια.

aristent
10-12-11, 22:08

Πέρα από ορισμένα μαγαζιά που έχουν κλείσει (& το Meat Square!!!!) δεν είδα πουθενά καμία κρίση.

Σε λιγότερο από δύο ώρες βόλτας, μέτρησα συνολικά τέσσερις Φερράρι (1 λευκή & μία κόκκινη Καλιφόρνια, 2 κόκκινες F430, η μία Stradale), 2 Λάμπο, πολλές 997 / Boxster και βέβαια αμέτρητες bmw υψηλού κυβισμού & νέα μοντέλα.
....

Αυτα τα ειδα και εγω με τον Αλεξη που ειμασταν μια μερα στην Κηφισια....που να καθομασταν περισσοτερο!!!!thumb

Αλλα ενταξη,δεν ειναι και δειγμα οτι ολα πανε καλα για ολους στην Κηφισια,γενικως μιλαω,απλα οι "φραγκατοι" δεν εχουν επηρεαστει απο την κριση....

Βγειτε για ποτο/φαγητο Γλυφαδα Σαββατο βραδυ, ειναι σαν να πηγαινεις χαραματα Τεταρτης.. τοσο αδεια.

Πανε στην Κηφισια το Σαββατο αυτοι!!!...τι να κανουν στη γειτονια???:thumbsup:

Stathis
10-12-11, 22:11
Αυτα τα ειδα και εγω με τον Αλεξη που ειμασταν μια μερα στην Κηφισια....που να καθομασταν περισσοτερο!!!!thumb

αυτα ειναι...
ερχοσαστε στα μερη μας και ουτε ενα τηλεφωνο...:thumbsdown:

Monsta
10-12-11, 22:16
Καλά ... χιούμορ κάνεις προφανώς Κώστα.

Εννοείται Πάνο μου. :original:

aristent
10-12-11, 22:20
αυτα ειναι...
ερχοσαστε στα μερη μας και ουτε ενα τηλεφωνο...:thumbsdown:

Εγω προσωπικα ηθελα να κανω πανηγυρικη εφοδο στην Αθηνα!!!!με ανακοινωσεις στυλ Πεταλωτη κλπ.

....αλλα λογοι ανωτερας βιας,παντοφλας,τσοκαρου,10π ντου(μυτερου σα καρφι) δεν με αφησαν να το κανω,οποτε αρκεστηκα σε επισκεψη σουρπραϊζ στα Μεγαρα.thumb

Eleni
10-12-11, 23:46

Kωστα μου γιατι σου φαινεται παραξενο.... στην Κηφισια πηγες......!!!!!!!!

pilot
11-12-11, 00:12
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή Λυκουρέζου για το σκάνδαλο της Αιξωνής

https://www.kentrinews.gr/wp-content/themes/broadcast/thumb.php?src=https://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/12/lykoyrezos.jpg&w=581&h=252&zc=1&q=100 (https://www.kentrinews.gr/wp-content/uploads/2011/12/lykoyrezos.jpg)
Την ενοχή του γνωστού ποινικολόγου και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, που κατηγορείται για το «σκάνδαλο Αιξωνή», πρότεινε ο εισαγγελέας Κακουργημάτων Αθήνας, Π. Αθανασίου.

Παράλληλα ο εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο καταπάτησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, από δύο Κύπριους επιχειρηματίες – οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης 12 ετών ο καθένας – στην περιοχή Αιξωνή στη νοτιοανατολική Αττική.
Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί παράνομα το 2002 με απόφαση της γνωστής από την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία, στους Κύπριους αγοραστές, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εγκύκλιος η οποία απαγόρευε οποιαδήποτε μεταγραφή συμβολαίου, αφού η έκταση ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Σημειώνεται ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη 25 άτομα, (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες), ενώ ο ίδιος στην απολογία του υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του.

https://www.kentrinews.gr/?p=53930

θα του κλάσουν...και αυτό ακριβώς είναι η κύρια αιτία για τα δεινά του τόπου μας, κατά την ταπεινή μου άποψη, η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ κύριοι!!

katsaraios
11-12-11, 01:49

εν μερει ναι ετσι ειναι αλλα οπως ειδες η οπου προλαβες στην βολτα ναδεις το λουκετο ειδικα στα εμπορικα ενδυματων-υποδηματων εχει βαρεσει συννεφο και στην Κηφισια,εγω βλεπω πτωση παντου σε τζιρους...
Φυσικα τα "τερατα" κυκλοφορουν ακομα ανετα αφου το μπακραουντ αρκετων αντεχει :whistle:
Ενδεικτικα παντως Σαββατοβραδο αποψε ειχε θεσεις παρκινκγ η Κυριαζη που ποτε δεν εβρισκες ,Κεφαλαρι-Πολιτεια κρατανε καλυτερα...

hades7
11-12-11, 02:19
οποιος εχει βιωσει την αθηναικη νυχτα τις δεκαετιες του 90 και τις αρχες του 00 εως 2005 εχει το μετρο συγκρισης και μπορει να καταλαβει για το τι γινεται σημερα στη νυχτερινη ζωη της Αθηνας απλα δεν υπαρχει.οσο για καποια σκορπια χλιδαμαξα που κυκλοφορουν ειναι καταλοιπα leasing που γραφουν 10 χλμ την εβδομαδα αφου δε μπορουν επ ουδενι να πουληθουν κιολας .τα ιδια ισχυουν και για την ημερα βεβαια

A8hnaios
11-12-11, 14:13
Η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ σκέφτεται τρόπους αξιοποίησης της
μεγάλης ακίνητης περιουσίας του οργανισμού που εξαγόρασε σε συντριπτικό ποσοστό από το ελληνικό Δημόσιο.
Μία από αυτές είναι και η ουσιαστική αξιοποίηση του Μεγάρου στο Μαρούσι. Με δεδομένη την άψογη αρχιτεκτονική αισθητική του αλλά και την θέση του (πάνω στην Αττική οδό, κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα μεγάλα εμπορικά, μακριά από το προβληματικό κέντρο) στελέχη του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού “Deutsche Telecom” θεωρούν ότι το κτίριο χαραμίζεται ως γραφεία υπαλλήλων.
https://www.mauve.gr/pictures/ote02.jpg

Ειδικά στην δεδομένη συγκυρία υπάρχει υπερπροσφορά για ενοικίαση εγκαταστάσεων σε πολύ χαμηλές τιμές για μετεγκατάσταση με το ακριβώς απέναντι κτίριο, τον ουρανοξύστη ATRINA να είναι μέσα στο σενάριο για την πιθανή μετακόμιση

https://www.blog.gr/content/data/multimedia/images/D-F/atrina.jpg

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την διοίκηση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος σε αυτά τα ενδεχόμενα.

https://www.mauve.gr/pictures/ote01.jpg

πηγη (https://www.blog.gr/home.html)

Nino
11-12-11, 15:35
πιτμπουλη σε βλεπω να γινεσαι εσυ γκρουμ και ο τζορνταν ρεσεψιονιστας...

Monsta
11-12-11, 15:39
https://www.blog.gr/content/data/multimedia/images/D-F/atrina.jpg

Τι σχέση έχει το Ατρίνα με το μέγαρο του ΟΤΕ?

Stathis
11-12-11, 17:11
τι σχεση εχουν οι υπαλληλοι που χρειαζεται ο οτε, με αυτους που εχει τωρα?

Stamatis
11-12-11, 17:14
και τι σχέση έχει πλέον το Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του;
Μια ερώτηση έχω όμως.
Ο ΟΤΕ δεν ήταν μια απο τις 3 κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου μαζί με τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ?
τι ρωτάω τώρα;

Stathis
11-12-11, 17:18
ωπ, τι εγινε?
δωσανε οι πολιτικοι την πιο κερδοφορα επιχειρηση?
και οι πελατες-δημοσιοι υπαλληλοι που τους ψηφιζαν τοσα χρονια για να διατηρησουν τη θεσουλα τι θα γινουνε?
τους πουλησανε ε?
τι κριμα...

kplc16
11-12-11, 18:17
https://www.newsbomb.gr/politikh/story/99163/poioi-einai-oi-177-proin-voyleytes-poy-zitoyn-anadromika

Stathis
11-12-11, 18:34
εσεις που τους ψηφισατε, λουστειτε τους...

Thomelef
11-12-11, 18:39
δυστηχώς άλλοι τους ψηφίζουν - υποστηρίζουν και βολεύονται, και στο τέλος τους λουζόμαστε όλοι μας...
και αυτούς, αλλά και άλλους πολούς μαζί τους...

Nino
11-12-11, 18:57
δεν εχει καμια σχεση ο οτε με τον δημοσιο τομεα ουτε οι υπαλληλοι του ειναι δημοσιοι υπαλληλοι.