Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Μετανάστευση

Σελίδες : 1 [2] 3

Eleni
30-09-11, 23:43
Ελένη κάνε το ψυχικό και παντρέψου τον.
Και εμείς θα γλυτώσουμε και εσύ θα περάσεις φίνα.
Θα σου φτιάξει το μπεμβέ τούμπανο.

Και μετά τον χωρίζεις...:th_Laie_67-1:
Σταματη, ειμαι παντρεμενη !!!!!!!!
Ασε που δεν φτιαχνω το αυτοκινητο εκτος απο ψιλοπραγματακια.... το αγοραζεις ετοιμο.... τι να παιδευομαστε τωρα, αφου ποτε δεν το κρατας πανω απο 3 με 4 χρονια..... να μην χανουμε κ την εγγυηση...

Stamatis
30-09-11, 23:43
συμφωνω...!!! αλλα και σε περιχωρα της ΝΥ βρισκεις... παιρνεις κατι φτηνο, και το φτιαχνεις αν θες... να μην σου κοστισει πολλα,
αν θες καινουριο και να μπεις εσυ πρωτος μεσα.... τοτε αστα ( προσωπικη πειρα...)
κινέζικη παροιμία
το σπίτι το πρώτο χρόνο το δίνεις στο εχθρό σου
το δεύτερο στο φίλο σου
το τρίτο μπαίνεις μέσα...

Stamatis
30-09-11, 23:44
Σταματη, ειμαι παντρεμενη !!!!!!!!

μα ο Φάνης είναι τρομερό τεκνό.
Για ξανασκέψου το.

Οτι μπεμβέ έχετε στην οικογένεια θα τη φτιαξει τούμπανο.
Κουβέντιασέ το με τον άντρα σου.

Για κανα χρόνο μεχρι να σας τα τουρμπίσει, να βάλει ζάντες διαφορικά navi dvd κτλ και μετά τον χωρίζεις.

Θα βοηθήσει και την αμερικάνικη οικονομία.
Κερί θα του ανάψει ο Ομπάμα.

S8N
30-09-11, 23:44
μπα, 11 θα κοιμάμαι ακόμα.
rain check

To κινητό σου δεν είναι εκείνο που φιγουράρει στην αγγελία της Vespa?

Ετοιμάσου να χτυπήσει στις 5.30.

Wake up call Motherfucker.

Eleni
30-09-11, 23:46
Μπορώ πρωι πρωι...Πρέπει να΄μαι πισω στις 11 αλλιώς θα φάω αμερικάΝκη παντούφλα.
Η Αμερικανιδες δεν δινουν παντουφλες.... δινουν βαλιτσες.....και την καρτα του δικηγορου.....

μηπως τα εχεις μπερδεψει ?????

Stamatis
30-09-11, 23:47

κανόνισε να με πάρεις.
μετά θα στο χαράξω με κλειδί στις πόρτες του Ε60LCI για να μην το ξεχάσεις ποτέ.

παλιοχαρακτήρα.

Eleni
μα ο Φάνης είναι τρομερό τεκνό.
Για ξανασκέψου το.

Οτι μπεμβέ έχετε στην οικογένεια θα τη φτιαξει τούμπανο.
Κουβέντιασέ το με τον άντρα σου.

Για κανα χρόνο μεχρι να σας τα τουρμπίσει, να βάλει ζάντες διαφορικά navi dvd κτλ και μετά τον χωρίζεις.

Θα βοηθήσει και την αμερικάνικη οικονομία.
Κερί θα του ανάψει ο Ομπάμα.
το αυτοκινητο μου εχει τα παντα.... το εχω μονο 3 μηνες....

fanisk
οκ Φανη, πες μου τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω......
ο πιο γρηγορος τροπος ειναι να γνωρισεις μια αμερικανιδα η καλυτερα μια Ελληνοαμερικανιδα στην Ελλαδα.....φυσικα να σου αρεσει και να σε παντρευτει εκει.....

Ποια ειναι αυτα που δεν μπορεις να πεις στην ανοικτη συζητηση? ΠΜ !!

Ελένη κάνε το ψυχικό και παντρέψου τον.
Και εμείς θα γλυτώσουμε και εσύ θα περάσεις φίνα.
Θα σου φτιάξει το μπεμβέ τούμπανο.

Και μετά τον χωρίζεις...:th_Laie_67-1:

:th_Laie_67-1:
Ελενη αν δεν μπορεις εσυ, και η κορη σου μας κανει αν εχεις.. μολις παρω το χαρτι αν δεν σας αρεσω διωξτε με :th_Laie_67-1:
Σταματη οπως το ειπες.. τουμπανο.. γαμω τις μεταφορικες και τα τελωνεια..α μη ξεχασω και τις τιμες των BMW μας. Εκει παιρνεις, μπαζεις HPF stage 4, και σου μενουν και ρεστα.. τελη νορμαλ, βενζινη νορμαλ, η χαρα του petrolhead ειναι εκει περα.. :thumbsdown:

Z4 DCT
Η Αμερικανιδες δεν δινουν παντουφλες.... δινουν βαλιτσες.....και την καρτα του δικηγορου.....

μηπως τα εχεις μπερδεψει ?????

Την εχει εξελληνισει.....thumb

fanisk
30-09-11, 23:48

Θα παρω κι εγω μη τυχον και κοιμηθει ο Αρης :th_Laie_67-1:

gnx
30-09-11, 23:49
Να αυτο ειναι για τον προεδρο.

https://www.crystal-cove.com/

Z4 DCT
30-09-11, 23:49

Ετσι βεντουζα....εγω θα τον αρχισω ζεσταμα απο της 03.00 :whistle:

Atsa linos
30-09-11, 23:50
thumb thumb thumb

https://www.youtube.com/watch?v=WSI7FGVy4qk&feature=related

Stamatis
30-09-11, 23:50

Μπά, πάρε τον Αρη καλύτερα να του το θυμίσεις...

Stamatis
30-09-11, 23:52
Ετσι βεντουζα....εγω θα τον αρχισω ζεσταμα απο της 03.00 :whistle:

Τώρα μωρή κυλότα της Ταϊλάνδης, ανεβάζω αγγελία το Ζ4 σου με φωτογραφίες και τιμή 6.000 ευρώ.
Απο κάτω βάζω το τηλέφωνό σου και γράφω
ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΣ, οτι ώρα και να είναι πάρτε με γιατί είμαι σε ανάγκη.

Οχι μονο στο καρ, και στο ημπέι θα το βάλω στο Τοκιο που έχει ξημερώσει

fanisk
30-09-11, 23:53
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

S8N
30-09-11, 23:54
Χαρακιές στις πόρτες? Ώστε είναι αλήθεια... δουλεύεις ακόμα για τον Monsta!

Z4 DCT
Τώρα μωρή κυλότα της Ταϊλάνδης, ανεβάζω αγγελία το Ζ4 σου με φωτογραφίες και τιμή 6.000 ευρώ.

:shok::shok::shok::shok:

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ.....μη κανεις καμια λαλακεια.....

Eleni
Την εχει εξελληνισει.....thumb
δλδ? ουτε εγω χρησιμοποιω παντουφλα.....
τους αντρες πρεπει να τους αφηνεις ελευθερους..... δεν τους κρατας, ουτε τους μουρμουρας..... γιατι τοτε αρχιζουν τα προβληματα....

τι μου ξεφευγει.....?????

S8N
30-09-11, 23:55

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Z4 DCT
30-09-11, 23:56
τους αντρες πρεπει να τους αφηνεις ελευθερους..... δεν τους κρατας, ουτε τους μουρμουρας..... γιατι τοτε αρχιζουν τα προβληματα....

Εσυ Ελενη εχεις εξαμερικανιστει....:original:..... μεις εδω γουσταρουμε παντουφλα στην κουτελα:th_Laie_67-1:

Stamatis
30-09-11, 23:58
Εσυ Ελενη εχεις εξαμερικανιστει....:original:..... μεις εδω γουσταρουμε παντουφλα στην κουτελα:th_Laie_67-1:

ναι αφού αμα δε φάμε μια φορά τη βδομάδα, μαζευόμαστε και παντοφλιαζόμαστε μόνοι μας, ο ένας τον αλλο.
παθαίνουμε στέρηση

Eleni
30-09-11, 23:59
ειστε για δεσιμο.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z4 DCT
30-09-11, 23:59
ναι αφού αμα δε φάμε μια φορά τη βδομάδα, μαζευόμαστε και παντοφλιαζόμαστε μόνοι μας, ο ένας τον αλλο.
παθαίνουμε στέρηση

Ετσι....τα σαββατα το πρωι στην σπηλια του Μονστα πεφτει τρελη παντοφλα.....αμα ειναι κανεις αγριος και θελει αλλα κολπα τυ πεταει ο μονστα και αν τρψιμο με τον αληφαδορο στην μουρη:original:

Eleni
01-10-11, 00:00
παθαίνουμε στέρηση
τοτε καλα σας κανουν ... μαζωχες ειστε.....!!!!!!!!!!!!!!

Z4 DCT
01-10-11, 00:01
τοτε καλα σας κανουν ... μαζωχες ειστε.....!!!!!!!!!!!!!!

Εσυ νομιζες οτι η μυτη του Σταματη ηταν στραβη εκ γεννετης????:shok:

Αμ δε!!!!.......:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

S8N
01-10-11, 00:02
Η δικιά μου παρεπιπτόντως φωνάζει από πάνω: "Τι κάνεις τέτοια ώρα?"

"Διαβάζω για τ' αυθαίρετα αγάπη μου, δε θ' αργήσω".

Σιγά μη το 'χαψε.

Stamatis
01-10-11, 00:03

Σιγά μη το 'χαψε.

εγω της κατέβασα ολη τη σαιζόν τους Σοπράνος και έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου.

Κατα τις 5 το πρωί θα θυμηθεί οτι υπάρχω....

FREEDOM

Z4 DCT
01-10-11, 00:04

Σιγά μη το 'χαψε.

Εγω παω για νανι....χτυπησε το καμπανακι.....θα με κλειδωσει απ εξω απο το δωματιο.....
Καληνυχτα σε ολους σας....:original:

Stamatis
01-10-11, 00:04
Εσυ νομιζες οτι η μυτη του Σταματη ηταν στραβη εκ γεννετης????:shok:

Αμ δε!!!!.......:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:

Την έφτιαξα ρε.
Εκανα PDR.
Με το δάχτυλο απο μέσα.
τσουκου τσουκου την έφερα.

S8N
01-10-11, 00:05
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Eleni
01-10-11, 00:14
γιατι δεν μου δειχνει το κουμπακι "Thanks"

Stamatis
01-10-11, 00:21
γιατι δεν μου δειχνει το κουμπακι "Thanks"

εχεις περιορισμένα θενκς κάθε μέρα.
τα τελείωσες.
Αύριο πάλι.

katsaraios
01-10-11, 00:27
Ατσαλινε τωρα εμαθες πως μπορεις να γινεις Αμερικλανος:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

να σε δω με ρασο απο την αρχιεπισκοπη και τι αλλο:hystericalbs1::hystericalbs1:

ε ρε καρβουνο που καιει :whistle::whistle:

Atsa linos
01-10-11, 00:59
Κατσαραιε δεν καταλαβα βρε ενα μονο,,,το καρβουνο που λες οτι καει για τον εαυτο σου μιλας? thumb

Konstantinos E60
01-10-11, 01:03
Με την φορολογία ακινήτων τι παίζει στο Αμέρικα ? Υπάρχει φορολογία και αν ναι πως σε φορολογουν και πότε?

A8hnaios
01-10-11, 02:30
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/us.html
Εδώ μπορεί να μάθει κάποιος (όλες); τις πληροφορίες για USA... Φυσικά μπορεί να διαβάσει κ για όλες της χώρες του πλανήτη...

Και την γνώμη που έχουν για την Ελλάδα!!!

Eleni
01-10-11, 04:35
Εκτός από την ιδιωτική ασφάλιση και εκείνη του αυτοκινήτου, όλα τ άλλα είναι φθηνότερα με διαφορά. Και σε μαμούθ συσκευασίες.....έλεος με τα 75ml κολυνό.
Η ασφαλεια του αυτοκινητου δεν νομιζω να ειναι ακριβη εδω, αναλογα το αυτοκινητο, τα ορια, και τι ιστορικο εχεις, πρεπει να συγκρινεις τα ιδια που σου προσφερει στην Ελλαδα, παροχες, ορια με τα ιδια εδω... και να μην χρειαζεται να πληρωσεις εσυ και μετα να περιμενεις ποτε θα σου στειλουν τα χρηματα σου.....

kplc16
01-10-11, 05:26
δλδ θελεις να μου πεις οτι εχεις χρηματα για αυτο που πρεπει να ειναι βορειες πολιτειες , ισως Rhode island, Massachussets, New Hampshire or Maine???????????????????

να μας φιλοξενησεις....

δεν αρκουμαι να το αγορασω,αλλα αρκουμαι να φιλοξενηθω σε αυτο οικογενειακως καλοκαιρι.Βολευομαι και με τα λιγα.:original:

kplc16
01-10-11, 05:31
Αν εχεις αυτή την εποχή χρήματα ρίχτα σε ένα shit house στο Ντιτρόϊτ.
Σε τιμή οσο ενα δυάρι στην Κυψέλη.

εχω ακουσει οτι στο detroit ειναι της μοδας τα αλεξισφαιρα γιλεκα;Αληθευει;

kplc16
01-10-11, 05:36

θες το κινητο της γυναικας μου;

katsaraios
01-10-11, 08:37
Κατσαραιε δεν καταλαβα βρε ενα μονο,,,το καρβουνο που λες οτι καει για τον εαυτο σου μιλας? thumb

οχι ,αλλα ουτε για σενα...thumb
μαντεψε :whistle:
πιο πολλα με ΠΜ.

Monsta
01-10-11, 09:13
Να αυτο ειναι για τον προεδρο.

https://www.crystal-cove.com/

Παπάρααααα έχω παίξει γκολφ στο Pelican Hill. :ranting2::ranting2:

Τα par 3 τα έκανα 5-6, τα 4 ---> 7-9 και τα 5 ---> 8-10, αλλά αυτό φυσικά δεν έχει καμία σημασία. :thumbsup:

Stamatis
01-10-11, 10:06
Εγω οταν παιζω γκολφ ανοιγω δικες μου τρυπες.
(στημενο)

Monsta
01-10-11, 10:16
Εσύ είσαι σ αυτή τη κατηγορία, εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=sERwdGY_ITU

S8N
01-10-11, 10:35
Εγω οταν παιζω γκολφ ανοιγω δικες μου τρυπες.
(στημενο)

Πρέπει να 'χες παίξει και στο Caddyshack:

https://www.youtube.com/watch?v=4xNFPaPor8A

Monsta
01-10-11, 10:44
Θεός ο CC back in the days.

nfot
01-10-11, 10:47
εχω ακουσει οτι στο detroit ειναι της μοδας τα αλεξισφαιρα γιλεκα;Αληθευει;

Οταν πριν 13 χρονια περιπου, επισκεφτηκα το Detroit, ο φιλος που μας πηγε εκει, μας ειπε οτι η πολη ζει φυσιολογικα 9-5, ωρες γραφειων δλδ. Μολις φυγουν οι εργαζομενοι απο το κεντρο, τοτε γινεται γκετο και κανεις δεν πλησιαζει, επειδη δε θα φυγει ζωντανος.
Πεντε χρονια μετα, ξαναπηγα, σε αλλους φιλους, εκει κοντα επισης. Ενα βραδυ ειπαν οτι θα παμε Detroit για ποτο και :shok:. Τους ειπα τι ηξερα και μου απαντησαν οτι πλεον ειχαν "καθαρισει" μερικες συνοικιες και ηταν ασφαλες να βγεις βραδυ, αλλα μονο σε αυτες. Μετα οι φιλοι μου μετακομισαν στο Ohio, οποτε δεν ξερω τη συνεχεια.
Παντως, απο τοτε ελεγαν οτι ηταν καλη φαση να ριξεις λεφτα σε shit house εκει, γιατι ηταν πολυ πεσμενες οι τιμες. Δεν ξερω πως εξελιχτηκε η κατασταση.

Konstantinos E60
01-10-11, 11:15
Με την φορολογία ακινήτων τι παίζει στο Αμέρικα ? Υπάρχει φορολογία και αν ναι πως σε φορολογουν και πότε?

Κανείς δεν γνωρίζει ??

Z4 DCT
01-10-11, 11:23
Κανείς δεν γνωρίζει ??

Πληρωνεις μια φορα το χρονο...και καθε πολιτεια εχει δικο της συστημα καθορισμου τιμης.....αλλα αν ειναι ακριβη περιοχη, ειναι πολλα....

Ετσι εχω ακουσει...και διαβασει και εδω αν δεν κανω λαθος

Stamatis
01-10-11, 11:24
Το ειπαμε παραπανω.

Σε καθε πολιτεια εχει διαφορετικο νομο.
Για το σπιτι που μενεις ειναι ενα fix ποσο
Για κατι που σου δινει εισοδημα ειναι μια συνθετη μεθοδος.

Στην Αμερικη χρειαζεσαι πολυ ψαξιμο στο θεμα.

Monsta
01-10-11, 12:19
Σήκωσες επιτέλους αυτό το κουρασμένο κορμί από το κρεβάτι my pretty little princess ????

Γιατί δεν ήρθες για καφέ κι εγώ περιμένω σα μλκας ??? :ranting2:

Z4 DCT
01-10-11, 12:33
Σήκωσες επιτέλους αυτό το κουρασμένο κορμί από το κρεβάτι my pretty little princess ????

Γιατί δεν ήρθες για καφέ κι εγώ περιμένω σα μλκας ??? :ranting2:

Πως μιλας ετσι στον Προεδρο ρε Μελος????:shok:

Atsa linos
01-10-11, 12:34
οχι ,αλλα ουτε για σενα...thumb
μαντεψε :whistle:
πιο πολλα με ΠΜ.

Μαντεψα!!!!! :whistle:

Monsta
01-10-11, 12:37

Πως μιλας ετσι στον Προεδρο ρε Μελος????:shok:

Μα δεν είπα τίποτα κακό ρε φίλε. :shok:

:hystericalbs1:

Stamatis
01-10-11, 12:47
Απο το πρωι παιζω τετρις με οχηματα στο γκαραζ.
Προσπαθω να δω τι θα κανω.

Z4 DCT
01-10-11, 12:48
Απο το πρωι παιζω τετρις με οχηματα στο γκαραζ.
Προσπαθω να δω τι θα κανω.

Δε χωρανε ρε προεδρε??

Stamatis
01-10-11, 12:51
Εχεις pm.

Z4 DCT
01-10-11, 12:55
Εχεις pm.

Δεν εχω.....:whistle:

Stamatis
01-10-11, 12:57
Εχεις.

Konstantinos E60
01-10-11, 22:46
Πληρωνεις μια φορα το χρονο...και καθε πολιτεια εχει δικο της συστημα καθορισμου τιμης.....αλλα αν ειναι ακριβη περιοχη, ειναι πολλα....

Το ειπαμε παραπανω.

Σε καθε πολιτεια εχει διαφορετικο νομο.
Για το σπιτι που μενεις ειναι ενα fix ποσο
Για κατι που σου δινει εισοδημα ειναι μια συνθετη μεθοδος.

Στην Αμερικη χρειαζεσαι πολυ ψαξιμο στο θεμα.

Τωρα τα είδα.Χάθηκα με τόσα off.

Eleni
02-10-11, 03:31

Πληρωνεις - Property taxes - πρεπει να τα πληρωσεις σε 4 δοσεις - 1η δοση ειναι 1 Φεβρουαριου, 2η δοση 1 Μαιου, 3η δοση 1 Αυγουστου, 4 η δοση 1 Νοεμβριου, η μια φορα το χρονο χωρις να εχεις εκπτωση, στην πολη (δημο) που μενεις.
Καθε πολη εχει το δικο της συστημα και τους δικους της νομους, καθε πολη ανηκει σε ενα County - κατι σαν Νομο.
Στο Βορειο New Jersey, στο Bergen County, το οποιο ειναι ενα απο τα πιο ευπορα στην Πολιτεια του New Jersey, οι νομοι ειναι λιγο διαφορετικοι. Οι ακριβες περιοχες δεν πληρωνουν περισσοτερα. Εξαρταται αν η πολη εχει ολες τις βαθμιδες σχολειων κ ολες τις δημοσιες... υπηρεσιες. Καθε πολη εχει τους δικους της αστυνομικους, πυροσβεστες, σταθμους πρωτων βοηθειων, βιβλιοθηκη κατι σαν το 166, που ολους αυτους τους πληρωνουν οι πολιτες της πολης. Οι φοροι που πληρωνεις για το σπιτι χρησιμοποιουνται για την πολη που μενεις και μονο. οι πολιτες προσφερουν εθελλοντικα υπηρεσιες στην πολη που ζουν για να μην ανεβαινουν οι φοροι. Η καθε Πολιτεια συνησφερει ενα ποσοστο στο County, και το καθε County μοιραζει τη καθε πολη, αναλογα με τις αναγκες, τον πληθυσμο και τα σχολεια της πολης. Καθε χρονο η πολη ανακοινωνει τον προυπολογισμο και που θα ηθελαν να τον διαθεσουν, και τι αλλαγες θα προτινουν. Οι πολιτες της καθε πολης ψηφιζουν αυτον τον προυπολισμο και αφου ανοινωθουν τα αποτελεσματα βγαινει το ποσο που θα πρεπει καθε σπιτι να πληρωσει για την χρονια. Υπαρχει περιπτωση το ποσο να μειωθει η να αυξηθει απο την προηγουμενη χρονια.
Η μονη πολη που εχει διαφορετικο συστημα υπολογισμου ειναι οι 5 δημοι της Νεας Υορκης. Το ποσοστο βγαινει απο το δημο της Νεας Υορκης και τα χρηματα δεν πανε μονο στην πολη που μενεις αλλα σε ολους τους δημους.......

Η εφορεια ( κρατος - Federal) δεν εχει να κανει τιποτα και δεν πληρωνεις τιποτα για το σπιτι σου η το αυτοκινητο σου. Η εφορεια ((IRS) φορολογει μονο εισοδηματα, αν παιρνεις ενοικια τοτε φορολογηται σαν εισοδημα.
Πληρωνουμε φορο στην Πολιτεια (State) και παλι φορολογει μονο τα εισοδηματα.

Σε περιπτωση που εισαι μονιμος κατοικος, μονο τοτε μπορεις να αφαιρεσεις οτι φορους πληρωνεις στην πολη που μενεις σαν φοροαπαλλαγη απο την δηλωση της εφορειας και την δηλωση της πολιτειας.

A8hnaios
02-10-11, 09:24
Tnxs Ελένη πολύ χρήσιμες πληροφορίες μας έδωσες...

850CSI
03-10-11, 16:51
στην τελικη αναλυση ΑΝ ειχα ρευστο τοσο λαλακας θα'μουνα να παω να παρω σπιτι στην αμερικη?????
να μου το φορολογουνε κιολας????? στην ελλ. η πρωτη κατοικια ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ.ουτε που το ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΙ
χχχχχχχχχχχχχμμμμμμμμμμμ φιλαρακια αν εχεις χρημα πιο ωραια απο την ελλ. δεν εχει και να το κρυψεις μπορεις απο θεμα εφορειας και κανεις ΟΤΙ θες και εισαι βασιλιας και περνας πιο ωραια οχι απο αμερικη αλλα,,,,,απο'που θες

Thomelef
03-10-11, 20:19
στην τελικη αναλυση ΑΝ ειχα ρευστο τοσο λαλακας θα'μουνα να παω να παρω σπιτι στην αμερικη?????
να μου το φορολογουνε κιολας????? στην ελλ. η πρωτη κατοικια ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ.ουτε που το ΔΙΑΝΟΟΥΝΤΑΙ
χχχχχχχχχχχχχμμμμμμμμμμμ φιλαρακια αν εχεις χρημα πιο ωραια απο την ελλ. δεν εχει και να το κρυψεις μπορεις απο θεμα εφορειας και κανεις ΟΤΙ θες και εισαι βασιλιας και περνας πιο ωραια οχι απο αμερικη αλλα,,,,,απο'που θες

α καλά...εσύ μλκ έχεις χάσει επισόδεια. ρε γιώργη!!!πλάκα πλάκα μιά και είσαι γερμανία,
δε πα να την πέσεις στην μέρκελ να της τραβήξεις κάνα μανίκι εκ μέρους όλων των
ελλήνων???

kplc16
03-10-11, 21:00
α καλά...εσύ μλκ έχεις χάσει επισόδεια. ρε γιώργη!!!πλάκα πλάκα μιά και είσαι γερμανία,
ελλήνων???

εχω χασει επισοδια!τωρα δε γυρισε απο νορβηγια;ποτε προλαβε και ξαναφυγε γερμανια;

https://www.youtube.com/watch?v=AUKu31CAXmo

Thomelef
03-10-11, 21:41
ΓΥΡΙΣΕ?????????????????:shok:
γιώργη το σαββάτο κερνάω καφεδάκι. το όχι δεν είναι απάντηση. παίρνες σκούτερ,
και τσακίζεσαι για καφέ. ΤΕΛΟΣ.

billakos
04-10-11, 01:46
εγω παντως παιδια αρχισα να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα τον ενδεχομενο να φυγω.μεν δοξα το θεο ακομα δουλευω αλλα οπως βλεπω να πηγαινει το πραγμα.....μαυρο φαινεται το τοπιο στον οριζοντα.. ομως οχι για αμερικη γτ ειναι πολυ μακριαααα. ουτε για γερμανια γτ εκει εχω θειο κ μου λεει οτι και εκει εχει πολυ μεγαλο ποσοστο ανεργειας.
εμεις σκεφτομαστε για καταρ με τον αδερφο μου. ηταν εκει πριν κανα διμηνο για δουλεια,κοστος ζωης παμφθηνο.. λεφτα καλα για εμας τους ''ξενους'' και υπαρχει πολυ μεγαλος ρυθμος ανοικοδομησης...

Prevezanos
04-10-11, 09:53
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η χώρα που περιγράφετε λέγεται Παράδεισος και υπάρχει μόνο στα Ουράνια.
Αλλά και να υπήρχε δεν θέλω να πάω. Προτιμώ να διώξω τη ΧΟΥΝΤΑ του 2009 που μας ξεπουλάει και να ξαναφτιάξω το "σπίτι" μου απο την αρχή, έστω και καλύβι, φτωχικά και με στερήσεις, παρά να αφήσω τους ευρωπαίους να έρθουν να φτιάξουν βίλλες στο οικόπεδό μου.
Και θα μου πείτε ότι αγωνίζομαι μάταια. Ναι προτιμώ να αγωνίζομαι μάταια, παρά να ζω μάταια!
Εδώ κάθε μέρα πολεμάμε με το θάνατο, με αρρώστιες, με την επιβίωση των παιδιών μας, θα κολλήσουμε στα βολεμένα παιδάκια που το παίζουνε δημοκρατικοί δικτατορίσκοι;
Το αντίθετο μάλιστα, σήμερα υπό τις παρούσες συνθήκες, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες του εξωτερικού, να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους από εδώ και να βάλουν ένα χεράκι να διώξουμε τη ΧΟΥΝΤΑ μια ώρα γρηγορότερα.
Υ.Γ.: Καλά ο ΓΑΠ το έχει κανονίσει, θα έχει φύγει πριν γίνει το ντου. Οι άλλοι δικτατορίσκοι και οι υπηρέτες αυτων(βουλευτίσκοι) που θα κρυφτούν, που; Να τους το λέτε κάθε μέρα, όλη μέρα. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούν...

Ptboul
04-10-11, 09:58
Υ.Γ.: Καλά ο ΓΑΠ το έχει κανονίσει, θα έχει φύγει πριν γίνει το ντου. Οι άλλοι δικτατορίσκοι και οι υπηρέτες αυτων(βουλευτίσκοι) που θα κρυφτούν, που; Να τους το λέτε κάθε μέρα, όλη μέρα. Κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα το αντιληφθούν...

Με 75 ακίνητα ο καθένας, ένα να πουλάνε τον χρόνο, θα την βρουν την άκρη. Λες να πέσουν στην ανάγκη μας; :th_Laie_67-1:

Prevezanos
04-10-11, 10:16
Με 75 ακίνητα ο καθένας, ένα να πουλάνε τον χρόνο, θα την βρουν την άκρη. Λες να πέσουν στην ανάγκη μας; :th_Laie_67-1:

Αγαπητέ μου Ptboul ίσως δε έγινα κατανοητός. Δεν λέω ότι δεν θα εχουν χρήματα. Απλώς δεν θα έχουν που να κρυφτούνε επειδή θα τους κυνηγάνε όλοι να τους λιντσάρουνε...

Ptboul
04-10-11, 10:18
Αγαπητέ μου Ptboul ίσως δε έγινα κατανοητός. Δεν λέω ότι δεν θα εχουν χρήματα. Απλώς δεν θα έχουν που να κρυφτούνε επειδή θα τους κυνηγάνε όλοι να τους λιντσάρουνε...

Μα θα πάνε όλοι Αμερική https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTPBNjFAeSiVoW3KisysaPr1bCmOzk6 DpuQ4k7zgUfUQbPAleb5r8B4Q

850CSI
04-10-11, 10:50
ελλήνων???

Πια γερμανια ρε ΞΥΠΝΑ εχει τωρα 3 βδομαδες που γυρισα
ΥΣ.
μ-λ-κ ,,,,,δεν εκανα τιποτε :whistle:
συμφωνο με καπιον συμφωρουμητη μας που λεει:
Καλυτερα που επαιξα κι'εχασα παρα να μην επαιζα ποτε.

Monsta
04-10-11, 10:58
Γιατί δε βρήκες δουλειά εκεί Γιώργο? Τι έγινε??? Έχω γνωστό που θέλει να τη κάνει για Γερμανία.......

Για δώσε πληροφορίες.....

850CSI
04-10-11, 11:02
εγω παντως παιδια αρχισα να το σκεφτομαι πολυ σοβαρα τον ενδεχομενο να φυγω.μεν δοξα το θεο ακομα δουλευω αλλα οπως βλεπω να πηγαινει το πραγμα.....μαυρο φαινεται το τοπιο στον οριζοντα.. ομως οχι για αμερικη γτ ειναι πολυ μακριαααα. ουτε για γερμανια γτ εκει εχω θειο κ μου λεει οτι και εκει εχει πολυ μεγαλο ποσοστο ανεργειας.
εμεις σκεφτομαστε για καταρ με τον αδερφο μου. ηταν εκει πριν κανα διμηνο για δουλεια,κοστος ζωης παμφθηνο.. λεφτα καλα για εμας τους ''ξενους'' και υπαρχει πολυ μεγαλος ρυθμος ανοικοδομησης...

δε μου λες για το καταρ θελει βιζα? να Υποβαλης ονλαιν? τι παιζετε?

850CSI
04-10-11, 11:07
Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή η χώρα που περιγράφετε λέγεται Παράδεισος και υπάρχει μόνο στα Ουράνια.
Αλλά και να υπήρχε δεν θέλω να πάω. Προτιμώ να διώξω τη ΧΟΥΝΤΑ του 2009 που μας ξεπουλάει και να ξαναφτιάξω το "σπίτι" μου απο την αρχή, έστω και καλύβι, φτωχικά και με στερήσεις, παρά να αφήσω τους ευρωπαίους να έρθουν να φτιάξουν βίλλες στο οικόπεδό μου.
Και θα μου πείτε ότι αγωνίζομαι μάταια. Ναι προτιμώ να αγωνίζομαι μάταια, παρά να ζω μάταια!
Εδώ κάθε μέρα πολεμάμε με το θάνατο, με αρρώστιες, με την επιβίωση των παιδιών μας, θα κολλήσουμε στα βολεμένα παιδάκια που το παίζουνε δημοκρατικοί δικτατορίσκοι;
Το αντίθετο μάλιστα, σήμερα υπό τις παρούσες συνθήκες, θα πρέπει να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες του εξωτερικού, να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους από εδώ και να βάλουν ένα χεράκι να διώξουμε τη ΧΟΥΝΤΑ μια ώρα γρηγορότερα.

ελα ρε ενταξει και να διωξης αυτη τη χουντα το επομενο λεπτο μπαπ θα μπουν αλλοι ιδιοι,,,,,,,,,,,,,,,,πας περιπτωση μαμα το (λογια του γιαννη πουλοπουλου: δεν βρισκουμε δικιο ποτε σ αυτην τη γη) απ'το τραγουδι Σβησε το φως.

850CSI
04-10-11, 11:19
Γιατί δε βρήκες δουλειά εκεί Γιώργο? Τι έγινε??? Έχω γνωστό που θέλει να τη κάνει για Γερμανία.......

Για δώσε πληροφορίες.....

Κοιτα σε μια φαση η κατασταση τους ειναι ΙΔΙΑ με την δικη μας ενταξει οσοι εχουν παει εδω και 20 χρονια πριν (οπως οι δικοι μου) ειναι στο προγραμμα τους ζη η πολιτεια και αυτους που δεν δουλευουν ακομα εχει ημιαπασχοληση και για τα 900 ευρ. που δικαιουται ο πολητης αν δεν τα συμπληρωνει τσονταρη η πολιτεια τωρα αν πας φρεσκος θελει καιρο να ψαχνεσαι και τα βιογραφικα μην ξεχνας πως εχουν την σαρα και μαρα εκει απο ασια μεση ανατολη αραβες τουρκους κοσοβογιουγκοσλαβους πακιστανους και δε συμαζευετε καμια σχεση με μας,,,,,οποτε ενταξει σε μια φαση συγγενεις - συγγενεις αλλα ως ποτε! ακομα και μανα κι'αδερφια δεν μπορει να συμερηζονται αιωνια!!!! Τωρα κοιτα το παιδι ο δικος σου μπορει να παει και να δουλεψει κατ'ευθειαν δε πα να πη κατι αρνητικο επειδη δε μου την εκατσε μενα απ'οτι βλεπω πρεπει να σε σκουνταει και λιγο η τυχη σ' αυτα Η να σου το γραφει βρε αδερφε!!!

Prevezanos
04-10-11, 11:19
Μα θα πάνε όλοι Αμερική https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTPBNjFAeSiVoW3KisysaPr1bCmOzk6 DpuQ4k7zgUfUQbPAleb5r8B4Q

Αυτό ρωτάω θα προλάβουνε να την κοπανήσουνε; Ολοι; Εσείς τι λέτε θα προλάβουνε;

billakos
04-10-11, 15:06
δε μου λες για το καταρ θελει βιζα? να Υποβαλης ονλαιν? τι παιζετε?

ναι θελει φιλε μου.αν πας απο εδω μεσω καποιας εταιριας στην βγαζουν αυτοι.
αλλιως ή την βγαζεισ εδω εσυ ή την βγαζεις στ αεροδρομιο του καταρ οταν φτασεις.την οποια την βγαζεισ μεσα σε 20 λεπτα..εκει ομως.. γτ εδω δεν ξερω ποσο καιρο θελει.

Monsta
04-10-11, 20:28
Update:

Κιμάς μοσχαρίσιος ---> $4 / κιλό
ΜπριτΖόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο ---> 4 x ~700γρ ---> $18~
Οδοντόκρεμα Crest ---> 4 x ~200 ml ---> $12

Eleni
14-10-11, 05:35
Η έρευνα που ακολουθεί πραγματεύεται το πώς και το γιατί έφυγαν από την Ελλάδα “τα καλύτερα μυαλά” γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 8Ο. Σήμερα, ακριβώς 20 χρόνια μετά τη δημοσίευσή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (24/4/1991), το ζήτημα της μετανάστευσης επανέρχεται στην επικαιρότητα με ακόμα πιο σκληρούς όρους. Οι Έλληνες φεύγουν πάλι για να ζήσουν και να δουλέψουν αλλού. Για μια ακόμα φορά στην ιστορία μας, δεν μας χωράει ο τόπος, ο τόπος μας.

ΠΟΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

BRAIN DRAIN
Έλληνες στη διεθνή αγορά εγκεφάλων…

Δεν είναι η Αμέρικα του Ελία Καζάν, το άγαλμα της Ελευθερίας που ξεπροβάλλει μέσα από την ομίχλη, ούτε οι ατέλειωτες ουρές στις αίθουσες ελέγχου μεταναστών της νήσου Έλις, που έγιναν μουσείο και ο βήχας πια μεταφράζεται σε κρυολόγημα και όχι σε φυματίωση. Δε είναι τραγούδια της ξενιτειάς, ο Καζαντζίδης, οι εργάτες της Γερμανίας, οι πιατάδες της Αμερικής, η απογύμνωση της ελληνικής επαρχίας. Δεν είναι οι αρχές του αιώνα, οι απίστευτες ιστορίες «μπρούκληδων» και θείων από την Αμερική, ούτε η φωτογραφία του προξενείου πριν από την αποστολή της φτωχής και τίμιας κόρης.
Είναι η Αμερική του Άντι Γουόρχολ και είναι η Αμερική του τέλους του αιώνα. Είναι οι Έλληνες φοιτητές, οι Έλληνες της Γουόλ Στριτ, οι Έλληνες καθηγητές των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ερευνητές, τα στελέχη των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι οι Έλληνες πολίτες του κόσμου, επιστήμονες και ειδικοί παντός είδους. Είναι χιλιάδες αριθμοί που αυξάνονται χρόνο με το χρόνο στις υπηρεσίες απογραφής και στις εισόδους των αεροδρομίων, με βίζες που δηλώνουν την εξειδίκευσή τους. Είναι μελέτες στις βιβλιοθήκες του ΟΗΕ και γενικές συνελεύσεις. Είναι ο όρος brain drain, που δηλώνει το νέο φρούτο της «πνευματικής αποστράγγισης» και που μπορεί να σημαίνει την «αποξήρανση» της χώρας που διοχετεύει «εγκεφάλους» στο εξωτερικό και την «άρδευση» της ξένης χώρας που τους δέχεται. Και στην περίπτωση της Ελλάδας, ο «αγωγός» που τη συνδέει με την Αμερική, διοχετεύει στην τελευταία ένα επίλεκτο έμψυχο υλικό, προορισμένο να παραμείνει εκεί, γιατί μόνο εκεί αισθάνεται να δημιουργεί και να αξιοποιείται.
Η έρευνα αυτή, εξετάζει τις αιτίες που οδήγησαν στο εξωτερικό κάποιους διαπρεπείς συμπατριώτες μας κι ακόμη τις δυσκολίες της παραμονής τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εντάχθηκαν στην παραγωγική διαδικασία ενός ξένου κράτους που ξέρει και μπορεί να τους αφομοιώσει καλύτερα από την πατρίδα τους.
Κάποιοι απΆ αυτούς θα ξαναγυρίσουν. Κάποιοι άλλοι είναι ακόμη σκεπτικοί, καθώς αναλογίζονται τα τεράστια προβλήματα της επανένταξής τους στην ελληνική πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν μετριέται με ποσοστά ανεργίας και πληθωρισμού, αλλά το κυριότερο, με χαμένες προσδοκίες.
«Το 1984 τελείωσα την Ιατρική. Η Αμερική είχε ήδη μπει στα σχέδιά μου, κι έτσι έδωσα τις καθιερωμένες εξετάσεις. Διαρκούν δύο ημέρες, από 8 ώρες την ημέρα. Εξετάζεσαι σε όσα έχεις διδαχθεί και στα έξι χρόνια των σπουδών σου. Το ποσοστό επιτυχίας ξένων γιατρών, απΆ όλο τον κόσμο, στις εξετάσεις αυτές, ήταν τότε 15%. Το υπόλοιπο 85% καλυπτόταν από Αμερικανούς,» λέει ο Κώστας Ζαρμακούπης. « Πέρασα και το 1986 ήρθα στην Αμερική, όπου άρχισα να δουλεύω σε μια πανεπιστημιακή κλινική, πρώτα για εδίκευση στην γενική χειρουργική και τώρα για ειδίκευση στην αγγειοχειρουργική. Εκεί ό,τι κάνεις το κάνεις σωστά. Από τον ένα χρόνο που είχα δουλέψει σε ελληνικό νοσοκομείο, είχα διαπιστώσει ότι οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες από την άποψη της εκμάθησης και της εμπειρίας. Μέσα σΆ ένα χρόνο, είχα μάθει όλα όσα αφορούσαν την ειδικότητά μου, είχα εξαντλήσει όλες τις ιατρικές περιπτώσεις και έμπαινα πια στη ρουτίνα της επανάληψης. Κανένας εμπειρότερος δεν απαντούσε στις ερωτήσεις μου κι έτσι, μια και δεν με απασχολούσε η αποκατάστασή μου, αποφάσισα να φύγω για την Αμερική, που φημίζεται για τις δυνατότητες και τις γνώσεις που παρέχει στον κλάδο μου».
Ο Κώστας Ζαρμακούπης, είναι τριάντα χρόνων, γιατρός. Είναι ένας από τους πολλούς Έλληνες επιστήμονες που πέρασαν από τον «αγωγό» του brain drain της διαδικασίας που «βαφτίστηκε» έτσι από τον ΟΗΕ και που αφορά δύο κατηγορίες μεταναστών:
1.Τους φοιτητές των αναπτυσσόμενων χωρών, που πηγαίνουν στις αναπτυγμένες χώρες, αρχικά για σπουδές ή ειδίκευση, για να παραμείνουν μετά το τέλος των σπουδών τους και να εργαστούν εκεί.
2.Τους ειδικευμένους επαγγελματίες, που μεταναστεύουν από τις αναπτυσσόμενες χώρες για να ενσωματωθούν στο παραγωγικό δυναμικό των αναπτυγμένων χωρών.
Η μετανάστευση δεν είναι πια αυτό που ήταν. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, οι μετακινήσεις επιστημόνων και υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών δεν αντανακλούν απλώς τις οικονομικές, τις κοινωνικές και τις πολιτικές διαφορές των χωρών, αλλά αποκτούν την ισχύ φυσικού φαινομένου, αναγκαίο για την πάροδο και την ανάπτυξη του πλανήτη.
Έτσι, στα τέλη της δεκαετίας του Ά60, καθώς τα εθνικά όρια αρχίζουν να ξεπερνιούνται από τη φιλοδοξία μεμονωμένων ατόμων, διπλασιάζεται ο αριθμός των ξένων μηχανικών και των επιστημόνων που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο αντίστοιχος «πληθυσμός» των γιατρών αυξάνεται κατά πενήντα τοις εκατό.
Στα μέσα της δεκαετίας του Ά70, καθώς η πνευματική αφαίμαξη επεκτείνεται, οι χώρες-δότες αρχίζουν να ανησυχούν για το μέλλον τους. Αναπτύσσεται τότε μια θεωρία, που υποστηρίζει ότι οι μεταναστεύσεις των επιστημόνων είναι ωφέλιμες για την πατρίδα τους, αφού οι επιστήμονες-μετανάστες γίνονται συγκοινωνούντα δοχεία γνώσης με τους επιστήμονες που παραμένουν ακόμη εκεί. Μια παράλληλη θεωρία υπογραμμίζει τη συμβολή των μεταναστών-επιστημόνων στην παγκόσμια εξέλιξη, αφού η χώρα-δέκτης μπορεί να τους αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές τους, ενώ η πατρίδα τους θα τους αντιμετώπιζε ως ενεργειακό πλεόνασμα βάρους.

Ο όρος brain – drain
Την ίδια εποχή, τα σύνορα της Αμερικής κλείνουν για τους ειδικούς ορισμένων κλάδων, επειδή οι συγκεκριμένες ανάγκες της έχουν καλυφθεί. Ωστόσο, η Αμερική παραμένει ο υπΆ αριθμόν ένα πόλος έλξης για τους επιστήμονες των πιο διαφορετικών ειδικοτήτων.
Ο όρος brain drain καθιερώθηκε για να διαχωρίσει τους εξειδικευμένους επαγγελματίες και τους φοιτητές από τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταναστών (π.χ. τους ανειδίκευτους εργάτες), διευκολύνοντας έτσι και τις έρευνες σχετικά με τους νέους λόγους μετακίνησης πληθυσμών, αλλά και την προσαρμογή και τη διαρκή βελτίωση της σχετικής νομοθεσίας.
Έτσι, οποιαδήποτε πολιτική κι αν ακολουθείται σχετικά με τέτοιου είδους μεταναστεύσεις σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να τηρούνται πάντοτε δυο βασικές αρχές:
Το δικαίωμα της χώρας-δέκτη να θέτει όρους εισόδου στην επικράτειά της και το ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μεταναστεύει. Το μόνο που απομένει για τις χώρες-δότες, είναι να βρουν κίνητρα για να κρατήσουν το ταλαντούχο δυναμικό τους, ή , στη χειρότερη περίπτωση, για να το πείσουν να επιστρέψει.
«Σπούδασα στο Παρίσι αρχιτέκτονας-μηχανικός και έμεινα δέκα χρόνια, ως το 1980», λέει ο Αλέξανδρος Ουζούνης, που σήμερα στα 38 του χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι παντρεμένος με Αμερικανίδα.
«Κατάλαβα, όμως, ότι εκεί τα όρια της επαγγελματικής έρευνας ήταν περασμένα και μετά την επαναστατική δεκαετία του Ά60 και την πρωτοπορία του Παρισιού, η Γαλλία ήταν πια μια γηραιά κυρία. Γύρισα στην Ελλάδα, νομίζοντας πώς θα μείνω. Έμεινα μόνο ένα καλοκαίρι. Δε με χωρούσε ο τόπος».
Φυσικά, οι λόγοι που παρακινούν τους επαγγελματίες να φύγουν για το εξωτερικό, διαφέρουν από τους λόγους των φοιτητών. Αρχικά, διαφέρουν ίσως και οι προσδοκίες τους. Όμως, η τελική τους απόφαση παραμένει κοινή.
«Όταν ήμουν φοιτητής στο Πολυτεχνείο, η ιδέα των μεταπτυχιακών σπουδών στην Αμερική, αν ήσουν καλός, θεωρούνταν φυσική εξέλιξη», λέει ο Αλέξης Σερεσιώτης, 33 χρονών, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. «Το 1982 οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ήταν ακόμη σε νηπιακή κατάσταση, μόλις τότε ξεκινούσαν. Έτσι, η Αμερική έμοιαζε να είναι αναπόφευκτα, το επόμενο βήμα. Μόλις τελείωσα, πήρα μια υποτροφία για το CALTECH, ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα έρευνας και τεχνολογίας που υπάρχουν στον κόσμο, και βρέθηκα στο Λος Άντζελες. Έμεινα εκεί ως το 1987, έκανα τη διατριβή μου και μετά ήρθα στο Κολούμπια. Όταν σπουδάζεις στην Αμερική, έχεις τη δυνατότητα να δεις από το θρανίο ακόμη τις επαγγελματικές σου προοπτικές και τις πόρτες που ανοίγονται. Παράλληλα, με τη μάθηση, υπάρχουν προσφορές εργασίας αδιανόητες για την Ελλάδα κι αυτό γιατί η γερή υποδομή της τεχνολογίας δημιουργεί μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Στο θέμα της υποδομής, η Ελλάδα υστερεί αφάνταστα και παράγει περισσότερους επιστήμονες απΆ όσους μπορεί να προωθήσει ή να απορροφήσει. Όσο για τους τομείς της έρευνας, αυτοί καθορίζονται μόνο από τις ανάγκες, δεν υπάρχουν χρήματα για περισσότερα. Στην Αμερική, όμως, ο επιστήμονας αποφασίζει μόνος του τι θα ερευνήσει, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του και με τους δημόσιους ή τους ιδιωτικούς πόρους που του προσφέρονται. Θυμάμαι, ήμουν ακόμα φοιτητής όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Κλήθηκαν μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, για να καταρτίσουν το πρόγραμμα. Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση, οι εργασίες σταμάτησαν και πολλοί από τους Έλληνες επιστήμονες που είχαν επιστρέψει απΆ έξω, έφυγαν πάλι. Στην Ελάδα, η επιστημονική έρευνα συνδέεται στενά με την πολιτική, πράγμα που δεν συμβαίνει στην Αμερική. Εδώ, και το εργασιακό περιβάλλον και οι άνθρωποι γύρω σου, σε παρακινούν να ψάξεις, να βελτιωθείς. Συναντάς επιστήμονες κάθε ειδικότητας, συνεργάζεσαι με τα καλύτερα μυαλά. Γιατί, λοιπόν, να γυρίσω πίσω;».
Με τους φοιτητές, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Κυριότερος λόγος του εκπατρισμού τους, είναι η δυνατότητα καλύτερης σταδιοδρομίας στην πατρίδα τους, άσχετο αν τελικά δεν επιστρέφουν ποτέ ή αν η χώρα τους δεν κατορθώνει να τους απορροφήσει. Ένας άλλος λόγος, είναι η επιθυμία να γνωρίσουν τον κόσμο και να αποκτήσουν εμπειρίες, να εκπαιδευτούν σε καλύτερα πανεπιστήμια, να ζήσουν αυτά που ακούνε ως τώρα από τους άλλους, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν το γόητρο ενός ξένου πτυχίου.
Οι φοιτητές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: ΣΆ αυτούς που σπουδάζουν με υποτροφία και σΆ αυτούς που έχουν την οικονομική υποστήριξη της οικογένειάς τους. Οι υπότροφοι είναι συνήθως εκείνοι που έλκονται περισσότερο από τα θέλγητρα της ξένης χώρας. Οι άλλοι, όμως, που πληρώνιουν τη «φυγή» τους, είναι οι περισσότερο αποφασισμένοι να φύγουν.
Η Φλώρη Κεφαλοπούλου ήρθε για σπουδές στην πληροφορική το 1982, πήρε σε τέσσερα χρόνια το Bachelor, και αποφάσισε να συνεχίσει για το Master, δουλεύοντας παράλληλα, για να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία. Σήμερα, στα 27της, σκέφτεται να εργαστεί άλλα τρία-τέσσερα χρόνια μετά το τέλος των μεταπτυχιακών της σπουδών ακι να γυρίσει στην Ελλάδα.
«Το κυριότερο είναι πως, σπουδάζοντας εδώ, δεν μαθαίνεις θεωρίες. Μαθαίνεις την πραγματικότητα. Πιστεύω πως ο συνδυασμός δουλειάς και σπουδών είναι ο ιδεώδης. Δέχομαι διαρκώς ερεθίσματα, βλέπω τους καθηγητές και το διευθυντή μου να αναζητούν διαρκώς το καλύτερο. Σε όλα τα επίπεδα υπάρχει συνεργασία. Δουλεύουμε σαν ομάδα, γιατί το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Είμαι ήδη τέσσερα χρόνια σΆ αυτή την εταιρεία που κατασκευάζει συστήματα υπολογιστών για χρηματιστηριακές επιχειρήσεις. Κάθε σύστημα προσαρμόζεται στις ανάγκες του πελάτη, και πολλές φορές μου αναθέτουν την οργάνωση ενός τέτοιου προγράμματος και το παρακολουθώ σε όλα του τα στάδια. Είναι αστειο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους κομπιούτερ. Αγοράζουν τα καλύτερα, τα πιο τελευταία μοντέλα και τΆ αφήνουν να κάθονται, ή παλεύουν να μεταφέρουν τα παλιά συστήματα στα καινούρια, ώσπου να βγει το επόμενο σύστημα που καταργεί όλα τα προηγούμενα, και φτου κι απΆ την αρχή. Το κυνήγι της τεχνολογίας γίνεται χωρίς στόχους, με απώλεια χρημάτων και φαιάς ουσίας, γιατί δεν υπάρχει συντονισμός, γιατί δεν ξέρουν τι ζητούν από τον υπολογιστή που φτιάχτηκε για να τους λύσει τα χέρια. Έχω δει στην Ελλάδα υπολογιστές να μένουν αχρησιμοποίητοι σε γραφεία, ή να υπολειτουργούν, ενώ εδώ θα έκαναν θαύματα. Ο Αμερικανός δεν τρέχει να αγοράσει το τελευταίο μοντέλο, αν αυτό που ήδη έχει τον εξυπηρετεί.
Εμένα η δουλειά μου είναι να αναλύω τις ανάγκες του πελάτη, για να αγοράσει σωστά ένα σύστημα κομπιούτερ. Είναι δύσκολο να συνδυάζεις δουλειά και πανεπιστήμιο, αλλά επειδή τα πάντα κινούνται με τρομαχτική ταχύτητα, αναγκάζεσαι να τα προλάβεις και, τελικά, κάνεις πάρα πολλά. Είναι κουραστικό, αλλά με ικανοποιεί. Στην Ελλάδα θα ξαναγυρίσω σε πέντε χρόνια, γιατί δεν θα ΅θελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε τόσο αγχώδη ρυθμό ζωής. Ξέρω, βέβαια, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσω, από το… μέσον που θα χρειαστεί για να αποκτήσω τηλέφωνο, ως τις ιδέες και το μεράκι μου, που μπορεί να πάνε χαμένα. Έχω φίλους που γύρισαν στην Ελλάδα, ξαναέφυγαν και ξαναγύρισαν… Όμως, για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, δεν μπορω να αποκλείσω την επιστροφή μου. Την επαφή μου με τη Νέα Υόρκη θα την κρατήσω, έχω δημιουργήσει σχέσεις επαγγελματικές, αλλά και φιλικές. Θέλει δύναμη, αλλά θα επιστρέψω».
Κι αν η επιστροφή στην πατρίδα ήταν δύσκολη, πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή στους ρυθμούς και τις απαιτήσεις της ξένης χώρας για τους νεοφερμένους;

Δύσκολη η επιστροφή
«Κάθε αρχή είναι δύσκολη, και οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα ήταν ανόητη, προπαντός στη χειρουργική που είναι ένα κλειστό κύκλωμα», συνεχίζει ο Κώστας Ζαρμακούπης. «Άλλη η νοοτροπία, άλλη η σχέση των γιατρών με τους ασθενείς και των γιατρών μεταξύ τους, άλλη η σχέση των ανθρώπων γενικά. Εδώ υπάρχει ένα άριστα οργανωμένο σύστημα, πράγμα που λείπει από την Ελλάδα. Όλοι είναι απαραίτητοι και αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό, από την κορυφή της πυραμίδας, τον καθηγητή, ως τον τελευταίο εργαζόμενο.
Οι ασφάλειες ελέγχουν σήμερα τα πάντα στην Αμερική, και στο μέλλον οι κοινωνικές ασφαλίσεις θα αποφασίζουν πόσο πρέπει να δουλέψεις, πόσο θα αμειφθείς, πόσο θα παραμείνει ο αθενής στο νοσοκομείο και τι παροχές πρέπει να περιμένει. Οι αθενείς στην Ελλάδα είναι πιο εύκολοι. Ο Αμερικανός έχει μάθει να του παρέχουν υπηρεσίες και τα νοσοκομεία τα θεωρεί κάτι σαν ΟΤΕ ή σούπερ μάρκετ. Πληρώνει και ζητά εγγυήσεις, ακόμη και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό διευκολύνει και ταυτόχρονα δυσχεραίνει τη δουλειά μας. Τη διευκολύνει, επειδή ο καθένας ξέρει τι πρέπει να δώσει και τι πρέπει να πάρει. Τη δυσχεραίνει, επειδή χάνεις χρόνο με τη γραφειοκρατία. Τα πάντα πρέπει να καταγραφούν, ενώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλούστερα επειδή δεν υπάρχει οργάνωση. Εδώ έχει αναπτυχθεί ένα ολόκληρο παρακλάδι του ιατρικού επαγγέλματος, παρακλάδι διοικητικό και γραφειοκρατικό. Στην Ελλάδα υπάρχουν αξιολογότατοι γιατροί, όπως κι εδώ. Εκεί είναι πιο εύκολη η εργασία, γιατί υπάρχει περισσότερος ελέυθερος χρόνος, ενώ εδώ δουλεύεις τις διπλάσιες ή τριπλάσιες ώρες, αλλά και μαθαίνεις περισσότερα. Βασικά, το σύστημα επωφελείται, αλλά και συ παίρνεις κάτι μέσα απΆ αυτό. Χάνεις τα νιάτα σου αλλά το κάνεις γιατί γνωρίζεις πράγματα που θα ήταν αδύνατο να μάθεις στην Ελλάδα. Φυσικά, πάντοτε θα υπάρχουν κενά γνώσης που σου ξεφεύγουν, αλλά τελικά η έρευνα είναι κάτι τελείως προσωπικό. Κανείς δεν σε περιμένει πουθενά με ανοιχτές αγκάλες. Πιστεύω ότι η δική μου γενιά έζησε ευτυχισμένα χρόνια στην Ελλάδα. Το μόνο πρόβλημά μας είναι ότι παραιτηθήκαμε γρήγορα και οι Έλληνες περιμένουν πολλά, χωρίς κόπο. Μάλλον δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά τη χώρα μας, γιατί τον περισσότερο καιρό τον περνάμε μουρμουρίζοντας και κριτικάροντας, παρά δρώντας. Μα τελικά η ζωή πουθενά δεν είναι εύκολη. Μόνος σου καταξιώνεσαι όπου κι αν πας, Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική. Ήρθα για να φύγω. Θέλω να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερα και να γυρίσω. Το θέμα είναι πως θα μου φανεί η Ελλάδα έπειτα από εφτά χρόνια. Σε τόσο διάστημα, χάνεις την πραγματικότητα της χώρας, τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί, ξανά νέα προσαρμογή».
«Πρωτοήρθα 28 χρονών, κι επειδή ήμουν αρχιτέκτονας, νόμισα στην αρχή πως θα είχα δυνατότητες επιλογής», λέει ο Αλέξανδρος Ουζούνης. «Δεν ήξερα όμως κανέναν εδώ. Πέρασα ταλαιπωρίες φοβερές. Έβαφα κτίρια, σχεδίαζα βόθρους, έκανα το σερβιτόρο, και παράλληλα προσπαθούσα να βγάλω άδεια εργασίας. Τα πιο δύσκολα αφεντικά- και όχι μόνο για μένα- ήταν οι άλλοι Έλληνες, οι πιο παλιοί, που έχουν κλειστεί σαν τη σφήκα στο κεχριμπάρι. Ζουν ακόμη στο παρελθόν, λόγω νοοτροπίας και γλωσσικής ανεπάρκειας, και δεν θέλουν επαφή με ξένους, παρά μόνο μεταξύ τους, και τρώγονται με τους νέους Έλληνες- μια μειονότητα μέσα στη μειονότητα δηλαδή.

Μίλησε στον… ψυχίατρο
»Οι Έλληνες αρχιτέκτονες που έχουν γραφεία και υπαλλήλους είναι χειρότεροι από τους Αμερικανούς. Όσο πιο πολλές γνώσεις έχεις, τόσο πιο πολύ σε βασανίζουν,» συνεχίζει ο Αλέξανδρος Ουζούνης. Άρχισα να δουλεύω σε επιπλάδικο και να σχεδιάζω έπιπλα κι εκεί κατάλαβα πως φτάνει να διαθέτεις λίγο καλό γούστο, και μπορείς να γίνεις διακοσμητής. Οι Αμερικανοί ανακάλυψαν το designστην αρχές της δεκαετίας του Ά80, και κείνη την εποχή, Ά83 με Ά84, αποφάσισα κι εγώ νΆ ασχοληθώ με διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων. Βρέθηκαν κάποιοι πελάτες που με εμπιστεύθηκαν, στο μεταξύ παντρεύτηκα και είπα να δουλέψω σε αρχιτεκτονικά γραφεία και να παίρνω δουλειές από αυτά. Με κούρασε όμως το γιάπικο υπαλληλίκι και ξανάρχισα μόνος μου. Κατάλαβα πως ο σχεδιασμός του χώρου δεν επαρκούσε, χρειάζονταν και κατασκευές, κι έτσι άρχισα να προσλαμβάνω συνεργάτες. Απο κει και πέρα, τα πράγματα κύλησαν. Φυσικά, η δουλειά θέλει κυνήγι διαρκώς, έχουμε να κάνουμε με πλούσιους και εκκεντρικούς Νεοϋορκέζους, αλλά ακριβώς αυτή η πρόκληση είναι που σε κρατάει ζωντανό.
»Στην Αμερική μαθαίνεις να μιλάς με τον εαυτό σου. Αν δεν το κάνεις, θα μιλήσεις με ψυχίατρο. Είναι μια χώρα που μπορεί να σε καταστρέψει, όπως μπορεί και να σε φτιάξει. Το σύστημα δουλεύει καλά, και γιΆ αυτό, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό, αν θέλεις, θα πας μπροστά. Δεν εξαρτάσαι από τον πρώτο τυχόντα.
»Σε μια χώρα όπου το σύστημα δεν λειτουργεί, τα πάντα εξαρτώνται από την παραοικονομία και από το βόλεμα. Στην Ελλάδα μπορεί να συζητάς και να περνάς ωραία, αλλά πού είναι η δημιουργία; Εδώ δημιουργείς, παράγεις, νιώθεις ότι τα κατάφερες. Στην Ελλάδα, την χαρά της δημιουργίας μόνο οι καλλιτέχνες την έχουν. Εδώ την έχει ο καθένας, φτάνει νΆ αγαπάει τη δουελιά του. Πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα αγαπούν τη δουλειά τους; Δεν είμαι Αμερικανός, Έλληνας είμαι, αλλά διαλέγω που θα μείνω. Έχω χάσει κάθε πίστη στη χώρα μου. Με τέτοια έλλειψη κοινωνικού συστήματος, δεοντολογίας, αγωγής, ήθους… Οι Έλληνες είναι σαν το νόμισμα του Ιανού: Όταν το αποφασίσουν, είναι οι καλύτεροι. Τους βλέπω εδώ τους νεότερους από μένα, αυτή την καινούρια γενιά που έρχεται να ζήσει και να εργαστεί. Ακόμη ψαχνόμαστε, νιώθουμε αλεξιπτωτιστές. Όσοι γυρίσουν θα είναι μια υπόσχεση για την Ελλάδα, αλλά θα είναι τόσοι λίγοι… Θα γυρίσουν, για να διαπιστώσουν πως οι Έλληνες έχουν πάθει κοινωνική δυσπεψία: Τρώνε Μπε-Εμ-Βε και Μερσεντές και αποβάλλουν Τίμπερλαντ και 17 Νοέμβρη!».
Η πιο «σκληρή» μετανάστευση της επιστήμης

Στατιστικές και μελέτες δείχνουν πως η πνευματική αφαίμαξη που υφίσταται η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Ο αριθμός των Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται στην Αμερική (4.000) πλησιάζει επικίνδυνα τον αριθμό των επιστημόνων που εργάζονται στην Ελλάδα (5.000). Υπολογίζεται ακόμη ότι 1.200 καθηγητές διδάσκουν Διοίκηση Επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή που η Ελλάδα πάσχει από ικανούς μάνατζερ.
Όσο για τους φοιτητές που φτάνουν τις 88.000 είναι διασκορπισμένοι σε 45 χώρες του κόσμου, και το φοιτητικό τους συνάλλαγμα που βγαίνει νόμιμα και μη από την Ελλάδα ανέρχεται σε 40-50 δισ. δραχμές.
Συνολική εικόνα δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως κάποιοι αριθμοί στους καταλόγους του ImmigrationOffice και στις στατιστικές υπηρεσίες. Τα στοιχεία που ακολουθούν, τα οφείλω στην κα Βασιλιάνα Σιδεράκη και στον κ. Νίκο Χριστόνικο, υπαλλήλους στη βιβλιοθήκη του ΟΗΕ, που η βοήθειά τους στην έρευνα αυτή ήταν πολύτιμη. Ενδεικτικά λοιπόν:
Το 1982
1.370 Έλληνες έγιναν μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ 4.397 πήραν την αμερικανική υπηκοότητα.
Την ίδια χρονιά, μπήκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 64.080 Έλληνες. Από αυτούς, 376 ήταν κυβερνητικοί υπάλληλοι, 4.487 έρχονταν για δουλειές, 36.098 για τουρισμό, 7.303 ήταν περαστικοί (με τελικό προορισμό άλλη χώρα), 30 επενδυτές, 4.420 φοιτητές (+102 σύζυγοι και παιδιά φοιτητών), 297 εμπορικοί αντιπρόσωποι, 359 μετεκπαιδευόμενοι (+60 σύζυγοι και παιδιά μετεκπαιδευομένων), 26 εκπρόσωποι ραδιοτηλεοπτικών μέσων, 473 προσκεκλημένοι στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών (+134 σύζυγοι και παιδιά τους), 69 μνηστήρες/μνηστές Αμερικανών πολιτών (+4 παιδιά!), 167 μετατετιθέμενα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών (+91 σύζυγοι και παιδιά), και 156 υπάλληλοι του ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικό είναι ότι άλλοι 7.428 Έλληνες μπήκαν στην Αμερική για αδιευκρίνιστους λόγους. Μπήκαν επίσης 6.984 μετανάστες, από τους οποίους οι 1.382 ανήκουν στην κατηγορία των εξειδικευμένων επαγγελματιών, χωρίς να προσδιορίζεται η εξειδίκευσή τους.
Το 1984
879 Έλληνες έγιναν μόνιμοι κάτοικοι Αμερικής. 3.068 απέκτησαν την αμερικανική υπηκοότητα. Ο αριθμός των Ελλήνων που μπήκαν την ίδια χρονιά είναι 52.676. Από αυτούς, 279 ήταν κυβερνητικοί υπάλληλοι, 5.552 είχαν έρθει για δουλειές, 32.889 για τουρισμό, 6.920 ήταν περαστικοί (με τελικό προρισμό άλλη χώρα), 39 επενδυτές, 4.222 φοιτητές (+105 σύζυγοι και παιδιά), 314 εμπορικοί αντιπρόσωποι, 348 μετεκπαιδευόμενοι (+37 σύζυγοι και παιδιά), 46 αντιπρόσωποι ραδιοτηλεοπτικών μέσων, 490 προσκεκλημένοι στο πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών (+121 σύζυγοι και παιδιά), 77 μνηστήρες/μνηστές Αμερικανών πολιτών, 118 μετατιθέμενα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών (+59 σύζυγοι και παιδιά), 237 υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, και 928 για αδιευκρίνιστους λόγους. Μπήκαν επίσης 8.162 μετανάστες, από τους οποίους 1.233 ανήκουν στην κατηγορία των εξειδικευμένων επαγγελματιών.
Το 1986
Ο αριθμός των φοιτητών ανέρχεται σε 4.266 και των εξειδικευμένων επαγγελματιών σε 1.212. Το 1987 οι αριθμοί αυτοί γίνονται αντίστοιχα 4.021 και 1.253.
«Ακριβής αριθμός δεν υπάρχει, γιατί δεν γίνεται ακριβής καταγραφή του επιστημονικού δυναμικού», λέει ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. «Κατά τομείς μπορώ να κατατάξω τους Έλληνες επιστήμονες και επαγγελματίες σύμφωνα με τους συλλόγους που ιδρύουν. Ας αναφέρω π.χ. την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία, που επεκτείνεται σε όλη την Αμερική, προβάλλει ονόματα όπως του Παπανικολάου και του Κοτζιά, και διοργανώνει διαλέξεις και συνέδρια και στην Ελλάδα, δημιουργώντας δεσμούς με τους συναδέλφους της πατρίδας. Επίσης τα Κέντρα Ελληνικών Σπουδών, π.χ. στο QueenΆsCollege, με διευθυντή τον καθηγητή κ. Ψωμιάδη, το Ωνάσειο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, με διευθυντή τον κ. Βρυώνη. Τώρα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντίστοιχη έδρα Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Υπάρχουν τέλος πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες καθηγητές στα αμερικανικά πανεπιστήμια, που η παρουσία τους είναι θετική τόσο για τη χώρα όσο και για τους φοιτητές μας που σπουδάζουν εδώ. Από τους φοιτητές πολλοί παραμένουν τελικά εδώ, γιατί απορροφώνται από τα επιστημονικά ερευνητικά κέντρα. Το στρατολογικό πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται».

«Δεν λέω όχι στο γυρισμό…»
«Ήρθα στην Αμερική το 1979, αλλά επειδή έπρεπε να υπηρετήσω τη θητεία μου στο Ναυτικό, έφυγα και ξαναγύρισα το 1982 και έκανα τη διατριβή μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο WhartonBusinessSchool», λέει ο Νίκος Κούλης, 33 χρόνων, χρηματιστής και αντιπρόεδρος της First Boston, μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες που χειρίζονται αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις άλλων εταιρειών.
«Επειδή μου άρεσε ανέκαθεν η ζωή στην Αμερική, ήθελα να τελειώνω με τη θητεία μου, για να μην έχω ούτε πρόβλημα παραμονής, ούτε πρόβημα επιστροφής στην Ελλάδα. Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά δεν έχω λόγο να λέω όχι στο γυρισμό. Έχω ανθρώπους που αγαπάω, μέρη που πέρασα πολύ όμορφα. Μεγαλώνει η μητέρα μου χωρίς να είμαι κοντά της. Έρχεται εδώ αλλά δεν είναι το ίδιο. Πάντως, αν γυρίσω, θα κάνω κάτι μόνος ή με κανένα φίλο μου. Στην Ελλάδα δεν έχεις ούτε το ένα δέκατο της ικανοποίησης που βρίσκεις εδώ από τη δουλειά σου. Η κοινωνία στην Αμερική είναι λιγότερο ιεραρχημένη. Αξιοποιείσαι και προωθείσαι ανάλογα με τα προσόντα σου. Δεν έχει σημασία αν είσαι 28 ή 30 χρόνων, από το Καμερούν ή από την Ελλάδα. Αν ξέρεις τι λες, μιλάς και συμβουλεύεις τον πρόεδρο της Exxon, κι αν δεν σΆ ακούσει, μπορεί να το μετανιώσει πολύ άσχημα.
»Δεν λέω ότι είναι παράδεισος, απλώς έχει διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Έχω την τύχη, βεβαια, να εργάζομαι σε εταιρεία που είναι μέσα στις δέκα καλύτερες της αγοράς. Οι άνθρωποι δίπλα μου είναι πάρα πολύ έξυπνοι. Το καταλαβαίνεις καλύτερα όταν χάσεις κάποιους από αυτούς. Αυτοί σε κρατούν σε εγρήγορση. Ο κόσμος στη Γουόλ Στριτ βάζει το χρήμα πολύ ψηλά. Δεν θα δούλευα τις ώρες που δουλεύω, από τις οχτώμισι το πρωί ως τις δέκα το βράδυ, πολλές φορές και τα Σαββατοκύριακα, για το ένα τέταρτο των χρημάτων που κερδίζω, και που για την Ελλάδα είναι αρκετά. Πιο πολύ όμως δουλεύω για την ικανοποίηση που παίρνω όταν ξέρω ότι, στον τομέα μου, είμαστε εγώ και πέντε συνεργάτες μου οι καλύτεροι. Εδώ, όταν κάνεις κάτι πολύ καλά, θα πληρωθείς και πολύ καλά.
»Έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η υποδομή για να κάνεις κάτι πολύ καλά, κι αυτό σου σπάει τα νεύρα. Όταν περιμένεις δύο λεπτά στο τηλέφωνο για νΆ ανοίξει η γραμμή, έχει φύγει η μέρα σου. Το τηλέφωνο είναι το 30% της δουλειάς μου. Διαπραγματεύομαι πωλήσεις, αγορές, κανονίζω συναντήσεις, αναλύω στον πελάτη τα σχέδιά μου. Χιλιάδες μικρές λεπτομέρειες, όπως το τηλέφωνο, και η ζωή σου γίνεται εύκολη ή δύσκολη. Στην Ελλάδα πως να κάνεις τη δική σου δουλειά όταν τα δεδομένα σου, όταν αυτά που ελέγχεις, είναι πολύ λίγα; Εγώ έχω μάθει να σκέφτομαι, να οργανώνω μια ιδέα, και να την πραγματοποιώ, χωρίς να χρειαστεί να λαδώσω για να γίνει η δουλειά μου. Και μόνο που θα πρέπει να συνηθίσω να σκέφτομαι έτσι, θα χάσω χρόνο. Εξάλλου, οι ευκολίες της ζωής εδώ είναι μεγαλύτερες. Με πολύ λιγότερα χρήματα έχεις ένα ωραιότατο αυτοκίνητο, ένα σπίτι στην εξοχή, και με πολύ λιγότερα πας στη Τζαμάικα ή στο Κολοράντο. Δεν έχεις βέβαια πολύ ελεύθερο μυαλό και χρόνο, αλλά δεν φταίει γιΆ αυτό η Αμερική. Στη δική μου περίπτωση, ευθύνεται η συγκεκριμένη δουλειά που κάνω.
»Εδώ το μέλλον σου και η σταδιοδρομία σου έχουν προδιαγραφεί από το σχολείο όπου φοιτάς. Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι, όπως κάποτε η Αθήνα ήταν το πνευματικό κέντρο του κόσμου, έτσι είναι τώρα η Αμερική, η Νέα Υόρκη. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι που ζουν εδώ, βλέπουν περισσότερα από τους υπόλοιπους.

Ενδιαφέρουσα παρακμή
»Ναι, η Αμερική παρακμάζει, αλλά η αρχή της παρακμής μιας αυτοκρατορίας είναι το πιο ενδιαφέρον ιστορικό σημείο για να ζήσει κανείς. Αυτό που με ενοχλεί είναι μια έντονη στροφή στο συντηρητισμό που γίνεται πιο αισθητή τώρα τελευταία».

Έλεγχος στο braindrain
Ερευνητικές επιτροπές, πορίσματα, συνελεύσεις στον ΟΗΕ, μελέτες, προτάσεις για τον έλγχο του braindrain.
«…πρέπει να γίνει συστηματική καταχώριση στοιχείων, ανάλυση της πολιτικής που ακολουθεί τόσο το κράτος-δότης όσο και το κράτος-δέκτης του επιστημονικού δυναμικού. Πρέπει οι χώρες-δότες να δημιουργήσουν κίνητρα για την επιστροφή των ξενιτεμένων επιστημόνων, ή έστω για τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη της πατρίδας τους, με προγράμματα, σεμινάρια, ανταλλαγές γνώσεων. Πρέπει ο γενικός γραμματέας της επιτροπής Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών να συντονίσει τις εργασίες και να θέσει υπόψη των αναπτυσσόμενων χωρών τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και τις προτεινόμενες λύσεις. Πρέπει να οριοθετηθεί αυτή η μετακίνηση τόσο από τις χώρες-δότες όσο και από τις χώρες-δέκτες, κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην καθίσταται επιζήμια για τις πρώτες…».
«Εισοδηματική ανισότητα, άνισες επαγγελματικές ευκαιρίες και εργασιακές συνθήκες, κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, μετατοπίσεις στη διεθνή αγορά εργασίας, είναι για τους ειδικούς μελετητές του ΟΗΕ οι βασικοί παράγοντες “ώσης” και “έλξης”, που επηρεάζουν όλες τις μεταναστευτικές κινήσεις και που κάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ένα είδος Μέκας για τους επιστήμονες, τους μηχανικούς, τους φυσικούς και τους υψηλά εξειδικευμένους επαγγελματίες απΆ όλο τον κόσμο».
Οι προτεινόμενες λύσεις είναι πάντοτε μακροπρόθεσμες: μια από αυτές αφορά την αναδιοργάνωση και τη βελτίωση της παιδείας σε ευρύτερο πλαίσιο, όχι μόνο εθνικό. Μια άλλη αποβλέπει σε περιπλοκότερες αλλαγές του διεθνούς συστήματος στο σύνολό του. Ουσία όλων παραμένει το γεγονός ότι το επιστημονικό και το τεχνολογικό δυναμικό ακμάζει μόνο σε δημιουργικό περιβάλλον, γιΆ αυτό κάθε αναπτυσσόμενη χώρα που ενδιαφέρεται να κρατήσει το δυναμικό της, πρέπει να του δημιουργήσει ένα «περιβάλλον, που να προωθεί την έρευνα και να προσφέρει ευκαιρίες σταδιοδρομίας».
Όλες οι στρατηγικές ανάπτυξης συγκλίνουν στο θέμα της παιδείας, που τη θεωρούν μοναδικό αντίδοτο στα προβλήματα που προκαλούνται από το brain drain. Η εκπαίδευση υψηλά ειδικευμένων επαγγελματιών απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, και γίνεται μόνο σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα που πρέπει να ενισχυθούν μέσα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Και για την ενίσχυση των ιδρυμάτων αυτών, πέρα από την «έξωθεν» τεχνική βοήθεια και υποστήριξη, απαιτείται πρωταρχικά μια τεράστια και συστηματική «εσωτερική» προσπάθεια της ενδιαφερόμενης χώρας.

Λύσεις από τον ΟΗΕ
Στο ίδιο «πακέτο» λύσεων του ΟΗΕ εξετάζεται η περίπτωση «εκπαιδευτικών συνεταιρισμών» με διμερείς συμφωνίες μεταξύ κυβερνήσεων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου οι «εταίροι» αναλαμβάνουν να μελετήσουν αμοιβαία τις ανάγκες τους και πάλι αμοιβαία να καταστρώσουν ένα πρόγραμμα θεσμικών εξελίξεων. Τέλος, η αποκέντρωση των οργανισμών σε διεθνές επίπεδο (κατά μία ειρωνική συγκυρία όλοι τους εδρεύουν σε αναπτυγμένες χώρες) θα βοηθούσε στην «επιτόπου» μελέτη και αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη σωστότερη υποστήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των χωρών που υστερούν.
Οι στρατηγικές του ΟΗΕ είναι μακρόπνοες. Το Ά92 όμως είναι μια πολύ κοντινή ημερομηνία. «Καμιά ημερομηνία δεν φτάνει για νΆ αλλάξει μια λάθος νοοτροπία. Στην Ελλάδα, μόνο για σταδιακές αλλαγές μπορούμε να μιλήσουμε», λέει ο γιατρός Κώστας Ζαρμακούπης, και ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Ουζούνης συμφωνεί. Ο χρηματιστής Νίκος Κούλης μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ευρώπη του Ά92, που είναι «ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να ζει κανείς».
Αντίθετα, περισσότερα πράγματα από την Ελλάδα του Ά92 περιμένει ο δικηγόρος Στάθης Ποταμίτης, που σκοπεύει να επιστρέψει «για να τα παρακολουθήσει από κοντά». Τριάντα τεσσάρων χρονών σήμερα, παντρεμένος με Ελληνίδα και πατέρας ενός παιδιού, σπούδασε φιλοσοφία και νομικά στο Παρίσι, στον Καναδά και στην Αμερική, όπου δικηγορεί τα τελευταία χρόνια. Η νομική εταιρεία όπου εργάζεται, ασχολείται και με υποθέσεις Εταιρικού Δικαίου και απασχολεί τετρακόσιους δικηγόρους.
«Ο όγκος των συναλλαγών είναι εντυπωσιακός, μετριέται σε εκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια, γιΆ αυτό απαιτούνται σωστοί χειρισμοί. Υπάρχει πνεύμα συναδελφικότητας και επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Η αρχή είναι: το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με το μικρότερο κόστος. Παράλληλα, όμως, η εταιρεία προσφέρει, εντελώς αφιλοκερδώς, τις νομικές υπηρεσίες της και σε κοινωνικά στρώματα με μεγαλύτερες ανάγκες. Είναι ένας τρόπος συμμετοχής στα κοινά, που τον θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Η εταιρεία μου διεκδίκησε πρόσφατα μια σειρά από ακατοίκητα σπίτια στο Χάρλεμ, που δόθηκαν κατόπιν σε άστεγες οικογένειες. Σε μιαν άλλη περίπτωση, εξασφάλισε άσυλο με παρόμοιες ενέργειες σε κάτι πρόσφυγες από την Αφρική.
»Αρχές του 1991, σκέφτομαι να επιστρέψω οριστικά στην Ελλάδα και ίσως να ασχοληθώ με το Διοικητικό Δίκαιο, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένο εκεί. Ίσως στην πατρίδα μου είμαι πιο χρήσιμος απΆ ό,τι εδώ, αν και ξέρω ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στην προσαρμογή μου. Κι αυτό όμως έχει το ενδιαφέρον του».

«Αγωγοί», «δότες», «δέκτες»
Στατιστικά στοιχεία, διεθνείς κινήσεις, διακρατικές ενέργειες, «αγωγοί», «δότες» και «δέκτες», προσωπικές εμπειρίες μεμονωμένων ατόμων… Όλα αυτά ορίζουν το φαινόμενο του braindrain, μαζί με κάτι άλλο ακόμη: την ανθρώπινη πλευρά του.
Για την εικοσιεφτάχρονη ψυχολόγο Αιμιλία Παγεωργίου, που έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, στην κλινική ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, και εργάζεται ήδη τέσσερα χρόνια στην Αμερική, ο ανθρώπινος παράγοντας κάνει το μέλλον να δείχνει λιγότερο απαισιόδοξο:
«Σιγά σιγά, όλο και περισσότεροι μετεκπαιδευόμενοι επιστρέφουν και απαιτούν καλύτερους όρους εργασίας και συνεργασίας, κι έτσι το επίπεδο ανεβαίνει, τα πράγματα καλυτερεύουν. Τελικά, δεν παίζει ρόλο το πού είμαστε και το πώς νιώθουμε. Την ποιότητα της ζωής μας εμείς την ορίζουμε, τον εαυτό μας κουβαλάμε όπου κι αν πάμε».

Author: Iζαμπέλα Σασλόγλου (https://www.iopenmedia.gr/?author=1)

https://www.iopenmedia.gr

PANOS-E60
14-10-11, 07:42
με αφορμή το παραπάνω ποστ της Ελένης

ΓΡΑΦΕΙ: Ο Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ... εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλιά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδύθησαν σε μια χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία εξέθρεψε και διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων»...παιδιών δηλαδή που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές που ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές. Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» που κάνει τον δουλευτή, τον άνα­κτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή που ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής που έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν.
Γι ' αυτό τουμπάραμε...

Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, που δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πως η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ ' όχι διάθεση για δουλειά. Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακό­μη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονι­κούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, που πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες που είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής.

Παρ ' όλο που γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.

Τούτη η παιδεία, που όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς, όχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσομε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία. Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πως να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά. Δεν τα μαθαίνει πως να σκέπτονται αλλά με τι να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο.

Το έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής-βλάξ που καταπίνει σελίδες σαν χάπια και που θεωρεί ως σωστό ό,τι γράφει το σχολικό. Και το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο.

Και τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» που πρέπει να είναι ευαγ­γέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλ­λιεργεί την απέχθεια. Που πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά. Ακούω πως δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πως να πάει, όταν με τη ναυτι­λία που προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα που προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχο­λείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τί είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε την θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυ­μες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα που μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου -και μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα- απαιτούν τετραετία! Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες που ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας -πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές- που προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δου­λειά τα παιδιά αυτά;

Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βρά­βευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακό­μη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς και Ουκρανούς.

Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος. Κι οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέ­ρια των Αλβανών που την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων που την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία που ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών.

Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν άλλου. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», όπου «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουΐσκυ βαπτίστηκε .. αγροτι­κό! Τώρα, όμως, που έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Και που να φθά­σουν τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρ­κία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flentium (=κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flentium et dolorum (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).

Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας που θα υπο­τάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κρι­τήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία που εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, που τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος αχρήστων μαθημά­των. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη που τα κάνει συνονόματα. Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομί­σουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά!

Είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, που, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά που λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», που πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα που οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τί δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί -ακόμη στο Δημοτικό- μαθαίναμε απέξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολε­μοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβο­νται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».

Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ ' αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων που κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών που θυμίζουν... Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς; Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, που δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν που προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια" ...

Eleni
21-10-11, 05:24
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011, 02:42

https://www.newsbeast.gr/files/temp/93DF31651A9EFCA585F3B9B88DF85A5C.jpg (https://www.newsbeast.gr/files/temp/04D33CFB63373BD082D997D4B7B1DD32.jpg)
Μετά το σουβλατζίδικο τώρα και ταβέρνα στη μακρινή χώρα

Όταν ένας Έλληνας από την Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τσακόγιας, είχε φύγει από τη χώρα λόγω οικονομικής κρίσης τον προηγούμενο χειμώνα για να ανοίξει σουβλατζίδικο στο μακρινό Βιετνάμ, δεν περίμενε ότι θα έχει τέτοια επιτυχία.

Έτσι σήμερα, ετοιμάζει μια δεύτερη επιχείρηση, η οποία θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σουβλατζίδικο. Πρόκειται για μια ελληνική ταβέρνα. Το όνομα έχει ήδη επιλέγει από τον Θεσσαλονικιό, συμπατριώτη και θα είναι «Gia Mas». Η διαδικασία διαμόρφωσης του χώρου είναι σε εξέλιξη και σε μικρό χρονικό διάστημα οι πρώτοι πελάτες θα μπορούν να γευτούν την ελληνική κουζίνα.

Όταν ο Γιώργος Τσακόγιας είχε ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο, είχε δηλώσει πως δεν σκοπεύει να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα, ενώ δεν είχε παραλείψει να επισημάνει πόσο πιο εύκολο ήταν να ανοίξει μια επιχείρηση εκεί σε σχέση με την χώρα μας. «Ούτε εφορίες, ούτε ΙΚΑ, ούτε ΤΕΒΕ, ούτε ΦΠΑ. Τίποτα απΆ όλα αυτά», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες από την προετοιμασία του εστιατορίου, που δημοσίευσε στο ιστολόγιο του ο Γιώργος Τσακόγιας:

https://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/20/estiatoriovietnam1.jpg

https://www.newsbeast.gr/files/1/2011/10/20/estiatoriovietnam2.jpg

Monsta
21-10-11, 07:48
«Ούτε εφορίες, ούτε ΙΚΑ, ούτε ΤΕΒΕ, ούτε ΦΠΑ. Τίποτα απΆ όλα αυτά», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

^^ Ότι να ναι?

Vietnamese = PSS (Permanent Sausage Scent)

Stathis
21-10-11, 08:07
πες του να μας στειλει καμια βεσπα απο το βιετναμ, εχει μπολικες εκει...

Thomelef
21-10-11, 09:01
^^ Ότι να ναι?

Vietnamese = PSS (Permanent Sausage Scent)

ότι να'ναι???μια χαρά θα έλεγα εγώ κώτσο μου...τα είδαμε και τα δικά μας τα χαίρια
που πληρώνουμε ένα κάρο εισφορές στα ταμεία μας. μηδέν παροχές, και στην κυριολεξία
ένα απέραντο λησταρχείο. πείτε μου μόνο έναν φορολογούμενο που τα λεφτά που έχει
δώσει στο δημόσιο έπιασαν τόπο. εδώ δεδουλευμένα λεφτά για τις συντάξεις, και τα έχουν
φάει ΟΛΑ!!! άσε που αν ακούσεις τι γίνεται για να ανοίξεις γενικά μια επιχείρηση στην
κίνα, θα σου φύγει ο εγκέφαλος...αίτηση, και το κλειδί στο χέρι. ούτε πάνε εκεί για
ρεύμα, ούτε 950.000 χαρτιά που σε φτάνουν στο σημείο να τα βροντήξεις όλα κάτω.

Stamatis
21-10-11, 10:36
Στην Ιταλια κανεις μια αιτηση στο τοπικο επιμελητηριο πληρωνεις ενα ποσο στο συνδικατο του κλαδου, παιρνεις τα χαρτια των προδιαγραφων και μετα απο εναν ελεγχο ξεκινησες.
Μιλαω με τον μανατζερ του ξενοδοχειου που μενω και εχω μεινει ******ς.
Η κουβεντα ξεκινησε απο τα μαξιλαρια -του ζητησα ενα ακομα και του παραπονεθηκα οτι ειναι πολυ μαλακο- μου ειπε να δω στην πορτα της ντουλαπας το λογο.
Εσωτερικα στο φυλο της πορτας ειναι αντιγραφα των πιστοποιητικων καταληλοτητας των υλικων.
Το μαξιλαρι μου σε περιπτωση φωτιας δεν θα καει αλλα θα λιωσει.
Το ιδιο και τα υπολοιπα πραγματα εκτος απο το κρεβατι και τα κομοδινα που θα αντεξουν 30 λεπτα.
Το δωματιο εχει παραγωγη καπνου 30 κυβικα την ωρα και θερμικη αντισταση 20 λεπτα σε εσωτερικη εστια φωτιας (πχ απο βραχυκυκλωμα) -αν δεν δουλεψει η πυροσβεση στο ταβανι-
Πιστευω ετσι ειναι και τα ξενοδοχεια στην πατριδα, οπως αυτοι οι θαλαμοι αεριων της Κερκυρας περισυ που εφαγαν τους Αγγλους απο τις αναθυμιασεις του καυστηρα.
Αληθεια, τι εχει πει ο Σολωνας για αυτο;
Γιατι ως γνωστον οταν εμεις καναμε φιλοσοφια αυτοι ετρωγαν χαρουπια.

Και οταν αυτοι παραγουν πολιτισμο εμεις επικαλουμεθα τον Σολωνα (που ζητημα ενα 2% των Ελληνων να εχουν διαβασει εστω και το εξωφυλλο απο μια αναφορα σε αυτον)

Εγω τις αποφασεις μου τις εχω παρει παιδια.
Καλη οργανωση και.... Θα τα λεμε απο το ιντερνετ, για οσο θα υπαρχει ακομα στη χωρα)

Monsta
21-10-11, 10:59
Εγω τις αποφασεις μου τις εχω παρει παιδια.
Καλη οργανωση και.... Θα τα λεμε απο το ιντερνετ, για οσο θα υπαρχει ακομα στη χωρα)

WTF dude???? Αγόρασες το ξενοδοχείο του Ιταλού ???? :shok:

Stamatis
21-10-11, 11:04
Τον "αναγκασα" να μου το "πουλησει" σε μια λογικη τιμη.

(με "προεδρικο" διαταγμα. Θα καταλαβουν τι παει να πει Ελληνας)

Monsta
21-10-11, 11:13
Τον "αναγκασα" ...

Λογικό. Θα είδε τη συλλογή από τα σιδερικά σου στη βαλίτσα και θα την έκανε ..... :whistle:

S8N
21-10-11, 11:31
Στην Ιταλια κανεις μια αιτηση στο τοπικο επιμελητηριο πληρωνεις ενα ποσο στο συνδικατο του κλαδου, παιρνεις τα χαρτια των προδιαγραφων και μετα απο εναν ελεγχο ξεκινησες.
Μιλαω με τον μανατζερ του ξενοδοχειου που μενω και εχω μεινει ******ς.
Η κουβεντα ξεκινησε απο τα μαξιλαρια -του ζητησα ενα ακομα και του παραπονεθηκα οτι ειναι πολυ μαλακο- μου ειπε να δω στην πορτα της ντουλαπας το λογο.
Εσωτερικα στο φυλο της πορτας ειναι αντιγραφα των πιστοποιητικων καταληλοτητας των υλικων.
Το μαξιλαρι μου σε περιπτωση φωτιας δεν θα καει αλλα θα λιωσει.
Το ιδιο και τα υπολοιπα πραγματα εκτος απο το κρεβατι και τα κομοδινα που θα αντεξουν 30 λεπτα.
Το δωματιο εχει παραγωγη καπνου 30 κυβικα την ωρα και θερμικη αντισταση 20 λεπτα σε εσωτερικη εστια φωτιας (πχ απο βραχυκυκλωμα) -αν δεν δουλεψει η πυροσβεση στο ταβανι-
Πιστευω ετσι ειναι και τα ξενοδοχεια στην πατριδα, οπως αυτοι οι θαλαμοι αεριων της Κερκυρας περισυ που εφαγαν τους Αγγλους απο τις αναθυμιασεις του καυστηρα.
Αληθεια, τι εχει πει ο Σολωνας για αυτο;
Γιατι ως γνωστον οταν εμεις καναμε φιλοσοφια αυτοι ετρωγαν χαρουπια.

Δεν εντυπωσιάζομαι. Πέρυσι που έμεινα σε ένα ξενοδοχείο στην επαρχία, το μαξιλάρι ήταν μαλακό σαν λευκό τζιν παντελόνι γεμισμένο με κουκούτσια ελιάς.Ως γνωστόν το τζιν δεν καίγεται καθόλου εύκολα (το θυμάμαι από το γυμνάσιο που βάζαμε φωτιά στον μπροστινό μας με τον Zippo), ενώ τα κουκούτσια είναι άφλεκτα.

Το δε κρεβάτι ήταν μεταλλικό, τα κομοδίνα ανύπαρκτα, η τηλεόραση είχε μέγεθος κινητού και το στρώμα ήταν λεπτό σαν φύλλο πίτας Κανάκη.

Τίποτα σ' αυτό το δωμάτιο δε μπορούσε να καεί, πέρα από τις κουρτίνες. Κι αυτές ήταν τόσο μικρές που ούτε 2 κυβικά εκατοστά καπνού δε θα μπορούσαν να παράξουν.

Πες στον Ιταλό πως τον φάγαμε. Βα φανκούλο ρε.

PANOS-E60
21-10-11, 11:34
στα ημιπαραμονής που γυρνάς, τι περιμένεις ... μου λες ? :original:

race850i
21-10-11, 12:38
Η μεταναστευση ειναι για πολυ γερα νευρα!

Η ποιοτητα ζωης στην Ελλαδα ειναι πολυ καλυτερη (ακομα και στην κριση)απο πολλες αλλες ανεπτυγμενες χωρες,ακομα και της Αμερικης.
Ναι μεν η αξιοπρεπεια στην Ελλαδα ειναι κατω απο πολυ πιεση αλλα σε αλλες δυτικες χωρες δεν υπηρχε ποτε!

Μεταναστευσα πριν περιπου 10 χρονια πηγαινοντας στην Γερμανια και εχω ταξιδεψει σε 4 Ηπειρους.
Το οτι η Ελλαδα ειναι πανακριβη ειναι ενας τρελλος ΜΥΘΟΣ.
Αν στην Αμερικη η στην Γερμανια θελησει καποιος να κρατησει την ποιοτητα ζωης της Ελλαδας δεν τον φτανουν 5000€ τον μηνα.
Τα εππαγγελματικα δινουν ναι μεν 1000€ περισσοτερα αλλα σου στιβουν τον εγκεφαλο στην Μεγγελη,οποιος το αντεχει ψυχολογικα ας το κανει.

Ολες αυτες οι ανεπτυγμενες χωρες συχαινονται τους εξυπνους ανθρωπους με αποψη !!!
Αυτο που χρειαζονται ειναι εκατομμυρια αβουλα στρατιωτακια να δουλευουν και σε ανταλλαγμα τους δινουν ενα σχετικα φτηνο αυτοκινητο ενα πλαστικο ψωμακι απο την σακουλα και 20 μερες διακοπες.
Οποιος θελησει να ξεφηγει απο το συστημα τους προσπαθουν να τον αποβαλουν οσο πιο γρηγορα οποιος ΒΟΥΛΩΝΕΙ στην κυριολεξια το στομα του σκιβει το κεφαλι και καταπηνει ολα οσα στραβα βλεπει ειναι ενα καλοδεχουμενο ρομποτακι.

Ας ερθει καποιος σε εμενα και εγω θα του κανω το Τεστ.........

Θα του δωσω απο την αφιξη του κιολας ενα καλογεμισμενο Ρεβολβερ και ενα κιλο Ηρωινη και θελω να δω στους πρωτους 6 μηνες τι θα χρησιμοποιησει πρωτοthumb

Ptboul
21-10-11, 12:49
Η μεταναστευση ειναι για πολυ γερα νευρα!

........

Θα του δωσω απο την αφιξη του κιολας ενα καλογεμισμενο Ρεβολβερ και ενα κιλο Ηρωινη και θελω να δω στους πρωτους 6 μηνες τι θα χρησιμοποιησει πρωτοthumb

Προσωπικά με βρίσκεις σύμφωνο στο 95%.

Όσο για το τεστ, στη δική μου περίπτωση προτίμησα το αεροπλάνο κ επιστροφή στο εδώ σύΣκατο :hystericalbs1:

Monsta
21-10-11, 12:54
Αν στην Αμερικη η στην Γερμανια θελησει καποιος να κρατησει την ποιοτητα ζωης της Ελλαδας........

Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά κάπου σ έχασα εκεί που έλεγες για ''ποιότητα ζωής της Ελλάδας''. Μπορείς να εξηγήσεις ??

PANOS-E60
21-10-11, 13:21
Ενδιαφέρουσα άποψη, αλλά κάπου σ έχασα εκεί που έλεγες για ''ποιότητα ζωής της Ελλάδας''. Μπορείς να εξηγήσεις ??

Μάλλον ο φίλος μας εννοεί ότι έδώ στη Ελλάδα έχουμε πιό "γεμάτη" προσωπική και οκογενειακή ζωή από τη βόρεια Ευρώπη ή την Αμερική και δίκιο έχει. Λίγο το πατρικό μας στο χωριό, λίγο τα πεθερικά, λίγο οι κουμπάροι, τα φιλαράκια κλπ, καταφέρνουμε να είμαστε περισσότερο καιρό εκτός σπιτιού από τους ξένους και τη βγάζουμε και σχετικά φτηνά. Σαφώς βοηθάει και ο καιρός εδώ.

Το θέμα είναι τι προτιμάει κανείς στη ζωή του ... προσωπική είναι η επιλογή, το δομημένο επαγγελματικό, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό περιβάλλον με την φτωχή (ισως) προσωπική/κοινωνική ζωή (με τα ελληνικά κριτήρια) ή την επίπλαστα ευχάριστη ελληνική καθημερινότητα που περιβάλλεται από ένα καθολικό μπάχαλο ?

Ps. ο Σταμάτης μας χρωστάει διευκρινίσεις γιά την απόφαση που πήρε.

Monsta
21-10-11, 13:31
Όπου γης και πατρίς Πάνο μου. Μερικοί δεν έχουν όλα όσα ανέφερες παραπάνω.

Όσο για τον Πρόεδρο θα μας ενημερώσει πιστεύω όταν επιστρέψει......είναι στα διαδικαστικά για ν αγοράσει όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής.

S8N
21-10-11, 13:31

Καλά, χαζός είσαι? Τι να εννοεί?

- Εννοεί να πηγαίνεις στις δημόσιες υπηρεσίες και να είναι κλειστές, ν' απεργεί το προσωπικό, να μη σηκώνουν τηλέφωνα ή να έχουν κατάληψη.

- Εννοεί να πηγαίνεις στο supermarket και να σου κόβει ο υπάλληλος από το μουχλιασμένο τυρί που έχει προηγουμένως ξύσει, ή να σου πουλάει ζαμπόν ληγμένο και γλιτσιασμένο κι όταν κάνεις καταγγελία να του γίνεται επίπληξη. Επίσης, ν' αγοράζεις ελληνικό λάδι που έχει εξαχθεί στην Ιταλία και επανεισαχθεί στην Ελλάδα με 300% κέρδος.

- Εννοεί να πηγαίνεις στην ταβέρνα και να σου χρεώνει ο μαγαζάτορας τον Καλλιμάνη για φρέσκο ψάρι Σαρωνικού (εκεί που σαπίζουν πλοία κι επιπλέουν κουράδες) και να μην υπάρχει υπηρεσία καταναλωτή να του κόψει τον κώλο.

- Εννοεί να σκας στη λακκούβα και κανείς να μην έχει αρμοδιότητα ώστε να ξέρεις σε ποιον θα κάνεις αγωγή: Στο ΥΠΕΧΩΔΕ που έγινε ΥΠΕΚΑ? Στον Δήμο που εννώθηκε με τον άλλον τον Καλλικρατικό? Στη Νομαρχία που έγινε Περιφέρεια? Στον Πάπα της Ρώμης? Στον κουρέα της Σεβίλλης? Στη μαλακία που μας δέρνει?

- Εννοεί να έχεις μαγαζί στο κέντρο και κάθε μέρα να κάνεις ανακαίνιση, γιατί τη μια στο σπάσανε, την άλλη στο μουτζουρώσανε, την τρίτη στο κάψανε.

- Εννοεί να βγάζεις το παιδί σου έξω και να βρωμοκοπάει ο τόπος γιατί ο Μπαλασσόπουλος ο σκουυπιδιάρης γουστάρει να κάνει απεργεία και να γράφει τον υπουργό και την κοινωνία στα παπάρια του.

- Εννοεί να πρέπει ν' αλλάξεις 4 ΜΜΜ για να πας στον διπλανό δήμο μέσω Κολοπετινίτσας.

- Εννοεί να μην υπάρχει πεζοδρόμιο χωρίς δέντρα/κάδους/μηχανάκια/αυτοκίνητα/τρύπες/φρεάτια/σκυλόσκατα.

- Εννοεί να ξυπνάς το βράδυ και να βλέπεις πέντε Αλβανούς με καλάσνικωφ (τρεις εκ των οποίων ανήλικοι) να κλέβουν το βιος σου και να γλεντάνε τη γυναίκα σου.

- Εννοεί να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να χάνει 2 μήνες με καταλήψεις, κατά τη διάρκεια των οποίων αντί να μαθαίνει να γράφει ορθογραφημένα και κατανοητά μαθαίνει μπαρμπούτι και οινογευσία.

- Εννοεί να πληρώνεις φόρους και τέλη γιατί κάποιοι άνεργοι/σεσημασμένοι έστειλαν 130 εκ. ευρώ ο καθένας από παράνομες δραστηριότητες στην Credit-Suisse.

- Εννοεί ν' απειλούν εσένα με προσωποκράτηση για χρέη άνω των 5.000 ευρώ κι όχι τον Βοσκόπουλο που τραγουδάει ωραία με τη μύτη το "΄Φεγγάρι πάνω Θέ μου" ή τον Νταλάρα που είναι πρέσβης καλής θελήσεως της Munesco και διοργανώνει 'τζάμπα' συναυλίες.

- Εννοεί να σου 'ρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ για να μη σου κόψουν το ρεύμα αλλά όταν στη διακοπή ρεύματος καούν οι πανάκριβες συσκευές σου να φταίν είτε τα ακραία καιρικά φαινόμενα είτε τα ακραία ελληνικά φαινόμενα ηλιθιότητας (βλ. ******* που πέταγε χαρταετό κοντά στον πυλώνα).

Τι παραπάνω θες? Ήλιο? Θάλασσα? Πευκοβελόνες? Λυμματολάσπη? Ηλιοβασιλέματα? Μπουζούκια? Reality shows? Ξεκωλάκια της μεσημβρινής ζώνης? Συντεχνίες? Κουκουλοφόρους? Μπαχαλάκηδες? Φακελάκηδες? Παράγκες? Εισαγγελείς με γκόμενες τραβέλια? Ολυμπιακούς αγώνες με κιτσογκλαμουριά? Καφέ με 6 ευρώ στο Zonar's? Λουτροπετσέτα των 1000 ευρώ Λουί Βιττόν? Jumbo? Mambo? Τα τρία του Καράμπελα? Τα 'χεις όλα λέμε.

Stathis
21-10-11, 14:11
εξαρταται τι εννοει κανεις "ποιοτητα ζωης".
οπωσδηποτε ο αρης εχει δικιο και συμφωνω απολυτα.
απο την αλλη επειδη εχω ζησει κι εγω στο εξωτερικο καταλαβαινω τι θελει να πει ο φιλος κι εχει κι αυτος τα δικια του.
οποτε ο καθενας αποφασιζει συμφωνα με τον τροπο ζωης που τον ικανοποιει.

race850i
21-10-11, 14:13
Να εξηγηθω σε ολους για το τι εννοω "Ποιοτητα ζωης"

Ο S8N εχει δικιο σε αυτα που γραφει, αλλα ακριβως ετσι περιγραφει και την ζωη στο Manhattan της Νεας Υορκης οπου οι Αλβανοι αντικαθιστονται απο (αραπηδες) που σε σφαζουν για 5 Dollars οπου οι τρυπες των δρομων ρουφανε αυτοκινητα,οπου τα μπακαλικα της πολης πουλανε μουχλιασμενο κρεας σε σακουλα για 20 Dollars και ληγμενο γαλα με δωρο καθαρκτικο και πολλα αλλα.....
.
Η κουνιαδα μου ειναι μεγαλοδικηγορος (μη χεσω)σε ενα απο τα μεγαλυτερα γραφεια της Πολης !
βγαζει πολλα λεφτα,μενει ομως σε κωλοτρυπα στον 20 οροφο για 3.500 δολλαρια χωρις αυτονομη θερμανση,πρεπει να παρει Ταξι για να παει στο Παρκινγ που παρκαρει το αυτοκινητο της για 500 δολλαρια τον μηνα που της στοιχιζει 40 δολλαρια, τρωει κινεζικο σε χαρτινο πιατακι γιατι ενα μισοσαπισμενο μαρουλι κοστιζει 8 πετροδολλαρα και η ζωη συνεχιζεται........στην δουλεια της που τρεμει να μην κανει το παραμικρο λαθος και την πεταξουν στον δρομο δουλευοντας 10 με 13 ωρες την ημερα!

Λοιπον δεν ειναι μονο η Ελλαδα σκατα...

Στην Ελλαδα μπορεις να εληγχθεις,να παρεις λαδι απο το χωριο,τυρι απο γνωστο σου,φρεσκο ψωμι απο τον φουρνο της γειτονιας,πηγαινεις στην λαικη και παιρνεις 10 πραγματα με 5€ εδω που ζω εχουν 4 ελιες βουτηγμενες στα συντηριτικα 2€ 1 κιλο πορτοκαλια 2€ και 37 λεπτα το λεμονι εκαστος !!! το ταμπελακι της τιμης γραφει απο κατω επισης....απαγορευται η βρωση της φλουδας(μαγειρεμα)λογω δυνατων συντηρητικων (κινδυνος καρκινου) !

και πολλα αλλα

Ας μην λαικιζουμε λοιπον γιατι το εχει αυτο ο Ελληνας.
Αν δεν υπηρχε η κριση δεν θα υπηρχε και αυτο το Θεμα που συζηταμε τωρα!

GEORGE316
21-10-11, 14:21
εγραψες!!!

καποιοι απο εδω ειχαν την εμπειρια της μεταναστευσης.δυστυχως ομως δεν υπαρχει ενας κανονας:οποιος μεταναστευει περναει ασχημα.
ισως καποιοι συνανθρωποι μα ςπου εφυγαν για τη γερμανια το70 και το 80 να υπεμεναν φοβερες καταστασεις.γιατι εφυγαν σε μια ξενη χωρα χωρις να γνωριζουν γλωσσα ,αντικειμενο εργασιας ειδικοτητα...απλα θελαν μουλαρια για να τα φορτωνουν και πηγαμε εμεις!
μηπως ομως αυτο δεν συμβαδιζει με τον φιλο μου που εφυγε στη γενευη με συμβολαιο ως τοπογραφος μηχανικος σε μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες?
και τι εννοω ποιοτητα ζωης?
μηπως εννοω οτι παρκαροντας τη bmw εξω απο το χ μαγαζι και απο μεσα να βγαινει ενα καραξεκωλο,πληρωνοντας ενα καφε 5 ευρω και κουβεντιαζοντας για ποδοσφαιρο και παικτες που ενω δεν γνωριζουν γραμματα φοροδιαφευγουν εκατομμυρια ευρω απο τα συμβολαια τους και συμφωνιες κατω απο το τραπεζι,στηνοντας αγωνες?
ποιοτητα ζωης ενοιωσα οταν ημουν με τους δυο φιλους μου στη παραλια της θεσσαλονικης,καθισμενοι με τα κουστουμια μας(αδιαφορωντας αν θα λερωθουν) να κρεμονται τα ποδια μας στη πορκυμαια,πινοντας μπυρες απο το κουτακι και γελωντας μεχρι κατουρηματος απο φασεις που θυμομασταν απο το σχολειο
και οχι απο οταν ημουν σε ενα ιστιοφορο μαζι με εναν τυπο που οδηγαει bentley(και ηρθε και με πηρε απο το σπιτΙ)φορτωμενοι με ξωβυζες παντρεμενες αλλα προσπαθωντας να γελασω με ανουσια αστεια περι ποσα λεφτα εβγαλε η εχασε στο καζινο ο αντρας της μιας.....η ποσο επιασε τελικη η bentley του σε σχεση με το 106 που πατησε στο φαναρι......
κακα τα ψεματα.εχουμε μπερδεψει τις βουρτσες.
εχουμε χασει το μυαλο μας και η λογικη μας συμβαδιζει μα τη λογικη του εκαστοτε τηλεοπτικου προγραμματος που παρακολουθουμε.
δε μπορω αλλο πια να δουλευω σαν το σκυλι χαραμιζοντας δυο πτυχια(αλλοι και πιο πολλα),καοντας δυο δουλειες,κανοντας τη νυχτα μερα και τη μερα νυχτα για πηγαινω σε μια ταβερνα και να βλεπω απο εξω το καλαμαρακι 4 ευρω και στην αποδειξη 7.
ουτε μπορω να κατανοησω οταν εγω για να αλλαξω λαστιχα στο αυτοκινητο μου κανω περιορισμους ενα χρονο και ο ταβερνιαρης την επομενη χρονια να κυκλοφορει με τη καινουρια του μερσεντα που την εβγαλε με τη κοροιδια που μου εστησε.

Monsta
21-10-11, 14:35
οπου οι τρυπες των δρομων ρουφανε αυτοκινητα,

:th_Laie_67-1:

Θα σου απαντήσει η Ελένη....

οπου τα μπακαλικα της πολης πουλανε μουχλιασμενο κρεας σε σακουλα για 20 Dollars

και ληγμενο γαλα με δωρο καθαρκτικο και πολλα αλλα.....

:thumbsup:

JACKPOT !!!! We have a WINNER !!!!!!! Η αδερφή σου κακώς δουλεύει ακόμα. Εκείνη και ολόκληρο το δικηγορικό της γραφείο μόλις έγιναν εκατομμυριούχοι!!!!!!!

λαικη και παιρνεις 10 πραγματα με 5¤ ε

Μάλλον δεν πας λαϊκή. Αλλά αφού δε μένεις εδώ, πως να πας? Οι τιμές ήταν εκεί που λες ΠΡΙΝ το ευρώ.

Άρη, :thanks::thanks:

Monsta
25-10-11, 21:11
Εν τω μεταξύ. πέρα βρέχει...

Τούτα εδώ (650i) τα τσιμπάνε με leasing ..... $6.500 προκαταβολή & $900 / μήνα για 36 x.

https://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/2012-bmw-650i-coupe-202.jpg

Stathis
25-10-11, 22:28
https://www.schoolshop.gr/images/vileda_zinger_qq_s.jpg το https://4.bp.blogspot.com/-Rz4NjMFtKcQ/ThaTJON-NlI/AAAAAAAATE0/OweMI-7-sUU/s1600/water-melon-icon.png

Monsta
20-05-12, 19:22
Οκτώ μήνες αργότερα.

Δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν προς το χειρότερο. Κάποιοι θα σκέφτονται πλέον σοβαρά / σοβαρότερα τη πιθανότητα μετανάστευσης.

Ποιες οι σκέψεις σας επαγγελματικά και προς τα που ? :original:

Stathis
20-05-12, 19:32
σοβαρεψου νιγκα...
τωρα θα φυγουμε βρε?
τωρα που ο λαϊκος αγωνας επιτελους θα αποδωσει καρπους?
θα μπουμε ολοι στο δημοσιο θα παιρνουμε το μισθο χωρις δουλεια, και τελος η αβεβαιοτητα και τα προβληματα.
ακου να φυγουμε, σε λιγο ολοι θα θελουνε να ερθουνε στον παραδεισο που λεγεται ελλαδα της αριστερας.

Thomelef
20-05-12, 19:36
για στήσιμο παραγωγής, η τουρκία είναι ίσως απο τις καλύτερες επιλογές αυτή την στιγμή...
με 15-17% ανάπτυξη, και ταυτόχρονα σαν χώρα με μεγάλη βάση στην παραγωγή. επίσεις είναι χώρα που τεχνολογικά ακόμα βρίσκεται αρκετά πίσω, και ειδικά στον δικό μου τον τομέα η κατάσταση φαίνεται μεσαιωνική...
however, απο την αγορά της τουρκίας και μόνο, με το τόσο χαμηλό επίπεδο που έχει η παραγωγή επίπλου πάνω στο δικό μου το κομμάτι, πιστεύω ότι άνετα γινόμουν λεφτάς.
με τον πατήρ, το σκεφτόμαστε πάρα πολύ σοβαρά. ειδικά αν βρίσκαμε κάποιον να αγοράσει το κτίριο που στεγάζεται η εταιρία, είχαμε φύγει την ίδια στιγμή.
θα δούμε όμως, ότι είναι να γίνει θα γίνει...

Monsta
20-05-12, 19:40
Και με το θέμα της γλώσσας τι θα έκανες Τομ ?

Stathis
20-05-12, 19:41
ειδικά αν βρίσκαμε κάποιον να αγοράσει το κτίριο που στεγάζεται η εταιρία, είχαμε φύγει την ίδια στιγμή.
θα δούμε όμως, ότι είναι να γίνει θα γίνει...

φιλε thomelef στειλε ενα π.μ. στο μελος sexyalexi ενδιαφερεται για κρατικοποιηση επιχειρησεων. thumb

Thomelef
20-05-12, 19:46
Και με το θέμα της γλώσσας τι θα έκανες Τομ ?

χώρια που θα την μάθαινα σιγά σιγά, θα έπαιρνα κάνα δυο άτομα για δουλειά γραφείου που να μιλάνε πολύ καλά αγγλικά.
για να μην σου πώ ότι θα έβρισκα άτομα που να ξέρουν να μιλάνε ελληνικά. πολλοί τούρκοι μιλάνε πολύ καλά την γλώσσα μας.
βασικά είναι και το τελευταίο που θα με απασχολούσε. αυτό που πραγματικά με απασχολεί, είναι που πρέπει να μάθω απο την αρχή την δουλειά σε άτομα.
τες πα. αν φτάσει εκείνη η ώρα και μπούμε στον χωρό, θα χορέψουμε κώτσο μου...και εγώ και ο γκαρντά, και ο πατήρ, δεν κωλώνουμε με την δουλειά μας ρε...
αντίθετα αυτή μας φοβάται.
ο στόχος είναι πρώτα να στηθούμε, και έπειτα να γίνουμε γνωστοί στο μέρος που θα'μαστε.
με κάνα δυο συμμετοχούλες σε τοπικές κλαδικές εκθέσεις, τον μαζεύεις τον κόσμο.

Monsta
20-05-12, 20:04
χώρια που θα την μάθαινα σιγά σιγά, θα έπαιρνα κάνα δυο άτομα για δουλειά γραφείου που να μιλάνε πολύ καλά αγγλικά.
για να μην σου πώ ότι θα έβρισκα άτομα που να ξέρουν να μιλάνε ελληνικά. πολλοί τούρκοι μιλάνε πολύ καλά την γλώσσα μας.

Όντως τα αγγλικά πρέπει να παίζουν δυνατά εκεί. Πριν φύγουμε Αμερική, είχα πάει Αγγλία να μάθω Αγγλικά και στη τάξη μου εκτός από Βέλγους, Ελβετούς, Γιαπωνέζους, έναν από Γιεμένη (είμασταν και roomates) είχαμε και δυο Τούρκους. Κάναμε καλή παρέα, τους είχα ξεσκίσει και στο μπιλιάρδο, αλλά αυτή η ριμάδα η γλώσσα τους δε γυρνούσε με τίποτα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ χάλια προφορά.

Thomelef
20-05-12, 20:18
Όντως τα αγγλικά πρέπει να παίζουν δυνατά εκεί. Πριν φύγουμε Αμερική, είχα πάει Αγγλία να μάθω Αγγλικά και στη τάξη μου εκτός από Βέλγους, Ελβετούς, Γιαπωνέζους, έναν από Γιεμένη (είμασταν και roomates) είχαμε και δυο Τούρκους. Κάναμε καλή παρέα, τους είχα ξεσκίσει και στο μπιλιάρδο, αλλά αυτή η ριμάδα η γλώσσα τους δε γυρνούσε με τίποτα με αποτέλεσμα να έχουν πολύ χάλια προφορά.

οι τούρκοι που ψάχνονται για τον ιδιωτικό τομέα, ξέρουν να μιλάνε αρκετές γλώσσες.
η χώρα τους είναι απο τους μεγαλύτερους εξαγωγείς, οπότε όπως καταλαβαίνεις, η γνώση ξένων γλωσσών είναι βασικό κριτήριο για έναν νέο που θέλει να μπεί και να αναπτυχθεί σε μια τόσο εξωστρεφή αγορά όπως η τουρκία.
η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας βρίσκεται πολύ ψηλά...

Eleni
20-05-12, 20:45
Κωστα μου, εδω δεν ενδιαφερει κανεναν η προφορα..... αρκει να μπορεις να συνεννοηθεις....

Μπορω να σου πω οτι η προφορα μου, ειναι "βαρεια" για τους Αμερικανους, ολοι νομιζουν οτι ειμαι Εβραια.....δεν ειχα ποτε προβλημα. Δεν δεχτηκα ποτε να την αλλαξω, θεμα ιδεολογιας μου, ασε που και εδω καθε περιοχη εχει τις δικες της ιδιομορφιες..... .....
Οι περισσοτεροι Ευρωπαιοι ειναι καλυτεροι στο γραπτο λογο.... , να δεις τι "διαμαντια" διορφωνω καθε μερα απο ανθρωπους γεννημενους εδω, τραβαω τα μαλλια μου, και πολλες φορες δεν μπορεις να βγαλεις νοημα τι θελουν να πουν......

Z4 DCT
20-05-12, 20:48
έναν από Γιεμένη (είμασταν και roomates)

Niggas???????:shok::shok::shok:

και δε σε πήρε είδηση ρε Κου Κλουξ Κλαν να σε αφαλοκόψει στον ύπνο σου???:hystericalbs1::hystericalbs1::hysterical bs1:

SuperSonic
20-05-12, 20:51
Η μεταναστευση εχει διαφορα απο χωρα σε χωρα,αν πας στην αυστραλια π.χ θα βρεις δουλεια και μισθο σε καλα επιπεδα που θα σε αφησουν ικανοποιημενο,
Αν πας ομως σε αλλες χωρες τις ευρωπης οπως γερμαναι θα σου δωσουν μισθο πεινας.

Eleni
20-05-12, 20:52

και δε σε πήρε είδηση ρε Κου Κλουξ Κλαν να σε αφαλοκόψει στον ύπνο σου???:hystericalbs1::hystericalbs1::hysterical bs1:
αυτους τους λεμε μπιριμπιρι οχι νιγκας.......:th_Laie_67-1:

Monsta
21-05-12, 08:36

Κάναμε πολύ καλή παρέα, ο τύπος είχε τρελό γέλιο δε μπορείς να φανταστείς. Στο χαλάκι προσευχής είχε ενσωματωμένη τη πυξίδα. :hystericalbs1:

oldcarskickass
21-05-12, 09:37
Ας πούμε πως έχετε την ευκαιρία να φύγετε απο την Ελλάδα και να πάτε στην Αμερική.

Να δουλέψετε στον τομέα σας, με αμοιβή μεγαλύτερη απο αυτή έχετε αυτή τη στιγμή και ένα συμβόλαιο 5 χρόνια.

Το κόστος της ζωής εκεί είναι πάρα πολύ μικρότερο γενικά (σε όλα).

Ας υποθέσουμε πως θα εγκατασταθείτε σε μια μέτριου μεγέθους πόλη στον Βορρά.

Σπίτι, αυτοκίνητο, κόστος ζωής και διασκέδαση θα σας κοστίσουν το ενα τρίτο του μηνιαίου εισοδήματός σας.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα μπορούν να σας εξασφαλίσουν μια σαν αυτή που λέμε καλή ζωή.
Οχι πλούσια με κότερα και αεροπλάνα, καλή.
Σαν να λέμε εδώ, αστική τάξη, αυτή που εξαφανίζεται σιγά σιγά.

Θα το κάνατε;

Επίσης θα ήθελα να ακούσω γιατί.

Η ψηφορορία είναι ανώνυμη.

Εγώ προσωπικά θα έφευγα για οπουδήποτε αρκεί η χώρα να έχει κοινωνικές δομές (οι οποίες θεωρώ ότι δεν προκύπτουν από τις ίδιες τις δομές, δλδ νοσοκομεία κτλ, ΑΛΛΑ από το επίπεδο παιδείας που υπάρχει σε ένα κράτος ως χαμηλότερο αποδεκτό) για να υποστηρίξει μια ΝΟΡΜΑΛ ζωή με τίμιο τρόπο και αξιοπρεπώς.

Δε θα έφευγα μόνο αν είχα συμβόλαιο, αλλά θα έβαζα κάποιες προϋποθέσεις.

Κάθε μέρα απογοητεύομαι όλο και περισσότερο εδώ και πραγματικά ΔΕΝ θέλω να φύγω, αλλά πιστεύω ότι πλέον είναι μονόδρομος για άτομα της γενιάς μου (>30).

Monsta
27-01-13, 15:40
Ετοιμάζεται κάνας άλλος εκτός από μένα? :original:

https://vimeo.com/58045466

Stathis
27-01-13, 16:08
κανε την αρχη και ερχομαστε κι εμεις.

tasosbimmer
27-01-13, 16:30
Και εγώ έτοιμος είμαι για την δεύτερη πατρίδα.

Monsta
27-01-13, 16:38
Όπου γης πατρίς. Αρκεί να σέβεται το πολίτη της.

Eleni
27-01-13, 18:43
Πριν 16 μηνες, οταν ο προεδρος ανοιξε αυτο το θρεντ, οι περισσοτεροι ειχαν αρνητικες αντιδρασεις και πολλα αρνητικα σχολια......

Σημερα ειναι παλι επικαιρο......

Bazil Van Sinner
27-01-13, 18:43
...πολλα ποστ δεν προλαβαινω να διαβασω.

ΝΑΙ,ειμαι σχεδον ετοιμος,και οταν λεω σχεδον λειπει μονο η αποφαση.
Οσο για το west ναι παλι αλλα λιγο πιο south!

γιατι?
το πρωτο ειναι οτι δεν βρισκω γιατι να καθησω κι αλλο.

dafidack
27-01-13, 18:50
Όπου γης πατρίς. Αρκεί να σέβεται το πολίτη της.

Ολα τα αλλα ειναι περιτα thumb

Thomelef
27-01-13, 18:56
ακριβως...ας μην ειχα και εγώ πίσω μου ότι έχω, ας μην είχαμε δώσει περιουσίες ολόκληρες πίσω απο την δουλειά, και θα σου'λεγα εγώ αν θα έμενα στον κωλότοπο μας...

καφεδάκι σπίτι μου με τον άλεξ θα πίναμε τώρα.

όποιος μπορεί να την κάνει, ας την κάνει. μεγαλύτερη βλακεία με το να μείνει και να μαραζώσει εδώ μέσα, δεν μπορεί να κάνει...

Bellof-3
27-01-13, 19:03
ακριβως...ας μην ειχα και εγώ πίσω μου ότι έχω, ας μην είχαμε δώσει περιουσίες ολόκληρες πίσω απο την δουλειά, και θα σου'λεγα εγώ αν θα έμενα στον κωλότοπο μας...

καφεδάκι σπίτι μου με τον άλεξ θα πίναμε τώρα.

όποιος μπορεί να την κάνει, ας την κάνει. μεγαλύτερη βλακεία με το να μείνει και να μαραζώσει εδώ μέσα, δεν μπορεί να κάνει...

με αφορμη την τελευταια σου προταση...

συντομα τελειωνω το πολυτεχνειο... στον τομεα που εχω επιλεξει ειμαι σχετικα καλος... οχι γαματος... αλλα καλος... με πολυ ορεξη για δουλεια μιας και το αντικειμενο μ αρεσει...

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν?

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...

Thomelef
27-01-13, 19:10
αν μου έλεγες την ειδικότητα σου, θα μπορούσα να σου πώ καλύτερα την γνώμη μου.

αλλά ακόμα και έτσι, χειρότερο πα=ράγμα απο το να μην ξες τι σου ξημερώνει, δεν υπάρχει. είναι ο νούμερο ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να την κάνουμε...

Bellof-3
27-01-13, 19:13
ηλεκτρολογος μηχανικος ειμαι και ασχολουμαι με τον προγραμματισμο...

γενικα εχει πολυ ψωμι εξω... αλλα απο φιλους και γνωστους ξερω οτι γενικα υπαρχει διαθεσιμη δουλεια ακομα στην ελλαδα...

Eleni
27-01-13, 19:17

γενικα εχει πολυ ψωμι εξω... αλλα απο φιλους και γνωστους ξερω οτι γενικα υπαρχει διαθεσιμη δουλεια ακομα στην ελλαδα...
Ο τομεας σου εχει μεγαλη ζητηση εδω. Ειμαι στον κατασκευαστικο τομεα και μπορω να σου πω οτι οι μισθοι ειναι υψηλοι.
Φυσικα δυσκολο να ερθεις χωρις να εχεις καποια προταση απο εταιρεια.

Thomelef
27-01-13, 19:17

μίλα με τον χρήστη αζούριους, ο οποίος είναι στον ίδιο τομέα, φοβερός στην δουλειά του και δουλεύει σε έναν πολύ δυνατό κλάδο, στην δυνατότερη εταιρεία.

ρώτα τον να σου πεί την γνώμη του.

επειδή έχεις να κάνεις άμεσα με την βιομηχανία, θα σου ελεγα να μην κάνεις καν τον κόπο να χάσεις εδώ την ώρα σου...

Monsta
27-01-13, 19:37
ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν;

συμφωνα με πολυ καλο φιλο που μενει εκει, παροτι υψηλοι οι μισθοι εκει το κοστος ζωης ειναι πολυ μεγαλυτερο απ οτι στην ελλαδα... πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) με το τεραστιο πλεονεκτημα εδω οτι μιλαμε για την πατριδα, οτι θα εχω κοντα την οικογενεια μου φιλους κτλ...

νομιζω οτι μια φυγη θα ειναι σαν να εγκαταλλειπω αμαχητι... ενω ισως θα μπορουσα να πετυχω το ιδιο κι εδω... δεν ειμαι ατομο που μεγαλοπιανεται... ουτε μετραω τα παντα με το χρημα, προσωπικα θεωρω οτι υπαρχουν πραγματα πολυ ισχυροτερα και σημαντικοτερα τα οποια τα βρισκω μονο εδω... οποτε ναι... αν φτασω στο σημειο να μη μπορω να εχω μια αξιοπρεπη ποιοτητα ζωης θα φυγω... θα το παλεψω ομως να μεινω εδω...

Δε στα χει πει καλά ο φίλος...

Απαντάω στα bold:

1. Αν έχεις άκρη για CA και μπορείς να προχωρήσεις τα χαρτιά σου για SSN# & green card, μη κάθεσαι. Εκτός του ότι θα βρεις την άκρη, θα έχεις το "συγκριτικό πλεονέκτημα" αν κάποτε αποφασίσεις να επιστρέψεις στο Σοβιέτ.

2. Ακριβά είναι τα ενοίκια. Νότια CA & παραθαλάσσια για 1bd / 1ba, είσαι τα $1.500 σε gated community με πίσινες, γυμναστήρια [εντός]. Πιο μέσα είναι σαφώς οικονομικότερα. Τα είδη 1ης ανάγκης σούπερ μάρκετ είναι φθηνότερα και σε μεγαλύτερες συσκευασίες, η βενζίνη στα μισά, το φαγητό έξω τα ίδια, τα τέλη κυκλ φθηνότερα, η ασφάλεια ακριβότερη και το real estate μέχρι πρόπερσι μία η άλλη.

Η φορολογία -ΛΟΛ-, ο ΦΠΑ ανάλογα το county.....γύρω στο 8%-9%, income tax -Trololol- πολύ πολύ χαμηλότερο. Έχεις property tax ετήσιο αν έχεις δική σου κατοικία 1% της εμπορικής αξίας - no other 'hidden' taxes. Ξέρεις τι σου γίνεται.

Οι μισθοί σε engineers [κατά μέσω όρο] στη CA στα $90.000 - $110.000.

Τα αυτοκίνητα πολύ φθηνότερα.

Οι επαγγελματικές ευκαιρίες, well......need I say more ?

Κάνε λογαριασμό και δες αν συνολικά είναι φθηνότερα ή ακριβότερα. Πήγαινε και για κάνα εξάμηνο να τα δεις από κοντά.

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές σου επιλογές.

EVERGET
27-01-13, 19:39
με αφορμη την τελευταια σου προταση...

συντομα τελειωνω το πολυτεχνειο... στον τομεα που εχω επιλεξει ειμαι σχετικα καλος... οχι γαματος... αλλα καλος... με πολυ ορεξη για δουλεια μιας και το αντικειμενο μ αρεσει...

ακρη να φυγω για california εχω... το ερωτημα ειναι αλλο... αξιζει να μην προσπαθησω καν εδω και να φυγω κατευθειαν?

Γνώμη μου συνάδελφε είναι να ψαχτείς πρώτα εδώ. Όπως ακριβώς είπες, εάν πας εξωτερικό να δουλέψεις ως graduate, είτε Αμερική είτε Ευρώπη, τα χρήματα θα είναι λίγα, τόσα που με φόρους και (αυξημένο) κόστος διαβίωσης δεν θα βάζεις στην άκρη τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, μιας και σε μία μεγαλύτερη και αναπτυγμένη αγορά εργασίας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη. Οπότε φεύγοντας έξω, στη φάση του νέου αποφοίτου που είσαι τώρα, δεν περιμένεις άμεσες απολαβές απλά χτίζεις μέλλον.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξέρεις όμως ποιο είναι; Πως εάν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει ταυτόχρονα να έχεις αποφασίσει πως μία ζωή θα μείνεις έξω. Αυτό που μέχρι πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι, να δουλέψουν 5-6 χρόνια εξωτερικό για απόκτηση εμπειρίας και μετά να γυρίσουν Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί. Πλέον οι περισσότεροι που γυρνάνε αφήνοντας τις δουλειές τους στο εξωτερικό είτε είναι overqualified για να απορροφηθούν στην Ελλάδα είτε απορροφούνται με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν αντικατοπτρίζουν την προυπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Εάν λοιπόν δεν είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω για πάντα, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα. Στον κλάδο σου ακόμη υπάρχει ζήτηση, αλλά συνήθως με μισθούς αδικα χαμηλούς μιάς και οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και ο εργοδότης δίνει ότι θέλει. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, εάν εργοδότης γυρίσει και πει σε διπλοματούχο μηχανικό πάρε 800 ευρώ είναι αστείος και δεν βλέπει σοβαρά την εταιρία του. Ξεκινάς λοιπόν Ελλάδα και εάν είσαι τυχερός και δεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια μία πρόοδο στην καριέρα σου συνεχίζεις εδώ, εάν συναντήσεις αδιέξοδα αρχίζεις επαφές με εταιρίες του εξωτερικού, χτυπώντας τους την πόρτα πλέον όχι σαν graduate αλλά έχοντας κάποια συγκεκριμένη εμπειρία (έστω και 5 ετών) η οποία θα πληρωθεί και αναλόγος στο εξωτερικό με μισθό πολύ καλύτερο από ότι στην Ελλάδα.thumb

Bellof-3
27-01-13, 20:15
Γνώμη μου συνάδελφε είναι να ψαχτείς πρώτα εδώ. Όπως ακριβώς είπες, εάν πας εξωτερικό να δουλέψεις ως graduate, είτε Αμερική είτε Ευρώπη, τα χρήματα θα είναι λίγα, τόσα που με φόρους και (αυξημένο) κόστος διαβίωσης δεν θα βάζεις στην άκρη τίποτα. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, μιας και σε μία μεγαλύτερη και αναπτυγμένη αγορά εργασίας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανέλιξη. Οπότε φεύγοντας έξω, στη φάση του νέου αποφοίτου που είσαι τώρα, δεν περιμένεις άμεσες απολαβές απλά χτίζεις μέλλον.

Το σημαντικότερο όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσεις ξέρεις όμως ποιο είναι; Πως εάν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει ταυτόχρονα να έχεις αποφασίσει πως μία ζωή θα μείνεις έξω. Αυτό που μέχρι πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι, να δουλέψουν 5-6 χρόνια εξωτερικό για απόκτηση εμπειρίας και μετά να γυρίσουν Ελλάδα, έπαψε να λειτουργεί. Πλέον οι περισσότεροι που γυρνάνε αφήνοντας τις δουλειές τους στο εξωτερικό είτε είναι overqualified για να απορροφηθούν στην Ελλάδα είτε απορροφούνται με μισθούς τόσο χαμηλούς που δεν αντικατοπτρίζουν την προυπηρεσία τους στο εξωτερικό.

Εάν λοιπόν δεν είσαι αποφασισμένος να τα αφήσεις όλα πίσω για πάντα, ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά στην Ελλάδα. Στον κλάδο σου ακόμη υπάρχει ζήτηση, αλλά συνήθως με μισθούς αδικα χαμηλούς μιάς και οι συλλογικές συμβάσεις έχουν καταργηθεί και ο εργοδότης δίνει ότι θέλει. Παρόλα αυτά, κατά τη γνώμη μου, εάν εργοδότης γυρίσει και πει σε διπλοματούχο μηχανικό πάρε 800 ευρώ είναι αστείος και δεν βλέπει σοβαρά την εταιρία του. Ξεκινάς λοιπόν Ελλάδα και εάν είσαι τυχερός και δεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια μία πρόοδο στην καριέρα σου συνεχίζεις εδώ, εάν συναντήσεις αδιέξοδα αρχίζεις επαφές με εταιρίες του εξωτερικού, χτυπώντας τους την πόρτα πλέον όχι σαν graduate αλλά έχοντας κάποια συγκεκριμένη εμπειρία (έστω και 5 ετών) η οποία θα πληρωθεί και αναλόγος στο εξωτερικό με μισθό πολύ καλύτερο από ότι στην Ελλάδα.thumb

ευχαριστω για την απαντηση... καπως ετσι το σκεφτομαι... αν δηλαδη δε μπορω να εχω κατι αξιολογο εδω δεν αξιζει να μεινω... παρολα αυτα πρωτα θα προσπαθησω εδω...

η εχω ακουσει για μισθους περιπου στα 1200 ευρω σαν μισθο διπλωματουχου μηχανικου απο φιλους που εχουν μπει στην αγορα εργασια, και με λιγο η περισσοτερο ψαξιμο βρισκονται... σιγουρα δεν με περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες... και θελει πολυ τρεξιμο ψαξιμο κτλ αλλα δεν ειναι και το χαλι αλλων ειδικοτητων που δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν...

τι ακριβως κανεις αν επιτρεπεται?

@thomelef θα μιλησω με τον αζουριους... περαν του αντικειμενου... λογω καταγωγης η θεσσαλονικη θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα σαν πολη για να μεινω και να δουλεψω...

@μονστα, φιλε αν δεν κανω λαθος εχεις μεινει εξω σωστα? το βλεπεις πιο ανετα απο μενα που δεν εχω σχετικα ερεθισματα και οταν θα γινει θα ειναι "το μεγαλο βημα" και οχι απλα μια δοκιμη. Επιπλεον, δεν ειμαι ετοιμος μηχανικος... ενα πτυχιο εχω αυτους του μισθους που λες με λιγοτερο απο 5-6 χρονια προυπηρεσιας δε μπορω να τους πετυχω... οποτε καλυτερα το μανικι των πρωτων χρονων να το φαω εδω... που σε τελικη αναλυση αν γινει μια στραβη εχω και τη βοηθεια της οικογενειας μου...

Monsta
27-01-13, 20:53
Η εμπειρία είναι χρήσιμη απ όπου κι αν προέρχεται. Δε ξέρω αν θα βγάζεις 100Κ στη 5-ετία εργασιακής πείρας, it's definately feasible though.

Η αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο -πίστεψέ με- οπότε μη κολλάς. Αν είσαι δουλευταράς, μη κοιτάξεις πίσω ούτε στιγμή, οι ευκαιρίες είναι εκεί και θα με θυμηθείς.

Φαντάζομαι πως θα κάνεις μια κάποια προετοιμασία κ δε θα πας ξεβράκωτος στ αμπέλια. Το πιο σημαντικό όπως έγραψα και πριν είναι να μπορείς να βγάλεις χαρτιά, μη κάνεις τ αστείο να πας με καμιά visitor's visa, δεν έχεις καμιά ελπίδα...

gnx
27-01-13, 20:57
Στα 23 είναι ιδανική ηλικία να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, χωρίς βαρίδια, χωρίς άλλα κωλύμματα.

Η πιό αποφασιστική κίνηση για την προσωπική σου εξέλιξη θα είναι αυτή.

Bellof-3
27-01-13, 20:58
σκοπευω να το ψαξω το θεμα... οποτε θα μπουν στο τραπεζι... θα ζυγισω τα τοτε δεδομενα και μακαρι τοτε να κανω τη σωστη επιλογη...

υγ, η μλκια ειναι οτι θα εχω ενδιαμεσα και ενα χρονο χαμενο για το φανταρικο που δε μπορω να τον εκμεταλλευτω με τπτ...

VanVIC
27-01-13, 20:59
Στα 23 είναι ιδανική ηλικία να επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, χωρίς βαρίδια, χωρίς άλλα κωλύμματα.

Η πιό αποφασιστική κίνηση για την προσωπική σου εξέλιξη θα είναι αυτή.

Προφανώς εννοείς να έχεις ξεμπερδέψει με στρατιωτική θητεία και να μην έχεις κανα κόλλημα με γυναίκα που σε κυνηγάει για γάμο

Monsta
27-01-13, 21:02
σκοπευω να το ψαξω το θεμα... οποτε θα μπουν στο τραπεζι... θα ζυγισω τα τοτε δεδομενα και μακαρι τοτε να κανω τη σωστη επιλογη...

υγ, η μλκια ειναι οτι θα εχω ενδιαμεσα και ενα χρονο χαμενο για το φανταρικο που δε μπορω να τον εκμεταλλευτω με τπτ...

Δε μας είπες ακόμα τι 'άκρη' έχεις με τα χαρτιά.

Αν τελικά πάρεις τη μεγάλη απόφαση και είμαι εκεί, ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω στα πρώτα σου βήματα.

Bellof-3
27-01-13, 21:04
ωπα ωπα... δεν εχω ακρη με τα χαρτια... δεν το πηρα πρεφα οτι μιλουσες γι αυτο... πολυ φιλο εξαιρετικο μηχανικο σε εταιρια εχω... που μπορει να με βοηθησει να βρω σωστη δουλεια στο αντικειμενο...

Eleni
27-01-13, 21:08
Στη ΝΥ ενας εκπαιδευομενος ηλεκτρολογος μηχανολογος παιρνει 80,000 - 10,000
αλλα δεν ειναι ευκολο να ερθεις χωρις καποια εταιρεια, μια εταιρεια που παιρνει για πολλα μερη και σου δινει προσωρινη βιζα ειναι το Turner .

Bellof-3
27-01-13, 21:09
το κοστος διαβιωσης ποσο ειναι περιπου?

Eleni
27-01-13, 21:11
ωπα ωπα... δεν εχω ακρη με τα χαρτια... δεν το πηρα πρεφα οτι μιλουσες γι αυτο... πολυ φιλο εξαιρετικο μηχανικο σε εταιρια εχω... που μπορει να με βοηθησει να βρω σωστη δουλεια στο αντικειμενο...
αν δεν εχεις βιζα εργασιας η καρτα παραμονης δεν μπορει να σε βοηθησει ο φιλος να βρεις δουλεια. Μονο παρανομα.

Bellof-3
27-01-13, 21:14
επειδη δεν εχω καμια ιδεα απο το θεμα... βιζα εργασιας σημαινει οτι εχεις βρει εταιρια και σου βγαζουν αυτοι αδεια παραμονης? με τα πανεπιστημια ισχυει κατι αντιστοιχο?

Bitz
27-01-13, 21:16
Εγω δεν παω πουθενα....:original:

Eleni
27-01-13, 21:16
το κοστος διαβιωσης ποσο ειναι περιπου?
το κοστος διαβιωσης στη ΝΥ και NJ ειναι για ολα τα γουστα και τις ορεξεις......

Με τα χρηματα που δινουν για την ειδικοτητα σου, μπορεις να περνας καλυτερα απο καποιον μεσαιας ταξης....

Eleni
27-01-13, 21:19
επειδη δεν εχω καμια ιδεα απο το θεμα... βιζα εργασιας σημαινει οτι εχεις βρει εταιρια και σου βγαζουν αυτοι αδεια παραμονης? με τα πανεπιστημια ισχυει κατι αντιστοιχο?
αν κανεις μεταπτυχιακο, τοτε μονο μπορουν να σε βοηθησουν απο το πανεπιστημιο.
Χρειαζεσαι αδεια εργασιας, που μπορεις να την παρεις μεσω καποιας μεγαλης εταιρειας.

spar@
27-01-13, 21:21
Eλενη στην Αμερικη εχει ατομα να καθαριζουν τα τζαμια στα φαναρια???
χρυσες δουλειες θα κανω, μπανανες θα πουλαω και θα καθαριζω τζαμια!

Monsta
27-01-13, 21:23
Τότες αλλάζουν τα δεδομένα καρντιά μου. Γιατί μας στεναχωρείς;

Θα χρειαστείς sponsoring από εταιρεία που θα δεχτεί και θα σε προτιμήσει αντί κάποιου αμερικάνου. Και αν βρεθεί σπόνσορας θα φιλάς κατουρημένες ποδιές για ένα διάστημα....το μόνο σίγουρο.

Eleni, where's Eleni???

Νεα συμβουλή: ψάξου εντός Ευρώπης.

Bellof-3
27-01-13, 21:24
ναι μεσω μεταπτυχιακου εννοουσα να με βοηθησουν... και μετα για αγορα εργασιας...

απ οσο ξερω οι μεγαλες εταιριες κανουν συντευξεις και μεσω αποστασης (skype), οποτε με μια δεδομενη εμπειρια για να πιασεις μια δουλεια... αν σε προσλαβουν λογικα το κανονιζουν αυτοι το θεμα...

spar@
27-01-13, 21:25
ναι μεσω μεταπτυχιακου εννοουσα να με βοηθησουν... και μετα για αγορα εργασιας...

απ οσο ξερω οι μεγαλες εταιριες κανουν συντευξεις και μεσω αποστασης (skype), οποτε με μια δεδομενη εμπειρια για να πιασεις μια δουλεια... αν σε προσλαβουν λογικα το κανονιζουν αυτοι το θεμα...

ναι ρε συ, εδω εγω κανω τηλεμνημοσυνα μεσω skype!

Monsta
27-01-13, 21:25
WE the people, found Eleni. :)

Bellof-3
27-01-13, 21:26
ναι ρε συ, εδω εγω κανω τηλεμνημοσυνα μεσω skype!

εχω κανει 3 χρονια αριστερος ψαλτης... αν χρειαστεις συνεργαστη μη διστασεις...

Monsta
27-01-13, 21:28
Πολυτάλαντος!

Greek Orthodox Church job openings?

Eleni
27-01-13, 21:28
Eλενη στην Αμερικη εχει ατομα να καθαριζουν τα τζαμια στα φαναρια???
χρυσες δουλειες θα κανω, μπανανες θα πουλαω και θα καθαριζω τζαμια!
εχει μαυρους και αυτους που το κανουν για να μαζεψουν για την δοση τους, οχι στα φαναρια αλλα σε διαφορα ποστα. ....

spar@
27-01-13, 21:32
εχει μαυρους και αυτους που το κανουν για να μαζεψουν για την δοση τους, οχι στα φαναρια αλλα σε διαφορα ποστα. ....

ωραια... αν δεν εισαι μαυρος δεν δουλευεις εκει???
θα μαζευω και εγω χρηματα για την δοση για το χιουνται που θα κυκλοφορω!

Eleni
27-01-13, 21:35

για να γινει αυτο, πρεπει η εταιρεια να αποδειξει οτι δεν βρισκει ανθρωπο με τα καταλληλα προσοντα εδω, να κανει χαρτια στο immigration, να βαλει αγγελιες και μετα απο καιρο να μπορει να σε παρει με περιορισμενου χρονου βιζα.

Ειμαι ενεργο μελος σε διαφορους τοπικους οργανισμους και προσπαθουμε να βοηθησουμε Ελληνοπουλα μεσω Ελληνικων οργανισμων, ξερω τη διαδικασια...

Υπαρχουν πολλα προγραμματα με υποτροφιες επισης.

Eleni
27-01-13, 21:36
WE the people, found Eleni. :)
Κωστα μου, χαιρομαι που βλεπω εδω......!!!

Bellof-3
27-01-13, 21:42
Μαλιστα... σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες... θα το ψαξω το θεμα... εχουμε μπολικους αμερικανοθρεμενους καθηγητες εδω... οποτε ισως βρεθει ακρη ετσι...

αν και νομιζω μου ειναι πιο εφικτη η ευρωπη κυριως λογω αποστασης... (πρωτο μου μελημα θα ειναι να μη φυγω)

spar@
27-01-13, 21:46
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/3199586/
Ελενη εβαλα πωλητηριο!
Ερχομαι κανονισε τα χαρτια για την υιοθεσια!

Eleni
27-01-13, 21:48
Μαλιστα... σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες... θα το ψαξω το θεμα... εχουμε μπολικους αμερικανοθρεμενους καθηγητες εδω... οποτε ισως βρεθει ακρη ετσι...

αν και νομιζω μου ειναι πιο εφικτη η ευρωπη κυριως λογω αποστασης... (πρωτο μου μελημα θα ειναι να μη φυγω)
Υπαρχουν εταιρειες που εχουν εδρα εδω , αλλα εχουν γραφεια Ευρωπη, Ασια, Αραβικα κρατη. Ειναι η πιο ευκολη λυση.
Πας Ευρωπη η Αραβικα κρατη και μετα ειναι ευκολο να πας οπου θες.

Monsta
27-01-13, 21:51
.. πραγμα που σημαινει οτι ενας καλος μισθος εδω σου δινει ισαξια ποιοτητα ζωης (ισως και λιγο χειροτερη) ...

^Joke of the year! :hystericalbs1:

Ομολογώ ότι αυτό το κομμάτι μου με τη ποιότητα ζωής μου διέφυγε πριν. Φίλε μου καλέ, εννοείται πως δεν γελώ εις βάρος σου, δε φταις εσύ που σου είπανε αρλούμπες...

Eleni
27-01-13, 22:05
Η ποιοτητας ζωης ειναι καλυτερη απο την Ελλαδα, ειδικα την σημερινη Ελλαδα.....
το μονο που ζηλευω, ειναι ο ηλιος και η θαλασσα, και την επαφη με μερικους φιλους, αλλα μπορω και ερχομαι το καλοκαιρι και τα απολαυανω.

Ειμαι 25 χρονια εδω , και δεν το εχω μετανοιωσει , εφυγα απο την Ελλαδα επειδη το ηθελα, οχι λογω συνθηκων η δουλειας. Ειχα καλη δουλεια στην Ελλαδα.

spar@
27-01-13, 22:09
Η ποιοτητας ζωης ειναι καλυτερη απο την Ελλαδα, ειδικα την σημερινη Ελλαδα.....
το μονο που ζηλευω, ειναι ο ηλιος και η θαλασσα, και την επαφη με μερικους φιλους, αλλα μπορω και ερχομαι το καλοκαιρι και τα απολαυανω.

Ειμαι 25 χρονια εδω , και δεν το εχω μετανοιωσει , εφυγα απο την Ελλαδα επειδη το ηθελα, οχι λογω συνθηκων η δουλειας. Ειχα καλη δουλεια στην Ελλαδα.

Η ποιοτητα ζωης πως καθοριζεται Ελενη??
ο καθενας εχει δικα του κριτηρια!

Bellof-3
27-01-13, 22:35
με αντικειμενικους ορους μιλωντας στο εξωτερικο ειναι καλυτερη η ποιοτητα ζωης...

απλα ειναι καποια πραγματα που ουτε πληρωνονται... ουτε μπορει να στα προσφερει το εξωτερικο...

ισως βεβαια οταν μεγαλωσω κανω οικογενεια κτλ... να σκεφτομαι αλλιως... να λεω οτι στο εξωτερικο την εξασφαλιζω καλυτερα...

Eleni
27-01-13, 22:38
Η ποιοτητα ζωης πως καθοριζεται Ελενη??
ο καθενας εχει δικα του κριτηρια!
Φυσικα, ο καθενας εχει δικα του κριτηρια. Οπως ειναι διαφορετικα τα κριτηρια οταν εισαι ενας, η ελευθερος και διαφορετικα οταν εχεις οικογενεια.

katsaraios
27-01-13, 23:28
Canada μεχρι το καλοκαιρι θα εχω φυγει ,αν ειναι καλα θα κατσω μονιμα τελος η Ελλαδα..

sierra
27-01-13, 23:31
Εγώ αν και μεγάλος θα έφευγα ευχαρίστως. Εδώ περνούν καλά μόνο οι κλέφτες και οι λωποδύτες, οι νόμιμοι και ειλικρινείς ταλαιπωρούνται γενικά σε όλα. Τα παιδιά μου τα παροτρύνω να φύγουν από αυτή την κ.λ.χ.ρ για να δουν άσπρη μέρα. Εγώ θα πήγαινα κατά προτίμηση στην Γερμανία και μετά Αυστραλία Καναδά και Αμερική.
Τα κριτήρια δεν είναι όλων τα ίδια φυσικά. Άλλα έχει ο τεμπέλης, άλλα ο κλέφτης, άλλα ο λωποδύτης και άλλα ο εργατικός. Ο εργατικός δεινοπαθεί στην Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι περνούν ζωή και κότα και η Ελλάδα είναι παράδεισος για αυτούς.
Ερώτηση: Γιατί κανέναν από τους έξυπνους Έλληνες δεν τους εκμεταλλευόμαστε εδώ και τους ζητούν οι ξένοι; Είναι χαζοί; Δεν νομίζω.
Τέλος πάντων για να μην σας ζαλίζω άλλο όποιοι μπορούν να φύγουν ας το τολμήσουν και δεν θα το μετανιώσουν και ειδικά οι νέοι επιβάλετε να φύγουν... thumb

Skyline_IS
27-01-13, 23:33
με αντικειμενικους ορους μιλωντας στο εξωτερικο ειναι καλυτερη η ποιοτητα ζωης...

Με αντικειμενικους ορους ειμαστε απλα ενα απεραντο χωριο που νομιζει οτι εγινε ξαφνικα πολη επειδη χτιστικαν μερικες 5οροφες πολυκατοικιες...

Ειμαστε παρα μα παρα πολυ πισω σε ολα... :original:

spar@
27-01-13, 23:33
Canada μεχρι το καλοκαιρι θα εχω φυγει ,αν ειναι καλα θα κατσω μονιμα τελος η Ελλαδα..

να μας αφησεις μια κορνιζα με την φατσα σου, να την παιρνουμε μαζι στα μπουζουκια με τον Τουμπα....

Eleni
27-01-13, 23:38
τι αλλαξε τα κριτηρια σου και την γνωμη σου, πριν 12 μηνες ειχες τελειως αντιθετη γνωμη .....

katsaraios
27-01-13, 23:41
να μας αφησεις μια κορνιζα με την φατσα σου, να την παιρνουμε μαζι στα μπουζουκια με τον Τουμπα....

Θα σου πασσαρω τους κωδικους τους δικους μου και της σασσας ρε να κανεις πλακα :thumbsup:

spar@
27-01-13, 23:43
Θα σου πασσαρω τους κωδικους τους δικους μου και της σασσας ρε να κανεις πλακα :thumbsup:

γιατι εκει που θα πας δεν θα χεις ιντερνετ...τςςςς
Με το καλο να φυγετε ολοι....
οταν θα ερθετε για διακοπες φερτε μας λιγο ψωμι και καμια σταφιδα....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

katsaraios
27-01-13, 23:49
τι αλλαξε τα κριτηρια σου και την γνωμη σου, πριν 12 μηνες ειχες τελειως αντιθετη γνωμη .....

Σε 12 μηνες αλλαξαν πολλα και δυστυχως σε 4-5 το πολυ ακομα θα γινουν χειροτερα τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω οποτε αφου εχω την ευκαιρια και την δυνατοτητα προετοιμαζομαι ...

sierra
27-01-13, 23:53
Σε 12 μηνες αλλαξαν πολλα και δυστυχως σε 4-5 το πολυ ακομα θα γινουν χειροτερα τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω οποτε αφου εχω την ευκαιρια και την δυνατοτητα προετοιμαζομαι ...

Να πάρεις και την κόρη σου μαζί να γλιτώσει...

katsaraios
27-01-13, 23:55
Ο νομος ειναι νομος Πανο ας μην το σχολιασουμε..
:thnx:

Eleni
27-01-13, 23:58
Προσωπικη γνωμη ειναι οτι πρωτα πρεπει να δημιουργησεις τις καταλληλες συνθηκες και μετα να ξεσηκωσεις ενα παιδι σε αυτη την ηλικια.

Eleni
28-01-13, 00:00
εχεις καποια πολη του Καναδα στο μυαλο σου στα σχεδια σου?

katsaraios
28-01-13, 00:04
εχεις καποια πολη του Καναδα στο μυαλο σου στα σχεδια σου?

Τοροντο λογικα και μετα βλεπουμε...

pilot
28-01-13, 00:08
εκεί είναι και ο κουμπάρος μου.

Eleni
28-01-13, 00:31
Τοροντο λογικα και μετα βλεπουμε...
δεν ειμαστε μακρια... 1 ωριτσα με το αεροπλανο, και εχω φιλους εκει....

A8hnaios
12-02-13, 19:45

ασε τις μλκς Γιωργηη ΕΔΩ θα κατσουμε ρε κουφααλες thumb

Dourios
12-02-13, 19:58
Στο αμερικα πως θα παμε?

Κωνσταντίνος
12-02-13, 21:00
Στο αμερικα πως θα παμε?

Mε αεροπλάνο. Το καράβι αργεί.

Dourios
12-02-13, 21:08
Παν τα αεροπλάνα έως το αμερικα?

Monsta
12-02-13, 21:30
εκεί είναι και ο κουμπάρος μου.

Κι ο δικός μου. Μόνο που έκανε το λάθος και γύρισε πριν κάποια χρόνια.

doctore
12-02-13, 21:37
Στο αμερικα πως θα παμε?

:original: πις οφ κέικ !
Μπαρκάρεις σε γκαζάδικο, κατεβαίνεις Βαλτιμόρη, παντρεύεσαι Πορτορίκα,
παίρνεις πρασινη κάρτα, έτοιμος !

A8hnaios
12-02-13, 21:45
Στο αμερικα πως θα παμε?

What is the USA GREEN CARD LOTTERY?

Every Year, the Diversity Visa Lottery (DV) Program Grants 50,000 visas to people all around the world. All 50,000 Winners are issued a US GREEN CARD authorizing them and their families to live and work in the United States! USA Green Card Lottery Organization invites you to take advantage of this opportunity now!

πληροφοριες....

https://www.usagreencardlottery.org/index-a.html?r=ga-cpc-en_world-green_card_lottery:m=p&gclid=CJ-WqOPQsbUCFQdc3godCGcAgA

https://html.usagc.org/pages/google/landingpage_eng.html?afk=GOOG-12-DV14_Green-Card_Green-Card_ktp&gclid=CO6RrLHRsbUCFQdc3godCGcAgA

https://www.win-usa-green-card.com/

Καλη Τυχη...!!! thumb

Eleni
13-02-13, 04:18
Mε αεροπλάνο. Το καράβι αργεί.
και ειναι και ακριβο...!!!

Eleni
13-02-13, 04:20
εχεις μεινει λιγο πισω γιατρε... σιγα μην σ' αφησει η Πορτορικα.....θα την πληρωνεις για χρονια...... :th_Laie_67-1:ειναι σαν να την βαζεις συνεταιρο στην τσεπη σου....:th_Laie_67-1:

Eleni
13-02-13, 04:24

πληροφοριες....

https://www.usagreencardlottery.org/index-a.html?r=ga-cpc-en_world-green_card_lottery:m=p&gclid=CJ-WqOPQsbUCFQdc3godCGcAgA

https://html.usagc.org/pages/google/landingpage_eng.html?afk=GOOG-12-DV14_Green-Card_Green-Card_ktp&gclid=CO6RrLHRsbUCFQdc3godCGcAgA

Καλη Τυχη...!!! thumb
ειναι ενα καλο προγραμα, καθε χωρα εχει διαφορετικα ποσοστα. Μπορεις να μπεις στην κληρωση για συνεχη χρονια. Δυσκολο αλλα παντα υπαρχουν ελπιδες.

Dourios
13-02-13, 12:24

Xαχαχαχαχα κ την πόντια τι την κάνουμε?

ασχολήθηκα λίγο με το usafis αλλά μου φάνηκε λίγο μουφα.

doctore
13-02-13, 14:45

:thumbsup:
χαχαχα
Πλάκα κάνεις ? χίλιες φορές Πόντια !!!

A8hnaios
13-02-13, 15:05

Πολύς κόσμος έχει την ψευδαίσθηση ότι ένα εικονικός γάμος με αμερικανό πολίτη αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για μετανάστευση στις ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, οι κίνδυνοι από έναν τέτοιο γάμο που δεν γίνεται με καλή πίστη είναι μεγάλοι και σημαντικοί.

Συγκεκριμένα:

Όταν κάποιος διεκδικεί πράσινη κάρτα μετά από πρόσφατο γάμο με πολίτη ΗΠΑ (δηλαδή γάμου που τελέστηκε τα τελευταία δυο χρόνια), τότε η πράσινη κάρτα που δικαιούται ο αλλοδαπός είναι προσωρινή, “υπό όρους”, και λήγει αυτόματα μετά από δυο χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής της. Εφόσον ο γάμος εξακολουθεί να υφίσταται, ο αλλοδαπός μπορεί να κάνει αίτηση για μόνιμη πράσινη κάρτα 90 ημέρες πριν τη λήξη της προσωρινής κάρτας. Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να επισυνάψει και στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υφίσταται γνήσια σχέση γάμου μεταξύ των συζύγων, και οι μεταναστευτικές υπηρεσίες μπορεί να καλέσουν τους συζύγους για συνέντευξη ή να κάνουν περαιτέρω έρευνες, όπως για παράδειγμα να ρωτήσουν τους γείτονες αν το ζευγάρι μένει μαζί κ.λ.π.
Αμερικανοί που είναι διατεθειμένοι να παντρευτούν για λεφτά είναι κατά κανόνα άτομα αναξιόπιστα για να εμπιστευτεί κανείς με κάτι τόσο ριψοκίνδυνο. Δηλαδή, ο αμερικανός πολίτης μπορεί να θέλει να χωρίσει στο μέλλον για να μπορέσει να ξαναπαντρευτεί, μπορεί να εκβιάζει τον αλλοδαπό για περισσότερα λεφτά ή μπορεί αν στριμωχτεί να ομολογήσει το όλο εγχείρημα στις αμερικανικές αρχές.
Η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια και πρόστιμο έως 250,000 δολάρια για όποιον εν γνώση του παντρεύεται με πρόθεση να αποσπάσει μεταναστευτικά ευεργετήματα στις ΗΠΑ εξαπατώντας τις αμερικανικές αρχές. Κάθε χρόνο, πάνω από 100 τέτοιες περιπτώσεις στέλνονται στον εισαγγελέα – συνήθως δε, ο αμερικανός πολίτης κάνει μια συμφωνία με τις αρχές να καταστεί μάρτυρας στη δίκη του αλλοδαπού σε αντάλαγμα με την δική του ασυλία από τυχόν ποινικές διώξεις.
Ακόμα και αν δεν διωχθεί ποινικά ο αλλοδαπός που έλαβε μέρος σε λευκό γάμο, η αμερικανική μεταναστευτική νομοθεσία προβλέπει την εφόρου βίου απαγόρευση εισόδου σε άτομα που συμμετείχαν σε εικονικούς γάμους με πρόθεση να εξαπατήσουν την αμερικανική κυβέρνηση.
Συμπέρασμα – αν θέλετε να μετανάστευσετε στις ΗΠΑ μέσω γάμου, κάντε το με το σωστό τρόπο!

:whistle: :whistle:

Eleni
13-02-13, 18:33

πληροφοριες....

Καλη Τυχη...!!! thumb
οποιος σκεφτεται να κανει αιτηση για τo Green card lottery, θα ειναι καλυτερα να μπει στην επισημη ιστοσελιδα του Immigration.

Eleni
13-02-13, 18:35

ασχολήθηκα λίγο με το usafis αλλά μου φάνηκε λίγο μουφα.
δεν ειναι μουφα, εχουν παρει αρκετα ατομα. Μπες στην επισημη ιστοσελιδα.

Eleni
13-02-13, 18:39
:whistle: :whistle:
παντα γινονται διαφορα... αλλα ο νομος ειναι πιο αυστηρος απο πριν. Ευτυχως υπαρχει μεγαλος ελεγχος!

Monsta
13-02-13, 19:45
Οχι

.....μπορεί να καλέσουν τους συζύγους για συνέντευξη.....

Πάντα τους καλούν και πάντα κάνουν τις πιο απίθανες ερωτήσεις. Έτσι και δεν μένουν μαζί και ο γάμος είναι εικονικός το καταλαβαίνουν αμέσως.

Eleni
13-02-13, 20:07
Οχι

Πάντα τους καλούν και πάντα κάνουν τις πιο απίθανες ερωτήσεις. Έτσι και δεν μένουν μαζί και ο γάμος είναι εικονικός το καταλαβαίνουν αμέσως.
περνας 3 συνεντευξεις το λιγοτερο, και με τον καινουριο νομο παιρνεις προσωρινη, καρτα.

mikegr
10-04-13, 13:32
παντα γινονται διαφορα... αλλα ο νομος ειναι πιο αυστηρος απο πριν. Ευτυχως υπαρχει μεγαλος ελεγχος!
Και στην Ελλαδα το ιδιο. Που δεις Ρωσσιδα να παντρευεται Ελληνα για πρασινη καρτα. Δε τολμαει καμια:th_Laie_67-1:

oldcarskickass
10-04-13, 14:58
Για να ξανασυμμετάσχω στο νήμα μετά από ένα κυκεώνα γεγονότων που συνέβησαν, συμφωνώ απολύτότατα με τον θωμάκο.

Και να συμπληρώσω ότι δεν αξίζει να παλέψεις τίποτα σε ένα περιβάλλον που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

Σήμερα πέρασε από το μυαλό μου μόλις τελειώσω να ψάξω κάτι εδώ νόμιμα (δλδ ΤΣΜΕΔΕ) και έσκασε στο fb μια γαμάτη είδηση λέει για αύξηση εισφορών και άλλα τέτοια κουλά. Έκανα λίγο εμετό στο στόμα μου και συνέχισα.

Προσωπικά δεν έχω ξεκινήσει κάτι εδώ πέρα για το οποίο να μπορώ να παλέψω. Επίσης έχω φτάσει σε μια ηλικία που πρέπει να έχω και μια πισινή για τους δικούς μου ανθρώπους αντί να με ταϊζουν αυτοί ακόμα. Δόξα τω Θεώ μπορούν, αλλά και δουλειά να βρω με 800¤ χέρι δε μπορώ καλά καλά να πατήσω στα πόδια μου χωρίς περαιτέρω βοήθεια, επίσης ΔΕΝ υπάρχει σιγουριά ότι και τη δουλιε΄α να χάσω θα βρω κάτι άλλο βιώσιμο.

Δε ξέρω ίσως τα βλέπω μαύρα λόγω του ότι χρειάστηκε να ξεπληρώσω δικές μου βλακείες ζωής με λίγα εφόδια και σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αλλά στον τομέα που διάλεξα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι βιώσιμο εδώ, και δεν ανέχομαι να ξεκινήσω να δουλεύω 12ωρα για 400¤ για μια ζωή.

ninja2
10-04-13, 15:49
Κανείς δεν έχει διαθέσει να φύγει από την χώρα του αλλά ετσει όπως τα καταντήσανε οποίος έχει ένα παράθυρο την κοπανάει,αυτό έκανα και εγώ πριν κανα χρόνο για Καναδά.
Το μόνο κακό είναι ότι αφήνης τους φίλους σου και πας σε ένα ξένο μέρος και ξεκινά από το μηδέν αλλά με υπομονή και προσπαθια την βρίσκης την ακρει αλλά και εδώ δεν είναι και εύκολα όπως τα παρουσιάζουνε παντός μετά από ένα χρόνο κατάφερα και περνο ένα αρκετά ικανοπιητικό μιστο με τίμημα βεβεα να δουλεβω όλοι την βδομάδα και Σ/Κ και φυσικά αγόρασα το αμαξιμου και το ξεχρεωσα μέσα σε δέκα μήνες !!!! που στην Ελλάδα να ξεχρεοσηω σε ένα χρόνο.
Παρόλα αυτά αν με ρωτήσ κάποιος αν θέλω να γυρίσω πίσω η απαντήσει είναι ναι αλλα σκεφτομε το μελών του παιδιού μου και συνιδιτόπιο ότι η Ελλάδα τελείωσε για τα επόμενα εικοση χρόνια,παντό ολλα είναι συνήθια μετά από καιρό όλα τα χονεβης.

Thomelef
10-04-13, 15:58
φίλε μου, και μόνο που βάζεις ένα πλάνο στη ζωή σου για το πως θα κινηθείς στο μέλον, είναι κατόρθωμα...

εδώ οι εντός ελληνικών συνόρων, έχουμε φτάσει να ζούμε για το τώρα και για το πως θα την παλέψουμε μέχρι τέλος του μήνα, για να ξαλαφρώσουμε στις 29 του μήνα όταν θα έχουμε μαζεμένα όλα αυτά που έρχονται...

ζούμε χωρίς προοπτική. εγώ στην θέση σου δεν θα ένιωθα ενοχές σε καμμία περίπτωση. δεν σου κρύβω κιόλας, ότι αν μπορούσα και δεν είμουν στριμωγμένος εδώ με τα κτίρια και τις μηχανές, θα την είχα κάνει απο το 10.

μούτζα, και κοίτα τη ζωή σου.

oldcarskickass
10-04-13, 18:47
Και κάτι άσχετο, αλλά πιστεύω ότι και όλος αυτός ο αρνητισμός για την αναχώρηση κάποιου στο εξωτερικό καλλιεργείται και από τα ΜΜΕ εν μέρει, και εν μέρει από το ότι έχει καταρρεύσει το σύμπαν όλο μέσα σε δύο χρόνια. Οπότε εν αγνοία μας ίσως κάνουμε και extrapolation (το έχω χρησιμοποιήσει ΤΟΣΕΣ γ@@@@@ φορές σε προγράμματα και ξέχνάω την ελληνική ορολογία) ασυνείδητα για το μέλλον που μας περιμένει έξω.

Δεν λέει κανείς ότι θα είναι ρόδινα ή ότι θα πλουτίσουμε (λες και ΜΟΝΟ τα χρήματα μας λείπουν όσοι είμαστε ακόμα εδώ).

Μετά από ένα τριβδόμαδο παραμονής στην Κοζάνη, λόγω υποχρεώσεων και ματώματος για κάτι δουλειές βρέθηκα με κάτι παλιούς φίλους οι οποίοι από ότι κατάλαβα από συζητήσεις ξέμειναν εδώ περιμένοντας να εξαργυρωθούν υποσχέσεις είτε των πολιτικών περί ανάπτυξης είτε των γονιών τους ότι θα στρώσουν τα πράγματα. Και κατέληξαν πάλι στα πατρικά τους (4 στους 4) άνεργοι και να κάνουν κανά μεροκάματο σερβιτοριλίκι από δω και από εκεί.

2 κολλητοί μου πήραν την - γενναία ας μη γελιόμαστε - απόφαση να ρίξουν μαύρη πέτρα. Δανία και Αγγλία. Τα πράγματα ΔΕΝ ήταν εύκολα, αλλά το κοινό και στις 2 περιπτώσεις είναι ότι από πίσω υπήρχε ένα κράτος το οποίο και ήθελε και μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί (το εκμεταλλευτεί εννοώ να τους απορροφήσει). Και με τον Γιάννη και με τον Κώστα που μιλάω (οι παραπάνω) μεταφέρουν ότι τα πράγματα είναι αν ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΑΘΕΡΑ, μπορούν να βάλουν ένα πρόγραμμα, μπορούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να βάλουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους σε λειτουργία, και να βγάλουν χρήματα από αυτά.

Κάτι που στην Ελλάδα δεν συνέβη, και αν συνέβη (δλδ δούλευαν, που ο ένας εκ των δύο δούλευε εδώ για 4 χρόνια) δεν είχαν το ανάλογο αντίτιμο (όχι απόλυτα χρηματικό με την έννοια του μεγάλου μισθού) αλλά να μπορούν να είναι οκ με τις υποχρεώσεις τους.

Συνοψίζοντας και μετά από πολύ σκέψη (και με το σημερινό δημοσίευμα που δεν θα μπω στο κόπο να τσεκάρω την εγκυρότητά του) καταλήγω ότι ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να σου παρέχει μια Α σταθερότητα (και από θέμα χρηματικό, και από θέμα παροχών υγείας ΚΑΙ Κ Υ Ρ Ι Ω Σ παιδείας) δεν αξίζει καν να το συζητάμε. Ναι έχουμε ήλιο και θάλασσα οκ νταξει, αλλά σε λίγο θα μπορούμε να την βλέπουμε μόνο όσοι έχουμε ποδήλατο.

S8N
10-04-13, 19:16
Όποιος μπορεί να φύγει, καλό θα ήταν να το κάνει. Με το να είσαι νέος και άνεργος και να ελπίζεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς τα παραγωγικότερά σου χρόνια παριστάνοντας τον ρομαντικό. Εδώ εμείς που έχουμε -σε λίγο θα λέμε είχαμε- στρωμένες δουλειές κι έχουμε τρομάξει. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε πως αν τα πράγματα δε βελτιωθούν, οι τρεις τους θα κάτσουν εδώ κι εγώ θα δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό στέλνοντάς τους ό,τι βγάζω. Λόγω του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού μου θα μπορέσω να βρω κάτι. Ήδη ένας από τους καλύτερούς μου φίλους δουλεύει για την ΤΕΡΝΑ στη Γιουγκοσλαβία με μισθό 3 χιλάδες το μήνα. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσό σήμερα...

850CSI
10-04-13, 19:30
και συνιδιτόπιο ότι η Ελλάδα τελείωσε για τα επόμενα εικοση χρονια
ΠΙΑ 20 χρονια :shok: :whistle: γιατι μετα θα καλυτερεψη????????????????????:th_Laie_6 7-1::hystericalbs1:

Nino
10-04-13, 20:01
Όποιος μπορεί να φύγει, καλό θα ήταν να το κάνει. Με το να είσαι νέος και άνεργος και να ελπίζεις, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπαταλάς τα παραγωγικότερά σου χρόνια παριστάνοντας τον ρομαντικό. Εδώ εμείς που έχουμε -σε λίγο θα λέμε είχαμε- στρωμένες δουλειές κι έχουμε τρομάξει. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε πως αν τα πράγματα δε βελτιωθούν, οι τρεις τους θα κάτσουν εδώ κι εγώ θα δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό στέλνοντάς τους ό,τι βγάζω. Λόγω του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού μου θα μπορέσω να βρω κάτι. Ήδη ένας από τους καλύτερούς μου φίλους δουλεύει για την ΤΕΡΝΑ στη Γιουγκοσλαβία με μισθό 3 χιλάδες το μήνα. Και μη μου πείτε ότι δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσό σήμερα...

ο διευθυντης(μηχανικος και αυτος) στη βουλγαρια ειναι κολητος του jordan ετσι να το εχεις υπ'οψιν σου...:original:

Stathis
10-04-13, 20:08
Όποιος μπορεί να φύγει, καλό θα ήταν να το κάνει...

Μας βλεπω ταξιτζηδες στη βιεννη και μετα απο καμια 10αρια χρονια με το τρενο στο μποχουμ στη μαντρα με τα μεταχειρισμενα R8... :facepalm::facepalm:

aristent
10-04-13, 21:15
Μας βλεπω ταξιτζηδες στη βιεννη και μετα απο καμια 10αρια χρονια με το τρενο στο μποχουμ στη μαντρα με τα μεταχειρισμενα R8... :facepalm::facepalm:

R8 ????......καταγγελω οτι η ιδια ιστορια "κυκλοφορει" με καταληξη σε 850csi M8 version!!!:D

Thomelef
10-04-13, 21:21

για να βγεί πραγματικότητα αυτό το όνειρο θα πρέπει να πάς με πούλμαν, παρέα μ'ενα κουνέλι για συντροφιά...ειδάλως νέμα ονειρκοβα.

Monsta
10-04-13, 21:25
Αλλά στον τομέα που διάλεξα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι βιώσιμο εδώ, και δεν ανέχομαι να ξεκινήσω να δουλεύω 12ωρα για 400¤ για μια ζωή.

Να ΜΗ δεχτείς να ξεπουλήσεις σε κανέναν τη προσωπική σου υπερηφάνεια και τη επαγγελματική σου αξιοπρέπεια.

Μαύρη πέτρα κι άστους να βγάλουν τα μάτια τους.

Monsta
10-04-13, 22:42
Επίσης, το εμετικό στο Ελλάντα .... "ο νόμος είναι το δίκιο το δικό μου", είναι αρκετό για να μη ξαναπατήσεις ποτέ εδώ, ούτε ως τουρίστας.

Δες για παράδειγμα τι γίνεται αυτή τη στιγμή και πάλι στις Σκουριές. Η Πολιτεία εντελώς ανίκανη να εφαρμόσει το νόμο και βέβαια ο καθένας κάνει ότι του κατέβει.

oldcarskickass
11-04-13, 00:55

Εδώ δυσκολευόμαστε να βρούμε ΜΙΑ χώρα να φύγουμε και ο φίλος σου βρήκε ήδη 3 - 4- 5 ξέρω γω; τι παίζει;:hystericalbs1::hystericalbs1::hyster icalbs1:

850CSI
11-04-13, 18:36
Οχιιιιιιι ΔΕ μουν χρειαζετε η γκε τε μπε 599 φιορανο,,,,,,, γιαυτο ΔΕ φευγω,,,ετσι κι\αλιως την εχω κατω στο γκαραζ μου με σκουρο μπλε χρωμα οριεντ μπλου μεταλικ:thumbsup: ΟΥΤΕ βευρον δε μου δινη τη χαρα και γκ@υλα του σι ες,,,,,,,,,,,,,,,,thumb:original:
Τωρα και βευρον να μου δωση καπιος,,,,κλαιν μ-ν χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ninja2
11-04-13, 18:46
Για να μας πει η Ελένη η κ εσυ Κώστα,τί χρειάζεσαι να αγοράσεις σπίτι εκεί,κ πόσο σου κοστίζει το χρόνο..

Έχεις το cash κ το αποφασίζεις τι διαδικασία ακολουθείτε;... :thanks:

Εγώ αγόρασα διαμέρισμα στο δέκατο έβδομο όροφο σε γενικά καλή περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης με ένα πάρκινκ και μια αποθήκη και μου κόστισε 173.000 $ Και έχει κινοχρηστα (είναι όλα μέσα ρεύματα νερά κ.α) 550$ το μήνα +1200$ το χρονο τα ΤΑΧ.
Μια μόνο κατίκια ξεκινά από 220$-800$ ανλογα με το μέρος και την περιοχει.
Το θέμα είναι ότι ένα μέσος μισθός ξεκινά από 2200$ το μήνα και το κόστος ζωής είναι λίγο φτηνότερο από της Ελλάδος.
Πάντο εδώ μπορείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια !

Bazil Van Sinner
11-04-13, 19:14
Οχιιιιιιι ΔΕ μουν χρειαζετε η γκε τε μπε 599 φιορανο,,,,,,, γιαυτο ΔΕ φευγω,,,ετσι κι\αλιως την εχω κατω στο γκαραζ μου με σκουρο μπλε χρωμα οριεντ μπλου μεταλικ:thumbsup: ΟΥΤΕ βευρον δε μου δινη τη χαρα και γκ@υλα του σι ες,,,,,,,,,,,,,,,,thumb:original:
Τωρα και βευρον να μου δωση καπιος,,,,κλαιν μ-ν χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ρε Γιωργη παλι περασε η ωρα,παρτα να τελειωνουμε και σταματα να γ@μ@ς τα thread!!!!:ranting2::ranting2::ranting2:

Dourios
11-04-13, 19:52
Εγώ αγόρασα διαμέρισμα στο δέκατο έβδομο όροφο σε γενικά καλή περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης με ένα πάρκινκ και μια αποθήκη και μου κόστισε 173.000 $ Και έχει κινοχρηστα (είναι όλα μέσα ρεύματα νερά κ.α) 550$ το μήνα +1200$ το χρονο τα ΤΑΧ.
Το θέμα είναι ότι ένα μέσος μισθός ξεκινά από 2200$ το μήνα και το κόστος ζωής είναι λίγο φτηνότερο από της Ελλάδος.

Καμιά πρόσκληση για δουλειά παίζει???

Kostas_1
11-04-13, 20:10
Γιωργο αν συνεχισεις να γραφεις οτι ναναι οπου ναναι θα σου μαζεψω ΟΛΑ σου τα ποστ απο παντου σε ενα θρεντ, ολο δικο σου :)

Monsta
11-04-13, 21:27
Γιωργο αν συνεχισεις να γραφεις οτι ναναι οπου ναναι θα σου μαζεψω ΟΛΑ σου τα ποστ απο παντου σε ενα θρεντ, ολο δικο σου :)

Εδώ του φτιάξαμε δική του ενότητα ρε Κώστα και πάλι π***άνα τα κάνει.

Μέζεψέ του τα σ ένα φάκελο και στείλτα σπίτι του να χει να διαβάζει. Όχουυυυ.

Thomelef
11-04-13, 21:58
ή απλά κάντε το άλλο κόλπο πάλι...

individual
11-04-13, 22:03
τις δεκαετιες του 60-70,στην περιοχη του κιλκις και των περιχορων,πραγματικα ειχαν μηνει ''τρεις και ο κουκος''λογω φυσικα της μεγαλης μετναστευσης.
δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ οικογενεια σε ολον το νομο που να μην εχει εστω και εναν συγγενη που να μην εχει ξενιτευτει.
λιγοι απο αυτους επεστρεψαν τις δεκαετιες του 80-90,ριχνοντας ολα οσα ειχαν κυριως στην αγορα ακινητων και καποιοι απο αυτους,ανοιξαν και καποιες δουλειες,οπου στην πλοιοψηφια τους εκλεισαν στα καλα ακομα χρονια οπως λεμε.
το αποτελεσμα ηταν οτι ακομα και αυτοι οι λιγοι που τολμησαν να επιστρεψουν,εφυγαν με το ιδιο εισητηριο.
στη συνεχεια,καπου μεταξυ του 1995-2000 τολμησαν να επιστρεψουν καποια απο τα παιδια αυτων των μεταναστων ( η δευτερη γενια οπως συνηθηζουμε να λεμε,οπου ειναι 35-45 ετων οι περισσοτεροι) εκαναν δουλειες και εριξαν οτι ειχαν μαζεψει αυτοι και οι γονεις τους σε δουλειες με σχετικα μικρα κερδη,αλλα ιστορικα ''σιγουρες'',πχ αγορα αδειων δημοσιας χρησης ταξι,φορτηγα κλπ,γης,ακινητων και διαφορα κεντρικα καφε,πληρονωντας τα φυσικα χρυσαφι,γιατι επελαξαν την εποχη που ολα ηταν υπερτιμημενα.
και ερχομαστε στα τελευταια χρονια,οπου ολα οσα ειχαν επενδυσει στα παραπανω,εγιναν αερας κοπανιστος,πχ ενα ταξι που το ειχαν πληρωσει 150.000 ευρω,τωρα το δινουν 30.000,αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον,το οικοπεδο που αν το εδιναν αντιπαροχη θα επαιρναν 3 διαμερισματα των 80-100 τμ εχει πεσει στην αξια μιας παλιας γκαρσονιερας,παλι φυσικα χωρις κανενα ενδιαφερον.πιστευω να εχετε καταλαβει το τι παιζει εδω στα μερη μου,χωρις φυσικα ουτε την παραμικρη δοση υπερβολης ή καταστροφολογιας.
και ερχομαστε στο σημερα οπου ολα αυτα τα ατομα ξαναγυρνανε χωρις δευτερη σκεψη εκει απο οπου επεστρεψαν συνηθως,ξεροντας την γλωσσα,τους νομους,το συστημα και φυσικα χρησιμοποιοντας τους φιλους και συγγενεις που εμειναν πισω για ευρεση εργασιας,σπιτιου κλπ.
το κυριοτερο απο ολα ειναι οτι ενας που ηταν πχ στη γερμανια και αποφασιζει να ξανγυρισει πισω,γινεται αμεσως ο συνδετικος κρικος των ατομων που δεν ειχαν ποτε καμια σχεση με το ''σπορ''που λεγεται μεταναστευση,με αποτελεσμα να φευγουν κατα παρεες-παρεες 3-4-5 ατομων για μια καλυτερη τυχη φυσικα.
ολα τα παραπανω,δεν τα ακουσα σε καποιο καφενειο ή τα διαβασα καπου,αλλα ειναι πραγματα που ταγνωριζω απο πρωτο χερι,γιατι και εγω προερχομαι απο οικογενεια που ειχε μεταναστευσει (σουηδια) για 35 χρονια.
τα ειπα ετσι πολυ χοντρικα,για να μην κουρασω.
εαν χρειαστει θα ξανα-επεμβω.

Thomelef
12-04-13, 07:17
τις δεκαετιες του 60-70,στην περιοχη του κιλκις και των περιχορων,πραγματικα ειχαν μηνει ''τρεις και ο κουκος''λογω φυσικα της μεγαλης μετναστευσης.
δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ οικογενεια σε ολον το νομο που να μην εχει εστω και εναν συγγενη που να μην εχει ξενιτευτει.
λιγοι απο αυτους επεστρεψαν τις δεκαετιες του 80-90,ριχνοντας ολα οσα ειχαν κυριως στην αγορα ακινητων και καποιοι απο αυτους,ανοιξαν και καποιες δουλειες,οπου στην πλοιοψηφια τους εκλεισαν στα καλα ακομα χρονια οπως λεμε.
το αποτελεσμα ηταν οτι ακομα και αυτοι οι λιγοι που τολμησαν να επιστρεψουν,εφυγαν με το ιδιο εισητηριο.
στη συνεχεια,καπου μεταξυ του 1995-2000 τολμησαν να επιστρεψουν καποια απο τα παιδια αυτων των μεταναστων ( η δευτερη γενια οπως συνηθηζουμε να λεμε,οπου ειναι 35-45 ετων οι περισσοτεροι) εκαναν δουλειες και εριξαν οτι ειχαν μαζεψει αυτοι και οι γονεις τους σε δουλειες με σχετικα μικρα κερδη,αλλα ιστορικα ''σιγουρες'',πχ αγορα αδειων δημοσιας χρησης ταξι,φορτηγα κλπ,γης,ακινητων και διαφορα κεντρικα καφε,πληρονωντας τα φυσικα χρυσαφι,γιατι επελαξαν την εποχη που ολα ηταν υπερτιμημενα.
και ερχομαστε στα τελευταια χρονια,οπου ολα οσα ειχαν επενδυσει στα παραπανω,εγιναν αερας κοπανιστος,πχ ενα ταξι που το ειχαν πληρωσει 150.000 ευρω,τωρα το δινουν 30.000,αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον,το οικοπεδο που αν το εδιναν αντιπαροχη θα επαιρναν 3 διαμερισματα των 80-100 τμ εχει πεσει στην αξια μιας παλιας γκαρσονιερας,παλι φυσικα χωρις κανενα ενδιαφερον.πιστευω να εχετε καταλαβει το τι παιζει εδω στα μερη μου,χωρις φυσικα ουτε την παραμικρη δοση υπερβολης ή καταστροφολογιας.
και ερχομαστε στο σημερα οπου ολα αυτα τα ατομα ξαναγυρνανε χωρις δευτερη σκεψη εκει απο οπου επεστρεψαν συνηθως,ξεροντας την γλωσσα,τους νομους,το συστημα και φυσικα χρησιμοποιοντας τους φιλους και συγγενεις που εμειναν πισω για ευρεση εργασιας,σπιτιου κλπ.
το κυριοτερο απο ολα ειναι οτι ενας που ηταν πχ στη γερμανια και αποφασιζει να ξανγυρισει πισω,γινεται αμεσως ο συνδετικος κρικος των ατομων που δεν ειχαν ποτε καμια σχεση με το ''σπορ''που λεγεται μεταναστευση,με αποτελεσμα να φευγουν κατα παρεες-παρεες 3-4-5 ατομων για μια καλυτερη τυχη φυσικα.
ολα τα παραπανω,δεν τα ακουσα σε καποιο καφενειο ή τα διαβασα καπου,αλλα ειναι πραγματα που ταγνωριζω απο πρωτο χερι,γιατι και εγω προερχομαι απο οικογενεια που ειχε μεταναστευσει (σουηδια) για 35 χρονια.
τα ειπα ετσι πολυ χοντρικα,για να μην κουρασω.
εαν χρειαστει θα ξανα-επεμβω.
τυπικό φαινόμενο του ανθρώπου να επενδύει στον κοπανιστό αέρα. όχι μόνο του έλληνα, αλλά παγκοσμίως...ξαφνικά το χρήμα είχε γίνει ολόκληρο εργοστάσιο με αποδοτικότητα.

ειδικά με τα ακίνητα, αυτό που είχε γίνει ήταν άνευ προηγουμένου. έδινες 100κ και την αμέσως επομένη, δεν ήξερες πόσα είχες με την αγορά που έκανες, αλλά είσουν σίγουρος ότι ήταν παραπάνω απο τα 100 που έδωσες.

εντύπωση μου κάνει πάντως, ότι ακόμα υφίσταται το χρηματηστηριακό σύστημα, εφόσων είναι η μεγαλύτερη φούσκα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, είναι κυριολεκτικά τζόγος, ενώ ταυτόχρονα αντλούνται τεράστια ποσά απο κοπανιστό αέρα στην κυριολεξία...

m_power_lunatic
12-04-13, 08:01
τυπικό φαινόμενο του ανθρώπου να επενδύει στον κοπανιστό αέρα. όχι μόνο του έλληνα, αλλά παγκοσμίως...ξαφνικά το χρήμα είχε γίνει ολόκληρο εργοστάσιο με αποδοτικότητα.

ειδικά με τα ακίνητα, αυτό που είχε γίνει ήταν άνευ προηγουμένου. έδινες 100κ και την αμέσως επομένη, δεν ήξερες πόσα είχες με την αγορά που έκανες, αλλά είσουν σίγουρος ότι ήταν παραπάνω απο τα 100 που έδωσες.

εντύπωση μου κάνει πάντως, ότι ακόμα υφίσταται το χρηματηστηριακό σύστημα, εφόσων είναι η μεγαλύτερη φούσκα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, είναι κυριολεκτικά τζόγος, ενώ ταυτόχρονα αντλούνται τεράστια ποσά απο κοπανιστό αέρα στην κυριολεξία...

Ετσι ακριβως,ετσι ητανε μια περιοδο το θυμαμαι χαρακτηριστικα απο παραδειγματα φιλων και γνωστων.Το αγοραζε 100κ και το πουλαγε σε 2-3 χρονια 130κ αερα.Καλα το χρηματιστηριο....τι να πουμε για αυτο.Ο περιπτερας ητανε ο ντιλερ της γειτονιας,τον παρακαλουσες για inside information απο αυτα που ακουγε και διαβαζε στις εφημεριδες.

Μου ερχεται να κανω εμετο και μονο που τα σκεφτομαι.

hades7
12-04-13, 08:12
Ευτυχώς η χασουρα απο χρηματιστήριο ήταν μικρή (5κ)παίζοντας τράπεζα Πειραιώς μαι ας έκτοτε δεν ακούμπαω πράγματα που δεν γνωρίζω

Konstantinos E60
12-04-13, 08:14
Τι στην ελλάδαρα δεν ήταν υπερτιμημένο ? ΤΙ ? Τα σπίτια μας πειραξαν ?
Εδω ειχαν φτάσει οι χονδρέμποροι να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους απο
τους εμπόρους λιανικής.

hades7
12-04-13, 08:17
Τώρα βγάζουμε την ζωή μας στην " χονδρική πώληση" που έλεγε κι ο τσιφορος καλα να πάθουμε

Monsta
12-04-13, 16:04
Αλληλογραφία συντάκτη οικονομικής ηλεκτρονικής εφημερίδας με ζευγάρι που πρόσφατα μετοίκισε στη Γερμανία.

Ακόμα το σκέφτεστε ?????

Καλή αφύπνιση της ελληνικής Σοβιετίας…

Καλημέρα,

Ήθελα απλά να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα!

Εδώ και αρκετό καιρό έχω παρατηρήσει ότι για να ανοίξω το δικό σας άρθρο ΜΟΝΟ υπάρχει τεράστια καθυστέρηση! Τόση που αναγκάστηκα να την χρονομετρήσω, περίπου 1 λεπτό και 25 δευτ. πάντα! Πολύ δεν είναι; Αναρωτιέμαι εάν το φαινόμενο είναι τοπικό (Γερμανία ή ο δικός μου υπολογιστής) ή γενικευμένο.

Ευχαριστώ και καλή δύναμη για την αφύπνιση της σοβιετίας! (που δεν το βλέπω!)

Απλά μου κάνει εντύπωση που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα και μόνο στο δικό σας!

Ευχαριστώ για την διαλεύκανση της υπόθεσης!

Με φιλικούς χαιρετισμούς από Γερμανία!

Ο…
---
Απάντηση ΚΣ: Από ποια πόλη;... Μεγάλωσα στο Krefeld και έζησα αρκετά στο Βερολίνο…
---
Απάντηση: Krefeld; Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή δούλευε εκεί ο άνδρας μου. Στο H.K.

Εγώ δουλεύω στο M…! Τον Ιούνιο μετακομίζουμε Λειψία εξαιτίας επαγγελματικής αναβάθμισης... όπως αυτής που αναφέρατε στο σημερινό σας άρθρο!... αξιοκρατικής!

Η αλήθεια είναι ότι μας ταιριάζει αυτός ο κόσμος εδώ! Νιώθουμε υγιείς, ελεύθεροι και παραγωγικοί! Υπάρχει σεβασμός στον θεσμό, στην ιεραρχία και τελικά στον άνθρωπο!

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα που φύγαμε πνιγμένοι από ένα ανθρωποφάγο, εγωκεντρικό και αντιπαραγωγικό σύστημα, σύστημα για συστημικούς δούλους μιας δογματικής ιδεολογίας με χαρακτηριστικά της τον σκοταδισμό, τον ατομικισμό, την βουλησιαρχία.

Εδώ δεν βρήκαμε τον επίγειο παράδεισο (δεν ψάχνουμε για τέτοιους) παρά μια αυτονόητη Συντεταγμένη Πολιτεία!

Δεν φύγαμε από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης... αλλά της βαθύτατα ηθικής! Αυτήν δεν την αντέξαμε!

Χάρηκα για την επικοινωνία! Θα σας παρακολουθώ και μέσω ΦΒ!

Μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!

individual
12-04-13, 19:34
Δεν φύγαμε από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης... αλλά της βαθύτατα ηθικής! Αυτήν δεν την αντέξαμε!

αυτο που γραφει,οτι εφυγε για λογους ηθικης,εγω προσωπικα δεν το πιστευω και ας ειναι ο ηθικοτερος ανθρωπος του πλανητη (γνωμη μου).
το λεω αυτο γιατι και παλαιοτερα δεν υπηρχε ηθικη.
ηταν δεδομενο οτι σχεδον ολοι οι πολιτικοι τα επερναν χοντρα.......οτι οσο πιο πλουσιος ηταν καποιος,τοσο λιγοτερα πληρωνε και αλλα ωραια τετοια,σε σημειο που οταν καποιος πολιτικος δεν τα επαιρνε ή ειχε καποια στοιχειωδη ηθικη,τον λεγαμε και μαλ@@κα.
ΑΛΛΑ!!!! οι περισσοτεροι απο εμας ημασταν βολεμενοι και λεγαμε......''ελα μωρε....και τι εγινε!!!''.
ειχαμε την σπιταρονα,την αμαξαρα,το εξοχικο,ακριβα γουστα,διακοπες 5 φορες το χρονο κλπ.......
οποτε εκεινη την εποχη στ΄αρχ@@@ια μας αν οι πολιτικοι δεν ειχαν ηθικη και οτι κυριως, ΔΕΝ μας ζαλιζαν και πολυ-πολυ.
ενω τωρα που τα χασαμε ολα αυτα τα γουστα και οι πολιτικοι καθε μερα βαζουν και εναν φορο........το ριξαμε στην ηθικη.
ισα-ισα που τα προηγουμενα χρονια γινοντουσαν ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΙΑ στο κρατος.

και λεω εγω τωρα......
γιατι ο φιλος που εγραψε το παραπανω κειμενο,δεν εφυγε τοτε για λογους ηθικης?????????????

Monsta
12-04-13, 19:56
Υπάρχει πάαααρα πολύς κόσμος που πριν γίνουν όλα αυτά είχε άγνοια, είτε επειδή όπως είπες ήταν βολεμένοι, είτε επειδή δεν τον απασχολούσε η πολιτική -μεταξύ αυτών είμαι και εγώ. Ειδικά όσο αφορά το δεύτερο, δεν υπάρχει πιο διεστραμμένο χόμπι -κατά τη γνώμη μου- από την ευλαβική παρακολούθηση αυτών των γεγονότων, εκτός κι αν κάνεις καριέρα ως πολιτικός. Ισα για να αποπροσανατολίζεται κ να τρώγεται μεταξύ τους ο κόσμος. Αηδία σκέτη.

Επιπλέον, δεν έβγαινε τόση βρώμα στη φόρα με τη συχνότητα που βγαίνει το τελευταίο καιρό.

A8hnaios
12-04-13, 20:22
Εγώ αγόρασα διαμέρισμα στο δέκατο έβδομο όροφο σε γενικά καλή περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης με ένα πάρκινκ και μια αποθήκη και μου κόστισε 173.000 $ !

173,000.00 CAD = 130,399.49 EUR

ποσα τετραγωνικα ειναι το σπιτι?? ποσα το παρκινγκ κ ποσα η αποθηκη?

Konstantinos E60
12-04-13, 21:10

Θα στείλεις χαράτσι ??? :th_Laie_67-1:

Konstantinos E60
12-04-13, 21:19

αυτο που γραφει,οτι εφυγε για λογους ηθικης,εγω προσωπικα δεν το πιστευω και ας ειναι ο ηθικοτερος ανθρωπος του πλανητη (γνωμη μου).
το λεω αυτο γιατι και παλαιοτερα δεν υπηρχε ηθικη.
ηταν δεδομενο οτι σχεδον ολοι οι πολιτικοι τα επερναν χοντρα.......οτι οσο πιο πλουσιος ηταν καποιος,τοσο λιγοτερα πληρωνε και αλλα ωραια τετοια,σε σημειο που οταν καποιος πολιτικος δεν τα επαιρνε ή ειχε καποια στοιχειωδη ηθικη,τον λεγαμε και μαλ@@κα.
ΑΛΛΑ!!!! οι περισσοτεροι απο εμας ημασταν βολεμενοι και λεγαμε......''ελα μωρε....και τι εγινε!!!''.
ειχαμε την σπιταρονα,την αμαξαρα,το εξοχικο,ακριβα γουστα,διακοπες 5 φορες το χρονο κλπ.......
οποτε εκεινη την εποχη στ΄αρχ@@@ια μας αν οι πολιτικοι δεν ειχαν ηθικη και οτι κυριως, ΔΕΝ μας ζαλιζαν και πολυ-πολυ.
ενω τωρα που τα χασαμε ολα αυτα τα γουστα και οι πολιτικοι καθε μερα βαζουν και εναν φορο........το ριξαμε στην ηθικη.
ισα-ισα που τα προηγουμενα χρονια γινοντουσαν ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΓΙΑ στο κρατος.

και λεω εγω τωρα......
γιατι ο φιλος που εγραψε το παραπανω κειμενο,δεν εφυγε τοτε για λογους ηθικης?????????????

Ορίστε οι διδάξαντες της ηθικής...

Για διαφθορά κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

Κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν επισήμως στον πρώην πρόεδρο της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος είχε αναγκαστεί πέρυσι σε παραίτηση εξαιτίας σκανδάλου δωροδοκίας.
Για διαφθορά κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας

Ο 53χρονος Βουλφ κατηγορείται ότι το 2007 και το 2008, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, δέχθηκε να πληρώσει την διαμονή του σε πολυτελή ξενοδοχεία, ένας φίλος του, ο κινηματογραφικός παραγωγός, Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο φέρεται να βοήθησε, ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες του.

Ο φίλος του κατηγορείται επίσης για δωροδοκία.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ανόβερο θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν οι κατηγορίες είναι επαρκείς για να αρχίσει δίκη εναντίον του πρώην προέδρου.

Ο Βουλφ, που αρνείται τις κατηγορίες, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί το Φεβρουάριο του 2012 μετά από «τσουνάμι» αρνητικών δημοσιευμάτων και ενώ είχε ανέβει στον προεδρικό θώκο της Γερμανίας, μόλις τον Ιούλιο του 2010.

https://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63811905

Eleni
13-04-13, 04:11
Για ποια περιοχη μιλας?
Γιατι εδω σε εμας με $173,000 δεν παιρνεις ουτε διαμερισμα με μια κρεββατοκαμαρα.

Thomelef
13-04-13, 08:08
ο φίλος γράφει ότι πήγε στον καναδά, όχι στη νέα υόρκη που είσαι εσύ ελένη.

βέβαια δεν έχω ιδέα τι διαφορές μπορεί να έχουν τα δυο μέρη μεταξύ τους, αλλά γενικά ξέρω ότι καλιφόρνια - νυ(ειδικότερα στο κέντρο του μανχάταν, είναι ότι πιο ακριβό παίζει σαν αντικά κέντρα.

hades7
13-04-13, 12:20
η αμερικη με τα ματια καποιου αλλου,το 32 οχι απαραιτητα μεταναστη...

Πάντα φοβόμουνα μήπως ήμουν λίγο πολύ κενός, μήπως δεν είχα κοντολογίς, κανένα σοβαρό λόγο να υπάρχω. Τώρα βεβαιώθηκα έμπρακτα για το ατομικό μου τίποτα. ΣΆ αυτό το περιβάλλον, το τόσο διαφορετικό από κείνο των ποταπών μου συνηθειών, είχα αυτοστιγμεί διαλυθεί.
Και:
Στο δρόμο που είχα επιλέξει, πραγματικά τον πιο στενό απΆ όλους, όχι φαρδύτερο από ένα μεγάλο ρυάκι του τόπου μας, βαδίζαν ήδη άλλοι τόσοι άνθρωποι, που με πήραν μαζί τους σα σκιά. Ανεβαίναν όπως κι εγώ προς την πόλη, προς το μεροκάματο σίγουρα, με τη μύτη σκυμμένη. Ήταν οι απανταχού φτωχοί.

pilot
13-04-13, 15:55
Για ποια περιοχη μιλας?
Γιατι εδω σε εμας με $173,000 δεν παιρνεις ουτε διαμερισμα με μια κρεββατοκαμαρα.

Τορόντο Ελένη.. είναι αρκετά μεγάλο το διαμέρισμα..

oldcarskickass
13-04-13, 17:59

Το σημαντικό πιστεύω είναι ότι όπως είπε σε ένα χρόνο το ξεχρέωσε... ας είναι και 50 τ.μ....

zannis
13-04-13, 18:07
Για ποια περιοχη μιλας?

Κι ομως μπορεις να βρεις coop οχι καινουργιο στη περιοχη μου με αυτα τα λεφτα ...1 κρεβατοκαμαρας !!!

ninja2
14-04-13, 03:09
Για ποια περιοχη μιλας?

Ειναι Τοροντο Καναδα περιοχη ειναι Eglinton & Don mills.
και το διαμερισμα εχει τρια δωματια και το κοστος ηταν στα 220.000$.
Αλλα αν πας στην καρδια του Τοροντο εκει εχουνε 500.000$-800.000$ με δυο δωματια.

Eleni
14-04-13, 05:34
Κι ομως μπορεις να βρεις coop οχι καινουργιο στη περιοχη μου με αυτα τα λεφτα ...1 κρεβατοκαμαρας !!!
Στο coop δεν εχεις κυριοτητα αλλα μετοχες στο κτηριο, .... πληρωνεις παρα πολλα εξοδα ... και ποτε δεν μπορεις να κανεις οτι θελεις...
πουλησα ενα διαμερισμα προσφατα με μια κρεββετοκαμαρα στο NJ $279,000 αλλα condo

zannis
15-04-13, 01:42
Στο coop δεν εχεις κυριοτητα αλλα μετοχες στο κτηριο, .... πληρωνεις παρα πολλα εξοδα ... και ποτε δεν μπορεις να κανεις οτι θελεις...
πουλησα ενα διαμερισμα προσφατα με μια κρεββετοκαμαρα στο NJ $279,000 αλλα condo

Συμφωνω Ελενη. . .

ninja2
15-04-13, 01:55
XAXAX για condo μιλαω !!!!

Monsta
26-04-13, 11:17
Μετά από αυτή τη πληροφορία (σημερινή έρευνα της VPR-C), σπεύστε άμεσα στην υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων.

Στους υπόλοιπους....περαστικά.

https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/933991_577652862254758_736124927_n.jpg

SG_M3
26-04-13, 15:39
Ανεξάρτητα με πολιτικές βλέψεις/πεποιθήσεις....στην Ελλάδα δεν φαίνεται φώς στο τούνελ, αλλά και ΑΝ φανεί...θα είναι το τραίνο.

Είναι λυπηρό για νέους ανθρώπους να έχουν φάει χρόνια και χρήματα για να πάρουν πτυχείο/πτυχεία και τελικά να παρακαλάνε να τους πάρουν part-time σερβιτόρους.

Όποιος μπορεί να φύγει, ας μην το σκέφτεται. Κάντε την, για να δείτε άσπρη μέρα.

Αν κάποιος έχει σκοπό να έρθει Αμερική, ας μου μιλήσει πμ και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, πολύ ευχαρίστως.

ntinos
26-04-13, 17:17
Ανεξάρτητα με πολιτικές βλέψεις/πεποιθήσεις....στην Ελλάδα δεν φαίνεται φώς στο τούνελ, αλλά και ΑΝ φανεί...θα είναι το τραίνο.

Είναι λυπηρό για νέους ανθρώπους να έχουν φάει χρόνια και χρήματα για να πάρουν πτυχείο/πτυχεία και τελικά να παρακαλάνε να τους πάρουν part-time σερβιτόρους.

Όποιος μπορεί να φύγει, ας μην το σκέφτεται. Κάντε την, για να δείτε άσπρη μέρα.

Αν κάποιος έχει σκοπό να έρθει Αμερική, ας μου μιλήσει πμ και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, πολύ ευχαρίστως.

(και) αυτο ειναι που μας εφαγε σε τουτη την χωρα.

Απο 3 χρονων σε "δραστηριοτητες".....

Αγγλικα γαλλικα πιανο κιθαρα ταεκβοντο μπαλετο γερμανικα τενις σφηνωμενα αναμεσα σε σχολιο φαι κομπιουτερ υπνο και χαμπουγκερ. Πανεπιστημια, μαστερ, ντιζαστερ ανακατεμενα μα λιγο μυκονο και λιγο απο πισω... Εμπλοκη σπουδες και ντιγκρι, και δωστου. Εφτασες 25χρονων και ζηλευεις τον υδραυλικο και τον πλακα. ΒΛΑΚΑ. Η Μανα σου και Πατερας σου τι λενε ????
ΚΑι μετα, σπρωχνεις καροτσια στο τζαμπο για 280 ευρω τον μηνα
ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ

ΤΑ ΓΕΡΑ μυαλα τα παιρνουν μεταγραφη οι γερμανοι. Ρωτηστε αν εχετε καποιον δικο σας στον ΟΑΕΔ....
Προεξωφλημενοι γεννιτσαροι

Συγχωρεστε με ξανα

SG_M3
26-04-13, 18:12
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσω τα 30, να έχω γεμίσει έναν τοίχο πτυχεία και ένα καλό βιογραφικό....για να καταλάβω οτι τσάμπα περιμένω να βρώ ξανά δουλειά, αφού δεν είχα το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ προσόν : γνωριμίες και μέσον.

Για να εξηγούμαστε βέβαια : όποιος νομίζει οτι στο εξωτερικό είναι τα πράγματα ρόδινα....πέφτει ΠΟΛΥ έξω. Ανεργεία υπάρχει και εδώ, λίγο πολύ το μέσον πάντα παίζει ρόλο, απλά δεν υπάρχει η τόση διαφθορά της Ελλάδας.

Moufas E46
26-04-13, 18:37
https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRwlXTRjtuGhzQcx9eB1nDOoBo8YGedc bria7mUHaF7A-0uCz1S

εγω λεω να τη κανω για βορειο κορεα για να ειμαι αραχτος κανοντας παρεα στο μεγαλο ηγετη thumb

hades7
01-05-13, 11:41
https://www.patriotaki.net/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-78/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%C E%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%C E%AD%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-4644/
Μια πραγματικη ιστορια που αξιζει ο καθενας να αφιερωσει λιγη ωρα και να την διαβασει.Ειναι γραμμενη σε συνεχειες μεχρι περιπου την 9 σελιδα του θρεντ thumb

oldcarskickass
01-05-13, 13:07
https://www.patriotaki.net/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-78/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%C E%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%C E%AD%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-4644/
Μια πραγματικη ιστορια που αξιζει ο καθενας να αφιερωσει λιγη ωρα και να την διαβασει.Ειναι γραμμενη σε συνεχειες μεχρι περιπου την 9 σελιδα του θρεντ thumb

Συγνώμη, αλλά από site πατριωτάκη (προσωπικός εμετός μόνο από το όνομα), τόσο γλαφυρή περιγραφή του τύπου που είχε το κουράγιο να ΜΕΙΝΕΙ σε τέτοιες καταστάσεις μετά από τόσες μαλακίες; ΛΟΛ, δε λέω ότι θα ήταν εύκολα σε ένα περιβάλλον - όπως το περιγράφει τουλάχιστον.

Δλδ δεν ανέχτηκε την φάση εδώ πέρα και επέλεξε την ίδια και πιθανώς χειρότερη, απλά και μόνο γιατί η Γερμανία έχει περισσότερο πράσινο στην πόλη;

Δε ξέρω προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι αληθινή ιστορία. Περισσότερο μου μοιάζει για συνάθροιση αυτών που έχουμε ακούσε τόσα χρόνια από ΜΜΕ και ίντερνετ με ένα σωστό τρόπο γραψίματος.

Αν ισχύουν βέβαια.

Monsta
01-05-13, 13:39
Ο Λούφας γράφει στο patriotaki. O' Cake. ;)