μια που ειδα κρασια μερικα απο τα αγαπημενα μου....
μια που ειδα κρασια μερικα απο τα αγαπημενα μου....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas_1 : 25-11-11 στις 09:43 Αιτία: ανοιγμα νεου θρεντ
αντε γεια...
μιας και σε βρισκω εκλεκτικο!!
δοκιμασε το κανονικο Αβατον
που ειναι αγιορειτικο.
Ακριβουτσικο αλλα κορυφαιο!!
https://www.cavameliti.gr/displayITM1.asp?ITMID=548
Γιαννη το εχω δοκιμασει του τσανταλη το αβατον του γεροβασιλειου αν και φθηνοτερο κατα 15 ευρω ειναι 5 σκαλια ανωτερο
αντε γεια...
Πολυ καλο κρασι που μπορει να συνοδευσει καθε ειδους φαγητο απο ψαρι μεχρι γουρουνοπουλα και σε καλη τιμη ειναι το Βιβλια Χωρα το ροζε.
Δοκιμαστε το και δεν θα χασετε!!!
υγ Χαντε τα Αβατα μας δεν συμφωνουν χαχαχαχαχα
hades7 (25-11-11), Konstantinos E60 (25-11-11)
προτασεις και για ιδιαιτερα ουσικι, επίσης καλοδεχουμενες
Εγω πινω μονο Τουμπα Λιμπρε
Μαλαματινα με κοκα κολα.
katsaraios (27-11-11), Konstantinos E60 (25-11-11), Nino (25-11-11), tmilatos (26-11-11), Tsakirakos (25-11-11)
Πολυ ωραιο θεμα ανοιξες φιλε hades7! Το κρασι ειναι ολοκληρη επιστημη οπως θα ξερετε. Το τι αρεσει και τι οχι στον καθ' ενα ειναι σχετικο, αναλογα με τις ποικιλιες, περιοχες, συνηθειες αλλα και την κουλτουρα του καθε τοπου! Μεγαλη εντυπωση απο τα λευκα μου ειχε κανει το καλαμπακι της Λημνου! Απο τα κοκκινα προτιμω καλο, ενος εως δυο ετων, σπιτικο παντα δικο μας κρητικο, απαραιτητα απο ποικιλια ρωμεικο. Δεν θα πω βεβαια οχι και στον καλο μαρουβα (παλαιομενο κρασι ανω της 5ετιας ....και βαλε) αλλα σε ιδιαιτερες περιπτωσεις και οχι πολυ!
Οπως ισως γνωριζεται οι περισσοτεροι σχεδον σε καθε σπιτι εδω στα νοτια υπαρχει κι ενα βαρελι. Ειναι θεμα παραδοσης ας το πουμε...προσωπικα φτιαχνω λευκο, κοκκινο (το κρητικο κοκκινο ειναι λιγο ποιο σκουρο απο το ροζε) και φετος εγινε το πειραμα και ξεκινημα με κοκκινο γλυκο! Κανομε και παραγωγη τσικουδιας (ρακι) επισης η οποια απο οτι ακουω εχει αρχισει και γινεται γνωστη και στα βορεια.
Για να ακουσω ειναι κανεις που φτιαχνει δικο του?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stavr : 25-11-11 στις 10:42
Eleni (25-11-11), hades7 (25-11-11), Panos 316T (25-11-11)
fast-enough (25-11-11), stavr (25-11-11)
hades7 (25-11-11)
ειχα βαλει πριν δυο χρονια ενα βαρελακι λευκο με πεντε διαφορετικες ποικιλιες μεσα, γευση και αρωμα απιστευτο (νομος ειναι οτι το κρασι που φτιαχνει ο καθενας ειναι το καλυτερο χαχαχα) πηγαινα το ακουγα του μιλαγα και μολις σταματησε να βραζει το εκλεισα με γυψο.
Μονο που βγηκε πολυ δυνατο μιας και δεν θελαμε να ριξουμε τιποτα μεσα, ειπαμε οτι βγει!!!
Δεκεμβρη που ανοιξαμε το βαρελι καναμε μια σουρα απο τις λιγες...
υγ. τουμπα λιμπρε παντα υπαρχει στοσπιτι μου!!!πολλα χρονια τωρα!!
υγ. ενα καλος συνδιασμος για κοκκινο (ιδιωτικο) ειναι 80% αγιοργιτικο και 20 % μαυροδαφνη
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 25-11-11 στις 10:48
hades7 (25-11-11), Panos 316T (25-11-11), Ptboul (25-11-11), stavr (25-11-11)