Πριν περίπου 5 χρόνια, τον Ιούνιο του 2021, μετά από χρόνια αυτοκινητιστικής αδράνειας και μηχανοκίνητης αβαρίας, αποφάσισα να πάρω ένα Ε39. Λίγο αργότερα πήρα ένα Ε39 και ακολούθως το Ε39 μου έφαγε όλα μου τα λεφτά, όλο μου το χρόνο, όλη μου την ενέργεια, με αποξένωσε από φίλους, οικογένεια, γνωστούς και με άφησε κατεστραμμένο οικονομικά, ψυχολογικά και σωματικά. Αυτό συνεχίζει ακόμα, με ένταση και ρυθμό και θα συνεχίσει ακόμα για αρκετό καιρό. Γιατί αν σε κάτι είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι στο ρυθμό με τον οποίο κάτι θα πάει στραβά και στο πόσο αυτό θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.
Αλλά δεν είναι όλα τόσο τέλεια, όσο γράφω παραπάνω. Η κατανάλωση σε εθνική είναι της τάξης των 10 l/100 km και στην πόλη 50% πάνω, πράγμα λογικό για κάτι τόσο μεγάλο, βαρύ και αδύναμο. Η ανάρτηση είναι Bilstein B6 με στοκ ελατήρια MPack, πράγμα λογικό για κάτι τόσο μεγάλο, βαρύ και αδύναμο. Το δε σαλόνι είναι το απλό, που συναγωνίζεται επάξια σε άνεση ξύλινο ημικατεστραμμένο παγκάκι σε πλατεία σε κακόφημη γειτονιά της πόλης.
Τον τελευταίο καιρό κάνω μαζεμένα χιλιόμετρα σε ταξίδια για δουλειά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η ανάγκη ενός αυτοκινήτου με αξιοπρεπείς εκτός δρόμου ικανότητες, κυρίως σε πατημένο χώμα. Χωματόδρομος και Ε39 δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση, όπως η πίτσα και ο ανανάς. Επίσης, παλιότερα, ο συνάδελφος μου είχε ένα RAV-4, το οποίο ήταν μια χαρά για τις ανάγκες μας, αλλά τώρα "αναβαθμίστηκε" σε τρικύλινδρο Χ2, το οποίο δεν κάνει για εκτός δρόμου διαδρομές και είναι και προσθιοκίνητο, οπότε δεν κάνει και εντός δρόμου διαδρομές.
Στα πλαίσια των παραπάνω, σκεφτόμουν να προχωρήσω σε αγορά ενός X3 F25 LCI, με το γνωστό Β47 δίλιτρο ντίζελ που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Φυσικά δεν είναι Μ54, αλλά αυτό ίσως είναι καλό. Ψάχνω, λοιπόν, κάτι μεγαλούτσικο, με αρκετούς χώρους, για άνετο ταξίδι και κυρίως οικονομικό στη χρήση (στη συντήρηση δε θα είναι ποτέ, αυτό το αποδέχομαι), και κυρίως φορτωμένο με εξοπλισμό. Υποχρεωτικά δερμάτινο σαλόνι, adaptive cruise control, φώτα xenon ή LED, bluetooth, navi και αυτόματο (γιατί η σύζυγος με το αριστερό της πόδι θέλει μόνο να με κλωτσάει, όχι να πατάει συμπλέκτη). Σκέφτομαι να φέρω από Γερμανία ένα με γύρω στις 100.000 χλμ τα οποία αγοράζει κανείς για περίπου 22.000€ συν το κόστος του να έρθει Ελλάδα και να εκτελωνιστεί.
Το πως θα έρθει από τη χώρα του Bratwurst είναι το εύκολο (I've got a guy). Το δύσκολο είναι να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε. Επομένως, θα ήθελα να ρωτήσω τι ψάχνουμε στα F25, τι αποφεύγουμε και τι πρέπει να ξέρουμε για αυτά (π.χ. συχνές βλάβες, σημεία με σκουριά, κλπ).
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Απάντηση με παράθεση
)