Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: Σκέψεις για αγορά X3 F25 LCI

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή Σκέψεις για αγορά X3 F25 LCI

Πριν περίπου 5 χρόνια, τον Ιούνιο του 2021, μετά από χρόνια αυτοκινητιστικής αδράνειας και μηχανοκίνητης αβαρίας, αποφάσισα να πάρω ένα Ε39. Λίγο αργότερα πήρα ένα Ε39 και ακολούθως το Ε39 μου έφαγε όλα μου τα λεφτά, όλο μου το χρόνο, όλη μου την ενέργεια, με αποξένωσε από φίλους, οικογένεια, γνωστούς και με άφησε κατεστραμμένο οικονομικά, ψυχολογικά και σωματικά. Αυτό συνεχίζει ακόμα, με ένταση και ρυθμό και θα συνεχίσει ακόμα για αρκετό καιρό. Γιατί αν σε κάτι είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι στο ρυθμό με τον οποίο κάτι θα πάει στραβά και στο πόσο αυτό θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.

Αλλά δεν είναι όλα τόσο τέλεια, όσο γράφω παραπάνω. Η κατανάλωση σε εθνική είναι της τάξης των 10 l/100 km και στην πόλη 50% πάνω, πράγμα λογικό για κάτι τόσο μεγάλο, βαρύ και αδύναμο. Η ανάρτηση είναι Bilstein B6 με στοκ ελατήρια MPack, πράγμα λογικό για κάτι τόσο μεγάλο, βαρύ και αδύναμο. Το δε σαλόνι είναι το απλό, που συναγωνίζεται επάξια σε άνεση ξύλινο ημικατεστραμμένο παγκάκι σε πλατεία σε κακόφημη γειτονιά της πόλης.

Τον τελευταίο καιρό κάνω μαζεμένα χιλιόμετρα σε ταξίδια για δουλειά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η ανάγκη ενός αυτοκινήτου με αξιοπρεπείς εκτός δρόμου ικανότητες, κυρίως σε πατημένο χώμα. Χωματόδρομος και Ε39 δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση, όπως η πίτσα και ο ανανάς. Επίσης, παλιότερα, ο συνάδελφος μου είχε ένα RAV-4, το οποίο ήταν μια χαρά για τις ανάγκες μας, αλλά τώρα "αναβαθμίστηκε" σε τρικύλινδρο Χ2, το οποίο δεν κάνει για εκτός δρόμου διαδρομές και είναι και προσθιοκίνητο, οπότε δεν κάνει και εντός δρόμου διαδρομές.

Στα πλαίσια των παραπάνω, σκεφτόμουν να προχωρήσω σε αγορά ενός X3 F25 LCI, με το γνωστό Β47 δίλιτρο ντίζελ που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε. Φυσικά δεν είναι Μ54, αλλά αυτό ίσως είναι καλό. Ψάχνω, λοιπόν, κάτι μεγαλούτσικο, με αρκετούς χώρους, για άνετο ταξίδι και κυρίως οικονομικό στη χρήση (στη συντήρηση δε θα είναι ποτέ, αυτό το αποδέχομαι), και κυρίως φορτωμένο με εξοπλισμό. Υποχρεωτικά δερμάτινο σαλόνι, adaptive cruise control, φώτα xenon ή LED, bluetooth, navi και αυτόματο (γιατί η σύζυγος με το αριστερό της πόδι θέλει μόνο να με κλωτσάει, όχι να πατάει συμπλέκτη). Σκέφτομαι να φέρω από Γερμανία ένα με γύρω στις 100.000 χλμ τα οποία αγοράζει κανείς για περίπου 22.000€ συν το κόστος του να έρθει Ελλάδα και να εκτελωνιστεί.

Το πως θα έρθει από τη χώρα του Bratwurst είναι το εύκολο (I've got a guy). Το δύσκολο είναι να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε. Επομένως, θα ήθελα να ρωτήσω τι ψάχνουμε στα F25, τι αποφεύγουμε και τι πρέπει να ξέρουμε για αυτά (π.χ. συχνές βλάβες, σημεία με σκουριά, κλπ).

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

2. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

BILL007 (21-07-26)

Rides
    1

Προεπιλογή

To F25 είναι ίσως το τελευταίο "γερό" Χ3, με την λογική των παλιών γεροδεμένων BMW, με πολύ καλά υλικά, φορτωμένο τεχνολογία, καλούς χώρους και μεγάλο portbaggage.

Το Β47 είναι σχεδόν αλεξίσφαιρο, αλλά έχει κάποιες αδυναμίες: επικαθήσεις, whirl-flaps, μερικά κολλάρα που εμφανίζουν ρωγμές, τίποτα σοβαρό όμως. Πρακτικά με ένα καθαρισμό κάθε 50-60Κ χλμ και σωστή συντήρηση, μπορεί να βγάλει 200Κ+ χλμ χωρίς θέμα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δεις την αντλία, που αυτό είναι θέμα -και κόστος.

Από σασί, ανάρτηση, τιμόνι κλπ, κλασσικό BMW, κανένα πρόβλημα προφανώς, πισωκίνητα στημένο (τα διαφορικά δίνουν πρώτα πίσω και αν χρειαστεί, δίνουν ποσοστό μπροστά), γίνεται μέχρι και παιχνιδιάρικο. Το τιμόνι δεν είναι και το καλύτερο που υπάρχει (όπως όλα τα BMW), αλλά πάντα ξέρεις τι κάνουν οι τροχοί και νιώθεις πόσο φορτωμένοι είναι οι μπροστινοί μέσα στη στροφή. Το κιβώτιο από την άλλη είναι ίσως από τα καλύτερα κλασσικά αυτόματα, αφού κάνει τέλεια και τα δύο: και ήρεμο/ομαλό/στρωτό σε normal συνθήκες, και -σχετικά- γρήγορο και "ακούει" σβέλτα σε γρήγορες διαδρομές. Μην περιμένεις καρφωτές αλλαγές όπως σε διπλόδισκα, αλλά για το χαρακτήρα του οχήματος, είναι ίσως too-much προς το "οδηγικό" (καλό αν ψάχνεις driver's car)

Η αυτόματη 4κίνηση δεν θα σε προδώσει στο 95% των off-road διαδρομών, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις (που το 99% των οδηγών δεν θα βρεθεί ποτέ). Δεν είναι κλασσικό σοβαρό γερό off-road (ποτέ δεν ήταν το Χ3, ή το Χ1 ή το Χ5 άλλωστε), αλλά πραγματικά δεν με έχει αφήσει ξεκρέμαστο ποτέ (και το έχω πάει εκτός δρόμου πολύ και σοβαρά).

Τι κοιτάμε ? Τα τυπικά που ανέφερα, εισαγωγή, flaps, υγρά/λάδια στη μετάδοση, και από εκεί και πέρα την τυπική συντήρηση, υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ζητήσει κάτι άλλο.

Και μετά από όλα αυτά, να θυμήσω ότι το δικό μου Χ3 (που καλύπτει όλα όσα ανέφερες, συν ακόμα μερικά extras) είναι προς πώληση, και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να κάνω και κάτι καλύτερο για το club, όχι πολύ παραπάνω από όσο το βρίσκεις Γερμανία )

4. The Following User Says Thank You to The Ace For This Useful Post:

GiannisRob (17-07-26)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εσένα περίμενα να γράψεις, είναι η αλήθεια! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες - το έχω δει το δικό σου (την αγγελία), όπως και όλα σου τα threads που το αφορούν.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο The Ace Εμφάνιση μηνυμάτων
    To F25 είναι ίσως το τελευταίο "γερό" Χ3, με την λογική των παλιών γεροδεμένων BMW, με πολύ καλά υλικά, φορτωμένο τεχνολογία, καλούς χώρους και μεγάλο portbaggage.
    Αυτό συμπεραίνω και εγώ διαβάζοντας. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να οδηγήσω ένα, βέβαια...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο The Ace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από σασί, ανάρτηση, τιμόνι κλπ, κλασσικό BMW, κανένα πρόβλημα προφανώς, πισωκίνητα στημένο (τα διαφορικά δίνουν πρώτα πίσω και αν χρειαστεί, δίνουν ποσοστό μπροστά), γίνεται μέχρι και παιχνιδιάρικο. Το τιμόνι δεν είναι και το καλύτερο που υπάρχει (όπως όλα τα BMW), αλλά πάντα ξέρεις τι κάνουν οι τροχοί και νιώθεις πόσο φορτωμένοι είναι οι μπροστινοί μέσα στη στροφή. Το κιβώτιο από την άλλη είναι ίσως από τα καλύτερα κλασσικά αυτόματα, αφού κάνει τέλεια και τα δύο: και ήρεμο/ομαλό/στρωτό σε normal συνθήκες, και -σχετικά- γρήγορο και "ακούει" σβέλτα σε γρήγορες διαδρομές. Μην περιμένεις καρφωτές αλλαγές όπως σε διπλόδισκα, αλλά για το χαρακτήρα του οχήματος, είναι ίσως too-much προς το "οδηγικό" (καλό αν ψάχνεις driver's car)

Η αυτόματη 4κίνηση δεν θα σε προδώσει στο 95% των off-road διαδρομών, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις (που το 99% των οδηγών δεν θα βρεθεί ποτέ). Δεν είναι κλασσικό σοβαρό γερό off-road (ποτέ δεν ήταν το Χ3, ή το Χ1 ή το Χ5 άλλωστε), αλλά πραγματικά δεν με έχει αφήσει ξεκρέμαστο ποτέ (και το έχω πάει εκτός δρόμου πολύ και σοβαρά).
    Όπως έγραψα και παραπάνω, δε θέλω να βγάλω γούστα, αλλά άνετα, ξεκούραστα και οικονομικά χιλιόμετρα με κάτι ενδιαφέρον οδηγικά που έχει και το κατάλληλο ίματζ (διότι δυστυχώς παίζει ρόλο στη δουλειά μας).

Rides
    1

Προεπιλογή

Το Χ3, ειδικά σε MSport και με καλή ζάντα "δειχνει" πολύ ακόμα και σήμερα. Δεν ειναι τυχαία το καλύτερο σε πωλήσεις μοντέλο της BMW. Κάνει τα πάντα και βολεύεται σε κάθε κατάσταση, αργή, γρήγορη, κυριλέ ή ζόρικη. Ότι άλλο θες να μάθεις, ρωτάς

Περιοχή
    Athina
    Rides
    0

Προεπιλογή

Και το 39αρι τι θα το κανεις?

8. The Following User Says Thank You to Dimgor For This Useful Post:

BILL007 (21-07-26)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dimgor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και το 39αρι τι θα το κανεις?
    Θα το πάρω μαζί μου στον τάφο. Δεν σκοπεύω να το αποχωριστώ.

10. The Following User Says Thank You to GiannisRob For This Useful Post:

skaros (23-07-26)

Περιοχή
    Athina
    Rides
    0

Προεπιλογή

Και εγώ για το 46αρι μου το ίδιο λεω

Rides
    0

Προεπιλογή

Ως κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου, θα πω κι εγώ δυο λόγια για το τι θα πρόσεχα αν έψαχνα να αγοράσω ένα.
    Πέρα από το αυτονόητο, δηλαδή να είναι ατρακάριστο, θα έδινα μεγάλη βαρύτητα στο ιστορικό συντήρησης. Είναι πολύ σημαντικό οι αλλαγές λαδιών να γίνονται συχνότερα από ό,τι προτείνει η BMW. Η εταιρεία για το συγκεκριμένο μοντέλο δίνει διαστήματα 25.000–30.000 χλμ., τα οποία προσωπικά θεωρώ υπερβολικά μεγάλα.
    Επιπλέον, θα αναζητούσα αυτοκίνητο στο οποίο να έχουν ήδη αλλαχθεί οι βαλβολίνες του αυτόματου κιβωτίου. Ιδανικά, αυτό πρέπει να γίνει πριν συμπληρωθούν 8 χρόνια ή 120.000 χλμ. (όποιο έρθει πρώτο). Αν έχει ξεπεραστεί αυτό το όριο χωρίς αλλαγή, αρκετοί ειδικοί προτείνουν να μην αλλαχθούν ποτέ.
    Εξίσου σημαντικό είναι να έχουν αλλαχθεί οι βαλβολίνες στα διαφορικά και στο xDrive. Επίσης, ένας πλήρης έλεγχος με διαγνωστικό είναι απαραίτητος, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σφάλματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ακριβές επισκευές, όπως προβλήματα με τα μπεκ ή το DPF.
    Προσωπικά, θα προτιμούσα ελληνικής αντιπροσωπείας αυτοκίνητο, κυρίως για να αποφύγω πιθανά θέματα σκουριάς. Άλλωστε, σήμερα δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό όφελος στο να εισαχθεί από το εξωτερικό.
    Κλείνοντας, από τη δική μου εμπειρία, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο αυτοκίνητο, αρκεί να έχει συντηρηθεί σωστά.

13. The Following 2 Users Say Thank You to akispapas For This Useful Post:

BILL007 (03-08-26), GiannisRob (31-07-26)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP