Λάδια 5W30 για Ν43Β20Α
Έχοντας κάνει ήδη τις εργασίες συντήρησης πολύ πρόσφατα (Δεκέμβρη) και διαπιστώνοντας ότι μάλλον το 5W30 στο συνεργείο της BMW (και από ότι διαβάζω) δεν είναι full συνθετικό, προβληματίζομαι…
Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του φοράει 5W30, οπότε επέλεξα και εγώ να μείνω στο ίδιο ιξώδες. Το θέμα είναι όμως τι λάδι βάζουμε στον Ν43, υπάρχει καμία δοκιμασμένη, σίγουρη λύση για νορμάλ χρήση και λίγο spirited driving ??
Έχω βρει μέχρι στιγμής τα:
- RED LINE 5W30 946 ML. Φοβερή και τρομερή η Redline έβαζα χρόνια βαλβολίνες σε σασμάν και διαφορικό χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι τα 25€/λίτρο
- LiquiMoly Special Tec LL. Δεν έχω καμία εμπειρία ούτε τα έχω δουλέψει ποτέ σα λιπαντικά.
- Amsoil Premium Synthetic European Car Formula . Με κάποια επιφύλαξη αυτό γιατί δε μπόρεσα να βρω αν είναι Α3/Β4
Τώρα με αυτά που ακούγονται για τη Castrol δεν τα έβαλα καθόλου στη λίστα, δε ξέρω και τι εμπειρία έχετε και εσείς με τα δικά σας.
Αν έχετε κάποια άλλη σοβαρή πρόταση δηλαδή να το συζητήσουμε.
Εντωμεταξύ πέτυχα και το επικό thread με τις δοκιμές και ανάλυση για το 5-40 και ζήλεψα λίγο αλλά όσο ακόμα δε καίμε λάδι δεν ανεβαίνω σε ιξώδες.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BMWdakias81 : 05-02-25 στις 14:41
"Simplicity is all that matters..."