Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 12

Θέμα: Λάδια 5W30 για Ν43Β20Α

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    0

Προεπιλογή Λάδια 5W30 για Ν43Β20Α

Έχοντας κάνει ήδη τις εργασίες συντήρησης πολύ πρόσφατα (Δεκέμβρη) και διαπιστώνοντας ότι μάλλον το 5W30 στο συνεργείο της BMW (και από ότι διαβάζω) δεν είναι full συνθετικό, προβληματίζομαι…
    Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του φοράει 5W30, οπότε επέλεξα και εγώ να μείνω στο ίδιο ιξώδες. Το θέμα είναι όμως τι λάδι βάζουμε στον Ν43, υπάρχει καμία δοκιμασμένη, σίγουρη λύση για νορμάλ χρήση και λίγο spirited driving ??
    Έχω βρει μέχρι στιγμής τα:
    - RED LINE 5W30 946 ML. Φοβερή και τρομερή η Redline έβαζα χρόνια βαλβολίνες σε σασμάν και διαφορικό χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι τα 25€/λίτρο
    - LiquiMoly Special Tec LL. Δεν έχω καμία εμπειρία ούτε τα έχω δουλέψει ποτέ σα λιπαντικά.
    - Amsoil Premium Synthetic European Car Formula . Με κάποια επιφύλαξη αυτό γιατί δε μπόρεσα να βρω αν είναι Α3/Β4

Τώρα με αυτά που ακούγονται για τη Castrol δεν τα έβαλα καθόλου στη λίστα, δε ξέρω και τι εμπειρία έχετε και εσείς με τα δικά σας.
    Αν έχετε κάποια άλλη σοβαρή πρόταση δηλαδή να το συζητήσουμε.

Εντωμεταξύ πέτυχα και το επικό thread με τις δοκιμές και ανάλυση για το 5-40 και ζήλεψα λίγο αλλά όσο ακόμα δε καίμε λάδι δεν ανεβαίνω σε ιξώδες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BMWdakias81 : 05-02-25 στις 14:41
    "Simplicity is all that matters..."

Rides
    0

Προεπιλογή

amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BMWdakias81 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχοντας κάνει ήδη τις εργασίες συντήρησης πολύ πρόσφατα (Δεκέμβρη) και διαπιστώνοντας ότι μάλλον το 5W30 στο συνεργείο της BMW (και από ότι διαβάζω) δεν είναι full συνθετικό, προβληματίζομαι…
    Το αμάξι από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του φοράει 5W30, οπότε επέλεξα και εγώ να μείνω στο ίδιο ιξώδες. Το θέμα είναι όμως τι λάδι βάζουμε στον Ν43, υπάρχει καμία δοκιμασμένη, σίγουρη λύση για νορμάλ χρήση και λίγο spirited driving ??
    Έχω βρει μέχρι στιγμής τα:
    - RED LINE 5W30 946 ML. Φοβερή και τρομερή η Redline έβαζα χρόνια βαλβολίνες σε σασμάν και διαφορικό χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Το μόνο ίσως πρόβλημα εδώ είναι τα 25€/λίτρο
    - LiquiMoly Special Tec LL. Δεν έχω καμία εμπειρία ούτε τα έχω δουλέψει ποτέ σα λιπαντικά.
    - Amsoil Premium Synthetic European Car Formula . Με κάποια επιφύλαξη αυτό γιατί δε μπόρεσα να βρω αν είναι Α3/Β4

Τώρα με αυτά που ακούγονται για τη Castrol δεν τα έβαλα καθόλου στη λίστα, δε ξέρω και τι εμπειρία έχετε και εσείς με τα δικά σας.
    Αν έχετε κάποια άλλη σοβαρή πρόταση δηλαδή να το συζητήσουμε.

Εντωμεταξύ πέτυχα και το επικό thread με τις δοκιμές και ανάλυση για το 5-40 και ζήλεψα λίγο αλλά όσο ακόμα δε καίμε λάδι δεν ανεβαίνω σε ιξώδες.
    τα λαδια που αναφερεις δεν προσφερουν τιποτα παραπανω στον κινητηρα σου,παρα μονο αφαιρουν παραπανω απο την τσεπη σου. τα πληρως συνθετικα λαδια δεν ειναι για την χρηση που θες.ειναι περισοτερο για αγωνιστικη χρηση μικτη με καθημερινη χρηση.αντιθετα τα λαδια που βαζεις και ειναι για καθημερινη χρηση κανουν ακομα και για ανησυχη οδηγηση που κανεις.απλα εκει πρεπει να επιλεξεις συμφωνα με καποιες προδιαγραφες και δοκιμες απο ψαγμενους χρηστες καποιο πιο ποιοτικο.εγω σου δινω αυτα που ειναι τα ποιοτικοτερα 5-30 αυτην την στιγμη για την χρηση που θες.
    το καλυτερο λαδι που αγοραζουν ολοι αυτην την στιγμη στην αμερικη ειναι το castrol 0-30 A3/B4 european formula το οποιο ομως στην ευρωπη κυκλοφορει μονο στην αγγλια,θα σου κοστισει να το φερεις.
    στην ελλαδα κυκλοφορει το αντιστοιχο castrol 0-30 c3 που ομως δεν ειναι τοσο πολυ συνθετικο με την εννοια οτι δεν εχει στην συνθεση του τοσο πολυ ΡΑΟ οσο το castrol 0-30 A3/B4.και επειδη η καστρολ εκτος απο αυτο το λαδι στην αγγλια που ανεφερα δεν κυκλοφορει κατι αξιολογο σε χαρακτηριστικα ,λογω και της μπανανιας καλυτερα μεινε μακρια να εισαι σιγουρος.επελεξε αλλη μαρκα απο τα παρακατω πολυ αξιολογα και οτι κατσει καλυτερα στον κινητηρα σου και τον τροπο οδηγησης σου,θελει δοκιμες να το βρεις αυτο.

τα καλυτερα 5-30

mobil 1 esp 5-30 api sp
    motul 8100 xclean+ 5-30
    liqui moly 4200 5-30 new generation
    shell heliix ultra ECT C3 5W-30
    Shell Helix Ultra Professional AM-L 5W-30
    fuchs TITAN GT1 PRO C-3 SAE 5W-30

τα καλυτερα 40αρια

motul 5-40 x-cess gen 2
    motul xclean 5-40 gen 2
    mobil 1 , 0-40
    fuchs titan 5-40
    shell helix ultra 5-40
    new mobil1 0-40 api sp

βλεπεις οτι σου βαζω απο 0-30 εως 5-40 οπως ακριβως αναγραφει και στο μανιουαλ γιατι οσον αφορα την συνθετικοτητα δεν εχει σημασια το βαρος αλλα η συνθεση και το hths.περισοτερα διαβασε εδω ,στο τελος κατω:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dark knight Εμφάνιση μηνυμάτων
    amsoil εχω ακουσει τα καλυτερα χωρις να τα εχω δοκιμασει. σε 2 μηνες που θα μπει ψυγειο λαδιου, θα βαλω τα Bardahl και θα γραψω εντυπωσεις.

τα Bardahl ειναι παρταλ..σαν να βαζεις ενα mannol πραγμα..

αν δεν εχεις διαβασει ακομα,επειδη εισαι παλιος, διαβασε το δικο μου επικο θεμα με λαδια :

https://www.bmwfans.gr/forum/showthr...=26287&page=23
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 06-02-25 στις 11:58

4. The Following 2 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

BMWdakias81 (06-02-25), nikos valvetronic (09-02-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

dreamer δικιο εχεις. σε συζητηση που εκανα με εναν φιλο ο οποιος ειχε κανει ερευνα λιπαντικων, με ενημερωσε για τα Παρταλ. Ηταν μετα το ποστ.Συνεπως οχι και απο εμενα.

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    0

Προεπιλογή

Δε περίμενα τίποτα λιγότερο σαν απάντηση dreamer. Ευχαριστώ πάρα πολύ, αναλιτικότατος.
    Ιδανικά το όχημα (από του χρόνου θέλω να πιστέυω που θα έχω κάνει 1-2 πράγματα που έχω στο μυαλό μου) θα βλέπει μια ίσως και δυο πίστες το χρόνο, γι΄αυτό και η αναζήτηση ενός σοβαρού λιπαντικού.
    Όσο ήταν Α5/Β5 το ESP της Mobil το έβαζα και στο εμεξφάι φοβερό λάδι, αλλά μετά το γύρισε σε Α3, οπότε βγήκε out of spec για τον ΜΖR.
    Θα του δώσω μια ευκαιρία και στο BMW και βλέπουμε.
    Να μην ανυσηχώ λες που το δίνει σαν BMW LL04 και όχι σαν LL01 που έχει πρώτο η BMW στη λίστα στο μανουάλι ?

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο BMWdakias81 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δε περίμενα τίποτα λιγότερο σαν απάντηση dreamer. Ευχαριστώ πάρα πολύ, αναλιτικότατος.
    Ιδανικά το όχημα (από του χρόνου θέλω να πιστέυω που θα έχω κάνει 1-2 πράγματα που έχω στο μυαλό μου) θα βλέπει μια ίσως και δυο πίστες το χρόνο, γι΄αυτό και η αναζήτηση ενός σοβαρού λιπαντικού.
    Όσο ήταν Α5/Β5 το ESP της Mobil το έβαζα και στο εμεξφάι φοβερό λάδι, αλλά μετά το γύρισε σε Α3, οπότε βγήκε out of spec για τον ΜΖR.
    Θα του δώσω μια ευκαιρία και στο BMW και βλέπουμε.
    Να μην ανυσηχώ λες που το δίνει σαν BMW LL04 και όχι σαν LL01 που έχει πρώτο η BMW στη λίστα στο μανουάλι ?
    το ιδιο αναφερει και σε εμενα στο μανιουαλ. οχι να μην ανυσηχεις, αν διαλεξεις ενα απο αυτα που ποσταρα.προσεξε τωρα μια λεπτομερεια.οταν βγηκαν σε παραγωγη οι κινητηρες μας ,επομενως και τα μανιουαλια,το 5-30 ηταν Α3/Β4,LL01.
    εγω δεν τα προλαβα.αρα το ιξωδες ηταν αυτο που προτεινει και τωρα απλα με αλλη εγκριση.λογω αλλων καυσιμων απο το 2006 και μετα και οδηγιων ρυπων και οικονομιας.τωρα πλεον τα 5-30 ειναι ολα BMW LL04 C3.

αν θες LL01 πας σε 40αρια ,ειτε 0-40 ειτε 5-40. μπορεις να βαλεις απο τωρα ,δεν χρειαζεται να περιμενεις τα πολλα χιλιομετρα.
    υπαρχει μια αποψη οτι τα λαδια με περισοτερα saps= LL01 που εβγαιναν σαν πρωτη προδιαγραφη τοτε για τους κινητηρες μας,δλδ παλιοι κινητηρες, ειναι προτιμοτερα και καλυτερα για την προστασια τους.
    οσο υπαρχουν ,λιγα ακομα ,ειναι καλα και μπορουμε να τα βαλουμε εμεις.

εγω θα σου πω ποια λαδια προτιμουν σαν καλυτερα αυτην την στιγμη οι ειδημονες ,απο τον καταλογο που σου ποσταρα και τα εχουν δοκιμασει για την χρηση που θες δλδ. καθημερινη χρηση με λιγο πιστα.

castrol 0-30 A3/B4 european formula

motul 5-40 x-cess gen 2

mobil1 0-40 FS api sn ειναι η ευρωπαικη παραλλαγη στο ονομα μονο ,εχει αλλαη ονομασια στην αμερικη. το api sp στην ευρωπη εκτος μερικες βορειες χωρες εδω και 2 χρονια που βγηκε στην αγορα δεν υπαρχει πουθενα ακομα.

και 2 ακομη φοβερα λαδια που ξεχασα να ποσταρω, πριν στον καταλογο:

FUCHS TITAN Supersyn LONGLIFE SAE 0W-40 (δες εγκρισεις και κυριως συστασεις που εχει)

FUCHS TITAN Supersyn LONGLIFE SAE 5W-40

η ονομασια Supersyn που περιεχει δειχνει συνεργασια με mobil , ειναι σχεδον δικος της ορος, δειχνει τα προσθετα που περιεχει γιατι ως γνωστον η mobil ειναι μια απο τις 3 κορυφαιες εταιρειες παραγωγης προσθετων που
    πουλανε σε αλλες εταιρειες.η FUCHS ομως παραγει απο τις καλυτερες βασεις λαδιου και αυτος ο συνδυασμος ειναι κορυφαιος . δεν θα βρεις ευκολα τα 2 πρωτα προιοντα λογω οτι η εταιρεια προσανατολιζεται κυριως στα λιπαντικα βιομηχανιων και το μαρκετινγκ
    στα λιπαντικα αυτοκινητων ειναι σχεδον ανυπαρκτο ,επομενως και η ζητηση ,αν και μια απο τις κορυφαιες εταιρειες προσωπικα. το τελευταιο ομως υπαρχει στην αγορα.μπορεις να ρωτησεις και με μειλ την εταιρεια γιατι δινει κυριως σε συνεργεια ,που μπορεις να βρεις αποθεμα να αγορασεις.απαντανε γρηγορα ειναι καλοι.

ΚΑΤΙ ΕΞΤΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΩΡΑ,

ενας πολυ καλος γνωστης στην αμερικη που δοκιμαζει λαδια στην 325 μπεμπα του αλλα οχι Ν43 κινητηρα ,εβαλε και δοκιμασε το νεο motul 300V 5-40 .εχει νεα συνθεση.το παλιο ειχε πολλους εστερες που το καθιστουσε ενα λαδι για μικρων διαστηματων χρηση σε αγωνες,το πολυ 3000χιλ. το νεο εχει περισοτερο ΡΑΟ μεσα που το καθιστα και ιδανικο για καθημερινη χρηση η' μικρη χρηση μαζι με πιστα.το καναμε δλδ πιο streetable.
    αυτος λοιπον ,παρολο που κανει αναβασεις σε βουνο οταν τρεχει ,αυτο το λαδι δεν το δοκιμασε σε τετοια χρηση πιστας.το δοκιμασε για 5000 μιλια για καθημερινη χρηση και spiritual driving.δλδ. να παει τα παιδια στο σχολειο,ο ιδιος στην δουλεια,για ψωνια μεσα στην πολη και για ζωηρα ταξιδακια σε μεγαλους δρομους. και εκανε αναλυση του λαδιου ακριβως σαυτα τα χιλιομετρα.και βγηκε σε εξαιρετικη κατασταση.βεβαια ειναι και αναλογα της καταστασης του κινητηρα,που ο δικος του ειναι πολυ καλος ακομα,αν και περασμενα τα 180.000 χιλ.

φυσικα αυτα τα λαδι για πιστα εχουν διαφορετικα προσθετα προσαρμοσμενα σε αγωνιστικη χρηση.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 06-02-25 στις 20:30

8. The Following 3 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

BILL007 (08-02-25), BMWdakias81 (07-02-25), nikos valvetronic (09-02-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

FUCHS TITAN Supersyn LONGLIFE SAE 5W-40. επομενη αλλαγη θα δοκιμασω αυτο.

10. The Following 2 Users Say Thank You to dark knight For This Useful Post:

BILL007 (08-02-25), dreamer (07-02-25)

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εντωμεταξύ να ρωτήσω τώρα από που αγοράζουμε ή θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιολου ?
    Redline ψώνιζα από Λαμπριανίδη, όποτε έφερνε, αλλά διαπιστώνω ότι έχει μειώσει και αυτός τη ποικιλία αρκετά στο 5W30.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BMWdakias81 : 07-02-25 στις 11:07

12. The Following User Says Thank You to BMWdakias81 For This Useful Post:

BILL007 (08-02-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

απο γνωστο καταστημα και οπου υπαρχει εκπτωση.εχω ξεχωρισει μερικα,

autoplanet, motul φερνει δικης του εισαγωγης απο εργοστασιο οπως και ο PATOULIOS Auto Parts σαλονικα

carshop, oilstores,onparts,skamma (liqui moly) ...

Redline -amsoil πριν πολλααα χρονια , 2008 περιπου ,οταν ακομα ειχαμε μερακι,ξεγνοιασια,ορεξη και χρηματα να χωνουμε στο αυτοκινητο,προ κρισης εποχης δλδ. που μας εκοψε την ορεξη,αυτα τα λαδια ειχαν ακουστει μεσα απο τα φορουμ και ειχαν παρει μια φημη γιαυτο και
    το συγκεκριμενο καταστημα ειχε πουλησει πολυ. φυσικα ηταν αχρειαστα να τα βαζουμε απλα ειχαν παρει φημη οτι τα ΡΑΟ λαδια υπερειχαν χωρις μειονεκτηματα.κατι οτι αυτα τα λαδια πλεον ειναι πανακριβα,κατι οτι τα αλλα λαδια ,τα απλα συνθετικα εχουν εξελιχθει απο τοτε σε συνθεση και υλικα ,αυτα τα αμερικανικα τωρα πια ειναι πλεονασμος. γιαυτο και μειωθηκε η ζητηση τους.σκεψου μονο οτι κάνεις με τα απλα, 2 σερβις εναντι 1 με αμερικανικο σε αξια και χωρις να χανεις και πολλα.

14. The Following 2 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

BILL007 (08-02-25), Dimimav (09-02-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dark knight Εμφάνιση μηνυμάτων
    FUCHS TITAN Supersyn LONGLIFE SAE 5W-40. επομενη αλλαγη θα δοκιμασω αυτο.
    πολυ καλη επιλογη,ειμαι αναμεσα σαυτο και το motul 5-40 x-cess gen 2.

16. The Following 2 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

BILL007 (08-02-25), dark knight (07-02-25)

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP