-
αλλαγη ψυκτικού υγρου σε e46
παιδια θελω να αλαξω το ψυκτικό υγρό του ψυγειου σε e46 n40. τι προτείνετε?ποσα λιτρα χρειαζετε?η εξαερωση πως ακριβως γινεται ?βαζω ψυκτικο ανοιγω την βιδα ενο δουλευει το αυτοκινητο για να κανει κυκλωμα μεχρι να βγαλει υγρο και συμπληρωνω εαν χρειαστει?
-
-
Κοιτα σε αυτο το λινκ https://www.pelicanparts.com/BMW/tec...ur_Coolant.htm αν μπορει να σε βοηθησει δειχνει σε εξακυλινδρο μοτερ πως γινεται,πιστευω δεν θα εχει διαφορες,και εγω ν40 εχω και τα εχω δει τα σημεια αυτα οτι υπαρχουν και ειναι ιδια μονο την βιδα πανω στη μηχανη που λεει δεν εχω δει.
Καλο ειναι αν δεν πιανουν τα χερια σου να το πας σε καποιο συνεργειο μην κανεις καμια ζημια καταλαθος και τρεχεις μετα,εχω ακουσει επισης οτι θελει αντικατασταση το μπλε ταπακι που εχει κατω το ψυγειο γιατι συνηθως σπαει οταν αφαιρειται οποτε το αλλαζουμε,οπως επισης να χρησιμοποιησεις bmw αντιψυκτικο σε αναλογια 50/50,δεν ξερω αν εχει διαφορες με τις αλλες μαρκες.
-
The Following User Says Thank You to billman12 For This Useful Post:
-
Α, ναι. Το μπλε καπάκι. Κι εμένα έσπασε με την πρώτη, σε καινούριο ψυγείο.
-
-
Θα κανω και εγω την αποπειρα να αλλαξω το παραφλου,δεν νομιζω να μην τα καταφερω,αλλα πρεπει να παρω 2-3 ταπες να εχω γιατι με τα κλιπς και αυτα τα ψιλοπλαστικα εχω ενα θεμα...και συνηθως τα καταστρεφω
-
-
παιδια χρονια πολλα καλη χρονια.
τι βαζουμε τελικα μεσα ?αντιψυκτικο η παραφλου? το g12 ακουσα οτι βαζουμε. με νερο η σκετο g12 δωστε καμια πληροφορια.
-
-
-
-
Ποσα λιτρα περνει n40 μοτερ πως το αραιώνουμε αναλογια. 3 λιτρα g12 2 νερο ?
-
-
Αυτο φιλε δεν το θυμαμαι καθολου...
Βασικα η συσκευασια που θα παρεις λογικα θα αναφερει πανω ποσοστο αραιωσης οποτε δε θα εχεις προβλημα...
-
-
εχω προβλημα με το αντιψυκτικο.το 2023 ειχα μια διαροοη εμπρος στον διακλαδωτη και αλλαχτηκε ολο.φετος τον οκτωμβριο οταν πηγα για αλλαγη λαδιων ,εκανε ο μηχανικος ελεγχο γενικο και ειδε οτι ελειπε μισο λιτρο απο το αντιψυκτικο.
σημερα μου αναψε πρωτη φορα λαμπακι .ειχε κατεβει πολυ ο δεικτης.δεν ειχα σπιτι αντιψυκτικο.ρωτησα αν ειναι να αγορασω και να βαλω και μου ειπε οτι επειδη αδειασε τοσο γρηγορα σιγουρα υπαρχει διαροη.ωσπου να παω ρωτησα αν πρεπει να βαλω λιγο απιονισμενο νερο γιατι κατεβεηκε πολυ.μου ειπε να βαλω μεχρι ενα λιτρο οχι παραπανω ωσπου να παω.επειδη εχει μεσα αντιψυκτικο απο οκτωμβριο και πριν δεν κινδυνευω να αραιωσει και να προκαλεσω υπερθερμανση.οποτε συμπληρωσα ενα λιτρο απιονισμενο.
βασικα εψαξα και δεν ειδα να χανει καπου μεσα η' απο κατω.ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι μπορει να το χανει,να εξαερωνεται απο την χαλασμενη βαλβιδα η΄και ταπα.παιζει κατι τετοιο? επειδη δεν φαινεται πουθενα καποια διαροη με γυμνο ματι.
ρωτησα και στον στρατουδακη ,επειδη ηθελα να αγορασω απο εκει το αντιψκτικο και μου ειπε οτι ο μαστορας εχει εργαλειο που πιεζουν αυτοι και βρισκουν την διαροη.πως και τι εργαλειο ειναι αυτο και τι κανουν?
ο
-
-
Έχει πολλά σημεία για να χάσει όρεξη να έχεις. Εκτός από τα προφανή κολλάρα που βλέπεις είναι και κάποια
κρυφά του καλοριφέρ πίσω από το μοτέρ. Επίσης έχει και μια τάπα το κεφαλάρι η ο οποία έχει o-ring και χάνει
και από εκεί. Άλλο σημείο είναι o αισθητήρας επάνω στο κολλάρο το κάτω του ψυγείου που είναι για το όργανο της θερμοκρασίας
μέσα στο καντράν. Το δοχείο της διαστολής που ανοίγει ρωγμή όταν ζεσταίνεται και χάνει και από εκεί.
Τα έχω πάθει όλα στο 46αρι. Ν42Β20. Κάθε φορά θυμόμουν (όχι νοσταλγούσα μην μπερδευόμαστε) το Civic
που είχα, είχε αυτοκόλλητο μέσα στο καπό "Replace coolant every 10 years or 200.000 km)
-
The Following 2 Users Say Thank You to nikos valvetronic For This Useful Post:
dreamer (10-02-25), isou (09-02-25)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP