Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 32

Θέμα: Ολική βαφή...

Rides
    0

Προεπιλογή

ποσο βαφουν το κομματι τωρα? η' βαφουν αναλογα την δυσκολια η' και τα 2? εχω πολλα χρονια να κανω λαμαρινοδουλεια και δεν εχω ιδεα. επισης οταν πηγα να παρω προσφορα με ρωτανε αν πλερωνω εγω η' ειναι με ασφα. γιατι αν ειναι με ασφα χρεωνουν πιο ψηλα,οτι μπορει να ειναι αλλο το ποσο στο τελος αν χρειαστει επιπλεον χρωμα και κατι τετοια κολπα.

οποτε αν παω σε αλλον τωρα, για προσφορα,τι με συμφερει να τους πω οτι πλερωνει η ασφα η΄οτι τα πλερωνω εγω? η ζημια ειναι 50-50 .

Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια θελω να βαψω ενα φτερο που προεκυψε , υπαιτιοτητα αλλου,ολα κανονισμενα.
    στις αντιπροσωπειες βαφουν καλυτερα? εχουν καλυτερο εξοπλισμο? ενας υπαλληλος μου ειπε οτι τριπλη βαφη δεν κανει κανείς εξω σαν αυτους.ξερει κανεις σχετικα?

3. The Following User Says Thank You to dreamer For This Useful Post:

BILL007 (19-03-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πενταπλη ειναι η διαδικασια της BMW, Βασικά παραπανω απο πεντεπλή. Η λαμαρινα πλένεται, απολιπαίνεται, περνάει ηλεκτρόλυση σε φωσφορικό ψευδάργυρο, ψήνεται σε φούρνο, τρίβεται, σφραγίζεται, στεγνώνει, καθαρίζεται με χημικά, ασταρώνεται, ψήνεται, βάφεται σε μπανιο, ψήνεται, περνάει το δεύτερο στρώμα με ρομποτ ποστόλι, ψήνεται ξανά και τέλος βερνίκι και πάλι ψήσιμο.
    Ολο αυτο δημιουργεί ένα στρώμα 160/170 μικρομικρά για τα βασικά χρώματα και 190 για τα frozen και τα individual.
    Πολύ απλά να το πω, είναι απίθανο να βρείς μαστορα να κάνει τοπική με αυτή τη διαδικασία.
    Ζήτα να βάψουν με Glasurit και τη σωστή συνταγή (πίεση πιστολιού, διάμετρος βεντάλιας και ψήσιμο και υγρασια σωστη, οτι λεέι η συνταγή) και να ευχεσαι για το καλύτερο και να μην βγεί διχρωμία οταν το κοιτάς στο φως υπο γωνία. Μέσα στο βαφείο δεν θα καταλάβεις διαφορά. Έξω βλέπεις το αποτέλεσμα.

5. The Following 3 Users Say Thank You to Stamatis For This Useful Post:

A8hnaios (22-03-25), BILL007 (19-03-25), Eleni (10-04-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πενταπλη ειναι η διαδικασια της BMW, Βασικά παραπανω απο πεντεπλή. Η λαμαρινα πλένεται, απολιπαίνεται, περνάει ηλεκτρόλυση σε φωσφορικό ψευδάργυρο, ψήνεται σε φούρνο, τρίβεται, σφραγίζεται, στεγνώνει, καθαρίζεται με χημικά, ασταρώνεται, ψήνεται, βάφεται σε μπανιο, ψήνεται, περνάει το δεύτερο στρώμα με ρομποτ ποστόλι, ψήνεται ξανά και τέλος βερνίκι και πάλι ψήσιμο.
    Ολο αυτο δημιουργεί ένα στρώμα 160/170 μικρομικρά για τα βασικά χρώματα και 190 για τα frozen και τα individual.
    Πολύ απλά να το πω, είναι απίθανο να βρείς μαστορα να κάνει τοπική με αυτή τη διαδικασία.
    Ζήτα να βάψουν με Glasurit και τη σωστή συνταγή (πίεση πιστολιού, διάμετρος βεντάλιας και ψήσιμο και υγρασια σωστη, οτι λεέι η συνταγή) και να ευχεσαι για το καλύτερο και να μην βγεί διχρωμία οταν το κοιτάς στο φως υπο γωνία. Μέσα στο βαφείο δεν θα καταλάβεις διαφορά. Έξω βλέπεις το αποτέλεσμα.
    γεια σου σταματη,χαιρομαι που σε ξαναβλεπω ! ευχαριστω για την προσεκτικη σου οπως παντα αναλυση!

η αληθεια ειναι οτι και εγω με παπαγαλακι ηθελα να βαψω καθως οπως γνωριζεις ειμαι ιντερνετοφαγος και βρηκα οτι ειναι η ΟΕΜ βαφη και μια απο τις ιστορικοτερες εταιρειες.
    https://infoservice.com.gr/player/gl...s-pagkosµios/

ομως στην ελλαδα αν και εχει χρωματα προς διαθεση,
    δεν μπορω να βρω εδω θεσσαλονικη καποιον να βαφει με αυτην την βαφη. πρεπει καποιος να κατεβει αττικη για να βαψει η' πατρα νομιζω ,ειχα μιλησει με τον αντιπροσωπο παλαιοτερα.
    και μπορει να εχει ανακοινωσει η εταιρεια οτι πλεον ειναι η προτεινομενη βαφη για τις αντιπροσωπειες σε ολη την ευρωπη,το προτεινομενο δεν σημαινει και οτι θα το προτιμησουν.

ολοι εδω χρησιμοποιουν σικενς αποτι μου ειπαν.η αληθεια ειναι οτι και η σικενς πηρε αδεια πριν λιγα χρονια σαν βαφη εγκεκριμενη για τις αντιπροσωπειες.ειχα βρει ενα ευρωπαικο αρθρο που το ελεγε.δεν ξερω ποσο καλη ειναι,
    αν και ειναι και αυτη μεσα απο μεγαλο ομιλο.

σκεφτηκα να αγορασω εγω απο τον αντιπροσωπο το χρωμα και να μου το στειλουν εδω.αλλα οταν ο μαστορας δεν εχει δουλεψει αυτην την βαφη δεν ξερω ποσο μετα μπορει να μου εγγυηθει το αποτελεσμα.ασε που δεν ξερω αν θα δεχθει.
    συνηθως οταν πας σε καποιον που εχει συμφωνια με αλλη εταιρεια ,σου λεει εγω αυτο δουλευω.μπορει να του παω την βαφη και να βαλει αλλη αυτος,πολλα γινονται αν δεν εχεις γνωστο μαστορα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dreamer : 20-03-25 στις 07:10

7. The Following 2 Users Say Thank You to dreamer For This Useful Post:

A8hnaios (22-03-25), BILL007 (21-03-25)

Περιοχή
    Piraeus
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο dreamer Εμφάνιση μηνυμάτων
    σκεφτηκα να αγορασω εγω απο τον αντιπροσωπο το χρωμα και να μου το στειλουν εδω.αλλα οταν ο μαστορας δεν εχει δουλεψει αυτην την βαφη δεν ξερω ποσο μετα μπορει να μου εγγυηθει το αποτελεσμα.ασε που δεν ξερω αν θα δεχθει.
    συνηθως οταν πας σε καποιον που εχει συμφωνια με αλλη εταιρεια ,σου λεει εγω αυτο δουλευω.μπορει να του παω την βαφη και να βαλει αλλη αυτος,πολλα γινονται αν δεν εχεις γνωστο μαστορα
    Πέρα από αυτό και να πάρεις το χρώμα στη πρώτη του μορφή, είσαι σίγουρος ότι το χρώμα που υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο με τη ταλαιπωρία, τα χρόνια, τον ήλιο, τα πλυσίματα κτλπ θα είναι ακριβώς το ίδιο ?
    Στατιστικά κάποια μικρή επέμβαση ίσως χρειαστεί για το τέλειο ταίριασμα.
    Αν το χρώμα είναι και κανένα περίεργο-περλέ δε, εκεί αγγίζουμε και όρια υπερφυσικού για το ταίριασμα.
    "Simplicity is all that matters..."

9. The Following User Says Thank You to BMWdakias81 For This Useful Post:

BILL007 (21-03-25)

Rides
    1

Προεπιλογή

Αν θες να βάψεις ολόκληρο κομμάτι, τότε πιθανότατα θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στην αντιπροσωπεία, απλά και μόνο γιατί κάνουν -κυρίως- τα αυτοκίνητα της μάρκας. Αν όμως θες να βάψεις τοπικά, μικρότερη επιφάνεια και να ταιριάξει το χρώμα όσο καλύτερα γίνεται, τότε μόνο σε Chips ή PB. Θα πρέπει να τους πεις -αν και θα το βρουν μόνοι τους- ότι το χρώμα είναι τριπλής (ή παραπάνω), ώστε (α) να κανονίσουν τα χέρια βαφής, και (β) να αναπροσαρμόσουν το κόστος Έκανα πριν μερικές μέρες δύο τοπικές μικροβαφές στο Χ3 (το ένα κάλυμμα του parebrise και κάτω δεξιά στο μπροστινό προφυλακτήρα, και τα δύο από σημαδάκια από πέτρες). Δεν ξέρω αν το πάχος βαφής είναι σωστό αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το χρώμα που βάφτηκε.

11. The Following 2 Users Say Thank You to The Ace For This Useful Post:

BILL007 (21-03-25), dreamer (21-03-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

στις αντιπροσωπειες τα ξεπετανε. και αυτο το λεω γνωριζοντας ακριβως τι γινεται σε 2 πολυ μεγαλες της bmw. Υπάρχουν καλοι ιδιώτες τεχνίτες οι οποίοι κάνουν πολυ καλη δουλειά αλλα αμοίβονται ανάλογα.

13. The Following 2 Users Say Thank You to dark knight For This Useful Post:

BILL007 (21-03-25), dreamer (21-03-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

ευχαριστω για τις απαντησεις σας..

σε αντιπροσωπεια εχω βαψει 2 φορες αλλα ηταν ευκολα.εναν προφυλακτηρα μολις στο δευτερο ετος και 2 πλαστικα στην οροφη τον 5ο χρονο. εγινε πολυ καλη δουλεια.αν και στον προφυλακτηρα μου χαλασαν το ενα σποτ ομιχλης ,δεν το συνδεσαν καλα και πηρε νερο και καηκε.

εξω πηγα σε εναν και μου ειπε 450 ευρω συνολο, για 4 κομματια. 1 φτερο,1 πορτα,2 μασπιεδες.ενω ενας αλλος μου ειπε 160-180 το κομματι για την δικη μου εαν ειναι τριπλης,που νομιζω ειναι.720 συνολο.και αυτος σικενς βαφει,αλλα ειναι ακριβος μαστορας και μου ειπε οτι θα βγει ακριβως το χρωμα χωρις προβλημα.
    αντιπροσωπεια δεν ρωτησα ακομα,δευτερα θα ρωτησω και θα σας πω.αλλα με προβληματισε πολυ η ζημια που μου εκαναν .και αφου βαφουν με σικενς γιατι να παω σαυτους.δευτερα θα ρωτησω και την αντιπροσωπεια για μαστορα που να βαφει με glasurit,θεσσαλονικη εαν υπαρχει.

15. The Following User Says Thank You to dreamer For This Useful Post:

BILL007 (21-03-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

Επειδη ειμαι και εγω σε διαδικασια επιλογης, για bare metal restoration ομως, εκανα μια μεγαλη κουβεντα με εναν "φημισμενο" μαστορα (που του εκανα και το τραπεζι) και αυτα που εμαθα ειναι πως το πιο σημαντικο ειναι αυτος που βαφει να εχει καταλαβει τη χημεια των υλικων και να ακολουθησει ευλαβικα τα βηματα και τους χρονους που λενε τα χαρτια τους.
    Στις τοπικες, η στις βαφες μικρων κομματιων, συνηθως κανουν μια ξεπετα, τριβουν, ριχνουν ενα χερι ασταρι αν χρειαστει και δυο και μετα φσιτ ψεκαστε σκουπιστε τελειωσατε. Ειπε ο "μαιτρ" πως ειτε βαφεις ενα αμαξι ειτε ενα καπω, ο χρονος που πρεπει να μεινουν να αναπνευσουν τα στρωματα, ο χρονος που πρεπει να μεινουν στο φουρνο και στη θερμοκρασια που πρεπει ειναι ιδιος.
    Για να κανουν γρηγορα τη δουλεια, αλλαζουν τη συνταγη με πιο πολυ σκληρυντη και μεγαλυτερη θερμοκρασια και ετοιμαζουν σε δυο ωρες κατι που θελει δυο μερες (αν προκειται για ενα "κοινο" αυτοκινητο που τους πηγαν για συμμαζεμα).
    Τον πρωτο χρονο δεν θα εχει απολυτως καμμια διαφορα ειδικα αν εχουν δουλεψει και φασματογραφο, αλλα μετα απο τρια τεσσερα χρονια που θα το χτυπησει ο ηλιος θα δειξει στανταρ καποια διχρωμια η θα εχει διαφορετικη γυαλαδα.
    Ειπε επισης ο "μαιτρ" πως για μια ολικη στο σκαρι που ετοιμαζω οτι θελει ενα νουμερο λες και θα το ζωγραφισει ο Πικασο, κυριως επειδη στους χρονους που θα χρειαστει για το δικο μου θα εχει ξεπεταξει τρια τεσσερα "πασαλειματα" και πρεπει να του καλυψω τη χασουρα. Τρεχα γυρευε δηλαδη.
    Συμπερασμα: θα το κρατησεις το αμαξι; Αν ναι, πληρωσε το καλυτερο και προχωρα. Αν οχι, πας σε μια Paint Bull, του τραβανε ενα ψεκασμα και τελειωσες. Ετσι και αλλιως αμα το πουλησεις και βρει ο αλλος τρακαρισμα αντε εξηγησε του την αρρωστια σου και πως εβαψες με παπαγαλο η με τιγρη.

Rides
    0

Προεπιλογή

προχωραω και γιαυτο και ποσταρω ,βασιζομενος στο εδω και τωρα ,που σημαινει οτι το κραταω.αν ηθελα να το δωσω δεν θα το συζητουσα,ενοοειται στον πιο οικονομικο.ασε που οι νεαροι που συνηθως αγοραζουν το δικο μου μοντελλο, δεν τους νοιαζουν τα χτυπηματα που δεν εχει φυγει το χρωμα.πουλαει και ετσι το ατιμο,ευτυχως.
    το θεμα ρε σταματη ειναι ποιος ειναι ο καλος.θα ρωτησω την δευτερα και βλεπουμε.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP