Σελίδα 9 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 116

Θέμα: [E90]320si Πρόβλημα με καταλύτες?

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Άλλαξα καταλύτη - αν θυμάμαι καλά - την περασμένη άνοιξη. Για περίπου 100-200km όλα καλά, μέχρι που ξανα άναψε!

Πάω πίσω, το ξαναμηδενίζουμε και ξανα άναψε!

Το σφάλμα και τις δύο φορές έγραφε (για άλλη μια φορά) γερασμένος καταλύτης.

Το παράτησα το θέμα μέχρι αρχές Γενάρη όπου και πήγα για το προγραμματισμένο - ετήσιο σέρβις.

Επειδή το συνεργείο που πηγαίνω είναι επαγγελματίες και όχι αλμπάνηδες, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω χωρίς να τους πω κουβέντα πριν.

Στην αρχή αρνήθηκα, λέγοντάς τους, κράτα τα χρήματα αλλά να το ψάξουμε. Τελικά μου τα έδωσε πίσω και είπαμε μέσα στον Γενάρη να περάσω να το δει διεξοδικά (να δω πότε θα πάω..)

Ενημερωτικά το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ τον Νοέμβρη στο χαλαρό, με κάρτα καυσαερίων και ενώ με τον παλιό καταλύτη άναβε αλλά ξανα έσβηνε, κοκ, με τον καινούριο άναψε και έμεινε αναμμένο για πάντα.

Το έχω συνηθήσει πια και αφού το αμάξι μετράει πλέον μια 10ετία ζωής χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό από τα γνωστά προβλήματα των 90ριών, πραγματικά και να μη λυθεί το θέμα, δε με πολυ νοιάζει. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν ξανα ανάψει θα το αφήσω για το μάτι.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

stratis (18-01-17), wheelman (19-01-17)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλαξα καταλύτη - αν θυμάμαι καλά - την περασμένη άνοιξη. Για περίπου 100-200km όλα καλά, μέχρι που ξανα άναψε!

Πάω πίσω, το ξαναμηδενίζουμε και ξανα άναψε!

Το σφάλμα και τις δύο φορές έγραφε (για άλλη μια φορά) γερασμένος καταλύτης.

Το παράτησα το θέμα μέχρι αρχές Γενάρη όπου και πήγα για το προγραμματισμένο - ετήσιο σέρβις.

Επειδή το συνεργείο που πηγαίνω είναι επαγγελματίες και όχι αλμπάνηδες, μου επέστρεψαν τα χρήματα πίσω χωρίς να τους πω κουβέντα πριν.

Στην αρχή αρνήθηκα, λέγοντάς τους, κράτα τα χρήματα αλλά να το ψάξουμε. Τελικά μου τα έδωσε πίσω και είπαμε μέσα στον Γενάρη να περάσω να το δει διεξοδικά (να δω πότε θα πάω..)

Ενημερωτικά το αμάξι πέρασε ΚΤΕΟ τον Νοέμβρη στο χαλαρό, με κάρτα καυσαερίων και ενώ με τον παλιό καταλύτη άναβε αλλά ξανα έσβηνε, κοκ, με τον καινούριο άναψε και έμεινε αναμμένο για πάντα.

Το έχω συνηθήσει πια και αφού το αμάξι μετράει πλέον μια 10ετία ζωής χωρίς να έχει παρουσιάσει το παραμικρό από τα γνωστά προβλήματα των 90ριών, πραγματικά και να μη λυθεί το θέμα, δε με πολυ νοιάζει. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και αν ξανα ανάψει θα το αφήσω για το μάτι.
    άλλαξες καταλύτη με γνήσιο? άλλαξες ολόκληρη την πολλαπλή εξαγωγής? 1000 ευρώ?

εμένα απο τότε που μου το είχε κάνει (πριν 4 χρόνια?) δεν έχει ανάψει ξανά. το αποδίδω σε στιγμιαίο διάβασμα λάθους καυσαερίων τον λόγο που άναβε το λαμπάκι.

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Όχι Πέτρο δεν άλλαξα την πολλαπλή παρά μόνο τον καταλύτη (γνήσιο). Υπερβολή δεν είναι η πολλαπλή; Επηρεάζει σε κάτι;

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όχι Πέτρο δεν άλλαξα την πολλαπλή παρά μόνο τον καταλύτη (γνήσιο). Υπερβολή δεν είναι η πολλαπλή; Επηρεάζει σε κάτι;
    σε ρωτάω γιατί ΑΝ θυμάμαι καλά που νομίζω είμαι 99,99999% σιγουρος πάει πακέτο όλο αυτό.

RP-exhaust manifold with catalytic conv.

18 40 7 552 947

η ΒMW επίσημα αυτό άλλαζε!

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Έτσι γίνεται. Κόβεις ουσιαστικά το "κάνιστρο", βγάζεις το cartridge του καταλύτη, το αλλάζεις και ξανα-κολλάς.
    Για να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία, ούτε με aftermarket καταλύτες γίνεται δουλειά. Όταν θες να ρολάρεις λίγη ώρα με σταθερό γκάζι και χαμηλές στροφές, γύρω στις 2-2,5 krpm με 6η πχ. το check είναι θέμα χρόνου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διαβάζει ο εγκέφαλος δυσανάλογα πλούσια καυσαέρια και στιγμιαία να θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστή κατάλυση - άρα και εμφανίζει τη βλάβη.
    Σκέφτηκα και τη λύση των ροδελών, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος των πίσω λ είναι κάτι παραπάνω από ελεγκτικός - άρα, εάν παρεμβαίνουν στην ισορρόπηση του μίγματος και κάποια στιγμή δώσουν εντολή να "φτωχύνει" εκεί που δεν πρέπει, θα έχουμε άλλα γλέντια...
    Θα κοιτάξω μπας και κάνω κανένα data logging με το Carly κάποια στιγμή και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Βαρέθηκα να κάνω reset κάθε τρεις και λίγο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratis : 18-01-17 στις 15:25

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stratis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έτσι γίνεται. Κόβεις ουσιαστικά το "κάνιστρο", βγάζεις το cartridge του καταλύτη, το αλλάζεις και ξανα-κολλάς.
    Για να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία, ούτε με aftermarket καταλύτες γίνεται δουλειά. Όταν θες να ρολάρεις λίγη ώρα με σταθερό γκάζι και χαμηλές στροφές, γύρω στις 2-2,5 krpm με 6η πχ. το check είναι θέμα χρόνου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να διαβάζει ο εγκέφαλος δυσανάλογα πλούσια καυσαέρια και στιγμιαία να θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστή κατάλυση - άρα και εμφανίζει τη βλάβη.
    Σκέφτηκα και τη λύση των ροδελών, αλλά θεωρώ ότι ο ρόλος των πίσω λ είναι κάτι παραπάνω από ελεγκτικός - άρα, εάν παρεμβαίνουν στην ισορρόπηση του μίγματος και κάποια στιγμή δώσουν εντολή να "φτωχύνει" εκεί που δεν πρέπει, θα έχουμε άλλα γλέντια...
    Θα κοιτάξω μπας και κάνω κανένα data logging με το Carly κάποια στιγμή και βγάλω κανένα συμπέρασμα. Βαρέθηκα να κάνω reset κάθε τρεις και λίγο.
    η κατανάλωση καυσίμου σου που κυμαίνεται? με τι χρήση?

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Cobalt Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμενα στο Σπανό και σε έναν άλλο μου ειπαν για καταλύτη, ναι, αλλά οτι αυτό σημαίνει πακέτο όλη η πολλαπλή. εσύ πως άλλαξες? έλυσες πολλαπλή και έβγαλες έξω τα εντόσθια και έβαλες άλλα???
    Αυτές Πετράν είναι λεπτομέριες που δεν γνωρίζω (δεν ήμουν και μπροστά). Δώσαμε ραντεβού εντός του μήνα να το πάω να το ψάξει με ηρεμία, οπότε θα ρωτήσω λεπτομέρειες να σας πω.

και αυτό το είχα κάνει για ένα φεγγάρι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μετά από λίγο άναβε πάλι.

Το περίεργο είναι ότι με τον πρώτο καταλύτη το λαμπάκι αναβοέσβηνε, ενώ με τον καινούριο, δεν έσβησε ποτέ!

Κατανάλωση είμαι εδώ και ένα χρόνο ''καρφωμένος'' στο 10,4 με χρήση ΑΟ & ΕΟ (με ελάχιστη τοπική).

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Από 11,5 έως 14+. Αναλόγως το πόδι. Μέση 12,6 με το 70% πόλη

Sent from my iPad using Tapatalk

Rides
    1

Προεπιλογή

Από 11,5 έως 14+. Αναλόγως το πόδι. Μέση 12,6 με το 70% πόλη

μια χαρά είσαι... σε σχέση με τα 15,6 που έχω εγώ μεσα στην πόλη και μέση ωριαία ταχύτητα 26ΚΜ/Η

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Για να σου πω την αλήθεια, αν οδηγούσα συνεχώς σε κίνηση με σταμάτα-ξεκίνα και σε αποστάσεις έως 7-8km πιθανώς να είχα παραπλήσια. Πάντως για το προφίλ του μοτέρ και το βάρος που σέρνει, οι καταναλώσεις αυτές δεν είναι παράλογες

Σελίδα 9 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP