Μιλαμε ομως για ενα ελλειμα που δημιουργησαν αυτοι..Κλεβουν ασυστολως,παραμενουν ατιμωρητοι και πετανε το μπαλακι στο λαο να βγαλει τα καστανα απο την φωτια..
Συμφωνω στο οτι και πριν υπηρχε φοροδιαφυγη.Οι φοροι ομως που πληρωναν οι απλοι πολιτες αντιστοιχουν στην ποιοτητα και του επιπεδου που προσφερει το κρατος?
Που ειναι η προσφορα του κρατους?Παιδεια?Δημοσιες Υπηρεσιες?Υγεια?Μεσα μαζικης μεταφορας?Δρομοι?Φθηνα προιοντα που ειναι ειδη αναγκης?Εμπιστοσυνη στον επιχειραματια? Ανταποκρινονταν ολα αυτα στα εσοδα που ειχε το κρατος?
Ανεβαζεις την βενζινη γιατι ξερεις οτι θελωντας και μη ο ελληνας θα παρει το αμαξι του.Ας υπηρχε σωστο δικτυο μαζικης μεταφορας και να δω ποσοι θα περναμε το αμαξι για να παμε στη δουλεια..
Επισης κατι τελευταιο..Οταν δεν εχεις βαρια βιομηχανια,δεν αναπτυσεις κομβικα σημεια (πχ λιμανι θεσσαλονικης) δεν στηριζεις την τωρινη μικρη βιομηχανια αντιθετως κοιτας να την ξεζουμισεις και παραλληλα αποτρεπεις την επενδυση ξενων κεφαλαιων στην ελληνικη αγορα ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι καποια στιγμη θα εισαι σε δυσκολη οικονομικη θεση..
Αυτο το ξερουν και οι πετρες και ο απλος λαος.Δεν χρειαζεται να εισαι σουπερ μαθηματικος κυριοι λογιστες και οικονομικοι αναλυτες του κρατους...
Κοίταξε να δεις, αν είχε 1.00 το λίτρο, μέχρι το Πάσχα θα έβαζα 150-200 ευρώ βενζίνα στη μπέμπα (και πολλά λέω). Τώρα με 1.50 το λίτρο θα βάλω 0 "big zero". Απλά θα την κατεβάσω στο υπόγειο, και θα κινούμαι παντού με το παπί, και για την οικογένεια ΣΚ μετακινήσεις με το Puntακι ...καίει κάτι παραπάνω από το παπί. Θα πήγαινα το Πάσχα Πελοπόννησο, (άλλα 150 -200 σε βενζίνες) έτσι για να δω φίλους, να διασκεδάσω και να ενισχύσω και την τοπική αγορά εκεί ....να συμβάλλω και στην καλυτέρευση του οδικού μας δικτύου πληρώνοντας διόδια ...αλλά...ούτε αυτό θα κάνω!! ...Kέρδισαν ή έχασαν?
Θα κάτσω σπίτι! Αντί για αρνί, κοτοπουλάκι ...ρε μήπως θέλουν το καλό μου τελικά??
Απ' ότι φαίνεται δεν έχουν καταλάβει τίποτα... Τώρα που θα στεγνώσει εντελώς η αγορά και θα σκεφτόμαστε να πάμε ακόμα και για καφέ......... θα καταλάβουν τι έφταιξε ....νομίζω δηλαδή, γιατί οι πολιτικοί είναι εντελώς "αλλού" έχουν πρόβλημα στο να παραδέχονται τα αυτονόητα και τα αυταπόδεικτα, νομίζουν πως είναι εικονική πραγματικότητα αυτά που συμβαίνουν, τους ενδιαφέρουν μόνο συγκεκριμένοι στόχοι ...βαδίζουν σύμφωνα με το αλάνθαστο ένστικτό τους (και της παρέας τους) ...και φυσικά με τη "μυρωδιά"....![]()
beliris (04-03-10)
50% μείωση πωλήσεων στα βενζινάδικα από την μέρα της εφαρμογής του ειδικού τέλους!!! Άμα θέλει ο Έλληνας....
Τώρα ετοιμάζονται για απεργίες, μη μασάτε και τρέξετε να φουλάρετε, μείνετε 10-15 μέρες σπίτι, μετακινηθήτε μόνο για τα βασικά, στη δουλεια με μηχανάκι, ή με τα ΜΜΜ.
Θα μετανιώσουν πικρά για την απόφασή τους να μας κάνουν την ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη βενζίνη...![]()
Δυστυχώς και τα παιδιά σου και τα παιδιά μου, πάλι θα υποστούν τα πάνδεινα για ένα καλύτερο μέλλον των δικών τους παιδιών και η διαφθορά, η εκμετάλευση και η αδικία θα συνεχίζονται και θα ενδυναμώνονται στον αιώνα τον άπαντα. Όσα λεφτά και αν πάρει το κράτος από τους φορολογούμενους, η έλλειψη οργάνωσης, η γραφειοκρατία, η κακοδιαχείριση και πάνω από όλα η διαφθορά, θα φροντίζουν πάντα ώστε το υστέρημα του λαού να πάει στις τσέπες των λίγων που θα διατρανώνονται ολοένα και περισσότερο και μετά θα έχουν το θράσος να απαιτούν και άλλα μέτρα, αλλά και τη δύναμη να τα επιβάλλουν.
Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι και όποιος δεν το βλέπει, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το δει ποτέ. Καιρός είναι να σταματήσουμε να είμαστε τόσο επιεικείς με κάποιους κυβερνόντες και ισχυρούς, που δεν έδωσαν τίποτα, αντίθετα καταχράστηκαν, σπατάλησαν, έκλεψαν και σήμερα ζητούν με τον πιο κυνικό τρόπο, να πληρώσουμε τα λάθη και τις αυθαιρεσίες τους. Και δυστυχώς, κανείς δεν εγγυάται ότι τα προβλήματα του παρελθόντος θα εξαλειφτούν, αλλά π'ισω από τα σκληρά νέα μέτρα αιωρείται η σκιά της αβεβαιότητας και του φόβου που στοχεύει στο να μας τρομοκρατεί και να μας κάνει εθελόδουλους και σκλάβους ενός συστήματος που έχουν φτιάξει οι λίγοι για την πάρτη τους και στο οποίο η ισότητα, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και εν τέλει η ανθρωπιά δεν έχει καμία θέση. Καιρός είναι να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά, κάτι που θα γίνει μόνο με εγρήγορση, ευσυνειδησία και αποφασιστικότητα από όλους μας.
Η επιείκεια τελείωσε. Σειρά έχει η δράση.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Konstantinos E60 (04-03-10), NickE60 (03-03-10)
ώρες έχω την τάση να θέλω να μείνω εδώ στην Κύπρο αλλά δεν γίνεται... πρέπει να ξεκινήσω την ζωή μου απο την αρχή χωρίς κανένα εφόδιο όπως έκανε ο πατέρας μου. Παιδί μεταναστών, μεγάλωσε αδελφή και έθρεψε οικογένεια απο 11 χρονών. Τώρα, αυτά τα λίγα που έχτισε καλούμαι να τα αναλάβω εγώ και αν γίνεται να τα μεγαλώσω. Αν τα αφήσω ξεκινάω πάλι απο την αρχή? Αλλά αν επιστρέψω θα δίνω 45% φόρο, 21% ΦΠΑ (που αξίζει να το κλέψεις ακόμα πιο πολύ γιατί αν γινόταν 10% δεν θα άξιζε να το κλέψεις και όλοι θα το απέδιδαν), θα βάζω 70 euro βενζίνη για μια βραδινή με το fans, και αθ κινδυνεύουμε απο τους οποιουσδίποτε να χαρακτηριστούμε εύποροι επειδή έχουμε BMW.
Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της κρίσης... ουτε κάν ξέρω τι σημαίνει αυτό... έρχεται και η τρίτη λένε... η ταν η επι τας
NickE60 (04-03-10)
Είσαι νέος και έχεις όλα τα εφόδια. Μην κάνεις καμιά μλκια......! Μακριά!!!!! εκτός αν είσαι 1000% σίγουρος για το τι πας να κάνεις... (μπορείς να μεταφέρεις την έδρα στην Κύπρο? αν γίνεται κάντο)
Όσο για την τρίτη φάση..... πιστεύω θα έχει και "γνωριμίες" πρόσωπο με πρόσωπο!!!![]()
stratos (04-03-10)