Z4M ηταν αυτο που εσπασε Νικο.
Z4M ηταν αυτο που εσπασε Νικο.
M3 CSL
Θερμοκρασία όντως ανέβαζε και το δικό μου
αντε γεια...
Στα Ε46 Μ3, η φτερωτη του ψυγειου κινειται μεσω ενος φυγοκεντρικου συμπλεκτη που με τον καιρο αρχιζει και πατιναρει περισσοτερο, με αποτελεσμα λιγοτερες στροφες φτερωτης οποτε και λιγοτερος αερας μεσα απο τα ψυγεια, και αυτο, ιδιως τις ζεστες μερες το καλοκαιρι προκαλει υπερθερμανση, καθως το συστημα ψυξης, οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Χριστοφορος, ειναι ανεπαρκες για αυτο το αυτοκινητο σε συνθηκες υψηλων θερμοκρασιων.
Η αλλαγη του με ενα 'σκληροτερο' εχει ως αποτελεσμα να γυρναει πιο γρηγορα η φτερωτη και να υπαρχει μεγαλυτερη ροη αερα μεσα απο τα ψυγεια.
Εγω ηταν απο τις πρωτες αλλαγες που εκανα οταν πηρα το Μ3.
Το ειχα παρει απο την active
https://store.activeautowerke.com/e3...g-m3s-p69.aspx
Πιστευω οτι βοηθα αρκετα τις ζεστες μερες σε συνδυασμο με χαμηλες ταχυτητες
BILL007 (04-08-13), chief (03-08-13), Leonidas_E39 (04-08-13), nikos1400 (04-08-13), saulm3 (04-08-13), steliosm46 (04-08-13), ΔημήτρηςΜ3 (04-08-13)
Δεν νομιζω να ειναι θεμα fan ή fan clutch Δημητρη.
Ειναι θεμα καθαρα μειωμενης ικανοτητας ψυξης, ακομη και σε ψηλες ταχυτητες και οταν ειναι ζεστή μερα, ωστε να κατεβει η θερμοκρασια του μοτερ που προερχεται απο την αυξημενη θερμοκρασια λαδιου.
Τα Μ3 ειναι ανικανα να πιεστουν σε συνθηκες πιστας σε μερα υπαρχει ζέστη.
Η ανικανοτητα τους σε συγκριση με αλλα σπορ αμαξια και σε τετοιτες συνθηκες ειναι ειναι για κλαματα.
Εχω γνωρισει πολλα παιδια στη πιστα και ΟΛΟΙ εχουν το ιδιο προβλημα τους καλοκαιρινους μηνες. Το εχουμε συζητησει, εχουμε ανταλαξει αποψεις και εκει καταληξαμε. Οσοι το παραβλεψαν (οπως εγω) πηγαν για φλατζα.
Σε δοκιμες που καναμε με water spray στο oil cooler κρατηθηκε η θερμοκρασια λαδιου σε πιο χαμηλα επιπεδα και ετσι το συστημα ψυξης μπορουσε και δουλευε.
M3 CSL
Χριστοφορε η HPF (God bless her) ειχε κατασκευασει ενα καλυτερο ψυγειο λαδιου και με καλυτερη ψυξη, γιατι ειχαν αντιμετωπισει αυτο ακριβως το προβλημα. Πιστευω οτι θα ηταν μια πολυ καλη λυση (αν και ακριβη λυση για ενα ψυγειο λαδιου αλλα η HPF ηταν γενικα ακριβη αλλα και ποιοτικη)
https://www.horsepowerfreaks.com/par...s/E46_M3/17109
BILL007 (04-08-13)
Ειχα δοκιμασει ψυγειο Mishimoto και ηταν χειροτερο απο OEM (αν και ενας φιλος με Ε30 και S52 ελυσε το προβλημα).
Φυσικα αλλο HPF και αλλο Mishimoto.
M3 CSL
Το ψυγειο λαδιου ειναι το προβλημα νομιζω Δημητρη.
Ειχαμε κανει δυο πειραματα που δουλεψαν κατα καποιο τροπο χωρις να βγαλουμε και ασφαλες συμπερασματα αν και τα πειραματα πετυχαν.
Το ενα ηταν να γυρισουμε το νερο απ τους καθαριστηρες με μπεκ στο ψυγειο λαδιου.
Και το αλλο να αναψουμε καλοριφερ μεσα στο καλοκαιρι, να υπαρχει μεγαλυτερη ποσοτητα στο κυκλομα , για να κανει μεγαλυτερο κυκλο το νερο κατα τη ψυξη και να προλαμβαινει να κρυωσει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη chief : 04-08-13 στις 01:27
M3 CSL
Ποσα κμ είχε το ζ4; Αγορασμενο καινούριο ;
BILL007 (04-08-13)
Γιατι ρωτας ντουτ ; Σκεφτεσε να το αγορασεις ;
Θες να μαθουμε αν πριν πεντε χρονια ο αγγλος που το ειχε τι λαδι εβαζε μεσα να ξεκινησουμε τα κλασικα ποιηματα που μας εμαθε η BMW με το Castrol 10-60 ?
M3 CSL