Το γεγονός οτι ορισμένοι φοροφυγάδες επαγγελματίες, δήλωναν αστεία εισοδήματα, δεν σημαίνει ότι τα τεκμήρια είναι σωστά. ( Εκτός αυτού δεν είναι και δίκαια αφού τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τους μισθωτούς και συνταξιούχους !)
Τα πραγματικά εισοδήματα αυτών των επαγγελματιών είναι πολλαπλάσια και εξακολουθούν να παραμένουν αφορολόγητα.
Λόγω της απούσιας φορολογικών ελέγχων, θεωρούμε επιτυχία την ελάχιστη αύξηση των εσόδων που προκαλούν τα τεκμήρια, έστω και άν αυτά καταστρέφουν οικονομικά για παράδειγμα ένα μικροσυνταξιούχο !
Κάτι δηλαδή αντίστοιχο με την φορολόγηση του πετρελαίου. Επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε την λαθραία πώληση καυσιμων, εξομοιώνουμε τις τιμές και καθαρίσαμε !!
![]()
bill_m3 (13-03-12), Panos 316T (13-03-12), VanVIC (13-03-12)
η επιβολή των τεκμηρίων, δεν έχει καμμία σχέση με την πάταξη της φοροδιαφυγής. είναι ξεκάθαρη κίνηση, για την είσπραξη προστίμων, και μόνο. εδώ ακούσαμε για φόρο ακινησίας έλεος...
αν ήθελε το κρατος, να γίνει πάταξη της φοροδιαφυγής, θα έπρεπε να δουλεψει και λίγο, πράγμα το οποίο είναι λιγάκι δύσκολο απο τους ρεμπεσκέδες που υπάρχουν.
είχα ένα δικαστήριο σήμερα, και είμουν μπροστά σε μια υπόθεση πρίν απο μένα.
ήταν δυο τύποι, που μαλώνανε για μια αγορά ενός μηχανήματος...και καλά, ότι ο ένας παρέδωσε λάθος μηχάνημα στον άλλο, πίπες εν ολίγης, μιάς και το μηχάνημα δούλευε επί 4 μήνες συνεχόμενα απ'ότι αποδείχθει στην συνέχεια. ο τύπος δεν έχει να το πληρώσει απλά...τες πα.
σε κάποια φάση τον ρωτά η δικαστής. πόσο κόστισε το μηχάνημα? 195.000 απαντάει αυτός.
μισό του λέει η δικαστής. εδώ γιατί γράφεται 260? και απαντάει ο βλάχος το γιουρούκι μπροστά στην δικαστή, αυτό ήταν με υπερτιμολόγηση.
και γιατί κάνατε υπερτιμολόγηση τον ρωτάει ξανά...και ξαναλέει το άλλο το γιουρούκι ο ηλίθιος που μου έχει και μαγαζί. για να πάρω περισότερα χρήματα απο την επιδότηση.
μα την παναγία σας μιλάω παιδιά, δεν πίστευα αυτά που άκουγα. τες πα. πείτε μου εσείς, σε ένα άλλο κράτος, τι θα γινότανε...ρωτάω, γιατί σε εμάς, πέρασε στο ντούκου τελείως.
και μου λέτε μετά για πάταξη φοροδιαφυγής???κανονικά αύριο, θα έπρεπε το σδοε, να είναι στα μαγαζιά και των δυό.
sympether with chiefτης
Δίκιο έχεις Θωμα. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι τα τεκμήρια είναι η λύση γιά τη φοροδιαφυγή, ένα προσωρινό - μεταβατικό μέτρο είναι γιά να αυξήσει τα έσοδα μέχρι να χτιστεί σωστό φορολογικό σύστημα και αποδοτικός φοροεισπρακτικός - ελεγκτικός μηχανισμός. Και ο Αντώνης δίκιο έχει που διαμαρτύρεται γιά τα τεκμήρια. Πρέπει όμως να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και τι χρονικά περιθώρια υπήρχαν γιά να εισπραχτούν τα ποσά που ζήταγαν οι τροϊκανοί. Ας είχαμε κράτος όλα τα προηγούμενα χρόνια και ας τα είχαμε λύσει αυτά τα απλά. Δεν το κάναμε και τα αποτελέσματα είναι γνωστα΄σε όλους.
Τα τεκμήρια θεσπίστηκαν πρόχειρα, οριζόντια σε όλους τους κλάδους φορολογουμένων και φυσικά άλλους έπιασαν και άλλους όχι. Τους προσχωρημένους ασφαλώς δεν τους έπιασαν. Και από όσους έπιασαν το τι θα εισπράξουν τελικά, είναι μιά άλλη ιστορία. Το μόνο που υποστηρίζω εγώ τουλάχιστον είναι ότι με τα δεδομένα που είχαμε όταν μπήκαν, σωστά μπήκαν. Εύχομαι να αντικατασταθούν γρήγορα με άλλο σύστημα, στα πρότυπα των ευρωπαικών ή του αμερικάνικου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 13-03-12 στις 18:29
ναι οκ...απλά όπως παρουσιάζεται το άρθρο, είναι σα να λέει ότι τα τεκμήρια δούλεψαν σωστά, έτσι ώστε να πιασουν τους φοροφυγάδες, με τελείως γελοία αποτελέσματα.
κατ'εμέ, σωστή αντιμετώπιση είναι. αντί για πρόστιμο, δήμευση περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται, και συνεχόμενος έλεγχος παντού. απο την δική μας πλευρά, να ζητάμε απόδειξη για τα πάντα. όσο σπαστικοί και αν γινόμαστε μ'αυτό. και το λέω αυτό, γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε ο νούμερο ένα λόγος για να φοροδιαφεύγουν οι υπόλοιποι. όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο καπνός είναι ο φοροφυγάς, και η φωτιά είμαστε εμείς, που κάνουμε και καλά τους κυμπάρηδες με το να μην ζητάμε απόδειξη...
έχει πλάκα πάντως σε κάποια βενζινάδικα, που πολύ ευγενικά ρωτάνε. θέλετε απόδειξη???βρε άντε τράβα γ@μήσου και κόψτην παλιογ@μημένε.
sympether with chiefτης
τεκμήριο αυτοκινήτου, 14.000. έχουμε και λέμε...3000 για καύσιμα. 1100 σήμα. 1500 στα συνεργεία. 1000 ασφάλεια. βάλε και άλλο 1 χιλιάρικο, δεξιά και αριστερά που σίγουρα τρώει. 7.000 σύνολο. μέχρι τα 14, είναι άλλο τόσο. αν βάλεις και το αρχικό τεκμήριο χωρίς την παλαιότητα, μιλάμε για το 1/3...
πάει αυτό, και πάμε στο άλλο το ωραίο. τεκμήριο τέκνου, 5000...και πείτε μου εσείς οι μπαμπάδες τώρα, αν τα τέκνα μας, θέλουν μόνο 5000 τον χρόνο. η δικιά μου πάντως που ακόμα δεν βγήκε απ'το αυγό της, σίγουρα θέλει παραπάνω.
οι άνθρωποι είναι μαλάκες ρε. απλά τι έγινε. σήκωσαν όλοι τις δηλώσεις τους για να μην πληρωσουν κάποιο πρόστιμο, και κάτι έγινε.
sympether with chiefτης
οι κομμωτες πεινανε (αυτος με το Μ3 το πουλησε ή το εχει ακομα? χαχαχα), τα μπαρ επισης, υδραυλικοι, τεχνικοι κλπ με ενα χιλιαρικο το μηνα, οδοντιατροι 2 χιλιαρικα το μηνα!!
χαχαχα ειναι προκλητικα ρε παιδια.
για να μη λεμε μονο για τους δημοσιους, υπαρχει και αλλου μεγαλη κλεψια.