Σελίδα 80 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 3070787980818290 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 791 έως 800 από 994

Θέμα: Επικαιροτητα - Προβληματισμοι ...4

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο stefm5 Εμφάνιση μηνυμάτων
    να εκφράσω και μια απορία...(ρητορική)

γιατί δε θα έχουμε πετρέλαιο; το κράτος εισάγει πετρέλαιο;
    μήπως ο βαρδινογιάννης δε θα έχει λεφτά να το φέρει;
    πίπες
    ο λόγος που τα λένε είναι γιατί αν δεν πάρουν το δανεικό χρήμα,δε θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις ρεμούλες τους και θα μας πανε στη δραχμή, ακριβώς για να κάνουν αυτό.

το πιό πιθανό σενάριο είναι να μην έχουμε λεφτά να αγοράσουμε πετρέλαιο παρά να μην υπάρχει
    φιλε μου εκει που πας να το πιασεις σωστα μου το χαλας.

πετρελαιο δεν θα εχει επειδη θα ειναι ακριβο, το νομισμα φθηνο και κανεις δεν θα θελει να παρει δραχμες αφου δεν θα εχει να αγορασει κατι απο την ελλαδα, ουτε θα θελει να τις κρατησει αφου συνεχως θα χανουν αξια.

οταν το ευρω θα εχει ενα χιλιαρικο, η τιμη του λιτρου θα παει σε σημερινα 5 ευρω.
    ποιος θα αγορασει τοσο ακριβο καυσιμο?
    ποιος θα του κανει τοσο συναλλαγμα οταν θα εχουν κλεισει ολες οι στροφιγγες του δανειμου διεθνως?

η δραχμη θα μας συνεφερε αν ειχαμε μεινει εκτος.
    τωρα και ετσι οπως γιναμε τα τελευταια 10 χρονια πως θα βγει?

μας λενε οτι η δραχμη επειδη θα γινει υποτιμηση θα μας καταστησει ανταγωνιστικους.
    αυτο ειναι αληθεια μονο για την πρωτογενη παραγωγη μας.
    και τον τουρισμο πρωτα απ΄ολα, που βασιζεται στην παροχη υπηρεσιας.

ποσο ομως αντιπροσωπευουν αυτοι οι κλαδοι σαν ποσοστο του αεπ?

ολα τα υπολοιπα θα καταποντιστουν, διοτι οτι εχει να κανει με εισαγωγη πρωτης υλης απο πετρελαιο μεχρι χαρτι θα ακριβυνει σε απαγορετικο βαθμο.
    αρα πως θα γινουμε ανταγωνιστικοι με ακριβες πρωτες υλες?

κι εγω μια πτυχη φωτιζω, δεν βλεπω ουτε ξερω το θεμα συνολικα, αλλα με αυτα που εχω διαβασει, δεν θεωρω τη σταση πληρωμων και την επιστροφη στη δραχμη (που αναποφευκτα θα ακολουθησει), ως καλη ιδεα την παρουσα χρονικη στιγμη.
    μπορει να κανω λαθος, αλλα με το οποιο μυαλο και κριτικη ικανοτητα εχω, δεν εχω ακουσει απο την αλλη πλευρα καποια αξιοπιστα και εφαρμοσιμα επειχειρηματα της αλλης εναλλακτικης.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιά 3 λόγους δεν θα έχουμε πετρέλαιο Στέφανε. Πρώτον δεν θα δουλεύει η Τράπεζα να κάνει το διακανονισμό της εισαγωγής, δεύτερον δεν θα λειτουργούν τα τελωνεία (λόγω απεργίας διαρκείας των απλήρωτων υπαλληλων) γιά να εισπράξουν το φορο και τρίτον και βασικότερο ο Βαδινογιάννης δεν θα εδώ να το δει αυτό το έργο.
    εδώ έχουμε ένα παίγνιο πάνο
    καμία κερδοφόρα επιχείρηση δεν πρόκειται να φύγει και σίγουρα υπάρχουν τράπεζες που θα δουλεύουν.
    όσο για τις απεργίες έχεις δίκιο αλλά είμαστε συνηθισμένοι
    δε μιλάμε για έξοδο από το ευρώ...η δραχμή είναι καταστροφή αλλά ας μην το συγχέουμε

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο Σύνταγμα όμως δεν θα είναι οι φανατικοί.

Θα είναι ο ελληνικός λαός, του οποίου το συμφέρον οφείλει να προασπίζει ο Βενιζέλος και ο κάθε Βενιζέλος και μόνο αυτό δεν κάνει.
    Και γι'αυτό θα είχε την αντιμετώπιση που του αξίζει, όχι γιατί έχει να κάνει με φανατικούς αλλά γιατί ο ίδιος διαπράττει εθνική προδοσία την οποία μάλιστα υπερασπίζεται με σθένος.
    εκτος απο οσους πραγματικα πονανε, που αμφιβαλω ποσοι απο αυτους θα πανε κατω, οι υπολοιποι θα ειναι οι καλοπληρωμενοι συνδικαλες αρχιτεμπεληδες κλεφτες του παμε της γενοπ κλπ, αυτοι που χειροκροταγαν τον εφραιμ, οι κομματικοι νεολαιοι που βλεπουν να χανεται η ευκαιρια τους να εισχωρησουν στο κομματικο κρατος, οι ταξιτζηδες που θελουν να συνεχισει το καθεστως μαυρης αγορας αδειων, οι φαρμακοποιοι και συμβολαιογραφοι που θελουν να εχουν τα παιδια τους κληρονομικο δικαιωμα και αλλοι τετοιοι πολλοι, οπως και οι αναρχικοι που οπου βλεπουν φως μπαινουν.

ασε ρε αρη, με τον αγανακτισμενο λαο, αφου το 90% ειναι λαμογια που δεν θελουν να αλλαξει τιποτα.
    απλα να συνεχισει το φαγοποτι δανεικων...

4. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

BILL007 (12-02-12), PANOS-E60 (12-02-12), Stamatis (12-02-12), Thomelef (12-02-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φιλε μου εκει που πας να το πασεις σωστα μου το χαλας.

πετρελαιο δεν θα εχει επειδη θα ειναι ακριβο, το νομισμα φθηνο και κανεις δεν θα θελει να παρει δραχμες αφου δεν θα εχει να αγορασει κατι απο την ελλαδα, ουτε θα θελει να τις κρατησει αφου συνεχως θα χανουν αξια.

οταν το ευρω θα εχει ενα χιλιαρικο, η τιμη του λιτρου θα παει σε σημερινα 5 ευρω.
    ποιος θα αγορασει τοσο ακριβο καυσιμο?
    ποιος θα του κανει τοσο συναλλαγμα οταν θα εχουν κλεισει ολες οι στροφιγγες του δανειμου διεθνως?

η δραχμη θα μας συνεφερε αν ειχαμε μεινει εκτος.
    τωρα και ετσι οπως γιναμε τα τελευταια 10 χρονια πως θα βγει?

μας λενε οτι η δραχμη επειδη θα γινει υποτιμηση θα μας καταστησει ανταγωνιστικους.
    αυτο ειναι αληθεια μονο για την πρωτογενη παραγωγη μας.
    και τον τουρισμο πρωτα απ΄ολα, που βασιζεται στην παροχη υπηρεσιας.

ποσο ομως αντιπροσωπευουν αυτοι οι κλαδοι σαν ποσοστο του αεπ?

ολα τα υπολοιπα θα καταποντιστουν, διοτι οτι εχει να κανει με εισαγωγη πρωτης υλης απο πετρελαιο μεχρι χαρτι θα ακριβυνει σε απαγορετικο βαθμο.
    αρα πως θα γινουμε ανταγωνιστικοι με ακριβες πρωτες υλες?

κι εγω μια πτυχη φωτιζω, δεν βλεπω ουτε ξερω το θεμα συνολικα, αλλα με αυτα που εχω διαβασει, δεν θεωρω τη σταση πληρωμων και την επιστροφη στη δραχμη (που αναποφευκτα θα ακολουθησει), ως καλη ιδεα την παρουσα χρονικη στιγμη.
    μπορει να κανω λαθος, αλλα με το οποιο μυαλο και κριτικη ικανοτητα εχω, δεν εχω ακουσει απο την αλλη πλευρα καποια αξιοπιστα και εφαρμοσιμα επειχειρηματα της αλλης εναλλακτικης.
    στάθη όπως έχω ξαναπεί δε μιλάω για δραχμή, μιλάω για ευρώ
    δεν υπάρχει αναπόφευκτο επιστροφής στη δραχμή...αυτό είναι το τρικ για εκφοβισμό.
    αυτοί που θέλουν τη δραχμή είναι οι ίδιοι που την καταγγέλουν.
    αν δε σταματήσει ο δανεισμός δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν...

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

εδώ έχουμε ένα παίγνιο πάνο
    καμία κερδοφόρα επιχείρηση δεν πρόκειται να φύγει και σίγουρα υπάρχουν τράπεζες που θα δουλεύουν.
    όσο για τις απεργίες έχεις δίκιο αλλά είμαστε συνηθισμένοι
    δε μιλάμε για έξοδο από το ευρώ...η δραχμή είναι καταστροφή αλλά ας μην το συγχέουμε
    κανένα παίγνιο Στέφανε. Οι εισηγμένες επιχειρήσεις΄έχουν χάσει τα 9/10 της αξίας τους και οι προοπτικές κερδοφορίας τους στο μέλλον είναι μηδαμινές. Χαλαρά τα βροντάνε και πάνε στο Σαμονί γιά σάουνα ... και ψάχνουμε να δούμε από που θα πληρωθούμε μετά, όσοι δουλεύουμε γιά αυτούς τους μεγιστάνες ή όσοι καταναλώνουνε πετρέλαιο π.χ. ..... Τρέχα να κρατικοποιήσεις μετά ότι παρατήσουν και άντε να πληρώνεις και τον κόσμο που δουλεύει εκεί ...
    Η δε στάση πληρωμών εντός ευρώ, οδηγει με απόλυτη βεβαιότητα εκτός ευρώ.

7. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

BILL007 (12-02-12), Stathis (12-02-12)

Rides
    2

Προεπιλογή

στάθη όπως έχω ξαναπεί δε μιλάω για δραχμή, μιλάω για ευρώ
    δεν υπάρχει αναπόφευκτο επιστροφής στη δραχμή...αυτό είναι το τρικ για εκφοβισμό.
    αυτοί που θέλουν τη δραχμή είναι οι ίδιοι που την καταγγέλουν.
    αν δε σταματήσει ο δανεισμός δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν...
    σαφως σε περιπτωση στασης πληρωμων και παραμονης στο ευρω οι ιδιωτικες επιχειρησεις με ιδια κεφαλαια θα κανουν εισαγωγες.
    ομως ειναι επισης σαφες οτι ο δανεισμος τους θα καταστει προβληματικος.
    και απ οσο ξερουμε ολες με αυτον τον τροπο λειτουργουν. αρα...

ομως η σταση αυτη θα σημανει αργα ή γρηγορα (το αργα προσωπικα το τοποθετω σε διαστημα 2-3 μηνων), οπως ειπε και ο πρωθυπουργος, εξοδο απο το ευρω.
    τα πεντε δισ. ευρω ελλειμα ωστε να λειτουργει το κρατος και οτι αυτο επιδοτει (υγεια, παιδεια, συνταξεις, δημ. υπαλληλοι), θα καταστησουν το συστημα μη βιωσιμο απο την πρωτη στιγμη.
    ετσι οι επιλογες θα ειναι ή κλεισιμο και περικοπη σε οτι περισσευει (σχολεια νοσοκομεια, συνταξεις, μισθοι δημοσιου κλπ), ή κοπη εθνικου νομισματος.

δεν βλεπω καποιο αλλο σεναριο, εκτος αν ο χαρδαβελας βρει ουρανιο και περτελαιο και κονομησουμε...

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    κανένα παίγνιο Στέφανε. Οι εισηγμένες επιχειρήσεις΄έχουν χάσει τα 9/10 της αξίας τους και οι προοπτικές κερδοφορίας τους στο μέλλον είναι μηδαμινές. Χαλαρά τα βροντάνε και πάνε στο Σαμονί γιά σάουνα ... και ψάχνουμε να δούμε από που θα πληρωθούμε μετά, όσοι δουλεύουμε γιά αυτούς τους μεγιστάνες ή όσοι καταναλώνουνε πετρέλαιο π.χ. ..... Τρέχα να κρατικοποιήσεις μετά ότι παρατήσουν και άντε να πληρώνεις και τον κόσμο που δουλεύει εκεί ...
    Η δε στάση πληρωμών εντός ευρώ, οδηγει με απόλυτη βεβαιότητα εκτός ευρώ.
    η στάση πληρωμών εντός ευρώ οδηγεί με απόλυτη βεβαιότητα στην αναθεώρηση της πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.
    ελλάδα εκτός ευρώ σημαίνει το τέλος της ε.ε με συνοπτικές διαδικασίες γι αυτό και δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο

Rides
    1

Προεπιλογή

εκτος απο οσους πραγματικα πονανε, που αμφιβαλω ποσοι απο αυτους θα πανε κατω, οι υπολοιποι θα ειναι οι καλοπληρωμενοι συνδικαλες αρχιτεμπεληδες κλεφτες του παμε της γενοπ κλπ, αυτοι που χειροκροταγαν τον εφραιμ, οι κομματικοι νεολαιοι που βλεπουν να χανεται η ευκαιρια τους να εισχωρησουν στο κομματικο κρατος, οι ταξιτζηδες που θελουν να συνεχισει το καθεστως μαυρης αγορας αδειων, οι φαρμακοποιοι και συμβολαιογραφοι που θελουν να εχουν τα παιδια τους κληρονομικο δικαιωμα και αλλοι τετοιοι πολλοι, οπως και οι αναρχικοι που οπου βλεπουν φως μπαινουν.

ασε ρε αρη, με τον αγανακτισμενο λαο, αφου το 90% ειναι λαμογια που δεν θελουν να αλλαξει τιποτα.
    απλα να συνεχισει το φαγοποτι δανεικων...
    Αν αυτό νομίζεις για τον ελληνικό λαό Στάθη, εγώ διαφωνώ κάθετα.
    Λαμόγια υπάρχουν πολλά, όπως σε όλο τον πλανήτη, αυτό όμως δεν δικαιολογεί επουδενί τα νέα μέτρα που καταδικάζουν πάνω απ'όλα τους φτωχούς και τους αδύναμους, τους απλούς μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι τα λαμόγια που λες.

Η πλειοψηφία αυτών που θα είναι στο Σύνταγμα, ιδίως σήμερα, θα είναι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι της πείνας και γενικά όλος ο ελληνικός λαός που εδώ και 2 χρόνια έχει υποστεί τα πάνδεινα από τους κυβερνητικούς προδότες.

Οι βολεμένοι κάθονται σπίτι και απλά επικρίνουν.

Οι υπόλοιποι αγωνίζονται και δείχνουν εμπράκτως την αντίθεσή τους, ακόμα και αν δίπλα τους υπάρχουν (που θα υπάρχουν) και τα λαμόγια που λες.
    Ο καθένας εκφράζει τον εαυτό του, ούτε τη ΓΣΕΕ, ούτε την ΑΔΕΔΥ, ούτε κανέναν άλλο, παρά μόνο το δίκιο του και η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο Έλληνας είναι κατάφωρα άδικη και επικίνδυνη.
    Όλα τ'άλλα είναι δικαιολογίες και μηδενισμοί.

Και κάτι ακόμα.
    Θέλουν τον λαό υπόδουλο.
    Ξεχνούν όμως πως ο δούλος δεν έχει τίποτα να χάσει...παρά μόνο την αλυσίδα του.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

η στάση πληρωμών εντός ευρώ οδηγεί με απόλυτη βεβαιότητα στην αναθεώρηση της πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει.
    ελλάδα εκτός ευρώ σημαίνει το τέλος της ε.ε με συνοπτικές διαδικασίες γι αυτό και δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο
    Αν πίστευα μέσα μου ότι όλο το δίκιο είναι με το μέρος μας, τότε θα υπερασπιζόμουνα τον εκβιασμό αυτό μέχρις εσχάτων. Το χουμε όμως το δίκιο ? Πάλι μας κοροιδέψανε οι κουτόφραγκοι ? Με το ζόρι μας βάλανε στο ευρώ ? Με το ζόρι να πουλάνε τα πενβέ τους ? Τα φάγαμε ή δεν τα φάγαμε τα δανεικά τους ? Και λοιπά και λοιπά ...

Είμαι υπέρ μιάς καλύτερης διαπραγμάτευσης η οποία θα είχε ασφαλώς επιτευχθεί αν δεν τους είχαμε φλομώσει στα ψέματα από το 2009. Ο εκβιασμός "θα σας πάρουμε μαζί μας" είναι απαράδεκτος κατά τη γνώμη μου. Και στο φινάλε, αν τους πάρουμε μαζί μας, οι γερμανοί θα χάσουν το παντεσπάνι τους, τίποτα παραπάνω. Ενώ εμείς θα πάμε στο ¨"λατερνα, φτώχεια και φιλότιμο".

12. The Following 2 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

330Ci (12-02-12), Stathis (12-02-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

ομως η σταση αυτη θα σημανει αργα ή γρηγορα (το αργα προσωπικα το τοποθετω σε διαστημα 2-3 μηνων), οπως ειπε και ο πρωθυπουργος, εξοδο απο το ευρω.
    τα πεντε δισ. ευρω ελλειμα ωστε να λειτουργει το κρατος και οτι αυτο επιδοτει (υγεια, παιδεια, συνταξεις, δημ. υπαλληλοι), θα καταστησουν το συστημα μη βιωσιμο απο την πρωτη στιγμη.
    ετσι οι επιλογες θα ειναι ή κλεισιμο και περικοπη σε οτι περισσευει (σχολεια νοσοκομεια, συνταξεις, μισθοι δημοσιου κλπ), ή κοπη εθνικου νομισματος.
    σωστά είναι αυτά.
    ο στόχος υποτίθεται είναι να μηδενιστεί το έλλειμμα, να σταματήσει ο δανεισμός.
    προσωπική μου άποψη, με το υπαρχον πολιτικό προσωπικό, είναι ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος...αρκεί να μην θελήσουμε να αυτοκτονήσουμε και βγούμε εκτός ευρώπης, κάτι που η ευρώπη θα προσπαθήσει να το αποτρέψει

Σελίδα 80 από 100 ΠρώτηΠρώτη ... 3070787980818290 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP