Σελίδα 8 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 255

Θέμα: εκτακτη εισφορα στα ακινητα

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Βρε σεις, τι τρομολαγνεία είναι αυτή? Τι ευφάνταστα σενάρια?

Προσγειωθέιτε όλοι στην πραγματικότητα και σταματήστε να ανησυχείτε: Θυμηθείτε πως κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης βρίσκονται μυστικά οπλα των ΕΛ/Ελοχίμ με τα οποία θα πάμε όλοι οι Έλληνες (πλην Πάγκαλου που δε χωράει και Μάκη Ψωμιάδη που κρύβεται) στη Γη της Επαγγελίας στο Σείριο!

P.S.1 Στο Σείριο υπάρχει φαγητό για όλους. Οι φτωχοί όμως θα περιοριστούν σε Texas Burger στα Goody's ενώ οι πλούσιοι στον μπουφέ του Autogrill.

P.S.2 Υπάρχει και Jumbo για τα παιδιά.

P.S.3 Μάγειρας θα είναι ο Σεφ Βενιζέλος, γκαρσόνι ο Κουτρουμάνης ενώ την ζωντανή ηχητική απόλαυση θα μας την προσφέρουν η Παπαρήγα και η Κόκκινη Κομπανία.

P.S.4 Κάθε τρίτη βράδυ έχει 2 έργα σεξ κι ένα καράτε. Η πρώτη προβολή περιλαμβάνει τα έργα "Επιστροφή στη χώρα του Πρωκτέ", ένα νοσταλγικό μιούζικαλ για την Ελλάδα του 2011 που αφήσαμε πίσω και "Anal-γησία", μια δραματική ταινία για έναν φτωχό πλην τίμιο βιοπαλαιστή που αναζητούσε ασφαλιστική κάλυψη για το Z4 35 DCT του.

P.S.5 Ζητώ συγνώμη που σας σκίζω το thread αλλά είναι πολύ νωρίς στην εβδομάδα για να κόψω φλέβες!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 12-09-11 στις 12:18

2. The Following 11 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Andreas_E92 (12-09-11), fanisk (12-09-11), hades7 (12-09-11), Konstantinos E60 (13-09-11), Kostas_1 (12-09-11), Leonidas_E39 (12-09-11), Monsta (12-09-11), nikos1400 (12-09-11), Ptboul (12-09-11), Stathis (12-09-11), Thomelef (14-09-11)

Rides
    2

Προεπιλογή

φανη αυτη τη φορα θα πιασουν τοπο, διοτι χωρις αυτα τα 2 δισ. θα ειχαμε ασχημα ξεμπερδεματα.
    διαβασε και θα καταλαβεις.
    αρα τοπο πιανουν, διοτι αποφευγουμε -προς το παρον- τα χειροτερα.
    και μη μου πει κανεις τι θα γινει σε ενα χρονο, διοτι ως λαος αυτο ειναι το τελευταιο που παντα μας ενοιαζε.
    παντα κυριαρχουσε -και κυριαρχει- το "βλεποντας και κανοντας", "εχει ο θεος"...

επισης εσυ λογω ηλικιας δεν εχεις ακομα αλλες υποχρεωσεις, οποτε μπαζεις ελευθερα και καλα κανεις.
    απο μενα εχεις το ελευθερο (οχι οτι το χρειαζεσαι, αλλα το εχεις anyway).

δεν θελω ομως να ακουω απο ανθρωπους που εχουνε παιδια και σπιτια να συντηρησουνε, τετοιου ειδους "κλαψίματα"...

δηλαδη δεν μπορουμε να λεμε οτι προγραμματιζω να χωσω 2-3 χιλιαρικα για να τουμπανιασω το ηδη τουμπανο, αλλα δεν θελω να δωσω το εκτακτο μπας και σωθουμε...

ενα τρακ ντεϊ στις σερρες κοστιζει χωρις λαστιχα ή αλλες ζημιες πανω απο 1000ρικο.
    με λαστιχα ή αλλες πολυτελειες ξεφευγεις.

ας μην παμε ρε παιδια.
    ας κοψουμε λιγη καλοπεραση.
    δεν θα παθουμε τιποτα.

ουτως ή αλλως ολα αυτα ειναι αχρηστα, σας το λεω εγω αυτο που εχω υπερβαλει στα παντα.
    ειναι αχρηστα, δεν εχουν καμια ουσιαστικη σημασια.

4. The Following 7 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

bill_m3 (12-09-11), Konstantinos E60 (13-09-11), Kostas_1 (12-09-11), merlin (12-09-11), PANOS-E60 (12-09-11), Stamatis (12-09-11), Z4 DCT (12-09-11)

Περιοχή
    Νεο Ηράκλειο-Μεταμορφωση
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
    φανη αυτη τη φορα θα πιασουν τοπο, διοτι χωρις αυτα τα 2 δισ. θα ειχαμε ασχημα ξεμπερδεματα.
    και μη μου πει κανεις τι θα γινει σε ενα χρονο, διοτι ως λαος αυτο ειναι το τελευταιο που παντα μας ενοιαζε.

επισης εσυ λογω ηλικιας δεν εχεις ακομα αλλες υποχρεωσεις, οποτε μπαζεις ελευθερα και καλα κανεις.

δεν θελω ομως να ακουω απο ανθρωπους που εχουνε παιδια και σπιτια να συντηρησουνε, τετοιου ειδους "κλαψίματα"...

δηλαδη δεν μπορουμε να λεμε οτι προγραμματιζω να χωσω 2-3 χιλιαρικα για να τουμπανιασω το ηδη τουμπανο, αλλα δεν θελω να δωσω το εκτακτο μπας και σωθουμε...

ενα τρακ ντεϊ στις σερρες κοστιζει χωρις λαστιχα ή αλλες ζημιες πανω απο 1000ρικο.

ας μην παμε ρε παιδια.
    δεν θα παθουμε τιποτα.

ουτως ή αλλως ολα αυτα ειναι αχρηστα, σας το λεω εγω αυτο που εχω υπερβαλει στα παντα.
    Σταθη εχω συμφωνησει αρκετες φορες μαζι σου αλλα το παραπανω ποστ δεν μπορω να το δεχτω 100%.

Δεν θα μου πει κανενας καρεκλοκενταυρος ...στης που εχει 10 παρατρεχαμενους διπλα του και τους πληρωνει ο λαος το που θα χαλασω τα λεφτα μου,τα εχω βγαλει νομιμα απο την δουλεια μου,εχω φορολογηθει αναλογα και θα τα φαω οπως θελω,στις σερρες,σε μπαξιματα,σε τηλεφωνα και σε οτι γουσταρω.

Συμφωνω να κοψω εγω την καλοπεραση,να μαθω το παιδι μου να ζει με λιγοτερα ΑΛΛΑ πρωτα θελω να δω το κρατος και τον πολιτικο κοσμο να κανει κινηση,να δω τους 300 να γινονται 200 (κατι που μπορει να γινει βασει του Συνταγματος) και τα 3,5εκ. που χαλαει η Βουλη καθε χρονο για το leasing των αυτοκινητων των ΒΟΛΕΥΤΩΝ να γινονται 500 χιλ.για να μην πω να μηδενιστει το ποσο τελειως,να κλεισουν οι οργανισμοι που φτιαχτηκαν για να βολεψουμε τα "δικα"μας παιδια και πολλα αλλα.

Τοτε να πω μαλιστα αξιζει τον κοπο να δωσω και εγω οτι μου ζητηθει.

Εκει ειναι που αντιδρα ο κοσμος,σου λεει να κανω θυσιες να βγουμε απο την δυσκολη φαση αλλα δεν γινετε να πληρωνουν συνεχεια οι ιδιοι και οι Αρχοντες του τοπου να ζουνε ζωη χαρισαμενη σαν να μην συμβαινει τιποτα.

6. The Following 4 Users Say Thank You to nikos-Mpacket For This Useful Post:

A8hnaios (12-09-11), kplc16 (12-09-11), nikos1400 (12-09-11), paganis (12-09-11)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nikos-Mpacket Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σταθη εχω συμφωνησει αρκετες φορες μαζι σου αλλα το παραπανω ποστ δεν μπορω να το δεχτω 100%.

Δεν θα μου πει κανενας καρεκλοκενταυρος ...στης που εχει 10 παρατρεχαμενους διπλα του και τους πληρωνει ο λαος το που θα χαλασω τα λεφτα μου,τα εχω βγαλει νομιμα απο την δουλεια μου,εχω φορολογηθει αναλογα και θα τα φαω οπως θελω,στις σερρες,σε μπαξιματα,σε τηλεφωνα και σε οτι γουσταρω.

Συμφωνω να κοψω εγω την καλοπεραση,να μαθω το παιδι μου να ζει με λιγοτερα ΑΛΛΑ πρωτα θελω να δω το κρατος και τον πολιτικο κοσμο να κανει κινηση,να δω τους 300 να γινονται 200 (κατι που μπορει να γινει βασει του Συνταγματος) και τα 3,5εκ. που χαλαει η Βουλη καθε χρονο για το leasing των αυτοκινητων των ΒΟΛΕΥΤΩΝ να γινονται 500 χιλ.για να μην πω να μηδενιστει το ποσο τελειως,να κλεισουν οι οργανισμοι που φτιαχτηκαν για να βολεψουμε τα "δικα"μας παιδια και πολλα αλλα.

Τοτε να πω μαλιστα αξιζει τον κοπο να δωσω και εγω οτι μου ζητηθει.

Εκει ειναι που αντιδρα ο κοσμος,σου λεει να κανω θυσιες να βγουμε απο την δυσκολη φαση αλλα δεν γινετε να πληρωνουν συνεχεια οι ιδιοι και οι Αρχοντες του τοπου να ζουνε ζωη χαρισαμενη σαν να μην συμβαινει τιποτα.
    επειδή μου τελείωσαν τα thank

8. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

nikos-Mpacket (12-09-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stathis Εμφάνιση μηνυμάτων

ας μην παμε ρε παιδια.
    δεν θα παθουμε τιποτα.

Το διαβασα το link, τρομακτικο!
    Περι μπαξιματων σε οτιδηποτε, συμφωνω. Αν εχεις αλλες υποχρεωσεις σιγουρα δεν μπαζεις, απο βελτιωση μεχρι πανερι με λουλουδια.

Δεν νομιζω πως πειραζει καποιον να δωσει το εκτακτο για να σωσει τη χωρα, τον πειραζει που οι εβραιομασωνοι του πασοκ τον θεωρουν ****** και τον αρμεγουν συνεχως, χωρις οι ιδιοι να κανουν κατι για τη χωρα που προσπαθουν να σωσουν. Τα λεφτα για το Αγιο Ορος θα μπορουσαν να τα χρησιμοποιησουν αλλου. Τα λεφτα για τα γραφεια τους, επισης. Τους τεραστιους μισθους τους και ενα σωρο αλλα.

Εδωσες ενα εκτακτο, εδωσες κι αλλο, κι ακομα ενα, και κανεις δεν ξερει ποσα εχεις δωσει σε φορους επι φορων, και τι πηρες? Τι ειδες?

Για τη καλοπεραση συμφωνω, δεν γινεται να τρως καθε μερα σουσι, φαε αρακα. Το αχρηστο για τον καθενα διαφερει.. αλλα οταν το εχεις δουλεψει, στο εχουν φορολογησει, και σου εχουν κοψει και ενα σωρο χρηματα χωρις να βλεπεις να διορθωνεται κατι τοτε σε πιανει η λυσσα να πεις "γιατι ρε ******δες ΚΑΙ ΑΥΤΟ το εκτακτο οταν εσεις δεν δεχεστε λιγοτερες "πολυτελειες" στη ζωη σας?"

Μακαρι καποια στιγμη να σωθει η χωρα, οι μερες θα'ναι καλυτερες για ολους.

10. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

Stathis (12-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σταθη καμμια αντίρρηση. Αλλα αν δεν προχωρησουν στα ουσιαστικα μετρα περικοπων του δημοσιου τομεα δεν λυνεται το προβλημα. Το να μαζευουν καθε φορα που τους κυνηγανε οι δανειστες μας ειναι ημιμετρα ατελεσφορα πιστευω
    Kαι αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή Κώστα που είναι και το μείζον θέμα.

Στο δημόσιο γίνονται φοβερές περικοπές μισθών, μέχρι και απολύσεις.
    Νομίζω πως πολλά ακόμη δεν μπορούν να γίνουν και είναι αδιανόητο μια χώρα να ελπίζει πως θα πάει μπροστά απομιζώντας μόνο έναν τομέα.

Η φοροδιαφυγή πάλι ζει και βασιλεύει και όσο δυσκολεύει η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.
    Κι όλα αυτά όχι γιατί δεν μπορεί να ελεγχθεί πραγματικά, μιας και τα μέσα πλέον υπάρχουν.
    Το γιατί όμως ορισμένοι έχουν ασυλία και δεν τους πειράζει κανείς, το αφήνω στην κρίση του καθενός.

Τώρα το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση το ξέρουμε όλοι μας.
    Αν υπάρχει όμως έστω κι ένας που να νομίζει πως με τα μέτρα που παίρνονται τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή έστω θα υπάρξει σταθερότητα, τότε μάλλον εθελοτυφλεί όπως κάνουν και οι ηγέτες μας (Θεός να τους κάνει).
    Τώρα αυτά περί μειώσεων σε καλοπεράσεις κλπ, οκ σωστά είναι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τα ακούει βερεσέ, μιας και ούτε "μπαξίματα" κάνει, ούτε έχει περάσει ποτέ στη ζωή του απ'έξω καν από πίστα ούτε τίποτα.
    Ο κόσμος δεν έχει να πάρει ούτε γάλα στα παιδιά του, όχι να βάζει εξατμίσεις και προγράμματα.

Η χώρα αυτή βουλιάζει και με τα (εβδομαδιαίας πλέον) μέτρα, βουλιάζει ακόμα γρηγορότερα χωρίς ΚΑΜΙΑ ελπίδα ανάκαμψης.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

12. The Following User Says Thank You to Driver M For This Useful Post:

Ptboul (12-09-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σε οτι αφορα εμενα
    ουτε μπαξιματα χιλιαδων ευρω εκανα ουτε προκειται ποτε να κανω,
    Σερρες μπορει να παω για εκδρομη καποτε και οχι για πιστα.
    αυτη τη φορα θα πιασουν τοπο... μονο που αυτη η φορα ειναι ποια? η πεμπτη εκτη εχασα λιγο το λογαριασμο
    επειδη πραγματικα εχω λιγο μπερδευτει ισως αδυνατω να καταλαβω την κρισιμοτητα προ μνημονιου,μετα μνημονιου,μεταξυ πρωτης και δευτερης δοσης ,μεταξυ 3 και 4 δοσης,μεταξυ 5 και μεσοπροθεσμου και τωρα φυσικα της εκτης δοσης..
    πρωτου δανειου και δευτερου και απο την αλλη επειδη τα ποντικια πρωτα εγκαταλειπουν το πλοιο δεν βλεπω ξενες πολυεθνικες να την "κανουν" ουτε αφουγκραζεται κανεις πουθενα ενδεχομενες καταστασεις απο το κατα τα αλλα ευφανταστο σεναριο.
    Οχι οτι αν γινει κατι δεν θα ειναι ετσι τα πραγματα....
    Αλλα μηπως ολοι λιγο ή πολυ εχουν "ταμπουρωθει" πισω απο τη κριση, μηπως βρηκαν ευκαιρια?
    Οι εταιρειες δεν πληρωνουν υπαλληλους,περικοπες και αυξηση των ωρων εργασιας.. δανειοληπτες που δεν πληρωνουν τις υποχρεωσεις τους,και ενα εμποριο που εχει γινει "ναρκοπεδιο".
    στο θεμα μας τωρα το να βαζεις αυτη την εισφορα με οποιο αλλοθι την σωτηρια στους λογαριασμους της δεη ειναι αλητεια.
    Ειναι αλητεια γιατι ξερουμε πολυ καλα οτι αν δεν πληρωθει θα υπαρξει διακοπη της ηλεκτροδοτησης.
    Οσοι εχουν και κατεχουν χεστηκαν για επιπλεον 500-100 ευρω,τι γινεται ομως με τις υπολοιπες κοινωνικες ομαδες?
    Συνταξιουχοι των 350-600 ευρω?απολυμενοι,αεργοι και ανεργοι και και χιλιοι δυο αλλες κατηγοριες γιατι? γιατι ετυχε να εχουν ενα κεραμιδι πανω απο το κεφαλι τους?
    Γιατι "χτυπησαν" εισοδημα,αυτοκινητο,κατανα λωση,ενοικια,ακινητη περιουσια και ως εδω παει και ερχεται τωρα χτυπανε και την κατοικια λες και ως τωρα δεν υπηρχε φαπ,ετακ κλπ?
    Αυτες ειναι οι λυσεις για το 9,2 ελλειμα του ΑΕΠ που εχουμε συμφωνα με την κομισιον?
    Οταν τελειωσει αυτο η αρχη της ισοτητας των θυσιων θα αφησει διακαια αποτελεσματα?
    Οχι κυριοι, πρωτα σταματας τα περιτα εξοδα (οπως μας συμβουλευουν να πραξουμε ως οικογενειαρχες),δεν επιδοτεις το Ορος με 2000000 ευρω, σταματας τις επιδοτησεις σε ΜΚΟ πολιτιστικα και παπαριες καλοκαιρια στη κατω ραχουλα,κοβεις κοινωνικους τουρισμου ή βαζεις πραγματικα εισοδηματικα κριτηριαδεν κανεις ανακαινισεις σε γραφεια υπουργεια και κοβεις τα εξοδα του δημοσιου ξεκινωντας πρωτα απο τα υπουργεια και τους υπουργους σου.
    Επειτα κινεις τους μηχανισμους και προσπαθεις οχι να διαχειριστεις οπως εκαναν ολα αυτα τα χρονια, αλλα να παταξεις την εισφορο και φοροδιαφυγη.
    Αξιοποιηση της περιουσιας μειωση του δημοσιου τομεα και ανοιγμα για επενδυσεις.
    Λαικιστης? ναι μπορει και να ειμαι αλλα βαρεθηκα καθε δυο με τρεις μηνες να καταστρεφεται η χωρα και να σωζεται την τελευταια στιγμη μεχρι μετα απο τρεις μηνες...κοκ.

14. The Following 7 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

A8hnaios (12-09-11), bill_m3 (12-09-11), joseph (12-09-11), Konstantinos E60 (13-09-11), nikos-Mpacket (12-09-11), Ptboul (12-09-11), valantis544 (12-09-11)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Γιάννη κανείς, μα κανείς μας δεν έχει δώσει δίκιο σε τούτη την κυβέρνηση ή στην προηγούμενη. Το αντίθετο ακριβως λέμε, έχουν καθυστερήσει υπερβολικά να κάνουν τα αυτονόητα, κοροιδεύουν τους δανειστές με τεχνάσματα όπως η "προσωπική διαφορά", κοροιδεύουν και το λαό με φανφάρες του τύπου "η περήφανη Ελλάς θα θριαμβεύσει" ...

Τα αυτονόητα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο 2 είναι πολλά και πρέπει να παρθούν χτες, όχι τα οριζόντια εισπρακτικά, τα άλλα τα ουσιαστικά. Θα φέρουν κι άλλο πόνο σε πολλούς, είναι όμως δικαιότερα από τα οριζόντια, που λέγαμε και προχτές. Και εν πάση περιπτώσει, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παρθούν.

ps Το άρθρο που έβαλε ο Στάθης ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι πέρα γιά πέρα ρεαλιστικό. Δεν περιγράφει σενάρια επιστημιονικής φαντασίας, αλλά τη λειτουργία των αγορών, με τη σημερινή τοιυς δομή. Ελπίζω να διαβάστηκε από όλους.

16. The Following 4 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Kostas_1 (12-09-11), Monsta (12-09-11), S8N (12-09-11), Stamatis (12-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Αρη, συμφωνω για τη φοροδιαφυγη. Απολυτα.

Διαφωνω ομως για το δημοσιο.

α) Κατ αρχην οι περικοπες συμπεριλαμβανουν και τις εταιριες και οργανισμους που δεν εχουν καμια δουλεια να ειναι δημοσιες και που κατα 80% ειναι αυτες που απορροφουσαν τους κομματικα βολεμενους με μισθους 3πλασιους απο τους λοιπους ΔΥ

β) Ουτε αυτο (τετοιες διαφορες μισθων σε ισοτιμους ΔΥ) ειναι λογικο.

γ) Η εργασια μου εχει να κανει με πολυ εμπλοκη σε πολλους τομεις με το Δημοσιο. Το 30% των ΔΥ υπολειτουργει και υποαπασχολειται.

δ) Και ξανα ειναι αυτοι που κατα κανονα προσληφθηκαν χωρις προσοντα αλλα εκτος των κομματικων.

Ειδες να γινεται τπτ απο αυτα?

18. The Following User Says Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

PANOS-E60 (12-09-11)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρη, συμφωνω για τη φοροδιαφυγη. Απολυτα.

Διαφωνω ομως για το δημοσιο.

α) Κατ αρχην οι περικοπες συμπεριλαμβανουν και τις εταιριες και οργανισμους που δεν εχουν καμια δουλεια να ειναι δημοσιες και που κατα 80% ειναι αυτες που απορροφουσαν τους κομματικα βολεμενους με μισθους 3πλασιους απο τους λοιπους ΔΥ

β) Ουτε αυτο (τετοιες διαφορες μισθων σε ισοτιμους ΔΥ) ειναι λογικο.

γ) Η εργασια μου εχει να κανει με πολυ εμπλοκη σε πολλους τομεις με το Δημοσιο. Το 30% των ΔΥ υπολειτουργει και υποαπασχολειται.

δ) Και ξανα ειναι αυτοι που κατα κανονα προσληφθηκαν χωρις προσοντα αλλα εκτος των κομματικων.

Ειδες να γινεται τπτ απο αυτα?
    Σε όλα αυτά με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο Κώστα.

Τα ρετιρέ του δημοσίου όμως απ'ότι φαίνεται δεν τα πειράζει κανείς και όσα μέτρα παίρνονται θίγουν κυρίως τους χαμηλόμισθους (που είναι και η πλειοψηφία) δηλαδή άτομα που δουλεύουν 15-20 χρόνια και πλέον δεν βγάζουν ούτε 1200-300 ευρώ καθαρά το μήνα.
    Και οι απολύσεις κατά κανόνα τους συμβασιούχους θίγουν και γενικά όχι τους βολεμένους αλλά τους πεινασμένους.

Έτσι όχι μόνο εξυγίανση στο δημόσιο δεν θα επέλθει αλλά γεννάται και ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης για μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που ούτε βολεμένοι είναι, ούτε αργόσχολοι, ούτε έχουν φοροδιαφύγει ποτέ στη ζωή τους, πρόβλημα το οποίο θα γυρίσει σύντομα μπούμερανγκ και στην υπόλοιπη κοινωνία, μιας και οι μέσοι-χαμηλόμισθοι του δημοσίου καλώς ή κακώς τόνωναν την αγορά εδώ και χρόνια κάτι που πλέον είναι αδύνατο να συμβεί.

Αντίθετα, όπως σωστά είναι και ο Γιάννης (Nino), οι μεγαλοεταιρείες μια χαρά φαίνεται να βολεύονται με την κρίση αφού οι απολύσεις πλέον γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες όπως και οι μειώσεις των μισθών και γενικά ζούμε έναν εργασιακό μεσαίωνα που κάποιους όμως τους βολεύει αφάνταστα!
    Και όλα αυτά δεν γίνονται για την επιβίωση των εταιρειών (τουλάχιστον κατά πλειοψηφία) μη γελιόμαστε, αλλά για την περαιτέρω κερδοφορία τους.

Κλείνοντας, θέλω να παραθέσω ένα άρθρο που δείχνει κατά τη γνώμη μου ξεκάθαρα ποιοι κρύβονται πίσω από την κρίση.
    Χαρακτηριστικά αναφέρω: Η περιουσία τους, που ήταν το 2007 περίπου 40,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, βυθίστηκε στα 32,8 τρισ. το 2008. Μέσα σε έναν χρόνο όμως ξανάφτασε σχεδόν το προ κρίσης ύψος: ανήλθε στα 39 τρισ. το 2009, και το 2010 με τα 42,7 τρισ. δολάρια το ξεπέρασε κατά πολύ! "Σαν να μη συνέβη ποτέ το κραχ, οι πλουσιότεροι του κόσμου γίνονται διαρκώς πλουσιότεροι".
    Αυτό μου αρκεί όπως και σε οποιονδήποτε σκεπτόμενο πολίτη για να καταλάβει πως ΟΣΕΣ θυσίες και να κάνει δεν θα αλλάξει το παραμικρό.
    Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους κερδοσκόπους που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως να γίνονται ολοένα και πιο πλούσιοι.
    https://www.inout.gr/showthread.php?t=88437
    Είναι αδιανόητο λοιπόν να πάμε με τα νερά τους νομίζοντας πως έτσι θα επιβιώσουμε, εκτός κι αν σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι τους.

Αν (κατά παράφραση του γνωστού λόγου) θυσιάσουμε όμως την αξιοπρέπειά μας για χάρη της επιβίωσης, τότε σίγουρα δεν αξίζουμε τίποτα από τα δύο.
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

20. The Following 3 Users Say Thank You to Driver M For This Useful Post:

bill_m3 (12-09-11), kplc16 (12-09-11), valantis544 (12-09-11)

Σελίδα 8 από 23 ΠρώτηΠρώτη ... 67891018 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP